Huvud
Massage

Prickles Prostacore

Prostor är ett läkemedel som används för att behandla prostatakörteln hos en man. Det har ett animaliskt ursprung - det erhålls genom att bearbeta komponenter från nötkreaturs prostata.

Dess användning minskar ödem i prostata, förbättrar funktionen av prostatasekretionsceller och återställandet av skadade blåsväggar.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare utser Prostacor, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER av män som redan har använt Prostakor kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedelsprostacor finns i form av en injektionslösning (5 eller 10 ampuller per förpackning) och lyofilizat (5 eller 10 flaskor per förpackning).

 • 5 mg av prostataxtraktet är en aktiv substans.
 • Ytterligare ingredienser: glycin, för lyofilizat.

Klinisk-farmakologisk grupp: ett preparat av animaliskt ursprung, som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Indikationer för användning

Prostacor används för behandling av kronisk prostatit och för komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Farmakologisk aktivitet

Prostakor är en polypeptidberedning av animaliskt ursprung. Råmaterialet för dess produktion är det renade extraktet av prostata nötkreatur. Läkemedlet normaliserar metaboliska processer i prostatakörteln, bidrar till att organet fungerar väl, vilket ger följande effekter:

 1. Blodcirkulationen normaliseras och risken för utveckling av trombos av småår i prostata minskar.
 2. Stimulerar muskeltonen i blåsan, vilket leder till eliminering av symtom på nedsatt urinering (frekventa önskningar).
 3. Betennandet och ödemet är borta, vilket leder till eliminering av smärta.
 4. Sekretoriska funktionen förbättras, och därmed minskar stagnerande fenomen i körteln.
 5. Förbättrar kvaliteten på prostatajuice genom ökad utsöndring och därmed reproduktiv funktion hos män.

Glycin är ett hjälpämne som är en icke-essentiell aminosyra som har en lugnande effekt och har en positiv effekt på de metaboliska processerna som sker i hjärnan.

Instruktioner för användning

Enligt instruktionerna för användning, proceduren för användning av Prostacor:

 • Utspädning av pulver-lyofilizat i 1 ml lösningsmedel. Rekommenderade lösningsmedel är: vatten d / injektion, saltlösning, novokainlösning (0,25-0,5%). Vid val av lösningsmedel kräver p-poc novokain ett prov för att utesluta en allergisk reaktion.
 • Kontrollera Prostakor-lösningen för frånvaro av mekaniska partiklar, för transparens och för brist på okarakteristisk färg.
 • En uppsättning Prostacore-lösning i en spruta med iakttagande av reglerna för asepsis.
 • Formulering av intramuskulär injektion.

En enstaka dos av 5-10 mg. Administreringen utförs dagligen. Kurs - 10 injektioner. Den upprepade kursen kan utses på 1-6 månader.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

prostakor

Beskrivningen är aktuell på 22/10/2014

 • Latinska namn: Prostacor
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Prostataxtrakt
 • producent: FGUP NPO Microgen, Ryssland

struktur

Lösning för applikationen / m:

 • 5 mg extrakt av prostata - Aktiv substans.
 • 50 mg - maltosmonohydrat;
 • upp till 1 ml - vatten d / in.

Lyofilizat för framställning av / m-lösningen:

 • 5 mg extrakt av prostata - Aktiv substans.

Typ av problem

Läkemedelsprostacor finns i form av en injektionslösning (5 eller 10 ampuller per förpackning) och lyofilizat (5 eller 10 flaskor per förpackning).

Farmakologisk aktivitet

normalisering funktioner av prostata.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Drogen extrakt av prostata av animaliskt ursprung, visas organotropisk aktivitet i förhållande till prostatakörteln (prostata), hjälper minskning av ödem, minskad trombos och leukocytinfiltrering av venoler i prostata, deltar i processen att normalisera sekretoriska funktionen hos cellerna i epitelet, eliminerar känslan av obehag och smärtsamma förnimmelser. I sekretion av acini ökar antalet lecitinkorn, stimulerar tonen i muskelvävnaden i urinblåsan, förhindrar bildandet av trombi, och har också antiaggregant effekt.

Indikationer för användning

 • kronisk prostatit;
 • komplikationer i postoperativ period, efterprostatektomi eller andra kirurgiska ingrepp på prostatakörteln;
 • funktionella störningar i prostata(oftast av åldern).

I komplex terapi:

Kontra

Biverkningar

Sällan kan stavar av prostakor orsaka ett allergiskt svar i form av klåda, hudutslag, anafylaxi, bronkospasm, angioödem.

Prostakoranvisningar för användning (Metod och dosering)

Prostacore, både i form av en injektionslösning och i form av ett pulver (förupplöst) administreras intramuskulärt, i en dos av 5-10 mg en gång om dagen. Behandlingsperioden är 5-10 dagar.

Bruksanvisning Prostakor i form av lyofilizat, rekommenderar användning som lösningsmedel: novokain (0,5% eller 0,25%), vatten d / in. eller 0,9% NaCl-lösning.

Vid behov, efter ett intervall på 1-6 månader, föreskrivs en ytterligare behandlingskurs.

överdos

Vid behandling med Prostakor fanns inga fall av överdosering.

interaktion

Kliniskt signifikant prostacorverkan på andra droger och vice versa avslöjas inte.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Lösningen är från 4 till 8 ° C.

Lyofilizat - från 2 till 10 ° C.

Utgångsdatum

Lösningen är 24 månader gammal.

Lyofilizat - 36 månader.

Särskilda instruktioner

Preparatets ampuller innehåller maltos, vilket i laboratoriedefinitionen kan påverka indikatorerna koncentration av glukos i urin och blod.

analoger

Om det är omöjligt, av vilket skäl som helst, att använda detta läkemedel, utses dess analoger:

Med alkohol

Rekommendera inte att kombinera behandling med intag av alkoholhaltiga drycker.

Recensioner om Prostakor

I medicinsk praxis har preparatet Prostacor använts under lång tid och har visat sig vara ett pålitligt och effektivt läkemedel. Recensioner för Prostacor i ampuller och i ampuller, vid behandling av patologier som anges i indikationerna för dem, är mest positiva och visar positiva resultat av behandlingen. Notera också den praktiska frånvaron av biverkningar och kontraindikationer till dess användning.

Till nackdelarna med terapi ingår några ömhet av injektionerna själva, vilket återspeglas i svaren på Prostakor-injektioner. I detta avseende föredrar vissa patienter tabletterade analoger droger som inte har effekten av injektioner.

Prostakor pris, var att köpa

Priset på injektioner beror på antalet ampuller eller ampuller i förpackningen. När du väljer detta läkemedel måste du betala cirka 250-300 rubel för 10 ampuller Prostacor. Priset på 10 flaskor lyofilizat varierar inom 300 rubel.

Hur man använder och vad som kan ersättas. Prostakt: analoger för det aktiva ämnet och effekten

Inflammation i prostatakörteln hos män är en av de vanligaste problemen i vår tid - det är på grund av en stillasittande livsstil, stillasittande arbete, de hormonella förändringar som sker i kroppen mannen, urinvägsinfektion, låg sexuell aktivitet, och många andra faktorer.

Att behandla denna krämpa används ett antal syntetiska droger, men de är inte i samtliga fall är effektiva, eftersom prostatan - en sjukdom som är baserad i den inflammatoriska processen, med efterföljande möjliga metaplasi (malignitet), och förekomsten av prostatacancer.

Det är därför, i syfte att skydda sig mot denna sjukdom, eller ta bort befintliga kränkningar av morfologi och fysiologi av prostata, är det nödvändigt att använda läkemedel avsedda för ersättningsterapi, men har en naturlig (naturligt) ursprung.

Deras främsta fördel är att de inte bara kan eliminera symptom på sjukdomen, men också för att återställa störda fysiologiska mekanismer för reglering av funktionen hos prostatakörteln, medan framför allt utan att skada andra organ och utan oönskade biverkningar.

En typisk representant för denna farmakologiska grupp är Prostacor, som syntetiserades på basis av ett extrakt erhållet från prostatakörteln av nötkreatur.

Prostacor - ett modernt läkemedel för behandling av prostatit

Trots det faktum att läkemedlet på marknaden visade sig relativt nyligen har effektiviteten redan bekräftats av en betydande bevisbas.

Observera att Prostacor inte är en biologiskt aktiv tillsats, vars resultat motsvarar en placebo, men ett verkligt läkemedel vars aktiva substans identifieras och verkningsmekanismen tydligt framgår.

Prostacor injektion

På grund av detta bestämdes kompatibilitet med andra medel, grundläggande indikationer, kontraindikationer och biverkningar fastställdes. Sålunda är mekanismen för verkan av detta läkemedel realiseras på grund av det faktum att bland det stora antalet biokemiskt aktiva komponenter prostakor det finns särskilda molekyler med en komplex proteinstruktur - de är kallade cytomedines.

Dessa föreningar har reglerande egenskaper, som består i överföring av biokemiska signaler mellan celler utan involvering av cirkulations- och lymfatiska system. Det är tack vare denna funktion att verkningen av cytomediner tillåter oss att återställa de förstörda intercellulära bindningarna som finns mellan prostatacellerna.

Som ett resultat av den komplexa effekten på människokroppen är det möjligt att förhindra för tidig åldrande och återställa normal funktion av varje organcell.

Omedelbart behöver varna frågan om säkerheten för detta läkemedel, eftersom det finns en ganska vanlig stereotyp att alla droger av naturligt ursprung orsakar avstötning och allergier.

Saken är att prostacorpreparatet genomgår teknologisk behandling, bestående av flera steg, vilket garanterar säkerheten vid användningen av denna medicinering.

Indikationer för användning

I de allra flesta fall är Prostacor ordinerat i närvaro av följande patologier:

Du måste göra justeringar för det faktum att läkemedlet val prostakor №1, inte bara i de fall som anges ovan, utan även i många andra situationer, när läkemedlet används i adjuvant terapi (dvs utsedd flera läkemedel vars handlingar kompletterar varandra). Detta tillvägagångssätt är motiverat för de patologier som är förknippade med en överträdelse av prostatan av ett annat ursprung.

Exempel på abnormiteter i prostatens funktion kan fungera som följande villkor:

 1. Organs otillräckliga fysiologiska aktivitet
 2. problem med genomförandet av samlag (inte bara minskningen av erektilfunktionen utan även den för tidiga isoleringen av seminalvätska);
 3. Förekomsten av ödem hos prostata parenkyma
 4. lindring av attacker av smärtssyndrom - effekten av denna åtgärd avlägsnar utmärkt känslan av svår obehag i ljummen;
 5. förbättring av kvalitativa och kvantitativa indikatorer på seminalvätska, vilket är en hemlighet av epitelceller av bihålor;
 6. begränsning av överdriven överbelastning av bihålor;
 7. stasis stasis sekretion i epitelceller av bihålor;
 8. öka intensiteten av bildningen av lecitinkorn, som är nödvändig för bildandet av tillförlitligt immunskydd.

Effekten av läkemedlet

För att sammanställa en mer detaljerad "bild" kommer det att vara nödvändigt att demontera läkemedlets verkningsmekanism på biokemisk nivå:

 1. normalisering av metaboliska processer, vilket möjliggör att lösa många problem - från att förbättra kvaliteten på den seminala vätskan och slutar med att den inflammatoriska processen upphör
 2. förstörelse av patogener, vars vitala aktivitet leder till uppkomsten av en inflammatorisk reaktion i prostatakörteln;
 3. normalisering av blodcirkulationen i prostatakörteln parenchyma, förbättring av hematomcirkulatorisk kanal, en ökning i intensiteten av trofiska processer;
 4. reglering av immunsystemet på lokal nivå (ökande verkan av T-mördare intensitet), förstör därigenom inte bara patogener, utan även av atypiska celler.

Späd läkemedlet, som säljs i form av lyofilizat, bör vara antingen speciellt vatten för injektion eller konventionell saltlösning. På Novocaine rekommenderas Prostacor inte, eftersom denna anestesi kan orsaka en allergisk reaktion.

"Prostacor" - ett läkemedel för behandling av prostata sjukdomar

Sjukdomar i prostata körteln mer och mer täcker den manliga befolkningen i vårt land. Absolut alla problem i prostata kräver snabb behandling. En av de innovativa drogerna för att bekämpa prostatit är Prostacor. För produktion av "Prostakor" används endast naturliga råmaterial. Huvudkomponenten är en produkt av behandling av prostata hos nötkreatur. I dess egenskaper är den så nära som möjligt för vävnaderna i den mänskliga prostata. Det är på grund av detta att läkemedlet har en fördelaktig effekt på prostatakörteln, återställer människans tidigare styrka och hälsa.

Prostakor kan ta bort inflammation, skydda prostata från biverkningar. Vid användning av detta läkemedel i könsorganens könsorgan och små kärl har blodet mindre koagulerbarhet.

Prostakor används ofta som förebyggande medel. Kursen är bara 5-10 dagar, och resultatet tar inte lång tid.

Prostakor: bruksanvisningar

Instruktion för användning av preparatet "Prostacor" innehåller den nödvändiga informationen för korrekt användning av läkemedlet. Endast efter noggrann studie av instruktionerna kan du börja ta medicineringen.

Allmän information om beredningen

 • Läkemedlet är tillgängligt i form av injektioner. Det kan vara antingen pulver för beredning av injektioner, eller "Prostacor" i ampuller med färdig medicin. Förpackningen innehåller 5-10 ampuller för behandlingskursen.
 • Pulver för injektion är tillverkad av råmaterial av animaliskt ursprung genom särskild torkning. Ofta vitt, ibland finns det ett pulver med en gulaktig kant. Genom att köpa produkten kan du se en uppsättning 5 ml ampuller och en speciell spädningslösning. Den beredda injektionen har en galen, gulaktig nyans. Innan du använder den beredda injektionen, se till att det inte finns någon allergi mot läkemedelskomponenterna.
 • "Prostacor" -ampuller - detta är ett färdigt läkemedel för intramuskulär injektion. Dessa är små kottar upp till 1 ml i volym, som innehåller 5 ml aktiv substans. Tillämpningsförloppet för ampuller är 7 dagar. Den dagliga dosen är en enda injektion av två ampuller. Behandlingen genomförs av kurser.
 • Medicinen innehåller ampuller i en kartong, och en kniv används för att öppna ampullerna.
 • Den huvudsakliga effekten av läkemedlet - normaliseringen av prostatakörteln. Det hjälper till att minska svullnad, förhindrar trombos, fungerar som en bedövningsmedel. "Prostakor" bidrar till att minska obehagliga känslor i prostatakörteln, ökar blåsans ton.

Indikation för användning

Stabs "Prostakor" - ett effektivt verktyg för behandling av prostata sjukdomar av någon komplexitet. Enligt instruktionerna för läkemedelsinjektioner föreskrivs "Prostacor" vid följande sjukdomar:

 • Prostatit, som har gått in i kronisk form;
 • Akut form av prostatit;
 • Som underhållsbehandling efter operation i prostatakörteln;
 • I strid med de grundläggande funktionerna i prostata. Detta gäller åldersrelaterade fall
 • Kan användas tillsammans med andra droger för att behandla prostata;
 • Adenom av prostata;
 • Några former av infertilitet.
"Prostakor" kan ordineras för vissa former av infertilitet!

Läkaren föreskriver behandling "Prostakorom" för vissa symtom på sjukdomen:

 • smärta, brännande och smärta vid urinering
 • hyperplasi av prostatan, detekterad av ultraljud;
 • brott mot prostatafunktionen under samlag.

Kontra

Eftersom "Prostakor" - ett läkemedel på de naturliga komponenterna i kontraindikationer, gör det inte. Men en allergisk reaktion är möjlig på grund av intolerans av komponenterna i medicinen. Dessutom kan det finnas en allergi mot novokain, som används för att späda torrt pulver.

Biverkningar

Allergy. Vid den minsta manifestationen av det, sluta ta drogen omedelbart. Symptom på en allergisk reaktion på läkemedlet kan vara klåda, utslag i huden, Quinckes ödem.

"Prostacor" -injektioner: instruktion

Injektioner "prostakor" gjorde vnutrimyshechno.Esli du använder färdiga ampuller, sedan ringa den färdiga produkten tillräckligt för att sprutan och injicera.

Dosen av 5-1 mg en gång om dagen.

Behandlingsförloppet är 10 dagar. Nästa dos av läkemedlet är möjligt under perioden 1 månad till 6 månader. Det beror på effektiviteten av den tidigare behandlingen och sjukdomsfasen.

Eventuell korrigering av doseringen eller omföringen av läkemedlet kan endast göras av en läkare. Självmedicinering i detta fall kan spela ett grymt skämt.

Det fanns inga fall av överdosering.

Preparatets kompatibilitet

Det har kliniskt bevisats att "Prostacor" kan användas med absolut alla andra droger. Men användningen av alkohol i samband med behandling av "Prostakor" är oönskade. Om situationen kräver att du dricker lite alkohol, försök att komma mellan injektionen och libationen ca 1,5 timmar. Nästa injektion kan utföras efter en paus på åtta timmar. Drick extremt låga alkoholdrycker och kom ihåg din hälsa. Om du får ett val av drycker, välj naturlig - vin eller unpasteurized, lev, öl.

Under behandlingen ska "Prostakor" ge upp att dricka alkohol!

Övrig information

 • "Prostakor" innehåller glycin i en liten mängd.
 • Säljs endast på recept.
 • Läkemedlet är lagrat på en sval torr plats, skuggad. För en klar lösning är den ideala temperaturen från 4 till 8 grader. För pulver - från 2 till 20 grader.
 • Hållbarhet för färdiga ampuller är begränsad till 2 år, för pulverformig läkemedel-3 år. Utgångsdatum är endast giltiga om temperaturen upprätthålls under lagring.
Stearinljus

Prostakor: pris

Priset på läkemedlet varierar beroende på frisättningsform: pulver eller färdig lösning. Kostnaden påverkas också av doseringen och antalet ampuller i förpackningen. Apoteksfaktor och extra kostnad, ingen avbokad. I genomsnitt varierar priset på läkemedlet från 333 rubel till 564 rubel. Prostakor produceras av det enda läkemedelsföretaget, så priset beror inte på tillverkaren.

Analoger av läkemedlet kan köpas något billigare.

Analoger av preparatet "Prostacor"

Trots det faktum att Prostakor kan köpas på något apotek eller beställas på Internet, finns det situationer där analogier av ryskt eller främmande ursprung används för att behandla prostata. Tänk på de mest populära av dem.

Analoger av Prostacor

Prostakor (lyofilizat) Betyg: 40

Ryska och utländska ersättare Prostakor

Samprost (flaskor) Betyg: 46

Analog billigare från 39 rubel.

Tillverkare: Samson (Ryssland)
Typ av problem:

 • Injektionsflaskor 5 mg, 10 st. Pris från 324 rubel
Priser för Samprost i onlinepotek
Instruktioner för användning

Prostatilen (rektala suppositorier) Betyg: 34

Analog är billigare från 21 rubel.

Tillverkare: Lekkhim-Kharkov (Ukraina)
Typ av problem:

 • Ljusrektal 30 mg, 5 st. Priset från 342 rubel
Priser för prostatan i onlineapotek
Instruktioner för användning

Афалаза (таблетки для рассааывания) Betyg: 35

Analogen är dyrare från 129 rubel.

Tillverkare: Materia Medica (Ryssland)
Typ av problem:

 • Tab. д / рассас. 100 stycken; Priset från 492 rubel
Priser för Afalaz i onlinepotek
Instruktioner för användning

Prostopin (rektala suppositorier) Betyg: 28

Prostakor - anvisningar för användning, analoger, recensioner och frisättningsformer (injektioner i ampuller för injektion av lyofilizat och lösning) läkemedel för behandling av kronisk prostatit och efter operation på prostatakörteln hos män. struktur

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen prostakor. Kommentarer av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på att använda Prostakor i deras praktik presenteras. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Prostakoranaloger i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av kronisk prostatit och efter operation på prostatakörteln hos män. Preparatets sammansättning.

prostakor - reducerar ödem, leukocytinfiltration och trombos venoler prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar mängden lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregantaktivitet.

struktur

Extrakt av prostata + hjälpämnen.

vittnesbörd

 • kronisk prostatit;
 • komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Blanketter för frisläppande

Lösning för intramuskulär injektion (injektioner i ampuller för injektion).

Lyofilizat för framställning av en lösning för intravenös administrering.

Andra dosformer, det var det piller, kapslar eller ljus, vid tidpunkten för publicering i katalogen existerade inte.

Instruktioner för användning och dosering

Intramuskulärt 5-10 mg en gång om dagen i 5-10 dagar. Om det behövs, upprepa kursen (i 1-6 månader).

Bieffekt

Kontra

 • överkänslighet;
 • barn och ungdomar under 18 år.

Användning hos barn

Kontraindicerat hos barn och ungdomar under 18 år.

Applicering under graviditet och amning

Hos kvinnor används Prostacor inte.

Särskilda instruktioner

Maltos, som ingår i Prostacor-preparatet, kan påverka blodglukos och urinlukosnivåer vid laboratorietestning.

Gemensam användning med alkohol rekommenderas inte.

Droginteraktioner

Kliniskt signifikanta följder av interaktionen mellan Prostacor och andra läkemedel har inte avslöjats.

Analoger av Prostacor

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • prostatilen;
 • Prostatkreatur extrakt koncentrerad vätska;
 • Samprost;
 • Uroprost.

Analoger på den farmakologiska gruppen (medel för att korrigera urodynamik):

 • Avodart;
 • Adenostop;
 • Alfinal;
 • Artezin;
 • Afala;
 • Vitaprost;
 • doxazosin;
 • Zerlon;
 • Zokson;
 • Cardura Neo;
 • rötter;
 • Omnic;
 • Omsulozin;
 • Permikson;
 • prazosin;
 • De kommer prostata;
 • Prostalamin;
 • Prostamol Uno;
 • prostanorm;
 • Prostaplant;
 • prostatilen;
 • Prosterid;
 • Samprost;
 • serpens;
 • Setegis;
 • Speman;
 • tamsulosin;
 • terazosin;
 • Tonokardin;
 • Uroprost;
 • Finasta;
 • finasterid;
 • Fokusin;
 • Haytrin;
 • Cernilton;
 • Cernilton forte.

Instruktioner för användning för injektioner Prostacor

Prostacor används för sitt avsedda syfte att behandla män med prostata problem. Basen för läkemedelspreparatet är animaliskt råmaterial, erhållet genom extraktion av proteinkomponenten i den biologiskt aktiva substansen från nötkreaturens körtel. Drogen verkar på prostatakörteln hos män.

Vad är Prostakor?

De komponenter som har blivit en del av Prostacor har viss likhet med vävnaderna i den mänskliga prostatakörteln. Läkemedlet kan bibehålla normal kroppsfunktion och skydda den mot inflammation och koagulering av blod i små blodkärl i könsorganet. Propenor för injektioner framställs i form av en färdig lösning eller ett pulver för utspädning. Från den senare framställs en flytande beredning med en klar eller något gulaktig färg.

Den beredda lösningen för intramuskulär injektion har samma färg som pulvret efter utspädning. Volymen på en ampull är 1 milliliter. Den innehåller 5 mg aktiv substans som erhållits från nötkreatur. I ett paket kan det finnas 5 eller 10 glasflaskor. I det sålda paketet finns också en speciell enhet för deras öppning. Landets producent av drogen är Ryska federationen. Läkemedlet är dispenserat från apotek enligt receptet.

Komponentkomposition

Den aktiva komponenten i Prostacore är ett extrakt, som erhålls från nötkreaturs prostata. Hjälpkomponenter till den kan användas:

 • novokain
 • Fysiologisk saltlösning
 • Avjoniserat vatten

Novocain lösning används i en koncentration av 0,25-0,5%. Dessutom är maltosmonohydrat närvarande i kompositionen. Preparatets pulverform innehåller också 5 mg av den aktiva ingrediensen och glycin.

Effekten av läkemedlet på kroppen

På grund av intramuskulär injektion av Prostacor går läkemedlet omedelbart in i blodomloppet och strömmar fritt till prostata. På grund av cellulära enzymer upplöses lösningen snabbt i enskilda aminosyror som används av kroppen för normal operation. Drogen har inga kumulativa egenskaper.

Efter inträdet i hankroppen delas Prostacor av interna biokemiska processer som liknar matets nedbrytning. Eftersom läkemedlet inte kan ackumuleras och helt går "till arbete", det finns inget tal om sin externa eliminering, det är fullt vanligt för att möta behoven hos kroppens normala funktion.

Terapeutisk effekt av Prostacor

Läkemedlet har en riktningseffekt. Effekten av dess användning gör det möjligt att undvika allvarliga sjukdomar i prostata och främjar kroppens normala funktion. Under mottagningen är det möjligt att uppnå följande indikatorer:

 1. Förbättrad prostata funktion
 2. Förbättra kvaliteten på sexuellt liv
 3. Eliminering av smärt syndrom
 4. Minskning av svullnad i prostatakörtelns vävnader
 5. Rid av obehag i inguinalzonen
 6. Skydd mot stillastående fenomen av utsöndring av epitelceller
 7. Minskning av koncentrationen av vita blodkroppar
 8. Suppression av vital aktivitet hos patogena mikroorganismer
 9. Förbättrar kvaliteten på halvvätska
 10. Främjar ökad spermaproduktion
 11. Förbättrar spermobilitet
 12. Förhindrar trombbildning
 13. Ökar styrkan och elasticiteten i blodkärlen

Dessutom bidrar Prostacor till att stärka immunförsvaret och förbättra kroppens skyddande egenskaper. Dessutom stärker läkemedlet blåsans väggar och är förebyggande av cystit och uretrit. Avslag på agens verkan eller allergi mot det är praktiskt taget uteslutet på grund av användningen av en särskild teknik för behandling av den aktiva substansen.

Indikationer för användning

I bruksanvisningen anges Prostacor med grundläggande indikationer för användningen. Läkemedlet är utformat endast för män. Det bör startas när:

 • Kronisk prostatit
 • Akut form av prostatit
 • Eventuella komplikationer orsakade av operation på prostata
 • Åldersrelaterade störningar i prostatafunktionen
 • Prostata adenom

Användningen av Prostacore indikeras i vissa former av infertilitet, såväl som i problem med manlig kraft. Intramuskulär injektion av läkemedlet indikeras för att påskynda återhämtnings- och rehabiliteringsprocessen efter operationer på bäckenorganen.

VIKTIGT! Innan du använder Prostacor, kontakta en specialist. Läkemedlet har vissa kontraindikationer. Dessutom kan problem med prostatakörteln förekomma med komplikationer som kräver administrering av mer radikala droger eller en operation.

Hur korrekt applicerar Prostakor?

Den färdiga lösningen kan injiceras intramuskulärt omedelbart med en injektionsspruta. Pulvret ska tidigare spädas ut. En lämplig vätska för dess upplösning kommer att vara nyokain 0,25-0,5% koncentration, färdiglagad apotek saltlösning eller speciellt vatten för injektioner. Vid val av grunden för lösningen bör eventuella allergiska reaktioner beaktas.

Injektioner administreras dagligen för 1-2 ampuller (5-10 mg). Behandlingsförloppet är 5-10 dagar. En lösning injiceras en gång. Upprepa behandlingen kan inte vara tidigare än en månad efter slutet av det förflutna. I genomsnitt rekommenderas den upprepade kursen efter sex månader (beroende på patientens hälsotillstånd). Varaktigheten av behandlingen bestäms av flera faktorer:

 • Komplexiteten i patologiskt fall
 • Funktioner av sjukdomsförloppet
 • Uppnåtts på grundval av kursens terapeutiska effekt

Dosering och behandlingstiden i varje fall väljs individuellt. Överdosering Prostakor har aldrig identifierats. Läkemedlet reagerar inte med andra droger, så det kan användas parallellt med deras intag.

Kontraindikationer och biverkningar

Från användning av Prostacora bör män som har personlig intolerans mot någon del av läkemedlet avstå. Vid utspädning av medlet i form av ett pulver, använd en vätska som inte är känslig för känslighet, även om sådana episoder har inträffat tidigare.

Utseendet på biverkningar från Prostacor beror på förekomst av allergi hos den man som använder den. Det kan förekomma kliande hud, utslag av utslag, liksom angioödem eller bronkospasm.

VIKTIGT! Med gemensam användning av alkohol och Prostacora kan det finnas illamående eller till och med kräkningar.

Samverkan med alkohol

Med någon behandling är alkoholhaltig alkohol inte önskvärd. Därför är det bättre att avstå från alkohol under Prostacor-kursen. Den maximala varaktigheten av ett behandlingsintervall är 10 dagar. Det här är inte för lång tid, så att det inte fanns någon möjlighet att vägra alkohol.

Om du inte kan undvika det, kan du inte gå någonstans mellan att dricka och injicera i minst 1,5 timmar. Preference även i detta fall ges till alkohol med låg alkohol och små doser och har ett naturligt ursprung (till exempel vin eller öl).

analoger

För att ha en liknande åtgärd mot Prostacora på en manlig kropp borde läkemedlet också innehålla ett extrakt av prostata hos nötkreatur. Analoger kan vara:

Dessutom, för att ersätta några av de egenskaper som Prostakor ger till den manliga kroppen, kan läkemedel som används för att behandla prostatakörteln kunna. De är olika i komposition, men de har en liknande arbetsprincip. Det kan vara droppar eller tabletter "Gentos", kapslar "Permixon", kapslar Prostaplant, suppositorier för rektal applikation "Prostopin", tabletter "Cernilton", kapslar "Palprostes".

Staking Prostakor

Prostacora pulver lagras vid en temperatur från 2 till 10 grader. Den färdiga lösningen i ampuller bör hållas vid 4-8 grader av värme. Hållbarhet för lösningen - 2 år, pulver - 3 år.

Prostacore (injektion)

Prostacore är ett läkemedel som syftar till att eliminera problem i samband med prostata sjukdomar. Den är tillgänglig som en lösning för introduktion i muskeln och pulveret för beredning av lösningar. Läkemedlet tillverkas av ett ryskt läkemedelsföretag och har länge använts framgångsrikt inom medicinsk praxis.

Indikationer för användning av läkemedlet

Prostacor pricks ordineras av en läkare som en del av komplex terapi för att bekämpa akut inflammation i prostata och adenom i prostata. Vid monoterapi används medlet:

 • för att bli av med kronisk prostatit;
 • att återställa nedsatt prostatafunktioner som uppträder i ålderdom
 • med uppkomsten av postoperativa komplikationer på prostata.

Drogen verkar bara på prostata och normaliserar sin funktion.

Farmakologisk verkan av läkemedlet

Viktigt! Prostacore har etablerat sig som ett effektivt verktyg för behandling av prostatit.

Foto 1: Många säger att tillsammans med den snabba försvinnandet av obehagliga symptom förbättras kvaliteten på det sexuella livet. Källa: flickr (Andrea).

Ofta föreskriver urologer detta läkemedel i dosering enligt individuella indikationer, eftersom positiv dynamik noteras mycket snabbt.

Läkemedlet är populärt på grund av frånvaron av biverkningar.

Preparatets struktur

Huvuddelen av läkemedlet är ett extrakt av prostata av animaliskt ursprung. Den tillverkas genom att extrahera biologiska ämnen från prostatakörteln av unga tjurkalvar.

Lösningen innehåller en extra ingrediens - maltosmonohydrat och specialvatten.

I pulvret är en ytterligare komponent glycin.

Förpackning av preparatet består av 5 eller 10 flaskor (för pulver) och 5 eller 10 ampuller (för injektioner).

Instruktioner för användning med prostatit

Injektioner av Prostacore ges intramuskulärt med 5-10 dagar, dagligen för 5-10 mg, det vill säga 1 till 2 ampuller en gång om dagen.

Pulvret späds i en vätska för injektioner, en lösning av novokain eller natriumklorid. Administreringen av medicinen kan vara smärtsam.

Längden på kursen beror på komplexiteten hos den inflammatoriska processen, patientens individuella egenskaper.

Om det behövs kan kursen upprepas, intervallet är från 30 dagar till 6 månader. Innan den andra kursen kommer det att bli nödvändigt att genomgå en undersökning och regelbundet ge prostats hemlighet för analys.

Medicinen bidrar till att normalisera sekretoriska funktionen hos celler i prostata vävnader, minska trombos och minska ödem. Under sitt inflytande minskar smärtintensierna eller helt försvinner, urineringsprocessen normaliseras, muskelvävnadens tonus stimuleras.

Kontraindikationer för användning

Viktigt! Läkemedlet kan endast ordineras till vuxna patienter.

Det bör beaktas att individuell känslighet för läkemedelskomponenten kan bli en kontraindikation.

I form av biverkningar från receptionen kan allergiska reaktioner uppstå i form av utslag på huden, klåda, svullnad, bronkospasm.

Foto 2: Under behandlingen bör alkohol helt uteslutas. Brott mot förbudet mot användning av alkohol under behandling leder till att terapi inte ger den önskade effekten. Källa: flickr (Lazaros Papadopoulos).

Prostacoranaloger för behandling av prostatit

Läkemedel som Prostacore innehåller samma aktiva beståndsdel. Dessa läkemedel inkluderar:

 • prostatilen. Producerad i form av injektioner och ljus. Stearinljus innehåller förutom den aktiva ingrediensen, zink och vitamin E. På grund av kompositionen har antiinflammatoriska, antioxidanta och immunostimulerande egenskaper. Indikationer för upptagande inkluderar infertilitet, hemorrojder, sexuella störningar.
 • Samprost. Extrakt av prostata i form av lyofilizat i injektionsflaskor har indikationer som är identiska med Prostacore och samma dos och injektionsväg.
 • Uroprost. Har formen av rektala suppositorier, har en skyddande och antiinflammatorisk effekt. Förutom de viktigaste indikationerna som sammanfaller med Prostakor, används de för att förbättra spermatets kvalitet, för behandling av copulativ dysfunktion.
 • Vitaprost plus. Förutom extraktet av prostata som en aktiv substans innehåller lomefloksatsin, detta antibakteriella medel. På grund av läkemedlets sammansättning används för att behandla akut och kronisk prostatit av infektiös natur.

Även för droger med liknande effekt, men olika kompositioner kan innefatta:

Var uppmärksam! Alla dessa verktyg är baserade på växtbaserade ingredienser och syftar till att återställa funktionen av prostata, borttagande av stagnation i kroppen och obehag i samband med inflammation i prostatan, liksom för att förbättra livskvaliteten för män.

Prostacore: bruksanvisningar, indikationer och kontraindikationer

Prostacor, bruksanvisningen som innehåller den nödvändiga informationen om nödvändig dos och kontraindikationer, ska ordineras av en specialist.

Prostacore är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung. Denna åtgärd är gjord av prostata av nötkreatur: prostata behandlas, vilket resulterar i ett renat extrakt. Extrakt av proteiner främjar stimulering av prostata och blockerar hyperextensionen av sinusväggarna. Prostacoras ampuller riktade till patientens prostatakörtel, eliminera faktorerna för förstöring av detta organ.

Om Prostakor används under en lång tid, förbättrar funktionen av prostatakörteln betydligt genom att alla processer normaliseras. Riskerna för organets eventuella patologier reduceras också flera gånger eller helt försvinner.

Förutom det ovanstående främjar prostacor trombocytaggregation: detta minskar risken för blodproppar i bäckenorganen.

Läkemedlet används ofta vid behandling av olika former av prostatit. Sällan utses Prostakor under postoperativ rehabilitering. Läkemedlet absorberas snabbt av kroppen, vilket bidrar till läkemedlets proteinstruktur. Prostorn utsöndras från kroppen efter upplösningen av de aktiva substanserna utan skador på organen, inklusive njurarna.

Formen och sammansättningen av Prostakor:

 • lyofilisatpulver för beredning av lösningar;
 • färdig lösning för intramuskulär injektion.

Lyofilizatpulver är ett torkat extrakt av svagt gul färg, som späds i en speciell lösning tills den gulaktiga färgen är helt homogen och försvinner. Pulver finns i ampuller med 5 mg, utspädd bör vara 1 ml lösning. Som en lösning, som anges i anteckningen, kan du använda novokain eller saltlösning.

Färdiggjord injektion Prostakor, tillverkad av företaget Microgen, kräver inga speciella åtgärder, omedelbart lämpliga för intramuskulär injektion. Paket säljs för 5 eller 10 ampuller, med klart innehåll som inte har orenheter eller heterogen utfällning.

Prostacor är ett monokomponentläkemedel, som innehåller ett extrakt av prostata av animaliskt ursprung och en speciell extra 0,25% -0,5% lösning av novokain. På apotek hittar du analoga av drogen, som finns tillgängliga i form av suppositorier för rektal administrering.

Effekten av Prostakov vid behandling av prostatit förklaras av följande terapeutiska effekter:

 • prostatavävnad återgår till normal, tecken på inflammation sänker
 • koncentrationen av leukocyter normaliseras;
 • patogener som provocerar prostatit tvättas gradvis ut genom det återställda blodflödet i prostata;
 • försvinner problem i samband med urinering;
 • normalisering av blodflödet, eftersom vävnadsvullnad sjunker;
 • förbättring av blodets reologiska egenskaper
 • signifikant ökning av styrkan hos blodkärlens väggar;
 • tromboser av blodkärl i körteln är mindre troliga;
 • stimulering av tonen i blåsans muskler;
 • förbättring av styrkan;
 • reproduktiv funktion återställs helt.

Prostakor löser framgångsrikt problem som är förknippade med manliga sjukdomar i det genitourära systemet, alltifrån svårigheter som urinerar till prostata adenom.

God tolerans för läkemedlet beror på likheten av proteinkompositionen, men i vissa fall finns det patologiska reaktioner.

Kontraindikationer för användning av Prostacor, som anges i bruksanvisningen, är:

 • alkoholintag vid drogbehandling
 • individuell känslighet för läkemedlets komponenter, vilket resulterar i eventuell illamående eller kräkningar;
 • allergier i form av nässlor, kliande hud eller Quinckes ödem.

Biverkningar av läkemedlet är försumbar, i de flesta fall förknippade med ökad känslighet för animaliska extrakt. Om kur tiden visas allergiska symptom såsom klåda, svullnad, fjällande hud, ett trängande behov av att sluta ta läkemedlet och kontakta din läkare för att korrigera medicinering.

Analoger är preparat, vars huvudsakliga aktiva substans är animaliskt protein. Dessa inkluderar:

Fördelen med den ursprungliga förberedelsen Prostacor är dess tillgänglighet, kostnaden för 300 till 350 rubel per kurs gör den mer tillgänglig än vissa analoger. Till exempel kostar läkemedlet Vitaprost i ljus från 800 rubel per förpackning och i tabletter från 900 rubel.

Preparat-prostatoprotektory, som presenteras på hemmamarknaden, skiljer sig från den ursprungliga mindre biotillgängligheten, låg frekvens av terapeutisk verkan. Sammansättningen av läkemedlen är också olika, kan innehålla olika hjälpämnen som kan orsaka allergisk intolerans.

Prostacore: dosering och applicering

Användning av läkemedlet i tablettform som lämpar sig för män som föredrar att undvika intramuskulära injektioner eller stolpiller. Den terapeutiska effekten efter applicering av tablettformer kan skilja mellan olika intramuskulära injektioner på grund av korrosiva sura miljön i magen som reducerar absorberbarheten för läkemedlet, den biologiska tillgängligheten av den aktiva substansen.

Prostacores dosering för framgångsrik behandling av prostatit av olika former är en tablett, som måste tas två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdoms svårighetsgrad och på karaktären hos den manliga kroppen (förekomsten av andra patologier och immunsystemets allmänna tillstånd). Behandlingstiden med jordgubb kan variera från en och en halv vecka till en och en halv månad.

Profylax av kronisk prostatit utförs en eller två gånger per år (beroende på de tillhörande läkarnas rekommendationer) och varar i trettio dagar.

Injektionslösning för behandling av prostata och andra bäckenorganer ordineras i en dos av 5-10 ml en gång om dagen, upp till tio dagar. Intramuskulär injektion av läkemedlet orsakar allvarlig smärta och obehag, men resorptionen av den injicerade lösningen sker mycket snabbt, utan att knölar eller blåmärken bildas.

Prostakor i tabletter ordineras i följande fall:

 • Hemorrojder av svår form;
 • Skada på ändtarmen, då användningen av suppositorier är omöjlig;
 • Smittsamma hudskador.

Prostacore ska tas efter en måltid, eftersom läkemedlets effektivitet blir den högsta med en minskning av surhetsgraden i magsaften. Produkten tvättas med mycket vatten. Det är extremt viktigt att ta drogen regelbundet, så det är bättre att installera en påminnelse till din telefon. Doseringen av Prostacore är strängt förbjuden.

Kontraindikation mot injektioner är intoleransen hos Novocain, som ingår i läkemedelslösningen av läkemedlet. Allergisk intolerans manifesteras av en omedelbar ökning av hudklåda, utseendet på röda fläckar vid administreringsstället, ökad svaghet, svullnad i halsen i halsen.

Hur man sticker Prostakor: reglerna för utspädning av drogen

Rekommendationer om att sticka Prostacore, har inga specifika egenskaper i jämförelse med andra intramuskulära injektioner. När läkemedlet ordineras intravenöst, ska läkemedlet administreras av en sjuksköterska.

Användningen av läkemedlet i form av ampuller används ofta i inflammatoriska sjukdomar i prostata. Urgency av Prostacore beror på den snabba inledningen av en positiv effekt, lättnad av symptom, ett långvarigt resultat även efter att läkemedlet har dragits tillbaka.

Innan du fortsätter med rätt formulering av intramuskulära injektioner, rekommenderas att titta på träningsvideor, vilket hjälper till att undvika tekniska misstag. Den färdiga lösningen kan injiceras omedelbart efter öppnandet av förpackningen. Pulvret ska först blandas med 1 ml novokain eller saltlösning, skaka noggrant.

Hur korrekt att göra en injektion?

Använd rena engångsnålar och sprutor som kasseras efter varje injektion. Injektionen placeras i gluteusmuskelens övre armkvadrant, i den förmonterade muskulocutana vikten behandlad med alkohol. Nålen injiceras halv längd, i en rörelse utan onödiga punkteringar. Läkemedlet injiceras långsamt för att minska traumatiseringen av omgivande vävnader och öka dess absorption.

Användningen av Prostacor i den postoperativa återhämtningsperioden bör ingå i komplex multidirektionell behandling. Valet av läkemedel och fysioterapiprocedurer i detta fall bestäms av den behandlande läkaren.

Glycin, som ingår i Prostacor, kan orsaka en mängd allergiska reaktioner, skador på kärlens väggar mot bakgrund av individuell intolerans mot läkemedlet. Eventuella allergiska manifestationer, bildandet av hematom och andra specifika symptom kräver att läkemedlet avbryts.

recensioner

På grund av den breda tillämpningen av Prostacor vid urologisk övning är översynen av läkemedlet vanligtvis positivt. Många som använde den för att behandla sjukdomar noterade påförlitligheten och hög effektivitet av läkemedlet.

Den uttalade positiva terapeutiska effekten, frånvaron av biverkningar gör Prostacor till en extremt effektiv och effektiv medicin. Nackdelarna inkluderar smärtsamma injektioner, olika komplikationer som utvecklas när injektionsmetoden inte observeras.

Långvarig förebyggande av exacerbationer gör Prostacor det valfria läkemedlet för män som lider av kronisk prostatit. Komplett smärtlindring vid urinering skiljer Prostakor från andra läkemedel som presenteras i apotekskedjor.

prostakor

Blanketter för frisläppande

Recensioner av läkare om prostacor

Riktigt bra parenteralt läkemedel från prostatakörteln av bullheads. Hjälper patienter med kronisk prostatit, lindrar svullnad i prostata, förbättrar trofiska + kraftfull psykologisk effekt (utsedd inte bara en massa piller, men något annat och "kolyat"!), Bekväm beredningsform (inte spädas).

Drogen fungerar verkligen, men någon kommer att förklara sin verkliga mekanism? Så, för att ha en man som arbetar prostata, måste du använda prostatakörteln hos ett djur (äta som en kock?) Shamanism är direkt någon slags vår upplyst ålder!

Kan utnämnas som urolog i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit.