Huvud
Förebyggande

Prostatilen - instruktioner för användning, analoger betyg frisättningsformer (rektala suppositorier 30 mg och 50 mg injektioner i ampuller för injektion 5 mg tabletter) av läkemedlet för behandling av BPH och prostatit (prostatahyperplasi) hos män. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostatilen. Presenteras är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användning av prostatilen i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger Prostatilena i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och BPH (godartad prostatahyperplasi) hos vuxna män. Preparatets sammansättning.

prostatilen - en beredning av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

struktur

Extrakt av prostata (substansen är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Data om läkemedlets farmakokinetik är inte tillgängliga.

vittnesbörd

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostata
 • godartad prostatahyperplasi.

Blanketter för frisläppande

Ljusreaktal 30 mg och 50 mg.

Lyofilizat för beredning av en lösning för intramuskulär injektion av 5 mg (injektioner i ampuller för injektion).

Det finns inga andra dosformer, vare sig det är piller eller kapslar.

Instruktioner för användning och dosering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet administreras intramuskulärt vid 5-10 mg en gång om dagen. Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1-2 ml av en 0,9% lösning av natriumklorid eller 0,25-0,5% lösning av novokain eller vatten för injektion. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Vid behov kan kursen upprepas efter 1-6 månader.

Om en eller flera injektioner av läkemedlet saknas, är behandlingen inte stoppad, en förlängning av behandlingsförloppet för antalet missade dagar med antagning rekommenderas.

Bieffekt

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kontra

 • barn och ungdomar under 18 år
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor.

Användning hos barn

Kontraindikerad utnämning av prostatilena barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Funktionerna vid åtgärden vid första inträde och när den dras tillbaka gör läkemedlet inte. Användningen av läkemedlet i kroniska sjukdomar har inga speciella egenskaper.

Det produceras under varumärket Prostatilen Zinc för den europeiska marknaden, innehåller dessutom zink och vitamin E.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med rörliga mekanismer och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta effekter av läkemedelsinteraktion Prostatilen med andra läkemedel har inte identifierats.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Analoger av läkemedlet Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

Analoger av Prostacor

Prostakor (lyofilizat) Betyg: 40

Ryska och utländska ersättare Prostakor

Samprost (flaskor) Betyg: 46

Analog billigare från 39 rubel.

Tillverkare: Samson (Ryssland)
Typ av problem:

 • Injektionsflaskor 5 mg, 10 st. Pris från 324 rubel
Priser för Samprost i onlinepotek
Instruktioner för användning

Prostatilen (rektala suppositorier) Betyg: 34

Analog är billigare från 21 rubel.

Tillverkare: Lekkhim-Kharkov (Ukraina)
Typ av problem:

 • Ljusrektal 30 mg, 5 st. Priset från 342 rubel
Priser för prostatan i onlineapotek
Instruktioner för användning

Афалаза (таблетки для рассааывания) Betyg: 35

Analogen är dyrare från 129 rubel.

Tillverkare: Materia Medica (Ryssland)
Typ av problem:

 • Tab. д / рассас. 100 stycken; Priset från 492 rubel
Priser för Afalaz i onlinepotek
Instruktioner för användning

Prostopin (rektala suppositorier) Betyg: 28

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Prostatilen refererar till droger av animaliskt ursprung, vilka används i urologi för behandling av olika patologier i prostatakörteln hos män.

Sammansättning och form av frisättning

Prostatilen tillverkas i dosformen av ett stötpiller (suppositorium) för rektal administrering. De har en vit (ljusgul färg) färg, liten storlek och torpedoform. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av prostata körteln av unga tjurkalver som har uppnått sexuell mognad. Dess innehåll i ett ljus är 30 och 50 mg. Det innehåller också hjälpämnen, som inkluderar makrogol 6000 och dimetylsulfid. Ljus Prostatilen är förpackade i ett konturplättformat paket med 5 stycken. Kartongförpackningen innehåller 1 eller 2 konturcellspaket och instruktioner om användning av preparatet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den huvudsakliga aktiva substansen i suppositorier Prostatilen-extrakt av djurprostata består av ett antal peptider, som har en komplex terapeutisk effekt på prostatavävnad. De minska graden av inflammation, reducera leukocytinfiltrering och vävnadsödem, stimulera muskeltonus fibrer normalisera sekretorisk aktivitet hos glandulära epitelceller. Drogen reducerar också intravaskulär trombbildning i prostata (märkt antiaggregantaktivitet).

Uppgifter om absorption, fördelning i kroppsvävnad, ämnesomsättning och utsöndring av den aktiva substansen i prostatilent ljus har hittills inte tillhandahållits.

Indikationer för användning

Prostatilen suppositorier används för komplex behandling av aseptisk (icke-bakteriell) inflammation i prostatan (prostatit stillastående), förbättra den funktionella tillståndet i kroppen före och efter operation, såväl som för att minska svårighetsgraden av de manifestationer av benign prostatahyperplasi (BPH) prostata.

Kontraindikationer för användning

Den enda absoluta kontraindikationen för användning av ljus Prostatilen är överkänslighet mot någon av komponenterna i läkemedlet.

Dosering och administreringssätt

Suppositorier Prostatilen är avsedda för rektal administrering. Stearinljus med en dos av 30 mg ges 1 ljus 1 (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Suppositorier med en dos på 50 mg administreras endast en gång om dagen (morgon eller kväll). För att underlätta införandet av ett ljus är det önskvärt att fukta det med vatten. Förfarandet utförs bäst efter avfasning eller rening. Efter applicering av läkemedlet ligger ungefär en halvtimme i en horisontell liggande position för att förhindra flödet av den aktiva substansen efter upplösning av den i rektumslumen. Vid kronisk prostatit är medeltiden för terapi 10 dagar, med godartad hyperplasi - 15 dagar. Om det behövs kan behandlande läkare ändra behandlingstiden med prostatilen.

Biverkningar

Suppositorier Prostatilen överfördes väl. I ett litet antal fall efter användningens användning är det möjligt att utveckla en allergisk reaktion på ett verksamt ämne innehållande en betydande mängd främmande proteiner eller tillhörande komponenter. Det manifesterar sig i området för analöppningen, utseendet på utslag och rodnad av huden. Vid förekomst av sådana displayer bör applicering av ett preparat stoppas och kontakta läkare. För att minska intensiteten av allergiska reaktioner används antihistaminer.

Särskilda instruktioner

Innan du använder suppositorier Prostatilen är det viktigt att noggrant läsa instruktionerna på läkemedlet. Den aktiva substansen och hjälpkomponenterna påverkar inte hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och hjärnbarkens funktionella tillstånd och andra strukturer i centrala nervsystemet. Läkemedlet kan användas i kombination med antibakteriella medel som det inte interagerar med. I apotekets nätverk av suppositorier ges Prostatilen utan recept. Om du har frågor eller tvivel om användningen av läkemedlet, bör du kontakta din läkare.

överdos

Det aktiva ämnet i suppositorierna Prostatilen är inte giftigt, så fall av överdosering hittills har inte registrerats.

Analyser av ljus Prostyatilen

Liknande i sammansättning (aktiv substans) och terapeutisk effekt för Prostatilens suppositorier är Vitaprost, Uroprost, Samprost.

Villkor för lagring

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilens ljuspris

Den genomsnittliga kostnaden för suppositorier Prostatilen i apotek i Moskva beror på dosen och antalet suppositorier i förpackningen:

 • 30 mg, 5 stycken - 370-411 rubel.
 • 30 mg, 10 stycken - 628-698 rubel.
 • 50 mg, 5 stycken - 432-480 rubel.
 • 50 mg, 10 stycken - 796-884 rubel.

Narkotika av den nya generationen: Prostatilen och dess analoger vid behandling av prostatit

prostatilen - Ett modernt läkemedel som används för inflammation i prostatakörteln.

Hittills är det erkänt som ett av de mest effektiva läkemedlen mot denna sjukdom.

prostatilen har ett brett spektrum av åtgärder och kan användas både för behandling av prostatit och för förebyggande ändamål.

Beskrivning av beredningen

Läkemedlet "Prostatilen" rekommenderas att användas i följande fall:

 1. Med kronisk och akut prostatit;
 2. När urinprocessen störs
 3. Med godartad prostatahyperplasi;
 4. Efter att ha utfört operationer på prostata eller urinblåsan;
 5. Vid sjukdomar i prostatakörtlarna;
 6. Med hemorrojder i vilket stadium som helst.

Blanketter för frisläppande

prostatilen producerad i två former: rektala suppositorier (suppositorier) och injektioner. Detta gör det möjligt att använda det steg för steg beroende på graden och formen av sjukdomen.

 1. Prostatilen i ampuller Är en torr substans. Innan du injicerar det, späd det med saltlösning.
 2. Med avseende på stolpiller, avsedda för rektal användning, kännetecknas av en ljusgul färg och en speciell obehaglig lukt.

Var uppmärksam! Minus av läkemedlet är att det inte finns någon tablettform av läkemedlet. Men de existerande formerna i jämförelse med tabletter har en större effekt vid behandling av prostata sjukdomar.

struktur

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet "Prostatilen" är prostataxtraktet.

Kompositionen innefattar dessutom extrakomponenter av makragol och dimetylsulfoxid.

Injektioner är ett torrt pulver - ett leofilizat.

I fri försäljning finns en rektal stötpiller som heter prostatylen-zink, berikad med zinksulfat och innehåller alfa-tokoferol.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen fungerar som ett kombinerat läkemedel som har en komplicerad effekt på prostatakörteln.

 • Den har en stark organotropisk effekt. Redan efter den primära användningen är sväljningen av hankörteln avsevärt reducerad på grund av den inflammatoriska kvaliteten på Prostatilen.
 • Lös problem med stagnation av blod i det lilla bäckenet, vilket förbättrar de mikrocirkulatoriska egenskaperna hos prostata-kärlens kärl.
 • Gynnsam effekt på kroppens skyddande funktioner: stärker blåsans väggar, lindrar prostata från patogena mikroorganismer och ökar immuniteten.
 • Prostatylen-zink har en positiv effekt på sexuell funktion, det fungerar som en profylax för maligna och godartade neoplasmer, som behåller styrkan fram till dess ålderdom.

Bieffekt

Prostatilen tolereras väl av kroppen, men följande biverkningar kan uppstå:

 • svag huvudvärk;
 • märkbar utvidgning av;
 • Svaghet, sömnighet, lätt yrsel
 • kort suddig syn.
 • Allergisk reaktion (klåda i anus och utbrott på kroppen).

Kontra

 1. Oavsiktliga kontraindikationer: kardioskleros, njursvikt och hjärtinfarkt, lidit av patienten under de senaste sex månaderna.
 2. contin, vid vilken du kan ta läkemedlet, men gör det med försiktighet: tromboembolism, endarterit och onormal inskränkning av venösa och arteriella kärl.
 3. Prostatilen är kontraindicerat vid speciell känslighet hos organismen för komponenterna i läkemedlet eller dess fullständiga intolerans.

Instruktioner för användning

 1. Den torra substansen löses i 2 ml isotonisk natriumkloridlösning eller 0,5% lösning av novokain. Utspädning krävs inte i en separat behållare eller spruta. Det är mest lämpligt att förbereda lösningen i en ampull.
 2. Ange intramuskulärt en gång om dagen för 5 mg.
 3. Behandlingsförloppet är 5-10 injektioner. På doktorandens rekommendation övas också en andra kursintroduktion.

Efter avslutad behandling med Prostatilen noterar många män den terapeutiska effekten av dess användning och ihållande remission. Följande förbättringar noteras:

 • Ökad immunitet.
 • Slutsatsen från prostatahemligheten av mikroorganismer och leukocyter.
 • Förbättring av cirkulationssystemet.
 • Minskar antalet urinering.

Är det möjligt att härda endast prostatit med detta medel

Prostatilen är känt som ett av de mest effektiva läkemedlen för prostata sjukdomar.

Positiva recensioner av män karakteriserar perfekt det, som ett självständigt läkemedel som inte påverkar koncentrationsförmågan och reaktionshastigheten.

Men oftast ordineras injektioner och suppositorier för komplex terapi. De kombineras perfekt med antibiotika på grund av låg toxicitet.

Droganaloger

 • Prostatilen zink. Producerad i form av ljus. Innehåller vitamin E, vilket förbättrar sexuell funktion.
 • Vitaprost har ett brett spektrum av åtgärder. Men för att säga att han är bättre, kan du inte. Var och en av de två drogerna har sina egna egenskaper, och läkaren föreskriver dem enligt sjukdomsgraden.
 • Samprost och prostakor är kompletta analoger av preparatet.
 • Uroprost liknar Prostatilen i termer av komposition och skiljer sig endast från den suppositoriska kvantitativa sammansättningen.
 • I vissa läkemedel liknar effekten den terapeutiska effekten av läkemedlet. Bland dem kan vi namnge Athaliah och Bioprost.

prostatilen Med prostatit kallar många specialister en ny generationens medicin.

Ett brett spektrum av åtgärder och en hög grad av säkerhet möjliggör användning av den vid diagnosering av olika sjukdomar i prostatakörteln - från vanlig inflammation till godartade tumörer.

Användbar video

Vi föreslår att du bekanta dig med videoinstruktionen av ljuset Prostatilen från prostatit:

Prostatilenanaloger

Billiga analoger Prostatilen

Vid beräkning av kostnaden billiga analoger Prostyatilen minimipriset togs i beaktande, vilket återfinns i de prisblad som tillhandahålls av apotek

Populära analoger Prostatilen

den lista över analoga läkemedel baseras på statistiken över de mest efterfrågade medicinerna

Alla analoger Prostatilen

Analoger i sammansättning och indikationer för användning

Ovanstående lista över läkemedel analoger, i vilka ersätter Prostatilen, är lämpligast, eftersom de har samma sammansättning av aktiva substanser och sammanfaller enligt indikationen på ansökan

prostatilen

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om prostatilenee

Ett bra ryskt läkemedel i "stearinljuset" för behandling av kronisk prostatit, fungerar, om den används som en komponent i komplex terapi. Inte sämre än den berömda "Vitaprost", det är bara priset, så "bita inte".

Det finns inga tecken på effektivitet baserat på västerländska normer.

Kan utnämnas som urolog i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit.

Ett gott inhemskt läkemedel för behandling av prostata sjukdomar - kronisk prostatit och möjligen godartad prostatahyperplasi, minskar ödem, minskar ömhet, förbättrar urinering.

Det finns inga välplanerade kliniska prövningar.

Jag använder i klinisk praxis.

Läkemedlet visar sig perfekt i den komplexa behandlingen av symptom på prostatit och prostata adenom. Jämfört med analoger, en lägre kostnad, vilket tillåter oss att förlänga behandlingen utan problem, om det behövs. Under mötet observerade han inte några biverkningar hos patienterna.

Jag vill notera ett fall när patienten använde ljus som liknar data och inte för en månad! Som ett resultat förstod jag inte ens varför de utsågs, eftersom jag inte följde effekten. Efter utnämningen av "Prostatilena" för den andra dagen markerade den första förbättringen i skicket! Men här är allting rent individuellt, förstås!

Jag förskriver ofta detta läkemedel. Det är mycket effektivt vid komplex behandling.

Läkemedlets verkan beror på den aktiva aktiva substansen - prostatylen, som innehåller ett komplex av peptider som löser upp i vatten. Har en organotropisk effekt på prostatan, med andra ord, har en prostatoskyddande effekt. Minskar ödem och leukocytproduktion vid inflammation, förbättrar mikrocirkulationen i vävnader och kärl, ökar aktiviteten hos spermatozoa. "Prostatilen" påverkar musklerna i blåsan, har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Någon säger att "Prostatilen" inte hjälper, det läker inte, något annat, men jag tror det, behöver bara seriöst behandla. Om massor av prostata är massage, om du behöver tända ljus i 10 dagar, glöm inte bort dem om en vecka, om du väljer en hälsosam livsstil, då är det dags för honom att verkligen gå vidare, åren går fort. Titta på dig själv, och allt kommer att bli bra.

Patienternas kommentarer om prostatilis

Under behandlingen av prostatit försökte jag många droger. Det visade sig, det är inte dem, men fallet hos en specialist som föreskriver behandling. Så snart jag kom till en doktor på personlig rekommendation av en bra vän gick det omedelbart in i rättelsen. Innan detta, enligt recepten, gick jag igenom piller, som om jag letade efter någonting som oavsiktligt skulle hjälpa mig. Här den första mötet, mycket ovanligt för mig, och omedelbart resultatet. Som det visade sig är behandling med suppositorier mest effektiva på grund av deras sammansättning, där förutom borttagaren alla komponenter är naturliga. Att sätta var obehaglig och kursen som helhet var för tung, men effekten av behandlingen var inte av en tillfällig natur, som jag alltid har varit upp till detta piller, att så fort jag slutar att dricka, alla på en gång eskalerar. Då kände jag en kvalitativ lindring i hela ljummen.

Det enda ljuset som verkligen hjälper mig. Men problemet är att jag bara kan sätta dem i den tömda tarmen, annars kommer det. Det är omöjligt att uthärda. Förebyggande planeras alltid i förväg, om jag går på semester, för att inte känna mig ojämförlig på jobbet. Om det plötsligt finns en exacerbation, ibland går jag. Men i allmänhet har situationen blivit mycket bättre sedan exakt hur jag använder Prostatilen. Om inte för dessa önskemål. För en 10-dagars kurs, förlorar jag till och med 3-5 kilo. Jag skojar inte.

Behandling av prostatit med ljus började med fytokarl på grund av naturen i deras sammansättning. Jag hoppades väldigt mycket om att de naturliga komponenterna skulle hjälpa till att slutligen fixa prostata och eliminera smärta. Men miraklet hände inte. Som det visade sig, bör någon inflammation avlägsnas medicinskt, så doktorn rekommenderade att sätta ljus "Prostatilen" med dimexid som ett lämpligt substitut för fitosvescham. Enligt doktorn har ljuset "Prostatilen" den mest naturliga kompositionen med ett effektivt innehåll i att extrahera prostata av nötkreatur, medan inuti dem finns det också en antiinflammatorisk substans, som jag redan har skrivit ovan. Dessa ljus hjälpte mig verkligen. Förbättringen av tillståndet kändes redan före tio dagars kurs.

Jag kom till doktorn med klagomål om periodisk mild smärta och ofullständig tömning vid urinering (måste alltid göra en sista ansträngning). Har överlämnat analyser, en kvarvarande urin, har gått eller har ägt rum i USA. Diagnosen är kronisk prostatit. Jag var ordinerad NPVS - ljus "Prostatilen" i 10 dagar och "Omnik" i 14 dagar. Eftersom det andra läkemedlet inte fanns tillgängligt på apoteket, började han behandlingen först. Vid slutet av den första dagen kände jag en lättnad i min ljumsk. Som ett resultat sätter bara dessa ljus en vecka och endast då ansluten "Omnik". Vid slutet av kursen kändes ljusen som om de var sjuka. Om det inte var för det faktum att Omnic är ett piller, skulle jag inte ens avsluta det. Huvudåtgärden var på känslor av "Prostatilena".

Innan det hade jag redan ljus och satt "Genferon", så jag tänkte nästan vad som väntade på mig. Vid behandling av intima sår finns inget trevligt, oavsett om det är ureaplasma eller prostatit. Det är synd att den andra, ofta en krönika, måste därför behandlas hela mitt liv. I det här fallet är det viktigaste att hitta ditt verktyg och hoppas att det alltid hjälper. Jag är glad att ljuset Prostatilen av vår tillverkning närmade mig. De är billiga och naturliga i komposition. Det är nödvändigt att sätta minst två förebyggande kurser om året, det här är utan att ta hänsyn till om förvärringen börjar, då ytterligare två. Behandling av analoger skulle kosta mig två eller tre gånger dyrare.

Redan innan jag började behandla prostatit trodde jag att skärsnärmen i ljumskområdet är det maximala som jag kan klara av (vilket faktiskt ledde mig till doktorn). Men jag säger dig, när jag började att sätta dessa ljus, och smärta i ljumsken sällskap av smärta i anus av införandet av ljus, och sedan en annan, och önskningar i en toalett, så det var en riktig Achtung. Förlåt för att vara öppen, jag grät nästan när jag var tålamod. De första tiderna var så hemska att jag var redo att överge behandlingen och tolerera ljungrez nästa. Jag ringde till och med doktorn, men han övertalade mig att vänta till mitt i kursen. Sedan dess har jag förbättrats. Gradvis blev smärtan mindre intensiv. Jag utvecklade min metod att "ställa upp" ett ljus och den hållning som jag tog efter, och allt blev gradvis inte så oacceptabelt. Naturligtvis, kom ihåg allt den erfarenheten nu, jag tänker hur jag uthärdat allt. Men resultatet av att använda dessa ljus var definitivt värt det. Det är bara underbart när du släpper bort denna gamla och nya smärta och gradvis kommer till lättnad. Förresten, kan jag ge ett råd till alla som kommer att sätta dessa ljus, och som läser recensioner om dem, var inte rädd, hålla ljus i kylskåp och inte uppvärmning i handen, satte det kallt. Alla blir inte sjuka!

För det första kan periodisk smärta inträffa, då strålen eller kvaliteten på styrkan kan försämras. Och allt detta inte sker för en dag, men med tanke på vårt bonusprogram manliga ouppmärksamhet till hälsa, denna process är försenad, tillståndet förvärras, och endast då tydliga tecken har blivit outhärdligt att ignorera, vi går till läkaren för att få hjälp. Därför tas sådana diagnoser som "prostatit". Så det hände mig. Bara åtstramad. Nu lever jag med en diagnos, men jag sänker inte mina händer. I den här situationen är det viktigaste att uppnå eftergift och observera försiktighetsåtgärder, annars kan du leva med herpes i en relativ union. Förlåtelsen nås hos vem som personligen har fört mig, för att vi med läkaren praktiskt taget har funnit mig lämplig betyder - suppositorier "Prostatilenum". De hjälpte mig att ta bort inflammationen i det akuta skedet mycket snabbt. Därför rekommenderade läkaren dem till mig och för profylakse. Jag lägger kurser två gånger per år, inte mindre än en vecka. Trevlig liten, men effekten behagar. Kör inte dig själv, du behandlas!

Så bra att äntligen hitta drogen som hjälper. För mig var de ljus "Prostatilen". För så länge hade jag lidit med ont i bäckenet, att de till och med gick till sakrummet. Ibland blev smärtan lättad och det blev lättare, men vanligtvis kom de tillbaka och blev ännu mer intensiva. Vid sådana tillfällen ville jag bara klättra på väggen. Han drack piller, injicerade injektioner. Ändå visade sig det vara värdelöst i slutändan. Därför är jag väldigt glad över att dessa ljus räddade mig från hemsk smärta som inte gjorde att jag kunde existera normalt. Jag lägger kurser om tio dagar på antalet ljus i en förpackning. Billigt och mycket effektivt verktyg.

Ett bra läkemedel. Mannen accepterades, medan den behandlades av "Smartprost", blev prostatafunktionen helt återställd. Även om förutsägelserna var långt ifrån bäst, och spermogrammet är hemskt.

Hur många läser inte historier om prostatit, alla börjar nästan identiskt - kände smärta, sedan sjönk, och jag glömde det tills det var en försämring i ögonen på pannan klättrade. Därefter, som regel, doktorn - analyserar - utnämningen, varefter det finns en gaffel och här går alla alla på sin egen väg. Någon ordinerad injektioner, någon piller, någon i allmänhet massage, någon allt detta i ett komplex. Jag hade tur, jag gick inte igenom förberedelserna, jag var omedelbart ordnad vad jag skulle göra med "livet". Ljus "Prostatilen". Lycklig för att doktorn uppenbarligen var upplevd och visste vad han skulle utse. Stearinljus hjälpte mig att bli av med smärtor direkt, efter några månader visade den positiva dynamiken i analyserna. Exacerbationer är extremt sällsynta, oftast på vintern, när det finns en chans någonstans kvävas av frost, men i detta fall har jag alltid ljus packa i kylskåpet, eftersom två gånger om året, vill, inte vill, enligt min terapiprogram genomfört förebyggande kurser, som Jag har redan anpassat mig själv. Jag upplever inte något speciellt obehag, precis som jag inte känner smärtan som vanligtvis följer med exacerbationer.

Tidigare i akuta fall har jag använt "Ketoprofen", läkemedlet är mycket starkt. Sedan läste jag att i tiden dess effekt kunde minska och bestämde sig för att leta efter något mindre aggressivt, vilket kan ske utan skador och mer eller mindre regelbundet används löpande. Det visade sig att sådana är ljuset "Prostatilen". Kompositionen är naturlig, baserat på utvinning av nötkreaturs prostata, vilket innebär fullständig biokompatibilitet med personen. Innehåller inte propolis och antibiotika, vilket är bra för mig. Kan sättas som en förebyggande åtgärd. Läs recensioner, konsulterad med en läkare. Här är den första kursen av ljus var framgångsrik.

Den kroniska prostatiten hos mannen exkluderar många år, ibland finns det exacerbationer. Brännande känsla, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att gå på toaletten är de viktigaste symptomen som åtföljer denna sjukdom. Efter en annan undersökning föreskrev doktorn en komplex behandling: injektioner, dyra tyska piller och prostata massage. Resultatet av behandlingen: pengar som kastas till vinden och ännu mer smärtsamma resor till toaletten. Har riktat sig till annan urolog, har han utsett billiga ljus "Prostatilenum", för det ögonblicket mannen var redo även att sådan behandling är inte så trevlig för män. Efter tre dagar märkbart lättade, men kursen slutade inte, blev han botad till slutet. Smärta och exs stoppade, och blev mycket mindre benägna att gå på toaletten. Tack vare det inhemska läkemedlet Prostatilen.

Min man var ordinerad "Prostatilen" för behandling av kronisk prostatit. Naturligtvis kommer en-komponentbehandling inte att ha någon märkbar effekt. Komplex behandling, olika antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel ordinerades. Men "Prostatilen", som en förberedelse tropisk till prostata, tror jag inte spelade den sista rollen. Efter behandlingens gång och prostasmassage noterades positiv dynamik. Smärta, rezy med urinering gick bort, styrka förbättras. Läkemedels handlingar, och hennes man är föreskrivet är inte första gången, eftersom kronisk prostatit gör med jämna mellanrum sig påmind i form av exacerbationer, särskilt under den kalla årstiden, när den ökade risken för hypotermi!

Prostatin ljus: Korta instruktioner, analoger av preparatet

Prostata adenom och prostatit är de vanligaste sjukdomarna i urologi. Vid 80 års ålder når utvecklingen av dessa patologier hos män 80% och i varje tionde patient diagnostiseras diagnosen upp till 40 år.

Användningen av ljus är inte populär hos alla, men deras tillämpning har vissa fördelar:

 • smärtfri introduktion;
 • Krossa inte hudens integritet, som vid injektion.
 • Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i det drabbade organet
 • gradvis absorption av läkemedlet när läkemedlet löser upp
 • lång koncentration av aktiv substans.

Beskrivning av beredningen

Prostatit används i följande fall:

 • störningar av urinering
 • prostatit av kronisk och akut form;
 • patologi av prostata kärl;
 • prostata adenom;
 • efter operation på prostata och urinblåsan.

Viktigt! Rekommendera inte att ta medicinen ensam. Preliminärt är det nödvändigt att skicka inspektion för att fastställa diagnosen och bestämma graden av utveckling av patologi.

Preparatets struktur

Extrakt av prostata är den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet Prostatilen.

Dessutom innefattar kompositionen hjälpkomponenterna dimetylsulfoxid och makrogol.

I försäljningen finns också ljus "Prostatylen-zink", som innehåller alfa-tokoferol och berikad med zinksulfat.

Farmakologisk aktivitet

Prostatilen är ett kombinerat läkemedel som påverkar prostatakörteln på ett komplicerat sätt.

Har en stark organotropisk effekt. Redan efter den första applikationen är sväljningen av hankörteln avsevärt reducerad på grund av läkemedlets antiinflammatoriska effekt.

Prostatilen normaliserar full sekretionsproduktion genom epitelceller, lindrar inflammation och förhindrar venös trombos av små blodkärl.

Förhindrar stagnation av blod i det lilla bäckenet, stimulerande mikrocirkulationen i prostata-kärlens kärl.

Gynnsamt skyddar kroppens karaktärsskydd: ökar immuniteten, stärker blåsans väggar, förstör patogena mikroorganismer i prostatakörteln.

Därtill normaliserar läkemedlet den sexuella sfären, påverkar positivt kvaliteten på den seminala vätskan, ökar antalet och rörligheten hos spermier.

Biverkningar

Prostatilen tolereras väl, men följande biverkningar kan uppstå:

 • utslag på kroppen och klåda i anusen;
 • exacerbation av hemorrojder;

Viktigt! Läkemedlet är endast föreskrivet för män.

Kontraindikationer för användning

 1. Ålder till 18 år.
 2. Tilldela försiktighet i: tromboembolism, endarterit och patologisk förträngning av venösa arteriella kärl.
 3. Kontraindikerad möte med särskild känslighet för läkemedlets komponenter eller deras fullständiga intolerans.

Instruktioner för användning av ljus Prostatilen

Terapi genomförs med ljus med kursen. Dess varaktighet är från fem till tio dagar. Vid behandling av prostataadenom kan kursen ökas till två veckor.

Multipliciteten och doseringen av läkemedlet bestäms individuellt. I regel föreskriver administrering av suppositorier en gång om dagen.

Instruktioner för användning av ljus:

 • Stearinljuset injiceras i analöppningen, som tidigare tömmer tarmarna;
 • om det inte är möjligt att tömma tarmarna naturligt, rensas det med en lavemang;
 • Före användning fuktas ljuset med vatten, injiceras sedan i ändtarmen så djupt som möjligt;
 • efter att läkemedlet rekommenderas att ligga ner i en halvtimme.

Analoger Prostatilen

 1. Prostopin. Ett komplex av medicinska komponenter som består av biprodukter. Används för behandling av prostatit i akut och kronisk form, prostata adenom, minskad styrka och infektiösa lesioner av prostata.
 2. Prostatilen zink. Utfärdat i form av ljus. Innehåller vitamin E, zink, vilket förbättrar sexuell funktion.
 3. Uroprost. Det är liknande i komposition till Prostatilen.
 4. Vitaprost. Har ett brett utbud av åtgärder. Praktiskt taget inte sämre i effektivitet än Prostatilen. Preparatet innehåller ett extrakt av prostatakörteln hos djur. Vitaprost plus innehåller ett antibiotikum och ett naturligt antibakteriellt medel. Detta gör läkemedlet oumbärligt vid behandling av prostatit i akut och kronisk form, provocerad av patogen mikroflora.
 5. Prostakor och Samprost. Kompletta analoger av preparatet.

Prostatilen är ett effektivt botemedel som endast föreskrivs av en specialist. Självmedicinera inte, eftersom resultatet endast kan uppnås efter en fullständig undersökning.

Radevich Igor Tadeushevich, en sexuellt patologisk andrologist av 1: a kategorin

1,298 visningar totalt, 3 visningar idag

Analoger av rektala suppositorier Prostatilen

Prostatilen (rektala suppositorier) Betyg: 144

Analoger av Prostatilen

Analogen är dyrare från 982 rubel.

Analog billigare från 18 rubel.

Analogen är dyrare från 150 rubel.

Analogen är dyrare från 191 rubel.

Analogen är dyrare från 21 rubel.

producent: Microgen NGO FGUP (Ryssland)
Typ av problem:

 • Liof. d / in. amp. 5 mg, 10 st. Priset från 363 rubel
Priser för Prostakor i nätapotek
Instruktioner för användning

Prostatilen: bruksanvisningar

Prostatilen är ett läkemedel vars effekt sträcker sig till ett människors genitourinary system. Det rekommenderas för specialister i prostatacancer och godartad hyperplasi.

 • ljus (suppositorier);
 • injektioner (i ampuller);
 • tabletter.

Sammansättningen av det aktuella läkemedlet innefattar ett extrakt härrörande från vävnaderna i prostatan hos sexuellt mogna tjurar, som kallas ett peptidkomplex. Hjälpämnen är:

 • glycin;
 • polyetenoxid;
 • dimetylsulfoxid.

Läkemedlets verkan hjälper till att lindra svullnad och minska den, minskar produktionen av leukocyter, förbättrar blodflödet till könsorganen, ökar aktiviteten hos hankönet, har en antimikrobiell egenskap.

Läkemedlet släpps på apoteket till ett överkomligt pris.

ljus

Medicin Prostatilen i ljus har länge visat sin styrka i handling. Denna medicin rekommenderas till män av många specialister.

Efter 50 år förekommer ofta förekomster med prostata sjukdomar. Behandling av en sådan sjukdom är långt ifrån det enklaste. I den här frågan måste du tydligt förstå kärnan i problemet och slösa inte tid. Helt förstå situationen patienten kommer att hjälpa kompetenta läkare. För detta måste han nödvändigtvis samråda med sin läkare innan han tar drogen.

I årtionden har Prostatilen i ljus använts för att behandla sexuella sjukdomar hos män. Därför rekommenderar experter detta läkemedel till sina patienter.

En hög effektivitetshastighet och positiv feedback om Prostatolene fick lov att få ett högt rykte och popularitet av drogen.

Huvuddelen av läkemedlet är ett protein, speciellt preparerat på ett speciellt sätt från individer av nötkreatur. Det isolerade oxkönstjuret extraktet ger en stark effekt på prostata och hjälper det att fungera ordentligt. Mäns hälsa återställs och det allmänna välbefinnandet förbättras.

På grund av de naturliga ingredienserna var läkemedlet helt ofarligt. Naturliga ingredienser orsakar inte biverkningar. Prostatilen i ljus säljs öppet på apotek.

Vid köp från en patient är det inte nödvändigt att ge recept från en läkare.

struktur

Ljus Prostatilen har en korrekt anatomisk form lätt för rektal administrering. Färgen på ljusen är ljusgul och vit.

Det är värt att uppmärksamma den ursprungliga ritningen, ansökan om skydd mot förfalskning.

Produkten är förpackad i kartong. Den innehåller en eller två tallrikar med respektive 5 eller 10 ljus. Innehållet i det medicinska extraktet varierar något enligt följande:

Princip för verksamheten

Prostatilens ljus har följande terapeutiska effekt:

 1. förbättra blodcirkulationen i kroppen hos en man, vilket minskar risken för blodproppar;
 2. lindra inflammation och svullnad från vävnaderna;
 3. har en kraftfull effekt på prostata
 4. minska antalet överflödiga vita blodkroppar;
 5. Under kursen återställs normal urinering;
 6. det finns återuppbyggnad av reproduktionssystemets immunitet;
 7. lindra smärta
 8. agera positivt på prostata.

Rekommendationer för ansökan från specialister

Statistik visar att läkarnas recensioner rekommenderar Prostatilen i ljus till sina patienter med:

 1. blodstasis i bäckenregionen;
 2. godartad vävnadsproliferation;
 3. prostata sjukdomar;
 4. infertilitet;
 5. svårighet att urinera
 6. inflammationer i prostata av en icke-bakteriell form.

Används även vid komplex behandling av prostatit och under operation. Läkaren kan rekommendera att använda Prostatilens suppositorier och för förebyggande ändamål. Rekommendationer ges för tidigt förebyggande av återfall hos män.

Det bör noteras att användningen av läkemedlet är strängt förbjudet om patienten har en allergisk reaktion på någon av de komponenter som utgör läkemedlet.

Injektioner (ampuller)

Prostatilen i ampuller för injektioner görs för att undertrycka symptomen på prostata adenom. Behandlingsförloppet är från 5 till 10 kalenderdagar.

Varaktigheten av händelsen bestäms direkt av den behandlande läkaren. Upprepad kurs tillåts om det behövs, men inte tidigare än 1-6 månader.

dos

Det är bäst att ta medicinen. Om patienten saknades till exempel 1 dag för antagning, då kursen inte ska avbrytas, behöver han bara öka inträdesperioden för 1 dag respektive.

Pricks prostatilen utsedd av en läkare utan recept och fritt frisläppt i apotekspersonal. Under den terapeutiska kursen är det absolut förbjudet att använda alkohol.

Prostatilen och alkohol har fullständig inkompatibilitet, eftersom samtidig användning kan orsaka allvarliga komplikationer i hankroppen som helhet.

effekt

Specialister använder injektioner när patienten inte kan använda ljus som huvuddrog för behandling. Drogen pulver måste spädas före användning.

Injektionerna administreras intramuskulärt en eller två gånger om dagen. Terapi ordineras av läkaren igen efter 1-6 månader. Omnämnande bör diskuteras med din läkare.

Förberedelse av rätt lösning

Läkemedelspulver, som finns i ampullen Prostatilena, bereds av en blandning av läkemedelspulver och 2 ml vatten för injektion. Vatten kan ersättas med en isotonisk natriumkloridlösning i samma mängd som vatten.

För att minska den smärtsamma administreringen av läkemedlet utspädes prostatylenpulver med novokain. Den rätta lösningen av novokain och pulver innehåller 5% av läkemedlet.

Introduktionstekniken

Den som först konfronterar användningen av läkemedlet i ampullform är frågad om rätt teknik för att införa drogen. Det är faktiskt ett enkelt förfarande. Prostatileninjektioner skiljer sig inte från vanliga.

 1. Injektionen av läkemedlet är långsam.
 2. Injektionsområdet är den högra övre kvadraten av gluteusmuskeln.
 3. Patientens position kan vara både horisontell och vertikal.
 4. Experter rekommenderar att man använder en nål med en diameter av 0,2 mm till 0,5 mm för bättre och bekväm administrering av läkemedlet i kroppen.
 5. Inmatning av läkemedlet bör ske smidigt, utan plötslig acceleration. Ett felaktigt utfört förfarande kan skada en människas hälsa. Läkemedlet kan enkelt kristallisera under huden.

50 mg prostatilen - anses vara en normaliserad daglig dos.

Biverkningar

Sådana manifestationer inkluderar:

 1. kroppens svaghet;
 2. obstruerad syn
 3. smärta på injektionsstället
 4. en allergisk reaktion.

Biverkningar är extremt sällsynta. Den främsta orsaken till biverkningar är en överdosering.

Viktig information

Innan läkemedlet används ska patienten höras av sin behandlingsläkare. Användningen av ett läkemedel är strängt förbjudet för män som är allergiska mot komponenter som utgör kroppen.

Den behandlande läkaren bör vara medveten om allergiska reaktioner. Innan du använder det är det nödvändigt att studera instruktionerna för användning av läkemedlet Prostatilen.

Det är strängt förbjudet att konsumera läkemedel och alkoholhaltiga drycker tillsammans.

Lagringsregler

Korrekt förvaring av läkemedlet kommer att bevara dess medicinska egenskaper under 3 år.

Läkemedlet ska vara på en torr plats, där temperaturen inte når mer än 15 grader. Det är nödvändigt att skydda läkemedlet från direkt solljus och barn.

interaktion

Med hjälp av kliniska prövningar har specialister visat att Prostatilen har fullständig kompatibilitet med alla läkemedel.

Liknande egenskaper kan endast medicineras, baserade på naturliga komponenter.

analoger

På läkemedelsmarknaden finns 20 läkemedel som anses vara substitut eller goda analoger av Prostatilen:

 • Pipemidin;
 • Vezilyut;
 • 5-NOC;
 • Prostamed;
 • Röd rot;
 • Fleksid;
 • Prostasabal;
 • prostanorm;
 • amniocen;
 • Floratsid;
 • Andro-pro;
 • Ekotsifol;
 • Rödrot plus Euler;
 • Prostatylen zink;
 • Thuya Comp Copper Horseman;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen AC;
 • nolitsin;
 • Apiprost;
 • Prostakor.

Prostatilen eller Prostatilen Zink

Med hjälp av högteknologisk forskning har forskare bevisat att prostatylenisk zink har en starkare effekt på den manliga kroppen än standarddrogen.

Prostatinsink användes förutom huvudkursen av patientens behandling. Användningen av båda drogerna visade inga biverkningar.

Prostatilen AC

Prostatilen AC är ett läkemedel baserat på naturliga komponenter av animaliskt ursprung. Har en stark effekt och kan minska ödem, normaliserar funktionen av hudceller, ökar den totala hälsa, främjar jämn urinering, minskar risken för trombbildning i den manliga kroppen.

Mer detaljerad information finns i radarens encyklopedi.

Tableki

Prostatilen frigörs endast i två former:

Fall av förfalskning har blivit vanligare. Tableted prostatilen produceras inte och säljs inte. Det är värt att inte köpa en produkt av dålig kvalitet.

Tablettformen är endast vald i de fall där applicering i form av injektioner eller suppositorier är omöjligt. Det är värt att uppmärksamma analogerna av läkemedlet, vilka är tillgängliga i form av tabletter.

Innan du väljer ett analoga läkemedel måste du studera det. Innan du använder några mediciner, är det också bättre att konsultera en specialist för rekommendationer.

Prostacore eller prostatilen

Behandlade droger bland dem anses vara identiska med samma effekt på manlig sjukdom. Skillnaden är bara Prostatilen i ampuller.

I det pulverformiga läkemedlet ökar möjligheten att erhålla biverkningar. Doktorer rekommenderar dock båda drogerna att hantera sjukdomen och fullständig återhämtning.

Vitaprost eller prostatilen

Vitaprost och Prostatilen har samma effektiva substans. Båda har huvudkomponenten av animaliskt ursprung, vilket gör dessa läkemedel helt naturliga.

Utvecklingen av huvuddelen av drogerna började på nittiotalet.

Vitaprost har två former av produktion:

Läkarna rekommenderar att du väljer det första alternativet. Det handlar om stearinljus, de kommer in i blodet mycket snabbare.

Vitaprost kan såväl som prostata för att rädda en man mot svullnad, inflammation, urinproblem, från prostata sjukdomar. Återställ föregående nivå av erektion, öka libido, öka männs attraktion och förbättra människors hälsa i allmänhet.

Vad ska du välja vitaprost eller prostatilen för att lösa patienten. Båda drogerna klarar helt enkelt deras destination. Priset på läkemedel är mer än överkomligt.

Före användning måste du bekanta dig med kompositionen som anges på förpackningen. Läkemedel rekommenderas inte för dem som har intoleransskomponenter.

Innan du använder är det bäst att konsultera en läkare och kontrollera allergiska reaktioner.

Beredningens historia Prostatilen - dess sammansättning, egenskaper och analoger

Prostatilen är ett läkemedel som har en antiinflammatorisk och regenerativ effekt på den modifierade prostatakörteln. Affiniteten av proteinet i preparatet med prostatakörlens celler gör det möjligt att försiktigt återställa organets struktur och funktioner, stärka kärlväggarna, ta bort puffiness och andra symtom.

Prostatilen uppträdde på marknaden för mer än 20 år sedan och är fortfarande populär. Men rötterna i dess utveckling går tillbaka till mitten av 20-talet.

Utvecklingshistoria

Ursprunget av drogen går tillbaka till det kalla krigets tider. På den tiden fick läkemedelsinstituten att utveckla ett effektivt verktyg för att upprätthålla människors hälsa bland sjömän. Militärmedicinska akademin. Kirov i St Petersburg i början av 80-talet uppmärksammades av Prostalin. Det uppfanns endast i ampuller med lyofilizat för intravenösa injektioner.

Några år senare, i början av 2000-talet, tog läkemedelsfirman Citomed tillbaka detta läkemedel till den allmänna marknaden under varumärket Prostatilen. Nu säljs läkemedlet inte bara i ampuller med injektionslösningar, men också i en mer bekväm form - rektala suppositorier.

Blanketter för frisläppande

Rektala suppositorier finns i en dos av 30 mg och 50 mg.

Stearinljuset packas i täta blåsor, vilket bidrar till att behålla den nödvändiga temperaturregimen och skyddar mot direkt solljus.

I ett paket finns 5 stiftpiller. Drogen har en långsträckt torpedoform, krämfärg. Ibland skugga grå. Kan vara en marmorskugga. Suppositorier har en specifik lukt. Att röra smidigt, smälter vid kroppstemperatur.

Lyofilizat för beredning av lösningar. Ampullpreparat har i sin sammansättning 5 mg eller 10 mg aktiv substans.

Pulver till injektion finns i flaskor. Innehållet har en porös, spröd struktur. Beroende på tillverkaren kan det ha en gulaktig eller vit nyans. När det kombineras med ett lösningsmedel uppstår en karakteristisk specifik lukt.

Tillverkad i ett kartongförpackning med 5 stycken.

Preparatets struktur

Den huvudsakliga aktiva substansen: Extraktet av prostatakörteln av tjurkalvar, som nått puberteten (ett komplex av peptider, lösliga i vatten).

För produktion av rektala suppositorier använd:

 • Polyetenoxid 1500 är en kemisk substans genom vilken rektala suppositorier har sin egen struktur och den erforderliga smältpunkten. Denna komponent är grunden för läkemedlets form och vikt. Det är giftfritt för kroppen, har en svag laxerande effekt, mjuk och hällig vid beröring;
 • Dimetylsulfoxid är en kemisk komponent, det är ett bra lösningsmedel med minimal toxicitet, till skillnad från andra liknande ämnen. Har antiinflammatorisk och desinfektionseffekt. Ökar biotillgängligheten av läkemedlet. Det är en bra ledare för andra aktiva substanser.

Lyofilizat Prostatilen har inga ytterligare ämnen som ger struktur eller specifika egenskaper, förbättrar biotillgängligheten eller lösligheten.

Farmakologisk aktivitet

Extrakt av peptider av den sexuellt mogna bovinprostata klassificeras som biologiskt aktiva komponenter. Sådana substanser kan få en helande effekt på grund av deras "minne". En hälsosam uppsättning nukleinsyror, komplexa proteiner som kallas cytaminer, har en aktiverande effekt.

De tvingar cellerna i den mänskliga prostata att "återkalla" sina principer och arbetsregler, aktivera och programmera kroppen för regenerering av skadad vävnad.

Kliniskt manifesteras denna effekt som följer:

 • Förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • Tonar blodkärlens väggar, förhindrar blodflödet och kollapsar;
 • Avlägsnar puffiness och svullnad i prostata på grund av aktivering av lymfdränering;
 • Avlägsnar inflammation på grund av inhibering av mediatorer
 • Generering av leukocyter och specifika antikroppar;
 • Nukleära rester är inbäddade i det skadade prostata-DNA, aktiverande regenerering;
 • Förebyggande av trombos, förbättring av blodreologin i kapillärer.

På grund av listan över effekterna av läkemedlet på prostata homeostas, känns patienten efter några dagar:

 1. Frånvaron av ömhet och klåda;
 2. Normalisering av urinering, ökning i strålstyrka;
 3. Normalisering av erektil funktion
 4. Ökad sexuell lust.

vittnesbörd

Indikationer för användning av lyofilizat och rektala suppositorier är direkt relaterade till prostata problem:

 • Profylax av prostata adenom;
 • Godartad prostatahyperplasi;
 • Prostatit av akut kurs;
 • Bakteriell kronisk prostatit;
 • Infektiös prostatit;
 • Förebyggande av blodstasis i bäckenorganen;
 • Uppställningsproblem i samband med bäckenorganproblem
 • Åldersproblem i prostatafunktionen;
 • Postoperativ period med interventioner på organen i genitourinary systemet;
 • Förebyggande av trombos av småbäcken före operation.

Kontra

Eftersom denna biologiskt aktiva komponent av naturligt ursprung är ett extrakt av djurceller är det praktiskt taget inga kontraindikationer för användningen av läkemedlet.

 1. Individuell intolerans av komponenter;
 2. Allergi att fiska.

Relativa kontraindikationer förbjuder inte användningen av läkemedlet som en botemedel. De kräver särskild uppmärksamhet åt patientens hälsa, hans tillstånd. Det är lämpligt att utföra behandling under de första dagarna under överinseende av en specialist, i vilket fall omedelbar hjälp kommer att ges.

 • Barn under 18 år
 • Allvarlig njurinsufficiens
 • Allvarligt nedsatt leverfunktion
 • Myokardinfarkt under den subakutiva perioden;
 • Störning av cerebral cirkulation i anamnesen.

Instruktioner för användning

Innan du använder läkemedlet som en behandling är det nödvändigt att kontakta den behandlande läkaren. Endast han har rätt att välja ett individuellt behandlingsschema, vilket kan inkludera Prostatilens komplexa effekt i form av lyofilizat och rektala suppositorier. Den kan användas individuellt i kombination med läkemedel som påverkar andra etiologiska och patogenetiska faktorer.

Före användning måste ljuset slits från blåsan längs tårans linje. Därefter ta den enskilda förpackningen för de fria kanterna, späd dem i olika riktningar och släpp ut rektal stötpasta. Placera i armlängd från soffan.

Innan proceduren, håll toaletten och yttre könsorgan.

Läng sedan ansiktet mot den fria kanten på sängen eller soffan på vänster sida, undanstoppad under benen. De nedre extremiteterna bör bringas till buken för att ge ampull i rektum ett mer fysiologiskt tillstånd.

Ta stötfångarets fria hand från omslaget, å andra sidan höja den övre skinkan. Introducera suppositoriet till ett djup på 3-5 cm. Räta sedan efter benen och pressa skinkorna. Stå inte upp för de första 10-15 minuter innan du löser medicinen.

Använd rektal suppositorier 30 eller 50 mg på rekommendation av en läkare 1-2 gånger om dagen. Varaktigheten av kursen ska inte vara mindre än 5 dagar, högst 10 dagar.

Lyofilizat för lösningen före användning ska spädas i 2 ml saltlösning eller vatten för injektion. Lös upp innehållet i injektionsflaskan tills fällningen försvinner och ringer sedan in i sprutan.

Sätt in nålen i rätt vinkel in i den övre sidokvadranten i muskelvävnaden. Dra in sprutans kolv över dig själv för att försäkra dig om att du inte träffar kärlet. Därefter injiceras lösningen långsamt i muskeln.

Dra ut nålen och fixa bomullsullen som är fuktad med alkohol, vid punkteringsplatsen. Bjud patienten att massera injektionsstället för att minimera smärtsamma förnimmelser på grund av spridningen av fibrerna i muskelvävnaden med vätska.

Du måste göra injektionerna en gång om dagen samtidigt i 10 dagar.

Kursen kan upprepas tidigare än i 1-6 månader. Det optimala intervallet mellan förebyggande av processen är 6-12 månader.

Begränsningar av att ta andra mediciner, det finns inga begränsningar i livsstilen.

Biverkningar

Biverkningar av läkemedlet ligger i den kliniska bilden av läkemedelsintolerans. Detta kan uppstå som följande symtom:

 • nässelfeber;
 • klåda;
 • Edema Quincke;
 • Laryngealt ödem och bronkospasm;
 • Anafylaktisk reaktion av omedelbar typ;
 • Allergisk dermatit.

På organs del av mag-tarmkanalen observerades följande fenomen mycket sällan:

 • illamående;
 • flatulens;
 • diarré;
 • förstoppning;
 • Pseudomembranös kolit;
 • Crohns sjukdom.

Förvaringsförhållanden

Rektala suppositorier och lyofilizat för lösningen måste förvaras på en mörk plats otillgänglig för direkt solljus. Det är nödvändigt att ventilera rummet med en fuktighet på 30-70%. Lufttemperaturen får inte överstiga 15 grader.

Hållbarhetstid är 3 år från tillverkningsdatum. Det är bättre att kontrollera datumet på ampullen själv eller blister med suppositorierna, och inte på förpackningen, eftersom de farmaceutiska arbetarnas datums felaktigheter kan skilja sig åt.

analoger

Den första tillverkaren, som lyckades bevisa sig och är i stor efterfrågan, var läkemedelsverket i St Petersburg "Citomed". Hittills produceras Prostatilen av många läkemedelsföretag. Cytomed modifierade även sitt läkemedel, tillsatte ytterligare komponenter av arginin och zink. De förbättrar metabolismen av prostatavävnad, vilket ökar lokalt blodflöde.

Medelpriset på läkemedlet beror på tillverkaren, det varierar mellan:

 1. Prostatilen Supp. Recto. 50 mg 5 stycken - 400 - 700 rubel;
 2. Prostatilen Supp. Recto. 30 mg 5 stycken - 250 - 500 rubel;
 3. Prostatilen lyoph. 5 mg 5 st - 430 - 750 rubel.
 1. Vitaprost;
 2. prostakor;
 3. Uroprost;
 4. Prostatilen Zink;
 5. Samprost.

recensioner

Sjukdomen upptäcktes först för 3 år sedan. Omedelbart gick till fizioprotsedury, massage, jag drack piller. Allt hjälpte till för ett par månader, och sedan på en ny. Jag bytte urologen. En annan läkare föreskrev massage och ljus i 10 dagar. Omedelbart så jag ville inte köpa dem, då läste jag recensioner på Internet, och alla är lika berömda Prostatilen som jag bestämde mig för att försöka. Och jag var väldigt nöjd. Klåda och ömhet var borta i 2 dagar. De återstående symtomen försvann vid den femte behandlingsdagen. Jag har inte klagat på ett år redan, fie-fie.

Jag jobbar som lastbil hela mitt vuxna liv. Konstant stillasittande arbete, frysande i den kalla kroppen, bristen på normala förhållanden för sömn och vila gjorde sitt jobb. Vid 35 år diagnostiserades prostatit. Läkaren rekommenderade att dricka antibiotika och piercing Prostatilen. Jag insisterade på att det andra läkemedlet inte alls är giftigt, och det kan användas tillsammans med ett antibiotikum. Du vet, det hjälpte mycket. Tack tjurarna att även om de hjälper till att hålla sig friska =)

Ярослава, 22 år gammal

Jag blev överraskad av läkemedlet Prostatilen, som ordinerades till min pappa. Han lider av prostatit i många år, även från sin ungdom. En revisor vid utbildning, en ständig stagnation av blod i bäckenet, följaktligen problemet. De fick olika behandlingar, försökte många recept av folk, hjälpte, men inte för länge.

Exacerbations var inte i 3 år, och behandlades endast genom gymnastik för bäckenorganen och den årliga appliceringen av rektala suppositorier Prostatilen.