Huvud
Strömförsörjning

Hur man behandlar prostatit hos män - tips och tricks

Prostatit är inte ett lätt och mycket känsligt problem för någon man, särskilt eftersom många är generad och rädd för denna diagnos, så de skjuter upp besöket till doktorn. Men det bör komma ihåg att den tidigare behandlingen påbörjas, desto större chanser är att uppnå positiva resultat och leva ett helt liv i många år. Behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt för att bli av med symtomen på denna sjukdom och undvika komplikationer, du behöver se en läkare, istället för att engagera sig i självmedicinering.

Diagnos av prostatit

Innan du börjar behandla prostatit, bör varje man undersökas. Detta är nödvändigt för att fastställa orsaken och formen av sjukdomen. Vanligtvis är diagnosen okomplicerad vid urolog, så sannolikheten för fel diagnos och felaktig behandlingstilldelning är försumbar.

Diagnostiska förfaranden som krävs för prostatit, ge obehag och obehag för patienten, men det är tyvärr omöjligt att undvika dem.

Efter att ha samlat en anamnese och en allmän undersökning utför urologen en digital rektalundersökning av prostata och tar bort kirtlets utsöndring för analys. I den akuta formen av sjukdomen kan denna procedur orsaka att patienten inte bara är obehag, men också smärta. Hemligheten hos prostata skickas till laboratoriet för analys, vilket gör att du kan bestämma sjukdomsformen (infektiös prostatit eller abakteriell). Om en patogen detekteras i ett biologiskt material bestäms dess känslighet mot antibiotika, vilket signifikant ökar effektiviteten av behandlingen och kan förkorta dess längd.

Vid behov kompletteras fingerforskningen med ultraljudsundersökning av prostata, vilket gör att du kan visualisera och exakt bestämma dess tillstånd. Ultraljud av prostata kan utföras på två sätt: transabdominal (genom den främre bukväggen) och transrektala (genom rektum).

Transabdominalmetoden ger inte patienten något obehag, men det informativa värdet av det är signifikant sämre än den andra metoden. Med denna åtkomst kan läkaren bestämma parametrarna i körteln, men det är omöjligt att få data om tillståndet i prostatavävnaden. Ändå används den transabdominala metoden för screening diagnostik.

Transstellell ultraljud (TRUS) i prostata är en mycket informativ metod för undersökning, eftersom ultraljudsdetektorn separerar endast ampulla i rektum från prostata vävnaden. Tack vare moderna apparater ger denna procedur minimal obehag för patienten, och användningen av högfrekventa sensorer gör det möjligt för läkaren att se till och med de minsta förändringarna i strukturen hos prostata vävnaden.

Ett blodprov för PSA (prostataspecifikt antigen)

Prostata-specifikt antigen - ett ämne som produceras av prostata, med en ökning i blodets nivå, kan en läkare misstänka en prostatasjukdom, inklusive prostatit. Det normala värdet av PSA är 4 ng / ml. Ett sådant blodprov är inte bara en screeningsdiagnostisk metod (det rekommenderas att detta test ges till män över 50 årligen), men hjälper också läkaren att utvärdera effektiviteten vid behandling av prostata sjukdomar.

Behandling av prostatit

Behandling av akut prostatit och förvärring av den kroniska formen av denna sjukdom utförs enligt liknande system. Med adekvat terapi uppträder en fullständig botemedel mot akut prostatit eller långvarig remission uppnås i kronisk form av sjukdomen.

Antibiotikabehandling

Val av läkemedel som föreskrivs för behandling av prostatit tillverkas endast av en läkare, med hänsyn tagen till resultaten från testen. Felaktigt tilldelade antibiotikaterapi kan leda till patogenresistens, orsakade prostatit, till droger, som avsevärt komplicerar ytterligare behandling, och kan underlätta övergången av akut prostatit kronisk. Om en patient kort före behandling med prostatit tog några antibakteriella läkemedel för en annan sjukdom, är det nödvändigt att informera läkaren om det.

Behandlingen av antibiotikabehandling med prostatit kan vara mer än 2-3 veckor, men det kan inte avbrytas om symtomen på sjukdomen lindras, samt minska dosen av det föreskrivna läkemedlet och ändra ordningen för administrationen.

Desintoxikationsbehandling och behandling av smärtstillande läkemedel kan vara nödvändiga för allvarlig akut prostatit. I sådana fall utförs behandling på ett sjukhus.

Lokal terapi

sjukgymnastik

Fysioterapeutisk behandling förbättrar trophismen i prostatavävnaden och påskyndar återhämtningsprocessen. Det är möjligt att använda följande metoder för fysioterapi: transrektal mikrovåg hypertermi, diadynaphoresis, laser terapi, ultraljud fonophoresis.

Stearinljus med prostatit

Rektala suppositorier för behandling av prostatit är mycket effektiva, eftersom de aktiva substanserna som finns i dem leder till inflammatorisk inriktning i största koncentrationen. Ljus kan innehålla antispasmodika, antibakteriella, analgetiska och antiinflammatoriska ämnen. Deras användning rekommenderas ofta av en läkare och för förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit.

De populäraste rektala suppositorier med propolis (Vitol, Prostopin, Propolis NAM) ihtiolovye havtorn och ljus, såväl som suppositorier, vilka innehåller de peptider som extraherats från prostatan (Prostatilen).

Massage i prostata

Denna procedur är en av de mest effektiva behandlingarna för prostatit. Tack vare det, ackumulerat i prostatakörteln, pressas hemligheten ut ur det, och sedan tas det självständigt tillbaka genom urinröret. Dessutom bidrar massagen av prostata till att förbättra blodtillförseln i körtelvävnaden, vilket ökar effektiviteten av antibakteriell och lokal terapi.

Prostatamassage i fasen av akut inflammation är kontraindicerat, eftersom detta kan leda till spridning av infektion. Förfarandet utförs när akuta inflammatoriska fenomen sänks. Tyvärr ger denna behandlingsmetod fysiskt och morellt obehag för många patienter, men det är inte värt att inte överge det.

Korrigering av immunitet

Förstärkning av immunitet är nödvändig för varje patient som lider av inflammatoriska sjukdomar i prostata. En bra immunstatus hos kroppen kommer att bidra till att undvika utveckling av förvärring av den kroniska formen av sjukdomen. Patienter rekommenderas att stärka kroppens motståndskraft mot sjukdomar med hjälp av naturliga metoder (temperering, fysisk aktivitet i det fria) och naturliga immunomodulatorer (Schizandra, Echinacea, sibirisk ginseng, ginseng) och syntetiska multivitamin komplex (Biomax, Vitrum, komplivit et al.).

Kirurgisk behandling av prostatit är nödvändig i sällsynta fall, när det finns abscesser i urinrörets prostata eller strängningar.

Förutom läkemedelsbehandling för män som lider av denna sjukdom, måste du ändra din livsstil och eliminera faktorer som bidrar till utvecklingen av akut eller exacerbation av kronisk prostatit. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, att avstå från att dricka alkohol och leda en mobil livsstil. Unga män som har ett aktivt sexliv borde undvika smitta med sexuellt överförbara infektioner genom barriärmedel för preventivmedel (kondomer).

Till vilken läkare som ska ansöka

Prostatit behandlas av en urolog. Om ett infektiöst medel som orsakar inflammation finns, är det möjligt att konsultera en venereolog. Läkare-fysioterapeut och immunolog kan göra ytterligare hjälp vid komplex behandling av sjukdomen.

Prostatit - symptom, orsaker, diagnos och behandling; suppositorier för prostatit

prostatit

prostatit - från det latinska ordet prostatit (prostata - prostatakörtel + inflammation) är ett begrepp som bestämmer prostataens inflammatoriska processer.

Eftersom prostatakörteln är enbart manlig organ kan prostatit utvecklas endast hos män. Kvinnorna i urinröret (uretrit) finns den så kallade Skene körtlar - Prostata analoger, kan deras inflammation orsaka utveckling av symptom som liknar symptomen på prostatit.

Inflammation av prostata, en av de vanligaste sjukdomarna hos män. Från 30 till 85% av männen i Ryssland äldre än 25 år lider av prostatit.

Prostatakörteln

Prostatakörteln (en synonym - en prostata), det unpaired musculo-glandular organet av det manliga reproduktionssystemet som utvecklar en hemlighet som ingår i spermierna. Det ligger i den främre delen av det lilla bäckenet mellan blåsan och ändtarmen. Det ser ut som en rundad triangel, basen intill blåsan. På den bakre ytan av prostata har en skåra dela in den i höger och vänster sidolober, anslutna sekundära lober begränsad ductus ejaculatorius mynnar lateralt utsäde utbuktning. Urinröret passerar genom prostatakörteln.

Klassificering av prostatit

Typer av prostatit kan vara olika, och deras behandling kommer att vara annorlunda. Förstå mångfalden av arter av denna sjukdom och utse en adekvat behandling kan endast en läkare efter en preliminär undersökning. Alla typer av självbehandling, som inte är beroende av en korrekt diagnostiserad diagnos, är absolut kontraindicerade i prostatit. Den mest moderna klassificeringen av prostatit är den klassificering som utvecklats i USA. På hennes prostatit är uppdelad i följande typer:

 • Akut bakteriell prostatit är den primära inflammatoriska processen i prostata
 • Kronisk bakteriell prostatit - återkommande prostatinfektion
 • Kronisk icke-bakteriell prostatit - det finns inflammation, men ingen infektion
 • Syndrom av kronisk bäckensmärta (det finns ingen tecken på inflammation och infektion, det finns bara smärta)
 • Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - det finns inga manifestationer av prostatit, men i urinen och utsöndring av prostatakörteln finns leukocyter

Orsaker till prostatit

Prostatit uppstår på grund av införandet av infektion, oftast från urinröret när inflammation, såsom gonorré, uretrit, åtminstone - som en komplikation av vanliga infektioner (tonsillit, influensa, tuberkulos). Fördjupningsfaktorer - lokal hypotermi, speciellt sittande på våtmark, sexuell dysfunktion - sexuella övergrepp, stillasittande livsstil. Eftersom dessa aspekter av livet, betalar patienten som regel lite uppmärksamhet, utan behandling, utvecklas prostatit.

Orsaker till akut bakteriell prostatit

Akut bakteriell prostatit orsakas av olika mikroorganismer. Oftast påverkas prostata vävnad:

 • E. coli,
 • klebsieloy,
 • proteyey,
 • Pseudomonas aeruginosa,
 • enterobakterier,
 • enterekokkom,
 • Surat.

Många av dessa medel är de ingående komponenterna i kroppen och normala floran alltid närvarande på huden, tarmen och t. D., tränga in i prostatavävnaden så lätt förmåga att inducera utvecklingen av en akut inflammatorisk process.

Orsaker till kronisk bakteriell prostatit

Kronisk bakteriell prostatit kan utvecklas efter akut akut prostatit. Det kännetecknas av långvarig inflammation i prostata.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit

Prostatit utvecklas mer intensivt och börjar manifestera sig i närvaro av negativa faktorer:

 • kroppens hypotermi
 • stillasittande livsstil;
 • stillasittande arbete (förare, operatörer, chefer, etc.);
 • långvarig sexuell avhållsamhet
 • regelbunden förstoppning
 • undertryckt immunförsvar;
 • påkänning;
 • Mat av dålig kvalitet;
 • inflammatoriska sjukdomar;
 • venerala och urologiska sjukdomar;
 • dåliga vanor (rökning, alkoholism).

Akut prostatit

Akut prostatit uppträder när patogena mikroorganismer kommer in i prostatakörteln. Oftast är det stafylokocker, även om fall av kombinerade infektioner inte är ovanliga. Minska motståndet mot mikrober sedentär livsstil, trängsel i bäckenorganen, närvaron av kronisk inflammation i prostata. Den vanligaste orsaken till akut prostatit är venerala infektioner.

Typer av akut prostatit

 • katarrhal - inflammatoriska förändringar påverkar lobules, men körteln är förstorad på grund av det reaktiva ödemet, den vanligaste orsaken är infektion i den bakre delen av urinröret;
 • follikulär - är en fortsättning på katarralen, sekretionen av körteln blir purulent, infiltration och ödem i vävnadsökningen, kan kanaler överföras vilket ökar ödem;
 • parenkymal - nästa steg av inflammation, kännetecknas av diffus purulent inflammation i hela körteln eller dess lobe, leder ofta till bildandet av en abscess.

Med involvering av en kapsel eller omgivande vävnader finns en så kallad. paraprostatit. Spridningen av infektion i närliggande venös plexus kan utlösa sepsis. Spontan öppning av abscessen leder till diffus purulent inflammation i omgivande vävnader, fistelbildning.

Symtom på akut prostatit

Symtomatologi manifesteras i kroppen temperaturen ökar (ibland upp till 39 C, det finns smärta i anus, urinering blir smärtsamt och hjärtklappning, svårt. Karakteristisk ökning av kroppstemperaturen på bakgrunden av välbefinnande. Man bör komma ihåg att detta kan vara de första manifestationerna av akut prostatit. Ibland, catarrhal form som inte förvandlas till en tyngre och bakåt. Detta är typiskt för självmedicinering "influensa" och "kall". Men anledningen något är fortfarande så ofta återfall och kronicitet av processen.

Diagnos av akut prostatit

Tidig inrättande av diagnos minskar risken för allvarliga komplikationer. Därför bör undersökningen av patienten uppmärksammas. Den äldsta, men från denna inte mindre effektiva metod för diagnos - fingerprovning av prostata. Det låter dig identifiera ökningen i hela körteln eller en del av det, bestämma svårighetsgraden av processen och dess förekomst. Samtidigt ger det en möjlighet att få prostats hemlighet för forskning. Prostasjuice används i detta fall för att bestämma det smittsamma medlet, vilket gör att du kan välja de mest effektiva drogerna.

Blodtestet avslöjar inte några specifika förändringar. På det är det möjligt att bedöma graden av inflammatorisk process, organismens reaktion. Mer användbart är en analys av urin som hjälper till att eliminera njurens och urinvägens patologi, vilket bidrar till att en korrekt diagnos upprättas. Obligatorisk såning av urin. Så du kan identifiera mikroorganismer som orsakade inflammation och välja lämpliga antibiotika.

Tillförlitlig och användbar information tillhandahålls av ultraljud av bäckenorganen, men det är omöjligt att förlita sig på denna metod ensam, eftersom orsaken till sjukdomen är okänd.

Metoder för behandling av akut prostatit

Omedelbart efter diagnosen är etablerad, bör behandling av akut prostatit börja och stationär. Polikliniken är farlig på grund av den höga risken för komplikationer, den snabba utvecklingen av infektionen.

De valfria drogerna är antimikrobiella medel. Huvudkriteriet är mikroberens känslighet för antibiotikumet. Därför bör endast en läkare välja och ordinera dem. Basen av behandlingen är antibiotika. Samtidig användning av smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel är avsedd för att lindra patientens tillstånd. Ibland måste du använda narkotiska analgetika.

Symtom på prostatit

Många symptom på prostatit beskrivs, men de kan alla minskas till följande:

 • smärta i könsorganet,
 • perineum i den suprapubiska regionen i ljummen;
 • ökad uppmaning att urinera,
 • smärtsam urinering,
 • smärta vid utlösning,
 • Brott mot sexuell funktion (ingen erektion eller sämre erektion).

Ofta är kronisk prostatit åtföljd av symtom på neurastheni orsakad av dessa störningar. Om en patient med akut prostatit inte är villig att söka professionell hjälp från en urolog, är det mycket troligt att utveckla prostatacancer abscess - focal varig inflammation. I detta fall, kroppstemperaturen stiger till 39-40 ° C och blir hektiska (fluktuationer kroppstemperaturen överstiger 1 ° C), hög feber periodvis ersattes abrupt feber, smärta i perineum uttryckt så att extremt svår urinering, defekation och ibland helt omöjlig. Efter ett tag utvecklas ödem i prostatakörteln och som en konsekvens akut retention av urinering.

Lyckligtvis är några av männen uppmanade att föra sjukdomen till detta skede, som regel går patienter med akut prostatit till urologen i tid. Med kronisk prostatit är sakerna ganska annorlunda. Kursen av sin vågiga, periodiska förvärring ersätts av mer eller mindre långvariga remissioner, under vilka sjukdomen inte får sig att känna sig. Som en konsekvens föredrar många män att sitta hemma, snarare än att vända sig till en läkare. Detta är emellertid långt ifrån det bästa sättet, eftersom varje inflammation kommer att utvecklas mer och mer under varje exacerbation.

Om det sprider sig via urinvägarna, leder det till utvecklingen av blåsor och pyelonefrit. Men de flesta komplikationer är vesiklar av prostatit - inflammation i sädesblåsorna och epididymo - inflammation i testiklarna och deras bihang. I slutändan kan detta leda till infertilitet, vars behandling kommer att bli extremt svår och lång, om möjligt. Allt som beskrivs i en lika stor eller ännu mer kronisk prostatit avser den specifika etiologin som utvecklades som ett resultat av sexuellt överförbara infektioner.

Diagnos av prostatit

Vid diagnosering av prostatit bör många tillstånd med liknande symptom uteslutas och kategorin av prostatit bör bestämmas. Diagnos börjar vanligen med en allmän presentation och en allmän undersökning. Du kommer att erbjudas ett antal frågor angående dina symptom och klagomål. Allmän examination omfattar undersökning och undersökning av buken, bäckenområdet, digital rektalundersökning av prostata. Under denna procedur palpaterar urologen prostata genom att sätta på en handske och försiktigt sätta in ett finger i ändtarmen med något smörjmedel. Eftersom prostata ligger främre mot ändtarmen finns palpation på sin bakre yta. Om det i studien verkar vara förstorat eller smärtsamt, kan detta indikera prostatit. Analys av juice av prostata, urin och / eller ejakulera med prostatit.

Det är nödvändigt att utvärdera prostata juice, urin och / eller utlösning för förekomst av bakterier och vita blodkroppar som är ansvariga för immunsvaret - allt detta kommer att bidra till diagnosen prostatit. Om dessa studier identifierade bakterierna, är det mycket stor hjälp vid val av behandling av prostatit är ett resultat av känsligheten hos bakterier mot antibiotika. Ultraljudsundersökning (USA) med prostatit. För misstänkt prostatit läkare naznachet ultrasonografi (US) urinvägarna - njure, urinblåsa, prostata, med bestämning av kvarvarande urin. Ultraljud används inte bara för diagnos av prostatacancer poddtverzheniya, men också för att utesluta andra sjukdomar i urinsystemet, vilket kan ge liknande symptom. En mer informativ bild ges av transstellell ultraljud (TRUS) av prostata.

I denna studie sätts ultraljudssensorn in i rektum hos patienten direkt till prostatakörtelns bakre yta. På grund av det faktum att avståndet mellan ultraljudsproben och prostatan är minimal är bilden som erhållits under studien mer informativ. Tecken på prostatit på ultraljud är: ökad prostata storlek; förekomsten av en ojämn struktur av prostata; Närvaron i prostata av kalicinater, stenar. Men ultraljudet i prostata med prostatit är inte en absolut metod för staging prostatit. Ultraljud ger endast ultraljud tecken på prostatit. Ultraljudsläkaren kan inte diagnostisera prostatit - detta kan bara göras av en urolog som måste utvärdera all data som erhållits under studien. Studie för urogenital infektion med prostatit. Oftast är orsaken till bakteriell prostatit urogenitalt infektion. Därför ordinerar läkaren en studie för förekomst av en infektion som är sexuellt överförd.

Behandling av prostatit

Behandling av prostatit är ett stort problem för läkare runt om i världen, eftersom sjukdomen är komplicerad och skandalös. Speciellt behandlingen av kronisk prostatit. Men det betyder inte att en läkare inte kan hjälpa en patient med prostatit. Det är inte alltid möjligt att fullständigt bota patienten, men för att eliminera symptomen på prostatit, för att orsaka långvarig eftergivenhet, kan moderna mediciner. Och varaktigheten av denna period beror på patienten själv. Om han strikt följer läkarens rekommendationer är det mycket troligt att obehagliga och irriterande symptom kommer att försvinna i livet.

Hur man behandlar prostatit?

Behandling av prostatit bör vara omfattande och kompetent utvald, inkludera sådana aktiviteter som antibakteriell terapi, prostata massage, fysioterapi, immunokorrigerande terapi, livsstilskorrigering. Endast ett komplex av dessa åtgärder kan leda till den önskade effekten, eftersom behandling av prostatit är så svår att man inte kan försumma någon av de beskrivna metoderna.

Du kan också komplettera dem med några recept av traditionell medicin. Men innan du använder de traditionella metoderna och metoderna för behandling av prostatit, var noga med att konsultera en läkare, och försök aldrig att ersätta de traditionella behandlingsmetoderna som föreskrivs av en läkare.

Ljus från prostatit

För att behandla prostatit rekommenderar läkare att använda speciella suppositorier eller rektala suppositorier. Den största fördelen med denna metod för behandling av prostatit är att resorptionen av läkemedlet sker i rektum, vilket säkerställer maximal koncentration. Att bota prostatit bör användas ljus med antibiotika och antispasmodika, vilket minskar krampen i de släta musklerna i blodkärl och inre organ.

Stearinljus lindrar smärta, förbättrar processen med blodtillförsel till prostata. Ljus med tiotriazolin har en antiinflammatorisk och regenerativ effekt, signifikant minskar symtomen på inflammation i prostata. Dessutom, för behandling av prostatit, ljusen med propolis har ett brett verkningsspektrum, så framgångsrikt används för terapeutisk och profylaktisk effekt.

Prostopin - stolpiller, som förutom propolis omfatta andra biprodukter: drottninggelé, berg honung, bivax och pollen, varvid läkemedlet har en hög antitumör, immunstimulerande, anti-svamp, smärtstillande, antibakteriell och antiinflammatorisk verkan. Noteworthy ljus innehållande prostatilen - en drog som produceras av prostatakörtlar hos boskap.

Prostatilen hjälper till att avsevärt minska svullnaden och inflammationen som uppstår i prostatakörteln. Sekretoriska funktionen återgår till normal, trombosen av små vener i prostatakörteln upphör. Med regelbunden användning av prostataener finns det snabbt avlägsnande av smärta, sexuell funktion förbättras, bakteriedödande egenskaper återställs, urineringstiden återgår till normal, inflammation minskar väsentligt.

Vid behandling av prostatit används speciella magnetiska ljus, eftersom det magnetiska fyllmedlet av vilket bariumferrit används. Till exempel magnetiska ljus med parmidin, vilket förbättrar blodtillförseln till prostata och stärker blodkärlen.

Folkmedel för prostatit

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. Pumpa frön är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av prostatit. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen. Skala en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis vara stekt, annars kommer det inte att finnas någon terapeutisk effekt! Och tillsätt 200 gram honung.

Rör om lösningen och gör det bollar, om en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur. Ät en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i 2-3 minuter. Denna populära behandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs om året räcker.

Den konstanta användningen av animaliska proteiner överbelastar utsöndringsorganen, vilket resulterar i att en allt mindre mängd urinsyra frigörs från kroppen och enligt detta absorberas mer av det av musklerna. Detta är en av orsakerna till prostatacancer. I en sådan situation hjälper aspargesjuice bäst med morötter, betor och gurksaft. Aspargesjuice rekommenderas att dricka efter vilja, tvinga inte i något fall dig själv. För att få ett bra märkbart resultat ska saften av sparris druckas under dagen minst 600 milliliter.

Jag rekommenderar också att du dricker juice från svarta ädelbär. På morgonen, när du står upp, drick först ett glas destillerat vatten, och efter 10-20 minuter drick en matsked eller mer av äppeljuice innan du äter. Minsta behandlingstiden för elderbärsaft är 10 dagar. Om du har feber är det ingen anledning att vara rädd, eftersom det här symtomet indikerar att självhälsningsprocessen har börjat. Förresten, så att elderbärsjuice hålls bättre, lägg till 2-3 matskedar vinäger till en halv liter juice.

Väl hjälper till vid behandling av prostatit och adenom i kastanjeskalet. Skalet behövs med nålar. Det borde bara bryggas och berusas istället för te. Denna metod för behandling av prostatit folk hjälpte mig bra, men tyvärr, kastanjer gjorde mig ökad aptit, i samband med vad jag har beslutat att göra detta buljong mikrolavemang av 250 ml, 2 gånger i veckan. Resultatet är detsamma, och samtidigt framträder aptiten inte. I september sjunger kastanjerna och blir bruna. Samla de mogna, och skalla dem från skalen. Skala skalen, och efter 3 matskedar av denna konsistens, häll 600 g kokande vatten över natten. Nästa dag infiltreras och förångas till 200 gram i ett vattenbad. Drick 30 droppar 3 gånger om dagen på tom mage. Behandlingsförloppet - tills drogen är över. Efter det, ta en paus i 2 månader, och upprepa sedan kursen. Totalt måste du göra 3 kurser med prostatitbehandling. Förvara infusionen i kylskåpet.

Vid behandling av kronisk prostatit folkmedicin, kan du inte göra utan propolisens kraft. Propolis anses vara den mest kraftfulla antiinflammatoriska och antispasmodiska. Det eliminerar snabbt symptomen på prostatit och botar kroppen. Det är också ett oumbärligt element i komplex terapi. För att göra ett extrakt av propolis måste du indunsta 40 gram propolis i 200 ml ren alkohol. Därefter ta 0,1 g propolis extrakt och blanda med 2 g kakaosmör. Gör ett ljus ut ur denna blandning, som sätts in i ändtarmen på natten.

Från prostatit gör en tinktur av örter celandine och hemlock (Boligolov gift!). Ta en halv sked av varje ört och häll 100 gram alkohol. Insistera på mörka rätter i 10 dagar, efter belastning. Drick varje morgon i en halvtimme innan du äter. Mottagningssystemet är följande: i ett glas vatten eller mjölk från första till trettionde dagen, lägg till 1 droppe till receptionen. Och när det är 30 dagar börjar nedräkningen i omvänd ordning, och vid den 60: e dagen måste du gå tillbaka till en droppe.

Profylax av prostatit

Profylax av kronisk prostatit är: Vanligt sexliv. En ordentligt organiserad diet (en full och varierad diet utan överskott av akut, irriterande mat). Begränsning av alkoholanvändning. Klasser obshcheukrepljajushchej gymnastik eller vid behov (med stillasittande arbete) fizkulturoy.napravlennoy speciell behandling för att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen och öka dess muskler (knäböj, mahi och cykel ben spännings perineal muskel retraktion anus et al.).

Tidig och adekvat behandling av infektiösa (purulenta) sjukdomar hos andra organ. Förhindra stagnation i småbäcken med hjälp av fysioterapimetoder. Sekundär profylax av prostatit. (För dem som är botade och inte vill repetera). Sekundär prevention består av de aktiviteter som anges i primärförebyggandet och: regelbundna förebyggande undersökningar i urologen; Genomförande av förebyggande behandlingskurser: Multivitaminer, Restorativa läkemedel, Sjukgymnastikmetoder, särskilt under hösten våren.

Frågor och svar på ämnet "Prostatit"

fråga: Till mannen har urologen av någon anledning sagt eller sagt att en prostatit och ett tidigt stadium av ett adenom är samma. Är det sant? Och om inte, huruvida prostata och smart prostata som tilldelats dem kommer att hjälpa, kanske finns det ingen anledning att behandlas enligt detta schema?

fråga: Vilka läkemedel är mest effektiva för behandling av prostatit? Han är 77 år gammal. Jag använder drogen "Omnik".

fråga: I början av maj fanns utsläpp från penis och trycka känsla i området av prostatacancer, gick till urolog, passerade urin och prostata ultraljud. Urologen sa att jag har prostatit. Ordinera behandling - Tavanic 14 dagar en tablett Trykhopol 14 dagar, 2 tabletter, Omnic en tablett i 30 dagar, den ljus under 10 dagar på morgonen på kvällen med Diklofenak-tambuil suppositorier. Jag behandlades under 7 dagar, från urinröret fortfarande har små färglös tilldelning, när ingen cum spermier... Vad kan du råda i mitt fall var det för valet och om att engagera sig i oskyddat sex med sin fru?

fråga: Vilka läkemedel är mest effektiva för behandling av prostatit? Åldern är 77 år, kön är mannen. Jag använder drogen "Omnik".

fråga: Välkommen! Jag ville veta om jag har en vän med kronisk prostatit. Har kylt på jakt! Blötläggs, men blev inte behandlad! Har börjat Han har en svag erektion. Gift och flera år kunde hans fru inte bli gravid, han började genomgå en behandling. Men i vinter började samma problem. Har börjat acceptera en kurs av rektala suppositorier av en prostatelin. Hustrun blev gravid under sin mans inträde. Kommer det inte att skada barnet?

fråga: Hej, störd fördelning och en liten klåda i urinröret. Jag gjorde en PCR-semen, hittade klamydia. Läkare på privata kliniker utsedd TRUS - det visar att allt är normalt (klar, slät kontur, ekogenicitet vanligt är kapseln inte förändrats, Storlek: forts-39, fram-back, 21, tvärgående 33 residualurin - ingen slutsats -.. utan echostru- turella förändringar). Ytterligare forskning gjord prostata sekret, här är resultatet: (en körtel på begäran av en läkare och ökad vospolena) Vita blodkroppar: Röda blodkroppar 30-40: 1-3 Epitel: Neboli. Lecitin korn: måttlig läkare säger att jag har kronisk prostatit och bör göra 10 sessioner massage prostata och rektal exponering för vissa med.apparata. Och säger också att klamydia visade sig mot bakgrunden av en minskning av immunitet på grund av prostatit. Vem ska tro på en TRUS eller en läkare? Läkaren utsåg det första behandlingssteget: hortensia, gemo-pro-suppositorier. Hur man förbereder sig på en prostata-massage. Jag kommer vara väldigt tacksam om du kan hjälpa till.

fråga: God eftermiddag! Jag har kronisk prostatit. Frekvent urinering är inte errektsii standarder i ejakulat var blod, smärta, som om anus vtsypilis naglar och dra, men efter behandling på sjukhus allt var nu i ejakulatet har proppar som muskler! Som behandlas för sex månader, propyl många antibiotika, tog kurser magnetisk sjukgymnastik och massazhoterapii gjorde blod rening i under denna tid var ca 5 urologer litar på dem inte, eftersom de vill ha en mer "skaka ut" pengar från patienten. Förra gången var på sjukhuset och sedan bäckensmärta avtagit, men efter en vecka av obehaglig smärta började igen i bäckenet och ljumske, överlämnade en check analys av prostata juice. hur man befinner sig i denna situation berätta för mig hur du hanterar detta? Vi planerar barnen, men med allt detta på något sätt. Tack på förhand!

fråga: God kväll Känn dig inte några symptom som beskrivs i närvaro av prostatacancer - inte gå upp på natten, ingen smärta symptom, sexuell funktion - utan några problem. Det enda - kanske oftare urinering på dagtid - 10-12 gånger. Rent av en slump gjorde ultraljud - njurar, urinblåsa - allt är normalt Predsetatelnaya järn - 42. Jag gick till urolog, vidare hemligheten med analys - leukocyter - 100. I dag överlämnade en smeta på en analys av "komplex". Jag förstår rätt, jag har prostatit? Hur seriösa är mina indikatorer?

fråga: Min man har prostatit. På grund av allergi mot droger kan det inte ta piller. Är det möjligt att behandla en sjukdom utan medicinering? Tack.

fråga: Hej, min man är 35 år gammal. Jag började märka att när han går på toaletten, har han i slutet av denna process 3-4 avbrott. Säg mig, snälla, är det normalt eller inte? Tack.

fråga: God dag! Berätta eller snälla, om det är möjligt att bota en prostatit utan massage, bara tabletter? Om ja, då vilka tabletter och hur mycket ska de tas?

fråga: Välkommen! Säg mig snälla, är det verkligen en komplett botemedel mot kronisk prostatit?

fråga: Hej, min man har prostatit, de första symptomen visade sig för 6 år sedan. Få honom att gå till läkaren, och han vill inte hänvisat till det faktum att det skulle köpa på apotek tablett propet dem och allt går. Är det möjligt att läka dig själv?

fråga: Hallå På min man en kronisk prostatit, är vi inte skyddade, berätta eller säg det kan på något sätt återspeglas i min hälsa?

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.