Huvud
Skäl

Prostagut förte

Prostagut forte: bruksanvisningar och recensioner

Latinnamn: Prostagutt forte

Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av palm Sagal och extrakt av nätets rötter

Tillverkare: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

Uppdatera beskrivning och foto: 06.06.2018

Priserna på apotek: från 905 rubel.

Prostagutforte - ett medel för vegetabiliskt ursprung för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsform: kapslar: oval, grön; innehåll - oljig massa från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt (20 stycken i blåsor, 3 eller 6 blister packade i kartong).

Aktiva ingredienser i 1 kapsel:

 • extrakt av foster serenoi krypande / palmer sabal (10-14,3: 1) - 160 mg, extraktant - etanol 90%;
 • näsrotar extrakt torr (7,6-12,5: 1) - 120 mg, extraktionsmedel - etanol 60%.
 • Kapselskal: Gelatin polisuktsinat, 85% glycerin (glycerol), patentblått V (E131), gul järnoxid (E172), svart järnoxid (E172);
 • Kapselns innehåll: sojabönor, hydrogenerad olja, triglycerider (mättade glycerintriester C8-C18 och fettsyror), kiseldioxid kolloidal.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Prostagutforte - ett läkemedel som har antiinflammatorisk, anti-androgen, decongestant, antiproliferativ och immunmodulerande effekt.

Den anti-inflammatoriska och anti-ödem effekten av läkemedlet på grund av dess förmåga att inhibera grundläggande enheter kaskad av arakidonsyra och syntesen av prostaglandiner och leukotriener som resulterar i minskad permeabilitet, ödem, smärta och inflammation i prostatavävnaden.

Den immunomodulerande effekten av läkemedlet förklaras av förmågan att undertrycka den autoimmuna effekten på prostata vävnad vid inflammatoriska processer och för att minska proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och anti-androgen verkan av läkemedlet associerat med hämning av enzymer aromatas och 5α-reduktas, varvid förhindras bildandet av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron - hormoner som främjar tillväxt av prostatavävnad.

Tack vare de aktiva komponenterna Prostagut fort i benign prostatahyperplasi reducerar brännande känsla och smärta vid urinering, hjälper till att snabbt tömma blåsan, minskar symptomen på miktionsfrekvens och falskt / natt urinering. Det påverkar inte sexuell aktivitet.

Indikationer för användning

 • behandling av urineringstörningar associerad med godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit;
 • förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen.

Kontra

Prostagutforte är kontraindicerat för känd överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Denna åtgärd är inte avsedd att behandla kvinnor, barn och ungdomar under 18 år.

Försiktighet Forte ska användas för att behandla patienter med signifikant minskat urinflöde och / eller en stor mängd resterande urin.

Instruktioner för användning Prostagut forte: Metod och dosering

Kapslarna ska tas oralt, sväljas hela och tvättas med en liten mängd dricksvatten.

Vuxna utser 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, i 30 dagar.

Biverkningar

Prostagutforte kännetecknas av god tolerans.

I sällsynta fall, när det tas i tom mage, har läkemedlet en irriterande effekt på magslemhinnan (illamående, buksmärta, förstoppning eller diarré).

Om överkänslighet ökas kan allergiska reaktioner utvecklas.

överdos

Hittills har rapporter om fall av överdosering inte rapporterats.

Särskilda instruktioner

Prostagutforte har en symtomatisk effekt utan att eliminera utvidgningen av prostatakörteln, så patienterna ska regelbundet besöka en läkare och genomgå en uppföljning, särskilt vid akut urinretention och utseendet av blod i urinen.

Patienter med urin minskade signifikant ström och / eller en stor volym av kvarvarande urin måste vara försiktig under läkemedelsbehandling och observerades regelbundet i tid för att avslöja möjliga obstruktiv uropati.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

De komponenter som ingår i prostagutfästet har ingen negativ inverkan på människans koncentrationsförmåga, hastigheten på hans mentala och fysiska reaktioner.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte indicerat för användning hos kvinnor.

Ansökan i barndomen

Enligt instruktionerna är Prostagutte kontraindicerat hos patienter under 18 år.

Droginteraktioner

analoger

Det finns inga strukturella analoger för Forgaster. En liknande terapeutisk effekt besitter läkemedel Afalas, Prostaplant, Tykveol, Peponen, Prostamol Uno, Cernilton, Prostopin och andra.

Villkor för lagring

Hållbarhet - 3 år.

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 30 ° C på en plats som inte är tillgänglig för barn.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner om Prostagut Fort

Recensioner om Prostagut Fort på specialiserade medicinska platser är ganska motsägelsefulla. Vissa patienter bekräftar läkemedlets höga effektivitet och hävdar att det väsentligt förbättrade deras tillstånd. Andra, tvärtom, skriver att i deras fall gav terapin inte resultat och på något sätt minskade den negativa symtomatologin i samband med prostatainflammation.

Enligt läkare är godartad prostatahyperplasi en sjukdom som kräver ett individuellt och komplicerat tillvägagångssätt, och bör inte behandlas med ett enskilt läkemedel, men enligt ett visst system. Specialister noterar att Prostagut forte har visat sig i kombinationsterapi i kombination med andra droger (till exempel Dalphaz eller Proscar).

Pris för prostagut forte på apotek

Priset för prostagutforte varierar från 835 till 1135 rubel. för ett förpackning med 60 kapslar.

Prostagut Fort Capsules 60 st.

Prostagutförteppar. n60

Prostagut Forte 60 caps.

Prostagut Fort N60 caps

Utbildning: Rostov State Medical University, specialitet "Medicine".

Informationen om preparatet är generaliserad, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte den officiella instruktionen. Självbehandling är hälsofarlig!

Många droger salufördes ursprungligen som läkemedel. Heroin, till exempel, introducerades ursprungligen på marknaden som ett botemedel mot ett barns hosta. Och kokain rekommenderades av läkare som ett bedövningsmedel och som ett medel för att öka uthålligheten.

Med regelbundet besök i solariumet ökar chansen att utveckla hudcancer med 60%.

I fyra skivor med mörk choklad innehåller cirka två hundra kalorier. Så om du inte vill bli frisk är det bättre att inte äta mer än två stycken per dag.

Ett jobb som inte passar en person är mycket mer skadlig för sin psyke än en brist på arbete alls.

Om du ler bara två gånger om dagen - kan du sänka blodtrycket och minska risken för hjärtinfarkt och stroke.

Hos 5% av patienterna orsakar antidepressiva Clomipramine orgasm.

Även om hjärtat av en person inte slår, kan han fortfarande leva länge, vilket vi påvisade av den norska fiskaren Jan Revsdal. Hans "motor" stannade i 4 timmar efter att fiskaren försvann och somnade i snön.

Alla har inte bara unika fingeravtryck, men också språk.

De flesta kvinnor kan njuta av att överväga sin vackra kropp i spegeln än från kön. Så, kvinnor, strävar efter harmoni.

I Storbritannien finns en lag enligt vilken en kirurg kan vägra att göra en operation till en patient om han röker eller är överviktig. En person måste ge upp dåliga vanor, och då kanske han inte behöver operation.

Under drift spenderar vår hjärna en mängd energi som motsvarar en 10-watt glödlampa. Så bilden av en glödlampa över huvudet vid en intressant tanke är inte så långt från sanningen.

Om din lever slutat fungera skulle döden ha kommit inom 24 timmar.

74-årige bosatt i Australien, James Harrison, blev en blodgivare cirka 1000 gånger. Han har en sällsynt blodgrupp, vars antikroppar hjälper till att överleva nyfödda med svår anemi. Således räddade australien omkring två miljoner barn.

Karies är den vanligaste smittsamma sjukdomen i världen, som även influensan inte kan konkurrera med.

En person som tar antidepressiva läkemedel kommer i de flesta fall igen att lida av depression. Om en person har hanterat depression själv, har han alla chanser att glömma detta tillstånd för alltid.

Det verkar väl, vad kan vara nytt i ett sådant hackneyed ämne som behandling och förebyggande av influensa och ARVI? Alla har länge varit kända som den gamla "farmors" metoder, den där.

Instruktioner för användning Prostagut forte med priser och recensioner

Prostagutforte - ett tvåkomponent-läkemedel som framgångsrikt används för att lindra symtom i prostata-patologier. Effektivt avlägsnande av inflammation och puffiness i prostata kan denna absolut naturliga botemedel användas som en del av komplex behandling av godartad hyperplasi och prostatit.

Prostagutforte - en örtmedicin, som inte är sämre i effektivitet för många syntetiska analoger. Utan speciella kontraindikationer för användningen kan det rekommenderas till en stor grupp patienter för normalisering av urinering med en liten ökning av prostata. Denna artikel kommer i allmänhet att lyfta fram sina fördelar, unikhet i kompositionen och återlämna korta instruktionerna för användning.

Vad är vanligt i palm med prostatit

Vid första anblicken, ingenting, om inte gräva djupare. Frukten hos några sällsynta exemplar kan förbättra människans hälsa avsevärt. En miniatyr representant av en sort - en dvärg palm, en sabal (Serenia serrate) är utrustad med unika läkning egenskaper.

Dvärgpalmen är en väldigt långväxande buske med en gräsbevuxen bagage utan kambium och meterlånga blad med skarpa och stela tänder som lätt kan skadas. Serena är en långlever, den här sällsynta unika växten kan leva mer än 700 år, bestående av torka, bränder och insekter av insekter.

Det medicinska värdet representeras av svartblå frukter av växten, som har storleken på ett genomsnittligt olivträd och är ett verkligt förråd av medicinska ämnen. Helande egenskaper palm frukt ses av de gamla indianerna att aktivt använda dem vid behandling av många sjukdomar, recensioner om mirakel "kål palm" överlevt till våra dagar. Och till och med idag äter lokalbefolkningen ätbara plantor. Ripe sabala frukter har en massa medicinska effekter på grund av en rik unik komposition. Bär innehåller:

 • Betasitosterol (campesterol, stigmasterol).
 • Karotenoider och flavonoider.
 • Växtenzymer.
 • Eterföreningar.
 • Vegetabiliska oljor.

Alla dessa aktiva komponenter är kapabla att tillhandahålla terapeutiska effekter, inklusive antiinflammatorisk, anti-edeem och restorativ. För närvarande används serumextrakt i stor utsträckning vid tillverkning av läkemedel för lindring av symtom förknippade med förstorad prostatakörtel.

Sammansättningen av läkemedlet omfattar frukter av dvärg palm, som har ett stort antal läkemedel.

Brott mot urinering - en oföränderlig och opartisk följeslagare av prostata adenom och prostatit, sjukdomar som förvärrar livet för många män i aktiv ålder. Användningen av palmextrakt vid behandling av prostata patologier beror på förekomsten av vissa egenskaper, bland vilka:

 1. Anti-androgen och antiproliferativ verkan.
 2. Förmåga att lindra inflammation och svullnad.
 3. Förekomsten av immunmodulerande effekt.

Bara bra eller bra och effektivt

Prostagut Fort är inte förgäves, har ett sådant namn, läkemedlet är effektivt, säkert och priset på det ligger inom rimliga gränser. Många positiva recensioner om Prostagutt ®forte har redan lyckats höja värdet på denna naturliga läkemedelsprodukt. På grund av det minskar symptomen på adenom och prostatit signifikant, utflödet av urin normaliseras och välbefinnandet förbättras.

OBS! Det bör dock noteras att läkemedlet inte orsakar en minskning av prostatakörteln, så en periodisk undersökning av patienten som tar Prostagut forte är fortfarande nödvändig.

Prostagut forte innehåller två högaktiva komponenter i form av extrakt: sirenium - 160 mg och nässlor - 120 mg.

Vad ger den följande farmakologiska egenskaper:

 • Lindra inflammation och minska svullnad. Detta beror på inhiberingen av syntesen av inflammatoriska mediatorer, minskningen av smärta i prostatakörteln.
 • Att orsaka antiandrogen och antiproliferativ effekt
 • Utför immunkorrigering - reducerar proliferation av aktiverade leukocyter.

Produkten påverkar väldigt bra symptomen på prostatit och adenom.

Indikationer för användning

Prostagutforte är symtom i samband med otillräcklig urinering med adenom (benign hyperplasi) 1 och 2 steg och prostatit.

Denna bruksanvisning är förkortad och tillhandahålls endast i informationssyfte. För en detaljerad bekantskap med Prostagut Fort måste du noggrant studera den ursprungliga användarhandboken, som är godkänd av tillverkaren, och lyssna på recensioner av urologer och patienter.

Dosering och administreringssätt

Prostagutforte tas in i en kapsel två gånger om dagen. Kapseln tvättas med vatten. Den rekommenderade upptagningsperioden är en månad, i vissa fall anpassas behandlingen av läkaren.

Biverkningar

Forte kommer att tolereras väl, många recensioner av urologer som ordinerar det, och patienter som har genomgått en behandlingskurs talar om detta. Men det bör beaktas att teoretiskt sett kan varje läkemedel orsaka en allergisk reaktion hos personer med ökad sensibilisering av kroppen och intoleransen hos de beståndsdelar som ingår.

Återkoppling från patienter som har erfarenhet av läkemedlet, notera en snabb och mild effekt utan några biverkningar. På grund av användningen av prostatitforte minskar symtomen på urineringskänslor, smärta och förbränning, och frekvensen av falska ansträngningar reduceras signifikant.

Läkemedlet finns i originalförpackningen med 30 eller 60 kapslar. Relativ säkerhet och god tolerans har gjort det till ett överklagande läkemedel, och därför - överkomligt. Ändå bör början av användningen av Prostagutt®forte föregås av en specialistkonsultation.

Kostnaden för en "palm"

Priset för det ursprungliga, unika, kliniskt testade läkemedlet är demokratiskt. Ett paket innehållande 30 kapslar kan köpas för 630 rubel. Priset för 60 kapslar är 750 rubel.

Prostagutt ®forte är den ursprungliga produkten. Det finns inga strukturella analoger av det, men preparat som liknar komposition med liknande terapeutisk effekt kan köpas på apoteket. Analoger kan skilja sig från kvalitativ och kvantitativ struktur, därför är det för jämförande egenskaper nödvändigt att lära känna instruktionen för varje analog.

Det finns många analoger i komposition, men de skiljer sig i kvalitativ och kvantitativ sammansättning.

Prostagutt®forte-analoger har också olika recensioner efter användning.

Priset för sådana symptomatiska medel för prostatit ligger också inom vida gränser och beror på tillverkaren, kompositionen, dosen och antalet tabletter / kapslar i förpackningen. Tabellen visar den beräknade kostnaden för liknande droger för prostatit.

Prostagut Forte

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/10

 • Latinska namn: Prostagutt forte
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av Sabalens palm och extrakt från nätets rötter
 • producent: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

struktur

Torr fruktträd Sabal extrakt, nässla rot extrakt, glycerol triestrar av mättade fettsyror, kiseldioxid, glycerin, sojabönolja, gelatin polisuktsinat; järnoxid svart och gult, färgämneblått.

Typ av problem

Kapslar av grön oval form med en specifik lukt i en blisterförpackning med 20 tabletter i kartong nr 60 och 120.

Farmakologisk aktivitet

Antiandrogena, immunmodulerande, antiinflammatoriska, decongestant.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Framställningen på grund av de farmakologiska egenskaperna hos dess ingående komponenter minskar tömnings symptom på grund av tillväxt av prostatavävnad - ömhet och brännande känsla vid urinering, minskar antalet nattliga urinträngningar, främjar en snabb och fullständig tömning av urinblåsan. Läkemedlet påverkar inte sexuell aktivitet.

avsvällande och antiinflammatorisk verkan orsakas av inhiberingen av arakidonsyra och bildandet av LT och PG med en minskning i permeabiliteten hos prostatavävnad och motsvarande en minskning av smärtssyndrom, ödem och inflammation.

Immunomodulerande effekt orsakas av undertryckandet av den autoimmuna processen vid inflammatoriska processer på prostatavävnaden och en minskning av proliferationen av lymfocyter.

antiandrogener och antiproliferativ verkan baseras på inhibering av aromatas och reduktas, vilket förhindrar utvecklingen av dihydrotestosteron och östradiol, deltar i processen för proliferation av prostatavävnad.

farmakokinetik

Indikationer för användning

 • Symtomatisk behandling störningar i urinering vid prostatit (akut och kronisk) och hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande av komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlet.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de flesta patienter, allergiska reaktioner är sällan möjliga. När du tar Prostagut Forte på tom mage, är irritation i magslimhinnan möjlig.

Prostagut Forte, användningsanvisningar (Metod och dosering)

Ta 1 kapsel två gånger om dagen utan att klämma den med vatten. Längden av läkemedlet ska vara minst en månad.

överdos

interaktion

Kliniskt uttalade manifestationer med samtidig användning av Prostagut Forte med andra droger detekteras inte.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Vid temperaturer upp till 25 ° C.

Utgångsdatum

analoger

Det finns ingen strukturella analoger.

Läkemedel med liknande terapeutisk effekt: Afala; Peponen; Cernilton; tykveol (kapslar och ljus); Prostopin; Prostamol Uno; Prostaplant.

Recensioner om Prostagut Forte

Från patienternas åsikter är det ganska svårt att göra en enda åsikt om läkemedlets effektivitet. Några av dem rapporterar att förloppet av att ta drogen har hjälpt till att väsentligt förbättra tillståndet i prostatakörteln. Andra - att ta drogen minskar inte de negativa symtomen som är förknippade med svullnad och inflammation i prostata. Självklart kräver denna sjukdom ett komplext och individuellt tillvägagångssätt för varje patient och behandlingen bör utföras inte av ett mono-läkemedel, utan av ett visst system. I medicinsk praktik noterar specialister att användningen av Prostagut Forte i kombination med andra läkemedel (Proscar, Dalfaz) har en positiv effekt på tillståndet av prostatakörteln.

Pris för Prostagut Fort, var du kan köpa

Kostnaden för kapslar Prostagut Forte, nummer 60 varierar i olika apotek från 669 till 782 rubel. Köp Prostagut Forte utan svårighet i de flesta apotek i Moskva och andra ryska städer.

Prostagut förte

 • Tyska homeopatiska unionen, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.07.2020

Prostagut förte instruktioner för användning

Kunder som köpt denna produkt

Latinska namn

Typ av problem

struktur

  1 kapsel innehåller: Serenoa krypande / palmfosfat extrakt sapalt torrt (10-14,3: 1) - 160 mg, extraktionsmedel: etanol 90%
  Hjälpämnen: Triglycerider (triestrar av mättad glycerin C8-C18 och fettsyror), hydrogenerad sojabönolja, kiseldioxid kolloidal
  Kapselskal: Glycerin 85% (glycerol), gelatinpolysuccinat, järnoxid svart, E 172, järnoxid gul, E 172, proprietär blå V, E131

packning

Det finns 20 kapslar i blisterförpackningen. Det finns 3 blåsor i förpackningen.

Farmakologisk aktivitet

Prostagutforte - ett medel för vegetabiliskt ursprung för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet har antiinflammatoriska, proteolytiska, immunmodulerande, antiproliferativa och anti-androgena effekter.

Den antiinflammatoriska och anti-ödematös åtgärd på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, reduktion av smärta, inflammation och svullnad i prostatavävnader.

Immunmodulerande effekt beror på undertryckande av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som till minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och antiandrogena effekter associerade med hämningen av enzymet aromatas och 5? Reduktas, vilket i sin tur förhindrar bildningen av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron, främja tillväxt av prostatavävnad.

Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi.

Prostagut Forte minskar smärta och sveda när man kissar, bidrar till den snabba tömning av urinblåsan och minskar förekomsten av falska och nattlig urinering.

Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Prostagutforte, indikationer för användning

- Det används för behandling av urineringstörningar vid godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit.
- Förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operation.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Ta in, utan att tugga, 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, med en liten mängd vatten.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

Biverkningar

Särskilda instruktioner

Detta läkemedel minskar allvarlighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostatakörteln, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker din läkare för uppföljningsundersökningar, särskilt när du har blod i urinen och med akut urinretention.

Läkemedlet för prostatit "Prostagutt Forte" (Prostagutt Forte)

"Prostagutt Forte" (Prostagutt Forte)

Läkemedlet för prostatit "Prostagutt Forte" (Prostagutt Forte) är ett medicinskt örtmedel. Det används vid behov för att bota adenom i prostatakörteln. Läkemedlet har anti-ödem, antiinflammatoriska och anti-androgena effekter. I hjärtat av läkemedlet är den aktiva ingrediensen - palm extrakt krypande. Detta läkemedel används aktivt efter detektion av prostatit, eftersom effekten är effektiv och snabbt uppträder. Urologer övar aktivt sin användning. Preparatet påverkar helt och hållet infektions-, bakteriologiska och andra sjukdomar som har uppstått på grund av negativa effekter på organismen av olika mikroorganismer.

Prostatute Proteatit Prostagut Forte behandling och instruktioner: Detta läkemedel kompletterar läkemedelsgruppen av läkemedel som interagerar positivt med prostata. Främjar förbättring av metaboliska processer i prostata körtlar, och korrigerar urodynamik.

Åtgärden av botemedel mot prostatit "Prostagut Forte" (Prostagutt Forte): Drogen kan tillhandahålla antiandrogen, antiproliferativ, immunmodulerande, anti-inflammatorisk effekt. Dessa effekter beror på hämning av grundläggande enheter kaskad av arakidonsyra och syntesen av permeabilitet, vilken därefter en minskning av smärtsensation, vävnadsödem och inflammatoriska processer i prostatakörteln. Immunmodulerande verkan: undertryckt autoimmun effekt på vävnadskomponent av prostatakörteln under fortskridandet av inflammatoriska processer, finns det en minskning poliferatsii aktiv lymfocyter nivå. Action anti-androgen och anti-proliferativ: fermenty5alfa inhiberade reduktas aromazaty och således finns det ett hinder bildningen av dihydrotestosteron och östradiol från testosteron, dessa enzymer framkallar endast tillväxten av prostatakörteln. Läkemedlet hjälper till att eliminera symptom på nedsatt urinering, denna symtomatologi ofta manifesteras som en följd av perioden prostatit. Betyder bara en positiv effekt på avlägsnandet av en brännande känsla och smärta i urinering period, kände den mest kompletta tömning mochevika natten inga falska uppmanar att urinera. Sexuell aktivitet påverkas inte på något sätt.

Varaktigheten av behandlingen av prostatit Prostagut Forte (Prostagutt Forte): Läkemedlet är i kroppen, samt har terapeutiska effekter i tolv timmar.

Sammansättning av botemedel mot prostatit Prostagut Forte (Prostagutt Forte)Etanol sextio procent, nässla rotextrakt, etanod nittio procent, sågpalmetto palm krypande, kolloidal kiseldioxid, hydrerad sojabönolja, triglycerider, E131, patenterad blå V, E172, gul järnoxid, polisuktsinat gelatin, glycerin vosmidsyati fem procent.

Indikationer för användning av ett botemedel mot prostatit Prostagut Forte (Prostagutt Forte): ofta rekommenderar urologer förbrukningen av läkemedlet i fall av urineringstest, under detektering av godartad prostatahyperplasi i den första eller andra graden och med prostatit. Det är också värt att uppmärksamma detta läkemedel om det är nödvändigt att göra förebyggande underhåll för att förhindra återfall av prostatahyperplasi i den postoperativa perioden.

Metoden för applicering av behandlingsmedlet mot prostatit "Prostagutt Forte" (Prostagutt Forte): använd läkemedlet endast i hela sin form utan tuggning. Den dagliga dosen är två tabletter, drick inte för mycket. Att dela receptioner är nödvändigt med ett jämnt intervall, så att läkemedlets effekt i kroppen ständigt observeras.

Användning av botemedel mot prostatit "Prostagutt Forte" hos barn: Strikt tillåter inte användning av läkemedlet av barn.

Applicering hos äldre patienter: patienter i djup ålder borde veta exakt vad som orsakar sjukdomar, vilka andra sjukdomar de har och hur behandlingen kan påverka deras kurs. Om i ett nötskal - då är ett besök till läkare obligatoriskt.

Applicering under graviditet och amning: Läkemedlet anses inte beträffande användning av kvinnor, eftersom det här läkemedlet är rent manligt.

Kontra: bör ta hänsyn till graden av risk i närvaro av en allergisk reaktion på komponenter.

Biverkningar: alla allergiska symptom om du använder drogen på tom mage kan du få sår eller gastrit och så har läkemedlet en god tolerans av kroppen.

Symptom på överdosering: inget sådant meddelande har hittills mottagits om sådana fall och ytterligare konsekvenser.

Läkarens kommentarer om behandlingsmedel mot prostatut Forte prostatit (Prostagutt Forte): läkemedlet tar bort symptomen. Men bara prostataformen förblir fortfarande förstorad. Utgående från detta faktum är det värt att notera att ett besök till doktorn, och vi noterar att regelbundet, förmodligen måste analyser också ge upp för att se behandlingens dynamik och procentuell fördröjning i urinen.

interaktion: Under en lång period av forskning hittades inga droger som inte skulle behöva användas parallellt med prostagut. Det enda, det borde inte, förmodligen, förflyttas med mycket preparativ behandling och användning ibland mer än tre olika mediciner.

Fördelar (fördelar) av behandlingsmedlet för prostatit "Prostagutt Forte" (Prostagutt Forte): Läkemedlet tolereras fullständigt av kroppen, och om det används helt i enlighet med instruktionerna, kommer det inte att finnas några biverkningar eller överdoser, men extremt höga resultat kommer att observeras.

Nackdelar (minus) av behandlingsmedlet för prostatit "Prostagutt Forte" (Prostagutt Forte): läkemedel relativt dyrt att betala för en månads behandling nästan 800 rubel, vilket inte är allas styrka och han inte ta bort prostatan och endast undertrycker de obehagliga symptom, då behöver ett annat läkemedel, och denna extra kostnad.

Rekommenderad kurs för antagning: För att resultatet skall vara stabilt bör kursansökan vara minst 30 dagar.

Rekommendera till vänner: skulle rekommendera, men den negativa sidan av drogen är alarmerande, det är värt att ta en närmare titt och samråda med urologen (erfaren).

Förhållanden för lagring av behandlingsmedlet från prostatit "Prostagut Forte" (Prostagutt Forte): Lagringsmedlets temperatur kan tåla, utan att förstöra upp till trettio grader, barn att hålla på ett avstånd av "skott"! Villkor för ledighet från apotek: receptbelagt stöd är inte nödvändigt på apotek.

Hållbarhet för behandlingsmedlet för prostatit "Prostagut Forte" (Prostagutt Forte): utgångsdatumet ska anges på förpackningen - upp till tre år, experimentera inte med verktyget, om det här datumintervallet redan har löpt ut från datumet för utgåvan. Det kan vara obehagliga och allvarliga konsekvenser.

Prostagut Forte Prostagut Forte: Tyskland. Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG.

Typ av problem: Kapslarna är förpackade i en blister, tjugo stycken i varje blister. I paketet med tre till sex blåsor + i satsen ska vara en bruksanvisning.

Priset på ett botemedel mot prostatit "Prostagut Forte" (Prostagutt Forte): 60 st. - från 759 rubel.

Egenskaper av Prostagut Forte - komposition, applikation och recensioner

Prostagutforte är ett örtmedel, inte sämre än syntetiska analoga läkemedel. Han har ett minimum antal kontraindikationer, så många personer med problem med urinering med en liten ökning av prostata kan ordinera det.

Beskrivning av beredningen

Patienter betonar läkemedlets växtkomposition, eftersom det inspirerar förtroendet.

Prostagut forte säljs som en lösning och kapslar.

 • Palm krypande - 160 mg;
 • Rötter av dioecious dry nettle - 120 mg;
 • 60% alkohol (i vätskelösningens sammansättning).

Om en patient är förbjuden att använda tinkturer på alkohol, är det nödvändigt att behandla Prostagut forte i kapsform.

Preparatets kapslar är gröna. De innehåller en oljig brun substans med en uttalad arom. Läkemedlet i form av en lösning finns i behållare med 50 och 100 ml. Prostagut forte tillverkas i Tyskland. Det kan användas som en terapi för prostata hyperplasi av godartad karaktär i steg 1 och 2.

Vanligtvis används ingen medicin i en enda kopia för behandling av adenom och prostatit. Beroende på graden av sjukdomsorten till antibakteriell behandling.

Läkemedlet rekommenderas för förebyggande av adenom och för att förhindra återkommande sjukdom. Återkomsten av sjukdomen kan uppstå på grund av patologier av prostata körtelens funktioner och försumlighet av sjukdomen.

Läkemedlet har en antiinflammatorisk effekt. Det finns en minskning av ödem i prostatakörteln. Har anti-androgen och dehydrerande funktion. Dessa egenskaper gör det lättare att urinera. Blåsans förstörelse kan förekomma naturligt, vilket förhindrar snabb passage av toaletten. Det finns inga kontraindikationer för användning av Prostagut forte, men ibland kan det uppstå allergier när du tar det.

Palm i kompositionen av drogen

Dvärgpalmen hjälper väl till att stärka människors hälsa. Värdet är mörkblå frukt. Deras helande egenskaper bekräftades i antikens tid av indianerna, som aktivt tillämpade frukt för terapeutiska ändamål. Lokalbefolkningen äter knopparna på växten. Bären är:

 • Eterföreningar;
 • karotenoider;
 • stigmasterol;
 • kampesterol;
 • flavonoider;
 • Vegetabiliska oljor;
 • Växtenzymer.

De listade komponenterna har en terapeutisk effekt av generell förstärkning och antiinflammatorisk natur. Nu sereno-extrakten läggs ofta till medicinerna för att bli av med prostataförstoring.

Palm extrakt har följande funktioner:

 1. Avlägsnande av ödem och inflammatoriska processer;
 2. Tillhandahållande av immunmodulerande effekt;
 3. Antiproliferativa och antiandrogena effekter.

Instruktioner för användning

Överdosering sker vanligtvis inte, men om du tar andra läkemedel med Prostagut forte, kan det hända att effekten ökar. Processen kan leda till överdoser.

Negativa effekter uppstår när läkemedlet tas i tom mage. På grund av detta kan slemhinnan i matsmältningssystemet vara skadat. Med individuell intolerans krävs en doktors samråd och en efterföljande ersättning av läkemedlet med dess analog.

Läkemedlet bör vara på plats begränsat för barnens tillgång. Hållbarhet - 3 år. Efter denna period kan Forgaster forte endast skada hälsan.

Det är värt att noggrant övervaka hälsotillståndet vid antagning. Om du hittar blod i dina urin- eller urinproblem bör du kontakta din läkare.

Använd Prostagut Fort för en tablett två gånger om dagen, tvättas med vatten. Vanligtvis går kursen 1 månad, men ibland ordinerar läkaren konsumtionstiden individuellt.

Det kan köpas på något apotek utan recept. Prostagut Forte är inte beroendeframkallande. Kostnaden för drogen börjar vid 900 rubel.

Analoger av prostagutforte

Det finns ett antal droger med liknande sammansättning:

 1. "Prostess";
 2. "Prostess Uno";
 3. "Prostamol Uno";
 4. "Serpens";
 5. "Prostaserene";
 6. "Strogen S";
 7. "Prostagut Uno";
 8. "Permikson";
 9. "Kapistan".

Den huvudsakliga analogen av läkemedlet är Prostaplant. De produceras av samma företag som Prostagut Fort. Kompositionen är helt identisk. Prostamol Uno har länge inte varit en komplett analog av Prostagut. I det första finns inget extrakt av nässla, men mer än ett extrakt av en palm. Utan att rådfråga en läkare rekommenderas inte ersättning eftersom läkemedlet kanske inte är lämpligt för alla.

Experter anser att det är svårt att behandla godartad prostatahyperplasi och prostatit. Snabba förbättringar sker vid val av kvalitetsmedicin. Prostatitis forte hjälper till att eliminera symtom på sjukdomen.

recensioner

Maria: "Jag märkte att min man har problem med urinering. Nära människor rådde Prostagut Fort. En månad senare har detta problem lämnat vår familj och kommer inte längre tillbaka "

Sergei: "Prostagut forte är ordinerad av en urolog. Jag tog det i mer än två månader, men resultatet är värt det - problemet är inte mer. "

Alexander: "Med prostatit började urinering förekomma mycket värre. Han stod ofta upp på natten, det var rezi och smärta. Läkaren har skrivit ut Forgery forte, jag dricker en månad. Jag förväntade mig inte sådana förbättringar! På natten stiger jag inte alls, patensen i urinen är normal, smärtan är väldigt sällsynt "

Anatoly: "Jag är imponerad av att Forgaster Fort är gjord på växtbasen. Puffiness har lämnat, analyserna har förbättrats. En månad har gått, men det finns ingen försämring. "

Prostagut forte: bruksanvisningar, recensioner

Män efter 40 års ålder står ofta inför en sådan sjukdom som adenom av prostata:

 1. Adenom är en utvidgning av prostatakörteln som ligger under urinröret
 2. Växande i storlek, denna körtel kan blockera urinröret
 3. På grund av detta kan män ha frekvent uppmaning att gå på toaletten, falska önskningar och andra obehagliga symptom

Beskrivning av beredningen

farmakokinetik

Farmakokinetiken för läkemedlet har inte studerats. Dess agerande är en gemensam ansträngning för alla ämnen som utgör läkemedlet.

farmakodynamik

Prostagut har följande effekt:

 • Avlägsnar puffiness och inflammation (komponenterna i läkemedlet påverkar arakidonsyra, på grund av detta blir kärlens väggar mer hållbara och minskar smärta, inflammation)
 • Påverkar immunitet (förhindrar åtgärden av en mängd olika autoimmuna reaktioner)
 • Förhindrar utveckling av prostata (på grund av påverkan på hennes vävnader)

farmakologi

"Prostagut Fort" utse vid behov:

 • Lindra inflammation
 • Minska koncentrationen av manliga hormoner i kroppen

Komposition. Lämna och lagringsförhållanden

Läkemedlet innehåller följande ämnen.

aktiv:

extra:

Typ av problem. Kostnaden. Lämna och lagringsförhållanden

Prostagut produceras:

 • I kapslar, 6 kapslar i en blister
 • I förpackningen kan vara 3 till 6 sådana blåsor
 • "Prostagut" är en avlång kapsel med en grönaktig färg
 • Inuti en kapsel är en oljig substans av ljusbrun eller mörkbrun färg

pris

Kostnaden för drogen är 581 rubel.

Hållbarhet:

 • Håll drogen kan inte vara mer än 3 år
 • "Prostagut" kan förvaras vid förvaring vid en temperatur av högst 25 grader

Form av ledighet

Du kan köpa produkten på fri försäljning, utan recept.

Men om problem med kraft redan har börjat, kommer förberedelserna "Prostanorm" och "Golden Horse" att hjälpa till.

Indikationer för användning. Kontraindikationer. överdos

Läkaren kommer att ordinera läkemedlet i följande fall:

 • Godartad spridning av prostata vävnader från steg I - II-scenen
 • Prostatit (om tecken på prostatit kan läsas här)
 • Postoperativa perioder på prostatakörteln

Kontra

Avstå från hans inträde är bara nödvändig för dem som har en allergi mot komponenterna i medicinen.

överdos

Fall av överdosering "Prostagut Fort" för tillfället har inte identifierats.

Biverkningar och speciella anvisningar

Biverkningar:

 • Allergi mot läkemedel
 • När du tar en tom mage kan det vara irritation av magehinnorna i magen

Särskilda instruktioner:

 • Ej lämplig för kvinnor
 • Ej lämplig för barn

Regler för att ta drogen:

 • Ta medicinen efter en måltid - på morgonen och på kvällen för 1 kapsel
 • Tugga inte
 • Behandlingstid - månad

Kompatibilitet med andra läkemedel

För kompatibilitet med andra droger för närvarande är inget känt.

analoger

Bland analogerna av detta läkemedel kan identifieras:

 • "Enkelt plan" - läkemedlets verkan är identisk "Prostagutu": Avlägsnar också inflammation och svullnad. Kostnaden för drogen är något billigare - 442 rubel, men mer kontraindikationer: du behöver inte ta "prostoplanten" till personer med sjukdomar i mag-tarmkanalen
 • "Permikson" - minskar symtomen på prostata adenom, men du kommer att ordineras en behandlingstid endast efter diagnos av en läkare. Själv kan det finnas halsbränna, illamående vid sin eller hennes mottagning, och här kostar eller står han är mer kära eller dyr - 1 009 rubel
 • «Prostamol Uno» - En liknande medicin och priset skiljer sig åt med bara några rubel. Kostnad "Prostamol" - 589 rubel

recensioner

Mikhail - 49 år gammal

Prostatit, som de säger, krypt upp obemärkt. På natten i toaletten trött att gå, smärta under urinering skarpa. Var plågad alls! Läkaren rekommenderade prostagut. Från det första pillret var jag självklart inte lättare, men nu avslutar jag kursen och känner mig mycket bättre: smärtan är borta, jag går på toaletten som förväntat.

Oleg är 52 år gammal

Klockan 42 började han sova dåligt på natten: ofta vakna upp med togen på toaletten, och till och med smärta obehagligt. Min fru köpte Prostagut. Honest började dricka det, men utslaget hittades på kroppen när han gick för att se en läkare - det visade sig hända: en del oförenlighet. Läkemedlet ersattes och nu är allt i ordning.

Vladimir - 53 år gammal

Prostagut forte "- en mycket bra medicin. Bara tack vare honom började han sova normalt på natten. Det enda som inte försökte - ingenting hjälpte. Tack, det i en apotek har frågat, och doktorn har sedan godkänt mitt val. Omedelbart fungerar inte, men det är lättare att bli exakt.

Video om symptom och behandling av prostata adenom:

Prostagut forte: beskrivning och recensioner

I allt högre grad diagnostiseras män över 40 år som påverkar kroppens reproduktiva funktioner. Det kan vara prostatit, prostata adenom, men nu används inte denna term längre. Adenom kallas vanligtvis benign prostatahyperplasi (BPH).

Vad är prostatahyperplasi?

Godartad hyperplasi har tre steg i sin utveckling. Ju mer graden av sjukdom, desto mer inflammatorisk process i prostatakörteln fortsätter. En adenom i första graden anses vara den enklaste och har ingen rik symtomatologi. Men behandlingen kräver tidig och inte mindre allvarlig än med andra steg.

Adenomen i andra graden är mer uttalad. Symtom uttrycks i smärta, svårigheter med urinering, erektil dysfunktion, etc.

Den tredje graden kännetecknas redan av allvarliga komplikationer. Sjukdomen kräver omedelbar behandling.

Komplikationer av BPH manifesteras:

 • en fördröjning i urinen;
 • stenar i blåsan;
 • hematuri.

Fördröjd urinering är ett allvarligt nog fenomen som inte kan avlägsnas genom att ta ett visst piller. Att fördröja med behandling är inte nödvändigt. Komplikation i form av akut urinretention indikerar en tredje grad av adenom. Kärnan i symtomen är att det finns blockering av urinkanalerna. Med detta tillstånd ökar blåsan. Vätskan har inte förmåga att gå ut, vilket leder till svår smärta och infektion i genitourinary systemet. Detta problem löses genom att sätta in en kateter i penis. Patienter med fördröjd urin ska omedelbart inhalas.

Med vätskeretention bildas stenar i blåsan. De har egenskapen att flytta. Om detta händer kommer patienten att uppleva svår smärta vid urinering.

Hematuri är närvaron av blod i urinen. Denna manifestation av symptomet indikerar en allvarlig komplikation och kräver kirurgisk ingrepp. Orsaken som orsakade hematuri, kan vara inflammation i prostata. Blodig urladdning i urinen kan associeras med åderbråck som utvecklas nära blåsans botten.

Komplikationer orsakade av BPH, oftast förekommer i utvecklingen av infektioner, prostatit, pyelonefrit, kronisk kurs och uretrit.

BPH i den första graden har sådana symptom:

 • frekvent natturation (oftare än under dagen);
 • trög ström av urin;
 • frekvent uppmaning att tömma urinblåsan.

Med adenom följer behovet av att gå på toaletten oftare med patienten under dagen och på natten. Detta beror på att den inflammatoriska processen irriterar urinvägarna. Och ändå i sjukdoms första skede kan patienten tömma blåsan på ett naturligt sätt.

Det primära steget kan utvecklas under en lång tid. Den allmänna kliniken kan vara tillfredsställande. Behandling i detta fall syftar till att eliminera inflammation i prostata. Ett antal läkemedel ordineras, och fysiska belastningar och kostnäring visas.

Det andra steget manifesteras i strid med detrusor ännu mer. Urinering sker inte till slutet. Urinladdningen är intermittent och trög. Det allmänna tillståndet hos patienten orsakar allvarligt obehag, smärtan blir mer intensiv. Prostata körs ännu mer om en man konsumerar alkohol, kryddig mat. Negativt påverkar och hypotermi.

Behandling i detta skede kommer att bestå i patienten som kommer in i en kateter i urinväggen. Således kommer utflödet av vätska att uppstå. Läkaren kan rekommendera kirurgi. I andra etappen visas behandling med läkemedel, liksom i första etappen.

Den tredje etappen åtföljs av:

 • stark svaghet
 • dehydrering;
 • förstoppning;
 • illamående, ibland med kräkningar;
 • apati.

BPH i tredje etappen är farligt. Tömning blir omöjligt. Med ett sådant försummat tillstånd av sjukdomen utvecklas njursvikt. Blåsans kapacitet når cirka 2 liter vätska. Läkaren kan känna det och bli framträdande protrusion. Urinen att urinera blir till tortyr. Urin utsöndras i droppar, eftersom blåsan inte går samman. Musklerna fungerar inte. En man kan felaktigt anta urininkontinens. I detta tillstånd kan förskott kosta liv. Urgent ingripande av läkare är nödvändigt.

Behandling med prostagut

Läkemedlet Prostagut forte består av växtkomponenter. Detta finner ett brett svar bland patienterna. Många föredrar behandling med mer försiktiga läkemedel.

Den aktiva substansen i läkemedlet Prostagut Fort är palm extrakt krypande (160 mg) och nässlor röda, dioecious (120 mg). Eftersom framställningen framställs inte enbart i form av kapslar, men också en vätskelösning, tillsätts 60% alkohol till komponenterna. Vem har kontraindikationer mot alkoholtinkturer, ska ta kapslar.

Beskrivning av läkemedlet Prostagut forte

Läkemedelsformen finns i ovala kapslar med en grön färg. Vikten i kapseln har en oljig sammansättning av brun färg med en specifik lukt. Lösningen av Prostagut produceras i flaskor om 50 ml och 100 ml vardera.

Tillverkaren av läkemedlet är Tyskland.

Ett läkemedel används för att behandla godartad prostatahyperplasi i första och andra etappen.

Det är möjligt att kombinera med andra läkemedel. Ofta behandlas inte prostatit eller adenom med ett enda läkemedel. Baserat på graden av sjukdomen och dess klassificering är det möjligt att förskriva antibakteriell terapi.

Också läkemedlet föreskrivs för förebyggande och adenom återfall, som kan uppstå på grund av försummelse av sjukdomen och funktionella sjukdomar i prostata med prostatit.

Prostagutforte har en antiinflammatorisk effekt. Minskar ödem i prostatakörteln. Har en dehydrerande, anti-androgen funktion. På grund av sådana egenskaper är det lättnad av urinering. Blåsan kan tömmas naturligt, och det sparar ofta trängsel att gå på toaletten.

Kontraindikationer till drogen där. Men ibland kan patienten uppleva allergiska reaktioner.

Administreringssätt och dosering

Överdoseringsfall är inte kända. Men kompatibiliteten hos olika läkemedel kan förbättra effekten av både, den ena och den andra. I sådana fall kan symtom på överdosering observeras.

En biverkning kan uppstå om patienten tar medicinen på en tom mage. Detta kan provocera skador på matsmältningssystemet i matsmältningssystemet. Men i allmänhet tolereras användningen av läkemedlet Prostagut forte av patienterna väl, utan speciella negativa manifestationer.

Det finns inga mediciner som inte skulle ha en bieffekt. Men oftast händer det om du ordinerar den maximala dosen av läkemedlet under en lång period. Ibland finns en individuell reaktion eller intolerans mot någon komponent. I det här fallet behöver du inte fortsätta använda drogen, för i stället för att använda det kommer det att vara skadligt. Det är nödvändigt att konsultera en ledande specialist om ersättning av läkemedlet. Ibland är det möjligt att använda analoger av detta läkemedel.

Håll drogen på platser otillgängliga för barn. Prostagutets hållbarhetstid är tre år.

Man måste ta hänsyn till att läkemedlet eliminerar de symtom som uppstår när prostatakörteln förstoras, men själva körteln minskar inte. Därför bör strikt övervakning av patientens tillstånd utföras. Om blodets utseende upptäcks i urinen eller urinretentens uppstår, bör man söka akut medicinsk hjälp.

Ta inte emot försenad medicinering. Det finns ingen terapeutisk effekt, och i värsta fall sker skada. Experimentera inte med din hälsa.

Vissa positiva recensioner kan uppmuntra en man att köpa medicin själv och starta en mottagning. Men du kan inte ordinera behandling själv utan en specialists undersökning. Vissa symptom på olika sjukdomar kan likna. Felaktig behandling kommer att ha en skadlig effekt på patientens tillstånd.

Patienternas kommentarer om Prostagut Fort

"Läkemedlet är utmärkt! Efter diagnosen prostata adenom rekommenderade läkaren att genomgå en behandling med Prostagut Fort. Det är trevligt att förberedelsen är vegetativ. Detta hjälper till att överföra det bra. Resultatet var nöjda. Testerna förbättrades, prostata körteln minskade genom att ta bort ödemet. En månad har gått sedan ögonblicket, behandlingen startade. Villkoren försämrades inte. Alexander. "

"Prostatit uppträdde. Detta ledde till oförmågan att urinera normalt. Det fanns smärtor på natten och rezi. Jag var tvungen att gå upp på kvällen många gånger på toaletten. Läkaren föreskrev Prestagut. Med p-piller började tillståndet förbättras. Smärta stör inte nästan. Urinering har återgått till vanligt. Anatoly ".

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast: