Huvud
Analyser

De främsta orsakerna till prostatit hos män

Den vanligaste manliga urologiska sjukdomen i det 21: a århundradet är prostatit. Enligt statistiken diagnostiserar 65% av medlemmarna av de starkaste vid 25 års ålder. Varje dag ökar detta antal. Varför utvecklas manlig sjukdom så snabbt? Vilka är huvudorsakerna till prostatit hos män?

Låt oss försöka att studera problemet i detalj. Så, vad betyder sjukdomen?

Komplex sjukdom med allvarliga konsekvenser

Prostatit är en förförisk och farlig sjukdom, som är svår att diagnostisera på ett tidigt stadium. Det utvecklas snabbt och orsakar komplexa konsekvenser med hälsan. Att bryta prostata - det viktigaste organet som är ansvarigt för sexuell aktivitet hos män och urinering, stör prostatit sin normala funktion. Det kan orsakas av olika orsaker - både medfödda och förvärvade under livet.

För att förstå vilken faktor som var den främsta drivkraften för dess utveckling och orsakade en ökning i prostata, är det nödvändigt att genomgå en omfattande undersökning. Baserat på resultaten kan specialister bedöma resultatet i varje enskild situation.

Ur medicinsk synvinkel

Prostatit är en inflammation i prostata, som har många manifestationer med tanke på särdrag hos prostata och lokalisering. Det kan orsakas av olika faktorer: infektion, kronisk inflammation, stillasittande livsstil, hypotermi, trauma, otillräcklig näring, avföring och mycket mer.

Urologic sjukdom är förknippad med penetration av infektionen, sexuellt överförbara från urinblåsan, urinröret, ändtarmen genom de lymfatiska och blodkärlen i bäcken prostatan som orsakar dess inflammation.

Sjukdomen utvecklas snabbt som en akut inflammatorisk process. Dess karakteristiska tecken: feber, en kraftig ökning av kroppstemperaturen, feber, akut smärta i perineum, bakom pubis, i ljummen, anus, avföring och smärtsam urinering. I vanliga fall diagnostiseras patienter som söker hjälp från specialister med en kronisk form av prostatit.

I sådana situationer får man inte känna sig manifestationerna av sjukdomen. De är olika och varje patient manifesterar sig individuellt.

Det finns flera klassificeringstyper av inflammation i prostatakörteln. Låt oss överväga var och en mer i detalj.

Klassificering av sjukdomar och deras manifestationer

Urologisk sjukdom är klassificerad i flera huvudkategorier, som var och en är farlig på sin egen väg och har sina manifestationer. skilja:

 • akut bakteriell prostatit - en farlig sjukdom orsakad av akut infektion i prostata;
 • kronisk bakteriell prostatit - en sjukdom som har en permanent karaktär, orsakar upprepade infektioner i prostata;
 • syndrom av kronisk bäckensmärta eller kronisk icke-bakteriell prostatit - inflammation i prostata orsakad av faktorer som inte är infektiösa;
 • asymptomatisk inflammatorisk prostatit - en urologisk sjukdom som inte har uppenbara symtom kan det diagnostiseras av resultaten av testen.

Varje klassificeringsgrupp har sina egna manifestationer.

Akut inflammation i prostata diagnostiseras och behandlas utan svårighet. Det föregås av akuta luftvägsinfektioner, hypotermi och andra förkylningar. De viktigaste manifestationerna av akut prostatit inkluderar förhöjd kroppstemperatur till 39-40 ° C, frossa, febril tillstånd.

I frekventa fall kan allvarliga smärtor uppträda i ljummen, i underlivet och i perineum. Vid urinering ökar smärtan signifikant, blodet syns i urinen.

Akut bakteriell prostatit är resultatet av infektion i prostata, vars huvudkälla är nästan omöjlig att bestämma. Hans otillbörliga behandling leder till katastrofala konsekvenser - inflammation av testiklarna och deras bilagor, prostats abscess.

Kronisk prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen som påverkar prostata. Det kännetecknas av ett överflöd av symptom som kan manifestera sig både i form av mindre kränkningar av urinering och i form av bestående störning av livskvaliteten på grund av uthållig smärta. Mycket ofta är kronisk prostatit av en beständig natur och kan inte behandlas med enkel behandling.

Den huvudsakliga manifestationen av den kroniska formen av manlig sjukdom är ett långvarigt smärtssyndrom i skrotet, könsorganen, bäckenet, kränkningar av urinering, sexuell dysfunktion, en kraftig minskning av kvaliteten på manliga sexuella liv.

Skälen som bidrar till utvecklingen av en urologisk sjukdom är många. Om dem och prata.

De främsta orsakerna till

Prostatit hos män är resultatet av exponering för kroppen av stillastående eller infektiösa faktorer. De stör den normala funktionella kapaciteten hos prostata, vilket orsakar inflammation och utvidgning. Som ett resultat - obehaglig smärta, låg sexuell aktivitet, problem med urinering. Smittsamma orsaker inkluderar svampar, bakterier, virus och andra parasiter.

Stagnanta eller icke-infektiösa orsaker inkluderar förvärvade och medfödda sjukdomar, nedsatt blodcirkulation, abnormaliteter i akinstruktur, trauma och mycket mer. I varje fall kan orsaken till prostatit vara annorlunda. Det bestäms av en specialist på grundval av data från analyser och en omfattande undersökning.

Infektiös inflammation

Infektiösa orsaker till prostatit - ett komplex av faktorer med ett viralt ursprung, vilket orsakar karakteristiska symtom och manifestationer, vilket i sin tur indikerar en sjukdom. De inkluderar:

 • bakterier (stafylokocker, tarm och pseudomonas aeruginosa, streptokocker, Kochs trollstav, klamydia, Trichomonas, gonokocker);
 • virus (olika former av influensa, herpes och papillomvirus);
 • intracellulära parasiter - mykoplasma, klamydia och ureaplasma;
 • svamppatogener (svampar av släktet Candida, mögel och andra svampar) som kan orsaka inflammation av prostata med försvagat immunförsvar, förlängt intag av antibiotika eller genom samlag.

För att identifiera vilka av dessa patogener var de främsta orsakerna till uppkomsten av prostatit, måste du klara testerna och passera en omfattande diagnos under överinseende av en specialist, som kommer att välja den optimala individuella behandlingsprogram som lämpar sig för en aktiv kamp med urologisk sjukdom.

Stagnerande eller icke-infektiösa faktorer

Icke-infektiösa orsaker till prostataförstoring orsakar stagnation i prostata, vilket leder till kronisk smärta i underlivet och bäckenet. De kombinerar inneboende och förvärvade faktorer. Medfödda faktorer som leder till utveckling av prostatit innefattar:

 1. Anomalier av akinstrukturerna - speciella körtlar som utgör prostata. Av dem, under utlösningen, kommer hemligheten ut, i avsaknad av sexuell attraktion för partnern, stagnerar hemligheten, eftersom en fullständig tömning av aciniens kanaler inte uppstår som en konsekvens - prostatit.
 2. Överträdelse prostata cirkulation: ödem pressas körtel fartyg, stör det normala blodflödet och orsakar fenomenet blodstagnation på järn, som ett resultat - det är omöjligt Inkommande i de mängder som erfordras för att minska inflammation körteln av droger.
 3. Minskad produktion av hormoner som är ansvarig för normal erektion och ejakulation. Av denna anledning hämmas sexuell aktivitet, vilket resulterar i att venös stagnation utvecklas.

Gruppen förvärvade orsaker till prostatit innefattar:

 1. Inflammation i urinröret eller uretrit: infektionen kommer in i prostata, bildar stagnation och orsakar inflammation, vilket resulterar i störningar med urinflöde, ökat tryck i urinröret.
 2. Förträngning i urinröret, vilket orsakar en ökning av trycket i urinröret och ett brott mot urinflödet.
 3. Skador och skador på perineum. De leder till bildandet av stillastående fenomen i prostata-kärl, som en konsekvens - en kronisk inflammatorisk process.
 4. Stenar i prostata och negativa faktorer i samband med professionell verksamhet.

Predisponerande orsakerna till prostatit - faktorer som ger impulser till utveckling och exacerbation av kronisk inflammation i prostatan. Dessa inkluderar nedsatt immunförsvar, hormonell misslyckande, långvarig förstoppning, infektionssjukdomar av andra organ, hypotermi, permanent avbrutna samlag, avsiktlig fördröjning urinering och instabil sexliv.

På hur exakt och korrekt den huvudsakliga orsaken till sjukdomen i prostatakörteln bestäms, beror behandlingen och dess effektivitet. Därför, när självdiagnostiserande symptom som indikerar prostatit, är det nödvändigt att omedelbart konsultera en specialist urolog och genomgå ett komplex av förfaranden som kan identifiera en manlig sjukdom även i de tidiga utvecklingsstadierna.

Effektiva metoder för att diagnostisera inflammation

Inhemska och utländska kliniker för behandling av prostata i deras praktik aktiv användning av komplexa tekniker, kan du exakt fastställa orsaken och stadiet av sjukdomen. De mest populära och effektiva anses historia, studiet av ejakulatet, cystoskopi, urin, urodynamisk undersökning, bäcken ultraljud och prostata, smeta från urinröret.

Låt oss titta på några diagnostiska metoder mer detaljerat.

Anamnesis är ett effektivt förfarande under diagnosen

Sjukdomshistoria - effektiv prostatit diagnosmetod som tillåter oss att bestämma stadium av sjukdomen, hur länge inflammation, närvaron av exacerbationer, patientens uppfattning om de möjliga orsakerna till prostatit, steg manifeste symptom, frekvensen av exacerbationer och deras föregångare faktorer, förekomsten av infektionssjukdomar i urinröret i det förflutna, sin kurs och behandling, regelbundenhet av sexuellt liv och tidigare sjukdomar.

Dessa data gör att specialisten kan bestämma de exakta orsakerna till prostatit, göra en preliminär diagnos och förorda ytterligare diagnostiska och laboratorieprocedurer.

Undersökning av smet från urinröret

Denna diagnosmetod låter dig bestämma de indirekta tecknen på inflammation i prostatakörteln. Det innebär att man utför en mikroskopisk laboratorieanalys för närvaron i bakteriens urinrör - klamydia, trichomonader, hepresvirusar, svampar - de främsta orsakerna till prostatit. Det utförs också för bestämning av patientens polymerkedjereaktion.

Urinalys är det viktigaste diagnossteget

Den allmänna analysen av urin tillåter att avslöja närvaro i en prostata av en inflammation och bakterier som har orsakat det. Cytologisk analys utförs för att korrekt diagnostisera prostatit. Dess resultat gör det möjligt för specialister att skilja andra inflammatoriska eller tumörprocesser i bäckenorganen från inflammation i prostatakörteln.

Baserat på resultaten av bakteriologisk analys av urin identifieras bakterier och leukocyter, vilket indikerar scenen och förvärringen av sjukdomen.

Urodinamisk undersökning - ett omfattande diagnostiskt tillvägagångssätt i kampen mot manskador

Urodynamiska undersökningar - en rad förfaranden, inklusive urofluometriyu, uretral profilometri, cystometri, vilket möjliggör identifiering av de huvudsakliga kränkningar av urinering, för att dra slutsatser om minskning av sphincters, urinröret förmåga att undergå, vars beskrivning blåshalsen, för att bestämma tid och medelhastighet av urinering processen.

Ultraljudsundersökning av prostata och cystoskopi

Dessa 2 metoder anses vara de mest effektiva vid diagnos av prostatit. Med deras hjälp utförs undersökningen av urinrörets och blåsans början i fall då patienten lider av skönhet och suprapubisk smärta. De tillåter oss att identifiera i tidiga stadier av inflammation i prostata och ett antal andra problem som har en negativ inverkan på människors hälsa.

Prostatit är en allvarlig men härdbar sjukdom. Om du leder en aktiv livsstil, äter rätt, träna, titta på din hälsa och besöka en urolog regelbundet, så kommer det inga problem med prostatakörteln. När du identifierar de första symptomen som indikerar prostatit, bör du genomgå ett komplex av diagnostiska och laboratorieprocedurer för att identifiera sjukdomen i de tidiga stadierna.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Prostatit - symtom, orsaker och behandling av prostatit

Prostatit (Lat. prostatit) - inflammation (svullnad) av prostatavävnad.

Sjukdomens namn kommer från orden "prostata" (prostata) + "itis" (inflammation).

Prostata (prostata) - Detta är ett rent manligt organ, så sjukdomen prostatit refererar till manliga sjukdomar. Prostatakörteln är ett litet järn-muskulärt organ belägna i bäckenet nedan blåsan på ett sätt som omfattar den initiala urinröret (uretra). När prostata inflammerar, kläms det urinröret och därigenom skapar en man med ett urinproblem, vilket är huvudsymptomet hos en prostatit hos en man. På bilden, ett tydligt exempel:

Prostatens roll (prostata) - Utveckling av en speciell hemlighet, som blandas med seminalvätska, stöder spermatozoas aktivitet, liksom deras motståndskraft mot ogynnsamma förhållanden.

Enligt statistiken är för närvarande (2015) nästan hälften av männen på hela jorden sjuka med prostatit, i grunden är de från 20 till 50 år gamla.

Symtom på prostatit

Huvud tecken på prostatit:

- upprörd urinering
Smärta i underlivet, skrot, perineum;
- Störning av sexuell funktion (sexuell dysfunktion)
- problem med utlösning
- Förändring av kvantiteten och kvaliteten på ejakulatet (spermier).

Tecken på akut prostatit (första tecken på prostatit):

- ökning av kroppstemperatur till 39-40 ° C
huvudvärk
- frossa, feber
- smärta i musklerna och nedre delen av ryggen
- smärta i lederna
- känslor av obehag (svullnad och överdriven värme) i perinealområdet
- smärtsam beröring av perineum
- frekvent urinering med frekventa uppmaningar
- smärtsam urinering, brinnande med urinering
- grumling av urin
blod i urinen
- urladdning ur urinröret

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit skiljer sig från akut akut och ihållande sjukdom, ofta utan tydliga kliniska symptom.

Symtom på kronisk prostatit:

feber
Smärta mellan skrot och anus
- smärta i nedre delen av ryggen
- Cystit, särskilt återkommande cystit.

Komplikationer av prostatit

Om symptomen på prostatit inte uppmärksammas och inte söka läkarvård kan följande komplikationer uppstå:

 • utveckling av manlig infertilitet
 • vesikulit (inflammation av sällsynta vesiklar);
 • epididymit (inflammation i testiklarna och deras bilagor);
 • övergången av sjukdomen från akut till kronisk;
 • smalning och ärrbildning i urinröret
 • obstruktion av blåsan med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk behandling
 • svår smärta i perineum
 • frekvent cystit
 • abscess (suppuration) av prostata, vilket kräver kirurgisk ingrepp;
 • pyelonefrit och annan njurskada
 • sepsis.

Orsaker till prostatit

Nu överväga de främsta orsakerna till prostatit.

 • infektion (sexuellt överförda sjukdomar) - chlamydia, herpesvirus, Trichomonas, ureaplasma, mykoplasma, cytomegalovirus, gonokocker, svamp släktet Candida (anroparen som trast), E. coli (Escherichia coli), enterokocker och andra kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • kränkningar av blodcirkulationen och lymfcirkulationen i det lilla bäckens organ
 • långvarig sexuell avhållsamhet, samt avbrutet samlag eller artificiell förlängning av samlag
 • stress: mental och fysisk överbelastning
 • hyppig hypotermi hos kroppen;
 • ett felfunktion i immunsystemet
 • brist på vitaminer (beriberi) och mikroelement
 • hormonell obalans
 • överträdelse av allergisk status.

Typer av prostatit

Enligt kriterierna från American National Institute of Health (NIH USA) från 1995 utmärks fyra kategorier av prostatit:

- Kategori I - Akut prostatit;
- Kategori II - Kronisk bakteriell prostatit;
- Kategori III - Kronisk prostatit / kronisk bäckensmärksyndrom (CP / CPPS):
• Kategori IIIa - Kronisk prostatit / kronisk bäckensmärksyndrom med tecken på inflammation;
• Kategori IIIb - Kronisk prostatit / kronisk bäckensmärksyndrom utan tecken på inflammation.
- Kategori IV - Asymptomatisk (asymptomatisk) kronisk prostatit.

Ibland nämns inte heller denna klassificering av kronisk granulomatös prostatit.

I sin tur skiljer sig de flesta specialister:

Under sjukdomsförloppet:

Akut prostatit;
- kronisk prostatit

Beroende på orsakerna till sjukdomen:

- bakteriell prostatit
- icke-bakteriell prostatit

Basera på detta, urskilja:

Akut bakteriell prostatit;
- kronisk bakteriell prostatit
- kronisk abakteriell prostatit

Diagnos av prostatit

Diagnosen av prostatit fastställs av läkaren under en personlig undersökning. Vid undersökning:

- En digital rektal undersökning av prostatakörteln utförs.
- tar en hemlighet av prostata
- blodprov och urinprov
- Tester för sexuellt överförbara infektioner tas.
- Ultraljud (ultraljud) eller TRUS (transrectal ultraljud);
- uroflowmetri, övervakning av dygnrytmen vid urinering
- sådd urin och utsöndring av prostatakörteln med bestämning av floraens känslighet för olika antibakteriella läkemedel;
- Prostata biopsi (om nödvändigt).

När diagnosen är viktigt att se till symptomen orsakas inte av uretrit (inflammation i urinröret) eller andra sjukdomar som kan leda till ihållande infektion i urinblåsa eller njurar.

Behandling av prostatit

Behandling av prostatit kan börja först efter den exakta etableringen av sjukdoms typ och form, där ytterligare framgång i behandlingen beror på att behandlingsmetoderna är olika.

Patienter med akut prostatit med allvarlig förgiftning, feber, dåligt allmäntillstånd kräver akut inhalation och intravenös administrering av antibiotika. Lätta fall av akut prostatit kan behandlas och poliklinik.

Behandling av prostatit utförs på följande sätt:

Medicinsterapi

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.

"LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.

Antibiotika. Antibiotika ordineras för bakteriell (infektiös) prostatit. Om orsaken till sjukdomen inte är bakterier och virus kommer behandling med antibiotika inte att ge ett resultat. Samtidigt kan antibiotika bota nästan alla akuta infektioner. Valet av antibiotika för akut prostatit bör baseras på resultaten av att bestämma typen av mikroorganism som orsakade infektionen och dess individuella känslighet mot antibiotika.

Bland antibiotika mot prostatit kan identifieras - "Trimetoprim-sulfametoxazol" fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Moxifloxacin", "sparfloxacin" "Ciprofloxacin"), makrolider ( "erytromycin", "midecamycin," "spiramycin"), "Chloramphenicol". "Tetracyklin" och derivat används oftast ("Minocycline", "Doxycyklin").

I prostatit associerad med sexuellt överförbara sjukdomar används "Ceftriaxone" och "Doxycyklin" eller "Ofloxacin".

Läkemedel tas från 48 timmar till 1 vecka (se anvisningar för beredningar).

För avlägsnande av kronisk smärta i perineala och bäckenregionerna, föreskrivs alfa-adrenoblocker och muskelavslappnande medel.

Alfa-blockerare ( "Tamsulosin", "prazosin") och spasmolytika slappna också musklerna i prostatan och urinblåsan, vilket bidrar till att förbättra urinflödet och minska symtomen.

För att avlägsna den skyddande effekten hos bäckenbottenmuskulaturen, för att minska kompression av inflammerad prostata, samt minska smärta kan utse muskelavslappnande medel ( "Diazepam", "baklofen", "Pregabalin").

Tunga patienter tilldelade intravenösa vätskor och diuretika som framkallar överdriven urin, och som en konsekvens - profilaktiruet berusning, och utvecklingen stigande urinvägsinfektioner (cystit, pyelonefrit).

För att lindra symtomen på icke-bakteriell prostatit förskriva analgetika, antipyretika och antikolinerga läkemedel.

När förstoppning rekommenderas användningen av mjukgörande laxerande typ vaselinolja.

Vidare föreskrivs underhållsbehandling.

Stödjande terapi

Stödande terapi för prostatit innefattar:

- vila
- viloläge
- riklig drink (inte mindre än 8 glas vatten om dagen)
- Sessile varma badkar
- Mjukt sittplatser efter behov.

Massage i prostata (prostata). Med kronisk prostatit är ordinär prostata massage ordinerad, vilket är det mest effektiva botemedlet för prostatit.

Diet. Vissa patienter i behandlingen av prostatit föreskrev en diet: uteslutande av akuta och feta livsmedel, sura drycker och koffein.

Gynnsam för behandling av prostatit påverkar och regelbunden ejakulation, vilket kan främja dränering av prostatsekretionerna.

Patienter med akut urinretention uppvisar överlagrad temporal suprapubisk fistel eller periodisk kateterisering av blåsan.

Kirurgisk ingrepp

Kirurgisk behandling av prostatit är endast föreskriven om behandlingen med medicamentliga metoder inte leder till de önskade resultaten, såväl som i fallet då prostata blockerar urinflödet. Dessutom är kirurgiskt ingripande i detta fall inte tilldelat unga människor. Det kan leda en man till infertilitet.

Kirurgi skiljer följande sätt att behandla prostatit:

Transuretral resektion av prostata - Avlägsnande av alla smittade vävnader.

prostatektomi - kirurgi för att ta bort prostata, omgivande vävnader, inklusive seminala vesiklar. Denna operation kan leda till ytterligare impotens och inkontinens hos patientens urin.

Behandling av prostatit med folkmekanismer

prostatit behandling hemma folkmusik rättsmedel gör att patienten inte besöker en läkare, men det är inte alltid motiverat, eftersom om orsaken är inflammation i prostatan infektion bota sin egen är osannolikt att hända. Ändå nådde följande folkrättsmedel från prostatit oss från morföräldrar:

Pumpa frön (vita frön). Vita frön med prostatit användes i antiken, då ordet "medic" ersattes av en "healer". Pumpa frön har mycket zink, vilket är nödvändigt för att någon ska behålla hälsan hos det geniturära systemet. För behandling behöver du bara äta innan du äter 30 frön om dagen.

Du kan också använda följande metod: 500 g stekt vita frön, avlägsna skalet och vrid i köttkvarn. Lägg till dem 200 g honung och blanda noggrant. Gör från medelstora bollar, storleken på en valnöt. Dessa bollar måste tas för 1 st. 30 minuter före måltid, lösa 2-3 minuter, 1-2 gånger om dagen. Förvara produkten i kylskåp, men innan du tar det, ta en halvtimma bort från kylskåpet, så att de ligger vid rumstemperatur.

Hasselnoten (hasselnöt). 1 msk. Sked bladen eller barken av hasselnöt bryggs i ett glas kokande vatten (stäng glaset i 30 minuter tätt lock). Därefter spänna och ta ¼ kopp 4 ess per dag. Du kan brygga en efter en, då barken, då bladen. Kurs - 1-2 veckor.

Aspen. I andra hälften av april, när aspen sapflödar, innan knopp och träd löv börjar blomma, samlar vi en bark 3-5 mm tjock. Torka sedan barken i ugnen eller i skuggan. Efter torkning, ta 100 g bark, krossa den något och sätt i en halv liter burk. Bark häll 200 gram vodka, men så att den helt täcker den krossade barken. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Sedan spänna och ta innan måltider 3 gånger om dagen, spädning 20 droppar tinktur av ¼ kopp vatten.

Kastanj. Kastanj, som sitt skal, gör ett utmärkt jobb, inte bara med prostatit, men också med adenom. För att förbereda ett läkningsmedel använd ett skal med spines, vilket måste bryggas och berusas istället för te. Även från denna buljong kan du göra mikroclysters, 250 ml 2 gånger i veckan.

För att förbereda ett botemedel från kastanjen i sig, är det nödvändigt att skala det från skalen, vid en tidpunkt då kastanjen redan är brun. Skala skalen. 3 msk. Skedar av strimlad skal häll 600 g kokande vatten över natten. Torka sedan av botten och förånga det till 200 g i ett vattenbad. För att använda detta medel är det nödvändigt på en tom mage, 3 gånger om dagen för 30 droppar. Behandlingsförloppet är tills behandlingen är klar. Därefter måste du göra en 2 månaders paus och upprepa kursen. Sammanlagt gör 3 kurser av behandling.

Propolis (bilim). Propolis används för att behandla kronisk prostatit. denna biprodukt är en kraftfull antiinflammatorisk och antispasmodisk. Det kan också användas i kombination med läkemedelsbehandling av prostatit.

För att förbereda produkten behöver du 20 g propolis för att indunstas i 200 ml alkohol. Därefter blandas 0,1 g av den erhållna produkten med 2 g kakaosmör. Från den erhållna produkten, gör ett ljus som sätts in i ändtarmen på natten. Behandlingsförloppet är 1 månad, sedan pausen i 4-6 veckor och kursen upprepas.

Stearinljus. För beredning av medicinska ljus från prostatit från degen är det nödvändigt i 3 msk. Skedar av rågmjöl lägger till en tesked honung och ägg. Alla blandar och tillverkar av detta tunna tunna ljus, inte mer än 1 cm i diameter. Gjutna ljus fryser i frysen. Frosna ljus sätts in i anusen på morgonen och kvällen, helst efter avföringen. Behandlingsförloppet - 4 veckor, en vecka paus och igen 4 veckor.

Persilja. Persilja är en anmärkningsvärd ört, berikad med ett stort antal vitaminer och mineraler, tar bort prostataens inflammatoriska process och återställer kroppens sexuella funktioner.

För att behandla prostatit med persilja, måste du ta sin juice för 1 msk. sked 3 gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna. För samma ändamål kan du applicera och frön av persilja, som måste slipas i ett pulver. 4 tsk pulver häll 1 kopp kokande vatten och låt produkten koka i ytterligare 15 minuter, sedan kallt. Ta ett avkok av 1 msk. sked 4-6 gånger om dagen.

Celandine och Hemlock (hemlock - giftigt gräs). För en halv matsked av varje ört, häll 100 g alkohol. Låt agenten brygga på en mörk plats i 10 dagar. Tincture stam och dricka varje morgon i en halvtimme före måltiderna. För detta, i ett glas med vatten på den första dagen lägg till 1 droppe tinktur, på andra dagen 2 droppar, 3 - 3, och så vidare tills 30 dagar (droppar). Räkna sedan ner i omvänd ordning för att minska. Hel kurs - 60 dagar.

Juice från sparris. För behandling av prostatit är juice från asparges med betor, morot och gurka juice utmärkt. För det önskade resultatet ska en dag dricka minst 600 ml juice.

Specialister noterar också att om saft från asparges är mycket obehagligt för dig och du inte kan dricka det, tvinga inte dig själv och ge upp denna åtgärd.

Juice från svarta elderbär bär. Efter sömn drick ett glas vatten. Sedan, efter 15 minuter, drick 1 msk. en sked elderbärsaft. Du måste dricka innan du äter. Minsta behandlingssättet är 10 dagar. En biverkning kan vara en ökning av kroppstemperaturen, vilket kommer att indikera starten på läkningsprocessen från prostatit.

Profylax av prostatit

För att förhindra utseende av prostatit måste du följa följande rekommendationer från specialister:

- att avstå från ett oordnat sexuellt liv
- vägrar att ta alkoholhaltiga drycker, rökning och narkotiska droger
- Att äta mat berikad med vitaminer, och också för att undvika skadlig mat.
- upprätthålla immunsystemet på rätt nivå
- undvik hypotermi
- delta i sport eller motionsterapi
- försena inte samlag
- tillåta inte långvarig överexcitation utan utlösning.

Till vilken läkare ska man ta itu med?

Video om prostatit

Diskutera prostatit på forumet

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122;

tags: prostatit behandling av prostatit, prostatit symptom symptom på prostatit, smärta i prostatit, kronisk prostatit behandling av prostatit hos män hemma, hur man behandlar prostatit botemedel mot prostatit, ljus från prostatit, en diet för prostata örter från prostatit behandling av prostatit folk botemedel, prostatitvideo, förebyggande av prostatit, prostatitmassage, prostatitläkare, diagnos av prostatit, de första tecknen på prostatit.

De främsta orsakerna till prostatit hos män

Prostatit är en sjukdom i urologiska spektrumet, vilket kännetecknas av utbrott och utveckling av inflammation lokaliserad i prostatakörteln hos män. Sjukdomen är i första hand i frekvensen av behandling bland urologiska sjukdomar. Ofta börjar prostatit hos män att oroa sig samtidigt med uppkomst av andra sjukdomar i reproduktionssystemet. Varför utvecklas manlig sjukdom så snabbt? Vilka är huvudorsakerna till prostatit hos män?

Allmän information

Enligt WHO-statistiken står 60-75% av reproduktionsålderns män inför problemet med prostatit. I Ryssland diagnostiseras sjukdomen hos en tredjedel av männen som går in, trettio procent av dem har inte fyllt 40 år. Varje tionde man i världen stötte på prostatit i sitt liv.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Kliniken för prostatit hos män varierar beroende på kroppens individuella egenskaper, allmän hälsa, livsstil. Hos män 35-40 år gammal prostatit är asymptomatisk. Dess första tecken känner sig efter nästan ett år.
I medicin är det vanligt att utesluta 2 former av sjukdomen:

 • infektionssjukdomar;
 • stillastående (icke-infektiös).

I det första fallet är infektionen lokaliserad i det lilla bäckens organ, i det andra - i prostata blir blodcirkulationen svår, arbetet i körteln störs.

Faktorer som påverkar utvecklingen av den inflammatoriska processen

Inflammation kännetecknas av akut och kronisk kurs. Den akuta formen av sjukdomen åtföljs av hög feber, en känsla av smärta i ländryggen och sakrum, en känsla av obehag inom reproduktionsorganen. Akut prostatit börjar plötsligt. Hans utseende provoceras av urogenitala infektioner:

Pseudomonas aeruginosa och E. coli är de viktigaste patogenerna som utlöser sjukdomsuppkomsten.

Inflammation av prostata hos unga män: orsaker till utveckling och konsekvenser

Sjukdomen först känner sig själv i 30-40 år. Orsaken till prostatit kan bli trichomonader, klamydia, ureaplasmer - patogener av prostatit, som provocerar sin förekomst.
Att adressera en specialist är ett svårt steg. Unga människor är generad av sina problem, försenar resan till doktorn och därigenom förvärrar situationen. Infektion sprider sig snabbt vilket ökar inflammation i prostata.
Konsekvenserna av otillbörlig behandling av prostata hos unga män:

 1. nedsatt funktion av urinering:
 2. det finns problem med styrka;
 3. den födda funktionen hämmas;
 4. återfall av prostatit;
 5. verkar förkalkningar, ärr.

Utseendet på de första symptomen på inflammation i prostata bör vara en signal att ringa till en läkare.
En person bör vara uppmärksam på sin hälsa om följande symptom uppstår:

 • Urineringstrycket framträder oftare;
 • under urinering känns obehag och smärta
 • Efter att ha gått på toaletten går inte uppmaningen att urinera
 • försvaga eller förlora erektion
 • minskad önskan om en partner.

Att ignorera tecknen leder till det faktum att försummade prostatit hos män går till kronisk. Utvecklingen av den prostatiska sekretionen, vilken är en del av spermierna, minskar.

Orsaker till prostatit hos män

Man tror att prostatit uppstår på grund av infektioner.

 1. Infektion put.Osnovnye prostatit orsakerna ligger i reproduktion av mikroorganismer, som förs in i blodet, med dess nuvarande spridningen i kroppen. Så det finns en primär infektion. Sekundär inträffar när inflammationsprocessen inte märktes i tid och spreds. Urinröret inträffa patologiska processer som utlöser uppkomsten av prostatit, som orsakar - en sjukdom i fortplantningsorganen sistemy.Zarazhenie tarm sker på två sätt. Stigande inträffar när infektionen kommer in i prostatan från öppningen i urin kanala.Niskhodyaschy vägen sker när infekterad urin är källan till infektionen.
 2. Svagt immun sistema.Neregulyarny cykel "sleep-wake", en dålig kost, beroende dricka alkohol och rökning, kronisk stress är källor till låg immunitet. Han kan inte motstå smittämnen.
 3. Överträdelse av blodcirkulationen. En förtryckt blodcirkulation som orsak till sjukdomsuppkomsten är en följd av hypodynami, dålig hjärtfunktion och sjukdomar i nervsystemet. Blodet i bäckenet börjar cirkulera dåligt. Resultatet är syrehushållning och inflammation i prostatakörteln.
 4. Brist på regelbundet intimt liv och oskyddad sex som orsaker till prostatit. Inflammation kan uppstå som ett resultat av bristen eller överskottet av intimt liv. Unga män som leder ett alltför aktivt liv lider av snabb utrotning av styrka, störning av hormonell bakgrund och utsöndring av körtlar. Avbrutet samlag är en faktor som påverkar människors hälsa negativt.
 5. Skador på prostata som härrör från vibrationell sjukdom. Förare lider ofta av nedsatt prostatafunktion på grund av och konstant vibrationer. Detta är en vanlig orsak till prostatit hos män.
 6. Missbruk av alkohol och cigaretter - orsakerna till utseende av prostatit Det är vetenskapligt beprövat: systematisk berusning leder till ödem i prostata vävnader. Om immunförsvaret är svagt utvecklas gynnsamma betingelser för penetration av mikroorganismer.
 7. Ämnen av näring. Produkter som behandlas med kemikalier kan prova utseende av maligna tumörer. Prostatacancer upptar en av de ledande platserna i dödlighet bland män efter 50 år.
 8. Phimosis är orsaken till utvecklingen av den inflammatoriska processen. Det är en sjukdom som kännetecknas av ofullständig öppning av penishuvudet. Ofta förekommer phimosis hos nyfödda spädbarn. I detta fall är phimosis en medfödd missbildning. Om det behandlas i rätt tid försvinner det efter några månader. För en vuxen man är phimosis ett allvarligt problem, inte bara fysiskt utan också psykiskt. Om penisens huvud är helt stängt, ackumuleras en vätska under den, vilket är en gynnsam miljö för reproduktion av bakterier. Sjukdomskrävande mikrober orsakar prostatit. Behandling av fimos vid vuxen ålder innefattar kirurgi.
 9. Förekomsten av stenar i prostatakörteln är en förutsättning för inflammation.
 10. Arbetssjukdomar.
 11. Den patologiska strukturen hos prostatakörteln kan vara orsaken till inflammation, eftersom prostata hemlighet stannar i urinväggen.
 12. Hormonala störningar. Låga halter av hormoner påverkar sexuell lust. Brist på kön under lång tid kan leda till bildandet av venös stasis.

Sjukdomar och symtom på sjukdomen

Prostatit är kronisk i försummat kurs kan utvecklas till sepsis.
För akut prostatit är följande symtom typiska:

 • feber;
 • retention av urin;
 • med urinen börjar visa sig vitaktig urladdning.

Kronisk prostatit är en återfallande form av sjukdomen. Inflammatorisk inriktning är den plats där mikrober multipliceras, som bosätter sig i genito-urinvägarna och påverkar vävnaderna. Konsekvensen av otillbörlig hänvisning till en läkare är kronisk blåsan.
Nio av tio fall av kronisk prostatit är anledningen till besöket till läkaren. Orsakerna till män är desamma: orsaksmedel av infektiös natur.

Kronisk asymptomatisk prostatit: orsaker hos vuxna män

Den beskrivna kroniska prostatiten hör inte till någon av ovanstående grupper. Anledningen till detta är de fysiologiska särdrag som uppstår hos äldre män. Patienten klagar inte på symptomens svårighetsgrad. Personen kommer endast att veta om sjukdommens närvaro genom analys eller genom operation. Mindre ofta diagnostiseras den hos patienter vars ålder har överskridit märket på fyrtio år.
Orsaker till kronisk prostatit:

Kronisk prostatit, orsakad av infektion, är mycket svår att medicinera.
Stagnerad prostatit uppträder hos unga på grund av oregelbundet sexuellt liv, när järn är mest aktiv. Det finns inga tillförlitliga skäl för dess förekomst.
Symtom som särskiljer stagnerande prostatit:

 • försvagning av sexuell lust;
 • frånvaro av ljusa orgastiska känslor;
 • svag erektion
 • Önskan att urinera på morgonen är särskilt uttalad;
 • svårigheter med urinering är nästan inte märkbara.

Orsakerna till prostatit har ännu inte studerats fullt ut. Det är känt att den inflammatoriska processen är mer benägen att påverka män som har somatiska sjukdomar:

 • tarmsjukdom, avföring
 • kronisk bronkit, SARS;
 • Förekomst av foci i andra organ (karies, tonsillit);
 • överförde STD;
 • immun-patologier.

Patogena mikroorganismer tränger in i vävnader och bildar stagnerande fenomen. Vad är orsakerna till smittsamma sjukdomar i prostatakörteln?
Faktorer som bidrar till smittspridningen är:

 • fullhet;
 • systematisk berusning
 • tobaksrökning
 • obekväma, trånga kläder;
 • länge stanna i kylan;
 • täta bilresor.

Behandling av prostatit: egenskaper hos terapi

Terapi av prostatit är ordinerad av en läkare baserat på sjukdomsförloppets form och egenskaper. Orsakerna till prostatit hos män beaktas. Vid akut prostatit administreras antibiotika till patienten, som kan penetrera det sjuka organs vävnader. Kronisk prostatit behandlas på ett omfattande sätt och inkluderar en kurs av mediciner, immunmodulatorer, prostata massage, fysioterapi. Icke-bakteriell kronisk prostatit behandlas med en kurs av icke-steroida läkemedel. Dessutom föreskrivs mediciner med lugnande egenskaper.

Orsaker, tecken och symptom på prostatit

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som kallas prostata. Prostatakörteln är en sekundär del av manliga reproduktionsorganen. Den ligger under blåsan, runt nacken. Faktum är att urinröret passerar genom prostata, det vill säga prostata ligger runt urinröret. Bara på grund av detta, när prostata förstoras pressas urinvägarna, som stör urinpassagen.

Hos män över 35 ökar prostata ofta. Detta är ett typiskt fenomen. De flesta sjukdomar hos män över 50 år är bara en följd av störningar i det genitourära systemet, det vill säga som ett resultat av inflammation i prostatakörteln. Man bör komma ihåg att ju mer prostatakörtel, desto mer urin kommer att blockeras, så blir kroppen alltmer förgiftad av denna urin.

Sjukdomen är ganska vanlig och diagnostiseras hos mer än 80% av mogna män, cirka 30% av dem detekteras i åldersgruppen från 20 till 40 år. Om vi ​​refererar till statistiska studier kan vi säga att prostatit detekteras hos var tionde patienter.

Orsaker till prostatit

Orsakerna till prostatit är följande:

Den främsta orsaken till prostatit är ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till en ökning av prostata. Orsaken till kränkningen av blodcirkulationen är en stillasittande livsstil, liksom en stor vikt.

En annan orsak till prostatit är infektion. Ofta kan en infektion orsakas av gonorré eller uretrit, mindre ofta som följd av komplikationer av ont i halsen, influensa, tuberkulos.

Inflammation av prostata av bakteriell karaktär börjar när smittsamma motståndare tränger in i prostatakörteln genom blod, lymf, under oskyddad samlag, med andra ord genom kroppens biologiska vätskor. Olika mikroorganismer som finns permanent på en persons hud eller till och med i bukhålans organ, t ex tarmarna, kan under vissa förhållanden utlösa sjukdomsutvecklingen.

Skador på organen och mjuka vävnader i det lilla bäckenet, ett brott mot deras cirkulation orsakar ofta prostatit. Som regel handlar det mest om förare, vars arbete är förenat med professionella faror - ständiga vibrationer, skakningar, ökad belastning på perineumets muskler.

Utvecklingen av sjukdomen underlättas också av frekvent hypotermi och låg fysisk aktivitet, förekomst av kroniska sjukdomar i geniturinär sfär eller misslyckande av hormonbalansen, fördröjd urinering och inte regelbundet sexliv.

När våldsamma sexuell aktivitet hos män kommer snabbt nervös och fysisk utmattning, störd hormonsystem, utsöndringen av könskörtlarna, vilket leder till en gradvis minskning av potens. Inte det bästa sättet att påverka människors hälsa och avbryta samlag.

En stillasittande livsstil påverkar arbetet hos de endokrina, nervösa och kardiovaskulära systemen. Försämring av blodtillförseln till bäcken kronisk, anoxi prostatavävnad - allt detta ökar risken för tillväxt och reproduktion av patogena mikroorganismer, vilket i sin tur kan orsaka utveckling av prostatit. Alla dessa faktorer är inte den primära orsaken till bildandet av den inflammatoriska processen, utan tjänar som en gateway för penetration av infektionen in i prostatakörteln.

Närvaron av inflammation i rektum eller urinröret är ofta orsaken till sekundär infektion i prostata - typ upplänk om mikrober höjs upp från den yttre uretrala kanalen, eller nedlänk, när mikrober in i prostatan från infekterad urin.

Den predisponeringsfaktor för utveckling av prostatit är förstoppning, som är kronisk. Konstanta störningar i avföringen kan leda till inflammation i prostata.

Inte den sista rollen i utvecklingen av denna sjukdom spelas av immunsystemet. På grund av de dåliga vanor, känslomässigt lidande, undernäring, fysisk trötthet, försvagar det immunförsvaret, och den mänskliga kroppen blir utsatta för smittämnen av olika slag, bland annat orsakar inflammation i prostatakörteln.

Bland orsakerna till prostatit finns urologiska infektioner och vissa avancerade venerala sjukdomar, till exempel gonorré eller uretrit. Även sådana kroniska sjukdomar i kroppen som bronkit, tonsillit, obehandlade carious teeth, kan vara orsaken till denna sjukdom.

Tecken på prostatit

Tecken på akut prostatit är en ökning av kroppstemperatur och frekvent urinering, vilket åtföljs av ett skarpt och svagt tryck. Dessutom är tecken på prostatit förbränning av perineum och smärta i ändtarmen under avföring. I det stadium av purulent inflammation är en spontan dissektion av abscessen och utgången av pus från urinröret eller rektum sannolikt.

Ett tecken på kronisk prostatit brinner i urinröret och perineum, frisättning av pus i slutet av skelett eller urinering, ökad trötthet och irritabilitet i kroppen.

Det är mycket farligt för prostatit, svårighet att urinera, vilket i avsaknad av snabb behandling kan leda till akut retention av urin.

Män bör inte ignorera sådana indirekta tecken på utvecklingen av prostatit, som en fullständig eller delvis minskning av sexuell lust, accelererad utlösning, ibland smärtsam, långvarig erektion på natten. Alla dessa symptom är typiska för inflammation i prostata, även i ett okomplicerat stadium och lämplig för adekvat behandling.

Om vi ​​pratar om de uppenbara, jämnaste icke-specialistiska manifestationerna, märker patienterna i de flesta fall en tydlig eller ibland purulent urladdning ur urinröret, särskilt märkbart på morgonen och närvaron av vita flingor och trådar i urinen.

Symtom på prostatit

Den akuta formen. Liksom många sjukdomar är prostatit uppdelad i akut och kronisk. Den allmänna symptomatologin är karakteristisk för manifestationen av den akuta formen av sjukdomen.

Patienten utvecklar generell svaghet, uppenbar sjukdom

Ofta åtföljd av en ökning av kroppstemperaturen, huvudvärk

Som regel är smärta i perineum tydligt uttalad, den täcker inguinen och stärks under urinering eller avföring.

Känslan av frekvent uppmaning att gå på toaletten, som inte medför lättnad på grund av ofullständig tömning av blåsan, leder till ökad irritabilitet och nervös excitabilitet hos patienter. I svåra fall utvecklas akut urinretention.

Kronisk form. Till skillnad från den akuta formen har den kroniska formen av prostatit en asymptomatisk kurs och fortsätter latent (det vill säga utan uttalade karaktäristiska tecken). Den kliniska bilden raderas ofta, med mild symptomatologi, betalar patienterna inte uppmärksam på uppenbart obehag och anser inte att det är nödvändigt att söka medicinsk hjälp, förvirra symtomen på prostatit med prostata adenom, vilket är extremt farligt. Principerna för att behandla dessa sjukdomar är helt olika, liksom möjliga komplikationer med oönskade konsekvenser.

Ofta försämras allmänt välbefinnande, problem med styrka och nervsjukdomar, män för trötthet och brist på vila, det vill säga en person vill helt enkelt inte inse att han är sjuk och behöver behandling. En viktig roll vid tidig upptäckt av denna sjukdom har årliga förebyggande undersökningar, så att du kan upprätta en diagnos i de tidigaste stadierna.

Kronisk form av inflammation i prostata uttrycks i snabbt passande, milda smärtor i perineum, i skönhetsområdet och i ljummen. I regel varierar varaktigheten av samlag, både i förlängningsriktningen och vice versa, och ljusstyrkan hos sexuella förnimmelser. Ur urinröret uppstår urladdning, särskilt på morgonen, eller vita flingor ses i urinen med blotta ögat.

Eftersom den inflammatoriska processen leder till det faktum att de förträngda lumen i urinröret, är det tömning, vad män bör vara uppmärksamma i första hand: urinstrålen blir svag, kan det vara en droppe urinering eller svårigheter i början eller i slutet. Många patienter upplever en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan eller okontrollerad läckage av urin.

Den inflammatoriska processen påverkar irritativt nerverna, vilket leder till snabb urinering, speciellt på natten, vanligtvis i små portioner. Alla dessa symptom talar tydligt om utvecklingen av den patologiska processen och kräver omedelbar behandling till läkaren. Att fastställa rätt diagnos och utse rätt behandling kan endast en specialist. Tyvärr kan dessa symtom dölja en sådan hemsk sjukdom som prostatacancer.

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln, med tiden som började behandling, leder inte till grova kränkningar i den sexuella sfären. Men i frånvaro av behandling orsakar de oftast förtryck av sexuell lust och infertilitet hos män av reproduktiv ålder. Bland de frekventa komplikationerna av obehandlad prostatit isoleras olika sekundära urinvägsinfektioner, kroniskt njursvikt kan utvecklas. Blåsans stenar och den utvecklade akuta retentionen av urin är inte mindre farliga.

Sjukdomen fortskrider, täcker blåsan - på grund av försämring av cirkulationen är det ett brott mot utflödet av urin och skleros hos väggarna, är dessa patologiska förändringar irreversibla.

Behandling av akut och kronisk prostatit

Även om sjukdomen, som prostatit, har varit känd under lång tid och är utbredd bland män i alla åldrar, kan det vara svårt att behandla.

Medan behandling med akut prostatit i regel inte uppstår några komplikationer är kronisk prostatitkorrigering inte alltid möjlig. Och det finns många synpunkter på hur man behandlar kronisk inflammation i prostatakörteln hos forskare.

Men i följande punkter har specialisterna inga meningsskiljaktigheter:

Effektiviteten av terapi beror direkt på den tidiga starten.

Terapi bör genomföras i ett komplex, med beaktande av alla specifika hälsotillstånd för den enskilda patienten. Det är extremt viktigt att beräkna orsaken som ledde till utvecklingen av patologi.

Det finns inga enskilda droger och behandlingstakter. Vad hjälpte en patient, den andra kan orsaka skada.

Självdiagnostik och självbehandling är strängt förbjudet.

Behandling av akut bakteriell prostatit

Behandling av akut bakteriell prostatit beror direkt på hur uttalade symtomen på sjukdomen. Ibland är patientens tillstånd extremt svårt, vilket ofta uppstår med kroppsförgiftning.

Sjukdom manifesterar akut, kroppstemperaturen stiger kraftigt, det finns en feber, smärta i bäckenområdet, i nedre delen av ryggen, perineum. Anslutning av illamående och kräkningar, försämrad blås tömningen sker med skärning, brännande känsla och så vidare. Det här villkoret farligt för dess komplikationer. Möjlig infästning av bakteriell infektion, utveckling av prostatisk abscess, septikemi och septikopyemi. Ofta uppstår komplikationer mot bakgrunden av redan existerande kroniska sjukdomar, till exempel i närvaro av diabetes mellitus.

Om sjukdomen är akut måste en man nödvändigtvis vara inlagd på ett sjukhus, i avdelningen för en urologisk profil. Om detta inte är möjligt identifieras patienten i den allmänna kirurgiska avdelningen.

Det finns en allmän behandlingsstrategi för hantering av patienter med akut prostatit:

Överensstämmelse med sängstöd.

Syftet med antibakteriella läkemedel.

Förbud mot prostata-massage även i syfte att erhålla en prostatahemlighet. Förbudet orsakas av en hög risk för sepsisutveckling.

Syftet med läkemedel som syftar till att normalisera blodmikrocirkulationen, för att öka dess fluiditet och viskositet. För detta administreras intravenösa läkemedel som Detralex, Pentoxifylline, Cavinton, Trental. På grund av effekten av dessa läkemedel är det möjligt att uppnå utflödet av lymf och venöst blod från inflammerad körtel, minska de toxiska manifestationerna och ta bort sönderfallsprodukterna från kroppen.

Oralt NSAID: Ketoprofen, Indometacin, Ibuprofen, Piroxicam. De ordineras för att minska smärtsamma känslor.

Det är möjligt att använda andra analgetika, till exempel Nimesil, Naise, Tempalgin, Ketanov. Förutom att minska smärta, eliminerar dessa läkemedel i viss utsträckning inflammation. I praktiken använder urologer och androloger i stor utsträckning rektala suppositorier för att ge en analgetisk verkan för att minska inflammation. De innehåller samma ingredienser som tabletter, men på grund av lokal administrering ökar effekten. Du kan använda ljus från prostatit med propolis.

Om patienten lider av allvarlig förgiftning, visar införandet av reologiska lösningar, t ex Hemodez eller Neokompensan samt avgiftningsmedel och elektrolyter, bland vilka Disol lösningar Trisol, Laktosol, Ringers lösning, kaliumkloridlösning med tillsatt glukos.

Operativ ingrepp är nödvändig om det inte finns någon möjlighet att själv tömma urinblåsan eller prostata abscess har bildats.

Användningen av antibiotika för behandling av bakteriell prostatit är obligatorisk. Om sjukdomen börjar akut, symptom på förgiftning förekommer, antibiotika administreras så snart som möjligt, för att vänta på testresultat på bakteriefloran i detta fall är det olämpligt och farligt.

Läkemedel väljs bland gruppen av fluorokinoloner. Det kan vara Levofloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin (Ciprobai, Cyprobel). Sådan empirisk terapi på grund av det faktum att fluorokinoloner är aktiva mot bakterier, oftast provocera en prostatit - är en gramnegativa patogena flora och enterokocker. Dessutom, fluorokinoloner har en förödande effekt på grampositiva och anaeroba bakterier och atypiska patogener, såsom Chlamydia. Intruding i de metaboliska processerna av proteinmetabolism av bakterier förstör antibiotikumet deras kärna, vilket leder till mikroorganismernas död.

Ett antal forskare motstår dock utnämningen av fluorokinoloner tills resultaten av analyserna erhölls. De påpekar att om bakteriell prostatit orsakas av Kochs trollspö, kommer det att leda till dess stabilitet, mutationer och bildandet av en ny, mer patogena flora, bli av med det mycket svårt. Därför är det så viktigt att se till att det inte finns tuberkulosebakterier i kroppen.

Fluorkinoloner hjälper till att bekämpa Kochs trollstav, men endast om de ordineras som en del av en omfattande terapi med andra anti-tuberkulosläkemedel. Inklusive fluokinoloner vid behandling av alla former av tuberkulos rekommenderas av WHO.

Dessa läkemedel är också mycket effektiva vid behandling av prostatit, eftersom de snabbt kan tränga in i prostatakörtelns vävnader och in i de partiella vesiklarna och ackumuleras där i höga koncentrationer. Den terapeutiska effekten förbättras också av det faktum att prostatan i det inflammerade tillståndet har en mycket hög permeabilitet.

Beroende på den kliniska bilden av sjukdomen kan fluorokinoloner administreras både intravenöst och intramuskulärt. Om lever och njurar bryts är risken för biverkningar 3-17%. Dock klagar patienter oftast på matsmältningsstörningar, och upplever också vissa brott mot CNS. Nedgången i blodsockernivåer, utveckling av foto (ökad känslighet i huden för ultraviolett), hjärtrytmen störningar - allt detta sällan komplikation av destinations fluorokinoloner och de förekommer inte mer än 1% av fallen.

När resultaten av laboratorietester erhålls kan den terapeutiska regimen revideras om det detekterade inflammatoriska medlet inte är känsligt för fluorokinoloner. Byte denna grupp av läkemedel är föremål vid 24-48 timmar från starten av mottagandet av patientens tillstånd har inte förbättrats, eller om det inte tolerera dem. Läkemedel av val i detta fall blir makrolider (azitromycin, Sumamed) Trimetoprim, Doxycyklin, antibiotika av grupp cefalosporiner (cefepim, cefotaxim, Kefzol, Cefazolin, cefpirom).

Om återhämtning inte sker efter 14 dagar från starten av medicinen bör behandlingsregimen justeras igen.

Ledande ryska och utländska urologer har en gemensam syn på tidpunkten för behandlingen. De hävdar att det inte kan vara mindre än 14-30 dagar. Efter att ha fått de antibakteriella medlen är obligatoriskt nytt djup diagnos med ultraljud av prostata och prostatasekre tar bakteriell ympning bör utföras. Om den detekterade mikrofloran kan kontrolleras med hjälp av läkemedel som tas, och patienten känns bra, förlängs behandlingen i ytterligare 14-30 dagar. Som ett resultat kommer den totala varaktigheten av antibiotika att vara från en månad till två. När inflammationen inte kan avlägsnas helt är det lämpligt att ändra terapeutiska taktiken.

Patienter med allvarliga sjukdomar är inlagda på intensivvården.

Behandling av kronisk prostatit

Terapi av kronisk prostatit beror direkt på sjukdomen. Om sjukdomen försämras, liknar behandlingen lik behandling för akut bakteriell prostatit.

När sjukdomen är i eftergift kommer mannen att uppleva följande symtom:

Smärre smärta uppträder sällan, men regelbundet;

En känsla av tyngd i området för prostata, lumbosakrala regionen, i könsorganet.

I vissa fall är dysursjukdomar associerade med: ökad urin att urinera, rezi under tömningen av blåsan, etc.;

Kanske förvärras psykologiskt välbefinnande, depressiva stämningar mot vilka sexuella misslyckanden uppstår.

Det finns ett antal motsägelser vid behandling av kronisk inflammation. Forskare har ännu inte kommit överens om huruvida antibiotika ska ordineras, eller det är inte nödvändigt att göra det. De specialister som insisterar på att ta antibakteriella läkemedel tror att bakteriefloran i hemligheten, som tas för analys, helt enkelt inte kan få.

En annan, med de flesta forskare som indikerar att antibiotikumet endast bör tas om bakteriefloran isolerades. Abakteriell prostatit utan symptom på antibakteriella medel behandlas inte.

De föreslår följande taktik för patienter:

Kursintag av NSAID.

Utnämning av medel som syftar till att normalisera utflödet av lymf och förbättra blodcirkulationen i kroppen.

Drugs, immunmodulerande medel. Det kan vara sådana medel som: Timolin, Vitaprost, T-aktivin, Timozin. Ta bort svullnad med prostatavävnad, eliminera leukocyter hoppa, minska risken för proppbildning, normalisera blodcirkulationen och hjälper Prostatilen Vitaprost. Dessa effekter uppnås parallellt med den immunmodulerande effekten, så det är dessa två verktyg som ordineras genom att träna urologer oftare än andra. Dessutom finns uppgifter forskningen Professor Tkachuk VN Han konstaterar att samtidigt som Vitaprost prostatilen och smärta i majoriteten av patienterna (97% av patienterna) blir mindre uttalad i 3,2 gånger. Urineringstaben minskar i 3,1 gånger. Dessutom är en mycket lämplig form av frisättning av läkemedel i form av rektala suppositorier. Detta gör att du kan tilldela dem även till patienter som inte har varit på sjukhus. Behandlingsförloppet ska vara från 21 till 30 dagar.

För att eliminera problem med erektion anges användningen av antidepressiva medel och lugnande medel.

Stärka bäckenmusklerna, normalisera cirkulationen med hjälp av regelbunden fysisk aktivitet. Det är bäst om det är ett specialdesignat komplex av fysioterapi. Den goda effekten ger rehabilitering -. Ändtarms elektrofores transrektal mikrovågsugn hypertermi, UHF, magneto-laserterapi, etc. Det är mycket effektivt, dessa behandlingar hjälper till att bli av med bäckensmärtsyndrom.

Ett konkret exempel på behandling av kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit är en lång process och kräver ett integrerat tillvägagångssätt. Därefter presenteras sättet att bli av med denna sjukdom. Implementera det i praktiken självständigt, utan medicinsk rådgivning, borde inte. Faktum är att sådan behandling endast kommer att vara effektiv om patienten diagnostiseras med kongestiv prostatit, det vill säga sannolikheten för infektion är utesluten. Göra detta möjligt endast efter att ha studerat den kvalitativa diagnos av prostata sekret, skrapning urinrörets epitel (smittsam prostatit diagnostiseras i 10-15% av fallen).

Det är viktigt att komma ihåg att stillastående prostatit inte kräver antibiotikabehandling. När inflammation i prostatakörteln är av infektiös natur, antibiotika för prostatit.

Kronisk kongestiv prostatit behandlas oftast av läkare med metoden för rektal massage. Känslan av dess genomförande reduceras till förbättring av blodcirkulationen, normalisering av metaboliska processer, eliminering av stillastående fenomen. Ändå orsakar denna teknik ofta patienter inte bara fysisk, men också psykiskt obehag. Därför försenar män avsiktligt resan till läkaren och förvärrar sjukdomsförloppet.

Tekniken som presenteras nedan låter dig bli av med stillastående prostatit utan rektal fingermassage i prostata.

Behandlingsschema för kronisk prostatit

För att starta behandlingen måste du förbereda på förhand, för det här måste du köpa:

Läkemedlet Prostatilen för intramuskulär injektion och vatten för injektion. Hela kursen kräver två paket av läkemedlet.

Apparater för akustisk terapi.

Vitaprost i form av rektala suppositorier. Det kommer att räcka för ett paket.

Wobenzym - tabletter 90 st. Den fullständiga behandlingsförloppet kräver 2 hela förpackningar och en fjärdedel av den tredje.

Fem förpackningar av inkapslade vitamin E - Viardo.

Spemane i tabletter - förpackning.

I förväg är det nödvändigt att göra en reservation om Vitafon-apparaten. Denna enhet kommer att ersätta läkarens finger, vilket han använder under genomförandet av en massage i prostatakörteln och sätter den i analöppningen. Enheten behöver inte införas någonstans, den terapeutiska effekten uppnås genom att akustiska vågor påverkar prostatakörteln. Den appliceras externt.

När det gäller priset är det i genomsnitt 1500 rubel. Men en gång tillbringat kommer det att vara möjligt att använda enheten i många år. Det hjälper helt och hållet till att ta bort inflammation under förvärring av kronisk prostatit.

Enheten åtföljs av instruktioner för användning. Den bör styras under användningen av enheten.

OBS! Det finns en viktig varning, även om den är rent individuell. Instruktionerna säger att under de första sju dagarna med att använda enheten ska magen smutsas med jod för att förbättra effekten. I praktiken visar det sig att en sådan mängd jod för kroppen är överdriven och leder till dess förgiftning med kräkningar och smärta i njurarna. Därför är det bäst att neka jod om det finns oönskade symtom.

Hur man tar mediciner?

Behandlingen börjar den dag då alla komponenter köps:

Prostatilen injiceras i skinkorna 1 gång per dag. Det är nödvändigt att skilja på det här sättet: 1-2 ml vatten för injektionsvätskor tas för 2 ampuller av läkemedlet. Om injektionerna verkar mycket smärtsamma kan du avta på Novokain. Injektionsgången - 10 dagar.

Spemane ska ta 2 tabletter 2 gånger om dagen. Den fullständiga behandlingstiden är 25 dagar, om du tar hänsyn till att förpackningen av 100 tabletter kommer den att gå helt.

Wobenzym tar 3 tabletter 3 gånger om dagen. Detta bör göras 40 minuter innan du äter. Hela behandlingen är 10 dagar. När det gäller antalet tabletter som krävs: i ett paket 40 stycken, det vill säga, du behöver 2 kompletta förpackningar och ytterligare 10 stycken. Du kan be läkaren att sälja dem separat, många av dem går att träffas. Om du vägrade, kan du begränsa dig till 2 förpackningar, eftersom läkemedlet är ganska dyrt. Om du dricker det inte 10, men 9 dagar, då kommer inget hemskt att hända.

Viardo tar 5 kapslar under måltiden i 20 dagar.

På natten måste du sätta i 1 Vitaprost-ljus. Utmärkt om tarmarna tidigare rengjorts. Kursen är 10 dagar.

Vitafon ska användas enligt bruksanvisningen. Det är lämpligt att spendera från 2 till 3 sessioner av akustisk terapi. I det här fallet, sluta inte behandlingen i mitten av sessionen, när det kommer att bli en känsla av förvärring av kronisk prostatit. Detta är normen, som det borde vara. Kursen slutar med återhämtning.

Om du inte avviker från det föreslagna systemet kommer det att vara möjligt att bli av med sjukdomen under lång tid. Du bör dock sluta ta alkohol. Samtidigt kommer sexuellt liv att återupptas till fullo.

Under behandlingen är det omöjligt att tolerera prostatahypotermi, så byxorna ska vara varma och kappan långa. Det är nödvändigt att avstå från att simma i kallt vatten under sommarmånaderna.

För att förbättra blodmikrocirkulationen, för att bli av med stillastående processer, behöver du flytta så mycket som möjligt. För att göra detta, överge den stillasittande livsstilen, börja springa, gå.

Scheman för behandling av kongestiv prostatit är många och varje praktiserande urolog använder sin teknik. Som regel är de alla effektiva, det viktigaste är att bekräfta frånvaron av infektion i prostatakörteln. I detta fall är framgång garanterad.

Svar på några frågor om hur man behandlar prostatit

Vad händer om du inte behandlar prostatit? Eventuell akut prostatit utan särskild behandling blir alltid en kronisk form. Men under alla omständigheter, utan behandling, kan både akut och kronisk prostatit orsaka prostataabs, cystit, pyelonefrit, vesikulit och till och med prostata adenom. Och lite senare kommer det att finnas impotens och infertilitet, som kommer att botas mycket svårt, långt och dyrt.

Är det möjligt att behandla prostatit med örter? Kanske. Det kan vara sådana växter som johannesört, lakritsrot, echinacea, goldenrod. Sammansättningen av dessa örter innefattar komponenter som hjälper till med icke-bakteriell prostatit av asymptomatiskt flöde. Kanske förvärvet av rektala suppositorier i kompositionen som det finns extrakt av dessa örter.

Vid kronisk prostatit är det nödvändigt att utföra rektal massage i prostata? Den överväldigande majoriteten av urologiska kliniker utomlands från denna procedur vägrade till förmån för fysioterapeutisk behandling, vilket är mer effektivt. Dessutom orsakar den rektala massagen fysiologisk och psykologisk obehag, det gör att du kan arbeta exklusivt på underdelen av prostata. I Ryssland ökar dock den överväldigande majoriteten av urologerna denna teknik.

Hjälper hirudoterapi, akupunktur? Om vi ​​tar hänsyn till teorin om effekten på energifält och punkter, så kan vi säga att den här metoden fungerar. Studier som kan hänvisas till för att motivera effektiviteten är dock inte tillgängliga. Det enda som kan sägas är en liten minskning av smärta och en minskning av urineringstörningen. Hirudoterapi hjälper till att ta bort ödem från prostatavävnad, normalisera mikrocirkulationen i kroppen, minska inflammation. Detta är möjligt tack vare enzymerna som finns i saliv av leeches, enligt VA Savinov och MI Kuznetsov. Ändå bör alla icke-traditionella behandlingsmetoder överenskommas med den behandlande läkaren. De kan inte ersättas med pågående traditionell terapi.

Kan kronisk prostatit provocera prostatacancer? Det kan hävdas att prostatacancer är orsaken till prostatit. Inflammation av prostatakörteln orsakar sådana komplikationer som uretriska strängningar, prostataabs, organskleros. När det gäller onkologi finns det inga sådana uppgifter. Om en man diagnostiseras med prostatit, oavsett form, ska han dock regelbundet undersökas av en urolog och om nödvändigt behandlas.

Förebyggande åtgärder

Åtgärder för att förebygga kronisk prostatit syftar främst till att förebygga förvärring. Om detta redan har hänt bör inflammationen avlägsnas så snart som möjligt.

För att minimera risken för återfall är det nödvändigt att helt överge eller minimera effekterna av följande negativa faktorer:

Alkoholförbrukning. Det betyder inte att du ska ge upp det helt, men du måste begränsa dig själv. Ingen förbjuder ett glas rött vin, men det är inte värt att dricka en hel flaska.

Rökare. Prostatakörteln är det organ som ständigt upplever syreförlust på grund av dålig blodtillförsel. Vid inandning av tobaksrök finns blodkärl och blodcirkulationen är ännu mer störd. Dessutom kommer alla rökare förr eller senare att drabbas av högt blodtryck.

Brist på rörelse. Du måste tvinga dig att riva dig själv från soffan och börja flytta.

Stress. Du borde lära dig att ta bort allt negativt som mottogs under dagen. Familjen i detta fall kommer att vara det bästa antidepressiva. Helger som hålls nära släktingar kommer att ersätta några lugnande medel.

Överkylning, förkylning. Dessa negativa faktorer påverkar direkt prostatakörteln. Om det finns en bil, bör man se till att det har upphettat sätet.

Fysisk utmattning är inte mindre farlig än brist på rörelse. Lyft inte vikten om kroppen inte är förberedd för detta.

Det finns också flera rekommendationer som stärker människors hälsa:

Fysisk aktivitet. Du bör ge minst 10 minuter på morgonen tid för att utföra gymnastiken. Det behöver inte innehålla tunga övningar i träning. Låt det vara bara en lätt gymnastik, så att du kan sprida stillastående blod. Samma regel gäller även för stillasittande arbete.

En kontrastdusch är också ett utmärkt sätt att förbättra ditt välbefinnande. Det är mycket effektivt att ta det före samlag. Och effekten av vatten på hela kroppen, och på prostatakörteln är viktigt. Det är användbart i detta avseende att besöka badet. Men lämna inte ångbadet omedelbart häll isvatten - det kommer bara att skada.

När det gäller mat, måste du inkludera i din kost råa pumpa frön, honung, vitlök, pommes frites, persilja, valnötter.

Neka behovet av syltade produkter, speciellt detta gäller för olika såser med tillsats av ättika - majonnäs, ketchup, pickles, marinader etc.

Sexuellt liv bör vara väljusterat. Mycket obehagliga könshandlingar, orealiserade erektioner är mycket skadliga. Det är bättre att bli av med stillastående sekretioner än att behandla en stillastående prostatit under lång tid.