Huvud
Massage

Prostatilen i ampuller - En beredning av animaliskt ursprung för behandling av prostata sjukdomar

Hälsan hos reproduktionssystemets organ är mycket viktigt för en man både fysiskt och psykiskt.

Problem i den sexuella sfären begränsar inte bara möjligheten till ett helt liv, förmågan att bli barn, utan också påverka andra fysiologiska system.

Några män är generad för att prata om intima saker, men det krävs en snabb behandling av läkaren om eventuella kränkningar utvecklas.

Mängden läkemedel som syftar till att behandla sådana sjukdomar växer varje dag. Dessa inkluderar och Prostatilen-injektioner, instruktioner för användning, pris, recensioner av läkare och patienter om detta verktyg beskrivs i den här artikeln.

Sammansättning och egenskaper

I ampuller är Prostatilena ett pulver eller en porös massa av vit eller gulaktig färg. Det är ett lyofiliserat (fryst och torkat i vakuum) extrakt av prostata av tjurar. Detta råmaterial innehåller vattenlösliga proteiner som extraheras från organet. Som en hjälpkomponent tillsätts glycin.

Prostatilen i ampuller

Läkemedlet syftar till att behandla prostatit. Denna sjukdom åtföljs av inflammation i prostatakörteln, vilket medför att dess vävnad sväller, sväller, organ ökar i storlek.

Prostatan är mycket nära anatomiskt kopplad till urinröret och vasutstötningarna, dessa strukturer är belägna i centrum av körteln själv och genomtränger den genom och genom.

Med uppkomsten av svullnad minskar kanalernas lumen, vilket gör att mannen har svårt att tömma blåsan och svårigheten i reproduktiva sfären. Läkemedlet minskar inflödet av leukocyter till körteln, i samband med vilken den våldsamma inflammatoriska processen avlägsnas, ödemet minskar och blodkropparnas funktion normaliseras.

Enligt instruktionerna för användning kan injektioner Prostatilen fungera som förebyggande mot utvecklingen av cancer och obstruktion av prostata blodkärl.

Dess aktiva ingredienser förbättrar blodtillförseln av vävnader och muskelton i samband med urinprocessen.

Vid behandling av Prostatilen förbättras processen att bilda sexceller. Medlet har också en antimikrobiell effekt som hämmar utvecklingen av patogena mikroorganismer. Den positiva effekten av läkemedlet på immunitet i allmänhet noteras.

I kroppens celler sönderdelas peptidmolekylerna i extraktet i aminosyror. Dessa substanser och produkterna från deras biokemiska transformation utsöndras genom urinvägarna. Drogen ackumuleras inte i vävnader.
Prostatilenproduktion från animaliska råmaterial (extrakt av prostata) beror på att mänskliga organ svarar väl på preparat från liknande djurorgan.

Det vill säga substanser från tjurens friska prostatakörtel har en fördelaktig effekt på den patologiskt förändrade vävnaden i den mänskliga prostata.

Indikationer och kontraindikationer

Bifogad till läkemedlet Prostatilen i ampuller instruktion för användning säger att detta läkemedel används i sådana fall:

 1. prostatit i akut eller kronisk form;
 2. dysplasi av prostata;
 3. manlig infertilitet, provocerad av inflammation i reproduktionsorganen;
 4. postoperativ prostata och urinblåsning (inklusive komplikationer).

Injicera inte om:

 1. kardioskleros;
 2. myokardinfarkt;
 3. njursvikt
 4. allergiska reaktioner på ämnets komponenter.

Om patienten utvecklar ateroskleros eller riskerar att utveckla tromboembolism eller andra patologiska processer av vasokonstriktion används läkemedlet med ökad försiktighet. Det är önskvärt att ständigt övervaka patientens tillstånd.

Prostatilen i ampuller: bruksanvisningar

En väldigt viktig fråga för patienter när man behandlar Prostatilen är hur man spädar ut det korrekt. Före användning är det nödvändigt att lösa upp pulvret med novokain eller 0,9% saltlösning (i mängd 2 ml per 1 ampull av läkemedlet). Detta bör göras strikt före direkt användning, eftersom läkemedlet inte kan lagras i upplöst form.

Därefter måste du blanda vätskan tills den blir jämn och dra sedan in den i sprutan. Injektion utförs i gluteusmuskeln, en engångsdos av läkemedlet - 5-10 mg (beroende på läkarens recept).

Pulver till injektionssprutor utspädd med novokain

Blanda Prostatilen i en spruta med andra läkemedel är förbjuden. För att undvika oönskade negativa konsekvenser för kroppen är det nödvändigt att lösa upp lyofilizatet endast med de lösningsmedel som rekommenderas i instruktionerna. Efter utgångsdatumet ska läkemedlet användas som hälsorisk. Under behandlingens gång är det förbjudet att dricka alkohol.

Behandlingsförloppet kan vara 5-10 dagar. Läkemedlet ordinerar optimal behandlingstid. Under behandlingstiden rekommenderas det att regelbundna undersökningar av prostatakörteln fungerar. Efter den första ansökan om avlägsnande av akuta symptom kan du ta kursen för förebyggande åtgärder om några månader, men inte tidigare än 2-4 veckor och endast enligt läkarens anvisningar.

Biverkningar och överdosering

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Under behandling hos patienter är sådana biverkningar troliga:

 1. svaghet, yrsel, huvudvärk;
 2. minskad syn;
 3. illamående;
 4. minskad blodkoagulationshastighet;
 5. ökad leverstorlek
 6. creatinuria;
 7. allergiska manifestationer.

Biverkningar kan förvärras om Prostatilen används tillsammans med antikoagulantia, järnhaltiga preparat och läkemedel med tillsats av silver, trisamin, natriumvätekarbonat. Därför är deras samtidiga möte oacceptabelt.

Det finns för närvarande inga tillförlitliga data om överdosering. Men läkemedlet bör användas med försiktighet utan att bryta dosen som doktorn föreskriver. Om dosen har överskridits av någon anledning, måste du övervaka patientens tillstånd och, om du känner dig sjuk, kontakta en läkare eller en ambulans.

Doktorens kommentarer

Dessa läkemedel utnämner ofta tillräckligt ofta. Men i vissa fall ges företrädesvis injektioner, och i andra till Prostatilen i form av ljus.

Tillvägagångssättet för urval beror på patientens individuella egenskaper.

Detta läkemedel har utvecklats under relativt lång tid och har lyckats genomgå många kliniska prövningar.

Experter noterar att förutom de huvudsakliga terapeutiska effekterna av läkemedlet på den manliga kroppen finns det också en normalisering av hormonell bakgrund. Vissa läkare råder att använda drogen för förebyggande ändamål.

Patientrecensioner

Några män noterar den snabba åtgärden av läkemedlet, vilket uttrycks i normaliseringen av urinering efter tre dagars injektion. Andra indikerar att exacerbationer av kronisk prostatit avlägsnas snabbt, och återfall blir mindre frekvent.

Hos män med infertilitet ökar fertiliteten efter upprepade användningsområden för läkemedlet. Priset på läkemedlet är tillgängligt för de flesta patienter.

Negativa recensioner visar att efter en kort, kortsiktig förbättring hos vissa patienter, återkommer symptomen igen. I andra fall uppstår inte återhämtning alls.

Men vissa män som har upplevt behandling av prostatit, föreslår att misslyckandet av behandlingen är förknippad med bristande överensstämmelse med alla recept från läkaren. Om de tillsammans med injektioner av Prostatilen föreskrivs andra terapeutiska åtgärder (massage, diet, användning av ljus) kan de inte ignoreras.

Relaterade videoklipp

Öva dermatovenereolog om funktionerna i läkemedlet Prostatilen:

Prostatileninjektioner hjälpte många patienter att bli av med de obehagliga och farliga symptomen på prostatit och störningar i reproduktiv funktion. Övervakning av alla recept, utförande av prostata, uteslutning av överkylning och infektionsinfektion ökar effektiviteten hos sådan behandling. Om ett återfall inträffar kan läkaren rekommendera en andra kurs. Om patienten inte har möjlighet att göra injektioner kan läkemedlet ersättas med ett liknande medel, men i form av rektala suppositorier som kan användas ensam. Att lita på genomförandet av injektioner till personer utan speciell medicinsk utbildning är mycket farligt.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostatilen nyxes: Användbar åtgärd och indikationer för användning

En peptid bioregulator kallad Prostatilen utvecklades på 80-talet av XX-talet av anställda i den ryska militärmedicinska akademin. S. M. Kirov.

Producerad i form av suppositorier för rektal administrering och som ett vitt (eller gulaktigt) pulver-lyofilizat för att skapa en lösning för intramuskulär injektion.

I en ampoule med lyofilizat innehåller 5 mg av prostataxtraktet, om du gör en beräkning för vattenlösliga peptider. Hjälpkomponenten är glycin (25 mg). Ett förpackning innehåller 5 ampuller.

Farmakologiska verkningar av injektioner Prostatilen:

 • Avser preparat av animaliskt ursprung.
 • Ökar blåsans funktionella aktivitet.
 • Har en selektiv (organotropisk) effekt på prostatakörteln.
 • Har en korrigerande effekt på hemokoagulering, återställer mikrocirkulationen, undertrycker inflammation i njurarna och prostata.
 • Prostatilen minskar också trombos.

Indikationer för användning:

 • Icke-bakteriell prostatit av långvarig natur.
 • Postkirurgiska tillstånd efter operation på prostata.
 • Initiala symptom på prostata adenom.

Testresultat Prostatilen

Användningen av hanrotter för den experimentella modellen av infertilitet visade att prostatilen och testilin utövar en stimulerande effekt på testes spermatogenes och androgena funktion. Dessa medel, tydligen, korrigerar androgen-östrogenbalansen i djurets kropp som valts som en modell för infertilitet.

Experimentet gjorde det möjligt att dra slutsatsen att Prostatilen och Testilin ger klinisk nytta när de används för att stimulera spermatogenes av infertilitet och hyperandrogenism. Dessutom kan androgentillväxt stimulera copulativ funktion hos patienter med sexuella problem.

Analys av resultaten av behandling av 96 patienter med benign prostatahyperplasi (BPH) i åldern 51 till 89 år med prostatilen visade dess effektivitet för att lindra symptom av blåsutloppsobstruktion i BPH. Därför är administrationen av Prostatilen (injektioner eller suppositorier, läkaren uppmanar) till patienter med initiala eller måttliga subjektiva och objektiva symptom på BPH motiverat.

De vanliga metoderna för behandling av långvarig prostatit, som syftar till förstörelse av patogen mikroflora, har vissa nackdelar.

Därför testade forskare ett lovande tillvägagångssätt för behandling av prostatit med användning av Prostatilen, vilket är en polypeptid isolerad från prostata hos ett djur (nötkreatur). Studien omfattade 307 patienter med kronisk prostatit, som varade från 4 månader till 36 år. Ämnen för åldern varierade mellan 18 och 74 år. Dosen av läkemedlet 5-10 mg administrerades en gång om dagen under 5-10 dagar. Omedelbar långtidseffekt uppmättes efter avslutad behandling och efter 4-6 månader.

Den kliniska effekten av injektioner Prostatilen uppnåddes med 2-3 injektioner och steg till max genom 5-6 injektioner. I sällsynta fall var behandlingen upp till 8-10 injektioner.

Läkemedlet bidrar till att symptomen försvinner eller försämras hos 96,7% av patienterna. Positiva förändringar uppnåddes med smärta, diurese, sexuell dysfunktion, sömn och allmäntillstånd. Prostatilen har visat sig effektivt i kronisk prostatit och nytta i kombination med andra metoder för att hantera denna bestående och återkommande sjukdom.

Prostatileninjektioner är kompatibla med antibiotika, påverkar inte reaktion och koncentration av en person.

Metod för utspädning och administrering av läkemedlet:

 • Lyofilizatet bör lösas i en eller två milliliter saltlösning eller vatten för injektion, eller 0,25-0,5% lösning av novokain. Blanda ingredienserna innan lösningen går in i sprutan.
 • Injektionerna görs intramuskulärt, läkemedlet administreras i genomsnitt. Om du anger snabbt kan en klump bildas.

Prostatilen: ampuller för utspädning med prostatit

Prostatilen (ampuller och suppositorier) har en effektiv antiinflammatorisk, antibakteriell immunomodulerande aktivitet.

Efter introduktionen av läkemedlet förbättras urinering, liksom reproduktiva och sexuella funktioner.

Behandlingsförloppet är från 5 till 10 dagar. Omplacering tillåts inte tidigare än 2-4 veckor efter första kursen.

Med prostatitmedlet administreras intramuskulärt, 5-10 mg en gång om dagen.

Ampuller Prostatilen kan inte användas i följande fall:

 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.
 • Syndrom med nedsatt njurfunktion (njursvikt).
 • Myokardinfarkt.
 • Muskel- och hjärtslagets hjärta (kardioskleros).

Obligatoriskt samråd med en läkare är nödvändig för patienter som önskar använda prostatilen och har ökad risk för:

 • ateroskleros;
 • tromboembolism;
 • Andra tillstånd, som kännetecknas av en minskning av den arteriella eller venösa bädden.

Biverkningar av Prostatilen inkluderar:

 • illamående;
 • vag och suddig syn;
 • reaktioner av allergisk natur, inklusive klåda och ödem;
 • yrsel och huvudvärk;
 • generell svaghet
 • problem med blodkoagulerbarhet
 • illamående;
 • ökad frisättning av kreatin med urin
 • blödning från mag-tarmkanalen.

För förebyggande av prostatit eller BPH används vanligtvis Prostatilen i form av suppositorier (suppositorier för rektal administrering). Kurs - inte mer än en gång i månaden, 10 dagar, 1 ljus.

Ampuller Prostatilen urolog kan rekommendera för lindring av inflammatorisk process i prostata, med ytterligare övergång till underhållsterapi med användning av rektala suppositorier.

Prostatilen: Injektioner för prostata adenom och urinretention

Godartad prostatahyperplasi, även känd som prostataadenom och godartad prostatisk obstruktion, är ett tillstånd där en mans prostatakörtel utvidgas.

När prostata ökar komprimerar denna körtel urinröret, blåsans väggar blir tjockare, trots allt kan blåsan förlora sin förmåga att helt tömma.

Konstruktion av urinröret och urinretention (oförmågan att helt tömma urinblåsan) är orsakerna till många problem som är förknippade med BPH, och de löses genom Prostatilen-injektioner.

Den aktiva substansen Prostatilen hjälper till att reglera tonen i musklerna i blåsan och minskar svullnad i prostata, vilket gör urinprocessen märkbart lättare.

När i experimentella djurstudier (råttor) visade det sig att de 30-dagars injektion prostatilen förhindra hyperplasi utveckling och normalisera prooxidant-antioxidant balansen i vävnader.

I prostataadenom administreras läkemedlet intramuskulärt, 5-10 mg en gång om dagen, i 5-10 dagar.

Endast Prostatilen-injektioner hjälper inte att bota BPH, förutom de har kontraindikationer. Därför kan du inte tilldela dem själv, även för förebyggande syfte.

Möjlig förkortad behandling med Prostatilen injektioner för akut reflex urinretention efter operation:

 • För 5-10 mg Prostatilen, 2 eller 3 gånger om dagen, i 1 till 3 dagar.
 • Den torra substansen i ampullen (10 mg) löses i 4 ml vatten för injektion eller i 0,25-0,5% novokainlösning (för dem som är rädda för smärta) och injiceras intramuskulärt.

Kontraindikationer för injektioner Prostatilena inkluderar:

 • Nekros av hjärtmuskeln - "hjärtinfarkt."
 • Progressiv njursjukdom - njursvikt.
 • Cardio.

Biverkningar:

 • symptom som liknar kronisk trötthet;
 • tillfällig suddning av syn
 • utvidgning av levern
 • huvudvärk.

Analoger av läkemedlet är:

 • Uropist (suppositorier).
 • Vitaprost (tabletter och suppositorier).
 • Samprorost (lyofilizat och pulver).

Pris Prostatilens injektion i ampuller med 5 mg (5 stycken per förpackning) är 128 rubel och över, beroende på apotekets markering.

De flesta recensionerna om drogen är positiva, eftersom det har en snabb inverkan och liten kontraindikation. Män med prostatit och BPH noterar normaliseringen av urinering, och till och med en ökning av sexuell lust. Nackdelarna med Prostatilena inkluderar injiceringarnas ömhet (det verkar inte för alla).

prostatilen

Beskrivningen är aktuell på 2014/09/14

 • Latinska namn: Prostatilenum
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Prostatilen, Zink, E-vitamin
 • producent: Lekhim, AO, Kharkov, Ukraina

struktur

1 ampull med ett läkemedel i form av liofizilata för beredning av lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

rektal stolpiller Prostatilen-Zink i dess komposition har:

Som hjälpmedel i ljus används:

Typ av problem

Läkemedelsberedning på hyllorna i apotekskiosker är följande:

 • frystorkades(de aktiva ingredienserna torkas genom frysning i ett vakuumutrymme) pulverför framställning av en lösning för intramuskulär injektion, förpackad med 5 mg injektionsflaskor. Ampuller är fixerade i en plan cellpack med 5 stycken. En kartong innehåller 1 platta.
 • Rektala ljus Prostatilen - cigarrliknande grädde eller grädde suppositories med gråaktig färgton (även en marmorövergång tillåts). Formen av frisättning har en specifik lukt. I blisteren (konturcellförpackning) placeras 5 suppositorier. I kartongboxen sätts 1 eller 2 tallrikar med ljus.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen - En kombinerad farmaceutisk beredning med alla terapeutiska effekter som är nödvändiga för effektiv behandling av sjukdomar prostata. Den viktigaste aktiva komponenten i rektala suppositorier och torrt lyofilat har en specifik, Organotropona åtgärd på prostata. Först och främst reducerar prostatilen puffiness och leukocytinfiltration hos glandulärorganet, än uppvisar dess antiinflammatorisk effekt.

Drogen påverkas också av vaskulär säng - förbättrar signifikant mikrocirkulatorisk komponent, underlättar både blodplätt och plasmakomponenter av hemostas. Dessa egenskaper hos läkemedlet gör det möjligt att eliminera problem med blodstasis i bäckenorganen är så vanliga i den moderna världen som de utvecklas på grund av en stillasittande livsstil.

Stagnerad har sitt inflytande på skyddande funktioner kropp. I synnerhet stimulerar läkemedlets terapeutiska effekt aktiviteten hos den humorala länken av immunitet och icke-specifika motståndsfaktorer. Det vill säga användningen av läkemedlet kan bli av med en sådan frekvent orsak till prostatit - en del exogen patogen. Positiv effekt på tonen i muskelramen hos blåsan, underlättande urinering.

Glöm inte om en annan, inte mindre viktig, komponent i drogen - zink. Mikroelementet förhindrar utvecklingen av godartade och maligna processer i prostatakörteln, vilket eliminerar problemet adenom Plåten av det moderna medicinska samhället av prokologer. Zink påverkar väsentligt Sexuell funktion hos män, även i en mycket gammal ålder - bidrar till bevarandet av integriteten hos enskilda spermatozoer, ökar attraktionen mot det motsatta könet.

Även denna biologiskt aktiva del av läkemedlet för män är stark faktor för immunförsvar. Zink behövs för att slutföra mognad av vissa specifika celler som är involverade i kroppens immunsystem, bidrar till en adekvat syntes cytokin, upprätthåller sitt eget motståndskraft mot organismen vid den erforderliga nivån.

Separat bör det noteras vitamin E i denna farmaceutiska produkt. Dess terapeutiska effekter för den manliga kroppen kan helt enkelt inte underskattas, eftersom de utgör en hel lista med användbara egenskaper:

 • underhåll av aktivitet sperma;
 • förebyggande av intravaskulär koagulering (allestädes orsak till trombos i bäcken)
 • en uttalad antioxidant effekt (skyddar cellulära strukturer från destruktion av fria radikaler);
 • starka antiinflammatoriska egenskaper;
 • förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet är effektivt absorberad i tjocktarmen eller in i blodomloppet genom injektion, beroende på frisättningsformen för läkemedlet (rektal suppositorium eller torrt lyofilat för lösningstillverkning).

Prostatilen är ett komplext, inhomogent läkemedel, därför avviker de aktiva beståndsdelarna lite. Vitamin komponent tränger in i den regionala och huvudsakliga blodbanan genom att länka med lipoproteiner och albumin, allestädes närvarande avsatt (lager av fettlösligt vitamin E finns i binjurar, testiklar, hypofys och naturligtvis i fett och muskler).

zink har inte kumulativa egenskaper, därför efter absorption och terapeutisk effekt visas från kroppen genom avföring (i procentandelen genom avföring, elimineras det största antalet - 85%), urin och svett.

Om farmakokinetiska förmågor Prostatilena, tyvärr är nästan inget känt.

Indikationer för användning

 • kronisk prostatit;
 • störning av urineringstiden
 • godartad adenom (hyperplasi) av prostata;
 • tromboflebitbäckenområdet;
 • man infertilitet;
 • hemorrojder;
 • komplikation efter prostatakirurgi
 • ålder abnormiteter i prostatakörteln;
 • sexuella störningar.

Kontra

 • Individuell ökning känslighettill de farmaceutiska preparatets beståndsdelar;
 • Förvärvat eller ärftligt intoleransbiologiskt aktiva komponenter i läkemedlet;
 • Njursvikt
 • kardioskleros;
 • Myokardinfarkt.

Var försiktig bör ordinera läkemedlet med risk för utveckling tromboembolism, ateroskleros, obliterans endarteriite eller andra nosologiska enheter, i vilka den patofysiologiska karaktären är en förträngning av den arteriella eller venösa bädden.

Biverkningar

De negativa effekterna av konservativ behandling med en farmaceutisk produkt kan manifestera sig som:

 • suddigperspektiv;
 • allergiska reaktioner (rodnad, svullnad, klåda i huden) med ökad känslighet hos kroppen till ett protein av animaliskt ursprung;
 • spänd känsla av vanligt trötthet;
 • minskning av blodkoagulering;
 • svaghet;
 • huvudvärk och yrsel;
 • blödningar från olika delar av mag-tarmkanalen;
 • utvidgning av levern
 • illamående;
 • creatinuria.

Instruktioner för användning Prostatilena (Metod och dosering)

Hur man använder torrt lyofilat

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För lösningsberedning alla innehållet i flaskan måste lösas upp i 1-2 ml isoton lösning av natriumklorid, vatten för injektion eller 0,5% novokain lösning. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner, som regel, smärtfri, Men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna är gjorda intramuskulärt 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Naturligtvis kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Schema för rektal suppositorieapplikation

Prostatilen Zink är förpackat i blåsor (konturerade cellförpackningar) som öppnas på perforeringslinjen när suppositoriet tas. Därefter injiceras tabletten direkt i anusen. Innan manipulation det anogenitala området bör sköljas ordentligt för att underlätta sugningssteget för det farmaceutiska preparatet. direkt efter administrering av läkemedlet Det finns en viss tid (rekommenderas - minst en halvtimme) kommer att hållas i horisontellt läge - i ett givet tidsintervall tid att helt absorbera läkemedlet i ändtarmen, och därmed inte kommer att orsaka obehagliga känslan av en främmande kropp och kommer inte att falla vid fel tidpunkt. Om nödvändigt, konservativ terapeutisk kurs upprepningar på 1-6 månader.

Ljus Prostatilen doseringsanvisningar

 • terapeutiska ändamål - 1 ljus 2 gånger om dagen (helst på morgonen och på kvällen), vanligtvis inom 5-10 dagar;
 • profylaktiska ändamål - 1 stiftpiller en gång om dagen.

överdos

När man använder läkemedlet i form av suppositorier i höga doser (mer än 400 mg per dag) under en lång tid kan följande utvecklas:

 • feber;
 • dyspeptiska störningar;
 • övergripande svaghet och trötthet;
 • ökning i koncentrationen kolesterol;
 • dehydratisering;
 • elektrolyt obalans i blodplasma;
 • huvudvärk;
 • nedsatt lungfunktion;
 • ökad aktivitet kreatinkinas och som följd creatinuria;
 • absolut minskning tyroxinoch trijodtyronin i blodplasma;
 • ökning i proportioner östrogenoch androgeneri urinen;
 • njurinsufficiens.

Specifik farmaceutisk motgift för överdosering Prostatilom är inte, eftersom individen symptomatisk behandling enligt de observerade biverkningarna.

interaktion

Kontraindicerad användning av läkemedlet Prostatilen med följande läkemedel:

 • natriumbikarbonat;
 • trisamin;
 • antikoagulantiaindirekt verkan (t ex etylbikiumacetat, dicumarol);
 • en beredning av järn och silver.

Vitamin E, som är närvarande i sammansättningen av medicinska suppositorier som en av de aktiva ingredienserna, ökar effekten steroid och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, reducerar toxiska effekter hjärtglykosider (speciellt digoxin och digitoxin), har en motsatt riktad effekt på vitamin K, ökar terapeutisk effektivitet antiepileptiska läkemedel. Dessa kliniska interaktioner bör beaktas vid förskrivning av rektala suppositorier på grund av konservativ behandling av något av dessa läkemedel.

Försäljningsvillkor

Både lyofiliserad lösning och rektala suppositorier frisätts utan motsvarande receptorns ämne.

Förvaringsförhållanden

Håll läkemedelsprodukten på ett mörkt ställe vid en temperatur av 9 till 15 grader Celsius. Det är också nödvändigt att göra läkemedlet otillgängligt för små barn för att undvika eventuella oförutsedda situationer.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Konservativ loppet av terapi läkemedel inte kunna påverka reaktionshastigheten och koncentrationen vid bilkörning eller andra potentiellt livshotande mekanismer bör dock avstå från en sådan komplicerad manipulation under rehabilitering, som bland de biverkningar är dimsyn och yrsel.

analoger

Analoger av läkemedlet representeras av följande läkemedel som produceras på Ryska federationens territorium: Vitaprost, Uroprost, Samprost, extrakt av prostata av nötkreatur. De flesta patienter som har prostataproblem frågar sig vilken av drogerna man ska välja, eftersom deras verksamhet är mycket densamma. Att svara på denna fråga är mycket enklare genom exemplet, det vill säga, Vad är bättre - Prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen består av ett litet antal aktiva ingredienser som utmärker sig mycket terapeutiska effekter, så att du kan bli av med en obehaglig nosologisk enhet under några dagar.

Komposition Vitaprost täcker ett mycket bredare lista av biologiskt aktiva substanser, t ex rektala suppositorier innehållande ett antibiotikum effektiva för att bekämpa en mångfald grampositiva och gram mikroorganismer. Om patologi inte har en distinkt patogen kan förekomsten av en antibiotikakomponent emellertid leda till mycket allvarliga biverkningar behandling.

Slutsatsen föreslår sig själv - varje farmaceutisk beredning är optimal för sitt utbud av medicinska indikationer. Valet av medicinering, föreskrivna doser och varaktighet av kursen ska överföras till en kvalificerad specialist och följ klart rekommendationerna från läkarens råd.

barn

Läkemedelspreparat används inte i pediatrisk praxis på grund av dess terapeutiska effekter och specificiteten av indikationer för användning.

Recensioner om Prostatilena

Läkemedlet är populärt bland den manliga hälften av vår planet på jorden, eftersom läkemedlet effektivt kan eliminera ett så stort antal problem med prostatakörteln och inte bara. Först och främst förespråkas recensioner om Prostatilena för de uttryckta terapeutiska egenskaperna hos läkemedlet, vilket framgår av längden av den konservativa kursen av sanitet. Det är inte alltid möjligt att bli av med en hosta, rinnande näsa och kallt för mycket kortare tid, och den farmaceutiska formuleringen gör det möjligt att eliminera de djupa inflammatoriska processer i prostatan och många andra patofysiologiska komplexa problem med en mans hälsa.

Särskilt populärt är ett läkemedel som Prostatilen Zinc-ljus, recensioner som avslöjar denna hemlighet. Det är mycket lättare för män att använda rektala suppositorier i deras dagliga liv än torrt lyofilat för att förbereda en lösning för intramuskulära injektioner. Och injektioner är inte alltid lämpliga på egen hand, och ibland finns det inga nödvändiga förutsättningar för sådana komplicerade manipuleringar.

Det tematiska läkemedelsforumet avslöjar också några av de generella effekterna av ett läkemedelsläkemedel, som vanligtvis inte fokuserar på informationssidor. Naturligtvis talar vi om effekten på manlig sexuell funktion. Biologiskt aktiva komponenter stimulerar på alla sätt spermatozoas aktivitet, behåller sin integrerade struktur och utövar antioxidantverkningar, men ännu viktigare förbättrar preparatet mikrocirkulationsbädden. Det vill säga, ljus återställer bokstavligen den normala erektionen, så nödvändig för män för det normala fysiska och mentala livet.

Prostatilena pris, var man kan köpa

Pris Prostatilena Zink i Ryska federationen är heterogen, det vill säga tabletter för rektal administrering kan köpas i Moskva inom 380 rubel och i St. Petersburg (St Petersburg) för 340 rubel. Priset på ljus Prostatilen Tznik i Ukraina är något lägre. Så ljus för prostatit kan köpas i genomsnitt för 140 hryvnian.

Läkemedelsberedning i ampuller är dyrare i apotekskiosker i båda länderna. Till exempel, i Ukraina kostade injektioner med Prostatilens lösning 190 hryvnias.

Prostatilen - instruktioner för användning, analoger betyg frisättningsformer (rektala suppositorier 30 mg och 50 mg injektioner i ampuller för injektion 5 mg tabletter) av läkemedlet för behandling av BPH och prostatit (prostatahyperplasi) hos män. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostatilen. Presenteras är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användning av prostatilen i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger Prostatilena i närvaro av befintliga strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och BPH (godartad prostatahyperplasi) hos vuxna män. Preparatets sammansättning.

prostatilen - en beredning av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan.

Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

struktur

Extrakt av prostata (substansen är ett extrakt av prostata med tillsats av glycin) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Data om läkemedlets farmakokinetik är inte tillgängliga.

vittnesbörd

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostata
 • godartad prostatahyperplasi.

Blanketter för frisläppande

Ljusreaktal 30 mg och 50 mg.

Lyofilizat för beredning av en lösning för intramuskulär injektion av 5 mg (injektioner i ampuller för injektion).

Det finns inga andra dosformer, vare sig det är piller eller kapslar.

Instruktioner för användning och dosering

Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll).

Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång per dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet administreras intramuskulärt vid 5-10 mg en gång om dagen. Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1-2 ml av en 0,9% lösning av natriumklorid eller 0,25-0,5% lösning av novokain eller vatten för injektion. Behandlingstiden är 5-10 dagar. Vid behov kan kursen upprepas efter 1-6 månader.

Om en eller flera injektioner av läkemedlet saknas, är behandlingen inte stoppad, en förlängning av behandlingsförloppet för antalet missade dagar med antagning rekommenderas.

Bieffekt

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kontra

 • barn och ungdomar under 18 år
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor.

Användning hos barn

Kontraindikerad utnämning av prostatilena barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Funktionerna vid åtgärden vid första inträde och när den dras tillbaka gör läkemedlet inte. Användningen av läkemedlet i kroniska sjukdomar har inga speciella egenskaper.

Det produceras under varumärket Prostatilen Zinc för den europeiska marknaden, innehåller dessutom zink och vitamin E.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med rörliga mekanismer och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad koncentration och hastighet av psykomotoriska reaktioner.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta effekter av läkemedelsinteraktion Prostatilen med andra läkemedel har inte identifierats.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Analoger av läkemedlet Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

När Prostatilen föreskrivs i injektioner och dess positiva effekter

Biostimulanter, som är baserade på extrakt från djurvävnader, var kända även under sovjetiska tider. Urologer använder dem för att behandla prostata. I det här fallet kommer drogerna att vara mycket användbara. Prostatilen i pricks är ordinerad mycket ofta.

Sammansättning och egenskaper

Denna kombinerade beredning består av flera komponenter:

 • extrahera från extraktet av proteiner från prostatakörteln av nötkreatur;
 • zinksulfat;
 • acetat;
 • hjälpämnen.

Närvaron i injektionsvätskan, som innehåller E-vitamin, gör att den kan transporteras tillsammans med blodceller. Att komma in på prostatakörteln har en komplicerad effekt på det:

 • eliminerar ödem;
 • förhindrar blodproppar, förbättrar blodcirkulationen
 • ökar rörligheten för spermatozoa;
 • skyddar det manliga reproduktionssystemet från påverkan av riskfaktorer;
 • eliminerar patogen mikroflora
 • ökar tonen i blåsans muskler;
 • normaliserar den hormonella bakgrunden.

Denna effekt kan uppnås tack vare en kombination av ämnen i läkemedlet. Zink är ansvarig för att toning det manliga reproduktionssystemet, det är ansvarigt för reglering av produktionen av testosteron. Läkemedlet är mycket effektivt för prostatit och åldersrelaterade förändringar i reproduktionssystemet.

Viktigt! Denna medicinering är inte tillgänglig i tabletter.

I vilka fall visas det?

Prostatilen i ampuller används vanligtvis för insjuknande av sjukdomar:

 • kronisk eller akut inflammatorisk process i prostata;
 • hyperplasi (adenom);
 • infertilitet;
 • åldersrelaterade störningar av reproduktiv funktion
 • komplikationer efter operation relaterad till reproduktionssystemets organ
 • benägenhet att bilda blodproppar
 • kränkningar av urinering
 • infiltrering av prostata.

Om du har hemorrojder, är det bäst att använda samma läkemedel i ljus. Läkemedlet ordineras först efter analys och undersökning. Varaktigheten av behandlingen, dosen och multipliciteten av läkemedlet beräknas individuellt.

När kan du inte använda det här verktyget?

Under samlingen av en anamnese bör urologen informeras om alla befintliga sjukdomar. Detta beror på att Prostatilen har flera kontraindikationer. Det används inte när:

 • allergier mot enskilda komponenter i produkten;
 • intolerans av bioaktiva ämnen, framkom från födseln eller under livet;
 • cardio;
 • misslyckande av njursjukdom
 • patologi, vilket leder till en minskning av lumen i venerna eller artärerna;
 • myokardinfarkt.

En patient med en tendens till en allergisk reaktion ges ett test. För att göra detta, är huden på armen bredvid armbögen något repad med en sprutnål och applicera en liten mängd medicin till denna plats. Om 20 minuter blev denna plats röd eller svullnad - injektioner kan inte göras.

Viktigt! Använd endast läkemedlet om patientens ålder är över 15 år. Det är inte heller tilldelat kvinnor.

Hur man använder

Innan du använder produkten för första gången bör du noggrant läsa instruktionerna. Under behandlingen beräknas dosen noggrant, enligt doktors recept. Behandlingsförloppet beräknas utifrån svårighetsgraden: med prostatit det går 5 dagar, med adenom - upp till 10.

Under behandlingen måste du undvika stress, inte överkol, äta ordentligt. Överdriven stress på matsmältningssystemet bör undvikas. Det finns inga andra speciella instruktioner för att ta Prostanatilen. Under behandling är det inte förbjudet att utföra ett exakt jobb eller köra bil, det påverkar inte koncentrationen och mentala förmågor.

Framställning av injektionslösning

Läkemedlet för injektion säljs inte i färdig form - i ampuller istället för den färdiga lösningen är pulver. Direkt före användning blandas den med novokain eller saltlösning. Prostatolen i denna form ska spädas enligt instruktionerna:

 1. Ta 2 ml novokain 0,5% eller en vattenhaltig lösning av natriumklorid 0,9% och blanda det med ampullens innehåll. Om du väljer nyokain, kommer det att vara mindre smärtsamt att sätta in en injektion.
 2. Skaka blandningen noggrant.
 3. Intramuskulära injektioner görs en gång om dagen för 0,005 eller 0,01 gram. Vuxna injicerar mer droger, ungdomar mindre. Vid beräkningen av dosen beaktas även patientens vikt.

Under behandlingen, brukar inte mer än 5 eller 10 injektioner. Vid kroniska inflammatoriska processer kan det upprepas efter 1-6 månader. Akut abakteriell prostatit kan elimineras inom 5 dagar.

Viktigt! Späd det färdiga pulveret omedelbart före användning.

Överdosering och biverkning

Injektioner görs bäst på sjukhuset eller instrueras att administrera medicinen till en person med medicinsk utbildning, eftersom långvarig användning i en felaktigt beräknad dos kan leda till att symptom uppträder:

 • dyspepsi;
 • ökning av mängden kolesterol i blodet;
 • feber;
 • apati, slöhet, minskande vitalitet;
 • funktionsfel i lungsystemet;
 • dehydrering;
 • keratinurii;
 • Brott mot elektrolytbalansen i blodplasma;
 • huvudvärk;
 • ökning av urinmängden östrogener och androgener.

Några av de angivna avvikelserna kan endast detekteras genom kliniska studier. Om det finns tecken på överdosering, kontakta en läkare. Detsamma bör göras med utseendet av biverkningar:

 • förlust av synbarhet;
 • blodförtunning
 • förlust av orientering i rymden, yrsel;
 • smärta i huvudet;
 • ökad trötthet, svaghet;
 • störning i matsmältningssystemet - illamående
 • utvidgning av levern
 • blödning.

När du behandlar på ett sjukhus, kommer läkaren snabbt avgöra hur dåligt medicinen verkar på kroppen. Om du sätter injektioner hemma måste du övervaka ditt tillstånd. Om du är oroad över ett eller flera av följande symtom, kontakta en läkare.

Samverkan med olika ämnen

 • natriumbikarbonat;
 • att ha i sammansättning silverjoner;
 • påverkar nivån av järn i blodet;
 • trisamin;
 • Bisquamacetat etyl, dikararol och andra antikoagulantia.

Ta K-vitamin tillsammans med det är förbjudet, eftersom Prostatilen ändrar dess effekt mot motsatt. I hjärtglykosider reducerar den toxiska effekterna.

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • steroider;
 • läkemedel mot epilepsi.

Förhållanden för lagring av ett läkemedel

I apoteket Prostatilen kan köpas utan recept, men självmedicinering är inte värt det. Det är viktigt att lagra den lyofiliserade lösningen korrekt så att den inte förlorar dess egenskaper.

 • Placera förpackningen på ett ställe där det inte finns tillgång till barn.
 • förvaret måste vara mörkt;
 • temperaturreglering 9-14 grader.

Följ noggrant utgångsdatumet för pulvret och andra komponenter för beredning av lösningen. Läkemedlet som lagrats felaktigt bör inte användas för behandling. På apotek ska läkemedlet placeras i speciella kylskåp eller displayfodral, där rätt läge upprätthålls.

Viktigt! Paketpriset på ampuller är ca 400 rubel.

Liknande medel

Ibland kan läkare inte förskriva Prostatilen i injektioner, men dess analog. Detta beror på det faktum att ibland krävs en starkare åtgärd eller en kombinerad variant som innehåller ett antibiotikum.

Förteckningen över liknande läkemedel är som följer:

 1. Vitaprost - innehåller ett antibiotikum som tillåter att använda läkemedlet för bakteriell prostatit och andra infektionssjukdomar.
 2. Uropist - har en identisk sammansättning, men mängden av huvudämnet i den är högre. Utnämnd i löpande fall.
 3. Bioprost - ordineras till de som är allergiska mot vissa komponenter i Prostatilen.
 4. Samprost - en komplett analog, skiljer sig endast från att den är tillgänglig i form av ett pulver, från vilket du därefter preparerar injektionslösningen.
 5. Prostacor - verkan och sammansättningen av detta läkemedel är identiska med det grundläggande läkemedlet.

Priset på identiska droger kan variera. Byt inte ut Prostatilen själv på de tre första alternativen i listan. När du använder Uroprost är det svårt att beräkna rätt dosering, och Vitaprost ska endast användas med en bekräftad bakterieform av sjukdomen.

Läkarna bekräftar effekten av Prostatilen, men injektioner rekommenderas endast användas om du behandlas på ett sjukhus. Det är mycket svårt att skilja det självständigt, även efter rekommendationerna. För poliklinisk användning hemma finns det en bekvämare form - rektala suppositorier. Män uppskattade också detta läkemedel mycket. De noterar att efter behandling finns det en stabil remission av prostatit.