Huvud
Symptom

Platsen för prostata

Inte alla människor vet var prostatakörteln är. Och det skulle vara värt att studera din kropp i detalj, eftersom prostata är det andra hjärtat i den manliga befolkningen. Vid prostatafel uppstår inte bara obehagliga symptom, men livet som helhet förvärras också.

Anatomi av en man

Prostata är bara hos män, i den kvinnliga kroppen, det är inte tillhandahållet. I utseende liknar järn krossad mandarin. Efter pojkens födelse har prostata en cirkelform, och bara med åren blir den likadana citrusfrukter. Förändringar i prostatakörteln börjar uppstå i ungdomar.

I storlek är den andra hjärtat av en man 3 cm / 4 cm / 3 cm (längd, bredd, tjocklek). Den väger inte mer än 0,8 gram i en nyfödd. Vid förskoleåldern når sin vikt 1,5 gram. Efter 12 år av järn blir tyngre med 7-8 gram. I en vuxen man är prostatens vikt 20 g. Ju äldre det blir, desto snabbare börjar järnet gå ner i vikt igen. I åldern förlorar kroppen sin förmåga att fungera vid full omsättning, och istället för sig tillåter prostata vävnaden att expandera. Och ändå, var är prostata hos män, låt oss överväga i detalj dess plats.

Var är järnet

Prostatan ligger under midjan, i perineum. Bostadsorten ligger under blåsan. Den omger kanalen som sträcker sig från urinröret, så en del av det är vanligtvis smalare. Smalning av urinröret är en viktig punkt. En smal passage förhindrar infektion från att komma in i urinblåsan. Det är av den anledningen att män är mindre benägna att uppleva inflammatoriska processer i njurarna.

Naturligtvis har varje kropp sina minusar. Prostatan har en egenskap att växa. Vid avancerad ålder når den sin maximala storlek, vilket förhindrar att en man normalt tömmer urinblåsan (tryck på körteln på urinröret). I det inledande skedet lockar detta symptom inte uppmärksamhet, och sedan finns det allvarliga störningar i kroppen.

Om du saknar huvudpunkten och inte börjar behandla inflammerad prostatakörtel i tid, kan det vara nödvändigt att ta bort prostatavävnad, för att inte tala om andra allvarliga patologier.

Prostata arbete

Prostatakörteln har två ansvarsområden, det här är funktioner som:

 • utveckling av en hemlighet;
 • leverans av spermier med hormoner.

Prostatan väljer det element som behövs för att spermierna ska kunna utföra sitt jobb korrekt. Järn bidrar också till att producera ett hormon som deltar i bildandet av manliga sexceller. Den utgående komponenten är en vätska med alkali och en specifik lukt.

Arbeta på utvecklingen av hela tiden "alert", men får vätskan på rätt plats (urinrör) endast vid tidpunkten för utlösning. Denna utsöndring ökar konsistensen av spermierna, normaliserar miljön, där spermatozoa vidare börjar aktiv rörelse.

Platsen för prostatakörteln gör att du kan nå massagen. Detta görs vanligtvis av en specialist. Vissa män lyckas massera sig. Generellt är prostasmassage lätt eftersom den angränsar nära ankarspassens bakväg.

Sök efter prostata själv

Det finns en prostatakörtel mitt i lilla bäckenet. Dess bakre del observeras intill ändtarmen. Detta faktum gör att du kan massera det själv. För att hitta önskad plats måste du ange fingret i anuset och känna en tät formation framför ändtarmen. Djup introduktion - 5 cm Om man även indirekt bekant med anatomi, för att göra dessa manipulationer är inte nödvändigt, eftersom detta kan leda till skador, inflammation..

För att göra en prostata massage behöver du kontakta en specialist.

Urologen vet alla detaljer om den manliga kroppen under midjan, så palpation av prostata kan göra det rätt. Han bestämmer omedelbart prostatens plats och utför de nödvändiga rörelserna med fingret.

Istället för en prostationsmassage kan en man hjälpa sig med övningar som hjälper till att minska bukhålans muskler. De mest effektiva rörelserna är regelbundna sexuella handlingar.

Funktioner av prostata

Prostas arbete är ganska mångsidigt. Den många funktionaliteten i ett människans andra hjärta gör det klart att järn är ett mycket viktigt organ.

 • Dess huvuduppgift är att utveckla utsöndring, vilket hjälper spermierna att vara i optimal skick.
 • Hon producerar också prostaglandiner, vilket normaliserar blodflödet i det lilla bäckenet.
 • Prostata är ett hinder för spermier och tillåter inte att det tränger in i urinblåsan.
 • Den andra hjärtat av en man stöder förmågan att upprätthålla erektion.
 • Låt inte urinen gå ut, så att säga utan varning.
 • Det förbinder hormonerna som produceras hos män.
 • Prostata är ansvarig för nöjet av en man under samlag.
 • Det tjänar som skydd av urinvägarna ovanpå. Låt inte infektioner passera till urinvägarna.

slutsats

Uppenbarligen är prostatakörteln bra för den manliga kroppen. Hennes tillstånd ska behandlas med försiktighet, undvik superkylning och förekomsten av infektioner. Vid eventuella obehagliga symtom rekommenderas det omedelbart att besöka urologen. Huvud tecken på prostatit är:

 • problem med evakuering av urin;
 • värk i perineum
 • ovillighet (komplex) att ha samlag.

Om du inte börjar behandla prostatit i tid, kan livet hos en man bli en mjöl.

Från videon lär du dig om prostata-massageens särdrag:

Var är normal prostata hos män?

Det är mycket viktigt att veta var prostatan ligger hos män, så att organs sjukdom inte kan förväxlas med en annan patologi som har liknande symtom. Prostata tillhör sårbara organ, och i denna artikel kommer vi att berätta för henne en kort anatomi.

Anatomiska egenskaper hos prostata

Prostatakörteln ligger i den nedre delen av det lilla bäckenet. Det är kroppens utsöndring, och även för reproduktiva.

Hennes kropp täcker blåsans nacke, liksom den första delen av urinröret. Hennes kropp består huvudsakligen av körtel, såväl som slätmuskelvävnad. Prostatan ligger mellan blåsan och ändtarmen. Genom sin tjocklek passerar urinröret, för att vara exakt, dess första avdelning, ejakulatoriska kanaler (höger och vänster).

Framsidan är en lös fettvävnad, där det finns en venös plexus. Från ändtarmen bakom det avgränsas av en bindvävspartition. På grund av detta "grannskap" kan en person känna prostata genom den främre bukväggen, liksom med en digital rektalundersökning. Organets nedre del ligger på det urogenitala membranet.

Körteln är uppdelad av en fur och en isthmus i två lober, höger och vänster.

Genom den antero-nedre delen av detta organ passerar den första delen av urinröret. Från toppen till botten och tillbaka genom körteln passera ejakulatoriska kanaler.

 • Längd högst 4 cm;
 • Bredd 3 cm;
 • Tjocklek upp till 2 cm.

Kroppens vikt är normalt upp till 20 gram, men det finns individuella egenskaper, liksom skillnader i ålder i olika åldrar.

Struktur av prostata

Organet representeras av parenkymvävnad och muskelfibrer. Parenkymen fördelas jämnt, men körtelvävnaden är mer utvecklad nära ändtarmen, medan muskelvävnaden ligger närmare urinledets första del. I detta fall bildar muskelfibrerna en sfinkter som reglerar urinflödet.

Prostatan är omgiven av en kapsel gjord av bindvävsfibrer, och inuti är det trådar, skiljeväggar. Tillsammans med muskelfibrerna bildar de organs stroma och delar upp det i lobuler. Lobules består av grupperade alveoler. Varje lobe är åtskild av ett fibröst muskelseptum och har sin egen kanal. Alla kanaler passerar in i lumen i urinrörets prostatiska del, på sidan av det tuberkulösa sidan. Några av dessa kanaler slår samman, så deras antal är mindre än antalet lobules.

Generellt är det lämpligt för kliniker att dela körteln i zoner.

Den största delen av prostatavolymen är upptagen av periferzonen (ca 70%), den centrala delen står för 25% och för intermediären - upp till 5%. Det är den mellanliggande delen som omger urinröret och den centrala delen - ejakulatoriska kanaler.

Denna delning av prostatakörteln i zoner är av stor betydelse för kliniska läkare. Sålunda bildas maligna formationer oftare i celler i periferzonen och godartad hyperplasi, på grund av vilket järn kan öka betydligt, påverkar mellansektionen.

Var är prostata hos män i förhållande till andra organ? Till väggen av prostatakörteln adjungerar blåsan, från vilken muskelfibrerna tränger igenom den. De är en del av en godtycklig sfinkter.

Anterior till urinröret är den minsta delen av prostata - den främre. För henne från pubic symphysis gå ligament. Basen av körteln är smält framför med botten av blåsan, bakom det finns sädesblåsor, liksom ampuller av vas deferens.

Under skalet är kapseln i körteln en venös plexus.

Hur man hittar prostata

Hur hittar man prostata? Tack vare de anatomiska egenskaperna och placeringen av prostatakörteln blev dess detaljerade undersökning, både finger och instrument, möjlig. hitta det är inte särskilt svårt.

För att hitta där körteln av den manliga reproduktiva systemet finns, måste du ange pekfingret i ändtarmen, styra sin pad mot magen, så på ett avstånd av 5 cm. Är järn, det känns som en tät elastisk allmänbildning. Som regel kan en man påpeka vissa känslor när hon palperar. Om de är allvarligt smärtsamma indikerar det att det finns en patologisk process, till exempel är det oftast smärta i prostata, vilket kräver noggrann ytterligare undersökning.

Hur ser prostata på en frisk person (foto)? Det är ett glandulärt organ som ser ut som en kastanj i utseende och storlek, men en liten planering i fram-och-bakriktning. På en del frisk prostata grå-röd färg, utan några främmande föremål (cystor, tumörer, stenar i prostata) och morfologiska förändringar som ärr.

Vilka funktioner utför den här kroppen?

Prostatakörteln hänvisar till organ med exokrina och endokrina funktioner.

Exokrin funktion är att utveckla en svag alkalisk utsöndring av körteln, som spädar spermierna, är det optimala mediet för den vitala aktiviteten hos spermatozoa.

Sädesvätska spermier ger rätt mängd energi påverkar driften av bihang innan utlösning remove urin från urinröret och bakterier.

Endokrina funktioner i prostata är produktionen av prostaglandinhormoner som stöder tonen i släta muskler, deltar i erektionsprocessen, metabolism. Prostatic juice ger en psyko-emotionell sida av orgasm hos män.

För varje läsare från bilden som presenteras på sidan kommer det att vara klart var prostatan ligger. Därför bör alla symptom på detta organ varnar patienten, eftersom det för 75 år i 95% av alla män lider av godartad prostataförstoring, störa den normala livsrytm.

Läkaren är en sexopatolog och andrologist i den första kategorin.
Erfarenhet av arbete: 27år

Var är prostatakörteln hos män?

Prostata är en oparad endokrin körtel, och är organet i det genitourära systemet. Det har ett antal viktiga funktioner, och fungerar som en urinfunktion, så spelar en roll i ett sexuellt liv hos en man. Tyvärr förstår inte alla var prostatan ligger hos män. Naturligtvis inser de att prostata är någonstans nedan, och specifikt var det inte är.

anatomi

Innan du får reda på var prostatakörteln borde vara hos män, behöver du veta dess struktur.

Prostata består av muskler och körtelvävnad. Muskelvävnaden reglerar kanalens lumen för urinering, och körtelvävnaden deltar i bildandet av en speciell juice, manliga hormoner.

Själva körteln kan jämföras med valnöt i form. Den är ca 3,5 cm bred, 3 cm lång och väggtjockleken är ca 2 cm och brukar inte överstiga 20 g. Den växer gradvis och har sådana indikatorer redan vid 20 år. I den större manpopulationen börjar den växa igen efter 40-45 år, denna anomali kallas hyperplasi, vilket är en godartad sjukdom.

Så, var är prostatakörteln? Prostata ligger under blåsan. Urinröret kommer ut ur urinblåsan och prostata omger det. Denna plats för prostatakörteln är viktig, eftersom urinrörets lumen smalnar och detta skapar en barriär mot infektion och bakterier i blåsan.

Den övre delen av prostata bör placeras närmare perineum, rör den och basen till blåsans hals. Bakom prostata är de partiella vesiklarna, inuti den passerar kanalen för urinering. Den förbinder sig med de utgående kanalerna i de partiella vesiklarna och kanalerna för utlösning. Dessutom, att prostatakörteln producerar hormoner, förhindrar det också att spermierna kommer in i urinblåsan.

fysiologi

Huvudfunktionerna i prostatakörteln är sekretoriska och barriär.

Den glandulära delen är ansvarig för sekretoriska funktionen. Kvaliteten hos spermierna i utlösningen beror på den utsöndring som prostata producerar. Det producerar aktiva ämnen som är ansvariga för manlig erektion och skapande av vitaminer, enzymer, manliga könshormoner, prostataspecifikt antigen.

Barriärfunktionen är viktig eftersom den skiljer processen med utlösning och urinering. Den muskulära delen är som en ofrivillig sfinkter som förhindrar att spermierna kommer in i urinblåsan. Dessutom behåller prostata urinen, och vid behov är den ansvarig för sitt normala utflöde. Vid sexuellt intyg eller handling skyddar prostatakörteln män från att få olika infektioner i de övre urinledningarna från urinkanalerna.

Prostata plats

Där prostatan är belägen är redan känd, nu ska vi ta reda på var man ska leta efter det. Att komma i kontakt med prostata är enkelt nog. För att göra detta behöver du bara veta hennes anatomi.

Prostatan ligger tätt mot tarmväggen, därför är den probed rektalt.

Det kan beröras av ett finger, djupet på vilket det införs 4-5 cm. För att hitta det måste du sätta in ett finger, smurt med petroleum i anuset. Vid beröring är den elastisk, rund och tät.

Du kan inte trycka på den, du måste lätt släcka den. Om, med rätt handlingar, och förutsatt att mannen är avslappnad känns en smärtsam känsla, vilket indikerar en sjukdom (eventuellt prostatit). Det är omöjligt att försöka fälla prostata själv, det bör endast göras av en specialist.

Dysfunktion i prostata

Inflammation av prostatakörteln är prostatit. Sjukdomen kan utvecklas av flera orsaker. När infektionen kommer in i prostatakörteln, orsakar det henne inflammation. Det viktigaste att se en läkare vid första tecken på sjukdom. Om detta inte är klart kan den inflammatoriska processen påverka den närliggande blåsan eller andra organ. Prostatit ska behandlas av en urolog.

Med en sådan sjukdom kan en man klaga på smärtsam urinering, frekvent uppmaning till toaletten, känna tryck i perineum, förhöjd kroppstemperatur, svaghet, frossa.

Prostatit behandlas medicinskt, men det är också lämpligt att använda terapeutisk massage. Det ska göras av en urolog eller kirurg.

Det har en positiv effekt på muskelton, förbättrar blodcirkulationen, så antibiotika absorberas snabbt. Terapeutisk massage hjälper till att stimulera venöst utflöde och lymfatiska. Massage hjälper till att säkerställa ett normalt utflöde av stillastående utsöndring i prostatakörtlarna.

Egentligen är en av anledningarna till att du behöver veta var prostatan är att göra massage korrekt.

Obehandlad prostatit kan senare resultera i impotens, irreversibla strukturförändringar inuti körteln och som infertilitet. Dessa förändringar är nästan irreversibla. Att sådant inte hänt är att det är nödvändigt att behandla en prostatit vid den första sin eller hans bildskärmar.

Specifik profylax av prostatit existerar inte, det räcker bara för att övervaka din hälsa och i tid för att genomgå profylaktiska undersökningar. Män behöver veta exakt var prostatan ligger, främst för att bevara sin hälsa.

Vad är prostata och var ligger den? Organets placering och funktioner

Prostatan är ett androgenberoende organ, som är en av huvuddelarna i det manliga reproduktionssystemet.

Huruvida prostatan fungerar korrekt beror på hur urinvägarna fungerar och den reproduktiva potentialen hos den manliga kroppen.

Låt oss betrakta mer detaljerat vad prostata är hos män, varför det behövs och vad är funktionen hos prostatakörteln hos män.

Prostatakörteln - vad är det och vad är funktionerna?

Så, prostata eller prostata - vad är det? Är det samma sak eller inte? Prostatakörteln är ett specifikt manligt organ som har formen av en valnöt. Dess vikt är i genomsnitt 20 gram, längd - 3 centimeter, bredd - 3,5 cm. Prostatan består av körtel och muskler, som ansvarar för olika funktioner. Kvinnor har inte detta organ.

Detta beror på det faktum att han utför endast de funktioner som beror på särdragen hos strukturen hos människornas genitourära system. Vad är det för? Det finns flera huvudändamål för prostatakörteln:

 • utsöndring av spermautsöndring. Denna vätska upprätthåller effektiviteten hos spermatozoa när de ligger utanför hankroppen, det ökar deras reproduktiva potential.
 • Reglering av urinflödet genom urinröret. Prostata muskelvävnad bildar en sfinkter som täcker urinröret under samlag, vilket förhindrar att urinen lämnar med semen.
 • Skapa ett hinder, Förebyggande av penetration av infektiösa patogener längs urinröret i övre urinvägarna och in i urinblåsan. Barriärfunktionen tillhandahålls av immunceller.
 • Testosteronproduktion är inte huvudprojektet hos prostata, men det syntetiserar könshormoner i små mängder, om det är nödvändigt för kroppen.

Mer information om prostata anatomi finns i vår artikel.

Vad påverkar prostatakörteln hos män? Organets struktur

I form liknar prostatakörteln hos män en inverterad trapezoid. Den främre delen av orgelet ligger intill pubicbenet, den bakre delen till ändtarmen, vilket gör det möjligt för rektal palpation.

Klippen hos prostata är koncentrerad i lober, de separeras av tunn fibromuskulär stroma. Den glandulära vävnaden bildar prostatakörteln parenchyma. Muskelstroma, när den kontraheras, skapar tryck på parenchymen och främjar utsöndring av prostatsekretionen.

Totalt är körteln uppdelad i 5 zoner.

 1. Tips.
 2. Grunden.
 3. Fram och bak.
 4. Undersidiga ytor.

Genom prostasens centrala zon passerar urinröret, i den nedre basen passar det med organs muskulära sfinkter. Dessutom kommer de seminalkanaler som är kopplade till parenchymen ut ur prostata.

För blodtillförseln av körteln är den nedre kolibriumartären, från vilken blod går in i prostata genom flera grenar av kärlen.

Även prostata påverkar styrkan av erektion och orgasm, eftersom den innehåller ett stort antal känsliga nervändar.

Foto: Var är prostata hos män?

Se hur prostata ser ut på bilden och var den ligger på diagrammet.

sjukdom

Arbetet i prostatakörteln kan störas av inflammatoriska infektions- och icke-infektionssjukdomar, bildandet av tumörer (godartade och maligna) och ackumulering av främmande kroppar - stenar i prostata.

Prostatit kan vara akut och kronisk. För den akuta formen av prostatit är uttalade symptom karakteristiska: en ökning av kroppstemperaturen, utseendet på ett stort antal abscesser och abscesser på prostatakörteln, en signifikant överlappning av lumen i urinväggen.

Kronisk prostatit utvecklas ofta som en följd av felaktig behandling av akut prostatit.

Det kännetecknas av en lindrig kurs av inflammatoriska processer, svag, men konstant smärta. I avsaknad av behandling leder prostatit till en minskning av körtelns storlek.

En godartad prostatatumör kallas ett adenom. Huvudsymptomet för denna sjukdom är smalningen av urinröret.

En man upplever en frekvent uppmaning att gå på toaletten, medan fullständig tömning av blåsan är svår att uppnå, och i de sena stadierna av adenom blir det omöjligt. Adenom anses vara åldersrelaterad sjukdom - de flesta män över 50 år har ansikte symptom på denna sjukdom.

Malign prostatacancer (prostatacancer) skiljer sig från adenom genom djupare vävnadsskada, såväl som oundvikligheten av utvecklingen av metastaser - spridningen av muterade celler till andra organ med gradvis förlust av deras förmåga att arbeta. Metastatisk prostatacancer är dödlig.

En detaljerad video om prostata sjukdomar, deras diagnos och behandling:

Hur man behåller prostata hälsa?

Det första du behöver göra för att behålla prostata i ett hälsosamt tillstånd är att säkerställa rätt diet. Vitaminerna A, C, D, E, K är särskilt viktiga för kroppen. De är antioxidanter och har en anticarcinogen effekt. Inte mindre viktigt är intaget av mineraler i kroppen: magnesium, zink, selen och andra.

Bland de mest användbara produkterna för prostata är:

 • icke-syra frukter, torkade frukter.
 • Grönsaker (utom kål och baljväxter).
 • Kashi.
 • Vegetabiliska fetter.
 • Seafood.
 • Ägg.
 • Mager biff.

Mer information om skadliga och användbara produkter för prostata finns här.

Alkohol, rökt produkter, livsmedel med högt saltinnehåll, fettstekt kött, kryddiga kryddor och svampar bör uteslutas från kosten.

Cykling är användbar för prostata, men för att undvika negativa konsekvenser måste du noga överväga valet av cykel och ridstil på den.

Förbättra tillståndet för prostata kan särskilda förfaranden, är det huvudsakliga förfarandet prostata massage. Det finns ett stort antal massage tekniker som är lämpliga både för egenanvändning och för utförande med hjälp av en annan person.

Stimulering av prostata gör att du kan rensa körteln från en stillastående hemlighet, det gör det också möjligt att stärka erektionen och göra känslorna av orgasm mer levande. I butiker kan du köpa speciella massageapparater, om du vill kan du själv göra en sådan apparat.

Och förbättra sexlivet hjälper till med följande artiklar: hur man gör massage för att öka styrkan och huruvida det är möjligt att uppnå orgasm genom att stimulera prostatakörteln?

För att hålla prostata frisk är det nödvändigt att förebygga och behandla lokala och systemiska infektionssjukdomar. Det är särskilt viktigt att undvika att sitta på kalla ytor och inte försumma att lägga på underbyxorna i kallt väder. För att undvika smitta med sexuellt överförbara sjukdomar behöver du ha ett måttligt sexliv och genomgå regelbundna kontroller hos venereologen.

I följande video övningar för prostata hälsa:

slutsats

Prostata är en av de viktigaste könsorganen. Hon är ansvarig för reproduktiv funktion och för urineringsprocesser. Med ålder blir prostatakörteln mer sårbar mot olika sjukdomar för att förhindra deras förekomst, du måste noggrant övervaka sin hälsa och vidta förebyggande åtgärder.

Var är prostata hos män - kort och noggrant

Många företrädare för starkare könet, och hört om prostatan och prostatit, men de flesta av dem inte ens gissa var prostata hos män - det är den ökända andra hjärta, inflammerad tvingar flera gånger under natten för att få upp till toaletten.

Var finns prostatakörteln?

Prostatakörteln är ett orört glandulärt muskelorgan beläget i bäckenområdet. Den har en form som på distans liknar en kastanj. Kroppens storlek varierar mellan: antero-bakre riktning 16-24 mm, tvärgående 27-44 mm, övre-nedre 25-40 mm. I järn är de främre, bakre och bakre ytorna, topparna och de nedre sidorna ytliga. Organets vikt är ungefär 16-23 g.

Organet har en tät elastisk konsistens och består av den inre delen (parenchyma) och den yttre (kapseln). Båda delarna är sammanfogade.

Parenchyma representeras av små alveoler, förenade i lobules. Varje lobule bildar sin kanal, som i kombination med liknande kanaler öppnar in i urinröret i prostatas sämsta tuberkelregion.

Rumslig plats i bäckenområdet

Prostata är konvex del, topp, riktad nedåt och något främre. Dess motsatta yta - en bred bas riktas uppåt. Den främre och bakre, se i lämpliga riktningar, och nedre sidorna riktas nedåt och till sidorna. På ytan av kroppen projiceras orgeln ungefär på nivån av bäckenet i bäckenet, med basen belägen vid nivån av tjockleken på de övre grenarna hos pubicbenen. Överdelen är 0,5-1,5 cm under den nedre kanten av dessa grenar. Ur topografisk anatomins synvinkel begränsas schemat för att dela bukhålan i zoner till pubicområdet. Prostata ligger under den nedre gränsen av pubic regionen av den främre bukväggen.

Anatomisk placering av prostata hos män

Platsen där prostatakörteln ligger strax under blåsan (figur 1). Här täcker den den första delen av urinväggen med en vävnad av dess delar. Omedelbart ovanför botten av körteln är blåsan, är det direkt bakom gren-peritoneal fascia (bindvävsbrygga, som är en del av bukhinnan), som var - en ampull av ändtarmen. Den sista prostata ges ut lite (det här gör det möjligt att delvis palpa det på män med digital rektal undersökning). Innan prostatakörteln finns ett litet område av fett, och även i front - ledade grenar blygd ben, blygdbenssammanfogningen, som kroppen är ansluten via blygd-prostata ligament. Apexen och, delvis, de nedre laterala ytorna nedan är begränsade till penis och ändtarmen. Klyftan mellan dem är gjord av en del av fibrerna i musklerna m. levator ani urogenitala diafragman (också bestående av m.sphinter levator externi, m. transversus pirenei profundus, m.transversus pirenei superficialis et al.). På prostata finns seminalvesiklar.

Variationer av platsen

Trots dess permanenta plats av prostatakörteln kan begränsat förskjutbar - med trångt blåsa (nedåt och bakåt) vid ett kluster av stora mängder avföring i fall av förstoppning (anterior och upp), i tumörer i ändtarmen. Det finns alltid en förskjutning av prostata ner under sammandragningen av musklerna under en kylning.

Prostata hos äldre män är oftast större i storlek och är något lägre än hos unga. Detta beror på åldersrelaterade förändringar i ligamentkomplexet, försvagningen av tonen m. levator ani, en ökning av organets vikt på grund av hyperplasi och stasis av utsöndring.

Var är prostata hos män?

Varje man vet vad prostatakörteln är, men inte många människor vet om prostata och dess roll. Män börjar vara intresserade av människokroppens anatomi endast i händelse av manifestation av vissa sjukdomar, och till och med uppmärksamma inte alls. Detta gäller särskilt för män.

Men enligt de flesta läkare, att veta om ett orgels placering, är det speciellt män som är inte bara nödvändiga utan också viktiga. På grund av kunskap om organs placering kan du snabbt formulera symtom och identifiera de första tecknen på sjukdomen.

Egenskaper av prostata

Förverkligandet av dess betydelse och funktioner, plats i kroppen samt symtom på lesionen, inte bara specialisten utan även patienten kommer att kunna känna igen och misstänka felet i tid.

Så är prostata en del av det urogenitala systemet. I sin storlek och form, mer som en valnöt och kastanj, respektive.

Storlekar i friska män:

 • längden varierar från 25 till 35 mm;
 • bredden överstiger inte 40 mm
 • tjockleken är 18-20 mm;
 • vikt: 20 gram.

Det är också intressant att prostatakörteln inte överstiger ett gram vid födseln, men i åldern börjar den minska, vilket medför tillväxt av bindväv.

Struktur och plats

Prostatakörteln ligger strikt under urinblåsan. Å ena sidan kontaktar prostatan den rektala väggen, å andra sidan är den förknippad med urinröret.

Dessutom är körteln nära angränsande till deferensema och de sämsta vesiklarna.

På grund av sin närhet till urinröret bildar prostatan en förträngning av kanalen, vilket fungerar som en barriär för penetration av olika bakterier och svampar som orsakar inflammation i bäckenorganen.

I sin struktur är prostatakörteln tillräckligt tät, har en uppdelning i mitten, höger och vänster del. Den består av muskel- och klyvvävnad, vars celler ger en prostatac juice, som innehåller sådana spårämnen som zink, citronsyra, fosfolipider och andra aktiva substanser.

Den prostatiska körtelvävnaden representeras av små loppar, vilka är förbundna med en muskelvävnad. Det är vävnadsfibrerna som bidrar till utflödet av prostatajuice, förhindrar bildandet av inflammatoriska processer och stagnation.

funktioner

Som redan nämnts täcker prostatakörtlarna en del av urinröret, genom vilket två ejakulatoriska kanaler öppnas. Tack vare dessa kanaler kommer en vätska in i kanalen där den blandar sig med spermierna och utsöndrar prostats hemlighet. Det är utsöndringen och utsöndringen är huvudfunktionen hos prostatakörteln hos män.

Mängden utsöndring hos män är försumbar och är endast 20% av ejakulat.

Dessutom spelar muskelfibrerna i prostatakörteln en viktig roll i människornas kropp. Under utlösning, nämligen muskelfibrerna bidrar till utsläpp av sperma in i urinröret, och sedan omedelbart stänga den för att förhindra kontakt med urin spermatozoer.

Var är prostata hos män och hur man hittar den?

Prostatan är den andra hjärtat av en man. Det påverkar inte bara välbefinnande, men också förekomsten av sexuellt liv. Huvudorganet som påverkar sexuell aktivitet är prostatakörteln. Uppförande, ejakulation och aktivitet hos spermatozoer beror på den. Det är nödvändigt att förstå var prostatan ligger, vilka funktioner den har, och varför det är viktigt att behålla det friskt.

Vad är prostata

Prostatakörteln är ett organ som ser ut som en valnöt. Körteln har inte ett par, som testiklarna. Det påverkar utvecklingen av manliga genitala organ på grund av närvaron av androgener i det - manliga hormoner. Tack vare dem växer penis och testiklar till den maximala storleken som ges av den genetiska koden. De påverkar storleken på prostata och mängden utsöndringsjuice.

Finns det en prostata hos kvinnor

Smärta i underlivet, i bilagorna och i rektum hos kvinnor är förvirrad med prostatakörtelns inflammatoriska processer. Det är inte så. Det finns inget sådant organ i honkroppen, men det ersätts av äggstockar, liknande i funktion. De producerar hormoner, tack vare vilket ägget befrukas. Därför åtföljs inflammation i äggstockarna av liknande smärtsymtom tillsammans med prostata. Bilden visar orgelens placering hos män och om det är hos kvinnor.

Strukturen hos det manliga och kvinnliga genitourära systemet

Prostatakörteln är det manliga organet som ansvarar för födelsefunktionen. Det producerar hemlig juice, som är ansvarig för sammansättningen av spermier och dess aktivitet och är en av huvudkomponenterna i den seminala vätskan. Hos kvinnor utsöndras inte spermier. Ett smörjmedel frigörs som främjar bättre penetration av aktiva spermatozoa i kvinnliga genitala organ. Male prostata påverkar den goda blodcirkulationen i bäckenorganen.

Funktioner av prostata

Platsen för prostata påverkar könsorganens funktioner, vars kapacitet det ger. Prostata har en funktionell plats i kroppen. Det finns flera funktioner:

 • Barriär. Barriärfunktionen är ansvarig för korrekt urinleverans till urinröret. En av komponenterna i körteln är muskelvävnad, som liknar en ventil. Denna ventil tillåter inte hemlig juice att komma in i urinblåsan och blockerar inmatningen. På grund av barriären mellan blåsan och prostata är urinering inte försämrad, urinröret är inte igensatt och flödet och utflödet av urin fungerar normalt. Barriärfunktionen fungerar som en skyddande funktion, förhindrar infektioner från att komma in i urinröret och bäckenet och förhindrar inflammation i njurarna.
 • Endocrine. Den endokrina funktionen garanterar att körteln fungerar normalt. På grund av det faktum att prostaglandiner produceras under arbetet med inkretoriska funktioner, är de substanser som är ansvariga för smärtintensierna, och det är möjligt att identifiera prostata sjukdomar. Reduktion av detta ämne leder till inflammation och minskad smärta, vilket påverkar sexuell akts varaktighet och dess närvaro. Den inkrementella funktionen tillåter inte proteinföreningar (prostaglandiner) att sprida sig genom blodet, lämnar dem direkt i prostata och stabiliserar dess funktionalitet.
 • Sekretoriska. Sekretoriska funktionen påverkar sekretioner av prostats utsöndring under samlag. På grund av det faktum att körtelns placering är nära avgränsad med könsorganens placering, påverkar detta deras arbete. Körteln utsöndrar juice, som försvinner den initialt tjocka semen, så att urinröret inte kan hamras och spermierna är aktiva. Utan denna funktion blir erektion, samlag och ejakulation omöjligt. Platsen för prostata hos män anges i detta foto.
Prostata plats
 • Motor. Motorfunktionen är ansvarig för kvaliteten och kvantiteten av urinutgången från kroppen, med hjälp av glatta fibrer i körtelmusklerna. De flesta av dessa muskler är på plats där prostatan är närmast urinväggen. Sammansättningen av fibrer bildar en ventil som reglerar tillförseln av vätska till urinröret. Motorfunktionen behövs för att mata hemlig juice under utlösningen.

Var och en ansvarar för normal drift av enskilda platser i bäckenorganen.

Var är prostatakörteln hos män

Var är prostata

Hos män är det lätt att hitta prostatan. Prostata är under blåsan, och detta orsakar dess motorfunktion. Prostatan är en upplösad körtel. Det omger urinröret, vilket gör det mindre. Platsen för prostata har en positiv effekt på bäckens organens hälsa, eftersom det beror på den smala urinröret och en liten mängd smörjmedel som frigörs under körningens operation, att infektionen sällan kommer in i kroppen.

Platsen för prostatan är nära avgränsad av blåsan och urinröret. Från körteln beror på mängden utsöndring för flytning av spermier. Placeringen av prostata bakre vägg hos män gör det möjligt att nå det på kort väg - genom anusen. På så sätt utförs prostasmassage för att normalisera blodflödet till körteln, identifiera inflammation och behandla sjukdomar.

Hur man kommer till prostata

För att göra massagen behöver patienten slappna av sfinkteren och slappna av sig själv - det här håller fingret i anuset. Platsen för prostata ligger fem centimeter från sfinkteren, vilket gör det lätt att nå det. Var att se och hur man bestämmer att detta är prostata, bör du böja ditt finger något i blåsans riktning. Du måste känna för en liten klump. När det detekteras rör sig massörrörelserna från kanten till höger till vänster. Sedan gradvis flytta till mitten. Om massagen utförs korrekt måste hela ytan på körteln masseras.

Var är prostata och hur man känner igen det

Där prostata ligger, är det värt att veta att var och en av männen som försöker övervaka sig och sin egen hälsa, upprätthåller en bra idrottsform. Prostata är det organ som tar en direkt del i spermatogenesen, genom vilken utsöndring och hormoner utsöndras.

På grund av god utsöndring förbättras genomsläppligheten hos den primära vätskan. För att upprätthålla prostatas hälsa på rätt nivå måste du göra det på rätt sätt.

Vad är prostatakörteln och var ligger den

Hur hittar du exakt var prostatan ligger hos en man och för att avgöra om det har förändrats i ett kritiskt tillstånd, när du ska rådgöra med en läkare?

Körtelorgan, kallad prostata, är anordnad endast i den anatomiska strukturen av den manliga kroppen. Prostatan liknar en kastanj i form. Hos barn är kroppen som en liten boll, men när de blir äldre ungdomar han redan har modifierats för att bilda kastanj. Dess tjocklek - ca 2 cm i längd - 3 cm i bredd - 4 cm Prostata vikt i tonåren -. Cirka 9 gram, hos vuxna -. 20 g Äldre män med muskelatrofi blir det ännu mindre.

De som inte vet exakt var prostata ligger hos män och hur man hittar det själv är det nödvändigt att hantera detta med hjälp av en specialist. Detta organ placeras mellan det urogenitala membranet och blåsan, intill ändtarmen.

Beväpnad med den nödvändiga kunskapen kommer någon av patienterna enkelt att hitta den på egen väg genom palpation.

Prostatakörteln hos män omger livmoderhalsen, de främre och bakre delarna av blåsan. Innan körteln med hjälp av pubic-ligamentbandet är fäst vid pubens ben. Den bakre ytan verkar luta sig mot botten av ändtarmen - denna punkt bör betraktas som en orientering för massageproceduren.

Bakom kroppen passerar ett grunt spår, som delar upp den i halvor. På grund av den avsmalnande strukturen av urinröret mannens kropp är skyddad mot invasion av bakterier, men det finns en betydande nackdel - med åldern prostatan börjar öka på grund av den besvärliga situation främja fluid genom en smal kanal. Om du har problem med urinering myndigheten kan vara razraschennym, på grund av vad slutligen blir urinröret peredavlennoy. Inflammation av prostata kan börja. Symptomen på fenomenet kan listas enligt följande:

 • Stark smärta på den plats där man prostata. Obehag kan uppträda i ljummen, vid botten av penis, under urinering. Med skarpa smärtor, brinnande, skärning är det möjligt att med förtroende antaga den gamla, försummade formen av sjukdomen.
 • Frekvensen i toaletten och ineffektiv frisättning av urinblåsan ur urinen. En del av vätskan förblir inuti. Urin ackumuleras snabbt, och önskningar uppmärksammas oftast på natten.
 • Ofta kränkt, och till och med helt nedsatt sexuell lust. Obehagliga känslor förekommer i det område där prostatan ligger. Svårigheter med erektion blir vanligare, det påbörjade sexuella intyget eller handlingen kommer ofta inte till slutet.

Proteskörteln ligger nära urinröret. Genom det passerar de ejakulatoriska kanalerna och kanalen genom vilken urin utsöndras. Över prostata är en kapsel av bindväv, där det finns många elastiska fibrer. På de schematiska bilderna kan du se var prostatan ligger.

Eftersom prostataområdet har en stark inverkan på urinröret, smalnar den på en plats som är ungefär en tredjedel av den totala längden, ger lite naturligt skydd till blåsan och njurarna. Bidrar också till detta smörjmedel, vilket är en naturlig utsöndring och blir en effektiv barriär mot patogenerna som tränger in i urinröret i blåsan och njurarna. Denna kroppsstruktur hjälper män mycket mindre ofta än kvinnor, får inflammation i njurarna eller urinblåsan.

Hur man hittar en prostata för en massage

Prostatakörteln i den manliga kroppen har en mycket viktig roll. Det utför sekretionen, vilket tjänar till att späda den seminala vätskan. Detta förbättrar sin patency, vilket ökar sannolikheten för uppfattningen och förbättrar kvaliteten på sexuellt liv. Liksom andra mänskliga organ kräver prostatakörteln hos män aktuell undersökning och behandling om det behövs. På bilderna med bilden av manlig prostata, överväg var den ligger, är enkel.

Eftersom prostata berör direkt i rektumets väggar och tänker på hur man hittar det, kan man knappast välja en mer bekväm metod än att utforska rektalområdet med fingret. Den manuella undersökningsmetoden kräver inte användning av dyr utrustning, och information om närvaron av prostata kan erhållas i tillräckliga kvantiteter.

Först måste doktorn undersöka anusen för att ange om det finns några förändringar som kan påverka organets hälsa och tillstånd. Sådana faktorer kan vara:

 • Perianala hematom;
 • Infiltrering, som bidrar till manifestationen av sjukdomen;
 • Hemorrojder och sprickor.

För att hitta prostata och utföra undersökningen placeras patienten i olika positioner. Kontrollera patienten i den bakre positionen på höger sida, i knä-armbågsställningen, i stående läge vid lutning framåt. När du utför den sista posen måste du sprida dina ben och vila dina händer på knäna.

Läkaren lägger en handske på handen och smiter petrolatum på fingret. Sedan sätts fingret försiktigt in i ändtarmen och palpation utförs. Således kan du både grova prostata själv och överlämna denna process till en specialist.

Om kroppen är frisk, det ligger på ett avstånd av 3 eller 4 cm för att förstå hur djup är prostata hos män från anus, närmanden finger -. När den införs i kan känna lös klack. Organet är normalt en halvcirkelformad bildning, som lätt kan särskiljas från annan vävnad vid palpation. Strukturen i prostata bör vara elastisk, av rätt storlek.

De flesta män är också generad för att se en läkare om det finns hälsoproblem av en delikat natur. De kan försöka räkna ut hur man fäster prostata i sig, men de har inte för avsikt att gå till doktorn.

Men självmedicinering kan ett oskäligt tillvägagångssätt för massage skada kroppen. Därför är det bättre att konsultera en specialist om du vill veta prostata körningens placering för att göra en massage hemma. Läkaren kommer att berätta vilka åtgärder som måste vidtas för att bli av med sjukdomen så snart som möjligt. Det är lämpligt att inte skjuta upp besöket - fråga om medicinsk hjälp omedelbart efter smärtan av en akut, drabbar natur eller märkbart obehag i ljumskområdet.

Om du försöker bestämma var prostatan ligger hos män, hjälper ordningen inte att kontakta massören för information.

Vilka är orsakerna till ökningen i kroppen

Det är lätt att hitta prostatakörteln med ett finger om det förstorades. Anledningen till detta kan vara enligt följande:

 • Åldersstörningar
 • Fel i hormonell karaktär;
 • Felaktig inställning att utarbeta en diet;
 • Störningar av metaboliska processer och blodproppar i kroppen;
 • Fel sätt att leva
 • Inflammatoriska sjukdomar, onkologi.

Prostatens placering hos män provocerar ofta stagnation i urinblåsan. Detta kan orsaka utseende av stenar i det, cyster, inflammatoriska processer.

Hur man lokaliserar prostata, om den har förändrats

Har du lärt dig hur man hittar en prostata hos en man, måste du regelbundet kontrollera hennes tillstånd. Om det finns tecken på hypertrofi i körteln, kontakta omgående läkare. Tecknen på dimensionella förändringar kan vara:

 • Oförmåga att helt tömma urinblåsan;
 • Urin kan frisläppas spontant;
 • Intresset är för ofta;
 • Spår av blod i urinen;
 • Sårhet i underlivet, i blåsans område.

Prophylax av utveckling av prostatacancer

När du har lärt dig hur du sänder prostata, kan du framgångsrikt förhindra utvecklingen av sjukdomstillstånd. Några män av ganska avancerad ålder har ingen aning om var prostatakörteln är belägen, tills smärta och obehag hos genitourinary system visas i detta område.

Kom inte i kontakt slumpmässigt. Noggrann hygien kommer att bidra till att förebygga utvecklingen av inflammatoriska processer.

Om du uppmärksammar den närmaste läkarens rekommendation, har du själv etablerat en dagbehandling med obligatorisk fysisk ansträngning, som går i luften, kan du förhindra stillastående fenomen och utseendet av inflammation.

Att märka de ovan beskrivna manifestationerna av funktionsfel i kroppens arbete, försök att besöka urologen så snart som möjligt. Du kommer att bli refererad för diagnos för att få en korrekt diagnos. Självmedicin rekommenderas inte.

Prostata plats hos män: var är orgelet och hur man hittar det?

Prostatakörteln är det näst viktigaste organet för män efter hjärtat. Ingen annan del av den manliga kroppen använder så mycket uppmärksamhet som prostata.

Hennes hälsa ger kroppen styrka, vars närvaro indikerar människans ungdom och hans "vara i led".

Men trots den uppenbara betydelsen av denna kropp, inte alla medlemmar i de starkare sexgissarna där järnet är beläget, och varför hennes arbete misslyckas under en viss period. Informationen nedan kan ge svar på många av herrarnas frågor.

Var är prostata hos män?

Prostata är organet i genitourinary systemet, som består av glandulära och muskelfibrer. Den första ger framställning av juice, som är nödvändig för fertiliseringsprocessen av kvinnliga celler, och den andra som ansvarar för reglering av urinrörets bredd.

I form liknar orgelet en valnöt. Bredden på körteln är 3,5 cm, längd - högst 3 cm. I barndomen når vikten av körteln bara 9 g och i en vuxen man ökar den till 20 g.

Var är prostatakörteln hos män

Sådana parametrar den hälsosamma prostatakörteln når ungefär 20 år och fortsätter att rädda dem mest av ett liv hos mannen. Cirka 45 år, hos vissa män som påverkas av olika faktorer, börjar organet växa, vilket indikerar förekomsten av patologier.

Om man tittar på kroppens exakta position ligger den i närheten av tarmarna, och omger också livmoderhalsen, den bakre och den främre delen av urinblåsan.

Den främre delen av körteln förenar pubens ben, och den bakre delen lutar mot botten av ändtarmen. Dessa egenskaper och bör betraktas som den huvudsakliga referenspunkten under palpationen.

Hur hittar man prostatakörteln i en manlig kropp?

Som vi sa ovan är prostatakörteln i närheten av ändtarmen, så det kan genomsökas rektalt.

Det är nödvändigt att lägga handskar på händerna och, med rikligt smörj fingret med petroleumgel eller grädde, sätt in den i analöppningen till ett djup på 4-5 cm.

Om allt är gjort korrekt kan fingertoppen gropas för en tät, rundad form. Detta är prostata.

Om en man upplever smärta under en palpation, indikerar det antingen felaktiga åtgärder eller förekomsten av en inflammatorisk process i organets vävnader.

Hur bestämmer du prostata hos människor om det har ändrat sin storlek?

Platsen för prostatakörteln förändras inte efter en ökning av dess storlek. Orgeln fortsätter att vara på samma plats.

Och som i ett hälsosamt tillstånd kan det palperas rektalt genom att sätta in ett 4-5 cm finger i ändtarmen. Därför blir vanlig vanlig man extremt svår att förstå genom att undersöka att något är fel med körteln.

Bevis på att prostata har börjat växa kan bli smärtsamma eller obehagliga känslor under palpation, såväl som symptom som inte är beroende av undersökningen:

 • ökad uppmaning att urinera
 • känsla av full blåsning även efter att ha gått på toaletten;
 • svårighet att urinera
 • fördelning av en liten mängd urin;
 • okontrollerad urinutsöndring;
 • Utseendet i blodets bloddroppar;
 • smärta i underlivet och i perineum.

Om du har symptom som anges ovan är palpation bäst inte gjort. I det här fallet, kontakta omedelbart en specialist för hjälp. Annars kan du ytterligare skada din hälsa.

Skälen till ökningen

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Bland de orsaker som kan orsaka en ökning av prostatakörteln, inkludera följande patologier.

prostatit

Prostatit är en inflammatorisk process som förekommer i prostatas vävnader. Prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form.

Normal och inflammerad prostata

I detta fall finns det en ökning i kroppens storlek, vilket kan bevisas av vanliga symtom: svårighet att urinera, smärta i perinealzonen och i underlivet, försvagning av erektionen och många andra.

Orsaken till prostatit kan vara sexuell infektion, en förkylning, ett trauma mot könsorganen eller åldersrelaterade förändringar i kroppen.

adenom

En annan sjukdom som orsakar tillväxten av prostatakörteln. Prostataadenom är en godartad bildning som oftast förekommer hos män över 45 år.

Neoplasmer bildas av typen av noduler, vilket resulterar i att orgelns volym börjar öka.

Symtom som indikerar närvaron av adenom är identiska med tecken på prostatit, så det är omöjligt att bestämma förekomsten av sjukdomen utan hjälp av en specialist och utan att gå igenom en särskild analys.

Detta är den farligaste orsaken till ökad prostatavolym. Cancer är en malign bildning som utvecklas från det sekretoriska orgelepitelet.

Eftersom sjukdomen är hormonberoende är den i direkt samband med testosteronns nivå i kroppen.

Av denna anledning utvecklas i de flesta fall malign bildning hos män över 50 år, när hormonbakgrunden faller. I de flesta fall i sjukdoms tidiga skeden är sjukdomen asymptomatisk och manifesterar sig endast när organ signifikant ökar i storlek.

Andra skäl

Förutom de ovan angivna sjukdomarna kan orsaken till en ökning i kroppsstorlek också vara STD, uretrit, hormonella misslyckanden, trauma, medfödd organs patologi och andra faktorer.

Hur man gör rektal massage: Schema

Och eftersom det är ganska svårt att göra denna procedur själv, behöver du hjälp av en älskad (till exempel en make).

Innan massage till en person som ska utföra de nödvändiga åtgärderna är det önskvärt att granska träningsvideoen och strikt följa de befintliga reglerna. Massage för att förbättra effektiviteten utförs med full blåsan.

Därför, 30 minuter före proceduren måste du dricka 800 ml vatten. Personen som utför massage ska tvättas med tvål och händer, sätta på latexhandskar och smörj fingret med petroleumjelly för lätt introduktion i ändtarmen.

Under massagen ska patienten ta knä-armbågens position. Finger införes i ändtarmen utan hårt arbete, till ett djup av 4-5 cm. Känsla körteln börjar utföra massage åtgärder, utgående från kanterna och gradvis flytta till den centrala sulcus längs utsöndringskanalerna.

Rektalmassage av prostata

Börja med en massage med en mindre känslig högerklot, och efteråt gå till vänster. Förfarandet utförs genom att utföra sträckningsåtgärder i vertikalplanet. Massagerörelserna ska vara smidiga och inte ge smärta eller obehag.

När du inte kan massera orgeln?

Tyvärr kan massor av prostatakörteln inte utföras i alla fall. Till exempel under en exacerbation av prostatit rekommenderas det inte att utföra sådana åtgärder, eftersom sådana åtgärder kan främja smittspridningen i hela kroppen.

Det rekommenderas inte att massage med:

 • hemorrojder;
 • förhöjd temperatur;
 • exacerbation av inflammation av annan art;
 • kronisk prostatit, som åtföljs av andra sjukdomar i prostatakörteln.

Finns det en prostatakörtel hos kvinnor, och var ligger den?

Prostata är ett exklusivt manligt organ, det finns därför inte för kvinnor. Följaktligen och de hälsoproblem som uppstår hos män är kvinnor inte hotade.

Relaterade videoklipp

På strukturen, funktioner och sjukdomar i prostata i video:

Noggrann övervakning av prostatakörtelns hälsotillstånd hjälper till att undvika många allvarliga och farliga problem och bevarar människors hälsa och ungdom under lång tid.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits
Tidigare Artikel

Självprostatmassage