Huvud
Skäl

Prostagut Forte

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/10

 • Latinska namn: Prostagutt forte
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av Sabalens palm och extrakt från nätets rötter
 • producent: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

struktur

Torr fruktträd Sabal extrakt, nässla rot extrakt, glycerol triestrar av mättade fettsyror, kiseldioxid, glycerin, sojabönolja, gelatin polisuktsinat; järnoxid svart och gult, färgämneblått.

Typ av problem

Kapslar av grön oval form med en specifik lukt i en blisterförpackning med 20 tabletter i kartong nr 60 och 120.

Farmakologisk aktivitet

Antiandrogena, immunmodulerande, antiinflammatoriska, decongestant.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Framställningen på grund av de farmakologiska egenskaperna hos dess ingående komponenter minskar tömnings symptom på grund av tillväxt av prostatavävnad - ömhet och brännande känsla vid urinering, minskar antalet nattliga urinträngningar, främjar en snabb och fullständig tömning av urinblåsan. Läkemedlet påverkar inte sexuell aktivitet.

avsvällande och antiinflammatorisk verkan orsakas av inhiberingen av arakidonsyra och bildandet av LT och PG med en minskning i permeabiliteten hos prostatavävnad och motsvarande en minskning av smärtssyndrom, ödem och inflammation.

Immunomodulerande effekt orsakas av undertryckandet av den autoimmuna processen vid inflammatoriska processer på prostatavävnaden och en minskning av proliferationen av lymfocyter.

antiandrogener och antiproliferativ verkan baseras på inhibering av aromatas och reduktas, vilket förhindrar utvecklingen av dihydrotestosteron och östradiol, deltar i processen för proliferation av prostatavävnad.

farmakokinetik

Indikationer för användning

 • Symtomatisk behandling störningar i urinering vid prostatit (akut och kronisk) och hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande av komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlet.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de flesta patienter, allergiska reaktioner är sällan möjliga. När du tar Prostagut Forte på tom mage, är irritation i magslimhinnan möjlig.

Prostagut Forte, användningsanvisningar (Metod och dosering)

Ta 1 kapsel två gånger om dagen utan att klämma den med vatten. Längden av läkemedlet ska vara minst en månad.

överdos

interaktion

Kliniskt uttalade manifestationer med samtidig användning av Prostagut Forte med andra droger detekteras inte.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Vid temperaturer upp till 25 ° C.

Utgångsdatum

analoger

Det finns ingen strukturella analoger.

Läkemedel med liknande terapeutisk effekt: Afala; Peponen; Cernilton; tykveol (kapslar och ljus); Prostopin; Prostamol Uno; Prostaplant.

Recensioner om Prostagut Forte

Från patienternas åsikter är det ganska svårt att göra en enda åsikt om läkemedlets effektivitet. Några av dem rapporterar att förloppet av att ta drogen har hjälpt till att väsentligt förbättra tillståndet i prostatakörteln. Andra - att ta drogen minskar inte de negativa symtomen som är förknippade med svullnad och inflammation i prostata. Självklart kräver denna sjukdom ett komplext och individuellt tillvägagångssätt för varje patient och behandlingen bör utföras inte av ett mono-läkemedel, utan av ett visst system. I medicinsk praktik noterar specialister att användningen av Prostagut Forte i kombination med andra läkemedel (Proscar, Dalfaz) har en positiv effekt på tillståndet av prostatakörteln.

Pris för Prostagut Fort, var du kan köpa

Kostnaden för kapslar Prostagut Forte, nummer 60 varierar i olika apotek från 669 till 782 rubel. Köp Prostagut Forte utan svårighet i de flesta apotek i Moskva och andra ryska städer.

Ta bort FORTE

◊ kapslar grön, oval; Innehållet i kapslar - oljebeständighetens massa från ljusbrun till mörkbrun färg, med en karakteristisk lukt.

* extraktionsmedel: etanol 90%.
** extraktionsmedel: etanol 60%.

Hjälpämnen: triglycerider (mättade glyceroltriestrar C8-C18 och fettsyror), sojahydrogenerad olja, kiseldioxid kolloidal.

Kapselskalksammansättning: 85% glycerol (glycerin), polisuktsinat gelatin, svart järnoxid (E172), gul järnoxid (E172), patentblått V (E131).

20 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (6) - kartongförpackningar.

En beredning av vegetabiliskt ursprung, som används vid behandling av godartad prostatisk hyperplasi. Det har antiinflammatoriska, anti-edematösa, immunomodulerande, anti-proliferativa och anti-androgena effekter.

De antiinflammatoriska och anti-ödem åtgärder på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, reduktion av smärta, inflammation och svullnad i prostatavävnader.

Immunmodulerande effekt beror på undertryckande av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som till minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och antiandrogen verkan på grund av hämning av enzymerna aromatas och 5a-reduktas som förhindrar bildandet av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron, främja tillväxt av prostatavävnad.

Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi. Minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av blåsan och minskar frekvensen av falsk och nattlig uppmaning att urinera.

Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Verkan av läkemedlet Prostagutte är den kumulativa effekten av dess komponenter, därför är det inte möjligt att genomföra kinetiska studier.

- störningar av urinering med godartad prostatahyperplasi av I och II grader;

- Disorders av urinering med prostatit;

- förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen

Läkemedlet tas oralt 1 kapsel 2 gånger per dag (morgon och kväll). Kapslarna ska sväljas utan att tugga och tvätta med en liten mängd vatten.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

sällsynta: irritation i magslemhinnan (när du tar läkemedlet på tom mage).

Det finns: allergiska reaktioner.

Prostagutforte kännetecknas av god tolerans.

Prostagut förte

Prostagut forte: bruksanvisningar och recensioner

Latinnamn: Prostagutt forte

Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av palm Sagal och extrakt av nätets rötter

Tillverkare: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

Uppdatera beskrivning och foto: 06.06.2018

Priserna på apotek: från 905 rubel.

Prostagutforte - ett medel för vegetabiliskt ursprung för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsform: kapslar: oval, grön; innehåll - oljig massa från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt (20 stycken i blåsor, 3 eller 6 blister packade i kartong).

Aktiva ingredienser i 1 kapsel:

 • extrakt av foster serenoi krypande / palmer sabal (10-14,3: 1) - 160 mg, extraktant - etanol 90%;
 • näsrotar extrakt torr (7,6-12,5: 1) - 120 mg, extraktionsmedel - etanol 60%.
 • Kapselskal: Gelatin polisuktsinat, 85% glycerin (glycerol), patentblått V (E131), gul järnoxid (E172), svart järnoxid (E172);
 • Kapselns innehåll: sojabönor, hydrogenerad olja, triglycerider (mättade glycerintriester C8-C18 och fettsyror), kiseldioxid kolloidal.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Prostagutforte - ett läkemedel som har antiinflammatorisk, anti-androgen, decongestant, antiproliferativ och immunmodulerande effekt.

Den anti-inflammatoriska och anti-ödem effekten av läkemedlet på grund av dess förmåga att inhibera grundläggande enheter kaskad av arakidonsyra och syntesen av prostaglandiner och leukotriener som resulterar i minskad permeabilitet, ödem, smärta och inflammation i prostatavävnaden.

Den immunomodulerande effekten av läkemedlet förklaras av förmågan att undertrycka den autoimmuna effekten på prostata vävnad vid inflammatoriska processer och för att minska proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och anti-androgen verkan av läkemedlet associerat med hämning av enzymer aromatas och 5α-reduktas, varvid förhindras bildandet av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron - hormoner som främjar tillväxt av prostatavävnad.

Tack vare de aktiva komponenterna Prostagut fort i benign prostatahyperplasi reducerar brännande känsla och smärta vid urinering, hjälper till att snabbt tömma blåsan, minskar symptomen på miktionsfrekvens och falskt / natt urinering. Det påverkar inte sexuell aktivitet.

Indikationer för användning

 • behandling av urineringstörningar associerad med godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit;
 • förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen.

Kontra

Prostagutforte är kontraindicerat för känd överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Denna åtgärd är inte avsedd att behandla kvinnor, barn och ungdomar under 18 år.

Försiktighet Forte ska användas för att behandla patienter med signifikant minskat urinflöde och / eller en stor mängd resterande urin.

Instruktioner för användning Prostagut forte: Metod och dosering

Kapslarna ska tas oralt, sväljas hela och tvättas med en liten mängd dricksvatten.

Vuxna utser 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, i 30 dagar.

Biverkningar

Prostagutforte kännetecknas av god tolerans.

I sällsynta fall, när det tas i tom mage, har läkemedlet en irriterande effekt på magslemhinnan (illamående, buksmärta, förstoppning eller diarré).

Om överkänslighet ökas kan allergiska reaktioner utvecklas.

överdos

Hittills har rapporter om fall av överdosering inte rapporterats.

Särskilda instruktioner

Prostagutforte har en symtomatisk effekt utan att eliminera utvidgningen av prostatakörteln, så patienterna ska regelbundet besöka en läkare och genomgå en uppföljning, särskilt vid akut urinretention och utseendet av blod i urinen.

Patienter med urin minskade signifikant ström och / eller en stor volym av kvarvarande urin måste vara försiktig under läkemedelsbehandling och observerades regelbundet i tid för att avslöja möjliga obstruktiv uropati.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

De komponenter som ingår i prostagutfästet har ingen negativ inverkan på människans koncentrationsförmåga, hastigheten på hans mentala och fysiska reaktioner.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte indicerat för användning hos kvinnor.

Ansökan i barndomen

Enligt instruktionerna är Prostagutte kontraindicerat hos patienter under 18 år.

Droginteraktioner

analoger

Det finns inga strukturella analoger för Forgaster. En liknande terapeutisk effekt besitter läkemedel Afalas, Prostaplant, Tykveol, Peponen, Prostamol Uno, Cernilton, Prostopin och andra.

Villkor för lagring

Hållbarhet - 3 år.

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 30 ° C på en plats som inte är tillgänglig för barn.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner om Prostagut Fort

Recensioner om Prostagut Fort på specialiserade medicinska platser är ganska motsägelsefulla. Vissa patienter bekräftar läkemedlets höga effektivitet och hävdar att det väsentligt förbättrade deras tillstånd. Andra, tvärtom, skriver att i deras fall gav terapin inte resultat och på något sätt minskade den negativa symtomatologin i samband med prostatainflammation.

Enligt läkare är godartad prostatahyperplasi en sjukdom som kräver ett individuellt och komplicerat tillvägagångssätt, och bör inte behandlas med ett enskilt läkemedel, men enligt ett visst system. Specialister noterar att Prostagut forte har visat sig i kombinationsterapi i kombination med andra droger (till exempel Dalphaz eller Proscar).

Pris för prostagut forte på apotek

Priset för prostagutforte varierar från 835 till 1135 rubel. för ett förpackning med 60 kapslar.

Prostagut Fort Capsules 60 st.

Prostagutförteppar. n60

Prostagut Forte 60 caps.

Prostagut Fort N60 caps

Utbildning: Rostov State Medical University, specialitet "Medicine".

Informationen om preparatet är generaliserad, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte den officiella instruktionen. Självbehandling är hälsofarlig!

En person som tar antidepressiva läkemedel kommer i de flesta fall igen att lida av depression. Om en person har hanterat depression själv, har han alla chanser att glömma detta tillstånd för alltid.

Under nysen slutar vår kropp helt och hållet att fungera. Även hjärtat stannar.

Förutom människor lever bara en levande sak på planeten Jorden - en hund - av prostatit. Det är verkligen våra mest lojala vänner.

Om du ler bara två gånger om dagen - kan du sänka blodtrycket och minska risken för hjärtinfarkt och stroke.

I ett försök att ta ut patienten går läkare ofta för långt. Så, till exempel, en viss Charles Jensen under perioden 1954-1994 gg. överlevde mer än 900 operationer för att ta bort neoplasmer.

Alla har inte bara unika fingeravtryck, men också språk.

I våra tarmar föds, bor och dör miljontals bakterier. De kan ses endast med en stark ökning, men om de kom ihop skulle de passa in i en vanlig kaffekopp.

Vikten av den mänskliga hjärnan är cirka 2% av den totala kroppsvikten, men den förbrukar cirka 20% av syret som kommer in i blodet. Detta faktum gör människans hjärna extremt mottaglig för skador orsakad av brist på syre.

Karies är den vanligaste smittsamma sjukdomen i världen, som även influensan inte kan konkurrera med.

En utbildad person är mindre utsatt för hjärn sjukdomar. Intellektuell aktivitet bidrar till bildandet av ytterligare vävnad som kompenserar för de sjuka.

Amerikanska forskare utförde experiment på möss och drog slutsatsen att vattenmelonsjuice hindrar utvecklingen av åderförkalkning av blodkärl. En grupp möss drack ordentligt vatten och den andra vattenmelonsaften. Som ett resultat var kärlen från den andra gruppen fria från kolesterolplaketter.

Under drift spenderar vår hjärna en mängd energi som motsvarar en 10-watt glödlampa. Så bilden av en glödlampa över huvudet vid en intressant tanke är inte så långt från sanningen.

Även om hjärtat av en person inte slår, kan han fortfarande leva länge, vilket vi påvisade av den norska fiskaren Jan Revsdal. Hans "motor" stannade i 4 timmar efter att fiskaren försvann och somnade i snön.

Människans blod "går" genom kärlen under enormt tryck och, om deras integritet bryts, kan skjuta på avstånd på upp till 10 meter.

I fyra skivor med mörk choklad innehåller cirka två hundra kalorier. Så om du inte vill bli frisk är det bättre att inte äta mer än två stycken per dag.

Salvisar är ett ryskt läkemedel mot diskriminering mot olika sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Det visas för alla som aktivt tränar och tiden från.

Prostagut forte - officiella instruktioner för användning

Registreringsnummer

Handelsnamn

Prostagut forte / Prostagutt ® forte

Doseringsform

struktur

1 kapsel innehåller:
aktiva ämnen:
Serenoa krypande / palm sapphal frukt extrakt tjock (10-14,3: 1) - 160 mg
Extragent: etanol 90%
näsrotar extrakt torr (7,6-12,5: 1) - 120 mg
extraktionsmedel: etanol 60%
hjälpämnen:
Kapslens innehåll: triglycerider (triestrar av mättad glycerin C8-C18 och fettsyror), hydrogenerad sojabönolja, kiseldioxidkolloid.
skalkapslar: glycerol 85% (glycerol), gelatinpolysuccinat, järnoxid svart, E 172, järnoxid gul, E 172, proprietär blå V, E 131.

beskrivning

Kapslar ovala gröna, innehållet i kapseln - oljebeständighetens massa från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt.

Farmakoterapeutisk grupp

Prostatahyperplasi är en godartad behandling av vegetabiliskt ursprung.

ATX-kod: G04CX.

Farmakologiska egenskaper

Drogen har antiinflammatorisk, anti-edematös, immunmodulerande, anti-proliferativ och anti-androgen effekt.
Antiinflammatorisk och decongestant verkan:
på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, minskning av smärta, inflammation och svullnad av prostatavävnad.
Immunmodulerande verkan:
orsakas av undertryckandet av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som en minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.
Antiproliferativ och antiandrogen verkan:
är associerad med inhiberingen av aromatas och 5a-reduktasenzymer, vilket i sin tur förhindrar bildandet av testosteronestradiol och dihydrotestosteron, vilket främjar tillväxten av prostatavävnad.
Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi. Prostagut forte minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av urinblåsan och minskar frekvensen av falsk och natturinering för att urinera.
Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Indikationer för användning

Det används för behandling av urineringstörningar vid godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit. Förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operation.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Ta in, utan att tugga, 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, med en liten mängd vatten.
Behandlingstiden är minst 30 dagar.

Biverkningar

Allergiska reaktioner är möjliga. I sällsynta fall kan irritation av magslemhinnan uppstå (när läkemedlet tas i tom mage).
Prostagutforte har en god tolerans.

överdos

Inga fall av överdos av läkemedel har hittills rapporterats.

Interaktion med andra läkemedel

Särskilda instruktioner

Detta läkemedel minskar allvarlighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostatakörteln, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker din läkare för uppföljningsundersökningar, särskilt när du har blod i urinen och med akut urinretention.

Typ av problem

Kapslar. För 20 kapslar i en folieblister av aluminium och PVC-film; 3 eller 6 blåsor tillsammans med bruksanvisningar placeras i en kartong.

Förvaringsförhållanden

Vid en temperatur av högst 30 ° C.
Förvaras oåtkomligt för barn.

Utgångsdatum

3 år.
Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Villkor för ledighet från apotek

Doseringsform tillverkare

Katalanska Tyskland Eberbach GmbH
Gammelsbacher Str., 2, 69412
Eberbach, Tyskland
Katalysator Giemani Eberbach GmbH
Gammelsbacher Strasse, 2, 69412,
Eberbach, Tyskland

Tillverkare av primära och sekundära konsumentförpackningar, utfärdande kontroll
Dr.Willmar Schwabe GmbH Co.KG Willmar-Schwabe-Strasse, 4
76227 Karlsruhe, Tyskland
Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG
Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227 Karlsruhe, Tyskland

Ägare av Uzbekistan
Dr.Willmar Schwabe GmbH Co.KG Willmar-Schwabe-Strasse, 4
76227 Karlsruhe, Tyskland
Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG
Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227 Karlsruhe, Tyskland

Representation i Ryssland / Organisation som accepterar fordringar från konsumenten
119435, Moskva, Bolshoy Savvinsky pereulok, 12, byggnad 16.

Egenskaper av Prostagut Forte - komposition, applikation och recensioner

Prostagutforte är ett örtmedel, inte sämre än syntetiska analoga läkemedel. Han har ett minimum antal kontraindikationer, så många personer med problem med urinering med en liten ökning av prostata kan ordinera det.

Beskrivning av beredningen

Patienter betonar läkemedlets växtkomposition, eftersom det inspirerar förtroendet.

Prostagut forte säljs som en lösning och kapslar.

 • Palm krypande - 160 mg;
 • Rötter av dioecious dry nettle - 120 mg;
 • 60% alkohol (i vätskelösningens sammansättning).

Om en patient är förbjuden att använda tinkturer på alkohol, är det nödvändigt att behandla Prostagut forte i kapsform.

Preparatets kapslar är gröna. De innehåller en oljig brun substans med en uttalad arom. Läkemedlet i form av en lösning finns i behållare med 50 och 100 ml. Prostagut forte tillverkas i Tyskland. Det kan användas som en terapi för prostata hyperplasi av godartad karaktär i steg 1 och 2.

Vanligtvis används ingen medicin i en enda kopia för behandling av adenom och prostatit. Beroende på graden av sjukdomsorten till antibakteriell behandling.

Läkemedlet rekommenderas för förebyggande av adenom och för att förhindra återkommande sjukdom. Återkomsten av sjukdomen kan uppstå på grund av patologier av prostata körtelens funktioner och försumlighet av sjukdomen.

Läkemedlet har en antiinflammatorisk effekt. Det finns en minskning av ödem i prostatakörteln. Har anti-androgen och dehydrerande funktion. Dessa egenskaper gör det lättare att urinera. Blåsans förstörelse kan förekomma naturligt, vilket förhindrar snabb passage av toaletten. Det finns inga kontraindikationer för användning av Prostagut forte, men ibland kan det uppstå allergier när du tar det.

Palm i kompositionen av drogen

Dvärgpalmen hjälper väl till att stärka människors hälsa. Värdet är mörkblå frukt. Deras helande egenskaper bekräftades i antikens tid av indianerna, som aktivt tillämpade frukt för terapeutiska ändamål. Lokalbefolkningen äter knopparna på växten. Bären är:

 • Eterföreningar;
 • karotenoider;
 • stigmasterol;
 • kampesterol;
 • flavonoider;
 • Vegetabiliska oljor;
 • Växtenzymer.

De listade komponenterna har en terapeutisk effekt av generell förstärkning och antiinflammatorisk natur. Nu sereno-extrakten läggs ofta till medicinerna för att bli av med prostataförstoring.

Palm extrakt har följande funktioner:

 1. Avlägsnande av ödem och inflammatoriska processer;
 2. Tillhandahållande av immunmodulerande effekt;
 3. Antiproliferativa och antiandrogena effekter.

Instruktioner för användning

Överdosering sker vanligtvis inte, men om du tar andra läkemedel med Prostagut forte, kan det hända att effekten ökar. Processen kan leda till överdoser.

Negativa effekter uppstår när läkemedlet tas i tom mage. På grund av detta kan slemhinnan i matsmältningssystemet vara skadat. Med individuell intolerans krävs en doktors samråd och en efterföljande ersättning av läkemedlet med dess analog.

Läkemedlet bör vara på plats begränsat för barnens tillgång. Hållbarhet - 3 år. Efter denna period kan Forgaster forte endast skada hälsan.

Det är värt att noggrant övervaka hälsotillståndet vid antagning. Om du hittar blod i dina urin- eller urinproblem bör du kontakta din läkare.

Använd Prostagut Fort för en tablett två gånger om dagen, tvättas med vatten. Vanligtvis går kursen 1 månad, men ibland ordinerar läkaren konsumtionstiden individuellt.

Det kan köpas på något apotek utan recept. Prostagut Forte är inte beroendeframkallande. Kostnaden för drogen börjar vid 900 rubel.

Analoger av prostagutforte

Det finns ett antal droger med liknande sammansättning:

 1. "Prostess";
 2. "Prostess Uno";
 3. "Prostamol Uno";
 4. "Serpens";
 5. "Prostaserene";
 6. "Strogen S";
 7. "Prostagut Uno";
 8. "Permikson";
 9. "Kapistan".

Den huvudsakliga analogen av läkemedlet är Prostaplant. De produceras av samma företag som Prostagut Fort. Kompositionen är helt identisk. Prostamol Uno har länge inte varit en komplett analog av Prostagut. I det första finns inget extrakt av nässla, men mer än ett extrakt av en palm. Utan att rådfråga en läkare rekommenderas inte ersättning eftersom läkemedlet kanske inte är lämpligt för alla.

Experter anser att det är svårt att behandla godartad prostatahyperplasi och prostatit. Snabba förbättringar sker vid val av kvalitetsmedicin. Prostatitis forte hjälper till att eliminera symtom på sjukdomen.

recensioner

Maria: "Jag märkte att min man har problem med urinering. Nära människor rådde Prostagut Fort. En månad senare har detta problem lämnat vår familj och kommer inte längre tillbaka "

Sergei: "Prostagut forte är ordinerad av en urolog. Jag tog det i mer än två månader, men resultatet är värt det - problemet är inte mer. "

Alexander: "Med prostatit började urinering förekomma mycket värre. Han stod ofta upp på natten, det var rezi och smärta. Läkaren har skrivit ut Forgery forte, jag dricker en månad. Jag förväntade mig inte sådana förbättringar! På natten stiger jag inte alls, patensen i urinen är normal, smärtan är väldigt sällsynt "

Anatoly: "Jag är imponerad av att Forgaster Fort är gjord på växtbasen. Puffiness har lämnat, analyserna har förbättrats. En månad har gått, men det finns ingen försämring. "

Prostagut förte

 • Tyska homeopatiska unionen, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.07.2020

Prostagut förte instruktioner för användning

Kunder som köpt denna produkt

Latinska namn

Typ av problem

struktur

  1 kapsel innehåller: Serenoa krypande / palmfosfat extrakt sapalt torrt (10-14,3: 1) - 160 mg, extraktionsmedel: etanol 90%
  Hjälpämnen: Triglycerider (triestrar av mättad glycerin C8-C18 och fettsyror), hydrogenerad sojabönolja, kiseldioxid kolloidal
  Kapselskal: Glycerin 85% (glycerol), gelatinpolysuccinat, järnoxid svart, E 172, järnoxid gul, E 172, proprietär blå V, E131

packning

Det finns 20 kapslar i blisterförpackningen. Det finns 3 blåsor i förpackningen.

Farmakologisk aktivitet

Prostagutforte - ett medel för vegetabiliskt ursprung för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet har antiinflammatoriska, proteolytiska, immunmodulerande, antiproliferativa och anti-androgena effekter.

Den antiinflammatoriska och anti-ödematös åtgärd på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, reduktion av smärta, inflammation och svullnad i prostatavävnader.

Immunmodulerande effekt beror på undertryckande av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som till minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och antiandrogena effekter associerade med hämningen av enzymet aromatas och 5? Reduktas, vilket i sin tur förhindrar bildningen av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron, främja tillväxt av prostatavävnad.

Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi.

Prostagut Forte minskar smärta och sveda när man kissar, bidrar till den snabba tömning av urinblåsan och minskar förekomsten av falska och nattlig urinering.

Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Prostagutforte, indikationer för användning

- Det används för behandling av urineringstörningar vid godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit.
- Förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operation.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Ta in, utan att tugga, 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, med en liten mängd vatten.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

Biverkningar

Särskilda instruktioner

Detta läkemedel minskar allvarlighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostatakörteln, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker din läkare för uppföljningsundersökningar, särskilt när du har blod i urinen och med akut urinretention.

Prostagut ® forte (Prostagutt ® forte)

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

struktur

Beskrivning av doseringsform

Kapslar ovala gröna.

Kapslarnas innehåll: oljebeständighetens massa är från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Drogen har antiinflammatorisk, anti-edematös, immunmodulerande, anti-proliferativ och anti-androgen effekt.

Antiinflammatorisk och decongestant verkan orsakas av inhiberingen av huvudförbindelserna i kachaden av arakidonsyra och syntesen av PG och LT med en efterföljande minskning av permeabiliteten och som en följd - en minskning av smärta, inflammation och svullnad i prostatas vävnader.

Immunmodulerande verkan orsakas av undertryckandet av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som en minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativ och antiandrogen verkan är associerad med inhibering av aromatas och 5a-reduktasenzymer, vilket i sin tur hämmar bildandet av testosteronestradiol och dihydrotestosteron, vilket främjar tillväxten av prostatavävnad.

Prostagut ® forte minskar symtomen på urineringstest som orsakas av BPH, minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av urinblåsan och minskar frekvensen av falsk och natturinering för att urinera. Inverkar inte på sexuell aktivitet.

Indikationer Prostagut ® forte

behandling av urinproblem i godartad prostatahyperplasi av I- och II-scenen och prostatit;

förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen.

Kontra

överkänslighet mot det aktiva eller något av hjälpämnena, särskilt soja och jordnötter (soja kan orsaka korsallergi);

graviditet, amningstiden

ålder till 18 år.

Med försiktighet patienter med stor mängd återstående urin och / eller signifikant minskat urinflöde (bör observeras regelbundet för obstruktiv uropati).

Applicering under graviditet och amning

Det finns ingen motsvarande indikation för användning hos kvinnor. Det finns inga data om utsöndring i bröstmjölk.

Biverkningar

Allergiska reaktioner är möjliga. I vissa fall kan mindre gastrointestinala störningar (buksmärtor, illamående, diarré eller förstoppning) inträffa. Om biverkningar inträffar som inte nämns i denna beskrivning, ska du informera din läkare om det.

interaktion

Dosering och administrering

inuti, inte flytande, klämde lite vatten. 1 keps. 2 gånger om dagen, morgon och kväll.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

överdos

Hittills har fall av överdos av läkemedel inte registrerats.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet minskar bara svårighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostata, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker doktorn för uppföljningsundersökningar, särskilt när det finns blod i urinen och akut urinretention.

Påverkan av läkemedlet på förmågan att köra fordon, mekanismer. Användningen av läkemedlet påverkar inte prestationen av potentiellt farliga aktiviteter som kräver en ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna (fordonshantering, arbete med rörliga mekanismer).

Typ av problem

Kapslar. För 20 kepsar. i en blister av aluminiumfolie och PVC-folier; på 3 eller 6 bl. placeras i en kartonglåda.

tillverkare

Katalanit Jemani Eberbach GmbH, Gammelsbacherstrasse, 2, 69412, Eberbach, Tyskland.

Tillverkare av primära och sekundära konsumentförpackningar, utfärdande kontroll. Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG, Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227, Karlsruhe, Tyskland.

Ägaren av registreringsbeviset. Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG, Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227 Karlsruhe, Tyskland.

Representation i Ryssland / organisation som accepterar konsumenters krav: 119435, Moskva, Bolshoy Savvinsky per., 12, s. 16.

Tel. (495) 665-16-92.

Villkor för ledighet från apotek

Förhållanden för förvaring av Prostagut ® forte

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet för Prostagut ® forte

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Indikationer för användning prostagutut forte

Med många års ålder börjar känslan av obehag med urinering och smärta i inguinalområdet stör. I detta fall bör man tillgripa hjälp av effektiva läkemedel. Den mest effektiva är Prostagut Forte, ett läkemedel som används vid behandling av prostata adenom. Den innehåller ett njurrot-extrakt, som tar bort svullnad och eliminerar symtomen på sjukdomen.

Vad är Prostagut forte

Prostagut används för att behandla godartad prostatahyperplasi (eller BPH). Vad är den här sjukdomen och hur uppstår det? Denna sjukdom kännetecknas av proliferation av cellulära element i prostatakörteln. Kronisk form av sjukdomen leder till njursvikt, återkommande urinvägsinfektioner, ökad hematuri (blodförlust), stenar inuti urinblåsan. Urinretention kan också uppstå. Och allt eftersom den förstorade prostata trycker på urinvägarna och förhindrar utflöde av vätska.

Progressiva symptom på godartad prostatahyperplasi behandlas med transuretral resektion av prostata adenom. Men i början är det möjligt att hantera växtberedningar. Prostagut är en av dem. Vad är det Denna åtgärd har länge ansetts vara experimentell, men på senare år har genomförts vetenskapliga studier som har bekräftat de gynnsamma effekterna av nässlor rotextrakt för behandling av manlig sjukdom. Läkemedlet hjälper till att lösa problemet med urinering och underlättar patientens tillstånd.

Farmakologisk aktivitet

En förstorad prostatakörtel kan störa urinering, öka frekvensen av uppmaning, orsaka problem med förstöringen av blåsan. För behandling av BPH används kirurgiska och medicinska metoder ofta. Användningen av kosttillskott baserade på växtbaserade komponenter bidrar dock till att lindra symtomen på sjukdomen och lindra smärta. I detta fall är prostagut ett effektivt sätt att bekämpa sjukdomen. Hur fungerar det?

Läkemedlet främjar syntesen av ett enzym som stör verkan av testosteron till dihydrotestosteron. (ett hormon som är involverat i proliferation av prostatavävnad). På grund av den aktiva ingrediensen, som innefattar steroler, glykosider, glykoproteiner, polysackarider, fettsyror, välgörande medel besitter antiandrogen, antiinflammatorisk, avsvällande, immunomodulerande egenskaper. Prostagut lindrar brännande känsla vid urinering, har en gynnsam effekt på urinblåsan, reducerar frekvensen av resor till toaletten.

struktur

Prostagut innehåller både aktiva och inaktiva ingredienser som hjälper till att minska smärta, lindra obehag och lindra urinering. Vad är växtkomponenterna för Prostagut:

 • näsrotkstrakt (Urtica dioica);
 • lykopen;
 • extrakt av barken av den afrikanska plommon;
 • sojabönolja;
 • med palmetto (extrakt av palm sabal frukt);

Skalet består av:

 • glycerol;
 • polysuccinatgelatin;
 • patenterad blå V.

Typ av problem

Prostagut finns i kapslar som samlas i blåsor. Köparen kan köpa drogen i ett kartongpaket på apotek eller webbutik. Inuti lådan finns 3 eller 6 aluminiumblåsor med 20 kapslar i vardera. Vad är de Ovalformade piller av grönaktig färg har en karakteristisk lukt. Inuti är en massa av en brunaktig nyans.

Indikationer för användning

Medication Prostagut ska tas endast enligt läkarens anvisningar. Annars, förvänta dig inte ett bra resultat. Använd kapslar med mat eller vätska, helst med varm mjölk 2 gånger om dagen. Lämplig tid: tidigt på morgonen och före sänggåendet. Utvecklarna säger ingenting om läkemedlets interaktion med andra läkemedel. Vad är indikationerna för intagning Prostagut:

 • tecken på godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) i 1: a och 2: a etappen;
 • Överträdelser vid urinering (mycket ofta, särskilt på natten);
 • minskning av mängden, kraften i urinflödet;
 • smärta i ljumskområdet.

Instruktioner för användning Prostagut forte

Detaljerad bruksanvisning finns i varje läkemedelsförpackning. Läkemedels farmakodynamik innefattar ett antal egenskaper som syftar till att behandla BPH. Avlägsnande av ödem och inflammation som orsakas av processen för att inhibera arakidonsyrakaskaden enheter, autoimmun effekt på prostatavävnad. På grund av detta reducerar BAA effekterna av symtomen på sjukdomen hos en person. Läkemedlet har en viss hållbarhet, vilket är 3 år från utsläppsdatumet. Förvara prostagut på en torr plats vid en temperatur av högst 30 grader.

Biverkningar

Prostagut innehåller växtbaserade ingredienser som en gång användes i folkmedicin. Men långvarig användning av läkemedlet eller överdoseringen bidrar ibland till att det uppstår negativa och till och med farliga konsekvenser. Vilka biverkningar Prostagut kan hittas:

 • illamående;
 • huvudvärk;
 • allergier;
 • kräkningar;
 • yrsel;
 • smärta inuti buken;
 • förstoppning;
 • diarré;
 • blödning vid urinering
 • impotens;
 • irritation av magslemhinnan;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • gikt;
 • sömnlöshet;
 • muskelsmärta
 • hypertoni;
 • hjärtsvikt;
 • agranulocytos (minskning av antalet leukocyter).

Kontra

Åtgärd Prostagut är avsedd att behandla godartad prostatahyperplasi och lindrande symtom. Drogen visas emellertid inte för alla. Vem ska inte använda växtbaserade kosttillskott? Detta gäller för personer som faller i följande kategorier:

 • patienter med sjukdomar i magen, lever, hjärta, lungor;
 • barn;
 • allergier;
 • personer med överkänslighet mot utdragen från roten på nässla och palm sabal.

Analoger Prostagutforte

Läkemedlet baserat på växtbaserade ingredienser finns i många apotek. Emellertid uppfyller priset inte alltid köparen. Tack vare tillgången på liknande biologiskt aktiva tillsatser med liknande egenskaper kan du välja ett billigare verktyg och spara pengar. Den mest populära generiska prostagut:

 • Prostacan (Singapore);
 • Prostagut Uno (Tyskland);
 • Prostakur (Indonesien);
 • Prostalia (Tyskland);
 • Adenostop (Rumänien);
 • Prostalin forte (Egypten);
 • Alfather (Italien);
 • Biolinprostata (Förenta staterna);
 • Pepon aktiv (Ungern).

Prostagut säljs på apotek i Moskva, eller det kan köpas billigt i en onlinebutik. Med hjälp av katalogen som presenteras på online-resurser kommer det bli lättare för köpare att lära känna priset och de grundläggande egenskaperna hos läkemedlet. Då kan det beställas från chefen på gynnsamma villkor. Vad är den genomsnittliga kostnaden för drogen? Det är listat i tabellen:

Instruktioner för användning "Prostagut Fort"

Läkemedelsföretag erbjuder ett brett utbud av läkemedel för behandling av prostatit. Inte alla medför den förväntade effekten. Istället för att behandla inflammerad prostata, får patienten som en "bonus" en kränkning av andra organers arbete. För att undvika detta rekommenderar läkare att använda medicinen Prostagut Fort. Läkemedlet passerade alla relevanta laboratorietester. Med långvarig användning orsakar inte tillställning, och påverkar inte andra organers och styrka.

struktur

Preparatet "Prostagut forte" består av naturliga ingredienser och innehåller i dess sammansättning:

 • extrahera den krypande palmen av serenium 160 mg - effektiv för problem med urinering, strider mot stenar och inflammation i urinröret.
 • Etanol - har en desinfektionsegenskap, dödar bakterier;
Prostagut Forte - ett komplex av biologiskt aktiva komponenter, som har antiinflammatorisk, anti-edematös, immunomodulerande, antiproliferativ och antiandrogen verkan
 • torrt nettlextrakt 120 mg - har antiinflammatoriska egenskaper, lindrar svullnad i perineal och prostatakörteln;
 • triglycerider har immunmodulerande egenskaper;
 • sojabönolja hydrogenerad - reducerar smärta och känsla av klåda, brinnande;
 • kiseldioxid - normaliserar ämnesomsättningen i kroppen och aktiverar blodcirkulationen.

Tabletten beläggs med en enterisk beläggning, som innehöll glycerin (85%), gelatin och järn. En unik kombination av komponenter kan effektivt behandla prostatit. De första resultaten av terapi är märkbara en vecka efter medicineringen.

Läkemedelsprostagutfästet finns i form av ovalformade kapslar med grön färg. Deras ljusbruna struktur har en karakteristisk lukt. Formen av frisättning - plattor med 20 kapslar. Ett paket rymmer vanligen 6 plattor.

Läkande egenskaper

Varje år, män som lider av prostatit, blir det mer och mer. Sjukdomen påverkar allt fler unga representanter för den starka hälften av mänskligheten. Om ett årtionde sedan förvärvade prostatit 45-50-åriga män, då förekommer kronisk prostatit hos patienter som redan är 35 år. Prostagut har visat sig vid behandlingen av denna sjukdom, den har bara positiva recensioner.

Prostagut forte minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av blåsan och minskar frekvensen av falsk och natturinering för att urinera

Läkemedlet Prostagutt forte:

 • har antiinflammatorisk effekt
 • sänker storleken av inflammerad prostata;
 • minskar trycket på urinblåsan.

Om järnet kvarstår länge på blåsan sker urinstagnation och skapas gynnsamma förhållanden för reproduktion av bakterier. När körteln minskar, försvinner obehagliga symptom i samband med nedsatt urinering. Att gå på toaletten upphör att vara tortyr för en man. Aktiva komponenter accelererar regenerering av skadade körtelvävnader. "Prostagutforte" minskar trycket i bukhålan respektive avlägsnar smärtsamma känslor.

Herbalbasen av botemedlet möjliggör för att stärka immunförsvaret. Som ett resultat börjar kroppen att kämpa självständigt med patogena mikroorganismer som provocerade inflammation. Nettle, som ingår i dess sammansättning, har en venotonisk effekt. Det förbättrar cirkulationen i bäckens organ och hjälper till att eliminera stillastående fenomen.

Indikationer och kontraindikationer

Applicera medicinering för inflammation av prostata i olika etiologier, inklusive bakterieform. Prescribe det för adenom av prostata, liksom kränkningar av funktionen av blåsan och bilagor.

"Prostagut Forte" kosttillskott används för att behandla störd urineringsprocess i BPH i den första och andra graden, liksom med prostatit

I de flesta fall används läkemedlet som ett extra antiinflammatoriskt läkemedel mot antibiotika. Läkemedlet har en mild antibakteriell effekt, så det kan inte klara av klamydia, mykoplasma och ureoplasmer, vilket orsakade prostatit.

Massanvändning av "prostagut" beror på fullständig avsaknad av kontraindikationer. Det kan tas av patienter med all ålder, vikt och förekomsten av samtidiga sjukdomar. Den enda varningen är allergien mot en av dess komponenter. För att undvika obehagliga konsekvenser är det nödvändigt före mottagningen att noggrant studera instruktionerna.

Biverkningar

Biverkningar är inte korrigerade. Illamående och kräkningar uppstår om läkemedlet tagits på tom mage. Symtom på berusning kan utvecklas på grund av att man ignorerar dosen som indikeras av läkaren eller självjusterar den. Om du tar läkemedlet efter utgångsdatumet kan patienten ha:

 • svaghet;
 • sjukdomskänsla;
 • yrsel;
 • illamående.
Med ökad känslighet för komponenterna i Prostagut Forte är dess administrering kontraindicerad

När dessa symtom uppträder, indikeras gastrisk spolning. Självmedicinering är oacceptabel. Det kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer, som måste kasseras på ett sjukhus.

Instruktion och dosering

Dosering och behandlingsförloppet individuellt utvecklat av doktorn, med tanke på arten av manifestationen av symtom och graden av utveckling av den inflammatoriska processen. Den genomsnittliga dosen är 1 kapsel, tre gånger om dagen i en månad. För att uppnå större effekt måste du ta p-piller samtidigt och ge upp alkohol och tung mat. De kan snedvrida läkemedlets verkan och sakta ner läkningsprocessen.

Bland de speciella anvisningarna är det nödvändigt att notera sättet att förvara läkemedlet. Under påverkan av solljus deformerar och förlorar läkemedlet dess helande egenskaper. Förvara kapslar som rekommenderas i kylskåp, borta från barn.

Droginteraktioner

Läkemedlet interagerar perfekt med:

 • antibiotika;
 • antihistamingrupp av medel;
 • preparat av antiinflammatorisk verkan.
Samspelet mellan detta läkemedel och andra läkemedel i instruktionen beskrivs inte

Det orsakar inte allergiska reaktioner med samtidig mottagning med vasodilatormedel. Aktiva komponenter i läkemedlet påverkar inte samordning av rörelser, så under behandlingen får man köra och utföra arbete som kräver extrem uppmärksamhet.

analoger

Prostagut har en positiv effekt på en mans kropp. En liknande effekt produceras av:

Analoger har en liknande effekt, men innan de tas måste du läsa instruktionerna, eftersom varje medicin har sina egna egenskaper. Instruktionen går i komplett uppsättning till en förberedelse.