Huvud
Skäl

Prostatit hos ungdomar - orsakerna, symptomen och sätten att behandla

Numera börjar sjukdomar som tidigare var karaktäristiska för åldersgruppen förekomma hos yngre patienter. Nyligen detekteras ofta prostatit hos ungdomar. Vad är orsaken till denna trend?

Orsakerna till prostatit hos ungdomar

1. övervikt. Regelbunden användning av öl och snabbmat leder till fetma, åtföljd av hormonell obalans. Fettvävnad stimulerar produktionen av östrogen - det kvinnliga könshormonet, som i slutändan ersätter testosteron, är nödvändigt för prostatakörtorns normala funktion. Dessutom skadar hälsosamma matvanor tarmar och ökar risken för vasospasmer.

2. Missbruk av alkohol orsakar också vaskulära patologier. Blodtillförseln till organen förvärras, den nödvändiga mängden näringsämnen når inte delar av genitourinärsystemet.

3. fysisk inaktivitet. Lång vistelse i sittande läge och bristen på regelbunden fysisk aktivitet saktar metabolism inte bara i prostata, utan genom hela kroppen. Moderna barn spenderar mer och mer tid på datorn och mindre och mindre för aktiva spel. Förlängningen av prostatajuice är bruten, den bryter ner i folliklarna och orsakar svullnad.

4. underkylning. Strävar efter att se snygg ut och se ut som deras idoler, tonåringar klär inte på vädret, föredrar snäva underkläder och snäva jeans. Effekten av förkylning leder till inflammation i de inre organen.

5. infektion. Orsakat samlag är den främsta anledningen till att ungdomar är i receptionen hos en prokolog. Med försvagad immunitet kan varje patogen som kommer in i lymfatiska, utsöndrings- eller cirkulationssystemet orsaka inflammation. Oftast en komplikation i form av prostatit är patienter med trichomonas, gonorré, Ureaplasma, klamydia, cytomegalovirus, gonokocker, herpes, mykoplasma. Mikroorganismer kan tränga in i körtelvävnaderna på olika sätt:

 • lymfogena (till exempel från ändtarmen);
 • hematogena (foci av inflammation i lungorna, mag-tarmkanalen);
 • fallande (från organen i genitourinary system);
 • stigande (från urinröret).

symptom

Vid det inledande skedet kan tillståndet som åtföljer prostatit hos ungdomar indikera en allmän förgiftning av kroppen. Det finns en minskning av styrka, irritabilitet, minskad effektivitet.

En larmsignal, som talar om sjukdomsövergången i en akut form, är obehag vid urinering: carvings, en känsla av ofullständig tömning, smärta, frekventa önskningar. Kan avsevärt minska könsträckan, orgasmens avgrund. Patienter klagar ofta på problem med erektion. Smärta kan inte associeras med intim intimitet eller urinprocessen. Med prostatit känns obehag ibland i nedre delen av ryggen, i underlivet eller bakom i ljummen, skrotum, perineum.

Förutom obehagliga symptom kan en ung man få ett psykologiskt trauma, förlora förtroende för sina egna förmågor, uppleva känslor av depression, depression.

effekter

Den viktigaste komplikationen som orsakas av brist på snabb behandling är infertilitet. Running prostatit hotar med impotens, som kan utvecklas i åldern 25-30 år. Sjukdomen kan också spridas till angränsande organ, vilket orsakar sådana patologier som pyelonefrit, cystit och andra. I vissa fall kan kirurgi krävas för att avlägsna ärrbildning och skada i genitourinärsystemet.

Purulent prostatit är en komplikation av smittsamma. Sjukdomen kan utvecklas hos en patient i vilken åldersgrupp som helst. Sjukdomen fortskrider på grund av följande faktorer: hypotermi, reproduktion av patogena mikroorganismer på bakgrunden av nedsatt immunförsvar, närvaron i blodet av en staphinfektion, skador på urinröret. Purulent prostatit kan gå till ett kroniskt stadium, hotar det med njursjukdomar, cystit, sepsis, abscess.

Behandling av prostatit hos ungdomar

För att identifiera prostata i lesionen och bestämma sin grad utförs specialisten en rektal undersökning. I fallet med körtelens patologi finns det behov av ytterligare diagnos: bakteriesåkning, vilket gör det möjligt att identifiera patogenen och analysera den hemliga produkten.

Framgången av behandlingen beror direkt på de åtgärder som vidtas i tid. Om testen bekräftar patologins infektiösa ursprung föreskriver urologen en lång tid av antibiotika. Konservativ behandling kan också inkludera läkemedel som förbättrar blodflödet, eliminerar spasmen i urinröret, normaliserar ämnesomsättningen, lindrar inflammation. För att behålla kroppen i en ton rekommenderas användningen av multivitaminer och immunmodulatorer.

När sjukdomen passerar in i åldringsstadiet, kommer stagnation av blod och lymf att hjälpa till att förhindra prostata massage. Välprövade och fysioterapeutiska procedurer: Låg-energi laser exponering och transrectal mikrovåg hypertermi.

I vissa fall är kirurgi nödvändig. Om urinering är helt blockerad utförs punktering episthotomy, urinen lämnar genom ett speciellt rör. En purulent abscess avlägsnas genom dränering.

förebyggande

För att förhindra inflammation i prostata är inte svårt, följ bara de grundläggande rekommendationerna:

 • balanserad näring
 • måttlig fysisk aktivitet
 • tidig besök hos urologen vid de första symtomen på genitourinary systemets patologier;
 • dagliga vattenprocedurer, hygienstandarder
 • undvikande av hypotermi.

Huruvida det finns en prostatit hos barn?

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. I regel omfattar riskgruppen män vars ålder är 25-45 år. Men inflammationen i prostata kan förekomma hos mycket unga pojkar. Prostatit hos barn, fenomenet är inte vanligt, men föräldrarna till söner borde vara uppmärksamma på att diagnosen är korrekt och att sjukdomen är adekvat behandlad.

orsaker till

Hos barn uppstår inflammation i prostatakörteln kraftigt och kännetecknas av ett akut stadium av flödet. Med ett alltför svagt immunförsvar och med fullständig frånvaro av terapeutiska åtgärder passerar prostatit till ett kroniskt stadium.

Det är känt att prostatit kan vara av två typer:

Prostatit av en bakterieart uppträder på grund av infektion med den patogena mikrofloran i hankörtelzonen. I en liten ålder kan detta hända på grund av infektion inom moderns livmoder av utländska mikroorganismer - stafylokocker, svampar, klamydia och vissa venerala sjukdomar. Infektion är också möjlig vid leverans från den infekterade mamman genom födelsekanalen.

I tonåren kan prostatit utvecklas på grund av oskyddad samlag.

Det finns ett antal faktorer som predisponerar utvecklingen av en sådan sjukdom. Dessa inkluderar:

 • akut hypotermi och katarralsjukdomar;
 • psykologisk och emotionell överbelastning
 • trauma mot muskelfibrer vid lyftning av vikter och överdrivande fysiska övningar;
 • bär fela underkläder - tätt och smalt;
 • stillasittande livsstil - leder till stagnation av blod i bäckenregionen, vilket bidrar till förtjockningen av biologiska vätskor, inklusive utsöndring av prostatakörteln.
 • tidig början av sexuell aktivitet.

En viktig faktor som provar inflammation i prostatakörteln är en felaktig, obalanserad diet. Dessutom, tillståndet hos den manliga prostatakörteln påverkar negativt brott mot reglerna för hygien av könsorganen och reducerade immun krafter av kroppen.

symtomatologi

Uppkomsten av sjukdomen har en ganska uttalad klinisk bild. Så, de grundläggande symtomen på den inflammatoriska processen i prostatakörteln hos en pojke är:

 • en kraftig ökning av kroppstemperaturen till höga betyg - 40 ° C;
 • frekvent uppmaning att agera urinering med kraftig skarp smärta i bäckenregionen;
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • lunskap och ångest hos barnet om att han är rädd för att skriva på grund av smärta;
 • störning av den normala funktionen av urinering.

Vid förekomst av jämn en av de ovan beskrivna tecknen är det nödvändigt att adressera till barnläkaren för vidare överföring till urologen så snart som möjligt. Detta är extremt nödvändigt, eftersom processerna för stagnation av biologiska vätskor i barnets kropp kan leda till irreparabla konsekvenser.

Inte snabb behandling av prostatit är ett barn orsakar en kronisk sjukdomsförloppet, samt bölder i prostatakörteln. Om prostatit är av bakteriell ursprung sprider infektionen till andra organ och kroppssystem. Möjlig och skleros av prostata, som refererar till kroppens rynkor.

diagnostik

Doktor-urologen bör först och främst samla hela anamnesen. Det innefattar klagomål, eventuella abnormiteter hos intrauterin utveckling eller fosterskador. Sedan tilldelar specialisten ett antal studier:

 1. Undersökning av patienten - de externa könsorganen undersöks, karaktären av utsöndring från urinröret studeras;
 2. rektalanalys för förekomst av inflammation och smärta i prostataområdet;
 3. en allmän analys av urin - för att identifiera bakteriella mikroorganismer i urinen;
 4. ett allmänt blodprov
 5. en utsöndring från urinrörets kanal
 6. studera kvaliteten på processen för urinfrisättning
 7. bestämning av urinutskiljningsgrad - uroflowmetry;
 8. ultraljudsdiagnostik.

behandling

Obehandlad prostatit hos barn kan orsaka blockering av blåsan, vilket leder till cystit och suppuration i prostatakörteln. En farlig komplikation av sjukdomen blir infektion i njurstrukturerna med den efterföljande utvecklingen av pyelonefrit. I framtiden kan det förekomma problem med erektil funktion och för tidig utbrott av seminalvätska.

Engagera sig i självmedicinering är strängt kontraindicerat. Terapi ska endast ordineras av en läkare, med beaktande av barnets kropps egenskaper.

Behandlingstiden omfattar:

 1. antimikrobiella medel - antibiotikabehandling;
 2. antiinflammatoriska läkemedel;
 3. läkemedel som minskar och eliminerar smärta
 4. massage i prostatakörteln;
 5. immunostimulerande terapi med användning av vitaminpreparat.

I vissa fall, med försummelsen av den patologiska processen, utförs kirurgi:

 • dränering av prostas abscess med en purulent process belägen i vävnadsstrukturerna;
 • Vid diagnosering av dysfunktionen av urinutsöndring utförs punktering epicystostomi med hjälp av ett speciellt rör genom bukhinnan.

förebyggande

För att förhindra utveckling av patologiska processer i hankön hos barn kan du, om du följer förebyggande åtgärder, som inkluderar:

 • balanserad näring
 • överensstämmelse med personlig hygien
 • Söker en specialist om du har problem med urinering
 • måttlig övning.

För att inte infektera barnet under graviditetsprocessen är unga mödrar extremt nödvändiga under familjeplaneringsperioden för att genomgå all forskning och behandla smittsamma sjukdomar. Denna försiktighetsåtgärd kommer att bidra till att skydda pojken från eventuella problem med prostatakörteln.

Är prostatit möjlig vid 16 års ålder?

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Idag är många tonåringar och deras föräldrar intresserade av frågan huruvida prostatit är möjligt vid 16 år. Detta beror på det faktum att unga människor ibland befinner sig i vissa oroliga tecken som kan indikera potentiell prostatit.

Men långt ifrån alltid obehagliga symptom vittnar om inflammation i prostatakörteln. Vid en sådan ung ålder är det osannolikt, men möjligt.

För att förhindra utvecklingen av allvarliga komplikationer bör en ung person rådfråga en läkare. Läkaren ska genomföra undersökningen och göra en noggrann diagnos.

Orsakerna till prostatit hos unga killar

Ungdomens hälsa påverkas mest av den livsstil som de leder. Den minsta rollen spelas inte av familjen. Det är föräldrar som ansvarar för bildandet av barnets adekvata syn på livet och utvecklingen av hälsosamma vanor.

När en tonåring lämnas till sig själv kan den vara full av hälsoproblem. Vid denna ålder förstår inte alla ungdomar att vissa handlingar kan vara skadliga. De är benägna att slarvigt behandla frågan om hälsa. I framtiden påverkar detta den reproduktiva funktionen negativt.

 1. Den tidigaste sjukdomen uppträder oftast hos de pojkar som började ha sex från 15-16 år. Den vanligaste orsaken är en inflammatorisk process som uppträder mot bakgrund av sexuellt överförbara infektioner. Oskyddat samlag och promiskuöst sexuellt liv hos ungdomar kan orsaka problem med prostatakörteln.
 2. Den näst vanligaste orsaken som orsakar inflammation i prostatakörteln är hypotermi. Det händer ofta att ungdomar sitter på betong eller andra kalla ytor under lång tid. Sådan tidsfördriv påverkar människans hälsa negativt, orsakar utvecklingen av långsamma inflammatoriska processer, som senare passerar till akut eller kronisk prostatit.

Dessutom utmärks följande orsaker till inflammatorisk process i prostatakörteln hos barn:

 • överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker med låg alkoholhalt
 • Rökning från en tidig ålder
 • användning av narkotiska droger och droger;
 • brott mot avföring, förstoppning
 • brist på motion;
 • känslighet för stress
 • intellektuell överbelastning
 • Förekomst av HIV-infektion i kroppen.

Att prata om utvecklingen av inflammation i prostatakörteln i tonåren är möjlig endast efter hela diagnosens gång. Baserat på klagomål gör doktorn bara en gissning. För att fastställa närvaro eller frånvaro av prostatit måste du ta prov och göra ultraljud.

Det är önskvärt att tonåren var lika öppen som möjligt med urologen. Detta kommer att bidra till att identifiera orsaken till sjukdomen. Den terapeutiska kursen bör riktas specifikt mot provokationsfaktorn, och först då vid eliminering av inflammation i prostatakörteln.

Symtom på prostatit vid ungdomar

Alla har olika sjukdomar. Som regel börjar den kliniska bilden att manifestera tydligt endast till 20 år. Fram till denna tid är sjukdomen asymptomatisk. När puberteten är klar kan patologin drastiskt förändras till en akut form. I detta fall har killarna följande klagomål:

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Prostatit hos barn: hur man upptäcker och vad man ska göra för att bli av med sjukdomen

Prostatit är en sjukdom där prostata körs upp. Prostatit hos barn är sällsynt, vanligtvis påverkar den den vuxna befolkningen.

Symtom som hjälper till att identifiera prostatit hos ett barn

Vanligtvis är problemet med barnets genitourinary sfär märkbart och uttalat:

 • Kroppstemperaturen hoppar till 40 grader.
 • Urineringsprocessen blir frekvent, barnet har svår smärta.
 • Det verkar för barnet att blåsan inte är helt tömd.
 • Barnet är orolig för att han är rädd för att urinera.
 • Därefter detekteras dysfunktionen av ovanstående process fullständigt.

Vad kan vara dolda skäl?

Ger en inflammatorisk process av prostatainfektion, eftersom mikroorganismer tränger igenom vävnaden i körteln. Faktorer kan vara flera, de leder till typerna av sjukdom:

 1. Om organen i det genitourinära systemet blir inflammerade kallas detta ett fallande sätt att prostatit.
 2. I fall av lung- eller gastrointestinal inflammation kallas sjukdomen hematogen.
 3. Lymfogen är vägen där den patologiska processen påverkar rektummet.
 4. Ascendant kallas sjukdomsförloppet, där smittsamma lesioner börjar i urinröret och därmed sprida sig längre fram i kroppen. Denna omständighet med prostatit förekommer ganska ofta.

Icke-infektiösa faktorer

 1. Det händer att genom urineringskanalen produceras medicinska manipuleringar, med hjälp av verktyg som kan skada och skada vävnader.
 2. Körtlarna och bäckenorganen kan skadas.
 3. Med terapeutisk strålning av maligna tumörer.

Diagnos av prostatit hos barn

Ett antal obligatoriska åtgärder vidtas också:

 1. Patienten måste undersökas, observera de yttre könsorganen: utvecklas eller utvecklas de korrekt, märker symptomen på inflammation och vad är utsöndringen från kanalen av urinering.
 2. Vidare undersöks prostata för rektalanalys. Samtidigt, genom att utföra palpation av prostata, utvärdera konsistensen, om det finns smärta eller inte, vad är dess natur.
 3. Kontrollera urinanalysen. Urinvägarna upptäcks genom att samla urin på ett sekventiellt sätt i ett par - tre koppar. Undersök sedan varje del.
 4. Därefter donerar de blod för analys.
 5. Ett urologiskt smet kommer också att krävas för studien.
 6. Celler från kanalen och urinkanalen kontrolleras, och sedan analyseras information om hur mikroorganismer beter sig i varje specifikt odlingsmedium.
 7. Kvaliteten på urineringsprocesserna studeras.
 8. Dessutom behöver en specialist utföra uroflowmetry, vilket bestämmer hur mycket urinen är.
 9. Prostata utsätts för ultraljudsundersökning.
Ultraljud av prostata

Naturen och typerna av komplikationer

Om sjukdomen detekteras i tid och inte springa, kommer det med rätt behandling att passera. Prostatit hos ett barn är farligt i följande fall:

 • manifestationer av sjukdomens kroniska förlopp
 • prostatan kännetecknas av en abscess;
 • smittspridning till olika organ i kroppen;
 • när orgelet är skrynkligt detta fenomen kallas prostata skleros.

Behandling av prostatit hos barn

Den vanligaste konservativa terapin:

 • antibakteriella läkemedel och antiinflammatorisk terapi;
 • droger som förbättrar blodflödet;
 • rekommenderar att du tar mediciner som lindrar spasmer i urinröret;
 • förskriva medicinska piller som normaliserar metaboliska processer i prostata, liksom multivitaminer;
 • genomföra fytoterapi och ordinera immunmodulatorer.

Nödfall är operationella åtgärder:

 • dispensera inte med dräneringen av prostens abscess med ett lokalt purulent vävnadselement;
 • Om dysfunktionen i urinröret upptäcks, utförs punktering epicystostomi när urinen släpps ut genom röret i bukhålan.

För att undvika en obehaglig sjukdom bör barn skyddas mot hypotermi, korrekt matad och hygien.

Prostatit hos ungdomar

Prostatit hos ungdomar blir allt vanligare. Den främsta orsaken till denna trend är den tidiga starten på sexuell aktivitet.

Det är ingen hemlighet att nästan alla sjukdomar tenderar att "växa unga". Detta beror på förändringar i livsstil och dålig näring samt dåliga miljöförhållanden. Inte undantaget är prostatit. Om tidigare denna sjukdom hittades, främst hos män som är över 50 år, attackerar sjukdomen alltmer tonåringar. Varför händer detta? Vad är huvudorsaken till detta fenomen?

Orsakerna till prostatit hos ungdomar

Den främsta orsaken till prostatit hos unga män är att ungdomar i en tidig ålder börjar ha sex. Som det är känt är prostatit i stor grad av infektiös natur och orsakad av patogena mikroorganismer i urogenitalt distrikt. Sexuell ungdomar analfabetism och bristande erfarenhet är ofta de viktigaste negativa faktorerna. Ofta sker den första sexuella upplevelsen utan användning av barriärmedel, vilket ibland ökar sannolikheten för infektion med urogenitala infektioner.

Ungdomens livsstil bidrar bara till utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Så unga män utsätts ofta för hypotermi, för de klär sig inte på vädret. Att ha på sig klara kläder är en annan ogynnsam faktor, varför blodcirkulationen i bäckenet försämras. Moderna tonåringar leder ett inaktivt sätt att leva, spenderar mycket tid på datorn, äter mat av låg kvalitet, vilket bara ökar sannolikheten för utveckling prostatit efter infektion med urogenitala infektioner. En viktig faktor i utvecklingen av prostatit hos unga män är också stress. Det är känt att psyken hos ungdomar är instabil, de har ofta problem med sömn och ångest.

Symtom på prostatit hos unga män

Symtomatisk prostatit hos ungdomar kan vara annorlunda. Några unga män har plötsligt symtom och utvecklas snabbt: en kraftig ökning i kroppstemperaturen, intensiv smärta i ljummen, skrot, i anusen. Som regel intensifierar smärtan vid urinering och avföring.

I vissa fall är sjukdomen väldigt trög. En tonåring kan känna lite obehag eller liten smärta i underlivet, som i regel inte fäster någon betydelse. I vissa fall stiger kroppstemperaturen till 37 grader med en låggradig prostatit. Ur urinröret kan särskilda utsläpp uppstå. En sådan symptomatologi bör varna ungdomar, eftersom dessa är tecken på en början prostatit.

Om prostatit inte behandlas

Ofta ignorerar ungdomar sjukdomen. I vissa fall beror detta på svaga symtom, och ibland är ungdomar enkelt generad för att söka medicinsk hjälp för ett sådant ömtåligt problem.

Om prostatit inte behandlas, kommer det i tid bara att utvecklas. Symtom i detta fall kommer bara att förvärras: smärtan kommer att bli mer intensiv och frustrationen av urinering blir mer uttalad.

Förlängd prostatit kan passera in i kronisk form med ytterligare dysfunktion i prostata. Samtidigt försämras styrkan, och i vissa fall kan den försvinna helt och hållet. Därför bör behandling av prostatit tillgripas så tidigt som möjligt, särskilt ungdomar som har alla sina liv framför dem.

Behandling av prostatit hos ungdomar

Först och främst är det nödvändigt att ta reda på den exakta orsaken till prostatit. I de allra flesta fall utvecklas sjukdomen på grund av infektion med urogenitalt infektion. Det är nödvändigt att identifiera patogenen och sedan förskriva antibiotikabehandling. Vid behandling av prostatit används även antiinflammatoriska och anestetiska läkemedel. För att återställa lokal och allmän immunitet kan immunmodulatorer och vitaminer användas. Beroende på hur mycket prostatit går, kan en prostationsmassage ordineras till patienten.

Huruvida det finns en prostatit hos barn?

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln kallas prostatit. Denna sjukdom utvecklas vanligtvis hos män i åldern 30 år. Men i vissa fall förekommer prostatit hos barn. Detta händer inte ofta, men föräldrarna borde vara seriösa i denna fråga, eftersom felaktig och otrolig behandling kan orsaka problem med styrka och orsaka infertilitet i prostatit.

skäl

I barndomen förekommer inflammation i prostata oftare i akut form. Den kroniska fasen av sjukdomen kan uppstå om barnet har svag immunitet eller ingen behandling alls.

Sjukdomen kan ha ett infektiöst och icke infektiöst ursprung. Den första arten utvecklas under inflytande av patogena mikroorganismer och svampar. Infektion kan förekomma i prenatalperioden, under förlossning och i tonåren med oskyddad sex.

Det finns vissa faktorer som predisponerar utvecklingen av sjukdomen. De inkluderar:

 1. Allvarlig hypotermi. Låt inte barnet frysa fötter eller sitta på kalla ytor. Öka risken för förkylning av prostatit.
 2. Emosionell stress, stress, depression.
 3. Överdriven fysisk ansträngning, trauma i bäckenorganen.
 4. En stillasittande livsstil. Detta leder till utveckling av stillastående processer och cirkulationsstörningar.
 5. Ofta onani och tidig sexuell aktivitet.

Felaktig diet påverkar prostatas hälsa negativt

Försämring av tillståndet i prostatakörteln främjas även av undernäring, bristande respekt för personliga hygienregler och minskad immunitet.

Symtomatik och diagnos

Inflammation hos barn har en uttalad symtomatologi:

 • Det finns en kraftig ökning av kroppstemperaturen till 40 grader;
 • Önskan att urinera ökar;
 • det finns en känsla av full blåsan;
 • I samband med urinering har barnet en känsla av smärta och brännande.

Om behandling av prostatit inte utförs vid de första stadierna av sjukdomsutvecklingen kommer det att bli svullnad i prostata, vilket leder till en fullständig överträdelse av urinering. Dessutom kan sjukdomen gå i kronisk form, och det kommer att bli nödvändigt att genomgå behandling under hela livet.

Innan du ger den nödvändiga terapin, genomföra en rad diagnostiska studier som inkluderar:

 1. Undersökning av de yttre könsorganen, kontroll av urinrörets utsöndring.
 2. Rektalt undersökning av prostatakörteln för att bedöma dess storlek och närvaron av smärtsamma känslor under palpation.
 3. Urinprovning för urinvägsskador.
 4. Ett allmänt blodprov, som kommer att bekräfta närvaron av inflammatorisk process i kroppen med prostatit.
 5. Forskning av urologiskt smet.
 6. Urolofrometriyu.
 7. Ultraljudsundersökning av prostata.

Behandling av prostatit kan endast utföras efter bekräftelse av diagnosen.

behandling

Oavsett att försöka lindra barnets sjukdom är det inte värt det. Detta kommer att leda till utveckling av komplikationer. Endast en specialist kan välja kompetent terapi.

Endast en läkare kan välja rätt behandling

Behandling av prostatit är vanligtvis konservativ. I sådana situationer utse:

Prostatit hos barn: Kan det vara, symptom och behandling

Hos barn är prostatit sällsynt, främst män i riskzonen från 25 till 50 år, oftare äldre. Men ett antal faktorer kan provocera utvecklingen av prostatit även i en nyfödd bebis. Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, den särdrag hos kursen hos barn är att sjukdomen nästan alltid har en akut form.

Kronisk prostatit hos barn kan utvecklas endast i händelse av extremt svag immunitet eller på grund av avsaknad av någon behandling.

skäl

Beroende på sjukdomens etiologi hos barn kan prostatit vara av två typer:

 • infektiös - patogena mikroorganismer av både bakteriellt och svampigt ursprung är orsakssambandet till sjukdomen.
 • icke-infektiösa - gradvis utveckling av inflammatorisk process som ett resultat av mekanisk skada på genitourinary systemet.

Orsakerna till prostatit hos en pojke kan vara följande faktorer:

 1. Förkylning på grund av hypotermi. Orsaken kan vara frusna fötter, kläder som inte matchar vädret eller den kalla ytan där pojken satt.
 2. Infektion av infektionssjukdomar från en sjuk mamma under förlossningen. När ett barn passerar genom födelsekanalen kan patogena mikroorganismer i mikrofloran i en kvinnas vagina infektera ett spädbarn.
 3. Minskade immunitet på grund av andra infektionssjukdomar, vilket tillåter bakterier att komma in i det genitourära systemet och orsaka inflammation.
 4. Konstant stress, erfarenheter, dåliga sociala förhållanden i livet.
 5. Avsaknad av genitala hygien, handhygienisk överensstämmelse.
 6. Skador och skador på genitourinary systemets vävnader som ett resultat av medicinsk manipulation eller onani.
 7. Passiv livsstil, brist på motion, trångt underkläder kan orsaka blod i bäckenet och orsaka inflammation.
 8. Sexuellt överförbara infektioner hos ungdomar som ett resultat av tidig sexuell aktivitet kan orsaka inte bara prostatit, men också ett antal komplikationer som sträcker sig över hela genitourinärsystemet.

I sällsynta fall kan infektionen komma in i barnets kropp från sjuka föräldrar med hushålls medel, till exempel genom handdukar. Även undernäring av pojken kan orsaka en minskning av immunitet och utveckling av inflammatoriska processer.

symptom

Hos barn kännetecknas prostatit av en akut kurs och en uttalad klinisk bild. Symtomatologin kan variera i intensitet, beroende på sjukdomens ålder och etiologi, men de viktigaste tecknen på prostatit i barndomen är följande manifestationer:

 • En hög kroppstemperatur på 39-40 ° C, som uppstår plötsligt, kan åtföljas av feber.
 • Resi, brännande och smärta i urinröret, vilket särskilt orsakar problem för barnet under tömningen av urinblåsan.
 • Hyppig uppmaning att urinera, varav hälften kan vara falsk.
 • Ritningar i underlivet och nedre delen av ryggen.

Om barnet har liknande symptom, ska det visas för doktorn - urologen för diagnos och behandling. Obehandlad prostatit hos en pojke kan gå i kronisk form och orsaka ett antal komplikationer:

 • Blockering av urinröret.
 • Blåskatarr.
 • Pyelonefrit.
 • Abscess av prostata.
 • Impotens och infertilitet hos en vuxen man.

I allvarliga fall kan skleros i prostatakörteln och till och med nekros hos genitalvävnaden utvecklas.

diagnostik

Diagnos av prostatit hos ett barn innehåller en uppsättning åtgärder som gör det möjligt att fastställa inte bara förekomsten av inflammatorisk process, utan även graden, liksom de därtill hörande infektionerna:

 1. Studera en anamnese, kanske orsaken till sjukdomen var födelsestrauma eller infektion hos barnet under förlossningen.
 2. Undersökning av hanens yttre könsorgan, särskild uppmärksamhet ägnas åt förekomst av utsöndringar från urinröret.
 3. Rektal palpation av prostatakörteln för upptäckt av smärtssyndrom;
 4. Analys av urin, som gör det möjligt att avslöja patogena mikroorganismer och kontrollera njurstatus.
 5. Laboratoriet blodprov, som tillåter att bedöma graden av inflammatorisk process i barnets kropp.
 6. Smetets staket från urinröret och dess studie genom metoden för bapsoseva.
 7. Uroflowmetry, tillåter att uppskatta graden av urinering.
 8. Ultraljud av bäckenorganen och prostata.

behandling

Behandling av prostatit hos barn görs mestadels på ett konservativt sätt, men i vissa fall, speciellt om suppuration är närvarande, är kirurgisk ingrepp nödvändig.

Konservativ behandling

Denna behandlingsmetod inkluderar läkemedelsbehandling:

 • Mottagande av antibiotika i händelse av bakteriell etiologi av sjukdomen.
 • Användning av antibakteriella medel om orsaksmedlet för prostatit har ett svamp ursprung.
 • Medel för normalisering av tarmmikrofloran, som kan störa som ett resultat av antibakteriell behandling.
 • Om det behövs kan läkaren ordinera antihistaminer för att eliminera allergiska reaktioner mot läkemedel.
 • Utnämning av läkemedel för att eliminera inflammatorisk process.
 • Spasmolytika för avlägsnande av spasmer av mjuk muskler i bäckenorganen.
 • Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.
 • Om det behövs, hormonella läkemedel för att normalisera funktionen av prostatakörteln.
 • Vanliga restaureringsmedel, ökande immunitet.
 • Vitaminer och mineraler som behövs för återvinning av kroppen under återhämtning.

Kirurgisk behandling

Om sjukdomen är svår, är kirurgisk behandling nödvändig, följande är indikationerna:

 • Med utvecklingen av en abscess - i detta fall utförs dränering för att ta bort pus från vävnaderna.
 • När problem med urinering gör epicystomy.

Vid snabb behandling är prognosen vanligtvis positiv, komplikationer kan uppstå med otillräcklig behandling eller fördröjd behandling.

förebyggande

Som profylaktiska åtgärder för prostatit hos barn bör följande rekommendationer följas:

 1. Att planera graviditet, i tid för att undersökas och behandla infektioner av ett sexuellt sätt att kvinnorna ska föda.
 2. För att övervaka barnets diet måste det innehålla alla nödvändiga vitaminer och mineraler.
 3. Låt inte pojken superkylas, titta på kläderna, klä på sig i vädret.
 4. Att undervisa ett barn från en liten ålder till personlig hygien.
 5. Utför konversationer med barnet om konsekvenserna av onani och tidigt samlag
 6. Behandla pojken från alla sjukdomar i rätt tid.

Aktivt sätt att leva, spela sport, en positiv attityd hjälper till att undvika utveckling av prostatit i barndomen.

Prostatit och prostata adenom i tidig och avancerad ålder (hos barn, ungdomar, unga män)

Inflammation av prostata kan vara hos män i olika åldersgrupper. Symptomen på sjukdomen beror på den ålder där prostatit uppträder. Hos äldre män ökar risken för patologiska förändringar dubbelt. En av funktionerna i körteln är utsöndringen, vilken är en del av den seminala vätskan. Brott mot denna funktion kan leda till försämring av kvaliteten på sexuellt liv och infertilitet. Därför, om mannen har prostatit, måste du övertyga honom om att vända sig till urologen. Frågan om hälsa bör tas allvarligt, eftersom äldre ålder, desto mer prostatit kan manifestera sig i olika komplikationer.

Tidig prostatit (hos ungdomar)

Prostatit hos ett barn utvecklas mycket sällan. Vanligtvis börjar sjukdomen akut efter hypotermi, stressiga situationer, fysisk överbelastning. Sjukdomens predisponeringsfaktor kan innefatta intrauterin infektion med sexuellt överförbara sjukdomar. Tidig prostatit orsakas oftare av bakterier. Den akuta formen av bakteriell infektion börjar med hög feber, smärtsam och frekvent urinering. Den kliniska bilden liknar akut cystit och njursjukdom, så föräldrarna ska inte självmedicinera, utan omedelbart gå till doktorn.

Om prostatit hos pojkar inte botas i tid, kan en stark svullnad i körteln utvecklas, vilket leder till fullständigt stopp av urinering. Otillräcklig behandling av akut inflammation kan leda till kronisk sjukdom. Progression av sjukdomen i framtiden kan leda till sexuell dysfunktion och infertilitet. Sjukdomen kan vara komplicerad genom smältning av körteln, övergången till inflammation till andra organ i det genitourära systemet.

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Hos ungdomar uppträder inflammation ofta efter hypotermi. Strama jeans och syntetiskt underkläder, som sitter vid datorn kan störa blodcirkulationen i bäckenorganen och orsaka aseptisk inflammation i körteln. Orimlig kost och stillasittande livsstil leder till det faktum att den patologiska processen går in i kronisk form och fortgår asymptomatiskt.

Utseendet av sjukdomen bidrar till tidigt sexuellt liv och sjukdomar som överförs sexuellt. Under 15-17 år är sjukdomen klamydial, trichomanias och annan infektiös etiologi. I ungdomar kan unga män provocera sjukdomen genom frekvent onani. Den oedematösa och inflammerade körteln klämmer urinröret och leder till en överträdelse av urinering och ömhet. För att förhindra komplikationer är det nödvändigt att behandla sjukdomen efter att ha besökt en urolog och identifierar orsaken till inflammation.

Prostatit i ung ålder (20-30 år)

Prostatit i en tidig ålder kan börja även hos dem som bara börjar ha sex. Sjukdomen börjar med för tidig ofullständig ejakulation och andra erektila dysfunktioner. Oskyddad sex med en partner som lider av bakteriell vaginos leder till utvecklingen av en bakteriell form av inflammation.

I ungdomar, do not supercool, konsumera mat som leder till förstoppning. Överträdelse av blodcirkulationen leder till dålig trofism hos körtelvävnaden och störningen av dess vävnader. Denna process är av trög och asymptomatisk karaktär. Prostatit hos unga män utvecklas successivt och leder till förändringar i körteln och utrotning av dess funktioner. I avsaknad av behandling kan irreversibla processer inträffa, vilket senare leder till infertilitet. Även om 26 år leder sjukdomen till erektionsproblem.

Prostatit vid 18-20 års ålder kan uppenbaras av en överträdelse av utsöndringsproduktion, som är en del av spermier. Detta minskar motility och aktivitet hos spermatozoa och sexuell dysfunktion. Trots den unga åldern märker mannen att trögheten i erektion, för tidig utlösning. Vid 23 års ålder kan det uppträda urinering och psykiska problem som är förknippade med erektil dysfunktion. Eftersom patienter med sakta rörelse karaktäriserar patienter sällan hjälp, sjukdomen förvärvar en kronisk kurs med frekventa återfall.

Om män har diagnostiserats med kronisk prostatit på 25-30 år, rekommenderas att en specialist (urolog) undersöker minst en gång om året för att förhindra en förvärmning av sjukdomen. Återfall kan ske av olika anledningar: omedelbart efter kön, efter hypotermi och lyftning av vikter och fastsättning av sjukdomar i urinvägarna.

Prostata adenom och prostatit hos äldre män

Hos äldre är prostatit åtföljd av intensifierad åldring av körtelcellerna och ersättning av normal ärrvävnad. Detta leder till en överträdelse av urinflödet, kronisk smärta i bäckenregionen och stagnation. Ofta är äldre prostata adenom och prostatit samtidigt sjukdomar. Faktorer som påverkar degenerationen av körtelvävnaderna kan inkludera inte bara inflammation i körteln och urinvägarna utan även olika hormonella störningar som påverkar balansen mellan celldöd och tillväxt av nya.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

Prostatit hos barn

Prostatit är den inflammatoriska processen i prostatakörteln. De män som riskerar denna sjukdom är män vars ålder sträcker sig från 20 till 45 år, men det händer att sjukdomen påverkar både barn och äldre. I den senare kategorin av patienter åtföljs inflammation av utvecklingen av prostata adenom, progressionen av stillastående fenomen i organen i det lilla bäckenet.

Det finns flera former av prostatit. Uppdelningen är orsakad av manifestationens art och spridning av inflammation i orgeln. De allvarligaste av dem är bildandet av en abscess, kaviteten är fylld med pus, ibland sprider den sig utanför prostatens gränser.

skäl

Symptomen på denna sjukdom, som regel, skiljer sig starkt:

 • Det första symptomet är en plötslig ökning av kroppstemperaturen till 40 ° C,
 • frekvent urinering, åtföljd av svår smärta,
 • det finns en känsla av inte helt tömd blåsan.
 • barnets ångest beror på det faktum att han är rädd för att urinera,
 • i samband med detta uppträder dysfunktion av urinering.

symptom

Det finns ett antal faktorer som utlöser starten av inflammation i prostata:

Den vanligaste av dessa är den smittsamma orsaken. Sjukdomen utvecklas mot bakgrund av penetrering av mikroorganismer i körtelvävnaden:

 • fallande sätt (händer med inflammation i det urogenitala systemet);
 • hematogena (inflammation i mag-tarmkanalen, lungorna);
 • lymfogena (till exempel patologiska processer i ändtarmen);
 • stigande, där infektionen kommer från urinröret - en ganska populär anledning.

Det finns också icke-infektiösa orsaker till prostatit, till exempel efter medicinska manipulationer med hjälp av instrument som utförs via urinröret. Traumatisk lesion i körteln och bäckenorganen. Efter att ha utfört strålning under terapi av maligna tumörer.

Diagnos av prostatit hos ett barn

Först och främst studerar och analyserar sjukdommens anamnese och tillgängliga klagomål, inklusive aktuell information om kirurgiska ingrepp, olika anomalier, olika traumor.

 • Därefter utför doktorn en undersökning av patienten, under vilken de observerar: de yttre könsorganen: utvecklingsnivån, de märkbara symtomen på den inflammatoriska processen, utsöndringens art ur urinröret;
 • Därefter undersöks prostata i den rektala analysen, alltså konsistensen, närvaron av smärta under palpation av prostata utvärderas.
 • Urinalys (inklusive sätt att upptäcka lesioner i urinvägarna, som är baserade på urinsamling i samband med frisättningsprocessen i 2-3 glas med ytterligare undersökning av varje portion).
 • Leverans av blodprovet.
 • Analysen tar innehållet i urologiskt smet.
 • Innehållet i celler från urinröret och urinen analyseras med ytterligare analys av information om mikroorganismernas vitala aktivitet på specifika näringsämnen.
 • En studie av kvaliteten på urinprocessen.
 • Utför uroflowmetri (hastigheten av urin bestäms).
 • Undersökning av ultraljud av prostata.

komplikationer

Vad är risken för prostatit för barn? En sådan sjukdom har som regel en gynnsam prognos, men inte tillhandahållande av kompetent sjukvård, fördröjd eller otillräcklig behandling möjliggör obehagliga konsekvenser:

 • Överflöde av sjukdomen till ett kroniskt stadium.
 • Uppkomsten av en abscess på prostata.
 • Infektion kan spridas till andra inre organ.
 • Skleros av prostata (orgelkräm).

behandling

Vad kan du göra

Frågan om vad man ska göra med prostatit, bekymrar varje mor till en pojke som har blivit påverkad av en sådan sjukdom. Om det finns problem med urinering, borde barnet inte ge panik eftersom ditt tillstånd kommer att bli ännu mer oroande för barnet och kommer att vidarebefordras till honom.

Rådgör med en läkare, inte självmedicinera. Endast efter en kompetent diagnos kan vi få en slutsats om inflammation i prostata.

Vad doktorn gör

I de flesta fall utförs konservativ terapi:

 • antibakteriella medel, de är föreskrivna, som tidigare har bestämt patogenens känslighet för dem;
 • antiinflammatorisk terapi;
 • droger som förbättrar blodflödet;
 • droger som bidrar till avlägsnande av spasmen i urinröret
 • droger som normaliserar ämnesomsättningen i prostata;
 • mottagningen av multivitaminer visas;
 • fytoterapi (applicering av örter under behandling);
 • Utnämning av immunomodulatorer (ämnen som kan påverka immunitet).

I vissa fall kan du inte utan operativ manipulation:

 • I närvaro av en abscess körtel (den så kallade lokaliserade purulenta vävnaden i prostata) - dränering av abscessen;
 • Vid dysfunktion av urinering (genom att utföra punktering epicystostomi - urin från blåsans utgångar med hjälp av ett rör som släpps ut genom bukhålan).

förebyggande

Åtgärderna som förhindrar utveckling av inflammation i prostataorganet är inte särskilt svåra, bland dem:

 • Rätt näring.
 • Överensstämmelse med reglerna för individuell hygien.
 • Tidig överklagande till urologen, för att ge kompetent medicinsk hjälp, med symptom på uppkomst av smittsamma och inflammatoriska processer i organen i genitourinary systemet. Dessa inkluderar och balanoposthit, uretrit etc.
 • Optimal fysisk aktivitet i ett måttligt läge.
 • Superkylning bör undvikas.

Prostatit Symptom

prostatit - Det här är det problem som varje andra man möter. Detta är en akut eller kronisk inflammation i prostata, en körtel i en valnöt, som ligger direkt under blåsan hos män; denna körtel producerar cirka 30 procent av den flytande delen av spermierna. Inflammation kan orsakas av infektion. Akut prostatit kännetecknas av ett plötsligt utseende av symtom; kronisk prostatit orsakar långvariga långvariga symtom, som är mindre allvarliga. Kronisk prostatit observeras hos 35 procent av män över 50 år. Den inflammerade prostata kan trycka på urinröret och helt blockera urinflödet. Dessutom, om prostatit inte behandlas, kan dess akuta form leda till en abscess av prostata - bildandet av en infekterad pusfylld hålighet. Behandling av akuta och kroniska former av prostatit är signifikant olika. Så här behandlar du prostatit folkmekanismer här.

symptom

• Feber och frossa (med akut prostatit)

• Smärta i bäcken eller bakre delen.

Det första och vanligaste symtomet. Bestäm: vilken typ av smärta - dra, prickar, pressar, spricker, bränner. I viss utsträckning kan arten av smärta tala om orsaken till sjukdomen. Ännu viktigare - bara en plats för smärta. Vanligtvis ligger den i perineum, mellan botten av penis och anus; lite i djupet, i underlivet; i kanalen - urinröret i pungen; i midjan eller sakrum - masker under radikulit; kan ge i benet eller magen. Och varje persons teckning av smärta är ganska typisk och med en ny exacerbation upprepas det vanligtvis. De angivna platserna kan värka som en efter en, och kombineras, upp till ett fall när allt gör ont. Ibland är smärtan långsam, lång och konstant, eller kanske gå, springa runt magen, till exempel. Vanligtvis är det samma sjukdom. Endast sidan ändras. Den sista (springa över, förändrad plats smärta) talar ofta för en kronisk icke-mikrobiell inflammation. Men konstant välvning smärta på samma plats, med en brännande känsla, som kraftigt minskar från antibiotika, tvärtom, kan tyda på en tillräckligt djup inflammatorisk foci, mikrobiellt. Smärtan är oftast instabil. Det är förstärkt med exacerbation, exempelvis efter en kall, SARS, och minskar (försvinner) till och med några dagar utan behandling eller genom själv antibiotika bad eller bubbelpooler. För första gången kan sådant beteende av smärta lura den mest vaksamma mannen.

• Smärta vid urinering.

• Svårighet med urinering, frekvent eller okontrollerbar urinering.

Ofta manifesteras i form av frekventa samtal, "springa på toaletten." Det är viktigt att samtidigt med detta kommer storleken på delen av urinen nödvändigtvis att minska! Om plötsligt en man ofta går ut ur fattigdom, men delar av urin är stora eller mycket stora - det är inte prostatit! Omedelbart kontakta läkaren med detta klagomål, om du självklart inte åt hela vattenmelonen eller drack mycket vätska, te. Mycket allvarlig misstanke om socker eller diabetes insipidus, vilket kräver mycket brådskande. Till skillnad från prostatit, som kan behandlas idag och imorgon, kräver diabetes verkligen brådskande undersökning och behandling. Om portionerna är små, bokstavligen "det finns ingenting" - åtminstone har detta problem gått och du måste kämpa med den vanliga inflammationen. Kraften av uppmaning är också oproportionerlig mot mängden ackumulerad urin, och uppmaningen i sig kan vara annorlunda än normalt. Vanligtvis är det mer brått, brådskande. Hur kan det vara med en stark "överexponerad" när redan samlat liter - en halv liter vätska, men det kommer ut bara ett halvt glas, max - ett glas, men lusten - outhärdligt stark. Mycket karakteristisk är starten och manifestationen av prostatit hos pojkar. Officiellt borde pojkar inte ha prostatit alls. Deras prostatakörtel är fortfarande outvecklad, och det finns helt enkelt inget att öka. Men ibland händer detta. Förmodligen har prostatan vuxit tillräckligt för att orsaka inflammation. Det finns flera sådana fall, när killar i åldern 13-14 efter allvarlig hypotermi, började förkylningen gå på toaletten. Läkaren i sådana fall, rimligt nog, diagnostiserade "cystit" och ordinerad behandling. Behandlingen hjälpte, men inte till slutet. Trots allt är sjukdomen annorlunda! Diagnosen var "kronisk blåsan", behandlingen fortsatte med varierande framgång tills pojkarna undersöktes fullständigt och blev förvånade att rapportera att de hade en långvarig kronisk prostatit. Tiden är förlorad. Därför är det bättre, trots det sällsynta, minns fortfarande om sådana fall, så felpriset för en ung man är väldigt högt.

• Känsla full av blåsan.

• Överträdelser i könsorganet.

Ofta uppenbarar detta sig av en minskning av sexuell akts varaktighet, under samma förutsättningar, självklart, Jämför inte handlingen i det vanliga livet och vad som händer, till exempel efter en paus. För någon frisk man blir det kortare i det andra fallet. Naturens lag.

Om varaktigheten var tillräckligt definierad och sedan dramatiskt ändrats flera gånger blev ejakulation på något sätt okontrollerbar. Allt detta är ett tydligt diagnostiskt kriterium för en överträdelse i prostata. För att undvika misstag, är det inte nödvändigt att jämföra ganska enskild händelse ( "Åh, jag igår var fruktansvärt kort handling för första gången i mitt liv!." - Detta kan hända för en massa skäl (ofta alldeles för upphetsad partner), och upprepade akter i ungefär samma villkor. mot bakgrund av en regelbunden sexliv! Annars kan din läkare gör ett misstag, överväger helt frisk, men sverhvozbuzhdayuschegosya man (förmodligen en komplimang) för patienten. Vänligen inte förtala själv!

Detta symptom kan kombineras med en försämring av "utstötningen" vid utlösning. Normalt är detta värde ganska konstant. Och under samma förhållanden - om samma styrka och "långväga" av frisättningen, kraften i muskelkontraktion i orgasm.

Försvagning av orgasmiska känslor. Kanske både i sig och tillsammans med de redan listade. Orgasm är normalt en stark, livlig känsla, ibland skakar hela kroppen och själen. Prostatit förändrar en livsförnimmelse blir så smörjd, inte ljus, ojämförlig med det som var före sjukdom. Så, till exempel, kan du ganska noggrant bestämma varaktigheten av sjukdomen genom utseendet (även om det är ovanligt i början) av liknande "mjuka" orgasmer.

Uttrycket "Som om han hade skrivit med kokande vatten" - beskriver hon tydligt exacerbationen av prostatit, en orgasm i detta fall. Kombinationen av bristande eller svag känslor under orgasm och "kokande vatten" med brinnande, "brinnande", det vill säga tecken på inflammation. I det här fallet är det normala processen med utlösning (utstötning av spermier), naturligtvis smärtfri. Symtomen är ganska specifik och indikerar en överträdelse i detta område.

• Erektil dysfunktion med förvärring av prostatit.

Inte en sådan ofta förekommande överträdelse, som allmänt menas, men fortfarande tillgänglig i verkligheten. Officiellt är läsningen följande: "Kronisk prostatit orsakar inte erektil dysfunktion!" Punkt. Detta är sant, men bara utanför exacerbation. I inflammation, till exempel med inflammation i halsen, tonsiller, störs också funktionen hos närliggande organ - sväljar eller tal störs.

Utan exacerbation, med normal behandling, påverkar prostatit inte och bör inte påverka erektionen. Nej, förutom det "tekniska" eller neuro-psykiska sättet. Det vill säga, en man som känner "problem" i detta område hör orubbligt och oroar sig på alla möjliga sätt om detta och därmed "slår ner" spänningen och erektionen. Därför om patienten prostatit efter full kur försvann alla andra symptom, men det fanns erektil dysfunktion, är det nödvändigt att behandla en annan ytterligare anledning att inte nicka i riktning mot prostatit. Impotens talar inte om prostatit, men att mannen är för intryckbar.

Implicit violation. Prostatakörteln producerar en flytande del av spermierna, ejakulera. Om det producerar pus i inflammation, kommer befruktningskapaciteten hos sådan sperma att vara kraftigt försvagad eller till och med noll. Men efter behandling, och ibland även under spermierna, förbättras det snabbt och en efterlängtad uppfattning börjar. Detta är den enklaste orsaken till manlig infertilitet.

Även med år av infertilitet kommer en person efter behandling att få vackra barn. Behandlingen i sig påverkar inte fertiliteten, på grymhet! Kronisk trötthet, trötthet, apati. En mycket frekvent men subtil manifestation av kronisk prostatit. Han nämns ofta inte, utmärks inte bland klagomål, ses inte före behandlingens början.

Bara några dagar efter kursen märker en man plötsligt att trötthet har försvunnit någonstans! En person verkar vara yngre, även om detta inte är en föryngring. Bara återkomsten av livskraften, energiförlusten - vad borde vara friska i sin ålder. Ta hälsa allvarligt, behandla alla kroniska sjukdomar i den utsträckning de inte stör och inte kan förvärras. Du kommer bli förvånad och kommer att förstå hur bra det är att leva i denna värld! Vanligtvis är ett symptom på kronisk trötthet, apati ej allokerad som en separat. Men efter behandlingen - när man jämför det nuvarande tillståndet med staten under sjukdomen - är det en stor skillnad. Detta fenomen orsakas av förgiftning, det vill säga "förgiftar" kroppen, inflammation. Något som en kronisk angina eller tillstånd efter influensa, när temperaturen är borta, och tillståndet "till helvetet" - att arbeta säkert inte vill gå. Inte en sjukdom som, men inte hälsa, någon form av gränsvillkor. Därför ges sjukhusarket för influensa inte bara för den tid som en person låg med temperaturen. Statens standard är det bästa som var före sjukdomen och som man bör sträva efter.

Dessa är de viktigaste problemen - manifestationer av kronisk prostatit. De kan existera separat, kan tillsammans, i olika kombinationer. Och kanske alla samma högar förbjuder Gud, som de säger. Men, efter att ha upptäckt en av de ovan beskrivna manifestationerna blir det mer korrekt att konsultera en läkare, uppmärksamma hälsan.

Orsaken till prostatit nästan i alla fall.

Bakteriell infektion orsakar cirka 5 procent av sjukdomsfall. Infektion stiger vanligen upp urinröret till prostata. Det kan överföras sexuellt.

• Användningen av en urinkateter ökar risken för att utveckla prostatit.

• Akut prostatit leder ibland till kronisk prostatit.

• Risken för att utveckla akut prostatit är högre bland män i åldern 20 till 40 år som har många sexpartners eller som följer riskabelt sexuellt beteende, som anal kontakt eller vägran att använda kondomer.

diagnostik

• Fallhistoria och fysisk undersökning, inklusive en fingersökning av endotarmen. Under denna procedur sätter doktorn ett finger i handsken i ändtarmen och pressar på körteln.

• Mikroskopisk undersökning och kulturanalys av prostatsekretioner vid en rektal undersökning.

• Kulturanalys och urinprovning under ett mikroskop.

• Ultraljudsundersökning, som kan visa närvaron av en abscess.

behandling

• Hospitalisering är ofta nödvändig vid behandling av akut prostatit. När bakteriella infektioner administreras intravenöst antibiotika; En urinkateter kan krävas för att urskilja urin.

• Orala antibiotika ordineras för behandling av akut och kronisk prostatit; De måste tas under hela den föreskrivna perioden (fyra till tolv veckor).

• Undvik alkoholhaltiga drycker och koffeinhaltiga drycker tills symtomen sänks, eftersom dehydreringens diuretikaffekt ökar urineringstiden.

• Varma bad kan ge lite hjälp för att bli av med symptomen på kronisk prostatit.

• Analys av överklagarmedel kan behövas för att minska smärta och feber.

• Om prostata har blivit inflammerad krävs kirurgisk dränering.

förebyggande

• Snabb behandling av smittsamma sjukdomar i urinvägarna är nödvändig.

• Använda kondomer för att förhindra spridning av sexuellt överförbara sjukdomar.

Tidigare Artikel

Proctitis enema