Huvud
Massage

Läkemedelsforum för läkemedelsarbetare - PharmForum.ru

Pharmaceutical Forum www.pharmforum.ru skapades för apotekare: apotekare, apotekare, apoteksledare och direktörer. Vi frågar, diskuterar, klargör och hjälper varandra i vår verksamhet! Läkemedelsforum - en mötesplats för proffs!

 • Styrelseindex
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Tipsa en vän
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • • Registrering
 • • Logga in

Prostanorm eller prostomol

Prostanorm eller prostomol

Anatoly »02 dec 2014, 13:50

Tabletter från prostatit Prostamol eller Prostamol OOO: skillnader, komposition och farmakologiska effekter av droger

De flesta av den manliga befolkningen klagar på förekomsten av obehagliga symtom, som är karakteristiska för prostatit.

För att behandla denna sjukdom erbjuder apotekare många droger. Nyligen på TV kan du ofta se annonsen av Prostamol.

På apotek säljs Prostamol eller Prostamol prostata, vilket hjälper till med prostatit, kommer artikeln att berätta.

beskrivning

Prostamol, Prostamol OOE är medel som har anti-androgen aktivitet, lindrar ödem och inflammation.

Läkemedel hämmar bildandet av prostaglandiner, vilka är ansvariga för utseendet och utvecklingen av prostataens inflammatoriska process och minskar också kärlpermeabiliteten. Läkemedlet hämmar 5-alfa-reduktas, vilket är ansvarigt för att omvandla testosteron till dehydrotestosteron, en ökning av det inflammerade organet i storlek. Så antiandrogen aktivitet uppenbaras.

Läkemedlet är Prostamol

Många läkare ordinerar för förebyggande och behandling av Prostamol Uno, vars komposition ger dig möjlighet att snabbt hantera problemet. Effektiva tabletter för prostata hyperplasi, kronisk behandling av prostatit, om urinprocessen störs.

För att förstå hur kroppen påverkar Prostamol måste läkemedlets sammansättning vara känd. Den aktiva substansen är extraktet av palmfrukter som kryper sabalen till alkohol.

Palmextraktet från den krypande sabalen på alkohol har en sådan effekt på prostata:

 • antiproliferativa;
 • reparativ;
 • avsvällande medel;
 • sedativ;
 • antiinflammatoriska;
 • antiandrogen;
 • antiseptisk.

Vitosteroler, som ingår i växten, stimulerar produktionen av spermier och minskar testosteronsinnehållet i blodet.

Förutom extraktet av den krypande handflatan innefattar kompositionen av beredningen sådana ytterligare komponenter:

 • järnoxid svart;
 • gelatin är succinylerad;
 • titandioxid;
 • renat vatten;
 • färgämne Ponceau.

Läkemedlet tillverkas i form av gelatinösa mjuka ovala kapslar från ett lätt tätt skal svart och rött nyans. Inuti finns en vätska med en specifik lukt, målade i en grönbrun färg.

Apoteket säljer Prostamol ONE och Prostamol, skillnaderna ligger i dosen. I en tablett med den vanliga beredningen - 160 mg extrakt, och i DNA - 320 mg. Den vanliga ta en gång om dagen, och DNA - tre gånger om dagen. Förpackade kapslar i blister med 15 stycken. De är förpackade i en kartong som innehåller 2 till 4 blåsor. Till varorna finns en instruktion med en detaljerad beskrivning av metoden för tillämpning. Det finns också ljus med liknande namn.

Hjälper det verkligen?

För vegetabiliskt ursprung och harmlöshet väljes denna lösning bland många andra. Men hjälper det verkligen med prostatit?

Att bestämma läkemedlets effektivitet, i Ryska statens medicinska universitet. Pirogov genomförde en studie. Deltagande deltog av 42 patienter med godartad prostatahyperplasi eller kronisk prostatit. I två månader tog patienterna Prostamol.

Resultatet av studien visade följande:

 • 61% av det totala antalet patienter hade normal urinering. De som lider av kronisk prostatit försvann helt på natten. Och hos patienter med adenom minskades frekvensen av uppmaning till 2 gånger per natt;
 • Urineringstakten ökade med 23%, den kvarvarande volymen av urin minskade med mer än 60%.
 • PSA-nivån var oförändrad efter avslutad kurs;
 • förändrade inte de biokemiska parametrarna för blod. Så på njurar och lever har prostamol-DNA inte en negativ effekt;
 • Smärtan i bäckenregionen försvann hos 75% av patienterna. Vid 8% har smärtan minskat avsevärt.

Alla patienter genomgick en behandlingsgång väl, ingen hade några biverkningar. Inom sex månader efter studien övervakades de. Under hela denna tid upplevde patienter med kronisk prostatit inte ett enda återfall. Det fanns också ingen ökning av prostata.

Forskningen utfördes också beträffande effekten av läkemedlet i den MMA som namnges. Sechenov, FGU Forskningsinstitut för Urologi Rosmedtechnology. Varaktigheten av behandlingen var fyra månader.

I slutet av kursen fastställdes att nivån av PSA i blodet kom tillbaka till det normala, inflammationen och svullnaden av organet försvann.

Många undrar om Prostamol är en medicin eller kosttillskott, om det bara är möjligt att förbättra situationen med prostatit med hjälp. Som experimentet visade sig, visade sig läkemedlet att vara väl etablerat med monoterapi. Goda resultat var också i kombination med alfa-blockerare. Läkemedlet får användas under lång tid.

Medlet har analoger. Till exempel, Prostaplant, Serpens, Kapistan, Permixon, Strogen S, Prostagut. Men Prostamol DNA i praktiken är effektivare. Visst, bland patienter är det ibland klagomål om hur effektivt läkemedlet är. Här är det nödvändigt att notera att Prostamol OOE är ett populärt läkemedel som presenteras på apotek i mellanklassen. Ofta är detta läkemedel och dess analoger smidda.

Medicin eller kosttillskott?

Företagstillverkaren presenterar produkten som kosttillskott. För användningen av termen "läkemedel" i reklamkampanjer, blev bolaget böter. Även för dess härdande effekter är det som ett läkemedel.

Läkemedlet testades framgångsrikt i europeiska urologiska kliniker. Men han kan inte helt befria sig från sjukdomen.

Därför kan läkemedlet inte kallas. Drogen stoppar bara utvecklingen av sjukdomen, mjukgör symptomen. Med prostatit är läkemedlet ordinerat som en del av en omfattande behandling.

Vad är bättre, Vitaprost eller Prostamol?

Inflammation i prostatakörteln är karakteristisk för kategorin män i vuxen ålder, huvudsakligen efter 40 år. Denna patologi provoceras av olika hormonella misslyckanden, bakterier, virus och bristen på ett fullständigt sexuellt liv.

På grund av det faktum att medicinen i sin arsenal har en hel del effektiva läkemedel effektivt, BPH och prostatit behandling tar vanligtvis rätt nivå, men bestämma vad det innebär i ett visst fall den mest optimala, kan läkaren.

Ofta är patienten vid en urologs mottagning intresserad av vilka droger som används mest och vad är bättre än Vitaprost eller Prostamol?

Faktum är att ingen läkare, en urolog som har högre utbildning, inte kan namnge det bästa läkemedlet för prostatit, eftersom själva begreppet "det bästa" är ganska variabelt.

Allt beror på många olika nyanser, beskaffenheten av komplikationen, om det finns en bakterieinfektion, vilken ålder patienten är, hur är situationen med immunitet etc. Och så vidare.

Med varje enskild undersökning, och baserat på resultaten av undersökningen, behandlar den behandlande läkaren baserat på resultaten och väljer de mest lämpliga läkemedlen.

Vitaprost och Prostamol - bruksanvisningar

Prostamol är avsett för behandling av prostataadenom, det vill säga för godartad prostata.

Effektivt är denna åtgärd endast vid första och andra etappen av prostata adenom, och dess åtgärd syftar till att avlägsna symtomen på denna sjukdom.

I kompositionen av detta läkemedel finns ett extrakt av en dvärgpalm, som kan ge goda antiinflammatoriska effekter och påverka reduktionen av prostatas edematösa tillstånd.

En annan typ av hjälpämnen i läkemedlet Prostamol, kan reglera perelstatik och ton i nedre delen av urinvägarna.

Ta Prostamol ska vara en gång om dagen efter att ha ätit, klistra tabletterna med mycket kokt vatten för att förhindra negativa effekter på magen.

Ibland efter att ha fått Prostamol kan obehagliga symtom uppträder i form av halsbränna, och om hon dök upp, omedelbart underrätta läkaren att granska behandlingen.

När det gäller Vitaprost, till skillnad från Prostamol, används den vid behandling av prostatit.

Faktiskt prostatit, kallas en av de sjukdomar som kan förekomma i prostatakörteln.

Många problem som kan uppstå i hanhalvan kompletteras med ett stort antal olägenheter:

 1. Mannen besöker i allt högre grad toaletten.
 2. Det finns värkssyndrom i nedre delen av ryggen och underlivet.
 3. Sänker erektionsnivån och försvinner könsdriften.

Det är på grund av dessa skäl, prostatit och BPH hos män, bör behandlas med den mest snabbt och effektivt sätt, och Vitaprost i detta fall blir en av de mest aktuella läkemedel som används inom medicinen.

Formen av Vitaprost-produktion utförs i form av tabletter och rektala suppositorier och som aktiv substans är extraktet från prostata-nötkreatur och vitessol.

Doseringen av läkemedlet i tabletter är uppdelad i 50 och 100 gram. Tabletterna själva har ett lättlösligt blått skal och i varje förpackning är antalet tabletter 10 stycken.

Rektala suppositorier Vitaprost avser droger med en snabb åtgärd och deras huvudsyfte är en kronisk form av prostatit eller postoperativ behandling av prostata.

Behandlingsförloppet med Vitaprost är 10 dagar, ett ljus per dag. Det är nödvändigt att noggrant studera instruktionerna för förekomst av kontraindikationer och biverkningar.

Principer för narkotikahandling

Med hjälp av Vitaprost kan blodcirkulationen förbättras markant och svullnaden i prostata kan minskas och dessutom har läkemedlet en bra antiinflammatorisk effekt.

Vanligtvis används detta läkemedel i kombination med andra droger och oftare med någon form av antibiotikum.

Det kan också användas helt i ett fack med infusioner av örter, eller med recept av alternativ medicin.

Den genomsnittliga kostnaden för Vitaprost på ryska apotek är 600 rubel.

Prostamol tillhör kategorin antiinflammatoriska läkemedel med funktion av svullnad och långvarig övning indikerar att läkemedlets kapslar är mest effektiva vid komplex behandling av prostatit.

När läkemedlet tas, återställs genitourinsystemet, och det är nödvändigt att applicera Prostamol en gång om dagen.

När det gäller behandlingsförloppet bestäms det huvudsakligen av den behandlande läkaren.

Vilket är bättre eller sämre, Prostamol eller Vitaprost, det finns inget tydligt svar på denna fråga. Alla mediciner för prostatit har både plus och minus, precis som alla andra droger. Kostnaden för Prostamol varierar i huvudsak från mängden läkemedel i förpackningen och i genomsnitt är det 500-900 rubel per förpackning.

Kontraindikationer och biverkningar

De flesta patienter som tog drogen Prostamol lämnade feedback om sådana obehagliga symptom som:

 • Halsbränna.
 • Illamående.
 • Smärta syndrom i nedre delen av buken.

För att förhindra dessa biverkningar, dricka medicinen bör inte vara drycker som mjölk, te eller kaffe och vatten och i stora mängder.

Det noteras också att vid användning av Prostamol utvecklas olika allergiska manifestationer i form av utslag, klåda och svullnad.

Officiellt har Prostamol emellertid endast en kontraindikation, det gäller individuell intolerans mot läkemedlets aktiva substanser.

Med Vitaprost är allt lite annorlunda, trots att det har en bra effekt, det är helt kontraindicerat för minderåriga, med CNS-sjukdomar.

Det bör också användas med försiktighet vid eventuella allergiska reaktioner på komponenter och i situationer där uppmärksamhet behövs.

Strängt förbjudet behandla Vitaprost tillsammans med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel innehåll med antikoagulantia och läkemedel som syftar till att minska en lindad njurfiltrering.

Vad gäller möjliga biverkningar kan de uttryckas som:

 1. Dysbios.
 2. Ångest.
 3. Ibland kan BP minska och en arytmi kan uppstå.
 4. Yrsel.
 5. I form av allergiska manifestationer.

Analoger av dessa läkemedel

Förutom de presenterade förberedelserna finns också deras analoger, vilka i varierande grad har både gemensamma egenskaper och skillnader.

Beroende på utvecklingen och svårighetsgraden av utvecklingen kan den behandlande läkaren ersätta ett läkemedel med en annan.

Analoger av prostamol innefattar beredningar:

 • Kapslar Permixon. Detta läkemedel är baserat på ett lipid-sterol-extrakt av en krypande palm och det ordineras vid nedsatt urinering och för behandling av prostataadenom i första och andra graden. Permixon har en antiandrogen anti-edematös och antiinflammatorisk effekt.
 • Kapslar Prostaplant. Detta läkemedel fungerar i form av att minska ödem och eliminera inflammation i prostata. Det används för prostata adenom 1 och 2 grader och för kronisk prostatit. En kapsel innehåller 320 mg aktiv substans, vilket tillåter oss att beteckna läkemedlet som en analog av Prostamol.

Till analoger av läkemedlet Vitaprost är det möjligt att bära sådana läkemedel som:

 1. Uroprost. Det är indicerat för kronisk abakteriell prostatit, den används för pre- och postoperativa perioder på prostata och för godartad prostatahyperplasi. Producerad i form av rektala suppositorier, tabletter och i form av lyofilizat för injektion. Kontraindicerat i överkänslighet
 2. Samprost. Detta läkemedel är endast avsett för behandling av kronisk prostatit och frigörs, som tidigare preparat, förutom tablettformen. Biverkningar kan uttryckas som allergiska manifestationer.

På grundval av ovanstående är det möjligt att dra vissa slutsatser, bestämma sig för sig Vitaprost eller Prostamol, eller deras analoger och utan framgång att behandla framgångsrikt, utan att glömma profylakse.

Innan du använder något läkemedel ska du kontakta din läkare.

Vad är bättre att ta från prostatit afal eller prostamol

Den moderna läkemedelsmarknaden representeras av tiotusentals läkemedel, vitaminminerala komplex, biologiskt aktiva tillsatser. De är utformade för varje medicinsk industri, har ofta samma indikationer och kontraindikationer att använda, en liknande komposition, rysk och utländsk produktion, så det är mycket svårt att välja de mest optimala. Det handlar om "manliga" droger avsedda att förbättra det genitourinära och reproduktiva systemet. Så, en av de vanligaste frågorna på urologens kontor: "Afalah" och "Prostamol", vilket är bättre? "

För att hitta svaret måste du förstå läkemedlets egenskaper.

Allmän beskrivning av läkemedelsprodukter

För att förstå vad som är bättre - "Afala" eller "Prostamol Uno", bör du jämföra deras huvudparametrar:

 • kompositionen;
 • indikationer för användning
 • biverkningar och kontraindikationer;
 • har receptionen.

Båda läkemedlen är avsedda att användas vid inflammation i prostatakörteln - prostatit, såväl som det första skedet av sjukdomsutvecklingen, åtföljd av en överträdelse av urinering. Båda har en komplex men annan effekt.

"Prostamol" anti-inflammatoriska och anti-ödematös aktiviteten medan "Afala" har en bredare effekt på organismen: återställer blodcirkulationen minskar spasm av blodkärl och främjar normalisering av syntesen av köns androgener, ökar sexuell makt och förhindrar minskning i potens, främjar regenerering av prostataceller efter kirurgi. Denna integrerade effekten av en positiv inverkan på hälsan hos hela kroppen, inte bara urin- som fungerar som en stor "plus" till förmån för "Afala".

Om ansökan är kapabel att Prostamol endast minska svullnad av prostatan och hämma tillväxten av patogener, dess nyare analog förhindrar ytterligare breddning av prostatan, vilket resulterar i tonen i avdelningar av urinsystemet, vilket har en positiv effekt på utflödet av urin, såväl som förbättrar den intima livet på patienten.

VIKTIGT! En stabil terapeutisk effekt av att ta mediciner är endast möjlig under behandling med ursprungliga farmaceutiska produkter. Användningen av kosttillskott med liknande namn - "Atalja", "Prostamot", "Una Prostamol", "Vitaprost" kommer inte att ha önskad effekt på organismen.

Sammansättning av droger

Den viktigaste "Prostamol" aktiva substansen är palmfruktextrakt av krypande, är en inhibitor av syntesen prostogladinov - ämnen som orsakar utvecklingen av inflammatoriska processer. Saktar ner sin produktion, drogen blockerar den ytterligare spridning av inflammation, vilket fördröjer tillväxt av prostatisk vävnad kroppen och även ökar permeabiliteten av blodkärl, så det finns en avsvällande effekt.

Vid "Afal" är den huvudsakliga aktiva substansen antikroppar mot PSA, erhållen under behandling av prostatakörteln hos nötkreatur. Förutom den huvudsakliga terapeutiska effekten später antikroppar den seminala vätskan och kontrollerar tillväxten av maligna celler. En annan fördel med läkemedlet är en lätt analgetisk effekt och en förbättring av assimileringen av antibiotika.

VIKTIGT! En annan akut fråga av patienter: "Afala" är ett kosttillskott eller en medicin? "Detta läkemedel är en certifierad läkemedelsprodukt.

Sammansättningen av båda agens kompletteras med hjälpkomponenter som hjälper till att skapa en läkemedelsform av preparatet: kapslar för "Prostamol" och tabletter för "Afal".

Indikationer för användning

Som instruktionen att "Prostamol" kapslar som är avsedda för behandling av patienter som lider av benign prostatahyperplasi första och andra graden, liksom svårt urinering orsakas av andra prostata patologier.

De "Afala" bredare indikationer: förutom BPH och prostatit (både akut och kronisk), ett läkemedel som föreskrivs för någon inflammation i den urogenitala kanalen, åtföljd av urineringsstörningar, såväl som:

 • frekvent nattidrag att besöka toaletten;
 • urininkontinens
 • smärtsamma känslor i ljummen;
 • obehag i perinealzonen.

VIKTIGT! Båda läkemedlen är lika ineffektiva vid behandling av prostatahyperplasi i tredje graden.

Experter rekommenderade att behandling med dessa läkemedel kompletteras med vitamin mineral komplex, växtbaserade läkemedel, särskilda fysioterapiprocedurer och beprövade folkrecept.

Inträdeslängd

Båda läkemedlen kräver långvarig användning: kursen håller vanligtvis flera månader. "Prostamol" ska tas minst en månad, sedan en paus och, om nödvändigt, reterapi. Kapslar rekommenderas inte för att ta på kvällen innan du lägger dig. De tvättas med mycket vätska, helst med vanligt vatten.

Minsta kursen för att ta Afala är minst två månader - det är dags att anpassa den nuvarande komponenten, och för att uppnå den fullständiga terapeutiska effekten det tar minst sex månader. En sådan lång mottagning orsakas inte av tabletternas svaga verkan, utan av den karakteristiska egenskapen hos prostatit: sjukdomen har egenskapen att passera in i ett latent, asymptomatiskt stadium och återkomma med återfall. Tid på dagen för att behärska läkemedlet påverkar inte - det kan tas om morgonen och på kvällen. Tabletter dricker inte, men löser långsamt under tungan.

För behandling av hyperplasi av prostata är Afala ordinerat två gånger om dagen för 2 tabletter, varaktigheten av behandlingen är 4 månader. För att förebygga utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet är ett månatligt intag av 2 tabletter på morgonen och på kvällen tillräcklig.

Applikationsfunktioner

Vid användning av båda medicinerna ska patienten följa en speciell diet. Många uppmärksamhet bör ägnas åt kötträtter: Kosttillskott tillagas korrekt (kokt eller bakat) får äta. Från menyn helt utesluta kött halvfabrikat, korv, rökt produkter och andra produkter med högt innehåll av skadliga fetter.

Du måste också konsumera lika mycket färska grönsaker, frukter, bär, gröna. När du förbereder sallader från naturens gåvor fyller du dem med smör, citronsaft, yoghurt, mager gräddfil. Majonnäs är strängt förbjudet! Alkohol, söta kolsyrade drycker, mat från snabbmatsrestauranger är förbjudna.

Tagning av läkemedel är förbjudet med individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, inklusive laktos, som innehåller "Afala". Vid överdosering kan patienter uppleva störningar i mag-tarmkanalen: illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoppning eller diarré, halsbränna. Inga fall av överdosering med läkemedlet "Prostamol" har registrerats.

Med hänsyn till huvuddragen i läkemedel kan man dra slutsatsen att "Prostamol" och "Afala" är analoger för den terapeutiska effekten. En annan liknande analog är Vitaprost, som också ofta föreskrivs för prostatiska sjukdomar.

Bestäm vad som är bättre - "Prostamol", "Afala" eller "Vitaprost" är omöjligt, eftersom alla medel är erkända som effektiva och säkra. De skiljer sig åt i kompositionen, varaktigheten av applikationsförloppet, komplexiteten av den terapeutiska effekten, men resultatet som har på kroppen - nästan detsamma. Därför väljer varje patient det optimala läkemedlet för sig själv.

Vitaprost eller prostomol uno - vilket är bättre

Ta reda på vad som är bättre än Prostamol Uno eller Vitaprost, som behandlar prostatit mer effektivt från dessa läkemedel. FupiDay.com kommer att berätta hur man väljer den mest effektiva medicinen för behandling av kanalsjukdom. Det är bättre att förstå en gång och välja det bästa alternativet än att återbehandla prostatakörteln.

Symtom på prostatit orsakar ångest och rädsla hos någon man. En försvagad erektion, svårighet att urinera, periodisk smärta i bäckenområdet kan störa den vanliga rytmen i livet allvarligt. Om du inte uppmärksammar problemet kan du börja inflammatorisk process i prostata och konsekvenserna av sjukdomen blir allvarligare. Vitaprost och Prostamol Uno är populära droger i kampen mot prostatit. Vi lär oss att det är bättre än Vitaprost eller Prostamol Uno.

Vitaprost eller Prostamol

Vitaprost är ett preparat med antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Den aktiva substansen är ett extrakt av prostata hos tjurar. Form av frisättning av rektala suppositorier, tabletter. Som ett resultat av behandlingen normaliserar urinprocessen, blåsans muskler förbättras, kvaliteten på ejakulatet ökar. Vitaprost förhindrar bildandet av blodproppar och förbättrar blodflödet i prostata. Försvinner signifikant körteln i storlek, försvinner smärtsamma förnimmelser. Behandlingsförloppet och doseringen av läkemedlet beror på typ och grad av sjukdomen och ordineras individuellt av läkaren.

 • kronisk prostatit;
 • hyperplasi av prostatan av godartad genes;
 • terapi före och efter operation på körteln.

Biverkningar: klåda och brännande i bakhålets område. Sällan är det yrsel och sänkning av artärtrycket. Kontraindikation är den individuella intoleransen hos läkemedlets komponenter. Ålder till 18 år.

Prostamol Uno är ett antiinflammatoriskt och anti-edematöst topiskt medel. Producerad i form av kapslar och rektala suppositorier. Den aktiva substansen är ett extrakt av palmfrukter, stärker kärlväggen i kapillärerna, hämmar tillväxten av atypiska celler och lindrar inflammation. Prostamol Uno har anti-androgen aktivitet. Behandlingstiden i genomsnitt från 1 månad till 3, 1 kapsel 1 gång per dag.

 • brott mot funktionen av urinering med godartad prostatahyperplasi
 • körtlar i de tidiga skeden av sjukdomen;
 • prostatit;
 • prostata adenom 1 och 2 steg.

Biverkningar: Det finns hudirritation, klåda. Sällan är halsbränna, illamående.
Kontraindikationer är allergisk reaktion på läkemedlet.

Den bästa analogen av Vitaprost är Prostatilen. Producerad i form av ljus. Han kan behandlas med inflammatoriska processer med purulent urladdning och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv med en minskning av spermatogenesen.

Vilket läkemedel är mer effektivt "Vitaprost" eller "Prostamol Uno" - jämförelse

Hormonala misslyckanden, försvagad immunitet, urogenitala infektioner, brist på sexliv, sexuellt överförbara sjukdomar. Allt detta kan leda till utveckling av prostatit. Diagnosen är en besvikelse. Och för att övervinna det kommer att hjälpa olika läkemedel. De mest publicerade just nu är Vitaprost och Prostamol Uno.

Vissa män skyndar inte med sitt problem för att ta itu med urologen - föredrar att lösa ett problem självständigt, välja ett preparat efter eget gottfinnande, ledas av reklam. Det här är inte rätt.

För att terapin ska vara effektiv är det ju nödvändigt att veta orsaken till sjukdomen, dess natur. Välj sedan lämpliga tabletter, salvor, suppositorier.

Prostamol: symptomen kommer att gå iväg

Prostamol tar bort symptomen på sjukdomen. I denna fråga bevisas dess effektivitet. Läkemedlet är utmärkt för att bli av med prostata adenom. Särskilt effektiv hantering av sjukdomen i början.

Dvärg palm extrakt är huvuddelen av botemedlet. Han kämpar med den inflammatoriska processen, minskar ödem i prostatakörteln. På regleringen av tonen och peristaltiken hos de nedre delarna av urinvägarna påverkar läkemedelshjälpmedlen. Det visar sig att behandling med Prostamol hjälper till att återställa hela genitourinary systemet.

Det är därför som preparatet för Prostamol-urologer ofta föreskrivs för komplex terapi, som en av de viktiga komponenterna för att erhålla det önskade resultatet.

Behandlingsperioden bestäms av läkaren. Du kan dock dricka en tablett Prostamol per dag. Gör detta efter måltiden, medföljer medicinen rikligt med vatten, för att inte skada magen.

Vitaprost: peptider som hjälper

Vitaprost tillverkas på basis av prostatylen. Dessa polypeptidfraktioner, som är isolerade från prostatakörteln hos storvuxna djur. Det visar sig att liknande behandla sådana, och preparatet skiljer sig från målmedveten åtgärd - på prostatakörteln.

Drogen har ett brett spektrum av effekter på sjukdomsfokus - förbättrar blodcirkulationen, lindrar inflammation, minskar ödem i prostata. Självklart finns det smärta i perineum, anus, buken, vilket är karakteristiskt för prostatit. Urineringsprocessen normaliseras.

Vitaprost är därför väl lämpad för behandling av både kroniska, kroniska och akuta former av prostatit. Applicera drogen och för att förebygga prostata sjukdomar, normaliseringen av sexuellt liv, förbättra kvaliteten på spermatozoa.

Vitaprost finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Urologer rekommenderar oftast att de ska behandlas med suppositorier, med hänsyn till deras inriktade effekt på det drabbade organet. Behandlingsförloppet och behandlingstiden beror på sjukdoms svårighetsgrad. Därför bör behandlingen genomföras under överinseende av en läkare och justera doseringen med den.

Tabletter tas vanligtvis två gånger om dagen. Standardkursen är tio dagar. Ljus administreras en gång om dagen i 5-10 dagar. Liksom hela den rektala terapin är Vitaprost-suppositorier bäst placerade på natten, medan de är i den förödda tarmen.

Pris och kvalitet

För att svara på frågan om vad som är bättre Vitaprost eller Prostamol är lämpligt för behandling av prostatit, är det svårt. Effektiviteten av båda drogerna är bevisad. Dessutom är Vitaprost och Prostamol i ungefär samma priskategori. I synnerhet varierar deras kostnad mellan 500 och 1000 rubel beroende på tillverkaren, frisättningsform och det område där läkemedlet säljs.

Urologer rekommenderar verkligen att komplettera terapimetoderna med antibiotika, prostatagassage, fysioterapiprocedurer, folkmekanismer. På något sätt, men många män är nöjda med behandlingen av både och andra mediciner.

Om vi ​​pratar om biverkningar, är de mer uttalade i Vitaprost. Det kan inte tas av minderåriga, personer med sjukdomar i centrala nervsystemet, med individuell intolerans av enskilda tabletter.

Annorlunda dosering, felaktig behandling kan ge yrsel, dysbios, provocera allergiska reaktioner. Vissa patienter registrerar ökad ångest, arytmi, sänkning av blodtrycket.

Läkemedlet Prostamol Uno tas internt. Han kommer in i magen, vilket kan påverka hans arbete. I synnerhet klagar patienter ofta på illamående, halsbränna och smärta i underlivet. Läkare varnar män från dessa obehagliga manifestationer: Du kan bara dricka vattnet med vatten. Obehag kan uppstå om tabletterna tas med mjölk, kaffe och te. Vidare kan under terapi utvecklas allergiska reaktioner. På huden finns utslag, klåda, svullnad.

När det gäller kontraindikationer är klassikerna av genren individuella intoleranser av läkemedlets aktiva substanser. I alla andra fall kan prostamol i samråd med en läkare behandla manliga sjukdomar.

Individuell inriktning

Vid varje behandling är ett individuellt tillvägagångssätt viktigt. Även det mest effektiva läkemedlet kommer att vara maktlös i kampen mot sjukdomen, om den inte tas rätt. Så första du behöver ta reda på orsaken till sjukdomen.

Prostatit är en komplex sjukdom. Det kan utvecklas bokstavligen från början. Nerver, stress, brist på regelbundet sexliv, infektion i genitourinary systemet. Om du inte blir av med orsaken till dess förekomst, bör den snabba effekten av behandlingen inte förväntas.

Dessutom är sjukdomen farligt snabb övergång till det kroniska scenen. Och kronisk prostatit är inte bara att det behandlas svårare, det är farligt genom omvandling till mer allvarliga former av sjukdomen - infertilitet, cancer.

För övrigt beror det på hur snabbt den här behandlingen kommer att hjälpa till, beroende på patientens kroppsreaktion. Vitaprost och Prostamol utmärks av det faktum att de huvudsakliga symptomen, som är karakteristiska för prostatit, avtar efter början av deras applicering.

Män glädjas åt den återställda libidoen, återställde sexuell lust, tidigare problem med urinering, glömt smärtssyndrom. Vissa av dem avbryter behandlingsförloppet, vilket inte kan ske kategoriskt. Under sjukdomsförloppet kan remissionsfasen komma, vilket kommer att medföra lättnad. Och då kommer prostatit att återställa sig. Endast i detta fall kommer attackerna att bli starkare. Följaktligen måste antibiotika behandlas. Behandlingsprocessen kommer även att sträcka sig under en längre tid.

Vanliga frågor Är drogen Prostamol effektiv?

Baserat på medicineringsguiden kan du bestämma vad som är Prostamol. Det är ett botemedel mot prostata hyperplasi (godartad) med nedsatt urinering. Tillverkad i Tyskland.

När hyperplasi uppstår ökar prostata, det är nödvändigt att förhindra ytterligare tillväxt av tumören, som behandlar Prostamol Uno. En annan funktion som Prostamol behövs för är att minska smärtsymptom vid urinering, avlägsnande av svullnad, inflammation. Ibland är det möjligt att träffa reklam för Prostamol, från vad det tas, där det nämns om behandling av prostatit, vilket är felaktigt. Läkemedlet Prostamol Uno, från vilket det bara används, - från smärta och svårigheter vid tilldelning av urin, men sjukdomen i sig inte läker.

Prostamol Uno-formulering har en naturlig. Vid framställning av Prostamol Uno härrör den aktiva substansen från sabalens palmfrukt.

Om en patient ordineras Prostamol Uno, hur man tar det, ska en läkare rekommendera. Dessutom, i instruktionerna för Prostamol, hur man tar det beskrivs i detalj. Allmänna rekommendationer, hur man dricker Prostamol, - dagligen 1 tablett efter att ha ätit. Tvätta med vatten. Hur appliceras Prostamol, vad gäller den dagliga dosen, bestämmer doktorn beroende på individuell tolerans och svårighetsgrad av symtomen.

Behandlingsprocessen med prostagamol har ingen tidsram. Hur man dricker Prostamol - 3 veckor eller 3 månader, bestäms av patientens tillstånd. Vanligtvis rekommenderas det som ett extra botemedel mot sjukdomar, men är det möjligt att ta Prostamol för profylakse? Förekomsten av en kronisk form av prostatit under remissionstiden bestäms om det är möjligt att dricka Prostamol för profylax. Friska män bör inte använda den.

Hur mycket kostar Prostamol, beror på inköpsplatsen. Hur mycket kostar Prostamol Uno i apoteket beroende på prispolitiken för apoteksnätet. Den genomsnittliga kostnaden för Prostamol på apotek är 700 rubel. för 30 st. i paketet och 1300 rubel. för 60 st. Hur mycket kostar Prostamol i apoteket på Internet? I Prostamol är kostnaden för denna förvärvsmetod som regel mindre än 100-200 rubel. Innan du köper är det önskvärt att söka på sajten, hur mycket är Prostamol Uno, priset kan skilja sig mycket.

Men, trots den attraktiva kostnaden för Prostamol Uno i nätapotek, bör man akta sig för att köpa falska varor.

Huruvida prostamol hjälper till med prostatit - i patienternas recensioner betonas läkemedlets effektivitet som ett extra medel till grundläggande läkemedel. Utan det är smärtsymtomen svårare och varar längre. Som den enda åtgärden Prostamol används inte för prostatit. Men om du är intresserad av hur du tar Prostamol Uno med kronisk prostatit, är det tillräckligt att använda det som det enda förebyggande medlet, men inte i ett akut stadium.

Om du jämför Prostamol och Prostamol Uno, vad är skillnaden, det är bara i dosering. I en kapsel av den första preparaten 160 mg av den aktiva substansen, den andra 320 mg. Följaktligen tas 160 mg två gånger om dagen, 320 är bara en, så här skiljer Prostamol från Prostamol Uno.

Drogen är dyr, så många män letar efter en substitutionsprostamol Uno. Efter att ha studerat Prostamol - instruktioner för användning, pris, recensioner, analoger vill veta mer. Det är särskilt viktigt på grund av kostnaden - för att ta reda på vilka prostamolanaloger som är billiga och priset i rubel. Efter att ha läst om kompositionen av Prostamol i bruksanvisningen, bör analoger sökas med en identisk aktiv substans eller ha samma effekt. I Prostamol Uno-analoger produceras ett tillräckligt antal - Kapistan, Prostagut, Permixon, Prostaplant, Prostess, Serpens.

Men om du är intresserad av analoger för Prostamol, då är det Prostacor, Prostaplant, Prostopinum, Unoprost. Om du jämför med Prostamol Uno-analoger, blir priset 2-3 gånger mindre. Det är nödvändigt att korrelera med Prostamol pris, recensioner och analoger att välja bland dessa överväganden.

Prostanorm - Rysk örtpreparat med andra ingredienser än Prostamol -.. Echinacea, johannesört, etc. Prostanorm eller Prostamol att bättre patienten väljer. Prostanorm är billigare, men inte effektivt för alla.

Prostaplanten är tillverkad i Tyskland, den aktiva substansen är densamma som i Prostamol. Prostaplant eller Prostamol, vilket är bättre, kan inte bestämmas, eftersom de är identiska. Prostaplanet har ett mer attraktivt pris, nästan 2 gånger lägre.

Proflosin är en syntetisk beredning som liknar Prostamol. Effektiv botemedel mot eliminering av urineringstörningar. Proflosin eller Prostamol, vilket beror på den individuella reaktionen på läkemedlet.

Vitaprost - tabletter eller suppositorier administrerade rektalt innehåller ett extrakt av prostata. Vilket är bättre: Vitaprost eller Prostamol, bestämmer läkaren. Läkemedlet är inte billigt, det är också ordinerat som ett extra medel för komplex behandling. När man intervjuar patienter, vilket är bättre: Prostamol eller Vitaprost, svaren delades ungefär lika. Så det är ingen stor skillnad - att ta Prostamol eller Vitaprost om det inte finns några brännande reaktioner och en känsla av obehag vid injektionen av Vitaprost-ljus.

Prostamol och Vitaprost ska inte tas samtidigt. En av dem är tillräckligt.

Omnic är inte en naturlig lösning, det är ett kemiskt läkemedel från gruppen av alfa-adrenoblocker, det förbättrar urinflödet. Vad som är bättre, Omnik eller Prostamol Uno, beror på patientens tillstånd, förekomsten av andra patologier etc.

Den aktiva substansen - tamsulosin, alfa-blockerare, ingår i Focus. Därför bör det inte tas till personer med lågt blodtryck. Prostamol Uno har en naturlig komposition. Vilket är bättre, Fokusin eller Prostamol, läkaren bestämmer sig för att ha bekantat med patientens status.

Prostamol Uno - hur man tar med prostatit

Prostatit och prostata adenom är de vanligaste sjukdomarna bland män, särskilt de äldre. Med sådana störningar observeras ofta urinering och inkontinens, liksom en kränkning av erektilfunktionen. Med tiden leder kronisk prostatit, i avsaknad av korrekt behandling, till fullständig inkontinens och impotens.

Prostamol Uno är ett läkemedel som ordineras för kroniska proteser och prostata adenom, tillsammans med svårighet att urinera. Läkemedlet är tillverkat av komponenter av naturligt ursprung och används ofta vid komplex behandling av prostata sjukdomar.

Sammansättning och egenskaper

Den aktiva substansen i läkemedlet är Prostamol Uno - ett extrakt av palmsapala frukter. Denna växtkomponent har följande effekter:

 • hämmar produktionen av dihydrotestosteron, reducerar syntesen av prostaglandiner, vilket avbryter urinröret och normaliserar urinering.
 • hämmar tillväxten av godartad prostatahyperplasi.

Det är viktigt att notera att växtbaserade medel inte eliminerar infektionen, inte har någon analgetisk och antiinflammatorisk effekt, så den kan inte användas som den enda behandlingen för prostatit.

Prostamol Uno är väl lämpad för förebyggande av exacerbationer av prostatit, för behandling av urinretention i kombination med andra läkemedel.

I instruktionerna till preparatet indikerade Prostamol Uno att läkemedlet inte påverkar storleken på prostata hyperplasi. Läkemedlet minskar bara symptomen på prostata adenom, men behandlar inte det.

Hur man tar Prostamol Uno med prostatit

Enligt bruksanvisningen bör p-piller tas 1 kapsel 1 gång per dag, samtidigt med tillräckligt med vatten. Kapslarna kan inte tuggas eller brytas, måste sväljas hela. Varaktigheten av behandlingen rekommenderas av den behandlande läkaren, det kan också öka doseringen av läkemedlet om det behövs.

Oavsiktligt överskrida den dos som anges i anvisningarna, det är förbjudet, detta kan leda till att biverkningar uppträder:

 • illamående och halsbränna
 • hudutslag
 • gynekomasti.

Vanligtvis tolereras drogen av patienterna normalt, biverkningar uppträder mycket sällan när instruktionerna följs.

Prostamol eller Prostamol Uno - vilket är bättre

På apotek hittar du inte bara Prostamol Uno, utan även Prostamol. Frågan uppstår, vilket läkemedel som är bäst att välja. Faktum är att detta är samma lösning, med en helt identisk komposition, den enda skillnaden är doseringen. I Prostamol Uno kommer 320 mg av den aktiva substansen, i Prostamol 160 mg. Vilken dos att välja, rekommenderar den behandlande läkaren.

Patienterna är också intresserade av huruvida det finns analoger i örtberedningen. För tillfället kan patienten köpa en växtprodukt med liknande effekt, identisk eller annan sammansättning. Ett exempel på sådana droger:

 • Prostagut forte, kostnaden för 940 rubel för 40 kapslar, produktionen av Tyskland.
 • Prostaplant, kostar 513 rubel för 30 kapslar, Tyskland.
 • Permixon, priset på 780 rubel för 30 st, produktionen av Frankrike.

Priset för Prostamol Uno är 1200 rubel för 60 kapslar.

Många patienter är intresserade av förekomsten av ryska analoger Prostamol Uno. Nu på läkemedelsmarknaden kan du hitta sådana droger:

 • Prostol är en ukrainsk analog;
 • Unoprost är en vitrysk analog;
 • Adeno-Ritz är en georgisk analog;
 • Prostanorm - rysk analog med en annan aktiv substans;
 • Prostakor är en rysk analog, injektioner.
 • Afala är en rysk analog.

Vilket läkemedel är bättre att ta med prostatit, det är bättre att fråga din läkare.

slutsats

Prostamol Uno och dess växtanaloger ordineras ofta, men man måste komma ihåg att sådana läkemedel endast har symtom och hjälpverkan. Växtbaserade läkemedel kan inte användas som huvudbehandling för prostatit och prostata adenom. Innan du tar fytopreparationer bör du kontakta en läkare.

Prostanorm - hjälper det med prostatit?

Läkemedel som har en smal terapeutisk effekt på prostata är många. Detta är faktiskt en indikator inte på deras effektivitet, utan snarare av underlägsenhet. När allt kommer omkring, om det var ett idealiskt läkemedel med 100% effektivitet, så skulle inga nya läkemedel uppstå. På den verkliga förmågan hos läkemedelsproteinet från prostatit diskuteras i denna artikel.

Kemi eller naturliga komponenter?

Sammansättningen av läkemedelsprostanorm är uteslutande representerad av komponenter av naturligt ursprung, bestående av alkoholextrakt av medicinska växter:

 • St John's wort;
 • Lakris rot;
 • Kanadensiska goldenrod;
 • Rhizom av echinacea.

Var och en av prostoromets komponenter påverkar en viss länk i patogenesen av kronisk prostatit, vilket gör detta läkemedelskomplex.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm är ett växtbaserat koncentrat av medicinska extrakt med en hög grad av rening av råmaterial. Var och en av komponenterna stärker målmedvetet en av funktionerna i patientprostaten!

Verkliga medicinska alternativ

Drogprostoranten för prostatit har använts under lång tid. Även själva faktumet av dess popularitet hos patienter mot bakgrund av förekomsten av modernare medel karakteriserar det som ett ganska bra verktyg. De främsta orsakerna till bristen på effekt på grund av behandling av en prostanorm kan vara:

 • Dekompenserade och irreversibla former av prostatit, tillsammans med bildandet av stenar i prostata och dess fibros
 • Isolerad användning av läkemedelsprostanorm från prostatit av infektiöst ursprung
 • Bristande överensstämmelse med livsstilsrekommendationer, som nödvändigtvis måste kombineras med behandlingsprocessen.

De viktigaste indikationerna för behandling av prostatit med en prostanorm bör vara följande:

 • Kronisk prostatit med en liten exacerbation av den inflammatoriska processen mot bakgrund av hypotermi eller andra faktorer som inte är associerade med aktiveringen av infektionen;
 • Rekonvalvering efter allvarliga exacerbationer av någon form av prostatit;
 • Prostatit är i eftergift kombinerat med erektil dysfunktion.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm kommer inte att lösa alla problem med prostata. Det här är trots allt inte ett paradis. Det är oacceptabelt att vänta på effekten endast från administrationen i allvarliga fall av sjukdomen. Underlåtenhet att följa principerna om hälsosam kost och livsstil kan utjämna eventuella positiva effekter från långvarig omfattande behandling!

Finesserna av korrekt mottagning

Behandling av prostatit med en prostanorm utförs med iakttagelse av vissa regler:

 1. Kursens varaktighet är 2-3 månader;
 2. Flera dagliga intag:
 • Tre gånger när man använder tabletter med 1-2;
 • Tre gånger en halv tesked, löst i en kvart kopp vatten när man använder en lösning;
 1. Inträde med hänsyn till eventuella kontraindikationer, som endast innefattar akut glomerulonefrit och individuell intolerans av de verkande komponenterna av prostarom.

Korrekt organiserad medicinsk process är den enda garantin för framgångsrik behandling.

Tabletter Prostamol Uno - instruktioner för användning, pris

Instruktion för användning Prostamol Uno indikerar att en växtbaserad beredning är avsedd för behandling av inflammatorisk process i prostatakörteln. Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären diagnostiseras kronisk prostatit och prostata adenom oftast. På listan över läkemedel som är avsedda att bekämpa patologiska förhållanden har Prostamol Uno en ledande position på grund av dess säkra naturliga sammansättning och användbarhet.

Prostamol Uno - egenskaper och farmakologiska egenskaper

Prostamol Uno är ett örtmedel baserat på alkoholhalten av Sabal-frukten (dvärgkrypande palm). Läkemedlets verkan syftar till att hämma de processer som är ansvariga för att omvandla hormonet testosteron till dihydrotestosteron, vilket främjar proliferationen av körtelprostatvävnad. Den aktiva substansen i läkemedlet undertrycker enzymet 5-alfa-reduktas och hämmar syntesen av aromatas, under vilken en aggressiv hormon bildas. Således förhindrar läkemedlet progressionen av prostata adenom.

Växtextrakt hämmar bildningen av de stora inflammationsmediatorer - prostagladinov, reducerar permeabiliteten av blodkärl, lindrar inflammation i prostatavävnaden utan att påverka koncentrationen av könshormoner i blodplasman. phytoremedy fördel är att ta det inte minska nivån av potens och libido, det vill säga inte har någon negativ effekt på den sexuella aktiviteten hos män. Med avseende på prostatakörteln ger palmfruktkonsentet antiinflammatoriska, anti-edematösa och anti-androgena effekter.

Användning av läkemedlet inhiberar patologisk proliferation av prostatakörtelvävnad, förhindrar ökning av dess volym, och därigenom minska svårighetsgraden av symtomen vid benign prostatahyperplasi - smärta och stress vid urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, dysuri, pollakisuri.

Under behandlingen normaliseras styrkan hos urinflödet och volymen av urin frigörs ökar. Dessutom har läkemedlet en mild lugnande, antiseptisk och återställande effekt. Efter oral administration upplöses det gelatinösa kapselskalet och dess innehåll absorberas snabbt. Koncentrationen av den aktiva substansen når maximalt 90 minuter efter att läkemedlet tagits.

Doseringsform

Prostamol Uno släpps i form av ovala, mjuka, röd-svarta kapslar i ett gelatiniskt skal, inom vilket det finns ett palmextrakt. Det ser ut som en oljig vätska med en grönbrun färg med en karakteristisk lukt som är inneboende i denna växtart. Varje kapsel innehåller 320 mg palmextrakt extraherat från sabala frukter + hjälpämnen.

Tabletter Prostomol Uno för 15 stycken placeras i blister av aluminiumfolie. I en förpackning med en beredning kan innehålla 1, 2 eller 4 blister med kapslar.

Vad är syftet med Prostamol Uno?

Användning av Prostamol Capsules rekommenderas till män för eventuella kränkningar av urinfunktionen associerad med prostata hyperplasi av godartad natur. Urologer inkluderar detta verktyg i komplex terapi av kronisk prostatit och prostata adenom. Tack vare en naturlig växtbas, kombineras denna produkt perfekt med andra läkemedel som används vid sjukdomar hos den geniturära kärnan hos män.

Läkemedlet visar god effektivitet vid dysuri - svårighet urinering orsakad av en ökning av prostatakörteln. Användningen av Prostamol Uno hjälper till att stoppa smärtsamma symtom, lindra inflammation och förbättra urinets utsöndring. På samma gång, i sammanfattningen indikerar att läkemedlet är lämpligt att använda endast steg 1 och 2 adenom proliferation, manifest ofullständig tömning av blåsan och ackumuleringen av återstående urin, vilket leder till ökad urinträngning och urinutflöde i flera steg.

På grund av dess anti-edematösa och antiinflammatoriska verkan, ger läkemedlet snabb lindring och stoppar de viktigaste symptomen på den patologiska processen med prostatit.

Instruktioner för användning

Minsta behandlingssättet tar 1 månad, varefter en paus på 2 veckor är nödvändig. Efter att specialisten har bedömt patientens tillstånd kan behandlingen fortsätta. Beroende på svårighetsgraden av tillståndet och andra individuella egenskaper, för att uppnå ett beständigt positivt resultat, måste flera behandlingskurser slutföras. I genomsnitt manifesteras den maximala terapeutiska effekten efter tre månader med regelbunden medicinering.

Effekten av Prostamol Uno har bekräftats officiellt av ett antal kliniska studier där patienter från urologiska kliniker deltog. Läkemedlet testades också vid Institutet för Urologi Rosmedtechnologies och på grundval av Sechenov MMA. Trots det faktum att detta läkemedel inte innehåller några starka substanser (antibiotika, hormoner), men bara har växtkomponenter i det, är resultatet av dess användning imponerande.

Nästan 80% av patienterna bekräftade försvinnandet av patologiska symptom och noterade förbättringar i det allmänna tillståndet. Mer än 65% av patienterna med kronisk prostatit kom urineringsprocessen tillbaka till det normala, och nattliga begär slutade helt. Hos patienter med prostataadenom ökade urinläckaget med mer än 25% och volymen av kvarvarande urin minskade med hälften.

Den största fördelen med Prostamol Uno är att den kan tas under lång tid utan rädsla för negativa hälsoeffekter. När du bekräftar diagnosen, rekommenderar experter att ta phyto-droger hela tiden. Växtextrakt, till skillnad från kemiska komponenter i andra läkemedel, har ingen toxisk effekt på vitala organ - lever, njurar, hjärtan.

Dess användning låter dig stabilisera tillståndet, ta bort inflammation och sakta ner den patologiska processen. Även om det här verktyget inte kan bota BPH, men för att förhindra ytterligare spridning av körtelvävnad, är han fullt kapabla. Plus, Prostamol Uno normaliserar urinering, lindrar smärta och hjälper till att eliminera vanliga önskningar som till och med stör patienten på natten.

Kontraindikationer och biverkningar

Prostamol Uno är ett helt säkert medel, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Den enda begränsningen att använda är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen eller andra komponenter som utgör den hos personer med tendens till narkotikaallergier.

Bedömning av recensioner av patienter som tar läkemedlet, orsakar inte Prostamol negativa reaktioner. Ingen nämnde illamående, buksmärtor eller andra systemiska effekter som påverkar de inre organen. I mycket sällsynta fall har patienter med en tendens till allergier halsbränna eller illamående, buksmärta, omedelbart efter att ha tagit kapsel eller hudreaktioner (utslag, klåda, hyperemi).

Ytterligare rekommendationer

Läkemedlet Prostamol Uno är väl förenligt med andra läkemedel, därför ingår det i den komplexa behandlingen samtidigt med antibiotika, adrenoblocker och andra potenta medel. Med kronisk prostatit, för att förbättra effektiviteten av behandlingen, kan du ta Prostamol tillsammans med Tamsulosin tabletter.

Långtidsanvändning av Prostamol Uno kan signifikant minska sannolikheten för komplikationer, förlänga perioderna med eftergift med kronisk prostatit, förbättra patientens tillstånd och livskvalitet signifikant vid godartad prostatahyperplasi.

Synpunkter från urologer i utvärderingen av effektiviteten phytoremedy isär. Vissa läkare anser att användningen Prostamol ger mycket goda resultat i kombination med andra läkemedel, andra - tror att läkemedlet är ineffektivt vid behandling av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män men tillräckligt rezultativen som ett förebyggande medel som förhindrar utvecklingen av prostatit.

Analoger och pris

Kostnaden för den ursprungliga drogen Prostamol Uno, som görs av tyska företaget Berlin-Chemie är ganska hög, och på apoteket nätverket är det inte alltid. I det här fallet hjälper specialisten att välja billigare ryska analoger. Exempelvis tabletter är populära Afala vars pris är mycket lägre eller rektala suppositorier och Vitaprost Bioprost används i inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Dessutom kan läkaren rekommendera andra läkemedel av inhemska och utländska tillverkare:

 • Prostamed;
 • Prostaplant;
 • Prostatofit;
 • Garbeol;
 • Permikson;
 • Adenom gran;
 • Prostaker;
 • Adenorm;
 • Urorek.

Pris på fytoteal

Prostamol Uno - ett drog dyrt, men om du anser att för att uppnå ett bestående resultat tar det lång tid, kommer behandlingen att kosta en betydande mängd. Här är genomsnittspriserna för läkemedlet i apotekskedjan:

 1. Prostamol Uno (30 kapslar) - från 700 rubel;
 2. Prostamol Uno - 60 kapslar - från 1350 rubel.

Om priset på läkemedlet för patienten verkar för högt, kommer specialisten att hjälpa till att hämta billigare analoger. Till exempel kostar det inhemska läkemedlet Afala bara 300 rubel per förpackning och Prostalin Forte-ljus - från 220 rubel.

Feedback på ansökan

Läkarnas kommentarer om Prostamol Uno bekämpar det faktum att effektiviteten av detta läkemedel är bäst manifesterad i kombination med andra läkemedel som används för att behandla patologierna hos det genitourära systemet för män. Dessutom tror experter att för att uppnå ett varaktigt positivt resultat är det nödvändigt att genomgå minst 2-3 fullvärda behandlingsbehandlingssätt.

Patienternas åsikter om förberedelserna är väldigt olika, både positiva och negativa. Många tror att priset på drogen är orimligt överdriven, och effektiviteten är ibland mycket lägre än den som tillverkaren förklarar.

Granska nr 1

Även denna vinter, efter att ha haft tid på gatan i svår frost, har symptomen på prostatit inte återkommit. Ett bra läkemedel, men det ska användas samtidigt med andra läkemedel, annars kommer effekten att vara försumbar.

Referens nr 2

Dessutom har detta läkemedel många analoger, inklusive inhemsk produktion, som kostar en storleksordning mindre, men den terapeutiska effekten av deras användning är densamma och ofta ännu högre. Därför tror du inte på de läkare som erbjuder en dyr och ibland användbar lösning, alltid vara intresserade av andra alternativ, analoger och studerar medicinens sammansättning. Jag gillade drogen Urotrin mer.