Huvud
Symptom

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

 1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
 2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
 3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
 4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
 5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
 6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
 7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

 • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
 • allvarliga kränkningar av lever och njurar
 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

 • extrakt av prostata 30 mg;
 • zinksulfat - 100 mg;
 • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

 1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
 2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

 • kronisk prostatit;
 • sexuella störningar
 • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

 • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
 • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
 • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

 1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
 2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
 3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

 1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
 2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • febera fenomen
 • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

 • lindrar smärt syndrom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust
 • förbättrar erektionen;
 • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
 • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
 • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.

prostatilen

Prostatilen: bruksanvisningar och recensioner

Latinska namnet: Prostatilen

ATX-kod: G04BX, G04CX

Aktiv substans: prostataxtrakt (prostataxtrakt)

Producent: Lekkhim-Kharkov ZAO (Ukraina), Cytomed Medical Biological NPK (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 03/06/2018

Priserna på apotek: från 331 rubel.

Prostatilen är en beredning av animaliskt ursprung för behandling av prostata sjukdomar.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedelsformer Prostatilena:

 • Lyofilisat för beredning av lösning för intramuskulär administrering: pulver eller porös massa av vit eller gulaktigt vit färg (ett färglöst glas ampuller med 5 mg, en stack av papp eller 5 ampuller om 1-2 blåsor, ampuller innehållande 5);
 • Suppositorier rektal: torpedo, från vit till gul färg (marmorfärg är möjlig); På snittet är det möjligt att ha en marmor och en trattformad depression eller en stav (i konturfält, 5 st, i en förpackning med 1-2 kartonger).

Aktiv substans: prostataxtrakt (för lyofilizat - när det gäller vattenlösliga peptider, för suppositorier - substans av aktiv substans med tillsats av glycin):

 • 1 ampull med lyofilizat - 5 mg;
 • 1 suppositorium - 30 eller 50 mg.

Hjälpämne av lyofilizat: glycin.

Ytterligare komponenter av suppositorier: dimetylsulfoxid, makrogol 1500.

Farmakologiska egenskaper

Prostatilen som aktiv substans innehåller ett prostataxtrakt extraherat från vävnaderna i prostatakörteln hos unga tjurar, med tillsats av glycin och spårämnen av zink. Extraktet innehåller ett stort antal peptider - speciella aminosyrakomplex, som är naturliga bioregulatorer av kroppen. De påverkar exakt de vävnader eller organ som de erhållits från.

Sålunda Prostatilen Organotropona utövar effekter på prostata: minskar leukocytisk infiltration, ödem och utsöndring stagnation prostata, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas, inverka positivt den funktionella aktiviteten av spermatozoer.

Glycin, som också finns i preparatet, tar en aktiv roll i cellförnyelse och syrebildning, deltar i syntesen av immunglobuliner, ingår i många hormoner, spelar en viktig roll i immunsystemets arbete. Mikroelement av zink är nödvändiga för mognad av specifika immunceller, bidrar till bevarandet av spermatozoas integritet, förhindrar utvecklingen av olika processer i prostata, både godartade och maligna.

Prostatilen har också anti-inflammatorisk effekt, korrigerar produktion av antikroppar och stimulera neutrofil antimikrobiell aktivitet, påverkar muskeltonus i urinblåsan (inklusive tonen i detrusor) aktivitet stimulerar humoral immunitet och vissa faktorer organism motstånd.

Enligt kliniska studier, Prostatilen:

 • normaliserar mikrocirkulationen och venös utflöde i prostatakörteln;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • reducerar smärt syndrom;
 • återställer den vanliga frekvensen av urinering (inom 2-4 dagar från behandlingens början);
 • stärker sexuell lust, förbättrar erektionens och orgasmens kvalitet
 • förbättrar indikatorerna för ejakulat (ökar antalet och rörligheten hos spermatozoa).

Indikationer för användning

 • Kronisk abakteriell prostatit;
 • Godartad prostatahyperplasi;
 • Villkor före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Kontra

 • kvinnligt kön;
 • ålder till 18 år (för pojkar och pojkar);
 • Överkänslighet mot någon komponent som ingår i prostatylen.

Instruktioner för användning Prostatilena: Metod och dosering

Lyofilizat för lösning för intramuskulär injektion

Den beredda lösningen av lyofilisat (innehållet i en injektionsflaska löstes 1,2 ml av 0,9% natriumkloridlösning, 0,25-0,5% novokain lösnings- eller injicerbart vatten) administrerades intramuskulärt vid en dos av 5-10 mg en gång per dag under fem -10 dagar. Vid behov, efter en paus (1-6 månader), upprepas behandlingsförloppet. I fallet med hoppa över en eller flera injektioner bör inte avbryta behandlingen, är det nödvändigt att öka behandlingshastigheten för antalet missade doser (dagar).

Rektala suppositorier

Ljus Prostatilen injicerats rektalt - djupt i anusen efter avföring eller rening av enema, tidigare fuktat med lite vatten, i en dos av 30 mg - 1 stycke. 1 eller 2 gånger om dagen, i en dos av 50 mg - 1 st. 1 gång per dag, morgon eller kväll. Efter introduktionen i minst 30-40 minuter ska patienten ligga i viloläge. Behandlingsförloppet bestäms individuellt, med en kronisk prostatit som varar minst 10 dagar, med godartad prostatahyperplasi - minst 15 dagar.

Biverkningar

Enligt instruktionerna tolereras Prostatilen vanligtvis väl. I sällsynta fall uppstår allergiska reaktioner.

överdos

Det har inte rapporterats om överdosfall till dags dato.

Särskilda instruktioner

Vid allergiska reaktioner ska en antihistamin ordineras eller avbrytas.

I form av suppositorier rekommenderas Prostatilen för användning i följande fall:

 1. Behovet av att ta bort smärtsyndromet så snabbt som möjligt: ​​suppositoriet innehåller dimexid - det främjar en snabbare absorption av prostataxtraktet och har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Dessutom fungerar suppositorier snabbare, eftersom den aktiva substansen absorberas i prostata hos omedelbar närhet.
 2. Ingen historia av sjukdomar i ändtarmen (sprickor, hemorrojder, epiteliala svans rörelser, etc...) som är en del av suppositorier dimexide har måttligt uttalade irriterande effekter, kan därför orsaka sådana sidoreaktioner, såsom klåda och brännande av anus, lös avföring.

I form av injektioner rekommenderas Prostatilen i följande fall:

 1. Förekomsten av rektumssjukdomar: Med intramuskulär (IM) administrering av läkemedlet är det möjligt att undvika den irriterande effekten av dimecidum som finns i suppositorier.
 2. Äldre: hos äldre är den systemiska effekten viktigare. När / m Prostatilen effekt på kroppen som helhet, har anti-inflammatorisk (reducerar ödem, förbättrar), regeneratorn (återställer normal struktur av den skadade organet) och immunmodulerande effekter (ökar antalet T- och B-celler, minskar koncentrationen av IgA).
 3. Postoperativ period efter kirurgisk ingrepp på bäckenorganen, inklusive prostatakörteln.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

Prostatilen påverkar inte reaktionshastigheten och koncentrationsförmågan, så det kan användas för att behandla patienter oavsett omfattning av deras yrkesverksamhet.

Applicering under graviditet och amning

Prostatilen är inte avsett att behandla kvinnor.

Ansökan i barndomen

Drogen används inte för att behandla pojkar och pojkar under 18 år.

Droginteraktioner

Prostatilen kan vid behov kombineras med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Kliniskt signifikanta interaktioner med andra läkemedel har inte identifierats.

analoger

Analoger av Prostatilen är: Vitaprost, Uroprost, Samprost.

Villkor för lagring

Förvara på ett ställe som är otillgängligt för barn vid en temperatur av: lyofilizat - upp till 20 ºї suppositorier - 2-15 ºі.

Hållbarhet - 3 år.

Villkor för ledighet från apotek

Lyofilizat för beredning av injektionsvätska, lösning ges ut på recept, suppositorier rektal - utan recept.

Recensioner om Prostatilena

Praktiskt taget alla recensioner om Prostatilene är positiva. Detta läkemedel är en av de mest populära bland män, eftersom det effektivt kan bekämpa prostatacancer. Dessutom har Prostatilen positiva effekter på manlig sexuell funktion, förbättra mikrocirkulationen, stimulerade aktiviteten av spermier har en antioxidant effekt, det vill säga. E. Det bidrar till att återställa en normal erektion som är nödvändig för normal manlig fysisk och psykisk funktion.

Mer populärt är Prostatilen suppositorier på grund av bekvämligheten och enkelheten i deras användning jämfört med den intramuskulära injektionen av en lösning framställd från lyofilizatet. Det rektala sättet att använda drogen är emellertid inte likadant av alla, det finns klagomål om obehag efter införandet av suppositoriet och utseendet av diarré.

Pris för Prostatilen på apotek

Beroende på apoteksnätverket kan priserna för Prostatilen variera:

 • suppositorier av 30 mg: 5 st. - 300-425 gnidning; 10 st. - 550-750 rubel;
 • suppositorier av 50 mg: 5 st. - 300-500 rubel; 10 st. - 665-905 rubel;
 • lyofilizat för framställning av en lösning för intravenös administrering i ampuller med 5 mg: 5 st. - 310-460 rubel; 10 st. - 570-760 rubel

Prostatilen: bruksanvisningar

struktur

Ett suppositorium innehåller:

Dimetylsulfoxid -0,09 g;

Macrogol 1500 är en tillräcklig mängd att erhålla

ett stötpasta som väger 2,8 g.

beskrivning

Suppositorier torpedformad, vit eller vit med en gulaktig eller beige skugga eller ljust gul eller beige, är tänkt Valium. På skäret är marmor tillåtet, närvaron av en luftstång eller en trattformad depression.

Farmakologisk aktivitet

har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Hjälper till att minska ödem, stagnation av utsöndring, leukocytinfiltrering av prostata. Den har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

Indikationer för användning

Profylax och behandling av kronisk prostatit. Stater efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Kontra

Individuell intolerans mot drogen.

Dosering och administrering

Bieffekt

Allergiska reaktioner är möjliga.

överdos

Läkemedlet är inte giftigt, ingen överdosering har observerats.

Interaktion med andra droger

Vid rekommenderade doser är den kompatibel med alla medel som används för att behandla kronisk prostatit.

Applikationsfunktioner

Påverkan på körning och arbete med maskiner

Påverkar inte körning och arbete med maskiner.

Typ av problem

Det finns 5 stiftpiller i ett sammanhängande cellpaket. En eller två konturerade cellförpackningar med instruktioner för användning i en kartongförpackning.

Förvaringsförhållanden

På en plats skyddad mot fukt och ljus och otillgänglig för barn, vid en temperatur av 8 ° C till 15 ° C.

Utgångsdatum

3 år. Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Hur effektivt är injektioner och ljus Prostatilen - bruksanvisningar

Enligt instruktionerna för användning av injektioner och suppositorier Prostatilen är detta läkemedel utformat för att upprätthålla och återställa människors hälsa. Dess främsta fördelar är att suppositorierna har en naturlig grund och kan klara sig bra med många sjukdomar relaterade till den manliga genitourära sfären.

Prostatilen - beskrivning av preparatet

Prostatilen är ett kombinerat medel av animaliskt ursprung, som i urologi används för att effektivt behandla sjukdomar hos den manliga sexuella sfären. Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att läkemedlet verkar direkt på prostatakörtlarna enligt följande:

 • reducerar alla indikatorer som är karakteristiska för inflammatoriska processer i orgeln;
 • förhindrar proliferation av prostatavävnad;
 • minskar svullnad av körtelvävnader;
 • reducerar signifikant leukocytaktiviteten inuti körteln;
 • aktivt närmar och stoppar stillastående fenomen i det lilla bäckens organ
 • normaliserar glandulära funktioner
 • normaliserar och, om nödvändigt, återställer valet av sin egen interna hemlighet.

struktur

Sammansättningen av ljuset Prostatilen zink innehåller mikroelement, viktigt för människors hälsa.

 1. Zinksulfat förhindrar bildandet av godartade eller maligna processer och förhindrar utvecklingen av prostata adenom. Mikroelementet har en positiv effekt på männs sexuella funktion, bidrar till bevarandet av libido och den normala spermatogenesen, förutom det är en faktor immunförsvarsmakt, som upprätthåller kroppens motstånd på rätt nivå.
 2. Vitamin E (tokoferolacetat) som ansvarar för spermatozoas aktivitet, förhindrar blodkoagulering och bildandet av trombi i kärlbädden, ger en uttalad antioxidant effekt, vilket utjämnar den destruktiva effekten av fria radikaler på cellulära strukturer. Denna komponent visar en stark antiinflammatorisk effekt och förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Typ av problem

Prostatilen finns i följande sorter:

Suppositorier rektal. De har en torpedoform, en specifik lukt, en krämgrå nyans, med en möjlig övergång till en marmorfärg. Varje suppositorium innehåller 0,03 g extraherade peptider (prostatylen) och en hjälpbas.

Stearinljus är utformade uteslutande för rektal användning, det vill säga för införande i ändtarmen. De är förpackade i cellulära konturförpackningar om fem. Kartongförpackningar med preparatet innehåller en eller två konturceller, det vill säga fem eller tio ljus och en kompletterande instruktion med beskrivningen av preparatet och metoden för dess användning.

Prostatileninjektioner - ampuller innehållande ett lyofyserat pulver av vit eller ljusgul färg, från vilken en lösning för intravenösa injektioner framställs. Ampullerna i den aktiva substansen innehåller mindre än 5 mg av peptidkomplexet i varje, men när de injiceras får läkemedlet direkt det inflammatoriska fokuset, så effekten från applikationen liknar den hos rektala suppositorier. Förutom den aktiva substansen - prostatylen innehåller i varje av dem 10 mg glycin.

Ampullerna är förpackade i cellulära konturförpackningar, fem stycken vardera och förpackade i kartonger, en förpackning i varje (det vill säga fem ampuller) tillsammans med en farmaceutisk annotation.

Det finns en annan typ av läkemedel - Prostatilen-zinksuppositorier, som förutom den aktiva substansen innehåller prostatylen (0,03 g), en lika stor mängd zinksulfat och vitamin E (0,1 g).

vittnesbörd

De viktigaste indikationerna för användning av läkemedlet är följande patologier:

 1. prostatit i akut och kronisk form;
 2. störningar i urinering orsakad av nedsatt njurfunktion, dysfunktion eller inflammation i prostatakörteln;
 3. hyperplasi, det vill säga - godartad proliferation av prostatavävnad;
 4. tromboflebit i höftregionen;
 5. infertilitet orsakad av dysfunktion av glandulär podzhelez och en kränkning av bildandet av utsöndringen av prostata;
 6. postoperativ restaurering av orgelfunktionalitet;
 7. hemorrojder;
 8. störningar i den sexuella sfären, orsakad av patologiska processer i denna kropp.

Förutom direkta indikationer läser användningen av ljus "i passande" sprickor i ändtarmen, klarar framgångsrikt manifestationer av hemorrojder, liksom sexuella störningar och åldersrelaterade störningar i prostatafunktionerna.

Kontra

Det finns få initiala kontraindikationer för denna medicinering, dessa är:

 • individuell känslighet för det "levande" proteinet, dess intolerans eller en möjlig benägenhet att intolerans, på grund av ärftlighet;
 • njursvikt eller någon annan patologi och sjukdom hos detta organ;
 • kardioskleros och ett antal patologiska hjärtbetingelser
 • ett tidigare hjärtinfarkt, förinfarkt och risken för hjärtinfarkt;
 • tromboembolism.

Med extrem försiktighet bör Prostatilen förskrivas till patienter med ateroskleros, utplånande endarterit och andra patologiska tillstånd som är förknippade med nedsättning av venös eller artärbädden.

Biverkningar

I allmänhet tolereras Prostatilen väl av patienter. Men i vissa fall är utvecklingen av biverkningar möjlig, vilket är uppenbart:

 1. nedsatt syn och oförmåga att fokusera vyn
 2. allergiska reaktioner - rodnad, svullnad med en blåaktig ting och svår klåda;
 3. känsla av stark svaghet och generell trötthet, både muskulös och mental;
 4. ett brott mot blodkoagulabilitet
 5. utvidgning av levern
 6. kreatinuri, en konstant känsla av illamående.

Instruktioner för användning

Pulver för injektion späds i 1-2 ml injektionsvatten, en lösning av natriumklorid (isotonisk) eller en halv procent lösning av novokain. Lösningen framställs omedelbart före införandet och under inga omständigheter i sprutans hålighet. Injektionerna görs genom kurser, från 5 till 10 dagar, dagligen med 5-10 mg. Efter avslutad kurs bör det upprepas efter 2-3 veckor. Ändringen av behandlingens varaktighet eller dess ordning är helt tillåtet och bestäms av den behandlande läkaren.

Injektionerna av Prostatilen är smärtfria, men hos patienter med ökad känslighet i huden kan det finnas obehagliga känslor under injektionen. I detta fall rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel.

Ljus för medicinska ändamål administreras inom 5-10 dagar, två gånger på morgonen och på kvällen. Före manipulation bör de nödvändiga hygienprocedurerna utföras, det vill säga tvätta noggrant det anogenitala området. Efter introduktionen av läkemedlet behöver du ligga stillastående i 30-50 minuter, så att ljuset helt löser sig. Upprepad behandlingskurs utförs minst en månad, maximalt efter sex månader. För profylaktiska ändamål administreras suppositorier en gång om dagen före sänggåendet i 5-10 dagar.

Rekommenderade apotekspersonal antagning och varaktighet av läkarens behandling kan variera beroende på patientens individuella egenskaper och svårighetsgraden av symtomen.

Oberoende av att ändra ordning eller behandlingsplan eller för att öka doseringen av ett preparat är det omöjligt, eftersom det givna medlet ofta framkallar ett antal av de negativa processerna som endast visas som ett resultat av en överdosering. Bland dem - feber, kränkningar av hormonbalans, kränkningar av blodplasma integritet och många andra.

Särskilda instruktioner

Vid förskrivning ska läkemedlet ta hänsyn till att E-vitamin i dess komposition ökar effekten av NSAID och steroidmedel och minskar också den giftiga effekten av hjärtglykosider. Denna komponent ökar dessutom den terapeutiska aktiviteten hos antiepileptiska läkemedel.

Genomsnittliga priser

Kostnad prostatelena beror på frisättningsform, tillverkare och prispolitik för apotekskedjor i ditt område. Priset på drogen i genomsnitt är från 298 till 382 rubel per ljus, beroende på deras kvantitet i förpackningen - 5 eller 10 stycken. Förpackning av ampuller kostar i genomsnitt 306 till 342 rubel.

analoger

Varje läkemedel har sina motsvarigheter och Prostatilen är inget undantag. Liknande terapeutiska effekter är besatta av sådana läkemedel som:

 • Vitaprost,
 • Prostamet,
 • Uroprost,
 • Prostaplant,
 • Samprost,
 • Förlåt Forte,
 • Trianola.

Har dock varje läkemedel sina egna egenskaper, olika effekter på organismen som helhet och har en viss skillnad i ingående komponenter. Därför godtyckligt ersätta en drog till en annan - kan inte ersätta läkemedel är möjlig endast efter godkännande av den behandlande läkaren.

Feedback på ansökan

Recensioner av män om Prostatolen talar om en uttalad terapeutisk effekt av läkemedlet, vilket gör att du kan stoppa en allvarlig inflammatorisk process i prostata och eliminera problemen i samband med människors hälsa.

Särskilt populära är ljus Prostatilen med zink, som har en ytterligare terapeutisk effekt på grund av innehållet i viktiga spårämnen. Dessutom noterar många män att denna form av läkemedlet är mycket lämpligare att använda än ampuller med lyofytat, varifrån det är nödvändigt att förbereda en lösning för injektioner. Och nämna också att det är problematiskt att göra injektioner, och varje dag kan inte alla gå in i behandlingsrummet.

Granska nr 1

Läkaren bekräftade att jag har en förvärmning av prostatit och rekommenderat att köpa ljus prostatilen. Läkemedlet är ganska överkomligt, i paketet med 10 ljus måste de sätta på morgonen och på kvällen. På den tredje behandlingsdagen kände jag lättnad, inflammationen började blekna, de smärtsamma symptomen försvann. Stearinljus har en naturlig sammansättning, baserad på djurpeptider, så detta orsakar inte farliga biverkningar. Jag råder alla, Prostatilen hjälper verkligen. Dessutom gillade han fortfarande drogen Urotrin

Referens nr 2

Jag vill säga att behandlingen hjälpte till, villkoret förbättrades, även om det fanns ett intresse för det kvinnliga könet, vilket inte hade hänt länge. Läkaren sade att läkemedlet normaliserar blodcirkulationen och eliminerar stagnation i prostata och återvänder mänens hälsa. Starkt sätt, jag tror att en annan injektionskurs inte kommer att skada mig.

prostatilen

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om prostatilenee

Ett bra ryskt läkemedel i "stearinljuset" för behandling av kronisk prostatit, fungerar, om den används som en komponent i komplex terapi. Inte sämre än den berömda "Vitaprost", det är bara priset, så "bita inte".

Det finns inga tecken på effektivitet baserat på västerländska normer.

Kan utnämnas som urolog i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit.

Ett gott inhemskt läkemedel för behandling av prostata sjukdomar - kronisk prostatit och möjligen godartad prostatahyperplasi, minskar ödem, minskar ömhet, förbättrar urinering.

Det finns inga välplanerade kliniska prövningar.

Jag använder i klinisk praxis.

Läkemedlet visar sig perfekt i den komplexa behandlingen av symptom på prostatit och prostata adenom. Jämfört med analoger, en lägre kostnad, vilket tillåter oss att förlänga behandlingen utan problem, om det behövs. Under mötet observerade han inte några biverkningar hos patienterna.

Jag vill notera ett fall när patienten använde ljus som liknar data och inte för en månad! Som ett resultat förstod jag inte ens varför de utsågs, eftersom jag inte följde effekten. Efter utnämningen av "Prostatilena" för den andra dagen markerade den första förbättringen i skicket! Men här är allting rent individuellt, förstås!

Jag förskriver ofta detta läkemedel. Det är mycket effektivt vid komplex behandling.

Läkemedlets verkan beror på den aktiva aktiva substansen - prostatylen, som innehåller ett komplex av peptider som löser upp i vatten. Har en organotropisk effekt på prostatan, med andra ord, har en prostatoskyddande effekt. Minskar ödem och leukocytproduktion vid inflammation, förbättrar mikrocirkulationen i vävnader och kärl, ökar aktiviteten hos spermatozoa. "Prostatilen" påverkar musklerna i blåsan, har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Någon säger att "Prostatilen" inte hjälper, det läker inte, något annat, men jag tror det, behöver bara seriöst behandla. Om massor av prostata är massage, om du behöver tända ljus i 10 dagar, glöm inte bort dem om en vecka, om du väljer en hälsosam livsstil, då är det dags för honom att verkligen gå vidare, åren går fort. Titta på dig själv, och allt kommer att bli bra.

Patienternas kommentarer om prostatilis

Under behandlingen av prostatit försökte jag många droger. Det visade sig, det är inte dem, men fallet hos en specialist som föreskriver behandling. Så snart jag kom till en doktor på personlig rekommendation av en bra vän gick det omedelbart in i rättelsen. Innan detta, enligt recepten, gick jag igenom piller, som om jag letade efter någonting som oavsiktligt skulle hjälpa mig. Här den första mötet, mycket ovanligt för mig, och omedelbart resultatet. Som det visade sig är behandling med suppositorier mest effektiva på grund av deras sammansättning, där förutom borttagaren alla komponenter är naturliga. Att sätta var obehaglig och kursen som helhet var för tung, men effekten av behandlingen var inte av en tillfällig natur, som jag alltid har varit upp till detta piller, att så fort jag slutar att dricka, alla på en gång eskalerar. Då kände jag en kvalitativ lindring i hela ljummen.

Det enda ljuset som verkligen hjälper mig. Men problemet är att jag bara kan sätta dem i den tömda tarmen, annars kommer det. Det är omöjligt att uthärda. Förebyggande planeras alltid i förväg, om jag går på semester, för att inte känna mig ojämförlig på jobbet. Om det plötsligt finns en exacerbation, ibland går jag. Men i allmänhet har situationen blivit mycket bättre sedan exakt hur jag använder Prostatilen. Om inte för dessa önskemål. För en 10-dagars kurs, förlorar jag till och med 3-5 kilo. Jag skojar inte.

Behandling av prostatit med ljus började med fytokarl på grund av naturen i deras sammansättning. Jag hoppades väldigt mycket om att de naturliga komponenterna skulle hjälpa till att slutligen fixa prostata och eliminera smärta. Men miraklet hände inte. Som det visade sig, bör någon inflammation avlägsnas medicinskt, så doktorn rekommenderade att sätta ljus "Prostatilen" med dimexid som ett lämpligt substitut för fitosvescham. Enligt doktorn har ljuset "Prostatilen" den mest naturliga kompositionen med ett effektivt innehåll i att extrahera prostata av nötkreatur, medan inuti dem finns det också en antiinflammatorisk substans, som jag redan har skrivit ovan. Dessa ljus hjälpte mig verkligen. Förbättringen av tillståndet kändes redan före tio dagars kurs.

Jag kom till doktorn med klagomål om periodisk mild smärta och ofullständig tömning vid urinering (måste alltid göra en sista ansträngning). Har överlämnat analyser, en kvarvarande urin, har gått eller har ägt rum i USA. Diagnosen är kronisk prostatit. Jag var ordinerad NPVS - ljus "Prostatilen" i 10 dagar och "Omnik" i 14 dagar. Eftersom det andra läkemedlet inte fanns tillgängligt på apoteket, började han behandlingen först. Vid slutet av den första dagen kände jag en lättnad i min ljumsk. Som ett resultat sätter bara dessa ljus en vecka och endast då ansluten "Omnik". Vid slutet av kursen kändes ljusen som om de var sjuka. Om det inte var för det faktum att Omnic är ett piller, skulle jag inte ens avsluta det. Huvudåtgärden var på känslor av "Prostatilena".

Innan det hade jag redan ljus och satt "Genferon", så jag tänkte nästan vad som väntade på mig. Vid behandling av intima sår finns inget trevligt, oavsett om det är ureaplasma eller prostatit. Det är synd att den andra, ofta en krönika, måste därför behandlas hela mitt liv. I det här fallet är det viktigaste att hitta ditt verktyg och hoppas att det alltid hjälper. Jag är glad att ljuset Prostatilen av vår tillverkning närmade mig. De är billiga och naturliga i komposition. Det är nödvändigt att sätta minst två förebyggande kurser om året, det här är utan att ta hänsyn till om förvärringen börjar, då ytterligare två. Behandling av analoger skulle kosta mig två eller tre gånger dyrare.

Redan innan jag började behandla prostatit trodde jag att skärsnärmen i ljumskområdet är det maximala som jag kan klara av (vilket faktiskt ledde mig till doktorn). Men jag säger dig, när jag började att sätta dessa ljus, och smärta i ljumsken sällskap av smärta i anus av införandet av ljus, och sedan en annan, och önskningar i en toalett, så det var en riktig Achtung. Förlåt för att vara öppen, jag grät nästan när jag var tålamod. De första tiderna var så hemska att jag var redo att överge behandlingen och tolerera ljungrez nästa. Jag ringde till och med doktorn, men han övertalade mig att vänta till mitt i kursen. Sedan dess har jag förbättrats. Gradvis blev smärtan mindre intensiv. Jag utvecklade min metod att "ställa upp" ett ljus och den hållning som jag tog efter, och allt blev gradvis inte så oacceptabelt. Naturligtvis, kom ihåg allt den erfarenheten nu, jag tänker hur jag uthärdat allt. Men resultatet av att använda dessa ljus var definitivt värt det. Det är bara underbart när du släpper bort denna gamla och nya smärta och gradvis kommer till lättnad. Förresten, kan jag ge ett råd till alla som kommer att sätta dessa ljus, och som läser recensioner om dem, var inte rädd, hålla ljus i kylskåp och inte uppvärmning i handen, satte det kallt. Alla blir inte sjuka!

För det första kan periodisk smärta inträffa, då strålen eller kvaliteten på styrkan kan försämras. Och allt detta inte sker för en dag, men med tanke på vårt bonusprogram manliga ouppmärksamhet till hälsa, denna process är försenad, tillståndet förvärras, och endast då tydliga tecken har blivit outhärdligt att ignorera, vi går till läkaren för att få hjälp. Därför tas sådana diagnoser som "prostatit". Så det hände mig. Bara åtstramad. Nu lever jag med en diagnos, men jag sänker inte mina händer. I den här situationen är det viktigaste att uppnå eftergift och observera försiktighetsåtgärder, annars kan du leva med herpes i en relativ union. Förlåtelsen nås hos vem som personligen har fört mig, för att vi med läkaren praktiskt taget har funnit mig lämplig betyder - suppositorier "Prostatilenum". De hjälpte mig att ta bort inflammationen i det akuta skedet mycket snabbt. Därför rekommenderade läkaren dem till mig och för profylakse. Jag lägger kurser två gånger per år, inte mindre än en vecka. Trevlig liten, men effekten behagar. Kör inte dig själv, du behandlas!

Så bra att äntligen hitta drogen som hjälper. För mig var de ljus "Prostatilen". För så länge hade jag lidit med ont i bäckenet, att de till och med gick till sakrummet. Ibland blev smärtan lättad och det blev lättare, men vanligtvis kom de tillbaka och blev ännu mer intensiva. Vid sådana tillfällen ville jag bara klättra på väggen. Han drack piller, injicerade injektioner. Ändå visade sig det vara värdelöst i slutändan. Därför är jag väldigt glad över att dessa ljus räddade mig från hemsk smärta som inte gjorde att jag kunde existera normalt. Jag lägger kurser om tio dagar på antalet ljus i en förpackning. Billigt och mycket effektivt verktyg.

Ett bra läkemedel. Mannen accepterades, medan den behandlades av "Smartprost", blev prostatafunktionen helt återställd. Även om förutsägelserna var långt ifrån bäst, och spermogrammet är hemskt.

Hur många läser inte historier om prostatit, alla börjar nästan identiskt - kände smärta, sedan sjönk, och jag glömde det tills det var en försämring i ögonen på pannan klättrade. Därefter, som regel, doktorn - analyserar - utnämningen, varefter det finns en gaffel och här går alla alla på sin egen väg. Någon ordinerad injektioner, någon piller, någon i allmänhet massage, någon allt detta i ett komplex. Jag hade tur, jag gick inte igenom förberedelserna, jag var omedelbart ordnad vad jag skulle göra med "livet". Ljus "Prostatilen". Lycklig för att doktorn uppenbarligen var upplevd och visste vad han skulle utse. Stearinljus hjälpte mig att bli av med smärtor direkt, efter några månader visade den positiva dynamiken i analyserna. Exacerbationer är extremt sällsynta, oftast på vintern, när det finns en chans någonstans kvävas av frost, men i detta fall har jag alltid ljus packa i kylskåpet, eftersom två gånger om året, vill, inte vill, enligt min terapiprogram genomfört förebyggande kurser, som Jag har redan anpassat mig själv. Jag upplever inte något speciellt obehag, precis som jag inte känner smärtan som vanligtvis följer med exacerbationer.

Tidigare i akuta fall har jag använt "Ketoprofen", läkemedlet är mycket starkt. Sedan läste jag att i tiden dess effekt kunde minska och bestämde sig för att leta efter något mindre aggressivt, vilket kan ske utan skador och mer eller mindre regelbundet används löpande. Det visade sig att sådana är ljuset "Prostatilen". Kompositionen är naturlig, baserat på utvinning av nötkreaturs prostata, vilket innebär fullständig biokompatibilitet med personen. Innehåller inte propolis och antibiotika, vilket är bra för mig. Kan sättas som en förebyggande åtgärd. Läs recensioner, konsulterad med en läkare. Här är den första kursen av ljus var framgångsrik.

Den kroniska prostatiten hos mannen exkluderar många år, ibland finns det exacerbationer. Brännande känsla, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att gå på toaletten är de viktigaste symptomen som åtföljer denna sjukdom. Efter en annan undersökning föreskrev doktorn en komplex behandling: injektioner, dyra tyska piller och prostata massage. Resultatet av behandlingen: pengar som kastas till vinden och ännu mer smärtsamma resor till toaletten. Har riktat sig till annan urolog, har han utsett billiga ljus "Prostatilenum", för det ögonblicket mannen var redo även att sådan behandling är inte så trevlig för män. Efter tre dagar märkbart lättade, men kursen slutade inte, blev han botad till slutet. Smärta och exs stoppade, och blev mycket mindre benägna att gå på toaletten. Tack vare det inhemska läkemedlet Prostatilen.

Min man var ordinerad "Prostatilen" för behandling av kronisk prostatit. Naturligtvis kommer en-komponentbehandling inte att ha någon märkbar effekt. Komplex behandling, olika antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel ordinerades. Men "Prostatilen", som en förberedelse tropisk till prostata, tror jag inte spelade den sista rollen. Efter behandlingens gång och prostasmassage noterades positiv dynamik. Smärta, rezy med urinering gick bort, styrka förbättras. Läkemedels handlingar, och hennes man är föreskrivet är inte första gången, eftersom kronisk prostatit gör med jämna mellanrum sig påmind i form av exacerbationer, särskilt under den kalla årstiden, när den ökade risken för hypotermi!

prostatilen

Beskrivningen är aktuell på 2014/09/14

 • Latinska namn: Prostatilenum
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Prostatilen, Zink, E-vitamin
 • producent: Lekhim, AO, Kharkov, Ukraina

struktur

1 ampull med ett läkemedel i form av liofizilata för beredning av lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

rektal stolpiller Prostatilen-Zink i dess komposition har:

Som hjälpmedel i ljus används:

Typ av problem

Läkemedelsberedning på hyllorna i apotekskiosker är följande:

 • frystorkades(de aktiva ingredienserna torkas genom frysning i ett vakuumutrymme) pulverför framställning av en lösning för intramuskulär injektion, förpackad med 5 mg injektionsflaskor. Ampuller är fixerade i en plan cellpack med 5 stycken. En kartong innehåller 1 platta.
 • Rektala ljus Prostatilen - cigarrliknande grädde eller grädde suppositories med gråaktig färgton (även en marmorövergång tillåts). Formen av frisättning har en specifik lukt. I blisteren (konturcellförpackning) placeras 5 suppositorier. I kartongboxen sätts 1 eller 2 tallrikar med ljus.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen - En kombinerad farmaceutisk beredning med alla terapeutiska effekter som är nödvändiga för effektiv behandling av sjukdomar prostata. Den viktigaste aktiva komponenten i rektala suppositorier och torrt lyofilat har en specifik, Organotropona åtgärd på prostata. Först och främst reducerar prostatilen puffiness och leukocytinfiltration hos glandulärorganet, än uppvisar dess antiinflammatorisk effekt.

Drogen påverkas också av vaskulär säng - förbättrar signifikant mikrocirkulatorisk komponent, underlättar både blodplätt och plasmakomponenter av hemostas. Dessa egenskaper hos läkemedlet gör det möjligt att eliminera problem med blodstasis i bäckenorganen är så vanliga i den moderna världen som de utvecklas på grund av en stillasittande livsstil.

Stagnerad har sitt inflytande på skyddande funktioner kropp. I synnerhet stimulerar läkemedlets terapeutiska effekt aktiviteten hos den humorala länken av immunitet och icke-specifika motståndsfaktorer. Det vill säga användningen av läkemedlet kan bli av med en sådan frekvent orsak till prostatit - en del exogen patogen. Positiv effekt på tonen i muskelramen hos blåsan, underlättande urinering.

Glöm inte om en annan, inte mindre viktig, komponent i drogen - zink. Mikroelementet förhindrar utvecklingen av godartade och maligna processer i prostatakörteln, vilket eliminerar problemet adenom Plåten av det moderna medicinska samhället av prokologer. Zink påverkar väsentligt Sexuell funktion hos män, även i en mycket gammal ålder - bidrar till bevarandet av integriteten hos enskilda spermatozoer, ökar attraktionen mot det motsatta könet.

Även denna biologiskt aktiva del av läkemedlet för män är stark faktor för immunförsvar. Zink behövs för att slutföra mognad av vissa specifika celler som är involverade i kroppens immunsystem, bidrar till en adekvat syntes cytokin, upprätthåller sitt eget motståndskraft mot organismen vid den erforderliga nivån.

Separat bör det noteras vitamin E i denna farmaceutiska produkt. Dess terapeutiska effekter för den manliga kroppen kan helt enkelt inte underskattas, eftersom de utgör en hel lista med användbara egenskaper:

 • underhåll av aktivitet sperma;
 • förebyggande av intravaskulär koagulering (allestädes orsak till trombos i bäcken)
 • en uttalad antioxidant effekt (skyddar cellulära strukturer från destruktion av fria radikaler);
 • starka antiinflammatoriska egenskaper;
 • förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet är effektivt absorberad i tjocktarmen eller in i blodomloppet genom injektion, beroende på frisättningsformen för läkemedlet (rektal suppositorium eller torrt lyofilat för lösningstillverkning).

Prostatilen är ett komplext, inhomogent läkemedel, därför avviker de aktiva beståndsdelarna lite. Vitamin komponent tränger in i den regionala och huvudsakliga blodbanan genom att länka med lipoproteiner och albumin, allestädes närvarande avsatt (lager av fettlösligt vitamin E finns i binjurar, testiklar, hypofys och naturligtvis i fett och muskler).

zink har inte kumulativa egenskaper, därför efter absorption och terapeutisk effekt visas från kroppen genom avföring (i procentandelen genom avföring, elimineras det största antalet - 85%), urin och svett.

Om farmakokinetiska förmågor Prostatilena, tyvärr är nästan inget känt.

Indikationer för användning

 • kronisk prostatit;
 • störning av urineringstiden
 • godartad adenom (hyperplasi) av prostata;
 • tromboflebitbäckenområdet;
 • man infertilitet;
 • hemorrojder;
 • komplikation efter prostatakirurgi
 • ålder abnormiteter i prostatakörteln;
 • sexuella störningar.

Kontra

 • Individuell ökning känslighettill de farmaceutiska preparatets beståndsdelar;
 • Förvärvat eller ärftligt intoleransbiologiskt aktiva komponenter i läkemedlet;
 • Njursvikt
 • kardioskleros;
 • Myokardinfarkt.

Var försiktig bör ordinera läkemedlet med risk för utveckling tromboembolism, ateroskleros, obliterans endarteriite eller andra nosologiska enheter, i vilka den patofysiologiska karaktären är en förträngning av den arteriella eller venösa bädden.

Biverkningar

De negativa effekterna av konservativ behandling med en farmaceutisk produkt kan manifestera sig som:

 • suddigperspektiv;
 • allergiska reaktioner (rodnad, svullnad, klåda i huden) med ökad känslighet hos kroppen till ett protein av animaliskt ursprung;
 • spänd känsla av vanligt trötthet;
 • minskning av blodkoagulering;
 • svaghet;
 • huvudvärk och yrsel;
 • blödningar från olika delar av mag-tarmkanalen;
 • utvidgning av levern
 • illamående;
 • creatinuria.

Instruktioner för användning Prostatilena (Metod och dosering)

Hur man använder torrt lyofilat

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För lösningsberedning alla innehållet i flaskan måste lösas upp i 1-2 ml isoton lösning av natriumklorid, vatten för injektion eller 0,5% novokain lösning. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner, som regel, smärtfri, Men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna är gjorda intramuskulärt 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Naturligtvis kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Schema för rektal suppositorieapplikation

Prostatilen Zink är förpackat i blåsor (konturerade cellförpackningar) som öppnas på perforeringslinjen när suppositoriet tas. Därefter injiceras tabletten direkt i anusen. Innan manipulation det anogenitala området bör sköljas ordentligt för att underlätta sugningssteget för det farmaceutiska preparatet. direkt efter administrering av läkemedlet Det finns en viss tid (rekommenderas - minst en halvtimme) kommer att hållas i horisontellt läge - i ett givet tidsintervall tid att helt absorbera läkemedlet i ändtarmen, och därmed inte kommer att orsaka obehagliga känslan av en främmande kropp och kommer inte att falla vid fel tidpunkt. Om nödvändigt, konservativ terapeutisk kurs upprepningar på 1-6 månader.

Ljus Prostatilen doseringsanvisningar

 • terapeutiska ändamål - 1 ljus 2 gånger om dagen (helst på morgonen och på kvällen), vanligtvis inom 5-10 dagar;
 • profylaktiska ändamål - 1 stiftpiller en gång om dagen.

överdos

När man använder läkemedlet i form av suppositorier i höga doser (mer än 400 mg per dag) under en lång tid kan följande utvecklas:

 • feber;
 • dyspeptiska störningar;
 • övergripande svaghet och trötthet;
 • ökning i koncentrationen kolesterol;
 • dehydratisering;
 • elektrolyt obalans i blodplasma;
 • huvudvärk;
 • nedsatt lungfunktion;
 • ökad aktivitet kreatinkinas och som följd creatinuria;
 • absolut minskning tyroxinoch trijodtyronin i blodplasma;
 • ökning i proportioner östrogenoch androgeneri urinen;
 • njurinsufficiens.

Specifik farmaceutisk motgift för överdosering Prostatilom är inte, eftersom individen symptomatisk behandling enligt de observerade biverkningarna.

interaktion

Kontraindicerad användning av läkemedlet Prostatilen med följande läkemedel:

 • natriumbikarbonat;
 • trisamin;
 • antikoagulantiaindirekt verkan (t ex etylbikiumacetat, dicumarol);
 • en beredning av järn och silver.

Vitamin E, som är närvarande i sammansättningen av medicinska suppositorier som en av de aktiva ingredienserna, ökar effekten steroid och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, reducerar toxiska effekter hjärtglykosider (speciellt digoxin och digitoxin), har en motsatt riktad effekt på vitamin K, ökar terapeutisk effektivitet antiepileptiska läkemedel. Dessa kliniska interaktioner bör beaktas vid förskrivning av rektala suppositorier på grund av konservativ behandling av något av dessa läkemedel.

Försäljningsvillkor

Både lyofiliserad lösning och rektala suppositorier frisätts utan motsvarande receptorns ämne.

Förvaringsförhållanden

Håll läkemedelsprodukten på ett mörkt ställe vid en temperatur av 9 till 15 grader Celsius. Det är också nödvändigt att göra läkemedlet otillgängligt för små barn för att undvika eventuella oförutsedda situationer.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Konservativ loppet av terapi läkemedel inte kunna påverka reaktionshastigheten och koncentrationen vid bilkörning eller andra potentiellt livshotande mekanismer bör dock avstå från en sådan komplicerad manipulation under rehabilitering, som bland de biverkningar är dimsyn och yrsel.

analoger

Analoger av läkemedlet representeras av följande läkemedel som produceras på Ryska federationens territorium: Vitaprost, Uroprost, Samprost, extrakt av prostata av nötkreatur. De flesta patienter som har prostataproblem frågar sig vilken av drogerna man ska välja, eftersom deras verksamhet är mycket densamma. Att svara på denna fråga är mycket enklare genom exemplet, det vill säga, Vad är bättre - Prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen består av ett litet antal aktiva ingredienser som utmärker sig mycket terapeutiska effekter, så att du kan bli av med en obehaglig nosologisk enhet under några dagar.

Komposition Vitaprost täcker ett mycket bredare lista av biologiskt aktiva substanser, t ex rektala suppositorier innehållande ett antibiotikum effektiva för att bekämpa en mångfald grampositiva och gram mikroorganismer. Om patologi inte har en distinkt patogen kan förekomsten av en antibiotikakomponent emellertid leda till mycket allvarliga biverkningar behandling.

Slutsatsen föreslår sig själv - varje farmaceutisk beredning är optimal för sitt utbud av medicinska indikationer. Valet av medicinering, föreskrivna doser och varaktighet av kursen ska överföras till en kvalificerad specialist och följ klart rekommendationerna från läkarens råd.

barn

Läkemedelspreparat används inte i pediatrisk praxis på grund av dess terapeutiska effekter och specificiteten av indikationer för användning.

Recensioner om Prostatilena

Läkemedlet är populärt bland den manliga hälften av vår planet på jorden, eftersom läkemedlet effektivt kan eliminera ett så stort antal problem med prostatakörteln och inte bara. Först och främst förespråkas recensioner om Prostatilena för de uttryckta terapeutiska egenskaperna hos läkemedlet, vilket framgår av längden av den konservativa kursen av sanitet. Det är inte alltid möjligt att bli av med en hosta, rinnande näsa och kallt för mycket kortare tid, och den farmaceutiska formuleringen gör det möjligt att eliminera de djupa inflammatoriska processer i prostatan och många andra patofysiologiska komplexa problem med en mans hälsa.

Särskilt populärt är ett läkemedel som Prostatilen Zinc-ljus, recensioner som avslöjar denna hemlighet. Det är mycket lättare för män att använda rektala suppositorier i deras dagliga liv än torrt lyofilat för att förbereda en lösning för intramuskulära injektioner. Och injektioner är inte alltid lämpliga på egen hand, och ibland finns det inga nödvändiga förutsättningar för sådana komplicerade manipuleringar.

Det tematiska läkemedelsforumet avslöjar också några av de generella effekterna av ett läkemedelsläkemedel, som vanligtvis inte fokuserar på informationssidor. Naturligtvis talar vi om effekten på manlig sexuell funktion. Biologiskt aktiva komponenter stimulerar på alla sätt spermatozoas aktivitet, behåller sin integrerade struktur och utövar antioxidantverkningar, men ännu viktigare förbättrar preparatet mikrocirkulationsbädden. Det vill säga, ljus återställer bokstavligen den normala erektionen, så nödvändig för män för det normala fysiska och mentala livet.

Prostatilena pris, var man kan köpa

Pris Prostatilena Zink i Ryska federationen är heterogen, det vill säga tabletter för rektal administrering kan köpas i Moskva inom 380 rubel och i St. Petersburg (St Petersburg) för 340 rubel. Priset på ljus Prostatilen Tznik i Ukraina är något lägre. Så ljus för prostatit kan köpas i genomsnitt för 140 hryvnian.

Läkemedelsberedning i ampuller är dyrare i apotekskiosker i båda länderna. Till exempel, i Ukraina kostade injektioner med Prostatilens lösning 190 hryvnias.