Huvud
Strömförsörjning

Påverkan av prostatisk inflammation på styrkan - hur man bota prostatit och återställa manlig styrka

Det kommer att vara användbart att lära sig hur man behandlar prostatacancer och hur prostatit och potens är inbördes samband. Ett enda förfall av erektionen säger inte om sjukdomen, en man kan helt enkelt uppleva före sexuell handling, men återkommande problem med styrka - anledningen till att gå till doktorn. Utvecklingen av prostatit och nedsatt potens kan leda till infertilitet hos män.

Vad är prostatit?

Sjukdomen, som bara uppträder hos män, kännetecknas av prostatakörtelns inflammatoriska process och kallas prostatit. I de flesta fall uppstår sjukdomen med ålder och leder till problem med uppfattning, regelbunden tömning, förändringar i kvalitet och mått av ejakulat och störning av blodflödet. På grund av indikatorerna är patologin vanlig och kombinerad med andra sjukdomar som är relaterade till reproduktionssystemet: vesikulit, uretrit, prostatahyperplasi, adenom. Enligt institutet för hälsa är indelad i fyra kategorier:

 • acute;
 • kronisk bakteriell;
 • kroniskt (bäckensmärta syndrom);
 • asymptomatisk kronisk (asymptomatisk).

Vad är styrka?

Ordet "potens" kommer från latinska "potentia" och betyder "möjlighet". Kärlek är en mans förmåga att begå samlag. En bra styrka indikerar en persons förmåga att leda ett normalt sexliv och ha sex. Hur påverkar prostata adenom effekten? Olika negativa effekter på hankroppen förvärrar i de flesta fall styrkan: psyko-motionell stress, endokrina störningar, neurogena och vaskulära, dåliga vanor, sjukdomar.

Mekanismen för prostatit

Avhållande från samlag och andra orsaker leder till stillastående processer. Den inflammatoriska processen kommer från acini (utflödeskanalerna). Den första etappen av prostatitutveckling kännetecknas av ökade smärta sensioner. Under exfoliering av epitelvävnadsskiktet blockeras kanalen (på grund av epithelets blandning med slem). Nästa steg kännetecknas av utseendet av små stenar (mikroliter).

Ackumulering, blandning med slemsekretioner, mikroliter skapar överlappande kanaler av proppar. Med den fortsatta utvecklingen av prostatit i rören finns mikroabscesser som stör prostata och dränering. De beskrivna processerna går länge, medan prostatan kan vara i ordning. Patienten märker inte prostatit - uppenbara symptom upptäcks med utseende av mikroabcessor.

Påverkar prostatit potensen?

Prostatit och potens, såväl som prostatit och erektion, är inbördes relaterade. Utseendet av prostatit ökar sannolikheten för försämring av styrkan. I asymptomatisk, akut, kronisk, bakteriell form uppträder den negativa effekten av prostatit på potensen, penis i inflammatorisk process ökar i storlek, pressar på alla närliggande organ. Med prostatit bryts spermiernas aktivitet, urinering, depression, självtvivel, psykiska störningar, testosteronnivåer går ner.

Hur gör det?

Prostatit är skadligt för alla funktioner i prostata: att utveckla hemlighet för att säkerställa spermatozoas vitala aktivitet, för att skapa en hormonell bakgrund, för att blockera blåsans sphincter vid tidpunkten för utlösning. När prostatit påverkar de seminiferösa tubulärerna, kommer äggstockarnas tillsatser, vilket leder till oförmåga att bilda starka spermatozoer. Den kontinuerliga effekten av inflammation leder till ersättning av prostatakörtelceller med en bindväv som inte kan utföra samma funktioner.

Hur återställer prostata

Återställ kraften, prostatafunktionen efter prostatit - det är möjligt. Här hjälper du en urolog. Observera den komplexa behandlingen som skrivits av läkaren, du kan inte bara bota prostatit, utan återvända den förlorade hanehälsan. Vid behandling av alla former av prostata störningar hjälper följande metoder till hjälp: medicinering, fysioterapi, prostata massage, dieting, systematisk kön, folkläkning.

preparat

Avlägsnande av de interna symptomen, vilket ger en antiinflammatorisk effekt vid sjukdomar och styrka, är den moderna förberedelsen av Prostamol Uno ofta rekommenderad av läkare och att döma av svaren av patienterna. Läkemedlet kostar online apotek i Moskva ca 700 rubel för 30 kapslar. Vid behandlingens gång med läkemedlet normaliseras blodflödet, urinrörets funktion återställs och effekten förbättras. Medel att acceptera endast efter samråd, expertens hjälp. Läkaren kommer att diagnostisera. Andra droger inkluderar:

diet

Korrekt näring av patienten i vilken sjukdom som helst - ett löfte om snabb cellregenerering, återhämtning av en försvagad organism efter att ha bekämpat sjukdomen. Det är nödvändigt att korrigera den dagliga kosten, inte för att ge patientprodukter som stör blodtillförseln av blodkärl, förvärra styrkan. Dessa inkluderar feta livsmedel med högt kolesterolinnehåll, som deponeras på väggarna. Obligatoriska produkter för att öka styrkan:

 • selleri;
 • salladsblad;
 • dill;
 • persilja;
 • vitlök;
 • lök;
 • lökgrön.

Folkmedel för prostatit och impotens

Infusioner och avkok som används för sjukdomen, mycket. Prostata adenom och styrka är sjukdomar som kräver allvarlig behandling. Naturläkemedel har visat sig vara effektiva, men endast som en hjälpbehandling för sjukdomar. För att undvika komplikationer bör du inte självmedicinera, men du behöver rådgöra med din läkare. Bland de medicinska samlingarna är väl etablerade: roten till persilja, kamille, växtädel, johannesört, citronbalsam. Prostatit och impotens behandlas med följande recept för andra droger:

 1. Infusion från persiljaens rot. Råvaror krossas, häll kokande vatten, insistera 24 timmar, dränera. Ta upp till 4 gånger dagligen i 2 månader.
 2. Avkok av en blåhårig med en platta. Tre skedar örter häll ett glas kokande vatten, låt det brygga i 2 timmar, dränera. Drick före måltiden 3 gånger om dagen.
 3. Infusion av vinca små. Löv häller alkohol, insisterar på en mörk plats i 2 veckor. Stam, ta två gånger om dagen. Kurs - 1 månad.
 4. Te med tillsats av ingefärarot. En tesked pulverformigt pulver ska placeras i kokande vatten (200 ml). När teet är lite kallt, lägg till en liten mängd honung. Du kan dricka ständigt för att öka styrkan.

Video: hur prostatit påverkar styrkan

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Varför prostata behövs, och vilka funktioner fungerar det?

"Varför behövs prostata?" Är en fullständigt motiverad önskan hos en man att veta varför denna kropp behövs. Den har en rundad form och liknar en liten valnöt i storlek. Det ligger mellan analöppningen och könsorganets bas. Betydelsen av det kan inte överskattas, eftersom dess andra namn är prostata eller "andra hjärta".

Organets viktigaste egenskaper

Prostata är ett orört organ som förändras och blir större med åldern. Vid 20 års ålder har det nått sin fulla storlek, men efter 45 år återupptas tillväxten.

Glandulär och muskelvävnad bildar prostata. Den första tjänar som en produktionskälla av hormoner och prostatsjuice, och den andra - reglerar lumen för urinröret.

Genom körteln läggs urinröret. Denna anatomiska struktur förklaras av att prostata hos män tjänar som en slags ventil som blockerar kanalen, hindrar urinen. Därför, när inflammation uppstår, är frekventa resor till toaletten vanligare.

Bredvid prostata körteln är ändtarmen. Därför, när en patologi uppstår, påverkar sjukdomen också anuset. Ofta fall av smärta i testiklarna och pungen, eftersom prostata binder till dem genom ledningarna.

Prostatakörteln är ansvarig för ejakulatet - den flytande komponenten i spermierna. Under kön slänger hon ut en flytande hemlighet. Utsläppsintensiteten, som graden av tillfredsställelse, minskar om det finns problem med prostata. Orgasmen är inte lika stark som tidigare, och reproduktionskapaciteten minskas. Om den inflammatoriska processen i prostata har börjat fixeras detta genom närvaron av pus, vilket påverkar spermatozoa negativt.

Det finns nervändar runt prostata, så om processen börjar, kommer smärtan att spridas över hela det intima området, från sakrum till pungen. Därför är orsakerna till sjukdomar mycket svåra att identifiera.

Ibland uppstår ett liknande problem i kroppens generella svaghet, minskad effektivitet, sexuell attraktion och trötthet och trötthet. Att fördröja med en vandring till en specialist är inte nödvändigt, tro att sjukdomen kommer att passera sig själv.

Prostatan har två zoner: perifer och central. Den senare omger urinröret, dess vävnader tenderar att proliferera, varför godartad hyperplasi diagnostiseras på detta område.

Perifer zon är det mest mottagliga området för cancer. Har en hög sårbarhet, medan den är tillgänglig för rektal undersökning.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Effekten av prostatit på hankroppen

Inflammation av prostata är ödem i prostata. Denna sjukdom anses vara den vanligaste orsaken till en mans besök hos en urolog. Det är vanligt bland det starkare könet mellan 20 och 50 år. Sjukdomen behandlas med antibakteriella och antivirala läkemedel. Också tillgripa fysioterapi. Varje enskilt fall kräver ett individuellt tillvägagångssätt.

Betydelsen av prostata

Prostatakörteln är en viktig del av den manliga avdelningen som ansvarar för könsorganet. Det producerar en slags juice (hemlig), skyddar och matar spermier. Prostata spelar en viktig roll vid utlösning - insidan av kapseln kastar spermien i urinröret.

Prostatakörteln är lokaliserad under blåsan. Denna lokalisering främjar utvecklingen av inflammation, om storleken på prostata ökar i storlek. Med ålder tolererar volymen, formen och densiteten hos körteln förändringar. Prostatan har en ganska komplex struktur och funktionalitet, så med de minsta förändringarna fungerar det inte som det borde.

Prostatens huvudsakliga arbete är en särskild hemlighet (utsöndrad juice). Det innehåller olika komponenter, särskilt många hormoner. Järnet fungerar för att stödja spermierna, vilket säkerställer dess passage och vitalitet. Prostata är ett mycket viktigt manligt organ som producerar testosteron.

Funktion av en specifik saft av prostata

Huvudbeteendet hos hemligheten är att ge spermatozoa rörlighet. Dess komponenter producerar glukos, som behövs för rörelse på det kvinnliga sexuella systemet.

Hemligheten är skyddad mot skadliga bakterier i könsorganen hos kvinnor med sina produkter, såsom zink, spermin, spermidin. Dessutom har hemligheten en förebyggande funktion som bidrar till att undertrycka oönskade och naturliga reaktioner hos kvinnans immunförsvar.

Klagomål med inflammation i prostata

Med en smal passage i urinröret behandlas de med sådana klagomål som:

 • svårighet att tömma;
 • intermittent urinström;
 • svagt tryck i urladdningsfluiden;
 • utmatning av urin i portioner;
 • blåsan är inte helt friglad;
 • urininkontinens.

De plågor som uppstår med inflammation i nervändarna i urinröret:

 • frekvent önskan att tömma blåsan;
 • frekvent urinering på natten
 • inkontinens;
 • utmatning av urin i små portioner.

Det finns också smärtor i underlivet, ljummen, nedre delen av ryggen. Med en inflammerad prostata kan sexuella störningar inträffa.

Observera att svårigheter med urinering med smärta kan uppenbaras inte bara med inflammation i prostata, men också med adenom. Därför rekommenderas män efter 45 års ålder regelbunden övervakning med en urolog.

Prostatit och dess konsekvenser

Inflammation av prostata orsakar ofta problem med erektion, snabb utlösning. Ibland finns det smärtsamma spasmer vid utlösning. Prostatakörteln har en signifikant effekt på spermier. Därför, om det är inflammerat, finns det svårigheter med spermier.

Ju längre sjukdomen lanseras, ju högre risk för infertilitet.

Faktorer som påverkar utseende av prostatit

 • Den nuvarande smittsamma sjukdomen.
 • Brist på aktiv livsstil.
 • Svag immunitet.
 • Stress.
 • Ostabil sömn.
 • Dricker alkohol.
 • Tobaksrökning.

Komplikationer av prostatit

Om du inte behandlar prostatakörteln, kan det finnas en mängd olika patologier i det genitourära systemet för män.

vesiculitis

Inflammation av seminala vesiklar. De viktigaste manifestationerna är smärtsamma känslor i ljummen, vilket ger till nedre delen av ryggen. Det finns smärta i erektionen, det finns urin med blod, ofta med urenheter av pus.

uretrit

Inflammation av det sällsynta tuberkletet. Symptomatisk patologi kittlar i urinröret vid urinering. Nästan alltid urinrör åtföljs av collikulit. Det är på grund av honom och smärta uppstår efter samlag. Orgasm kan också vara smärtsamt.

Abscess av prostata

Sjukdomen är ganska svår. Vanligtvis krävs sjukhusvistelse. Ledsaget av sådana sjukdomar, som ökad trötthet, hög feber, feber, kraftig svettning. Det kan finnas delirium.

Skleros av prostata

Med felaktig behandling av prostatit utvecklar en man skleros i prostatakörteln. Utvecklingen av sjukdomen sker i flera år, men om hormonsystemet misslyckas kan denna tid minska avsevärt. Symtom på skleros innefattar en intermittent urinström, smärta vid urinering.

Cyst och stenar

Det mest ogynnsamma resultatet av inflammation i prostata är utseendet på en cyste. Hennes infektion i närvaro av skadliga bakterier leder ofta till en abscess. I en kronisk process kan stenar förekomma. De orsakar sådana sjukdomar, som värk i smärta i perineum, svårigheter att tömma urinblåsan. För att avslöja en cyste är det bara möjligt vid palpation och ultraljudsinspektion, ser stenar ut ur USA.

infertilitet

Resultatet av ignorering för människans hälsa kan vara infertilitet. Långvarig inflammation i prostata minskar spermatozoas aktivitet och vitalitet, deras produktion störs.

Alkohol och prostatit

Om det finns alkohol i blodet kan det förekomma en mängd olika abnormiteter. Dysfunktion av prostata beror på ett brott mot blodflödet - närvaron av stagnation, vilket orsakar infektion. Svag immunitet kan också orsaka infektion i reproduktionssystemet. Även ARVI är ibland syndens syndare (inflammation i prostatakörteln).

Regelbunden användning av alkoholhaltiga drycker är ett direkt sätt att hormonsystemet misslyckas. I detta fall är det en ökad produktion av kvinnliga hormoner, vilket leder till en minskning av styrkan.

Tre huvudsakliga manifestationer med inflammerad prostata

Hos män har prostatit ingen tendens att manifestera sig i akut form. Vanligtvis går han genast till det kroniska skedet. I enklare termer är inflammation i prostata med svåra symtom ett tecken på kronisk inflammation i prostatakörteln. Detta beror på att inflammation i prostatakörteln i början är asymptomatisk, och när symptomen uppträder är det för sent att vidta förebyggande åtgärder.

Huvudskyltarna är sådana syndrom som smärta, dysursyndrom, sexuell faktor. Låt oss överväga var och en i detalj.

Smärta. Smärtsamma spasmer är vanligen av en bestrålande typ, det vill säga de ger tillbaka till omgivande områden, som länden, ljummen, pungen. Prostata i sig ger inte smärta, det är hennes nervändar som går från henne till bäckenorganen. Smärtan kan manifesteras som en liten stickning och ganska stark spasma. Särskilt märkt av ett smärtstillande tillstånd på natten, vilket resulterar i sömnsvårigheter. Även smärta kan uppstå efter långvarig avhållande från kön.

Dysuriska avvikelser. Det är en fråga om frekvent urinering, och som regel inte i sin helhet. Detta tecken manifesteras i början. Efter ett tag tappar problem med tömning bort, en person tror att allt har gått. Men i framtiden utvecklar han inflammation i prostata redan i kronisk form, och svårigheter med urinering ökar med ny styrka.

Sexuella störningar. Problemen med den sexuella sfären berörs. Det finns rykten om att prostatit är ansvarig för utvecklingen av impotens. Detta är sant, men indirekt. Detta problem uppstår endast när prostata körs. Observera att andra allvarliga brott inträffar före starten av impotens. Detta är en felaktig erektion, accelererad ejakulation, smärta med orgasm. I varje fall är varje organism individuell. Utvecklingen av impotens beror också på människornas fysiologi.

Ofta svarar utvecklingen av komplikationer mot misstänksamhet. Självuttryck är en dålig mentor.

diagnostik

När patienten undersöks ska det finnas ett "komplext" tillvägagångssätt. Ursprungligen bedömer experten klagomål hos män, närvarande kroniska sjukdomar. Sedan följer den rektala undersökningen, laboratoriet, instrumental. Läkaren uppmärksammas på eventuell urladdning, utbrott på penis och skrotum. I sista skedet föreskrivs ultraljud, varefter den slutliga diagnosen görs.

Denna video kommer att berätta om de viktigaste orsakerna till prostatit och möjliga komplikationer:

Prostatit och manlig styrka: Hur är järn i samband med erektil funktion?

Huruvida prostatit påverkar styrkan - denna fråga oroar männen som lider av denna sjukdom. Det är ganska lätt att svara, eftersom prostatakörteln är direkt relaterad till reproduktiv och erektil funktion. Sjukdomen orsakar inflammation i prostata vävnaden, varför dess funktion störs. Det kan hända på grund av infektion, stress, trauma eller inaktiv livsstil.

Även vid sjukdomens inledande skede finns det redan smärtsamma känslor, så risken för minskad sexuell lust ökar. Vidare störs urinprocessen, könsorganen eller urinvägskärlen kan bli inflammerad. Med någon av dessa manifestationer av prostatit om en normal erektion är uteslutet.

Interrelation av sexuella relationer och prostatit

Är prostatit och potens kompatibel? Kan en man fortsätta att ha ett helt sexliv om han har en inflammatorisk sjukdom? Svaret på dessa frågor är negativt. För att förstå vad som exakt händer med denna patologi, låt oss undersöka mekanismen för dess utveckling. Prostatakörteln upphör att fungera ordentligt på grund av två huvudorsaker: Stagnation av blod eller utsöndring och infektion. Bakterier eller andra mikroorganismer kan komma till kroppen genom urinröret, och för stasis är orsaken oregelbundna sexuella relationer, stillasittande arbete.

Huvudfunktionerna hos körteln är utvecklingen av en speciell hemlighet som ingår i spermierna, samt överlappning av urinröret under samlag. Det kontrollerar aktiviteten hos prostatahormon testosteron.

Allvarlig inverkan av sjukdomen på styrkan är endast när den är i försummad form eller övergått till en kronisk. I dessa fall är följande symptom klart uppenbara:

 • Smärta i perineum
 • Minskning av erektion
 • Hyppig uppmaning att urinera
 • Smärtsam utlösning

Om det finns sådana tecken, kan en man inte längre tänka på sex, men är mer oroad över hans tillstånd. Många patienter på psykologisk nivå, även i början av en sjukdom, slutar att tro på sin "maskulinitet", eftersom hört att det sjunker. Denna tro på den undermedvetna nivån minskar kraften kraftigt och dess psykologiska form kommer. Ju längre sjukdomen utvecklas, desto sämre blir erektilfunktionen:

 1. Minskar längden på samlag
 2. Kvaliteten på spermierna minskar
 3. Det finns problem med utlösning
 4. Orgasm ger inte så levande känslor som tidigare

Om vävnaderna har tid att läka, lider receptorerna, genom vilka impulser från hjärnan, som är ansvariga för tillståndet av erektion och ejakulation. Många män är generad för att behandla dessa problem för doktorn, och vid denna tid sprider prostatit till angränsande organ. Otillbörlig behandling kan leda till utveckling av komplikationer, bland vilka de mest ooffentliga kommer att vara infertilitet.

Hormonal obalans

Bland de olika typerna av påverkan av prostatit på styrkan finns en överträdelse av testosteronsreglering av prostatakörteln. I det här organet omvandlas det till en mer aktiv form, såväl som produktion, om hormonet i kroppen inte räcker till. Med en lång tid av sjukdomen blir prostata vävnaden en lårväv som inte kan utföra någon funktion. Om detta händer kommer erektion, utlösning och sexuell lust att vara i fara.

Det finns också en nedbrytning i produktionen av hormonlika ämnen - prostaglandiner. De "produceras" av körteln för den. De förhindrar utvecklingen av trombos, påverkar arbetet med andra hormoner, gör spermatozoa mer aktiva. Prostatit minskar bildningen av dessa element och stör därigenom körteln. I detta fall försvinner inte den sexuella funktionen helt, men processen med excitation, varaktighet och kvalité av erektion störs.

Förändring av spermiernas sammansättning

En annan negativ manifestation av effekten av prostatit på sexuell funktion är förändringen i spermiernas sammansättning. Antalet livskraftiga spermatozoa minskar, det blir mindre än själva vätskan. Det kan finnas för många röda blodkroppar eller leukocyter (pyospermi och hemospermi). Detta kan misstankas av den ovanliga färgen på semen - mörkröd.

På grund av en mans patologi kan också vätskans viskositet minska. Det kan förvärva en obehaglig lukt eller en grön nyans, detta kommer att indikera purulenta processer i prostatakörteln. Klor av spermatozoa, liksom närvaron av slem, talar om inflammatoriska processer.

Hur man återställer styrka i händelse av en sjukdom?

Vi fick reda på att prostatit påverkar potensen, men är det möjligt att bli av med detta negativa inflytande? Övning visar att om sjukdomen är i början, är det väldigt lätt att göra detta. Drogterapi och livsstilsförändringar garanterar 100% avkastning till föregående skick. Om återhämtningen inte hänt, måste du kontakta en psykolog sedan På grund av patologin finns det ofta en psykologisk impotens.

När en man plågas av smärta, försvagas han av sjukdomen och kan bara tänka på det, han blir inte klar för sexuell aktivitet. För att säkert eliminera obehagliga symptom och återgå till det normala livet rekommenderar läkare att använda:

Förutom dem, beroende på patientens tillstånd, är antibiotika förskrivna. De förstör orsakssjukdomens orsaksmedel, om det är av bakteriellt ursprung. Alfa-adrenoblockers är utformade för det starkare könet, där det finns ett sådant symptom som ett brott mot urinering. Dessa tabletter slappna av musklerna i prostata och urinblåsa, förbättra urinflödet. Med dem kan sexuell kontakt bli mycket enklare. Smärtstillande medel används för svår smärta, inte bara i perineum, men också i underlivet, i nedre delen av ryggen.

Hormonala droger kan behövas om testosteronnivån sjunker avsevärt. eftersom det påverkar direkt effekten, med denna sjukdom är dessa läkemedel också mycket viktiga för erektil funktion. I närvaro av depression eller psykologisk impotens utses lugnande och vitaminer.

Diet för att återställa kraften

Med prostatit är en förutsättning för återhämtning och återgång till stabila sexuella relationer riktig näring. Det kommer att stödja kroppen i gott skick, ge honom alla nödvändiga ämnen för att bekämpa sjukdomen. Mat kan också påverka patientens "manliga styrka" positivt. Först och främst när dietnäring är att överge några alkoholhaltiga drycker. De påverkar blodcirkulationen negativt och kan orsaka ödem och ökad inflammation i prostatakörteln.

Användbar för inflammation i prostata är rätter som kan öka produktionen av testosteron. Dessa inkluderar:

 1. Lättfett kött och fisk
 2. skaldjur
 3. Kycklingägg
 4. Nötter och torkade frukter
 5. grönska

Snabba återhämtningen av lök och vitlök. De har en antimikrobiell effekt, ökar styrkan och stimulerar blodmikrocirkulationen. För att förhindra exacerbationer finns det mat som är rik på zink. Detta skaldjur, pumpa frön, valnötter, nötkött. I din kost ska en man också inkludera:

 • Spannmål och pasta
 • Vegetabiliska fetter
 • Fermenterade mjölkprodukter
 • Kryddor och kryddor
 • Komposit och fruktdrycker

Många råder att dricka juice av gurkor, betor eller morötter, förbereda ett avkok av persilja frön. Uteslut från menyn är salt, kryddig och fet mat, mat med högt kolesterol, marinader och konserver, snabbmat. Det är också förbjudet att äta mycket mjöl och sött, dricka kolsyrade drycker, starkt te och kaffe. Bland gröna för att ge upp behovet av sorrel och spenat och bland grönsaker - från rädisa.

Lyssna på expertens uppfattning - VD för sammanslutningen av sexologer och androloger i Ukraina, chefsexologen vid hälsovårdsministeriet, doktor i medicinska vetenskaper, professor - Igor Ivanovich Gorpinchenko. Från videon kommer du att ta reda på om prostatit påverkar sexuell hälsa och vice versa, om problem i den intima sfären kan orsaka prostatit.

Kön som ett botemedel mot prostatit

Regelbundna sexuella kontakter med prostatit uppskattas av många läkare. De förbättrar styrkan, eftersom blodkärlens blodkärl ökar, blodcirkulationen ökar. Positiva ögonblick av sexuella handlingar med inflammation i prostata är:

 1. Förbättrad blodcirkulation i bäckenorganen
 2. På grund av intensiva rörelser masserar de inre organen
 3. Det finns en användbar belastning på kroppen, vilket bidrar till utflödet av lymf och har en positiv effekt på hela muskulaturen
 4. Patienten förbättrar humör, går igenom depression och stress
 5. Fullbordat samlag bidrar till utvecklingen av könshormoner

Avhållande från kön leder inte till något bra. Om en man inte klarar av det, kommer seminalvätska att ackumuleras i prostata. Detta kommer att ytterligare förvärra situationen och påskynda bildandet av ärrvävnad i kroppen. Om du för närvarande inte har en partner kommer onanering att göra, men du bör inte missbruka den. Om libido reduceras signifikant, för att öka effekten, använd fosfodiesteras-5-hämmare (Viagra, Cialis, Levitra).

Vad är förhållandet mellan prostatit och styrkan hos män

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, kännetecknad av inflammatoriska processer i organ. Tidigare betraktades denna sjukdom som många äldre män.

För närvarande observeras sjukdomens åldrande topp hos män i åldern 20 till 45 år, och varje år växer allt fler till ungdomar. Och det här är en man som är den största sexuella aktiviteten.

I detta sammanhang blir frågan mer och mer brådskande: påverkar prostatit potensen?

Vad är styrka?

Ordet "potens" kommer från latinska "potentia" och betyder "möjlighet".

Kärlek är en mans förmåga att begå samlag. En bra styrka indikerar en persons förmåga att leda ett normalt sexliv och ha sex.

Olika skadliga effekter på hankroppen förvärrar i de flesta fall kraften: psyko-motionell stress, endokrina störningar, neurogena och kärlsjukdomar, dåliga vanor.

Inte ett undantag till denna lista och inflammation i prostata. dvs Effekten av prostatit på maskulin styrka och styrka är säkert negativ, och inte bara negativ, men i de flesta fall bara kritisk.

När ska jag kontakta en specialist?

Ofta har män med uppenbara symptom på inflammation i prostata inte bråttom att söka hjälp från specialister och endast när problem med styrka löses för samråd.

För att undvika komplikationer av sjukdomen är det nödvändigt att konsultera en urolog för undersökning och behandling om de första tecknen på prostatit uppträder.

För den akuta sjukdomen kännetecknas sjukdomen av:

 • en ökning av kroppstemperaturen (ibland finns det en ökning i rektaltemperaturen), utseendet av frossa;
 • svaghetstillstånd
 • migrän;
 • ömhet och ont i muskler, leder och även i hela kroppen;
 • smärta i ländryggsregionen i ryggen
 • ömhet i underlivet eller i perineum;
 • smärta i anuset
 • ökad urinfrekvens;
 • smärtsam känsla, brännande känsla vid urinering
 • svårighet att utsöndra urin, i vissa fall föreligger en akut fördröjning;
 • ibland närvaro av blod i sperma (hemospermi), liksom urladdning från urinröret i en vit eller gulgrön vätska.

Förstöring av prostatit kan inträffa efter operation på orgeln (efter en biopsi). I det här fallet, när man undersöker prostata genom anusen, är det svullnad och en ökning i organet, en skarp ömhet.

Orsaker till inflammatoriska processer i prostata

Med en bakteriell prostatit är orsaken till inflammatoriska processer ett bakteriellt medel som trängde in i orgeln. Oftast sker detta på grund av infektion från matsmältningssystemet eller till och med från huden, vilket under vissa förhållanden provar utvecklingen av inflammation (orsakssambandet är ibland E. coli).

Men de vanligaste orsakerna till sjukdomsuppkomsten är följande:

 • otydlig urinering med komplett urinblåsan;
 • överträdelser i sexuellt liv (oregelbundet samlag) eller frekventa förändringar i sexpartner;
 • frekvent hypotermi stillasittande livsstil och stillasittande arbete;
 • alkoholmissbruk
 • rökning;
 • olika patologier av genitourinary systemet.

Dessa predisponeringsfaktorer underlättar lätt penetrering av patogena mikroorganismer i prostata. Även i bäckenorganen uppstår stagnerande processer på grund av dålig blodtillförsel, vilket påskyndar processen för multiplikation av mikrober och skapar en gynnsam miljö för detta.

I vissa fall är det som ett resultat av studierna som utförts i inflammatoriska processer i prostata inget orsakssamband, och denna form av sjukdomen är icke-bakteriell.

Den exakta orsaken till prostatit av icke-bakteriell form har inte fastställts hittills. Det finns några antaganden enligt vilka sjukdomen orsakas av neurogena förändringar eller är associerad med immunproblem.

Vad är förhållandet mellan prostatainflammation och potens?

Mycket ofta inflammatoriska processer i prostatakörteln minskar varaktigheten av erektionen, försämrar kvaliteten på spermierna avsevärt. Vid sexuellt intyg eller handling förekommer prematur utlösning och känslor av orgasm visas inte i full åtgärd. Några män förlorar helt eller delvis av nöjen av samlag.

Att besvara frågan, hur inflammation i prostata påverkar styrkan, många experter hävdar att de flesta av sjukdomen i den sexuella sfären är rent psykologiska i naturen. En man med prostataproblem upplever ofta närvaron av en symptomatologi som leder till obehag i sitt dagliga liv. Som ett resultat är det emotionella störningar som påverkar patientens tillstånd i allmänhet, inklusive styrkan.

Betydelsen av prostatakörteln vid erektionsprocessen

Alla vet effekten av en hälsosam prostata på en manlig kropp. Prostatakörteln påverkar inte bara produktionen av testosteron, kvaliteten och aktiviteten hos spermatozoa, men är också ansvarig för sexuell aktivitet, erektion, orgasm, etc.

Om du tar den inflammatoriska processen till ett försummat tillstånd, börjar på kroppen att bilda ärr som påverkar receptorkonduktiviteten på det mest skadliga sättet. Men sistnämnda är direkt involverade i processerna för erektion och ejakulation. Följaktligen har den startade prostatit en extremt negativ effekt, och erektionen faller katastrofalt.

I de flesta fall, med väl vald behandling och genomförandet av alla rekommendationer, försvinner obehag i sexuellt sfär helt. I vissa fall behöver patienten kvalificerad hjälp av en psykoterapeut eller sexolog. När allt kommer omkring kan inte bara sjukdomen påverka styrkan, utan även de försvunna problemen som leder till komplikationer av sexuell natur.

Återställande av styrka är inte bara terapeutiska åtgärder som syftar till att hjälpa en man från en urolog, men också den psykiska stämningen hos patienten.

Dessutom är inte alltid inflammation i prostatakörteln en viktig faktor vid problem med styrka. Har kraften andra sjukdomar?

Det finns naturligtvis många andra skäl som minskar styrkan. Det kan vara hjärt- och kärlsjukdom, frekvent överarbete och sömnlöshet, stressiga situationer. Ibland kan kombinationen av alla befintliga sjukdomar med inflammation i prostata bli den främsta orsaken till impotens.

Den mest uppmärksamma på människors hälsa är nödvändig för representanter för det starkare könet i åldern efter 30 år. Annars kan även den asymptomatiska banan av sjukdomen förvärra situationen med kraft, leda till infertilitet och undergräva kroppens hälsa som helhet.

Återställande av styrka och terapi av prostata skada

För att behandla inflammation i prostata och försök att återställa erektion ledde till de önskade resultaten är det nödvändigt att strikt följa alla krav hos en specialist. För närvarande erbjuder medicin flera metoder för att behandla inflammation i prostata, som oftast används i komplexet. Det är komplex terapi som positivt påverkar inte bara behandlingen av sjukdomen, men också återställandet av styrkan efter det. Ett antal komplexa åtgärder innefattar:

 • användning av läkemedel
 • sjukgymnastik;
 • folk recept
 • speciella fysiska övningar.

Endast den aktuella och omfattande behandlingen av prostatit kommer nödvändigtvis leda till återställandet av manlig kraft. Prostatit och impotens är inte en mening.

Förebyggande åtgärder

För att skydda sig mot utseende av inflammatoriska processer i prostata körs experterna att följa reglerna för förebyggande åtgärder:

 • regelbundet sexuellt liv, vars frånvaro ökar risken för sjukdom kraftigt.
 • Överensstämmelse med hygienreglerna vid samlag (användningen av kondomer, i synnerhet med den frekventa bytet av partners).
 • kön med en vanlig partner, som mycket bättre påverkar hela sexuella systemet hos en man och minskar risken för prostatit med hälften.
 • eliminering av frekventa erektioner utan avslutning av utlösningsprocessen (med stagnation av spermier ökar risken för inflammation i prostatakörteln);
 • Avvisandet av dåliga vanor och rätt näring, som bör överges för salta och kryddiga rätter, om möjligt, eliminera stekt och rökt.
 • frånvaro av hypotermi
 • förändring av ett sätt att leva i den aktiva parten (sysselsättning med fysisk kultur);
 • en regelbunden undersökning av en urolog med sikte på att hitta tecken på en början sjukdom i tid.

Det är mycket viktigt att söka kvalificerad hjälp vid problem med prostata och styrka.

Vad påverkar prostatit?

Påverkan av prostatisk inflammation på styrkan - hur man bota prostatit och återställa manlig styrka

Det kommer att vara användbart att lära sig hur man behandlar prostatacancer och hur prostatit och potens är inbördes samband. Ett enda förfall av erektionen säger inte om sjukdomen, en man kan helt enkelt uppleva före sexuell handling, men återkommande problem med styrka - anledningen till att gå till doktorn. Utvecklingen av prostatit och nedsatt potens kan leda till infertilitet hos män.

Vad är prostatit?

Sjukdomen, som bara uppträder hos män, kännetecknas av prostatakörtelns inflammatoriska process och kallas prostatit. I de flesta fall uppstår sjukdomen med ålder och leder till problem med uppfattning, regelbunden tömning, förändringar i kvalitet och mått av ejakulat och störning av blodflödet. På grund av indikatorerna är patologin vanlig och kombinerad med andra sjukdomar som är relaterade till reproduktionssystemet: vesikulit, uretrit, prostatahyperplasi, adenom. Enligt institutet för hälsa är indelad i fyra kategorier:

 • acute;
 • kronisk bakteriell;
 • kroniskt (bäckensmärta syndrom);
 • asymptomatisk kronisk (asymptomatisk).

Vad är styrka?

Ordet "potens" kommer från latinska "potentia" och betyder "möjlighet". Kärlek är en mans förmåga att begå samlag. En bra styrka indikerar en persons förmåga att leda ett normalt sexliv och ha sex. Hur påverkar prostata adenom effekten? Olika negativa effekter på hankroppen förvärrar i de flesta fall styrkan: psyko-motionell stress, endokrina störningar, neurogena och vaskulära, dåliga vanor, sjukdomar.

Mekanismen för prostatit

Avhållande från samlag och andra orsaker leder till stillastående processer. Den inflammatoriska processen kommer från acini (utflödeskanalerna). Den första etappen av prostatitutveckling kännetecknas av ökade smärta sensioner. Under exfoliering av epitelvävnadsskiktet blockeras kanalen (på grund av epithelets blandning med slem). Nästa steg kännetecknas av utseendet av små stenar (mikroliter).

Ackumulering, blandning med slemsekretioner, mikroliter skapar överlappande kanaler av proppar. Med den fortsatta utvecklingen av prostatit i rören finns mikroabscesser som stör prostata och dränering. De beskrivna processerna går länge, medan prostatan kan vara i ordning. Patienten märker inte prostatit - uppenbara symptom upptäcks med utseende av mikroabcessor.

Påverkar prostatit potensen?

Prostatit och potens, såväl som prostatit och erektion, är inbördes relaterade. Utseendet av prostatit ökar sannolikheten för försämring av styrkan. I asymptomatisk, akut, kronisk, bakteriell form uppträder den negativa effekten av prostatit på potensen, penis i inflammatorisk process ökar i storlek, pressar på alla närliggande organ. Med prostatit bryts spermiernas aktivitet, urinering, depression, självtvivel, psykiska störningar, testosteronnivåer går ner.

Hur gör det?

Prostatit är skadligt för alla funktioner i prostata: att utveckla hemlighet för att säkerställa spermatozoas vitala aktivitet, för att skapa en hormonell bakgrund, för att blockera blåsans sphincter vid tidpunkten för utlösning. När prostatit påverkar de seminiferösa tubulärerna, kommer äggstockarnas tillsatser, vilket leder till oförmåga att bilda starka spermatozoer. Den kontinuerliga effekten av inflammation leder till ersättning av prostatakörtelceller med en bindväv som inte kan utföra samma funktioner.

Hur återställer prostata

Återställ kraften, prostatafunktionen efter prostatit - det är möjligt. Här hjälper du en urolog. Observera den komplexa behandlingen som skrivits av läkaren, du kan inte bara bota prostatit, utan återvända den förlorade hanehälsan. Vid behandling av alla former av prostata störningar hjälper följande metoder till hjälp: medicinering, fysioterapi, prostata massage, dieting, systematisk kön, folkläkning.

Avlägsnande av de interna symptomen, vilket ger en antiinflammatorisk effekt vid sjukdomar och styrka, är den moderna förberedelsen av Prostamol Uno ofta rekommenderad av läkare och att döma av svaren av patienterna. Läkemedlet kostar online apotek i Moskva ca 700 rubel för 30 kapslar. Vid behandlingens gång med läkemedlet normaliseras blodflödet, urinrörets funktion återställs och effekten förbättras. Medel att acceptera endast efter samråd, expertens hjälp. Läkaren kommer att diagnostisera. Andra droger inkluderar:

Korrekt näring av patienten i vilken sjukdom som helst - ett löfte om snabb cellregenerering, återhämtning av en försvagad organism efter att ha bekämpat sjukdomen. Det är nödvändigt att korrigera den dagliga kosten, inte för att ge patientprodukter som stör blodtillförseln av blodkärl, förvärra styrkan. Dessa inkluderar feta livsmedel med högt kolesterolinnehåll, som deponeras på väggarna. Obligatoriska produkter för att öka styrkan:

Folkmedel för prostatit och impotens

Infusioner och avkok som används för sjukdomen, mycket. Prostata adenom och styrka är sjukdomar som kräver allvarlig behandling. Naturläkemedel har visat sig vara effektiva, men endast som en hjälpbehandling för sjukdomar. För att undvika komplikationer bör du inte självmedicinera, men du behöver rådgöra med din läkare. Bland de medicinska samlingarna är väl etablerade: roten till persilja, kamille, växtädel, johannesört, citronbalsam. Prostatit och impotens behandlas med följande recept för andra droger:

 1. Infusion från persiljaens rot. Råvaror krossas, häll kokande vatten, insistera 24 timmar, dränera. Ta upp till 4 gånger dagligen i 2 månader.
 2. Avkok av en blåhårig med en platta. Tre skedar örter häll ett glas kokande vatten, låt det brygga i 2 timmar, dränera. Drick före måltiden 3 gånger om dagen.
 3. Infusion av vinca små. Löv häller alkohol, insisterar på en mörk plats i 2 veckor. Stam, ta två gånger om dagen. Kurs - 1 månad.
 4. Te med tillsats av ingefärarot. En tesked pulverformigt pulver ska placeras i kokande vatten (200 ml). När teet är lite kallt, lägg till en liten mängd honung. Du kan dricka ständigt för att öka styrkan.

Video: hur prostatit påverkar styrkan

Svar på dina frågor. Del 2

Vad är risken för prostatit för män?

Hittills är sjukdomen utsatt för ungdomar från 25 år. För var och en av dem är den viktiga frågan hur farligt är prostatit för män? Den yngre generationen, på grund av förlägenhet, vill inte besöka urologen och börja behandla sjukdomen självständigt, vilket är strängt förbjudet. Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln som senare kan utlösa andra problem i genitourinary systemet. De viktigaste konsekvenserna av sjukdomen är:

 • Försämring av kvaliteten på ett sexuellt liv. Minskning av manlig libido och styrka.
 • Sjukdomen blir en kronisk form.
 • Njurernas inflammation.
 • I 5 fall av 100 lider en man av blåsor.
 • Impotens.
 • Adenom eller prostatacancer.
 • Störningar från centrala nervsystemet, manifesterad i form av sömnlöshet, depression, nervositet.

Vad kan du inte äta med prostatit?

De flesta är övertygade om att rätt näring är en bra hjälp i kampen mot olika sjukdomar. Prostatit är inget undantag. Om den vårdande läkaren diagnostiserar en man med denna sjukdom, kommer han säkert att rekommendera att följa en individuell meny. Och om en ung man vill snabbt återhämta sig måste han införa några ändringar i sin dagliga kost. Vid inflammation i prostatakörteln är det strängt förbjudet att använda följande produkter:

 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Starkt te och kaffe.
 • Spicy, rökt, stekt och salt mat.
 • Kolsyrade drycker.
 • Bakverk.
 • Konserverad mat.
 • Några grönsaker: bönor, kål, lök, paprika, vitlök.
 • Halvfabrikat.
 • Svampar i någon form.
 • Fettkvaliteter kött.

Kan prostatit passera sig själv?

Ofta bland patienter med inflammation i prostata är tjugoåringar. På grund av sin unga ålder, vägrar de att besöka en specialist och frågas om prostatit passerar sig själv? Varje urolog kommer att ge ett entydigt svar på denna fråga - nej, denna sjukdom går inte bort och kräver individuell komplex behandling. Inte självdiagnostisera och självmedicinera kan leda till ett antal negativa konsekvenser. Ett läkemedel som köpts i ett apotek kan och lindra ångestsymtom, men kommer inte att bota sjukdomen. Och från en akut form kommer hon att förvärva en kronisk form. Det är mycket viktigt i tid att ansöka om diagnos till en läkare, som i sin tur kommer att göra en fullständig behandling av sjukdomen.

Är det möjligt att ta ett bad med prostatit?

Enligt läkare är det alltid det viktigaste att följa temperaturregimen av vatten. Eftersom symtomen på sjukdomen är sömnstörningar, frustration, letargi, irritabilitet, aptitlöshet, minskad effektivitet, rekommenderas att ta varma bad med tillsats av medicinska örter. De hjälper kroppen att slappna av, kommer att ha en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt. Ta sådana bad före sängen, inte mer än 20 minuter. När inflammation i prostatakörteln ska övervaka vattnets temperatur. Det rekommenderas att starta från 36 grader, hela tiden upp till 42 grader. Läkaren kommer individuellt att kunna välja en kur på hydroterapi.

Hur påverkar prostatit sexlivet?

Om du börjar en prostatit och inte behandlar den, kommer det att leda till många negativa konsekvenser. Inklusive detta kommer att spela en roll i kvaliteten på sexuellt liv. Obehandlad sjukdom kan leda till minskad libido hos män, otillräckliga erektioner, snabb uppsägning av samlag, smärtsamma känslor i nära närhet. Även i avsaknad av snabb behandling, förändras patientens sammansättning och utseende av den partiella vätskan, vilket innebär att den vitala aktiviteten hos spermatozoa som spelar en viktig roll för barnets uppfattning förändras. Som du vet har regelbundet sex ett effektivt resultat vid behandling av prostatit. Cure bidrar inte bara till fysisk korrigering, men också moraliskt, vilket är mycket viktigt för en man vid sjukdomsdagen.

Är det möjligt att värma prostatit?

Uppvärmningen av prostatakörteln hänvisar till metoderna för behandling av alternativ medicin. Men det är värt att komma ihåg att det är strängt förbjudet att använda en sådan metod i akut form av sjukdomen, och vice versa rekommenderas det för kronisk prostatit. Det är viktigt att förstå att endast korrekt genomförda rekommendationer om uppvärmning kommer att ge effekt och inte ge patienten obehag. Denna behandlingsmetod gör det möjligt att självständigt utföra hemma, men det bör användas i samband med de huvudsakliga behandlingsmetoderna. Oftast rekommenderar läkaren en varm enema med medicinska växter, ett varmt bad, en bastu, en bastu eller en varmvattenflaska (på perinealområdet).

Ansluter de sig till armén med prostatit?

Varje ung man, som fyller 18 år, uppmanas till tjänst i armén. Men för många uppstår frågan: Kan jag gå till jobbet med prostatit? För att göra detta genomförs en medicinsk kommission som på grundval av inspektionen bestämmer huruvida den unge mannen är lämplig för armén eller kommer att skjuta upp till den sista återhämtningen. Behöraren kan inte anskaffas i armén i flera fall:

 1. Om patienten behöver ambulant behandling mer än tre gånger om året. Sådana villkor i militärenheten kan inte tillhandahållas.
 2. Om förutom inflammation hos män bildas stenar.

Om minst ett objekt är närvarande vid rekryteringen, är han helt släppt från tjänst och ger ut en militärbiljett. Om han diagnostiseras med någon form av sjukdom (förutom kronisk och beräknad prostatit) får han en paus för behandlingsperioden.

Vad gör ont med prostatit hos män?

Den första fasen av prostatit kan vara asymptomatisk eller ha tecken på förkylning. Denna temperatur ökar, muskelsmärta, huvudvärk och slöhet. Om sjukdomen inte känner igen och inte börjar behandlas i tid, intensifierar smärtan och spridas till andra organ och vävnader i det lilla bäckenet. Smärtsamma känslor kan manifestera sig i form av kortvariga attacker eller långvariga nedskärningar. Oftast, med inflammation i prostata, uppstår smärtan i följande situationer:

 • Vid urinering.
 • Under intimitet.
 • I slutet av samlag.
 • Vid fysisk ansträngning.
 • När superkyld.
 • Under avföringens skull.
 • Med långvarig frånvaro av kön.

Ofta stannar unga smärta med smärtstillande medel, men det härdar inte sjukdomen och kan leda till komplikationer.

Vad påverkar prostatit?

Prostatit är en manlig sjukdom i samband med inflammation i prostata och orsakar obehag och smärta. Som du vet kan orsaken till icke-bakteriell prostatit vara hypotermi, bristande efterlevnad av en hälsosam livsstil, långvarig avhållande från sexuell aktivitet, överdriven fysisk ansträngning. Därför bör alla tänka på sin hälsa och följa enkla regler:

 • Besök urologen i tid.
 • Led ett helt sexliv.
 • Mer flytta och utöva sportaktiviteter, särskilt för män vars yrkesverksamhet är kopplad till sedentärt sätt.
 • Observera rätt och hälsosam mat.
 • Tillbringa mer tid att sova och vila.
 • Koka inte över.

Med prostatit, vad kan du äta?

Läkaren föreskriver användning av mediciner och fysioterapeutiska förfaranden som underlättar snabb behandling av prostatit. Men varje patient bör förstå att för att uppnå ett effektivt resultat är det nödvändigt att observera rätt sätt att leva, inklusive näring. För en patient med prostatit är det viktigt att veta vad som kan användas i den dagliga kosten, och vad är värt att överge helt och hållet. Förteckningen över produkter som utgör mänens dagliga meny:

 • Färska frukter och grönsaker.
 • Gröna.
 • Surmjölkprodukter.
 • Kött och fisk av fettfattiga sorter.
 • Makaroner produkter.
 • Kashi.
 • Torkad frukt.
 • Morse, compotes, inte starkt te, mycket vatten.
 • Gråt bröd.

Det är också värt att använda mat med högt innehåll av zink (kycklingägg, valnötter, skaldjur), vilket bidrar till minskningen av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Dela med vänner:

Hur mycket prostatit påverkar styrkan

Prostatit (inflammation i prostatakörteln) är en uteslutande manlig sjukdom. Det är baserat på nederlaget i prostata eller prostatakörteln. Detta organ ligger lite under blåsan, och det är bara hos män. Det är därför som alla bryr sig om frågan: hur mycket påverkar prostatit potensen?

Prostatakörteln har kanaler som öppnar in i urinröret och under utlösning blandar den vätska som produceras av prostata med spermierna, vilket ger ökad rörlighet till spermatozoa. Beräkningar av prevalensen av prostatit varierar beroende på källan, men de genomsnittliga indexen otvetydigt skrämmer. Cirka 30-40% av männen 40 år och äldre har dessa eller andra tecken på prostatit. Det finns flera huvudtyper av prostatit - akut prostatit, kronisk prostatit av bakteriell eller icke-bakteriell form och asymptomatisk prostatit.

Forskare och läkare särskiljer två huvudorsaker till prostatit - infektion eller stagnation av blod i prostatakörteln, det är också möjligt en kombinerad lesion. Orsaken till infektiös prostatit - bakterier och mikroorganismer kan komma in i körteln på olika sätt. Vanligtvis sker detta via urinröret, med infektiösa urologiska sjukdomar som trikomoniasis eller klamydia. Infektion kan också tränga in och från kronisk foci med blodflöde, till exempel med lunginflammation, bihåleinflammation, jämnare tänder kan bli en källa till prostatit.

Den andra orsaken till prostatit är inte associerad med infektion. Det kan vara en stillastående utsöndring i körteln eller ett brott mot blodtillförseln. Oftast händer detta med oregelbundet sexuellt liv, otillfredsställd sexuell lust, andra brott mot den sexuella sfären. Även förekomsten av prostatit underlättas av vissa yrkesrisker, långvarigt stillasarbete, exempelvis av förare eller programmerare. Främja utvecklingen av prostatainflammation kronisk alkoholism och långvarig rökning.

Om du upplever smärta och brännskador vid urinering kan du få prostatit. Om urinering är svår, ökar denna sannolikhet väsentligt. Det faktum att inflammerad prostata ökar i storlek, kringger den från alla håll och klämmer urinröret. Hur kraftfull är effekten av prostatit på styrka? Det bör noteras att det näst vanligaste tecknet på prostatit är ett brott mot styrkan, så jag skulle vilja lägga mig mer på det här. I allmänhet, för rättvisans skull, uppträder denna impotens endast i mycket komplexa och försummade fall. Vanligtvis utvecklar impotens, det vill säga minskad styrka med kvalitetssjukdomar i sexuellt liv. Vanligtvis börjar en sexuell sjukdom med en kränkning av erektionsmekanismen, vilket minskar dess kvalitet och varaktighet. Även för tidig utlösning (ejaculation), en minskning av orgasmkvaliteten (den så kallade raderade orgasmen) är dess fullständiga frånvaro möjlig. Det är värt att notera att svårighetsgraden av sexuella störningar av prostatit beror på den sexuella konstitutionen för män, den sexuella kraften hos män. Ju starkare mannen, desto mindre uttryckte sådana tecken och ju senare uppstår de. I rättvisa noterar vi att de flesta sexuella störningarna i denna sjukdom kan föreslås. Den person som har lärt sig diagnosen kommer ihåg allt han hörde om denna sjukdom, och plötsligt uppstår de och därvid! Det är inte nödvändigt att förtvivla, prostatit behandlas anmärkningsvärt, och alla dess manifestationer, som är kopplade till påverkan på styrkan, är reversibla och flyttbara.

Många börjar behandling hindras av förväntan på något nedbrytande vid läkarens möte. Låt oss döma hur urologen undersöker läkaren. För det första gör doktorn en undersökning, ställer frågor om sjukdomens första tecken, dess manifestationer, möjliga orsaker. Därefter börjar undersökningen. Läkaren bör undersöka hanens yttre könsorgan, identifiera förekomsten av sekret och andra tecken på inflammation. Därefter måste du utvärdera prostata själv, bedöma inflammatoriska förändringar - detta görs genom rektal undersökning eller transrektal ultraljud. Det sista steget i den första mottagningen med en urolog borde vara en laboratoriestudie av urin och prostatsekretion. Endast på grundval av uppgifterna i ovanstående studier kan du göra en diagnos.

Om du inte är rädd för effekten av prostatit på styrkan och andra manifestationer av det, kanske du kommer att vara intresserad av hur allt slutar om du inte går till doktorn? Det vanliga resultatet i detta fall är akut prostatit - kroppstemperaturen stiger kraftigt till 39-40 ° C, urinering och avföring på grund av akut outhärdlig smärta är svår och ibland omöjlig.

Lyckligtvis, för detta tillstånd bär några män sina prostata. Tidig överklagande till urologen vid de första tecknen på prostatit kommer att undvika många obehagliga manifestationer som är förknippade med urineringstörningar, styrka och förenklar behandlingen mycket.