Huvud
Förebyggande

Regler för användning av Prostamol Uno och återkoppling om dess effektivitet

Prostamols huvudfunktion är normaliseringen av urinprocessen och förebyggande av prostataförstoring. Detta läkemedel har ett brett spektrum av åtgärder och kan användas för att behandla andra sjukdomar i det genitourära systemet.

Läkemedlet tolereras enkelt av nästan alla patienter, det är väl förenligt med andra droger, även vid långvarig användning orsakar inte biverkningar och missbruk. Allt detta gör att Prostamol är ett lämpligt sätt att förbättra livskvaliteten hos patienter med prostata adenom.

Hur korrekt tar Prostamol Uno till män och hur lång tid kvarstår behandlingen? Den största effekten av läkemedlet uppnås vid kursanvändning, och ju tidigare det börjar ta det, blir resultatet av behandlingen bättre. Och behandlingsförloppet kan vara mycket lång och nå flera månader. Den exakta dosen och varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren.

Kemisk sammansättning

Prostamol används för prostata adenom. Adenom är en godartad proliferation av prostatavävnad.

Hälsosam (vänster) och prostata adenom (höger)

Större storlek, blockerar prostata i urinröret. Urinering i detta fall är väsentligt hämmad: urinen strömmar trögt och intermittent, för att tömma blåsan patienten måste pressa pressens muskler. Behandlingskurs Prostamol Uno är ordinerad för de första två etapperna av prostata adenom.

Preparatets struktur

Sammansättningen av Prostamol innehåller inte skadliga kemikalier. Den viktigaste aktiva substansen i denna produkt är ett alkoholextrakt av palmfrukter som kryper.

Kompositionen av beredningen har följande egenskaper:

 • antiandrogen;
 • antidizuricescoe;
 • anti-inflammatorisk.

Tillväxten av prostata främjas av hormonet dihydrotestosteron. Det bildas av testosteron under påverkan av enzymet 5-alfa-reduktas.

Den aktiva substansen i form av ett extrakt av palmfruktkrypning bryter mot processen att omvandla testosteron till dihydrotestosteron. Detta leder till en minskning av proteinproduktionen. Tabletter har en deprimerande effekt på aromatas - ett enzym som främjar utvecklingen av prostata adenom. Som en följd av dessa processer i behandlingen med prostagamol stoppas prostata tillväxten.

Sammansättningen av palmfrukter krypande inkluderar:

 • fytosteroler;
 • fetter;
 • tanniner;
 • karotenoider;
 • enzymer.

Biologiskt aktiva komponenter i produkten ökar tonen i det manliga reproduktionssystemet, reducerar inflammatorisk process och svullnad i prostata.

Angivanden för antagning

Prostamol används framgångsrikt för komplex behandling av ett antal sjukdomar:

 • godartad prostatahyperplasi;
 • störningar i urinering som härrör från hyperplasi av prostata.

Vid mottagande av en produkt observeras:

 • nedbromsningen av de förfaranden enligt vilka prolactinhormonreceptorn binder;
 • saktar proliferationen av prostataepitelet;
 • inhibering av frisättningen av arakidonsyra;
 • minskning av urineringens frekvens
 • reduktion i syntesen av prostaglandiner, vilket bidrar till förändringar i tonen i nedre delen av urinvägarna.

Så här applicerar du Prostamol Uno?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Prostatit har en artful egenskap att gå in i en kronisk form. Symptom på sjukdomen kan blekna, medan den passerar in i ett asymptomatiskt stadium. Hur man tar Prostamol Uno för kronisk prostatit?

Läkemedel för behandling av prostatit gäller långa kurser. Den första kursen är en månad, då är det en paus.

Kapslar Prostamol Uno

Vidare utser eller utser urologen en upprepad behandling. Efter två behandlingskurser förlorar 50% av patienterna med prostatit helt symtomen på sjukdomen och normaliserar det genitourinära systemet.

Efter symptomförsvinnandet är det nödvändigt att undersökas regelbundet av en läkare under lång tid. Med långvarig användning av läkemedlet finns ingen förändring i lever, njurar och hjärta, så det är lämpligt för långvarig användning.

dos

Med en lång behandling behandlas Prostamol inte mer än en gång om dagen.

Läkemedlet utfärdas i form av kapslar, de tas med en stor mängd vatten för att undvika skador på väggarna i magen.

Doseringen Prostamol Uno bestämmes av en läkare, det varierar från 160 till 320 mg per dag beroende på reaktionsproduktkomponenterna.

kostnaden för

Priset på produkten beror på antalet kapslar i förpackningen:

 • Priset på packning av 30 kapslar 320 mg varierar från 590 till 760 rubel;
 • Kostnaden för packning av 60 kapslar 320 mg varierar i området 1000-1200 rubel.

Vad är bättre: Prostamol, Prostaplant eller Gentos

Alla dessa medel lovar att normalisera urinering hos män. Vad är då skillnaden mellan dem?

Gentos är bara en biologiskt aktiv tillsats till mat. Dess effektivitet har inte testats i kliniska miljöer. Prostamol är ett verkligt läkemedel som har testats på urologiska kliniker.

Prostaplant är en komplett analog av Prostamol. I dess sammansättning finns ett extrakt av en rott av en nässla som är dioecious. Verkningsmekanismen och effekten av administrationen (normalisering av urinering, minskning av prostatakörtelns ödem) är samma som i Prostamol. Nettle extrakt stärker handlingen av palmens huvudsakliga extrakt.

Kontraindikationer för användning

De viktigaste kontraindikationerna reduceras till överkänslighet och individuell intolerans av läkemedelskomponenterna. Du kan börja ta drogen först efter att ha hört en läkare.

Vissa patienter noterade:

 • halsbränna;
 • smärta i buken
 • illamående.

För att undvika att dessa symptom uppträder, tvättas medicinen med mycket vatten.

Drick några drycker, mjölk och te rekommenderas inte. Med individuell intolerans av komponenterna är klåda, svullnad och hudutslag möjliga.

Feedback om antagning

Några patienter, efter en månad att ta medicinen, kände en signifikant förbättring i sitt tillstånd, vilket var en minskning av smärta vid urinering.

Det finns patienter som noterar och positiva skift, förbättring av styrkan. Bland de till vilka läkemedlet inte hjälpte, hade de flesta patienterna en försummad form av prostatit.

Hos vissa patienter som tog Prostamol fanns det fall av allergi mot läkemedlet och sänkning av blodtrycket.

Resultat av kliniska prövningar

Hos patienter som tagit Prostamol, enligt studien, förbättrades kvaliteten på urinering med 60%, frekvensen av önskningar minskade med sex gånger. Alla patienter förlorade känslan av ofullständig tömning av blåsan, medeltalet av kvarvarande urin minskade med 70%.

Relaterade videoklipp

Kort beskrivning av läkemedlet och rekommendationer om hur man dricker Prostamol Uno i prostata adenom:

Så är Prostamol ett effektivt läkemedel som hjälper till att bli av med symptomen på prostata adenom. Dessutom bota det inte hyperplasi i prostatakörteln, men minskar intensiteten av smärtsamma känslor och normaliserar urinprocessen hos patienter. Den uttryckta positiva effekten vid mottagande av en beredning uppnås vid användning av en beredning i ett komplex med andra medicinska produkter.

Produkten är kontraindicerad för individuell intolerans mot extraktet av palmkrypningen. I vissa fall hade patienter avvikelser i matsmältningssystemet. Ta läkemedlet strikt enligt läkarens recept.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Behandling av prostatit: Prostamol och andra droger

Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären har prostatit en ledande ställning.

Inflammatoriska processer i prostatakörteln kan växa snabbt eller utvecklas långsamt. I det första fallet talar de om den akuta formen av sjukdomen, i den andra - om den kroniska.

Om akut prostatit kan botas snabbt och enkelt med antibiotika, kräver den kroniska formen av sjukdomen långvarig behandling.

I detta fall, förutom läkemedel som bekämpar infektion, föreskrivs patienten fytopreparationer. En av dem är Prostamol Uno.

Läkemedlet har blivit populärt bland män som lider inte bara prostatit, men också hyperplasi i prostata och diuretikumstörningar. Det var att eliminera dessa sjukdomar som Prostamol Uno utvecklades.

Vid behandling av prostatit, kommer prostamol och andra fytopreparationer nödvändigtvis in i behandlingssystemet tillsammans med antibakteriella medel och alfa-blockerare.

Effekten av läkemedlet

Prostamol Uno har i sin sammansättning en härdande naturlig komponent - ett alkoholextrakt av palm sabala frukter. Sabalens frukter kallas svarta bär på ett annat sätt. I folkmedicin har amerikanska indianerna använt dem sedan antiken för att behandla blåsan och urinröret.

Fytosteroler, som är en aktiv komponent i fostret, lindrar effektivt inflammation i prostata och minskar dess volym. De har emellertid inte en negativ effekt på hormonbalansen och hypotalamus-hypofyssystemet.

Ett av de mest obehagliga symptomen på prostatit är ett brott mot urinering orsakad av svullnad av prostata. Med urinflödet har mannen svårt att skära, han upplever en ständig känsla av fullblåsan och en frekvent uppmaning att urinera.

Och en av behandlingsåtgärderna hos avföring riktar sig specifikt till att ta bort ödem i prostata, så behandling med denna fytopreparation eliminerar effektivt sådana symptom.

Således kan vi identifiera huvudhandlingarna med läkemedlet med prostatit:

 • cupping av den inflammatoriska processen;
 • minskning av svullnad i körtelvävnaderna
 • normalisering av urinprocessen.

Om en man märker symptomen på prostatit, måste du snabbt gå till kliniken för undersökning. Det finns olika typer av inflammation i prostata, som var och en kräver ett individuellt tillvägagångssätt för terapi. Efter att ha bestämt sjukdomsformen ordinerar läkaren adekvat behandling av prostatit. Prostamol är förskrivet till patienter som lider av kroniska inflammatoriska processer i prostata.

Läkemedlet används inte vid akut sjukdom, men kan rekommenderas som underhållsbehandling. Därför är det inte kategoriskt rekommenderat att engagera sig i självmedicinering, eftersom prostatit kan orsaka olika komplikationer, och den akuta formen passerar lätt till en kronisk.

Prostamol Uno är en naturlig lösning och har inga allvarliga biverkningar, så det kan användas som profylax för prostata sjukdomar.

Kontraindikation för att ta Prostamol är en individuell intolerans. Biverkningar inkluderar allergiska reaktioner på läkemedlet. Mycket sällan förekommer sådana fenomen som illamående och smärta i magen.

Hur man behandlar prostatit med prostamol?

Behandling med fytopreparation är lång, minst en månad. En dag ska ta 1 kapsel, tvätta den med rent vatten. Läkemedlet tas efter måltid.

Vilken dos av läkemedlet som ska tas för behandling bestäms av läkaren. Han kan ordinera ett enkelt intag av 320 mg läkemedel per dag eller varannan dag.

Om behandling av prostatit med Prostamol inte är effektiv, behöver du se en läkare för en annan medicinering eller ta analoger av läkemedlet. Det är värt att uppmärksamma det faktum att om läkemedlet vid den första ansökan gav den förväntade effekten, och därefter finns det ingen, så kanske du står inför en falsk. När du köper ett läkemedel måste du vara uppmärksam på paketets integritet och tillgången på skyddande hologram.

Doseringen beror på faktorer som:

 • effektiviteten av behandlingen;
 • frånvaro av biverkningar
 • svårighetsgrad av symtom.

Eftersom prostamol inte påverkar leverns och njurarnas normala funktion kan det ta lång tid. Vanligtvis avbryts läkemedelsbehandling efter det att symtomen försvunnit.

Priset på drogen:

 • Prostamol Uno 320 mg kapslar 30 st. - 750 rubel;
 • Prostamol Uno 320 mg kapsel 60 st. - 1320 rubel

recensioner

På forumet kan du hitta mycket positiv feedback om behandlingen av Prostamol i den komplexa behandlingen. Många patienter noterar effektiviteten vid återställande av nedsatt urinering. Ofta finns det recensioner som efter att ha tagit profylaktiska ändamål, undviks exacerbation av prostatit eller det blev mindre frekvent.

Analoger av läkemedlet: Permixon, Prostaplant, Palprostes, Gentos, Prostacor, Peponen, Trianol, Prostopin, Tadenan och andra.

 • Prostaplant är den närmaste analoga Prostamol Uno. I sammansättningen är extraktet en serös och krypande frukt. Läkemedlet är identiskt med Prostamol och dess farmakologiska verkan och den terapeutiska effekten. Priset för 30 kapslar är 480 rubel.
 • Gentos Är ett homeopatiskt medel. Som en del av drog extrakt av Sabala, asp, hemlock, samt kaliumjodid och picrat järn. Gentos verkan är analog med pall. Priset på 40 tabletter är 400 rubel.
 • tamsulosin är den billigaste analogen av Prostamol. I dess komposition, tamsulosinhydroklorid. Läkemedlet, i motsats till analoger med naturliga komponenter, har kontraindikationer och kan inte användas under en lång period. Priset för 30 kapslar är 420 rubel.
 • Palprostes anses vara en av de bästa analogerna av Prostamol. I hjärtat av medicinen är extrakten av palmfrukter krypande. Det används av både män och kvinnor som lider av urinvägar. Indikationer för användning och effekt av droger är likartade, men läkemedlet har ett antal biverkningar.
 • Permikson har uttalade antiinflammatoriska och anti-edematösa effekter mot prostata. I kompositionen - lipidosterol extrakt av frukter Serenoa repens. Precis som Simpler finns inga signifikanta kontraindikationer och kan användas under lång tid. Priset för 30 kapslar är 825 rubel.

Prostamol Uno

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtkomponenter, anti-androgena, antiinflammatoriska och antiexudativa åtgärder.

Det används för funktionsstörningar vid urinering orsakad av BPH (godartad prostatahyperplasi).

Läkemedlets aktiva beståndsdel är extraktet av palmsapala frukter. Denna komponent hämmar effektivt framkallningen av prostatakörtelvävnad, eliminerar frekvent uppmaning att urinera, svår och smärtsam urinering, hjälper till att återställa reproduktiv funktion.

Klinisk och farmakologisk grupp

Antiinflammatorisk och decongestant. De visar antiandrogen aktivitet.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar Prostamol Uno i apotek? Genomsnittspriset ligger på 900 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet Prostamol Uno är tillgängligt i form av en kapsel för oral administrering. De har ett ogenomskinligt tätt tvåfärg röd-svart skal. Inuti är en brun vätska, som har en grön nyans, den har en karakteristisk lukt.

 • Kapseln innefattar en drog: 0,32 g av fint serrate extrakt av sågpalmetto + konstituentia (gelatin, vatten, titandioxid, glycerin, färgmedel).

Kapslarna förpackas i ett blisterpaket med 15 stycken. En kartongförpackning innehåller 1, 2 eller 4 blåsor samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakologisk effekt

"Prostamol Uno" är ett bra symptomatiskt medel mot prostata adenom. Ibland föreskrivs det som en hjälpkomponent vid behandling av kronisk prostatit och funktionella störningar i urinflödet. Läkemedlet är inte ett botemedel, det kan inte bota patologin på egen hand. Huvudfunktionen är att stoppa sjukdomsprogressionen och stoppa de obehagliga symptomen.

Kapselens vegetabiliska ingrediens påverkar prostatan i flera riktningar:

 1. Antiandrogena - testosteron omvandlas till dihydrotestosteron, återställer hormonbalansen i kroppen, förhindrar ytterligare ökning av körtelens storlek.
 2. Anti-edematous - reducerar blodkärlens permeabilitet, minskar graden av hyperemi i vävnaderna och den allmänna svullnaden i prostata.
 3. Antiinflammatorisk - stoppar utvecklingen av den inflammatoriska processen, hämmar syntesen av prostaglandiner, vilket orsakar inflammation.

Omfattande åtgärder möjliggör systematisk avlägsnande av akuta symtom på sjukdomen, dess utveckling stannar, komplikationer förhindras. Prostatakörteln ökar inte i storlek, puffiness minskar, urineringsprocessen är etablerad, dess funktionalitet normaliseras. I det här fallet finns ingen negativ effekt på sexuell lust, styrka och libido.

Indikationer för användning

Prostamol Uno användas för funktionella störningar i urinering på grund av BPH stadier I och II, såväl som i behandling av dysuri för eliminering av symptom (smärta, nattlig pollakisuri, dysuri) i kronisk prostatit.

Kontra

Enligt läkarna och resultaten av kliniska studier, har identifierats specifika kontraindikationer för användning av läkemedlet, med undantag för enskilda intolerans av de enskilda komponenterna i beredningen, vilket kan resultera i huden utslag, klåda och svullnad.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Prostamol Uno i tabletter, läkemedlet tas en gång om dagen för 320 mg.

Hur länge ska jag ta drogen? Behandlingstiden bör utse en läkare. I genomsnitt börjar den positiva effekten av att ta drogen börja efter 2 månader, når en topp - efter 3.

Biverkningar

Biverkningar är mycket sällsynta. Med långvarig användning av läkemedlet eller doseringen kan patienter uppleva illamående, kräkningar, epigastrisk smärta, en känsla av halsbränna, matsmältningsbesvär och hudutslag.

För att undvika obehagliga följder rekommenderas det inte att bryta dosen, drick produkten med mycket vatten.

överdos

Tillverkaren i anmärkningen ger inte information om konsekvenserna av överdosering av Prostamol. Oftast tolereras läkemedlet väl utan att det är farligt för hälsosjukdomar.

Särskilda instruktioner

Prostamol är ett botemedel mot prostatit, som har förmågan att samtidigt hämma ytterligare progression av prostata adenom och att döda den prostata skadliga inflammatoriska processen. I detta fall påverkar Prostamol Uno inte plasmakoncentrationen av prostataspecifikt antigen, provocerar inte en minskning av blodtrycket och strider inte mot sexuell funktion.

Prostamol är kompatibel med någon behandling för prostatit. Kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion med andra läkemedel har inte identifierats.

Man bör komma ihåg att läkemedlet minskar allvarlighetsgraden av symptom på prostataadenom och förhindrar ytterligare tillväxt av vävnader, men eliminerar inte dess hyperplattade dimensioner.

Prostamol påverkar inte hastigheten på motoriska och mentala reaktioner, förmågan att köra fordon och engagera sig i aktiviteter som kräver ökad koncentration.

Droginteraktioner

Prostamol går bra med andra droger. Det finns inga beskrivningar av de negativa konsekvenserna som uppstår när de kombineras med andra droger.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av män som brukade ta Prostamol Uno:

 1. Artem. För mig nu 65 år har en prostatit definierat eller bestämt år 25-30 tillbaka. Har registrerat en prostomol. Periodiskt drack jag det och hela kursen och lite. Effekten var inte. Och nu började man igen dricka, det blev ännu värre, det fanns smärtor med urinering, utflykterna på toaletten blev frekventa, det fanns rez. Effekten av att ta detta läkemedel observerades inte (förutom försvagning förra gången) och kostnaden är nästan upp till 1000 r. har blivit sann!
 2. Alexey. Det var inte alltid positivt för vår medicin, men det började dricka omedelbart, när det släpptes. Jag tog allt enligt instruktionerna. Resultatet tillät inte att vänta länge, det blev lättare redan om ett par dagar. Jag rådades av vänner att titta på en video om detta läkemedel, köpa och ta det utan att rådgöra med en läkare, men jag vågade inte. Jag gick för att se en urolog och ångrade inte det. Där kunde jag svara på alla frågor och förklarade att förutom läkemedlet behövs ytterligare terapeutiska förfaranden. Nu mår jag bra, men jag dricker regelbundet medicin för profylax.
 3. Paul. Ett bra läkemedel. De tog sin far från en prostatit, började hjälpa redan under den andra veckan av användning, och parallellt tog han ingenting. Så, så att de inte pratar om prostata, motiverar det sitt värde.

analoger

Import och ryska analoger av Prostamol är sådana synonyma droger, för vilka det kan ersättas:

 • Palprostes;
 • Permikson;
 • Enkel Urgenin;
 • Unoprost;
 • Prostaker;
 • Prostakur;
 • Prostol;
 • Prostaplant;
 • Adeno-Rietz.

Producerad ersättningsverktyg för åtgärd, som har en skillnad i komposition men skiljer sig inte åt i effekterna:

 • Garbeol;
 • Ipertrofan;
 • Poldanen;
 • Gentos;
 • Tadenan;
 • Prostalad;
 • Vitaprost-tabletter, suppositorier - inhemska;
 • Vitaprost Plus är en rysk analog;
 • Vitaprost Forte är en rysk analog;
 • Tadimaks;
 • Prostatofit;
 • prostatilen;
 • Afala (kostar mindre);
 • Prostanol;
 • Prostaplan Forte;
 • prostanorm;
 • Prostalad;
 • Prostamed;
 • Prostatin;
 • Prostalin;
 • Prostatinol;
 • Prostaton.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för Prostamol Uno kapslar är 3 år från tillverkningsdatum. Förberedelsen bör förvaras i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur som inte överstiger + 25 ° C.

Effektiviteten av läkemedlet för prostatit "Prostamol"

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som åtföljs av en minskning av sexuell funktion, smärta vid urinering och andra problem. Beroende på arten av sjukdomsförloppet ordinerar läkaren piller i kombination med övningar och procedurer. Mycket populärt är drogen "Prostamol", som har positiva recensioner från män och godkänts av kvalificerade läkare. I denna artikel kommer vi att berätta mer om vilken typ av läkemedel, ett botemedel mot prostatit "Prostamol" effektivt och vad man ska titta på sin mottagning.

Indikationer för att ta drogen

"Prostamol" kan användas för att förhindra prostatit och dess behandling. Ofta föreskrivs det i samband med andra piller. De viktigaste indikationerna för att ta drogen kan vara:

 • Adenom av prostata;
 • Inflammation av prostata;
 • Brott mot sexuell funktion;
 • Problem med urinering;
 • Smärta i ljummen eller perineum.
Medicin för prostatit "Prostamol"

Läkemedlet är ordinerat av en läkare och rekommenderas inte för oberoende mottagning utan samråd, val av behandlingstid och kontroll av läkaren. Tack vare de växtbaserade kontraindikationerna minimerades dessa tabletter, vilket demonstreras av patientens feedback.

Särskilda egenskaper hos tabletter

Drogen tillhör kategorin fytopreparationer. Det liknar många män på det faktum att det fungerar snabbt och eliminerar alla obehagliga symptom, medan den har en antiinflammatorisk effekt på orsaken till sjukdomen.

Behandlingsspecialisten noterar att tablettens bästa effekt är om adenomen detekterades i de inledande stadierna. Prostaglandum används ofta för kronisk prostatit. Det är viktigt att följa alla rekommendationer från läkaren och inte bryta mot de direkta instruktionerna som är kopplade till drogen. Då kommer det under en längre tid att vara möjligt att minimera smärta, problem med att besöka toaletten och andra symptom som orsakas av sjukdomen.

Prostamol är mest effektivt i de tidiga skeden av sjukdomen

"Prostamol Uno" har en ovanlig komposition, listan över ingredienser innehåller frukterna av palm sabal fin. Tack vare dem är det möjligt att vända testosteron till dihydrosteron för att sänka aktiviteten av skadliga ämnen. Extraktet, som ligger till grund för tabletterna, hjälper till att minska problem med urinering genom att öka volymen urinproduktion och förhindra stagnation i urinblåsan.

Observera att komponenterna i läkemedlet kan förbli i blodplasman i en och en halv timme från det att läkemedlet tagits. Detta kan vara viktigt när man går igenom vissa förfaranden, till exempel genom att ta ett blodprov för att upptäcka PSA.

Mottagning av "Prostamol" och dosering

Behandling av prostatit "Prostamol" är mycket enkel och kräver inte av dig övernaturliga ansträngningar. Liksom med andra tabletter ska "Prostamol Uno" bara berusas efter samråd med en läkare och observeras under behandlingsperioden. Tabletter tar en gång om dagen efter måltid. Det är nödvändigt att svälja en kapsel utan att tugga och dricka med mycket vatten eller annan vätska, det kan vara te, juice eller kompote, men inte alkohol.

Det finns inget entydigt svar på frågan "Hur mycket ska fortsätta behandlingen", som det löser urolog, titta på positiva dynamiken i behandling och egenskaper hos patientens fysiologi. Till exempel, om vid tidpunkten för att ta läkemedlet mannen kommer att må dåligt och läkarna fann kroppen intoleranta enskilda komponenter, måste du byta ut "Prostamol Uno" på andra tabletter.

Rekommenderad dosering för Prostamol

När man talar om kontraindikationerna, som kan orsakas av "Prostamol" vid behandling av prostatit, är det nödvändigt att skilja:

 • Allergi mot komponenterna av tabletter;
 • Smärta i magen
 • Hudutslag
 • Individuell intolerans.

Fördelar med "Prostamol"

Låt oss nu försöka förstå varför män och läkare, utan förbehåll tror på "Prostamol Uno" och välja den med prostatit? Den första signifikanta faktorn är den långa tiden för läkemedel på marknaden. Det är välkänt och testat, därför orsakar det förtroende. Idag kan du hitta andra tabletter som liknar komposition och terapeutisk effekt till "Prostamol", men mindre populär. Detta beror i regel på att de nyligen har lämnat och ännu inte haft tid att bevisa sig.

Den andra faktorn är priset. "Prostamol" finns i förpackningar från 25 till 100 tabletter. Beroende på varaktighet av kursen kan du köpa ett litet paket och spara på läkemedel. Du behöver inte köpa ett pack med 100 tabletter, om du har en kort kurs och i framtiden behöver du inte ha ett läkemedel. Efter öppning av förpackningen är tablettens hållbarhet begränsad, vilket också indikerar att de inte kommer att lagras för alltid.

Den tredje faktorn är dess effektivitet. Detta läkemedel har varit på marknaden i tio år och det hjälper män av olika åldersgrupper. Den är väl lämpad för både förebyggande och behandling av urologiska sjukdomar, lindrar smärta och andra symptom som har kliniskt bevisats.

recensioner

Vi systematiserade svaren från de män som tog drogen och plockade ut för dig den mest informativa och klara, så att du kunde få ditt intryck av p-piller.

"Prostamol Uno" som en effektiv fytopreparation för prostatabehandling

"Prostamol Uno" är ett anti-edematöst och antiinflammatoriskt läkemedel med anti-androgena egenskaper. Dess användning är aktuell vid komplex behandling av adenom, prostatit. Tack vare användningen av läkemedlet Prostamol Uno är det möjligt att stoppa edematösa processer, minska proliferation och ökning av prostatavävnad.

Sammansättning och form av frisättning

För beredning av denna lösning används extraktet av småfilt sabal. Läkemedlet tillverkas i kapslar om 320 mg.

beskrivning

"Prostamol", som används för prostatit, är ett oumbärligt och effektivt botemedel mot fytopreparationer, som har förmåga att påverka metabolism i prostatakörteln. Med hjälp är det en korrigering av urodynamiken. Användningen av läkemedlet är indicerat för kränkningar av urinering, när prostatit och prostata adenom utvecklas. Det tar bort inflammation, svullnad, har antiandrogena och vasoprotektiva egenskaper.

På grund av den antiandrogena egenskapen, efter applicering av "Prostamol Uno" omvandlas testosteron till dihydrotestosteron. Den senare bidrar i sin tur till att syntetisera protein i prostatakörtelns celler och förhindrar deras proliferation.

"Prostamol Uno" minskar produktionen av prostaglandiner, på grund av vilken vävnadsvullnad försvinner och peristaltiken i urinvägarna normaliseras.

Med de antiinflammatoriska egenskaperna hos läkemedlet stannar ytterligare tillväxt och ökning i prostatakörteln.

Princip för verksamheten

Med hjälp av denna fytopreparation är det möjligt att mjukt korrigera prostata dysfunktion. På grund av dess icke-frätande effekt är spänningsstatusen för organismen utesluten. Trots den lilla och gradvisa inverkan har "Prostamol Uno" visat sig från den bästa sidan. Drogen har många positiva recensioner från personer som har stött på effektiviteten vid behandling av urologiska sjukdomar.


Med hjälp av läkemedlet regleras produktion av ett tillräckligt antal manliga hormoner för normal funktion hos de urogenitala organen. "Prostamol Uno" har en positiv effekt på diurese, vilket har en positiv effekt på njurfunktionen. Efter hans tillträde förbättras tillståndet av prostats muskler, vilket i sin tur förhindrar stillastående processer i orgeln. Således behandlas kronisk prostatit och andra typer av inflammation med större effektivitet. Användningen av läkemedlet skyddar prostatakörteln från patogener.

vittnesbörd

De uttalade anti-edematösa, vasoprotektiva, antiinflammatoriska egenskaperna hos läkemedlet bidrar till en minskning av permeabiliteten hos kärlens väggar. Demonstration av hög androgen aktivitet "Prostamol Uno" hjälper till i kampen mot kronisk prostatit, prostata hyperplasi av I-II grader. Dessa patologier åtföljs av problem med urinering, svåra smärtsymptom och nattlig pollakiuri.

Kontra

Användning av läkemedlet indikeras för olika åldersgrupper. Förekomsten av andra sjukdomar spelar ingen betydande roll. Läkemedlet har inga kontraindikationer. Men från dess användning är det nödvändigt att avstå från personer med individuell intolerans mot läkemedlets huvudsakliga aktiva substans och färgämne, eftersom det kan finnas negativa fenomen i form av allergiska utslag, kliande hud. Ibland kompletterar dessa manifestationer allergisk rinit eller bihåleinflammation.

Metod för applicering

"Prostamol Uno" tas en kapsel en gång om dagen efter måltiden. Det tuggas inte och tvättas med en liten mängd vatten. Det är bättre att ta det samtidigt, helst på kvällen.

Frågan om ansökans varaktighet är överens med den behandlande läkaren. För det första beror det på sjukdoms svårighetsgrad, dess kurs. Det finns ingen tidsgräns. Symptomologin hos sjukdomen försämras vid ungefär den 6: e veckan då läkemedlet tas. Uppnå maximal effekt är möjligt om 3 månader.

Den gemensamma administreringen av det beskrivna läkemedlet med andra droger är tillåtet, eftersom inga kliniska manifestationer observeras.

När man tar mediciner är det viktigt att överväga att det är avsett att hjälpa till att lindra den uttryckta symptomen på prostatahyperplasi, men det kan inte hjälpa till att minska dess storlek.

överdos

Hittills har det inte förekommit några fall av överdosering av fytopreparation, därför finns det inga uppgifter om möjliga manifestationer som överstiger den rekommenderade nivån av läkemedelskoncentration i kroppen.

Biverkningar

Att ta drogen orsakar inte uppenbara biverkningar, och de händer mycket sällan. Bland de vanligaste negativa reaktionerna är:

 • en allergisk reaktion i form av nässlor, klåda och utslag;
 • smärtsam symtomatologi i den epigastriska regionen, uppenbarad av obehag, illamående, halsbränna och buksmärtor.

Tips för användning

"Prostamol Uno" är ett hjälpmedel för behandling. För att uppnå maximal effektivitet är långvarig användning nödvändig.

Vid allergier och andra biverkningar är det nödvändigt att informera den läkare som kommer att förskriva läkemedlet från gruppen analoger.

Inledningsvis föreskrivs den första behandlingen med läkemedlet. Det varar 1 månad. Därefter krävs en paus och vid behov rekommenderas följande behandling. Med ett adenom och frekventa manifestationer av hennes symtom kan läkaren rekommendera konstant användning av medicinen.

Läkemedlet är inte förskrivet till kvinnor, det är kontraindicerat för behandling av barn, det kombineras med nästan alla läkemedel, eftersom det har en naturlig grund.

Användningen av "Prostamol Uno" för förebyggande av prostatit

I avsaknad av symptom på prostatit är det olämpligt att använda denna fytopreparation. Det kommer inte att skada, men det kommer att vara till liten nytta. I de flesta fall föreskrivs denna åtgärd som en hjälp vid förhöjningar av urologiska sjukdomar. Dess effektivitet fördubblas om andra läkemedel och minst en folkrecept läggs till den.

Användningen av "Prostamol Uno" är motiverad under eftergivandet av den kroniska banan av prostatit. Det finns en gynnsam effekt på prostata, vilket hjälper till att undvika utseende av neoplasmer i den. Läkemedlet är föreskrivet för brott mot processen med urinering och förtryck av prostatakörteln.

analoger

Om en allergi inträffar under administrering av Prostamol Uno kan läkemedlet ersättas med ett liknande medel. De har en liknande effekt, men vissa särdrag är också karakteristiska för läkemedel.

"Prostamed"

Detta läkemedel används som en komplex terapi för behandling av prostatahyperplasi i I-II-graden. Med hjälp av dessa elimineras följande symtom:

 • frekvent och smärtsam urinering
 • ständig uppmaning att gå på toaletten.

Läkemedlet är ordinerat för akut och kronisk stadium av sjukdomen. En särskiljande egenskap och särdrag av läkemedlet är dess komposition - pumpa frön, goldenrod extrakt, asp blad. Användningen av Prostamed är kontraindicerad hos personer som är känsliga för salicylater.

"Sitoprostat"

Denna åtgärd används som ett speciellt tillskott till kosten av män som lider av prostata adenom. Det rekommenderas också för dem som har förändringar i prostatakörteln i samband med åldern. Användning av läkemedlet normaliserar genitourinary sfärens arbete. "Sitoprostat" innehåller fytosteroler.

"Prostatilen"

Detta läkemedel används för att behandla kronisk prostatit, prostata adenom, åldersrelaterade förändringar, manlig infertilitet. Vid eventuella allergiska manifestationer. Det rekommenderas inte för personer med ökad känslighet för dess komponenter. Den består av en beredning från prostata av sexuellt mogna tjurar.

"Prostanorm"

Med hjälp av detta läkemedel behandlas kronisk prostatit, inflammation avlägsnas och urineringens funktion normaliseras. Strukturen av "Prostorma" inkluderar St John's wort, goldenrod, lakritsrot, echinacea. Läkemedlets effektivitet ökar med gemensam användning med läkemedelsbehandling, samt med samtidig användning av fysioterapiprocedurer.

Priset på en fytopreparation beror på hur många kapslar finns i förpackningen (30, 60, 90 stycken). Följaktligen varierar det mellan 650 och 1800 rubel.

Läkemedlet ges ut utan receptbelagt läkemedel. Men det är inte rekommenderat att köpa det utan att rådfråga en specialist. Självmedicin, även genom fytopreparationer, kan leda till oönskade följder och komplikationer av sjukdomen.

Prostamol Uno: en kort beskrivning

"Prostamol Uno" är en bredspektrumfytopreparation, vars huvudsakliga funktion är att normalisera urinering och förhindra prostataförstoring. Det huvudsakliga användningsområdet för läkemedlet är lindring av sjukdomen och eliminering av symptom på prostata adenom.

Men lätt portabilitet, god kompatibilitet med andra droger, är bristen på uttalade biverkningar, ingen missbruk och möjligheten att långvarig användning får vara "Prostamol-Uno" lämpliga åtgärder för att förbättra livskvaliteten hos patienter med BPH.

Detta läkemedel verkar direkt på sjukdomens symtom. Läkemedlet kan inte vända den patologiska processen och återställa den reproduktiva funktionens hälsa. Därför har läkemedelsproducenter upprepade gånger böts för felaktig reklam, där "läkemedlet aktivt används för behandling".

Efficacy Prostamol baserat på ett extrakt av frukterna av Såg Palmetto (Serenoa Repens), en aktiv substans formulering som minskar produktionen av androgen dihydrotestosteron (DHT), som är en orsak till prostatavävnadstillväxt genom att binda till cytoplasmatiska androgenreceptorer.

Huvudkriteriet för valet av droger, som inkluderar Sabal Palmfrukterna, är:

 • ingen risk för försämring av erektilfunktionen
 • uppkomsten av ejaculatoriska störningar;
 • minskning av inflammationsnivån.

Mottagning "Prostamol Uno" saktar utvecklingen av godartad prostatahyperplasi, återställer reproduktiv funktion och lindrar symtom som frekvent och smärtsam urinering.

Hur lång tid tar det att ta Prostamol Uno och hur mycket det kostar för att bota dem prostatit: Svaren på dessa frågor finns i recensionerna.

Trots det faktum att Prostamol är ett adjuvans vid behandling av adenom, bör upptagandets längd vara ganska lång.

Hur man tar "Prostamol Uno": Efter att ha ätit inuti en gång, utan att tugga, drick lite vatten. Det kan ordineras en gång om dagen för 160 mg eller 320 mg, beroende på toleransen för läkemedlet. Vid biverkningar eller allergier måste läkaren välja ett annat medel.

Den första behandlingen med läkemedlet varar en månad, efter en paus kan flera upprepade kurser förskrivas. Om symptomen på prostata adenom har börjat dyka upp igen, kan läkaren rekommendera att byta till ett konstant intag av läkemedlet.

Från förpackningen av kapslar i förpackningen beror på hur mycket Prostamol kostar:

 • packning av 30 kapslar med 320 mg kostar från 590 till 760 rubel;
 • Kostnaden för packning av 60 kapslar 320 mg varierar omkring 1000-1200 rubel.

När du köper drogen, glöm inte att vara uppmärksam på paketets integritet och tillgången på skyddande hologram för att skydda dig mot förfalskningar.

Reklamkampanjen för drogen är mycket allvarlig, "Prostamol-Uno" har fått enorm popularitet, men det är väldigt svårt att hitta recensioner om det. Den enda förklaringen är känsligheten hos det problem som läkemedlet riktas mot.

Efter behandling av patienter med urin kvalitet subjektivt förbättrades med 60%, var frekvensen reduceras brådskande till 4 - 6 gånger, nästan alla patienter försvann känsla av ofullständig tömning av blåsan, och det genomsnittliga värdet av kvarvarande urin reducerades med 70%.

Generellt kan några recensioner om "Prostamol Uno" delas upp i två lika delar:

 • Patienter med diagnos av BPH, som kände sin fördelaktiga effekt;
 • Patienter som inte kände några förändringar vid upptagandet.

Vissa patienter som använde Prostamol hade fall av allergi mot drogen och sänkning av blodtrycket, som speciella fall av kroppens reaktion på växtkomponenten i läkemedlet.

Det måste emellertid understrykas att "Prostamol Uno" endast minskar manifestationen av adenom, men behandlar inte det. Dessutom, som svar på frågan "Do Prostamol Hjälper vid prostatit", det måste sägas att läkemedlet skulle kunna normalisera urin funktion, och därmed ta bort obehagliga och smärtsamma symtom, men bota sjukdomen inte kan. Och kom ihåg att innan du använder, bör du läsa instruktionerna för att använda Prostamol Uno och kontakta din läkare.

Effektiviteten av prostatitbehandling med användning av Prostamol Uno

Enligt medicinsk data hotar bristen på adekvat behandling av prostatit i akut eller kronisk form till män påbörjandet av fullständig infertilitet på grund av förlust av spermobilitet. Det är extremt viktigt i tid att identifiera de första tecknen på sjukdomen och börja en terapeutisk kurs. Läkemedlet Prostamol hjälper till att minska de smärtsamma symptomen, normaliseringen av urinsystemet på kort tid.

Innehållet i artikeln

Beredningens egenskaper

Prostamol avser läkemedel baserade på växtkomponenter och används framgångsrikt för behandling av urologiska patologier. Många kliniska studier har visat att tagande av denna medicinering kan utesluta behovet av kirurgisk ingrepp i de inledande faserna av utveckling av godartad prostatahyperplasi (BPH).

På Prostamol uno är recensionerna mycket positiva både hos patienter och läkare. Popularitet beror på det faktum att det är tillverkat på basis av växtextrakt och innehåller inte hormoner och antibiotika som vanligtvis föreskrivs för prostatit.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet Prostamol Uno produceras av det tyska farmakologiska företaget Berlin-Chemie AG / Menaryini Group. Förpackningar med 15, 30 och 60 ovala kapslar belagda med en fettlöslig beläggning framställs.

Den grundläggande aktiva ingrediensen är ett extrakt av krypande palmfrukter, som innehåller en stor mängd fytosteroler. Varje kapsel innehåller 320 mg alkoholhaltigt växtextrakt. Dessa substanser är utformade för att förhindra cancer genom att minska mängden absorption av kolesterol i tarmen. Som hjälpämnen är: renat vatten, titandioxid, glycerol, färgämnen, fetter, tanniner, enzymer. Kompositionen anses vara mycket effektiv, vilket bekräftades av kliniska studier och medicinsk praxis.

Prostamol produceras i form av stearinljus av ett läkemedelsföretag. Användningen av läkemedlet i denna form anses vara det snabbaste sättet att uppnå den önskade koncentrationen av den aktiva substansen på grund av nära tillträde till källor till inflammation.

Det är mycket sällsynt att formen av läkemedlet är tablett. För närvarande är denna typ av växtekstrakt inte praktiskt ordinerat av urologer. När man använder Prostamol uno löser sig tabletten väldigt lång och absorptionen sker därför mycket långsammare än med läkemedlets flytande form.

Användning av läkemedlet Prostamol uno har en anti-dysursyra, antiinflammatorisk effekt. Läkemedlets effektivitet ligger i det faktum att biologiskt aktiva komponenter minskar inflammatoriska processer i prostata, lindrar svullnaden i körteln, har positiv inverkan på erektil förmåga.

Farmakologisk aktivitet

När växtextraktet administreras oralt absorberas de aktiva substanserna snabbt in i väggarna i magen och efter 1,5 timmar uppnås maximal koncentration i blodserum.

Prostamol uno med prostatit visar samma hög effekt av behandling som i BPH. Läkare förklarar detta genom det faktum att hormonet dihydrotestosteron är involverat i bildandet av prostata adenom, som i sin tur bildas av testosteron. I denna sjukdom störs androgenernas balans. De aktiva beståndsdelarna av vegetabiliskt ursprung som finns i tabletterna saktar processen för hormonomvandling och därigenom hämmar spridningen av de drabbade kötelösvävnaderna.

Effekt av växtextrakt

Om prostamol hjälper till med prostatit i ett visst fall, kommer endast den behandlande läkaren att kunna berätta. Otydlighet ligger i det faktum att urologiska patologier förekommer med individuella egenskaper hos varje patient. Dessutom noterar urologer att den största effekten observeras i situationer då behandlingsförloppet ordinerades vid sjukdomens inledande skede.

Prostamol uno med kronisk prostatit måste nödvändigtvis vara en del av en långsiktig övergripande behandlingskurs. Positiv återkoppling från läkare beror på det faktum att läkemedlet, som påverkar foci av inflammatoriska processer i könkörteln, hindrar inte komponenterna i läkemedlet libido hos den urologiska patienten. Som medicinsk praxis visar, efter två behandlingskurser med hjälp av Prostamol, återvinns patienterna fullt ut. Tillsammans med detta slutar medicinsk övervakning inte för att ständigt övervaka hälsan.

Det finns följande positiva effekter från användningen av Prostamol:

 • tillväxten av den drabbade prostatakörteln saktar
 • Förekomsten av symtom som kännetecknar urologiska patologier (nocturi, dysuri, oförmåga att helt tömma blåsan) minskar;
 • antiinflammatorisk effekt
 • vasoprotektiv effekt, som består i att minska svullnaden i könsorganet;
 • smärtsamma förnimmelser i perineum, ljumskare, anus;
 • Den naturliga kompositionen har ingen destruktiv effekt på lever och njurar.

Indikationer och kontraindikationer

Det är oerhört viktigt att komma ihåg att ta något läkemedel bör överenskommas med läkaren. Det är strängt förbjudet att engagera sig i självmedicinering vid diagnos av urologiska patologier. Urval och recept på droger på eget initiativ ökar risken för försämring av sjukdomsförloppet. Dessutom, om terapin är inkorrekt, kommer det att bli nödvändigt att ta antibiotika av aggressivt inflytande.

Prostamol indikeras av en urologisk patient med följande symtom:

 1. Dysursjukdomar - En känsla av att brinna och brinna i urinröret, enuresis (nattfrivillig urinering).
 2. Diagnos av godartad neoplasma i prostatakörteln.
 3. Utvecklingen av prostatit i kronisk form.
 4. Svullnad i könsorganen.

Med hänsyn till kompositionen baserad på växtkomponenter kännetecknas preparatet av en ofarlig och sparsam effekt på kroppen. I Prestamol uno finns det bara en kontraindikation, och den består i den individuella intoleransen av medicinens urologiska sjukdomar. Detta faktum bekräftas inte bara av resultaten av kliniska prövningar, men också av recensioner av män som tar drogen. Även om tillståndet saknades av någon positiv förändring i samband med patologin för toxiska effekter uppenbarades det inte.

Prostamol utan biverkningar är minimala, vilket inte bryter patientens vanliga sätt att leva. I närvaro av en individuell intolerans mot läkemedlet kan allergiska reaktioner utvecklas i form av hudutslag, klåda.

Det är extremt viktigt att följa medicinska rekommendationer och dricka kapslar, tabletter med mycket destillerat vatten för att undvika irritation av tarmslemhinnan och efterföljande smärta i magen och kräkningar.

Behandlingsschema

Innan du får Prostamol Uno måste instruktioner för användning läsas. I varje förpackning finns en detaljerad beskrivning av läkemedlet, indikationer för användning. I Prostamol kommer instruktionerna att berätta hur man dricker kapslar eller tabletter ordentligt av en urologisk patient.

Den normala terapeutiska kursen innefattar långsiktig användning av läkemedlet. Baserat på medicinsk praktik uppvisar minskningen av smärtsamma symtom efter 1,5 månaders prostamol, och det mest uttalade resultatet av behandlingen kan detekteras efter 12 veckor.

Som regel utser urologer patienter att ta 1 kapsel per dag efter måltiden. Av särskild vikt är metoden att ta drogen. Kapslar eller tabletter ska vara fulla och med mycket vatten. Om det tuggas, kommer processen för absorption av aktiva beståndsdelar att sakta ner och följaktligen minskar effektiviteten av behandlingen på grund av neutraliseringen av verkan av Prostamol med den sura miljön i magen. Det rekommenderas att ta drogen samtidigt för att upprätthålla en konstant nivå av den erforderliga koncentrationen av växtämnen.

Varaktigheten av behandlingstiden väljs individuellt av den behandlande läkaren, med hänsyn tagen till de särskilda egenskaperna hos urologiska patologin hos män. I genomsnitt varar den första kursen en månad, sedan en paus i två veckor. Urologen bedömer sjukdomsdynamiken och utser en andra kurs.

Det bör förstås att vid behandlingen av prostatit med prostamol uno är det möjligt att minska sjukdomsprogressionen. Detta läkemedel påverkar inte förstörelsen av provokare av urologisk patologi. Och vid behandling av prostata adenom av godartad karaktär suspenderas tillväxten av den drabbade vävnaden, men antalet tumörbildande enheter minskar inte.

Droganaloger och jämförande kostnader

Inte alla urologiska patienter kan närma sig den vegetativa beredningen Prostamol Uno på grund av eventuella allergiska reaktioner. Dessutom varierar genomsnittspriset för en fytopreparation från 650 rubel för 30 st. upp till 870 rubel beroende på bostadsområde. Behandlingen i genomsnitt kan vara 2-3 månader, vilket innebär att användningen av denna medicin i allmänhet är ganska dyr och inte varje urologisk patient kan vara tillgänglig.

Av dessa skäl bör du bekanta dig med analoger av läkemedel som har liknande egenskaper: