Huvud
Strömförsörjning

Prostamol: analoger och indikationer för användning

En av de mest effektiva, ofta använda läkemedlen för behandling av prostatahyperplasi är Prostamol Uno.

Dess effektivitet är hög på grund av dess unika sammansättning: Den aktiva substansen i denna beredning är extraktet av krypande palmfrukter, och innehåller också hjälpämnen: färgämne E124 och glycerol. Ett förpackning innehåller 15 kapslar.

Högpresterande Prostamol prostatahyperplasi grund av det faktum att verkan av dess komponenter syftar till att minska de viktigaste symptomen på sjukdomen, påverkar drogberoende permeabiliteten av vaskulära väggar och hämmar proliferation av prostatavävnader.

Indikationer för användning är kronisk prostatit och prostatahyperplasi. Läkemedlet ordineras som regel 1 kapsel varje dag.

Prostamol kontraindiceras i händelse av att patologiska reaktioner på läkemedlets komponenter detekteras.

Om läkemedlet av någon anledning inte ger den nödvändiga terapeutiska effekten eller om biverkningar identifieras är det alltid möjligt att ersätta prostamol, vars analoger är olika.

Den mest lämpliga beredningen bland analoger väljs av läkaren, med beaktande av organismens egenskaper, komposition och individuella reaktion. Inte självständigt engagera sig i valet av ett substitutionsläkemedel.

Det är inte svårt att välja en ersättare för läkemedlet Prostamol. Droganaloger är olika, men används oftast Prostagut.

Den aktiva substansen i detta läkemedel är extraktet av palmfrukter Sabal, extra: oljor, njurrotkstrakt, glycerin, fettsyror, järnoxid. Prostagut produceras i kapslar och har en antiinflammatorisk immunmodulerande effekt.

Prostagut reducerar smärta och medföljande symptom när urinering är nedsatt.

Immunmodulerande effekt bestäms av det faktum att autoimmuna processer undertrycks och proliferationen av lymfocyter reduceras.

Indikationer för användning är prostata adenom och förebyggande av postoperativa komplikationer.

En annan effektiv analog av Prostamol, som har positiva recensioner är drogen Adenostop.

Den har samma farmakologiska verkan som Prostamol. Indikationer är: störningar av urinering, som härrör från hyperplasi i prostatakörteln.

Förutom dessa finns det andra analoger av Prostamol, som ofta används i medicin och har liknande effekter, sådana droger inkluderar Prostamed, Serpens, Prostaplant Urtiron.

Prostamol Uno: analoger av ryska

Billiga ryska medicinanaloger hanterar ofta inte mindre effektivt uppgiften, vi kommer att överväga de mest populära av dem.

Vitaprost Forte - En av de vanligaste ryska analogerna Prostamol Uno. Den aktiva substansen är ett extrakt av prostata, ett ytterligare element är hårt fett, Vitaprost Forte finns i form av suppositorier.

Studier har visat att Vitaprost Forte suppositorier signifikant minskar svårighetsgraden av symtom vid prostata hyperplasi och är ett smärtstillande medel och reducerar proliferation av prostatavävnad.

Biverkningar manifesteras i form av allergier och är mycket sällsynta.

Ljus används en gång om dagen, rektalt, efter avföring. Det är önskvärt ungefär en halvtimme efter att du använt ljus för att stanna i en liggande position. Den rekommenderade behandlingstiden utförs som regel av läkaren individuellt.

Medelpriset på Vitaprost Forte-ljus i ryska apotek varierar inom gränserna för 760-820 rubel.

Ibland spelar priset en särskild roll vid valet av ett substitut för Prostamol. Analoger ryska, i motsats till utländska, mycket billigare.

En annan effektiv analog av Prostamol Uno är det inhemska läkemedlet Bioprost.

Basen för kompositionen är pumpafröolja och tymol. Läkemedlet utfärdas i form av suppositorier och har en antiinflammatorisk analgetisk effekt och normaliserar även urinering och minskar svårighetsgraden av symtom i prostata adenom. Det används för prostata hyperplasi och kronisk bakteriell prostatit.

Ljus injiceras rektalt 2 gånger om dagen i 2 veckor. På rekommendation av en läkare kan kursen upprepas. Biverkningar manifesteras som allergier och uppträder sällan.

Medelpriset i landets narkotikahandlare är 480 rubel.

Även ganska ofta som analog av Prostamol Uno appliceras finasterid.

Denna produkt är tillgänglig i form av kapslar. Finasterid minskar symtomatologin vid prostatahyperplasi och normaliserar också urinering och återvänder den normala anatomiska storleken i prostata, vilket minskar inflammation. Huvudindikationen för användning är prostatahyperplasi.

Finasterid administreras per kapsel dagligen under en lång period, vilket bestäms av läkaren. Biverkningar manifesteras i form av allergier, sällan i form av impotens eller en minskning av ejakulatet.

Den genomsnittliga kostnaden på apotek är 220 rubel.

Substitut Prostamol Uno: importera analoger

Förutom inhemska, relativt billiga droger har Prostamol Uno utländska motsvarigheter.

En av de mest populära importutbytena för Prostamol Uno är Palprostes. Detta är ett strukturellt substitut eftersom det också har ett verksamt ämne, eftersom Prostamol Uno är ett extrakt av krypande palmfrukter.

Preparatet är i form av kapslar. Det rekommenderas att ta en kapsel varje dag, för att förhindra återfall och för att uppnå maximal terapeutisk effekt, ordineras behandlingstiden i en lång period på upp till 3 månader.

Den farmakologiska effekten uppnås på grund av det faktum att läkemedlets komponenter har anti-edematös regenererande effekt på prostata vävnaden.

Innan du använder Palprostes bör du se till att hyperplasi är godartad.

Den genomsnittliga kostnaden för Palprostes är ca 462 rubel.

Även ganska ofta används analog av Prostamol Uno är Permikson. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar. Den aktiva substansen är också ett extrakt av krypande palmfrukter. Permixon har en antiinflammatorisk, regenererande, anti-edematös effekt, utan att påverka nivån av könshormoner. Det ordineras för brott mot urinering och prostatahyperplasi.

Den genomsnittliga kostnaden på apotek är 720 rubel.

Drogen Serpens Det används också som ett substitut för Prostamol Uno.

Detta läkemedel är tillgängligt i kapslar. Den aktiva substansen är ett extrakt av krypande palmfrukter. Farmakologisk effekt uppnås på grund av det faktum att läkemedlet har antiinflammatorisk, vasokonstrictiv effekt och minskar de huvudsakliga symtomen på urineringstörningar.

Serpens ordineras på kapseln 2 gånger om dagen, det är rekommenderat att ta det under måltiden, som tas på tom mage, orsakar ofta yrsel. Den rekommenderade behandlingstiden är 1 till 2 månader.

Medelpriset på apotek är 560 rubel.

Vad kan ersätta Prostamol Uno: klassificeringen av analoger

För effektiv behandling av prostatahyperplasi, utser i de flesta fall Prostamol Uno. Om emellertid, av någon anledning, dess användning är kontraindicerat, finns det ett stort antal andra läkemedel än vad som kan ersätta Prostamol Uno.

Oftast ersätts läkemedlet med strukturella analoger, det vill säga läkemedel vars terapeutiska effekt uppnås med samma aktiva substans som Prostamol Uno. I detta fall väljes droger, vars aktiva del är extraktet av krypande palmfrukter (Sabal-extrakt).

Strukturala analoger av Prostamol Uno är: Permixon, Prostagut, Palprostes, Serpens.

I situationer där patienten har en patologisk reaktion på komponenterna i Prostamol Uno och dess strukturella analoger, eller om den terapeutiska effekten inte uppnås, väljer läkaren läkemedel som har andra komponenter som aktiv substans men med samma terapeutiska effekt.

Analoger på den helande effekten, som vanligen används vid behandling av prostatahyperplasi:

 • Omnic.
 • Prostalamin.
 • Sonizin.
 • Tykveol.
 • Adenostop.
 • Vitaprost.
 • Dalfaz.
 • Likoprofit.
 • Urorek.
 • Indigal.
 • Polpressin.
 • Setegis.

Trots att dessa läkemedel är baserade på andra aktiva substanser, tar de också bort de viktigaste symtomen på prostatahyperplasi och har antiinflammatorisk anti-ödem, antiandrogen effekt.

Prostamol Forte - originalet av dess analoger, är det en signifikant skillnad

En av de utmärkta drogerna som kan hjälpa till att behandla och eliminera symptomen på prostatit och diffusa förändringar, liksom godartad prostatahyperplasi, är Prostamol Forte. Den utländska tillverkarens medicinska form består endast av naturliga komponenter. Och trots detta är det långt ifrån billigt. Kapslar i vilka läkemedlet frisätts innehåller aktiva substanser som är användbara för hankroppen.

Om originalet

Huvud- och huvudämnet för skapandet av läkemedlet var palmkrypningen. Det är fördelaktigt för prostatakörteln och hjälper till att utrota sjukdomen på kortast möjliga tid. På grund av den aktiva komponenten kommer den inflammatoriska processen att avlägsnas. Således föreligger en antiandrogen verkan.

Läkemedlet är endast avsett för behandling av vuxna. Men det är kontraindicerat till honkön. Det finns en egenskap hos detta läkemedel: användning kan tolereras endast om diagnosen är bekräftad med märket "godartad".

Om du inte uppmärksammar åldersgränsen, är Prostamol Uno helt ofarligt, och sidreaktionerna är extremt sällsynta. Och bara om huvudämnet orsakar en allergisk reaktion.

På grund av det höga priset söker många efter droger som är billigare. Lyckligtvis för män är det gott om dem. Vissa analoger av Prostamol är identiska med originalet och tas exakt densamma. Och det finns sådana doser som inte sammanfaller, men effektiviteten av behandlingen är densamma.

Vad kan den inhemska tillverkaren erbjuda?

Inhemsk farmakologi kan ännu inte producera liknande läkemedelsinnehållande aktiva substanser. Men på samma gång jag ersatte den med en mer bekväm och bekant för läkemedlet i kroppen. Även om deras struktur inte kryper palmer, utmärkt botande effekt ProstoNorm. Den består av:

Detta läkemedel kan köpas på något apotek är mycket billigare. I det här fallet är det möjligt att välja ett lämpligare alternativ för att ta: droppar (alkohollösning) eller tabletter. Det fanns också en nyhet - Prostanorm ljus. Eftersom dosen av varje ProstorNorm ska motsvara patientens ålder och vikt, kan endast en urolog föreskriva. Förberedelsen har många fler möjligheter. Om originalet används för att behandla två sjukdomar, föreskrivs en analog för både icke-specifik prostatit och adenom och BPH och inflammation i det genitourära systemet.

Det är nödvändigt att veta! Det har upprepade gånger visat sig att användningen av suppositorier avsevärt ökar behandlingen och lindrar den inflammatoriska processen än tabletter. De skadar inte andra organ i människokroppen. Såsom lever, njure och mjälte.

Vi kan säga att den inhemska producenten gick lite längre än sina utländska motsvarigheter, eftersom ett stort antal rektala suppositorier produceras som kan ersätta Prostamol kapslar:

Bioprost

Sammansättningen av suppositorier inkluderade tymol och pumpaolja. För att vara mer exakt, fröna, som i folkmedicin upptar långt ifrån sista plats för behandling av prostatit. Det finns dock andra recept att välja själv som inte kommer att vara svårt på egen hand.

Detta läkemedel har en fördelaktig effekt på hela genitourinärsystemet: normalisering av urinflödet, avlägsnande av inflammation, verkar som smärtstillande medel. Ansökan: minst två gånger om dagen. Det är tillrådligt att tömma tarmarna innan de införs med stötpiller.

Vitaprost Forte

Beroende på graden av sjukdom kan Vitaprost förskrivas under behandlingsperioden i mer än 10 dagar. Detta kan endast avgöras av den behandlande läkaren efter fullständig insamling av patientinformation. Läkemedlet, till skillnad från den tidigare doseringsformen, tas inte mer än en gång om dagen strängt efter bara hur tarmarna kommer att tömmas.

Suppositories hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen, och är också en bedövningsmedel. Avlägsnar snabbt alla tecken på sjukdomen och effektivt läker.

Protolin

Billiga suppositorier till ett pris, men mycket bättre än motsvarande. Som en del av ljusen:

 • Propolis och Perga;
 • pollen och vax;
 • kakaosmör och lanolin;
 • kunglig gelé.

Alla ingredienser har använts och används för att behandla prostatit och adenom i folkmedicin, så i sin naturliga form kan de användas ensamma. De bedövar och desinficerar helt, har en regenererande och antiinflammatorisk effekt. Suppositorier hanterar helt och hållet samtidiga sjukdomar i prostatit: hemorrojder, inflammation i bäckenorganen och erektilfunktionen. Detta läkemedel kan också användas av kvinnor för att behandla vissa gynekologiska sjukdomar.

Vad är analogerna

En av de analoga preparaten av Prostamol Uno är vitryska unoprost. Det är helt identiskt, men har en enorm pol - ett pris (cirka 300 rubel). Men då kan man säga om minusprodukten - det är väldigt svårt att köpa på apoteket. Läkemedlen liknar likaledes varandra varandra både i komposition och vid användning. Om du sätter kapseln sida vid sida, kan du inte märka skillnaden alls.

Den andra av identiteten är Prostagut Forte. Detta är också en fytopreparation. Också i kompositionen har en krypande palm. Men det finns tillägg - nät. Dessutom finns det andra ytterligare ingredienser som inte bara kompletterar, men ger också en signifikant terapeutisk effekt på prostata. Så prostagut utom för avlägsnande av inflammation främjar immunmodulation och har antiproliferatonverkan.

Analogen hjälper till att avlägsna urin. Kan ordineras för profylaktiska ändamål efter behandling och kirurgisk ingrepp i prostataarbetet.

Skillnader: Tagen två gånger om dagen, ansökan senast minst en månad. Men, tyvärr, kan inte ha en terapeutisk effekt på en godartad tumör. Tilldela för förebyggande och tillbakadragande av symtom.

Prostoplant Forte - ett läkemedel med många biverkningar i motsats till Prostamol Uno. Analogerna som nämns ovan har också en mer fördelaktig effekt på kroppen och har inte sådana biverkningar.

Utsedd doseringsform i minst två månader. Om läkaren ser behovet av att fortsätta behandlingen, kan Prostaplant tas i tre månader.

I sammansättningen av fytopreparationer utöver den krypande palmen finns det ytterligare ingredienser som bidrar till införandet av urin. Det är särskilt bra att använda det i de fall då urin visar blodproppar eller en fördröjning mycket längre än vanligt. Av biverkningarna kan observeras:

 • bröstförstoring och svullnad;
 • smärta i matsmältningsorganens organ och illamående
 • hudutslag.

Prototypen av Uno är också baserad på den krypande palmen. I detta fall är sådana egenskaper som anti-angiogena och angioprotektiva. Under mottagningen är urinering mycket lättare. Standardskrivet är 1-2 tabletter per dag, men om specialisten ser att läkemedlet inte klarar sig fullt, kan dosen tillsättas. Kursen är inte mindre än 1 månad.

Serpens och Permixon är generiska, mest identiska från massan av doseringsformer. Billiga, men samtidigt öka risken för återhämtning avsevärt, eftersom de tar bort symptom på den patologiska processen, förbättrar blodcirkulationen och minskar proteinsyntesen. Det noteras att fytopreparationer förbättrar permeabiliteten hos kapillärer, vener och artärer.

Båda drogerna säljs i form av tabletter. Mottagning sker under måltiden i minst 1 månad. Kursen kan vara upp till tre månader. Det ordineras endast av en läkare. Används av män för prostata behandling och förebyggande.

Analoger av Prostamol Uno kapslar

Prostamol Uno (kapslar) Betyg: 126

Eventuella kapselutbyten Prostamol Uno

Analog är billigare från 369 rubel.

Tillverkare: Microgen NGO FGUP (Ryssland)
Typ av problem:

 • Liof. d / in. amp. 5 mg, 10 st. Priset från 363 rubel
Priser för Prostakor i nätapotek
Instruktioner för användning

Din Prostamol är trött på oss på alla kanaler. Använder 0 Slutsats Vi känner till fuskarnas (Uno) personer.

Vladimir, vi är inte intresserade av att sälja Prostamol Uno och "främja" det inte på något sätt. Dessutom tar vi inte bort negativa kommentarer skapade en rating bredvid varje produkt och en knapp "Help" / "inte hjälpt", så att du kan rösta och hjälpa andra användare att välja en riktigt bra medicin (efter samråd med en specialist).

Prostaplant (kapslar) Betyg: 165

Analog är billigare från 241 rubel.

Tillverkare: Dr. Wilmar Schwabe GmbH & Co. KG (Tyskland)
Typ av problem:

 • Capps. 320 mg, 30 st. Priset från 491 rubel
Priser för Prostaplant i onlinepotek
Instruktioner för användning

Afalaza (tabletter för resorption) Betyg: 161

Analog är billigare från 240 rubel.

Tillverkare: Materia Medica (Ryssland)
Typ av problem:

 • Tab. д / рассас. 100 stycken; Priset från 492 rubel
Priser för Afalaz i onlinepotek
Instruktioner för användning

Permixon (kapslar) Betyg: 104

Analogen är dyrare från 84 rubel.

Tillverkare: Pierre Fabre Medication Production (Frankrike)
Typ av problem:

 • Capps. 160 mg, 30 delar; Priset från 816 rubel
Priser för Permixon i onlinepotek
Instruktioner för användning

Prostamol är en bra förberedelse, men åtminstone bör den tas efter monoral, eftersom det inte finns någon antibakteriell effekt, åtminstone förklarades jag på sjukhuset så.

Läkemedlet fungerar, men är högt överskattat. Dess sammansättning, som dess analoger, är 100% av dvärgpalms extrakt, det är också en palm sabal, en palmetto coat. På sportanläggningar säljs detta extrakt i buntar på 100 gr för 1000 rubel, vilket är tillräckligt för 3 månader. Prostamol har också 35 gram av detta extrakt för 1300 rubel. Titta bara i samma Yandex.

Läkemedlet "Prostamol": billiga analoger

Reklam är motorn för handel. Denna avhandling arbetar hela tiden, hur mycket mänskligheten handlar än du kan. Men när det gäller hälsa, borde du inte ge dig en succé till en ringande annonsering. Det är bäst att ta råd av en behörig läkare och ta en behandling i enlighet med diagnosen. Låt oss prata om det allmänt annonserade läkemedlet "Prostamol", billiga analoger av detta läkemedel och det hjälper själv män endast i det fall då den korrekta diagnosen görs.

Mäns problem

Hälsoproblem bland män är ganska frekventa. Det finns många orsaker till detta, såväl som sjukdomar. Ett av de vanligaste problemen är prostatit. Former av sjukdomen av den moderna medicinen släpps endast två - smittsamma och icke-infektiösa. Beroende på henne, eller rättare sagt, från orsakerna till sjukdomen, utses av lämplig behandling. Men för att identifiera sjukdomen i sig och att få kvalitet behandling uppdrag måste du först rådgöra med din läkare.

sätt att lösa

Behandling av manliga sjukdomar är en komplex sak, eftersom det är viktigt att klara av orsaken som orsakade problemet. Läkemedel som används av modern medicin vid kvalitativ behandling av prostatit är mycket många, vissa är bara kända för specialister, och vissa är regelbundet annonserade i media, till exempel drogen "Prostamol". Analoger, billiga droger ska ha en liknande komposition och ha samma terapeutiska effekt.

Aktiva komponenter i läkemedlet

Ett av de mest populära sätten att behandla det manliga problemet - prostatit - är läkemedlet "Prostamol". Indikationer för användning av detta läkemedel är baserade på verkan av den aktiva komponenten. Det är anmärkningsvärt att den allmänt reklamerade medicinen är baserad på en naturlig, växtbaserad ingrediens - extraktet av småfilbert sabalfrukt. Denna växt tillhör släktträdet och växer följaktligen i de södra delarna av planeten. Totalt vet vetenskapen 16 typer av sådana träd idag. Och frukterna hos en av dem, Sabala småsågade, har medicinska egenskaper som kan hjälpa till att lösa ett manligt problem - prostatit. Enligt några rapporter har frukterna av denna art av palmer länge använts av män för att förbättra sexuell lust och som afrodisiakum. Moderna studier som genomförts i Tyskland har visat effektiviteten hos komponenterna i sabalfrukt med liten logg för att lösa manliga problem i samband med prostata.

Typ av problem

En av de mest populära drogerna för behandling av prostatit är "Prostamol". Instruktionen som bifogas varje läkemedelspaket nämner form av kapslingsfrisättningen. De bildas av gelatin med tillsats av glycerol, vatten, titandioxid och färgämnen, vilket medger att man får en karakteristisk form av en enhet av ett läkemedel - en svart och röd kapsel färgad i hälften. Den aktiva substansen, som placeras inuti, har en flytande konsistens, som har en egen arom.

Hur medicinen fungerar

Både själva läkemedlet och analogerna "Prostamol" som tillverkas i Ryssland bör hjälpa till att bekämpa manliga problem:

 • godartad prostatahyperplasi;
 • störningar i urinering på grund av proliferation av prostata;
 • kronisk prostatit.

Extraktet av den lilla filbert sabalfrukten, nämligen den är en aktiv komponent av "Prostamol", har en komplex effekt på den manliga organismen:

 • blockerar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron, nämligen detta hormon främjar aktiveringen av division av prostataceller och följaktligen dess ökning och utveckling av hyperplasi och problem med urinering;
 • som verkar på bildandet av prostaglandiner (hämmar det), minskar kapillärernas permeabilitet, slappnar av släta muskler, vilket leder till ökad cirkulation och eliminering av inflammation.

För att uppnå terapeutisk effekt tas detta läkemedel åtminstone 2-3 månader.

Kontra

För att kvalitativt behandla prostatit eller godartad prostatahyperplasi rekommenderar många läkare drogen "Prostamol". Indikationer för användning är milda, men som något läkemedel har det egna kontraindikationer. Som anges i anvisningarna till läkemedlet kan det vara en allergi. Men baserat på indikationer på att ta mediciner, ska du inte göra självmedicinering - först en noggrann undersökning och sedan adekvat behandling. Om proliferationen av prostata är associerad med en malign tumör behöver du en annan medicin, inte "Prostamol".

Biverkningar

Som biverkningar som kan uppstå som ett resultat av att ta Prostamol, anger användningsanvisningarna följande:

 • smärta i magen, som uppträder omedelbart efter att kapseln tagits
 • hudallergi i form av klåda, nässelfeber, utslag.

Om biverkningar återkommer, är det nödvändigt att prata med din läkare om avbrytande av detta läkemedel.

Eventuell överdosering

Många patienter noterar bekvämligheten med att ta drogen "Prostamol" - en kapsel ska druckas en gång om dagen. Doseringen av läkemedelskomponenten, och det är 320 mg sabalum-extrakt med liten logg i en kapsel, är tillräcklig för effektiv terapi i enlighet med indikationer för användning. Använd inte själva läkemedlet "Prostamol", analogt med billiga och inte mycket höga doser. Ett bra resultat är inte, men det kan leda till en överdosering. Hittills finns det ingen information om sådana tillfällen i officiell medicin, men det är inte nödvändigt att riskera din hälsa genom att utföra experiment på kroppen.

"Vitaprost"

Pharmacists apotek får ofta höra från potentiella kunder denna fråga: "Prostamol" eller "Vitaprost" - det är bättre att "klart svar på det inte kan vara i läkemedlet" Vitaprost "helt annan aktiv ingrediens - prostataextrakt, tillverkade av råvaror av animaliskt ursprung Trots bevis ?. för användning i båda preparaten är nästan identiska, beslutet om vilka verktyg att använda i behandlingen tar bara en läkare. Vissa patienter föredrar "Vitaprost" eftersom läkemedel finns inte bara i resultattavlan Kah, men också i form av stolpiller som vissa verkar mer effektiva.

"Afala"

Ett annat dilemma för dem som föredrar att engagera sig i självmedicinering utan att besöka läkaren och ordinera medicinen som behövs är "Afala" eller "Prostamol". Ja, dessa läkemedel har liknande indikationer för användning. Men läkemedlet "Afala" som aktiv ingrediens innehåller ett proteinämne - antikroppar mot prostataspecifikt antigen (PSA), vars effekt ännu inte har studerats noggrant. Som i något annat fall kan endast en läkare rekommendera ett läkemedel för användning.

"Prostagut"

Läkemedelsindustrin försöker så mycket som möjligt använda de aktiva ingredienserna i arsenalen, vilket bidrar till att bekämpa olika mänskliga sjukdomar. Till exempel innehåller tabletter "Prostagut", som preparatet "Prostamol", extraktet av Sabal. Men dessutom är nettlextraktet inkluderat i dem. Detta tillåter att använda denna medicin inte bara för att lösa samma problem som "Prostamol", men också i postoperativ period, eftersom nässle har hemostatisk förmåga och antiinflammatoriska egenskaper. Varaktigheten av detta läkemedel ska vara minst en månad.

Först till läkaren!

Alla som upplever hälsoproblem bör komma ihåg att endast en läkare kommer att kunna ordinera effektiv behandling efter undersökning och diagnos. Behöver du inte ställa frågan: "Prostamol eller" Vitaprost "- vilket är bättre?" Detta är prerogativet hos den behandlande läkaren. En kvalitativ undersökning, insamling av anamnese, identifiering av samtidiga sjukdomar gör det möjligt att föreskriva en adekvat behandling för diagnosen. Dessutom prostatit eller benign prostatahyperplasi kräver en övergripande strategi för behandling, inklusive mediciner, sjukgymnastik, ändra livets rytm, normaliseringen av kost och fysisk aktivitet.

Pris och kvalitet

En vanlig fråga från män på apotek: "Hur mycket är" Prostamol Uno "Svaret beror på antalet kapslar i ett paket så i olika apotek drog" Prostamol Uno "kapslar 320 mg N60 värt från 1200 till 1400 rubel..? tabletter "Prostagut" i samma mängd kommer att kosta lite mindre - cirka 900 rubel, men det är värt att överväga att de tas två gånger om dagen läkemedlet "Afala" - den mest prisvärda :. per förpackning av 100 tabletter har att betala 300-400 Men Vitaprost är den dyraste medicinen hos alla. abletok kostar ca 1000 rubel, Ljusen i mängden 10 stycken kommer att kosta ungefär lika mycket. Men priset på hälsa bör inte vara en grundläggande, om en läkare ordinerar en viss medicinering, bör du ta hans namn. Om läkaren ett urval av flera droger av liknande åtgärder, då patientens rätt att bestämma vilken av dem att köpa och acceptera är billigare eller dyrare.

Patientrecensioner

Läkemedlet "Prostamol", liksom alla läkemedel, har olika recensioner. Även i de allra flesta fall tackar patienterna denna möjlighet för hjälp med att lösa manliga problem. Ja, vissa tycker inte om att läkemedlet ska tas under en lång tid, men samtidigt noterar många om frånvaron av biverkningar på växtens aktiva beståndsdel. Dessutom finns det en annan ålder av patienter som lämnar tacksamma kommentarer - från 30 till en minsta till 70 år. Och bland de svarande finns det också kvinnor som rekommenderar detta läkemedel och ser effektiviteten på exemplet nära närstående.

Drogen "Prostamol" analoger billigt och inte mycket som kan innehålla olika aktiva ingredienser måste tas endast på recept, även om behandlingar för prostatit och godartad prostataförstoring frigörs från apotek utan recept. Denna inställning till behandling kommer inte bara att uppnå positiva resultat, men också avsevärt spara pengar.

Prostamolanaloger

Billiga analoger av Prostamol

Vid beräkning av kostnaden billiga analoger av Prostamol minimipriset togs i beaktande, vilket återfinns i de prisblad som tillhandahålls av apotek

Populära analoger av Prostamol

den lista över analoga läkemedel baseras på statistiken över de mest efterfrågade medicinerna

Alla analoger av Prostamol

Analoger i sammansättning och indikationer för användning

Ovanstående lista över läkemedel analoger, i vilka Suppleanter Prostamol, är lämpligast, eftersom de har samma sammansättning av aktiva substanser och sammanfaller enligt indikationen på ansökan

Analoger enligt indikation och användningsmetod

Olika sammansättningar kan sammanfalla med indikationen och användningsmetoden

Prostamol instruktion

Preparatets handelsnamn: Prostamol ® Uno

Internationellt nonproprietary namn: Palm creeping Fruit Extract

Doseringsform: Kapslar

ingredienser:

1 kapsel innehåller:

Aktiv beståndsdel:

Spirituellt extrakt av palmfrukter krypande (9-11: 1) - 320 mg

Hjälpämnen:

Kapselskal: gelatin succinylerad, glycerol, renat vatten, titandioxid, järnfärg oxid svart, färgämne Crimson [Ponso 4R]

Beskrivning: Ovala, mjuka gelatinkapslar med ett lätt tätt rött svart skal. Kapselns innehåll: en grönbrun vätska med en karakteristisk lukt.

Farmakoterapeutisk grupp: ett sätt att behandla godartad prostatahyperplasi av vegetabiliskt ursprung.

ATX-kod: G04CX02

Farmakologiska egenskaper

Extrakt av palmfruktkrypning (Serenoa repens) har antiproliferativa antiandrogena, antiinflammatoriska och anti-edematösa effekter, vilka selektivt manifesteras i nivån av prostatakörteln. I detta fall påverkar läkemedlet inte nivån av könshormoner i blodplasma, påverkar inte styrkan och libido och förändrar inte nivån av prostataspecifikt antigen i blodplasman.

Lokal antiproliferativa effekten av läkemedlet minskad aktivitet av tillväxtfaktorer (speciellt epidermala och fibroblastiska), inhibering av bindning av prolaktinreceptorer och efterföljande signaltransduktion bearbetar överträdelse i prostataceller och påskynda apoptos av prostataceller, vilket återspeglas i hämningen av tillväxten av prostatakörteln.

Mekanism topisk antiandrogen verkan på grund av hämning av syntesen av DHT ur testosteron (genom att hämma enzymet 5-alfa-reduktas typ I och II) och dess fixering till den cytosoliska receptorn hos prostataceller, vilket förhindrar inträngning av hormonet till kärnan. Som ett resultat reduceras proteinsyntesen.

Mekanismen för lokal antiinflammatorisk effekt beror på det faktum att fruktextrakt krypande palm (Serenoa repens) hämmar aktiviteten av fosfolipas A2, 5-lipoxigenas och frisättningen av arakidonsyra och därmed minska syntesen av prostaglandiner och leukotriener, vilka är mediatorer av inflammation. Prostamol ® Uno reducera kapillär permeabilitet och vaskulär stås, reducerar svullnad och inflammation i prostatan, eliminerar kompression av blåshalsen och urinröret, förbättra urodynamik index.

Sålunda Prostamol ® Uno beredningen befrämjar, å ena sidan, minskar svårighetsgraden av patologiska symptom på godartad prostatahyperplasi (dysuri, pollakisuri, nokturi, smärta och känslor av spänning vid urinering, ofullständig tömning av blåsan), en ökning av urinering volym och styrka. Å andra sidan, mot bakgrund av användningen av läkemedlet, ökar ytterligare tillväxt och ökning av prostatakörteln.

Farmakokinetik. Extrakt av palmfruktkrypning (Serenoa repens) absorberas snabbt. Efter oral administration uppnås maximal koncentration i plasma efter ca 1,5 timmar.

Indikationer för användning:

 • Godartad prostatahyperplasi (I och II steg).
 • Eliminering av dysursymptom (störd urinering, natt pollakiuri, smärtssyndrom, etc.) med kronisk prostatit.

Kontra

Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Förberedelse Prostamol ® Uno använd 1 kapsel (320 mg) en gång om dagen samtidigt efter att ha ätit, utan att tugga, pressat med tillräckligt med vätska. Behandlingstiden är inte begränsad i tiden. Den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är minst tre månader.

Biverkningar:

Allergiska reaktioner på läkemedelskomponenterna är möjliga. I sällsynta fall - obehag i mag-tarmkanalen: illamående, halsbränna (när den tas i tom mage).

överdos

Fall av överdosering av Prostamol ® Uno registrerades inte.

Interaktion med andra droger

Interaktioner med andra droger har inte identifierats.

Särskilda instruktioner:

Prostamol ® Uno minskar svårighetsgraden av symtom med en förstorad prostata, utan att eliminera dess ökade storlek. Förhindrar ytterligare proliferation av prostatavävnad. Prostamol ® Uno påverkar inte sexuell funktion.

Effekten av läkemedlet på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Prostamol ® Uno påverkar inte förmågan att köra fordon och arbete som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet.

Typ av problem

Kapslar av 320 mg.

15 kapslar per blister (PVC / PVDC / aluminiumfolie).

För 1, 2 eller 4 blåsor tillsammans med instruktioner för användning i papppapp.

Förvaringsförhållanden:

Förvara samtidigt

Utgångsdatum

Använd inte produkten efter utgångsdatumet på förpackningen.

Prostamol Uno - analoger billigare, priset på ersättare för rysk och importerad produktion

Prostamol Uno är en kvalitets läkemedelsprodukt som hjälper många män som har problem med prostatafunktionen. Det hjälper till att förhindra sin ökning, normalisera urinprocesser och lindra all smärta som är associerad. Priset på läkemedlet för ett antal patienter verkar överskattas. Därför kommer också andra lika effektiva billiga substitut för både inhemsk och utländsk produktion att studeras.

Farmakologiska egenskaper och komposition

Den aktiva ingrediensen i produkten är ett extrakt av krypande palmfrukter. Det tillåter inte bildandet av dihydrotestosteron, vilket påverkar prostataceller negativt. Hormonbalansen i blodet förändras inte. Läkemedlet ger en antiinflammatorisk effekt, vilket reducerar syntesen av prostaglandiner, på grund av inhibering av fosfolipasaktivitet. Dessutom försvinner genomträngligheten av kärlväggarna och puffiness i det manliga organets vävnader. Antiestrogen aktivitet minskar och eliminerar alla grunderna för ytterligare utvidgning av prostata, vilket återgår till de dimensioner som motsvarar normen.

Vad hjälper drogen? Indikationer för användning

Läkemedlet rekommenderas för:

 • Kämpar med nedsatt urinering, det fel som de inledande stadierna av prostata adenom;
 • Övervinna frekvent urinering och åtföljande smärta;
 • Komplex behandling av kronisk kronisk prostata.

Vem är förbjuden att ta medstredstvo?

Att undvika användning av Prostamol Uno är endast nödvändig för de kategorier av patienter som negativt assimilerar komponentkompositionen - aktiva och andra ämnen.

Sidreaktioner

I de flesta fall tolereras det. Sällsynta är kroppens reaktioner till läkemedelsprodukten från mag-tarmkanalen. Patienten kan uppleva smärta och obehag i buken, såväl som kräkningar. Fel i immunsystemet uttrycks i de framväxande hudutslag eller mindre ödem.

Instruktioner för användning

Kapslar tas systematiskt vid en viss tid på dagen, i slutet av måltiden, utan att tugga och tvätta med en liten mängd vatten.

I de flesta terapeutiska fall föreskriver läkaren 1 kapsel per dag (320 mg). Behandlingsperioden kan endast fastställas av en läkare, eftersom det är nödvändigt med en särskild och individuell tillvägagångssätt vid människans sjuka sjukdomar. Dess minsta löptid kan vara 1 månad. I de fall där indikations symptomen kvarstår eller intensifieras, bör det vara utnämningen av kontinuerlig användning av medicinering eller utföra en ny läkarundersökning för att upptäcka andra sjukdomar som hindrar återhämtning.

I sådana fall förekommer fördelarna med Prostamol Uno-medicinen, eftersom det är tack vare sin växtbaserade natur att dess konstanta intag är tillåtet. Medlet utövar inte en skadlig effekt på kroppen, såsom till exempel andra farmaceutiska produkter med en skadlig kemisk bas.

Den maximala perioden för att uppnå en positiv effekt kan vara upp till 3 månader kontinuerlig behandling.

Hur mycket kostar Prostamol Uno: priset i apoteket

På apotek säljs detta läkemedel utan recept. Kostnaden för den kan nå 1.785 rubel. Priserna kan variera per region.

Förteckning över billigare billiga kapslar ersätter Prostamol Uno från rysk och importerad produktion

Listan över jämförelse mellan medicinsk utrustning bildades av en fördjupad studie av de platser där de säljs.

Prostamolanaloger - hur kan du billigt ersätta ett läkemedel?

För behandling av prostata finns det många läkemedel som har olika kompositioner och frisättningsformer. En av de mest populära lösningarna är Prostamol. Till skillnad från liknande läkemedel har preparatet en växtkomponent som ger en mild men effektiv effekt på patologin. Prostamolanaloger rekommenderas för kontraindikationer av läkemedlets sammansättning.

Om beredningen

Läkemedlet med innehållet av den aktiva substansen av vegetabiliskt ursprung används för behandling av inflammation i prostata. Det rekommenderas att diagnostisera en godartad prostatatumör.

Formutsläpp - gelatinkapslar med mjuk konsistens. Den aktiva substansen är ett fruktkstrakt av palmkrypning (alkohol), i en kapsel innehåller 320 mg palmextrakt.

Verkan av läkemedlet är baserat på växtextraktets egenskaper:

 • avsvällande medel;
 • antiinflammatoriska;
 • sosudoukreplyayuschee;
 • anti-androgen.

En direkt indikation för användning är prostata hyperplasi. Läkemedlet bidrar till att eliminera symptomen på patologi och klara av micturitionsstörningar.

Läkemedlet har en kontraindikation - en allergi mot den aktiva substansen eller kapslarna.

Läkemedlet är inte avsett att behandla kvinnor och barn. Det är endast föreskrivet för män över 18 år.

Tillverkare - Ryssland / Tyskland. Priset för kapslar (30 st) - från 700 rubel. Kostnaden för medicinen är inte låg, det är en annan anledning till att en person börjar tänka på hur man byter Prostamol Uno. Läkemedlen är billigare, inklusive: Finasterid och Serpens. Dyrare generika: Bioprost, Vitaprost, Permixon och Palprostes.

Vitaprost

Analog av Prostamol - Vitaprost, är en beredning från naturliga komponenter, vilket har en positiv effekt på prostata-funktionens funktionalitet och allmänna tillstånd. Läkemedlet används på råd av en läkare.

Produktionen av Vitaprost utförs i tre former:

 • tabletter (100 mg);
 • rektala suppositorier (50 mg / 100 mg).

Huvudämnet är prostataxtraktet. Ytterligare komposition är beläggningen av preparatet.

Indikationer inkluderar sjukdomar i prostata:

 • akut och kronisk prostatit;
 • förebyggande av abakteriell form av inflammation;
 • godartad hyperplasi
 • preoperativ och rehabiliteringsperiod.

Biverkningen uttrycks i en allergisk reaktion på prostataxtraktet, med intolerans av kompositionen.

Priset är från 900 rubel för 10 tabletter.

Bioprost

Att välja ryska analoger, många föredrar Bioprost. Läkemedlet tillhör gruppen fyto-läkemedel. Verkningsmekanismen syftar till att bedöva, förebygga inflammatorisk process som orsakas av bakterier, samt förebygga utvecklingen av tumörformationer av godartad natur.

Deputy Prostamol Uno säljs i apotek i form av suppositorier (rektal). Ett ljus innehåller:

 • oljig pumpa frö ester (500 mg);
 • tymol (100 mg).

Bioprost har en liknande indikation på den ursprungliga (prostatiska patologin). Liksom andra analoger av Prostamol är läkemedlet kontraindicerat för allergi mot kompositionen. Om du tar Bioprost i närvaro av kontraindikationer, kan det finnas en biverkning i form av hudens dermatologiska reaktion.

Vid jämförelse av kostnaden har Bioprost ett högre pris, eftersom 10 ljus har ett pris på 500 rubel.

finasterid

Vid doktors tillåtelse är det möjligt att ersätta Prostamol Uno med finasteridanalog. Läkemedlet påverkar nivån på testosteron, där arbetet i prostatakörteln beror på. Medlen avser den antitumorhormonala läkemedelsgruppen som rekommenderas för prostata sjukdomar.

Den aktiva beståndsdelen är finasteridämnet med samma namn. Läkemedlet tillverkas av en rysk tillverkare med en dos av 5 mg (i en tablett).

Mottagandet av tabletter syftar till att eliminera patologiska processer:

 • en ökning av prostatakörtelns volym;
 • sänker hastigheten av utflödet av urinflödet;
 • retention av urin;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • indikationer för operation.

Använd inte Finasteride för följande hälsoförluster:

 • intolerans av komponenterna;
 • hemodialys;
 • ingreppskörteln
 • Leveranssufficiens i den akuta fasen.

Finasterid rekommenderas inte heller för män under 18 år och efter 65 års ålder. Kvinnor förskriver inte denna medicinering.

 • tillfällig impotens
 • manlig infertilitet
 • sänkning av manlig libido;
 • angioödem;
 • leverens patologi
 • takykardi.

Recensioner om Finasteride i majoriteten - positiva. Om alla funktioner observeras är biverkningen ett undantag.

Generisk är mycket billigare än originalet. Kostnaden för 30 tabletter - från 200 rubel.

Palprostes

Generisk Palprostes är en direkt analog av det ursprungliga läkemedlet, eftersom detta ämne också innehåller en aktiv substans (palmextrakt). Palprostes klarar problemen med urinering, liksom förhindrar inflammation och eliminerar smärta.

Hitta Palprostes till salu i Ryssland är mycket svårt. Dess pris är från 12 $ (i rubel ca 700) för 30 kapslar (320 mg).

Mottagning Palprostesa rekommenderas för patologier orsakade av en överträdelse av prostatafunktionen:

 • hyperplasi godartad (vid 1 och 2 steg);
 • kronisk prostatit;
 • problem med urinering
 • adenom.

Använd inte Palprostes för att behandla killar under 18 år. Det kvinnliga könet är inte ordinerat, eftersom palmextraktet ökar testosteron. En kategorisk kontraindikation är en allergisk reaktion på en ytterligare komposition eller palm extrakt.

 • Matsmältningsstörning (mag-tarmkanalen);
 • svimning;
 • hypotension arteriell;
 • försämring av samordningen
 • allergi.

Permikson

Ett annat läkemedel liknande Prostamol är Permixon. Den aktiva komponenten i Permixon är ett naturligt extrakt av en krypande palm. Fytopreparation tillverkas i Frankrike och finns i form av gelatinkapslar med en dos av 160 mg.

Liksom andra analoger Prostamol Uno visas Permixon:

 • med sjukdomar i prostata.

Med regelbunden administrering klarar Permixon symptomen på nedsatt tömning av blåsan:

 • smärta vid urinering
 • känsla av spänningar i urinmusklerna;
 • ofullständig tömning
 • pollakiuri, nocturia och dysuri.

Under behandlingen återställs urinprocessen och prostataförstoring förhindras. Förskriva inte läkemedlet endast till patienter med intolerans av de ingående komponenterna. Biverkningen manifesteras som en störning i mag-tarmkanalen (mag-tarmkanalen).

I apotek Permixon kan du köpa 30 tabletter för 750-900 rubel.

Serpens

Bland de billigaste jenirikov originalen, den billigaste - Serpens. Dess kostnad är i genomsnitt 150 rubel. Trots det låga priset, är recensioner om Serpens mest positiva.

Sammansättningen av läkemedlet är nästan identisk med det ursprungliga (aktiv substans - ester av palmextrakt).

Antiinflammatoriskt antiandrogent medel är ordinerat för funktionella störningar som orsakas av en ökning av prostata i volymen (hypertrofi). Visade Serpens endast med en godartad tumör.

Förutom huvudåtgärden bidrar extraktet från den krypande handflatan till att klara manifestationen av symtomen på inflammation:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • minskning av styrkan och volymen av den frisatta urinströmmen;
 • känsla av ofullständig förödelse av blåsan.

Före användning måste du få tillstånd från den behandlande läkaren, eftersom Serpens har en kontraindikation i form av överkänslighet mot en eller flera av komponenterna som ingår i läkemedelsformuleringen.

Serpens, som andra generika, är inte lämplig för behandling av kvinnor på grund av effekten på testosteronnivåer. Förekomsten av kontraindikationer orsakar biverkningar i form av illamående. Om det observeras är biverkningen ett exceptionellt fenomen.

Prostamol Uno och dess analoger rekommenderas huvudsakligen för prostata sjukdomar, men effekten på testosteronnivå förutsätter användning av mediciner och andra patologiska processer. För självbehandling kan inte alla dessa läkemedel användas - överskott av dosering kan ha en negativ effekt på hela organismens arbete och orsaka allvarliga komplikationer.

Billiga analoger och substitut för prostagolom: lista med priser

Inflammatoriska processer av prostatavävnad förekommer hos män efter 37-40 år. Risken gruppen ingår representanter för en stark halv med en stillasittande livsstil, chaufförer, kontorsarbetare, programmerare och andra. Läkemedlet Prostamol Uno har ett vegetabiliskt ursprung och är effektiv vasoprotective, anti-inflammatoriska och anti-svullnad medicinering.

Indikationer för början av prostomolbehandling: urinrörelser orsakad av godartad prostatisk hyperplasi, kronisk prostatit och dess symtom. Phytomedication tas en gång om dagen efter måltiden.

Läkemedlet kommer från Tyskland och kommer i kapslar, priserna varierar mellan 800-1000 rubel. På jakt efter ett billigare läkemedel vänder patienter sig till droger av ryskt ursprung eller importerade läkemedel på den vitryska eller ukrainska läkemedelsmarknaden.

Analoger av rysk produktion

Billiga analoger av läkemedelsprostomolen uno från den inhemska tillverkaren är inte sämre än det i kvalitet, fördelaktigt avvikande i pris. Bordet innehåller de bästa ryska läkemedlen för behandling av prostatit.

Ukrainska ersättare

Förteckning över läkemedel som produceras i Ukraina för behandling av prostata sjukdomar, vilket kan hänföras till synonymerna av prostagol.

 1. Garbeol. Kapslar med pumpa fröolja. Avser den farmakologiska gruppen av biogena preparat som används i urologin. Indikation för syftet med remediet är godartad prostatahypertrofi. Det genomsnittliga priset är 175-320 rubel.
 2. Apiprost. Kapslar med fenolisk hydrofob propolis och blomsterpollen. Produkter av biodling i kompositionen av läkemedlet orsakar en membranskyddande, antiinflammatorisk, analgetisk, antioxidant, regenereringsfunktion.

Vitryska generiker

I det fall det inte finns möjlighet att använda prostomol, kommer billiga analoger från vitryska producenter att uppmanas att ersätta denna medicin. Generics kommer effektivt att klara det känsliga problemet med människors hälsa.

Andra utländska analoger

Moderna importerade droger för behandling av prostata sjukdomar är inte alltid dyra. Ersättning för en billig medicinering kan hittas om du noggrant studerar listan nedan. Alla dessa preparat är exakta analoger av prostomol uno och innehåller aktiv substans - serenoidextrakt eller krypande palmer.

 • Permikson. Ursprungsland - Frankrike. Genomsnittspriset är 820-930 rubel.
 • Prostagut. Läkemedlet tillverkas i Tyskland. Genomsnittspriset är 490-820 rubel.
 • Prostaplant. Ursprungsland - Tyskland. Genomsnittspriset är 500-550 rubel.
 • Palprostes. Läkemedlet tillverkas i Tyskland. Genomsnittspriset är 460-690 rubel.

Problem med prostata är ett obehagligt ämne för någon man. Hon kan skaka sitt självförtroende, orsaka mycket olägenheter med sina symtom.

Alla läkemedel från gruppen av tänkta läkemedel rekommenderas att ta lång tid. En kvalificerad urolog måste samordna hela behandlingsprocessen och om nödvändigt föreskriva en repeterande terapi om några månader.