Huvud
Analyser

Instruktion för användning av läkemedlet Prostamol för behandling och förebyggande av prostatit hos män - komposition och pris

En av de mest känsliga organen i den manliga kroppen är prostatakörteln. Vid en viss ålder upplever många män problem med det: inflammation, tumörer, tumörer. Den vanligaste sjukdomen är prostata adenom. Vid 1: e och 2: a stadiet är behandling med ett läkemedel som Prostamol effektivt - vars användning kommer att rådas av en läkare. Läkemedlet säljs i form av kapslar, tabletter och rektala suppositorier.

Vad är Prostamol

Det är ett läkemedel av vegetabiliskt ursprung, som används för att behandla inflammation i prostata (godartad prostatahyperplasi). Läkemedlet syftar till att avlägsna symtom på sjukdomen. Den aktiva komponenten har antiinflammatorisk effekt, minskar puffiness, förhindrar organets tillväxt. Läkemedlet används både i komplex behandling av prostata och i monoterapi. För att uppnå maximal effekt rekommenderas användning av Prostamol under lång tid.

Farmakologisk aktivitet

Den terapeutiska effekten av läkemedlet beror på dess växtkomposition. Prostamol används för urineringstörningar, vilket är en följd av godartad prostatahyperplasi. Tack vare egenskaperna hos fytopreparationer har den följande helande effekt på den manliga organismen:

 1. Främjar inhibering av tillväxt och en ökning av prostatakörteln. Vid långvarig användning minskar allvaret av patologiska symtom: smärtsamma känslor, ansträngning med urinering, känslor av oförvecklad blåsan, dysuri, nocturi.
 2. Ökar volymen av urinering, normaliserar urinflödet. Att undertrycka aktiviteten av aromatas hjälper till att sakta ner proliferationen. Påverkar inte den hormonella bakgrunden. Maximal koncentration i blodet uppnås efter 1,5 timmar efter intag.

struktur

Kapslar Prostamol innehåller den aktiva substansen - ett extrakt (alkohol) av frukterna från den krypande palmen Serenoa repens. Den har anti-dekongestant, anti-proliferativ, antiandrogen, antiinflammatorisk effekt på prostatakörteln. Extrahera den fördelen att det är ännu med långvarig användning inte bidrar till minskning av libido, har ingen effekt på potensen, libido, plasmakoncentrationen av prostataspecifikt antigen och könshormoner. Hjälpämnen:

 • titandioxid;
 • järnoxid svart;
 • glycerol;
 • succinylerad gelatin;
 • färgämne Ponceau;
 • renat vatten.

Typ av problem

Produkten framställs i form av mjuka gelatinkapslar, vilka skyddas av ett tvåfärgigt svart och rött ogenomskinligt skal, som har en oval form. Inuti finns en grönbrun vätska med en karakteristisk lukt - detta är ett utdrag av en krypande palm. En kapsel innehåller 320 mg alkohol extrakt. Prostamol tabletter är förpackade i 15 delar i blåsor. En kartong kan innehålla 2 eller 4 termoplastiska förpackningar. Prostamol ljus säljs i 30 stycken i ett kartongförpackning tillsammans med bruksanvisningar.

Indikationer för användning

Prostamol är inte ett läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Användningen syftar till att eliminera godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2. Fytopreparation eliminerar symptomen på dysuri: nattlig pollakiuri, upprörd urinering, smärtssyndrom. Läkemedlet visade sig väl i komplex terapi vid behandling av kronisk prostatit.

Läkemedlet beror på tecken och symtom på manifestationen av de ovan nämnda sjukdomarna, utan att minska prostatakörteln. När terapin börjar i tid, behåller mannen potensen, förhindrar vidare utveckling av patologier som bildning av stenar i blåsan, inflammation i prostata och njurar. Läkemedlet blockerar kombinationen av prostaglandiner, som påverkar urinvägsaktiviteten, stärker kärlen, normaliserar urinflödet, tar snabbt bort smärta.

Instruktioner för användning Prostamol Uno

Varaktigheten av behandlingen med extraktet av en palmkramningsinstruktion är inte tydligt reglerad. Det indikeras bara att läkemedlet tas minst en månad en gång per dag (320 mg) eller två gånger (160 mg). Det har visats att en stor dos av behandlingseffektivitet inte påverkas. Redan efter den första månaden bestämmer doktorn på grundval av resultaten av undersökningen av patienten hur mycket mer att ta Prostamol, oavsett om det finns en positiv dynamik. Som regel manifesteras den uttryckta effekten efter 2-3 månader. För att förhindra återkommande sjukdom kan en läkare tilldelas en andra kurs.

kapslar

Du bör bara dricka Prostamol efter måltid. Om du tar kapseln på tom mage kan du uppleva illamående och till och med kräkas. Det är lämpligt att ta p-piller en gång om dagen på samma tidpunkt på dagen. Kapsel kan inte tuggas, för att inte bryta mot dess integritet, annars kommer läkemedlet att snabbt lösas upp i magen innan det når prostata. Tabletten ska sväljas med mycket vatten.

ljus

Rektala suppositorier Prostamol kännetecknas av en snabbare effekt på prostatakörteln. Stearinljuset placeras i analöppningen en gång / dag före sänggåendet. Varaktigheten av behandlingen med suppositorier bestäms av läkaren individuellt. Urologernas kommentarer om huruvida Prostamol hjälper till i form av suppositorier är diametralt motsatt. Vissa tror att de endast är effektiva som förebyggande åtgärder, medan andra tror att suppositorier ger bättre resultat för behandling av kronisk prostatit jämfört med kapslarna Prostamol.

Biverkningar

Om du vet hur du ska ta Prostamol Uno, följ dosen och rekommendationerna från en läkare, så kommer det inte att finnas några biverkningar från att ta en fytopreparation. Mycket sällan utsätts patienter för allergiska reaktioner på komponenterna i läkemedlet (klåda, nässelfeber, Quinckes ödem) och med sänkt blodtryck. Med individuell intolerans av den aktiva substansen kan obehag i matsmältningsorganet noteras i form av halsbränna eller illamående. Dessa fenomen kan uppstå även om kapseln är full i en tom mage.

Användningen av fytopreparationer i stora doser leder inte till överdosering. Läkemedlet kombineras perfekt med andra läkemedel som ingår i komplex behandling av prostatakörteln. Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra fordon, arbeta med komplexa mekanismer eller någon annan aktivitet som kräver koncentration av uppmärksamhet. Även om det är en örtberedning, behöver du inte förskriva det själv, för att inte skada din hälsa.

Kontra

Den huvudsakliga och enda kontraindikationen för användningen av fytopreparationer är överkänslighet mot läkemedlets ingredienser. Var medveten om att kapslar, tabletter och stolpiller Prostamol endast användas på de två första stegen i godartad prostataförstoring. Läkemedlet är inte kunna leverera en man från adenom, och bara underlätta patientens tillstånd, så som den primära behandlingen är de sällan utses. Ofta kompletterar växtberedningen endast komplex terapi. I svåra skeden av sjukdomen är någon form av prostamol värdelös.

Analoger av prostamol

Farmakologisk industri erbjuder män flera strukturella analoger av Prostamol Uno. Alla liknande läkemedel har en terapeutisk effekt på prostata. Läkemedel produceras, både av utländska och inhemska producenter. Ryska analoger har en lägre kostnad, men priset minskar inte den terapeutiska effekten. De bästa analogerna av Prostamol:

 1. Permikson. Skapat på basis av ett utdrag av krypande palmfrukter. Har anti-edematös, antiinflammatorisk effekt. Framställd av det franska läkemedelsföretaget i form av tabletter och kapslar.
 2. Prostaplant. Fytopreparation med den aktiva komponenten - extrakt av serenoidkrypning. Verkningsmekanismen är identisk med Prostamol. Tillverkaren är Tyskland.
 3. Vitaprost. Den ryska analogen Prostamol med en aktiv komponent är ett extrakt av prostatan av animaliskt ursprung. Det verkar på ett bakteriellt enzym, vilket leder till att mikrober dör. Framställd i form av suppositorier.

Hur mycket kostar det?

Prostamol Uno (Tyskland) hör inte till dyra läkemedel. Det är lätt att hitta i ett apotek eller köpa från en onlinebutik. Om du beställer flera paket av fytopreparation under hela behandlingsperioden samtidigt, kommer inköpet att vara billigare än via apoteksnätet, även med kostnaden för leverans. Medelpriset på läkemedlet i Moskva-regionen är 700 rubel för 30 kapslar 320 mg. Kostnaden för 60 stycken kommer att vara ca 1240 rubel. Packning 90 kapslar kostar ett genomsnittligt pris på 1.750 rubel.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Prostamol Uno: Sammansättning och bruksanvisning

Prostamol Uno är ett botemedel mot växtkomponenter. Läkemedlet rekommenderas för män med prostata problem. Medikamenter minskar nivån av serum-PSA (prostataspecifikt antigen) till det optimala värdet.

Den officiella instruktionen för Prostamol Uno finns i produktförpackningen. Produkten är tillgänglig i en kartong med fyra plattor med 15 kapslar vardera. Till salu finns kopior med en eller två plattor.

Prostamol Uno påverkar starkt den manliga potensen och har en antiinflammatorisk effekt. Experter rekommenderar att man tar det för att förhindra manliga könsorganssjukdomar, liksom problem med styrka.

Medicinen är gjord i form av kapslar som består av två färger (röd och svart). Kapseln är löslig, tät.

Tabletter för oral administrering. Deras innehåll har en specifik lukt, färgen är brun. En tablett innehåller 320 milligram sabalumpalmakoncentrat, detta är huvudkomponenten.

struktur

 1. glycerol;
 2. gelatin är succinylerad;
 3. titandioxid;
 4. färgämne ponso 4R;
 5. renat vatten;
 6. svart järnoxid.

Medicinska ljus

Läkare ordinerar ofta läkemedel i form av ljus, eftersom de har den snabbaste åtgärden. Använd ett stiftpiller per dag. I händelse av försummade fall kommer emellertid en sådan behandling inte att vara effektiv.

Inträdesförloppet bestäms av läkaren och kan variera från några dagar till månader. Stearinljus har exakt samma effekt som tabletter.

Lagringsregler

Tabletter bör skyddas från barn. Håll dig borta från solljus, vid temperaturer från +1 till -25 grader Celsius, på en torr plats.

När man observerar lagringsreglerna behåller läkemedlet sina egenskaper i tre år. Var noga med att lagra den korrekt, enligt instruktionerna i handboken.

vittnesbörd

Experter rekommenderar att män tar drogen i följande fall:

 1. minskat respons på inflammation;
 2. inflammation i prostata
 3. dysuri;
 4. kronisk prostatit.

Kontra

Prostamol Uno är helt ofarligt och grundar sig på naturliga komponenter. Därför har han bara en kontraindikation - individuell intolerans av någon komponent. I det här fallet utser doktorn en analog av läkemedlet.

Före användning rekommenderas det att rekommendera en specialist. Försumma rekommendationer från den behandlande läkaren är inte nödvändiga. Patienterna kan också kontakta apotekare på apoteket.

Analoger och pris

Medelpriset för Prostamol Uno är en av de billigaste, varför vissa människor köper ryska analoger av drogen. Priset på pengarna är från 700 rubel.

Vad är bättre, till exempel, Prostamol eller Vitaprost att lösa till experter. Kommentarer av män som genomgår behandling har en motsägelsefull åsikt.

Vissa har biverkningar, men så småningom får de det önskade resultatet i slutet av behandlingen. Någon går igenom kursen helt utan att stöta på biverkningar.

Jämförelse med simplanten

Prostaplant och Prostamol Uno kämpar med sjukdomar i prostatakörteln. Båda drogerna är bra för svullnad och inflammation. Båda verktygen har ett bra svar från konsumenterna. Att välja det här eller det kommer läkemedelsexperter att hjälpa till. Var noga med att rådgöra med din läkare.

 1. Priset. Prostata är något billigare, från 520 rubel per paket.
 2. Effektivitet. Drogerna är likartade i praktiken, och detta bevisas inte bara av specialisternas åsikter utan även av köpare.
 3. Biverkningar och tolerans. Båda läkemedlen har god tolerans. Biverkningar är möjliga med individuell känslighet för kompositionen eller när den tas med alkohol.

Jämförelse med Permixon

Permixon säljs i tabletter och lösliga kapslar. Drogen tar bort svullnad, inflammation, eliminerar symtomen på sjukdomen.

Permixon anses vara en direkt analog av Prostamol Uno. Den enda skillnaden är att den förra är mycket svagare och innehåller mindre av den helande ingrediensen. Frågan är öppen om hur många piller som krävs innan full återhämtning.

instruktioner

 • Data om minskningen av reaktionen och förlust av koncentration på grund av medicinering är frånvarande.
 • Det fanns inga överdoser från drogen.
 • Det är förbjudet att ta med alkohol.

Doseringshastighet och applicering

Många människor förstår inte hur man tar Prostamol Uno. För korrekt mottagning är det nödvändigt att utföra det strikt på schemat utan att ändra tid. Läkemedlet används bäst efter en måltid på en strikt behandling, följ läkarens rekommendationer.

Du kan inte tugga pillerna. Kapslarna skyddas av en löslig beläggning och måste lösas upp i magen. Var noga med att dricka tillräckligt med vätska. Den genomsnittliga dosen per dag är 1 kapsel. Förpackningen kan vara mellan 30 och 90 stycken.

Tillträdesperioden kommer att utses av den behandlande läkaren. Att göra självmedicinering kan vara hälsofarligt. Var noga med att få råd från en läkare. Det är också extremt viktigt att noggrant läsa bruksanvisningen för Prostamol Uno.

Biverkningar

Biverkningar från Prostamol Uno är en sällsynt händelse. I 99% av fallen överförs läkemedlet utan problem. Biverkningar observeras endast när kompositionen är intolerant.

Om allergi inte är ett läkemedel, så är det första att göra en läkare. En kompetent specialist hjälper till att bestämma problemets art och kommer att ge en åsikt om vidare användning av läkemedlet. I form av en biverkning kan smärta i buken och illamående förekomma.

Användning av läkemedel med alkohol kan leda till irreversibla effekter. Med andra ord - Prostamol Uno och alkoholkompatibilitet är inte.

kommentarer

Läkarnas åsikter varierar, och det är därför Prostamol Unos svar har blivit blandade. Vissa experter anser att det inte är det effektivaste sättet att bekämpa prostatit och prostata adenom. Men de säger att läkemedlet är lämpligt för förebyggande.

Andra uttrycker sin åsikt för detta läkemedel. Förklara att det hjälper i kombination med andra förfaranden. Experter rekommenderar att innan du tar något, konsultera en androlog eller urolog.

Återställande tabletter Prostamol Uno: bruksanvisningar, pris och läkares recensioner

Många män utsätts för prostatit. Han ger dem mycket problem, ger obehag i det genitourära systemet, minskar livskvaliteten.

Men om du börjar behandla i tid, kan de flesta negativa punkter undvikas.

Läkemedlet Prostamol, instruktionen för användning som ges nedan, är ett botemedel som kan hjälpa till i kampen mot denna sjukdom.

struktur

Prostamol Uno är en växtbaserad läkemedel, tillverkad i mjuka gelatinösa ovala kapslar. De är täckta med ett svart och rött skal som skyddar mot ljus.

Drogen, som är inuti, har en grönbrun färg. Den innehåller ett extrakt från frukterna av serenoid (palm) krypande, även kallad Sabal. Det är det främsta härdande ämnet, som har varit känt i mer än 200 år.

Beredning Prostamol Uno

Fytosteroler, som finns i frukterna i serenia, användes för att stimulera manlig styrka, förbättra matsmältningen och hjälpa till med hosta. Men huvudämnet av dessa ämnen på kroppen upptäcktes mycket senare.

Det består i att hämma 5-alfa reduktas, ett enzym som omvandlar testosteron till hormon dihydrotestosteron, vilket främjar en ökning av antalet celler i körtelvävnad. Därför kan dess undertryckning sakta ner utvecklingen av prostatit och lindra dess symtom.

Medicinsk medicin Prostamolanvisning för användning anger ett antal positiva egenskaper:

Förutom extraktet av serenoider innefattar kompositionen av Prostamol kapslar:

 • gelatin är succinylerad;
 • svart järnoxid;
 • glycerol;
 • titandioxid;
 • renat vatten;
 • färgämne Ponce 4R.

I blisteren finns 15 kapslar, och i lådan kan det finnas 1/2/4 blister tillsammans med anvisningarna.

Indikationer för användning

Prostamol Uno ska användas för att förbättra prostatafunktionen, normalisera urinering. Den har en dubbel terapeutisk effekt:

 • hämmar processen att förstora prostatakörteln och släpper ut symtomen (dysuri, pollakiuri, smärta, känsla av ofullständig tömning, spänning under urinering);
 • normaliserar volymen urin och styrkan hos strålen.

Läkemedlet Prostamol är förskrivet:

 • i komplexet vid behandling av kronisk prostatit;
 • vid 1 och 2 grader inflammation i prostata, med ökad uppmaning, partiell tömning av blåsan, svårighet med urinflödet.

Läkemedlet som används i dessa sjukdomar ger signifikant lättnad till patienter, eftersom det är antiinflammatoriskt, anti-edematöst. Under behandlingens gång blockeras syntesen av prostaglandiner, som leder till tonus i urinvägarna.

Dessutom förstärks kärlen på grund av en minskning av permeabiliteten hos sina väggar. På grund av detta kommer utflödet av urin tillbaka till det normala, och smärtsamma känslor under resan till toaletten försvinner.

Kontra

Det förändrar inte koncentrationen av könshormoner, prostataspecifikt antigen. Dock kan patienten, som alla andra läkemedel, ha en individuell intolerans.

Det är strängt förbjudet att ta det till kvinnor som lockas till egenskaperna hos detta läkemedel för att minska testosteron och för att blockera användningen av östrogenreceptorer. Det kan inte vara full som ett tillägg för normalisering av hormonell bakgrund.

Dosering och administrering

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Prostamol tas endast efter en måltid, annars finns det illamående, vilket kan gå in i kräkningar. Kapseln sväljs hela, inte tuggas, den tvättas rikligt med vatten. Det rekommenderas inte att dricka juice, mjölk, andra vätskor medan du tar medicinen.

Varaktigheten av användningen av läkemedlet regleras inte av instruktionen. Endast den nedre gränsen definieras - inte mindre än en månad.

Den dagliga doseringen beror på kapslingsfrigöringsformen:

 • 320 mg - 1 gång;
 • 160 mg - 2 gånger.

Det är önskvärt att receptionstiderna är konstanta. Överstiga inte dosen. Den ökade volymen av läkemedlet påverkar inte resultatet.

Endast läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingen, baserat på förekomsten av positiv dynamik efter den första månaden då läkemedlet tagits. Om detta medel är lämpligt för behandling av en patient, observeras efter den andra månaden av dess applicering en märkbar terapeutisk effekt.

Efter tre månader kan du utvärdera slutresultatet. För att förhindra återkommande sjukdom, efter ett tag (ca 10-12 dagar) rekommenderas kursen att upprepas.

Läkemedlet får användas under lång tid, upp till fullständigt försvinnande av symtom. Detta är dess största fördel jämfört med liknande droger.

Även om det inte botar sjukdomen, lindrar det signifikant symtomen: det leder till normal urinering, eliminerar eller reducerar kraftigt nattkräfter, lindrar smärta.

Förutom kapslar produceras Prostamol suppositorier, instruktionerna för deras användning förklarar i detalj alla nyanser av administrationen.

Biverkningar

Om du tar Prostamol i rekommenderade doser och inte i tom mage, kommer biverkningar inte att observeras.

Vid individuell intolerans av de enskilda komponenterna i läkemedlet,

 • illamående;
 • smärta i den epigastriska regionen
 • diarré;
 • halsbränna;
 • allergier (utslag, klåda, nässelfeber).

Med sådana biverkningar i processen att ta Prostamol kapslar kan du ersätta dem med rektala suppositorier.

De har ingen irriterande effekt på magen, och det läkande ämnet börjar fungera snabbare. Samtidigt förbättras mikrocirkulationen på grund av en liten irritation av ändtarmen. Ljus ska dock inte användas för hemorrojder och andra inflammatoriska processer.

Överdosering av läkemedlet leder inte till negativa följder, hittills har inget sådant fall registrerats. Prostamol Uno påverkar inte hastigheten på mentala / motoriska reaktioner, så det kan tas även av förare av fordon.

Kompatibilitet med andra droger

Prostamol reagerar inte med andra droger, det finns inga kliniskt signifikanta fall av sådan interaktion.

Därför används den framgångsrikt i komplex behandling av patienter med antibiotika och adrenoblockerare.

Men samtidigt med sprit bör Prostamol inte.

Alkohol har diuretika egenskaper och främjar snabb utspädning av läkemedel från kroppen. Vid att ta alkohol under behandling på grund av diuretisk effekt kan det finnas smärta vid en utmattning och ett tråkigt urinrör.

analoger

Liknande Prostamol Uno struktur har Permixon, Prostaplant, Palprostes.

Vitaprost Forte

Liknande i terapeutisk effekt är: Gentos, Prostacor, Vitaprost Forte, som ofta kallas Prostamol Forte. Det är en rysk analog av drogen, som har en lägre kostnad och finns i form av suppositorier.

Villkor, lagringsvillkor

Förvaringsförhållandena anges på förpackningen: +10 ° C... + 25 ° C. Om detta observeras och kapslarnas integritet inte bryts, kan läkemedlet tas före utgången av 3 år från det att den släpptes.

Efter denna period är läkemedlet inte tillåtet. Håll det på ett ställe som är otillgängligt för minderåriga.

Relaterade videoklipp

Fullständig kommentar Prostamol Uno i videon:

Prostamol Uno behandlar inte prostatit, men hämmar dess utveckling, inte tillåter en ytterligare ökning i prostatakörteln, lindrar smärta, minskar svullnad, justerar urin processen. Den passar perfekt som en av komponenterna i den komplexa behandlingen av denna vanliga manliga sjukdom.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Hur man tar Prostamol Uno: anvisningar för användning

Sammansättning, egenskaper, analoger, recensioner och allt om beredningen

Denna medicinska beredning har en vegetativ struktur och används vid komplex behandling av sådana sjukdomar som prostata hyperplasi och prostata adenom. Priset på läkemedlet är ganska stort - ett paket med 30 kapslar i ryska apotek kostar ca 700 rubel, släpps utan recept.

För att lära sig att ta Prostamol Uno till män är det bättre att konsultera en urolog. Patienternas feedback är oftast positiv. Detta tyder på dess goda effektivitet, och läkemedlets ursprunget minskar dess biverkningar.

Komposition och egenskaper hos preparatet

Aktivt aktiv substans av Prostamol - frukter av en krypande palm, infunderad med alkohol, - hjälper till vid behandling av prostata sjukdomar, har antiinflammatoriska och antiandrogena effekter.

Hormon dihydrotestero, som främjar prostataförstoring, framkallar utvecklingen av adenom. Den aktiva substansen i Prostamol förstör denna process, produktionen av protein och aromatasenzym reduceras, på grund av vilken tillväxten av prostata suspenderas. Sabal palm frukter innehåller biologiska komponenter (tanniner, fytosteroler, fetter, enzymer, karotenoider, etc.) som påverkar en tonic för de manliga könsorganen, minska inflammation och svullnad av prostatan, vilket minskar prostatavolymen.

Positiva faktorer av prostamol:

 • antiinflammatorisk och vasoprotektiv effekt;
 • minskad svullnad;
 • minskade problem med urinering och frekvens av uppmaning;

Prostamol Uno hjälper till att förbättra urodynamiken och det allmänna tillståndet hos en man med en sjukdom som prostata hyperplasi.

Den terapeutiska effekten av detta läkemedel manifesteras i sjukdomar:

 • hyperplasi av prostata 1 och 2 msk. (godartad form);
 • kronisk prostatit;
 • problem och funktionella abnormiteter vid urinering som åtföljer hyperplasi av prostata (1 och 2 föremål).

Extraktet från palmfrukterna av Sabal absorberas snabbt av kroppen - efter 1,5 timmar av läkemedlet blir dess koncentration av blod maximalt.

Prostamol Uno: bruksanvisningar

Vanligtvis rekommenderar läkare att ta drogen i 3 månader, men varaktigheten kan variera beroende på hur patienten uppfattar läkemedlet.

Prostamol finns i flera olika former:

Det är bara elementärt! För att återvända och stärka styrkan behöver du varje natt.

 • mjuka gelatinkapslar, innehållande en grönaktig-brun vätska med en stickande lukt (320 mg läkemedel), vid mottagning (en gång om dagen) de behöver för att dricka stora mängder vatten (inte tugga!);
 • belagda tabletter, inte särskilt bra effekt på grund av långsam absorption och absorption
 • ljus "Prostamol Uno" är den snabbaste formen av medicin, ett ljus injiceras i analöppningen före sänggåendet (alltid vid samma tidpunkt).

Kontraindikationer och biverkningar

Den enda kontraindikationen är den individuella intoleransen av läkemedelssubstansen.

Biverkningar av Prostamol är mycket sällsynta och uttrycks i smärtsamma känslor i mageområdet, ibland illamående, vilket händer när mängden vatten du behöver är otillräckligt.

Fördelen med detta läkemedel är att:

 • det orsakar inte problem i nervsystemet (dåsighet, uppmärksamhetsförlust) och begränsar inte vid körning av bil.
 • läkare ordinerar vanligtvis det i kombination med andra läkemedel som det interagerar väl med.

Prostamol Uno används också för att förhindra återfall i kronisk form av prostatit.

Patientrecensioner

Recensioner 60% av patienterna som har behandlats med Prostamol indikerar en hög effektivitet av läkemedlet, De återstående 40% noterar ingen förbättring. Men patienter märker inte några negativa manifestationer. Effektiviteten av behandlingen av Prostamol beror i huvudsak på den strikta efterlevnaden av patientens regler om upptagande och läkares instruktioner.

Med självständig användning av läkemedlet är effekten låg, eftersom när läkaren utses tar hänsyn till många individuella nyanser av sjukdomen, och instruktionen anger endast de allmänna reglerna för antagning.

Jag tar det för första gången. Känner sig bättre, han hjälpte mig under den första veckan, men han kan inte bota kronisk prostatit. Läkaren ordinerade en ytterligare kurs av massage för prostata, och det har allt fungerat bra för mig.

Droganaloger

Kostnaden för detta läkemedel är över genomsnittet, så låt oss lista liknande läkemedel. Prostamol Uno har analoger av ryska:

 • ljus Vitaprost forte är växtkomposition - priset på 900 rubel - lindring av symptom av prostatahyperplasi, Analgetisk, minska graden av tillväxt av vävnad i prostatakörteln (paket om 10).;
 • Bioprost-ljus - Priset är ca 500 rubel. - de aktiva komponenterna i olja pumpafrön och tymol har en normaliserande effekt på urinering, förstöra de obehagliga symptom på prostata adenom, mest ofta rekommenderas för behandling av kronisk bakteriell prostatit;
 • Afala - Priset på 100 tabletter, som måste lösas, ca 350 rubel. - innehåller antikroppar mot det prostatiska antigenet, läkemedlet är ordinerat för sjukdomar hos prostata män (hyperplasi 1 och 2 grader).

Preparat av utländsk tillverkning, som liknar Prostamol Uno och rekommenderas för behandling:

 • Prostagut - Närmaste analog, eftersom Den innehåller samma ingrediens (extrakt av frukterna av Sabal palm), såväl som ett extrakt av nässlor rötter, oljor, glycerol (kapslar). Prostagut antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt;
 • Adenorm (kapslar) - ca. 440 rubel;
 • Prostalin Forte (ljus) - ca. 200 rubel. för 5 st.
 • Speman (tabletter) - ca. 240 rubel. för 100 stycken;
 • tinktur Prostaland - Ca. 100 rubel 100 ml (pr-in Ukraina);

Och kanske detta kosttillskott?

Användningen av frasen "medicinen Prostamol Uno" hos specialister anses vara felaktig, eftersom detta läkemedel kan inte vara ett självständigt läkemedel. Det hjälper bara att lindra symtomen och sakta tillväxten av prostata. Sjukdomen i sig kan inte bota detta läkemedel och används i komplex behandling tillsammans med andra läkemedel.

Prostamol Uno kan snarare tillskrivas biologiskt aktiva tillsatser (BAD), ganska effektivt, helt säkert, men tillsatser. Faktum är att effektiviteten av detta läkemedel beror på den tillhörande läkarens korrekta och kompetenta instruktioner. Men de fördelar som detta läkemedel (lätt tolereras lyckad kombination med andra läkemedel, inga biverkningar oönskade symtom och långvarigt bruk) - allt som gör det möjligt att betrakta Prostamol Uno mycket framgångsrika sätt att förbättra livskvaliteten hos patienter med BPH.

8 kommentarer Så här tar du Prostamol Uno: anvisningar för användning

Många människor dricker det fel, och då säger de att det inte hjälper. mannen tog efter monoral, effekten var utmärkt. Du måste först döda infektionen och sedan ta bort inflammationen.

Larissa, inte alla har ett problem vid infektion, och inte alla behöver en monural. De flesta män har problem med stagnation, det hjälper inte antibiotika. Du behöver minst en massage, och bättre fysio och motion. Men om vad som behandlas fel - jag håller med, jag hör ofta hur en prostata försöker bli av med prostatit.

Prostamol hjälper väl i kombination med en smart prostata, åtminstone till fadern, ett sådant system eller en plan har hjälpt eller hjälpt till att bli av med displayer av en prostatit. Jag vet inte hur det om andra läkemedel, men i kombination med fysio Prostamol verkligen fungerar.

Jag mår mycket om nämnder om en smart prosto - det betyder en apparat för fysioterapi? Och var kan de få behandling? Vi kan inte hitta något i staden.

Ja, det är enheten för sjukgymnastik, men det används endast i huvudstadens sjukhus i öknen så att du hittar det senaste sjukgymnastiska har kollapsat... Om jag inte misstar mig, smartprost säljs för hemmabruk, titta i Nete information.

Larissa, i vår tid kan du även beställa en enhet som ett smart hem till ditt hem. Det skulle vara en önskan.

Google är inte öde? Nu enligt min åsikt var det inte bara om den här smarta prosten att skriva.

Min far har behandlats med prostarom och en smart protes flera gånger var sjätte månad, och det finns inga exacerbationer av hans sjukdom. Här är det viktigaste att lära sig att leva med det.

Prostatol Uno från prostatit: bruksanvisningar

Medicin för män Prostamol Uno: instruktioner, funktioner indikationer (kontraindikationer), recensioner, pris

Ett av de vanligaste läkemedlen för behandling av prostatit anses med rätta vara Prostamol Uno, ett läkemedel gjord på basis av frukt, den så kallade Sabal-palmen eller krypande handflatan. Med andra ord, med hjälp av medicinsk terminologi, är detta läkemedel en fytopreparation, som tjänar som indikation på kränkningar av urineringsfunktioner, vilka är konsekvenser av hyperplasi (förstoring av vävnader) hos en godartad prostatakörtel.

Denna översyn presenterar utseendet i utnämningen (indikation) och ansökan, recensioner av patienter och urologer som använder läkemedlet Prostamol Uno, priset på läkemedlet för män i jämförelse med priset på sina närmaste motsvarigheter.

 • German drogen Prostamol Uno, som genereras från det extrakt som erhållits från frukten av en art av tropiska växter, såsom palm Sabal produceras huvudsakligen i kapslar och sällan i tablett- och bestruket levande ljus.
 • Ovalformade kapslar, som består av stretchande palmfrukter, samt ämnen som är assistenter:
 • succinylerad gelatin
 • glycerol
 • titandioxid
 • svart järnoxid
 • färgämnen och beredda vatten

har flera terapeutiska effekter (farmakologiska åtgärder) på patienternas hälsa i form av:

 1. antiandrogen effekt, som består i att blockera produktionen av hormon dihydrotestosteron, vilket inte tillåter att det påverkar tillväxten av prostatavävnad;
 2. anti-edematös verkan;
 3. antiproliferativ effekt av proliferationshindrande prostata vävnadsceller;
 4. antiinflammatorisk verkan.

Viktig information

De terapeutiska effekterna av örtberedningen är milda och sträcker sig bara till prostatafunktionerna, vilket inte på något sätt minskar produktionen av könshormoner, och påverkar därmed inte mänens styrka.

Fastän den antiproliferativa effekten av läkemedlet hämmar tillväxten i prostatavolymen, minskar den inte sin ökade storlek.

Genom att öka effekten av mediatorer av inhiberande inflammation, undertrycker Prostamol Uno effektivt inflammatoriska processer. Och hur resultatet av dess terapeutiska effekt:

 • smärtor går bort
 • svullnad sänks
 • eliminerar smalningen av urinröret och blåsans hals
 • underlätta urineringsprocessen för patienten, normalisering av styrkan och volymen av utsöndrad urin.

Tack vare de ovanstående terapeutiska effekterna av läkemedlet på prostatakörteln, minskar svaga strålar av urinering sådana symptom på prostataenom som smärta, frekvent urinering, spänning och svårighetsgrad av urinblåsan.

Prostamol Uno: indikationer och kontraindikationer

Utnämning Prostamol Uno instruktion rekommenderar med en godartad ökning av vävnaderna (hyperplasi) i prostata och kronisk prostatit, och hur deras konsekvens - i strid med urinprocesser.

 • Kontraindikationer mot läkemedlet, utöver individuell intolerans mot ämnen som ingår i dess sammansättning, enligt forskningsdata, inte bara i laboratorier utan även kliniska prövningar har inte identifierats. Samtidigt bekräftade omkring 60 procent av de testade patienterna läkemedlets effektivitet, medan de återstående ämnena inte märkte några signifikanta förbättringar, men inga negativa effekter indikerades heller.
 • Läkemedlets fördelaktiga effekt beror på överensstämmelsen med doseringarna av ansökan, som rekommenderas av anvisningarna, och även på patientens ansvarsfulla resultat av urologens anvisningar. Därför minskar självförvaltningen av läkemedlet signifikant effektiviteten av behandlingen, liksom för något annat läkemedel, är dess användning krävs, baserat på medicinsk kunskap och konditionerad av de förändringar som sker i patientens kropp efter en tydlig normalisering och mottagningsregimer.
 • Med avseende på biverkningar, med användning av Prostamol Uno, indikerar patienternas recensioner en sällsynt manifestation av illamående och magont. För att eliminera dessa biverkningar rekommenderas att du dricker mycket vatten medan du tar drogen. Uppenbarligen är läkemedlet inte benägen att skapa patienter med sidproblem. Dessutom orsakar det inte dåsighet, minskar inte koncentrationen, så det kan säkert tillämpas på förare av olika fordon och operatörer av industrianläggningar.
 • En annan positiv kvalitet på drogen är att på grund av laboratorie- och kliniska studier av Prostamol Uno leder indikationer och användning inte till negativa effekter när de tas tillsammans med andra läkemedel. Vetenskap och medicin är i alla fall inte medvetna om fakta om en sådan negativ effekt.
 • Enligt instruktionerna från Prostamol Uno bekräftar patientens testimonialer endast att kapslarna måste sväljas, inte tuggas och tas endast efter måltider en gång om dagen och, som redan nämnts, tvättas med en stor mängd vatten.

Så här tar du Prostamol Uno Capsules

På en helt rimlig fråga: varför kan du inte tugga kapslar? Svaret är enkelt och ligger i sfären av den mänskliga kroppens anatomiska struktur.

Faktum är att prostatakörteln är under blåsan, som omger urinröret. Därför, innan de "task" skal kapslar av läkemedlet för läkemedlet, vilket är i skalet kom till den problematiska föremål för behandling, är att så nära som möjligt till prostatan, samtidigt förhindra dess absorption i magen eller effekten av dess syramiljö, kommer läkemedlet att neutraliseras. Det kommer i slutändan att påverka effektiviteten av behandlingen på grund av störning i dosen och kommer att kräva ett större intag av kapslar. Detta innebär att hela kuren kommer att brytas och måste bli föremål för justering, vilket leder till en förlängning av behandlingstiden och försvåra dess passage. I det här fallet bör det noteras att behandlingsförloppet vanligtvis varar ungefär tre månader.

Prostamol Uno suppositorier: bruksanvisningar

På grundval av påverkans närhet och i samband härmed skiljer Prostamol Uno styrka och snabbhet på prostamol uno i form av ljus. Stearinljuset placeras i rektalöppningen, vanligtvis vid sänggåendet, och utför denna procedur samtidigt. Men läkemedlet i denna form ska användas strikt för medicinska ändamål och i de doser som rekommenderas av läkaren.

Faktum är att recensionerna av urologer om användning av ljus Prostamol Uno med prostatit och prostata adenom ibland är diametralt motsatta. Som vissa är övertygade om deras effektivitet i förebyggande åtgärder för att förebygga prostatit och betrakta dem ineffektiva vid behandlingen av dess kroniska former. Andra tvärtom tror att Prostamol Uno i doseringsformen av ljus ger goda resultat i komplex behandling av prostata.

Med tanke på att läkarna diagnostiserade tre stadier av prostataförstoring och Prostamol Uno administreras som en läkemedelsbehandling för de första och andra stadier av sjukdomen, men även på den tredje etappen av gnistan kan vara maktlösa om de används ensamma eller "råd kompis tyvärr. "

Läkemedel analoger eller vad är bättre, Prostamol Uno eller Afala?

Denna fråga kan besvaras endast urolog, medan det kommer alltid att ge råd om systemet: den ursprungliga analoga eller Prostamol Uno - pris - från vårdpersonal och patienter om läkemedlet.

Med tanke på att efterfrågan på narkotika, även med de höga kostnaderna, det kan inte vara rätt tidpunkt på apoteket institutioner eller i samband med behandlingen där allergi, kan din läkare rekommendera mediciner analoger Prostamol Uno, vars pris är mer demokratisk och dessa läkemedel kan vara både inhemska både utländska och inhemska.

När det gäller preparat-analoger av Prostamol Uno från rysk produktion kan det vara så som:

 • den billigaste drogen av Ufal till priset av 100 tabletter i mängden 332 rubel;
 • den dyraste Vitaprost Forte, med ett pris för 10 tabletter - från 972 rubel;
 • ljus Bioprost rektalt till ett snittpris av 10 stycken - från 458 rubel.

Urolog kan beteckna analoger Prostamol Uno utländska företag tillverkning som används för att behandla prostata problem som den dyraste läkemedlet Urorek värde på 859 rubel för 30 kapslar och de billigaste tinkturer Ukrainska Prostolad produktion av $ 100 per 100 ml. Och genomsnittet för priset på läkemedel och Adernorma Prostakerna 30 kapslar kostar respektive av 442 och 645 rubel.

Prostamol Uno är en medicin eller kosttillskott?

För att svara på denna fråga bör det påpekas att tillverkaren Prostamol Uno straffades för att använda termen "läkemedel" i reklamkampanjerna för detta läkemedel. Även om läkemedlets effekt av detta läkemedel liknar ett läkemedel, kan det inte betraktas som sådant eftersom det inte kan bota sjukdomen i sig utan endast upphör med sin utveckling och är endast föreskriven som en del av en omfattande behandling. Det kan ingå i en behandlingskurs, inte en självständig medicin.

FÖR MEDDELANDE

Prostamol Uno är därför mycket effektivt, absolut säkert, tolereras enkelt av någon organism hos patienten med ett biologiskt aktivt tillsatsmedel (BAD).

Vid beslut om användning av läkemedlet Prostamol Uno, rekommenderas att genomgå obligatorisk inspektion på urologen för möjligheten av dess användning, eftersom instruktionerna Prostamol Uno inte tas hänsyn till de individuella egenskaperna hos patientens hormonella specifika och allmänna råd om sin utnämning.

Prostamol Uno

Beskrivningen är aktuell på 2014/04/24

 • Latinska namn: Prostamol Uno
 • ATX-kod: G04CX02
 • Aktiv beståndsdel: Utdrag av Sabal frukt av små-filed
 • producent: AG Berlin-Chemie (Menarini Group), Tyskland

struktur

Kapseln innehåller: 0,32 g extrakt av småfilbert sabal + hjälpämnen (gelatin, vatten, titandioxid, glycerin, färgämnen).

Typ av problem

Kapslar av 15 stycken (15, 30 och 60 i ett förpackning) är ovala svarta och röda, gjorda av gelatin. Invändig - oljig vätska av brun färg, med en specifik lukt.

Farmakologisk aktivitet

Prostamol Uno och Prostamol - antiinflammatorisk och antihydropic. show antiandrogen Aktivitet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet inhiberar bildningsprocessen prostglantinov, ansvarig för framväxten och utvecklingen av den inflammatoriska processen prostata och reducerar vaskulär permeabilitet.

hämmar 5-alfa reduktas, ansvarig för omvandlingen testosteron i dihydrotestosteron och en ökning av det inflammerade organs storlek. Således ger Prostamol Uno antiandrogen handling.

Indikationer för användning

Vad är syftet med Prostamol?

 • godartad hyperplasi av prostata och som följd en överträdelse av urinprocessen
 • kronisk prostatit.

Kontra

Biverkningar

Förekommer sällan eller extremt sällan:

 • smärta i magen omedelbart efter inträde
 • hudreaktioner (klåda, utslag, urtikaria).

Instruktioner för användning Prostamol Uno (Metod och Dosering)

Enligt instruktionerna för Prostamol Uno i tabletter tas läkemedlet en gång om dagen för 320 mg.

Hur länge ska jag ta drogen? Behandlingstiden bör utse en läkare. I genomsnitt börjar den positiva effekten av att ta drogen börja efter 2 månader, når en topp - efter 3.

överdos

Det finns ingen information om fall av överdos av läkemedlet.

interaktion

Försäljningsvillkor

Inget recept krävs.

Förvaringsförhållanden

Utgångsdatum

Analoger av Prostamol Uno

Prostamol och dess analoger: garbelol, permixon, palprostes, prostaker, prostagland, prostamid, prostalin, prostata, prostatofyte, tadenan, tadimax.

Priset på analoger är ofta väsentligt annorlunda än originalet.

Afala eller Prostamol - vilket är bättre?

Afalah präglas av låg effektivitet vid bekämpning prostata sjukdomar, även i den komplexa terapin. Många patienter har absolut inga smickrande recensioner om drogen.

Med alkohol

Kombinera drogen med alkoholburk. Men det är värt att komma ihåg att etanol kan ha en irriterande effekt på urinröret. Läkemedlet kan avlägsnas för snabbt från kroppen genom matsmältningskanalen.

Recensioner om Prostamol Uno

Doktorens kommentarer: Läkemedlets effektivitet ökar med samtidig inträde med andra droger. Biverkningar inträffar sällan. Ofta, för uppkomsten av en terapeutisk effekt, bör två eller flera läkemedelskurser tas.

Recensioner på forum: lite positiv. Läkemedlet är effektivt endast med långtidstillträde och kombination med andra läkemedel. Vissa skriver att piller inte hjälper alls eller hjälper illa. Ofta används tillsammans med tablettformen av läkemedlet för behandling av prostata sjukdomar ljus med ett högt innehåll av andra medicinska komponenter. Priset på ljus är ofta högre än tabletter. Därför anser många patienter att användningen av Prostamol Uno är olämplig.

Pris på Prostamol Uno, var att köpa

Priset på tabletter i Ukraina är cirka 142 UAH för 30 tabletter. Du kan köpa 60 tabletter för 275 UAH.

Hur mycket kostar Prostamol i Ryssland? Priset på 30 kapslar är 633 rubel, 60 - 1047 rubel.

Hur fungerar Prostamol, hjälper det med prostatit?

Kronisk prostatit - det handlar inte om dig? Så varje sekund tänker. Diagnosen "prostatit" sätts av 30% av männen i åldrarna 20-50 år. När sjukdomsstagnationen uppträder och sekretionen av prostata körs, börjar inflammationsprocessen.

För att förhindra att prostatit passerar in i kronisk form, är det nödvändigt att avlägsna stillastående vätska och ta mediciner. Du kan ta bort symtomen på sjukdomen med hjälp av läkemedlet "Prostamol" (aka "Prostamol Uno").

Åtgärd av läkemedlet. Formen av dess frisättning

Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-edematös effekt. Det ordineras som ett adjuvans vid behandling av prostatit, infektioner i det genitourära systemet, för förebyggande av sexuella störningar, prostata adenom.

Läkemedlet ges i form av kapslar avsedda för internt bruk. Läkemedlet är endast föreskrivet som hjälpmedel i den komplexa behandlingen, eftersom det inte kan lösa det manliga problemet självständigt. Effekten av denna åtgärd är mycket mild, eftersom den görs på grundval av växtkomponenter.

Indikationer för behandling av Prostamol

Läkemedlet "Prostamol" ordineras av urologer för behandling av sjukdomar i urinering med prostatit, vilket kännetecknas av sådana symptom som:

 • Fördröjd urinering;
 • Ofullständig tömning av blåsan;
 • Försvagning av urinflödet;
 • Förlängd eller intermittent urinering;
 • Smärtsamma förnimmelser i underlivet, ljumskare;
 • "Läckage";
 • Frekvent urinering.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av palmsapala frukter, och ytterligare komponenter är: gelatin, glycerol, titandioxid, järnoxid etc.

Huvuddelen av läkemedlet har följande effekt:

 1. Förhindrar processen med åldersrelaterad minskning av testosteron;
 2. Förbättrar testiklarna;
 3. Främjar produktionen av testosteron;
 4. Normaliserar urinering, förhindrar urinstagnation
 5. Fördröjer processen för utveckling av prostata adenom.

Instruktioner för användning Prostamol

Den exakta dosen, varaktigheten av läkemedlet, kan du kontrollera med din läkare. Instruktionerna säger att kapseln ska tas 1 enhet en gång om dagen efter måltiden. De kan inte tuggas, du behöver bara svälja för att uppnå den snabbaste och mest effektiva terapeutiska effekten.

För effektiv verkan av läkemedlet rekommenderas det att dricka det samtidigt. För att uppnå ett synligt resultat måste du ta Prosmatol minst 3 månader.

Prostamol Uno: biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Men om reglerna för läkemedelsadministration, dosering och appliceringstid inte observeras kan patienter uppleva biverkningar:

 • På tarmens del: illamående, halsbränna, obehag i buken;
 • Från immunsystemets sida: en allergisk reaktion: utslag, klåda;
 • På den del av reproduktionssystemet - gynekomasti (patologisk proliferation av körtelvävnad).

Särskilda instruktioner

Läkemedlet "Prostamol" kan inte tas ensam, använda det som en monoterapi för prostatit. Det lindrar bara symptomen, men löser inte problemet. För att verkligen bli av med prostatit måste du genomgå en omfattande behandling.

Analoger av läkemedlet "Prostamol Uno"

Det finns många droger som ersätter Prostamol. Bland dem kan följande läkemedel särskiljas:

Den aktiva substansen i dessa läkemedel är en - ett extrakt av palmens sabala växtens frukter. För jämförelse kostar läkemedlet Prostamol Uno i genomsnitt 750 rubel per förpackning, som innehåller 30 kapslar.

Det är bättre att köpa en större mängd medicin, då kan du vinna i priset. Så, för packning av 60 kapslar är det nödvändigt att ge 1250 rubel och för 90 kapslar - 1700 rubel. Det visar sig att priset för läkemedlet kommer att bli ännu billigare än för analogerna.

Prostamol Uno: patientåterkoppling

Detta läkemedel har stor popularitet hos män som lider av kronisk prostatit. På internet kan du hitta många recensioner om drogen. Vissa människor skriver att botemedlet är en napp, har en placebo-effekt, andra noterar sin höga effektivitet. Oavsett vad det är, hjälper läkemedlet, om du tar det enligt instruktionerna, läkarens rekommendationer såväl som i den komplexa behandlingen:

"Läkemedlet är mycket annonserat, och det är därför dyrare än sina motsvarigheter. Men jag föredrog Prostamol Uno, bestämde mig för att försöka hur han skulle hjälpa mig. Jag tog det enligt anvisningarna 1 gång om dagen efter måltiden. Det fanns inga biverkningar, efter en tid av smärta och obehagsmakningar passerade. Men jag vill varna dig: ta drogen länge. Jag drack det i 3 månader. För så lång användning rekommenderar jag dig att köpa ett större paket, det visar sig mer lönsamt. "

Alexander, 40 år gammal:

"Prostamol Uno ensam kan inte klara av prostatit, så du måste ta andra droger parallellt: antibiotika, antiinflammatoriska, immunostimulerande läkemedel, vitaminer. Prostamol hjälper bara att ta bort obehagliga känslor vid urinering, det vill säga det bekämpar symtomen på den underliggande sjukdomen. Jag tog det länge, men trots allt är effekten redan där: det intima livet började förbättra, toaletten började gå utan rädsla, med tröst. "

"Drogen, men dyr, men effektiv. Jag dricker det den andra månaden, under denna tid har tillståndet förbättrats: urinering har blivit normal, smärtan har gått, uppmaningen också. Vissa människor skriver att Prostamol inte hjälper. Jag vill säga: män, men försökte du gå på en diet, dricka tillräckligt med vatten, leda en hälsosam livsstil? För allt beror alltför mycket på detta ".

Vad tycker läkare om förberedelsen av Prostamol?

Urologer uppmanar män att inte självmedicinera, inte att köpa ett läkemedel utan läkares tid. Att inte veta hur man korrekt behandlar prostatit kan förvärra sjukdomen. Prostamol Uno, enligt läkare, bör ordineras som en hjälp, snarare än huvudterapin. Först då kommer resultatet av behandlingen att ses. Detta läkemedel tar bort symptomen och eliminerar orsaken till problemet, mer kraftfulla läkemedel, inklusive antibiotika.

Prostamol Uno och alkohol

Många män frågar på forum som ägnas åt ämnet prostatit och andra sjukdomar: "Kan jag dricka alkohol om jag går igenom behandling med Prostamol?". I instruktionerna till läkemedlet sägs inget om denna poäng, men det betyder inte att alkohol är kompatibel med läkemedlet.

Läkare betonar att alkohol i sig har en negativ inverkan på hälsa, sexuellt liv, inklusive arbetet i prostatakörteln. Det bryter mot kraften, hämmar produktionen av könshormoner, minskar sexuell aktivitet, saktar testiklarna, vilket leder till stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Afala eller Prostamol: Vad ska man välja?

Båda drogerna är fytopreparationer. Portabiliteten för dessa medel är densamma. Båda läkemedlen ska ordineras som symptomatisk behandling såväl som förebyggande syfte.

Till skillnad från drogen "Prostamol Uno", är läkemedlet "Afalah" ofta förfalskad. Därför är det bättre att köpa Prostamol från denna synvinkel.

Men "Afal" betyder är billigare - 350 rubel.

Prostamol eller Prostamol Uno är ett naturligt medel, vars verkan är inriktad på att minska och eliminera symptomen på prostatit: nedskärningar, buksmärtor, frekvent urinering och uppmaning. Trots det faktum att det inte finns några komponenter av syntetiskt ursprung i preparatet, är det emellertid nödvändigt att ta kapslar först efter undersökning och samråd med en specialist.