Huvud
Förebyggande

Prostata bioregulator Prostamine: bruksanvisningar, pris, recensioner, analoger

Dåliga vanor, dålig ekologi, konstant stress orsakar ofta uppkomsten av impotens och kronisk prostatit.

Dessa sjukdomar är ett problem för XXI-talet, vilket bryter mot hela livet för män i åldern 50 år.

Bli av med obehagliga symptom och förbättra ditt välbefinnande hjälper till med att ta mediciner, inklusive prostata bioregulatorn Prostalamin, vars instruktion för användning är grundligt demonterad i det här materialet.

Indikationer för användning

Instruktionen som följer med Prostanamine indikerar följande indikationer för användning:

  • prostata adenomsteg 1 och 2;
  • prostatit i akut eller kronisk form;
  • kränkningar av urinering orsakad av den inflammatoriska processen som uppstår i prostatas vävnader;
  • olika sexuella störningar (försvagning av sexuell lust, tidig utlösning, och så vidare);
  • försvagning av blåsan;
  • Fördröjning i sexuell utveckling hos ungdomar;
  • infertilitet som härrör från en kränkning av testikelns spermatogena funktion
  • period före och efter operation på prostata.

Dessutom är läkemedlet ordinerat för förebyggande ändamål för att förhindra prostatit och styrka i äldre män.

Produktionsform och förpackning

Bioregulator Prostalamin frisätts i form av tabletter belagda med en enteriskt upplöslig beläggning.

Ett förpackning innehåller 40 doser bestående av proteiner och nukleoproteiner. 1 tablett innehåller 0,01 g av den huvudsakliga aktiva substansen, vilket är tillräckligt för att positivt påverka de metaboliska processerna i blåsan och prostatan och uppnå önskad effekt. Det rekommenderas att använda läkemedlet endast efter att ha råd med en läkare.

Sammansättning och farmakologisk verkan

Aktiva substansernas roll i läkemedlets sammansättning utförs av proteiner och nukleoproteiner. Detta komplex av ämnen extraheras från prostatakörteln av nötkreatur. Ytterligare element ingår inte i läkemedlets sammansättning, varför effekten av tablettens verkan är maximal.

Den grundläggande ingrediensen absorberas snabbt i magen i mag-tarmkanalen och börjar påverka organen i det genitourinära systemet inom 10-20 minuter. När det gäller prostatakörteln verkar ämnen selektivt på vävnaderna i detta organ.

Kontinuerlig användning av läkemedlet Prostalamin låter dig normalisera:

  • potens. Läkemedlet eliminerar inflammatoriska processer, och förbättrar också blodcirkulationen i bäckenorganen. Följaktligen är det en förbättring av styrkan;
  • urinering. De aktiva substanserna i kosttillskottet normaliserar blåsans ton. Som ett resultat blir patienten av med att bränna och skära under urinering, liksom från känslan av inte helt tömd blåsan;
  • metaboliska processer inom prostata;
  • kvalitativ sammansättning av spermier. Läkemedlet ökar testosteronhalten i blodet, och påverkar också könkörtlarna och ökar antalet aktiva spermatozoer. Dessutom elimineras prematur utlösning;
  • återställande processer i vävnaderna i prostata.

Regelbunden användning av bioadditiver Prostalamin minskar sannolikheten för att utveckla cancer. Läkemedlet har också en antispasmodisk effekt, så att en man vid tidpunkten för att ta tabletterna försvinner smärta i perinealområdet.

Prostamin: bruksanvisning, pris, recensioner, analoger

Adenom i prostata, prostatit och impotens är problem som nästan alla 50-åriga står inför. För behandling av dessa sjukdomar används läkemedel och biologiskt aktiva tillsatser.

Nyligen har bioregulatorer ofta använts vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. Man tror att sådana droger är mycket effektiva och samtidigt helt säkra.

En av de bästa medicinerna av denna typ är prostalamin. De släpper läkemedlet i form av tabletter. Priserna för varan varierar. Köp prostalamin i apotek i Moskva kan vara för 350-400 rubel. I regionerna överstiger kostnaden för medicinen inte 290-360 rubel.

Farmakologisk verkan av läkemedlet

Vad ingår i prostalamin tabletter? Den aktiva substansen i läkemedlet är ett komplex av nukleoproteiner och proteiner. Det extraheras från prostatakörteln av nötkreatur.

Många undrar om det finns några hjälpkomponenter i Prostalamin - bruksanvisningen säger att hjälpämnena inte ingår i medicinen.

Den aktiva komponenten i prostalamin absorberas snabbt i mag-tarmkanalen och börjar fungera 10-20 minuter efter användning av tabletterna. Det bör noteras att komplexet av nukleoproteiner och proteiner selektivt påverkar prostatakörtelns vävnader.

Med användning av läkemedlet normaliseras prostalamin:

  • Potens. Detta beror på det faktum att läkemedlets aktiva substans återställer blodflödet i bäckens organ och lindrar inflammation i prostata.
  • Kvaliteten på spermierna. Läkemedlet påverkar könkörtlarna och ökar antalet aktiva spermatozoer. Vidare elimineras för tidig utlösning och testosteron i blodet med användning av prostalamin.
  • Urinering. Drogen normaliserar blåsans ton, på grund av vilken behandling med terapeutisk behandling, smärta och utrotning elimineras under urinering.
  • Processen för regenerering av skadad prostatavävnad.
  • Metaboliska processer i vävnaderna i prostata.

Det har också visat sig att när prostalamin används, är risken för att utveckla prostatacancer signifikant minskad.

Dessutom har läkemedlet en antispasmodisk effekt, så när det tas, slutar smärtor i perinealområdet.

Instruktioner för användning

Om prostalamin är förskrivet bör bruksanvisningen studeras. Det är tillrådligt att använda medicinen inte i alla fall. Läkemedlet får användas vid behandling av kronisk och kongestiv prostatit.

Också indikationer för användning är adenom i prostata (grad 1-2) och impotens. Det är också lämpligt att använda drogen för förebyggande ändamål, särskilt för äldre patienter.

Hur använder man medicinen? Instruktionerna säger att tabletterna ska konsumeras 10-15 minuter före måltid. Den dagliga dosen är 2-6 tabletter. Multiplikation av att ta tabletter Prostamin - 2-3 gånger om dagen. Behandlingstiden är 2-6 veckor.

Har läkemedlet kontraindikationer? I instruktionerna för applicering på Prostalamin sägs att läkemedlet är kontraindicerat:

  1. Personer med allergier mot komponenterna i läkemedlet.
  2. Patienter under 12 år.
  3. Patienter som har förkalkning i prostatakörteln.

Har detta läkemedel biverkningar? Som framgår av bruksanvisningen kan Prostalamin orsaka:

  • Hudutslag.
  • Dermatit.
  • Klåda.
  • Angioödem.

Vanligtvis uppkommer biverkningar med en överdosering. Prostamin i tabletter rekommenderas inte att kombinera med andra läkemedel, som inkluderar samma komponenter.

Under medicinsk behandlingstid rekommenderas läkare att hålla sig till kosten och ge upp alkoholhaltiga drycker.

Analoger och recensioner om drogen

Vad sägs om läkemedlet Prostalamin recensioner? Folk pratar om drogen på ett positivt sätt. Köparna säger att bara en vecka efter starten av behandlingen försvann symptomen på prostatit och adenom.

Läkare talar om medicinen är också bra. Urologer säger att prostalamin är helt säkert, så det kan användas även vid behandling av förseningar i sexuell utveckling.

Doktorerna säger också att biostimulatorn minskar prostata. På grund av den komplicerade effekten passerar sjukdomen i genitourinärsystemet snabbt in i remissionsteget.

Vad kan jag använda istället för Prostamin? De bästa analogerna av denna lösning är:

  1. Prostagut (750-900 rubel). Producerad i form av tabletter. Denna biologiskt aktiva additiv har en uttalad antiinflammatorisk, immunmodulerande och anti-androgen effekt. Prostagut är det lämpligt att använda vid behandling av kronisk prostatit och adenom i prostata.
  2. Uroprofit (920-1090 rubel). Detta betyder också biologiskt aktiva tillsatser. Det är tillrådligt att använda medicinen vid behandling av kronisk prostatit och impotens. Oprofit kan också tas för förebyggande ändamål.
  3. Prostor (1200-1320 rubel). Dessa droppar får användas vid behandling av prostatit. Dessutom kan kosttillskott tas för att förhindra prostataadenom. Prostor hjälper till att stoppa symptomen på prostatit, öka styrkan och stärka immuniteten.

Droppar och piller från prostatit är ganska dyra. Med en begränsad budget är det bäst att använda ett innovativt verktyg - den kinesiska urologiska gips ZB Prostatic Navel Plasters. En gips kostar bara 70-100 rubel.

Det är bekvämt att använda och helt säkert. BAA orsakar inte biverkningar, eftersom kompositionen av ZB Prostatic Navel Plasters innehåller exklusiva naturliga ingredienser.

Kinesisk urologisk patch hjälper till att bota kronisk och stillastående prostatit. Även medlet kan användas för att förhindra godartad och malign hyperplasi av prostata.

Internet Första hjälpen Medicinsk portal

Betyg av klagomål

  1. Blodprov1455
  2. graviditet1368
  3. cancer786
  4. urinanalys644
  5. diabetes590
  6. Levern533
  7. järn529
  8. gastrit481
  9. kortisol474
  10. Sockersjuka socker446
  11. psykiater445
  12. tumör432
  13. ferritin418
  14. allergi403
  15. Blodsocker395
  16. oroa388
  17. hudutslag387
  18. onkologi379
  19. hepatit364
  20. slem350

Klassificering av läkemedel

  1. paracetamol382
  2. eutiroks202
  3. L-Thyroxine186
  4. Duphaston176
  5. progesteron168
  6. Motilium162
  7. Glukos-E160
  8. glukos160
  9. L-Wen155
  10. glycin150
  11. koffein150
  12. adrenalin148
  13. Pantogamum147
  14. Reglan143
  15. ceftriaxon142
  16. mezaton139
  17. dopamin137
  18. meksidol136
  19. Natriumkoffein-bensoat135
  20. Natriumbensoat135

Prostakalm

Hittade (3 inlägg)

. läkaren. Smet från IF analyserades. Resultatet är negativt för gonorré. Läkaren föreskrev behandling för 3 injektioner av kirin, 6 droppar metrogil, läkemedel prostakalm 2 tabletter per dag i 15 dagar och läkemedlet Naxojin 2 tabletter 2 gånger om dagen. När allt jag har druckit och. öppen

. med mat (1 månad), 2) Serrata 1 t * 2 gånger efter måltiden (1 månad), 3) Omnik 1 keps på morgonen efter att ha ätit (1 månad), 4) Prostakalm 1 kapsel * 2 gånger efter en måltid (1 månad), 5) Dicloberl 1 ljus på morgonen (10 dagar), 6) Prostatilen 1 ljus på natten (10 dagar). Det finns ingen STD.. öppen

. Urologen diagnostiserad: kronisk prostatit. Nu går jag igenom behandlingen: fysioterapi och medicin: Tsikloferon; Tre lycka Prostakalm; Azitrovid; Tsiskan; Prostatilen. Hustrun genomgår också behandling för klamydia. För hela behandlingskursen rekommenderas. öppen

Prostalamin: applikationsfunktioner

Med prostatit används läkemedel i prostatoprotektorgruppen i stor utsträckning. Dessa läkemedel skyddar kroppen från negativa effekter, normaliserar trofiska och har anti-androgen aktivitet. En av de mest populära drogerna i denna grupp är Prostalamin.

Allmän information om beredningen

Prostamin är ett biologiskt aktivt läkemedel som tillverkas på basis av ett specifikt protein som produceras genom att bearbeta prostatakörteln hos unga tjurkalvar. Läkemedlet används i terapi av prostatit av vilken typ som helst och tillhör gruppen prostatoprotektorer. Prostalamin hjälper till att normalisera organets funktionalitet genom att penetrera direkt i prostatakörtlarna.

Det används både för behandling av akut prostatit och för förebyggande av exacerbationer vid kronisk trög inflammatorisk process. Som förebyggande åtgärd är det ofta förskrivet till äldre män för att undvika utveckling av adenom.

Läkemedlet är tillgängligt i tabletter. Varje förpackning innehåller 40 tabletter.

Ansökan vid behandling av prostatit

Prostalamin, instruktionen som innehåller en fullständig förteckning över indikationer, har framgångsrikt använts vid behandling av prostatit, både bakteriell och icke-infektiös. I det första fallet är läkemedlets effektivitet på grund av stödet till prostatafunktionaliteten och förbättringen av lokala metaboliska processer, så att kroppen snabbt återställs efter lindring av exacerbationen. I det andra fallet används läkemedlet för att normalisera prostatakörtelns trofemi, normalisera urinering och minska frekvensen av exacerbation.

  • förbättra återhämtningen av inflammationsberoende vävnader;
  • Reduktion av smärt syndrom på grund av normalisering av trofiska organet;
  • reduktion av svullnad i prostata;
  • normalisering av genitourinary systemet;
  • förbättring av erektion.

Prostalamin används för både infektiös och stillastående prostatit

Läkemedlet har en komplicerad effekt på prostatakörteln. Med prostatit är det ofta en försämring av erektionen på grund av cirkulationsstörningar. När man tar prostalamin märker man en förbättring av sexuell funktion, vilket beror på normalisering av metaboliska processer i bäckenorganen.

Med akut infektiös prostatit används prostalamin omedelbart efter antibiotikabehandlingen. Vid kronisk icke-infektiös inflammation bör läkemedlet tas flera gånger om året för att bibehålla organets funktionalitet och minimera frekvensen av exacerbationer.

Läkemedlet har en immunostimulerande effekt, så det används framgångsrikt för att minska frekvensen av återfall av inflammatorisk process.

Hur tar man medicin?

När du börjar behandling med Prostalamin, kommer bruksanvisningen att svara på alla frågor av intresse. Läkemedlet tas en halvtimme före måltid 2-3 gånger om dagen för akut inflammation. Behandlingsförloppet varar i två veckor.

Med en kronisk prostatit för förebyggande av exacerbationer bör läkemedlet tas en tablett varje dag i en månad. Den upprepade tiden att ta drogen är möjlig efter 2-3 månader.

Vid akut inflammation kan dosen fördubblas för att påskynda avlägsnandet av inflammation. Läkemedlet samverkar effektivt med antibiotika och ökar mottagligheten av prostatavävnad till de aktiva substanserna i antibakteriella läkemedel.

Applikationsfunktioner

Läkemedlet är en biologiskt aktiv substans - ett naturligt djurprotein. Det absorberas fullt av kroppen, biotillgängligheten är nästan 100%. Det finns inga kontraindikationer för att ta medicinen, förutom i fall av individuell intolerans eller överkänslighet.

Biverkningar av behandling med Prostamin noteras endast i händelse av överkänslighet. Detta uppenbaras av en allergisk reaktion - nässlor, singelutbrott, ödem och hyperemi i epidermis, klåda. Särskild terapi är inte nödvändig, symtomen går bort efter att läkemedlet har avbrutits.

I sällsynta fall rapporterar patienterna en störning av mag-tarmkanalen under de första dagarna efter att läkemedlet startat. Denna bieffekt uppträder som kroppen blir van vid den aktiva substansen i läkemedlet.

Kostnad och analogi

Läkemedlet distribueras i många apotekskedjor och distribueras utan recept. Priset på förpackningstabell varierar mellan 300 och 400 rubel. Kompletta analoger av prostalamin är preparat Nutrimaks, Prostavit.

Prostavit är identiskt med Prosthalamin både i komposition och i handling

Läkemedel liknande i farmakologisk verkan, men olika i kompositionen - detta är Vitaprost, Sitoprostat. Dessa läkemedel används också vid behandling av inflammation i prostata och kan användas för att ersätta prostalamin när en allergisk reaktion uppträder.

Patientrecensioner

Läkemedlet ordineras ofta av urologer för behandling och förebyggande av inflammation i prostata. Läkemedlet Prostalamin förtjänade patientrecensioner, mestadels positiva. Läkemedlet är valt för den uttryckta terapeutiska effekten, god tolerans och överkomlig kostnad. Trots det går även recensioner av missnöjda patienter igenom.

"Jag förstod helt enkelt inte läkemedlet Prostanamine. Läkaren utses för att förebygga exacerbationer, de som hände var sjätte månad, och fortsätter att ske igen. Av plusserna kommer jag att notera ett bra inflytande på styrkan, från minuserna - bristen på terapeutisk effekt. "

"Jag dricker medicinen två eller tre gånger om året. Jag är inte säker på effektiviteten, jag dricker snarare för självförtroende. Det finns inga negativa sidoreaktioner i kroppen, magen skadar inte i receptionen - det är redan bra. Till skillnad från andra droger överförs Prostamin bra, så jag fortsätter att dricka det och hoppas på ett mirakel. "

"Adenom i prostatakörteln behandlas inte med piller - urologen berättade för mig. Jag trodde honom och gick för att köpa Prostalamin, bara av intresse. Efter behandlingens gång kan jag notera förbättring av välbefinnande, minskning av frekvensen av uppmaning att urinera och lindra urinering. Läkemedlet kan inte bota adenomen, men symptomen tas bort, så jag rekommenderar det till alla. "

"Med prostatit räddas jag bara av Prostalamin. Jag dricker och förvärrar, tillsammans med antibiotika, och för att förhindra exacerbationer, vilket allt händer med en avundsvärd regelbundenhet. Läkemedlet hjälper verkligen, jag mår bättre, kraften har återvänt till mig igen. Av minuserna - det är svårt att hitta små städer i apotek. "

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

  • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
  • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
  • gå till operation och glöm sexlivet...

Tabletter "Prostalamin" - ett effektivt botemedel mot prostatit

Prostatakörteln kan kallas den andra människans hjärta, men tyvärr, till skillnad från huvuddelen av de senaste åren är det alltmer vacklande, och att män har en helt olika åldersgrupper och tvingar representanter för en stark hälften av befolkningen tänka på sin hälsa. Han visade sig vara utmärkt i kampen mot prostatit, som det visat sig, visar omdömen från nöjda patienter och röster yttranden urologer drug "Prostalamin" som vi beskriver nu.

Prostamin, indikationer för användning

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Prostalamin utses av en urolog.

De viktigaste indikationerna för läkemedlets recept (applicering) är:

  1. Prostatit (alla former av sjukdomen).
  2. BPH (adenom av prostata, som sjukdomen kallas hos folket), är lämplig för behandling av stadium I och II adenom.
  3. Profylax av inflammation i prostatakörteln för medelålders män (från 35 till 50 år).
  4. Störning (fel) hos det manliga reproduktionssystemet.
  5. Sexuell dysfunktion.
  6. Smärta vid urinering.
  7. Förläsande process av urinering.
  8. Rehabilitering efter operation på genitourinary system eller könsorgan.
  9. Fördröjningar i puberteten (för tonåringar).

Prostalamin rekommenderas av urologer till män, vanligtvis i kombination med andra läkemedel.

Beroende på diagnosen kan detta läkemedel användas i kombination med testalamin, vasalamin och några andra läkemedel.

Prescribe medicinen själv, hitta några avvikelser i det sexuella systemet, är strängt förbjudet!

Läkare rekommenderar vid första tecken på sjukdom att söka hjälp vid fastställande av en diagnos till en specialist. Han kommer att utföra en kompetent undersökning, utifrån resultaten av patientens test, välja rätt kurs och behandlingsschema för sjukdomen, föreskriva effektiva läkemedel för användning.

Prostalamin är inte det huvudsakliga läkemedlet i behandling, det är ett hjälpmedel.

Form frisättning, läkemedlets utseende

Prosthalamin är i form av frisättning endast i form av tabletter, vilka är täckta med en snabbt lösande färglös beläggning.

Tabletens huvudkomponent är ett komplex av nukleoproteiner och proteiner av animaliskt ursprung.

Läkemedlets förpackning kan bestå av:

  • 20 tabletter, en blister
  • 40 tabletter, två blåsor.

Funktioner av drogen

Instruktionen för preparatet indikerar att den aktiva substansen i prostalamin är cytamin (ett komplex av nukleoproteiner och proteiner av animaliskt ursprung).

Dessa substanser har en fördelaktig effekt, de kan normalisera, så att säga, på cellulär nivå, metaboliska processer i den manliga kroppen, i prostatakörteln.

Ytterligare (extra) ämnen i preparatet är mikroelement, mineraler, vitaminer, bland dem: Fe, Ca, Zn, P, olika grupper av vitaminer.

Prostalamin är en naturlig produkt, innehåller inte smaker, olika typer av färgämnen och konserveringsmedel.

Huvudämnet, citamin, baserat på vilket p-piller är byggt, utvecklades av specialister av honung. Ordförande i den ryska militärmedicinska akademin tillsammans med den berömda läkaren, forskare, vetenskapsläkare, professor i det världsberömda institutet för biologisk regulering och gerontologi.

Forskning från experter har visat att prostalamin har en effektiv effekt på en människas genitourinary system, på hela organismen av en stark hälft av mänskligheten.

I synnerhet kan tagande av tabletter av nämnda läkemedel leda till:

  • till en allvarlig minskning av smärtssyndromet, smärtsamma förnimmelser;
  • att återställa i sin storlek prostatakörteln, för att normalisera dess konsistens;
  • till återställandet av blåsan;
  • för att förbättra erektionen
  • att öka läkemedelsbehandling av prostatit av olika former och prostata adenom;
  • att förlänga samlaget.

Metoder för att ta prostalamin

Om urologen inte har föreskrivit en annan dos och administreringssätt, ska prostalinamin tas enligt instruktionerna enligt följande:

  • behandlingsförlopp 10-14 dagar;
  • konsumera tabletter endast före måltid, 15-20 minuter före måltiderna
  • Ta 1 eller 2 tabletter (anvisar en läkare) 2 eller 3 gånger om dagen (indikerar urologen).

Dosen av att ta tabletter är inte mer än 9 stycken per 24 timmar. Läkemedlet är kompatibelt med alla livsmedel och andra mediciner.

Biverkningar i samband med konsumtion av prostalamin är inte identifierade. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet till personer som har en individuell intolerans (allergi) mot komponenterna i läkemedlet, såväl som barn och kvinnor. Använd inte läkemedlet efter utgångsdatum. och det är exakt 3 år sedan tillverkningen av tabletter.

Läkare och friska patienter om tabletter

När det gäller prostalamin har patienter och urologer liknande svar.

Effekten av virkningen av tabletter, som recensioner av nöjda patienter säger, kan noteras efter 3-4 dagar efter att läkemedlet tagits. Det finns en förbättring av hälsotillståndet, det finns märkbara symtom på prostatit, försvinner i de flesta fall obehagliga känslor vid urinering, återställs frekvensen av resor till toaletten.

Läkare notera (du kan hitta recensioner på Internet) sedan början av mottagandet Prostalamina, mer än 85% av patienterna återvinna funktion reproduktiva systemet fungerar, kommer normal prostata konsistens och dess storlek tillbaka till det normala, förbättrade erektioner.

Droganaloger

För analogerna av prostalamin refererar specialisterna till alla läkemedel som tillhör samma farmakologiska grupp och har samma indikationer som nämnda medel.

De vanligaste bland sådana läkemedel är:

  • Vitaprost (utsedd av en urolog (proktolog) i akut form, liksom en kronisk form av prostatit);
  • Nolitsin (utsedd som urolog för behandling av prostatit av olika former, cystit, pyelit, andra urologiska sjukdomar);
  • Sitoprostat (rekommenderas som ett kosttillskott för prostatacenom, prostatit, åldersrelaterade förändringar i prostatakörteln hos män);
  • Adenoprostal (behandlar inflammation i det genitourinära systemet, används vid behandling av prostata adenom);
  • Urosept (föreskrivet för behandling av inflammatoriska och infektiösa processer i mänens urogenitala system);
  • Apiprost (behandling av prostatit av alla former).

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

  • Lågt självkänsla
  • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
  • Sjukdom i prostata
  • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Instruktioner för användning Prostalamin, priser och recensioner om drogen

Författare: Elena Polyakova, läkare-terapeut

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(8 röster, genomsnitt: 3,5 av 5)

Impotens och kronisk prostatit - det här är något som ofta är män som fyllt 40-50 år. Patologiska förändringar i prostatakörteln hos äldre män har blivit en plåga av det 21: a århundradet på grund av dålig ekologi, stressiga arbetsförhållanden och ohälsosam livsstil.

Drogbehandling av sexuell impotens förvärrar ibland en mans tillstånd på grund av kemisk toxicitet hos droger eller biverkningar som de orsakar. Som ett alternativ till sådana droger har läkemedelsindustrin producerat det biologiskt aktiva komplexet Prostalamin, vilket verkar på prostatavävnaden som en biostimulator.

Instruktion för användning av prostalamin, pris och recensioner om det - om allt detta i ordning i den här artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Prostamin är ett biologiskt aktivt kosttillskott, skapat som en extra behandling för sjukdomar i det genitourära systemet och stimulering av männs sexuella funktion. Den aktiva substansen i läkemedlet är nukleoproteiner och proteiner isolerade från prostata hos tjurar. Prostalamins proteinkomplex verkar selektivt på prostataceller och reglerar ämnesomsättningen i dem. Prostanamin produceras i tabletter med en aktiv substanskoncentration på 0,01 g. En förpackning innehåller 40 tabletter.

Enligt instruktionerna vid tidpunkten för behandlingen, påverkar prostalamin en mans kropp enligt följande:

  • Minskar inflammation i vävnaderna i prostatakörteln - minskar inflammatorisk puffiness och utsöndring.
  • Eliminerar smärt syndrom.
  • Normaliserar ämnesomsättningen i vävnaderna i prostata.
  • Förbättrar blodcirkulationen i körteln.
  • Stimulerar regenerering av vävnader.
  • Förhindrar och stoppar tillväxten av tumörceller i vävnaderna i prostatakörteln.
  • Hjälper till att återställa prostatafunktionerna.
  • Stimulerar sexuell funktion - ökar libido, förbättrar erektion, ökar längden på samlag.
  • Det normaliserar köns körtelns spermatogena funktion och förbättrar spermatets kvalitet.
  • Förbättrar blåsans ton och normaliserar urinering.

Angivanden för antagning

Eventuellt läkemedel, även tillverkade av de mest naturliga ingredienserna, ska endast ordineras av en läkare.

Prostalamin tas av instruktioner som ett terapeutiskt kosttillskott i följande fall:

  • Akut och kronisk prostatit.
  • Prostata adenom 1 och 2 steg.
  • Brott mot urinering mot bakgrund av inflammatoriska processer i prostata.
  • Försvagning av blåsans ton.
  • Sexuella störningar - försämring av erektion, tidig utlösning, kort samlag, försvagning av libido.
  • Infertilitet på grund av försämrad spermatogen funktion av testiklarna och dålig kvalitet hos spermier.
  • Pre- och postoperativ period med kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.
  • Fördröjd sexuell utveckling hos pojkar
  • Profylax av prostatit och störningar i potens hos äldre män.

Särskilt användbar är användningen av prostalamin för män som har fyllt 40-50 år. Med drogen kan de förhindra utveckling av prostatit och uppkomsten av sexuella dysfunktioner. På de fördelaktiga effekterna på äldre människors kropp säger deras många recensioner.

Applikation och analoger

Enligt instruktionerna tas Prostalamin in i 10-15 minuter före måltid 1-3 tablett 2-3 gånger om dagen, tvättas med vatten och tuggas inte. Behandlingstiden är 10-15 dagar. Vid behov kan behandlingstiden upprepas efter 3-6 månader. Kontraindikationer att använda enligt instruktionerna Prostalamin har inte, förutom överkänslighet mot läkemedlets komponenter, men det är inte rekommenderat att börja ta det utan att ha råd med en läkare. Prostalamin kombineras väl i komplex terapi med andra proteinbioregulatorer - vasalamin, renisamin, testamin.

De mest kända analogerna av Prostalamin inkluderar:

  1. Testalamin.
  2. Kommer sätta det.
  3. Tadimaks.
  4. Nutrimaks.
  5. Milo-11.
  6. Indigalplyus.
  7. Spermatrend.
  8. Artum.
  9. Likoprofit.

Dessa läkemedel hör också till gruppen av biologiskt aktiva tillsatser, som selektivt verkar på prostatavävnad, som biostimulerande medel. Mekanismen för deras handling liknar Prostalamin, deras pris är också ungefär lika stort.

kostnaden för

Prostamin säljs i nätverket av ryska apotek. Du kan köpa det genom att beställa i onlinepotek. Priset på drogen kommer inte att vara mycket annorlunda. Kostnaden för leverans kommer att läggas till dess kostnad. Priset på prostalamin i apotek i Ryssland varierar mellan 280-350 rubel.

Innan du dricker något läkemedel måste du genomgå ett test, kanske är problemet inte så allvarligt och det krävs inte medicin, eller du behöver en helt annan behandling.

Tabell 1. Genomsnittspriset för prostalamin i apotek i ryska städer

Prostalamin: egenskaper och regler för antagning för prostatit

Förändringar i livsstil och miljöförstöring har lett till det faktum att män idag för några år sedan är benägna att få prostatakörtlar. Läkemedlets kemiska toxicitet påverkar ofta tillståndet hos en försvagad organism eller äldre person på ett negativt sätt. Därför har speciella biologiskt aktiva komplex utvecklats för behandling av prostatit. En av dem är Prostalamin, den instruktion som kommer att ges nedan. Basen för produkten är naturliga ingredienser, varför riskerna för biverkningar från användningen är signifikant lägre än i ett antal andra tillvägagångssätt.

Innehållet i artikeln

Indikationer för användning av prostalamin

Prostamin är inte ett läkemedel, utan ett biologiskt näringstillskott. Trots detta är han ordinerad endast av en läkare. Detta tar hänsyn till patientens ålder, kroppens reaktivitet och vilka åtgärder som ska vidtas för att behandla sjukdomen han tar vid en given tidpunkt.

Mottagning av läkemedlet är lämpligt för sådana förhållanden:

  • Prostatit i akut och kronisk form.
  • De initiala stadierna av prostata adenom.
  • Inflammatoriska processer i körteln, vilket leder till problem med urinering.
  • Blåsans reducerade ton.
  • Olika sexuella störningar är inte psykologiska. Mottagning av Prostalaminum kan hjälpa till med för tidig utlösning, svaghet i erektion, försvagning av sexuell lust.
  • Infertilitet, framkallad av en minskning av kvaliteten på den seminala vätskan och en kränkning av testes funktion till dess syntes.
  • Förberedelse för operation på prostata, återhämtningsperiod efter det.
  • I vissa fall och strikt enligt doktors recept visas produkten till pojkar med tecken på fördröjd sexuell utveckling. Den används också som profylaktisk för risken för impotens och prostatit hos äldre.

Observationer av läkare och recensioner av prostalaminpatienter indikerar dess högsta effektivitet i kombination med droger och andra kosttillskott. I synnerhet på den uttryckta positiva reaktionen hos en organism är det möjligt att räkna, kombinera en produkt med testalaminum eller vasalaminom.

Läkemedlets verkningsmekanism och dess effekter

Bioadditiv utvecklades för att eliminera störningar i genitourinary sfären hos män och återställa prostatafunktionaliteten. De aktiva substanserna är proteiner och nukleoproteiner, som frigörs från prostatakörteln hos tjurar. Produkten har en selektiv effekt på celler i körtelvävnad, bidrar till normalisering av metaboliska processer i dem. Komponenterna av läkemedlet absorberas av matsmältningsorganens slemhinnor och börjar fungera inom 15-20 minuter efter att patientens kropp har gått in.

Regelbundet applicering av prostalamin eller dess analoger kan du förlita dig på sådana resultat:

  1. Intensiteten av den inflammatoriska processen i prostata vävnader minskar, svullnaden i körteln elimineras, utsöndringen och dess utflöde normaliseras.
  2. Passar ömhet och andra obekväma känslor.
  3. I vävnaderna normaliseras metabolismen, blodcirkulationen förbättras.
  4. Celler och deras kolonier börjar aktivt återhämta sig, vilket leder till regenerering av de drabbade delarna av organet.
  5. Undertryckande processer som kan leda till tumörbildning.
  6. Det finns en återställning av prostatakörteln.
  7. Sexuella och reproduktiva funktioner återställs. Libido ökar, varaktigheten av samlag ökar, kvaliteten på spermier förbättras.
  8. Blåsans ton återkommer normalt, så problem med urinering försvinner.

Patienterna, som helt klart följer instruktionerna för att ta Prostalamin, är mest positiva. De noterar muffling av symptom inom några dagar efter starten av komplex terapi och en markant förbättring av livskvaliteten under en komplett kurs.

Rekommendationer för medicinering

Instruktion för användning av Prostalamin är mycket enkel, men den innehåller flera nyanser. Om läkaren inte har utvecklat någon individuell behandlingsplan, tas produkten inom 10-15 dagar. Efter 3-6 månader kan du upprepa tillvägagångssättet i närvaro av indikationer. Tillträde av produkten utförs 10-15 minuter före måltid, medan läkemedlet tvättas med vatten och inte tuggas. Beroende på indikationerna och de önskade resultaten rekommenderas att du dricker 1-3 tabletter 2-3 gånger per dag, medan det maximala antalet produkter inom 24 timmar inte får överstiga 9 stycken.

Prostalamin är kompatibelt med alla läkemedel och har ingen effekt på deras effekt. Det enda undantaget är produkter med liknande sammansättning. Kombinationen av sådana produkter kan orsaka överdosering, så att endast läkaren gör alla utnämningar. Läkemedlet kombineras perfekt med olika livsmedel, så kursen eller förebyggande behandling kräver inte att man ändrar den vanliga kosten.

Kontraindikationer för produktintag och eventuella biverkningar

Även biologiskt aktiva produkter som tillverkas på grundval av naturliga komponenter kan väcka negativa konsekvenser i kroppen om de tas oavsiktligt eller mot bakgrund av kontraindikationer. Prostamin får inte användas för behandling eller profylax om det finns en allergi mot ingredienserna. Vid 12 års ålder används produkten inte, undantag kan vara patologiska situationer som är extremt sällsynta i barndomen.

Patienter som inte bara lider av inflammation i prostatakörteln, utan även närvaron av stenar i kanalen, är bättre att välja en annan typ av riktade terapi.

När det gäller biverkningar är de mycket sällsynta när de tar prostalamin. Vanligtvis behandlas allt med en vanlig allergisk reaktion i form av utslag, kliande hud, svullnad i vävnaderna. Om doseringen av produkten inte observeras ökar risken för sådana fenomen dramatiskt.

Populära kosttillskott av liknande verkan

Patienter och läkare svarar bara på Prostalamin på ett positivt sätt. Män som lider av obehagliga symptom noterar en markant förbättring i sitt tillstånd efter en vecka med kontinuerlig behandling. Om det av någon anledning inte är möjligt att tilldela detta läkemedel specifikt till en patient, rekommenderar experter att uppmärksamma sina analoger.

Beskrivning av det biologiskt aktiva tillsatsen "Prostalamin"

En ganska stor andel män, vars ålder överstiger 35-40 år, möter förändringar och sjukdomar i prostatakörteln.

Eftersom eventuella avvikelser i prostatens funktion kan leda till allvarliga konsekvenser kan de inte ignoreras och det är nödvändigt att starta behandlingen så snart som möjligt.

Prostamin - ett läkemedel som är utformat för att behandla problem med erektil och prostata sjukdomar.

Du kan ta medicinen utan att först rådfråga en läkare om du inte har risk för allergier och patienten vet deras kontraindikationer.

Agenten tillhör klassen av biologiskt aktiva tillsatser, som bestämmer dess säkerhet.

Instruktioner för användning

Indikationer för användning

Detta aktiva biologiska tillskott tas med strikt beskrivna diagnoser för att inte orsaka onödiga komplikationer och problem:

  • Prostatit akut och kronisk typ.
  • Adenom av prostata i de två första etapperna.
  • Problem med tömningen av blåsan på grund av manifestationen av inflammatoriska processer.
  • Problem med blåsans ton, inklusive svaghet.
  • Omöjligheten av en lång sexuell handling.
  • Otillräcklig mängd frö.
  • Problem med erektil funktion.
  • Brist på sexuell lust.
  • Låg kvalitet av spermier och liten spermobilitet.
  • Förlängd infertilitet mot en bakgrund av testiklarnas otillräckliga funktion.
  • Förebyggande av inflammatoriska processer före och efter operation.
  • Problem med sexuell utveckling ungdomar av ungdomar.
  • Profylaktisk mottagning för att förhindra utveckling av prostatit vid vuxen ålder och senil ålder.

Video: "Symptom på prostata adenom"

Utformningsform och sammansättning

Prostamin frisätts i form av tabletter. Förpackningen innehåller 40 doser. Preparatet innehåller två aktiva substanser: proteiner och nukleoproteiner. De är sätt att positivt påverka de metaboliska processerna i prostata och urinblåsan. Det finns en förbättring av körtelns tillstånd. I en dos är 0,01 g av huvudämnet.

Metod för applicering

För att läkemedlet ska visa verklig effektivitet ska den tillämpas enligt ett exakt definierat system:

  • 1-2 tabletter två gånger om dagen, om problemet är i första skedet och ännu inte har visat sig med en särskilt allvarlig sida;
  • 2-3 tabletter tre gånger om dagen, då sjukdomen redan är uppenbar och kännetecknas av uthållighet;
  • dosen tas 15 minuter före huvudmåltiden, dricker drogen med 100 ml rent vatten;
  • Behandlingsförloppet är 10 dagar vid sjukdomens första steg;
  • Med en komplicerad och permanent form av sjukdomen är behandlingstiden 15 dagar.

Interaktion med andra droger

Prostalamin utövar inte en depressiv effekt på andra ämnen, vilket gör att du kan kombinera den med andra droger. Om ett läkemedel med liknande sammansättning tas, ökar risken för allergisk reaktion.

Biverkningar

Kontraindikationer att använda

Bland de viktigaste kontraindikationerna för användning av prostalamin är följande:

  • en allergisk reaktion på någon av komponenterna i formuleringen;
  • individuell intolerans i samband med överkänslighet
  • urolithiasis i vilken form som helst;
  • en historia av myokardinfarkt;
  • allvarliga skador på njurarna och leveren.

Prostamin kan användas från majoritetsåldern, om det finns riktiga indikationer. Om du har hjärtproblem bör du gå igenom en ytterligare undersökning för att se om läkemedlet kan påverka systemet på grund av förbättringen av sexuell funktion.

Video: "Huvud tecken på prostatit"

Ansökan under graviditet

En man kan fritt ta ett läkemedel om hans partner har något av villkoren för graviditet. Aktiva ämnen tränger inte in i blodet och kroppen hos en kvinna när de kommer in i vagina genom spermier. Under laktationsperioden kan patienter också fortsätta behandlingen och leva ett fullständigt sexuellt liv med sin partner.

Villkor för lagring

Prostamin förvaras vid rumstemperatur under normala fuktighetsförhållanden. Detta är nödvändigt för att bevara alla aktiva egenskaper hos läkemedlet. Förvara inte tabletterna i uppackad form separat från blisteren. Den maximala hållbarheten för Prostalamin är 36 månader. Efter slutet av den rekommenderade hållbarheten är läkemedlet förbjudet att förhindra ökningen av eventuella biverkningar och förgiftning.

Priset på drogen

Prostamin säljs till en genomsnittlig kostnad i Ryska federationen av 350 rubel. I Moskva kan kostnaden för ett läkemedel nå upp till 500 rubel per förpackning.

I regionerna är den genomsnittliga kostnaden för Prostalamin 220 rubel.

På Ukrainas territorium säljs drogen till en genomsnittlig kostnad på 145 hryvnias.

I onlinepotek och officiella Prostalamin-försäljningsställen kan du köpa ett aktivt tillskott med en rabatt på upp till 20%.

Analoger av läkemedlet

Tadimaks. Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter och hör även till klassen av biologiskt aktiva tillsatser. För att eliminera problem med prostata adenom och stillastående processer i blåsan utses tre kortsiktiga kurser under en vecka med avbrott under samma period. Det rekommenderas att ta två tabletter tre gånger om dagen, oavsett matintag. Drogen är full av rent vatten, för att inte minska dess absorption och aktivitet. I sällsynta fall har patienter allergiska reaktioner.

Artum. Den medicinska enheten hör till klassen vitaminer. När du tar piller förbättras prostatakörteln med adenom och urineringsprocessen är lättare. Dessutom tas alla inflammatoriska processer i en människas reproduktionssystem bort. Artum kan användas i kombinationsterapi, som kan kombinera antibiotika och andra antiinflammatoriska läkemedel.

Testalamin. Produkten säljs till ett mycket överkomligt pris på 570 rubel. Läkemedlet hör också till klassen av biologiskt aktiva tillsatser. Patienten rekommenderas att dricka två eller tre tabletter tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar ungefär två veckor, varefter det är nödvändigt att ta en paus i sex månader. Vid användning av läkemedel observeras ibland observerade allergiska reaktioner, som orsakas av individuell intolerans.

Likoprofit. Läkemedlet innehåller ämnen som har en positiv effekt på prostatakörteln. Samtidigt finns det en förbättring av spermien, ett problem med infertilitet. Mannen noterar också en markant förbättring av sexuell lust, större sexuell aktivitet och ökad varaktighet av samlag. Bland komponenterna i läkemedlet är fälthästslag och vitaminkomplex.

Kommer sätta det. Ett läkemedel som är utformat för att eliminera problem med prostatakörteln. Läkemedlet tas en tablett tre gånger om dagen. Kursens längd är cirka 30 dagar. För förebyggande administrering är det tillräckligt att ta en kapsel. Använd inte prostit i närvaro av maligna tumörer.

Feedback om användningen av prostalamin

Prostalamin visar utmärkt resultat vid behandling av rapporterade diagnoser. Så enligt de vänstra recensionerna i behandlingen kronisk typ av prostatit mer än 85% av männen noterade en markant förbättring. Nästan lika många manliga patienter svarade positivt på prostalamin medan de pågick i terapi på grund av närvaron av prostata adenom. Vid problem med sexuell funktion uppnådde nästan 90% av patienterna ett framgångsrikt resultat.

Bland de positiva stunderna identifierar män sådana processer:

  • återställande av erektil funktion
  • ökad sexualitet
  • möjligheten till en längre sexuell handling
  • förbättrar urinprocessen
  • ledningsförmågan hos körtelvävnaderna ökar;
  • smärta går bort
  • Önskan att urinera på natten blir sällsynt, vilket förbättrar sömn och övergripande hälsa.
  • tillväxten av cancerceller förhindras;
  • om de finns tillgängliga, sänks spridningen av onkologi
  • löv infertilitetsproblem, förbättrar spermiernas sammansättning.

Med andra recensioner och åsikter om förberedelsen av Prostalamine kan du se efter informationen som lämnats.

slutsats

Prostalamin används i strikt beskrivna fall, vilket gör det möjligt för en man att bli av med allvarliga problem med reproduktionssystemet och erektil dysfunktion.

Förutom impotens inkluderar indikationerna prostatit och prostata adenom.

Vid hjärtproblem är det värt att samråda med en specialist om möjligheten att behandla ett läkemedel för att inte orsaka ytterligare skada på systemet. Intaget av ett aktivt tillskott under graviditeten hos makan påverkar inte hennes tillstånd på något sätt, vilket gör det möjligt för mannen att genomföra kursen när som helst lämplig för honom.

Prostalamin som bioregulator av prostata

Prostalamin - ett preparat av animaliskt ursprung, utformat för att återställa prostatakörteln och användas i komplexterapin.

Finns i tabletter, belagda med en lätt upplöslig beläggning. Det är realiserat i ett paket bestående av två blåsor med 20 tabletter vardera.

Priset för ett sådant paket ligger i intervallet från 410 till 480 rubel (beroende på tillverkare och säljare).

Indikationer för användning:

  • prostatit av någon form
  • förebyggande av prostatit hos män efter 40 år
  • godartad prostatahyperplasi;
  • svårighet och smärta vid urinering
  • störning av sexuell funktion
  • I och II stadier av adenom (i komplex terapi);
  • postoperativt tillstånd för att undvika komplikationer och för att påskynda rehabilitering
  • fördröjning i puberteten hos pojkar.

Beskrivning och egenskaper för beredningen

Den aktiva substansen - cytamin - ett komplex av proteiner och nukleoproteiner, isolerad av en unik teknik från prostata av nötkreatur. Detta ämne, som har en mild effekt, på cellulär nivå normaliserar metaboliska processer i hankörteln.

Dessutom beredningen innehåller en balanserad uppsättning av vitaminer och mineralämnen, såsom kalcium, järn, zink, kalium, magnesium, fosfor, vitamin A, B1, B2, E. Prostalamin innehåller färgämnen, smakämnen och konserveringsmedel, - en helt naturlig produkt.

Citaminer utvecklas av ledande forskare från Institute of Bioregulation and Gerontology och specialister från den militära medicinska akademin i St Petersburg. Enligt kliniska studier har prostalinamin följande fördelaktiga effekter på hankroppen:

  • reducerar signifikant smärta
  • återställer blåsans ton
  • ökar effektiviteten av traditionell behandling av prostatit och tidigt stadium av adenom;
  • normaliserar konsistensen och storleken på prostatakörteln;
  • förbättrar erektionens kvalitet
  • förlänger samlag.

Citamin främjar snabb återhämtning av kroppen på grund av sin selektiva verkan på cellerna i det drabbade organet.

Hur man tar prostalinamin

Om läkaren inte är ordinerad annars ska prostaglandin tas 10 till 14 dagar. Ta 1-2 tablett vatten utan att tugga, 15 minuter före måltid 2 eller 3 gånger om dagen.

Den dagliga dosen får inte överstiga 9 tabletter. Kompatibel med alla mediciner och livsmedel. För att fixa resultatet rekommenderas behandlingstiden att upprepas efter 3-6 månader.

Biverkningar och kontraindikationer är frånvarande. Det finns dock en individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Det är självklart olämpligt att ta ett "manligt" botemedel mot kvinnor och barn.

Erfaren utvärdering

Recensioner av läkare och patienter är enhälliga: efter några dagar med att ta prostalamin finns en förbättring, en utjämning av symptomen på prostatit. De flesta noterar försvinnandet av smärta vid urinering, normaliseringen av dess frekvens.

Vidare, efter avslutad behandling, återställer 87% av patienterna sina initiala storlekar och konsistenser hos prostata, förbättrar erektionen och ökar varaktigheten av samlag. Endast 3,3% av fallen mottogs inte positiva recensioner.

rekommendationer

Det bör noteras att prostaglandin inte är ett läkemedel, därför kan det inte fungera som en oberoende agent i kampen mot sjukdomen.

Självbehandling är också oacceptabel. När de första symptomen på prostatit uppträder, bör du kontakta en specialist för att få adekvat behandling i tid.