Huvud
Analyser

Prostamolanaloger: deras klassificering, komposition och frisättningsformer

Problem med prostatakörteln hos män uppstår ofta från en felaktig livsstil, stillasittande arbete, otillräcklig kvalitet, dåliga vanor. Så snart en man börjar känna de första tecknen, som inkluderar en minskning av sexuell aktivitet, smärta vid urinering, ska du omedelbart besöka en läkare.

I sådana situationer är användningen av medicinering obligatorisk. Korrekt terapeutisk effekt är inte bara beprövad Prostamol. Analoger har också positiv feedback. Dessutom är de billiga, vilket gör läkemedlet överkomligt. Men ändå kan något läkemedel ordineras av en specialist, och självmedicinering rekommenderas inte.

Form av läkemedelsfrisättning och komposition

När det gäller prostamol är den tillgänglig i form av mjuka kapslar av typen av gelatin, har en oval form.

Inuti kapslarna är en flytande komposition med en brunaktig kant och en speciell lukt. När behandlingen utförs, ska kapseln inte ätas, den ska tvättas med en betydande mängd icke-kolsyrad vätska. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är extraktet av Sabala palmens frukter på en alkoholbas. Det säljs på apotek utan recept.

Avser den effektiva medicinen Prostamol och analoger till antalet fytopreparationer, som används vid missförhållanden i det starkare könet. Kvinnor accepterar också en mängd av denna medicinering - Prostamol Uno. Inhemska ersättare kan köpas utan problem på apotekspunkter, om läkaren finner ett ersättare för det viktigaste läkemedlet.

Klassificering av analoger

Bland de många läkemedel som hanterar kränkningen av prostatakörteln är att fördela analoger av Prostamol, som har en positiv effekt på att bli av med sjukdomen.

Dessa substitut är:

 • Prostaseren;
 • Alafaza;
 • Kapistan;
 • Permikson;
 • Palprostes;
 • Prostaplant och andra.

För att avgöra vad som ska köpas Prostamol eller analoger är det viktigt och oundvikligt att förutse en specialist och bli bekant med instruktionerna. Faktum är att den strukturella sammansättningen av substituenter kan ha en skillnad i ytterligare komponenter.

Vad kan ersätta Prostamol Uno: importera analoger

Prostamol Uno begåvad med signifikant effekt vid behandling av prostatahyperplasi på grund av det faktum att den aktiva läkemedelskomponenten är koncentrerad på minskning av de viktigaste symptomen. Dessutom har läkemedlet en effekt på de vaskulära väggarnas permeabilitet, vilket förhindrar proliferationen av prostata. Dyrt medicin bidrar till utseendet av liknande droger. Hur kan jag ersätta Prostamol Uno för att snabbt uppleva resultatet? Analoger presenteras av import- och hushållstillverkare.

De utländska analogerna som har huvudämnet i kompositionen är:

 1. Serpens
  Finns i kapslar. Effektiviteten uppnås på grund av antiinflammatoriska, vasokonstrictiva effekter på prostata, vilket minskar de viktigaste symptomen på urineringstörningar. Prescribes 2 kapslar två gånger om dagen under måltiden. Inträdesförloppet varar 1-2 månader.
 2. Kapistan
  Läkemedlet ges samma aktiva substans som Prostamol Uno, så det kan vara ett alternativ än Prostamol Uno kan ersätta. Sålt i form av kapslar och tabletter. Praktiskt taget har inga kontraindikationer. Kombineras vid behov med antibiotika, antiinflammatoriska och uroseptiska läkemedel. Kapistan stärker blodkärlen, avlägsnar prostataens inflammatoriska process. Det tas 30 minuter efter att ha ätit.
 3. Permikson
  Form kapslar, som innehåller lipidosterol extrakt från frukt av serenoider. Ett utmärkt alternativ, än effektivt kan du ersätta Prostamol Uno. Gynnsamt påverkar eliminering av inflammation, lindrar puffiness, minskar produktionen av manliga hormoner, saktar tillväxten av prostataceller. Effekt kan ses 7 dagar efter att ha tagit kapslar. Kursen utnämnas av läkaren, men brukar den vara minst 3 månader. Långtidsanvändning av läkemedlet är inte hemskt för kroppen, eftersom Permixon har en växtkomposition.
 4. Prostaplant
  Hänvisar också till ett antal växtbaserade läkemedel, vilket gör det möjligt att använda det under en lång tid och prata om fullständig botning av sjukdomen. Som en del av läkemedlet finns ett senorréextrakt som har anti-edematösa, antiinflammatoriska effekter. Läkemedlet ordineras oftast i de tidiga skeden av sjukdomen, och används också i stor utsträckning för kronisk prostatit. Det tar 2 kapslar 2 gånger om dagen i upp till 2-3 månader.
 5. Alafaza
  Tabletter för resorption, som kommer att vara den optimala medicinen, än kan effektivt ersätta Prostamol Uno. Påverka undertryckandet av det prostatiska antigenet, så prostata stannar inte bara i tillväxten utan minskar också över tiden till önskad storlek. Alafase tjänar inte som en självständig medicinering, men förekommer i en hel rad terapeutiska recept, om kirurgi krävs. Det finns möjlighet att ta läkemedel för personer som är förknippade med koncentration och uppmärksamhet, eftersom Alafase inte har någon effekt på hjärnaktiviteten.
 6. Palprostes
  Kapslar av läkemedlet har en basisk substans, som Prostamol. Det används vid behandling av inflammatoriska processer i den manliga kroppen, för förebyggande åtgärder för att undvika tumörernas utseende. Läkemedlet bedömer snabbt och lindrar svullnad i prostata. På en dag tas 1 kapsel, behandlingen är flera månader. Det finns fruktos i kompositionen, så läkemedlet är inte tilldelat personer med intolerans mot denna komponent.
 7. Prostaseren
  En liknande medicinering som stärker hankärlen är inblandad i reglering av hormonproduktionens processer. Långtidsanvändning bidrar till att bli av med prostatit, normaliserar urinprocessen, svaghet och smärta försvinner. Det rekommenderas inte att ta medicinen på tom mage, eftersom illamående, kräkningar och upprördhet kan uppstå. Det används tillsammans med antibiotika och läkemedel som syftar till att undertrycka inflammatoriska processer.

Prostamol Uno: Ryska analoger

Förutom utländska läkemedel gör överkomliga ryska analoger sitt jobb bra. Ryska analoger av Prostamol Uno presenteras nedan.

 1. Vitaprost Forte
  Det vanligaste substitutet, som innehåller ett prostataxtrakt, kompletteras med ett fast fett. Frisättning av läkemedlet mot prostatit görs i form av suppositorier. Komponenter av läkemedlet minskar signifikant de uttalade symtomen på prostatit, bedövar, stoppar spridningen och ökar volymen av prostatavävnad. Suppositorier appliceras efter avföring en gång om dagen.
 2. Bioprost
  Utmärkt verktyg, det har aktiva ingredienser i form av tymol och pumpa frön. Suppositories undertryck inflammation, bedövning, normalisera urinering, minska de uttalade symtomen på prostatit. Det är också möjligt att använda prostata bakteriell karaktär och prostata hyperplasi. Införandet av ljus är 14 dagar för 2 ljus per dag.
 3. finasterid
  Effektivt läkemedel Prostamol Uno och hans ryska motsvarighet i form av kapslar Finasterid bidrar till att minska symptomen av prostatahyperplasi, resultera i processer urinering hastighet, återgå till den önskade anatomiska prostatastorlek, minska inflammatoriska processer. Läkemedlet tas en gång om dagen, men under lång tid, som endast upprättats av en specialist. Eventuella biverkningar: allergi, mindre frekvent utlösning.
 4. hypersimple
  På rekommendation av en läkare kan du välja HyperProst, som finns i form av tabletter. Huvuddelen är tamsulosinhydroklorid, hjälpämnen är gelatin, titandioxid, indigokarmin, vatten. Utmärkt hantera oegentligheter i processen med urinering, lindrar smärta. Det används också av kvinnor för att behandla cystit i kombination med andra droger. Positiva effekter efter applicering kan ses efter endast 5-7 dagar.
 5. Tulozin
  Produkten är i form av kapslar. Liksom alla andra specifika läkemedel som används för kränkningar av urinering. För personer med kroniskt njursvikt är läkemedlet antingen inte ordinerat alls eller gjort med försiktighet under överinseende av en läkare.
 6. Omnic
  Ett annat inte mindre effektivt läkemedel, vars frisättning görs i form av tabletter. Tamsulosinhydroklorid används som bas, kalciumstearat, cellulosa och triacetin tjänar som tillägg. Nästan inte utrustade med kontraindikationer, föreskrivs inte bara för personer som lider av allergier.

I de flesta fall kommer läkaren att ordinera ett billigt läkemedel som kan hantera lika effektivt med ett manligt problem om det är möjligt med indikationer.

Prostamol: analoger och indikationer för användning

En av de mest effektiva, ofta använda läkemedlen för behandling av prostatahyperplasi är Prostamol Uno.

Dess effektivitet är hög på grund av dess unika sammansättning: Den aktiva substansen i denna beredning är extraktet av krypande palmfrukter, och innehåller också hjälpämnen: färgämne E124 och glycerol. Ett förpackning innehåller 15 kapslar.

Högpresterande Prostamol prostatahyperplasi grund av det faktum att verkan av dess komponenter syftar till att minska de viktigaste symptomen på sjukdomen, påverkar drogberoende permeabiliteten av vaskulära väggar och hämmar proliferation av prostatavävnader.

Indikationer för användning är kronisk prostatit och prostatahyperplasi. Läkemedlet ordineras som regel 1 kapsel varje dag.

Prostamol kontraindiceras i händelse av att patologiska reaktioner på läkemedlets komponenter detekteras.

Om läkemedlet av någon anledning inte ger den nödvändiga terapeutiska effekten eller om biverkningar identifieras är det alltid möjligt att ersätta prostamol, vars analoger är olika.

Den mest lämpliga beredningen bland analoger väljs av läkaren, med beaktande av organismens egenskaper, komposition och individuella reaktion. Inte självständigt engagera sig i valet av ett substitutionsläkemedel.

Det är inte svårt att välja en ersättare för läkemedlet Prostamol. Droganaloger är olika, men används oftast Prostagut.

Den aktiva substansen i detta läkemedel är extraktet av palmfrukter Sabal, extra: oljor, njurrotkstrakt, glycerin, fettsyror, järnoxid. Prostagut produceras i kapslar och har en antiinflammatorisk immunmodulerande effekt.

Prostagut reducerar smärta och medföljande symptom när urinering är nedsatt.

Immunmodulerande effekt bestäms av det faktum att autoimmuna processer undertrycks och proliferationen av lymfocyter reduceras.

Indikationer för användning är prostata adenom och förebyggande av postoperativa komplikationer.

En annan effektiv analog av Prostamol, som har positiva recensioner är drogen Adenostop.

Den har samma farmakologiska verkan som Prostamol. Indikationer är: störningar av urinering, som härrör från hyperplasi i prostatakörteln.

Förutom dessa finns det andra analoger av Prostamol, som ofta används i medicin och har liknande effekter, sådana droger inkluderar Prostamed, Serpens, Prostaplant Urtiron.

Prostamol Uno: analoger av ryska

Billiga ryska medicinanaloger hanterar ofta inte mindre effektivt uppgiften, vi kommer att överväga de mest populära av dem.

Vitaprost Forte - En av de vanligaste ryska analogerna Prostamol Uno. Den aktiva substansen är ett extrakt av prostata, ett ytterligare element är hårt fett, Vitaprost Forte finns i form av suppositorier.

Studier har visat att Vitaprost Forte suppositorier signifikant minskar svårighetsgraden av symtom vid prostata hyperplasi och är ett smärtstillande medel och reducerar proliferation av prostatavävnad.

Biverkningar manifesteras i form av allergier och är mycket sällsynta.

Ljus används en gång om dagen, rektalt, efter avföring. Det är önskvärt ungefär en halvtimme efter att du använt ljus för att stanna i en liggande position. Den rekommenderade behandlingstiden utförs som regel av läkaren individuellt.

Medelpriset på Vitaprost Forte-ljus i ryska apotek varierar inom gränserna för 760-820 rubel.

Ibland spelar priset en särskild roll vid valet av ett substitut för Prostamol. Analoger ryska, i motsats till utländska, mycket billigare.

En annan effektiv analog av Prostamol Uno är det inhemska läkemedlet Bioprost.

Basen för kompositionen är pumpafröolja och tymol. Läkemedlet utfärdas i form av suppositorier och har en antiinflammatorisk analgetisk effekt och normaliserar även urinering och minskar svårighetsgraden av symtom i prostata adenom. Det används för prostata hyperplasi och kronisk bakteriell prostatit.

Ljus injiceras rektalt 2 gånger om dagen i 2 veckor. På rekommendation av en läkare kan kursen upprepas. Biverkningar manifesteras som allergier och uppträder sällan.

Medelpriset i landets narkotikahandlare är 480 rubel.

Även ganska ofta som analog av Prostamol Uno appliceras finasterid.

Denna produkt är tillgänglig i form av kapslar. Finasterid minskar symtomatologin vid prostatahyperplasi och normaliserar också urinering och återvänder den normala anatomiska storleken i prostata, vilket minskar inflammation. Huvudindikationen för användning är prostatahyperplasi.

Finasterid administreras per kapsel dagligen under en lång period, vilket bestäms av läkaren. Biverkningar manifesteras i form av allergier, sällan i form av impotens eller en minskning av ejakulatet.

Den genomsnittliga kostnaden på apotek är 220 rubel.

Substitut Prostamol Uno: importera analoger

Förutom inhemska, relativt billiga droger har Prostamol Uno utländska motsvarigheter.

En av de mest populära importutbytena för Prostamol Uno är Palprostes. Detta är ett strukturellt substitut eftersom det också har ett verksamt ämne, eftersom Prostamol Uno är ett extrakt av krypande palmfrukter.

Preparatet är i form av kapslar. Det rekommenderas att ta en kapsel varje dag, för att förhindra återfall och för att uppnå maximal terapeutisk effekt, ordineras behandlingstiden i en lång period på upp till 3 månader.

Den farmakologiska effekten uppnås på grund av det faktum att läkemedlets komponenter har anti-edematös regenererande effekt på prostata vävnaden.

Innan du använder Palprostes bör du se till att hyperplasi är godartad.

Den genomsnittliga kostnaden för Palprostes är ca 462 rubel.

Även ganska ofta används analog av Prostamol Uno är Permikson. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar. Den aktiva substansen är också ett extrakt av krypande palmfrukter. Permixon har en antiinflammatorisk, regenererande, anti-edematös effekt, utan att påverka nivån av könshormoner. Det ordineras för brott mot urinering och prostatahyperplasi.

Den genomsnittliga kostnaden på apotek är 720 rubel.

Drogen Serpens Det används också som ett substitut för Prostamol Uno.

Detta läkemedel är tillgängligt i kapslar. Den aktiva substansen är ett extrakt av krypande palmfrukter. Farmakologisk effekt uppnås på grund av det faktum att läkemedlet har antiinflammatorisk, vasokonstrictiv effekt och minskar de huvudsakliga symtomen på urineringstörningar.

Serpens ordineras på kapseln 2 gånger om dagen, det är rekommenderat att ta det under måltiden, som tas på tom mage, orsakar ofta yrsel. Den rekommenderade behandlingstiden är 1 till 2 månader.

Medelpriset på apotek är 560 rubel.

Vad kan ersätta Prostamol Uno: klassificeringen av analoger

För effektiv behandling av prostatahyperplasi, utser i de flesta fall Prostamol Uno. Om emellertid, av någon anledning, dess användning är kontraindicerat, finns det ett stort antal andra läkemedel än vad som kan ersätta Prostamol Uno.

Oftast ersätts läkemedlet med strukturella analoger, det vill säga läkemedel vars terapeutiska effekt uppnås med samma aktiva substans som Prostamol Uno. I detta fall väljes droger, vars aktiva del är extraktet av krypande palmfrukter (Sabal-extrakt).

Strukturala analoger av Prostamol Uno är: Permixon, Prostagut, Palprostes, Serpens.

I situationer där patienten har en patologisk reaktion på komponenterna i Prostamol Uno och dess strukturella analoger, eller om den terapeutiska effekten inte uppnås, väljer läkaren läkemedel som har andra komponenter som aktiv substans men med samma terapeutiska effekt.

Analoger på den helande effekten, som vanligen används vid behandling av prostatahyperplasi:

 • Omnic.
 • Prostalamin.
 • Sonizin.
 • Tykveol.
 • Adenostop.
 • Vitaprost.
 • Dalfaz.
 • Likoprofit.
 • Urorek.
 • Indigal.
 • Polpressin.
 • Setegis.

Trots att dessa läkemedel är baserade på andra aktiva substanser, tar de också bort de viktigaste symtomen på prostatahyperplasi och har antiinflammatorisk anti-ödem, antiandrogen effekt.

Prostamol Uno - analoger billigare, priset på ersättare för rysk och importerad produktion

Prostamol Uno är en kvalitets läkemedelsprodukt som hjälper många män som har problem med prostatafunktionen. Det hjälper till att förhindra sin ökning, normalisera urinprocesser och lindra all smärta som är associerad. Priset på läkemedlet för ett antal patienter verkar överskattas. Därför kommer också andra lika effektiva billiga substitut för både inhemsk och utländsk produktion att studeras.

Farmakologiska egenskaper och komposition

Den aktiva ingrediensen i produkten är ett extrakt av krypande palmfrukter. Det tillåter inte bildandet av dihydrotestosteron, vilket påverkar prostataceller negativt. Hormonbalansen i blodet förändras inte. Läkemedlet ger en antiinflammatorisk effekt, vilket reducerar syntesen av prostaglandiner, på grund av inhibering av fosfolipasaktivitet. Dessutom försvinner genomträngligheten av kärlväggarna och puffiness i det manliga organets vävnader. Antiestrogen aktivitet minskar och eliminerar alla grunderna för ytterligare utvidgning av prostata, vilket återgår till de dimensioner som motsvarar normen.

Vad hjälper drogen? Indikationer för användning

Läkemedlet rekommenderas för:

 • Kämpar med nedsatt urinering, det fel som de inledande stadierna av prostata adenom;
 • Övervinna frekvent urinering och åtföljande smärta;
 • Komplex behandling av kronisk kronisk prostata.

Vem är förbjuden att ta medstredstvo?

Att undvika användning av Prostamol Uno är endast nödvändig för de kategorier av patienter som negativt assimilerar komponentkompositionen - aktiva och andra ämnen.

Sidreaktioner

I de flesta fall tolereras det. Sällsynta är kroppens reaktioner till läkemedelsprodukten från mag-tarmkanalen. Patienten kan uppleva smärta och obehag i buken, såväl som kräkningar. Fel i immunsystemet uttrycks i de framväxande hudutslag eller mindre ödem.

Instruktioner för användning

Kapslar tas systematiskt vid en viss tid på dagen, i slutet av måltiden, utan att tugga och tvätta med en liten mängd vatten.

I de flesta terapeutiska fall föreskriver läkaren 1 kapsel per dag (320 mg). Behandlingsperioden kan endast fastställas av en läkare, eftersom det är nödvändigt med en särskild och individuell tillvägagångssätt vid människans sjuka sjukdomar. Dess minsta löptid kan vara 1 månad. I de fall där indikations symptomen kvarstår eller intensifieras, bör det vara utnämningen av kontinuerlig användning av medicinering eller utföra en ny läkarundersökning för att upptäcka andra sjukdomar som hindrar återhämtning.

I sådana fall förekommer fördelarna med Prostamol Uno-medicinen, eftersom det är tack vare sin växtbaserade natur att dess konstanta intag är tillåtet. Medlet utövar inte en skadlig effekt på kroppen, såsom till exempel andra farmaceutiska produkter med en skadlig kemisk bas.

Den maximala perioden för att uppnå en positiv effekt kan vara upp till 3 månader kontinuerlig behandling.

Hur mycket kostar Prostamol Uno: priset i apoteket

På apotek säljs detta läkemedel utan recept. Kostnaden för den kan nå 1.785 rubel. Priserna kan variera per region.

Förteckning över billigare billiga kapslar ersätter Prostamol Uno från rysk och importerad produktion

Listan över jämförelse mellan medicinsk utrustning bildades av en fördjupad studie av de platser där de säljs.

Billiga analoger och substitut för prostagolom: lista med priser

Inflammatoriska processer av prostatavävnad förekommer hos män efter 37-40 år. Risken gruppen ingår representanter för en stark halv med en stillasittande livsstil, chaufförer, kontorsarbetare, programmerare och andra. Läkemedlet Prostamol Uno har ett vegetabiliskt ursprung och är effektiv vasoprotective, anti-inflammatoriska och anti-svullnad medicinering.

Indikationer för början av prostomolbehandling: urinrörelser orsakad av godartad prostatisk hyperplasi, kronisk prostatit och dess symtom. Phytomedication tas en gång om dagen efter måltiden.

Läkemedlet kommer från Tyskland och kommer i kapslar, priserna varierar mellan 800-1000 rubel. På jakt efter ett billigare läkemedel vänder patienter sig till droger av ryskt ursprung eller importerade läkemedel på den vitryska eller ukrainska läkemedelsmarknaden.

Analoger av rysk produktion

Billiga analoger av läkemedelsprostomolen uno från den inhemska tillverkaren är inte sämre än det i kvalitet, fördelaktigt avvikande i pris. Bordet innehåller de bästa ryska läkemedlen för behandling av prostatit.

Ukrainska ersättare

Förteckning över läkemedel som produceras i Ukraina för behandling av prostata sjukdomar, vilket kan hänföras till synonymerna av prostagol.

 1. Garbeol. Kapslar med pumpa fröolja. Avser den farmakologiska gruppen av biogena preparat som används i urologin. Indikation för syftet med remediet är godartad prostatahypertrofi. Det genomsnittliga priset är 175-320 rubel.
 2. Apiprost. Kapslar med fenolisk hydrofob propolis och blomsterpollen. Produkter av biodling i kompositionen av läkemedlet orsakar en membranskyddande, antiinflammatorisk, analgetisk, antioxidant, regenereringsfunktion.

Vitryska generiker

I det fall det inte finns möjlighet att använda prostomol, kommer billiga analoger från vitryska producenter att uppmanas att ersätta denna medicin. Generics kommer effektivt att klara det känsliga problemet med människors hälsa.

Andra utländska analoger

Moderna importerade droger för behandling av prostata sjukdomar är inte alltid dyra. Ersättning för en billig medicinering kan hittas om du noggrant studerar listan nedan. Alla dessa preparat är exakta analoger av prostomol uno och innehåller aktiv substans - serenoidextrakt eller krypande palmer.

 • Permikson. Ursprungsland - Frankrike. Genomsnittspriset är 820-930 rubel.
 • Prostagut. Läkemedlet tillverkas i Tyskland. Genomsnittspriset är 490-820 rubel.
 • Prostaplant. Ursprungsland - Tyskland. Genomsnittspriset är 500-550 rubel.
 • Palprostes. Läkemedlet tillverkas i Tyskland. Genomsnittspriset är 460-690 rubel.

Problem med prostata är ett obehagligt ämne för någon man. Hon kan skaka sitt självförtroende, orsaka mycket olägenheter med sina symtom.

Alla läkemedel från gruppen av tänkta läkemedel rekommenderas att ta lång tid. En kvalificerad urolog måste samordna hela behandlingsprocessen och om nödvändigt föreskriva en repeterande terapi om några månader.

Prostamolanaloger: lista, billigt, pris

Har prostamol analoger? Prostamol är ett läkemedel gjord på basis av en enda ört, en krypande palm som har förmågan att lindra inflammation, svullnad i körteln. Dessa egenskaper gör det mycket populärt bland patienter med prostata adenom.

Producerad i Tyskland, har ett högt pris. Patienter letar efter en billig ersättare. Vad är analogerna, vad är skillnaderna? Detta är vår artikel.

Mäns problem

Prostatit är en sjukdom som ofta diagnostiseras i en stark hälsa av mänskligheten. Prostatakörteln är ett organ, är huvuddelen av människors reproduktiva system.

Hon utvecklar den hemlighet som är nödvändig för spermatozoas vitala aktivitet. Misslyckande i hennes arbete leder till en minskning av sexuell funktion. Inflamed, stöter hon på urinering, orsakar obehagliga känslor.

Risken för prostatit ökar efter 40 år. Om du inte behandlar sjukdomen kan komplikationer uppstå - infertilitet och prostatacancer.

När det finns tecken på en sjukdom, bör du konsultera en specialist. Med tiden garanterade behandlingen en framgångsrik behandling.

I de tidiga stadierna av behandlingen är öppenvård, med hjälp av växtdroger som inte påverkar andra organ. Bland dem är den främsta platsen ockuperad av Prostamol Uno och dess analoger, som selektivt påverkar körteln.

Hur man byter ut

När läkemedel används ofta, Prostamol. Det har mycket bra recensioner, det finns praktiskt taget inga biverkningar. Nackdelen är dess pris. Det finns inte ett substitut för drogen.

De skiljer sig åt i innehållet, men de har en enda terapeutisk effekt. De omfattar växtämnen.

På apotek utan problem kan du hitta ett liknande ryskt läkemedel, billigare, vad gäller effektivitet är inte sämre än dyrt. Bland importen finns också ersättningar med andra aktiva substanser och generika.

Vitaprost eller Prostamol

Dvärgpalm, på grundval av vilken skapade Prostamol Uno, har antiinflammatoriska egenskaper, tar bort svullnaden i körteln, förbättrar genitourinsystemets funktion.

Tabletten tas en gång om dagen, tvättas med tillräcklig mängd vatten. Instruktionerna anger att för att använda läkemedlet vid första och andra etappen av prostata adenom är det godartat flöde.

Det kan kombineras med antibiotika, andra mediciner. Långtidsanvändning har ingen negativ effekt på kroppen, orsakar sällan allergiska reaktioner.

Vitaprost används ofta för akut och kronisk form av sjukdomen. Det produceras i två former (suppositorier, tabletter). Den huvudsakliga aktiva substansen är extraktet från djurets prostata.

Det förbättrar cirkulationen i det lilla bäckens organ, tar bort svullnaden i körteln, normaliserar utflödet av urin. Användningen av ljus i närheten av källa till sjukdomen, accelererar processen att ta bort inflammation, ödem. Det kan användas med andra metoder och läkemedel.

Vad ska man välja för behandling av ett glandulärt organ? Det är bättre att neutralisera adenom med Prostamol, prostatit - Vitaprost. Att utse eller ersätta ett läkemedel kan endast experten, en självbehandling kommer att göra mycket hälsorisker.

Sovjetiska analoger

För behandling av prostata adenom och inflammation i prostata producerar ryska farmakologiska företag olika örtberedningar. Bland dem används ljus och tabletter med framgång.

Bioprost

Phytomedication används för att lindra inflammation orsakad av bakterier i prostata. Och hämmar också utvecklingen av tumörer (godartad). Producerad i rektala ljus.

Varje suppository har ett extrakt av pumpa frön (innehåller omättade syror, antioxidanter, viktiga mikroorganismer för män) och tymol (har antibakteriell effekt, är aktiv i hela coccus gruppen).

Rektal administrering hjälper huvuddelen att komma in i blodet, kringgå lever och mage. Snabbare effekten av behandling, läkemedlet ackumuleras i kroppen, minskar inflammation. Kostnaden för ljus är 500 rubel för 10 stycken.

Afalaza

Afala (afala) - tabletter för resorption, som inte ska sväljas. Att vara under tungan faller snabbt in i blodomloppet. Antikroppar, som en del av läkemedlet, förbättrar prostataarbetet, ökar blodflödet i ljumskområdet.

Många adenom använder dessa piller, föredrar dem till andra analoger. Av egenskaper är det identiskt med en hel grupp dyra utländska preparat.

Afala har en effekt på erektil funktion, bidrar till ökningen av antalet spermatozoer, deras rörlighet, vilket är mycket viktigt för infertilitet. Det tar bort inflammation och svullnad, återställer körtelns funktion.

Det används i postoperativ tid efter avlägsnande av adenom. Återhämtningsperioden är lättare, utflödet av urin förbättras.

prostakor

Injektioner för behandling av glandulärorganets funktion hos män. Det är baserat på ett extrakt av djurens prostata. Kedjan av aminosyror (polypeptid), i kompositionen av läkemedlet, liknande den hos män, har en terapeutisk effekt. P

stalkor har förmågan att ta bort inflammation, minska koagulering av plasma i små kärl i lilla bäckenet, förbättrar blodcirkulationen, ökar blodflödet till könsorganen, stärker erektionen.

Formen av frisättning - injektioner för injektioner. I 1 ml innehåller 5 mg körtel. FSUE är en Rysslands forsknings- och produktionsorganisation. Priset är 280 rubel för 10 stycken.

finasterid

En analog av syntetiskt ursprung, som innehåller alfa reduktas, som omvandlar testosteron till sin aktiva form dihydrotestosteron. Detta leder till en minskning av plasma och järn.

Överskott av dehydrotestosteron leder till dysplasi. Tack vare Finasteride minskar volymen av prostatakörteln, organs hyperplasi minskar. Finns i belagda tabletter.

Har många kontraindikationer och biverkningar. Ta det bara på läkarens recept. Priset för 30 tabletter är 330 rubel.

Importerade medel

Prostamol har många utländska analoger, som skiljer sig åt i kompositionen men liknar terapeutisk effekt. Droger med en enda aktiv substans kallas generika.

Palprostes

Substituerad Prostamol, som också producerats i Tyskland av ett annat läkemedelsföretag, är detsamma. Läkemedlet är baserat på extraktet av palmfrukter som kryper. Finns i kapslar.

Dess farmakologiska verkan motsvarar Prostamol. Priset är ganska högt från 750 rubel. På Rysslands territorium är det svårt att hitta.

Permikson

Den franska analogen har också frukterna av en krypande palm. Utfärdad i kapslar med 15 stycken. Dess effekt på kroppen beror på en minskning av svullnad och inflammation i prostata.

Förbättring av kapillärernas patency, ökning av blodcirkulationen, vilket leder till en minskning av prostata. Mot bakgrund av att drogen ökar urinflödet, försvinner känslan av fullhet i urinen, ofta trängsel på toaletten. Priset på läkemedlet är högt. För 30 kapslar måste du betala från 730 rubel.

Serpens

Italienska phyto generiska baserat på ett utdrag av krypande palmfrukter. Det är bevisat att denna växt har en positiv effekt på lösningen av manliga problem.

Nästan alla läkemedel baserade på krypande palmer har samma terapeutiska effekt, även om producenterna är olika. Att använda dem för att behandla prostata adenom kan vara utbytbart.

Mekanismen för antiandrogena, antiinflammatoriska, selektiva åtgärder på körteln gör drogerna i denna grupp mycket effektiva och populära bland patienter.

Tulozin

Den ungerska syntetiska ersatz, som har samma terapeutiska effekt som Prostamol. Det används för prostata adenom. Den aktiva substansen - tamsulosinhydroklorid blockerar selektivt receptorerna i de smidiga musklerna i prostata och urinblåsan.

Avkoppling leder till en minskning av symtomen på sjukdomen, obstruktion av inflammation och organs irritation. Den terapeutiska effekten uppträder om 10-12 dagar. Läkemedlets biotillgänglighet är 100%.

Den används strikt enligt doktors recept. Självmedicinering är inte tillåten. Har många biverkningar och kontraindikationer. Priset för 10 ampuller är från 600 rubel.

Prostaplant

Tyskt läkemedel baserat på palmfrukter, som direkt påverkar genitourinärsystemet. Omställningen av testosteron till dihydrotestosteron har en positiv effekt på alla könsorganen.

Används för att behandla och förebygga prostata adenom. Finns i kapslar. Paketpriset från 455 rubel

Kontra

Prostamol Uno och hans generiska läkemedel, som är baserade på en enda aktiv substans, har ett minimum av kontraindikationer, säljs i apoteksnätverket utan recept. Innan du tar, behöver du en specialistkonsultation. Kan inte användas utan en noggrann diagnos.

Förbjudet för:

 1. Allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.
 2. Kvinnor och ungdomar under 18 år.
 3. I sjukdomar i mage och tarmar - under överinseende av en specialist.
 4. Du kan inte använda den för maligna neoplasmer i prostata.

Syntetiska läkemedel som har samma terapeutiska effekt har många kontraindikationer. Deras ansökan måste samordnas med urologen. Okontrollerad mottagning kan leda till dålig hälsa.

överdos

Alla preparat från denna grupp tas en gång. Överensstämmelse med reglerna och mottagningstiden kommer inte att orsaka biverkningar. Det anses att en överdos kan orsaka en allergisk reaktion, men inga sådana fall har rapporterats.

Syntetiska droger ska tas enligt instruktionerna och utnämningen av en urolog. Oberoende öka dagskursen kan inte vara. Överdosering kan orsaka allvarliga biverkningar (kräkningar, diarré, lever och njureproblem).

recensioner

På Internet delar patienter och specialister sina intryck om beredningen av Prostamol Uno och dess analoger.

Doktor urolog av Novgorod

Med prostata adenom, förskrivar vi ofta våra vårdberedningar i komplex terapi. Efter avlägsnande av sjukdoms akuta sjukdom kan sådana läkemedel tas under lång tid utan att kroppen skadas.

Sergey Kursk

Jag diagnostiserades med prostata adenom, drack två kurser av Prostamol, jag kände mig mycket bättre. Det finns inga biverkningar. De erbjöd billigare analoger, men jag vågade inte. De är onaturliga, de har kontraindikationer.

Andrey Samara

Hans problem löstes med hjälp av Afalaz. Glorious att smaka tabletter effektivt ta bort obehagliga känslor i adenom. Efter flera veckors mottagning, problem med urinering normaliserad, sänkt ödem. Jag råder dig att försöka.

Prostamolanaloger - hur kan du billigt ersätta ett läkemedel?

För behandling av prostata finns det många läkemedel som har olika kompositioner och frisättningsformer. En av de mest populära lösningarna är Prostamol. Till skillnad från liknande läkemedel har preparatet en växtkomponent som ger en mild men effektiv effekt på patologin. Prostamolanaloger rekommenderas för kontraindikationer av läkemedlets sammansättning.

Om beredningen

Läkemedlet med innehållet av den aktiva substansen av vegetabiliskt ursprung används för behandling av inflammation i prostata. Det rekommenderas att diagnostisera en godartad prostatatumör.

Formutsläpp - gelatinkapslar med mjuk konsistens. Den aktiva substansen är ett fruktkstrakt av palmkrypning (alkohol), i en kapsel innehåller 320 mg palmextrakt.

Verkan av läkemedlet är baserat på växtextraktets egenskaper:

 • avsvällande medel;
 • antiinflammatoriska;
 • sosudoukreplyayuschee;
 • anti-androgen.

En direkt indikation för användning är prostata hyperplasi. Läkemedlet bidrar till att eliminera symptomen på patologi och klara av micturitionsstörningar.

Läkemedlet har en kontraindikation - en allergi mot den aktiva substansen eller kapslarna.

Läkemedlet är inte avsett att behandla kvinnor och barn. Det är endast föreskrivet för män över 18 år.

Tillverkare - Ryssland / Tyskland. Priset för kapslar (30 st) - från 700 rubel. Kostnaden för medicinen är inte låg, det är en annan anledning till att en person börjar tänka på hur man byter Prostamol Uno. Läkemedlen är billigare, inklusive: Finasterid och Serpens. Dyrare generika: Bioprost, Vitaprost, Permixon och Palprostes.

Vitaprost

Analog av Prostamol - Vitaprost, är en beredning från naturliga komponenter, vilket har en positiv effekt på prostata-funktionens funktionalitet och allmänna tillstånd. Läkemedlet används på råd av en läkare.

Produktionen av Vitaprost utförs i tre former:

 • tabletter (100 mg);
 • rektala suppositorier (50 mg / 100 mg).

Huvudämnet är prostataxtraktet. Ytterligare komposition är beläggningen av preparatet.

Indikationer inkluderar sjukdomar i prostata:

 • akut och kronisk prostatit;
 • förebyggande av abakteriell form av inflammation;
 • godartad hyperplasi
 • preoperativ och rehabiliteringsperiod.

Biverkningen uttrycks i en allergisk reaktion på prostataxtraktet, med intolerans av kompositionen.

Priset är från 900 rubel för 10 tabletter.

Bioprost

Att välja ryska analoger, många föredrar Bioprost. Läkemedlet tillhör gruppen fyto-läkemedel. Verkningsmekanismen syftar till att bedöva, förebygga inflammatorisk process som orsakas av bakterier, samt förebygga utvecklingen av tumörformationer av godartad natur.

Deputy Prostamol Uno säljs i apotek i form av suppositorier (rektal). Ett ljus innehåller:

 • oljig pumpa frö ester (500 mg);
 • tymol (100 mg).

Bioprost har en liknande indikation på den ursprungliga (prostatiska patologin). Liksom andra analoger av Prostamol är läkemedlet kontraindicerat för allergi mot kompositionen. Om du tar Bioprost i närvaro av kontraindikationer, kan det finnas en biverkning i form av hudens dermatologiska reaktion.

Vid jämförelse av kostnaden har Bioprost ett högre pris, eftersom 10 ljus har ett pris på 500 rubel.

finasterid

Vid doktors tillåtelse är det möjligt att ersätta Prostamol Uno med finasteridanalog. Läkemedlet påverkar nivån på testosteron, där arbetet i prostatakörteln beror på. Medlen avser den antitumorhormonala läkemedelsgruppen som rekommenderas för prostata sjukdomar.

Den aktiva beståndsdelen är finasteridämnet med samma namn. Läkemedlet tillverkas av en rysk tillverkare med en dos av 5 mg (i en tablett).

Mottagandet av tabletter syftar till att eliminera patologiska processer:

 • en ökning av prostatakörtelns volym;
 • sänker hastigheten av utflödet av urinflödet;
 • retention av urin;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • indikationer för operation.

Använd inte Finasteride för följande hälsoförluster:

 • intolerans av komponenterna;
 • hemodialys;
 • ingreppskörteln
 • Leveranssufficiens i den akuta fasen.

Finasterid rekommenderas inte heller för män under 18 år och efter 65 års ålder. Kvinnor förskriver inte denna medicinering.

 • tillfällig impotens
 • manlig infertilitet
 • sänkning av manlig libido;
 • angioödem;
 • leverens patologi
 • takykardi.

Recensioner om Finasteride i majoriteten - positiva. Om alla funktioner observeras är biverkningen ett undantag.

Generisk är mycket billigare än originalet. Kostnaden för 30 tabletter - från 200 rubel.

Palprostes

Generisk Palprostes är en direkt analog av det ursprungliga läkemedlet, eftersom detta ämne också innehåller en aktiv substans (palmextrakt). Palprostes klarar problemen med urinering, liksom förhindrar inflammation och eliminerar smärta.

Hitta Palprostes till salu i Ryssland är mycket svårt. Dess pris är från 12 $ (i rubel ca 700) för 30 kapslar (320 mg).

Mottagning Palprostesa rekommenderas för patologier orsakade av en överträdelse av prostatafunktionen:

 • hyperplasi godartad (vid 1 och 2 steg);
 • kronisk prostatit;
 • problem med urinering
 • adenom.

Använd inte Palprostes för att behandla killar under 18 år. Det kvinnliga könet är inte ordinerat, eftersom palmextraktet ökar testosteron. En kategorisk kontraindikation är en allergisk reaktion på en ytterligare komposition eller palm extrakt.

 • Matsmältningsstörning (mag-tarmkanalen);
 • svimning;
 • hypotension arteriell;
 • försämring av samordningen
 • allergi.

Permikson

Ett annat läkemedel liknande Prostamol är Permixon. Den aktiva komponenten i Permixon är ett naturligt extrakt av en krypande palm. Fytopreparation tillverkas i Frankrike och finns i form av gelatinkapslar med en dos av 160 mg.

Liksom andra analoger Prostamol Uno visas Permixon:

 • med sjukdomar i prostata.

Med regelbunden administrering klarar Permixon symptomen på nedsatt tömning av blåsan:

 • smärta vid urinering
 • känsla av spänningar i urinmusklerna;
 • ofullständig tömning
 • pollakiuri, nocturia och dysuri.

Under behandlingen återställs urinprocessen och prostataförstoring förhindras. Förskriva inte läkemedlet endast till patienter med intolerans av de ingående komponenterna. Biverkningen manifesteras som en störning i mag-tarmkanalen (mag-tarmkanalen).

I apotek Permixon kan du köpa 30 tabletter för 750-900 rubel.

Serpens

Bland de billigaste jenirikov originalen, den billigaste - Serpens. Dess kostnad är i genomsnitt 150 rubel. Trots det låga priset, är recensioner om Serpens mest positiva.

Sammansättningen av läkemedlet är nästan identisk med det ursprungliga (aktiv substans - ester av palmextrakt).

Antiinflammatoriskt antiandrogent medel är ordinerat för funktionella störningar som orsakas av en ökning av prostata i volymen (hypertrofi). Visade Serpens endast med en godartad tumör.

Förutom huvudåtgärden bidrar extraktet från den krypande handflatan till att klara manifestationen av symtomen på inflammation:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • minskning av styrkan och volymen av den frisatta urinströmmen;
 • känsla av ofullständig förödelse av blåsan.

Före användning måste du få tillstånd från den behandlande läkaren, eftersom Serpens har en kontraindikation i form av överkänslighet mot en eller flera av komponenterna som ingår i läkemedelsformuleringen.

Serpens, som andra generika, är inte lämplig för behandling av kvinnor på grund av effekten på testosteronnivåer. Förekomsten av kontraindikationer orsakar biverkningar i form av illamående. Om det observeras är biverkningen ett exceptionellt fenomen.

Prostamol Uno och dess analoger rekommenderas huvudsakligen för prostata sjukdomar, men effekten på testosteronnivå förutsätter användning av mediciner och andra patologiska processer. För självbehandling kan inte alla dessa läkemedel användas - överskott av dosering kan ha en negativ effekt på hela organismens arbete och orsaka allvarliga komplikationer.

Ju billigare att ersätta Prostamol Uno

Prostamol uno har analoger av ryskt ursprung? Detta läkemedel ordineras ofta för prostata patologier, men ibland behöver det bytas ut på annat sätt. Godartad prostatahyperplasi, kallad prostataadenom, diagnostiseras idag i nästan varannan man som har fyllt 50 år. Analoger av piller Prostamol uno är en hjälp till dem som på grund av sina materiella möjligheter inte har råd att köpa en dyr medicin, men vill bli av med sjukdomen.

Generics är en del av den komplexa behandlingen av manlig sjukdom

När en godartad tumör av prostata detekteras, ordinerar läkaren en komplex behandling, som också innefattar att ta mediciner som har följande effekt på prostata:

 1. Eliminera ödem.
 2. Bekämpa inflammatorisk process.

Sådana egenskaper finns i Prostamol - ett läkemedel som oftast föreskrivs av specialister för behandling. Det här är ett ganska dyrt verktyg, så problemet uppstår: kan jag använda en ersättare, det vill säga lite billigare analog?

Medicin har lyckligtvis flera varianter av medicinska preparat som liknar kompositionen till Prostamol. De har flera synonymt generiska namn - generics, generics, generic drugs.

Män som diagnostiseras med denna sjukdom kan dra nytta av det lämpligaste alternativet.

Men i vilket fall som helst innan du applicerar det behöver du:

 1. Rådgör med en läkare.
 2. Noggrant studera funktionerna i hans mottagning.
 3. Ta reda på om läkemedlet har några kontraindikationer.

Alla dessa preparat har en växtbas och huvudkontraindikationen kan bara vara en allergisk reaktion på denna växt. Därför kan allergitestet inte ignoreras.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Kapistan eller Permixon?

Bland många analoger är det svårt att välja en, utan att veta hur han kommer att manifestera sig under behandlingen. Var och en av preparaten kan innehålla olika komponenter, men de är alla växtekstrakter.

Hur man byter Prostamol uno? Först måste du lära känna de särskilda egenskaperna hos ryska läkemedel, till exempel Kapistan eller Permixon.

Skillnaden eller likheten kan bestämmas från tabellen.

· Hämmar tillväxten av godartade celler, tillåter inte tumören att växa i storlek;

· Eliminerar komprimeringen av blåsans och urinrörets hals

Yrsel (om den tas på en tom mage).

Smärta i magen;

· Medicin för sjukdomar i det genitourära systemet

· Läkemedel för sjukdomar i genitourinary sfären

Än att behandla en prostata?

Förutom Kapistan och Permixon finns det fortfarande tillräckligt med medel som kan vända sjukdomen tillbaka. Till exempel läkemedlet "prostagut". Det är också en effektiv analog av Prostamol uno. Dess agerande bygger på egenskaper hos växter som palmfrukter och näsblad. Deras extrakt gör det möjligt att kämpa med problem med en utmattning som ofta händer en harbinger av ett prostata adenom. Således får kroppen första hjälpen i sjukdoms första skede.

Men denna lösning hjälper också till med en aktivt utvecklad patologi, för att den:

 1. Det stannar den inflammatoriska processen.
 2. Ta bort ödem.
 3. Ökar kroppens motståndskraft.
 4. Det stoppar uppdelningen av godartade celler.
 5. Hämmar bildandet av manliga hormoner.
 6. Det är ett bra förebyggande medel efter en operation för att avlägsna en godartad tumör.

Som ett resultat, patienten:

 • urinering blir lättare
 • smärtlindring
 • brinnande känsla försvinner;
 • minskar antalet natturinering.

På en tom mage för att ta detta läkemedel är förbjudet, eftersom det kan ha en irriterande effekt på magehinnan i magen.

En liknande åtgärd har Prostaplant - en annan ersättning för Prostamol uno. Han, som Prostagut, minskar symtomen på sjukdomen, men eliminerar inte dem. Båda drogerna är mer förebyggande än läkande.

Innan de används är läkarens råd obligatoriskt, särskilt om mannen märkte och kände:

 1. Utseendet av blod i urinen.
 2. Skarp och akut retention av urin.

Kontraindikation är bara en - en individuell negativ reaktion på läkemedlet, så du måste följa ditt kropps svar för att omedelbart få medicinsk hjälp.

Prostata kan ha sådana biverkningar som utseendet på svullnad på huden, svullnad i bröstkörtlarna, magproblem (smärta, illamående). I detta fall stoppas behandlingen.

Med samma indikationer är andra analoger av Prostamol uno förskrivna.

Väl visat Prostarseren och Prostess (eller Prostess uno), för att de:

 • återställa tonerna på fartygen
 • förbättra peristaltiken i urinvägarna;
 • underlätta patientens allmänna tillstånd på grund av att symptomen av sjukdomen avlägsnas
 • minska kärlpermeabiliteten.

Utseendet på symtomen på allergisk dermatit som reaktion på läkemedlets komponent är orsaken till att läkemedlet återkallas.

Men vi får inte glömma att frånvaron av symptom inte är en återhämtning. För att permanent (kanske för alltid) glömma den patologi som en gång upptäcktes, bör alla läkares rekommendationer följas och behandlas på ett övergripande sätt. Detta kommer att utesluta utseendet av återfall i framtiden.

Analog tar hand om hälsan

Både originalet och den analoga är den kompetenta utvecklingen av apotekare. Bevis för detta är till exempel att dessa preparat skapas på växtbasen - från ett extrakt av en växt som växer i Mexiko, Colombia och några andra länder. För detta använd frukterna och löven av palmen av Sabal.

Originalen och analogen skiljer sig från den stora skillnaden i pris (ett liknande läkemedel visar sig ibland vara 3 gånger billigare).

Och vad förenar analogen och originalet?

Först och främst är det:

 • dosering;
 • aktiv substans
 • utseende;
 • effektivitet.

Det finns droger med en annan dosering, men det här är inget problem: läkaren kommer att beräkna rätt mängd för varje dag.

Bytet av Prostamol kan vara både tabletter och kapslar. Båda är bättre för att ta med mat, eftersom de i en tom mage orsakar irritation och inflammation i slemhinnan, och det här är en annan sjukdom som kräver en korrekt behandling. För att inte försämra hälsotillståndet bör man ta hänsyn till förekomsten av samtidiga sjukdomar, som läkaren måste veta om. Tack vare en normal kombination av dessa läkemedel med andra, till exempel med antibakteriella eller antiinflammatoriska läkemedel, anses ersättning av Prostamol anses vara en värdig komponent i läkemedelsbehandling. Och för att behandla prostata adenom behöver bara komplex.

Många män undrar om ett billigare läkemedel kan göra mindre bra än originalet, för inte alltid är sammansättningen av drogerna densamma? Basen för framställning av läkemedel innefattar växtkomponenter, vars egenskaper är användbara för normal funktion av genitourinärsystemet. Den farmakologiska effekten av dem är densamma. Därför köper du analoga (det spelar ingen roll - i kapslar eller tabletter) riskerar du ingenting, bara spara dina pengar. Men innan du använder droger bör du noggrant studera instruktionerna för arten av biverkningar, kontakta en läkare.