Huvud
Skäl

Preparat från vegetabiliska råvaror Prostanorm: komposition, bruksanvisningar och patientåterkoppling

Problem med prostata, beroende på ålder, arvelig disposition eller på grund av förekomsten av motsvarande sjukdomar, kan ge en man mycket problem. Om ändringarna inte korrigeras i tid kan det leda till allvarligare komplikationer som utvecklas till onkologiska formationer och kroniska sjukdomar.

Därför är behandlingen i tid med användning av mediciner extremt viktigt. En av de vanliga läkemedlen som ordineras till män i olika åldrar som har problem med prostata är Prostanorm.

Farmakologisk aktivitet

Prostanorm är gjord av råvaror av naturligt ursprung. Eftersom huvudbeståndsdelen är en växtbaserad ingrediens (extrakt från medicinska örter) är lösningen en av fytopreparationer som har en minimal mängd biverkningar.

Trots växtbasen är uppsättningen farmakologiska åtgärder av läkemedlet tillräckligt stort. Så bidrar den ständiga användningen av drogen:

 • minskning och över tid och fullständig lindring av inflammatorisk process;
 • minskning och fullständig eliminering av smärta;
 • förbättring av blodcirkulationen i vävnader;
 • aktivering av kroppskrafter som är nödvändiga för att bekämpa patologiska förändringar
 • aktivering av produktionen av manliga könshormoner;
 • normalisering av urinröret.

Indikationer för användning

Bland de sjukdomar där en läkare kan ordinera ett läkemedel Prostanorm inkluderar:

 • Nonspecifik prostatit av kronisk natur;
 • Infertilitet, som går parallellt med prostatit, förvärrar patientens tillstånd.

Vissa andra kliniska fall är också möjliga när läkaren utser patienten att ta drogen efter eget gottfinnande.

Dosering och överdosering

Dosering och dosering bestäms av läkemedlets form. Prostanorm finns i form av tabletter och flytande extrakt. Behandling med Prostanorm möjliggör mottagning av standarddoser. Patienterna ordineras som regel 1-2 tablett tre gånger om dagen.

Om läkaren valde den flytande formen av läkemedlet, tas den samtidigt i samband med måltiderna. Endast i detta fall kommer dosvolymen att vara 1/2 en sked extrakt, utspätt i 1/4 kopp vatten.

Varaktigheten av behandlingsperioden kan vara från 4 till 6 veckor. Vid behov är det möjligt att upprepa behandlingen. Innan du upprepar behandlingen bör du dock kontakta en läkare.

För att undvika förekomsten av biverkningar rekommenderas det inte att beräkna dosen och intensiteten av intaget själv. Dosens storlek och andra behandlingsbetingelser måste nödvändigtvis bestämmas av den behandlande läkaren.

kompatibilitet

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Men för att skydda din egen hälsa är det bättre att varna din läkare om att du för närvarande tar vissa mediciner.

Effekten av alkohol på Prostanorm avslöjas inte. Under behandlingsperioden är det bättre att inte dricka alkohol.

Det faktum att intaget av alkohol i sig har en negativ effekt på körtelens celler, vilket bidrar till deras förstörelse och utvecklingen av prostatit. Om skada inte ger en sådan kombination, är det troligt att alkohol kommer att försvaga läkemedlets egenskaper.

Biverkningar

Prostanorm är en fytopreparation, därför är listan över biverkningar som kan orsaka ett botemedel försumbar.

Som övning visar, är den enda komplikationen som kan uppstå under behandlingens gång en allergisk reaktion.

Men även det verkar mycket sällan. Det kan finnas hudutslag, klåda, rodnad, skalning och många andra obehagliga manifestationer.

Om någon har märkts är det obligatoriskt att söka råd från din läkare. Specialisten hjälper till att eliminera de biverkningar som uppkommer och välja en analog, vars sammansättning liknar Prostanorm-innehållet, men orsakar inte obehagliga manifestationer.

Kontra

Trots Prostanorms sparsamma sammansättning finns det fortfarande några kliniska fall när läkemedel inte rekommenderas. Bland dem är:

 • en allergisk reaktion på huvud- eller mindre komponenter i drogen;
 • systemiska patologier, som befinner sig i det aktiva utvecklingsstadiet
 • sjukdomar av autoimmun natur;
 • glomerulonefrit i akut form.

Också med stor försiktighet rekommenderas att ta Prostanorm i närvaro av att ständigt utveckla kroniska patologier.

överdos

När det finns en överdosering hos patienter som tar Prostanorm, fanns det ingen officiell identifiering. Men i vissa situationer kan alkoholförgiftning uppstå.

Prostanorm eller Prostamol: vilket är bättre?

Både Prostanorm och Prostamol är läkemedel som syftar till att eliminera de inflammatoriska processer som förekommer i prostata vävnaderna.

I vissa fall används droger utbytbart. Det är emellertid inte nödvändigt att ersätta dig själv. Faktum är att handlingsprincipen för förberedelserna är något annorlunda.

Prostanormu mer inneboende stimulerande egenskaper, förbättrar organets arbete och normaliserar naturliga processer i körteln. I detta fall förbättrar Prostamol organets funktion genom att regenerera cellerna i prostata vävnaden och därmed återställa körningens funktion.

Av denna anledning är det viktigt att känna till arten av uppkomsten och kännetecknen av sjukdomsförloppet och endast sedan använda Prostamol eller Prostanorm. Vid fel val kan läkemedlet inte ge den önskade effekten. För att förhindra att detta händer är det önskvärt att utnämningen görs av den behandlande läkaren.

analoger

Om patienten inte använder Prostanorm-tabletter eller extrakt av någon anledning kan läkaren välja en analog med en liknande komposition.

Bland analogerna är lösningen av Kanefron H, lösningen av Lesprefil, Renelle tabletter, Speman-tabletter, Flaronin-pulver och många andra.

Sortimentet av apotek erbjöd produkter av rysk och utländsk produktion. Därför kan varje patient välja ett medel som är lämpligt för kostnad och sammansättning.

recensioner

George, 55 år gammal: "Prostanorm förra året räddade mig från prostatit. Och för förebyggande är lämplig medicin för behandling. Jag har kronisk prostatit. Snart börjar jag ta Prostanorm i flytande form. "

Vladimir, 61 år gammal: "För tredje veckan dricker jag Prostanorm. Snabb hjälp. Har slutat att gå på toaletten på natten. Jag planerar att fortsätta dricka. Läkaren sa att vi kommer att avsluta behandlingen och börja ta medicinen för förebyggande ändamål. "

Relaterade videoklipp

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostanorm - hjälper det med prostatit?

Läkemedel som har en smal terapeutisk effekt på prostata är många. Detta är faktiskt en indikator inte på deras effektivitet, utan snarare av underlägsenhet. När allt kommer omkring, om det var ett idealiskt läkemedel med 100% effektivitet, så skulle inga nya läkemedel uppstå. På den verkliga förmågan hos läkemedelsproteinet från prostatit diskuteras i denna artikel.

Kemi eller naturliga komponenter?

Sammansättningen av läkemedelsprostanorm är uteslutande representerad av komponenter av naturligt ursprung, bestående av alkoholextrakt av medicinska växter:

 • St John's wort;
 • Lakris rot;
 • Kanadensiska goldenrod;
 • Rhizom av echinacea.

Var och en av prostoromets komponenter påverkar en viss länk i patogenesen av kronisk prostatit, vilket gör detta läkemedelskomplex.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm är ett växtbaserat koncentrat av medicinska extrakt med en hög grad av rening av råmaterial. Var och en av komponenterna stärker målmedvetet en av funktionerna i patientprostaten!

Verkliga medicinska alternativ

Drogprostoranten för prostatit har använts under lång tid. Även själva faktumet av dess popularitet hos patienter mot bakgrund av förekomsten av modernare medel karakteriserar det som ett ganska bra verktyg. De främsta orsakerna till bristen på effekt på grund av behandling av en prostanorm kan vara:

 • Dekompenserade och irreversibla former av prostatit, tillsammans med bildandet av stenar i prostata och dess fibros
 • Isolerad användning av läkemedelsprostanorm från prostatit av infektiöst ursprung
 • Bristande överensstämmelse med livsstilsrekommendationer, som nödvändigtvis måste kombineras med behandlingsprocessen.

De viktigaste indikationerna för behandling av prostatit med en prostanorm bör vara följande:

 • Kronisk prostatit med en liten exacerbation av den inflammatoriska processen mot bakgrund av hypotermi eller andra faktorer som inte är associerade med aktiveringen av infektionen;
 • Rekonvalvering efter allvarliga exacerbationer av någon form av prostatit;
 • Prostatit är i eftergift kombinerat med erektil dysfunktion.

Det är viktigt att komma ihåg! Prostanorm kommer inte att lösa alla problem med prostata. Det här är trots allt inte ett paradis. Det är oacceptabelt att vänta på effekten endast från administrationen i allvarliga fall av sjukdomen. Underlåtenhet att följa principerna om hälsosam kost och livsstil kan utjämna eventuella positiva effekter från långvarig omfattande behandling!

Finesserna av korrekt mottagning

Behandling av prostatit med en prostanorm utförs med iakttagelse av vissa regler:

 1. Kursens varaktighet är 2-3 månader;
 2. Flera dagliga intag:
 • Tre gånger när man använder tabletter med 1-2;
 • Tre gånger en halv tesked, löst i en kvart kopp vatten när man använder en lösning;
 1. Inträde med hänsyn till eventuella kontraindikationer, som endast innefattar akut glomerulonefrit och individuell intolerans av de verkande komponenterna av prostarom.

Korrekt organiserad medicinsk process är den enda garantin för framgångsrik behandling.

Läkemedelsforum för läkemedelsarbetare - PharmForum.ru

Pharmaceutical Forum www.pharmforum.ru skapades för apotekare: apotekare, apotekare, apoteksledare och direktörer. Vi frågar, diskuterar, klargör och hjälper varandra i vår verksamhet! Läkemedelsforum - en mötesplats för proffs!

 • Styrelseindex
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Tipsa en vän
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • • Registrering
 • • Logga in

Prostanorm eller prostomol

Prostanorm eller prostomol

Anatoly »02 dec 2014, 13:50

prostanorm

Beskrivningen är aktuell på 2015/02/10

 • Latinska namn: Prostanormum
 • ATX-kod: G04CX10
 • Aktiv beståndsdel: Johannesört gräs + Echinacea purpurea rötter med rötter Solidago canadensis gräs + lakritsrot (Hyperici perforati Herba + Echinaceae purpurae rhizomata cum radicibus + Solidaginis canadensis Herba + Glycyrrhizae radices)
 • producent: FPK FarmVILAR (Ryssland)

struktur

Vätskextrakt innehåller vegetabiliska råvaror:

 • Rötter och rötter av lila echinacea;
 • St John's wort;
 • lakritsrot;
 • gräset av den kanadensiska goldenroden.

Basen är etylalkohol (halt av mer än 37%).

Belagda tabletter ha samma sammansättning som extraktet. Varje tablett innehåller 0,2 g Prostanorm torrt extrakt.

Kärnan består av:

 • medicinsk talkumpulver;
 • kalciumstearat;
 • socker;
 • potatisstärkelse.
 • surt rött färgämne 2C;
 • bivax;
 • solrosolja;
 • tropeolin;
 • aerosil;
 • socker;
 • titandioxid;
 • medicinsk talkumpulver;
 • basiskt magnesiumkarbonat.

Typ av problem

extrakt är en brun vätska med en rödaktig tinge. Luktspecifik, aromatisk; smak - bitter och söt.

Vätskextrakt framställs i glas mörka flaskor på 50, 100 ml, utrustad med en speciell droppare. I en förpackningspapp är 1 flaska och instruktioner från tillverkaren.

tabletter har en bikonvex form, täckt med ett rosa filmmembran. Vid pausen - en blandning av gråbruna blommor, är det tillåtet med enkla ljusfläckar.

Tabletter i skalet finns i burkar (PE eller glas) för 30 stycken, eller i en 10-packscell. I en förpackningspapp är 1 flaska (eller 1,2,3 blister) och instruktioner från tillverkaren.

Farmakologisk aktivitet

Komplex phytomedication för behandling av inflammatoriska sjukdomar i prostata av ett specifikt och ospecifikt ursprung.

Främjar normalisering av arbetet prostata, hämmar uttrycket av allergiska reaktioner, har en uttalad antiinflammatorisk effekt, har antioxidantaktivitet, minskar nivån på kolesterol, har en antimikrobiell effekt.

Gräset av den kanadensiska goldenroden

Förhindrar utveckling prostata adenom, främjar upplösningen av stenar i njur- och bäckensystemet och urinblåsan, eliminerar urininkontinens och negativa symptom cystit.

Höjer potential, förbättrar produktionen av manliga könshormoner, aktiverar sin egen immunitet, förbättrar antimikrobiellt och antiviralt skydd av andra växtbaserade komponenter i fytopreparationer.

Eliminerar manifestationer depression, lindrar ångest, har en antimikrobiell effekt.

Interaktion av alla komponenter Prostanorma har en optimal, komplex effekt och bidrar till botningen av prostata sjukdomar. Läkemedlet har en uttalad prostatotropisk effekt, som endast påverkar prostata-arbetets arbete.

Proatatropisk verkan uppnås av isoflavoner och triterpen-glykosider, som kan visa en uttalad affinitet för könkörtlarna och också bidra till ökad produktion manliga könshormoner och har en diuretisk effekt.

Prostatropnost uppnås på grund av läkemedlets specifika egenskaper:

 • androgen aktivitet;
 • analgetisk effekt;
 • ökat blodflöde i prostata vid nivån på små kärl;
 • antiinflammatorisk effekt.

De aktiva komponenterna i Prostanorm har antibakteriella effekter, undertryckande aktivitet streptokocker och stafylokocker.

Läkemedlet har en positiv effekt på processerna metabolism i prostata, förhindrande av utveckling av inflammatoriska sjukdomar.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Dosens komponenter absorberas snabbt från matsmältningssystemet i systemcirkulationen när de tas in. Det är omöjligt att karakterisera kemiska processer, med tanke på preparatets kombinerade sammansättning.

Indikationer för användning

Huvudområdet är prostata sjukdomar:

 • ospecifik prostatit, kronisk kurs (icke-bakteriell och icke-viral etiologi);
 • kronisk prostatit i underskott av testiklar, en låg nivå av androgener;
 • kombinerad inflammatorisk process i urinröret och prostata (uretrit+ prostatit);
 • prostata adenom;
 • hyperplasi av prostata (godartad form).

Läkemedlet kan användas för att förhindra återfall efter avslutad huvudbehandling.

Kontra

 • glomerulonefrit (skarp ström);
 • diffus patologi av bindväv (Sjogrens sjukdom, sklerodermi, reumatisk polymyalgi, dermatomyosit);
 • systemiska sjukdomar (multipel skleros, tumör, leukemi);
 • alkoholism (för flytande extrakt innehållande alkohol);
 • autoimmuna sjukdomar (Basedova's sjukdom, tyreoidit Hashimoto, systemisk lupus erythematosus, diabetes mellitus 1 typ);
 • individuell överkänslighet.

Relativa kontraindikationer:

 • vitiligo;
 • några neoplasmer
 • sjukdomar i centrala nervsystemet;
 • autoimmuna sjukdomar hos släktingar;
 • CHD.

Biverkningar

Prostanorm tolereras väl. I sällsynta fall allergiska reaktioner.

Instruktioner för användning Prostorma (Metod och dosering)

Instruktioner för användning Prostorma i tabletter

Inne i 30 minuter före måltider (eller 40 minuter efter att ha ätit) 1-2 tabletter tre gånger om dagen. Behandlingstiden är 6-7 veckor. Det är möjligt att genomföra en andra kurs, beslutet fattas av den behandlande läkaren.

Bruksanvisning Prostorom i form av ett extrakt

2,5 ml flytande extrakt löses upp i 50 ml vatten, ta oralt tre gånger om dagen. Behandlingstid 4-6 veckor.

överdos

Missbruk av flytande extrakt kan leda till att symptom uppträder alkoholförgiftning.

interaktion

Prostanorm kan användas tillsammans med andra läkemedel (inklusive antibiotika och antimikrobiella medel).

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Tillverkaren begränsar temperaturregimen - upp till 20 grader.

Direkt solljus, starkt ljus och fuktighet påverkar läkemedlets kvalitet och förkortar hållbarheten.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Läkemedlet kan användas i kombination med vitaminkomplex, biogena stimulansmedel, antibakteriella läkemedel, specifika fysioterapeutiska förfaranden för prostata, terapeutisk massage i prostata.

analoger

Det finns ingen strukturella analoger; läkemedlet har en kombinerad fytosammansättning.

Läkemedel med liknande effekt, som används för sjukdomar i urin- och prostatiska sjukdomar:

Med antibiotika

Fytomedicinering kan användas tillsammans med antibiotika och läkemedel som har antiinflammatorisk och antimikrobiell aktivitet.

Recensioner om Prostanorma

Populariteten för denna medicinering förklaras av dess överkomliga priser för de flesta kategorier av medborgare och hög effektivitet vid behandling av de flesta sjukdomar i det genitourära systemet hos män.

Recensioner om Prostanorm på forumet är positiva: läkemedlet gör det möjligt för dig att uppnå en bestående förbättring av prostatakörtelns status, mot bakgrund av behandlingen, normaliserar urinering. Patientens återkoppling bekräftar att läkemedlet eliminerar ångest och depression, vilket har en positiv effekt på det övergripande välbefinnandet.

Det noteras att läkemedlet ökar produktionen av androgener, samtidigt som det inte har någon negativ inverkan på hälsan. Det finns recensioner där patienter beskriver att de inte kunde uppnå det förväntade resultatet, vilket kan förklaras av individuell psykologisk uppfattning.

Prisprostorma, var man kan köpa

Kostnaden för medicinering i tablettform och i form av tabletter är annorlunda.

 • pris Prostarma i injektionsflaskor 50 ml - 130-180 rubel, 100 ml - 165-220 rubel.
 • Kostnaden för tabletter (30 stycken) är 250 rubel.

Vad är bättre att ta från prostatit afal eller prostamol

Den moderna läkemedelsmarknaden representeras av tiotusentals läkemedel, vitaminminerala komplex, biologiskt aktiva tillsatser. De är utformade för varje medicinsk industri, har ofta samma indikationer och kontraindikationer att använda, en liknande komposition, rysk och utländsk produktion, så det är mycket svårt att välja de mest optimala. Det handlar om "manliga" droger avsedda att förbättra det genitourinära och reproduktiva systemet. Så, en av de vanligaste frågorna på urologens kontor: "Afalah" och "Prostamol", vilket är bättre? "

För att hitta svaret måste du förstå läkemedlets egenskaper.

Allmän beskrivning av läkemedelsprodukter

För att förstå vad som är bättre - "Afala" eller "Prostamol Uno", bör du jämföra deras huvudparametrar:

 • kompositionen;
 • indikationer för användning
 • biverkningar och kontraindikationer;
 • har receptionen.

Båda läkemedlen är avsedda att användas vid inflammation i prostatakörteln - prostatit, såväl som det första skedet av sjukdomsutvecklingen, åtföljd av en överträdelse av urinering. Båda har en komplex men annan effekt.

"Prostamol" anti-inflammatoriska och anti-ödematös aktiviteten medan "Afala" har en bredare effekt på organismen: återställer blodcirkulationen minskar spasm av blodkärl och främjar normalisering av syntesen av köns androgener, ökar sexuell makt och förhindrar minskning i potens, främjar regenerering av prostataceller efter kirurgi. Denna integrerade effekten av en positiv inverkan på hälsan hos hela kroppen, inte bara urin- som fungerar som en stor "plus" till förmån för "Afala".

Om ansökan är kapabel att Prostamol endast minska svullnad av prostatan och hämma tillväxten av patogener, dess nyare analog förhindrar ytterligare breddning av prostatan, vilket resulterar i tonen i avdelningar av urinsystemet, vilket har en positiv effekt på utflödet av urin, såväl som förbättrar den intima livet på patienten.

VIKTIGT! En stabil terapeutisk effekt av att ta mediciner är endast möjlig under behandling med ursprungliga farmaceutiska produkter. Användningen av kosttillskott med liknande namn - "Atalja", "Prostamot", "Una Prostamol", "Vitaprost" kommer inte att ha önskad effekt på organismen.

Sammansättning av droger

Den viktigaste "Prostamol" aktiva substansen är palmfruktextrakt av krypande, är en inhibitor av syntesen prostogladinov - ämnen som orsakar utvecklingen av inflammatoriska processer. Saktar ner sin produktion, drogen blockerar den ytterligare spridning av inflammation, vilket fördröjer tillväxt av prostatisk vävnad kroppen och även ökar permeabiliteten av blodkärl, så det finns en avsvällande effekt.

Vid "Afal" är den huvudsakliga aktiva substansen antikroppar mot PSA, erhållen under behandling av prostatakörteln hos nötkreatur. Förutom den huvudsakliga terapeutiska effekten später antikroppar den seminala vätskan och kontrollerar tillväxten av maligna celler. En annan fördel med läkemedlet är en lätt analgetisk effekt och en förbättring av assimileringen av antibiotika.

VIKTIGT! En annan akut fråga av patienter: "Afala" är ett kosttillskott eller en medicin? "Detta läkemedel är en certifierad läkemedelsprodukt.

Sammansättningen av båda agens kompletteras med hjälpkomponenter som hjälper till att skapa en läkemedelsform av preparatet: kapslar för "Prostamol" och tabletter för "Afal".

Indikationer för användning

Som instruktionen att "Prostamol" kapslar som är avsedda för behandling av patienter som lider av benign prostatahyperplasi första och andra graden, liksom svårt urinering orsakas av andra prostata patologier.

De "Afala" bredare indikationer: förutom BPH och prostatit (både akut och kronisk), ett läkemedel som föreskrivs för någon inflammation i den urogenitala kanalen, åtföljd av urineringsstörningar, såväl som:

 • frekvent nattidrag att besöka toaletten;
 • urininkontinens
 • smärtsamma känslor i ljummen;
 • obehag i perinealzonen.

VIKTIGT! Båda läkemedlen är lika ineffektiva vid behandling av prostatahyperplasi i tredje graden.

Experter rekommenderade att behandling med dessa läkemedel kompletteras med vitamin mineral komplex, växtbaserade läkemedel, särskilda fysioterapiprocedurer och beprövade folkrecept.

Inträdeslängd

Båda läkemedlen kräver långvarig användning: kursen håller vanligtvis flera månader. "Prostamol" ska tas minst en månad, sedan en paus och, om nödvändigt, reterapi. Kapslar rekommenderas inte för att ta på kvällen innan du lägger dig. De tvättas med mycket vätska, helst med vanligt vatten.

Minsta kursen för att ta Afala är minst två månader - det är dags att anpassa den nuvarande komponenten, och för att uppnå den fullständiga terapeutiska effekten det tar minst sex månader. En sådan lång mottagning orsakas inte av tabletternas svaga verkan, utan av den karakteristiska egenskapen hos prostatit: sjukdomen har egenskapen att passera in i ett latent, asymptomatiskt stadium och återkomma med återfall. Tid på dagen för att behärska läkemedlet påverkar inte - det kan tas om morgonen och på kvällen. Tabletter dricker inte, men löser långsamt under tungan.

För behandling av hyperplasi av prostata är Afala ordinerat två gånger om dagen för 2 tabletter, varaktigheten av behandlingen är 4 månader. För att förebygga utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet är ett månatligt intag av 2 tabletter på morgonen och på kvällen tillräcklig.

Applikationsfunktioner

Vid användning av båda medicinerna ska patienten följa en speciell diet. Många uppmärksamhet bör ägnas åt kötträtter: Kosttillskott tillagas korrekt (kokt eller bakat) får äta. Från menyn helt utesluta kött halvfabrikat, korv, rökt produkter och andra produkter med högt innehåll av skadliga fetter.

Du måste också konsumera lika mycket färska grönsaker, frukter, bär, gröna. När du förbereder sallader från naturens gåvor fyller du dem med smör, citronsaft, yoghurt, mager gräddfil. Majonnäs är strängt förbjudet! Alkohol, söta kolsyrade drycker, mat från snabbmatsrestauranger är förbjudna.

Tagning av läkemedel är förbjudet med individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet, inklusive laktos, som innehåller "Afala". Vid överdosering kan patienter uppleva störningar i mag-tarmkanalen: illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoppning eller diarré, halsbränna. Inga fall av överdosering med läkemedlet "Prostamol" har registrerats.

Med hänsyn till huvuddragen i läkemedel kan man dra slutsatsen att "Prostamol" och "Afala" är analoger för den terapeutiska effekten. En annan liknande analog är Vitaprost, som också ofta föreskrivs för prostatiska sjukdomar.

Bestäm vad som är bättre - "Prostamol", "Afala" eller "Vitaprost" är omöjligt, eftersom alla medel är erkända som effektiva och säkra. De skiljer sig åt i kompositionen, varaktigheten av applikationsförloppet, komplexiteten av den terapeutiska effekten, men resultatet som har på kroppen - nästan detsamma. Därför väljer varje patient det optimala läkemedlet för sig själv.

Prostanorm - anvisningar för användning och recensioner

Prostanorm - ett läkemedel för behandling av kronisk icke-specifik prostatit, enligt farmakologiska egenskaper som relaterar till korrigerings-urodynamiska störningar. Prostanorm förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna i prostatan, minskar inflammation, minskar intensiteten av smärta i akuta perioder, och även förlänger varaktigheten av remission (i kombination med andra metoder för konservativ behandling såsom massage, kost och motion terapi). Bruksanvisning Prostorma rekommenderar användning av läkemedlet som en del av en omfattande behandling av kronisk prostatit som ett progestativt läkemedel av naturligt ursprung.

Prostanorm: komposition och handling

Prostanorm - ett medel för vegetabiliskt ursprung

Prostanorm - en kombinerad beredning av vegetabiliskt ursprung, gjord av en torr växtblandning. Den består av fyra aktiva komponenter som bestämmer läkemedlets egenskaper:

 • St John's Wort. Minskar inflammation, minskar smärtaintensiteten, normaliserar urinering, minskar svullnad av prostatavävnad.
 • Goldenrod är kanadensisk. Förbättrar mikrocirkulationen av blod och lymf i prostatakörteln, återställer spermatozoas rörlighet, normaliserar ejakulatets kemiska parametrar.
 • Echinacea är lila (rhizom). Främjar restaureringen av erektilfunktionen, normaliserar sekretoriska funktionen hos prostata, ökar kroppens totala tonen.
 • Licorice root. Har en bakteriedödande effekt, lindrar inflammation. Det visar mild antibakteriell aktivitet mot stafylokocker, Escherichia coli och andra opportunistiska och patogena bakterier.

Prostanorum stimulerar också syntesen av steroidkönshormoner (i synnerhet testosteron), återställer sexuella körtlar och ökar excitabiliteten hos centrala nervsystemet. Detta manifesteras av ökad libido (sexuell lust) och förbättrad potens: sådana förbättringar observeras hos cirka 44,5% av patienterna.

Varianter av prostatit och deras symtom

Indikationer för användning av läkemedlet

Prostanorm används för att behandla kronisk inflammation i prostata av en icke-specifik (icke-infektiös) typ, som vissa experter också kallar kronisk bäckensmärksyndrom. Läkemedlet används som en antiinflammatorisk och smärtstillande medel. Ett av huvudsyftena med utnämningen prostanorm patienter med kronisk prostatit är också återställandet av dagliga urinproduktion som det är med urinvägsproblem är de viktigaste faktorerna som väsentligt försämrar livskvaliteten för patienter med denna diagnos.

Inte mindre viktigt är att förebygga sklerotiska förändringar i prostatavävnad, vilket uppnås genom att förbättra mikrocirkulationen i blodet och lymfkärlen. Ökat kliniskt värde vid behandling av prostatit hos män med risk för infertilitet, är en normalisering av den sekretoriska funktionen hos könskörtlar och en normalisering av sperma (sperma aktivitet och spermie viskositet).

Orsakerna till prostatit kan skilja sig från ålder

Formutsläpp: tabletter och droppar

Valet mellan ett flytande extrakt i droppar och tabletter ska göras stillastående hos läkaren

Prostanorm produceras i två doser, avsedda för oral (intern) användning.

 • Tabletter. Innehåll 200 mg torr växtblandning, tillgänglig i förpackningar på 30 och 60 stycken. Varje tablett är belagd, innehåller laktos (mjölksocker).
 • Vätskextrakt. Den tillverkas i mörka flaskor av medicinskt glas med en volym av 50 och 100 ml. Varje flaska har en munstycksdropp. Innehåller etylalkohol (volymfraktion - 37%).

Båda dosformerna är avsedda för intag. Ett preparat i form av små droppar som absorberas snabbare och enklare, eftersom det för fullständig absorption av de aktiva ingredienserna i tabletterna kräver att de har passerat den primära stadiet av digestion och behandling med matsmältningsenzymer och magsaft (för sönderdelningsmembran). Trots detta rekommenderas inte droppar för personer med alkoholberoende (inklusive tillståndet med alkoholavdragssyndrom) och sjukdomar i centrala nervsystemet, på grund av närvaron av etanol. Neka att ta droppar bättre och de som upptar positioner som kräver ökad uppmärksamhet (förare, kranoperatörer, klättrare etc.).

Tabletter Prostanorm rekommenderas inte för män som lider av intolerans mot mjölksocker (doseringsform innehåller laktos). Byt ut tablettextrakt i flytande form och bör de patienter som har medfödd hypolactasia - en sjukdom där kroppen producerar otillräckliga mängder av enzymer som bryter ner laktos molekylen till glukos och galaktos.

Läkemedel i form av injektioner eller rektala suppositorier existerar inte.

Kontraindikationer och biverkningar

Symptom på intolerans kan uppstå som tecken på en allergisk reaktion

Prostanorm har god tolerans (81% av patienterna har inga biverkningar på grund av behandling), men med tanke på förekomsten av växtbaserade ingredienser i kompositionen är det omöjligt att utesluta risken för allergiska reaktioner. Symtom som indikerar en dålig tolerans av läkemedlet kan vara:

 • riklig vattnig urladdning från näsan, åtföljd av brinnande, kittlande och nysning.
 • lakrimation och symptom på allergisk konjunktivit (inflammation i ögatkonjunktiva, rodnad av sclera, brännande känsla i ögonen);
 • hud klåda och hudutslag (från småskaliga utslag till stora kliande fläckar av ljusrött färg);
 • Åsidosättande av andning och förändringar i röstklotet (ett farligt tecken som kan indikera det initiala skedet av allergisk stenos i struphuvudet).

Prostanorm Vid användning i form av flytande extrakt hos patienter med kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen (gastrit, kolecystit, kolit, etc.) kan öka symptomen av funktionell dyspepsi orsakad av närvaro av etanol i kompositionen: illamående, buksmärtor, diarré. Echinacea extrakt, i vissa fall, kan öka blodtrycket, så män som lider av väsentliga eller sekundär hypertoni, är det nödvändigt att kontrollera blodtrycket parametrar och noga övervaka deras hälsa. Under behandlingen rekommenderas inte alkohol.

Kontraindikation för behandling läkemedlet är egenhet av en komponent, och glomerulonefrit - en njursjukdom, i vilket det finns inflammation i glomeruli.

Valet av nödvändiga droger ska hanteras av en läkare

Bruksanvisning Prostorma

Prostanorm bör tas en halvtimme före en måltid eller 30-40 minuter efter att ha ätit, eftersom stimulering av mag-tarmkanalen av mat påverkar absorptionen av aktiv ingrediens negativt. Doseringsregimen måste bestämmas individuellt av den behandlande urologist med hänsyn till patientens ålder, förekomst av kroniska sjukdomar, tillståndet i njursystemet och andra faktorer som kan påverka effektiviteten och tolerabiliteten av terapi.

Standarddoseringsregimen är som följer:

 • för droppar - 2,5 ml 3 gånger om dagen;
 • för tabletter - 200-400 mg 3 gånger om dagen.

Dropparna måste först spädas i 30 ml vatten vid rumstemperatur.

Minsta behandlingstiden är 4 veckor. Med god tolerans och uttalad positiv dynamik kan kursen ökas till 6 veckor.

Att genomföra en andra kurs är möjlig med en doktors utnämning, men inte tidigare än 14 dagar efter behandlingens slut.

Prostanorm - ett billigt läkemedel, så det händer inte alltid i små apotek

Prostanorm avser den genomsnittliga priskategorin, och i Ryssland kan den köpas till följande priser:

 • extrahera vätska 100 ml - 164 rubel;
 • extrahera vätska 50 ml - 135 rubel;
 • tabletter 200 mg 30 stycken - 273 rubel;
 • tabletter 200 mg 60 stycken - 486 rubel.

* De angivna priserna är giltiga i Ryska federationen den 21 april 2018.

analoger

Läkemedlet har inte några absoluta farmaceutiska ekvivalenter (analoger). Därför väljs fonder med liknande terapeutiska och farmakologiska egenskaper om det behövs. Det kan vara följande droger:

Folkmekanismer för behandling av kronisk icke-infektiös prostatit, som kan användas för att förbättra effektiviteten av läkemedelsbehandling:

 • persilja juice;
 • infusion av pumpa frön;
 • nypressad betesaft med honung;
 • tinktur av bitter malurt
 • celandine juice, utspädd med kokt vatten.

Med celandine juice måste du vara extremt försiktig för att undvika biverkningar och allergier

För att bestämma vilka medel som ska användas för återställande av prostatafunktioner, bör du konsultera en läkare och genomföra en jämförande analys av de mest populära och ofta föreskrivna drogerna från gruppen korrigatorer urodynamik.

Hur man använder olika medicinska former av Prostanorm?

Prostanorm är ett naturmedicin med örtkomponenter som används för att eliminera patologiska symtom och behandla problem med prostatakörteln. Denna medicin tillhör kategorin korrektorer urodynamik, liksom läkemedel som har en direkt effekt på ämnesomsättningen i kroppen.

Preparatets struktur

Prostorom från prostatit kan köpas i form av droppar eller kapslar för oral administrering. Prostanorm-priset för tabletter är 270 rubel. för 30 kapslar om 200 mg vardera. Kostnaden för Prostanorm extrakt är 180 rubel. för 100 ml. Priserna är i genomsnitt.

Prostanorm-dropparna är bruna med en skarvad nyans, en söt smak med en liten bitterhet och en trevlig medicinsk lukt. Sammansättning Prostorma i flytande form representeras av extrakt från medicinska växter - rötter av echinacea och lakrits, örter av goldenrod och johannesört. Vatten och etanol är inte huvudkomponenterna, i procent av etylalkohol, mer än 37%. Ett foto av läkemedlets flytande form ges nedan.

Konvex på båda sidor av tabletten Prostanorm i skalet har en röd nyans. En ljusbrun nyans på rasten och ljusfläckar är tillåten. Kompositionen representeras av ett torrt extrakt av de tidigare nämnda plantorna. Ytterligare ingredienser för kärnan är: steatit, mättad fettkarboxylsyra, förtjockningsmedel, vanligt och mejerisocker, potatisstärkelse.

Bland de ytterligare komponenter som används för tillverkning av skalet är att tillhandahålla: ett rött färgämne baserad syra, gult vax, och vegetabilisk olja, den basiska magnesiumkarbonat, titandioxid och låg molekylvikt medicinsk polyvinylpyrrolidon, talk, kolloidal kiseldioxid, och socker. Nästa är ett foto av Prostorma i kapslar.

Produkten med särskild effekt på råvarorna i nämnda läkemedelsväxter är torrt extrakt. Andelarna av huvudingredienserna är lika, då blandningen används som grund för tablettbehandling av läkemedlet eller beredning av droppar.

Välja mellan kapslar och droppar, man bör styras av sådana faktorer som komfort vid upptagning (hemma eller på jobbet), perioden för utveckling av patologi, funktionerna i den kliniska bilden.

Läkemedlet i fråga är en galenisk form av medicinering, eftersom den ingår i kategorin fytopreparationer. Den viktigaste skillnaden mellan galeniska läkemedel består i en speciell komposition som förutsätter närvaro av ämnen som extraheras från animaliska och vegetabiliska råvaror.

Följaktligen är den aktiva beståndsdelen i galena läkemedel effektiv på grund av den gemensamma verkan av en grupp biologiska föreningar. För jämförelse är det värt att överväga Novogalenovye-droger, där huvudverkande substanss roll bara är en komponent som framställs genom syntes från olika källor av naturligt ursprung.

Åtgärd av växtkomponenter

Denna fytopreparation är komplex och dess huvudsakliga syfte är att behandla specifika eller icke-specifika inflammationer av den kroniska typen som påverkar prostatakörteln. Den huvudsakliga patologin som ingår i denna grupp är prostatit.

 1. St John's wort kämpar med bakterier, det kan lindra depressiva och ångestsymptom;
 2. Echinacea aktiverar testosteron och dehydrotestosteron, Att bekämpa kroppen med mikrober och virus förbättras genom att aktivera immunförsvaret.
 3. Den kanadensiska goldenrod ökar effektiviteten av terapi för adenom på grund av eliminering av stenar och avlägsnande av symtom som är karakteristiska för blåsor;
 4. Lakritsrot förbättrar problematiska kroppen kämpar mot mikrober, minskar antalet partiklar med oparade elektroner, reducerar närvaron av kolesterol i blodet, minskar allergiska symptom och inflammation.

Effektiviteten av läkemedlet

Antiadenomatös verkan ger en speciell komposition, på grund av vilken mikrocirkulationen i det drabbade organets område förbättras avsevärt. Varje komponent kompletterar handlingen av varandra, tillsammans utlöser de organismens kamp med den befintliga patologiska processen. Den komplexa kompositionen har androgen aktivitet.

Kombinationen av medicinalväxter är i detta fall optimal för att rikta läkemedlets verkan specifikt till problemorganet. Det är isoflavoner och triterpen-glykosider, speciella kemikalier, som ger den tidigare nämnda prostanoaktiva effekten.

Avhörigheten hos de behandlade substanserna med könkörtlarna uttrycks, vilket ökar urinproduktionen och manliga könshormoner produceras mer aktivt.

Preparatets egenskaper

Prostatotropnostmedicin ger följande egenskaper:

 • Eliminering av smärtsymptom
 • En minskning av lokaliseringen av inflammation;
 • Androgen aktivitet
 • Aktivering av blodflödet av små organ i problemorganet.

Kombinationen av ovanstående processer möjliggör förbättring av prostatafunktionen, stoppa progressionen av den patologiska processen och normalisera urinprocessen. Verkan av de aktiva substanserna i läkemedlet i fråga är också antibakteriellt.

I förhållande till streptokocker och stafylokocker kan denna åtgärd jämföras med effektiviteten hos antibiotika. Denna medicinering kan förbättra problemorganets tillstånd, korrigera problem med ämnesomsättningen i prostata.

Terapeutisk effekt

Prostanorm i vilken farmakologisk form som helst kan ha följande terapeutiska effekt:

 1. Diuretisk effekt beror på ökad diurese med droppar, urinproduktionen ökar till 75%. Tabletterna är dosberoende i förhållande till ökningen av urinering.
 2. Smärtstillande effekten är universell funktionen innebär att eliminera smärtsamma symptom genom att minska sin uppfattning av hjärnan, ledningsnivån för nervändar och minska betydelsen av känslomässig respons. Maximal effektiv eliminering av smärta ge högre läkemedelsdos, dvs i detta fall läkemedlets aktivitet dosberoende;
 3. Vasokonstrictor-effekten beror på förebyggande av svullnad och svettning av vätska i cellerna i vävnaderna. Det vaskulära systemet stärks;
 4. Den antiinflammatoriska effekten uttrycks av en signifikant minskning av produktionen av inflammatorisk vätska och dess ytterligare frisättning i vävnaderna hos problemorganet och vävnaden nära prostata. Effekten är också dosberoende och tabletter är mer effektiva än flytande extrakt.
 5. Androgen aktivitet beror på identifiering av bildandet av nya celler i problemorganet i stället för de drabbade cellerna, ökningen av testosteron och dehydrotestosteron ökar;
 6. Den antimikrobiella effekten tillhandahålla verksamma ämnen, beräknat på förstörelsen serotyp serotyp O157: H7, Candida, Streptococcus och Staphylococcus.

På grund av denna mångfacetterade åtgärd används den behandlade läkemedlet framgångsrikt både för behandling och som förebyggande medel.

I genomsnitt inom en vecka kommer du att märka påtagliga förändringar till det bättre om du följer regelbunden användning. Det är tillåtet som en monoterapi och en kombination av läkemedlet med andra terapeutiska förfaranden.

Data från kliniska prövningar indikerar att läkemedlets effektivitetsnivå med avseende på behandling av prostatacenters inflammatoriska processer är 85-97%, med en enda behandlingskurs tillräcklig.

Prostanorms säkerhet orsakas av en lång experimentell studie i 10 år och forskning på 16 inhemska urologiska kliniker.

Farmakologiska egenskaper

Absorption av aktiva komponenter i läkemedlet i blodet sker snabbt på grund av inträde i mag-tarmkanalen omedelbart efter oral administration. Aktiva komponenter kommer till organ och vävnader efter att ha gått in på blodbanan, då uppträder en terapeutisk effekt. Både i det flytande extraktet och i tablettformen av läkemedlet är de farmakokinetiska egenskaperna identiska.

Varje medicinsk växt har en stor mängd biologiskt aktiva substanser som positivt påverkar arbetet med kroppens inre system, därför är det omöjligt att noggrant studera processerna för vissa kemiska omvandlingar.

En sak är säkert - läkemedlet har använts i mer än ett decennium, och under denna period hittades inga skadliga egenskaper, dessutom tolerans av läkemedlet är alltid bra och har nästan ingen komplikationer.

Sammansättning Prostanoma studerades genom farmakognosi för att identifiera specifika patologiska eller speciella metoder för neutralisering eller avlägsnande av de kemiska föreningar som användes vid framställning av växter och de som inte bestämdes.

Följaktligen tar njurar och lever huvudansvaret för omvandling och utsöndring av föreningar av medicinska extrakt av läkemedlet.

Under laboratoriestudier studerades specifika klasser av kemiska ämnen, varav medicinen består, alla stadier och cykler av omvandlingar, från att komma in i cirkulationssystemet före utskiljningsförfarandet från kroppen, undersöktes noggrant. Resultatet av dessa studier är att läkemedlet inte utövar en hög belastning på organen och inte påverkar negativt.

vittnesbörd

Tabletter och droppar från prostatit Prostanorm indikeras i närvaro av patologiska processer i prostata, orsakad av tumör eller inflammatoriskt ursprung. Det centrala målet är att uppnå en terapeutisk effekt i form av normalisering av urinering och eliminering av inflammatorisk process. Följaktligen är närvaron av följande sjukdomar en direkt indikation för användningen av läkemedlet i en vätska eller en tablettform.

 • Adenom av prostata;
 • Inflammatorisk process av kombinerad natur, som påverkar urinröret och prostatakörteln. Det kan vara urinrit mot en bakgrund av prostatit;
 • Den kroniska manifestationen av prostatit hos vuxna patienter, vars förekomst beror på den otillräckliga koncentrationen av manliga könshormoner i blodceller och medfödd hypoplasi i testiklarna.
 • Hyperplasi av prostata benign;
 • Kronisk behandling av nonspecifik prostatit hos vuxna patienter. Naturen hos denna patologi är inte viral och inte bakteriell.

Syftet med den aktuella agenten är relevant inte bara för behandlingen av dessa patologier utan också för deras förebyggande. Förebyggande kurser är tillåtna inte bara individuellt, men också efter att ha passerat den huvudsakliga behandlingsbanan för att förhindra prostatit.

En kombination med biogena stimulanser och vitamintillskott är tillåtet.

Kontra

Det finns två viktiga faktorer som utgör en lista över kontraindikationer för att ta Prostorm. Jag menar närvaron av etylalkohol i det flytande extraktet, liksom egenskaperna hos medicinska örter, från vilka extrakten för läkemedlet bereds. Följande patologiska processer är kategoriska kontraindikationer:

 1. Allergiska reaktioner eller överkänslighet mot någon av komponenterna;
 2. Kodning från alkoholism innebär ett förbud mot att ta drogen i form av ett flytande extrakt, som innehåller alkohol. Tablettformen tas emot i receptionen;
 3. Förekomsten av autoimmuna sjukdomar, till exempel typ 1-diabetes, Basedovas sjukdom, autoimmun Hashimoto thyroidit eller systemisk lupus erythematosus;
 4. Förekomsten av diffusa patologier av bindväv, till exempel reumatisk polymyalgi, Sjogrens sjukdom, sklerodermi eller dermatomyosit;
 5. Allvarlig systemisk sjukdom, bland annat multipel skleros, tumörer och leukemi;
 6. Akut form av glomerulonefrit.

Noggrann övervakning och övervakning av en medicinsk specialist för en patient är obligatorisk i närvaro av sjukdomar som innebär ett förbud mot användning av immunmodulerande läkemedel. Denna kontraindikation är klassad som relativ, och denna kategori innehåller även följande sjukdomar:

 • Patologiska processer i centrala nervsystemet;
 • Ischemisk hjärtsjukdom;
 • vitiligo;
 • Förekomsten av autoimmuna sjukdomar hos släktingar;
 • Tumörer av någon form av lokalisering.

Biverkningar

Användningen av läkemedlet i flera årtionden har visat nästan fullständig frånvaro av biverkningar Prostorma och utmärkt tolerans för denna medicinering. Inga fall av överdosering har identifierats, så en ökning av den terapeutiska dosen är tillåten, men endast efter att ha fått medicinsk rådgivning.

Allergisk reaktion verkar som en enda bieffekt, men det sker extremt sällan.

Att stoppa medicinen är tillräckligt för att stoppa symptomen på allergier. Att ändra behandlingsmetoden förblir hos läkaren.

Eftersom läkemedlets sammansättning förutsätter alkoholens närvaro, kan mottagningen orsaka viss frånvaro, varför det är nödvändigt att koncentrera mer noggrant på arbetet och under hanteringen av fordonet. Symtom på alkoholförgiftning kan vara en konsekvens av att drogen tas i stora doser.

Kompatibilitet med andra droger

Tillförlitlig information om läkemedelsinteraktionen Prostanorm existerar inte ännu, men dess kompatibilitet med antibiotika är tveksamt och om så är nödvändigt bör en sådan kombination noggrant övervaka kroppens svar. Prostanorm och alkohol tillsammans kan ge oförutsägbar effekt, eftersom det redan finns etanol i det flytande extraktet.

I allmänhet är kompatibiliteten hos Prostanorm och alkohol tillfredsställande, patologiska fall har inte rapporterats. Det är möjligt att ta Prostormum tillsammans med andra suppositorier mot prostatit.

Effektiviteten av behandlingen kan ökas genom att ta läkemedlet i kombination med följande procedurer och läkemedel:

 1. Sjukgymnastik tekniker;
 2. Massa av prostata;
 3. Injektioner eller tablettform av vitamintillskott;
 4. Biogena stimulanser representerade av en vulvus, torv, humisol, peloidodistillat, peloidin, polybiolin, placenta extrakt, biocid, Kalanchoe juice eller aloe.

Instruktioner för användning

Instruktioner för användning Prostorma kan tas som ett vätskextrakt i 7 veckor eller som tabletter i genomsnitt i genomsnitt 5 veckor. Mer detaljerad information om hur du tar Prostanorm ska tillhandahållas av den läkare som behandlas.

Tillåts kombinationstabletten och flytande former av pengar, vilket är mycket bekvämt, eftersom läkemedlet i form av tabletter kan tas i mitten av dagen, medan patienten är på jobbet på morgonen och kvällen för att ta medel i flytande form.

analoger medicin

Hittills finns det inga fullständiga analoger av Prostanorm som skulle sammanfalla med detta läkemedel i struktur, men det finns preparat vars effekt kan vara identisk.

 • Homivio-prostans presenteras i form av ett naturligt läkemedel för behandling av genvägar hos patogener hos både män och kvinnor;
 • Tadenan är effektiv i prostatens patologiska proliferation och är baserad på den afrikanska plommens bark. Främjar borttagande av ödem och stoppar inflammatorisk process
 • Prostamol Uno är också baserat på medicinska örter och har ett brett spektrum av åtgärder, men läkemedlet förhindrar först och främst prostataförstoring och normaliserar urinprocessen.
 • Prostalin presenteras i form av rektala suppositorier med antiseptisk, analgetisk (lokal) och antiinflammatorisk effekt. Användningen av ljus ger dig möjlighet att aktivera blodcirkulationen i det lilla bäckens organ på grund av irritation av rektumets slemhinna, därför minskar prostatakörtelns inflammatoriska process.
 • Prostaker är aktuell för behandling av prostatisk hypertrofi av godartad karaktär.

Patientrecensioner

Recensioner för tabletter och droppar Prostanorm mest positiva.

... Jag tar Prostanorm tabletterna var sjätte månad och har redan glömt prostatit i två år. Tidigare var prostatit kronisk, jag behandlade det med olika mediciner, jag håller med om att de var effektiva, men endast under behandlingen. Prostanorm ger en långvarig effekt.

... Prostanorm hjälpte mig inte direkt, bara efter att jag började gå till sjukgymnastik dessutom. Trots det faktum att denna medicinering själv hade en liten effekt vid behandling av prostatit hade den inga biverkningar, jag kände mig bra och kunde behandlas parallellt med andra metoder.

... Min man har behandlat kronisk prostatit i mer än ett år och bara efter att Prostorma blev av med biverkningar av andra droger. Detta läkemedel är helt naturligt, så det sitter inte ner i levern och njurarna, du kan inte vara rädd för komplikationer och effekten efter kursen är mer än sex månader.

Detta läkemedel ges utan recept och är inte beroendeframkallande. Kom ihåg att användningen av läkemedel vid behandling av patienter under 18 år inte har studerats för säkerhet och effekt.