Huvud
Strömförsörjning

Prostatilen - instruktioner för användning, analoger betyg frisättningsformer (rektala suppositorier 30 mg och 50 mg injektioner i ampuller för injektion 5 mg tabletter) av läkemedlet för behandling av BPH och prostatit (prostatahyperplasi) hos män. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostatilen. Presenteras är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användning av prostatilen i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger Prostatilena i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och BPH (godartad prostatahyperplasi) hos vuxna män. Preparatets sammansättning.

prostatilen - en beredning av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

struktur

Extrakt av prostata (substansen är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Data om läkemedlets farmakokinetik är inte tillgängliga.

vittnesbörd

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostata
 • godartad prostatahyperplasi.

Blanketter för frisläppande

Ljusreaktal 30 mg och 50 mg.

Lyofilizat för beredning av en lösning för intramuskulär injektion av 5 mg (injektioner i ampuller för injektion).

Det finns inga andra dosformer, vare sig det är piller eller kapslar.

Instruktioner för användning och dosering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet administreras intramuskulärt vid 5-10 mg en gång om dagen. Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1-2 ml av en 0,9% lösning av natriumklorid eller 0,25-0,5% lösning av novokain eller vatten för injektion. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Vid behov kan kursen upprepas efter 1-6 månader.

Om en eller flera injektioner av läkemedlet saknas, är behandlingen inte stoppad, en förlängning av behandlingsförloppet för antalet missade dagar med antagning rekommenderas.

Bieffekt

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kontra

 • barn och ungdomar under 18 år
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor.

Användning hos barn

Kontraindikerad utnämning av prostatilena barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Funktionerna vid åtgärden vid första inträde och när den dras tillbaka gör läkemedlet inte. Användningen av läkemedlet i kroniska sjukdomar har inga speciella egenskaper.

Det produceras under varumärket Prostatilen Zinc för den europeiska marknaden, innehåller dessutom zink och vitamin E.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med rörliga mekanismer och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta effekter av läkemedelsinteraktion Prostatilen med andra läkemedel har inte identifierats.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Analoger av läkemedlet Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

prostatilen

Prostatilen är ett läkemedel av naturligt ursprung, och är avsett för behandling av sjukdomar i könsorganet hos män (prostata). Läkemedlet har en mångsidig prostatobeskyttande effekt.

Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att drogen verkar direkt på prostatakörtlarna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar prostatan i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

1 ampull med ett läkemedel i form av lyofilat för beredning av en lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

Det rektala suppositoriet Prostatilen-Zink i dess komposition har:

 • prostatylen - 0,03 g;
 • zinksulfat 0,1 g;
 • acetat alfa-tokoferol - 0,1 g

Som hjälpmedel i ljus används:

 • dimetylsulfoxid;
 • polyetenoxid 1500.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult.

Farmakologisk effekt

Prostatilen som aktiv substans innehåller ett prostataxtrakt extraherat från vävnaderna i prostatakörteln hos unga tjurar, med tillsats av glycin och spårämnen av zink. Extraktet innehåller ett stort antal peptider - speciella aminosyrakomplex, som är naturliga bioregulatorer av kroppen. De påverkar exakt de vävnader eller organ som de erhållits från.

Sålunda Prostatilen Organotropona utövar effekter på prostata: minskar leukocytisk infiltration, ödem och utsöndring stagnation prostata, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas, inverka positivt den funktionella aktiviteten av spermatozoer.

Enligt kliniska studier, Prostatilen:

 • reducerar smärt syndrom;
 • återställer den vanliga frekvensen av urinering (inom 2-4 dagar från behandlingens början);
 • normaliserar mikrocirkulationen och venös utflöde i prostatakörteln;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust, förbättrar erektionens och orgasmens kvalitet
 • förbättrar indikatorerna för ejakulat (ökar antalet och rörligheten hos spermatozoa).

Glycin, som också finns i preparatet, tar en aktiv roll i cellförnyelse och syrebildning, deltar i syntesen av immunglobuliner, ingår i många hormoner, spelar en viktig roll i immunsystemets arbete. Mikroelement av zink är nödvändiga för mognad av specifika immunceller, bidrar till bevarandet av spermatozoas integritet, förhindrar utvecklingen av olika processer i prostata, både godartade och maligna.

Prostatilen har också anti-inflammatorisk effekt, korrigerar produktion av antikroppar och stimulera neutrofil antimikrobiell aktivitet, påverkar muskeltonus i urinblåsan (inklusive tonen i detrusor) aktivitet stimulerar humoral immunitet och vissa faktorer organism motstånd.

Indikationer för användning

Vad hjälper? Prostatilen används vid behandling av följande patologiska tillstånd:

 • kronisk prostatit;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • interoceptiv copulativ dysfunktion;
 • åldersrelaterade sjukdomar i prostatakörteln;
 • postoperativa komplikationer i prostatakörteln;
 • förebyggande av kronisk prostatit i närvaro av predisposition.

Prostatilen är ett effektivt botemedel mot hemorrojder, tromboflebit, sekundära miktionsstörningar, utsöndrings-toxisk sterilitet, såväl som kirurgiska interventioner, produceras på bäckenorganen.

Kontra

Det finns två typer av kontraindikationer för utnämning / användning av prostatilen i injektioner och rektala suppositorier:

 1. Okontrollerad / slutgiltig - njursvikt, myokardinfarkt (överfört tidigare än 6 månader sedan), kardioskleros.
 2. Konventioner där utser och använder läkemedlet i fråga är möjligt, men med stor försiktighet - tromboembolism eller hög risk för sådana sjukdomar diagnostiserade ocklusiv sjukdom, onormal förträngning av arteriella och / eller venösa kärl.

Obs! En del personer har överkänslighet eller individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva substansen i prostatylen eller dess hjälpkomponenter. I detta fall är utnämningen av läkemedlet kontraindicerat.

Dosering och administreringssätt

Instruktionerna för användning indikerar att suppositoriet Prostatilen injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

 • Suppositorierna kommer in rektalt för 1 pc. (50 mg) 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Stabs Prostatilen

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För att förbereda lösningen ska allt innehåll i injektionsflaskan lösas i 1-2 ml isotonisk natriumkloridlösning, vatten för injektion eller 0,5% lösning av novokain. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner är som regel smärtfria, men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna görs intramuskulärt för 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Kursen kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Biverkningar

Prostatilen tolereras av patienterna väl, men i sällsynta fall kan följande biverkningar inträffa:

 • signifikant ökning av levern
 • en huvudvärk av icke-intensiv natur
 • imitation av syndromet av kronisk trötthet - svaghet, yrsel, dåsighet;
  kortfristig synnedgång - "dimma".

Ännu mindre ofta finns en minskning av blodkoagulerbarheten, så om patienten har en tendens till inre, nasal eller hemorroid blödning, bör prostatilen appliceras med stor omsorg.

En av de allvarliga biverkningar och anses vara en allergisk reaktion - klåda i anus (det verkar som kliade insidan av rektum), den karakteristiska utslag på kroppen, och i allvarliga fall kan utveckla anafylaktisk chock och angioödem.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

 • problem med lungfunktion
 • elektrolyt obalans av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • feber;
 • ökade kolesterolnivåer i blodet;
 • dyspepsi;
 • slöhet, generell svaghet;
 • dehydrering;
 • creatinuria;
 • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
 • njurinsufficiens.

Särskilda instruktioner

Prostatilen påverkar inte förmågan att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhet och snabba reaktioner, till exempel fordonshantering.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

 • Natriumbikarbonat;
 • Beredningar av järn;
 • trisamin;
 • Antikoagulantia (Dicumarol, Biscumacetate Ethyl);
 • Förberedelser med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av personer som använde ljus Prostatilen:

 1. Alexander. Jag är en seglare och tillbringar större delen av året till sjöss. Det finns inga läkare, väder är väldigt annorlunda, så med min diagnos måste jag ständigt vara uppmärksam och förebygga vården. Två gånger om året lägger jag ljuset "prostatilen", vilket hjälper mig att mata bukspottkörteln med ämnen som det själv är svårt att producera för det normala livet. Dessutom följer jag försiktighetsreglerna, med undantag av rekommendationer för konstant kön. Tack vare min omtanke har jag inte haft några exacerbationer länge. Jag vet inte ens vad som skulle hända mig utan dessa ljus, det är ganska möjligt att jag skulle behöva skriva.
 2. Paul. Jag har en seriös erfarenhet av att använda ljus. Han behandlades i rätt tid av ichthyol, ljus av den ultra-religiösa, enkel-mindedness. Vid olika tillfällen hjälpte olika droger, för med diagnosen "Prostatit" bor jag redan 8 år. För tillfället stannade jag på ljuset "Prostatilen", för att, som om det inte låter som reklam, men det här är verkligen den optimala kombinationen av pris och kvalitet. Dessa ljus som aktiv ingrediens använder pressa av prostatajuice från nötkreatur, vilket gör det möjligt att inte bara ta bort smärta och andra symtom på sjukdomen, utan orsakar prostata att normalisera sitt arbete, eftersom ger sina saknade komponenter. Efter att ha använt dessa ljus förbättras välbefinnandet exakt. Jag kan inte ens återkalla den liknande känslan av ett bekvämt tillstånd efter kursen från andra ljus. Jag kommer att avstå från rekommendationer, tk. Jag är inte en läkare, men jag uppskattar min erfarenhet av att använda dessa ljus som positiva.
 3. Anatolij. Prostatit blev sjuk för ett år sedan, kämpade med sjukdomen med växande framgång - 10 dagar läkte, 15-20 paus - och igen. Utnämnd och behandlings kurser från mer än 10 poäng etc. Allt detta kastas ut pengar, för det var ingen stark effekt. Pengarna gick till apoteket, läkarna och igen. Verklig lättnad togs endast av nvs. Sedan, efter att ha bytt flera urologer, fann jag mig väldigt bra. Tack vare honom bytte han till rätt näring och regelbunden sport, och köpte också prostatilens ljus. Och tack till ljusen, glömde jag att dricka npvs i 2 dagar, och då behövde jag inga piller. Vem tog smärtstillande medel länge, kommer han att förstå vilken glädje för magen att glömma dem. Om i korthet - nu blev jag av med prostatit. Men läkaren rekommenderar att man förhindrar minst en gång var sjätte månad.

analoger

Strukturala analoger som har samma aktiva substans:

 1. Prostataxtraktvätska (koncentrat) - administreras intramuskulärt i lösning med 1 ml 0,9% natriumklorid eller vatten för injektion dagligen i 5-10 dagar.
 2. Vitraprost och Vitaprost forte - finns i 2 former (tabletter och suppositorier) innehåller prostataextrakt som reducerar prostatastorlek, ta bort exacerbation av kronisk prostatit, minska obehag och obehag under inflammation. Hur man dricker Vitaprost-tabletter ska vanligtvis berätta för läkaren beroende på patientens exakta diagnos.
 3. Samprost - av liknande aktiva substansen är peptidkomplex (bioaktivt protein) används vid behandling av akut och kronisk prostatit, endast produceras i form av frystorkade produkten (pulver) för att erhålla en lösning och intramuskulär administrering, innehåller förpackningen 5-10 flaskor och ampuller med pulver lösningsmedel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre.

Trots allt, om du väljer mellan Prostatilenom Vitaprost och vid behandling av en adenom (utan infektion), kan effekterna av antibiotika på kroppen kommer du inte bara behöver, men också leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Beredningens historia Prostatilen - dess sammansättning, egenskaper och analoger

Prostatilen är ett läkemedel som har en antiinflammatorisk och regenerativ effekt på den modifierade prostatakörteln. Affiniteten av proteinet i preparatet med prostatakörlens celler gör det möjligt att försiktigt återställa organets struktur och funktioner, stärka kärlväggarna, ta bort puffiness och andra symtom.

Prostatilen uppträdde på marknaden för mer än 20 år sedan och är fortfarande populär. Men rötterna i dess utveckling går tillbaka till mitten av 20-talet.

Utvecklingshistoria

Ursprunget av drogen går tillbaka till det kalla krigets tider. På den tiden fick läkemedelsinstituten att utveckla ett effektivt verktyg för att upprätthålla människors hälsa bland sjömän. Militärmedicinska akademin. Kirov i St Petersburg i början av 80-talet uppmärksammades av Prostalin. Det uppfanns endast i ampuller med lyofilizat för intravenösa injektioner.

Några år senare, i början av 2000-talet, tog läkemedelsfirman Citomed tillbaka detta läkemedel till den allmänna marknaden under varumärket Prostatilen. Nu säljs läkemedlet inte bara i ampuller med injektionslösningar, men också i en mer bekväm form - rektala suppositorier.

Blanketter för frisläppande

Rektala suppositorier finns i en dos av 30 mg och 50 mg.

Stearinljuset packas i täta blåsor, vilket bidrar till att behålla den nödvändiga temperaturregimen och skyddar mot direkt solljus.

I ett paket finns 5 stiftpiller. Drogen har en långsträckt torpedoform, krämfärg. Ibland skugga grå. Kan vara en marmorskugga. Suppositorier har en specifik lukt. Att röra smidigt, smälter vid kroppstemperatur.

Lyofilizat för beredning av lösningar. Ampullpreparat har i sin sammansättning 5 mg eller 10 mg aktiv substans.

Pulver till injektion finns i flaskor. Innehållet har en porös, spröd struktur. Beroende på tillverkaren kan det ha en gulaktig eller vit nyans. När det kombineras med ett lösningsmedel uppstår en karakteristisk specifik lukt.

Tillverkad i ett kartongförpackning med 5 stycken.

Preparatets struktur

Den huvudsakliga aktiva substansen: Extraktet av prostatakörteln av tjurkalvar, som nått puberteten (ett komplex av peptider, lösliga i vatten).

För produktion av rektala suppositorier använd:

 • Polyetenoxid 1500 är en kemisk substans genom vilken rektala suppositorier har sin egen struktur och den erforderliga smältpunkten. Denna komponent är grunden för läkemedlets form och vikt. Det är giftfritt för kroppen, har en svag laxerande effekt, mjuk och hällig vid beröring;
 • Dimetylsulfoxid är en kemisk komponent, det är ett bra lösningsmedel med minimal toxicitet, till skillnad från andra liknande ämnen. Har antiinflammatorisk och desinfektionseffekt. Ökar biotillgängligheten av läkemedlet. Det är en bra ledare för andra aktiva substanser.

Lyofilizat Prostatilen har inga ytterligare ämnen som ger struktur eller specifika egenskaper, förbättrar biotillgängligheten eller lösligheten.

Farmakologisk aktivitet

Extrakt av peptider av den sexuellt mogna bovinprostata klassificeras som biologiskt aktiva komponenter. Sådana substanser kan få en helande effekt på grund av deras "minne". En hälsosam uppsättning nukleinsyror, komplexa proteiner som kallas cytaminer, har en aktiverande effekt.

De tvingar cellerna i den mänskliga prostata att "återkalla" sina principer och arbetsregler, aktivera och programmera kroppen för regenerering av skadad vävnad.

Kliniskt manifesteras denna effekt som följer:

 • Förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • Tonar blodkärlens väggar, förhindrar blodflödet och kollapsar;
 • Avlägsnar puffiness och svullnad i prostata på grund av aktivering av lymfdränering;
 • Avlägsnar inflammation på grund av inhibering av mediatorer
 • Generering av leukocyter och specifika antikroppar;
 • Nukleära rester är inbäddade i det skadade prostata-DNA, aktiverande regenerering;
 • Förebyggande av trombos, förbättring av blodreologin i kapillärer.

På grund av listan över effekterna av läkemedlet på prostata homeostas, känns patienten efter några dagar:

 1. Frånvaron av ömhet och klåda;
 2. Normalisering av urinering, ökning i strålstyrka;
 3. Normalisering av erektil funktion
 4. Ökad sexuell lust.

vittnesbörd

Indikationer för användning av lyofilizat och rektala suppositorier är direkt relaterade till prostata problem:

 • Profylax av prostata adenom;
 • Godartad prostatahyperplasi;
 • Prostatit av akut kurs;
 • Bakteriell kronisk prostatit;
 • Infektiös prostatit;
 • Förebyggande av blodstasis i bäckenorganen;
 • Uppställningsproblem i samband med bäckenorganproblem
 • Åldersproblem i prostatafunktionen;
 • Postoperativ period med interventioner på organen i genitourinary systemet;
 • Förebyggande av trombos av småbäcken före operation.

Kontra

Eftersom denna biologiskt aktiva komponent av naturligt ursprung är ett extrakt av djurceller är det praktiskt taget inga kontraindikationer för användningen av läkemedlet.

 1. Individuell intolerans av komponenter;
 2. Allergi att fiska.

Relativa kontraindikationer förbjuder inte användningen av läkemedlet som en botemedel. De kräver särskild uppmärksamhet åt patientens hälsa, hans tillstånd. Det är lämpligt att utföra behandling under de första dagarna under överinseende av en specialist, i vilket fall omedelbar hjälp kommer att ges.

 • Barn under 18 år
 • Allvarlig njurinsufficiens
 • Allvarligt nedsatt leverfunktion
 • Myokardinfarkt under den subakutiva perioden;
 • Störning av cerebral cirkulation i anamnesen.

Instruktioner för användning

Innan du använder läkemedlet som en behandling är det nödvändigt att kontakta den behandlande läkaren. Endast han har rätt att välja ett individuellt behandlingsschema, vilket kan inkludera Prostatilens komplexa effekt i form av lyofilizat och rektala suppositorier. Den kan användas individuellt i kombination med läkemedel som påverkar andra etiologiska och patogenetiska faktorer.

Före användning måste ljuset slits från blåsan längs tårans linje. Därefter ta den enskilda förpackningen för de fria kanterna, späd dem i olika riktningar och släpp ut rektal stötpasta. Placera i armlängd från soffan.

Innan proceduren, håll toaletten och yttre könsorgan.

Läng sedan ansiktet mot den fria kanten på sängen eller soffan på vänster sida, undanstoppad under benen. De nedre extremiteterna bör bringas till buken för att ge ampull i rektum ett mer fysiologiskt tillstånd.

Ta stötfångarets fria hand från omslaget, å andra sidan höja den övre skinkan. Introducera suppositoriet till ett djup på 3-5 cm. Räta sedan efter benen och pressa skinkorna. Stå inte upp för de första 10-15 minuter innan du löser medicinen.

Använd rektal suppositorier 30 eller 50 mg på rekommendation av en läkare 1-2 gånger om dagen. Varaktigheten av kursen ska inte vara mindre än 5 dagar, högst 10 dagar.

Lyofilizat för lösningen före användning ska spädas i 2 ml saltlösning eller vatten för injektion. Lös upp innehållet i injektionsflaskan tills fällningen försvinner och ringer sedan in i sprutan.

Sätt in nålen i rätt vinkel in i den övre sidokvadranten i muskelvävnaden. Dra in sprutans kolv över dig själv för att försäkra dig om att du inte träffar kärlet. Därefter injiceras lösningen långsamt i muskeln.

Dra ut nålen och fixa bomullsullen som är fuktad med alkohol, vid punkteringsplatsen. Bjud patienten att massera injektionsstället för att minimera smärtsamma förnimmelser på grund av spridningen av fibrerna i muskelvävnaden med vätska.

Du måste göra injektionerna en gång om dagen samtidigt i 10 dagar.

Kursen kan upprepas tidigare än i 1-6 månader. Det optimala intervallet mellan förebyggande av processen är 6-12 månader.

Begränsningar av att ta andra mediciner, det finns inga begränsningar i livsstilen.

Biverkningar

Biverkningar av läkemedlet ligger i den kliniska bilden av läkemedelsintolerans. Detta kan uppstå som följande symtom:

 • nässelfeber;
 • klåda;
 • Edema Quincke;
 • Laryngealt ödem och bronkospasm;
 • Anafylaktisk reaktion av omedelbar typ;
 • Allergisk dermatit.

På organs del av mag-tarmkanalen observerades följande fenomen mycket sällan:

 • illamående;
 • flatulens;
 • diarré;
 • förstoppning;
 • Pseudomembranös kolit;
 • Crohns sjukdom.

Förvaringsförhållanden

Rektala suppositorier och lyofilizat för lösningen måste förvaras på en mörk plats otillgänglig för direkt solljus. Det är nödvändigt att ventilera rummet med en fuktighet på 30-70%. Lufttemperaturen får inte överstiga 15 grader.

Hållbarhetstid är 3 år från tillverkningsdatum. Det är bättre att kontrollera datumet på ampullen själv eller blister med suppositorierna, och inte på förpackningen, eftersom de farmaceutiska arbetarnas datums felaktigheter kan skilja sig åt.

analoger

Den första tillverkaren, som lyckades bevisa sig och är i stor efterfrågan, var läkemedelsverket i St Petersburg "Citomed". Hittills produceras Prostatilen av många läkemedelsföretag. Cytomed modifierade även sitt läkemedel, tillsatte ytterligare komponenter av arginin och zink. De förbättrar metabolismen av prostatavävnad, vilket ökar lokalt blodflöde.

Medelpriset på läkemedlet beror på tillverkaren, det varierar mellan:

 1. Prostatilen Supp. Recto. 50 mg 5 stycken - 400 - 700 rubel;
 2. Prostatilen Supp. Recto. 30 mg 5 stycken - 250 - 500 rubel;
 3. Prostatilen lyoph. 5 mg 5 st - 430 - 750 rubel.
 1. Vitaprost;
 2. prostakor;
 3. Uroprost;
 4. Prostatilen Zink;
 5. Samprost.

recensioner

Sjukdomen upptäcktes först för 3 år sedan. Omedelbart gick till fizioprotsedury, massage, jag drack piller. Allt hjälpte till för ett par månader, och sedan på en ny. Jag bytte urologen. En annan läkare föreskrev massage och ljus i 10 dagar. Omedelbart så jag ville inte köpa dem, då läste jag recensioner på Internet, och alla är lika berömda Prostatilen som jag bestämde mig för att försöka. Och jag var väldigt nöjd. Klåda och ömhet var borta i 2 dagar. De återstående symtomen försvann vid den femte behandlingsdagen. Jag har inte klagat på ett år redan, fie-fie.

Jag jobbar som lastbil hela mitt vuxna liv. Konstant stillasittande arbete, frysande i den kalla kroppen, bristen på normala förhållanden för sömn och vila gjorde sitt jobb. Vid 35 år diagnostiserades prostatit. Läkaren rekommenderade att dricka antibiotika och piercing Prostatilen. Jag insisterade på att det andra läkemedlet inte alls är giftigt, och det kan användas tillsammans med ett antibiotikum. Du vet, det hjälpte mycket. Tack tjurarna att även om de hjälper till att hålla sig friska =)

Ярослава, 22 år gammal

Jag blev överraskad av läkemedlet Prostatilen, som ordinerades till min pappa. Han lider av prostatit i många år, även från sin ungdom. En revisor vid utbildning, en ständig stagnation av blod i bäckenet, följaktligen problemet. De fick olika behandlingar, försökte många recept av folk, hjälpte, men inte för länge.

Exacerbations var inte i 3 år, och behandlades endast genom gymnastik för bäckenorganen och den årliga appliceringen av rektala suppositorier Prostatilen.

Prostatilen: bruksanvisning, komposition

Innehållet i artikeln

 • Prostatilen: bruksanvisning, komposition
 • Hur man behandlar hundar från öronmider
 • Hur man spelar nycklar i mottagaren

Vanliga egenskaper

I enlighet med systemet för internationell klassificering av läkemedel hänvisar "Prostatilen" -stearna som används i urologin till antispasmodika och hormonella läkemedel.

Genom att starta epitelvävnadens arbete, stärka kapillärerna och förhindra bildandet av trombi, kan suppositorierna "Prostatilen" ha en effektiv effekt på återställandet av manlig funktion och sperma. Att ta emot läkemedlet aktiverar spermierna och normaliserar erektilfunktionen, vilket resulterar i ökat och krävande.

Läkemedlet "Prostatilen" är ett preparat av animaliskt ursprung, som används i urologi vid behandling av olika patologiska tillstånd i prostatakörteln.

Utformningsform och sammansättning

"Prostatilen" är rektala suppositorier av en torpedoform. Färgen på ljusen är vit, men gul är tillåtet, såväl som marmorering. I suppositorier kan det finnas en luftstång eller en torpedoformad depression.

Den aktiva substansen i preparatet är ett ämne som är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin. Läkemedlet är skapat på basis av biologiska material, som erhålls från unga tjurar som har nått puberteten.

Varje ljus innehåller 30 eller 50 mg substans. Vid framställning av suppositorier används även hjälpämnen, såsom dimetylsulfoxid och makrogol. Ljusets vikt är 2,8 g.

Kartongförpackningarna innehåller en eller två konturförpackningar (var och en innehåller fem suppositorier) samt instruktioner för användningen av denna medicinering.

Förutom suppositorier finns detta läkemedel även i form av ampuller med en pulverlösning och lyofilizat, avsedd för intramuskulär injektion.

Mekanismer för farmakologisk verkan

Den medicinska beredningen av animaliskt ursprung har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Effektivt minska svullnad och minska nivån av leukocytinfiltration av kroppen, "Prostatilen" har en normaliserande effekt på den sekretoriska funktionen hos celler av epitelvävnad. Som ett resultat ökar sekretionen av acini antalet lecitinkorn, stimulerar muskeltonen i urinblåsan.

Under påverkan av "Prostatilena" saktar trombogenesprocessen. Aktivt ämne förhindrar bildandet av venös trombos i prostatakörteln på grund av dess antiaggregationsaktivitet.

farmakokinetik

Företag som producerar detta läkemedel har ännu inte lämnat laboratoriebekräftade uppgifter om hur snabbt Prostatilen absorberas och distribueras i kroppsvävnader. Det finns ingen information om ämnesomsättningen och utsöndringen av den aktiva substansen.

Det kan bara noteras att rektal administrering av läkemedel kännetecknas av ett relativt snabbt intag av aktiva substanser i kroppen. Absorberas av blodkärlen i rektum, penetrerar läkemedel cirkulationssystemet, sprider sig genom olika vävnader och organ.

Det är också viktigt att de aktiva substanserna i läkemedel kommer till blodet nästan oförändrade. Med tanke på att venöst blod från den nedre tredjedelen av ändtarmen in i den nedre hålvenen, förbi levern agerar substans "prostatilen" inte genomgår metabola förändringar, omedelbart börjar att ge en terapeutisk effekt.

Narkotika som administreras på detta sätt börjar vanligtvis fungera snabbare i jämförelse med droger som har tagits in i kroppen i form av tablettformer och till och med injektioner. Som ett resultat ökar rektal administrering biotillgängligheten och toppeffekterna av droger, men exponeringstiden kan vara kortare än vid oral administrering.

Bland fördelarna med att injicera läkemedel rektalt finns en minskning av risken för biverkningar (illamående, kräkningar), vilka patienter ibland måste möta piller.

Indikationer för användning

Bland de sjukdomar som förskriver de rektala suppositorierna Prostatilen:

 • kronisk septisk (abakteriell) prostatit (kongestiv);
 • godartad prostatahyperplasi;
 • förberedande och återhämtningsperioder för kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Behandlingsschema och behandlingens varaktighet

Rektala suppositorier Prostatilen 50 mg ska ges en gång om dagen, på morgonen eller på kvällen. Läkemedlet, som innehåller 30 mg aktiv ingrediens, är ibland föreskrivet två gånger om dagen. Behandlingslängden bestäms av den behandlande läkaren individuellt beroende på sjukdomen och patientens tillstånd.

Typiskt är varaktigheten av rektalstillfället Prostatilen minst tio dagar vid behandling av kronisk prostatit. Patienter som diagnostiseras med godartad prostatahyperplasi kan kräva en tvåveckorsperiod.

Metod för applicering

Före introduktionen av suppositoriet är det nödvändigt att tömma tarmarna eller utföra en rengörande enema. För att underlätta införandet av ljuset rekommenderas att det är lite fuktigt med vatten.

Efter att stearinljuset har satts in måste patienten vara minst en halvtimme i ett horisontellt läge för att förhindra upplösningen av suppositoriet löst i ändtarmen.

Biverkningar

Vid sida rektala suppositorier Prostatilen, som inkluderar en betydande mängd främmande proteiner, allergiska manifestationer kan bli. Patienter kan klaga på:

I sådana fall måste du sluta använda drogen. Uppenbarelsen av allergiska reaktioner kan undertryckas med hjälp av antihistaminer (suprastin, diazolin etc.). Valet av en specifik medicinering ska göras av en läkare.

Vanligtvis tolereras suppositorier tillräckligt bra av patienter.

Kontra

Praktiskt taget den enda kontraindikation för användning av rektala stolpiller "Prostatilen" är överkänslighet mot aktiv substans eller andra komponenter som ingår i detta läkemedel.

Effekter på centrala nervsystemet

Patienter som får behandling med rektala suppositorier Prostatilen kan köra bil och utföra arbete som kräver ökad uppmärksamhet och snabb respons. Ingen påverkan av läkemedlet på sådana aktiviteter registrerades.

överdos

Fall av överdosering med ljus "Prostatilen" för tillfället avslöjas inte.

Interaktion med andra droger

Suppositorier kan kombineras med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

lagring

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är tre år. Ljus ska förvaras på en plats som inte är tillgänglig för barn. För att göra detta kan du gå och kylskåpet, du behöver bara övervaka efterlevnaden av temperaturregimen från 2 ° till 15 ° C.

Vi får inte glömma att ljusen endast förvaras i originalförpackningen. Använd suppositorier omedelbart efter borttagning.

recept

Rektala suppositorier Prostatilen säljs på ryska apotek utan recept.

Kostnaden för drogen, beroende på dosen, är från trehundra till nästan nio hundra rubel. I synnerhet kommer förpackning av stolpiller "Prostatilen" 30 mg av fem enheter kosta patienten i en mängd av från 370 till 420 rubel, och en förpackning med ljus vid en dos av 50 mg av tio stycken redan måste betala från 790 till 880 rubel.

Analoger på den ryska farmakologiska marknaden

Bland de vanligaste analogerna av suppositorier Prostatilen, som liknar dessa suppositorier vad gäller deras sammansättning och verkningsmekanism, kan följande läkemedel särskiljas:

Liksom Prostatilen-suppositorierna kan urologen ordinera dem för behandling av kronisk prostatit eller för kirurgiska ingrepp på prostata.

prostatilen

Priserna i onlineapotek:

Prostatilen är ett läkemedel av animaliskt ursprung, vilket är avsett för behandling av prostata sjukdomar.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

Basen för Prostatilena är ett komplex av vattenlösliga peptider, erhållna genom extrahering från prostatakörteln av nötkreatur som har nått puberteten. Glycinförstärkt aktiv substans i läkemedlet har förmågan att agera direkt på nervreceptorerna i hjärnan och ryggmärgen.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult. Sammansättningen av varje vikt 2,8 g suppositorium innehåller 30 eller 50 mg prostata extrakt med tillsats av glycin och makrogol 1500 (i en mängd tillräcklig för att erhålla en vikt av 2,8 gram), och dimetylsulfoxid, varvid Prostatilen ljus har uttalad antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter.

Indikationer för användning

Enligt instruktionerna till Prostatilen används läkemedlet när:

 • Kronisk prostatit, inklusive bakteriell;
 • Akut manifestationer av prostatit;
 • Villkor som åtföljer operation på prostatakörteln;
 • Reflexiv urinretention
 • Godartad prostatahyperplasi.
 • Flödar med komplikationer av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Organotropona läkemedel har effekter på prostata (prostatakörteln), reducerar svullnad av vävnader (utbyte behandling gör det möjligt att helt ta bort ödem), eliminerar ökad muskeltonus i urinblåsan, reducerar prostata leukocytisk infiltration och stagnation av sekret däri.

Ansökan prostatilen hjälper till att normalisera produktionen av epiteliala celler sekretion, minska inflammation och förhindra utvecklingen av trombos i venoler (de minsta blodkärlen i förlängningen av nätverket av kapillärer) i prostatakörteln.

Kontra

Användningen av prostatylen är kontraindicerad hos individer med intolerans mot suppositorier / lyofilisatkomponenter.

Läkemedlet är inte avsett för kvinnor, det används inte i barnläkemedel.

Dosering och administrering

En injektionslösning framställd från den lyofiliserade massan injiceras i muskeln en gång om dagen i en dos av 5 till 10 mg. Före injektionen spädas Prostatilen pulver med en eller två milliliter 0,9% natriumkloridlösning eller 0,5% novokainlösning. Blandningen skakas kraftigt tills en homogen substans erhålles.

Den positiva effekten utvecklas efter tre dagar av drogen, men för att säkra effekten krävs för att slutföra en fullständig kur bestående av 5-10 injektioner. Vid behov, efter 1-6 månader, upprepa behandlingen.

Enligt instruktionerna till Prostatilen bör suppositorier administreras intrarektalt - djupt i ändtarmen. Läkemedlet i denna doseringsform används efter tarm evakuering och hygieniska förfaranden. Det rekommenderas att fukta ljuset med vatten före användning. Efter proceduren ska minst en halvtimme vara kvar i ett benäget läge.

Suppositorier i en dos av 30 mg utse 1 pc. en (på morgonen eller på kvällen) eller två (på morgonen och på kvällen) en gång om dagen.

Suppositorier i en dos av 50 mg utse 1 pc. en gång om dagen (morgon eller kväll).

Prostatilens varaktighet vid kronisk prostatit är minst 10 dagar, med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 15 dagar. Efter 1-6 månader kan behandlingen upprepas. Efter den första behandlingstiden hålls remissionsverkan vanligtvis i minst 2 månader.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras vanligtvis väl. I sällsynta fall uppstår allergiska reaktioner vid användning av prostatilen.

Särskilda instruktioner

Kliniskt signifikanta följder av användningen av Prostatilen i kombination med andra läkemedel har inte identifierats.

Vid behov kan det kombineras med antibakteriella läkemedel som används för prostatit.

analoger

Vitaprost, koncentrerad vätska för prostatakoextrakt, Vitaprost forte, Prostacor, Samprost, Uroprost.

Villkor för lagring

Förvara drogen på en plats skyddad mot exponering för solljus.

Rekommenderad förvaringstemperatur: för lyofilisatet - inte mer än 20 ºС, för suppositorier - 2-15 ºС.

Hållbarhet för båda doseringsformerna Prostatilena är 3 år.

prostatilen

Beskrivningen är aktuell på 2014/09/14

 • Latinska namn: Prostatilenum
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Prostatilen, Zink, E-vitamin
 • producent: Lekhim, AO, Kharkov, Ukraina

struktur

1 ampull med ett läkemedel i form av liofizilata för beredning av lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

rektal stolpiller Prostatilen-Zink i dess komposition har:

Som hjälpmedel i ljus används:

Typ av problem

Läkemedelsberedning på hyllorna i apotekskiosker är följande:

 • frystorkades(de aktiva ingredienserna torkas genom frysning i ett vakuumutrymme) pulverför framställning av en lösning för intramuskulär injektion, förpackad med 5 mg injektionsflaskor. Ampuller är fixerade i en plan cellpack med 5 stycken. En kartong innehåller 1 platta.
 • Rektala ljus Prostatilen - cigarrliknande grädde eller grädde suppositories med gråaktig färgton (även en marmorövergång tillåts). Formen av frisättning har en specifik lukt. I blisteren (konturcellförpackning) placeras 5 suppositorier. I kartongboxen sätts 1 eller 2 tallrikar med ljus.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen - En kombinerad farmaceutisk beredning med alla terapeutiska effekter som är nödvändiga för effektiv behandling av sjukdomar prostata. Den viktigaste aktiva komponenten i rektala suppositorier och torrt lyofilat har en specifik, Organotropona åtgärd på prostata. Först och främst reducerar prostatilen puffiness och leukocytinfiltration hos glandulärorganet, än uppvisar dess antiinflammatorisk effekt.

Drogen påverkas också av vaskulär säng - förbättrar signifikant mikrocirkulatorisk komponent, underlättar både blodplätt och plasmakomponenter av hemostas. Dessa egenskaper hos läkemedlet gör det möjligt att eliminera problem med blodstasis i bäckenorganen är så vanliga i den moderna världen som de utvecklas på grund av en stillasittande livsstil.

Stagnerad har sitt inflytande på skyddande funktioner kropp. I synnerhet stimulerar läkemedlets terapeutiska effekt aktiviteten hos den humorala länken av immunitet och icke-specifika motståndsfaktorer. Det vill säga användningen av läkemedlet kan bli av med en sådan frekvent orsak till prostatit - en del exogen patogen. Positiv effekt på tonen i muskelramen hos blåsan, underlättande urinering.

Glöm inte om en annan, inte mindre viktig, komponent i drogen - zink. Mikroelementet förhindrar utvecklingen av godartade och maligna processer i prostatakörteln, vilket eliminerar problemet adenom Plåten av det moderna medicinska samhället av prokologer. Zink påverkar väsentligt Sexuell funktion hos män, även i en mycket gammal ålder - bidrar till bevarandet av integriteten hos enskilda spermatozoer, ökar attraktionen mot det motsatta könet.

Även denna biologiskt aktiva del av läkemedlet för män är stark faktor för immunförsvar. Zink behövs för att slutföra mognad av vissa specifika celler som är involverade i kroppens immunsystem, bidrar till en adekvat syntes cytokin, upprätthåller sitt eget motståndskraft mot organismen vid den erforderliga nivån.

Separat bör det noteras vitamin E i denna farmaceutiska produkt. Dess terapeutiska effekter för den manliga kroppen kan helt enkelt inte underskattas, eftersom de utgör en hel lista med användbara egenskaper:

 • underhåll av aktivitet sperma;
 • förebyggande av intravaskulär koagulering (allestädes orsak till trombos i bäcken)
 • en uttalad antioxidant effekt (skyddar cellulära strukturer från destruktion av fria radikaler);
 • starka antiinflammatoriska egenskaper;
 • förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet är effektivt absorberad i tjocktarmen eller in i blodomloppet genom injektion, beroende på frisättningsformen för läkemedlet (rektal suppositorium eller torrt lyofilat för lösningstillverkning).

Prostatilen är ett komplext, inhomogent läkemedel, därför avviker de aktiva beståndsdelarna lite. Vitamin komponent tränger in i den regionala och huvudsakliga blodbanan genom att länka med lipoproteiner och albumin, allestädes närvarande avsatt (lager av fettlösligt vitamin E finns i binjurar, testiklar, hypofys och naturligtvis i fett och muskler).

zink har inte kumulativa egenskaper, därför efter absorption och terapeutisk effekt visas från kroppen genom avföring (i procentandelen genom avföring, elimineras det största antalet - 85%), urin och svett.

Om farmakokinetiska förmågor Prostatilena, tyvärr är nästan inget känt.

Indikationer för användning

 • kronisk prostatit;
 • störning av urineringstiden
 • godartad adenom (hyperplasi) av prostata;
 • tromboflebitbäckenområdet;
 • man infertilitet;
 • hemorrojder;
 • komplikation efter prostatakirurgi
 • ålder abnormiteter i prostatakörteln;
 • sexuella störningar.

Kontra

 • Individuell ökning känslighettill de farmaceutiska preparatets beståndsdelar;
 • Förvärvat eller ärftligt intoleransbiologiskt aktiva komponenter i läkemedlet;
 • Njursvikt
 • kardioskleros;
 • Myokardinfarkt.

Var försiktig bör ordinera läkemedlet med risk för utveckling tromboembolism, ateroskleros, obliterans endarteriite eller andra nosologiska enheter, i vilka den patofysiologiska karaktären är en förträngning av den arteriella eller venösa bädden.

Biverkningar

De negativa effekterna av konservativ behandling med en farmaceutisk produkt kan manifestera sig som:

 • suddigperspektiv;
 • allergiska reaktioner (rodnad, svullnad, klåda i huden) med ökad känslighet hos kroppen till ett protein av animaliskt ursprung;
 • spänd känsla av vanligt trötthet;
 • minskning av blodkoagulering;
 • svaghet;
 • huvudvärk och yrsel;
 • blödningar från olika delar av mag-tarmkanalen;
 • utvidgning av levern
 • illamående;
 • creatinuria.

Instruktioner för användning Prostatilena (Metod och dosering)

Hur man använder torrt lyofilat

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För lösningsberedning alla innehållet i flaskan måste lösas upp i 1-2 ml isoton lösning av natriumklorid, vatten för injektion eller 0,5% novokain lösning. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner, som regel, smärtfri, Men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna är gjorda intramuskulärt 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Naturligtvis kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Schema för rektal suppositorieapplikation

Prostatilen Zink är förpackat i blåsor (konturerade cellförpackningar) som öppnas på perforeringslinjen när suppositoriet tas. Därefter injiceras tabletten direkt i anusen. Innan manipulation det anogenitala området bör sköljas ordentligt för att underlätta sugningssteget för det farmaceutiska preparatet. direkt efter administrering av läkemedlet Det finns en viss tid (rekommenderas - minst en halvtimme) kommer att hållas i horisontellt läge - i ett givet tidsintervall tid att helt absorbera läkemedlet i ändtarmen, och därmed inte kommer att orsaka obehagliga känslan av en främmande kropp och kommer inte att falla vid fel tidpunkt. Om nödvändigt, konservativ terapeutisk kurs upprepningar på 1-6 månader.

Ljus Prostatilen doseringsanvisningar

 • terapeutiska ändamål - 1 ljus 2 gånger om dagen (helst på morgonen och på kvällen), vanligtvis inom 5-10 dagar;
 • profylaktiska ändamål - 1 stiftpiller en gång om dagen.

överdos

När man använder läkemedlet i form av suppositorier i höga doser (mer än 400 mg per dag) under en lång tid kan följande utvecklas:

 • feber;
 • dyspeptiska störningar;
 • övergripande svaghet och trötthet;
 • ökning i koncentrationen kolesterol;
 • dehydratisering;
 • elektrolyt obalans i blodplasma;
 • huvudvärk;
 • nedsatt lungfunktion;
 • ökad aktivitet kreatinkinas och som följd creatinuria;
 • absolut minskning tyroxinoch trijodtyronin i blodplasma;
 • ökning i proportioner östrogenoch androgeneri urinen;
 • njurinsufficiens.

Specifik farmaceutisk motgift för överdosering Prostatilom är inte, eftersom individen symptomatisk behandling enligt de observerade biverkningarna.

interaktion

Kontraindicerad användning av läkemedlet Prostatilen med följande läkemedel:

 • natriumbikarbonat;
 • trisamin;
 • antikoagulantiaindirekt verkan (t ex etylbikiumacetat, dicumarol);
 • en beredning av järn och silver.

Vitamin E, som är närvarande i sammansättningen av medicinska suppositorier som en av de aktiva ingredienserna, ökar effekten steroid och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, reducerar toxiska effekter hjärtglykosider (speciellt digoxin och digitoxin), har en motsatt riktad effekt på vitamin K, ökar terapeutisk effektivitet antiepileptiska läkemedel. Dessa kliniska interaktioner bör beaktas vid förskrivning av rektala suppositorier på grund av konservativ behandling av något av dessa läkemedel.

Försäljningsvillkor

Både lyofiliserad lösning och rektala suppositorier frisätts utan motsvarande receptorns ämne.

Förvaringsförhållanden

Håll läkemedelsprodukten på ett mörkt ställe vid en temperatur av 9 till 15 grader Celsius. Det är också nödvändigt att göra läkemedlet otillgängligt för små barn för att undvika eventuella oförutsedda situationer.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Konservativ loppet av terapi läkemedel inte kunna påverka reaktionshastigheten och koncentrationen vid bilkörning eller andra potentiellt livshotande mekanismer bör dock avstå från en sådan komplicerad manipulation under rehabilitering, som bland de biverkningar är dimsyn och yrsel.

analoger

Analoger av läkemedlet representeras av följande läkemedel som produceras på Ryska federationens territorium: Vitaprost, Uroprost, Samprost, extrakt av prostata av nötkreatur. De flesta patienter som har prostataproblem frågar sig vilken av drogerna man ska välja, eftersom deras verksamhet är mycket densamma. Att svara på denna fråga är mycket enklare genom exemplet, det vill säga, Vad är bättre - Prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen består av ett litet antal aktiva ingredienser som utmärker sig mycket terapeutiska effekter, så att du kan bli av med en obehaglig nosologisk enhet under några dagar.

Komposition Vitaprost täcker ett mycket bredare lista av biologiskt aktiva substanser, t ex rektala suppositorier innehållande ett antibiotikum effektiva för att bekämpa en mångfald grampositiva och gram mikroorganismer. Om patologi inte har en distinkt patogen kan förekomsten av en antibiotikakomponent emellertid leda till mycket allvarliga biverkningar behandling.

Slutsatsen föreslår sig själv - varje farmaceutisk beredning är optimal för sitt utbud av medicinska indikationer. Valet av medicinering, föreskrivna doser och varaktighet av kursen ska överföras till en kvalificerad specialist och följ klart rekommendationerna från läkarens råd.

barn

Läkemedelspreparat används inte i pediatrisk praxis på grund av dess terapeutiska effekter och specificiteten av indikationer för användning.

Recensioner om Prostatilena

Läkemedlet är populärt bland den manliga hälften av vår planet på jorden, eftersom läkemedlet effektivt kan eliminera ett så stort antal problem med prostatakörteln och inte bara. Först och främst förespråkas recensioner om Prostatilena för de uttryckta terapeutiska egenskaperna hos läkemedlet, vilket framgår av längden av den konservativa kursen av sanitet. Det är inte alltid möjligt att bli av med en hosta, rinnande näsa och kallt för mycket kortare tid, och den farmaceutiska formuleringen gör det möjligt att eliminera de djupa inflammatoriska processer i prostatan och många andra patofysiologiska komplexa problem med en mans hälsa.

Särskilt populärt är ett läkemedel som Prostatilen Zinc-ljus, recensioner som avslöjar denna hemlighet. Det är mycket lättare för män att använda rektala suppositorier i deras dagliga liv än torrt lyofilat för att förbereda en lösning för intramuskulära injektioner. Och injektioner är inte alltid lämpliga på egen hand, och ibland finns det inga nödvändiga förutsättningar för sådana komplicerade manipuleringar.

Det tematiska läkemedelsforumet avslöjar också några av de generella effekterna av ett läkemedelsläkemedel, som vanligtvis inte fokuserar på informationssidor. Naturligtvis talar vi om effekten på manlig sexuell funktion. Biologiskt aktiva komponenter stimulerar på alla sätt spermatozoas aktivitet, behåller sin integrerade struktur och utövar antioxidantverkningar, men ännu viktigare förbättrar preparatet mikrocirkulationsbädden. Det vill säga, ljus återställer bokstavligen den normala erektionen, så nödvändig för män för det normala fysiska och mentala livet.

Prostatilena pris, var man kan köpa

Pris Prostatilena Zink i Ryska federationen är heterogen, det vill säga tabletter för rektal administrering kan köpas i Moskva inom 380 rubel och i St. Petersburg (St Petersburg) för 340 rubel. Priset på ljus Prostatilen Tznik i Ukraina är något lägre. Så ljus för prostatit kan köpas i genomsnitt för 140 hryvnian.

Läkemedelsberedning i ampuller är dyrare i apotekskiosker i båda länderna. Till exempel, i Ukraina kostade injektioner med Prostatilens lösning 190 hryvnias.

Tidigare Artikel

impotens