Huvud
Massage

prostatilen

Enligt instruktionerna för användning av injektioner och suppositorier Prostatilen är detta läkemedel utformat för att upprätthålla och återställa människors hälsa. Dess främsta fördelar är att suppositorierna har en naturlig grund och kan klara sig bra med många sjukdomar relaterade till den manliga genitourära sfären.

Prostatilen - beskrivning av preparatet

Prostatilen är ett kombinerat medel av animaliskt ursprung, som i urologi används för att effektivt behandla sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att läkemedlet verkar direkt på prostatakörtlarna enligt följande:

 • reducerar alla indikatorer som är karakteristiska för inflammatoriska processer i orgeln;
 • förhindrar proliferation av prostatavävnad;
 • minskar svullnad av körtelvävnader;
 • reducerar signifikant leukocytaktiviteten inuti körteln;
 • aktivt närmar och stoppar stillastående fenomen i det lilla bäckens organ
 • normaliserar glandulära funktioner
 • normaliserar och, om nödvändigt, återställer valet av sin egen interna hemlighet.

struktur

Sammansättningen av ljuset Prostatilen zink innehåller mikroelement, viktigt för människors hälsa.

 1. Zinksulfat förhindrar bildandet av godartade eller maligna processer och förhindrar utvecklingen av prostata adenom. Mikroelementet har en positiv effekt på männs sexuella funktion, bidrar till bevarandet av libido och den normala spermatogenesen, förutom det är en faktor immunförsvarsmakt, som upprätthåller kroppens motstånd på rätt nivå.
 2. Vitamin E (tokoferolacetat) som ansvarar för spermatozoas aktivitet, förhindrar blodkoagulering och bildandet av trombi i kärlbädden, ger en uttalad antioxidant effekt, vilket utjämnar den destruktiva effekten av fria radikaler på cellulära strukturer. Denna komponent visar en stark antiinflammatorisk effekt och förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Typ av problem

Prostatilen finns i följande sorter:

Suppositorier rektal. De har en torpedoform, en specifik lukt, en krämgrå nyans, med en möjlig övergång till en marmorfärg. Varje suppositorium innehåller 0,03 g extraherade peptider (prostatylen) och en hjälpbas.

Stearinljus är utformade uteslutande för rektal användning, det vill säga för införande i ändtarmen. De är förpackade i cellulära konturförpackningar om fem. Kartongförpackningar med preparatet innehåller en eller två konturceller, det vill säga fem eller tio ljus och en kompletterande instruktion med beskrivningen av preparatet och metoden för dess användning.

Prostatileninjektioner - ampuller innehållande ett lyofyserat pulver av vit eller ljusgul färg, från vilken en lösning för intravenösa injektioner framställs. Ampullerna i den aktiva substansen innehåller mindre än 5 mg av peptidkomplexet i varje, men när de injiceras får läkemedlet direkt det inflammatoriska fokuset, så effekten från applikationen liknar den hos rektala suppositorier. Förutom den aktiva substansen - prostatylen innehåller i varje av dem 10 mg glycin.

Ampullerna är förpackade i cellulära konturförpackningar, fem stycken vardera och förpackade i kartonger, en förpackning i varje (det vill säga fem ampuller) tillsammans med en farmaceutisk annotation.

Det finns en annan typ av läkemedel - Prostatilen-zinksuppositorier, som förutom den aktiva substansen innehåller prostatylen (0,03 g), en lika stor mängd zinksulfat och vitamin E (0,1 g).

vittnesbörd

De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är följande patologier:

 1. prostatit i akut och kronisk form;
 2. störningar i urinering orsakad av nedsatt njurfunktion, dysfunktion eller inflammation i prostatakörteln;
 3. hyperplasi, det vill säga - godartad proliferation av prostatavävnad;
 4. tromboflebit i höftregionen;
 5. infertilitet orsakad av dysfunktion av glandulär podzhelez och en kränkning av bildandet av utsöndringen av prostata;
 6. postoperativ restaurering av orgelfunktionalitet;
 7. hemorrojder;
 8. störningar i den sexuella sfären, orsakad av patologiska processer i denna kropp.

Förutom direkta indikationer läser användningen av ljus "i passande" sprickor i ändtarmen, klarar framgångsrikt manifestationer av hemorrojder, liksom sexuella störningar och åldersrelaterade störningar i prostatafunktionerna.

Kontra

Det finns få initiala kontraindikationer för denna medicinering, dessa är:

 • individuell känslighet för det "levande" proteinet, dess intolerans eller en möjlig benägenhet att intolerans, på grund av ärftlighet;
 • njursvikt eller någon annan patologi och sjukdom hos detta organ;
 • kardioskleros och ett antal patologiska hjärtbetingelser
 • ett tidigare hjärtinfarkt, förinfarkt och risken för hjärtinfarkt;
 • tromboembolism.

Med extrem försiktighet bör Prostatilen förskrivas till patienter med ateroskleros, utplånande endarterit och andra patologiska tillstånd som är förknippade med nedsättning av venös eller artärbädden.

Biverkningar

I allmänhet tolereras Prostatilen väl av patienter. Men i vissa fall är utvecklingen av biverkningar möjlig, vilket är uppenbart:

 1. nedsatt syn och oförmåga att fokusera vyn
 2. allergiska reaktioner - rodnad, svullnad med en blåaktig ting och svår klåda;
 3. känsla av stark svaghet och generell trötthet, både muskulös och mental;
 4. ett brott mot blodkoagulabilitet
 5. utvidgning av levern
 6. kreatinuri, en konstant känsla av illamående.

Instruktioner för användning

Pulver för injektion späds i 1-2 ml injektionsvatten, en lösning av natriumklorid (isotonisk) eller en halv procent lösning av novokain. Lösningen framställs omedelbart före införandet och under inga omständigheter i sprutans hålighet. Injektionerna görs genom kurser, från 5 till 10 dagar, dagligen med 5-10 mg. Efter avslutad kurs bör det upprepas efter 2-3 veckor. Ändringen av behandlingens varaktighet eller dess ordning är helt tillåtet och bestäms av den behandlande läkaren.

Injektionerna av Prostatilen är smärtfria, men hos patienter med ökad känslighet i huden kan det finnas obehagliga känslor under injektionen. I detta fall rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel.

Ljus för medicinska ändamål administreras inom 5-10 dagar, två gånger på morgonen och på kvällen. Före manipulation bör de nödvändiga hygienprocedurerna utföras, det vill säga tvätta noggrant det anogenitala området. Efter introduktionen av läkemedlet behöver du ligga stillastående i 30-50 minuter, så att ljuset helt löser sig. Upprepad behandlingskurs utförs minst en månad, maximalt efter sex månader. För profylaktiska ändamål administreras suppositorier en gång om dagen före sänggåendet i 5-10 dagar.

Rekommenderade apotekspersonal antagning och varaktighet av läkarens behandling kan variera beroende på patientens individuella egenskaper och svårighetsgraden av symtomen.

Oberoende av att ändra ordning eller behandlingsplan eller för att öka doseringen av ett preparat är det omöjligt, eftersom det givna medlet ofta framkallar ett antal av de negativa processerna som endast visas som ett resultat av en överdosering. Bland dem - feber, kränkningar av hormonbalans, kränkningar av blodplasma integritet och många andra.

Särskilda instruktioner

Vid förskrivning ska läkemedlet ta hänsyn till att E-vitamin i dess komposition ökar effekten av NSAID och steroidmedel och minskar också den giftiga effekten av hjärtglykosider. Denna komponent ökar dessutom den terapeutiska aktiviteten hos antiepileptiska läkemedel.

Genomsnittliga priser

Kostnad prostatelena beror på frisättningsform, tillverkare och prispolitik för apotekskedjor i ditt område. Priset på drogen i genomsnitt är från 298 till 382 rubel per ljus, beroende på deras kvantitet i förpackningen - 5 eller 10 stycken. Förpackning av ampuller kostar i genomsnitt 306 till 342 rubel.

analoger

Varje läkemedel har sina motsvarigheter och Prostatilen är inget undantag. Liknande terapeutiska effekter är besatta av sådana läkemedel som:

 • Vitaprost,
 • Prostamet,
 • Uroprost,
 • Prostaplant,
 • Samprost,
 • Förlåt Forte,
 • Trianola.

Har dock varje läkemedel sina egna egenskaper, olika effekter på organismen som helhet och har en viss skillnad i ingående komponenter. Därför godtyckligt ersätta en drog till en annan - kan inte ersätta läkemedel är möjlig endast efter godkännande av den behandlande läkaren.

Feedback på ansökan

Recensioner av män om Prostatolen talar om en uttalad terapeutisk effekt av läkemedlet, vilket gör att du kan stoppa en allvarlig inflammatorisk process i prostata och eliminera problemen i samband med människors hälsa.

Särskilt populära är ljus Prostatilen med zink, som har en ytterligare terapeutisk effekt på grund av innehållet i viktiga spårämnen. Dessutom noterar många män att denna form av läkemedlet är mycket lämpligare att använda än ampuller med lyofytat, varifrån det är nödvändigt att förbereda en lösning för injektioner. Och nämna också att det är problematiskt att göra injektioner, och varje dag kan inte alla gå in i behandlingsrummet.

Granska nr 1

Läkaren bekräftade att jag har en förvärmning av prostatit och rekommenderat att köpa ljus prostatilen. Läkemedlet är ganska överkomligt, i paketet med 10 ljus måste de sätta på morgonen och på kvällen. På den tredje behandlingsdagen kände jag lättnad, inflammationen började blekna, de smärtsamma symptomen försvann. Stearinljus har en naturlig sammansättning, baserad på djurpeptider, så detta orsakar inte farliga biverkningar. Jag råder alla, Prostatilen hjälper verkligen. Dessutom gillade han fortfarande drogen Urotrin

Referens nr 2

Jag vill säga att behandlingen hjälpte till, villkoret förbättrades, även om det fanns ett intresse för det kvinnliga könet, vilket inte hade hänt länge. Läkaren sade att läkemedlet normaliserar blodcirkulationen och eliminerar stagnation i prostata och återvänder mänens hälsa. Starkt sätt, jag tror att en annan injektionskurs inte kommer att skada mig.