Huvud
Symptom

Prostamol Uno och alkohol: kompatibilitet

Baserat på verkningsmekanismen för alkohol på människokroppen är Prostamol Uno och alkohol inte kompatibla med varandra.

I sig är behandlingen av prostatit baserad på en rad åtgärder som vidtagits samtidigt. Detta: tar mediciner, fysioterapi och en specialdiet. Och det viktigaste kravet på kosten är att vägra alkohol, röka och undvika stressiga situationer.

Funktioner av drogen

Prostamol Uno finns i form av kapslar, 320 mg aktiv substans i vardera. Preparatet är tillverkat på basis av växtkomponenter. Aktiva ämnen är:

 • extrakt uppsamlade från krypande palmfrukter;
 • cellulosa;
 • sackaros.

Detta läkemedel används för att behandla icke-infektiös prostatit och för att lindra symptomen på inflammation i prostata. Den kan kombineras i kombination med antibiotika eller andra droger.

Att ta emot Prostamol Uno stannar inflammation, som påverkar processen för att producera prostaglandiner som kontrollerar den inflammatoriska processen. Sålunda lindras smärtan, permeabiliteten i urinröret förbättras något, men klyftens storlek minskar inte. Därför är syftet med läkemedlet rent symptomatiskt.

Biverkningar

Med tanke på läkemedlets naturlighet finns det nästan inga biverkningar vid upptagandet. I vissa fall kan ökade känsligheter för en eller flera av komponenterna uppstå:

 • vattning;
 • urladdning från näshålan;
 • utslag, nässelfeber.

Hos patienter som har en historia av matsmältningssjukdom, om dosen som föreskrivs av läkaren överskrids, kan det finnas en exacerbation. I övrigt, med korrekt tillträde och iakttagande av läkarens rekommendationer (dagbehandling, kost, motion) utför läkemedlet effektivt sina funktioner.

Kombination med etanol

På grund av sammansättningen av anläggningen, inte komma i kontakt med etanol i reaktionen, verkar det möjligt att använda alkohol under behandlingen Prostamol Uno. Emellertid skärningen av dessa ämnen i levern minskar symptomatisk effekt Prostamol till noll så aggressivt som etanol hämmar metabolismen av läkemedlet och dess leverans till prostatan.

I detta fall är uteslutande av alkohol från kosten under behandling av prostatit ett viktigt villkor för framgångsrik bortskaffande av sjukdomen. Dessutom kommer alkohol, försvagad av sjukdomen, att skada:

 • På grund av spasmen i urinröret behålls urinen i kroppen, förgiftar den med toxiner, alkohol förvärrar förgiftning;
 • medan kroppen är upptagen med behandling av alkohol, upptas inte absorptionen av den aktiva substansen Prostamol Uno;
 • Etanol kan öka vävnadsinflammation, vilket kommer att förvärra sjukdomen.

Dessutom kan användningen av alkohol leder till lägre immunitet, vilket är fallet med en diagnos av "infektiös prostatit" kan leda till farlig oslozhneniyam.Aalkogol strängt förbjudet även i händelse av att som en medicinsk behandling för att en patient som behandlas med antibiotika, vars förenlighet är noll.

Upptagbar dosering

Eftersom läkemedlet inte har beroendeframkallande effekt kan det ordineras under lång tid för regelbunden administrering. Eftersom det inte alltid är möjligt att helt sluta använda alkohol är det bättre att omedelbart diskutera med den behandlande läkare-urologen den tillåtna dosen av alkohol. Som regel beror den mängd binge som inte skadar kroppen och behandlingen beror på patientens allmänna tillstånd och strikt individuellt.

Att dricka alkohol är möjligt via 18 timmar efter den konsumerade tabletten och i 8 timmar före mottagandet.

Trots den vegetativa sammansättningen av Prostamol Uno och alkohol är inte kompatibla när det gäller kvalitet och effektiv behandling. Detta är särskilt viktigt om, förutom de kapslar som diskuteras, andra läkemedel förskrivs till patienten.

Nuans av behandling med läkemedlet Prostamol Uno: om det är möjligt att dricka alkohol och vad är fylld med en sådan "mix"

Alla vet att de flesta medicinerna är kategoriskt oförenliga med alkoholhaltiga drycker.

Etylalkohol kan inte bara stärka eller tvärtom försvaga läkemedlets verkan, utan också allvarligt skada den sjuka organismen.

Män som genomgår behandling för prostatit undrar ofta om det är möjligt att samtidigt använda drogen Prostamol och alkohol.

För att kunna svara på denna viktiga fråga är det nödvändigt att förstå vad som ingår i denna medicinering och att förstå hur terapeutiska kapslar påverkar den inflammerade prostatakörteln.

Sammansättning och handlingsprincip

Prostamol är ett naturligt inkapslat läkemedel, vars huvudsakliga beståndsdel är extraktet av frukten av den krypande palm sabalen (320 milligram i varje kapsel). Detta läkemedel ordineras vanligtvis till representanter för det starkare könet för behandling av prostatit (akut och kronisk) och godartad prostatahyperplasi i första eller andra etappen.

Läkemedlet påverkar positivt ett människans genitourinary system och hjälper till:

 • ta bort inflammation, eliminera puffiness och minska volymen av förstorad prostata;
 • förhindra ytterligare proliferation av prostatavävnad;
 • normalisera processen med urinering
 • förbättra blodflödet i det lilla bäckenet;
 • påskynda metaboliska processer i vävnader;
 • stärka blodkärlens väggar;
 • öka immuniteten.

Tack vare mottagandet av kapslar av naturligt ursprung kommer en man att sluta att uppleva smärta när han går på toaletten, vilket är ett av huvudsymptomen på prostatit och prostatahyperplasi.

Prostamol Uno och alkohol: kompatibilitet

I de instruktioner som åtföljer Prostamol Uno finns det två huvudkontraindikationer där du inte kan använda denna medicinering: individuell intolerans mot läkemedlets komponenter och ålder till 18 år.

Kapslar Prostamol Uno

I allmänhet är drogbaserade vegetabiliska komponent tolereras väl av kroppen och endast i sällsynta fall orsaka sådana bireaktioner såsom klåda, utslag, illamående, matsmältningsbesvär och så vidare. Men det betyder inte att man kan ta Prostamol och tillsammans med honom att dricka alkohol.

Den negativa effekten av alkohol vid behandling av inflammation i prostata är som följer:

 • etylalkohol saktar absorptionen i blodet av den aktiva substansen (växtextrakt), som ingår i Prostamol;
 • starka drycker minskar produktionen av testosteron - det huvudsakliga manliga hormonet som är ansvarigt för sexuella funktioner hos det starkare könet.
 • alkohol stärker den inflammatoriska processen, irriterar urinhinnan slemhinna, stimulerar tillväxten av patogena mikroorganismer och negativt påverkar prostatakörteln.
 • alkoholhaltiga drycker minskar immuniteten och förhindrar att kroppen fullständigt bekämpar sjukdomen.
 • När man dricker alkohol hos män, blir problem med urinering ökad, kraften försämras, spermierotiliteten minskas, fertiliteten minskas, libido går förlorad.

Prostamol sig inte in i kemisk kontakt med alkohol, men när man tar drogen, män brukar potenta antibiotika, som verkar på patogena bakterier, som är den främsta orsaken till prostatit.

Kombinationen av etylalkohol och antibakteriella droger leder nästan alltid till katastrofala konsekvenser för kroppen.

Alkoholhaltiga drycker ökar antibiotikornas toxicitet, vilket leder till att gastrointestinala kanaler, lever, njurar och andra organ av den sjuka drabbas.

Dessutom påverkas hjärt- och nervsystemen negativt. Män som tar alkohol och olika läkemedel är mottagliga för utveckling av stroke, hjärtinfarkt, hypertoni, diabetes etc.

Användbara rekommendationer

Det perfekta valet för en man är att helt sluta ta alkoholhaltiga drycker under hela behandlingsperioden.

Men om du inte kan neka alkohol av någon anledning, är det nödvändigt att en representant för det starkare könet följer följande regler:

 • Om en man planerar att dricka en stark dryck, ska den sista kapseln Prostamol förbrukas 18 timmar före denna händelse.
 • återuppta användningen av Prostamol efter att ha druckit alkohol kan vara tidigast 8 timmar senare;
 • Om en man redan har tagit Prostamol och drack en liten mängd alkohol, ska han sluta och inte öka dosen av alkohol.
 • Efter samtidig intag av läkemedel och alkoholhaltiga drycker ska en person dricka så mycket som möjligt rent vatten inom tre till fyra timmar för att förhindra eventuell berusning av organismen.
 • Om några biverkningar (huvudvärk, kräkningar, diarré, vanliga hjärtslag, etc.) uppstår på grund av en kombination av alkohol och prostamol, behöver en man en läkare.
 • behandlings Prostamol urologer rekommenderas att inte bara sluta ta alkohol, men också för att sluta röka, nikotin också negativt påverkar prostatakörteln och fördröjer läkningsprocessen.

Representanter för det starkare könet måste förstå att även en minimal dos alkohol (ett glas vin eller ett glas öl) kan vara hälsofarligt. Endast en fullständig vägran av alkohol kommer att tillåta oss att klara oss snabbare med prostatit och andra patologier i prostatakörteln.

Prostamol och alkohol - Kompatibilitet

Tabellen visar möjligheten att dela alkohol och Prostamol-läkemedel - efter vilken tid och när tar drogen

• 24 timmar innan man dricker alkohol till kvinnor.

• 8 timmar efter att ha druckit alkohol till män.

• 14 timmar efter att ha druckit alkohol till kvinnor.

[! ] För att undvika risker för hälsan, ge upp alkohol under hela behandlingsperioden.

Om kompatibiliteten inte är kompatibel, ökar prostagolen biverkningar på levern, eventuellt utveckling av sår. Mindre vanlig huvudvärk, tinnitus, letargi. I uppkörningstillståndet leder till sårbildning i magslemhinnan och förekomst av blödning.

• Sluta dricka alkohol igen.

• De närmaste 4 timmarna dricker mer vatten.

• Läs anteckningen - kontraindikationer och följ dem i anteckningen till läkemedlet.

• Om läkemedlet togs under behandling, är alkohol kontraindicerad för användning från 3 dagar till 1 månad (beroende på behandlingsläkarens anvisningar).

• Det spelar ingen roll vilken form av prostagolum som tas med alkohol, effekten kommer att ha både en tablett och salva.

• Om detta händer för första gången är risken för hälsorisk minimal.

• Se din läkare för mer hjälp och råd.

- I beräkningarna av tabellen beräknas den genomsnittliga indikatorn för den berusade (genomsnittliga graden av berusning) beräknad i proportion till kroppsvikt 60 kg.

- Alkoholen, som kan påverka drogen, innefattar: öl, vin, champagne, vodka och annan stark dryck.

- Även 1 dos alkohol kan påverka läkemedlet i kroppen.

För 1 dos berusad för olika drycker, det anses vara:

Prostamol DNA och alkohol är kompatibla eller inte?

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som endast behandlas på ett komplicerat sätt. Endast med sådan terapi kan prostatit botas definitivt. Den behandlande läkaren ska ordinera speciella mediciner och justera kosten. Läkemedel, en uppsättning fysiska övningar och en diet bör ordineras uteslutande av en kvalificerad urolog.

Användning av läkemedlet

Prostamol Uno har följande åtgärder:

 1. minskar inflammation
 2. lindrar svullnad genom att minska blodkärlets permeabilitet i prostatakörteln;
 3. även drogen har androgena egenskaper: prostatakörteln förändras inte i storlek.

Med kronisk prostatit ingår Prostamol Uno i den komplexa behandlingen. Sammantagna medicinska egenskaper hjälper till att normalisera urinering hos män, särskilt på natten.

Ett annat plus av läkemedel: det är tillverkat på basis av naturliga växter. Dessutom påverkar de substanser som utgör läkemedlet inte hormons bakgrund hos en man. Dessutom minskar intaget inte libido, och prostatens antigen fortsätter inom normala gränser.

Prostamol Uno tillverkas i form av kapslar. Ta läkemedlet ska vara en kapsel per dag efter att ha ätit, med ett glas vatten.

För effektiv behandling rekommenderas att ta läkemedlet strikt vid den angivna timmen varje dag.

Självbehandling av prostatit kan allvarligt skada hela kroppen. Prostamol Uno kan ordineras uteslutande av en kvalificerad urolog.

Han kan noggrant bestämma behovet och doseringen av detta läkemedel för prostata sjukdomar. Resten av behandlingen ska anpassas av en specialist. Det finns vissa funktioner som hör samman med användningen av läkemedlet.

Prostamol Uno kan endast tas av vuxna mogna män. Det är värt att veta att med detta läkemedel inte kan bota sjukdomen helt, men du kan avsevärt minska symtomen.

Under behandlingen är det därför mycket viktigt att regelbundet genomgå förebyggande undersökningar. Självmedicinering i detta fall är katastrofalt, men läkemedlet har inte lugnande egenskaper, därför är förmågan att driva fordon i patienten bevarad.

Alkohol och Prostamol Uno

Prostamol Uno och alkohol orsakar en annan reaktion beroende på människans individuella egenskaper.

Kompatibiliteten hos detta läkemedel och alkohol kan leda till följande negativa konsekvenser:

 1. kardiovaskulära sjukdomar (hypertoni, hjärtsvikt);
 2. diabetes;
 3. ischemi och stroke.

Förutom alkohol måste du avstå från att röka även vid behandlingstillfället. För att få det mest effektiva resultatet under behandlingen - ska partnern också ge upp alkohol.

Dessutom kommer vägran av alkohol att återställa en hälsosam erektion och markant ökar libido. Men om alkohol och Prostamol Uno blandas, sedan återställa erektioner och öka spermiernas rörlighet kan ta mamma eller havtorn juice.

Studier har visat att alkohol och styrka är inbördes relaterade. Alkohol har en destruktiv effekt på produktionen av könshormoner, så det rekommenderas att bli av med inte bara missbruk, men också att inte utöva starka påfrestningar på kroppen.

Kontraindikationer och ytterligare information

Prostamol Uno, som ett antal andra droger av samma syfte, har kontraindikationer:

 • Det kan inte tas av män som är allergiska mot någon av ingredienserna i formuleringen. Om den allergiska reaktionen förvärras, avbryta behandlingen och byt ut läkemedlet.
 • Läkemedlet är inte tilldelat pojkar i början av ungdomar.

Vid denna tidpunkt har inga fall av överdos av läkemedel rapporterats, men följande biverkningar har identifierats:

 • obehag lokaliserat i mag-tarmkanalen;
 • illamående, kräkningar;
 • halsbränna;
 • utslag och klåda (allergisk reaktion).

En man som tar mediciner för att upprätthålla manlig styrka bör akta sig för hjärt-kärlsjukdomar av annan art. Du bör också undvika brist på sömn: det leder till en minskning av aktiviteten av testosteronproduktion och kronisk trötthet, vilket negativt påverkar prestationen hos en person i allmänhet.

Om en erektion har störts när du tar drogen kan du göra en liten uppsättning övningar för att stärka musklerna i bäckenområdet. Det rekommenderas också att använda mer persilja, selleri, för att öka nivån på vitaminer som stöder människors hälsa.

Det bör emellertid förstås att det inte kan bota prostata hyperplasi. Före användning kan du rådfråga en specialist och ta reda på om du behöver ta detta läkemedel.

Självmedicinering kan inte göras, eftersom det sannolikt bara kommer att skada och minska risken för en fullständig återhämtning och även lägga till komplikationer.

Därför är det viktigt att du besöker en kvalificerad läkare i tid.

Hälsosam prostata

Forum om diagnostik, behandling och profylax av prostatit

 • Forum om prostatakörtelsjukdom
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • Registreringsformulär
 • Logga in

Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Vintorez »26 dec 2014, 13:01

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Andrei Ojović »27 dec 2014, 12:05

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

ros »29 dec 2014, 12:27

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Lev »30 dec 2014, 13:38

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

JuliaC »07 jan 2015, 13:43

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Aleksandr23 »16 januari 2015, 12:03

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Slader3 »11 juni 2015, 15:49

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

yur4 »12 Jun 2015, 12:35

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Anton1 »13 juni 2015, 14:58

Kompatibilitet av droger mot prostatit och alkohol

Fokus och alkohol

Som tidigare nämnts kombineras prostata med hyperplasi i prostatakörteln hos äldre. Läkemedlet "Fokusin" utses i dessa fall. Detta är en alfa 1-adrenoblocker. Det förbättrar könsorganets tillstånd och eliminerar problem i samband med urinering. Anvisningarna till drogen säger inte om kompatibilitet med alkohol. Men det är självklart att prostatit redan är kontraindikation för att dricka alkohol. Så svaret på frågan: är det möjligt att dricka alkohol samtidigt med Focus, troligtvis negativ.

Omnic och alkoholkompatibilitet

Eftersom Fokusin är en analog av sådana droger som Omnik och Oknik Okas, är det uppenbart att alkohol kommer att vara överflödig när man tar dessa droger. Den tamsulosinhydroklorid som finns i dem kan endast kombineras med atenolol (analoger: Tenoric, Tenoretic), Enalapril, Nifedipin, Teofillin. Eftersom användningen av detta läkemedel kan minska trycket avsevärt, kan all alkoholhaltig dryck förstärka situationen.

Prostamol och alkohol

Läkemedlet Prostamol Uno är föreskrivet för prostatit och prostatahyperplasi som en del av komplex terapi. Det förbättrar funktionen av urinering och minskar inflammation. Sammansättningen av läkemedlet Prostamol Uno innehåller endast naturliga läkemedel (palm extrakt). Trots detta kan det bara förskrivas av en urolog, du behöver inte ta det själv. Prostamol Uno förändrar inte den hormonella bakgrunden, påverkar inte den sexuella attraktionen hos män som tar den. Om du kombinerar alkohol och Prostamol Uno kan du få följande oönskade sjukdomar:

 • Diabetes.
 • Ischemisk hjärtsjukdom, stroke.
 • Hypertonisk sjukdom, kardiovaskulär misslyckande.

Så alla bestämmer sig själv om att ta Prostamol Uno tillsammans med alkohol.

Prostatilen och alkohol

Prostatilen är ett läkemedel som också används för att behandla prostatit och prostatahyperplasi. Den innehåller extrakt av prostatakörteln av nötkreatur. Det finns antingen i form av ljus eller i form av ampuller. I anvisningarna till läkemedlet sägs att det inte finns någon interaktion med alkohol.

Naturligtvis bör alla göra ett självständigt val i detta avseende. Men användningen av alkohol påverkar prostatakörteln mycket, vilket minskar kraften ofta.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Läkemedlet "Prostamol Uno" och alkoholkompatibelt eller inte?

Mycket ofta, med utnämningen av en komplex behandling av inflammation i prostata, blir Prostamol Uno det valfria läkemedlet. Läkemedlet liknade både läkare och patienter för sin lätthet, avsaknaden av kontraindikationer och biverkningar.

Enligt recensioner, spridning på internetsidor av de patienter som använder det här verktyget kan du bedöma effektiviteten och frånvaron av några komplikationer med andra organ och kroppssystem, bland annat för att ta reda på om förenligheten Prostamol Uno med alkohol.

Prostamol Uno är en örtberedning, som bygger på en infusion av palmfruktalkohol. Sabal är finmassa. Läkemedlet är ordinerat för prostatahyperplasi, akut och kronisk prostatit. De ämnen som ingår i den, har en stärkande effekt på fortplantningsorganen hos män, lindra svullnad av prostatakörteln, samt påverkar blodcirkulationen, vilket ökar blodflödet i de minsta blodkärlen, återställa sin ton och normalisera metaboliska processer i vävnaderna av organ.

Eftersom ämnena i läkemedlet isoleras från växter, har de praktiskt taget ingen negativ effekt på kroppen.

De skriftliga instruktioner för användning av drogen för långvarig användning i sällsynta fall kan leda till sido gastrointestinala komplikationer såsom illamående eller gastralgia eller mindre hudutslag kan förekomma.

Längden av läkemedelsintaget är från en månad till tre, ta sedan en kort paus och fortsätt sedan ta drogen. Mycket ofta frågar män behandlingsläkaren frågan: "Prostamol Uno och alkohol. Kompatibilitet av aktiva ämnen med samtidig applicering ".

Prostamol Uno är en alkoholisk infusion av delar av en palmväxt, så en liten mängd alkohol när de tas tillsammans kommer inte att skada kroppen som helhet. Det är dock värt att komma ihåg att detta läkemedel är ordinerat i en komplex terapi med antibiotika och andra läkemedel som vid användning tillsammans med alkohol ger biverkningar.

Antag att antibiotika med alkohol orsakar störningar från mag-tarmkanalen - kräkningar, illamående. Vissa antibakteriella medel tillåter inte att alkoholen delas upp, vilket orsakar ackumulering av acetaldehyd i blodet och orsakar allvarliga konsekvenser, inklusive negativ påverkan på levern. Samma effekt vid gemensam användning av alkohol och uroantiseptikov, utsedd för behandling av prostatacancer med Prostamol Uno. Interaktion med andra läkemedel som föreskrivs i komplexet för behandling av prostatakörtlar kan också orsaka negativa konsekvenser på grund av deras reaktion med etylalkohol.

Uttalandet om alkoholens inkompatibilitet och ett komplex av läkemedel för behandling av prostatit blir det mest korrekta i denna situation.

Också, vi får inte glömma att arten av prostatit är främst smittsam, det vill säga inflammation i prostatakörteln orsakas av en patogen flora som ger tillväxt när gynnsamma förhållanden uppträder. Och alkohol skapar bara sådana förhållanden.

Om du tar Prostamol Uno för förebyggande ändamål och inga fler läkemedel förskrivs för närvarande kan du kombinera det med alkohol, eftersom ämnen som utgör läkemedlet inte reagerar med etylalkohol. Naturligtvis, för att konsumera alkoholkostnader i rimliga doser, vägt tidigare alla fördelar och nackdelar.

Konsekvenser av alkoholintag

Jag vill uppmärksamma dig på att alkoholintaget i sig har en negativ inverkan på kroppen, även om dosen är obetydlig. Alkohol skadlig effekt på styrkan, vilket leder till reproduktionsstörningar påverkar negativt det kardiovaskulära systemet, njurar, lever och så vidare alla behöver veta när du ska sluta.

Dessutom dricker alkohol med akut prostatit, när symtom på förgiftning av kroppen tydligt uttrycks, kan orsaka komplikationer från kardiovaskulärsystemet, och därmed arbeta i ett spänt läge. Lever och njurar, överbelastad med bortskaffande av förgiftningsprodukter, kan inte klara av behandlingen av etylalkohol, vilket orsakar komplikationer från andra organ.

Help-Alco.ru

Kan jag dricka alkohol medan jag tar Prostamol Uno?

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtbaserade komponenter, förskrivna för inflammatoriska sjukdomar i prostata. Läkemedlet anses vara säkert och orsakar sällan oförenlighet eller biverkningar, varför många är felaktigt övertygade om att det inte finns några risker och kontraindikationer för drogen.

Det är viktigt att: Singel användning av Prostamol Uno med alkohol, troligtvis,
kommer inte att orsaka allvarliga negativa konsekvenser. Regelbunden misshandel av alkohol sänker libido,
ökar inflammation, minskar risken för framgångsrik behandling av prostata.

Innehållsförteckning:

Biverkningar och kontraindikationer


Tillverkaren säger inget i anmärkningen om läkemedlets kompatibilitet med alkoholhaltiga drycker. De enda officiella kontraindikationerna är allergiska reaktioner och individuell intolerans av några komponenter i Prostamol. Detsamma gäller interaktionen av läkemedlet med andra droger: ingen inkompatibilitet identifierades.

I vissa fall kan läkemedlet emellertid uppstå:

 • Smärta i epigastrium.
 • Klassiska manifestationer av en allergisk reaktion: klåda, nässelfeber.

Kompatibilitet Prostamol Uno med alkohol


Användning av alkohol med några mediciner och i någon sjukdom är oönskade. Chansen att biverkningar ökar ökar risken för komplikationer av sjukdomen. Prostatit innebär förekomst av en inflammatorisk process i prostatakörteln, som nästan alltid främjas av dålig blodtillförsel till kroppen, stagnerande processer och andra symtom.

Alkohol stärker alla negativa reaktioner, destruktivt påverkar kardiovaskulärsystemet och immunitet, stärker inflammatoriska processer och minskar effektiviteten av läkemedelsbehandling. Läkare råder att vägra att ta alkohol i några doser tills sjukdomen har botats och medicinen inte kommer att sluta.

Det är viktigt att: Man bör komma ihåg om möjlig förekomst av akut inkompatibilitet med alkohol i andra droger. Antibiotika som föreskrivs för behandling av bakteriella och infektionssjukdomar (inklusive inflammation i prostatakörteln) dricker med alkohol är farligt för liv och hälsa.

Hur man tar Prostamol Uno från prostatit

Läkemedlet Prostamol Uno är ett av de tillgängliga läkemedlen för prostatit. Den består uteslutande av naturliga ingredienser, det påverkar inte erektilfunktionen. Indikationer för användning Prostamol är prostatit av icke-infektiös etiologi och symptomatisk behandling av inflammation i prostata. Hjälper det verkligen, har det biverkningar och hur lång tid ska det ta?

Sammansättning av Prostamol Uno

Kompositionen av beredningen innefattar följande ingredienser:

 • extrakt av palmfruktkrypning;
 • sackaros;
 • cellulosa.

Effekten av detta läkemedel är baserad på införandet i extraktet av mediatorer som hindrar produktionen av prostaglandiner, vilket utlöser inflammationen av prostatakörtelns mjukvävnader. Det betyder att tabletterna inte tillåter kroppen att utesluta de ämnen som utlöser processen med ödem. På grund av detta hämmas processen för ytterligare tillväxt av prostata. Och även om bildandet av nya foci av inflammation stannar, påverkar prostatakörteln inte dessa piller på något sätt. Därför rekommenderar läkarna själva att de används för symptomatisk behandling av prostatit, optimering av urineringens funktion, förebyggande av utseende av stenar i körteln.

De huvudsakliga formerna för prostamol frisättning

Prostamol Uno finns i form av kapslar för oral administrering. Den aktiva substansen i varje är 320 milligram. Ovan är kapslan täckt med en tunn cellulosabaserad beläggning. På grund av detta borde du dricka varje kapsel med en minimal mängd vatten.

Ett sådant frisättningsformat valdes av den enkla anledningen, eftersom läkemedlets effekt är baserad på ingreppet av extrakten av den krypande palmens frukter in i blodplasman. Det vill säga det måste absorberas genom väggarna i magen och tolvfingertarmen.

Vid den tiden, tillverkaren av läkemedlet (och släpper sitt tyska läkemedelsföretaget Menarini) hade planer på att släppa Prostamol i form av suspensioner för beredning av lösningen, eftersom den ursprungliga kapseln är ganska stor, men senare denna idé övergavs.

Indikationer för recept

Tilldela Prostamol Uno vid behandling av godartad prostatahyperplasi (1: a och 2: e stadium), vilket kan kompletteras med nedsatt funktion i urinrörets arbete. Det kan användas med andra variationer av prostatit, men endast som ett symptomatiskt verktyg för att lindra patientens tillstånd.

Som regel är det med infektiös inflammation inte föreskriven, eftersom det finns behov av användning av bredspektrum antibiotika. I sådana fall kommer Vitaprost Plus till exempel att bli effektivare. Det har en liknande effekt, men kompositionen innefattar den antibakteriella komponenten. I vilket fall som helst administreras läkemedlet uteslutande av den ansvariga läkaren efter en omfattande undersökning av patienten!

Metod och varaktighet av behandlingen

Optimal daglig dosering Prostamol Uno - 320 mg. Det vill säga 1 kapsel per dag är föreskriven. Drick det ska vara 15-20 minuter efter att ha ätit, pressat med en minsta mängd vatten. Under de följande dagarna bör du försöka ta kapslar samtidigt, så att perioden mellan doserna är exakt 24 timmar. Det är i detta fall att den optimala koncentrationen av den aktiva substansen uppnås i blodplasman.

Om en man tar Prostamol i mer än 5 dagar, men inte märkt någon förbättring av hans hälsotillstånd, är det nödvändigt att komma överens om ytterligare administrering av läkemedlet med läkaren. Mest sannolikt diagnostiserades den främsta orsaken till inflammation i prostatakörteln felaktigt.

Behandlingsförloppet bestäms endast av den behandlande läkaren. Läkemedlet ger inte långvarig åtgärd, det har ingen effekt av habituation och biverkningar på hankroppen. Det är att det kan tas regelbundet även under 6-10 månader, men i de flesta fall finns det tillräckligt med kurs på 30 dagar.

Kontraindikationer för utnämningen av Prostamol Uno

Enligt den officiella instruktionen för drogen är det förbjudet att använda det endast om individuell överkänslighet detekteras på de aktiva komponenter som ingår i dess komposition. Det ska också användas med försiktighet i närvaro av ulcerösa sjukdomar i mag-tarmkanalen eller efter operation som utförs på matstrupen, magen, tarmarna.

Prostamol Uno är inte ordinerat för barn under 18 år och för kvinnor, eftersom prostatit uppstår enbart hos män. Följaktligen utfördes inte tester för att ta tabletter under graviditet och amning, eftersom de inte behövs.

Läkemedlets effektivitet med en malign ökning av prostata är noll. Därför, om prostatit har onkologisk grund - Prostamol används inte under behandling.

Eventuella biverkningar

När du tar Prostamol Uno kan biverkningar uppstå på grund av förvärring av sjukdomar i organen i den epigastriska regionen. I mycket sällsynta fall finns det tecken på en allergisk reaktion:

 • nässelfeber;
 • vattning;
 • accelererad slemproduktion i nasofarynxen.

Alla dessa biverkningar försvinner helt efter avbrytande av användningen av läkemedlet inom 3-7 dagar.

Än är det möjligt att ersätta?

Närmaste analog Prostamol är Prostaplant. Av den ursprungliga drogen skiljer han bara i införandet av den tvådelade nässlor extrakt, som har en stärkande effekt på prostatakörteln, återställer den normala blodcirkulationen.

Vad kan ersätta Prostamol Uno, om det orsakar allergier? Läkarna rekommenderar att du använder Vitaprost (Vitaprost Plus, om prostatit förvärras av en smittsam infektion). De har inte samma sammansättning, men åtgärden är helt identisk.

Är det möjligt att kombinera med alkohol?

När det gäller Prostamol Uno är kompatibilitet med alkohol verkligen tillgänglig, eftersom ett läkemedel av vegetabiliskt ursprung och inte reagerar med etylalkohol. Men läkare rekommenderar fortfarande vid behandlingen att tillfälligt avhålla sig från att ta alkoholhaltiga drycker, eftersom det här är:

 • saktar absorptionen av den aktiva substansen (speciellt om en stor mängd alkohol har druckit förut);
 • Kortsiktigt ökar symtomen på inflammation;
 • har en negativ effekt på immunitet, vilket är särskilt farligt med en infektiös prostatit.

Därför kan det sägas att alkohol är villkorligt oförenlig med Prostamol Uno, även om det inte går in i en direkt kemisk reaktion. Det är strängt förbjudet att dricka alkohol, om behandling av prostatit också föreskriver administrering av bredspektrum antibiotika.

Totalt, för vilken användning är Prostamol Uno? För behandling av godartad inflammation i prostatakörteln, när kirurgi ännu inte är föreskriven. Främjar snabb eliminering av smärtsamma symtom och optimering av urinprocessen. Läkare brukade behandla komplex med andra droger. Det är inte effektivt som en förebyggande åtgärd, eftersom åtgärderna omedelbart slutar efter avslutad behandling.

Prostamol Uno

Prostamol Uno är ett örtmedel som är avsett för behandling av godartad prostatahyperplasi hos män. Han tillhör gruppen korrigerande urodynamik och droger som påverkar ämnesomsättningen i kroppen.

Typ av problem

Doseringsform av Prostamol Uno: kapslar.
Användningen av Prostamol Uno: inuti.
Tillverkare Prostamol Uno: RP Scherer GmbH, Co. KG (Tyskland).

struktur

I en kapsel Prostamol Uno innehåller 320 mg av en alkohollösning av ett extrakt av frukt av en krypande palm.

15 kapslar i blåsan. Förpackad med en, två eller fyra aluminiumblåsor.

Beskrivning av Prostamol Uno

Utdrag av krypande palmfrukter kan utöva en uttalad positiv effekt på hankroppen selektivt i prostatakörteln. Drogen har anti-proliferativ (dvs förhindrar överdriven tillväxt av vävnad organ), antiandrogen, antiinflammatoriska, anti-ödematös effekt. I det här fallet påverkar det inte nivån av manliga könshormoner, styrka, sexuell lust (libido) och inte
förändrar koncentrationen av prostataspecifikt antigen.

Således, på grund av deras egenskaper Prostamol Uno reducerar kraftigt svårighetsgraden av patologiska symtom av BPH (takykardi natt urinering, smärta, känsla av ofullständig tömning av blåsan och andra) och således hindrar organ (retardation) av ytterligare tillväxt och öka det manliga könsorganet.

Indikationer för användning

Ändamål Prostamol Uno visas adenom (godartad prostatahyperplasi) vid de första och andra stegen, och även för att minska svårighetsgraden av symtomen dizuricheskih kronisk prostatit (miktionsstörningar ofta behov natt, smärtsyndrom).

Kontra

Applicering av Prostamol Uno är kontraindicerat vid individuell intolerans (allergi) av läkemedlets komponenter.

Biverkningar av Prostamol Uno

Biverkningar av behandling med Prostamol Uno inkluderar allergiska reaktioner. Sällan kan inträffa obehag (obehag) på den del av mag-tarmkanalen (GIT), samt illamående, halsbränna (i fallet med användning av läkemedlet på fastande mage).

överdos

Inga fall av överdosering med Prostamol Uno rapporterades.

Instruktioner för användning

Läkemedlet Prostamol Uno tas i dos på 320 mg (1 kapsel) en gång dagligen samtidigt efter måltid. Efter att svälja kapseln (kan inte tugga) måste kolsyrad dryck tillräckliga mängder vätska (cirka koppar).

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdoms symptom, effektiviteten av behandlingen och är inte begränsad i tid. Hur många dagar att ta Prostamol Uno, bestäms uteslutande av den behandlande läkaren. Kursens rekommenderade längd bör vara minst tre kalendermånader.

Särskilda instruktioner

 • Det rekommenderas inte att ta alkohol under behandlingen.
 • Prostamol Uno är till försäljning i ett nätverk av apotek utan receptbelagda läkemedel.
 • Prostamol Uno är inte beroendeframkallande;
 • Man bör komma ihåg att läkemedlet inte eliminerar ökningen av prostata, men reducerar bara symptomernas allvarlighetsgrad.
 • Prostamol Uno påverkar inte sexuell funktion.

Analoger av Prostamol Uno

Analoger (ersättare) av Prostamol Uno är: Permixon, Prostaplant, Palprostes.

Förvaringsförhållanden

Prostamol Uno bör förvaras utom räckhåll för små barn vid en temperatur av 25 grader. Undvik exponering för direkt solljus. Hållbarhet 3 (tre) år.