Huvud
Analyser

Prostamol Uno

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtbaserade komponenter, anti-androgena, antiinflammatoriska och anti-exsudativa verkningar; Det används för funktionsstörningar vid urinering orsakad av BPH (godartad prostatahyperplasi).

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Prostamol Uno, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER av män som redan har använt Prostamol Uno kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Kapslarna är förpackade i 15 blister. En, 2 eller 4 blåsor kan packas i en låda.

Sammansättning av 1 kapsel:

 • Aktivt ämne: Frukt av en palm som kryper i form av ett alkoholhaltigt extrakt (9-11: 1) - 0,32 g;
 • Hjälpkomponenter: succinylerad gelatin, glycerol, titandioxid, svart järnoxidfärg, crimson färgämne (Ponso 4R), renat vatten.

Farmakologisk aktivitet - antiinflammatorisk och decongestant. De visar antiandrogen aktivitet.

Indikationer för användning

Prostamol Uno bör tas till de som har upplevt prostata sjukdomar. nämligen:

 1. Godartad utbildning i prostata. En sådan sjukdom kallas ett adenom.
 2. När urinering störs, vilket åtföljs av hyperplasi av prostata.

Verkningsmekanism

De huvudsakliga aktiva ingrediens kapslar Prostamol Uno har antiandrogen, antiinflammatorisk och vasoprotective farmakologisk effekt, och därigenom minska svårighetsgraden av de manifestationer av BPH. Verkningsmekanismen är att inhibera syntesen av enzymet 5-alfa-reduktas, som katalyserar reaktionen av dihydrotestosteron produktionen.

Instruktioner för användning

Enligt instruktionerna för användning ska Prostamol Uno tas oralt efter måltid: svälj hela kapslar utan att tugga och drick mycket vätska.

 • Vuxna patienter ordineras 1 kapsel 1 gång per dag samtidigt.

Varaktigheten av behandlingen i varje fall bestämmer läkaren individuellt. Den rekommenderade kursens längd är minst 3 månader.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Hur snabbt normaliserar artärtrycket efter 40 år? Receptet är enkelt, skriv ner.

Trött på hemorrojder? Det finns en väg ut! Det kan botas hemma om några dagar, det är nödvändigt.

Närvaron av maskar säger SMELL från munnen! En gång dagligen dricker du vatten med en droppe.

Kontra

Användningen av Prostamol är kontraindicerad hos individer med etablerad känslighet mot extraktet av palmfruktkrypning, liksom till någon av de hjälpkomponenter som utgör kompositionen.

Läkemedlet är avsett uteslutande för män, är inte förskrivet till kvinnor, används inte i barnläkemedel.

Biverkningar

Under perioden med användning av Prostamol Uno noterades utvecklingen av allergiska reaktioner på komponenterna i läkemedlet. I vissa fall (när du tar drogen på tom mage) kan det vara en känsla av obehag från mag-tarmkanalen i form av illamående och halsbränna.

Särskilda instruktioner

Man bör komma ihåg att användningen av läkemedlet kan minska svårighetsgraden av kliniska manifestationer av prostata adenom, medan organet inte minskar i storlek. Den uppenbara signifikanta interaktionen mellan läkemedlets aktiva substans och läkemedel från andra farmakologiska grupper är inte fastställd.

Analoger Prostamol Uno

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Palprostes;
 • Permikson;
 • De kommer prostata;
 • Prostagutmono;
 • Prostaplant;
 • Serenoi krypande frukt extrakt är torrt;
 • Serpens.

OBS: Användningen av analoger måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Medelpriset på prostata, kapslar i apotek (Moskva) är 735 rubel.

Försäljningsvillkor

Inget recept krävs.

Från prostatit klättrade på väggen, bara tenn, vilken smärta, jag vill inte ha någon alls. Med min fru skildes nästan, är jag ständigt nervös och inte till sex. Och jag kan inte stå doktorer, speciellt ge dem min dyraste organ i mina händer - det är högre än jag. Hustru med apotekare rådfrågades, som det visade sig senare, köpte prostata uno, drack tre månader, men efter två veckor började smärtan gå och i en och en halv och en halv - i allmänhet ok. Efter kön, återvände till normala.

Personligen tog jag prostomolen på min doktors råd i två och ett halvt år. Spillo. Sedan läste jag instruktionerna och i slutet, i avsnittet "Särskilda instruktioner" hittade inlägget: "påverkar inte den sexuella funktionen och minskar inte storleken på prostata." Därefter tillämpade jag antimonopolstjänsten med krav på att förbjuda reklam för värdelös drog.

Vanligtvis framkallar annonsering misstro, men prostomolen motiverar verkligen förväntningarna. Mannen accepterades, när han behandlades med en smart prostata, så han hade generellt en snabb och ihärdig effekt. Det är inte för ingenting att läkare ofta utser honom.

Jag var övertygad av min egen erfarenhet att det inte finns något bättre än Lycoprophy, läkaren rekommenderade det till mig för en kronisk prostatit. Som jag förstår det innehåller den ett extrakt av palmens frukt, som har antiinflammatorisk och anti-edematös effekt, vilket leder till en minskning av frekvensen av natturinering för att urinera. Och i allmänhet har den många andra användbara komponenter och vitaminer för människors hälsa. Jag tog det en månad och jag kan säga att min hälsa har förbättrats.

Tabletter Prostamol Uno - instruktioner för användning, pris

Instruktion för användning Prostamol Uno indikerar att en växtbaserad beredning är avsedd för behandling av inflammatorisk process i prostatakörteln. Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären diagnostiseras kronisk prostatit och prostata adenom oftast. På listan över läkemedel som är avsedda att bekämpa patologiska förhållanden har Prostamol Uno en ledande position på grund av dess säkra naturliga sammansättning och användbarhet.

Prostamol Uno - egenskaper och farmakologiska egenskaper

Prostamol Uno är ett örtmedel baserat på alkoholhalten av Sabal-frukten (dvärgkrypande palm). Läkemedlets verkan syftar till att hämma de processer som är ansvariga för att omvandla hormonet testosteron till dihydrotestosteron, vilket främjar proliferationen av körtelprostatvävnad. Den aktiva substansen i läkemedlet undertrycker enzymet 5-alfa-reduktas och hämmar syntesen av aromatas, under vilken en aggressiv hormon bildas. Således förhindrar läkemedlet progressionen av prostata adenom.

Växtextrakt hämmar bildningen av de stora inflammationsmediatorer - prostagladinov, reducerar permeabiliteten av blodkärl, lindrar inflammation i prostatavävnaden utan att påverka koncentrationen av könshormoner i blodplasman. phytoremedy fördel är att ta det inte minska nivån av potens och libido, det vill säga inte har någon negativ effekt på den sexuella aktiviteten hos män. Med avseende på prostatakörteln ger palmfruktkonsentet antiinflammatoriska, anti-edematösa och anti-androgena effekter.

Användning av läkemedlet inhiberar patologisk proliferation av prostatakörtelvävnad, förhindrar ökning av dess volym, och därigenom minska svårighetsgraden av symtomen vid benign prostatahyperplasi - smärta och stress vid urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, dysuri, pollakisuri.

Under behandlingen normaliseras styrkan hos urinflödet och volymen av urin frigörs ökar. Dessutom har läkemedlet en mild lugnande, antiseptisk och återställande effekt. Efter oral administration upplöses det gelatinösa kapselskalet och dess innehåll absorberas snabbt. Koncentrationen av den aktiva substansen når maximalt 90 minuter efter att läkemedlet tagits.

Doseringsform

Prostamol Uno släpps i form av ovala, mjuka, röd-svarta kapslar i ett gelatiniskt skal, inom vilket det finns ett palmextrakt. Det ser ut som en oljig vätska med en grönbrun färg med en karakteristisk lukt som är inneboende i denna växtart. Varje kapsel innehåller 320 mg palmextrakt extraherat från sabala frukter + hjälpämnen.

Tabletter Prostomol Uno för 15 stycken placeras i blister av aluminiumfolie. I en förpackning med en beredning kan innehålla 1, 2 eller 4 blister med kapslar.

Vad är syftet med Prostamol Uno?

Användning av Prostamol Capsules rekommenderas till män för eventuella kränkningar av urinfunktionen associerad med prostata hyperplasi av godartad natur. Urologer inkluderar detta verktyg i komplex terapi av kronisk prostatit och prostata adenom. Tack vare en naturlig växtbas, kombineras denna produkt perfekt med andra läkemedel som används vid sjukdomar hos den geniturära kärnan hos män.

Läkemedlet visar god effektivitet vid dysuri - svårighet urinering orsakad av en ökning av prostatakörteln. Användningen av Prostamol Uno hjälper till att stoppa smärtsamma symtom, lindra inflammation och förbättra urinets utsöndring. På samma gång, i sammanfattningen indikerar att läkemedlet är lämpligt att använda endast steg 1 och 2 adenom proliferation, manifest ofullständig tömning av blåsan och ackumuleringen av återstående urin, vilket leder till ökad urinträngning och urinutflöde i flera steg.

På grund av dess anti-edematösa och antiinflammatoriska verkan, ger läkemedlet snabb lindring och stoppar de viktigaste symptomen på den patologiska processen med prostatit.

Instruktioner för användning

Minsta behandlingssättet tar 1 månad, varefter en paus på 2 veckor är nödvändig. Efter att specialisten har bedömt patientens tillstånd kan behandlingen fortsätta. Beroende på svårighetsgraden av tillståndet och andra individuella egenskaper, för att uppnå ett beständigt positivt resultat, måste flera behandlingskurser slutföras. I genomsnitt manifesteras den maximala terapeutiska effekten efter tre månader med regelbunden medicinering.

Effekten av Prostamol Uno har bekräftats officiellt av ett antal kliniska studier där patienter från urologiska kliniker deltog. Läkemedlet testades också vid Institutet för Urologi Rosmedtechnologies och på grundval av Sechenov MMA. Trots det faktum att detta läkemedel inte innehåller några starka substanser (antibiotika, hormoner), men bara har växtkomponenter i det, är resultatet av dess användning imponerande.

Nästan 80% av patienterna bekräftade försvinnandet av patologiska symptom och noterade förbättringar i det allmänna tillståndet. Mer än 65% av patienterna med kronisk prostatit kom urineringsprocessen tillbaka till det normala, och nattliga begär slutade helt. Hos patienter med prostataadenom ökade urinläckaget med mer än 25% och volymen av kvarvarande urin minskade med hälften.

Den största fördelen med Prostamol Uno är att den kan tas under lång tid utan rädsla för negativa hälsoeffekter. När du bekräftar diagnosen, rekommenderar experter att ta phyto-droger hela tiden. Växtextrakt, till skillnad från kemiska komponenter i andra läkemedel, har ingen toxisk effekt på vitala organ - lever, njurar, hjärtan.

Dess användning låter dig stabilisera tillståndet, ta bort inflammation och sakta ner den patologiska processen. Även om det här verktyget inte kan bota BPH, men för att förhindra ytterligare spridning av körtelvävnad, är han fullt kapabla. Plus, Prostamol Uno normaliserar urinering, lindrar smärta och hjälper till att eliminera vanliga önskningar som till och med stör patienten på natten.

Kontraindikationer och biverkningar

Prostamol Uno är ett helt säkert medel, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Den enda begränsningen att använda är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen eller andra komponenter som utgör den hos personer med tendens till narkotikaallergier.

Bedömning av recensioner av patienter som tar läkemedlet, orsakar inte Prostamol negativa reaktioner. Ingen nämnde illamående, buksmärtor eller andra systemiska effekter som påverkar de inre organen. I mycket sällsynta fall har patienter med en tendens till allergier halsbränna eller illamående, buksmärta, omedelbart efter att ha tagit kapsel eller hudreaktioner (utslag, klåda, hyperemi).

Ytterligare rekommendationer

Läkemedlet Prostamol Uno är väl förenligt med andra läkemedel, därför ingår det i den komplexa behandlingen samtidigt med antibiotika, adrenoblocker och andra potenta medel. Med kronisk prostatit, för att förbättra effektiviteten av behandlingen, kan du ta Prostamol tillsammans med Tamsulosin tabletter.

Långtidsanvändning av Prostamol Uno kan signifikant minska sannolikheten för komplikationer, förlänga perioderna med eftergift med kronisk prostatit, förbättra patientens tillstånd och livskvalitet signifikant vid godartad prostatahyperplasi.

Synpunkter från urologer i utvärderingen av effektiviteten phytoremedy isär. Vissa läkare anser att användningen Prostamol ger mycket goda resultat i kombination med andra läkemedel, andra - tror att läkemedlet är ineffektivt vid behandling av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män men tillräckligt rezultativen som ett förebyggande medel som förhindrar utvecklingen av prostatit.

Analoger och pris

Kostnaden för den ursprungliga drogen Prostamol Uno, som görs av tyska företaget Berlin-Chemie är ganska hög, och på apoteket nätverket är det inte alltid. I det här fallet hjälper specialisten att välja billigare ryska analoger. Exempelvis tabletter är populära Afala vars pris är mycket lägre eller rektala suppositorier och Vitaprost Bioprost används i inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Dessutom kan läkaren rekommendera andra läkemedel av inhemska och utländska tillverkare:

 • Prostamed;
 • Prostaplant;
 • Prostatofit;
 • Garbeol;
 • Permikson;
 • Adenom gran;
 • Prostaker;
 • Adenorm;
 • Urorek.

Pris på fytoteal

Prostamol Uno - ett drog dyrt, men om du anser att för att uppnå ett bestående resultat tar det lång tid, kommer behandlingen att kosta en betydande mängd. Här är genomsnittspriserna för läkemedlet i apotekskedjan:

 1. Prostamol Uno (30 kapslar) - från 700 rubel;
 2. Prostamol Uno - 60 kapslar - från 1350 rubel.

Om priset på läkemedlet för patienten verkar för högt, kommer specialisten att hjälpa till att hämta billigare analoger. Till exempel kostar det inhemska läkemedlet Afala bara 300 rubel per förpackning och Prostalin Forte-ljus - från 220 rubel.

Feedback på ansökan

Läkarnas kommentarer om Prostamol Uno bekämpar det faktum att effektiviteten av detta läkemedel är bäst manifesterad i kombination med andra läkemedel som används för att behandla patologierna hos det genitourära systemet för män. Dessutom tror experter att för att uppnå ett varaktigt positivt resultat är det nödvändigt att genomgå minst 2-3 fullvärda behandlingsbehandlingssätt.

Patienternas åsikter om förberedelserna är väldigt olika, både positiva och negativa. Många tror att priset på drogen är orimligt överdriven, och effektiviteten är ibland mycket lägre än den som tillverkaren förklarar.

Granska nr 1

Även denna vinter, efter att ha haft tid på gatan i svår frost, har symptomen på prostatit inte återkommit. Ett bra läkemedel, men det ska användas samtidigt med andra läkemedel, annars kommer effekten att vara försumbar.

Referens nr 2

Dessutom har detta läkemedel många analoger, inklusive inhemsk produktion, som kostar en storleksordning mindre, men den terapeutiska effekten av deras användning är densamma och ofta ännu högre. Därför tror du inte på de läkare som erbjuder en dyr och ibland användbar lösning, alltid vara intresserade av andra alternativ, analoger och studerar medicinens sammansättning. Jag gillade drogen Urotrin mer.

Prostamol Uno

Beskrivningen är aktuell på 2014/04/24

 • Latinska namn: Prostamol Uno
 • ATX-kod: G04CX02
 • Aktiv beståndsdel: Utdrag av Sabal frukt av små-filed
 • producent: AG Berlin-Chemie (Menarini Group), Tyskland

struktur

Kapseln innehåller: 0,32 g extrakt av småfilbert sabal + hjälpämnen (gelatin, vatten, titandioxid, glycerin, färgämnen).

Typ av problem

Kapslar av 15 stycken (15, 30 och 60 i ett förpackning) är ovala svarta och röda, gjorda av gelatin. Invändig - oljig vätska av brun färg, med en specifik lukt.

Farmakologisk aktivitet

Prostamol Uno och Prostamol - antiinflammatorisk och antihydropic. show antiandrogen Aktivitet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet inhiberar bildningsprocessen prostglantinov, ansvarig för framväxten och utvecklingen av den inflammatoriska processen prostata och reducerar vaskulär permeabilitet.

hämmar 5-alfa reduktas, ansvarig för omvandlingen testosteron i dihydrotestosteron och en ökning av det inflammerade organs storlek. Således ger Prostamol Uno antiandrogen handling.

Indikationer för användning

Vad är syftet med Prostamol?

 • godartad hyperplasi av prostata och som följd en överträdelse av urinprocessen
 • kronisk prostatit.

Kontra

Biverkningar

Förekommer sällan eller extremt sällan:

 • smärta i magen omedelbart efter inträde
 • hudreaktioner (klåda, utslag, urtikaria).

Instruktioner för användning Prostamol Uno (Metod och Dosering)

Enligt instruktionerna för Prostamol Uno i tabletter tas läkemedlet en gång om dagen för 320 mg.

Hur länge ska jag ta drogen? Behandlingstiden bör utse en läkare. I genomsnitt börjar den positiva effekten av att ta drogen börja efter 2 månader, når en topp - efter 3.

överdos

Det finns ingen information om fall av överdos av läkemedlet.

interaktion

Försäljningsvillkor

Inget recept krävs.

Förvaringsförhållanden

Utgångsdatum

Analoger av Prostamol Uno

Prostamol och dess analoger: garbelol, permixon, palprostes, prostaker, prostagland, prostamid, prostalin, prostata, prostatofyte, tadenan, tadimax.

Priset på analoger är ofta väsentligt annorlunda än originalet.

Afala eller Prostamol - vilket är bättre?

Afalah präglas av låg effektivitet vid bekämpning prostata sjukdomar, även i den komplexa terapin. Många patienter har absolut inga smickrande recensioner om drogen.

Med alkohol

Kombinera drogen med alkoholburk. Men det är värt att komma ihåg att etanol kan ha en irriterande effekt på urinröret. Läkemedlet kan avlägsnas för snabbt från kroppen genom matsmältningskanalen.

Recensioner om Prostamol Uno

Doktorens kommentarer: Läkemedlets effektivitet ökar med samtidig inträde med andra droger. Biverkningar inträffar sällan. Ofta, för uppkomsten av en terapeutisk effekt, bör två eller flera läkemedelskurser tas.

Recensioner på forum: lite positiv. Läkemedlet är effektivt endast med långtidstillträde och kombination med andra läkemedel. Vissa skriver att piller inte hjälper alls eller hjälper illa. Ofta används tillsammans med tablettformen av läkemedlet för behandling av prostata sjukdomar ljus med ett högt innehåll av andra medicinska komponenter. Priset på ljus är ofta högre än tabletter. Därför anser många patienter att användningen av Prostamol Uno är olämplig.

Pris på Prostamol Uno, var att köpa

Priset på tabletter i Ukraina är cirka 142 UAH för 30 tabletter. Du kan köpa 60 tabletter för 275 UAH.

Hur mycket kostar Prostamol i Ryssland? Priset på 30 kapslar är 633 rubel, 60 - 1047 rubel.

Prostamol forte

Prostamol är ett örtpreparat som används i stor utsträckning för att behandla sjukdomar i det geniturinära området.

De främsta fördelarna med denna åtgärd är effektiviteten och frånvaron av påverkan på levern, och den största nackdelen är den höga kostnaden. Det är därför frågan om det finns analoger av Prostamol, och vad är deras effektivitet, uppskattar många män som står inför behovet av att behandla detta läkemedel.

Prostamol är ett växtbaserat läkemedel som används i stor utsträckning för att behandla sjukdomar i det geniturinära området

Låt oss försöka förstå denna fråga. Men innan man beskriver gener och analoger av Prostamol Uno. vi kommer att förstå vad detta innebär.

Preparatets aktiva substans

Den huvudsakliga aktiva substansen i "Prostamol Uno" är ett extrakt av palmer sabal-träd frukt.

Nämnda extrakt har anti-inflammatorisk, anti-androgena och antiduziricheskim handling, det kan användas både för att åtgärda problem med urinering och för returen av reproduktiva funktioner. Det är därför Prostamol Uno, eller som det också kallas Prostamol Forte, används i stor utsträckning vid behandling och förebyggande av prostata adenom.

I en kapsel av läkemedlet, enligt informationen som finns i bruksanvisningen, innehåller 320 milligram palm extrakt.

Användningsregler

Först och främst är det värt att notera att prostamol och analoger av läkemedlet ordineras av en läkare på grundval av en anamnese hos patienten. Dessutom är de föreskrivna både en dos av läkemedlet och behandlingens varaktighet, självmedicinering är otillåtet i det här fallet.

Simpleplant är en tysk motsvarighet

Kontraindikationer för användning av Prostamol är:

 • individuell intolerans eller känslighet för läkemedlets aktiva substans;
 • utveckling av allergiska reaktioner.

Biverkningar av läkemedlet inkluderar:

 • illamående och rezi i magen;
 • klåda och rodnad i huden.

Efter att ha förstått vad läkemedlet är, låt oss försöka förstå vad som kan ersättas av Prostamol Uno. Så, låt oss börja.

Substituenter av Prostamol med samma dos av aktiv substans

Substituenter med samma dos av ämne skiljer sig praktiskt taget inte från originalet.

Låt oss överväga de viktigaste.

Unoprost är ett substitut för Prostamol, vilket är dess fullständiga analog och släpptes av den vitryska tillverkaren. Läkemedlet är identiskt med Prostamol i komposition, utseende av kapslar och till och med deras färg. Den genomsnittliga kostnaden för Unaphrod är 300 rubel, vilket är nästan tre gånger billigare än den berömda analogen.
Den största nackdelen med botemedlet är dess sällsynthet - det är ganska svårt att hitta ett läkemedel i ryska apotek.

Enkel planka

En prosto-plank är en tysk analog av de medel, vars största fördel är det optimala priskvalitetsförhållandet. Drogen har alla nödvändiga europeiska certifikat, och dess genomsnittliga kostnad i ryska apotek är bara 500 rubel.

Prostol är en bra ukrainsk analog av medel

Prostaker är en billig thailandsk analog av Prostamol. Kostnaden för drogen i genomsnitt är cirka 400 rubel, men det är inte realiserat i alla apotek i Ryssland.

Prostol är en bra ukrainsk analog av de medel som du kan köpa i genomsnitt för 450 rubel. Det erbjuds som regel apotek i stora städer.

Substituenter av Prostamol med en annan dos av aktiv substans

Substitut med en annan dos aktiv substans har en mer eller mindre uttalad effekt än originalet. Tänk på de mest populära av dem.

Permixon är en fransk analog av Prostamol. En tablett med denna produkt innehåller dubbelt mindre aktiv substans än kapslarna i originalet, priserna på läkemedlet på ryska apotek är cirka 900 rubel. Således kommer förvärvet av en ersättare i detta fall att kosta dubbelt så mycket som originalet.

Adeno-Ritz kapslar

Adeno-Ritz kapslar - det här är en bra georgisk analog av Prostamol, som förutom extrakten av palmfrukt, Sabel, innehåller extrakt av plommon och blad av nässla. Kostnaden för drogen är 400 rubel, men det är nödvändigt att använda det två gånger om dagen.

Simpletons är ljus av vegetabiliskt ursprung som innehåller honung, propolis, pollen av blommor, apilac och pergue

Inhemska substitut av Prostamol med annan aktiv ingrediens

Huvudbytet för prostamol, liknande i handling men olika när det gäller den aktiva beståndsdelen, är Urerek är en italiensk analog, vars aktiva beståndsdel är silodosin. Kostnaden för drogen är ca 700 rubel.

Först och främst är det värt att notera att det inte finns några analoger av ryska prostamol. Inhemska läkemedel erbjuder dock växtbaserade produkter som kan ge liknande terapeutiska effekter. Tänk på de mest populära av dem.

prostanorm

Prostanorm är ett läkemedel som bara påminner om Prostamol med dess medicinska egenskaper och frigörs i form av en alkohollösning eller tabletter belagda med ett skal. Aktiva substanser i läkemedlet är örter som växer i Rysslands mittzon. Varaktigheten av behandlingen på detta sätt är cirka två månader, och dess kostnad varierar omkring 350 rubel.

Simpletons är ljus av vegetabiliskt ursprung, innehållande honung, propolis, pollen av blommor, apilac och pergus. Kostnaden för ett paket med 14 stätpiller i ryska apotek är cirka 500 rubel. Som regel är ett eller två paket tillräckligt för en terapeutisk kurs.

Afalah är ett homeopatiskt medel

Prostakor är ett läkemedel som produceras i form av injektioner för intramuskulär injektion och innehåller en animalisk substans - ett prostataxtrakt av representanter för nötkreatur. Ett paket med tio ampuller kostar 400 rubel och behandlingen tar fem till tio dagar. Således är analogen mycket billigare än originalet.

Afala- är ett homeopatiskt medel, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är renade antikroppar mot prostataspecifikt antigen. Tabletter tillverkas i blister för 29 stycken, och kostnaden är ca 350 rubel.

Vad är bättre än Prostamol Uno eller dess analoger, billigare och liknande i verkan?
Först och främst är det värt att notera att det är omöjligt att byta Prostamol till någon analog utan att ha råd med en läkare.

Vidare beror allt på personliga predilektioner hos patienten. Detta beror på det faktum att vissa män föredrar att behandlas med piller, andra - ljus och fortfarande andra - genom injektioner.

Vilka analoger kan ersätta Prostamol Uno?

Hyperplasi av prostata eller prostata adenom, en av de vanligaste patologierna i det genitourära systemet för män i åldern 45 år. Faran med denna sjukdom ligger i det faktum att avsaknaden av snabb behandling kan leda till en rad komplikationer, som i hög grad visas på den totala välbefinnande människa och i allvarligare fall och på alla kan orsaka utveckling av prostatacancer.

Behandla sjukdomar i prostatakörteln vid det första av deras symtom och män i vuxen ålder och behöver uppmärksamma förebyggandet av sådana sjukdomar. En bra och vanliga läkemedel som används för behandling och förebyggande av sjukdomar i urogenital systemet anses Prostamol Uno, som hänför sig till läkemedel av vegetabiliskt ursprung och används ofta vid behandling av för behandling av prostatit och BPH.

Trots växtkompositionen av detta läkemedel har den en ganska hög kostnad, så många söker analoger av Prostamol Uno, eller med andra ord "generics", som har samma sammansättning, verkningsmekanism, men ibland billigare än ett märkesmedikament.

Den farmakologiska industrin erbjuder flera analoga läkemedel som kan ersätta Prostamol. Den enda skillnaden i vissa analoger är dosen av den aktiva beståndsdelen. Så i sammansättningen av Prostamol Uno innehåller 320 mg palm extrakt krypning, och i vissa analoger - 160 mg av den aktiva växtkomponenten.

Den aktiva substansen Prostamol Uno, samt dess analoger kryper palm fruktextrakt, och sådana preparat innehålla adjuvans, som ökar effekterna av varandra, kan man skapa en kraftfull effekt i kampen mot sjukdomar i prostata. Verkningsmekanismen för sådana läkemedel skiljer sig praktiskt taget inte från Prostamol.

Prostamol Uno: verkningsmekanism

Prostamol Uno - medicinsk beredning baserat på vegetabiliska komponenter, som har en uttalad anti-inflammatorisk, protivootchetnym verkan stärker blodkärl, förhindra ytterligare fortskridande av sjukdomen, och förbättrar driften av hela det urogenitala systemet.

Terapeutiska effekterna av kapslarna är på grund av sammansättningen av läkemedlet, vilken innehåller ett extrakt av frukten av palmträd krypande, som har anti-ödem, anti-androgen, minskar inflammation, positiv effekt på prostatan. Fördelen med detta läkemedel är god tolerans, liksom en positiv effekt på männs styrka och libido.

Användningen av läkemedlet kan förhindra och stoppa tillväxten av prostatakörteln, ta bort inflammation, förbättra blodcirkulationen till bäckenorganen. Mot bakgrund av att man tar Prostamol Uno-kapslar, minskas symptomerna av prostata adenom eller prostatit signifikant: smärta i bäckenområdet, frekvent urinering, blåsans sensation och andra symtom.

Huvudindikationerna för användning av Prostamol Uno är funktionella störningar i urinering, prostata adenom 1 och 2 grader, prostatit. Applicera detta läkemedel eller dess analoger för kronisk prostatit, liksom andra sjukdomar i det genitourinära systemet.

Tack vare växtkompositionen kan läkemedlet användas i kombination med andra läkemedel eller som förebyggande åtgärd.

Strukturala analoger Prostamol Uno

Den farmakologiska industrin erbjuder flera analoger av Prostamol Uno, som alla har en positiv effekt på prostatafunktionen. Analoger av Prostamol kapslar innehåller alkohol extrakt av Sabal, även hjälpkomponenter. Dessa läkemedel produceras av olika inhemska eller utländska läkemedelsföretag. Ryska analoger har en lägre kostnad, men de har en hög terapeutisk effekt.

Trots identisk sammansättning av analogerna och god tolerans, innan du använder dem är det nödvändigt att kontakta den behandlande läkaren.

Permixon kapslar

Läkemedlet är baserat på ett lipid-steroid-extrakt av palmfruktkrypning, som används vid urinlindningsstörningar, samt behandling av 1: a och 2: e stadium av prostata adenom. Preparatet är i form av kapslar för oral administrering. Kapslar Permixon har antiandrogena, antiinflammatoriska, anti-edematösa effekter. Påverka inte könshormonerna i blodplasma, förbättra effekten.

Framställd av företaget Pierre Fabre Medication Production i form av kapslar och tabletter för oral administrering. Användning av tabletter kan minska symptomen på prostatit, prostata adenom, ta bort inflammation, eliminera smärta vid urinering, återställa urinering.

Läkemedlet Permixon är en direkt analog av Prostamol Uno, men mängden aktiv ingrediens är betydligt mindre än i varumärkesmedikamentet.

Det första resultatet av att ta en analog kan noteras efter 1-2 veckor med regelbunden användning. Behandlingsförloppet är inte mindre än 3 månader. Vid en tidpunkt rekommenderas att ta 2 kapslar 2 till 3 gånger om dagen.

Läkemedlet Permixon har praktiskt taget inga kontraindikationer, men om en man har ökat känsligheten för läkemedlets sammansättning är det möjligt att utveckla allergiska reaktioner.

Capsule prostaplant

Fytopreparation, som är avsedd för behandling och förebyggande av prostata sjukdomar. De viktigaste indikationerna för användning är prostata adenom 1 och 2, och läkemedlet är avsett för män som har en historia av kronisk prostatit. Aktiv komponent Prostaplant - extrakt av serenoidkrypning. Varje kapsel innehåller 320 mg av den aktiva ingrediensen, vilket gör att läkemedlet kan benämnas identiskt med Prostamol Uno.

Läkemedlets verkningsmekanism syftar till att minska ödem och eliminera inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Instruktion för användning informerar dig om att du måste använda Prostaplant kapslar i 2-3 månader, 2 kapslar 2 gånger om dagen. Detta läkemedel kan kombineras med andra läkemedel.

Serpens-kapslar

Läkemedlet är baserat på extraktet av krypande palmfrukter. En kapsel innehåller 160 mg av den aktiva beståndsdelen, såväl som hjälpämnen. Läkemedlet används för funktionsstörningar vid urinering, vilket manifesterade sig mot bakgrunden av prostatit eller prostata adenom. Serpens kapslar har en uttalad anti-androgen, anti-inflammatoriska och anti-ödem effekt.

Applikation Serpens gör att du kan normalisera urinering, minska sårhet i bäckenområdet, lindra inflammation och spänning i skrotområdet. Instruktion av läkemedlet indikerar att du behöver använda 160 mg kapslar 2 gånger om dagen. Behandling med detta läkemedel ska vara minst 3 månader.

Palprostes kapslar

Fytopreparation, för behandling av sjukdomar i samband med urindysfunktion hos män. Den aktiva komponenten av läkemedlet är palmfruktkrypning, såväl som titandioxid. De viktigaste indikationerna för användning är behandling och förebyggande av prostatahyperplasi. Använd läkemedlet kan kombineras med antibiotika och andra läkemedel. Den acceptabla dosen är 1 kapsel, 1-2 gånger om dagen. Behandlingstid - 3 månader.

Vilken som helst av ovanstående analoger av kapslar Prostamol Uno tolereras väl av en mans kropp. Den enda kontraindikationen för användningen av sådana läkemedel är individuell intolerans mot läkemedlets sammansättning.

Trots den liknande sammansättningen av sådana preparat används olika tekniker under deras produktion, vilket på ett eller annat sätt kan visas på läkemedlets kvalitet och dess effektivitet. Därför rekommenderas det inte utan att rådfråga en läkare att använda prostamolanaloger.

Rekommenderad läsning:

Vad är Prostamol Uno, hur man använder det korrekt? Vad är läkemedlet Prostamol Uno? Vad säger patienterna om det? Hur arbetar moderna droger för att behandla prostatit Secrets of how prostate adenoma behandlas

Cream PROVOKATSIA är en kräm för kroppsorganen. Biomanix - Kapslar för styrka! Förlänger din orgasm i 15-20 sekunder. BÄSTA läkemedel för styrka.

Prostamol för vad?

Prostamol är en fytopreparation. Hjälper till att hindra återfall i kronisk prostatit. Det är också effektivt i godartade prostatatumörer.

Sjukdomar prostata män motvilligt diskutera med läkare, vill inte genomgå undersökning. Som en följd - det finns en oacceptabel symptomatologi och kronisk form av inflammation, vilket i sin tur blir en ny sjukdom - adenom.

Kapslar av prostamol används ganska mycket. Och tack vare sina komponenter överförs nästan alla män normalt.

Vad är drogen

Formen av läkemedlet - droppar och kapslar. Den aktiva substansen är ett extrakt av palm sabal frukt. Innehåller ytterligare komponenter.

Medlet har följande effekter på kroppen:

 1. Ta bort ödem, inflammation, återställer blodcirkulationen. Puffiness, som uppträder mot bakgrund av inflammation, klämmer den genomgående delen av urinröret genom prostata. Som ett resultat är det smärta, urinering störs och andra obehagliga symptom som stör livet för män verkar. Efter att ha tagit kapseln, sänker puffinessen återställs blodcirkulationen, vilket möjliggör matning av prostata vävnader med användbara mikroelement. I grunden minskar prostamolen mot bakgrunden av preparatet "Prostamol" i storlek.
 2. Normaliserar produktionen av hormoner hos män, vilket leder till en snabbare återhämtning.
 3. Ökar immuniteten, vilket är viktigt vid inflammationsprocessen.

Huvudfunktionen hos ett biologiskt aktivt läkemedel är normaliseringen av processen för urinering och förebyggande av proliferation av prostatavävnad.

Läkemedlet är särskilt relevant för kronisk form av prostatit. Han varnar för möjliga återfall av sjukdomen.

Viktigt! Ta inte medicin själv.

Inledningsvis bör du bekanta dig med den information som innehåller instruktioner för användning och se till att rådgöra med din läkare, eftersom bör fastställas hur länge och doseringen individuellt beroende på ålder män, mindre avvikelser, allmäntillstånd i kroppen.

Dessutom glöm inte att behandlingen av kronisk prostatit och adenom kommer att vara effektiv om behandlingen utförs i samband med andra metoder.

Indikationer, kontraindikationer, biverkningar

Prostamol är ordinerat för:

 • godartad prostatatumör (I och II grad av skada, vilket resulterade i en överträdelse av urinering);
 • kronisk inflammation i prostata, åtföljd av en överträdelse av urinering och smärta i underlivet, perineum;
 • utförde kirurgisk ingrepp på prostatakörteln under rehabiliteringsperioden.

Oavsett det effektiva läkemedlet finns kontraindikationer.

Ta inte Prostamol kapslar till män som lider av en individuell intolerans mot komponenterna i medicinen.

Ingen rättsmedel ges till kvinnliga representanter och ungdomar under majoritetsåldern.

Under överinseende av en specialist föreskrivs kapslar för sjukdomar i matsmältningssystemet i matsmältningssystemet, njurarna, levern (särskilt för hepatit).

Trots det faktum att Prostamol är ett läkemedelstillverkningsämne har det varit fall då män utvecklade biverkningar. De uttrycktes som ett brott mot matsmältningen, illamående, smärta i magen, allergiska hudutslag, svullnad.

I händelse av att blandningen av blod i urinen observeras mot bakgrunden av mottagningen, ska smärtsam urinering, akut retention av urin, läkemedlet avbrytas och söka medicinsk hjälp.

Prostamol påverkar inte koncentrationen av uppmärksamhet, så det är tillåtet att köra transport. Data om interaktion med andra läkemedel finns inte. Data om överdosering registreras inte heller.

Viktigt! Prostamol är en fytopreparation som kan ta bort symptom på godartad neoplasma och förvärra kronisk inflammation. Men fytopreparation återställer inte reproduktionssystemet, det vill säga det är inte botande.

Förresten, några PR-affischer och videor höra att Prostamol kan bota prostatit och adenom, som tillverkarna har bötfällts flera gånger, eftersom reklamen inte bär giltig information.

Än det är möjligt att ersätta en fytopreparation

Hittills är nästan varje läkemedel som säljs sedan utgivningsdatumet 1 år gammal, analoger. Ej undantagskapslar och Prostamol. Läkemedlet har flera liknande i kompositionen av droger. De ljusaste företrädarna är Prostagut Forte och Permixon.

Prostagut Forte är också en fytopreparation. Det föreskrivs, om en man på en bakgrund av prostatapatologier noteras funktionella störningar - frekvent urinering, brännande, smärta. Under prostaglandets Forte verkar urinblåsan snabbt, antalet falska uppmaningar att urinera minskningar (inklusive på natten). Prostagut Forte kan inte påverka sexuell lust. Biverkningarna kan vara isolerad smärta i magen när man tar på sig en tom mage.

Permixon är föreskrivet inte bara för sjukdomar i prostatakörteln, men också i de fall då en man har en minskning av styrkan mot bakgrund av stagnation av blod eller sämre vätska.

Detta händer med en stillasittande livsstil eller med långvarig avhållsamhet från samlag. Den har en liknande effekt som det ovan beskrivna läkemedlet. Det tolereras väl i 95 fall av 100. Ibland orsakar det illamående om drogen tas på en tom mage. Inträde kan kombineras med andra droger för behandling av prostatit och adenom - antibakteriella medel, uroantiseptiska, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Ej föreskriven för överkänslighet.

Att ta Prostamol eller dess analoger är bara nödvändigt enligt läkarens anvisningar och det är nödvändigt innan läkemedlet används, det är nödvändigt att studera informationen som instruktionen innehåller.

Instruktioner för användning Prostata Forte

Hur kan jag ersätta Prostamol?

Prostamol Uno: analoger, indikationer för användning, priser

För behandling av godartad prostataförstoring, kronisk prostatit, prostata adenom och eliminera dizuricheskih symtomen ofta använda en effektiv utrikes fitodrug Prostamol Uno. Det finns tillgängligt i form av kapslar, vilket inkluderar ett extrakt av palmfrukter som kryper. Denna aktiva ingrediens har en positiv effekt på arbetet i prostatan, lindra inflammation, har anti-androgena och anti-ödem effekt.

Om behandling med Prostamol Uno av någon anledning inte ger det önskade resultatet eller om biverkningar identifieras kan läkemedlet ersättas med analoger. Priset för några av dem är mycket mindre än kostnaden för Prostamol.

Den aktiva substansen analog Prostamol Uno är ett extrakt av Serenia lipidosterol frukter, som har följande egenskaper:

 • antiproliferativ (hämmar celltillväxt);
 • avsvällande medel;
 • antiinflammatoriska;
 • antiandrogen.

Visar Permixon uteslutande för behandling hos män :

 1. Prostatit i kronisk form.
 2. Adenomer av prostata.
 3. Som profylax av prostatiska sjukdomar.

tillgänglig fytopreparation i tabletter eller kapslar. Ta pillret rekommenderas under måltiden. Den vanliga dagliga dosen är 320 mg. Du kan ta en kapsel två gånger om dagen eller två tabletter i taget. Beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad kan läkaren öka den dagliga dosen av läkemedlet.

Pris för Permixon beror på antalet aktiva substans och form av dess frisättning:

 • den genomsnittliga kostnaden för 30 kapslar för 0,16 gram är 750 rubel;
 • priset för 60 kapslar för 0,16 gram - ca 1100 rubel;
 • 60 tabletter med 0,8 gram kostar i genomsnitt 1 700 rubel.

Läkemedlet är med den generiska Prostamol Uno. som är gjord på basis av palmfrukter krypande. Serpens huvuduppgifter är:

 • avlägsnande av symtom på prostatiska sjukdomar;
 • förbättring av blodcirkulationen
 • reduktion av proteinsyntes;
 • förbättring av permeabiliteten hos artärer, vener och kapillärer;
 • återställa tonen och peristaltiken i urinvägarna.

Serpens visas i fall av urineringsstörningar mot en bakgrund av godartad prostatahypertrofi.

tillgänglig fytopreparation i form av tabletter. som måste tas med mat. Det är inte rekommenderat att ta en tom mage, eftersom illamående kan uppstå. Enligt instruktionerna ska du dricka en tablett två gånger om dagen. Behandlingstiden beror på sjukdomens allvar och kan vara från en till tre månader.

På apotek är genomsnittspriset för Serpens 550 rubel.

Prostess Uno

Den aktiva substansen analog av Prostamol är ett palmkrypande extrakt. På grund av detta har fytopreparationen följande egenskaper:

 • antiinflammatoriska;
 • antiekssudativnoe;
 • antidizureticheskimi;
 • angioprotektivnoe;
 • antiagrgennymi.

Prostess Uno minskar svullnad i prostata vävnader, minskar trängningsfrekvensen och underlättar urinering. Läkemedlet används för att behandla de initiala stadierna av adenom och prostatahyperplasi.

tillgänglig Prostess Uno i belagda tabletter och kapslar. Samtidigt med mottagning av mat tas en kapsel två gånger om dagen eller två kapslar på kvällen. Vid den uttryckta symptomatologin kan läkaren öka dosen upp till två kapslar två gånger om dagen. Det rekommenderas att ta drogen i minst trettio dagar. Vid behov upprepas behandlingstiden.

Prostaplant

Som i de flesta analoger av Prostamol Uno. Strukturen av Prostaplana inkluderar frukterna av en krypande palm. Läkemedlet är ett symptomatiskt verktyg, så det rekommenderas att endast använda det enligt instruktioner från en läkare. Särskilt om en man har en akut retention av urinering eller en förorening av blod i urinen.

Ta prostaplanet följ instruktionerna - två kapslar två gånger dagligen i två till tre månader Fytomedicinering kan kombineras med andra läkemedel.

Prostaplan mottagning kan orsaka biverkningar:

 • hudutslag
 • illamående;
 • buksmärtor;
 • svullnad i huden;
 • en ökning av bröstkörtlar hos män.

Om dessa symtom uppstår måste du sluta ta medicinen och söka läkare från en läkare.

Medelpriset för den enkla planen är från 480 till 550 rubel.

Prostagut Forte

Beredningen på en växtbaserad basis, vilken innefattar:

 • torrt extrakt av nätets rötter;
 • torrt extrakt av frukten från den krypande palm sabalen;
 • etanol.

Hjälpkomponenter är: soja hydrogenerad olja, kiseldioxid; triglycerider.

Komplex bestående av den aktiva föreningen preparatet har anti, immunmodulerande, anti-proliferativa, anti-inflammatoriska och anti-androgen effekt.

Läkemedlet Prostagut Forte främjar tömningen av blåsan utan svårighet, minskar frekvensen av falska och nattliga uppmaningar, minskar smärta och brännande känsla under urinering. Läkemedlet påverkar inte patientens sexuella aktivitet.

Prostagut Forte indikationer inkluderar:

 1. Prostatit.
 2. Brott mot urinering mot bakgrund av BPH (godartad prostatahyperplasi).
 3. Profylax av vissa prostata patologier efter operation.

tillgänglig fytopreparation i kapslar. som tas två gånger om dagen för en bit. Drick dem med en liten mängd vatten. För att uppnå en bättre effekt bör behandlingen vara minst 30 dagar.

Läkemedel Prostagut Forte Det är därför inte den godartade tumören i sig har något inflytande. Det används bara för att lindra de symptom som orsakas av prostatacancer.

Medelpriset på en örtberedning är 750 rubel per förpackning med 60 kapslar.

Utfärdat av vitryska tillverkare av fytopreparations är En hundra procent analog av Prostamol Uno. Samtidigt är priset för en generisk produkt tre gånger mindre än kostnaden för den ursprungliga produkten. Den aktiva substansen, dosen och utseendet av kapslarna sammanfaller med preparaten. Instruktionen av båda förberedelserna är identisk.

Den enda nackdelen med fytopreparation Unoprost är att det är svårt att hitta på ryska apotek. Den genomsnittliga kostnaden för en växt är 300 rubel.

Inhemska analoger av Prostamol Uno

Ryska tillverkare tills de släpper ut analoger, som också har en aktiv aktiv substans, liksom Promtamol. Men många inhemska droger har samma medicinska egenskaper och åtgärder.

Prostolin. suppositorier till vilken Den innehåller drottninggelé, lanolin, kakaosmör, bivax, pollen, beebread, propolis. Används Prostolinum som smärtstillande, desinfektionsmedel, regenererande och antiinflammatoriskt medel. Ljus används inte bara för behandling av prostata och adenom, samt erektil dysfunktion, hemorrojder, inflammation i bäckenorganen hos kvinnor, tarmsår, som ett immunomodulerande och profylaktiskt medel. Den genomsnittliga kostnaden för paketet, som innehåller 15 ljus - 650 rubel.

Prostanorm. Belagda tabletter eller alkohollösning för dess terapeutiska egenskaper är en analog av Prostamol Uno. Prostorma innehåller växtextrakt som har följande effekter:

 1. Echinacea purpurea återställer de skyddande funktioner i kroppen, på grund av vilka det finns ett effektivt bekämpa skadliga bakterier och mikrober. Effekten av Echinacea påverkar positivt effekten, eftersom det förbättrar produktionen av könshormoner.
 2. Kanadensiska goldenrod. Grass är ett bra verktyg för behandling av adenom eliminerar inkontinens, hindrar utvecklingen av cystit, förstör njursten och urinblåsan.
 3. Licorice root. Växten kan stoppa inflammatorisk process och allergiska reaktioner som åtföljs av ödem. Den aktiva substansen har antimikrobiella och antioxidanta egenskaper, reducerar kolesterolkoncentrationen, påverkar prostatens funktioner positivt.
 4. St John's Wort. Komponenten avoxar mikrober, lindrar ångest och depression. På grund av detta blir läkemedlets handlingar effektivare och mer mättad.

Prostanorm producerad i tabletter, droppar och ljus. Varje form av frisättning har sin egen dos, så läkemedlet ska administreras enligt läkarens recept. Indikationer är analoga Prostamol Uno inflammatoriska processer i prostata och urinröret, BPH, prostata adenom, ospecifik kronisk prostatit i form.

Prostanorm avser en överkomlig priskategori. Priset på 100 ml alkohollösning är ca 170 rubel. Den genomsnittliga kostnaden för 30 tabletter av läkemedlet är 270 rubel.

Bioprost. suppositorier som inkluderar tymol och pumpa fröolja, minskar symptomen av prostatacancer, normaliserar urinering har smärtstillande och anti-inflammatorisk effekt. Det används i BPH och bakteriell prostatit i kronisk form. Ljus administreras rektalt på morgonen och kvällen. Att göra detta är önskvärt efter tarmrörelsen. Behandlingsförloppet är 14 dagar. Medelpriset på Bioprost är 480 rubel.

Vitaprost Forte. Drogen utfärdas i form av rektala suppositorier, vars aktiva beståndsdel är prostataxtraktet. Läkemedlet kan minska proliferation av prostatavävnad, minska smärta och symptom som är förknippade med BPH. Vitaprost Forte rekommenderas att tas en gång om dagen efter tarmrörelsen. Behandlingsförloppet ordineras för varje patient individuellt av den behandlande läkaren. Genomsnittspriset för drogen är från 750 till 830 rubel.

Det finns en hel del analoger av Prostamol Uno. därför det finns gott om att välja mellan billigare agent för behandling av prostata sjukdomar. Men i alla fall bör du först rådgöra med din läkare. Självmedicin rekommenderas inte.

Prostamol Uno (Palms krypande extrakt)

Klinisk och farmakologisk grupp:

Phytomedication används för prostata sjukdomar

Farmakologisk aktivitet

Fytopreparation, som används vid funktionella störningar vid urinering i samband med godartad prostatahyperplasi.

Den hämmar syntesen av dihydrotestosteron (genom blockering av 5-alfa-reduktas typ I och II) och dess fixering till den cytosoliska receptorn som förhindrar inträngning av hormonet till kärnan och resulterar i en minskning av proteinsyntes. Minskar bildningen av dihydrotestosteron och fosfolipas A2, och frisättningen av arakidonsyra, minskar syntesen av prostaglandiner som reglerar tonen och motilitet i nedre urinvägarna. Har vasoprotektiv och antiinflammatorisk effekt, minskar vaskulär permeabilitet.

Antiandrogena och vasoprotektiva åtgärder bidrar till att minska symtomen på godartad prostatahypertrofi.

farmakokinetik

Verkan av läkemedlet Prostamol Uno är den kumulativa effekten av komponenterna i fruktuttaget

Verkan av läkemedlet Prostamol Uno är den kombinerade verkan av komponenterna i extraktet av frukterna från Sabalis serrulatae, därför är det inte möjligt att genomföra kinetiska studier.

Indikationer för användning av PROSTAMOL® UNO

 • funktionell försämring av urinering orsakad av godartad prostatahyperplasi i I- och II-scenen
 • för att eliminera symtomen på dysuri (urineringstörning, natt pollakiuri, smärtssyndrom) med kronisk prostatit (som en del av komplex terapi).

Doseringsregimen

Läkemedlet är föreskrivet för 320 mg (1 kapsel) en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren.

Kapslar ska tas samtidigt på dagen efter att ha ätit, utan att tugga, med en liten mängd vätska.

Bieffekt

Eventuellt: allergiska reaktioner.

I sällsynta fall: smärta i magen, illamående.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet PROSTAMOL® UNO

 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet minskar svårighetsgraden av symtom som orsakas av prostatahyperplasi, utan att minska dess storlek.

överdos

För närvarande rapporterades fall av överdosering av Prostamol Uno inte.

Droginteraktioner

För närvarande har inga fall av kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion mellan Prostamol Uno rapporterats.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

Villkor för lagring

Läkemedlet ska förvaras på en mörk plats vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhet - 3 år.