Huvud
Behandling

Prostatilen för injektioner (i ampuller)

Prostatilen, som utvecklats av specialister från den militära medicinska akademin i slutet av 1900-talet, visade sin höga effektivitet och effektivitet.

Prostatileninjektioner används för att avlägsna akut och kronisk inflammatorisk process i prostatakörteln. Dessutom har de en immunmodulerande effekt som ökar kroppens motståndskraft mot sjukdom.

Beskrivning av injektioner

Prostatilen i ampuller är baserad på ett komplex av peptidregulatorer av naturligt slag. De härrör från djurorgan. Regulatorer som ingår i beredningen:

 • aktivera blåsans smidiga muskler;
 • minska svullnad;
 • återställa mikrocirkulationen;
 • minska bildandet av trombi.

Det är intressant! Erfarenhet av användningen av peptidregulatorer har visat att de väsentligt förbättrar prostatafunktionen och minskar förekomsten.

Indikationer för användning av läkemedlet

Prostatileninjektioner föreskrivs i följande fall:

 • sjukdomar i ändtarmen som inte tillåter användning av suppositorier
 • Åldersgräns, som kräver systematisk inriktning
 • den överförda operationen på det lilla bäckens organ
 • kirurgiskt ingripande i prostata;
 • komplikationer av den inflammatoriska processen.
Foto 1: Nyxes Prostatial släpps strikt på recept. Källa: flickr (OTSCHIR).

Preparatets struktur

I varje ampull är pulveret för utspädning lyofilizat. I hjärtat av pulveret för injektion ligger en substans som erhålls från vävnaderna i prostatakörteln hos stora djur. Detta ämne erhålles genom mjuk torkning av extraktet av utsöndring av prostata tjurarna. För det första är läkemedlet fryst och sedan placerat i en vakuumkammare för sublimering.

I utseende är det ett vitt pulver med en tillåten gulaktig snitt. Lyofilizat tjänar som grund för beredning av en injektion från prostatit, som administreras intramuskulärt.

I ampullen 5 mg pulver.

Instruktioner för användning med prostatit

 • Behandlingsförloppet Prostatilenom är 5 eller 10 injektioner.
 • Den dagliga dosen som föreskrivs av en läkare är 0,005-0,1 g av läkemedlet.
 • Fall av överdosering observerades inte på grund av nontoxicitet av läkemedlet.
 • Beroende på indikationerna ges patienten injektioner i en mängd av 1 eller 2 ampuller per dag.
 • Den första injektionen görs på morgonen, den andra, om nödvändigt, före sängen.
 • Läkaren kan ordinera en andra behandlingskurs, men inte tidigare än 1 månad.

Hur man förbereder vätska till injektionsvätskor

För att förbereda ett skott behöver du ett läkemedel för att späda pulvret. Du kan välja mellan 2 ml:

 • 0,9% saltlösning NaCl;
 • 0,5% novokain;
 • vatten för injektion.

Lägg till den valda förberedelsen till innehållet i Prostatilena ampull - 5 mg lyofilizat och skaka grundligt för fullständig upplösning.

Hur man sätter in en injektion korrekt

Intramuskulär injektion är lätt att sätta sig själv utan att tillgripa vård.

Koppla bort sprutan med den beredda lösningen från luften. En bomullsull blöt i alkohol, det är bra att torka injektionsplatsen - den övre delen av skinkan.

Håll sprutan vid nålens botten mellan tummen och pekfingret. Gör sedan en säker klappa och injicera läkemedlet. Ta bort nålen och fäst alkoholvadd.

Kontraindikationer för användning

Prostatileninjektioner är kompatibla med antibiotika som används vid behandling av prostatit. Drogen har ett antal kontraindikationer. Dessa är:

 • ökad känslighet hos patienten till de komponenter som utgör Prostatolin;
 • allergiska reaktioner;
 • hjärtsjukdomar;
 • njursvikt:
 • ålder till 18 år.

I alla andra fall är injektioner av Prostatilen effektiva vid behandling av prostatit.

Viktigt! Vid behandling av prostataadenom används inte detta läkemedel.

Biverkningar

Vanligtvis börjar behandling med Prostatilen injektioner vid första behandlingen symptom på prostatit. Som en bieffekt kan vi notera en allergisk reaktion i form av urtikaria. När det uppstår bör du avbryta behandlingen, kontakta en läkare och ta antihistaminer.

Andra biverkningar orsakar inte skott.

I frånvaro av kontraindikationer användes läkemedlet med framgång i behandling. Tack vare användningen blir tusentals män av med obehagliga och smärtsamma förnimmelser som är förknippade med nedsatt prostatisk funktion.

Foto 2: Drogen påverkar inte hanteringen av fordon och andra manipuleringar som kräver särskild uppmärksamhet och koncentration. Källa: flickr (Dmitry Zakharenko).

Analoger av prostatileninjektioner

Enligt sin kemiska sammansättning och åtgärden med pricks av Prostatilen är likartade:

Var och en av dessa medel innehåller ett extrakt av aktiv substans av prostata av animaliskt ursprung.

Stabs Prostatilen: deras komposition, fördelar och kontraindikationer

Läkemedlet Prostatilen utvecklades av det ryska företaget "Citomed" med deltagande av specialister från Military Medical Academy. SM Kirov.

Under kliniska prövningar bevisades effekten av Prostatilen (injektioner och suppositorier för rektal administrering) vid behandling av prostatit - en av de vanligaste manliga sjukdomarna. Prostatilen förskrivs också för godartad proliferation av prostatavävnad. Detta tillstånd är känt som prostata adenom.

Farmakologisk aktivitet

Injektioner Prostatilena (injektioner, enkelt sätt) har en antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt på kroppen. Peptiden är en kort kedja av aminosyror som lätt kan absorberas genom matsmältningssystemet. Varje organ eller kroppsfunktion har sin egen unika peptidbioregulator. Peptidbioregulatorer är involverade i proteinsyntesprocessen, som interagerar direkt med cellens DNA. Det betyder att organ kan "bygga" och "reparera" vävnader lättare och snabbt när peptidbioregulatorer är aktiva. De aktiverar också smidiga muskler i prostata och blåsans hals, minskar svullnad, förbättrar blodmikrocirkulationen och minskar graden av trombos.

Peptid bioregulatorer upptäcktes först på 1980-talet av gerontologen Vladimir Khavinson, som utvecklade palliativvårdsmedel för veteraner från den sovjetiska armén. Han noterade att hos friska personer som arbetar i optimalt läge var nivån av peptidbioregulatorer i var och en av organen 42%. Decennier av test har visat att peptidregulatorer har en immunmodulerande effekt och (ej bevisat kliniskt) är geroprotektorer.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Prostatilen (injektioner och ljus) har en selektiv effekt på prostata vävnaden:

 • reducerar ödem i prostatakörteln;
 • normaliserar blodmikrocirkulationen;
 • förbättrar blodplätt-vaskulär (även primär) hemostas, ansvarig för att minska eller stoppa blodförlust vid kärlsjukdom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stoppar reproduktion av patogena bakterier i en prostatisk hemlighet
 • hämmar den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer;
 • förbättrar rörligheten och ökar antalet spermatozoer;
 • positivt påverkar tonen i musklerna i urinblåsan, vilket minskar antalet förseningar vid urinering;
 • ökar den funktionella aktiviteten hos T- och B-lymfocyter av immunitet;
 • ökar kroppens motståndskraft mot olika patogener.

I kroppen genomgår prostatilen klyvning av cellulära proteas enzymer till aminosyror. Läkemedlet i sig är oförändrat och dess metaboliter utsöndras i urinen. Prostatilen har ingen kumulativ effekt.

Handlingsprincipen och effektiviteten av prostatit

Peptider isolerade från prostata hos unga djur har en selektiv effekt på cellerna i prostata vävnaden, normaliserar deras metabolism. Peptidbaserad terapi har testats både i in vitro och in vivo experimentella modeller, och vissa forskningsresultat är mycket lovande.

Även med den första applikationen lindar Prostatilen-injektioner smärta i prostata. Dessutom bidrar läkemedlet till att öka produktionen av spermier, stöder manlig libido och utför samma roll som peptidbioregulatorer, skapade i kroppen naturligt.

Dessutom har Prostatilen ett minimum av biverkningar, varav den främsta är allergisk urtikaria. Om det förekommer är det nödvändigt att avbryta injektioner av Prostatilen och att ta antihistaminmedicinering.

Prostatilen är inte tilldelat ungdomar under 18 år eller kvinnor.

Det finns inga speciella instruktioner för drogen, det påverkar inte förmågan att arbeta med komplexa enheter, köra bil och engagera sig i andra potentiellt livshotande och högkoncentrationsaktiviteter.

Fall av överdosering Prostatilen i injektioner är okänd. Ej rapporterat och de farliga fallen av läkemedelsinteraktioner med andra läkemedel.

Prostatilen (ampuller): hur man använder och om det finns analoger för detta läkemedel

Prostatilen är avsedd för intramuskulär administrering, en gång om dagen, i en dos av 5-10 mg. Den största fördelen med drogen är en kort behandlingstid - 5 dagar. Den behandlande läkaren kan dock vid behov öka Prostatilens hastighet upp till 10 dagar. Kursen kan upprepas efter 1-5 månader.

pulver

Enligt instruktionerna, före administrering lyofilisatet (torrt pulver) för att lösas upp i en eller två ml 0,9% natriumkloridlösning, eller en 0,25-0,5% novokain lösning. Dessutom kan vatten för injektion användas för detta ändamål. Om en eller flera förvaltningar prostatilen ampuller utelämnades är behandlingen förlängs för samma antal dagar som det var missade doser.

Lösningen

Det finns ingen lösning som heter Prostatilen. Ampullerna i detta läkemedel innehåller inte vätska som är klar för injektion, endast pulver för efterföljande utspädning och lösningstillverkning.

analoger

Analoger av prostatilen i ampuller är:

 • Uroprost (i pulver för beredning av injektioner).
 • Rektala suppositorier Vitaprost.
 • Samprost (i pulver för beredning av injektioner).
 • Prostakor (lösning eller pulver för beredning av injektioner).

recensioner

Recensioner om Prostatolene är oftast positiva. Prostatit - en ganska vanlig manlig sjukdom och inte alla marknadsförda läkemedel kan snabbt lindra patientens tillstånd. Lyckligtvis gäller detta inte Prostatilen. Det tar väldigt snabbt bort symptomen på akut och kronisk prostatit, som smärta och svullnad, kräver inte lång behandlingstid och är billigt. Det enda besväret är behovet av att uthärda injektioner, men för botemedel mot prostatit är många patienter redo att lida lite.

Pris, var att köpa

Priset på prostatilen i ampuller är 394 rubel. Du kan köpa läkemedlet i apotek. Detta receptbelagda läkemedel och innan du köper det är nödvändigt att besöka en urolog.

Prostatilen - instruktioner för användning, analoger betyg frisättningsformer (rektala suppositorier 30 mg och 50 mg injektioner i ampuller för injektion 5 mg tabletter) av läkemedlet för behandling av BPH och prostatit (prostatahyperplasi) hos män. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostatilen. Presenteras är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användning av prostatilen i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger Prostatilena i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och BPH (godartad prostatahyperplasi) hos vuxna män. Preparatets sammansättning.

prostatilen - en beredning av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

struktur

Extrakt av prostata (substansen är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Data om läkemedlets farmakokinetik är inte tillgängliga.

vittnesbörd

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostata
 • godartad prostatahyperplasi.

Blanketter för frisläppande

Ljusreaktal 30 mg och 50 mg.

Lyofilizat för beredning av en lösning för intramuskulär injektion av 5 mg (injektioner i ampuller för injektion).

Det finns inga andra dosformer, vare sig det är piller eller kapslar.

Instruktioner för användning och dosering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet administreras intramuskulärt vid 5-10 mg en gång om dagen. Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1-2 ml av en 0,9% lösning av natriumklorid eller 0,25-0,5% lösning av novokain eller vatten för injektion. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Vid behov kan kursen upprepas efter 1-6 månader.

Om en eller flera injektioner av läkemedlet saknas, är behandlingen inte stoppad, en förlängning av behandlingsförloppet för antalet missade dagar med antagning rekommenderas.

Bieffekt

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kontra

 • barn och ungdomar under 18 år
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor.

Användning hos barn

Kontraindikerad utnämning av prostatilena barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Funktionerna vid åtgärden vid första inträde och när den dras tillbaka gör läkemedlet inte. Användningen av läkemedlet i kroniska sjukdomar har inga speciella egenskaper.

Det produceras under varumärket Prostatilen Zinc för den europeiska marknaden, innehåller dessutom zink och vitamin E.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med rörliga mekanismer och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta effekter av läkemedelsinteraktion Prostatilen med andra läkemedel har inte identifierats.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Analoger av läkemedlet Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

Stabs Prostatilen: hur man gör en injektion, expertrecensioner, priset i Ryssland

För behandling av prostatit och prostata adenom är ofta använda läkemedel, vars aktiva komponent är extraktet från nötkreaturs prostata. Goda droger från denna grupp är Prostatilen injektioner och suppositorier.

Farmakodynamiska och farmakokinetiska egenskaper hos läkemedlet tillåter det att användas inte bara för behandling av prostata sjukdomar utan även för hemorrojder, dysursjukdomar, tromboflebit i bäckenregionen.

I Ryssland är det möjligt utan recept att köpa både ljus och lyofiliserat pulver för framställning av en lösning för injektioner. Priset på suppositorier är 400-500 rubel (för 5 stearinljus). Lyofiliserat pulver kostar omkring 360-460 rubel (10 ampuller med 5 mg vardera). Läkemedel produceras av det ukrainska läkemedelsföretaget Lekhim.

Hur fungerar medicinen?

Prostatilen är ett kombinationsläkemedel. Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet tillåter dess användning vid behandling av några sjukdomar i prostata. Extrakt från prostata av nötkreatur har en organotropisk effekt på prostata.

Nu måste jag säga några ord om medicinens sammansättning. Kompositionen av lyofilizatet innefattar ett komplex av peptider och glycin. Suppositorier består av en aktiv ingrediens, vitamin E, zinksulfat, polyetylenoxid 1500 och dimetylsulfoxid.

Aktiva ingredienser är följande:

 1. Komplex av peptider (extrakt från nötkreaturs prostata). Komponenten har en organotropisk effekt på prostata. Ämnet har en antiinflammatorisk effekt. Man tror att komplexet av peptider minskar svullnad och leukocytinfiltrering av prostata. Ett annat utdrag av prostatakörteln verkar på kärlbädden. Komponenten förhindrar bildandet av trombi, eliminerar stillastående fenomen i det lilla bäckenet, stimulerar aktiviteten hos immunsystemet i humoralitet.
 2. Zink. Komponenten påverkar positivt prostata körteln, förhindrar hyperplasi i prostata vävnaden. Zink har också en positiv effekt på manlig styrka och spermier kvalitet. Dessutom främjar zink syntesen av cytokiner, och i själva verket är de ansvariga för arbetet med människors immunförsvar.
 3. Vitamin E (tokoferolacetat). Komponenten har en förstärkande effekt. Det antas att E-vitamin förhindrar utvecklingen av ateroskleros, neutraliserar de negativa effekterna av fria radikaler, stöder aktiviteten hos spermatozoa, förhindrar trombos i vener.

Således kan vi säga att ljus och injektioner från prostatit Prostatilen har en komplicerad effekt på människans kropp.

Men det finns droger som har samma farmakologiska effekt, även om de inte innehåller ett komplex av peptider. Ett exempel på ett sådant verktyg är den kinesiska urologiska patchen ZB Prostatic Navel Plasters.

Aktiva komponenter i läkemedlet har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Instruktioner för användning

Vid förskrivning av ljus eller injektioner måste Prostatilens bruksanvisningar läsas. Så är användningen av läkemedlet berättigad i den komplexa behandlingen av dysursjukdomar, prostatit (trängsel), godartad prostatahyperplasi.

Beskrivningen av användningen av ljus säger att det också är lämpligt att använda dem för hemorrojder, manlig infertilitet, tromboflebit i bäckenområdet och åldersrelaterade störningar i prostata. Fler ljus och injektioner Prostatilen kan användas under perioden efter postoperativ rehabilitering, om några manipuleringar med prostata kördes.

Hur använder man medicinen? Vid behandling av stillastående prostatit och adenom med injektioner måste du blanda läkemedelspulveret med 1-2 ml isotonisk NaCl-lösning eller 0,5% lösning av novokain. Det är nödvändigt att göra injektioner intramuskulärt. Multiplikation av läkemedlet - 1-2 gånger om dagen. Den dagliga dosen är 5-10 mg. Varaktigheten av behandlingen är 5-10 dagar.

Vid användning av ljus är det nödvändigt att rengöra det anogenitala området. Det är tillrådligt att administrera suppositorier efter avföring. Efter införandet av ljuset är det önskvärt att stanna i ett horisontellt läge under åtminstone 20-30 minuter.

Multiplikation av administrering av suppositorier - 2 gånger om dagen. Den dagliga dosen är 2 ljus. Om läkemedlet används för profylaktiska ändamål, reduceras den dagliga dosen med 2 gånger. Varaktigheten av behandlingen eller förebyggande terapi är 5-10 dagar.

Kontraindikationer och biverkningar

Prostatilen, tillgänglig som ett pulver för beredning av injektioner, har bara en kontraindikation - ökad känslighet för läkemedlets aktiva komponent. Läkemedlet tolereras väl och orsakar endast ibland allergiska reaktioner.

Ljus för män Prostatilen har fler kontraindikationer och biverkningar. Instruktioner om användning av medicineringsläget att läkemedlet inte är föreskrivet för män som lider av allergier mot dess komponenter. Starka kontraindikationer är njursvikt, ett nyligen inträffat hjärtinfarkt, kardioskleros.

Biverkningar av suppositorier:

 • Suddig syn.
 • Överkänslighetsreaktioner. I allvarliga fall - anafylaktiska reaktioner.
 • Svaghet.
 • Illamående.
 • Blödning.
 • Huvudvärk.
 • Minskning av blodkoagulerbarhet.

Det noterades att en överdosering av ljus kan leda till utvecklingen av kreatinuri, en ökning av kolesterol, dehydrering och njurinsufficiens. I praktiken uppkom inte sådana fall.

Vid användning av pricks och suppositorier ska Prostatilen, Trisamine, en indirekt antikoagulant och natriumvätekarbonat inte användas.

Recensioner och Analoger

Män som använde Prostatilen i injektioner förblev mestadels nöjda med resultatet. De noterade att de efter behandlingens gång förbättrade urodynamiken och försvann symptom som var typiska för BPH och prostatit.

Patienter som använder samma ljus säger att behandlingen var framgångsrik. Efter att ha genomgått en terapeutisk kurs upphörde de att uppleva smärta vid urinering, intermittent jet syndrom och andra dysursjukdomar. Men i recensionerna framgår att vissa män hade huvudvärk och svaghet vid applicering av suppositorier.

 1. Vitaprost Forte (priset är 1000-1300 rubel för 10 ljus).
 2. Samprost (360-450 rubel för 5 ampuller). Kostnaden för detta läkemedel är mest lönsamt att använda.
 3. Prostamol Uno (1400-1700 rubel för 60 kapslar).

Biologiskt aktiva växtbaserade tillsatser kan också betraktas som analoger. Det mest effektiva kosttillskott hittills är den kinesiska urologiska gips ZB Prostatic Navel Plasters.

Dess effektivitet är överlägsen även till vissa preparat baserade på peptider av animaliskt ursprung.

Fall från klinisk praxis

För några månader sedan kom en man vid 55 års ålder till mitt möte. Klagomål var typiska för prostatit och BPH - smärta vid urinering, trög erektion, frekvent uppmaning att urinera, särskilt på natten.

Diagnos utfördes. Studier har bekräftat att en man har en stillastående prostatit. För behandling användes prostata massage, diet, träningsterapi. Rådde mannen som ett botemedel mot prostatit att använda Prostatilen (lyofilizat).

Efter 10 dagar efter avslutad behandling utfördes en andra diagnos. Prostatan minskade i storlek, det fanns inga klagomål om dysursjukdomar hos män. Beslutade som förebyggande åtgärd att ge patienten en kinesisk urologisk patchplastik ZB Prostatic Navel Plasters.

Ytterligare förebyggande undersökningar bekräftade att återfallet inte hade inträffat. För mig själv fann jag att samtidig användning av bioadditiva och injektioner Prostatilena - en utmärkt lösning vid behandling av prostatit.

Prostatilen: bruksanvisningar

Prostatilen är ett läkemedel vars effekt sträcker sig till ett människors genitourinary system. Det rekommenderas för specialister i prostatacancer och godartad hyperplasi.

 • ljus (suppositorier);
 • injektioner (i ampuller);
 • tabletter.

Sammansättningen av det aktuella läkemedlet innefattar ett extrakt härrörande från vävnaderna i prostatan hos sexuellt mogna tjurar, som kallas ett peptidkomplex. Hjälpämnen är:

 • glycin;
 • polyetenoxid;
 • dimetylsulfoxid.

Läkemedlets verkan hjälper till att lindra svullnad och minska den, minskar produktionen av leukocyter, förbättrar blodflödet till könsorganen, ökar aktiviteten hos hankönet, har en antimikrobiell egenskap.

Läkemedlet släpps på apoteket till ett överkomligt pris.

ljus

Medicin Prostatilen i ljus har länge visat sin styrka i handling. Denna medicin rekommenderas till män av många specialister.

Efter 50 år förekommer ofta förekomster med prostata sjukdomar. Behandling av en sådan sjukdom är långt ifrån det enklaste. I den här frågan måste du tydligt förstå kärnan i problemet och slösa inte tid. Helt förstå situationen patienten kommer att hjälpa kompetenta läkare. För detta måste han nödvändigtvis samråda med sin läkare innan han tar drogen.

I årtionden har Prostatilen i ljus använts för att behandla sexuella sjukdomar hos män. Därför rekommenderar experter detta läkemedel till sina patienter.

En hög effektivitetshastighet och positiv feedback om Prostatolene fick lov att få ett högt rykte och popularitet av drogen.

Huvuddelen av läkemedlet är ett protein, speciellt preparerat på ett speciellt sätt från individer av nötkreatur. Det isolerade oxkönstjuret extraktet ger en stark effekt på prostata och hjälper det att fungera ordentligt. Mäns hälsa återställs och det allmänna välbefinnandet förbättras.

På grund av de naturliga ingredienserna var läkemedlet helt ofarligt. Naturliga ingredienser orsakar inte biverkningar. Prostatilen i ljus säljs öppet på apotek.

Vid köp från en patient är det inte nödvändigt att ge recept från en läkare.

struktur

Ljus Prostatilen har en korrekt anatomisk form lätt för rektal administrering. Färgen på ljusen är ljusgul och vit.

Det är värt att uppmärksamma den ursprungliga ritningen, ansökan om skydd mot förfalskning.

Produkten är förpackad i kartong. Den innehåller en eller två tallrikar med respektive 5 eller 10 ljus. Innehållet i det medicinska extraktet varierar något enligt följande:

Princip för verksamheten

Prostatilens ljus har följande terapeutiska effekt:

 1. förbättra blodcirkulationen i kroppen hos en man, vilket minskar risken för blodproppar;
 2. lindra inflammation och svullnad från vävnaderna;
 3. har en kraftfull effekt på prostata
 4. minska antalet överflödiga vita blodkroppar;
 5. Under kursen återställs normal urinering;
 6. det finns återuppbyggnad av reproduktionssystemets immunitet;
 7. lindra smärta
 8. agera positivt på prostata.

Rekommendationer för ansökan från specialister

Statistik visar att läkarnas recensioner rekommenderar Prostatilen i ljus till sina patienter med:

 1. blodstasis i bäckenregionen;
 2. godartad vävnadsproliferation;
 3. prostata sjukdomar;
 4. infertilitet;
 5. svårighet att urinera
 6. inflammationer i prostata av en icke-bakteriell form.

Används även vid komplex behandling av prostatit och under operation. Läkaren kan rekommendera att använda Prostatilens suppositorier och för förebyggande ändamål. Rekommendationer ges för tidigt förebyggande av återfall hos män.

Det bör noteras att användningen av läkemedlet är strängt förbjudet om patienten har en allergisk reaktion på någon av de komponenter som utgör läkemedlet.

Injektioner (ampuller)

Prostatilen i ampuller för injektioner görs för att undertrycka symptomen på prostata adenom. Behandlingsförloppet är från 5 till 10 kalenderdagar.

Varaktigheten av händelsen bestäms direkt av den behandlande läkaren. Upprepad kurs tillåts om det behövs, men inte tidigare än 1-6 månader.

dos

Det är bäst att ta medicinen. Om patienten saknades till exempel 1 dag för antagning, då kursen inte ska avbrytas, behöver han bara öka inträdesperioden för 1 dag respektive.

Pricks prostatilen utsedd av en läkare utan recept och fritt frisläppt i apotekspersonal. Under den terapeutiska kursen är det absolut förbjudet att använda alkohol.

Prostatilen och alkohol har fullständig inkompatibilitet, eftersom samtidig användning kan orsaka allvarliga komplikationer i hankroppen som helhet.

effekt

Specialister använder injektioner när patienten inte kan använda ljus som huvuddrog för behandling. Drogen pulver måste spädas före användning.

Injektionerna administreras intramuskulärt en eller två gånger om dagen. Terapi ordineras av läkaren igen efter 1-6 månader. Omnämnande bör diskuteras med din läkare.

Förberedelse av rätt lösning

Läkemedelspulver, som finns i ampullen Prostatilena, bereds av en blandning av läkemedelspulver och 2 ml vatten för injektion. Vatten kan ersättas med en isotonisk natriumkloridlösning i samma mängd som vatten.

För att minska den smärtsamma administreringen av läkemedlet utspädes prostatylenpulver med novokain. Den rätta lösningen av novokain och pulver innehåller 5% av läkemedlet.

Introduktionstekniken

Den som först konfronterar användningen av läkemedlet i ampullform är frågad om rätt teknik för att införa drogen. Det är faktiskt ett enkelt förfarande. Prostatileninjektioner skiljer sig inte från vanliga.

 1. Injektionen av läkemedlet är långsam.
 2. Injektionsområdet är den högra övre kvadraten av gluteusmuskeln.
 3. Patientens position kan vara både horisontell och vertikal.
 4. Experter rekommenderar att man använder en nål med en diameter av 0,2 mm till 0,5 mm för bättre och bekväm administrering av läkemedlet i kroppen.
 5. Inmatning av läkemedlet bör ske smidigt, utan plötslig acceleration. Ett felaktigt utfört förfarande kan skada en människas hälsa. Läkemedlet kan enkelt kristallisera under huden.

50 mg prostatilen - anses vara en normaliserad daglig dos.

Biverkningar

Sådana manifestationer inkluderar:

 1. kroppens svaghet;
 2. obstruerad syn
 3. smärta på injektionsstället
 4. en allergisk reaktion.

Biverkningar är extremt sällsynta. Den främsta orsaken till biverkningar är en överdosering.

Viktig information

Innan läkemedlet används ska patienten höras av sin behandlingsläkare. Användningen av ett läkemedel är strängt förbjudet för män som är allergiska mot komponenter som utgör kroppen.

Den behandlande läkaren bör vara medveten om allergiska reaktioner. Innan du använder det är det nödvändigt att studera instruktionerna för användning av läkemedlet Prostatilen.

Det är strängt förbjudet att konsumera läkemedel och alkoholhaltiga drycker tillsammans.

Lagringsregler

Korrekt förvaring av läkemedlet kommer att bevara dess medicinska egenskaper under 3 år.

Läkemedlet ska vara på en torr plats, där temperaturen inte når mer än 15 grader. Det är nödvändigt att skydda läkemedlet från direkt solljus och barn.

interaktion

Med hjälp av kliniska prövningar har specialister visat att Prostatilen har fullständig kompatibilitet med alla läkemedel.

Liknande egenskaper kan endast medicineras, baserade på naturliga komponenter.

analoger

På läkemedelsmarknaden finns 20 läkemedel som anses vara substitut eller goda analoger av Prostatilen:

 • Pipemidin;
 • Vezilyut;
 • 5-NOC;
 • Prostamed;
 • Röd rot;
 • Fleksid;
 • Prostasabal;
 • prostanorm;
 • amniocen;
 • Floratsid;
 • Andro-pro;
 • Ekotsifol;
 • Rödrot plus Euler;
 • Prostatylen zink;
 • Thuya Comp Copper Horseman;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen AC;
 • nolitsin;
 • Apiprost;
 • Prostakor.

Prostatilen eller Prostatilen Zink

Med hjälp av högteknologisk forskning har forskare bevisat att prostatylenisk zink har en starkare effekt på den manliga kroppen än standarddrogen.

Prostatinsink användes förutom huvudkursen av patientens behandling. Användningen av båda drogerna visade inga biverkningar.

Prostatilen AC

Prostatilen AC är ett läkemedel baserat på naturliga komponenter av animaliskt ursprung. Har en stark effekt och kan minska ödem, normaliserar funktionen av hudceller, ökar den totala hälsa, främjar jämn urinering, minskar risken för trombbildning i den manliga kroppen.

Mer detaljerad information finns i radarens encyklopedi.

Tableki

Prostatilen frigörs endast i två former:

Fall av förfalskning har blivit vanligare. Tableted prostatilen produceras inte och säljs inte. Det är värt att inte köpa en produkt av dålig kvalitet.

Tablettformen är endast vald i de fall där applicering i form av injektioner eller suppositorier är omöjligt. Det är värt att uppmärksamma analogerna av läkemedlet, vilka är tillgängliga i form av tabletter.

Innan du väljer ett analoga läkemedel måste du studera det. Innan du använder några mediciner, är det också bättre att konsultera en specialist för rekommendationer.

Prostacore eller prostatilen

Behandlade droger bland dem anses vara identiska med samma effekt på manlig sjukdom. Skillnaden är bara Prostatilen i ampuller.

I det pulverformiga läkemedlet ökar möjligheten att erhålla biverkningar. Doktorer rekommenderar dock båda drogerna att hantera sjukdomen och fullständig återhämtning.

Vitaprost eller prostatilen

Vitaprost och Prostatilen har samma effektiva substans. Båda har huvudkomponenten av animaliskt ursprung, vilket gör dessa läkemedel helt naturliga.

Utvecklingen av huvuddelen av drogerna började på nittiotalet.

Vitaprost har två former av produktion:

Läkarna rekommenderar att du väljer det första alternativet. Det handlar om stearinljus, de kommer in i blodet mycket snabbare.

Vitaprost kan såväl som prostata för att rädda en man mot svullnad, inflammation, urinproblem, från prostata sjukdomar. Återställ föregående nivå av erektion, öka libido, öka männs attraktion och förbättra människors hälsa i allmänhet.

Vad ska du välja vitaprost eller prostatilen för att lösa patienten. Båda drogerna klarar helt enkelt deras destination. Priset på läkemedel är mer än överkomligt.

Före användning måste du bekanta dig med kompositionen som anges på förpackningen. Läkemedel rekommenderas inte för dem som har intoleransskomponenter.

Innan du använder är det bäst att konsultera en läkare och kontrollera allergiska reaktioner.

När Prostatilen föreskrivs i injektioner och dess positiva effekter

Biostimulanter, som är baserade på extrakt från djurvävnader, var kända även under sovjetiska tider. Urologer använder dem för att behandla prostata. I det här fallet kommer drogerna att vara mycket användbara. Prostatilen i pricks är ordinerad mycket ofta.

Sammansättning och egenskaper

Denna kombinerade beredning består av flera komponenter:

 • extrahera från extraktet av proteiner från prostatakörteln av nötkreatur;
 • zinksulfat;
 • acetat;
 • hjälpämnen.

Närvaron i injektionsvätskan, som innehåller E-vitamin, gör att den kan transporteras tillsammans med blodceller. Att komma in på prostatakörteln har en komplicerad effekt på det:

 • eliminerar ödem;
 • förhindrar blodproppar, förbättrar blodcirkulationen
 • ökar rörligheten för spermatozoa;
 • skyddar det manliga reproduktionssystemet från påverkan av riskfaktorer;
 • eliminerar patogen mikroflora
 • ökar tonen i blåsans muskler;
 • normaliserar den hormonella bakgrunden.

Denna effekt kan uppnås tack vare en kombination av ämnen i läkemedlet. Zink är ansvarig för att toning det manliga reproduktionssystemet, det är ansvarigt för reglering av produktionen av testosteron. Läkemedlet är mycket effektivt för prostatit och åldersrelaterade förändringar i reproduktionssystemet.

Viktigt! Denna medicinering är inte tillgänglig i tabletter.

I vilka fall visas det?

Prostatilen i ampuller används vanligtvis för insjuknande av sjukdomar:

 • kronisk eller akut inflammatorisk process i prostata;
 • hyperplasi (adenom);
 • infertilitet;
 • åldersrelaterade störningar av reproduktiv funktion
 • komplikationer efter operation relaterad till reproduktionssystemets organ
 • benägenhet att bilda blodproppar
 • kränkningar av urinering
 • infiltrering av prostata.

Om du har hemorrojder, är det bäst att använda samma läkemedel i ljus. Läkemedlet ordineras först efter analys och undersökning. Varaktigheten av behandlingen, dosen och multipliciteten av läkemedlet beräknas individuellt.

När kan du inte använda det här verktyget?

Under samlingen av en anamnese bör urologen informeras om alla befintliga sjukdomar. Detta beror på att Prostatilen har flera kontraindikationer. Det används inte när:

 • allergier mot enskilda komponenter i produkten;
 • intolerans av bioaktiva ämnen, framkom från födseln eller under livet;
 • cardio;
 • misslyckande av njursjukdom
 • patologi, vilket leder till en minskning av lumen i venerna eller artärerna;
 • myokardinfarkt.

En patient med en tendens till en allergisk reaktion ges ett test. För att göra detta, är huden på armen bredvid armbögen något repad med en sprutnål och applicera en liten mängd medicin till denna plats. Om 20 minuter blev denna plats röd eller svullnad - injektioner kan inte göras.

Viktigt! Använd endast läkemedlet om patientens ålder är över 15 år. Det är inte heller tilldelat kvinnor.

Hur man använder

Innan du använder produkten för första gången bör du noggrant läsa instruktionerna. Under behandlingen beräknas dosen noggrant, enligt doktors recept. Behandlingsförloppet beräknas utifrån svårighetsgraden: med prostatit det går 5 dagar, med adenom - upp till 10.

Under behandlingen måste du undvika stress, inte överkol, äta ordentligt. Överdriven stress på matsmältningssystemet bör undvikas. Det finns inga andra speciella instruktioner för att ta Prostanatilen. Under behandling är det inte förbjudet att utföra ett exakt jobb eller köra bil, det påverkar inte koncentrationen och mentala förmågor.

Framställning av injektionslösning

Läkemedlet för injektion säljs inte i färdig form - i ampuller istället för den färdiga lösningen är pulver. Direkt före användning blandas den med novokain eller saltlösning. Prostatolen i denna form ska spädas enligt instruktionerna:

 1. Ta 2 ml novokain 0,5% eller en vattenhaltig lösning av natriumklorid 0,9% och blanda det med ampullens innehåll. Om du väljer nyokain, kommer det att vara mindre smärtsamt att sätta in en injektion.
 2. Skaka blandningen noggrant.
 3. Intramuskulära injektioner görs en gång om dagen för 0,005 eller 0,01 gram. Vuxna injicerar mer droger, ungdomar mindre. Vid beräkningen av dosen beaktas även patientens vikt.

Under behandlingen, brukar inte mer än 5 eller 10 injektioner. Vid kroniska inflammatoriska processer kan det upprepas efter 1-6 månader. Akut abakteriell prostatit kan elimineras inom 5 dagar.

Viktigt! Späd det färdiga pulveret omedelbart före användning.

Överdosering och biverkning

Injektioner görs bäst på sjukhuset eller instrueras att administrera medicinen till en person med medicinsk utbildning, eftersom långvarig användning i en felaktigt beräknad dos kan leda till att symptom uppträder:

 • dyspepsi;
 • ökning av mängden kolesterol i blodet;
 • feber;
 • apati, slöhet, minskande vitalitet;
 • funktionsfel i lungsystemet;
 • dehydrering;
 • keratinurii;
 • Brott mot elektrolytbalansen i blodplasma;
 • huvudvärk;
 • ökning av urinmängden östrogener och androgener.

Några av de angivna avvikelserna kan endast detekteras genom kliniska studier. Om det finns tecken på överdosering, kontakta en läkare. Detsamma bör göras med utseendet av biverkningar:

 • förlust av synbarhet;
 • blodförtunning
 • förlust av orientering i rymden, yrsel;
 • smärta i huvudet;
 • ökad trötthet, svaghet;
 • störning i matsmältningssystemet - illamående
 • utvidgning av levern
 • blödning.

När du behandlar på ett sjukhus, kommer läkaren snabbt avgöra hur dåligt medicinen verkar på kroppen. Om du sätter injektioner hemma måste du övervaka ditt tillstånd. Om du är oroad över ett eller flera av följande symtom, kontakta en läkare.

Samverkan med olika ämnen

 • natriumbikarbonat;
 • att ha i sammansättning silverjoner;
 • påverkar nivån av järn i blodet;
 • trisamin;
 • Bisquamacetat etyl, dikararol och andra antikoagulantia.

Ta K-vitamin tillsammans med det är förbjudet, eftersom Prostatilen ändrar dess effekt mot motsatt. I hjärtglykosider reducerar den toxiska effekterna.

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • steroider;
 • läkemedel mot epilepsi.

Förhållanden för lagring av ett läkemedel

I apoteket Prostatilen kan köpas utan recept, men självmedicinering är inte värt det. Det är viktigt att lagra den lyofiliserade lösningen korrekt så att den inte förlorar dess egenskaper.

 • Placera förpackningen på ett ställe där det inte finns tillgång till barn.
 • förvaret måste vara mörkt;
 • temperaturreglering 9-14 grader.

Följ noggrant utgångsdatumet för pulvret och andra komponenter för beredning av lösningen. Läkemedlet som lagrats felaktigt bör inte användas för behandling. På apotek ska läkemedlet placeras i speciella kylskåp eller displayfodral, där rätt läge upprätthålls.

Viktigt! Paketpriset på ampuller är ca 400 rubel.

Liknande medel

Ibland kan läkare inte förskriva Prostatilen i injektioner, men dess analog. Detta beror på det faktum att ibland krävs en starkare åtgärd eller en kombinerad variant som innehåller ett antibiotikum.

Förteckningen över liknande läkemedel är som följer:

 1. Vitaprost - innehåller ett antibiotikum som tillåter att använda läkemedlet för bakteriell prostatit och andra infektionssjukdomar.
 2. Uropist - har en identisk sammansättning, men mängden av huvudämnet i den är högre. Utnämnd i löpande fall.
 3. Bioprost - ordineras till de som är allergiska mot vissa komponenter i Prostatilen.
 4. Samprost - en komplett analog, skiljer sig endast från att den är tillgänglig i form av ett pulver, från vilket du därefter preparerar injektionslösningen.
 5. Prostacor - verkan och sammansättningen av detta läkemedel är identiska med det grundläggande läkemedlet.

Priset på identiska droger kan variera. Byt inte ut Prostatilen själv på de tre första alternativen i listan. När du använder Uroprost är det svårt att beräkna rätt dosering, och Vitaprost ska endast användas med en bekräftad bakterieform av sjukdomen.

Läkarna bekräftar effekten av Prostatilen, men injektioner rekommenderas endast användas om du behandlas på ett sjukhus. Det är mycket svårt att skilja det självständigt, även efter rekommendationerna. För poliklinisk användning hemma finns det en bekvämare form - rektala suppositorier. Män uppskattade också detta läkemedel mycket. De noterar att efter behandling finns det en stabil remission av prostatit.

Narkotika av den nya generationen: Prostatilen och dess analoger vid behandling av prostatit

prostatilen - Ett modernt läkemedel som används för inflammation i prostatakörteln.

Hittills är det erkänt som ett av de mest effektiva läkemedlen mot denna sjukdom.

prostatilen har ett brett spektrum av åtgärder och kan användas både för behandling av prostatit och för förebyggande ändamål.

Beskrivning av beredningen

Läkemedlet "Prostatilen" rekommenderas att användas i följande fall:

 1. Med kronisk och akut prostatit;
 2. När urinprocessen störs
 3. Med godartad prostatahyperplasi;
 4. Efter att ha utfört operationer på prostata eller urinblåsan;
 5. Vid sjukdomar i prostatakörtlarna;
 6. Med hemorrojder i vilket stadium som helst.

Blanketter för frisläppande

prostatilen producerad i två former: rektala suppositorier (suppositorier) och injektioner. Detta gör det möjligt att använda det steg för steg beroende på graden och formen av sjukdomen.

 1. Prostatilen i ampuller Är en torr substans. Innan du injicerar det, späd det med saltlösning.
 2. Med avseende på stolpiller, avsedda för rektal användning, kännetecknas av en ljusgul färg och en speciell obehaglig lukt.

Var uppmärksam! Minus av läkemedlet är att det inte finns någon tablettform av läkemedlet. Men de existerande formerna i jämförelse med tabletter har en större effekt vid behandling av prostata sjukdomar.

struktur

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet "Prostatilen" är prostataxtraktet.

Kompositionen innefattar dessutom extrakomponenter av makragol och dimetylsulfoxid.

Injektioner är ett torrt pulver - ett leofilizat.

I fri försäljning finns en rektal stötpiller som heter prostatylen-zink, berikad med zinksulfat och innehåller alfa-tokoferol.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen fungerar som ett kombinerat läkemedel som har en komplicerad effekt på prostatakörteln.

 • Den har en stark organotropisk effekt. Redan efter den primära användningen är sväljningen av hankörteln avsevärt reducerad på grund av den inflammatoriska kvaliteten på Prostatilen.
 • Lös problem med stagnation av blod i det lilla bäckenet, vilket förbättrar de mikrocirkulatoriska egenskaperna hos prostata-kärlens kärl.
 • Gynnsam effekt på kroppens skyddande funktioner: stärker blåsans väggar, lindrar prostata från patogena mikroorganismer och ökar immuniteten.
 • Prostatylen-zink har en positiv effekt på sexuell funktion, det fungerar som en profylax för maligna och godartade neoplasmer, som behåller styrkan fram till dess ålderdom.

Bieffekt

Prostatilen tolereras väl av kroppen, men följande biverkningar kan uppstå:

 • svag huvudvärk;
 • märkbar utvidgning av;
 • Svaghet, sömnighet, lätt yrsel
 • kort suddig syn.
 • Allergisk reaktion (klåda i anus och utbrott på kroppen).

Kontra

 1. Oavsiktliga kontraindikationer: kardioskleros, njursvikt och hjärtinfarkt, lidit av patienten under de senaste sex månaderna.
 2. contin, vid vilken du kan ta läkemedlet, men gör det med försiktighet: tromboembolism, endarterit och onormal inskränkning av venösa och arteriella kärl.
 3. Prostatilen är kontraindicerat vid speciell känslighet hos organismen för komponenterna i läkemedlet eller dess fullständiga intolerans.

Instruktioner för användning

 1. Den torra substansen löses i 2 ml isotonisk natriumkloridlösning eller 0,5% lösning av novokain. Utspädning krävs inte i en separat behållare eller spruta. Det är mest lämpligt att förbereda lösningen i en ampull.
 2. Ange intramuskulärt en gång om dagen för 5 mg.
 3. Behandlingsförloppet är 5-10 injektioner. På doktorandens rekommendation övas också en andra kursintroduktion.

Efter avslutad behandling med Prostatilen noterar många män den terapeutiska effekten av dess användning och ihållande remission. Följande förbättringar noteras:

 • Ökad immunitet.
 • Slutsatsen från prostatahemligheten av mikroorganismer och leukocyter.
 • Förbättring av cirkulationssystemet.
 • Minskar antalet urinering.

Är det möjligt att härda endast prostatit med detta medel

Prostatilen är känt som ett av de mest effektiva läkemedlen för prostata sjukdomar.

Positiva recensioner av män karakteriserar perfekt det, som ett självständigt läkemedel som inte påverkar koncentrationsförmågan och reaktionshastigheten.

Men oftast ordineras injektioner och suppositorier för komplex terapi. De kombineras perfekt med antibiotika på grund av låg toxicitet.

Droganaloger

 • Prostatilen zink. Producerad i form av ljus. Innehåller vitamin E, vilket förbättrar sexuell funktion.
 • Vitaprost har ett brett spektrum av åtgärder. Men för att säga att han är bättre, kan du inte. Var och en av de två drogerna har sina egna egenskaper, och läkaren föreskriver dem enligt sjukdomsgraden.
 • Samprost och prostakor är kompletta analoger av preparatet.
 • Uroprost liknar Prostatilen i termer av komposition och skiljer sig endast från den suppositoriska kvantitativa sammansättningen.
 • I vissa läkemedel liknar effekten den terapeutiska effekten av läkemedlet. Bland dem kan vi namnge Athaliah och Bioprost.

prostatilen Med prostatit kallar många specialister en ny generationens medicin.

Ett brett spektrum av åtgärder och en hög grad av säkerhet möjliggör användning av den vid diagnosering av olika sjukdomar i prostatakörteln - från vanlig inflammation till godartade tumörer.

Användbar video

Vi föreslår att du bekanta dig med videoinstruktionen av ljuset Prostatilen från prostatit: