Huvud
Förebyggande

Preparat från vegetabiliska råvaror Prostanorm: komposition, bruksanvisningar och patientåterkoppling

Problem med prostata, beroende på ålder, arvelig disposition eller på grund av förekomsten av motsvarande sjukdomar, kan ge en man mycket problem. Om ändringarna inte korrigeras i tid kan det leda till allvarligare komplikationer som utvecklas till onkologiska formationer och kroniska sjukdomar.

Därför är behandlingen i tid med användning av mediciner extremt viktigt. En av de vanliga läkemedlen som ordineras till män i olika åldrar som har problem med prostata är Prostanorm.

Farmakologisk aktivitet

Prostanorm är gjord av råvaror av naturligt ursprung. Eftersom huvudbeståndsdelen är en växtbaserad ingrediens (extrakt från medicinska örter) är lösningen en av fytopreparationer som har en minimal mängd biverkningar.

Trots växtbasen är uppsättningen farmakologiska åtgärder av läkemedlet tillräckligt stort. Så bidrar den ständiga användningen av drogen:

 • minskning och över tid och fullständig lindring av inflammatorisk process;
 • minskning och fullständig eliminering av smärta;
 • förbättring av blodcirkulationen i vävnader;
 • aktivering av kroppskrafter som är nödvändiga för att bekämpa patologiska förändringar
 • aktivering av produktionen av manliga könshormoner;
 • normalisering av urinröret.

Indikationer för användning

Bland de sjukdomar där en läkare kan ordinera ett läkemedel Prostanorm inkluderar:

 • Nonspecifik prostatit av kronisk natur;
 • Infertilitet, som går parallellt med prostatit, förvärrar patientens tillstånd.

Vissa andra kliniska fall är också möjliga när läkaren utser patienten att ta drogen efter eget gottfinnande.

Dosering och överdosering

Dosering och dosering bestäms av läkemedlets form. Prostanorm finns i form av tabletter och flytande extrakt. Behandling med Prostanorm möjliggör mottagning av standarddoser. Patienterna ordineras som regel 1-2 tablett tre gånger om dagen.

Om läkaren valde den flytande formen av läkemedlet, tas den samtidigt i samband med måltiderna. Endast i detta fall kommer dosvolymen att vara 1/2 en sked extrakt, utspätt i 1/4 kopp vatten.

Varaktigheten av behandlingsperioden kan vara från 4 till 6 veckor. Vid behov är det möjligt att upprepa behandlingen. Innan du upprepar behandlingen bör du dock kontakta en läkare.

För att undvika förekomsten av biverkningar rekommenderas det inte att beräkna dosen och intensiteten av intaget själv. Dosens storlek och andra behandlingsbetingelser måste nödvändigtvis bestämmas av den behandlande läkaren.

kompatibilitet

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Men för att skydda din egen hälsa är det bättre att varna din läkare om att du för närvarande tar vissa mediciner.

Effekten av alkohol på Prostanorm avslöjas inte. Under behandlingsperioden är det bättre att inte dricka alkohol.

Det faktum att intaget av alkohol i sig har en negativ effekt på körtelens celler, vilket bidrar till deras förstörelse och utvecklingen av prostatit. Om skada inte ger en sådan kombination, är det troligt att alkohol kommer att försvaga läkemedlets egenskaper.

Biverkningar

Prostanorm är en fytopreparation, därför är listan över biverkningar som kan orsaka ett botemedel försumbar.

Som övning visar, är den enda komplikationen som kan uppstå under behandlingens gång en allergisk reaktion.

Men även det verkar mycket sällan. Det kan finnas hudutslag, klåda, rodnad, skalning och många andra obehagliga manifestationer.

Om någon har märkts är det obligatoriskt att söka råd från din läkare. Specialisten hjälper till att eliminera de biverkningar som uppkommer och välja en analog, vars sammansättning liknar Prostanorm-innehållet, men orsakar inte obehagliga manifestationer.

Kontra

Trots Prostanorms sparsamma sammansättning finns det fortfarande några kliniska fall när läkemedel inte rekommenderas. Bland dem är:

 • en allergisk reaktion på huvud- eller mindre komponenter i drogen;
 • systemiska patologier, som befinner sig i det aktiva utvecklingsstadiet
 • sjukdomar av autoimmun natur;
 • glomerulonefrit i akut form.

Också med stor försiktighet rekommenderas att ta Prostanorm i närvaro av att ständigt utveckla kroniska patologier.

överdos

När det finns en överdosering hos patienter som tar Prostanorm, fanns det ingen officiell identifiering. Men i vissa situationer kan alkoholförgiftning uppstå.

Prostanorm eller Prostamol: vilket är bättre?

Både Prostanorm och Prostamol är läkemedel som syftar till att eliminera de inflammatoriska processer som förekommer i prostata vävnaderna.

I vissa fall används droger utbytbart. Det är emellertid inte nödvändigt att ersätta dig själv. Faktum är att handlingsprincipen för förberedelserna är något annorlunda.

Prostanormu mer inneboende stimulerande egenskaper, förbättrar organets arbete och normaliserar naturliga processer i körteln. I detta fall förbättrar Prostamol organets funktion genom att regenerera cellerna i prostata vävnaden och därmed återställa körningens funktion.

Av denna anledning är det viktigt att känna till arten av uppkomsten och kännetecknen av sjukdomsförloppet och endast sedan använda Prostamol eller Prostanorm. Vid fel val kan läkemedlet inte ge den önskade effekten. För att förhindra att detta händer är det önskvärt att utnämningen görs av den behandlande läkaren.

analoger

Om patienten inte använder Prostanorm-tabletter eller extrakt av någon anledning kan läkaren välja en analog med en liknande komposition.

Bland analogerna är lösningen av Kanefron H, lösningen av Lesprefil, Renelle tabletter, Speman-tabletter, Flaronin-pulver och många andra.

Sortimentet av apotek erbjöd produkter av rysk och utländsk produktion. Därför kan varje patient välja ett medel som är lämpligt för kostnad och sammansättning.

recensioner

George, 55 år gammal: "Prostanorm förra året räddade mig från prostatit. Och för förebyggande är lämplig medicin för behandling. Jag har kronisk prostatit. Snart börjar jag ta Prostanorm i flytande form. "

Vladimir, 61 år gammal: "För tredje veckan dricker jag Prostanorm. Snabb hjälp. Har slutat att gå på toaletten på natten. Jag planerar att fortsätta dricka. Läkaren sa att vi kommer att avsluta behandlingen och börja ta medicinen för förebyggande ändamål. "

Relaterade videoklipp

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostanorm - hjälper det med prostatit?

Läkemedel som har en smal terapeutisk effekt på prostata är många. Detta är faktiskt en indikator inte på deras effektivitet, utan snarare av underlägsenhet. När allt kommer omkring, om det var ett idealiskt läkemedel med 100% effektivitet, så skulle inga nya läkemedel uppstå. På den verkliga förmågan hos läkemedelsproteinet från prostatit diskuteras i denna artikel.

Kemi eller naturliga komponenter?

Sammansättningen av läkemedelsprostanorm är uteslutande representerad av komponenter av naturligt ursprung, bestående av alkoholextrakt av medicinska växter:

 • St John's wort;
 • Lakris rot;
 • Kanadensiska goldenrod;
 • Rhizom av echinacea.

Var och en av prostoromets komponenter påverkar en viss länk i patogenesen av kronisk prostatit, vilket gör detta läkemedelskomplex.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm är ett växtbaserat koncentrat av medicinska extrakt med en hög grad av rening av råmaterial. Var och en av komponenterna stärker målmedvetet en av funktionerna i patientprostaten!

Verkliga medicinska alternativ

Drogprostoranten för prostatit har använts under lång tid. Även själva faktumet av dess popularitet hos patienter mot bakgrund av förekomsten av modernare medel karakteriserar det som ett ganska bra verktyg. De främsta orsakerna till bristen på effekt på grund av behandling av en prostanorm kan vara:

 • Dekompenserade och irreversibla former av prostatit, tillsammans med bildandet av stenar i prostata och dess fibros
 • Isolerad användning av läkemedelsprostanorm från prostatit av infektiöst ursprung
 • Bristande överensstämmelse med livsstilsrekommendationer, som nödvändigtvis måste kombineras med behandlingsprocessen.

De viktigaste indikationerna för behandling av prostatit med en prostanorm bör vara följande:

 • Kronisk prostatit med en liten exacerbation av den inflammatoriska processen mot bakgrund av hypotermi eller andra faktorer som inte är associerade med aktiveringen av infektionen;
 • Rekonvalvering efter allvarliga exacerbationer av någon form av prostatit;
 • Prostatit är i eftergift kombinerat med erektil dysfunktion.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm kommer inte att lösa alla problem med prostata. Det här är trots allt inte ett paradis. Det är oacceptabelt att vänta på effekten endast från administrationen i allvarliga fall av sjukdomen. Underlåtenhet att följa principerna om hälsosam kost och livsstil kan utjämna eventuella positiva effekter från långvarig omfattande behandling!

Finesserna av korrekt mottagning

Behandling av prostatit med en prostanorm utförs med iakttagelse av vissa regler:

 1. Kursens varaktighet är 2-3 månader;
 2. Flera dagliga intag:
 • Tre gånger när man använder tabletter med 1-2;
 • Tre gånger en halv tesked, löst i en kvart kopp vatten när man använder en lösning;
 1. Inträde med hänsyn till eventuella kontraindikationer, som endast innefattar akut glomerulonefrit och individuell intolerans av de verkande komponenterna av prostarom.

Korrekt organiserad medicinsk process är den enda garantin för framgångsrik behandling.

Vitaprost eller prostomol uno - vilket är bättre

Ta reda på vad som är bättre än Prostamol Uno eller Vitaprost, som behandlar prostatit mer effektivt från dessa läkemedel. FupiDay.com kommer att berätta hur man väljer den mest effektiva medicinen för behandling av kanalsjukdom. Det är bättre att förstå en gång och välja det bästa alternativet än att återbehandla prostatakörteln.

Symtom på prostatit orsakar ångest och rädsla hos någon man. En försvagad erektion, svårighet att urinera, periodisk smärta i bäckenområdet kan störa den vanliga rytmen i livet allvarligt. Om du inte uppmärksammar problemet kan du börja inflammatorisk process i prostata och konsekvenserna av sjukdomen blir allvarligare. Vitaprost och Prostamol Uno är populära droger i kampen mot prostatit. Vi lär oss att det är bättre än Vitaprost eller Prostamol Uno.

Vitaprost eller Prostamol

Vitaprost är ett preparat med antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Den aktiva substansen är ett extrakt av prostata hos tjurar. Form av frisättning av rektala suppositorier, tabletter. Som ett resultat av behandlingen normaliserar urinprocessen, blåsans muskler förbättras, kvaliteten på ejakulatet ökar. Vitaprost förhindrar bildandet av blodproppar och förbättrar blodflödet i prostata. Försvinner signifikant körteln i storlek, försvinner smärtsamma förnimmelser. Behandlingsförloppet och doseringen av läkemedlet beror på typ och grad av sjukdomen och ordineras individuellt av läkaren.

 • kronisk prostatit;
 • hyperplasi av prostatan av godartad genes;
 • terapi före och efter operation på körteln.

Biverkningar: klåda och brännande i bakhålets område. Sällan är det yrsel och sänkning av artärtrycket. Kontraindikation är den individuella intoleransen hos läkemedlets komponenter. Ålder till 18 år.

Prostamol Uno är ett antiinflammatoriskt och anti-edematöst topiskt medel. Producerad i form av kapslar och rektala suppositorier. Den aktiva substansen är ett extrakt av palmfrukter, stärker kärlväggen i kapillärerna, hämmar tillväxten av atypiska celler och lindrar inflammation. Prostamol Uno har anti-androgen aktivitet. Behandlingstiden i genomsnitt från 1 månad till 3, 1 kapsel 1 gång per dag.

 • brott mot funktionen av urinering med godartad prostatahyperplasi
 • körtlar i de tidiga skeden av sjukdomen;
 • prostatit;
 • prostata adenom 1 och 2 steg.

Biverkningar: Det finns hudirritation, klåda. Sällan är halsbränna, illamående.
Kontraindikationer är allergisk reaktion på läkemedlet.

Den bästa analogen av Vitaprost är Prostatilen. Producerad i form av ljus. Han kan behandlas med inflammatoriska processer med purulent urladdning och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv med en minskning av spermatogenesen.

Läkemedelsforum för läkemedelsarbetare - PharmForum.ru

Pharmaceutical Forum www.pharmforum.ru skapades för apotekare: apotekare, apotekare, apoteksledare och direktörer. Vi frågar, diskuterar, klargör och hjälper varandra i vår verksamhet! Läkemedelsforum - en mötesplats för proffs!

 • Styrelseindex
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Tipsa en vän
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • • Registrering
 • • Logga in

Prostanorm eller prostomol

Prostanorm eller prostomol

Anatoly »02 dec 2014, 13:50

Vanliga frågor Är drogen Prostamol effektiv?

Baserat på medicineringsguiden kan du bestämma vad som är Prostamol. Det är ett botemedel mot prostata hyperplasi (godartad) med nedsatt urinering. Tillverkad i Tyskland.

När hyperplasi uppstår ökar prostata, det är nödvändigt att förhindra ytterligare tillväxt av tumören, som behandlar Prostamol Uno. En annan funktion som Prostamol behövs för är att minska smärtsymptom vid urinering, avlägsnande av svullnad, inflammation. Ibland är det möjligt att träffa reklam för Prostamol, från vad det tas, där det nämns om behandling av prostatit, vilket är felaktigt. Läkemedlet Prostamol Uno, från vilket det bara används, - från smärta och svårigheter vid tilldelning av urin, men sjukdomen i sig inte läker.

Prostamol Uno-formulering har en naturlig. Vid framställning av Prostamol Uno härrör den aktiva substansen från sabalens palmfrukt.

Om en patient ordineras Prostamol Uno, hur man tar det, ska en läkare rekommendera. Dessutom, i instruktionerna för Prostamol, hur man tar det beskrivs i detalj. Allmänna rekommendationer, hur man dricker Prostamol, - dagligen 1 tablett efter att ha ätit. Tvätta med vatten. Hur appliceras Prostamol, vad gäller den dagliga dosen, bestämmer doktorn beroende på individuell tolerans och svårighetsgrad av symtomen.

Behandlingsprocessen med prostagamol har ingen tidsram. Hur man dricker Prostamol - 3 veckor eller 3 månader, bestäms av patientens tillstånd. Vanligtvis rekommenderas det som ett extra botemedel mot sjukdomar, men är det möjligt att ta Prostamol för profylakse? Förekomsten av en kronisk form av prostatit under remissionstiden bestäms om det är möjligt att dricka Prostamol för profylax. Friska män bör inte använda den.

Hur mycket kostar Prostamol, beror på inköpsplatsen. Hur mycket kostar Prostamol Uno i apoteket beroende på prispolitiken för apoteksnätet. Den genomsnittliga kostnaden för Prostamol på apotek är 700 rubel. för 30 st. i paketet och 1300 rubel. för 60 st. Hur mycket kostar Prostamol i apoteket på Internet? I Prostamol är kostnaden för denna förvärvsmetod som regel mindre än 100-200 rubel. Innan du köper är det önskvärt att söka på sajten, hur mycket är Prostamol Uno, priset kan skilja sig mycket.

Men, trots den attraktiva kostnaden för Prostamol Uno i nätapotek, bör man akta sig för att köpa falska varor.

Huruvida prostamol hjälper till med prostatit - i patienternas recensioner betonas läkemedlets effektivitet som ett extra medel till grundläggande läkemedel. Utan det är smärtsymtomen svårare och varar längre. Som den enda åtgärden Prostamol används inte för prostatit. Men om du är intresserad av hur du tar Prostamol Uno med kronisk prostatit, är det tillräckligt att använda det som det enda förebyggande medlet, men inte i ett akut stadium.

Om du jämför Prostamol och Prostamol Uno, vad är skillnaden, det är bara i dosering. I en kapsel av den första preparaten 160 mg av den aktiva substansen, den andra 320 mg. Följaktligen tas 160 mg två gånger om dagen, 320 är bara en, så här skiljer Prostamol från Prostamol Uno.

Drogen är dyr, så många män letar efter en substitutionsprostamol Uno. Efter att ha studerat Prostamol - instruktioner för användning, pris, recensioner, analoger vill veta mer. Det är särskilt viktigt på grund av kostnaden - för att ta reda på vilka prostamolanaloger som är billiga och priset i rubel. Efter att ha läst om kompositionen av Prostamol i bruksanvisningen, bör analoger sökas med en identisk aktiv substans eller ha samma effekt. I Prostamol Uno-analoger produceras ett tillräckligt antal - Kapistan, Prostagut, Permixon, Prostaplant, Prostess, Serpens.

Men om du är intresserad av analoger för Prostamol, då är det Prostacor, Prostaplant, Prostopinum, Unoprost. Om du jämför med Prostamol Uno-analoger, blir priset 2-3 gånger mindre. Det är nödvändigt att korrelera med Prostamol pris, recensioner och analoger att välja bland dessa överväganden.

Prostanorm - Rysk örtpreparat med andra ingredienser än Prostamol -.. Echinacea, johannesört, etc. Prostanorm eller Prostamol att bättre patienten väljer. Prostanorm är billigare, men inte effektivt för alla.

Prostaplanten är tillverkad i Tyskland, den aktiva substansen är densamma som i Prostamol. Prostaplant eller Prostamol, vilket är bättre, kan inte bestämmas, eftersom de är identiska. Prostaplanet har ett mer attraktivt pris, nästan 2 gånger lägre.

Proflosin är en syntetisk beredning som liknar Prostamol. Effektiv botemedel mot eliminering av urineringstörningar. Proflosin eller Prostamol, vilket beror på den individuella reaktionen på läkemedlet.

Vitaprost - tabletter eller suppositorier administrerade rektalt innehåller ett extrakt av prostata. Vilket är bättre: Vitaprost eller Prostamol, bestämmer läkaren. Läkemedlet är inte billigt, det är också ordinerat som ett extra medel för komplex behandling. När man intervjuar patienter, vilket är bättre: Prostamol eller Vitaprost, svaren delades ungefär lika. Så det är ingen stor skillnad - att ta Prostamol eller Vitaprost om det inte finns några brännande reaktioner och en känsla av obehag vid injektionen av Vitaprost-ljus.

Prostamol och Vitaprost ska inte tas samtidigt. En av dem är tillräckligt.

Omnic är inte en naturlig lösning, det är ett kemiskt läkemedel från gruppen av alfa-adrenoblocker, det förbättrar urinflödet. Vad som är bättre, Omnik eller Prostamol Uno, beror på patientens tillstånd, förekomsten av andra patologier etc.

Den aktiva substansen - tamsulosin, alfa-blockerare, ingår i Focus. Därför bör det inte tas till personer med lågt blodtryck. Prostamol Uno har en naturlig komposition. Vilket är bättre, Fokusin eller Prostamol, läkaren bestämmer sig för att ha bekantat med patientens status.

Vad är bättre att ta från prostatit afal eller prostamol

Den moderna läkemedelsmarknaden representeras av tiotusentals läkemedel, vitaminminerala komplex, biologiskt aktiva tillsatser. De är utformade för varje medicinsk industri, har ofta samma indikationer och kontraindikationer att använda, en liknande komposition, rysk och utländsk produktion, så det är mycket svårt att välja de mest optimala. Det handlar om "manliga" droger avsedda att förbättra det genitourinära och reproduktiva systemet. Så, en av de vanligaste frågorna på urologens kontor: "Afalah" och "Prostamol", vilket är bättre? "

För att hitta svaret måste du förstå läkemedlets egenskaper.

Allmän beskrivning av läkemedelsprodukter

För att förstå vad som är bättre - "Afala" eller "Prostamol Uno", bör du jämföra deras huvudparametrar:

 • kompositionen;
 • indikationer för användning
 • biverkningar och kontraindikationer;
 • har receptionen.

Båda läkemedlen är avsedda att användas vid inflammation i prostatakörteln - prostatit, såväl som det första skedet av sjukdomsutvecklingen, åtföljd av en överträdelse av urinering. Båda har en komplex men annan effekt.

"Prostamol" anti-inflammatoriska och anti-ödematös aktiviteten medan "Afala" har en bredare effekt på organismen: återställer blodcirkulationen minskar spasm av blodkärl och främjar normalisering av syntesen av köns androgener, ökar sexuell makt och förhindrar minskning i potens, främjar regenerering av prostataceller efter kirurgi. Denna integrerade effekten av en positiv inverkan på hälsan hos hela kroppen, inte bara urin- som fungerar som en stor "plus" till förmån för "Afala".

Om ansökan är kapabel att Prostamol endast minska svullnad av prostatan och hämma tillväxten av patogener, dess nyare analog förhindrar ytterligare breddning av prostatan, vilket resulterar i tonen i avdelningar av urinsystemet, vilket har en positiv effekt på utflödet av urin, såväl som förbättrar den intima livet på patienten.

VIKTIGT! En stabil terapeutisk effekt av att ta mediciner är endast möjlig under behandling med ursprungliga farmaceutiska produkter. Användningen av kosttillskott med liknande namn - "Atalja", "Prostamot", "Una Prostamol", "Vitaprost" kommer inte att ha önskad effekt på organismen.

Sammansättning av droger

Den viktigaste "Prostamol" aktiva substansen är palmfruktextrakt av krypande, är en inhibitor av syntesen prostogladinov - ämnen som orsakar utvecklingen av inflammatoriska processer. Saktar ner sin produktion, drogen blockerar den ytterligare spridning av inflammation, vilket fördröjer tillväxt av prostatisk vävnad kroppen och även ökar permeabiliteten av blodkärl, så det finns en avsvällande effekt.

Vid "Afal" är den huvudsakliga aktiva substansen antikroppar mot PSA, erhållen under behandling av prostatakörteln hos nötkreatur. Förutom den huvudsakliga terapeutiska effekten später antikroppar den seminala vätskan och kontrollerar tillväxten av maligna celler. En annan fördel med läkemedlet är en lätt analgetisk effekt och en förbättring av assimileringen av antibiotika.

VIKTIGT! En annan akut fråga av patienter: "Afala" är ett kosttillskott eller en medicin? "Detta läkemedel är en certifierad läkemedelsprodukt.

Sammansättningen av båda agens kompletteras med hjälpkomponenter som hjälper till att skapa en läkemedelsform av preparatet: kapslar för "Prostamol" och tabletter för "Afal".

Indikationer för användning

Som instruktionen att "Prostamol" kapslar som är avsedda för behandling av patienter som lider av benign prostatahyperplasi första och andra graden, liksom svårt urinering orsakas av andra prostata patologier.

De "Afala" bredare indikationer: förutom BPH och prostatit (både akut och kronisk), ett läkemedel som föreskrivs för någon inflammation i den urogenitala kanalen, åtföljd av urineringsstörningar, såväl som:

 • frekvent nattidrag att besöka toaletten;
 • urininkontinens
 • smärtsamma känslor i ljummen;
 • obehag i perinealzonen.

VIKTIGT! Båda läkemedlen är lika ineffektiva vid behandling av prostatahyperplasi i tredje graden.

Experter rekommenderade att behandling med dessa läkemedel kompletteras med vitamin mineral komplex, växtbaserade läkemedel, särskilda fysioterapiprocedurer och beprövade folkrecept.

Inträdeslängd

Båda läkemedlen kräver långvarig användning: kursen håller vanligtvis flera månader. "Prostamol" ska tas minst en månad, sedan en paus och, om nödvändigt, reterapi. Kapslar rekommenderas inte för att ta på kvällen innan du lägger dig. De tvättas med mycket vätska, helst med vanligt vatten.

Minsta kursen för att ta Afala är minst två månader - det är dags att anpassa den nuvarande komponenten, och för att uppnå den fullständiga terapeutiska effekten det tar minst sex månader. En sådan lång mottagning orsakas inte av tabletternas svaga verkan, utan av den karakteristiska egenskapen hos prostatit: sjukdomen har egenskapen att passera in i ett latent, asymptomatiskt stadium och återkomma med återfall. Tid på dagen för att behärska läkemedlet påverkar inte - det kan tas om morgonen och på kvällen. Tabletter dricker inte, men löser långsamt under tungan.

För behandling av hyperplasi av prostata är Afala ordinerat två gånger om dagen för 2 tabletter, varaktigheten av behandlingen är 4 månader. För att förebygga utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet är ett månatligt intag av 2 tabletter på morgonen och på kvällen tillräcklig.

Applikationsfunktioner

Vid användning av båda medicinerna ska patienten följa en speciell diet. Många uppmärksamhet bör ägnas åt kötträtter: Kosttillskott tillagas korrekt (kokt eller bakat) får äta. Från menyn helt utesluta kött halvfabrikat, korv, rökt produkter och andra produkter med högt innehåll av skadliga fetter.

Du måste också konsumera lika mycket färska grönsaker, frukter, bär, gröna. När du förbereder sallader från naturens gåvor fyller du dem med smör, citronsaft, yoghurt, mager gräddfil. Majonnäs är strängt förbjudet! Alkohol, söta kolsyrade drycker, mat från snabbmatsrestauranger är förbjudna.

Tagning av läkemedel är förbjudet med individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, inklusive laktos, som innehåller "Afala". Vid överdosering kan patienter uppleva störningar i mag-tarmkanalen: illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoppning eller diarré, halsbränna. Inga fall av överdosering med läkemedlet "Prostamol" har registrerats.

Med hänsyn till huvuddragen i läkemedel kan man dra slutsatsen att "Prostamol" och "Afala" är analoger för den terapeutiska effekten. En annan liknande analog är Vitaprost, som också ofta föreskrivs för prostatiska sjukdomar.

Bestäm vad som är bättre - "Prostamol", "Afala" eller "Vitaprost" är omöjligt, eftersom alla medel är erkända som effektiva och säkra. De skiljer sig åt i kompositionen, varaktigheten av applikationsförloppet, komplexiteten av den terapeutiska effekten, men resultatet som har på kroppen - nästan detsamma. Därför väljer varje patient det optimala läkemedlet för sig själv.

Prostanorm - anvisningar för användning och recensioner

Prostanorm - ett läkemedel för behandling av kronisk icke-specifik prostatit, enligt farmakologiska egenskaper som relaterar till korrigerings-urodynamiska störningar. Prostanorm förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna i prostatan, minskar inflammation, minskar intensiteten av smärta i akuta perioder, och även förlänger varaktigheten av remission (i kombination med andra metoder för konservativ behandling såsom massage, kost och motion terapi). Bruksanvisning Prostorma rekommenderar användning av läkemedlet som en del av en omfattande behandling av kronisk prostatit som ett progestativt läkemedel av naturligt ursprung.

Prostanorm: komposition och handling

Prostanorm - ett medel för vegetabiliskt ursprung

Prostanorm - en kombinerad beredning av vegetabiliskt ursprung, gjord av en torr växtblandning. Den består av fyra aktiva komponenter som bestämmer läkemedlets egenskaper:

 • St John's Wort. Minskar inflammation, minskar smärtaintensiteten, normaliserar urinering, minskar svullnad av prostatavävnad.
 • Goldenrod är kanadensisk. Förbättrar mikrocirkulationen av blod och lymf i prostatakörteln, återställer spermatozoas rörlighet, normaliserar ejakulatets kemiska parametrar.
 • Echinacea är lila (rhizom). Främjar restaureringen av erektilfunktionen, normaliserar sekretoriska funktionen hos prostata, ökar kroppens totala tonen.
 • Licorice root. Har en bakteriedödande effekt, lindrar inflammation. Det visar mild antibakteriell aktivitet mot stafylokocker, Escherichia coli och andra opportunistiska och patogena bakterier.

Prostanorum stimulerar också syntesen av steroidkönshormoner (i synnerhet testosteron), återställer sexuella körtlar och ökar excitabiliteten hos centrala nervsystemet. Detta manifesteras av ökad libido (sexuell lust) och förbättrad potens: sådana förbättringar observeras hos cirka 44,5% av patienterna.

Varianter av prostatit och deras symtom

Indikationer för användning av läkemedlet

Prostanorm används för att behandla kronisk inflammation i prostata av en icke-specifik (icke-infektiös) typ, som vissa experter också kallar kronisk bäckensmärksyndrom. Läkemedlet används som en antiinflammatorisk och smärtstillande medel. Ett av huvudsyftena med utnämningen prostanorm patienter med kronisk prostatit är också återställandet av dagliga urinproduktion som det är med urinvägsproblem är de viktigaste faktorerna som väsentligt försämrar livskvaliteten för patienter med denna diagnos.

Inte mindre viktigt är att förebygga sklerotiska förändringar i prostatavävnad, vilket uppnås genom att förbättra mikrocirkulationen i blodet och lymfkärlen. Ökat kliniskt värde vid behandling av prostatit hos män med risk för infertilitet, är en normalisering av den sekretoriska funktionen hos könskörtlar och en normalisering av sperma (sperma aktivitet och spermie viskositet).

Orsakerna till prostatit kan skilja sig från ålder

Formutsläpp: tabletter och droppar

Valet mellan ett flytande extrakt i droppar och tabletter ska göras stillastående hos läkaren

Prostanorm produceras i två doser, avsedda för oral (intern) användning.

 • Tabletter. Innehåll 200 mg torr växtblandning, tillgänglig i förpackningar på 30 och 60 stycken. Varje tablett är belagd, innehåller laktos (mjölksocker).
 • Vätskextrakt. Den tillverkas i mörka flaskor av medicinskt glas med en volym av 50 och 100 ml. Varje flaska har en munstycksdropp. Innehåller etylalkohol (volymfraktion - 37%).

Båda dosformerna är avsedda för intag. Ett preparat i form av små droppar som absorberas snabbare och enklare, eftersom det för fullständig absorption av de aktiva ingredienserna i tabletterna kräver att de har passerat den primära stadiet av digestion och behandling med matsmältningsenzymer och magsaft (för sönderdelningsmembran). Trots detta rekommenderas inte droppar för personer med alkoholberoende (inklusive tillståndet med alkoholavdragssyndrom) och sjukdomar i centrala nervsystemet, på grund av närvaron av etanol. Neka att ta droppar bättre och de som upptar positioner som kräver ökad uppmärksamhet (förare, kranoperatörer, klättrare etc.).

Tabletter Prostanorm rekommenderas inte för män som lider av intolerans mot mjölksocker (doseringsform innehåller laktos). Byt ut tablettextrakt i flytande form och bör de patienter som har medfödd hypolactasia - en sjukdom där kroppen producerar otillräckliga mängder av enzymer som bryter ner laktos molekylen till glukos och galaktos.

Läkemedel i form av injektioner eller rektala suppositorier existerar inte.

Kontraindikationer och biverkningar

Symptom på intolerans kan uppstå som tecken på en allergisk reaktion

Prostanorm har god tolerans (81% av patienterna har inga biverkningar på grund av behandling), men med tanke på förekomsten av växtbaserade ingredienser i kompositionen är det omöjligt att utesluta risken för allergiska reaktioner. Symtom som indikerar en dålig tolerans av läkemedlet kan vara:

 • riklig vattnig urladdning från näsan, åtföljd av brinnande, kittlande och nysning.
 • lakrimation och symptom på allergisk konjunktivit (inflammation i ögatkonjunktiva, rodnad av sclera, brännande känsla i ögonen);
 • hud klåda och hudutslag (från småskaliga utslag till stora kliande fläckar av ljusrött färg);
 • Åsidosättande av andning och förändringar i röstklotet (ett farligt tecken som kan indikera det initiala skedet av allergisk stenos i struphuvudet).

Prostanorm Vid användning i form av flytande extrakt hos patienter med kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen (gastrit, kolecystit, kolit, etc.) kan öka symptomen av funktionell dyspepsi orsakad av närvaro av etanol i kompositionen: illamående, buksmärtor, diarré. Echinacea extrakt, i vissa fall, kan öka blodtrycket, så män som lider av väsentliga eller sekundär hypertoni, är det nödvändigt att kontrollera blodtrycket parametrar och noga övervaka deras hälsa. Under behandlingen rekommenderas inte alkohol.

Kontraindikation för behandling läkemedlet är egenhet av en komponent, och glomerulonefrit - en njursjukdom, i vilket det finns inflammation i glomeruli.

Valet av nödvändiga droger ska hanteras av en läkare

Bruksanvisning Prostorma

Prostanorm bör tas en halvtimme före en måltid eller 30-40 minuter efter att ha ätit, eftersom stimulering av mag-tarmkanalen av mat påverkar absorptionen av aktiv ingrediens negativt. Doseringsregimen måste bestämmas individuellt av den behandlande urologist med hänsyn till patientens ålder, förekomst av kroniska sjukdomar, tillståndet i njursystemet och andra faktorer som kan påverka effektiviteten och tolerabiliteten av terapi.

Standarddoseringsregimen är som följer:

 • för droppar - 2,5 ml 3 gånger om dagen;
 • för tabletter - 200-400 mg 3 gånger om dagen.

Dropparna måste först spädas i 30 ml vatten vid rumstemperatur.

Minsta behandlingstiden är 4 veckor. Med god tolerans och uttalad positiv dynamik kan kursen ökas till 6 veckor.

Att genomföra en andra kurs är möjlig med en doktors utnämning, men inte tidigare än 14 dagar efter behandlingens slut.

Prostanorm - ett billigt läkemedel, så det händer inte alltid i små apotek

Prostanorm avser den genomsnittliga priskategorin, och i Ryssland kan den köpas till följande priser:

 • extrahera vätska 100 ml - 164 rubel;
 • extrahera vätska 50 ml - 135 rubel;
 • tabletter 200 mg 30 stycken - 273 rubel;
 • tabletter 200 mg 60 stycken - 486 rubel.

* De angivna priserna är giltiga i Ryska federationen den 21 april 2018.

analoger

Läkemedlet har inte några absoluta farmaceutiska ekvivalenter (analoger). Därför väljs fonder med liknande terapeutiska och farmakologiska egenskaper om det behövs. Det kan vara följande droger:

Folkmekanismer för behandling av kronisk icke-infektiös prostatit, som kan användas för att förbättra effektiviteten av läkemedelsbehandling:

 • persilja juice;
 • infusion av pumpa frön;
 • nypressad betesaft med honung;
 • tinktur av bitter malurt
 • celandine juice, utspädd med kokt vatten.

Med celandine juice måste du vara extremt försiktig för att undvika biverkningar och allergier

För att bestämma vilka medel som ska användas för återställande av prostatafunktioner, bör du konsultera en läkare och genomföra en jämförande analys av de mest populära och ofta föreskrivna drogerna från gruppen korrigatorer urodynamik.

Prostatrom från prostatit

Prostanorm vid behandling av prostatit

I förra årtusendet medicin och farmakologi har nått en hög nivå vid behandling av många olika sjukdomar, men trots att varje år mer och mer öka andelen av den manliga befolkningen i landet med problem prostatit. Tidigare inflammation i prostatakörteln sågs hos män av hög ålder, men idag påverkar sjukdomen oftare ungdomar som fyllt 25 år.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av inflammatoriska processer, det finns många, men de vanligaste är följande:

 • Sjukdomar i urinrörets inflammatoriska karaktär (mikroorganismer som tränger igenom prostatakörteln, orsakar inflammation i orgeln).
 • Infektion i ändtarmen (i avsaknad av snabb behandling, kommer mikrober i prostata);
 • Stagnerande fenomen i prostatakörteln: med stillasittande livsstil, brist på regelbunden sexuell aktivitet och så vidare.

Inflammation av prostata

En mycket viktig tid för att se en specialist - en urolog vid första tecken på prostatit, som är i strid med urin funktion, sexuella funktionsstörningar, kommer det att ge en snabb undersökning och utnämning av respektive behandling. Utan korrekt terapi kan sjukdomen leda till utveckling av infertilitet, impotens och andra lika allvarliga patologier.

I medicinsk praxis framgångsrikt använt droger av växtbaserad, har en positiv inverkan inte bara på prostatakörteln, utan också på kroppen som helhet, vilket bidrar till att förbättra skyddsfunktioner i kampen mot inflammation i det manliga könsorganet. En av dessa droger är Prostanam från prostatit.

Egenskaper och sammansättning av läkemedlet Prostanorm

Produkten baserad på extrakt från läkemedelsplantor Prostanorm består av antalet fytopreparationer av komplex effekt, som produceras för behandling av kronisk form av prostatit. De naturliga ämnena som används för beredning av läkemedel tillåter oss att öva Prostanorm i hög effektivitet vid behandling av olika patologiska processer i prostatakörteln.

Prostanorm - ett botemedel mot prostatit

Växtsammansättningen innefattar följande växter:

 • Goldenrod vanlig (gyllene stång);
 • Lakritsrot (lakris);
 • Roten av echinacea är lila;
 • Johannesjurtens ört.

Var och en av de beståndsdelarna har en positiv effekt på prostata.

Goldenrod vanlig har en antiinflammatorisk effekt, förbättrar prestandan hos prostata, gör att du kan bli av med ingen kontroll urinering och blåsan. Dessutom påverkar den gyllene staven upplösningen av de bildade stenarna i njurarna och urinblåsan. Har en stark effekt vid behandling av prostata adenom.

Lakritsrotet minskar de inflammatoriska processerna i prostatakörteln, aktivt i kampen mot patogena mikroorganismer i hanorganet. Ämnen, som en del av en läkemedelsväxt, kan minska mängden kolesterol i blodet.

Roten av Echinacea har antimikrobiella och antivirala effekter på prostatakörteln. Med hjälp av denna växt aktiveras produktionen av manliga könshormoner som är ansvariga för styrkan på grund av den förbättrade kvaliteten på erektilfunktionen.

St John's wort påverkar människans kropp med en förstärkande effekt, vilket minskar depression och ångest, har antimikrobiella egenskaper.

Prostanorm innehåller bara naturliga växtkomponenter

Vid utveckling av Prostanorm beräknades mängden av denna eller den komponenten med största noggrannhet. Därför, efter användningen av detta läkemedel, finns det en positiv trend hos de flesta patienter.

Vilka är formerna för Prostanorm-produktion?

Det finns två former av drogen:

 • I form av tabletter nr 10, 20, 30 och 50 för oral administrering;
 • Flytande extrakt baserat på etylalkohol för oral användning.

Former av preparatet Prostanorm

Efter att ha använt tablettformen och ett extrakt på alkoholbaserade Prostanorm bland män är det lika positiva recensioner. Därför, som regel, med utveckling av prostatacancer befintliga symptom och de individuella egenskaperna hos kroppen utse behandlande specialist Prostanorm - sjunker från prostatit eller i form av tabletter, efter nödvändig granskning.

Vad är Prostanorms effektivitet?

I närvaro av inflammation i prostatakörteln påverkar Prostanorm-läkemedlet helt det drabbade organet och den manliga kroppen:

 • Minskar inflammation
 • Har smärtstillande effekt
 • Ökar nivån av hormonproduktion - testosteron;
 • Har en diuretisk effekt;
 • Förhindrar spridningen av patogena mikroorganismer;
 • Påverkar fördelaktigt på nervsystemet, vilket gör det möjligt att minska excitabiliteten.
 • Ökar kroppens skyddande egenskaper.

I vilka fall använder du Prostanorm?

Prostanorm utvecklades för användning i en komplex terapi för inflammation och tumöromkopplingar av prostata-typens godartade natur. Herbal preparat bidrar till att normalisera urinfunktionen och minskar inflammation, därför är huvudindikationerna för användning av läkemedlet:

Prostanorm - ett effektivt örtmedel för prostata sjukdomar

 • Kronisk prostatit av icke-specifik karaktär
 • Framväxten av kronisk prostatit på grund av låga nivåer av androgennivåer och underskott av testiklarna;
 • Inflammation i prostata och urinrör
 • BPH (godartad hyperplasi).

I vilka fall är användningen av växtbaserade läkemedel kontraindicerade?

Kontraindikationer för användning av Prostanorm är vissa sjukdomar:

 • Glomerulonephritis i det akuta skedet;
 • En mängd sjukdomar av systemisk natur: till exempel leukemi, maligna tumörer, multipel skleros och andra;
 • Sjukdomar av autoimmun natur;
 • Diffusa patologier av bindväv;
 • Allergiska reaktioner på ett av de ingående beståndsdelarna i läkemedlet.

Biverkningar efter användning av Prostanorm

Som produkten innehåller uteslutande vegetabiliskt komponenter manifestation av bieffekt är allergiska reaktioner såsom nässelfeber, rodnad på huden, kvävning. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och söka medicinsk hjälp från en medicinsk institution.

Var försiktig med alkoholtinktur baserad på örter. Etylalkohol kan bidra till att minska koncentrationen av uppmärksamhet hos män, vilket är särskilt farligt för förare av fordon.

Liksom med andra läkemedel ska Prostorma tas under medicinsk övervakning

Dosering och administrering

Enligt anvisningarna föreskrivs en behandlingstid om en och en halv till tre månader i dosering:

 • Prostanorm i tablettform - 1-2 tabletter tre gånger om dagen (med regelbundna tidsintervall);
 • Prostanorm i form av droppar på alkohol - 2,5 ml tre gånger om dagen, tidigare upplöst i 50 ml destillerat vatten.

Läkemedelsindustrin översvämmer marknaden med en massa läkemedel som lovar fullständig botemedel mot prostatit, men vilken är bättre? Hur man inte gör ett misstag vid valet att få effekten, utan några biverkningar, kontraindikationer var mindre och applikation - bekvämt. En sådan komplex läkemedelsupptäckt med en unik komposition används redan vid behandling av inflammation i prostatakörteln, kallad Prostanorm.

Prostatit är ett globalt problem hos män i reproduktiv ålder, vilket ökar, enligt statistiken, andelen manlig infertilitet. Ursprungligen försöker männa att läka sig själva på egen hand, injektioner och piller, okontrollerad användning komplicerar bara situationen. Det nya läkemedlet Prostanorm är ett genombrott i behandlingen av denna sjukdom. Dess effekter lockar uppmärksamhet hos patienter och läkare på grund av många positiva punkter. Till dessa ord var inte ogrundade, vi kommer att analysera alla egenskaper i detalj, liksom alla fördelarna och nackdelarna. Varför är läkemedlet speciellt? Kämpa mot vilken typ av problem hjälper det?

Vilka sjukdomar läker

Sammansättningen och exponeringsmekanismen är olika, Prostanorm har en mängd olika terapeutiska egenskaper. Applikationen visas i följande fall:

 • akut och kronisk prostatit;
 • manlig infertilitet på grund av kronisk prostatit;
 • profylax av prostatit;
 • med sjukdomar i urinsystemet hos män.

Sjukdomar åtföljs alltid av ett antal symtom som ger män obehag. Det är de som tvingas att vända sig till en specialist för hjälp. Obehagliga upplevelser - nedsatt urinering, särskilt på natten, eller känslan av en främmande kropp i perineum, problem i sexuell aktivitet. Alla dessa tecken talar om prostatit, och det är orimligt att fördröja behandlingen till en specialist på grund av den möjliga förvärringen av processen. Ett missat ögonblick kan orsaka många allvarliga sjukdomar i prostatakörteln, när piller inte längre hjälper.

Efter att ha bekräftat prostatit, använd Prostanorm. Tidig tillämpning av läkemedlet på andra läkemedel påverkar inte, men tvärtom leder till fullständig botemedel. Drogen har visat sig bättre än analoger, dess effekter är mycket högre. Kompositionen väljs, med beaktande av alla kliniska manifestationer av sjukdomen, är kontraindikationer för användning obetydliga.

Terapi från naturen

Vad är så unikt om drogen, varför precis Prostanorm, och inte analoger? Varför ska valet göras till förmån för det här läkemedlet? Vilken återkoppling? Dessa och andra spännande frågor kommer att besvaras i ordning. Farmaceutiska medel avser ett läkemedel som endast innehåller naturliga komponenter i växter, så effekterna är inte bara lokala, men också allmänna. Tablettens och dropparnas sammansättning (flytande extrakt) innefattar:

 1. Lakritsrot - jämförbara i egenskaper med ginseng, den kemiska sammansättningen och effekten av denna beståndsdel förbättra ämnesomsättningen, blodkärls tonen, reglera hormoner, förbättra funktionen av prostata och urinvägarna.
 2. Kräftan i Canada är en härdande ört, har en kraftfull antiinflammatorisk effekt, en diuretisk effekt. I dess kemiska egenskaper är det en analog av den gemensamma guldrodden, men verkningsmekanismen är dubbelt så stark, så drogen minskar källan till återhämtning på kort tid.
 3. Echinacea purpurea - användningen av växter har länge praktiserats i medicin och bidrar till ökad immunitet, vid kronisk prostatit reduceras kroppens skyddande funktioner och är då benägen att attackera många infektioner. Det är ofta en del av analoger och andra läkemedel. Denna komponent i Prostorma hjälper till att bli av med sjukdomen på kort tid.
 4. St John's Wort - har en antidepressiv egenskap som är viktig för män med kronisk prostatit. Den antimikrobiella mekanismen hos växten kompletterar effektivt läkemedlets effekt och sammansättning, vilket gör läkemedels multifunktionella i bruk.

Vad är skillnaden från de andra?

Sammansättningen av p-piller eller droppar (alkohol innehåller endast en liten del i en enstaka dos, enligt instruktionen) bestämmer den terapeutiska effekten, nämligen mekanismerna för komponenternas effekter. Det är detta faktum som avgör hur du kan kombinera Prostanorm korrekt.

Vilket läkemedel är mer effektivt "Vitaprost" eller "Prostamol Uno" - jämförelse

Hormonala misslyckanden, försvagad immunitet, urogenitala infektioner, brist på sexliv, sexuellt överförbara sjukdomar. Allt detta kan leda till utveckling av prostatit. Diagnosen är en besvikelse. Och för att övervinna det kommer att hjälpa olika läkemedel. De mest publicerade just nu är Vitaprost och Prostamol Uno.

Vissa män skyndar inte med sitt problem för att ta itu med urologen - föredrar att lösa ett problem självständigt, välja ett preparat efter eget gottfinnande, ledas av reklam. Det här är inte rätt.

För att terapin ska vara effektiv är det ju nödvändigt att veta orsaken till sjukdomen, dess natur. Välj sedan lämpliga tabletter, salvor, suppositorier.

Prostamol: symptomen kommer att gå iväg

Prostamol tar bort symptomen på sjukdomen. I denna fråga bevisas dess effektivitet. Läkemedlet är utmärkt för att bli av med prostata adenom. Särskilt effektiv hantering av sjukdomen i början.

Dvärg palm extrakt är huvuddelen av botemedlet. Han kämpar med den inflammatoriska processen, minskar ödem i prostatakörteln. På regleringen av tonen och peristaltiken hos de nedre delarna av urinvägarna påverkar läkemedelshjälpmedlen. Det visar sig att behandling med Prostamol hjälper till att återställa hela genitourinary systemet.

Det är därför som preparatet för Prostamol-urologer ofta föreskrivs för komplex terapi, som en av de viktiga komponenterna för att erhålla det önskade resultatet.

Behandlingsperioden bestäms av läkaren. Du kan dock dricka en tablett Prostamol per dag. Gör detta efter måltiden, medföljer medicinen rikligt med vatten, för att inte skada magen.

Vitaprost: peptider som hjälper

Vitaprost tillverkas på basis av prostatylen. Dessa polypeptidfraktioner, som är isolerade från prostatakörteln hos storvuxna djur. Det visar sig att liknande behandla sådana, och preparatet skiljer sig från målmedveten åtgärd - på prostatakörteln.

Drogen har ett brett spektrum av effekter på sjukdomsfokus - förbättrar blodcirkulationen, lindrar inflammation, minskar ödem i prostata. Självklart finns det smärta i perineum, anus, buken, vilket är karakteristiskt för prostatit. Urineringsprocessen normaliseras.

Vitaprost är därför väl lämpad för behandling av både kroniska, kroniska och akuta former av prostatit. Applicera drogen och för att förebygga prostata sjukdomar, normaliseringen av sexuellt liv, förbättra kvaliteten på spermatozoa.

Vitaprost finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Urologer rekommenderar oftast att de ska behandlas med suppositorier, med hänsyn till deras inriktade effekt på det drabbade organet. Behandlingsförloppet och behandlingstiden beror på sjukdoms svårighetsgrad. Därför bör behandlingen genomföras under överinseende av en läkare och justera doseringen med den.

Tabletter tas vanligtvis två gånger om dagen. Standardkursen är tio dagar. Ljus administreras en gång om dagen i 5-10 dagar. Liksom hela den rektala terapin är Vitaprost-suppositorier bäst placerade på natten, medan de är i den förödda tarmen.

Pris och kvalitet

För att svara på frågan om vad som är bättre Vitaprost eller Prostamol är lämpligt för behandling av prostatit, är det svårt. Effektiviteten av båda drogerna är bevisad. Dessutom är Vitaprost och Prostamol i ungefär samma priskategori. I synnerhet varierar deras kostnad mellan 500 och 1000 rubel beroende på tillverkaren, frisättningsform och det område där läkemedlet säljs.

Urologer rekommenderar verkligen att komplettera terapimetoderna med antibiotika, prostatagassage, fysioterapiprocedurer, folkmekanismer. På något sätt, men många män är nöjda med behandlingen av både och andra mediciner.

Om vi ​​pratar om biverkningar, är de mer uttalade i Vitaprost. Det kan inte tas av minderåriga, personer med sjukdomar i centrala nervsystemet, med individuell intolerans av enskilda tabletter.

Annorlunda dosering, felaktig behandling kan ge yrsel, dysbios, provocera allergiska reaktioner. Vissa patienter registrerar ökad ångest, arytmi, sänkning av blodtrycket.

Läkemedlet Prostamol Uno tas internt. Han kommer in i magen, vilket kan påverka hans arbete. I synnerhet klagar patienter ofta på illamående, halsbränna och smärta i underlivet. Läkare varnar män från dessa obehagliga manifestationer: Du kan bara dricka vattnet med vatten. Obehag kan uppstå om tabletterna tas med mjölk, kaffe och te. Vidare kan under terapi utvecklas allergiska reaktioner. På huden finns utslag, klåda, svullnad.

När det gäller kontraindikationer är klassikerna av genren individuella intoleranser av läkemedlets aktiva substanser. I alla andra fall kan prostamol i samråd med en läkare behandla manliga sjukdomar.

Individuell inriktning

Vid varje behandling är ett individuellt tillvägagångssätt viktigt. Även det mest effektiva läkemedlet kommer att vara maktlös i kampen mot sjukdomen, om den inte tas rätt. Så första du behöver ta reda på orsaken till sjukdomen.

Prostatit är en komplex sjukdom. Det kan utvecklas bokstavligen från början. Nerver, stress, brist på regelbundet sexliv, infektion i genitourinary systemet. Om du inte blir av med orsaken till dess förekomst, bör den snabba effekten av behandlingen inte förväntas.

Dessutom är sjukdomen farligt snabb övergång till det kroniska scenen. Och kronisk prostatit är inte bara att det behandlas svårare, det är farligt genom omvandling till mer allvarliga former av sjukdomen - infertilitet, cancer.

För övrigt beror det på hur snabbt den här behandlingen kommer att hjälpa till, beroende på patientens kroppsreaktion. Vitaprost och Prostamol utmärks av det faktum att de huvudsakliga symptomen, som är karakteristiska för prostatit, avtar efter början av deras applicering.

Män glädjas åt den återställda libidoen, återställde sexuell lust, tidigare problem med urinering, glömt smärtssyndrom. Vissa av dem avbryter behandlingsförloppet, vilket inte kan ske kategoriskt. Under sjukdomsförloppet kan remissionsfasen komma, vilket kommer att medföra lättnad. Och då kommer prostatit att återställa sig. Endast i detta fall kommer attackerna att bli starkare. Följaktligen måste antibiotika behandlas. Behandlingsprocessen kommer även att sträcka sig under en längre tid.