Huvud
Behandling

Behandling av prostatit med Prostamol

Läkemedlet, som är baserat på en växtbaserad substans Prostamol eller Prostamol Uno, används vid behandling av kronisk prostatit och prostata adenom. I mer än 10 år har läkemedlet använts framgångsrikt i många länder och rekommenderas för långvarig behandling av kroniska urologiska sjukdomar hos män.

Farmakologisk aktivitet

Detta läkemedel avser fytodroppar. Det är inte ett biologiskt aktivt tillsatsmedel, det är ett botemedel mot prostatitprostamol, testat i europeiska urologiska kliniker. Dess funktion är en hög grad av säkerhet, eftersom det har praktiskt taget inga biverkningar, kombineras med intaget av andra läkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit.

Preparatets struktur

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Huvudkomponenten av drogen är ett tjockt extrakt av frukterna av dvärgpalmarasabal. Detta är en naturlig substans med en uttalad antiinflammatorisk och anti-edematös effekt. Det fördröjer den ytterligare spridningen av prostatavävnad och hjälper till att ta bort symptomen på inflammation i den.

Varje kapsel Prostamol från prostatit innehåller 320 mg aktiv substans. Kapslar har ett gelatinöst, lätt tätt skal, med grönbrunt innehåll.

Drogadministration, dosering

Prescribe prostatol vid behandling av prostatit en gång om dagen efter måltid. Kapsel med medicin tvättas med en liten mängd vatten. Varaktigheten av kursen beror på sjukdomsfasen, men oftast är läkemedlet ordinerat i 3 månader.

Effektivitet av behandlingen

Hjälper prostatit med prostatit? Svaret på denna fråga är tvetydigt. Dess effektivitet är högre, tidigare behandling med detta läkemedel har påbörjats. Det är mest effektivt vid de första stadierna av sjukdomen. Den kroniska formen av sjukdomen kräver långvarig behandling med avbrott. Vanligtvis, efter en kvalitativ tvåvägsbehandling, försvinner hälften av patienter med prostatit symtom på sjukdomen. Således stoppar patienterna inte observation hos läkaren och undersöks regelbundet.

Läkemedlet garanterar inte botemedel hos alla patienter med prostatit, av den anledningen att sjukdomen är individuellt för etiologi och patogenes och kräver en specifik metod i varje enskilt fall. Om behandling med Prostamol är ineffektiv och sjukdomen fortskrider, ordineras starkare mediciner.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"

Regler för användning av Prostamol Uno och återkoppling om dess effektivitet

Prostamols huvudfunktion är normaliseringen av urinprocessen och förebyggande av prostataförstoring. Detta läkemedel har ett brett spektrum av åtgärder och kan användas för att behandla andra sjukdomar i det genitourära systemet.

Läkemedlet tolereras enkelt av nästan alla patienter, det är väl förenligt med andra droger, även vid långvarig användning orsakar inte biverkningar och missbruk. Allt detta gör att Prostamol är ett lämpligt sätt att förbättra livskvaliteten hos patienter med prostata adenom.

Hur korrekt tar Prostamol Uno till män och hur lång tid kvarstår behandlingen? Den största effekten av läkemedlet uppnås vid kursanvändning, och ju tidigare det börjar ta det, blir resultatet av behandlingen bättre. Och behandlingsförloppet kan vara mycket lång och nå flera månader. Den exakta dosen och varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren.

Kemisk sammansättning

Prostamol används för prostata adenom. Adenom är en godartad proliferation av prostatavävnad.

Hälsosam (vänster) och prostata adenom (höger)

Större storlek, blockerar prostata i urinröret. Urinering i detta fall är väsentligt hämmad: urinen strömmar trögt och intermittent, för att tömma blåsan patienten måste pressa pressens muskler. Behandlingskurs Prostamol Uno är ordinerad för de första två etapperna av prostata adenom.

Preparatets struktur

Sammansättningen av Prostamol innehåller inte skadliga kemikalier. Den viktigaste aktiva substansen i denna produkt är ett alkoholextrakt av palmfrukter som kryper.

Kompositionen av beredningen har följande egenskaper:

 • antiandrogen;
 • antidizuricescoe;
 • anti-inflammatorisk.

Tillväxten av prostata främjas av hormonet dihydrotestosteron. Det bildas av testosteron under påverkan av enzymet 5-alfa-reduktas.

Den aktiva substansen i form av ett extrakt av palmfruktkrypning bryter mot processen att omvandla testosteron till dihydrotestosteron. Detta leder till en minskning av proteinproduktionen. Tabletter har en deprimerande effekt på aromatas - ett enzym som främjar utvecklingen av prostata adenom. Som en följd av dessa processer i behandlingen med prostagamol stoppas prostata tillväxten.

Sammansättningen av palmfrukter krypande inkluderar:

 • fytosteroler;
 • fetter;
 • tanniner;
 • karotenoider;
 • enzymer.

Biologiskt aktiva komponenter i produkten ökar tonen i det manliga reproduktionssystemet, reducerar inflammatorisk process och svullnad i prostata.

Angivanden för antagning

Prostamol används framgångsrikt för komplex behandling av ett antal sjukdomar:

 • godartad prostatahyperplasi;
 • störningar i urinering som härrör från hyperplasi av prostata.

Vid mottagande av en produkt observeras:

 • nedbromsningen av de förfaranden enligt vilka prolactinhormonreceptorn binder;
 • saktar proliferationen av prostataepitelet;
 • inhibering av frisättningen av arakidonsyra;
 • minskning av urineringens frekvens
 • reduktion i syntesen av prostaglandiner, vilket bidrar till förändringar i tonen i nedre delen av urinvägarna.

Så här applicerar du Prostamol Uno?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Prostatit har en artful egenskap att gå in i en kronisk form. Symptom på sjukdomen kan blekna, medan den passerar in i ett asymptomatiskt stadium. Hur man tar Prostamol Uno för kronisk prostatit?

Läkemedel för behandling av prostatit gäller långa kurser. Den första kursen är en månad, då är det en paus.

Kapslar Prostamol Uno

Vidare utser eller utser urologen en upprepad behandling. Efter två behandlingskurser förlorar 50% av patienterna med prostatit helt symtomen på sjukdomen och normaliserar det genitourinära systemet.

Efter symptomförsvinnandet är det nödvändigt att undersökas regelbundet av en läkare under lång tid. Med långvarig användning av läkemedlet finns ingen förändring i lever, njurar och hjärta, så det är lämpligt för långvarig användning.

dos

Med en lång behandling behandlas Prostamol inte mer än en gång om dagen.

Läkemedlet utfärdas i form av kapslar, de tas med en stor mängd vatten för att undvika skador på väggarna i magen.

Doseringen Prostamol Uno bestämmes av en läkare, det varierar från 160 till 320 mg per dag beroende på reaktionsproduktkomponenterna.

kostnaden för

Priset på produkten beror på antalet kapslar i förpackningen:

 • Priset på packning av 30 kapslar 320 mg varierar från 590 till 760 rubel;
 • Kostnaden för packning av 60 kapslar 320 mg varierar i området 1000-1200 rubel.

Vad är bättre: Prostamol, Prostaplant eller Gentos

Alla dessa medel lovar att normalisera urinering hos män. Vad är då skillnaden mellan dem?

Gentos är bara en biologiskt aktiv tillsats till mat. Dess effektivitet har inte testats i kliniska miljöer. Prostamol är ett verkligt läkemedel som har testats på urologiska kliniker.

Prostaplant är en komplett analog av Prostamol. I dess sammansättning finns ett extrakt av en rott av en nässla som är dioecious. Verkningsmekanismen och effekten av administrationen (normalisering av urinering, minskning av prostatakörtelns ödem) är samma som i Prostamol. Nettle extrakt stärker handlingen av palmens huvudsakliga extrakt.

Kontraindikationer för användning

De viktigaste kontraindikationerna reduceras till överkänslighet och individuell intolerans av läkemedelskomponenterna. Du kan börja ta drogen först efter att ha hört en läkare.

Vissa patienter noterade:

 • halsbränna;
 • smärta i buken
 • illamående.

För att undvika att dessa symptom uppträder, tvättas medicinen med mycket vatten.

Drick några drycker, mjölk och te rekommenderas inte. Med individuell intolerans av komponenterna är klåda, svullnad och hudutslag möjliga.

Feedback om antagning

Några patienter, efter en månad att ta medicinen, kände en signifikant förbättring i sitt tillstånd, vilket var en minskning av smärta vid urinering.

Det finns patienter som noterar och positiva skift, förbättring av styrkan. Bland de till vilka läkemedlet inte hjälpte, hade de flesta patienterna en försummad form av prostatit.

Hos vissa patienter som tog Prostamol fanns det fall av allergi mot läkemedlet och sänkning av blodtrycket.

Resultat av kliniska prövningar

Hos patienter som tagit Prostamol, enligt studien, förbättrades kvaliteten på urinering med 60%, frekvensen av önskningar minskade med sex gånger. Alla patienter förlorade känslan av ofullständig tömning av blåsan, medeltalet av kvarvarande urin minskade med 70%.

Relaterade videoklipp

Kort beskrivning av läkemedlet och rekommendationer om hur man dricker Prostamol Uno i prostata adenom:

Så är Prostamol ett effektivt läkemedel som hjälper till att bli av med symptomen på prostata adenom. Dessutom bota det inte hyperplasi i prostatakörteln, men minskar intensiteten av smärtsamma känslor och normaliserar urinprocessen hos patienter. Den uttryckta positiva effekten vid mottagande av en beredning uppnås vid användning av en beredning i ett komplex med andra medicinska produkter.

Produkten är kontraindicerad för individuell intolerans mot extraktet av palmkrypningen. I vissa fall hade patienter avvikelser i matsmältningssystemet. Ta läkemedlet strikt enligt läkarens recept.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Hjälper prostatit med prostatit?

Många män letar efter recensioner på internet om huruvida prostatol hjälper till med prostatit, eftersom hörde om effektiviteten av detta verktyg. Drug verkligen har möjlighet att gripa symptomen på sjukdomen och även bli av med orsaken i ett tidigt skede, men försämringen eller övergången till den kroniska formen av stöd från det kommer att bli mindre. Prostamol Uno är ett läkemedel med en bred lista över åtgärder, så dess användning är i behandling av inte bara inflammation i prostata. Vi kommer att skriva om alla indikationer för upptagning senare, liksom om metoderna för tillämpning med dess funktioner.

Läkemedlet har en naturlig komposition, så antalet kontraindikationer och biverkningar är minimal. Det är det som är mest av allt uppmärksamt när man väljer ett läkemedel. Innan du börjar behandla, var noga med att rådgöra med din läkare om du behöver ta Prostamol eller välja starkare droger. Ibland får det även användas som en oberoende terapi, men ordineras oftare i kombination med andra läkemedel.

Indikationer för användning

Innan vi beskriver hur man tar Prostamol Uno med kronisk prostatit eller vad den består av, kommer vi att ange i vilka fall det kan användas. Indikationer för användning är:

 1. Godartad proliferation av prostatavävnad
 2. Prostatit i kroniskt stadium
 3. Urineringstörningar
 4. Erektil dysfunktion

Använd det är möjligt i närvaro av olika symptom på prostatit, tk. Prostamols huvudsyfte är att eliminera dem. De mest karakteristiska tecknen på sjukdomen är smärta vid urinering och bara smärta i perineum, ljumskan, anus eller midja. Ofta finns det en för tidig utlösning, försvagad erektion, smärta vid utlösning, brist på sexuell lust. Under exacerbationen stiger temperaturen också, patienten känner av symtom på förgiftning.

Använd läkemedlet kan alla män som har exakt bestämt orsakerna till patologi. Innan detta är det önskvärt att avstå från andra medel eller använda traditionell medicin. Det är också ganska effektivt, det kommer inte att skada din plånbok. Priset på ett läkemedel för behandling av prostatit hos män Prostamol Uno beror på antalet tabletter i förpackningen och är från 700 (30 st till 320 mg) till 1900 rubel (90 st till 320 mg) rubel. Detta är inte den högsta kostnaden bland fytopreparationer, och i början av inflammation i prostata är det möjligt att hantera endast detta läkemedel vilket gör att kostnaderna generellt är minimala.

Terapeutiska åtgärder

Tack vare Prostamols naturliga sammansättning noteras en hel del farmakologiska åtgärder. De viktigaste bland dem är antiinflammatoriska, diuretika, antiproliferativa och andra. Tabletternas verkningsmekanism är följande:

 • Först reducerar de syntesen av prostaglandiner, som svarar på urinvägarna och aktiverar inflammatoriska processer
 • Därefter inhiberas inhiberingen av 5-lipoxygenas och cyklooxygenas, vilket också ger en antiinflammatorisk effekt
 • Genom att minska mängden prostaglandiner minskar permeabiliteten hos kärlväggarna och svullnaden i prostatakörteln minskar
 • Efter minskad fokusering av inflammation upprättas blodcirkulationen, volymen och styrkan av urinering ökar, symtomen på dysuri och smärtssyndrom försvinner

Anti-androgena verkningar av Prostamol Uno för förebyggande av prostatit uppstår på grund av hämning av produktionen av enzymet 5-alfa-reduktas typ I. Han är ansvarig för att omvandla testosteron till dihydrotestosteron, vilket ökar cellproliferation (proliferation). Således uppträder utseende av prostata adenom. Mer uttalade effekter kan uppnås genom att kombinera läkemedlet med läkemedel som syftar till att eliminera ett visst symptom på sjukdomen - dysuri eller inflammation (diuretika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).

Men för att säga att Prostamol Uno inte hjälper till med prostatit eller prostata adenom alls. Han klarar framgångsrikt med inflammatoriska fenomen, förbättrar blodcirkulationen, tar bort puffiness, och även detta är tillräckligt för att kroppen ska kunna samla styrka och börja hantera sjukdomen i sig. Maximal koncentration av läkemedlet når inom en och en halv timme, dess komponenter absorberas ganska snabbt, men denna process kan påverka intaget av mat. Ta därför endast kapslar efter att ha ätit.

Sammansättningen av

Vi har lärt oss huruvida prostatit hjälper till med prostatit och vilka specifika fördelaktiga effekter som patienten ger. Nu kommer vi att beskriva de komponenter som agenten har sina farmakologiska egenskaper. Det viktigaste är extraktet av palmfrukter krypande eller serenia. Denna växt är känd för sin rika kemiska sammansättning och fördelar som kan medföra för genitourinary systemet. Hennes extrakt innehåller följande ämnen:

 1. Zink, magnesium, järn, etc.
 2. karoten
 3. Linolensyra
 4. fytosteroler
 5. lipas
 6. flavonoider
 7. Eteriska oljor etc.

Från zink kan en prostatitpatient få bättre prostatafunktion, eftersom Detta element är nödvändigt för normal drift. Det är också nödvändigt för syntesen av testosteron, vilket bidrar till att öka styrkan och förbättra processen med spermatogenes. Med det stärks kroppens skyddande funktioner, stämningen förbättras, matsmältningen förbättras. Järn är ansvarig för tillförsel av syre till hjärnan, förstör skadliga oxidationsprodukter, stöder immunitet.

Magnesium har en positiv effekt på hjärt-kärlsystemet, tar bort toxiner från kroppen, hjälper till att regenerera celler. Det reglerar blodsockernivån, minskar smärta, minskar högt blodtryck. Karoten eller vitamin A är en stark antioxidant som motverkar utvecklingen av tumörprocesser. Därför är det tillåtet att använda prostamol för profylax i prostatacancer i prostata. Vitamin A främjar regenerering av drabbade vävnader, har positiv inverkan på huden, stärker immunförsvaret.

Fytosteroler minskar nivån på "dåligt" kolesterol, förhindrar utseende av cancer, saktar åldringsprocessen. Lipas hjälper till att bryta ner fetter, det är nödvändigt för normal matsmältning, metabolism. Flavonoider har antiinflammatoriska och baktericida egenskaper, ökar blodkärlens elasticitet, förhindrar utseende av maligna neoplasmer.

Instruktioner för användning

Prostamol Uno är endast tillgängligt i form av kapslar av 320 mg, som har ett röd-svart skal. Inuti är ett alkoholextrakt av palmfrukter som kryper i form av en grönbrun vätska med en specifik lukt. Instruktionen säger att p-piller ska tas enligt följande:

 • På en dag kan du ta 1 tablett
 • Detta görs efter att ha ätit (minst en halvtimme), med mycket vatten
 • Repeterad mottagning rekommenderas alltid samtidigt

Varaktigheten av behandlingen är 3 månader eller mer, en kortare period får inte ge de nödvändiga resultaten. En sådan långvarig mottagning beror på att kompositionen av prostatitabletterna från Prostamol är helt naturlig och tar tid att börja arbetet. Syntetiska droger är mycket snabbare, men de gör mer skada på kroppen.

Läkaren kan helt ändra mottagningssystemet beroende på patientens hälsotillstånd, scenen i hans sjukdom. Till exempel kan du göra en månad mottagning, sedan en paus på 2 veckor, varefter kursen upprepas 2 gånger. Kapslar kan inte brytas eller tuggas, bara sväljas. I apoteket köps de utan läkares recept, men det betyder inte att du kan starta mottagningen utan att konsultera honom.

Vem är kontraindicerad att ta?

Prostatol från prostatit har ett litet antal kontraindikationer. Det viktigaste är den individuella intoleransen av komponenterna i botemedlet. Det är förbjudet att erkänna kvinnor och representanter för det starkare könet som inte fyllt 18 år. Försiktigt är att vara personer med allvarliga njure- och leversjukdomar. När det gäller biverkningar noterades inte läkemedlet. Det enda som kan uppstå i patienten är en allergisk reaktion i form av hudutslag, klåda och brännande.

Mycket sällan är det illamående eller halsbränna (vanligtvis när den tas i tom mage). Överdosering av Prostamol hotar med utseende av illamående och kräkningar, men med rätt mottagning hotar det inte män. Innan behandlingen startas, kontakta din läkare om dosering och mottagningsfrekvens, bara för att skydda din hälsa. Om några negativa reaktioner uppstår, sluta ta det omedelbart och kontakta en specialist.

Analoger av prostamol

För att behandla inflammation i prostata finns ett ganska stort urval av örtberedningar. Om du av någon anledning inte är lämplig medicin för prostatit Prostamol, kan du vara uppmärksam på sådana läkemedel som Afala, Adenorm eller Gentos. De har också en naturlig komposition, de har minimal skada på kroppen.

Afala. Ett läkemedel avsedda för behandling av prostatit och prostata adenom. Mer i listan med indikationer för användning har han ingenting. Bland de positiva effekterna av tabletter är det värt att notera minskad smärta, minskad fokusering på inflammation, förbättrad urinering, minskad puffiness. Huvuddelen av läkemedlet är antikroppar mot prostataspecifikt antigen, en substans av proteinegenskap som produceras av celler i prostatakörteln hos nötkreatur.

De verkar på receptorerna som ansvarar för spridningen av vävnader och utseendet av inflammation. På grund av deras eliminering förbättras blodcirkulationen, processen för urinering underlättas. Afal utövar inget negativt inflytande på de inre organen. Ta det nödvändigt i 4 månader, 2 tabletter 2 gånger om dagen. Om det finns en exacerbation kan dosen ökas till 8 piller per dag.

I kontraindikationer är endast ökad känslighet för läkemedlets komponenter, biverkningar uppträder endast vid stora doser. Detta är illamående och kräkningar, flatulens, diarré.

Speman. Avser den farmakologiska gruppen av kombinerade örttepreparat. Den har ett brett utbud av användbara åtgärder:

 1. Antiinflammatorisk
 2. antitumör
 3. diuretikum
 4. kramplösande
 5. Förbättrad spermatogenes

Tabletternas sammansättning innehåller flera extrakt av växter, bland vilka det finns orkidéer, krokiga ansjovis, sallad och arguee. De minskar blodkoagulerbarheten, har en liten antibakteriell effekt, normaliserar den hormonella bakgrunden, ökar styrkan och libido. Det kan också noteras ökning av stressmotstånd, eliminering av mental och fysisk trötthet, förstärkning av immunsystemet.

Du kan köpa medicinen i ett apotek eller i en onlinebutik. att köpa det behöver inte en läkare recept. Kostnaden för ett paket är ca 500 rubel.

Ta läkemedlet inuti 2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Därefter reduceras dosen, men intaget varar upp till 4 månader. Kontraindikationer i Spemane är desamma som tidigare medicin, det finns inga biverkningar.

Gentos. En annan örtberedning, som används vid akuta eller kroniska prostatapatologier. Dess komponenter är asp, sabal, hemlock, kalium och järn. Tack vare dessa element förbättrar läkemedlet blodmikrocirkulationen i det lilla bäckenet, minskar inflammationen, förbättrar erektilfunktionen.

Kapslar tas för 1 st. tre gånger om dagen. Behandlingstiden är 3 månader. Om patienten så snart som möjligt behöver lättnad från symptom, får det ta upp till 8 tabletter per dag med en paus per timme. Vid överdosering kan det finnas matsmältningsstörningar, avföringsförändringar. Bland biverkningarna kan vara en allergisk reaktion på komponenten i Gentosa.

Behandling av prostatit: Prostamol och andra droger

Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären har prostatit en ledande ställning.

Inflammatoriska processer i prostatakörteln kan växa snabbt eller utvecklas långsamt. I det första fallet talar de om den akuta formen av sjukdomen, i den andra - om den kroniska.

Om akut prostatit kan botas snabbt och enkelt med antibiotika, kräver den kroniska formen av sjukdomen långvarig behandling.

I detta fall, förutom läkemedel som bekämpar infektion, föreskrivs patienten fytopreparationer. En av dem är Prostamol Uno.

Läkemedlet har blivit populärt bland män som lider inte bara prostatit, men också hyperplasi i prostata och diuretikumstörningar. Det var att eliminera dessa sjukdomar som Prostamol Uno utvecklades.

Vid behandling av prostatit, kommer prostamol och andra fytopreparationer nödvändigtvis in i behandlingssystemet tillsammans med antibakteriella medel och alfa-blockerare.

Effekten av läkemedlet

Prostamol Uno har i sin sammansättning en härdande naturlig komponent - ett alkoholextrakt av palm sabala frukter. Sabalens frukter kallas svarta bär på ett annat sätt. I folkmedicin har amerikanska indianerna använt dem sedan antiken för att behandla blåsan och urinröret.

Fytosteroler, som är en aktiv komponent i fostret, lindrar effektivt inflammation i prostata och minskar dess volym. De har emellertid inte en negativ effekt på hormonbalansen och hypotalamus-hypofyssystemet.

Ett av de mest obehagliga symptomen på prostatit är ett brott mot urinering orsakad av svullnad av prostata. Med urinflödet har mannen svårt att skära, han upplever en ständig känsla av fullblåsan och en frekvent uppmaning att urinera.

Och en av behandlingsåtgärderna hos avföring riktar sig specifikt till att ta bort ödem i prostata, så behandling med denna fytopreparation eliminerar effektivt sådana symptom.

Således kan vi identifiera huvudhandlingarna med läkemedlet med prostatit:

 • cupping av den inflammatoriska processen;
 • minskning av svullnad i körtelvävnaderna
 • normalisering av urinprocessen.

Om en man märker symptomen på prostatit, måste du snabbt gå till kliniken för undersökning. Det finns olika typer av inflammation i prostata, som var och en kräver ett individuellt tillvägagångssätt för terapi. Efter att ha bestämt sjukdomsformen ordinerar läkaren adekvat behandling av prostatit. Prostamol är förskrivet till patienter som lider av kroniska inflammatoriska processer i prostata.

Läkemedlet används inte vid akut sjukdom, men kan rekommenderas som underhållsbehandling. Därför är det inte kategoriskt rekommenderat att engagera sig i självmedicinering, eftersom prostatit kan orsaka olika komplikationer, och den akuta formen passerar lätt till en kronisk.

Prostamol Uno är en naturlig lösning och har inga allvarliga biverkningar, så det kan användas som profylax för prostata sjukdomar.

Kontraindikation för att ta Prostamol är en individuell intolerans. Biverkningar inkluderar allergiska reaktioner på läkemedlet. Mycket sällan förekommer sådana fenomen som illamående och smärta i magen.

Hur man behandlar prostatit med prostamol?

Behandling med fytopreparation är lång, minst en månad. En dag ska ta 1 kapsel, tvätta den med rent vatten. Läkemedlet tas efter måltid.

Vilken dos av läkemedlet som ska tas för behandling bestäms av läkaren. Han kan ordinera ett enkelt intag av 320 mg läkemedel per dag eller varannan dag.

Om behandling av prostatit med Prostamol inte är effektiv, behöver du se en läkare för en annan medicinering eller ta analoger av läkemedlet. Det är värt att uppmärksamma det faktum att om läkemedlet vid den första ansökan gav den förväntade effekten, och därefter finns det ingen, så kanske du står inför en falsk. När du köper ett läkemedel måste du vara uppmärksam på paketets integritet och tillgången på skyddande hologram.

Doseringen beror på faktorer som:

 • effektiviteten av behandlingen;
 • frånvaro av biverkningar
 • svårighetsgrad av symtom.

Eftersom prostamol inte påverkar leverns och njurarnas normala funktion kan det ta lång tid. Vanligtvis avbryts läkemedelsbehandling efter det att symtomen försvunnit.

Priset på drogen:

 • Prostamol Uno 320 mg kapslar 30 st. - 750 rubel;
 • Prostamol Uno 320 mg kapsel 60 st. - 1320 rubel

recensioner

På forumet kan du hitta mycket positiv feedback om behandlingen av Prostamol i den komplexa behandlingen. Många patienter noterar effektiviteten vid återställande av nedsatt urinering. Ofta finns det recensioner som efter att ha tagit profylaktiska ändamål, undviks exacerbation av prostatit eller det blev mindre frekvent.

Analoger av läkemedlet: Permixon, Prostaplant, Palprostes, Gentos, Prostacor, Peponen, Trianol, Prostopin, Tadenan och andra.

 • Prostaplant är den närmaste analoga Prostamol Uno. I sammansättningen är extraktet en serös och krypande frukt. Läkemedlet är identiskt med Prostamol och dess farmakologiska verkan och den terapeutiska effekten. Priset för 30 kapslar är 480 rubel.
 • Gentos Är ett homeopatiskt medel. Som en del av drog extrakt av Sabala, asp, hemlock, samt kaliumjodid och picrat järn. Gentos verkan är analog med pall. Priset på 40 tabletter är 400 rubel.
 • tamsulosin är den billigaste analogen av Prostamol. I dess komposition, tamsulosinhydroklorid. Läkemedlet, i motsats till analoger med naturliga komponenter, har kontraindikationer och kan inte användas under en lång period. Priset för 30 kapslar är 420 rubel.
 • Palprostes anses vara en av de bästa analogerna av Prostamol. I hjärtat av medicinen är extrakten av palmfrukter krypande. Det används av både män och kvinnor som lider av urinvägar. Indikationer för användning och effekt av droger är likartade, men läkemedlet har ett antal biverkningar.
 • Permikson har uttalade antiinflammatoriska och anti-edematösa effekter mot prostata. I kompositionen - lipidosterol extrakt av frukter Serenoa repens. Precis som Simpler finns inga signifikanta kontraindikationer och kan användas under lång tid. Priset för 30 kapslar är 825 rubel.

Hur fungerar Prostamol, hjälper det med prostatit?

Kronisk prostatit - det handlar inte om dig? Så varje sekund tänker. Diagnosen "prostatit" sätts av 30% av männen i åldrarna 20-50 år. När sjukdomsstagnationen uppträder och sekretionen av prostata körs, börjar inflammationsprocessen.

För att förhindra att prostatit passerar in i kronisk form, är det nödvändigt att avlägsna stillastående vätska och ta mediciner. Du kan ta bort symtomen på sjukdomen med hjälp av läkemedlet "Prostamol" (aka "Prostamol Uno").

Åtgärd av läkemedlet. Formen av dess frisättning

Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-edematös effekt. Det ordineras som ett adjuvans vid behandling av prostatit, infektioner i det genitourära systemet, för förebyggande av sexuella störningar, prostata adenom.

Läkemedlet ges i form av kapslar avsedda för internt bruk. Läkemedlet är endast föreskrivet som hjälpmedel i den komplexa behandlingen, eftersom det inte kan lösa det manliga problemet självständigt. Effekten av denna åtgärd är mycket mild, eftersom den görs på grundval av växtkomponenter.

Indikationer för behandling av Prostamol

Läkemedlet "Prostamol" ordineras av urologer för behandling av sjukdomar i urinering med prostatit, vilket kännetecknas av sådana symptom som:

 • Fördröjd urinering;
 • Ofullständig tömning av blåsan;
 • Försvagning av urinflödet;
 • Förlängd eller intermittent urinering;
 • Smärtsamma förnimmelser i underlivet, ljumskare;
 • "Läckage";
 • Frekvent urinering.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av palmsapala frukter, och ytterligare komponenter är: gelatin, glycerol, titandioxid, järnoxid etc.

Huvuddelen av läkemedlet har följande effekt:

 1. Förhindrar processen med åldersrelaterad minskning av testosteron;
 2. Förbättrar testiklarna;
 3. Främjar produktionen av testosteron;
 4. Normaliserar urinering, förhindrar urinstagnation
 5. Fördröjer processen för utveckling av prostata adenom.

Instruktioner för användning Prostamol

Den exakta dosen, varaktigheten av läkemedlet, kan du kontrollera med din läkare. Instruktionerna säger att kapseln ska tas 1 enhet en gång om dagen efter måltiden. De kan inte tuggas, du behöver bara svälja för att uppnå den snabbaste och mest effektiva terapeutiska effekten.

För effektiv verkan av läkemedlet rekommenderas det att dricka det samtidigt. För att uppnå ett synligt resultat måste du ta Prosmatol minst 3 månader.

Prostamol Uno: biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Men om reglerna för läkemedelsadministration, dosering och appliceringstid inte observeras kan patienter uppleva biverkningar:

 • På tarmens del: illamående, halsbränna, obehag i buken;
 • Från immunsystemets sida: en allergisk reaktion: utslag, klåda;
 • På den del av reproduktionssystemet - gynekomasti (patologisk proliferation av körtelvävnad).

Särskilda instruktioner

Läkemedlet "Prostamol" kan inte tas ensam, använda det som en monoterapi för prostatit. Det lindrar bara symptomen, men löser inte problemet. För att verkligen bli av med prostatit måste du genomgå en omfattande behandling.

Analoger av läkemedlet "Prostamol Uno"

Det finns många droger som ersätter Prostamol. Bland dem kan följande läkemedel särskiljas:

Den aktiva substansen i dessa läkemedel är en - ett extrakt av palmens sabala växtens frukter. För jämförelse kostar läkemedlet Prostamol Uno i genomsnitt 750 rubel per förpackning, som innehåller 30 kapslar.

Det är bättre att köpa en större mängd medicin, då kan du vinna i priset. Så, för packning av 60 kapslar är det nödvändigt att ge 1250 rubel och för 90 kapslar - 1700 rubel. Det visar sig att priset för läkemedlet kommer att bli ännu billigare än för analogerna.

Prostamol Uno: patientåterkoppling

Detta läkemedel har stor popularitet hos män som lider av kronisk prostatit. På internet kan du hitta många recensioner om drogen. Vissa människor skriver att botemedlet är en napp, har en placebo-effekt, andra noterar sin höga effektivitet. Oavsett vad det är, hjälper läkemedlet, om du tar det enligt instruktionerna, läkarens rekommendationer såväl som i den komplexa behandlingen:

"Läkemedlet är mycket annonserat, och det är därför dyrare än sina motsvarigheter. Men jag föredrog Prostamol Uno, bestämde mig för att försöka hur han skulle hjälpa mig. Jag tog det enligt anvisningarna 1 gång om dagen efter måltiden. Det fanns inga biverkningar, efter en tid av smärta och obehagsmakningar passerade. Men jag vill varna dig: ta drogen länge. Jag drack det i 3 månader. För så lång användning rekommenderar jag dig att köpa ett större paket, det visar sig mer lönsamt. "

Alexander, 40 år gammal:

"Prostamol Uno ensam kan inte klara av prostatit, så du måste ta andra droger parallellt: antibiotika, antiinflammatoriska, immunostimulerande läkemedel, vitaminer. Prostamol hjälper bara att ta bort obehagliga känslor vid urinering, det vill säga det bekämpar symtomen på den underliggande sjukdomen. Jag tog det länge, men trots allt är effekten redan där: det intima livet började förbättra, toaletten började gå utan rädsla, med tröst. "

"Drogen, men dyr, men effektiv. Jag dricker det den andra månaden, under denna tid har tillståndet förbättrats: urinering har blivit normal, smärtan har gått, uppmaningen också. Vissa människor skriver att Prostamol inte hjälper. Jag vill säga: män, men försökte du gå på en diet, dricka tillräckligt med vatten, leda en hälsosam livsstil? För allt beror alltför mycket på detta ".

Vad tycker läkare om förberedelsen av Prostamol?

Urologer uppmanar män att inte självmedicinera, inte att köpa ett läkemedel utan läkares tid. Att inte veta hur man korrekt behandlar prostatit kan förvärra sjukdomen. Prostamol Uno, enligt läkare, bör ordineras som en hjälp, snarare än huvudterapin. Först då kommer resultatet av behandlingen att ses. Detta läkemedel tar bort symptomen och eliminerar orsaken till problemet, mer kraftfulla läkemedel, inklusive antibiotika.

Prostamol Uno och alkohol

Många män frågar på forum som ägnas åt ämnet prostatit och andra sjukdomar: "Kan jag dricka alkohol om jag går igenom behandling med Prostamol?". I instruktionerna till läkemedlet sägs inget om denna poäng, men det betyder inte att alkohol är kompatibel med läkemedlet.

Läkare betonar att alkohol i sig har en negativ inverkan på hälsa, sexuellt liv, inklusive arbetet i prostatakörteln. Det bryter mot kraften, hämmar produktionen av könshormoner, minskar sexuell aktivitet, saktar testiklarna, vilket leder till stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Afala eller Prostamol: Vad ska man välja?

Båda drogerna är fytopreparationer. Portabiliteten för dessa medel är densamma. Båda läkemedlen ska ordineras som symptomatisk behandling såväl som förebyggande syfte.

Till skillnad från drogen "Prostamol Uno", är läkemedlet "Afalah" ofta förfalskad. Därför är det bättre att köpa Prostamol från denna synvinkel.

Men "Afal" betyder är billigare - 350 rubel.

Prostamol eller Prostamol Uno är ett naturligt medel, vars verkan är inriktad på att minska och eliminera symptomen på prostatit: nedskärningar, buksmärtor, frekvent urinering och uppmaning. Trots det faktum att det inte finns några komponenter av syntetiskt ursprung i preparatet, är det emellertid nödvändigt att ta kapslar först efter undersökning och samråd med en specialist.

Tabletter Prostamol Uno - instruktioner för användning, pris

Instruktion för användning Prostamol Uno indikerar att en växtbaserad beredning är avsedd för behandling av inflammatorisk process i prostatakörteln. Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären diagnostiseras kronisk prostatit och prostata adenom oftast. På listan över läkemedel som är avsedda att bekämpa patologiska förhållanden har Prostamol Uno en ledande position på grund av dess säkra naturliga sammansättning och användbarhet.

Prostamol Uno - egenskaper och farmakologiska egenskaper

Prostamol Uno är ett örtmedel baserat på alkoholhalten av Sabal-frukten (dvärgkrypande palm). Läkemedlets verkan syftar till att hämma de processer som är ansvariga för att omvandla hormonet testosteron till dihydrotestosteron, vilket främjar proliferationen av körtelprostatvävnad. Den aktiva substansen i läkemedlet undertrycker enzymet 5-alfa-reduktas och hämmar syntesen av aromatas, under vilken en aggressiv hormon bildas. Således förhindrar läkemedlet progressionen av prostata adenom.

Växtextrakt hämmar bildningen av de stora inflammationsmediatorer - prostagladinov, reducerar permeabiliteten av blodkärl, lindrar inflammation i prostatavävnaden utan att påverka koncentrationen av könshormoner i blodplasman. phytoremedy fördel är att ta det inte minska nivån av potens och libido, det vill säga inte har någon negativ effekt på den sexuella aktiviteten hos män. Med avseende på prostatakörteln ger palmfruktkonsentet antiinflammatoriska, anti-edematösa och anti-androgena effekter.

Användning av läkemedlet inhiberar patologisk proliferation av prostatakörtelvävnad, förhindrar ökning av dess volym, och därigenom minska svårighetsgraden av symtomen vid benign prostatahyperplasi - smärta och stress vid urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, dysuri, pollakisuri.

Under behandlingen normaliseras styrkan hos urinflödet och volymen av urin frigörs ökar. Dessutom har läkemedlet en mild lugnande, antiseptisk och återställande effekt. Efter oral administration upplöses det gelatinösa kapselskalet och dess innehåll absorberas snabbt. Koncentrationen av den aktiva substansen når maximalt 90 minuter efter att läkemedlet tagits.

Doseringsform

Prostamol Uno släpps i form av ovala, mjuka, röd-svarta kapslar i ett gelatiniskt skal, inom vilket det finns ett palmextrakt. Det ser ut som en oljig vätska med en grönbrun färg med en karakteristisk lukt som är inneboende i denna växtart. Varje kapsel innehåller 320 mg palmextrakt extraherat från sabala frukter + hjälpämnen.

Tabletter Prostomol Uno för 15 stycken placeras i blister av aluminiumfolie. I en förpackning med en beredning kan innehålla 1, 2 eller 4 blister med kapslar.

Vad är syftet med Prostamol Uno?

Användning av Prostamol Capsules rekommenderas till män för eventuella kränkningar av urinfunktionen associerad med prostata hyperplasi av godartad natur. Urologer inkluderar detta verktyg i komplex terapi av kronisk prostatit och prostata adenom. Tack vare en naturlig växtbas, kombineras denna produkt perfekt med andra läkemedel som används vid sjukdomar hos den geniturära kärnan hos män.

Läkemedlet visar god effektivitet vid dysuri - svårighet urinering orsakad av en ökning av prostatakörteln. Användningen av Prostamol Uno hjälper till att stoppa smärtsamma symtom, lindra inflammation och förbättra urinets utsöndring. På samma gång, i sammanfattningen indikerar att läkemedlet är lämpligt att använda endast steg 1 och 2 adenom proliferation, manifest ofullständig tömning av blåsan och ackumuleringen av återstående urin, vilket leder till ökad urinträngning och urinutflöde i flera steg.

På grund av dess anti-edematösa och antiinflammatoriska verkan, ger läkemedlet snabb lindring och stoppar de viktigaste symptomen på den patologiska processen med prostatit.

Instruktioner för användning

Minsta behandlingssättet tar 1 månad, varefter en paus på 2 veckor är nödvändig. Efter att specialisten har bedömt patientens tillstånd kan behandlingen fortsätta. Beroende på svårighetsgraden av tillståndet och andra individuella egenskaper, för att uppnå ett beständigt positivt resultat, måste flera behandlingskurser slutföras. I genomsnitt manifesteras den maximala terapeutiska effekten efter tre månader med regelbunden medicinering.

Effekten av Prostamol Uno har bekräftats officiellt av ett antal kliniska studier där patienter från urologiska kliniker deltog. Läkemedlet testades också vid Institutet för Urologi Rosmedtechnologies och på grundval av Sechenov MMA. Trots det faktum att detta läkemedel inte innehåller några starka substanser (antibiotika, hormoner), men bara har växtkomponenter i det, är resultatet av dess användning imponerande.

Nästan 80% av patienterna bekräftade försvinnandet av patologiska symptom och noterade förbättringar i det allmänna tillståndet. Mer än 65% av patienterna med kronisk prostatit kom urineringsprocessen tillbaka till det normala, och nattliga begär slutade helt. Hos patienter med prostataadenom ökade urinläckaget med mer än 25% och volymen av kvarvarande urin minskade med hälften.

Den största fördelen med Prostamol Uno är att den kan tas under lång tid utan rädsla för negativa hälsoeffekter. När du bekräftar diagnosen, rekommenderar experter att ta phyto-droger hela tiden. Växtextrakt, till skillnad från kemiska komponenter i andra läkemedel, har ingen toxisk effekt på vitala organ - lever, njurar, hjärtan.

Dess användning låter dig stabilisera tillståndet, ta bort inflammation och sakta ner den patologiska processen. Även om det här verktyget inte kan bota BPH, men för att förhindra ytterligare spridning av körtelvävnad, är han fullt kapabla. Plus, Prostamol Uno normaliserar urinering, lindrar smärta och hjälper till att eliminera vanliga önskningar som till och med stör patienten på natten.

Kontraindikationer och biverkningar

Prostamol Uno är ett helt säkert medel, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Den enda begränsningen att använda är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen eller andra komponenter som utgör den hos personer med tendens till narkotikaallergier.

Bedömning av recensioner av patienter som tar läkemedlet, orsakar inte Prostamol negativa reaktioner. Ingen nämnde illamående, buksmärtor eller andra systemiska effekter som påverkar de inre organen. I mycket sällsynta fall har patienter med en tendens till allergier halsbränna eller illamående, buksmärta, omedelbart efter att ha tagit kapsel eller hudreaktioner (utslag, klåda, hyperemi).

Ytterligare rekommendationer

Läkemedlet Prostamol Uno är väl förenligt med andra läkemedel, därför ingår det i den komplexa behandlingen samtidigt med antibiotika, adrenoblocker och andra potenta medel. Med kronisk prostatit, för att förbättra effektiviteten av behandlingen, kan du ta Prostamol tillsammans med Tamsulosin tabletter.

Långtidsanvändning av Prostamol Uno kan signifikant minska sannolikheten för komplikationer, förlänga perioderna med eftergift med kronisk prostatit, förbättra patientens tillstånd och livskvalitet signifikant vid godartad prostatahyperplasi.

Synpunkter från urologer i utvärderingen av effektiviteten phytoremedy isär. Vissa läkare anser att användningen Prostamol ger mycket goda resultat i kombination med andra läkemedel, andra - tror att läkemedlet är ineffektivt vid behandling av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män men tillräckligt rezultativen som ett förebyggande medel som förhindrar utvecklingen av prostatit.

Analoger och pris

Kostnaden för den ursprungliga drogen Prostamol Uno, som görs av tyska företaget Berlin-Chemie är ganska hög, och på apoteket nätverket är det inte alltid. I det här fallet hjälper specialisten att välja billigare ryska analoger. Exempelvis tabletter är populära Afala vars pris är mycket lägre eller rektala suppositorier och Vitaprost Bioprost används i inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Dessutom kan läkaren rekommendera andra läkemedel av inhemska och utländska tillverkare:

 • Prostamed;
 • Prostaplant;
 • Prostatofit;
 • Garbeol;
 • Permikson;
 • Adenom gran;
 • Prostaker;
 • Adenorm;
 • Urorek.

Pris på fytoteal

Prostamol Uno - ett drog dyrt, men om du anser att för att uppnå ett bestående resultat tar det lång tid, kommer behandlingen att kosta en betydande mängd. Här är genomsnittspriserna för läkemedlet i apotekskedjan:

 1. Prostamol Uno (30 kapslar) - från 700 rubel;
 2. Prostamol Uno - 60 kapslar - från 1350 rubel.

Om priset på läkemedlet för patienten verkar för högt, kommer specialisten att hjälpa till att hämta billigare analoger. Till exempel kostar det inhemska läkemedlet Afala bara 300 rubel per förpackning och Prostalin Forte-ljus - från 220 rubel.

Feedback på ansökan

Läkarnas kommentarer om Prostamol Uno bekämpar det faktum att effektiviteten av detta läkemedel är bäst manifesterad i kombination med andra läkemedel som används för att behandla patologierna hos det genitourära systemet för män. Dessutom tror experter att för att uppnå ett varaktigt positivt resultat är det nödvändigt att genomgå minst 2-3 fullvärda behandlingsbehandlingssätt.

Patienternas åsikter om förberedelserna är väldigt olika, både positiva och negativa. Många tror att priset på drogen är orimligt överdriven, och effektiviteten är ibland mycket lägre än den som tillverkaren förklarar.

Granska nr 1

Även denna vinter, efter att ha haft tid på gatan i svår frost, har symptomen på prostatit inte återkommit. Ett bra läkemedel, men det ska användas samtidigt med andra läkemedel, annars kommer effekten att vara försumbar.

Referens nr 2

Dessutom har detta läkemedel många analoger, inklusive inhemsk produktion, som kostar en storleksordning mindre, men den terapeutiska effekten av deras användning är densamma och ofta ännu högre. Därför tror du inte på de läkare som erbjuder en dyr och ibland användbar lösning, alltid vara intresserade av andra alternativ, analoger och studerar medicinens sammansättning. Jag gillade drogen Urotrin mer.

Prostamol Uno med prostatit: behandlingsregim, patientrecensioner

Principen för behandling av kronisk prostatit innebär att man tar läkemedel med en lång kurs. För detta ändamål används läkemedel med växtkomposition, som fytomedicinering Prostamol från prostatit. Den främsta fördelen med läkemedlet är den androgena effekten av växtekstrakter av kompositionen.

Sammansättning, åtgärder, frisättningsformer

Förberedelsen innehåller ett extrakt av små saberfrukter (en speciell typ av palmer). Fytopreparation främjar:

 • cupping av inflammation;
 • normalisering av urinprocessen
 • reduktion av ödem i prostata;
 • normalisering av kroppens cirkulation.

Läkemedlets verkan är baserad på palmextraktets förmåga att minska syntesen av prostaglandiner - speciella ämnen som, som svar på irritation, framkallar utvecklingen av en inflammatorisk reaktion. Sålunda utförs den anti-inflammatoriska verkan av Prostamol Uno.

Frukt serenoi krypande, eller sabal - råmaterial för produktion av drogen

Minskad produktion av prostaglandiner leder till en minskning av permeabiliteten hos väggarna hos de kärl som finns i orgeln. Resultatet är en minskning av ödem. Med prostatit komprimerar den svullna prosten omgivande vävnader, irriterar smärtreceptorerna och ökar blåsans ton. Resultatet är sjukdomens karakteristiska symtom - smärta och brännande med urinering, ett svårt urinflöde. Att minska ödem i prostata vävnad lindrar dessa symtom.

Läkemedlet hämmar enzymet involverat i produktion av dihydrotestosteron (ett derivat av testosteronhormon). Kliniskt, är det bevisat att prostatahyperplasi förorsakad av förhöjd androgenaktivitet och därför minska syntesen av dihydrotestosteron positiv effekt på förloppet av adenom, vilket bidrar till en minskning i prostatastorlek och minska graden av progression av benign prostatahyperplasi.

Läkemedlet finns i kapslar, 30 eller 60 kapslar per förpackning. Den genomsnittliga kostnaden för prostamol från prostatit är 650 rubel för 30 kapslar.

Handlingsprincipen för läkemedlet för prostatit

Läkemedlet Prostamol Uno anses vara det första läkemedlet som föreskrivs av urologer för prostatit av infektiös och icke-infektiös natur.

Läkare ger preferensen till läkemedlet Prostamol som ett långsiktigt läkemedel på grund av brist på inflytande på erektionen. Vid behandling av prostatit Prostamol registreras inte skadliga effekter på potensen och processen för utlösning, vilket ofta inträffar med kronisk administrering av naturläkemedel.

Indikationer för användning av läkemedlet hos män:

 • prostatit av vilken typ som helst;
 • kränkningar av urinering i blåsans infektioner;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • brott mot trofism i det lilla bäckens organ.

Läkemedlet används både för medicinska och profylaktiska ändamål, oberoende av patientens ålder. Det ordineras för akut bakteriell prostatit, liksom för en kronisk form av inflammation mot bakgrund av stagnerande fenomen i bäckenorganen.

Läkemedlet kan användas för förebyggande

Medicinsk behandling

Med prostatitläkemedlet tas en kapsel dagligen. Det rekommenderas att du tar medicinen för prostatit samtidigt, efter måltid. Tugga inte kapseln, drick den med tillräckligt med vatten.

Varaktigheten av kursen beror på formen av inflammation i prostatakörteln. I de flesta fall praktiseras långvarig behandling med ett läkemedel - minst tre månader.

Prostamol för förebyggande av prostatit utförs i 2-3 månader enligt doktors recept. Frekvensen av upprepade kurser är inte mer än två gånger om året. Med förhöjning av prostatit kombineras kapslarna Prostamol Uno med antibiotika och mediciner för symptomatisk behandling. Upptagningssystemet i detta fall kan justeras enligt de tillhörande läkarnas rekommendationer.

Det är viktigt att notera att även vid långvarig användning är läkemedlet väl tolererat, inte orsakar erektil dysfunktion och biverkningar. Prostamol kan tas i äldre män. Läkemedlet påverkar inte fluktuationerna i blodtrycket, så det är utan begränsningar föreskrivet att män över 65 år med åldersrelaterade kardiovaskulära sjukdomar.

Prostamol har inga allvarliga biverkningar, så det kan ordineras till äldre män

Läkemedlet samverkar inte med andra droger och alkohol, så det har inga strikta inskränkningsbegränsningar.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Prostamol har praktiskt taget ingen kontraindikationer, med undantag för individuell intolerans av huvudaktiv substans. I detta fall utvecklas allergiska reaktioner, som uppträder av utslag på huden, nässelfeber och svullnad i epidermis. När det finns tecken på allergi indikeras symptomatisk behandling med antihistaminer. Det är nödvändigt att konsultera en läkare om att ersätta läkemedlet med en analog.

I sällsynta fall kan allergier mot huden, illamående och kräkningar uppstå. Symptomen är snabba, om obehag kvarstår längre än en dag, är symtomatisk behandling indikerad.

Nuans av behandling med Prostamol

Fytopreparationen fungerar långsamt, så det refererar mer till att stödja, än symptomatisk behandling av prostatit. De första märkbara förbättringarna noteras inte tidigare än 2-3 veckor efter starten av Prostamol kapslarna. Detta beror på verkningsmekanismen för läkemedlets huvudämne. Reduktionen i syntesen av prostaglandiner förekommer inte omedelbart efter administrering av den första kapseln. Den ackumulativa effekten manifesteras gradvis, så inflammationen i prostatakörteln sänks långsamt, men minskar inte omedelbart.

Prostamol verkar gradvis, det är inte lämpligt för avlägsnande av akuta symptom

Antidiarrhealverkan av läkemedlet beror på effekten på prostata-kärlens väggar. Denna terapeutiska effekt manifesteras efter 7-10 dagar. I mitten av behandlingen tar läkemedlet följande:

 • reduktion av smärtssyndrom;
 • lindring av urinering
 • Minskning i frekvensen av falsk dröja i toaletten;
 • allmän förbättring av hälsan.

Läkemedlet är lika effektivt vid behandling av kronisk kongestiv prostatit och den infektiösa (bakteriella) formen av akut inflammation.

En intressant egenskap hos drogen är en förbättrad erektion och ökad libido. Denna effekt efter att ha tagit kapslar av Prostamol Uno beror på en minskning av syntesen av dihydrotestosteron.

Som en oberoende agent i terapin av prostatit är läkemedlet Prostamol Uno ineffektivt, men det kan användas av kurser för förebyggande av exacerbationer med kongestiva fenomen i bäckenorganen.

Patientrecensioner

Patienter som tagit Prostamol Uno vill gärna lämna återkoppling om läkemedlets effekt, på grundval av vilken alla kan bestämma om det är lämpligt att behandla läkemedel.

"Läkemedlet jag dricker på råd av en läkare under de senaste tre åren. Årligen dricker jag tre förpackningar för att förhindra exacerbationer av prostatit, ta om Prostamol efter behov. För att utvärdera hur effektivt läkemedlet är för mig, för att samtidigt med Prostamol började jag dricka ett annat läkemedel. Jag kan definitivt säga att det inte blev värre och avslöjade inte några biverkningar för mig själv. "

"Jag stötte på prostatit mot bakgrund av minskad immunitet. Tillsammans med antibiotika har läkaren ordinerat detta läkemedel och rekommenderat att ta det varje år. Han blev snabbt av med symptom, på bara 2 månader glömde han helt smärtan när han besökte toaletten. Jag rekommenderar medicinen till alla som har stött på samma problem. "

"Jag bor med prostatit i mer än ett decennium, jag behandlades med olika droger. Om Prostamol Jag kan inte säga något dåligt, men inget bra - en vanlig växtberedning som underlättar sjukdomsförloppet. Jag ersätter djärvt billigare analoger, jag ser ingen skillnad. "

Alla patienter noterar läkemedlets huvudsakliga positiva kvalitet - frånvaron av biverkningar, kontraindikationer och missbruk. Många män väljer Prostamol exakt på grund av den säkra sammansättningen.

Meningar av läkare

Recensioner av läkare är blandade. Vissa urologer föredrar drogen på grund av dess säkerhet och effektivitet, medan andra specialister föredrar att förskriva patienter med läkemedel med en mer aktiv komposition.

Enligt läkare är Prostamol bättre lämpad för förebyggande och behandling av icke-infektiös prostatit, orsakad av åldersrelaterade förändringar och nedsatt prostatisk funktion. Vid akut bakteriell inflammation rekommenderar läkare att man föredrar antibakteriell behandling och inte ersätter intaget av antimikrobiella medel med fytopreparationer.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...