Huvud
Symptom

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

 1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
 2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
 3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
 4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
 5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
 6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
 7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

 • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
 • allvarliga kränkningar av lever och njurar
 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

 • extrakt av prostata 30 mg;
 • zinksulfat - 100 mg;
 • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

 1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
 2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

 • kronisk prostatit;
 • sexuella störningar
 • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

 • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
 • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
 • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

 1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
 2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
 3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

 1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
 2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • febera fenomen
 • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

 • lindrar smärt syndrom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust
 • förbättrar erektionen;
 • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
 • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
 • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.

Instruktioner för användning av prostatelen-zink

För behandling av prostata sjukdomar är prostatylenisk zink lämplig för män. Den har en kombinerad komposition med naturliga ingredienser, som är effektiva för att förebygga och eliminera prostatit. På grund av ett brett spektrum av åtgärder påverkar Prostatilen-medicinen positivt prostata och organen i det genitourära systemet, vilket ger dem normal funktion.

Vad är prostatylen-zink

I medicinsk praxis används läkemedlet Prostatilen för prostata sjukdomar hos män. Den har en komplex komposition, men grunden för medicinen är en substans av animaliskt ursprung. Läkare ordinerar suppositorier och ampuller Prostatilen med tillsats av zink till patienter för att förhindra utvecklingen av bra och maligna tumörer i prostata.

Farmakologisk aktivitet

Kombinerade läkemedel behandlar prostata sjukdomar och används för att förebygga dem. Kompositionen innefattar prostatilen med en organotropisk verkan i förhållande till prostatakörteln. Detta ämne har en antiinflammatorisk effekt, minskar svullnad, skyddar kroppen. Prostatilen påverkar positivt spermatozoas aktivitet, minskar blodplättens hemostas i blodkärlen och förbättrar blodmikrocirkulationen. Aktiv beståndsdel:

 • förbättrar blåsans muskelton;
 • ökar lokal immunitet
 • stimulerar aktiviteten av resistansfaktorer (kroppsmotstånd).

Sammansättningen av suppositorier och ampuller Prostatilen innefattar zink, vilket förhindrar utvecklingen av tumörer i prostata, bevarar integriteten av spermier, förstärker sexuell aktivitet. Elementet förstärker den lokala immunfunktionen, har egenskapen för cellreparation. Utan zink återhämtar manliga reproduktiva körtlarna, snabb impotens observeras, ejakulationsvolymen minskar. E-vitamin i kompositionen av Prostatilen:

 1. stöder den spermatozoa biologiska aktiviteten
 2. förhindrar blodkoagulation;
 3. är en stark antioxidant;
 4. skyddar mot ateroskleros.

struktur

Rektalt suppositorium vikt 2,8 g Prostatilen innefattar prostatilen 30 mg, 100 mg zinksulfat heptahydrat och alfa-tokoferolacetat. Den koncentrerade versionen innehåller 50 mg prostatylen, dimetylsulfoxid och makrogol. Hjälpämnen i ljusen är renade vatten, cetostearylalkohol, polysorbat-80 och fast fett. Ampuller för framställning av lösningen för att prostatilen intramuskulära injektioner huvudkomponent innehåller ett komplex av vattenlösliga peptider härledda från prostata mogna kalvar i en mängd av 5 mg.

Typ av problem

Läkare föreskriver för patienterna läkemedlet Prostatilen av två former, beroende på svårighetsgraden av problemets gång och de enskilda egenskaperna hos sjukdomsförloppet:

 1. Stearinljus med prostatylen - representerar rektala suppositorier av en torpedoformad vitgul färg med marmorkonsistens, det finns en luftstång eller en depression inuti. I en sådan massa innehåller extraktet av prostata med tillsats av glycin. Fem suppositorier produceras i en blisterförpackning. En kartongbunt innehåller en eller två konturcellblåsor.
 2. Lyofilisat för beredning av lösning i ampuller Prostatilen - inuti är ett pulver som används för utspädning med saltlösning eller novokain och intramuskulär injektion. Förpackningen innehåller fem ampuller.
 3. Vad gäller andra former av frisättning är Prostatilen i tabletter inte till salu.

Indikationer för användning

Drug Prostatilen med tillsats av zink enligt bruksanvisningen har följande indikationer:

 • förebyggande eller behandling av BPH (godartad prostatahyperplasi);
 • manlig infertilitet
 • kronisk prostatit;
 • förebyggande av komplikationer efter prostatakirurgi;
 • ofta är Prostatilen ordinerat för att bli av med sexuella störningar.

Instruktioner för användning Prostatylen-zink

Varje förpackning Prostatilena med tillsats av zink har instruktioner för användning med användningsmetoden, dosering, kontraindikationer och biverkningar. Några användbara utdrag ur det:

 • lagring av läkemedel utförs på ett torrt ställe skyddat från direkt solljus och barn vid en temperatur av 8-15 grader;
 • Prostatilen påverkar inte hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna, kan användas vid bilkörning, farliga mekanismer, orsakar inte ett tillstånd av långsam reaktion.
 • substansen utsöndras av njurarna;
 • Prostatilen är inte ordinerat för kvinnor;
 • Alla former är dispenserade utan recept
 • hållbarhet Prostatilena med tillsats av zink är tre år.

ljus

En vanlig medicin är ett ljus från prostatit Prostatilen, som är utformat för att behandla vuxna män. Suppositoriet ska släppas från förpackningen och snabbt, så att det inte smälter, gå in djupt i anuset. rekommendationer:

 1. Behandling Prostatilen med tillsats av zink görs i en kurs om 5-10 dagar, det är tänkt att använda ett ljus på morgonen och på kvällen.
 2. För förebyggande minskas antalet suppositorier till en per dag.
 3. Behandlingstiden Prostatin med tillsats av zink bestäms av en specialist. Tiden för användning beror på arten av sjukdomen, utvecklingsstadiet, användningen av mono- eller komplex terapi, den uppnådda effekten.
 4. Efter behandlingsperioden Prostatilenom kan det upprepas efter 1-6 månader.

ampull

Lyofilizat för beredning av lösningen Prostatilen hämmar utvecklingen av trombos, har en allmän förstärkningseffekt. Pulvret innehållet i ampuller med 5 mg aktiv substans späds i 1-2 ml saltlösning eller 0,25-0,5% lösning av novokain. Ange den mottagna injektionen med 5-10 mg per dag. Kursen varar enligt doktorn. Vid behov upprepas behandlingsprocessen efter 1-6 månader.

Biverkningar

Enligt instruktionerna för användning av prostatylen-zink uppstår biverkningar i form av allergiska reaktioner. Om detta händer bör du rådfråga en läkare och sluta använda drogen. I annoteringen av Prostatilen föreskrivs att det inte fanns någon överdos av läkemedlet. Om dosen av zinksulfat överstiger terapeutisk, kan patienter märka förändringar i lungfunktion, njursvikt, feber och uttorkning. När en överdos av E-vitamin, diarré, minskad arbetsförmåga observeras. Det behandlas med symptomatisk behandling.

Kontra

Instruktion för användning Prostatilen med zinktillägg varnar för kontraindikationer av läkemedlet:

 • överkänslighet mot kompositionen
 • njursvikt
 • myokardinfarkt;
 • Cardio.

Med försiktighet rekommenderas att man använder mediciner till patienter som riskerar att utveckla tromboembolism, ateroskleros. Läkare rekommenderar att du använder Prostatilen i sin föreskrivna dosering och observerar varaktigheten av kursen för att undvika risken för överdosering och förekomsten av hypervitaminos. Långvarig användning av läkemedlet i höga doser kräver övervakning och övervakning av tiden för blodkoagulering.

interaktion

Enligt de officiella instruktionerna Prostatilena med tillsats av zink är interaktionen mellan substanser med andra läkemedel inte fastställd, liksom vid samtidig användning av läkemedlet med alkohol. Baserat på kompositionen kan det hävdas att:

 • Prostatilen kan inte användas samtidigt med preparat som innehåller järn, silver, med alkaliskt medium, antikoagulantia av indirekt verkan (med kumarin);
 • E-vitamin ökar effekten av steroider och nesteroidov utformat för att eliminera inflammation (ibuprofen, prednisolon), reducerar den toxiska effekten av hjärtglykosider, vitamin A och D;
 • stora doser av vitamin E ökar vitamin A-brist och metaboliter hämmar K-smältbarheten hos vitamin;
 • Prostatilen innehåller alfa-tokoferol, vilket ökar effektiviteten av läkemedel mot epilepsi.
 • läkemedel med kolestyramin, kolestipol och mineraloljor minskar absorptionen av tokoferol.

analoger

Prostatylen-suppositorier och ampuller för beredning av lösningen är billiga, men de har analoger för den aktiva substansen och den terapeutiska effekten:

 • Vitaprost och Vitaprost Forte - produceras i form av tabletter, ljus;
 • Prostakor - ljus och ampuller för lösningstillverkning;
 • Samprost är en injektionsflaska för injektioner;
 • raveron;
 • Essaven;
 • esflazid;
 • Adenoprostal;
 • raveron;
 • trianola;
 • tykveol;
 • Prostamed;
 • Longidaza;
 • spiramycin;
 • prostanorm;
 • Brusniver;
 • Co-trimoxazol;
 • Ingaron;
 • Prosteks;
 • Roksigeksal;
 • Tadenan;
 • Cernilton.

Ljus och ampuller med prostatylen och zink kan köpas i webbutiken med leverans eller beställas via apotekets katalog. Kostnaden för drogen beror på tillverkaren (inhemsk eller utländsk), apotekets nivå. Ungefärliga priser för läkemedlet Prostatilen, ange i tabellen:

"Prostatilen-zink". Bruksanvisning, abstrakt, recensioner

Hur och för vad använder läkemedlet "Prostatilen zink"? Anvisningarna till det här verktyget beskrivs i detalj i den här artikeln. Egenskaperna hos denna medicinering, dess kontraindikationer, sidoreaktioner, frisättningsformer, indikationer, komposition och så vidare kommer att presenteras.

Sammansättning och form av frisättning

Närvarande, är läkemedel "Prostatilen zink" tillverkas i tre olika former: frystorkat pulver, som är avsedd för framställning av en lösning som är nödvändig för intramuskulär administrering, liksom rektala suppositorier och tabletter. Alla listade produkter har samma aktiva substanser: prostatylen och zinksulfat.

farmakodynamik

Vad är läkemedlet "Prostatilen Zinc"? Experter säger att detta är ett kombinerat botemedel mot behandling av prostata sjukdomar.

Ett sådant ämne, som prostatilen, kan utöva en organotropisk effekt på prostatan (det vill säga den har en prostatobeskyttande effekt). Vidare är detta element kännetecknas av anti-inflammatoriska egenskaper, reducerar ödem, reducerar leukocytinfiltration prostata positivt påverka spermier förbättrar vaskulära och blodplätts hemostas och mikrocirkulation.

Det bör också noteras att prostatylen kan stimulera aktiviteten hos humörlänken i det mänskliga immunsystemet och påverka tonen i muskelvävnaden i blåsan.

När det gäller zink, förhindrar detta ämne utvecklingen av maligna och godartade processer i prostatakörteln. Dessutom bevarar detta element integriteten hos spermatozoa, förbättrar kroppens immunförsvar och ökar sexuell lust.

Som du vet, minskar zinkbrist mängden sperma, leder till regression av de manliga könskliptorn och impotens. Därför är läkemedlet "Prostatilen Zinc" mycket viktigt för män, särskilt i ålderdom.

Det bör också noteras att dessa medel innefattar ofta en komposition och en komponent såsom vitamin E. Det den bibehåller aktiviteten hos spermatozoer, förhindrar intravaskulär koagulation och bildandet av arterioskleros, har antikoagulerande egenskaper och har en markant antioxidant och anti-inflammatorisk effekt.

farmakokinetik

Är läkemedlet Prostatilen Zinc absorberat? Instruktioner för användning av detta läkemedel informerar oss om att dess komponenter absorberas ganska snabbt i tarmarna.

Det noteras också att vitamin E binder delvis till albumin och lipoproteiner, och sedan deponeras i hypofysen, binjurar, testiklar, muskler och fettvävnader, och lever. Denna komponent utsöndras huvudsakligen med galla.

När det gäller zink är det inte kumulerat. Detta element visas tillsammans med avföring, sedan urin.

Det finns ingen information om farmakokinetiken för prostatylen.

Enligt patientens recensioner är rektala suppositorier Prostatilen Zinc det mest effektiva. De säkerställer en snabb tillförsel av läkemedelssubstans till lokalblocken i bäckenorganen, liksom hos de manliga reproduktionsorganen.

Indikationer för användning

Varför behöver jag Prostatilen Zinc? Suppositorier tabletter och pulver för lösning ordineras ofta för behandling och förebyggande av kronisk prostatit tecken hyperplasi (godartad) prostatacancer och manlig infertilitet, sexuell dysfunktion och komplikationer efter operationer som har genomförts på prostatakörteln.

Kontraindikationer för användning

I vilka fall kan inte läkemedlet "Prostatilen zink" användas? Tabletter, pulver och suppositorier är inte föreskrivs för ökad känslighet för de aktiva ingredienserna av läkemedlet, såväl som njursvikt, hjärtinfarkt, och myokardial.

Instruktioner för användning av lösningen

Hur används läkemedlet Prostatilen Zinc? Experter säger att för beredning av lösningen måste pulvret lösas i 2 ml natriumklorid, vatten för injektion eller 0,5% novokain. Dessa åtgärder bör vidtas omedelbart före injektionen.

Sådana injektioner är som regel smärtfria. De produceras intramuskulärt vid 5-10 mg varje dag i 7-10 dagar. Vid behov kan kursen förlängas enligt läkarens rekommendationer. Upprepad behandling är tillåten inte tidigare än en månad.

Förfarande för användning av rektala suppositorier och tabletter

Ljus "Prostatylenzink", vars pris presenteras nedan, är förpackade i blåsor, vilka öppnas på en speciell linje.

Läkemedlet administreras på morgonen och kvällen direkt i anuset (1 stiftpiller två gånger dagligen i 7-10 dagar). För förebyggande ändamål, använd ett ljus en gång om dagen.

Innan sådana manipuleringar är det nödvändigt att skölja det anogenitala området väl för att underlätta sugningssteget.

Efter att ljuset har introducerats tar det lite tid (ca 30 minuter) att hålla sig i en bakre position. Under denna period kommer läkemedlet att absorberas fullständigt och följaktligen kommer inte att orsaka obehagliga känslor av närvaron av en främmande kropp.

Om det är nödvändigt att upprepa den konservativa kursen, görs den i 1-6 månader.

När det gäller tabletter, bör dosen och appliceringsfrekvensen endast bestämmas av den behandlande läkaren.

överdos

Hittills har fall av överdosering med läkemedlet "Prostatilen Zinc" inte rapporterats. Emellertid bör det noteras att en stor mängd av zinksulfat i den mänskliga kroppen kan orsaka feber, fel på lungorna, uttorkning, och njursvikt, elektrolytobalans i plasma.

Vid överdosering av E-vitamin är diarré, kreatinuri och nedsatt prestanda möjliga.

Biverkningar

Läkemedlet Prostatilen Zink tolereras relativt väl. I vissa fall kan detta läkemedel orsaka allergiska reaktioner (obehag, klåda, brännande känsla).

Pris för beredningen

Kostnaden för läkemedlet "Prostatilen Zinc" varierar mellan 340-380 ryska rubel (suppositorier och tabletter). När det gäller pulveret är priset något högre och är cirka 420 rubel.

Patientrecensioner

Det här läkemedlet är mycket populärt bland det starkare könet. Detta beror på det faktum att det här verktyget gör att du effektivt kan eliminera ett brett spektrum av problem i samband med prostatakörteln.

Enligt patientens recensioner har läkemedlet "Prostatilen Zinc" uttalat terapeutiska egenskaper. Doktorer argumenterar också att läkemedlet kan eliminera eventuella inflammatoriska processer i prostata samt lösa andra problem i samband med människors hälsa.

De mest populära ljusen är Prostatilen Zinc. Män säger att de är mycket effektiva och praktiska att använda.

Ljus Prostatilen Zink

Prostatilen zink - läkemedel som föreskrivs vid prostatit och godartad prostatahyperplasi. Detta läkemedel är från ett antal cytomediner, som kan stimulera kroppens egna skyddsfunktioner.

Effekten av läkemedlet

Läkemedlet utfärdas i form av rektala suppositorier. Betydande förbättring av livskvaliteten hos patienter, drogen har inga biverkningar.

Det stärker kärlväggen, återställer blodcirkulationen och lymfdränering, aktiverar immunitet, tonar upp musklerna i blåsan, prostatakörteln.

Extrakt av prostata - Prostatilen - har en protoprotektiv effekt, har antiinflammatorisk och anti-edematös verkan.

Foto 1: Närvaron av zink gör läkemedlet särskilt effektivt för äldre, en brist på detta spårämne i samband med ålder leder till impotens och infertilitet. Källa: flickr (naiveartworks).

Preparatets struktur

De aktiva substanserna är: extrakt av prostata, vitamin E och zinksulfat. Doseringen av de aktiva ingredienserna beräknas på ett sådant sätt att Deras dagliga dos reducerar hyperplasi och minskar obehag från dess symtom.

E-vitamin är en del av utsöndringen av prostata, dess normala mängd hjälper till att optimera aktiviteten hos spermatozoa.

Prostatilen Zink och ljus Prostatilen

Föregångaren till det presenterade läkemedlet Prostatilen innehåller det huvudsakliga härdande ämnet - prostataxtraktet. En prostatilensink innehåller zinksulfatheptahydrat och ökar dess effektivitet. Detta ämne förhindrar utseende och tillväxt av maligna neoplasmer, ökar styrkan och förbättrar spermiernas kvalitet.

En annan ny komponent är tokoferol. E-vitamin har en antikoagulant, antioxidant effekt, tjänar till att förhindra ateroskleros.

Indikationer för användning

Applikationsinstruktion

dos

Introducera suppositorier djup i ändtarmen.

För att uppnå terapeutisk effekt är det nödvändigt att använda två gånger om dagen. Inom 5-10 dagar används ett suppositorium på morgonen och kvällen.

Om mottagningsformen är förebyggande, är en injektion per dag tillräcklig.

Varaktigheten av kursen bestäms av läkaren, det beror på sjukdomens allvar, dynamiken i återhämtningen, den önskade effekten.

Avbrottet mellan kurser är från en till sex månader, varefter du kan upprepa kursen.

Biverkningar

Om läkemedlet ordineras efter en studie av prostatakörtelaktivitet orsakar det inte biverkningar.

Om det finns ett brott mot dosen är feber och uttorkning, andfåddhet och njursvikt möjlig. Dessa symptom är karakteristiska för att överskrida zinkdosen.

Intag av höga doser av E-vitamin leder till funktionshinder, diarré.

Aktiv substans Prostatilen vid överdosering av läkemedlet har ingen negativ effekt på kroppen.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Patienter utsatta för blodproppar och riskerar att utveckla tromboembolism, ska användas med försiktighet. Detta beror på dess antikoaguleringsegenskaper. Läkemedlet är avsett uteslutande för män.

Droganaloger

Sammansättningen av läkemedlet är unik. Men en positiv effekt på människors hälsa och har sådana droger som liknar den manliga kroppen:

 • Kapslar Adeno-Ritz, gjord på basis av extrakt av nässla löv, frukt av dvärg palm.
 • Kapslar Garbeol, som använder läkningspotentialen för pumpafröolja.
 • Kapslar Palprostes, där den helande basen är frukterna av en dvärgpalm.

Prostatilen-Zink: bruksanvisningar

Läkemedlets sammansättning

Aktiva ingredienser: 1 suppositorium innehåller 30 mg prostatilen (0,03 g), zinksulfat heptahydrat 100 mg (0,1 g), vitamin-E-acetat (DL-alfa-tokoferolacetat) 100 mg (0,1 g);

Hjälpämnen: renat vatten, cetostearylalkohol, polysorbat 80, fast fett.

Doseringsform

Suppositories vit med en gulaktig eller gråaktig färgton, sfärisk. Det är tillåtet att få en insättning på ytan av suppositoriet.

Farmakologisk grupp

Biverkningar för godartad prostatahypertrofi. Koden för automatisk telefonväxel G04СХ.

Kombinerat läkemedel, som används för att behandla prostata sjukdomar. Prostatilen den del av suppositoriet har Organotropona effekt på prostatakörteln (prostatoprotektorny effekt), anti-inflammatorisk effekt, vilket minskar svullnad och leukocytinfiltration av körteln, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas positiv effekt på den funktionella aktiviteten av spermatozoer. Prostatilen stimulerar också aktiviteten av humoral immunitet och resistens hos organismen av vissa faktorer, påverkar tonen i urinblåsan muskler, inklusive detrusor tonen.

Zink förhindrar utvecklingen av benigna och maligna processer i prostatakörteln, hjälper till att bevara integriteten av spermier, ökar libido, är immunförsvar en faktor, krävs för mognaden av specifika immunceller, syntes av cytokiner, kroppen motstånd. Zinkbrist, som är inneboende i synnerhet äldre, vilket leder till impotens, regression av manliga könskörtlar och testiklar, sperma reduktion count.

Vitamin E upprätthåller den biologiska aktiviteten hos spermatozoer har antikoagulerande egenskaper, förhindrar intravaskulär koagulering av blod, som har förmågan att binda till protrombin, också uttryckt antiinflammatoriska och antioxidant effekt, förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Komponenterna av läkemedlet absorberas effektivt i tarmarna. Vitamin E i blodet är associerad med lipoproteiner och albumin delvis, deponerade i binjurarna, hypofysen, testis, fett- och muskelvävnad, levern. Det utsöndras huvudsakligen med galla. Zink ackumuleras inte, utsöndras med avföring (85%), och även med urin och svett. Information om prostatilens farmakokinetik saknas. Rektal administrering av läkemedel säkerställer deras effektiva tillträde till den lokala blodbanan i bäckenorganen och till manliga reproduktionsorgan.

vittnesbörd

Behandling och förebyggande av kronisk prostatit, godartad prostatahyperplasi av komplikationer efter operation på prostatakörteln, liksom sexuella störningar, manlig infertilitet.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter, njursvikt, hjärtinfarkt, kardioskleros. Överkänslighet mot bovina proteiner.

Lämpliga säkerhetsåtgärder för användning

Var försiktig, förskriva för ateroskleros, en ökad risk för tromboembolism.

När du använder läkemedlet måste du följa dosen och varaktigheten av behandlingen som din läkare föreskriver för att förhindra överdosering och förekomsten av hypervitaminos E.

Vid långvarig användning av höga doser av läkemedlet är det nödvändigt att kontrollera koaguleringstiden.

Använd under graviditet eller amning

Läkemedlet används för kvinnor.

Möjligheten att påverka reaktionshastigheten vid körning av fordon eller andra mekanismer

Data om läkemedlets effekt på förmågan att köra eller maskinera är frånvarande. Men hos vissa patienter läkemedlet kan orsaka yrsel och dimsyn, så vid tiden för behandlingen rekommenderas att avstå från aktiviteter som kräver hög koncentration och hastighet (inklusive fordon och använda maskiner).

Läkemedlet används för barn.

Dosering och administrering

Innan du använder stiftet är det nödvändigt:

 • på perforeringslinjen i blisterförpackningen, riva av ett stötpasta i primärförpackningen;
 • Fortsätt hålla fast vid filmens kanter, riv den i olika riktningar och släpp suppositoriet från den primära förpackningen.

Det vuxna suppositoriet injiceras djupt i anuset.

Med ett terapeutiskt syfte, applicera 1 ljus 2 gånger om dagen (morgon och kväll) i 5-10 dagar.

För förebyggande syfte - 1 ljus 1 gång per dag.

Behandlingstiden bestäms av läkaren beroende på sjukdommens art och svårighetsgrad, den uppnådda terapeutiska effekten, terapins natur (monoterapi eller komplex behandling). Vid behov kan behandlingstiden upprepas efter 1-6 månader.

överdos

Om fall av överdosering av suppositorier med prostatanom rapporterades inte. Vid överdosering av zinksulfat, feber, nedsatt lungfunktion, uttorkning, elektrolytbalans i blodplasma, noteras njurinsufficiens.

Vid mottagning av höga doser (över 400 mg per dag under en lång tid) kan dyspepsi, trötthet, svaghet, huvudvärk, creatinuria, ökning av CPK-aktivitet, ökad koncentrationer av kolesterol, triglycerider, sänkning av koncentrationen av tyroxin och trijodtyronin i serum en ökning av innehållet av östrogener och androgener i urinen. Det finns ingen specifik motgift. Behandlingen är symptomatisk.

Biverkningar

Allergiska reaktioner, inklusive klåda, hudutslag, hudutslag, förändringar på injektionsstället, inklusive brännande känsla. Med långvarig användning av stora doser av vitamin E kan minska fenomenet med blodkoagulering, blödning i mag-tarmkanalen, leverförstoring, creatinuria utseende känslor av trötthet, svaghet, huvudvärk, illamående, yrsel, suddig syn.

Interaktion med andra droger och andra interaktioner

Använd inte med framställning av järn, silver, medel med ett alkaliskt medium (natriumvätekarbonat, trisamin), indirekta antikoagulantia (bishydroxycoumarin, neodikumarin).

Vitamin E ökar effekterna av steroidala och icke-steroidala antiinflammatoriska medel (diklofenaknatrium, ibuprofen, prednisolon) reducerar den toxiska effekten av hjärtglykosider (digitoxin, digoxin), vitaminer A och D. Användningen av vitamin E i höga doser kan orsaka en brist på vitamin A i kroppen. Vitamin E och dess metaboliter har antagonistiska effekter av vitamin K. Vitamin E förbättrar effektiviteten av antiepileptika hos patienter med epilepsi. Kolestyramin, kolestipol, mineraloljor minskar absorptionen av vitamin E.

Utgångsdatum

Förvaringsförhållanden

Förvara på en plats som inte är tillgänglig för barn vid en temperatur av högst 25 ° C.

packning

För 5 stiftpiller i en blister, 1 eller 2 blåsor per förpackning.

prostatilen

Beskrivningen är aktuell på 2014/09/14

 • Latinska namn: Prostatilenum
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Prostatilen, Zink, E-vitamin
 • producent: Lekhim, AO, Kharkov, Ukraina

struktur

1 ampull med ett läkemedel i form av liofizilata för beredning av lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

rektal stolpiller Prostatilen-Zink i dess komposition har:

Som hjälpmedel i ljus används:

Typ av problem

Läkemedelsberedning på hyllorna i apotekskiosker är följande:

 • frystorkades(de aktiva ingredienserna torkas genom frysning i ett vakuumutrymme) pulverför framställning av en lösning för intramuskulär injektion, förpackad med 5 mg injektionsflaskor. Ampuller är fixerade i en plan cellpack med 5 stycken. En kartong innehåller 1 platta.
 • Rektala ljus Prostatilen - cigarrliknande grädde eller grädde suppositories med gråaktig färgton (även en marmorövergång tillåts). Formen av frisättning har en specifik lukt. I blisteren (konturcellförpackning) placeras 5 suppositorier. I kartongboxen sätts 1 eller 2 tallrikar med ljus.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen - En kombinerad farmaceutisk beredning med alla terapeutiska effekter som är nödvändiga för effektiv behandling av sjukdomar prostata. Den viktigaste aktiva komponenten i rektala suppositorier och torrt lyofilat har en specifik, Organotropona åtgärd på prostata. Först och främst reducerar prostatilen puffiness och leukocytinfiltration hos glandulärorganet, än uppvisar dess antiinflammatorisk effekt.

Drogen påverkas också av vaskulär säng - förbättrar signifikant mikrocirkulatorisk komponent, underlättar både blodplätt och plasmakomponenter av hemostas. Dessa egenskaper hos läkemedlet gör det möjligt att eliminera problem med blodstasis i bäckenorganen är så vanliga i den moderna världen som de utvecklas på grund av en stillasittande livsstil.

Stagnerad har sitt inflytande på skyddande funktioner kropp. I synnerhet stimulerar läkemedlets terapeutiska effekt aktiviteten hos den humorala länken av immunitet och icke-specifika motståndsfaktorer. Det vill säga användningen av läkemedlet kan bli av med en sådan frekvent orsak till prostatit - en del exogen patogen. Positiv effekt på tonen i muskelramen hos blåsan, underlättande urinering.

Glöm inte om en annan, inte mindre viktig, komponent i drogen - zink. Mikroelementet förhindrar utvecklingen av godartade och maligna processer i prostatakörteln, vilket eliminerar problemet adenom Plåten av det moderna medicinska samhället av prokologer. Zink påverkar väsentligt Sexuell funktion hos män, även i en mycket gammal ålder - bidrar till bevarandet av integriteten hos enskilda spermatozoer, ökar attraktionen mot det motsatta könet.

Även denna biologiskt aktiva del av läkemedlet för män är stark faktor för immunförsvar. Zink behövs för att slutföra mognad av vissa specifika celler som är involverade i kroppens immunsystem, bidrar till en adekvat syntes cytokin, upprätthåller sitt eget motståndskraft mot organismen vid den erforderliga nivån.

Separat bör det noteras vitamin E i denna farmaceutiska produkt. Dess terapeutiska effekter för den manliga kroppen kan helt enkelt inte underskattas, eftersom de utgör en hel lista med användbara egenskaper:

 • underhåll av aktivitet sperma;
 • förebyggande av intravaskulär koagulering (allestädes orsak till trombos i bäcken)
 • en uttalad antioxidant effekt (skyddar cellulära strukturer från destruktion av fria radikaler);
 • starka antiinflammatoriska egenskaper;
 • förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet är effektivt absorberad i tjocktarmen eller in i blodomloppet genom injektion, beroende på frisättningsformen för läkemedlet (rektal suppositorium eller torrt lyofilat för lösningstillverkning).

Prostatilen är ett komplext, inhomogent läkemedel, därför avviker de aktiva beståndsdelarna lite. Vitamin komponent tränger in i den regionala och huvudsakliga blodbanan genom att länka med lipoproteiner och albumin, allestädes närvarande avsatt (lager av fettlösligt vitamin E finns i binjurar, testiklar, hypofys och naturligtvis i fett och muskler).

zink har inte kumulativa egenskaper, därför efter absorption och terapeutisk effekt visas från kroppen genom avföring (i procentandelen genom avföring, elimineras det största antalet - 85%), urin och svett.

Om farmakokinetiska förmågor Prostatilena, tyvärr är nästan inget känt.

Indikationer för användning

 • kronisk prostatit;
 • störning av urineringstiden
 • godartad adenom (hyperplasi) av prostata;
 • tromboflebitbäckenområdet;
 • man infertilitet;
 • hemorrojder;
 • komplikation efter prostatakirurgi
 • ålder abnormiteter i prostatakörteln;
 • sexuella störningar.

Kontra

 • Individuell ökning känslighettill de farmaceutiska preparatets beståndsdelar;
 • Förvärvat eller ärftligt intoleransbiologiskt aktiva komponenter i läkemedlet;
 • Njursvikt
 • kardioskleros;
 • Myokardinfarkt.

Var försiktig bör ordinera läkemedlet med risk för utveckling tromboembolism, ateroskleros, obliterans endarteriite eller andra nosologiska enheter, i vilka den patofysiologiska karaktären är en förträngning av den arteriella eller venösa bädden.

Biverkningar

De negativa effekterna av konservativ behandling med en farmaceutisk produkt kan manifestera sig som:

 • suddigperspektiv;
 • allergiska reaktioner (rodnad, svullnad, klåda i huden) med ökad känslighet hos kroppen till ett protein av animaliskt ursprung;
 • spänd känsla av vanligt trötthet;
 • minskning av blodkoagulering;
 • svaghet;
 • huvudvärk och yrsel;
 • blödningar från olika delar av mag-tarmkanalen;
 • utvidgning av levern
 • illamående;
 • creatinuria.

Instruktioner för användning Prostatilena (Metod och dosering)

Hur man använder torrt lyofilat

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För lösningsberedning alla innehållet i flaskan måste lösas upp i 1-2 ml isoton lösning av natriumklorid, vatten för injektion eller 0,5% novokain lösning. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner, som regel, smärtfri, Men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna är gjorda intramuskulärt 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Naturligtvis kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Schema för rektal suppositorieapplikation

Prostatilen Zink är förpackat i blåsor (konturerade cellförpackningar) som öppnas på perforeringslinjen när suppositoriet tas. Därefter injiceras tabletten direkt i anusen. Innan manipulation det anogenitala området bör sköljas ordentligt för att underlätta sugningssteget för det farmaceutiska preparatet. direkt efter administrering av läkemedlet Det finns en viss tid (rekommenderas - minst en halvtimme) kommer att hållas i horisontellt läge - i ett givet tidsintervall tid att helt absorbera läkemedlet i ändtarmen, och därmed inte kommer att orsaka obehagliga känslan av en främmande kropp och kommer inte att falla vid fel tidpunkt. Om nödvändigt, konservativ terapeutisk kurs upprepningar på 1-6 månader.

Ljus Prostatilen doseringsanvisningar

 • terapeutiska ändamål - 1 ljus 2 gånger om dagen (helst på morgonen och på kvällen), vanligtvis inom 5-10 dagar;
 • profylaktiska ändamål - 1 stiftpiller en gång om dagen.

överdos

När man använder läkemedlet i form av suppositorier i höga doser (mer än 400 mg per dag) under en lång tid kan följande utvecklas:

 • feber;
 • dyspeptiska störningar;
 • övergripande svaghet och trötthet;
 • ökning i koncentrationen kolesterol;
 • dehydratisering;
 • elektrolyt obalans i blodplasma;
 • huvudvärk;
 • nedsatt lungfunktion;
 • ökad aktivitet kreatinkinas och som följd creatinuria;
 • absolut minskning tyroxinoch trijodtyronin i blodplasma;
 • ökning i proportioner östrogenoch androgeneri urinen;
 • njurinsufficiens.

Specifik farmaceutisk motgift för överdosering Prostatilom är inte, eftersom individen symptomatisk behandling enligt de observerade biverkningarna.

interaktion

Kontraindicerad användning av läkemedlet Prostatilen med följande läkemedel:

 • natriumbikarbonat;
 • trisamin;
 • antikoagulantiaindirekt verkan (t ex etylbikiumacetat, dicumarol);
 • en beredning av järn och silver.

Vitamin E, som är närvarande i sammansättningen av medicinska suppositorier som en av de aktiva ingredienserna, ökar effekten steroid och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, reducerar toxiska effekter hjärtglykosider (speciellt digoxin och digitoxin), har en motsatt riktad effekt på vitamin K, ökar terapeutisk effektivitet antiepileptiska läkemedel. Dessa kliniska interaktioner bör beaktas vid förskrivning av rektala suppositorier på grund av konservativ behandling av något av dessa läkemedel.

Försäljningsvillkor

Både lyofiliserad lösning och rektala suppositorier frisätts utan motsvarande receptorns ämne.

Förvaringsförhållanden

Håll läkemedelsprodukten på ett mörkt ställe vid en temperatur av 9 till 15 grader Celsius. Det är också nödvändigt att göra läkemedlet otillgängligt för små barn för att undvika eventuella oförutsedda situationer.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Konservativ loppet av terapi läkemedel inte kunna påverka reaktionshastigheten och koncentrationen vid bilkörning eller andra potentiellt livshotande mekanismer bör dock avstå från en sådan komplicerad manipulation under rehabilitering, som bland de biverkningar är dimsyn och yrsel.

analoger

Analoger av läkemedlet representeras av följande läkemedel som produceras på Ryska federationens territorium: Vitaprost, Uroprost, Samprost, extrakt av prostata av nötkreatur. De flesta patienter som har prostataproblem frågar sig vilken av drogerna man ska välja, eftersom deras verksamhet är mycket densamma. Att svara på denna fråga är mycket enklare genom exemplet, det vill säga, Vad är bättre - Prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen består av ett litet antal aktiva ingredienser som utmärker sig mycket terapeutiska effekter, så att du kan bli av med en obehaglig nosologisk enhet under några dagar.

Komposition Vitaprost täcker ett mycket bredare lista av biologiskt aktiva substanser, t ex rektala suppositorier innehållande ett antibiotikum effektiva för att bekämpa en mångfald grampositiva och gram mikroorganismer. Om patologi inte har en distinkt patogen kan förekomsten av en antibiotikakomponent emellertid leda till mycket allvarliga biverkningar behandling.

Slutsatsen föreslår sig själv - varje farmaceutisk beredning är optimal för sitt utbud av medicinska indikationer. Valet av medicinering, föreskrivna doser och varaktighet av kursen ska överföras till en kvalificerad specialist och följ klart rekommendationerna från läkarens råd.

barn

Läkemedelspreparat används inte i pediatrisk praxis på grund av dess terapeutiska effekter och specificiteten av indikationer för användning.

Recensioner om Prostatilena

Läkemedlet är populärt bland den manliga hälften av vår planet på jorden, eftersom läkemedlet effektivt kan eliminera ett så stort antal problem med prostatakörteln och inte bara. Först och främst förespråkas recensioner om Prostatilena för de uttryckta terapeutiska egenskaperna hos läkemedlet, vilket framgår av längden av den konservativa kursen av sanitet. Det är inte alltid möjligt att bli av med en hosta, rinnande näsa och kallt för mycket kortare tid, och den farmaceutiska formuleringen gör det möjligt att eliminera de djupa inflammatoriska processer i prostatan och många andra patofysiologiska komplexa problem med en mans hälsa.

Särskilt populärt är ett läkemedel som Prostatilen Zinc-ljus, recensioner som avslöjar denna hemlighet. Det är mycket lättare för män att använda rektala suppositorier i deras dagliga liv än torrt lyofilat för att förbereda en lösning för intramuskulära injektioner. Och injektioner är inte alltid lämpliga på egen hand, och ibland finns det inga nödvändiga förutsättningar för sådana komplicerade manipuleringar.

Det tematiska läkemedelsforumet avslöjar också några av de generella effekterna av ett läkemedelsläkemedel, som vanligtvis inte fokuserar på informationssidor. Naturligtvis talar vi om effekten på manlig sexuell funktion. Biologiskt aktiva komponenter stimulerar på alla sätt spermatozoas aktivitet, behåller sin integrerade struktur och utövar antioxidantverkningar, men ännu viktigare förbättrar preparatet mikrocirkulationsbädden. Det vill säga, ljus återställer bokstavligen den normala erektionen, så nödvändig för män för det normala fysiska och mentala livet.

Prostatilena pris, var man kan köpa

Pris Prostatilena Zink i Ryska federationen är heterogen, det vill säga tabletter för rektal administrering kan köpas i Moskva inom 380 rubel och i St. Petersburg (St Petersburg) för 340 rubel. Priset på ljus Prostatilen Tznik i Ukraina är något lägre. Så ljus för prostatit kan köpas i genomsnitt för 140 hryvnian.

Läkemedelsberedning i ampuller är dyrare i apotekskiosker i båda länderna. Till exempel, i Ukraina kostade injektioner med Prostatilens lösning 190 hryvnias.