Huvud
Symptom

Jämförande granskning av droger Prostatilen eller Vitaprost: Vad är bättre och hur skiljer de sig från varandra?

Prostatit orsakar mycket problem, berövar möjligheten att vara aktiv, vilket är helt oacceptabelt för moderna män.

För att bekämpa denna oerhört obehagliga sjukdom har många olika preparat redan funnits och problemet med att välja det lämpligaste medicinen uppstår.

Till exempel är patienterna ofta intresserade, Vitaprost och Prostatilen - vad är skillnaden och vad som är bättre. Dessa läkemedel, enligt patientens återkoppling, leder.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Det aktiva ämnet Vitaprost och Prostatilen upptäcktes på 1990-talet - det är ett extrakt från prostatakörteln av tjurkalver. Tack vare dess effekt:

 • minskar svullnad av prostata;
 • förbättrar tillförseln av prostatavävnad med syre genom att justera blodmikrocirkulationen;
 • ökar den funktionella aktiviteten hos spermatozoa;
 • inflammation avlägsnas;
 • ökar immunsystemets stabilitet;
 • urinröret normaliseras.

Den hormonella bakgrunden kommer i överensstämmelse med patientens ålder, hans libido förbättras, styrkan justeras, det psykologiska tillståndet stabiliseras.

Typ av problem

Prostatilen och Vitaprost är representerade i apotek huvudsakligen i form av rektala suppositorier.

Detta är den mest effektiva och överkomliga formen av deras ansökan. På grund av den intensiva blodtillförseln i endotarmen, där stiftpiller införs, kommer läkemedlet mycket snabbt in i vävnaderna i den närliggande prostata.

Det sätt på vilket ljus används är enkelt. Ett stearinljus injiceras i rektum dagligen efter avfekning och hygienprocedurer. Därefter krävs minst en halvtimme vila i ett horisontellt läge. Därför är det bättre att utföra proceduren före sängen.

Prostatilen finns också i form av ett pulver erhållet genom att torka extraktet med frysning i vakuum. Den pulverformiga substansen används för framställning av lyofilat. Detta är också ett mycket effektivt sätt att använda medicinen, men särskilda injektioner krävs för injektioner.

Vitaprost, förutom rektala suppositorier, finns också i tabletter.

Detta är den mest bekväma formen av att använda läkemedlet, vilket gör det möjligt att ta det under alla förhållanden, även med ett stort antal människor. Men den helande kraften minskar.

När allt kommer omkring måste läkemedlet passera genom väggarna i den övre delen av magen innan de kommer in i blodet för att komma till exponeringsområdet. Samtidigt förstörs en del av läkemedlet, vilket i allmänhet minskar dess effektivitet. Dessutom kan tabletter påverka mag-tarmkanalen negativt.

Läkemedlets egenskaper

För att förstå vad som är bättre än ett Vitaprost- eller Prostatilenljus och vilket läkemedel du föredrar bör du studera deras egenskaper, indikationer och kontraindikationer, baserat på de bifogade instruktionerna.

Vitaprost

Vitaprost är en medicinskt preparat som består av naturliga komponenter. Oftast används i form av ljus. Vart och ett av dess suppositorier, gjorda på basis av fast fett (Vitessola), innehåller 50 mg av det läkande ämnet "Samprost". Kommer till apoteket i förpackningen, inom vilken det finns 2 blåsor med 5 ljus vardera. Vikten av ett suppositorium är 1,25 g. Förpackningen innehåller instruktioner.

Vitaprost Forte accelererar också trofiska processer och tar bort blåsans hyperaktivitet.

Vitaprost Plus har dessutom antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Indikationer för användning är:

 • inflammation i prostata, som är ansvarig för känsliga för lomefloxacinbakterier;
 • Postoperativt tillstånd efter operation av prostata eller bukorgan.

Tabletterna är föreskrivna för långvarig behandling av prostatit. De rekommenderas för att ta andra patologier i prostatakörteln, liksom för sexuella dysfunktioner. Den huvudsakliga kontraindikationen är intolerans för enskilda komponenter. Du kan inte ta honom och de unga pojkarna.

Det finns också ett antal sjukdomar där Vitaprost ska användas mycket noggrant. Dessa inkluderar:

 • epilepsi och associerade CNS-sjukdomar;
 • cerebral ateroskleros.

Vid komplex behandling kan Vitaprost öka toxiciteten och förbättra effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och orala antikoagulantia.

En överdos av drogen kan leda till:

 • utseendet av hallucinationer;
 • utveckling av fotofobi;
 • psykoser och konvulsiva syndromer;
 • tremor, faller i en stupor.

När symptom på överdosering uppstår, stoppas behandling med Vitaprost.

Biverkningar är extremt sällsynta. Det kan vara en allergisk reaktion:

 • urtikaria, klåda;
 • fotosensibilisering (ökad känslighet mot ultraviolett och synligt ljusspektrum);
 • exudativt erytem.

Vid framkallande av allergiska manifestationer ska läkemedlet avbrytas.

Vitaprost Forte kan också orsaka:

 • matsmältningsstörningar, flatulens
 • kräkningar, illamående, smärta i magen;
 • ökad salivation.

Det används inte för att behandla onkologisk form av prostatit.

prostatilen

Oftast används detta läkemedel, baserat på en naturlig produkt, rektalt. Torpedformad gulaktig färg innehåller 30/50 mg aktiv substans - Samprost.

Suppositorier och pulver för beredning av injektioner Prostatilen

Dess åtgärd förbättras av en ytterligare komponent - glycin, vilket möjliggör att positivt påverka hjärnans nervreceptorer (huvud och ryggrad). Och närvaron av dimetylsulfoxid möjliggör antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Basen för suppositoriet är Macrogol 1500, vilket ökar massan av varje ljus till 2,8 g.

Under behandling Prostatilen:

 • helt avlägsnar ödem i prostata;
 • eliminerar blåsans högt blodtryck
 • eliminerar stagnation, normaliserar hemligheten;
 • tar bort inflammation och förhindrar förekomsten av venös trombos.

Läkemedlet rekommenderas för användning med:

 • akut och kronisk prostatit, inklusive bakteriell
 • återhämtning efter prostatakirurgi
 • hyperplasi av prostata (godartad);
 • reflex urinretention
 • komplikationer som uppstår på grund av inflammatoriska processer i prostata.

Kontraindikation för dess användning är intolerans av läkemedelskomponenterna. Prostatilen kan inte användas för kvinnor och ungdomar. Allergi kan inträffa under behandlingen. I detta fall avbryts detta läkemedel.

Prostatilen AC, som också säljs i våra apotek, innehåller dessutom zink, som påverkar spermogenes, vilket ökar rörligheten och koncentrationen av spermatozoa. Därför används den vid behandling av infertilitet, sexuella problem.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost: Vad är skillnaden i drogerna?

Vid behandling av BPH och prostatit används i stor utsträckning preparat baserade på extraktet av prostata hos stor boskap. Vanligtvis används prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen finns som ett lyofilizat för beredning av injektionslösningar och suppositorier. Vitaprost produceras i form av ljus och tabletter.

Många har en fråga, vilken av dessa droger är bättre? Det är omöjligt att besvara denna fråga otvetydigt, eftersom varje läkemedel har sina fördelar och nackdelar.

Jämförelse av droger: tabell

Vad är skillnaden mellan Prostatilen och Vitaprost? Bordet hjälper till att svara på denna fråga bäst. En jämförande analys av Vitaprost och Prostatilen ges nedan.

Vilket läkemedel som är bättre att använda i ett visst fall bestäms enbart av den behandlande läkaren, baserat på patientens historia.

Vitaprost: bruksanvisningar

Tabletter och suppositorier Vitaprost anses vara de mest effektiva läkemedlen för idag. Vad är grunden för suppositorier och tabletter? Den aktiva komponenten av droger är extraktet från nötkreaturs prostata. Även i läkemedel finns hjälpkomponenter som inte har några farmakologiska åtgärder.

Den aktiva substansen i Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Man tror att denna komponent hjälper till att stoppa inflammatoriska processer i prostatakörteln, för att eliminera dysursjukdomar, för att normalisera det genitourära systemet som helhet.

Tabletter och suppositorier Vitaprost är tillrådligt att använda vid behandling av prostatit (icke-bakteriell etiologi), adenom i prostata 1-2 grader av svårighetsgrad, dysursjukdomar.

En annan användning av läkemedlet är motiverat vid förberedelserna för kirurgiska ingrepp på prostata. Dessutom kan ljus och tabletter administreras till män efter operation.

För tabletter är den optimala dosen 100 mg. Många användningsområden - 2 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen är i genomsnitt 10-14 dagar. Det är också möjligt att ta tabletter för förebyggande ändamål. I detta fall är behandlingsperioden 2 veckor. Under ett år kan två förebyggande kurser genomföras.

Om ljus används, är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag. För att komma in i ett ljus är det önskvärt efter avfasning och utförande av hygieniska förfaranden. Multiplikation av suppositorier - 1 gång per dag. Behandlingstiden är 2-4 veckor.

Vitaprost-ljus och tabletter har en skillnad i kompositionen. Likväl har läkemedlen samma kontraindikation - ökad känslighet för komponenterna. Bland biverkningarna av droger kan identifieras:

När allergiska reaktioner uppstår är det lämpligt att avbryta behandlingsförloppet, samt att genomgå symptomatisk behandling.

Prostatilen: bruksanvisningar

Prostatilen - ett läkemedel tillverkat i form av lyofilizat för beredning av injektioner. Inte heller så länge sedan började de producera suppositorier Prostatilen Zinc. Stearinljuset skiljer sig naturligtvis i kompositionen från lyofilizatet. I sammansättningen av suppositorier finns dessutom zink- och alfa-tocopherolacetat.

Aktiv komponent Prostatilena är ett extrakt av nötkreaturs prostata. Ämnet har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Zink och vitamin E hjälper dessutom:

 • Återställ erektion med prostatit eller adenom.
 • Förhindra utvecklingen av ateroskleros.
 • Neutralisera de negativa effekterna av fria radikaler på celler.
 • Förbättra kvaliteten på spermierna.
 • Förhindra intravaskulär koagulering.

Lyofilizat och suppositorier Prostatilen är lämpligt att använda vid behandling av prostata adenom, prostatit, dysursjukdomar. Stearinljus kan dessutom användas för manlig infertilitet, hemorrojder, sexuella störningar.

Hur man använder lyofilizatet? Du måste blanda pulvret med vatten för injektion, 0,5% lösning av novokain eller en lösning av natriumklorid. På en dag behövs 1-2 injektioner, det vill säga den dagliga dosen är 5-10 mg. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar.

Suppositorier ska administreras rektalt efter spontan tarmrörelse. Den dagliga dosen är 1-2 ljus. Behandlingstiden bör inte överstiga 10 dagar.

Kontraindikation för användning av injektioner Prostatilen är överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Ljus kan inte heller användas för:

 1. Njurinsufficiens.
 2. Cardio.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Ökad känslighet för beståndsdelar.
 5. Tromboembolism.
 6. Atherosclerosis.
 7. Smalning av venös eller artärbädd.

Bland biverkningarna av lyofilizat isoleras endast allergiska reaktioner. Ljus Prostatilen kan orsaka sådana komplikationer som:

 • Minskning av blodkoagulerbarhet.
 • Överträdelser i centrala nervsystemet (yrsel, migrän, svaghet, generell trötthet).
 • Blödning.
 • Illamående.
 • Ökning av leverstorlek.
 • Creatinuria.

Recensioner och Analoger

Trenden är att Vitaprost med positiva kommentarer är en absolut majoritet. Nästan alla patienter var nöjda med resultatet.

Om Prostatilen recensioner varierar. Till exempel klagar många patienter på ljus. De hävdar att de under terapi upplevde illamående och andra dyspeptiska störningar.

Om du inte vill använda Vitaprost eller Prostatilen kan du använda gruppanaloger av droger. Vilka läkemedel kan fungera som ett alternativ? Enligt läkare är de bästa analogerna:

 1. Vitaprost Forte (priset börjar från 1600 rubel). Läkemedlet jämfört med vanligt Vitaprost är mer fördelaktigt vid användning, eftersom ett ljus inte innehåller 50 mg av den aktiva komponenten, men 100 mg.
 2. Sampropro (priset för 5 ampuller är 500-600 rubel). Det kan inte sägas att det är bättre än Prostatilena eller Vitaprost, detta läkemedel, eftersom det har absolut samma sammansättning.

Medicin förbättras dag för dag. Läkemedelsindustrin erbjuder redan män att köpa bioadditiva, vilket är mycket billigare än Vitaprost och Prostatilena. Genom deras effektivitet är de inte sämre än droger baserat på extraktet från nötkreaturs prostata.

Bra BAD - Kinesiska urologiska gips ZB Prostatiska Navel Plasters. Läkemedlet är bättre än de flesta kosttillskott. Sammansättningen av läkemedlet innefattar naturliga växtkomponenter. Detta verktyg kan användas även för äldre patienter som har abnormaliteter i lever- eller kardiovaskulärsystemet.

Kinesisk urologisk gips ZB Prostatic Navel Plasters är lätt att använda. Det behöver helt enkelt limmas till området strax nedanför naveln, och en dag senare skjuter. Läkemedlets effektivitet bekräftas av kvalitetscertifikat och oberoende kliniska studier.

Vilket läkemedel är bäst att välja: Vitaprost eller Prostatilen?

I dag på apotekshyllorna hittar du många olika läkemedel som är avsedda för behandling av prostatit. Alla har olika namn, skiljer sig åt i pris. Särskilt populära var Vitaprost och Prostatilen. Men vilken medicin ska jag välja? Vilket läkemedel fungerar bäst?

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Vitaprost och Prostatilen har samma identiska huvudsakliga aktiva substanser. Det är ett extrakt som erhålls från prostata hos en tjur. Forskare började använda en sådan komponent på 90-talet.

Detta ämne har denna åtgärd:

 • minskar svullnad i prostata;
 • minskar inflammation
 • förbättrar blodmikrocirkulationen i prostatakörteln, så det blir mer syre;
 • har en fördelaktig effekt på spermatozoas funktioner
 • ökar immuniteten
 • normaliserar tonen i musklerna i urinröret och urinblåsan.

Efter att produkten använts på grundval av denna komponent kommer den hormonella bakgrunden till normal, mannen förbättrar kraften, den sexuella lusten. Dessutom kommer extraktet från tjurens prostata att bli av med prostatit, vilket påverkar människans allmänna välbefinnande positivt.

Typ av problem

Tidigare användes denna aktiva ingrediens för att framställa läkemedel som att injicera. Hittills säljs Prostatilen i ampuller för injektioner. Om injektioner, då tjuren prostataextrakt på kort tid penetrera kännetecknas av snabb effekt i blodet, av denna anledning denna form av läkemedelsfrisättningen.

Men idag på kemistens hyllor finns det ljus där det finns en viss komponent. Denna form av frisättning har både Prostatilen och Vitaprost. Suppositorier har också många plusser. För att använda ljus behöver du inte ha mycket erfarenhet, vilket inte kan sägas om injektioner.

Vitaprost produceras fortfarande i tablettform. Men tabletter används sällan, eftersom de inte visar samma effekt som ljus. Detta beror på det faktum att huvudämnet tränger igenom blodet under lång tid. För att göra detta måste han gå igenom matsmältningssystemet. Ofta är processen för penetration av huvudkomponenten genom magen i dess förstörelse. Tabletter är mycket praktiska att använda, men de är sällan ordinerade för patienter. Därför är det bättre att föredra suppositorier.

Läkemedlets egenskaper

Ljus har ett ganska brett spektrum av åtgärder. Vitaprost och Prostatilen har en positiv effekt på kroppen.

 • eliminera inflammation
 • lindra smärta
 • förstör bakterier och svampar.

Vitaprost

Dessa ljus lätta en person från svullnad, normalisera sekretoriska funktionen. Efter deras användning förbättras mikrocirkulationen i prostatakörteln, vilket skapar skydd mot utseende av trombos. När en person använder detta läkemedel minskar hans smärta.

Dessa ljus förskrivs av läkaren i sådana fall:

 • med prostatit, som är i akut eller kronisk stadium
 • efter operationen.

Det är väldigt enkelt att tillämpa ett sådant botemedel. För att göra detta måste du få ett ljus ut ur förpackningen, vilket är nedsänkt i bakhålet. Innan en sådan manipulation är det nödvändigt att lägga enema. Efter introduktionen av läkemedlet behöver patienten vila, cirka 30 minuter ska ligga horisontellt. Instruktion för användning indikerar att det tar 5-10 dagar att läka på detta sätt. Om en man har en kronisk sjukdomsförlopp eller infertilitet, ökar hastigheten, och han varar mer än 30 dagar. Dessa ljus har inga kontraindikationer.

Det är värt att komma ihåg att detta läkemedel endast ska användas för läkares recept, vilket också bestämmer hur länge kursen är, dosen. Verktyget åtföljs av bruksanvisningar som du behöver läsa. Mycket sällan upplevde patienter biverkningar. Men vissa människor klagade över förekomsten av en allergisk reaktion. Om en person inte tolererar en viss komponent, måste han ge upp läkemedlet. Du kan köpa ljus utan läkares recept.

prostatilen

Prostatilen är ett populärt botemedel för animaliskt ursprung. Dessa ljus strider mot stagnerande fenomen, svullnad, inflammation i prostata. Detta läkemedel tillåter inte utseende av pus, trombos i venerna.

Dessutom har Prostatilen en stor effekt på spermatozoas tillstånd och aktivitet, bidrar till återhämtning av sekretorisk funktion. Stearinljus förbättrar immuniteten. Sammansättningen av läkemedlet är zink, vilket inte tillåter utveckling av neoplasmer i prostatakörteln, ökar sexuell lust.

Detta läkemedel används rektalt. Bruksanvisning visar att du måste gå in i ljuset 2 gånger om dagen. Ursprungligen är det värt att göra enema. Innan du laddar stötpiller i tarmen måste du vattna det med vanligt vatten. Prostatilen har vissa kontraindikationer.

Det är förbjudet att använda i sådana fall:

 • om det finns känslighet för en viss komponent
 • om en person har haft en hjärtinfarkt
 • med njurinsufficiens
 • med kardioskleros.

Fall av överdosering har dokumenterats.

I en sådan situation kan symtom visas:

 • ett febrilt tillstånd framträder;
 • snabbare andning
 • kroppen är uttorkad;
 • det finns diarré;
 • nedsatt njurfunktion
 • en person reduceras i arbetsförmåga.

För att förhindra en överdosering är det värt att följa läkarens instruktioner, det är också bättre att följa de regler som dikterar bruksanvisningen.

injektioner

Det finns också injektioner Prostatilen. För detta användes ampuller innehållande en torrblandning, som späds med speciella lösningar eller vatten för injektionsvätskor. Bruksanvisningen visar att du behöver 1-2 ml av denna vätska för injektion.

Dessa injektioner provocerar inte smärta. Men vissa patienter som har för hög hudkänslighet kan känna obehag när en injektion ges. I detta fall rekommenderas att använda novokain för att minska obehag.

Om en person behandlas med injektioner, är det värt att komma ihåg att kursen ska vara mer än 10 dagar. Efter en sådan behandling ska representanten för det starkare könet återigen gå till ett samråd med en läkare. Läkaren kommer att utvärdera effektiviteten av behandlingen. Kanske behöver det justeras. Men du behöver inte ändra dosen själv, för att du kan möta komplikationer.

Vad är bättre att köpa Vitaprost eller Prostatilen?

Inför sjukdomen vill alla bli av med det så fort som möjligt. Många känner till effektiviteten av Vitaprost och Prostatilen. Men vad betyder det, men fungerar bättre? Vilket läkemedel ska jag föredra? De flesta urologer i den inflammatoriska processen i prostata eller adenom utser Vitaprost. I princip är detta det rätta beslutet, särskilt om det finns en bakteriell infektion. Men i andra fall är det mer lämpligt att välja ett billigare alternativ. Det kan vara Prostatilen, vars pris är mycket lägre.

Om du anser att två droger, som avses, kommer någon läkare att rekommendera att använda Vitaprost. Detta beror på det faktum att det finns mer aktiv ingrediens i det, och därför ger behandlingen den bästa effekten. Men efter detta kan du inte säga att detta läkemedel är bättre. Om en person kommer att behandla ett adenom som inte är förknippat med en infektion, behöver inte kroppen igen laddas med antibiotika. Därför är det omöjligt att ringa ett specifikt läkemedel bäst, eftersom det blir så i en viss situation. Av denna anledning bör ljuset ordineras av läkaren, med tanke på patientens tillstånd.

Det rekommenderas inte att självständigt bestämma vilket läkemedel som är bättre att använda. Annars kan en person förvärra sitt eget tillstånd eller möta obehagliga konsekvenser. En kvalificerad läkare ska välja den bästa medicinen. Så snart det finns tecken på prostata sjukdom är det därför värt att gå till sjukhuset för en undersökning, varefter läkaren kommer att välja ett specifikt botemedel.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Jämförande granskning av Prostatilen och Vitaprost

På läkemedelsmarknaden presenteras ett stort urval läkemedel avsedda för konservativ behandling av prostata sjukdomar. De ledande positionerna tas dock av Prostatilen och Vitaprost.

Var uppmärksam! Det är omöjligt att besvara otvetydigt vilken typ av botemedel att välja för behandling av prostatit, varje läkemedel har sina egna nackdelar och fördelar.

prostatilen

Effektiviteten av detta läkemedel har bekräftats i nästan två årtionden. Dess huvudsakliga aktiva komponent är hemligheten hos prostatakörteln av nötkreatur. Proteinerna som ingår i kompositionen påverkar målmedvetet prostatakörteln och deponeras uteslutande i hennes vävnader.

Prostatilen finns i två former: Pulver för injektion (lyofilizat) och rektala suppositorier för topisk applicering.

Indikationer för användning

Läkemedlet är avsett för män av både reproduktiv ålder och äldre patienter i närvaro av följande faktorer:

 • Prostatit av akut och kronisk typ är inte bakteriell;
 • Överträdelse av urinering av olika svårighetsgrad;
 • Hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande och behandling av tromboflebit i bäckenregionen;
 • Infertilitet på bakgrund av sjukdomar i prostata;
 • Konsekvenser efter kirurgisk behandling i genitourinary system;
 • Stagnerande fenomen i bäckenorganen associerade med åldersrelaterade förändringar;
 • Problem i den intima sfären.

Det används för symptomatisk behandling. Prostatilen hjälper till att lindra svullnad i prostatavävnaden och reducera urinblåsan, och normaliserar också sekretoriska funktionen hos prostata.

Det är också möjligt att använda läkemedlet som profylax för att förebygga prostatiska sjukdomar och minska risken för återfall efter behandling.

Kontra

Liksom alla mediciner har detta läkemedel sin egen serie kontraindikationer:

 • Känslighet för vissa komponenter i drogen;
 • Lever och njurinsufficiens;
 • Förstöring av kroniska hemorrojder, förekomsten av sprickor i anusen (faktiskt med tillsättning av suppositorier);
 • Myokardinfarkt, led mindre än sex månader sedan.

Vitaprost

Detta läkemedel är en produkt baserad på naturliga extrakt av utsöndringen av prostata, det utmärks av antiinflammatorisk och antibakteriell verkan.

Används allmänt i andrologi och urologi för behandling och förebyggande av prostatacancer hos män.

Du kan köpa Vitaprost i ett apotek i två former: suppositorier avsedda för rektal administrering och tabletter för intag.

Indikationer för användning

Tabletter och suppositorier Vitaprost förskrivs i följande situationer:

 • Prostatit, som har en kronisk natur, liksom förebyggande av exacerbation av prostatit av bakteriell typ.
 • Hyperplasi av prostata av godartad genes;
 • Förberedelse för kirurgisk behandling av prostata och postoperativ period;
 • Urininkontinens hos blandad etiologi.

Eventuella kontraindikationer

Trots det faktum att detta läkemedel anses vara en relativt säker lösning, innehåller instruktionerna för dess användning vissa kontraindikationer, vilket bör läsas noggrant före användning.

Dessa inkluderar:

 • Patologier i centrala nervsystemet;
 • Maligna neoplasmer av prostata;
 • Vaskulära förändringar;
 • Ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Jämförande egenskaper hos droger

Viktigt! Som ett resultat av användningen av dessa läkemedel är det möjligt att inte bara lindra det allmänna tillståndet utan även öka kraften, stabilisera hormonell bakgrund och bli av med obehagliga symptom.

Prostatilen och Vitaprost har emellertid vissa skillnader i beståndsdelarna, varför principen om deras effekt varierar något.

Till exempel innehåller Prostatilen zink och tokoferol i dess sammansättning.

 • Zink är nödvändigt för att förverkliga människornas reproduktiva funktion;
 • Tocopherol är också en beståndsdel i hemligheten, påverkar rörligheten hos spermier.

Huvudkomponenterna i Vitaprost, förutom extraktet från prostata, är arginin, glycin och lomefloxacin.

 • Arginin är en oumbärlig aminosyra för människokroppen, vilket positivt påverkar styrkan och bildandet av spermatozoa, blodtillförsel till prostatavävnaderna.
 • Glycin är också en av komponenterna i utsöndringen av prostata som påverkar dess funktion;
 • Lomefloxacin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Det har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt.

Av ovanstående egenskaper följer det att Prostatilen tar bort puffiness och har en terapeutisk effekt snabbare, underlättar urinprocessen och används framgångsrikt för att behandla manifestationer av prostataadenom, men är maktlös i närvaro av en inflammatorisk process i prostata.

När man förskriver ett läkemedel måste man därför komma ihåg att om prostataadenom kompliceras av prostatit, är det nödvändigt att förskriva ett antibakteriellt medel. medan Applicering av Vitaprost är mer lämplig i närvaro av sjukdomsinfektiös natur, eftersom det har ett antibiotikum i dess sammansättning. Den har antiinflammatoriska egenskaper och fungerar bra för att eliminera smärtsam urinering mot bakgrund av prostatit.

Foto 1: Den ledande komponenten av var och en av produkterna är den naturliga utsöndringen av tjurens prostata, som har en rad fördelaktiga effekter på hanehälsan. Källa: flickr (abscompany).

Vad du ska välja: Vitaprost eller Prostatilen

Effekten av Prostatilen och Vitaprost har länge bevisats och många vet om det. De flesta androloger och urologer rekommenderar Vitaprost i sin praxis. Detta förklaras av den stora aktiva substansen i jämförelse med Prostatilen och närvaron av en ytterligare antibakteriell komponent som samtidigt fungerar som ett antiviralt medel och det tar bort symptomen väl.

I de fall där patienten diagnostiseras med prostata adenom, som inte är av smittsam natur, är det inte nödvändigt att ta ett antibakteriellt medel, och du kan välja att prostata.

Det är också viktigt att Prostatilen är mycket effektiv, samtidigt som den är mer kostnadseffektiv.

Detta leder till slutsatsen att det är omöjligt att nämna ett visst läkemedel bäst.

Läkemedlet blir det endast efter överenskommelse i en konkret situation om den effektivt löser viktiga problem.

Foto 2: Endast den behandlande läkaren bör ordinera denna eller den medicinering, baserat på orsaken till sjukdomen och patientens välbefinnande. Det rekommenderas inte att själv bestämma vilken av drogerna som är effektivare, annars finns det en chans att möta en massa komplikationer. Därför, när de första obehagliga symtomen på sjukdomen uppträder, är det värt att se en läkare för en undersökning och utseendet av adekvat behandling. Källa: flickr (Sheamus Batti).

Hur man väljer mellan Prostatilen och Vitaprost

Hittills presenterar läkemedelsmarknaden ett stort antal olika läkemedel för behandling av akut, kronisk eller bakteriell prostatit. De är ganska annorlunda i pris, även om deras sammansättning och driftsprincip är i stort sett densamma. Ledande positioner, enligt kunder, tillhör Vitaprost och Prostatilens medel. Låt oss försöka lista ut vilka av dessa två droger som är bättre.

Många läkemedel för behandling av prostatit verkar på en liknande princip.

Den huvudsakliga aktiva substansen

Huvuddelen av Vitaprost och Prostatilen-läkemedel är bovint prostataxtrakt. Detta ämne erhölls relativt nyligen, endast i mitten av 1990-talet. Och i sin syntes och studie av inverkan på människokroppen tog forskare från den militära medicinska akademin i Ryska federationens försvarsministerium.

Extrakt av prostata, som ingår i Vitaprost och Prostatilena, har ett sådant handlingsspektrum:

 • Reduktion av ödem i prostatakörteln.
 • Minskning av volymen av inflammatorisk infiltration.
 • Förbättra blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen öka syreförsörjningen.
 • Positivt påverkar spermatozoas funktionella aktivitet.
 • Producerar antiinflammatorisk effekt.
 • Ökar immunsystemets antimikrobiella aktivitet.
 • Normalisering av tonen i musklerna i urinblåsan och urinröret.

Som ett resultat av en sådan effekt på kroppen finns det normalisering av hormonell bakgrund, styrka och libido blir bättre. Även symptom på prostatit går bort, vilket inte bara kan påverka människans övergripande fysiska och psykiska välbefinnande.

Andra biologiskt aktiva komponenter

Men inte bara det ovan nämnda extraktet hjälper till vid behandling av prostatit. Effekten av att använda ljus är mycket bättre om de innehåller ytterligare ämnen i deras sammansättning.

Till skillnad från suppositorier Vitaprost finns Prostatilen närvarande i apotek i två versioner. Den första utvecklades av det ukrainska läkemedelsföretaget Lekhim. Förutom prostataxtraktet innehåller suppositorierna också:

 • Zink.
 • E-vitamin eller tokoferol.

Ett sådant läkemedel heter "Prostatilen - Zink". Zink spelar en stor roll i människornas reproduktiva funktion. Normalt ingår det i utsöndringen av prostata. Detta mikroelement går in i spermatozoa, och tack vare det är den normala utvecklingen av det befruktade ägget möjligt, upp till dess fixering i livmodern. Dessutom, med en tillräcklig mängd zink i kroppen, fungerar det mänskliga immunsystemet också bättre, dess motståndskraft gentemot olika mikroorganismer och andra ogynnsamma faktorer i den yttre miljön ökar.

E-vitamin är också en del av prostata utsöndring. Huvudrollen är att bibehålla biologisk aktivitet hos spermier. Dessutom anses tokoferol vara ett utmärkt antikoaguleringsmedel och antioxidant. Dessa två ytterligare komponenter av Prostatilen suppositorier verkar mycket bättre på prostatakörteln. Snabbare svullnad, smärta i perineum försvinner, erektions- och ejakulationsprocessen normaliseras.

Den andra versionen av Prostatilen föreslogs av den ryska tillverkaren av läkemedel "Citomed". Förutom den huvudsakliga aktiva substansen innehåller de zink, arginin och glycin. Sådana ljus kallas "Prostatilen - AC".

Arginin är en villkorligt oumbärlig aminosyra. Han deltar i bildandet av spermatozoa och påverkar styrkan. Under forskningen visade sig dess antioxidant effekt också. Det hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättrar mikrocirkulationsprocesser. Glycin är också en del av prostatakörtelns utsöndring och har en obestridlig inverkan på dess funktion.

Tabell 1 Utmärkande egenskaper hos beredningar

Tabell № 1 Utmärkande egenskaper för beredningar

Vad är bättre än Vitaprost eller Prostatilen?

För närvarande är prostatit med konsekvenser en vanlig sjukdom bland män. Mot denna bakgrund producerar läkemedelsföretag aktivt olika läkemedel för att bekämpa denna sjukdom. De vanligaste är Vitaprost och Prostatilen. Vad är skillnaden mellan dem och finns det ändå - låt oss försöka lista ut det.

Aktiv substans

Huvuddelen av båda drogerna är peptid extrakt av prostata av vuxna tjurar.

Det kallas också "substansen av saprost".

Substans samprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln:

 • aktiverar ämnesomsättningen
 • stimulerar immunitet
 • tar bort inflammation och svullnad
 • motverkar vidhäftningen av blodplättar och bildandet av trombi, vilket förbättrar blodcirkulationen i organet;
 • tar bort smärtsyndrom
 • ökar blåsans ton, normaliserande urinering.

På detta sätt Vitaprost och Prostatilen verkar lika på prostata: normalisera metabolismen, minska graden av patologiska processer och återställa den förstörda vävnaden.

Ansökningsformulär och ansökan

Båda betyder utfärdas i ljus. Dosering Prostatilen är 30 och 50 mg, Vitaprost är 10 mg.

Vanligtvis ordineras de för 1 enhet 1 gång per dag. Ange rektalt. Behandlingsförloppet med Vitaprost och Prostatilen varierar från 5 till 10 dagar.

På grund av det faktum att drogerna har samma grund och doseringsform, indikationer för användning de sammanfaller också:

 • akut och kronisk prostatit;
 • period efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln;
 • adenom.

Det finns således ingen särskild skillnad i användningen av Vitaprost och Prostatilen suppositorier. Prisskillnaden för 10 suppositorier är 200-300 rubel.

Vitaprost och Prostatilen tabletter

Vitaprost, förutom suppositorier, produceras också i tablettform. Men om du väljer mellan tabletter och suppositorier, Vitaprost, är det bättre att föredra sistnämnda.

Tabletten, som passerar genom matsmältningsorganet, förlorar en del av dess användbara komponenter till prostata, de når inte hela numret. Effekten av orala medel är därför mycket lägre än ljusets.

Prostatilen kan vara i form av pulver vit eller gulaktig nyans, från vilken injektionslösningen framställs, utspätt med novokain eller vatten för injektion.

pulver har samma aktiva beståndsdel som ljus Är ett lyofilizat extrakt av prostata av tjurar.

Huvudskillnad

Utvecklare av båda varumärkena försöker lönsamt skilja sina produkter, göra det mest effektiva. Därför förbättrar de sina produkter och expanderar handlingsspektret. I synnerhet handlar de om sådana derivat som suppositorier Vitaprost Plus och Prostatilen-Zink.

Jämförande egenskaper - i tabellen:

 • extrakt av prostata;
 • lomefloksatsin
 • extrakt av prostata;
 • vitamin E;
 • zink
 • infektiös prostatit;
 • prostata adenom;
 • postoperativ period
 • kronisk prostatit;
 • förebyggande av kronisk prostatit;
 • postoperativ period
 • manlig infertilitet

Som kan ses, är det viktigaste Den aktiva ingrediensen i ljuset förblev densamma, men ytterligare komponenter uppträdde, vilket utvidgar aktivitetsspektrumet av droger.

I kompositionen av Vitaprost Plus tillsatte Lomefloxacin. Det är ett antibakteriellt medel som tillhör fluorokinoloner. Denna grupp av antibiotika är mest effektiv i kampen mot prostatit. Lomefloxacin har ett brett spektrum av effekter, vilket gör det möjligt att påverka nästan hela den patogena floran i inflammation i prostata.

Tack vare närvaron i suppositorierna av Vitaprost Plus antibiotikum, De ordineras huvudsakligen för prostatit av infektiös etiologi. Använd suppositorier i både akuta och kroniska tillstånd. Detta låter dig hantera inte bara symptomen på sjukdomen utan också eliminera orsaken till bakterieprocessen.

Ljus Prostatilen-Zink är väl lämpade för behandling av kronisk prostatit, det vill säga icke-infektiös genesis. Deras komponenter ökar metabolismen i körteln, stimulerar återhämtningsprocesserna.

Vitamin E Sammansättningen av läkemedlet har en trombolytisk effekt, vilket förbättrar mikrocirkulationen i kroppen och stagnerande fenomen. Ljus Prostatilen-Zink kommer att återställa blodcirkulationen och påskynda regenerering av prostatavävnad under den postoperativa perioden.

Alla 3 komponenter Prostatilen-Zink kompletterar och stärker varandras åtgärder, vilket ger stöd för prostata och dess tillstånd på rätt nivå. Komponenterna i läkemedlet är fysiologiska ämnen, vars behov föreligger hos en frisk och en sjuk organism. Därför kan dessa ljus användas som en förebyggande åtgärd av kronisk prostatit.

zink, som också ingår i suppositorier, är involverad i spermatogenes. Det stimulerar produktionen av spermatozoa, förbättrar deras kvalitet och rörlighet. Därför visas ljus med infertilitet, vilket ofta blir en följd av inflammation i prostata.

Med avseende på biverkningar, då kan båda drogerna, som Vitaprost och Prostatilen, manifestera dem. Men detta händer ofta när det föreskrivna behandlingsschemat inte följs. I de flesta fall påverkar de försiktigt kroppen.

Och du behöver inte pussla över vad det är bättre att välja, för behandling ska utse en läkare, men inte dig själv.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost (recensioner, vad är skillnaden)

Ta reda på vad som är bäst för behandling av prostatit Prostatilen eller Vitaprost? Vad är skillnaden mellan dessa suppositorier från prostata adenom och hur man använder dem. Vi kommer att berätta för vilket läkemedel som behandlas prostatakörteln bäst används för att bota inte bara symptomen, utan även den kroniska sjukdomen.

Prostatit är en mycket allvarlig sjukdom för män. Denna sjukdom är en inflammation i prostata och finns exklusivt i den manliga kön. Specialister utser ljus för att behandla sjukdomen. Med hjälp av dessa läkemedel tas inflammation bort, smärta och spasmer minskar. Förberedelser görs i de flesta fall från växtdelar, liksom från komponenter av animaliskt ursprung.

Prostatilen och Vitaprost från prostatit

Prescribe en behandling för prostatit nödvändigtvis en läkare. Ljus, som utnämner specialister, används för både behandling och förebyggande. Tilldela, i enlighet med deras handlingar, i detta eller så fall. Läkemedel har följande egenskaper:

 • Ta bort ödem;
 • Eliminera inflammationen i prostata;
 • De fungerar som antispasmodik;
 • Som en bedövning;
 • Förbättra blodutbytet i prostata.

Dessutom, på grund av ljusets verkan normaliseras urinering och sieger elimineras, vilket bildas på grund av stagnation av urin.

Men från det stora utbudet av läkemedel som för närvarande fängslar marknaden, vilket leder till Prostatilen och Vitaprost. En effektiv komponent av drogerna är bovint prostatakörtel extrakt. Detta extrakt verkar enligt följande:

 1. Minskar ödem i prostata;
 2. Eliminerar den inflammatoriska processen och på grund av detta minskar kroppen i volym;
 3. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen och möjliggör därigenom att mätta den med syre igen
 4. Förbättrar spermatozoas aktivitet
 5. Ökar immuniteten och skapar motståndskraft mot kroppen mot infektion med mikrober.
 6. Hjälper till att normalisera blåsans funktionalitet.

Tack vare alla handlingar av droger hos människor, kommer hormoner till normala, kraften förbättras och libido ökar. Som en följd av detta blir en person fysiskt och psykiskt helt frisk.

Vad är skillnaden mellan Prostatilen och Vitaprost

Vitapol reducerar ödem, normaliserar sekretorisk funktion. Detta förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket förhindrar bildandet av blodproppar i kärlen. Vitaprost fungerar också som smärtstillande medel. Det ordineras till patienter i följande fall:

 • Sjukdomar av akut eller kronisk prostatit;
 • Efter operationen.

Använd det rektalt. Enema rekommenderas före användning. Då är det nödvändigt att ligga ner ungefär en timme. Under användningen av dessa suppositorier har inga kontraindikationer identifierats

Prostatilen verkar som ett antiinflammatoriskt medel, minskar prostaglandets ödem och stagnation. Dessutom förhindrar det förekomst av suppuration i organs och blodproppar. Välgörenhet verkar på spermatozoa, och ökar immuniteten.

Kompositionen, förutom komponenter av animaliskt ursprung, innefattar zink. Läkemedlet tillåter inte utseende av neoplasmer i prostata. Dessutom kolliderar inte spermatozoa under sjukdom och återställer sexuell lust.

Ljus prostatilen rektalt appliceras, varför enema nödvändigtvis görs. Före användning ska ljuset vattnas med vatten. Har ett antal kontraindikationer:

 • En person som är känslig för vissa ämnen.
 • Problem med njurarna;
 • Efter överföringen av hjärtinfarkt;
 • Cardio.

Dessutom finns det stor sannolikhet för en överdosering. I det här fallet uppstår:

 • Feber tillstånd
 • Frekvent andning;
 • Det visar sig uttorkning av kroppen;
 • Det finns problem med njurarna;
 • Matsmältningssjukdom
 • Mannen förlorar sin effektivitet.

För att förhindra sådana problem, bör du i något fall inte öva självmedicinering och använda drogen endast enligt instruktioner från en läkare.

Vilket ljus är bättre från prostata adenom

I medicin finns ett stort antal olika suppositorier från prostata adenom. Men du bör ta hänsyn till det faktum att du inte alltid kan lita på reklam. De bästa och rätta rekommendationerna kan ges av en läkare. Den vanligaste och mest populära är Prostatilen och Vitaprost.

Vad är bättre Prostatilen eller Vitaprost kan inte entydigt anges. Eftersom var och en har vissa egenskaper och har en annan sammansättning av de aktiva komponenterna. Och dessutom har Vitaprost inga biverkningar till skillnad från Prostatilen.

recensioner

Tips och tricks

Vid användning av suppositorier är det nödvändigt att följa alla rekommendationer från läkaren, eftersom effektiviteten av behandlingen i de flesta fall beror på denna faktor. Stearinljus används bara i rektum och inget annat, men det måste rengöras med en lavemang.

Och den mest grundläggande sak att komma ihåg är att ljuset ska vara beläget mittemot prostata. För detta placeras den så djupt som möjligt i ändtarmen. Efter introduktionen är det nödvändigt att följa sängstöd från en halvtimme till fyrtio minuter. Den mest optimala är användningen av läkemedlet innan du lägger dig.

Ljus Prostatilen: Bruksanvisning, foto

För att avgöra vilka är de bästa rektala suppositorierna Prostatilen eller Vitaprost ska du genomgå ett test, varefter läkaren kommer att kunna fastställa orsaken, typen och formen av prostatit. Ljus är ganska effektiva, och är därför populära bland männen. Deras aktiva komponenter verkar direkt i centrum av inflammation, förbättrar sjukdomsförloppet och främjar en snabbare återhämtning.

Prostatit är en av de vanligaste patologierna som drabbar män i 40-talet. Det finns ett problem mot bakgrund av låg immunitet, när organismen utsätts för patogena mikroorganismer. Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form. I det andra fallet är sjukdomen svårare att behandla, eftersom dess symptom inte uppträder i början, och patienten misstänker inte ens att han är sjuk.

Komplex terapi anses vara den mest effektiva metoden för behandling av prostatit. Det tillhandahåller läkemedel som innehåller antibiotika, injektioner, suppositorier, tabletter. Det är inte nödvändigt att välja läkemedel på egen hand eftersom du måste gå igenom ett komplex av undersökningar för att välja rätt medicin för att bestämma orsaken till sjukdomen.

Rektala suppositorier för prostatit

Stearinljus har ett brett utbud av indikationer för användning. På apotekens hyllor idag kan du hitta en mängd olika droger som skiljer sig åt bland kompositioner, indikationer, effektivitet och pris. Inte i alla fall med inflammation i prostatakörteln, det är lämpligt att använda ljus. Innan du använder detta eller annat läkemedel bör du läsa instruktionerna, eftersom många läkemedel från denna kategori har ett antal kontraindikationer.

Huvudtyper av ljus för aktuell applikation:

 • antiinflammatoriska suppositorier bidrar till förstörelsen av patogena mikroorganismer, avlägsnandet av smärtsamma förnimmelser används oftare för att behandla kroniska former;
 • läkemedel som innehåller ett antibiotikum är nödvändiga för förstöring av smittsamma medel;
 • metyluracil-medel ger en fullsträckt näring av prostatakörtlarna, vilket bidrar till restaureringen av organets vävnader.
 • Narkosläkemedel minskar intensiteten av smärtsamma känslor och förbättrar patientens tillstånd.

Vitaprost

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och suppositorier för rektal administrering. Vitaprost Plus-ljus har indikationer för patienter med kronisk inflammation, Vitaprost Forte används när akut prostatit diagnostiseras. Suppositorier finns tillgängliga i blisterförpackningar med 10 st. Ett ljus innehåller 100 mg prostataxtrakt. Tabletter är avsedda för intag.

Vitaprost utses i sådana fall:

 • för att förebygga återkommande kronisk prostatit av icke-bakteriellt ursprung
 • med prostata adenom
 • efter kirurgisk ingrepp för förebyggande av sjukdomar i urinvägarna;
 • för att förbättra tillståndet hos patienter som har symtom som frekvent urinering, smärta i höftområdet och rezi.

Vitaprost Forte har ett antal kontraindikationer. Om du inte tar hänsyn till dem, kan du möta inte bara biverkningar, utan också komplicera sjukdomsförloppet. Använd inte ljus för cancerprostatsjukdom, laktasbrist och nedsatt leverfunktion. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter under 18 år, såväl som personer med individuella intoleranskomponenter. Innan du köper och använder suppositorier Vitaprogress, bör du läsa instruktionerna, eller ännu bättre rådfråga din läkare.

Doseringen av läkemedlet beror på patientens hälsotillstånd och sjukdomens försummelse. Tabletterna ska tas en åt gången, två gånger om dagen, med mycket vatten, utan att tugga. Stearinljus appliceras en gång om dagen efter rengöring av enema.

Både tabletter och suppositorier tolereras normalt av patienter, om kontraindikationer används och speciella fall som anges i instruktionerna beaktas.

I sällsynta fall kan dessa biverkningar inträffa:

 • en allergi som uppenbaras av utslag, klåda, rodnad i huden
 • flatulens;
 • nedsatt matsmältning
 • smärta i magen;
 • illamående och kräkningar
 • avföring
 • ökad salivation.

prostatilen

Prostatilen i ampuller och rektala suppositorier är tillgängliga för försäljning. Välj det bästa, ljus eller injektioner hjälper den behandlande läkaren. Om vi ​​pratar om suppositorier, så föredrar vi oftast de medel som innehåller zink. Denna mikroelement är oumbärlig för att upprätthålla hälsan hos inte bara prostata, men hela genitourinary och reproduktiva systemet för män.

Prostatilen Zink finns i form av en lösning för beredning av injektioner, tabletter, suppositorier. I sammansättningen av alla preparat finns två huvudkomponenter: zinksulfat och prostatylen av animaliskt ursprung. Bland analogerna är den mest populära Vitaprost. Välj vilket läkemedel som är bättre, du kan på grundval av återkoppling och rekommendationer från läkaren.

Läkemedlet Prostatilen Zink är föreskrivet enligt indikationerna, under samma förhållanden som dess analoga Vitaprost. Information om kontraindikationer finns i bruksanvisningen. Doseringen varierar beroende på användningsformen, eftersom det finns indikationer för både behandling av prostata sjukdomar och för förebyggande av dem. Använd inte Prostatilen Zink för hemorrojder, problem med hjärtat, leverskada. För att bättre veta läkemedlets egenskaper bör du läsa beskrivningen och annan information som anges i anvisningarna, eller kontakta en specialist.