Huvud
Symptom

Hur man använder Prostatilen: instruktioner, pris, recensioner

prostatilen - Ett modernt läkemedel som används för inflammation i prostatakörteln.

Hittills är det erkänt som ett av de mest effektiva läkemedlen mot denna sjukdom.

prostatilen har ett brett spektrum av åtgärder och kan användas både för behandling av prostatit och för förebyggande ändamål.

Beskrivning av beredningen

Läkemedlet "Prostatilen" rekommenderas att användas i följande fall:

 1. Med kronisk och akut prostatit;
 2. När urinprocessen störs
 3. Med godartad prostatahyperplasi;
 4. Efter att ha utfört operationer på prostata eller urinblåsan;
 5. Vid sjukdomar i prostatakörtlarna;
 6. Med hemorrojder i vilket stadium som helst.

Blanketter för frisläppande

prostatilen producerad i två former: rektala suppositorier (suppositorier) och injektioner. Detta gör det möjligt att använda det steg för steg beroende på graden och formen av sjukdomen.

 1. Prostatilen i ampuller Är en torr substans. Innan du injicerar det, späd det med saltlösning.
 2. Med avseende på stolpiller, avsedda för rektal användning, kännetecknas av en ljusgul färg och en speciell obehaglig lukt.

Var uppmärksam! Minus av läkemedlet är att det inte finns någon tablettform av läkemedlet. Men de existerande formerna i jämförelse med tabletter har en större effekt vid behandling av prostata sjukdomar.

struktur

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet "Prostatilen" är prostataxtraktet.

Kompositionen innefattar dessutom extrakomponenter av makragol och dimetylsulfoxid.

Injektioner är ett torrt pulver - ett leofilizat.

I fri försäljning finns en rektal stötpiller som heter prostatylen-zink, berikad med zinksulfat och innehåller alfa-tokoferol.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen fungerar som ett kombinerat läkemedel som har en komplicerad effekt på prostatakörteln.

 • Den har en stark organotropisk effekt. Redan efter den primära användningen är sväljningen av hankörteln avsevärt reducerad på grund av den inflammatoriska kvaliteten på Prostatilen.
 • Lös problem med stagnation av blod i det lilla bäckenet, vilket förbättrar de mikrocirkulatoriska egenskaperna hos prostata-kärlens kärl.
 • Gynnsam effekt på kroppens skyddande funktioner: stärker blåsans väggar, lindrar prostata från patogena mikroorganismer och ökar immuniteten.
 • Prostatylen-zink har en positiv effekt på sexuell funktion, det fungerar som en profylax för maligna och godartade neoplasmer, som behåller styrkan fram till dess ålderdom.

Bieffekt

Prostatilen tolereras väl av kroppen, men följande biverkningar kan uppstå:

 • svag huvudvärk;
 • märkbar utvidgning av;
 • Svaghet, sömnighet, lätt yrsel
 • kort suddig syn.
 • Allergisk reaktion (klåda i anus och utbrott på kroppen).

Kontra

 1. Oavsiktliga kontraindikationer: kardioskleros, njursvikt och hjärtinfarkt, lidit av patienten under de senaste sex månaderna.
 2. contin, vid vilken du kan ta läkemedlet, men gör det med försiktighet: tromboembolism, endarterit och onormal inskränkning av venösa och arteriella kärl.
 3. Prostatilen är kontraindicerat vid speciell känslighet hos organismen för komponenterna i läkemedlet eller dess fullständiga intolerans.

Instruktioner för användning

 1. Den torra substansen löses i 2 ml isotonisk natriumkloridlösning eller 0,5% lösning av novokain. Utspädning krävs inte i en separat behållare eller spruta. Det är mest lämpligt att förbereda lösningen i en ampull.
 2. Ange intramuskulärt en gång om dagen för 5 mg.
 3. Behandlingsförloppet är 5-10 injektioner. På doktorandens rekommendation övas också en andra kursintroduktion.

Efter avslutad behandling med Prostatilen noterar många män den terapeutiska effekten av dess användning och ihållande remission. Följande förbättringar noteras:

 • Ökad immunitet.
 • Slutsatsen från prostatahemligheten av mikroorganismer och leukocyter.
 • Förbättring av cirkulationssystemet.
 • Minskar antalet urinering.

Är det möjligt att härda endast prostatit med detta medel

Prostatilen är känt som ett av de mest effektiva läkemedlen för prostata sjukdomar.

Positiva recensioner av män karakteriserar perfekt det, som ett självständigt läkemedel som inte påverkar koncentrationsförmågan och reaktionshastigheten.

Men oftast ordineras injektioner och suppositorier för komplex terapi. De kombineras perfekt med antibiotika på grund av låg toxicitet.

Droganaloger

 • Prostatilen zink. Producerad i form av ljus. Innehåller vitamin E, vilket förbättrar sexuell funktion.
 • Vitaprost har ett brett spektrum av åtgärder. Men för att säga att han är bättre, kan du inte. Var och en av de två drogerna har sina egna egenskaper, och läkaren föreskriver dem enligt sjukdomsgraden.
 • Samprost och prostakor är kompletta analoger av preparatet.
 • Uroprost liknar Prostatilen i termer av komposition och skiljer sig endast från den suppositoriska kvantitativa sammansättningen.
 • I vissa läkemedel liknar effekten den terapeutiska effekten av läkemedlet. Bland dem kan vi namnge Athaliah och Bioprost.

prostatilen Med prostatit kallar många specialister en ny generationens medicin.

Ett brett spektrum av åtgärder och en hög grad av säkerhet möjliggör användning av den vid diagnosering av olika sjukdomar i prostatakörteln - från vanlig inflammation till godartade tumörer.

Användbar video

Vi föreslår att du bekanta dig med videoinstruktionen av ljuset Prostatilen från prostatit:

PROSTATILENE instruktioner för användning, pris

På den här sidan hittar du den mest omfattande informationen om läkemedelsprostatilinen, vi har förberett för varje tablettanvisningar för användning, recensioner eller du kan lämna din åsikt om detta läkemedel. Du kan köpa den online eller hitta den i apoteket i din stad.

Grundläggande information

Instruktion för användning av prostatilen

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur av 2 ° till 15 ° C. Hållbarhet - 3 år.

Dosering och administrering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 tid / dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger per dag (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingskurs - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

- kronisk abakteriell prostatit

- tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln

Godartad prostatahyperplasi.

De fullständiga användningsanvisningarna är: biverkningar, kontraindikationer, användning under graviditet, information om interaktioner med andra droger och speciella anvisningar.
Visa fullständig instruktion

Du kan också ladda ner bruksanvisningen på din dator: nedladdning

prostatilen

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om prostatilenee

Ett bra ryskt läkemedel i "stearinljuset" för behandling av kronisk prostatit, fungerar, om den används som en komponent i komplex terapi. Inte sämre än den berömda "Vitaprost", det är bara priset, så "bita inte".

Det finns inga tecken på effektivitet baserat på västerländska normer.

Kan utnämnas som urolog i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit.

Ett gott inhemskt läkemedel för behandling av prostata sjukdomar - kronisk prostatit och möjligen godartad prostatahyperplasi, minskar ödem, minskar ömhet, förbättrar urinering.

Det finns inga välplanerade kliniska prövningar.

Jag använder i klinisk praxis.

Läkemedlet visar sig perfekt i den komplexa behandlingen av symptom på prostatit och prostata adenom. Jämfört med analoger, en lägre kostnad, vilket tillåter oss att förlänga behandlingen utan problem, om det behövs. Under mötet observerade han inte några biverkningar hos patienterna.

Jag vill notera ett fall när patienten använde ljus som liknar data och inte för en månad! Som ett resultat förstod jag inte ens varför de utsågs, eftersom jag inte följde effekten. Efter utnämningen av "Prostatilena" för den andra dagen markerade den första förbättringen i skicket! Men här är allting rent individuellt, förstås!

Jag förskriver ofta detta läkemedel. Det är mycket effektivt vid komplex behandling.

Läkemedlets verkan beror på den aktiva aktiva substansen - prostatylen, som innehåller ett komplex av peptider som löser upp i vatten. Har en organotropisk effekt på prostatan, med andra ord, har en prostatoskyddande effekt. Minskar ödem och leukocytproduktion vid inflammation, förbättrar mikrocirkulationen i vävnader och kärl, ökar aktiviteten hos spermatozoa. "Prostatilen" påverkar musklerna i blåsan, har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Någon säger att "Prostatilen" inte hjälper, det läker inte, något annat, men jag tror det, behöver bara seriöst behandla. Om massor av prostata är massage, om du behöver tända ljus i 10 dagar, glöm inte bort dem om en vecka, om du väljer en hälsosam livsstil, då är det dags för honom att verkligen gå vidare, åren går fort. Titta på dig själv, och allt kommer att bli bra.

Patienternas kommentarer om prostatilis

Under behandlingen av prostatit försökte jag många droger. Det visade sig, det är inte dem, men fallet hos en specialist som föreskriver behandling. Så snart jag kom till en doktor på personlig rekommendation av en bra vän gick det omedelbart in i rättelsen. Innan detta, enligt recepten, gick jag igenom piller, som om jag letade efter någonting som oavsiktligt skulle hjälpa mig. Här den första mötet, mycket ovanligt för mig, och omedelbart resultatet. Som det visade sig är behandling med suppositorier mest effektiva på grund av deras sammansättning, där förutom borttagaren alla komponenter är naturliga. Att sätta var obehaglig och kursen som helhet var för tung, men effekten av behandlingen var inte av en tillfällig natur, som jag alltid har varit upp till detta piller, att så fort jag slutar att dricka, alla på en gång eskalerar. Då kände jag en kvalitativ lindring i hela ljummen.

Det enda ljuset som verkligen hjälper mig. Men problemet är att jag bara kan sätta dem i den tömda tarmen, annars kommer det. Det är omöjligt att uthärda. Förebyggande planeras alltid i förväg, om jag går på semester, för att inte känna mig ojämförlig på jobbet. Om det plötsligt finns en exacerbation, ibland går jag. Men i allmänhet har situationen blivit mycket bättre sedan exakt hur jag använder Prostatilen. Om inte för dessa önskemål. För en 10-dagars kurs, förlorar jag till och med 3-5 kilo. Jag skojar inte.

Behandling av prostatit med ljus började med fytokarl på grund av naturen i deras sammansättning. Jag hoppades väldigt mycket om att de naturliga komponenterna skulle hjälpa till att slutligen fixa prostata och eliminera smärta. Men miraklet hände inte. Som det visade sig, bör någon inflammation avlägsnas medicinskt, så doktorn rekommenderade att sätta ljus "Prostatilen" med dimexid som ett lämpligt substitut för fitosvescham. Enligt doktorn har ljuset "Prostatilen" den mest naturliga kompositionen med ett effektivt innehåll i att extrahera prostata av nötkreatur, medan inuti dem finns det också en antiinflammatorisk substans, som jag redan har skrivit ovan. Dessa ljus hjälpte mig verkligen. Förbättringen av tillståndet kändes redan före tio dagars kurs.

Jag kom till doktorn med klagomål om periodisk mild smärta och ofullständig tömning vid urinering (måste alltid göra en sista ansträngning). Har överlämnat analyser, en kvarvarande urin, har gått eller har ägt rum i USA. Diagnosen är kronisk prostatit. Jag var ordinerad NPVS - ljus "Prostatilen" i 10 dagar och "Omnik" i 14 dagar. Eftersom det andra läkemedlet inte fanns tillgängligt på apoteket, började han behandlingen först. Vid slutet av den första dagen kände jag en lättnad i min ljumsk. Som ett resultat sätter bara dessa ljus en vecka och endast då ansluten "Omnik". Vid slutet av kursen kändes ljusen som om de var sjuka. Om det inte var för det faktum att Omnic är ett piller, skulle jag inte ens avsluta det. Huvudåtgärden var på känslor av "Prostatilena".

Innan det hade jag redan ljus och satt "Genferon", så jag tänkte nästan vad som väntade på mig. Vid behandling av intima sår finns inget trevligt, oavsett om det är ureaplasma eller prostatit. Det är synd att den andra, ofta en krönika, måste därför behandlas hela mitt liv. I det här fallet är det viktigaste att hitta ditt verktyg och hoppas att det alltid hjälper. Jag är glad att ljuset Prostatilen av vår tillverkning närmade mig. De är billiga och naturliga i komposition. Det är nödvändigt att sätta minst två förebyggande kurser om året, det här är utan att ta hänsyn till om förvärringen börjar, då ytterligare två. Behandling av analoger skulle kosta mig två eller tre gånger dyrare.

Redan innan jag började behandla prostatit trodde jag att skärsnärmen i ljumskområdet är det maximala som jag kan klara av (vilket faktiskt ledde mig till doktorn). Men jag säger dig, när jag började att sätta dessa ljus, och smärta i ljumsken sällskap av smärta i anus av införandet av ljus, och sedan en annan, och önskningar i en toalett, så det var en riktig Achtung. Förlåt för att vara öppen, jag grät nästan när jag var tålamod. De första tiderna var så hemska att jag var redo att överge behandlingen och tolerera ljungrez nästa. Jag ringde till och med doktorn, men han övertalade mig att vänta till mitt i kursen. Sedan dess har jag förbättrats. Gradvis blev smärtan mindre intensiv. Jag utvecklade min metod att "ställa upp" ett ljus och den hållning som jag tog efter, och allt blev gradvis inte så oacceptabelt. Naturligtvis, kom ihåg allt den erfarenheten nu, jag tänker hur jag uthärdat allt. Men resultatet av att använda dessa ljus var definitivt värt det. Det är bara underbart när du släpper bort denna gamla och nya smärta och gradvis kommer till lättnad. Förresten, kan jag ge ett råd till alla som kommer att sätta dessa ljus, och som läser recensioner om dem, var inte rädd, hålla ljus i kylskåp och inte uppvärmning i handen, satte det kallt. Alla blir inte sjuka!

För det första kan periodisk smärta inträffa, då strålen eller kvaliteten på styrkan kan försämras. Och allt detta inte sker för en dag, men med tanke på vårt bonusprogram manliga ouppmärksamhet till hälsa, denna process är försenad, tillståndet förvärras, och endast då tydliga tecken har blivit outhärdligt att ignorera, vi går till läkaren för att få hjälp. Därför tas sådana diagnoser som "prostatit". Så det hände mig. Bara åtstramad. Nu lever jag med en diagnos, men jag sänker inte mina händer. I den här situationen är det viktigaste att uppnå eftergift och observera försiktighetsåtgärder, annars kan du leva med herpes i en relativ union. Förlåtelsen nås hos vem som personligen har fört mig, för att vi med läkaren praktiskt taget har funnit mig lämplig betyder - suppositorier "Prostatilenum". De hjälpte mig att ta bort inflammationen i det akuta skedet mycket snabbt. Därför rekommenderade läkaren dem till mig och för profylakse. Jag lägger kurser två gånger per år, inte mindre än en vecka. Trevlig liten, men effekten behagar. Kör inte dig själv, du behandlas!

Så bra att äntligen hitta drogen som hjälper. För mig var de ljus "Prostatilen". För så länge hade jag lidit med ont i bäckenet, att de till och med gick till sakrummet. Ibland blev smärtan lättad och det blev lättare, men vanligtvis kom de tillbaka och blev ännu mer intensiva. Vid sådana tillfällen ville jag bara klättra på väggen. Han drack piller, injicerade injektioner. Ändå visade sig det vara värdelöst i slutändan. Därför är jag väldigt glad över att dessa ljus räddade mig från hemsk smärta som inte gjorde att jag kunde existera normalt. Jag lägger kurser om tio dagar på antalet ljus i en förpackning. Billigt och mycket effektivt verktyg.

Ett bra läkemedel. Mannen accepterades, medan den behandlades av "Smartprost", blev prostatafunktionen helt återställd. Även om förutsägelserna var långt ifrån bäst, och spermogrammet är hemskt.

Hur många läser inte historier om prostatit, alla börjar nästan identiskt - kände smärta, sedan sjönk, och jag glömde det tills det var en försämring i ögonen på pannan klättrade. Därefter, som regel, doktorn - analyserar - utnämningen, varefter det finns en gaffel och här går alla alla på sin egen väg. Någon ordinerad injektioner, någon piller, någon i allmänhet massage, någon allt detta i ett komplex. Jag hade tur, jag gick inte igenom förberedelserna, jag var omedelbart ordnad vad jag skulle göra med "livet". Ljus "Prostatilen". Lycklig för att doktorn uppenbarligen var upplevd och visste vad han skulle utse. Stearinljus hjälpte mig att bli av med smärtor direkt, efter några månader visade den positiva dynamiken i analyserna. Exacerbationer är extremt sällsynta, oftast på vintern, när det finns en chans någonstans kvävas av frost, men i detta fall har jag alltid ljus packa i kylskåpet, eftersom två gånger om året, vill, inte vill, enligt min terapiprogram genomfört förebyggande kurser, som Jag har redan anpassat mig själv. Jag upplever inte något speciellt obehag, precis som jag inte känner smärtan som vanligtvis följer med exacerbationer.

Tidigare i akuta fall har jag använt "Ketoprofen", läkemedlet är mycket starkt. Sedan läste jag att i tiden dess effekt kunde minska och bestämde sig för att leta efter något mindre aggressivt, vilket kan ske utan skador och mer eller mindre regelbundet används löpande. Det visade sig att sådana är ljuset "Prostatilen". Kompositionen är naturlig, baserat på utvinning av nötkreaturs prostata, vilket innebär fullständig biokompatibilitet med personen. Innehåller inte propolis och antibiotika, vilket är bra för mig. Kan sättas som en förebyggande åtgärd. Läs recensioner, konsulterad med en läkare. Här är den första kursen av ljus var framgångsrik.

Den kroniska prostatiten hos mannen exkluderar många år, ibland finns det exacerbationer. Brännande känsla, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att gå på toaletten är de viktigaste symptomen som åtföljer denna sjukdom. Efter en annan undersökning föreskrev doktorn en komplex behandling: injektioner, dyra tyska piller och prostata massage. Resultatet av behandlingen: pengar som kastas till vinden och ännu mer smärtsamma resor till toaletten. Har riktat sig till annan urolog, har han utsett billiga ljus "Prostatilenum", för det ögonblicket mannen var redo även att sådan behandling är inte så trevlig för män. Efter tre dagar märkbart lättade, men kursen slutade inte, blev han botad till slutet. Smärta och exs stoppade, och blev mycket mindre benägna att gå på toaletten. Tack vare det inhemska läkemedlet Prostatilen.

Min man var ordinerad "Prostatilen" för behandling av kronisk prostatit. Naturligtvis kommer en-komponentbehandling inte att ha någon märkbar effekt. Komplex behandling, olika antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel ordinerades. Men "Prostatilen", som en förberedelse tropisk till prostata, tror jag inte spelade den sista rollen. Efter behandlingens gång och prostasmassage noterades positiv dynamik. Smärta, rezy med urinering gick bort, styrka förbättras. Läkemedels handlingar, och hennes man är föreskrivet är inte första gången, eftersom kronisk prostatit gör med jämna mellanrum sig påmind i form av exacerbationer, särskilt under den kalla årstiden, när den ökade risken för hypotermi!

Prostatilen i ampuller och tabletter från prostatit

I apotek finns idag många läkemedel för behandling av prostatit och förbättrad människors hälsa. För att förstå hur man ordentligt kan bli av med den här eller den sjukdomen kan bara en specialist.

De mest populära bland alla, representerade i drogister, finns flera kända, det är inte alltid lätt att välja mellan dem. Oftast, till exempel tvivel mellan två av dem: att köpa Prostatilen eller Vitaprost. De aktiva komponenterna i båda dessa läkemedel är desamma. Spektrumet av vitaprost-verkan är dock något större än Prostatilens. Att utse detta eller det här tillvägagångssättet till höger är bara läkaren som behandlar det, eftersom behandlingen i detta fall bara är effektiv och kvalitativ.

Om vi ​​pratar om huruvida Prostatilen eller prostacor är inköpta är valet mycket enklare, eftersom de båda har samma sammansättning och har en liknande effekt på hankroppen.

Dessutom är inte mindre effektiv botemedel mot prostatit också Prostatilen acet. Det produceras emellertid endast i form av ljus, vilket på något sätt begränsar dess användning i medicin.

Numera är det största antalet människor benägna att behandla prostatit med prostatilin, eftersom det här är en produkt av animaliskt ursprung. Hur detta läkemedel hjälper människors hälsa och om man ska köpa det, och även att använda för behandling, hjälper till att förstå denna artikel.

Sammansättning Prostatilena i ampuller och tabletter

På grund av det faktum att Prostatilen har en annan form av frisättning, kan det aktuella läkemedlet användas vid både inpatient och ambulant behandling av en patient med injektion. Så idag kan du hitta på apotek Prostatilen i kapslar, tabletter och ampuller, som alla innehåller samma huvudsakliga aktiva substans.

För injektion används Prostatilen i ampuller som innehåller ett torrt pulver. Volymen på en ampull är 5 mg. Den innehåller 5 mg extraherade peptider. Ytterligare komponenter inkluderar glycin.

Tabletterna innehåller 30 mg prostatylen. Bland excipienterna är här dimetylsulfoxid, liksom polyetylenoxid 1500.

Det bör också noteras att en av sorterna Prostatilena är prostatylenisk zink, vilket inkluderar detta kemiska element. Prostatoler med zink påverkar prostatakörteln utmärkt och kan även förbättra och stärka den mänskliga immuniteten.

Hur man använder Prostatilen för att behandla prostatit

Detta verktyg används för att behandla kronisk prostatit såväl som efter operation på prostatakörteln. Om behandlingen utförs hemma, ordinerar läkaren oftare 1 eller 2 tabletter Prostatilena morgon och kväll. Läkemedlets längd är minst 5 dagar.

Sättet att använda ampuller är som följer. Innehållet i en av dem löses i 2 ml saltlösning eller novokain. Före användning skaka väl och injicera en prostatitinjektion intramuskulärt inte mer än en gång inom 24 timmar. Den maximala behandlingen bör inte överstiga 5 eller 10 dagar, beroende på sjukdoms svårighetsgrad.

Biverkningar från Prostatilen

Användningen av prostatilen bör alltid börja med studien av dess biverkningar:

 1. Allergiska reaktioner i form av rodnad, brännande och klåda.
 2. Utländsk smak i munnen.
 3. Obehaglig lukt från munnen.
 4. Utveckling av diarré (om dosen är för hög).
 5. Visuell försämring.
 6. Ökning av normal leverstorlek.
 7. Hyppig huvudvärk.
 8. Svaghet och sömnighet.

Om Prostatilen inte passar i form av tabletter eller kapslar, ordineras patienten detta läkemedel i form av injektioner. För att inte orsaka ytterligare negativa reaktioner i kroppen är det nödvändigt att fråga den behandlande läkaren hur kompatibelt detta läkemedel med andra läkemedel.

Kontraindikationer för användning av Prostatilen

Prostatilen forte är kategoriskt förbjuden att förskriva patienter följande fall:

 1. I närvaro av njursjukdom.
 2. Efter överföringen av hjärtinfarkt.
 3. Om en patient har kardioskleros.
 4. Försiktighet är föreskriven för tromboembolism, liksom problem med blodkärl.
 5. Med individuell intolerans av de enskilda komponenterna i det aktuella läkemedlet.

Är det möjligt att kombinera Prostatilen med alkohol?

Prostatilen och alkohol i någon av dess manifestationer är strängt förbjuden att blandas vid användning av denna medicinering, annars kan det orsaka biverkningar i patientens kropp.

Prostatilen tabletter instruktioner för användning

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostatilen. Presenteras är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användning av prostatilen i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger Prostatilena i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och BPH (godartad prostatahyperplasi) hos vuxna män. Preparatets sammansättning.

prostatilen - En beredning av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

struktur

Extrakt av prostata (substansen är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Data om läkemedlets farmakokinetik är inte tillgängliga.

vittnesbörd

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostata
 • godartad prostatahyperplasi.

Blanketter för frisläppande

Ljusreaktal 30 mg och 50 mg.

Lyofilizat för beredning av en lösning för intramuskulär injektion av 5 mg (injektioner i ampuller för injektion).

Det finns inga andra dosformer, vare sig det är piller eller kapslar.

Instruktioner för användning och dosering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet administreras intramuskulärt vid 5-10 mg en gång om dagen. Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1-2 ml av en 0,9% lösning av natriumklorid eller 0,25-0,5% lösning av novokain eller vatten för injektion. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Vid behov kan kursen upprepas efter 1-6 månader.

Om en eller flera injektioner av läkemedlet saknas, är behandlingen inte stoppad, en förlängning av behandlingsförloppet för antalet missade dagar med antagning rekommenderas.

Bieffekt

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kontra

 • barn och ungdomar under 18 år
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor.

Användning hos barn

Kontraindikerad utnämning av prostatilena barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Funktionerna vid åtgärden vid första inträde och när den dras tillbaka gör läkemedlet inte. Användningen av läkemedlet i kroniska sjukdomar har inga speciella egenskaper.

Det produceras under varumärket Prostatilen Zinc för den europeiska marknaden, innehåller dessutom zink och vitamin E.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med rörliga mekanismer och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta effekter av läkemedelsinteraktion Prostatilen med andra läkemedel har inte identifierats.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Analoger av läkemedlet Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

Om det inte finns några analoger av läkemedlet för den aktiva substansen, kan du gå till länkarna nedan för sjukdomar, från vilka motsvarande läkemedel hjälper och ser de tillgängliga analogerna för terapeutiska effekter.

Prostatilen är ett läkemedel av animaliskt ursprung, vilket är avsett för behandling av prostata sjukdomar.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

Basen för Prostatilena är ett komplex av vattenlösliga peptider, erhållna genom extrahering från prostatakörteln av nötkreatur som har nått puberteten. Glycinförstärkt aktiv substans i läkemedlet har förmågan att agera direkt på nervreceptorerna i hjärnan och ryggmärgen.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult. Sammansättningen av varje vikt 2,8 g suppositorium innehåller 30 eller 50 mg prostata extrakt med tillsats av glycin och makrogol 1500 (i en mängd tillräcklig för att erhålla en vikt av 2,8 gram), och dimetylsulfoxid, varvid Prostatilen ljus har uttalad antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter.

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna till Prostatilen används läkemedlet när:

 • Kronisk prostatit, inklusive bakteriell;
 • Akut manifestationer av prostatit;
 • Villkor som åtföljer operation på prostatakörteln;
 • Reflexiv urinretention
 • Godartad prostatahyperplasi.
 • Flödar med komplikationer av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Organotropona läkemedel har effekter på prostata (prostatakörteln), reducerar svullnad av vävnader (utbyte behandling gör det möjligt att helt ta bort ödem), eliminerar ökad muskeltonus i urinblåsan, reducerar prostata leukocytisk infiltration och stagnation av sekret däri.

Ansökan prostatilen hjälper till att normalisera produktionen av epiteliala celler sekretion, minska inflammation och förhindra utvecklingen av trombos i venoler (de minsta blodkärlen i förlängningen av nätverket av kapillärer) i prostatakörteln.

Användningen av prostatylen är kontraindicerad hos individer med intolerans mot suppositorier / lyofilisatkomponenter.

Läkemedlet är inte avsett för kvinnor, det används inte i barnläkemedel.

Dosering och administrering

En injektionslösning framställd från den lyofiliserade massan injiceras i muskeln en gång om dagen i en dos av 5 till 10 mg. Före injektionen spädas Prostatilen pulver med en eller två milliliter 0,9% natriumkloridlösning eller 0,5% novokainlösning. Blandningen skakas kraftigt tills en homogen substans erhålles.

Den positiva effekten utvecklas efter tre dagar av drogen, men för att säkra effekten krävs för att slutföra en fullständig kur bestående av 5-10 injektioner. Vid behov, efter 1-6 månader, upprepa behandlingen.

Enligt instruktionerna till Prostatilen bör suppositorier administreras intrarektalt - djupt i ändtarmen. Läkemedlet i denna doseringsform används efter tarm evakuering och hygieniska förfaranden. Det rekommenderas att fukta ljuset med vatten före användning. Efter proceduren ska minst en halvtimme vara kvar i ett benäget läge.

Suppositorier i en dos av 30 mg utse 1 pc. en (på morgonen eller på kvällen) eller två (på morgonen och på kvällen) en gång om dagen.

Suppositorier i en dos av 50 mg utse 1 pc. en gång om dagen (morgon eller kväll).

Prostatilens varaktighet vid kronisk prostatit är minst 10 dagar, med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 15 dagar. Efter 1-6 månader kan behandlingen upprepas. Efter den första behandlingstiden hålls remissionsverkan vanligtvis i minst 2 månader.

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl. I sällsynta fall uppstår allergiska reaktioner vid användning av prostatilen.

Kliniskt signifikanta följder av användningen av Prostatilen i kombination med andra läkemedel har inte identifierats.

Vid behov kan det kombineras med antibakteriella läkemedel som används för prostatit.

Vitaprost, koncentrerad vätska för prostatakoextrakt, Vitaprost forte, Prostacor, Samprost, Uroprost.

Villkor för lagring

Förvara drogen på en plats skyddad mot exponering för solljus.

Rekommenderad förvaringstemperatur: för lyofilisatet - inte mer än 20 ºС, för suppositorier - 2-15 ºС.

Hållbarhet för båda doseringsformerna Prostatilena är 3 år.

prostatilen I mer än 20 år hjälpt män i kampen mot

och andra sjukdomar i prostata. Detta läkemedel utvecklades av företaget "Cytomed" med deltagande av lärare från den militära medicinska akademin i St Petersburg.

Prostatilen skapades på basis av proteiner lösliga i vatten, och erhållits genom extraktion från prostata hos sexuellt mogna nötkreatur. Dessa proteiner ackumuleras endast i kroppen i prostatakörteln.

Effekten av Prostatilen riktas till:

 • förbättring av prostatakörteln;
 • minskning av ödem och stillastående fenomen i prostata;
 • minskad risk för trombos av körtelkärlen;
 • reduktion av infiltrering av prostata vävnader med leukocyter.

Det finns en minskning av antalet urinering, försvagning eller fullständig eliminering av smärtssyndromet, en ökning av spermatozoas kvantitativa sammansättning och deras rörlighet samt en ökning av libido (sexuell lust).

Vid denna tidpunkt kan läkemedlet Prostatilen i apotek hittas i form av rektala suppositorier och lyofilizat för framställning av en lösning för intramuskulär injektion. Prostatilentabletter är inte tillgängliga.

Bruksanvisning Stearinljus

1 rektal stötpiller (suppositorium) innehåller 30 mg extraherat

. Ljus har formen av en torpedo. Färgen är vit, det kan vara lite nyans av gult, ibland är ett marmormönster på ljusets yta och på skäret synligt.

 • Inflammation av prostatakörteln (prostatit), kronisk och akut kurs;
 • kirurgiska operationer i bäckenregionen (på prostatakörteln, urinblåsan);
 • adenom av prostata;
 • komplikationer av inflammatoriska processer i prostata (manlig infertilitet).

ansökan Innan du använder drogen rekommenderas att tömma tarmarna och tvätta. Ljus 1 eller 2 gånger om dagen injiceras rektalt (i anus), djupt. Efter införandet av suppositoriet tar det lite tid att ligga ner (cirka 30 minuter). Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.

I 1 ampull lyofilizat innehåller 5 mg extraherade peptider i form av en porös substans eller vitt pulver; gul färg är tillåten.

 • Olika former av prostatit (kronisk, akut);
 • godartad prostatahyperplasi;
 • kirurgiska operationer i bäckenregionen (på prostatakörteln, urinblåsan);
 • komplikationer av inflammatoriska processer i prostata (manlig infertilitet).

ansökan Pulvret måste lösas i 2 ml fysiologisk lösning (0,9% lösning av NaCl) eller i 2 ml novokain (0,5% lösning), skaka noggrant. Det administreras intramuskulärt till 0,005-0,01 g, 1 gång per dag. Behandlingsförloppet står för 5 till 10 injektioner. Den upprepade kurshanteringen av drogen är möjlig under perioden 1 till 6 månader.
Särskilda instruktioner

Data om överdosering av läkemedel Prostatilen registrerades inte. Eventuella biverkningar av allergisk natur (

Vid studier av läkemedlet Prostatilen har inga typer av interaktion med andra läkemedel identifierats.

Förvara drogen på en mörk, kall plats (upp till 15oC). Hållbarhetstid är 3 år.

Prostatilen-lyofilizat för beredning av lösningen kan endast köpas på apotek när det presenteras på recept från en läkare. Suppositorier Prostatilen säljs fritt i apoteksnätet.

Pris i Ukraina Ljus Prostatilen i mängden 10 stycken i förpackningen kan köpas på apoteket till ett genomsnittspris på 91,24 hryvnia; 5 ljus kommer att kosta 44,14 hryvnia. Pulver Prostatilen för beredning av lösningen säljs på apoteksnätet på recept. det genomsnittliga priset är 121,82 hryvnia.

Pris i Ryssland Att köpa stiftpiller Prostatilen på apotek är möjligt till ett genomsnittligt pris på 440 rubel per förpackning med 10 ljus och 270 rubel för 5 stearinljus. Lyofilisat Prostatilen säljs i apotek till ett genomsnittligt pris på 276 rubel.

 • Prostatilen zink innehåller också zink och vitamin E, som påverkar förbättringen av sexuell funktion och har en antioxidant effekt. Producerad i form av ljus.
 • Vitaprost - har antibakteriell verkan på grund av det som ingår i dess sammansättning lomefloksatsina. Läkemedelsformen för detta läkemedel är suppositorier (suppositorier).
 • Samprost - Komplett analog av Prostatilen; finns i form av ett lyofilizat.
 • Uroprost i komposition som liknar Prostatilen. Det skiljer sig i den suppositoriska kvantitativa sammansättningen: Uroprost innehåller 50 mg extrakt.
 • prostakor på kompositionen och den medicinska effekten liknar läkemedlet Prostatilen.

Vissa örtberedningar har en effekt som liknar Prostatilens effekt. De inkluderar Bioprost, Afalou.
Jämförelse med andra droger Vad är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre. När allt kommer omkring, om du väljer mellan Prostatilen och Vitaprost vid behandling av adenom (utan

På kroppen behöver du inte bara, men kan leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Mer om Vitaprost

Vilket är bättre: Prostatilen eller Prostacor? Frågan är, vilket är bättre, Prostacor eller Prostatilen, är enklare. Båda drogerna har samma sammansättning och samma verkningsmekanism, så deras effekt i behandlingen kommer också att likna.

Mer om Prostacor

Många män som tar drogen Prostatilen, pratar positivt om det. De noterar läkemedlets goda terapeutiska effekt och vidhäftande eftergift efter avslutad behandling. Från patienternas ord Prostatilen minskar svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, minskar svullnaden i prostata vävnaden, vilket leder till återställandet av normal urinering. Många män noterar återställandet av sexuell funktion och utseendet av möjligheten till barns uppfattning.

Ändå kan du träffas och negativ feedback. Detta är möjligt, eftersom läkemedlets effekt på organismen av olika ämnen inte kan vara densamma. Om läkemedlet inte har den förväntade effekten, behöver du se en läkare för en lämplig ersättning.

VARNING! Informationen som läggs ut på vår webbplats är informativ eller populär och tillhandahålls till ett brett spektrum av läsare för diskussion. Utnämningen av läkemedel ska endast utföras av en kvalificerad specialist, baserat på medicinsk historia och diagnostiska resultat.