Huvud
Symptom

Prostamol Uno: Sammansättning och bruksanvisning

Prostamol Uno är ett botemedel mot växtkomponenter. Läkemedlet rekommenderas för män med prostata problem. Medikamenter minskar nivån av serum-PSA (prostataspecifikt antigen) till det optimala värdet.

Den officiella instruktionen för Prostamol Uno finns i produktförpackningen. Produkten är tillgänglig i en kartong med fyra plattor med 15 kapslar vardera. Till salu finns kopior med en eller två plattor.

Prostamol Uno påverkar starkt den manliga potensen och har en antiinflammatorisk effekt. Experter rekommenderar att man tar det för att förhindra manliga könsorganssjukdomar, liksom problem med styrka.

Medicinen är gjord i form av kapslar som består av två färger (röd och svart). Kapseln är löslig, tät.

Tabletter för oral administrering. Deras innehåll har en specifik lukt, färgen är brun. En tablett innehåller 320 milligram sabalumpalmakoncentrat, detta är huvudkomponenten.

struktur

 1. glycerol;
 2. gelatin är succinylerad;
 3. titandioxid;
 4. färgämne ponso 4R;
 5. renat vatten;
 6. svart järnoxid.

Medicinska ljus

Läkare ordinerar ofta läkemedel i form av ljus, eftersom de har den snabbaste åtgärden. Använd ett stiftpiller per dag. I händelse av försummade fall kommer emellertid en sådan behandling inte att vara effektiv.

Inträdesförloppet bestäms av läkaren och kan variera från några dagar till månader. Stearinljus har exakt samma effekt som tabletter.

Lagringsregler

Tabletter bör skyddas från barn. Håll dig borta från solljus, vid temperaturer från +1 till -25 grader Celsius, på en torr plats.

När man observerar lagringsreglerna behåller läkemedlet sina egenskaper i tre år. Var noga med att lagra den korrekt, enligt instruktionerna i handboken.

vittnesbörd

Experter rekommenderar att män tar drogen i följande fall:

 1. minskat respons på inflammation;
 2. inflammation i prostata
 3. dysuri;
 4. kronisk prostatit.

Kontra

Prostamol Uno är helt ofarligt och grundar sig på naturliga komponenter. Därför har han bara en kontraindikation - individuell intolerans av någon komponent. I det här fallet utser doktorn en analog av läkemedlet.

Före användning rekommenderas det att rekommendera en specialist. Försumma rekommendationer från den behandlande läkaren är inte nödvändiga. Patienterna kan också kontakta apotekare på apoteket.

Analoger och pris

Medelpriset för Prostamol Uno är en av de billigaste, varför vissa människor köper ryska analoger av drogen. Priset på pengarna är från 700 rubel.

Vad är bättre, till exempel, Prostamol eller Vitaprost att lösa till experter. Kommentarer av män som genomgår behandling har en motsägelsefull åsikt.

Vissa har biverkningar, men så småningom får de det önskade resultatet i slutet av behandlingen. Någon går igenom kursen helt utan att stöta på biverkningar.

Jämförelse med simplanten

Prostaplant och Prostamol Uno kämpar med sjukdomar i prostatakörteln. Båda drogerna är bra för svullnad och inflammation. Båda verktygen har ett bra svar från konsumenterna. Att välja det här eller det kommer läkemedelsexperter att hjälpa till. Var noga med att rådgöra med din läkare.

 1. Priset. Prostata är något billigare, från 520 rubel per paket.
 2. Effektivitet. Drogerna är likartade i praktiken, och detta bevisas inte bara av specialisternas åsikter utan även av köpare.
 3. Biverkningar och tolerans. Båda läkemedlen har god tolerans. Biverkningar är möjliga med individuell känslighet för kompositionen eller när den tas med alkohol.

Jämförelse med Permixon

Permixon säljs i tabletter och lösliga kapslar. Drogen tar bort svullnad, inflammation, eliminerar symtomen på sjukdomen.

Permixon anses vara en direkt analog av Prostamol Uno. Den enda skillnaden är att den förra är mycket svagare och innehåller mindre av den helande ingrediensen. Frågan är öppen om hur många piller som krävs innan full återhämtning.

instruktioner

 • Data om minskningen av reaktionen och förlust av koncentration på grund av medicinering är frånvarande.
 • Det fanns inga överdoser från drogen.
 • Det är förbjudet att ta med alkohol.

Doseringshastighet och applicering

Många människor förstår inte hur man tar Prostamol Uno. För korrekt mottagning är det nödvändigt att utföra det strikt på schemat utan att ändra tid. Läkemedlet används bäst efter en måltid på en strikt behandling, följ läkarens rekommendationer.

Du kan inte tugga pillerna. Kapslarna skyddas av en löslig beläggning och måste lösas upp i magen. Var noga med att dricka tillräckligt med vätska. Den genomsnittliga dosen per dag är 1 kapsel. Förpackningen kan vara mellan 30 och 90 stycken.

Tillträdesperioden kommer att utses av den behandlande läkaren. Att göra självmedicinering kan vara hälsofarligt. Var noga med att få råd från en läkare. Det är också extremt viktigt att noggrant läsa bruksanvisningen för Prostamol Uno.

Biverkningar

Biverkningar från Prostamol Uno är en sällsynt händelse. I 99% av fallen överförs läkemedlet utan problem. Biverkningar observeras endast när kompositionen är intolerant.

Om allergi inte är ett läkemedel, så är det första att göra en läkare. En kompetent specialist hjälper till att bestämma problemets art och kommer att ge en åsikt om vidare användning av läkemedlet. I form av en biverkning kan smärta i buken och illamående förekomma.

Användning av läkemedel med alkohol kan leda till irreversibla effekter. Med andra ord - Prostamol Uno och alkoholkompatibilitet är inte.

kommentarer

Läkarnas åsikter varierar, och det är därför Prostamol Unos svar har blivit blandade. Vissa experter anser att det inte är det effektivaste sättet att bekämpa prostatit och prostata adenom. Men de säger att läkemedlet är lämpligt för förebyggande.

Andra uttrycker sin åsikt för detta läkemedel. Förklara att det hjälper i kombination med andra förfaranden. Experter rekommenderar att innan du tar något, konsultera en androlog eller urolog.

Prostatol Uno från prostatit: bruksanvisningar

Medicin för män Prostamol Uno: instruktioner, funktioner indikationer (kontraindikationer), recensioner, pris

Ett av de vanligaste läkemedlen för behandling av prostatit anses med rätta vara Prostamol Uno, ett läkemedel gjord på basis av frukt, den så kallade Sabal-palmen eller krypande handflatan. Med andra ord, med hjälp av medicinsk terminologi, är detta läkemedel en fytopreparation, som tjänar som indikation på kränkningar av urineringsfunktioner, vilka är konsekvenser av hyperplasi (förstoring av vävnader) hos en godartad prostatakörtel.

Denna översyn presenterar utseendet i utnämningen (indikation) och ansökan, recensioner av patienter och urologer som använder läkemedlet Prostamol Uno, priset på läkemedlet för män i jämförelse med priset på sina närmaste motsvarigheter.

 • German drogen Prostamol Uno, som genereras från det extrakt som erhållits från frukten av en art av tropiska växter, såsom palm Sabal produceras huvudsakligen i kapslar och sällan i tablett- och bestruket levande ljus.
 • Ovalformade kapslar, som består av stretchande palmfrukter, samt ämnen som är assistenter:
 • succinylerad gelatin
 • glycerol
 • titandioxid
 • svart järnoxid
 • färgämnen och beredda vatten

har flera terapeutiska effekter (farmakologiska åtgärder) på patienternas hälsa i form av:

 1. antiandrogen effekt, som består i att blockera produktionen av hormon dihydrotestosteron, vilket inte tillåter att det påverkar tillväxten av prostatavävnad;
 2. anti-edematös verkan;
 3. antiproliferativ effekt av proliferationshindrande prostata vävnadsceller;
 4. antiinflammatorisk verkan.

Viktig information

De terapeutiska effekterna av örtberedningen är milda och sträcker sig bara till prostatafunktionerna, vilket inte på något sätt minskar produktionen av könshormoner, och påverkar därmed inte mänens styrka.

Fastän den antiproliferativa effekten av läkemedlet hämmar tillväxten i prostatavolymen, minskar den inte sin ökade storlek.

Genom att öka effekten av mediatorer av inhiberande inflammation, undertrycker Prostamol Uno effektivt inflammatoriska processer. Och hur resultatet av dess terapeutiska effekt:

 • smärtor går bort
 • svullnad sänks
 • eliminerar smalningen av urinröret och blåsans hals
 • underlätta urineringsprocessen för patienten, normalisering av styrkan och volymen av utsöndrad urin.

Tack vare de ovanstående terapeutiska effekterna av läkemedlet på prostatakörteln, minskar svaga strålar av urinering sådana symptom på prostataenom som smärta, frekvent urinering, spänning och svårighetsgrad av urinblåsan.

Prostamol Uno: indikationer och kontraindikationer

Utnämning Prostamol Uno instruktion rekommenderar med en godartad ökning av vävnaderna (hyperplasi) i prostata och kronisk prostatit, och hur deras konsekvens - i strid med urinprocesser.

 • Kontraindikationer mot läkemedlet, utöver individuell intolerans mot ämnen som ingår i dess sammansättning, enligt forskningsdata, inte bara i laboratorier utan även kliniska prövningar har inte identifierats. Samtidigt bekräftade omkring 60 procent av de testade patienterna läkemedlets effektivitet, medan de återstående ämnena inte märkte några signifikanta förbättringar, men inga negativa effekter indikerades heller.
 • Läkemedlets fördelaktiga effekt beror på överensstämmelsen med doseringarna av ansökan, som rekommenderas av anvisningarna, och även på patientens ansvarsfulla resultat av urologens anvisningar. Därför minskar självförvaltningen av läkemedlet signifikant effektiviteten av behandlingen, liksom för något annat läkemedel, är dess användning krävs, baserat på medicinsk kunskap och konditionerad av de förändringar som sker i patientens kropp efter en tydlig normalisering och mottagningsregimer.
 • Med avseende på biverkningar, med användning av Prostamol Uno, indikerar patienternas recensioner en sällsynt manifestation av illamående och magont. För att eliminera dessa biverkningar rekommenderas att du dricker mycket vatten medan du tar drogen. Uppenbarligen är läkemedlet inte benägen att skapa patienter med sidproblem. Dessutom orsakar det inte dåsighet, minskar inte koncentrationen, så det kan säkert tillämpas på förare av olika fordon och operatörer av industrianläggningar.
 • En annan positiv kvalitet på drogen är att på grund av laboratorie- och kliniska studier av Prostamol Uno leder indikationer och användning inte till negativa effekter när de tas tillsammans med andra läkemedel. Vetenskap och medicin är i alla fall inte medvetna om fakta om en sådan negativ effekt.
 • Enligt instruktionerna från Prostamol Uno bekräftar patientens testimonialer endast att kapslarna måste sväljas, inte tuggas och tas endast efter måltider en gång om dagen och, som redan nämnts, tvättas med en stor mängd vatten.

Så här tar du Prostamol Uno Capsules

På en helt rimlig fråga: varför kan du inte tugga kapslar? Svaret är enkelt och ligger i sfären av den mänskliga kroppens anatomiska struktur.

Faktum är att prostatakörteln är under blåsan, som omger urinröret. Därför, innan de "task" skal kapslar av läkemedlet för läkemedlet, vilket är i skalet kom till den problematiska föremål för behandling, är att så nära som möjligt till prostatan, samtidigt förhindra dess absorption i magen eller effekten av dess syramiljö, kommer läkemedlet att neutraliseras. Det kommer i slutändan att påverka effektiviteten av behandlingen på grund av störning i dosen och kommer att kräva ett större intag av kapslar. Detta innebär att hela kuren kommer att brytas och måste bli föremål för justering, vilket leder till en förlängning av behandlingstiden och försvåra dess passage. I det här fallet bör det noteras att behandlingsförloppet vanligtvis varar ungefär tre månader.

Prostamol Uno suppositorier: bruksanvisningar

På grundval av påverkans närhet och i samband härmed skiljer Prostamol Uno styrka och snabbhet på prostamol uno i form av ljus. Stearinljuset placeras i rektalöppningen, vanligtvis vid sänggåendet, och utför denna procedur samtidigt. Men läkemedlet i denna form ska användas strikt för medicinska ändamål och i de doser som rekommenderas av läkaren.

Faktum är att recensionerna av urologer om användning av ljus Prostamol Uno med prostatit och prostata adenom ibland är diametralt motsatta. Som vissa är övertygade om deras effektivitet i förebyggande åtgärder för att förebygga prostatit och betrakta dem ineffektiva vid behandlingen av dess kroniska former. Andra tvärtom tror att Prostamol Uno i doseringsformen av ljus ger goda resultat i komplex behandling av prostata.

Med tanke på att läkarna diagnostiserade tre stadier av prostataförstoring och Prostamol Uno administreras som en läkemedelsbehandling för de första och andra stadier av sjukdomen, men även på den tredje etappen av gnistan kan vara maktlösa om de används ensamma eller "råd kompis tyvärr. "

Läkemedel analoger eller vad är bättre, Prostamol Uno eller Afala?

Denna fråga kan besvaras endast urolog, medan det kommer alltid att ge råd om systemet: den ursprungliga analoga eller Prostamol Uno - pris - från vårdpersonal och patienter om läkemedlet.

Med tanke på att efterfrågan på narkotika, även med de höga kostnaderna, det kan inte vara rätt tidpunkt på apoteket institutioner eller i samband med behandlingen där allergi, kan din läkare rekommendera mediciner analoger Prostamol Uno, vars pris är mer demokratisk och dessa läkemedel kan vara både inhemska både utländska och inhemska.

När det gäller preparat-analoger av Prostamol Uno från rysk produktion kan det vara så som:

 • den billigaste drogen av Ufal till priset av 100 tabletter i mängden 332 rubel;
 • den dyraste Vitaprost Forte, med ett pris för 10 tabletter - från 972 rubel;
 • ljus Bioprost rektalt till ett snittpris av 10 stycken - från 458 rubel.

Urolog kan beteckna analoger Prostamol Uno utländska företag tillverkning som används för att behandla prostata problem som den dyraste läkemedlet Urorek värde på 859 rubel för 30 kapslar och de billigaste tinkturer Ukrainska Prostolad produktion av $ 100 per 100 ml. Och genomsnittet för priset på läkemedel och Adernorma Prostakerna 30 kapslar kostar respektive av 442 och 645 rubel.

Prostamol Uno är en medicin eller kosttillskott?

För att svara på denna fråga bör det påpekas att tillverkaren Prostamol Uno straffades för att använda termen "läkemedel" i reklamkampanjerna för detta läkemedel. Även om läkemedlets effekt av detta läkemedel liknar ett läkemedel, kan det inte betraktas som sådant eftersom det inte kan bota sjukdomen i sig utan endast upphör med sin utveckling och är endast föreskriven som en del av en omfattande behandling. Det kan ingå i en behandlingskurs, inte en självständig medicin.

FÖR MEDDELANDE

Prostamol Uno är därför mycket effektivt, absolut säkert, tolereras enkelt av någon organism hos patienten med ett biologiskt aktivt tillsatsmedel (BAD).

Vid beslut om användning av läkemedlet Prostamol Uno, rekommenderas att genomgå obligatorisk inspektion på urologen för möjligheten av dess användning, eftersom instruktionerna Prostamol Uno inte tas hänsyn till de individuella egenskaperna hos patientens hormonella specifika och allmänna råd om sin utnämning.

Återställande tabletter Prostamol Uno: bruksanvisningar, pris och läkares recensioner

Många män utsätts för prostatit. Han ger dem mycket problem, ger obehag i det genitourära systemet, minskar livskvaliteten.

Men om du börjar behandla i tid, kan de flesta negativa punkter undvikas.

Läkemedlet Prostamol, instruktionen för användning som ges nedan, är ett botemedel som kan hjälpa till i kampen mot denna sjukdom.

struktur

Prostamol Uno är en växtbaserad läkemedel, tillverkad i mjuka gelatinösa ovala kapslar. De är täckta med ett svart och rött skal som skyddar mot ljus.

Drogen, som är inuti, har en grönbrun färg. Den innehåller ett extrakt från frukterna av serenoid (palm) krypande, även kallad Sabal. Det är det främsta härdande ämnet, som har varit känt i mer än 200 år.

Beredning Prostamol Uno

Fytosteroler, som finns i frukterna i serenia, användes för att stimulera manlig styrka, förbättra matsmältningen och hjälpa till med hosta. Men huvudämnet av dessa ämnen på kroppen upptäcktes mycket senare.

Det består i att hämma 5-alfa reduktas, ett enzym som omvandlar testosteron till hormon dihydrotestosteron, vilket främjar en ökning av antalet celler i körtelvävnad. Därför kan dess undertryckning sakta ner utvecklingen av prostatit och lindra dess symtom.

Medicinsk medicin Prostamolanvisning för användning anger ett antal positiva egenskaper:

Förutom extraktet av serenoider innefattar kompositionen av Prostamol kapslar:

 • gelatin är succinylerad;
 • svart järnoxid;
 • glycerol;
 • titandioxid;
 • renat vatten;
 • färgämne Ponce 4R.

I blisteren finns 15 kapslar, och i lådan kan det finnas 1/2/4 blister tillsammans med anvisningarna.

Indikationer för användning

Prostamol Uno ska användas för att förbättra prostatafunktionen, normalisera urinering. Den har en dubbel terapeutisk effekt:

 • hämmar processen att förstora prostatakörteln och släpper ut symtomen (dysuri, pollakiuri, smärta, känsla av ofullständig tömning, spänning under urinering);
 • normaliserar volymen urin och styrkan hos strålen.

Läkemedlet Prostamol är förskrivet:

 • i komplexet vid behandling av kronisk prostatit;
 • vid 1 och 2 grader inflammation i prostata, med ökad uppmaning, partiell tömning av blåsan, svårighet med urinflödet.

Läkemedlet som används i dessa sjukdomar ger signifikant lättnad till patienter, eftersom det är antiinflammatoriskt, anti-edematöst. Under behandlingens gång blockeras syntesen av prostaglandiner, som leder till tonus i urinvägarna.

Dessutom förstärks kärlen på grund av en minskning av permeabiliteten hos sina väggar. På grund av detta kommer utflödet av urin tillbaka till det normala, och smärtsamma känslor under resan till toaletten försvinner.

Kontra

Det förändrar inte koncentrationen av könshormoner, prostataspecifikt antigen. Dock kan patienten, som alla andra läkemedel, ha en individuell intolerans.

Det är strängt förbjudet att ta det till kvinnor som lockas till egenskaperna hos detta läkemedel för att minska testosteron och för att blockera användningen av östrogenreceptorer. Det kan inte vara full som ett tillägg för normalisering av hormonell bakgrund.

Dosering och administrering

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Prostamol tas endast efter en måltid, annars finns det illamående, vilket kan gå in i kräkningar. Kapseln sväljs hela, inte tuggas, den tvättas rikligt med vatten. Det rekommenderas inte att dricka juice, mjölk, andra vätskor medan du tar medicinen.

Varaktigheten av användningen av läkemedlet regleras inte av instruktionen. Endast den nedre gränsen definieras - inte mindre än en månad.

Den dagliga doseringen beror på kapslingsfrigöringsformen:

 • 320 mg - 1 gång;
 • 160 mg - 2 gånger.

Det är önskvärt att receptionstiderna är konstanta. Överstiga inte dosen. Den ökade volymen av läkemedlet påverkar inte resultatet.

Endast läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingen, baserat på förekomsten av positiv dynamik efter den första månaden då läkemedlet tagits. Om detta medel är lämpligt för behandling av en patient, observeras efter den andra månaden av dess applicering en märkbar terapeutisk effekt.

Efter tre månader kan du utvärdera slutresultatet. För att förhindra återkommande sjukdom, efter ett tag (ca 10-12 dagar) rekommenderas kursen att upprepas.

Läkemedlet får användas under lång tid, upp till fullständigt försvinnande av symtom. Detta är dess största fördel jämfört med liknande droger.

Även om det inte botar sjukdomen, lindrar det signifikant symtomen: det leder till normal urinering, eliminerar eller reducerar kraftigt nattkräfter, lindrar smärta.

Förutom kapslar produceras Prostamol suppositorier, instruktionerna för deras användning förklarar i detalj alla nyanser av administrationen.

Biverkningar

Om du tar Prostamol i rekommenderade doser och inte i tom mage, kommer biverkningar inte att observeras.

Vid individuell intolerans av de enskilda komponenterna i läkemedlet,

 • illamående;
 • smärta i den epigastriska regionen
 • diarré;
 • halsbränna;
 • allergier (utslag, klåda, nässelfeber).

Med sådana biverkningar i processen att ta Prostamol kapslar kan du ersätta dem med rektala suppositorier.

De har ingen irriterande effekt på magen, och det läkande ämnet börjar fungera snabbare. Samtidigt förbättras mikrocirkulationen på grund av en liten irritation av ändtarmen. Ljus ska dock inte användas för hemorrojder och andra inflammatoriska processer.

Överdosering av läkemedlet leder inte till negativa följder, hittills har inget sådant fall registrerats. Prostamol Uno påverkar inte hastigheten på mentala / motoriska reaktioner, så det kan tas även av förare av fordon.

Kompatibilitet med andra droger

Prostamol reagerar inte med andra droger, det finns inga kliniskt signifikanta fall av sådan interaktion.

Därför används den framgångsrikt i komplex behandling av patienter med antibiotika och adrenoblockerare.

Men samtidigt med sprit bör Prostamol inte.

Alkohol har diuretika egenskaper och främjar snabb utspädning av läkemedel från kroppen. Vid att ta alkohol under behandling på grund av diuretisk effekt kan det finnas smärta vid en utmattning och ett tråkigt urinrör.

analoger

Liknande Prostamol Uno struktur har Permixon, Prostaplant, Palprostes.

Vitaprost Forte

Liknande i terapeutisk effekt är: Gentos, Prostacor, Vitaprost Forte, som ofta kallas Prostamol Forte. Det är en rysk analog av drogen, som har en lägre kostnad och finns i form av suppositorier.

Villkor, lagringsvillkor

Förvaringsförhållandena anges på förpackningen: +10 ° C... + 25 ° C. Om detta observeras och kapslarnas integritet inte bryts, kan läkemedlet tas före utgången av 3 år från det att den släpptes.

Efter denna period är läkemedlet inte tillåtet. Håll det på ett ställe som är otillgängligt för minderåriga.

Relaterade videoklipp

Fullständig kommentar Prostamol Uno i videon:

Prostamol Uno behandlar inte prostatit, men hämmar dess utveckling, inte tillåter en ytterligare ökning i prostatakörteln, lindrar smärta, minskar svullnad, justerar urin processen. Den passar perfekt som en av komponenterna i den komplexa behandlingen av denna vanliga manliga sjukdom.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostamol för vad?

Prostamol är en fytopreparation. Hjälper till att hindra återfall i kronisk prostatit. Det är också effektivt i godartade prostatatumörer.

Sjukdomar prostata män motvilligt diskutera med läkare, vill inte genomgå undersökning. Som en följd - det finns en oacceptabel symptomatologi och kronisk form av inflammation, vilket i sin tur blir en ny sjukdom - adenom.

Kapslar av prostamol används ganska mycket. Och tack vare sina komponenter överförs nästan alla män normalt.

Vad är drogen

Formen av läkemedlet - droppar och kapslar. Den aktiva substansen är ett extrakt av palm sabal frukt. Innehåller ytterligare komponenter.

Medlet har följande effekter på kroppen:

 1. Ta bort ödem, inflammation, återställer blodcirkulationen. Puffiness, som uppträder mot bakgrund av inflammation, klämmer den genomgående delen av urinröret genom prostata. Som ett resultat är det smärta, urinering störs och andra obehagliga symptom som stör livet för män verkar. Efter att ha tagit kapseln, sänker puffinessen återställs blodcirkulationen, vilket möjliggör matning av prostata vävnader med användbara mikroelement. I grunden minskar prostamolen mot bakgrunden av preparatet "Prostamol" i storlek.
 2. Normaliserar produktionen av hormoner hos män, vilket leder till en snabbare återhämtning.
 3. Ökar immuniteten, vilket är viktigt vid inflammationsprocessen.

Huvudfunktionen hos ett biologiskt aktivt läkemedel är normaliseringen av processen för urinering och förebyggande av proliferation av prostatavävnad.

Läkemedlet är särskilt relevant för kronisk form av prostatit. Han varnar för möjliga återfall av sjukdomen.

Dessutom glöm inte att behandlingen av kronisk prostatit och adenom kommer att vara effektiv om behandlingen utförs i samband med andra metoder.

Hur man tar Prostamol Uno: anvisningar för användning

Sammansättning, egenskaper, analoger, recensioner och allt om beredningen

Denna medicinska beredning har en vegetativ struktur och används vid komplex behandling av sådana sjukdomar som prostata hyperplasi och prostata adenom. Priset på läkemedlet är ganska stort - ett paket med 30 kapslar i ryska apotek kostar ca 700 rubel, släpps utan recept.

För att lära sig att ta Prostamol Uno till män är det bättre att konsultera en urolog. Patienternas feedback är oftast positiv. Detta tyder på dess goda effektivitet, och läkemedlets ursprunget minskar dess biverkningar.

Komposition och egenskaper hos preparatet

Aktivt aktiv substans av Prostamol - frukter av en krypande palm, infunderad med alkohol, - hjälper till vid behandling av prostata sjukdomar, har antiinflammatoriska och antiandrogena effekter.

Hormon dihydrotestero, som främjar prostataförstoring, framkallar utvecklingen av adenom. Den aktiva substansen i Prostamol förstör denna process, produktionen av protein och aromatasenzym reduceras, på grund av vilken tillväxten av prostata suspenderas. Sabal palm frukter innehåller biologiska komponenter (tanniner, fytosteroler, fetter, enzymer, karotenoider, etc.) som påverkar en tonic för de manliga könsorganen, minska inflammation och svullnad av prostatan, vilket minskar prostatavolymen.

Positiva faktorer av prostamol:

 • antiinflammatorisk och vasoprotektiv effekt;
 • minskad svullnad;
 • minskade problem med urinering och frekvens av uppmaning;

Prostamol Uno hjälper till att förbättra urodynamiken och det allmänna tillståndet hos en man med en sjukdom som prostata hyperplasi.

Den terapeutiska effekten av detta läkemedel manifesteras i sjukdomar:

 • hyperplasi av prostata 1 och 2 msk. (godartad form);
 • kronisk prostatit;
 • problem och funktionella abnormiteter vid urinering som åtföljer hyperplasi av prostata (1 och 2 föremål).

Extraktet från palmfrukterna av Sabal absorberas snabbt av kroppen - efter 1,5 timmar av läkemedlet blir dess koncentration av blod maximalt.

Prostamol Uno: bruksanvisningar

Vanligtvis rekommenderar läkare att ta drogen i 3 månader, men varaktigheten kan variera beroende på hur patienten uppfattar läkemedlet.

Prostamol finns i flera olika former:

Det är bara elementärt! För att återvända och stärka styrkan behöver du varje natt.

 • mjuka gelatinkapslar, innehållande en grönaktig-brun vätska med en stickande lukt (320 mg läkemedel), vid mottagning (en gång om dagen) de behöver för att dricka stora mängder vatten (inte tugga!);
 • belagda tabletter, inte särskilt bra effekt på grund av långsam absorption och absorption
 • ljus "Prostamol Uno" är den snabbaste formen av medicin, ett ljus injiceras i analöppningen före sänggåendet (alltid vid samma tidpunkt).

Kontraindikationer och biverkningar

Den enda kontraindikationen är den individuella intoleransen av läkemedelssubstansen.

Biverkningar av Prostamol är mycket sällsynta och uttrycks i smärtsamma känslor i mageområdet, ibland illamående, vilket händer när mängden vatten du behöver är otillräckligt.

Fördelen med detta läkemedel är att:

 • det orsakar inte problem i nervsystemet (dåsighet, uppmärksamhetsförlust) och begränsar inte vid körning av bil.
 • läkare ordinerar vanligtvis det i kombination med andra läkemedel som det interagerar väl med.

Prostamol Uno används också för att förhindra återfall i kronisk form av prostatit.

Patientrecensioner

Recensioner 60% av patienterna som har behandlats med Prostamol indikerar en hög effektivitet av läkemedlet, De återstående 40% noterar ingen förbättring. Men patienter märker inte några negativa manifestationer. Effektiviteten av behandlingen av Prostamol beror i huvudsak på den strikta efterlevnaden av patientens regler om upptagande och läkares instruktioner.

Med självständig användning av läkemedlet är effekten låg, eftersom när läkaren utses tar hänsyn till många individuella nyanser av sjukdomen, och instruktionen anger endast de allmänna reglerna för antagning.

Jag tar det för första gången. Känner sig bättre, han hjälpte mig under den första veckan, men han kan inte bota kronisk prostatit. Läkaren ordinerade en ytterligare kurs av massage för prostata, och det har allt fungerat bra för mig.

Droganaloger

Kostnaden för detta läkemedel är över genomsnittet, så låt oss lista liknande läkemedel. Prostamol Uno har analoger av ryska:

 • ljus Vitaprost forte är växtkomposition - priset på 900 rubel - lindring av symptom av prostatahyperplasi, Analgetisk, minska graden av tillväxt av vävnad i prostatakörteln (paket om 10).;
 • Bioprost-ljus - Priset är ca 500 rubel. - de aktiva komponenterna i olja pumpafrön och tymol har en normaliserande effekt på urinering, förstöra de obehagliga symptom på prostata adenom, mest ofta rekommenderas för behandling av kronisk bakteriell prostatit;
 • Afala - Priset på 100 tabletter, som måste lösas, ca 350 rubel. - innehåller antikroppar mot det prostatiska antigenet, läkemedlet är ordinerat för sjukdomar hos prostata män (hyperplasi 1 och 2 grader).

Preparat av utländsk tillverkning, som liknar Prostamol Uno och rekommenderas för behandling:

 • Prostagut - Närmaste analog, eftersom Den innehåller samma ingrediens (extrakt av frukterna av Sabal palm), såväl som ett extrakt av nässlor rötter, oljor, glycerol (kapslar). Prostagut antiinflammatorisk och immunmodulerande effekt;
 • Adenorm (kapslar) - ca. 440 rubel;
 • Prostalin Forte (ljus) - ca. 200 rubel. för 5 st.
 • Speman (tabletter) - ca. 240 rubel. för 100 stycken;
 • tinktur Prostaland - Ca. 100 rubel 100 ml (pr-in Ukraina);

Och kanske detta kosttillskott?

Användningen av frasen "medicinen Prostamol Uno" hos specialister anses vara felaktig, eftersom detta läkemedel kan inte vara ett självständigt läkemedel. Det hjälper bara att lindra symtomen och sakta tillväxten av prostata. Sjukdomen i sig kan inte bota detta läkemedel och används i komplex behandling tillsammans med andra läkemedel.

Prostamol Uno kan snarare tillskrivas biologiskt aktiva tillsatser (BAD), ganska effektivt, helt säkert, men tillsatser. Faktum är att effektiviteten av detta läkemedel beror på den tillhörande läkarens korrekta och kompetenta instruktioner. Men de fördelar som detta läkemedel (lätt tolereras lyckad kombination med andra läkemedel, inga biverkningar oönskade symtom och långvarigt bruk) - allt som gör det möjligt att betrakta Prostamol Uno mycket framgångsrika sätt att förbättra livskvaliteten hos patienter med BPH.

8 kommentarer Så här tar du Prostamol Uno: anvisningar för användning

Många människor dricker det fel, och då säger de att det inte hjälper. mannen tog efter monoral, effekten var utmärkt. Du måste först döda infektionen och sedan ta bort inflammationen.

Larissa, inte alla har ett problem vid infektion, och inte alla behöver en monural. De flesta män har problem med stagnation, det hjälper inte antibiotika. Du behöver minst en massage, och bättre fysio och motion. Men om vad som behandlas fel - jag håller med, jag hör ofta hur en prostata försöker bli av med prostatit.

Prostamol hjälper väl i kombination med en smart prostata, åtminstone till fadern, ett sådant system eller en plan har hjälpt eller hjälpt till att bli av med displayer av en prostatit. Jag vet inte hur det om andra läkemedel, men i kombination med fysio Prostamol verkligen fungerar.

Jag mår mycket om nämnder om en smart prosto - det betyder en apparat för fysioterapi? Och var kan de få behandling? Vi kan inte hitta något i staden.

Ja, det är enheten för sjukgymnastik, men det används endast i huvudstadens sjukhus i öknen så att du hittar det senaste sjukgymnastiska har kollapsat... Om jag inte misstar mig, smartprost säljs för hemmabruk, titta i Nete information.

Larissa, i vår tid kan du även beställa en enhet som ett smart hem till ditt hem. Det skulle vara en önskan.

Google är inte öde? Nu enligt min åsikt var det inte bara om den här smarta prosten att skriva.

Min far har behandlats med prostarom och en smart protes flera gånger var sjätte månad, och det finns inga exacerbationer av hans sjukdom. Här är det viktigaste att lära sig att leva med det.

Tabletter Prostamol Uno - instruktioner för användning, pris

Instruktion för användning Prostamol Uno indikerar att en växtbaserad beredning är avsedd för behandling av inflammatorisk process i prostatakörteln. Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären diagnostiseras kronisk prostatit och prostata adenom oftast. På listan över läkemedel som är avsedda att bekämpa patologiska förhållanden har Prostamol Uno en ledande position på grund av dess säkra naturliga sammansättning och användbarhet.

Prostamol Uno - egenskaper och farmakologiska egenskaper

Prostamol Uno är ett örtmedel baserat på alkoholhalten av Sabal-frukten (dvärgkrypande palm). Läkemedlets verkan syftar till att hämma de processer som är ansvariga för att omvandla hormonet testosteron till dihydrotestosteron, vilket främjar proliferationen av körtelprostatvävnad. Den aktiva substansen i läkemedlet undertrycker enzymet 5-alfa-reduktas och hämmar syntesen av aromatas, under vilken en aggressiv hormon bildas. Således förhindrar läkemedlet progressionen av prostata adenom.

Växtextrakt hämmar bildningen av de stora inflammationsmediatorer - prostagladinov, reducerar permeabiliteten av blodkärl, lindrar inflammation i prostatavävnaden utan att påverka koncentrationen av könshormoner i blodplasman. phytoremedy fördel är att ta det inte minska nivån av potens och libido, det vill säga inte har någon negativ effekt på den sexuella aktiviteten hos män. Med avseende på prostatakörteln ger palmfruktkonsentet antiinflammatoriska, anti-edematösa och anti-androgena effekter.

Användning av läkemedlet inhiberar patologisk proliferation av prostatakörtelvävnad, förhindrar ökning av dess volym, och därigenom minska svårighetsgraden av symtomen vid benign prostatahyperplasi - smärta och stress vid urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, dysuri, pollakisuri.

Under behandlingen normaliseras styrkan hos urinflödet och volymen av urin frigörs ökar. Dessutom har läkemedlet en mild lugnande, antiseptisk och återställande effekt. Efter oral administration upplöses det gelatinösa kapselskalet och dess innehåll absorberas snabbt. Koncentrationen av den aktiva substansen når maximalt 90 minuter efter att läkemedlet tagits.

Doseringsform

Prostamol Uno släpps i form av ovala, mjuka, röd-svarta kapslar i ett gelatiniskt skal, inom vilket det finns ett palmextrakt. Det ser ut som en oljig vätska med en grönbrun färg med en karakteristisk lukt som är inneboende i denna växtart. Varje kapsel innehåller 320 mg palmextrakt extraherat från sabala frukter + hjälpämnen.

Tabletter Prostomol Uno för 15 stycken placeras i blister av aluminiumfolie. I en förpackning med en beredning kan innehålla 1, 2 eller 4 blister med kapslar.

Vad är syftet med Prostamol Uno?

Användning av Prostamol Capsules rekommenderas till män för eventuella kränkningar av urinfunktionen associerad med prostata hyperplasi av godartad natur. Urologer inkluderar detta verktyg i komplex terapi av kronisk prostatit och prostata adenom. Tack vare en naturlig växtbas, kombineras denna produkt perfekt med andra läkemedel som används vid sjukdomar hos den geniturära kärnan hos män.

Läkemedlet visar god effektivitet vid dysuri - svårighet urinering orsakad av en ökning av prostatakörteln. Användningen av Prostamol Uno hjälper till att stoppa smärtsamma symtom, lindra inflammation och förbättra urinets utsöndring. På samma gång, i sammanfattningen indikerar att läkemedlet är lämpligt att använda endast steg 1 och 2 adenom proliferation, manifest ofullständig tömning av blåsan och ackumuleringen av återstående urin, vilket leder till ökad urinträngning och urinutflöde i flera steg.

På grund av dess anti-edematösa och antiinflammatoriska verkan, ger läkemedlet snabb lindring och stoppar de viktigaste symptomen på den patologiska processen med prostatit.

Instruktioner för användning

Minsta behandlingssättet tar 1 månad, varefter en paus på 2 veckor är nödvändig. Efter att specialisten har bedömt patientens tillstånd kan behandlingen fortsätta. Beroende på svårighetsgraden av tillståndet och andra individuella egenskaper, för att uppnå ett beständigt positivt resultat, måste flera behandlingskurser slutföras. I genomsnitt manifesteras den maximala terapeutiska effekten efter tre månader med regelbunden medicinering.

Effekten av Prostamol Uno har bekräftats officiellt av ett antal kliniska studier där patienter från urologiska kliniker deltog. Läkemedlet testades också vid Institutet för Urologi Rosmedtechnologies och på grundval av Sechenov MMA. Trots det faktum att detta läkemedel inte innehåller några starka substanser (antibiotika, hormoner), men bara har växtkomponenter i det, är resultatet av dess användning imponerande.

Nästan 80% av patienterna bekräftade försvinnandet av patologiska symptom och noterade förbättringar i det allmänna tillståndet. Mer än 65% av patienterna med kronisk prostatit kom urineringsprocessen tillbaka till det normala, och nattliga begär slutade helt. Hos patienter med prostataadenom ökade urinläckaget med mer än 25% och volymen av kvarvarande urin minskade med hälften.

Den största fördelen med Prostamol Uno är att den kan tas under lång tid utan rädsla för negativa hälsoeffekter. När du bekräftar diagnosen, rekommenderar experter att ta phyto-droger hela tiden. Växtextrakt, till skillnad från kemiska komponenter i andra läkemedel, har ingen toxisk effekt på vitala organ - lever, njurar, hjärtan.

Dess användning låter dig stabilisera tillståndet, ta bort inflammation och sakta ner den patologiska processen. Även om det här verktyget inte kan bota BPH, men för att förhindra ytterligare spridning av körtelvävnad, är han fullt kapabla. Plus, Prostamol Uno normaliserar urinering, lindrar smärta och hjälper till att eliminera vanliga önskningar som till och med stör patienten på natten.

Kontraindikationer och biverkningar

Prostamol Uno är ett helt säkert medel, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Den enda begränsningen att använda är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen eller andra komponenter som utgör den hos personer med tendens till narkotikaallergier.

Bedömning av recensioner av patienter som tar läkemedlet, orsakar inte Prostamol negativa reaktioner. Ingen nämnde illamående, buksmärtor eller andra systemiska effekter som påverkar de inre organen. I mycket sällsynta fall har patienter med en tendens till allergier halsbränna eller illamående, buksmärta, omedelbart efter att ha tagit kapsel eller hudreaktioner (utslag, klåda, hyperemi).

Ytterligare rekommendationer

Läkemedlet Prostamol Uno är väl förenligt med andra läkemedel, därför ingår det i den komplexa behandlingen samtidigt med antibiotika, adrenoblocker och andra potenta medel. Med kronisk prostatit, för att förbättra effektiviteten av behandlingen, kan du ta Prostamol tillsammans med Tamsulosin tabletter.

Långtidsanvändning av Prostamol Uno kan signifikant minska sannolikheten för komplikationer, förlänga perioderna med eftergift med kronisk prostatit, förbättra patientens tillstånd och livskvalitet signifikant vid godartad prostatahyperplasi.

Synpunkter från urologer i utvärderingen av effektiviteten phytoremedy isär. Vissa läkare anser att användningen Prostamol ger mycket goda resultat i kombination med andra läkemedel, andra - tror att läkemedlet är ineffektivt vid behandling av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män men tillräckligt rezultativen som ett förebyggande medel som förhindrar utvecklingen av prostatit.

Analoger och pris

Kostnaden för den ursprungliga drogen Prostamol Uno, som görs av tyska företaget Berlin-Chemie är ganska hög, och på apoteket nätverket är det inte alltid. I det här fallet hjälper specialisten att välja billigare ryska analoger. Exempelvis tabletter är populära Afala vars pris är mycket lägre eller rektala suppositorier och Vitaprost Bioprost används i inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Dessutom kan läkaren rekommendera andra läkemedel av inhemska och utländska tillverkare:

 • Prostamed;
 • Prostaplant;
 • Prostatofit;
 • Garbeol;
 • Permikson;
 • Adenom gran;
 • Prostaker;
 • Adenorm;
 • Urorek.

Pris på fytoteal

Prostamol Uno - ett drog dyrt, men om du anser att för att uppnå ett bestående resultat tar det lång tid, kommer behandlingen att kosta en betydande mängd. Här är genomsnittspriserna för läkemedlet i apotekskedjan:

 1. Prostamol Uno (30 kapslar) - från 700 rubel;
 2. Prostamol Uno - 60 kapslar - från 1350 rubel.

Om priset på läkemedlet för patienten verkar för högt, kommer specialisten att hjälpa till att hämta billigare analoger. Till exempel kostar det inhemska läkemedlet Afala bara 300 rubel per förpackning och Prostalin Forte-ljus - från 220 rubel.

Feedback på ansökan

Läkarnas kommentarer om Prostamol Uno bekämpar det faktum att effektiviteten av detta läkemedel är bäst manifesterad i kombination med andra läkemedel som används för att behandla patologierna hos det genitourära systemet för män. Dessutom tror experter att för att uppnå ett varaktigt positivt resultat är det nödvändigt att genomgå minst 2-3 fullvärda behandlingsbehandlingssätt.

Patienternas åsikter om förberedelserna är väldigt olika, både positiva och negativa. Många tror att priset på drogen är orimligt överdriven, och effektiviteten är ibland mycket lägre än den som tillverkaren förklarar.

Granska nr 1

Även denna vinter, efter att ha haft tid på gatan i svår frost, har symptomen på prostatit inte återkommit. Ett bra läkemedel, men det ska användas samtidigt med andra läkemedel, annars kommer effekten att vara försumbar.

Referens nr 2

Dessutom har detta läkemedel många analoger, inklusive inhemsk produktion, som kostar en storleksordning mindre, men den terapeutiska effekten av deras användning är densamma och ofta ännu högre. Därför tror du inte på de läkare som erbjuder en dyr och ibland användbar lösning, alltid vara intresserade av andra alternativ, analoger och studerar medicinens sammansättning. Jag gillade drogen Urotrin mer.

Prostamol Uno, Forte: effektiva billiga analoger

Bland alla läkemedel vid behandling av prostatit är de mest populära växtbaserade läkemedel, inklusive Prostamol Uno och Prostamol Forte. En tysk förberedelse är effektiv, men inte billig. Om patienten inte har möjlighet att köpa det eller det finns en individuell intolerans mot botemedlet, kan läkaren utse honom ryska eller utländska motsvarigheter med liknande effekt.

Prostamol är en örtberedning med uttalade antiinflammatoriska, anti-edematösa immunomodulerande egenskaper. Strukturen innehåller följande element:

 • alkohol extrakt av småfilbert sabal (krypande palm);
 • titandioxid;
 • glycerol;
 • färgämnen;
 • gelatin.

Läkemedlet bidrar till att minska androgen aktivitet. Under påverkan av den aktiva substansen har en man en lägre testosteronnivå i blodet, vilket orsakar tillväxten av patologiska vävnader. Dessutom sänker extraktet av sabalfrukten verkan av prostaglandiner som orsakar inflammation och minskar permeabiliteten hos kärlen inuti körteln.

Den främsta fördelen med drogen är att de aktiva substanserna inte påverkar prostata körtelens funktioner - kraften och libido förblir oförändrade. Prostamol Uno och Prostamol Forte finns i form av 320 mg kapslar. Inne i en kapsel, täckt med gelatinhaltigt skal, innehåller en oljig vätska.

Trots läkemedlets naturliga sammansättning måste det tas på recept hos läkaren och i de angivna doserna.

VITAPROST FORTE

◊ Rektala suppositorier vit med en gulaktig, grädde eller gråaktig färgton, torpedoform; en vit beläggning på ytan är tillåten.

Hjälpämnen: fet fast substans (Witepsol, kvaliteter H15, W35, Supposir, markerar NA15, NAS50) - tillräcklig mängd för att få ett suppositorium med en massa av 1,25 g.

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Ett djur av animaliskt ursprung. Vitaprost forte har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Förbättrar mikrocirkulationen i prostata genom att reducera trombosbildning, trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar utvecklingen av trombos i prostatakörteln venoler.

Baserat på data från kliniska studier är det bevisat att Vitaprost forte reducerar volymen av prostatakörteln måttligt. Läkemedlet minskar svårighetsgraden av obstruktiva och irritativa symtom av benign prostatahyperplasi, vilket resulterar i ökning av den maximala och genomsnittliga flödeshastigheter av urinflöde och minska residualurin.

Vitaprost forte förbättrar blodcirkulationen i blåsväggen genom att expandera de intakta kärl (vasodilatation effekt), bidrar detta till att återställa syreleverans till vävnaderna upplever hypoxi som stimulerar fysiologisk skadestånd. Den har en antiinflammatorisk effekt genom att förbättra processerna av blåsans trofiska vägg och stimulera regenerativa processer. Aktivering av organs blodflöde förbättrar den adaptiva och kontraktila aktiviteten hos detrusor, vilket ökar blåsans kapacitet.

En minskning av detrusorischemi kan förklara den uttalade minskningen av blåsans hyperaktivitet, som fortsätter efter slutet av Vitaprost forte-applikationen.

Vitaprost forte främjar normaliseringen av prostatakörteln och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, eliminerar dysursfenomen, förbättrar koagulationsfunktionen.

Godartad prostatahyperplasi;

- behandling av trängnings (imperativ) urininkontinens, brådskande (imperativ) urinering och pollakiuri i okomplicerade former av överaktiv blåsa i klimakteriska kvinnor och postmenopausala perioder;

- Före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Applicera rektalt på 1 suppositorium efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen för 1 soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingskursen individuellt. Minsta varaktigheten av behandlingen med Vitaprost forte suppositorier godartad prostatahyperplasi - 15 dagar, med kronisk prostatit - 10 dagar, kl hyperaktiv urinblåsan - 20 dagar.