Huvud
Skäl

Naturligt och effektivt Prostagut Forte: bruksanvisningar, recensioner, priser och analoger

Behandling av allvarliga sjukdomar som prostatit eller till och med prostata adenom bör alltid vara omfattande.

Förutom att använda läkemedel som har antiinflammatoriska, antispasmodiska eller antibakteriella effekter kan patienten konsumera naturliga växtbaserade läkemedel som också hjälper till att hantera sjukdomens symtom och förbättra kroppens allmänna tillstånd.

En av drogerna av naturligt ursprung är Prostagut Forte, bruksanvisningar, priset, recensionerna och analogerna kommer att diskuteras i den här artikeln.

Sammansättning och handlingsprincip

Läkemedlet Prostagut (handelsnamnet på läkemedlet - Prostagut Forte) är ett naturligt bioaktivt komplex, som består av två huvudkomponentkomponenter:

 • extrakt av palm saphenous frukt (dvärg palm sabal), 160 milligram;
 • extrakt av nässlor, 120 milligram.

Kapslar Prostagut Forte

Kombinationen av dessa två örtämnen gör Prostagut ett användbart och mycket effektivt sätt att återställa manlig hälsa.

Med en systematisk upptagning har detta läkemedel följande effekt på hankroppen:

 • avlägsnar akut inflammation och ökad svullnad av patientprostata;
 • smärtor lokaliserade i ljummen;
 • normaliserar urinprocessen
 • reducerar vaskulär permeabilitet i prostata vävnader;
 • saktar tillväxten av prostata körteln;
 • reducerar proliferation av lymfocyter;
 • eliminerar retention av urin;
 • eliminerar gnidning och bränning när urin frigörs;
 • minskar frekvensen av nattlig uppmaning att urinera (inklusive falska);
 • främjar fullständig tömning av blåsan;
 • stimulerar immunsystemet.

Som hjälpkomponenter i sammansättningen av Prostagut ingår ämnen som kiseldioxid, glycerin, gelatin, järnoxid, sojabönolja, färgämnen etc. Denna beredning utges i kapselform.

De terapeutiska kapslarna har en grönaktig färg och en oval form. I en blister innehåller vanligen 20 kapslar, i ett förpackning - från tre till sex blåsor. Också i apoteket kan du möta prostagut i form av droppar, i detta läkemedel innehåller samma aktiva ingredienser som i kapslarna.

Indikationer för användning

Trots de stora fördelarna och många användbara egenskaper kan kapslar och droppar Prostagut användas för att behandla endast vissa sjukdomar hos den geniturinära sfären.

De viktigaste indikationerna för användningen av läkemedlet är:

 • svåra urineringstörningar på grund av prostataförstoring
 • godartad hyperplasi (eller adenom) i prostatakörteln i den första och andra graden;
 • akut och kronisk prostatit.

Använd en bioaktiv tillsats Prostagut kan inte bara vara terapeutisk men också för förebyggande ändamål. En naturlig lösning hjälper till att förhindra återkommande av adenom och prostatit, och även minska riskerna för komplikationer efter operation som utförs på prostatakörteln.

Prostagut: bruksanvisningar

Använd prostagut för behandling av prostatit och prostatahyperplasi är nödvändig i enlighet med instruktioner och rekommendationer från läkaren.

Använd läkemedlet enligt följande:

 • Den inkapslade preparatet tas med mat, kapseln bör tvättas med vatten utan att tugga;
 • för en dag måste du ta två kapslar Prostagut (en kapsel på morgonen och på kvällen);
 • Om sjukdomen uppträder i särskilt svår form kan läkaren öka dosen av läkemedlet (en oberoende ökning av en enstaka dos av läkemedlet är oacceptabelt).
 • Behandlingsprocessen med Prostagut ska varas i minst 30 dagar. Upprepade kurser kan utföras två till tre veckor efter behandlingens slut.
 • droppar Prostagut måste tas två till tre gånger om dagen, endos ska vara 20-40 droppar;
 • medan patienten tar prostagut, bör patienten sluta använda alkoholhaltiga drycker som inte bara försämrar läkemedlets effekt men också påverkar tillståndet av den inflammatoriska prostatakörteln negativt.
 • när det behandlas med kapslar Prostagut är inte förbjudet att konsumera antibiotika, diuretika och antiinflammatoriska läkemedel, så patienten bör inte avbryta att ta dessa läkemedel.
 • vid behandling av sjukdomar i urinvägarna och läkemedlet Prostagut måste patienten nödvändigtvis genomgå en regelbunden undersökning och övervaka tillståndet hos prostatakörteln för att förhindra en ännu större ökning av denna kropp och degenerering av godartade celler i maligna celler;
 • om en man har fördröjt urinering under mottagandet av en naturlig örtberedning eller om det finns blodföroreningar i urinen, behöver han en läkare snabbt, och kapslarna ska stoppas.

Prostagut förte

Prostagut forte: bruksanvisningar och recensioner

Latinnamn: Prostagutt forte

Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av palm Sagal och extrakt av nätets rötter

Tillverkare: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

Uppdatera beskrivning och foto: 06.06.2018

Priserna på apotek: från 905 rubel.

Prostagutforte - ett medel för vegetabiliskt ursprung för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Utformningsform och sammansättning

Doseringsform: kapslar: oval, grön; innehåll - oljig massa från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt (20 stycken i blåsor, 3 eller 6 blister packade i kartong).

Aktiva ingredienser i 1 kapsel:

 • extrakt av foster serenoi krypande / palmer sabal (10-14,3: 1) - 160 mg, extraktant - etanol 90%;
 • näsrotar extrakt torr (7,6-12,5: 1) - 120 mg, extraktionsmedel - etanol 60%.
 • Kapselskal: Gelatin polisuktsinat, 85% glycerin (glycerol), patentblått V (E131), gul järnoxid (E172), svart järnoxid (E172);
 • Kapselns innehåll: sojabönor, hydrogenerad olja, triglycerider (mättade glycerintriester C8-C18 och fettsyror), kiseldioxid kolloidal.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Prostagutforte - ett läkemedel som har antiinflammatorisk, anti-androgen, decongestant, antiproliferativ och immunmodulerande effekt.

Den anti-inflammatoriska och anti-ödem effekten av läkemedlet på grund av dess förmåga att inhibera grundläggande enheter kaskad av arakidonsyra och syntesen av prostaglandiner och leukotriener som resulterar i minskad permeabilitet, ödem, smärta och inflammation i prostatavävnaden.

Den immunomodulerande effekten av läkemedlet förklaras av förmågan att undertrycka den autoimmuna effekten på prostata vävnad vid inflammatoriska processer och för att minska proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och anti-androgen verkan av läkemedlet associerat med hämning av enzymer aromatas och 5α-reduktas, varvid förhindras bildandet av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron - hormoner som främjar tillväxt av prostatavävnad.

Tack vare de aktiva komponenterna Prostagut fort i benign prostatahyperplasi reducerar brännande känsla och smärta vid urinering, hjälper till att snabbt tömma blåsan, minskar symptomen på miktionsfrekvens och falskt / natt urinering. Det påverkar inte sexuell aktivitet.

Indikationer för användning

 • behandling av urineringstörningar associerad med godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit;
 • förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen.

Kontra

Prostagutforte är kontraindicerat för känd överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Denna åtgärd är inte avsedd att behandla kvinnor, barn och ungdomar under 18 år.

Försiktighet Forte ska användas för att behandla patienter med signifikant minskat urinflöde och / eller en stor mängd resterande urin.

Instruktioner för användning Prostagut forte: Metod och dosering

Kapslarna ska tas oralt, sväljas hela och tvättas med en liten mängd dricksvatten.

Vuxna utser 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, i 30 dagar.

Biverkningar

Prostagutforte kännetecknas av god tolerans.

I sällsynta fall, när det tas i tom mage, har läkemedlet en irriterande effekt på magslemhinnan (illamående, buksmärta, förstoppning eller diarré).

Om överkänslighet ökas kan allergiska reaktioner utvecklas.

överdos

Hittills har rapporter om fall av överdosering inte rapporterats.

Särskilda instruktioner

Prostagutforte har en symtomatisk effekt utan att eliminera utvidgningen av prostatakörteln, så patienterna ska regelbundet besöka en läkare och genomgå en uppföljning, särskilt vid akut urinretention och utseendet av blod i urinen.

Patienter med urin minskade signifikant ström och / eller en stor volym av kvarvarande urin måste vara försiktig under läkemedelsbehandling och observerades regelbundet i tid för att avslöja möjliga obstruktiv uropati.

Påverkan på förmågan att hantera motorfordon och komplexa mekanismer

De komponenter som ingår i prostagutfästet har ingen negativ inverkan på människans koncentrationsförmåga, hastigheten på hans mentala och fysiska reaktioner.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte indicerat för användning hos kvinnor.

Ansökan i barndomen

Enligt instruktionerna är Prostagutte kontraindicerat hos patienter under 18 år.

Droginteraktioner

analoger

Det finns inga strukturella analoger för Forgaster. En liknande terapeutisk effekt besitter läkemedel Afalas, Prostaplant, Tykveol, Peponen, Prostamol Uno, Cernilton, Prostopin och andra.

Villkor för lagring

Hållbarhet - 3 år.

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 30 ° C på en plats som inte är tillgänglig för barn.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner om Prostagut Fort

Recensioner om Prostagut Fort på specialiserade medicinska platser är ganska motsägelsefulla. Vissa patienter bekräftar läkemedlets höga effektivitet och hävdar att det väsentligt förbättrade deras tillstånd. Andra, tvärtom, skriver att i deras fall gav terapin inte resultat och på något sätt minskade den negativa symtomatologin i samband med prostatainflammation.

Enligt läkare är godartad prostatahyperplasi en sjukdom som kräver ett individuellt och komplicerat tillvägagångssätt, och bör inte behandlas med ett enskilt läkemedel, men enligt ett visst system. Specialister noterar att Prostagut forte har visat sig i kombinationsterapi i kombination med andra droger (till exempel Dalphaz eller Proscar).

Pris för prostagut forte på apotek

Priset för prostagutforte varierar från 835 till 1135 rubel. för ett förpackning med 60 kapslar.

Prostagut Fort Capsules 60 st.

Prostagutförteppar. n60

Prostagut Forte 60 caps.

Prostagut Fort N60 caps

Utbildning: Rostov State Medical University, specialitet "Medicine".

Informationen om preparatet är generaliserad, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte den officiella instruktionen. Självbehandling är hälsofarlig!

Många droger salufördes ursprungligen som läkemedel. Heroin, till exempel, introducerades ursprungligen på marknaden som ett botemedel mot ett barns hosta. Och kokain rekommenderades av läkare som ett bedövningsmedel och som ett medel för att öka uthålligheten.

Med regelbundet besök i solariumet ökar chansen att utveckla hudcancer med 60%.

I fyra skivor med mörk choklad innehåller cirka två hundra kalorier. Så om du inte vill bli frisk är det bättre att inte äta mer än två stycken per dag.

Ett jobb som inte passar en person är mycket mer skadlig för sin psyke än en brist på arbete alls.

Om du ler bara två gånger om dagen - kan du sänka blodtrycket och minska risken för hjärtinfarkt och stroke.

Hos 5% av patienterna orsakar antidepressiva Clomipramine orgasm.

Även om hjärtat av en person inte slår, kan han fortfarande leva länge, vilket vi påvisade av den norska fiskaren Jan Revsdal. Hans "motor" stannade i 4 timmar efter att fiskaren försvann och somnade i snön.

Alla har inte bara unika fingeravtryck, men också språk.

De flesta kvinnor kan njuta av att överväga sin vackra kropp i spegeln än från kön. Så, kvinnor, strävar efter harmoni.

I Storbritannien finns en lag enligt vilken en kirurg kan vägra att göra en operation till en patient om han röker eller är överviktig. En person måste ge upp dåliga vanor, och då kanske han inte behöver operation.

Under drift spenderar vår hjärna en mängd energi som motsvarar en 10-watt glödlampa. Så bilden av en glödlampa över huvudet vid en intressant tanke är inte så långt från sanningen.

Om din lever slutat fungera skulle döden ha kommit inom 24 timmar.

74-årige bosatt i Australien, James Harrison, blev en blodgivare cirka 1000 gånger. Han har en sällsynt blodgrupp, vars antikroppar hjälper till att överleva nyfödda med svår anemi. Således räddade australien omkring två miljoner barn.

Karies är den vanligaste smittsamma sjukdomen i världen, som även influensan inte kan konkurrera med.

En person som tar antidepressiva läkemedel kommer i de flesta fall igen att lida av depression. Om en person har hanterat depression själv, har han alla chanser att glömma detta tillstånd för alltid.

Det verkar väl, vad kan vara nytt i ett sådant hackneyed ämne som behandling och förebyggande av influensa och ARVI? Alla har länge varit kända som den gamla "farmors" metoder, den där.

Prostagut ® forte (Prostagutt ® forte)

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

struktur

Beskrivning av doseringsform

Kapslar ovala gröna.

Kapslarnas innehåll: oljebeständighetens massa är från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Drogen har antiinflammatorisk, anti-edematös, immunmodulerande, anti-proliferativ och anti-androgen effekt.

Antiinflammatorisk och decongestant verkan orsakas av inhiberingen av huvudförbindelserna i kachaden av arakidonsyra och syntesen av PG och LT med en efterföljande minskning av permeabiliteten och som en följd - en minskning av smärta, inflammation och svullnad i prostatas vävnader.

Immunmodulerande verkan orsakas av undertryckandet av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som en minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativ och antiandrogen verkan är associerad med inhibering av aromatas och 5a-reduktasenzymer, vilket i sin tur hämmar bildandet av testosteronestradiol och dihydrotestosteron, vilket främjar tillväxten av prostatavävnad.

Prostagut ® forte minskar symtomen på urineringstest som orsakas av BPH, minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av urinblåsan och minskar frekvensen av falsk och natturinering för att urinera. Inverkar inte på sexuell aktivitet.

Indikationer Prostagut ® forte

behandling av urinproblem i godartad prostatahyperplasi av I- och II-scenen och prostatit;

förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen.

Kontra

överkänslighet mot det aktiva eller något av hjälpämnena, särskilt soja och jordnötter (soja kan orsaka korsallergi);

graviditet, amningstiden

ålder till 18 år.

Med försiktighet patienter med stor mängd återstående urin och / eller signifikant minskat urinflöde (bör observeras regelbundet för obstruktiv uropati).

Applicering under graviditet och amning

Det finns ingen motsvarande indikation för användning hos kvinnor. Det finns inga data om utsöndring i bröstmjölk.

Biverkningar

Allergiska reaktioner är möjliga. I vissa fall kan mindre gastrointestinala störningar (buksmärtor, illamående, diarré eller förstoppning) inträffa. Om biverkningar inträffar som inte nämns i denna beskrivning, ska du informera din läkare om det.

interaktion

Dosering och administrering

inuti, inte flytande, klämde lite vatten. 1 keps. 2 gånger om dagen, morgon och kväll.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

överdos

Hittills har fall av överdos av läkemedel inte registrerats.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet minskar bara svårighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostata, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker doktorn för uppföljningsundersökningar, särskilt när det finns blod i urinen och akut urinretention.

Påverkan av läkemedlet på förmågan att köra fordon, mekanismer. Användningen av läkemedlet påverkar inte prestationen av potentiellt farliga aktiviteter som kräver en ökad koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna (fordonshantering, arbete med rörliga mekanismer).

Typ av problem

Kapslar. För 20 kepsar. i en blister av aluminiumfolie och PVC-folier; på 3 eller 6 bl. placeras i en kartonglåda.

tillverkare

Katalanit Jemani Eberbach GmbH, Gammelsbacherstrasse, 2, 69412, Eberbach, Tyskland.

Tillverkare av primära och sekundära konsumentförpackningar, utfärdande kontroll. Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG, Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227, Karlsruhe, Tyskland.

Ägaren av registreringsbeviset. Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG, Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227 Karlsruhe, Tyskland.

Representation i Ryssland / organisation som accepterar konsumenters krav: 119435, Moskva, Bolshoy Savvinsky per., 12, s. 16.

Tel. (495) 665-16-92.

Villkor för ledighet från apotek

Förhållanden för förvaring av Prostagut ® forte

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet för Prostagut ® forte

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Prostagut forte - officiella instruktioner för användning

Registreringsnummer

Handelsnamn

Prostagut forte / Prostagutt ® forte

Doseringsform

struktur

1 kapsel innehåller:
aktiva ämnen:
Serenoa krypande / palm sapphal frukt extrakt tjock (10-14,3: 1) - 160 mg
Extragent: etanol 90%
näsrotar extrakt torr (7,6-12,5: 1) - 120 mg
extraktionsmedel: etanol 60%
hjälpämnen:
Kapslens innehåll: triglycerider (triestrar av mättad glycerin C8-C18 och fettsyror), hydrogenerad sojabönolja, kiseldioxidkolloid.
skalkapslar: glycerol 85% (glycerol), gelatinpolysuccinat, järnoxid svart, E 172, järnoxid gul, E 172, proprietär blå V, E 131.

beskrivning

Kapslar ovala gröna, innehållet i kapseln - oljebeständighetens massa från ljusbrun till mörkbrun med en karakteristisk lukt.

Farmakoterapeutisk grupp

Prostatahyperplasi är en godartad behandling av vegetabiliskt ursprung.

ATX-kod: G04CX.

Farmakologiska egenskaper

Drogen har antiinflammatorisk, anti-edematös, immunmodulerande, anti-proliferativ och anti-androgen effekt.
Antiinflammatorisk och decongestant verkan:
på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, minskning av smärta, inflammation och svullnad av prostatavävnad.
Immunmodulerande verkan:
orsakas av undertryckandet av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som en minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.
Antiproliferativ och antiandrogen verkan:
är associerad med inhiberingen av aromatas och 5a-reduktasenzymer, vilket i sin tur förhindrar bildandet av testosteronestradiol och dihydrotestosteron, vilket främjar tillväxten av prostatavävnad.
Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi. Prostagut forte minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av urinblåsan och minskar frekvensen av falsk och natturinering för att urinera.
Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Indikationer för användning

Det används för behandling av urineringstörningar vid godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit. Förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operation.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Ta in, utan att tugga, 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, med en liten mängd vatten.
Behandlingstiden är minst 30 dagar.

Biverkningar

Allergiska reaktioner är möjliga. I sällsynta fall kan irritation av magslemhinnan uppstå (när läkemedlet tas i tom mage).
Prostagutforte har en god tolerans.

överdos

Inga fall av överdos av läkemedel har hittills rapporterats.

Interaktion med andra läkemedel

Särskilda instruktioner

Detta läkemedel minskar allvarlighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostatakörteln, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker din läkare för uppföljningsundersökningar, särskilt när du har blod i urinen och med akut urinretention.

Typ av problem

Kapslar. För 20 kapslar i en folieblister av aluminium och PVC-film; 3 eller 6 blåsor tillsammans med bruksanvisningar placeras i en kartong.

Förvaringsförhållanden

Vid en temperatur av högst 30 ° C.
Förvaras oåtkomligt för barn.

Utgångsdatum

3 år.
Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Villkor för ledighet från apotek

Doseringsform tillverkare

Katalanska Tyskland Eberbach GmbH
Gammelsbacher Str., 2, 69412
Eberbach, Tyskland
Katalysator Giemani Eberbach GmbH
Gammelsbacher Strasse, 2, 69412,
Eberbach, Tyskland

Tillverkare av primära och sekundära konsumentförpackningar, utfärdande kontroll
Dr.Willmar Schwabe GmbH Co.KG Willmar-Schwabe-Strasse, 4
76227 Karlsruhe, Tyskland
Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG
Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227 Karlsruhe, Tyskland

Ägare av Uzbekistan
Dr.Willmar Schwabe GmbH Co.KG Willmar-Schwabe-Strasse, 4
76227 Karlsruhe, Tyskland
Dr. Wilmar Schwabe GmbH Co. KG
Wilmar-Schwabe-Strasse, 4, 76227 Karlsruhe, Tyskland

Representation i Ryssland / Organisation som accepterar fordringar från konsumenten
119435, Moskva, Bolshoy Savvinsky pereulok, 12, byggnad 16.

Prostagut Forte

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/10

 • Latinska namn: Prostagutt forte
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av Sabalens palm och extrakt från nätets rötter
 • producent: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

struktur

Torr fruktträd Sabal extrakt, nässla rot extrakt, glycerol triestrar av mättade fettsyror, kiseldioxid, glycerin, sojabönolja, gelatin polisuktsinat; järnoxid svart och gult, färgämneblått.

Typ av problem

Kapslar av grön oval form med en specifik lukt i en blisterförpackning med 20 tabletter i kartong nr 60 och 120.

Farmakologisk aktivitet

Antiandrogena, immunmodulerande, antiinflammatoriska, decongestant.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Framställningen på grund av de farmakologiska egenskaperna hos dess ingående komponenter minskar tömnings symptom på grund av tillväxt av prostatavävnad - ömhet och brännande känsla vid urinering, minskar antalet nattliga urinträngningar, främjar en snabb och fullständig tömning av urinblåsan. Läkemedlet påverkar inte sexuell aktivitet.

avsvällande och antiinflammatorisk verkan orsakas av inhiberingen av arakidonsyra och bildandet av LT och PG med en minskning i permeabiliteten hos prostatavävnad och motsvarande en minskning av smärtssyndrom, ödem och inflammation.

Immunomodulerande effekt orsakas av undertryckandet av den autoimmuna processen vid inflammatoriska processer på prostatavävnaden och en minskning av proliferationen av lymfocyter.

antiandrogener och antiproliferativ verkan baseras på inhibering av aromatas och reduktas, vilket förhindrar utvecklingen av dihydrotestosteron och östradiol, deltar i processen för proliferation av prostatavävnad.

farmakokinetik

Indikationer för användning

 • Symtomatisk behandling störningar i urinering vid prostatit (akut och kronisk) och hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande av komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlet.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de flesta patienter, allergiska reaktioner är sällan möjliga. När du tar Prostagut Forte på tom mage, är irritation i magslimhinnan möjlig.

Prostagut Forte, användningsanvisningar (Metod och dosering)

Ta 1 kapsel två gånger om dagen utan att klämma den med vatten. Längden av läkemedlet ska vara minst en månad.

överdos

interaktion

Kliniskt uttalade manifestationer med samtidig användning av Prostagut Forte med andra droger detekteras inte.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Vid temperaturer upp till 25 ° C.

Utgångsdatum

analoger

Det finns ingen strukturella analoger.

Läkemedel med liknande terapeutisk effekt: Afala; Peponen; Cernilton; tykveol (kapslar och ljus); Prostopin; Prostamol Uno; Prostaplant.

Recensioner om Prostagut Forte

Från patienternas åsikter är det ganska svårt att göra en enda åsikt om läkemedlets effektivitet. Några av dem rapporterar att förloppet av att ta drogen har hjälpt till att väsentligt förbättra tillståndet i prostatakörteln. Andra - att ta drogen minskar inte de negativa symtomen som är förknippade med svullnad och inflammation i prostata. Självklart kräver denna sjukdom ett komplext och individuellt tillvägagångssätt för varje patient och behandlingen bör utföras inte av ett mono-läkemedel, utan av ett visst system. I medicinsk praktik noterar specialister att användningen av Prostagut Forte i kombination med andra läkemedel (Proscar, Dalfaz) har en positiv effekt på tillståndet av prostatakörteln.

Pris för Prostagut Fort, var du kan köpa

Kostnaden för kapslar Prostagut Forte, nummer 60 varierar i olika apotek från 669 till 782 rubel. Köp Prostagut Forte utan svårighet i de flesta apotek i Moskva och andra ryska städer.

Ta bort FORTE

◊ kapslar grön, oval; Innehållet i kapslar - oljebeständighetens massa från ljusbrun till mörkbrun färg, med en karakteristisk lukt.

* extraktionsmedel: etanol 90%.
** extraktionsmedel: etanol 60%.

Hjälpämnen: triglycerider (mättade glyceroltriestrar C8-C18 och fettsyror), sojahydrogenerad olja, kiseldioxid kolloidal.

Kapselskalksammansättning: 85% glycerol (glycerin), polisuktsinat gelatin, svart järnoxid (E172), gul järnoxid (E172), patentblått V (E131).

20 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (6) - kartongförpackningar.

En beredning av vegetabiliskt ursprung, som används vid behandling av godartad prostatisk hyperplasi. Det har antiinflammatoriska, anti-edematösa, immunomodulerande, anti-proliferativa och anti-androgena effekter.

De antiinflammatoriska och anti-ödem åtgärder på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, reduktion av smärta, inflammation och svullnad i prostatavävnader.

Immunmodulerande effekt beror på undertryckande av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som till minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och antiandrogen verkan på grund av hämning av enzymerna aromatas och 5a-reduktas som förhindrar bildandet av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron, främja tillväxt av prostatavävnad.

Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi. Minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av blåsan och minskar frekvensen av falsk och nattlig uppmaning att urinera.

Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Verkan av läkemedlet Prostagutte är den kumulativa effekten av dess komponenter, därför är det inte möjligt att genomföra kinetiska studier.

- störningar av urinering med godartad prostatahyperplasi av I och II grader;

- Disorders av urinering med prostatit;

- förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen

Läkemedlet tas oralt 1 kapsel 2 gånger per dag (morgon och kväll). Kapslarna ska sväljas utan att tugga och tvätta med en liten mängd vatten.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

sällsynta: irritation i magslemhinnan (när du tar läkemedlet på tom mage).

Det finns: allergiska reaktioner.

Prostagutforte kännetecknas av god tolerans.

Prostagut förte

 • Tyska homeopatiska unionen, Tyskland
 • Hållbarhet: fram till 01.07.2020

Prostagut förte instruktioner för användning

Kunder som köpt denna produkt

Latinska namn

Typ av problem

struktur

  1 kapsel innehåller: Serenoa krypande / palmfosfat extrakt sapalt torrt (10-14,3: 1) - 160 mg, extraktionsmedel: etanol 90%
  Hjälpämnen: Triglycerider (triestrar av mättad glycerin C8-C18 och fettsyror), hydrogenerad sojabönolja, kiseldioxid kolloidal
  Kapselskal: Glycerin 85% (glycerol), gelatinpolysuccinat, järnoxid svart, E 172, järnoxid gul, E 172, proprietär blå V, E131

packning

Det finns 20 kapslar i blisterförpackningen. Det finns 3 blåsor i förpackningen.

Farmakologisk aktivitet

Prostagutforte - ett medel för vegetabiliskt ursprung för behandling av godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet har antiinflammatoriska, proteolytiska, immunmodulerande, antiproliferativa och anti-androgena effekter.

Den antiinflammatoriska och anti-ödematös åtgärd på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, reduktion av smärta, inflammation och svullnad i prostatavävnader.

Immunmodulerande effekt beror på undertryckande av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som till minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och antiandrogena effekter associerade med hämningen av enzymet aromatas och 5? Reduktas, vilket i sin tur förhindrar bildningen av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron, främja tillväxt av prostatavävnad.

Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi.

Prostagut Forte minskar smärta och sveda när man kissar, bidrar till den snabba tömning av urinblåsan och minskar förekomsten av falska och nattlig urinering.

Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Prostagutforte, indikationer för användning

- Det används för behandling av urineringstörningar vid godartad prostatahyperplasi av I- och II-grad och prostatit.
- Förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operation.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Ta in, utan att tugga, 1 kapsel 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, med en liten mängd vatten.

Behandlingstiden är minst 30 dagar.

Biverkningar

Särskilda instruktioner

Detta läkemedel minskar allvarlighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning i prostatakörteln, utan att eliminera ökningen själv. I detta avseende rekommenderas att du regelbundet besöker din läkare för uppföljningsundersökningar, särskilt när du har blod i urinen och med akut urinretention.

Egenskaper av Prostagut Forte - komposition, applikation och recensioner

Prostagutforte är ett örtmedel, inte sämre än syntetiska analoga läkemedel. Han har ett minimum antal kontraindikationer, så många personer med problem med urinering med en liten ökning av prostata kan ordinera det.

Beskrivning av beredningen

Patienter betonar läkemedlets växtkomposition, eftersom det inspirerar förtroendet.

Prostagut forte säljs som en lösning och kapslar.

 • Palm krypande - 160 mg;
 • Rötter av dioecious dry nettle - 120 mg;
 • 60% alkohol (i vätskelösningens sammansättning).

Om en patient är förbjuden att använda tinkturer på alkohol, är det nödvändigt att behandla Prostagut forte i kapsform.

Preparatets kapslar är gröna. De innehåller en oljig brun substans med en uttalad arom. Läkemedlet i form av en lösning finns i behållare med 50 och 100 ml. Prostagut forte tillverkas i Tyskland. Det kan användas som en terapi för prostata hyperplasi av godartad karaktär i steg 1 och 2.

Vanligtvis används ingen medicin i en enda kopia för behandling av adenom och prostatit. Beroende på graden av sjukdomsorten till antibakteriell behandling.

Läkemedlet rekommenderas för förebyggande av adenom och för att förhindra återkommande sjukdom. Återkomsten av sjukdomen kan uppstå på grund av patologier av prostata körtelens funktioner och försumlighet av sjukdomen.

Läkemedlet har en antiinflammatorisk effekt. Det finns en minskning av ödem i prostatakörteln. Har anti-androgen och dehydrerande funktion. Dessa egenskaper gör det lättare att urinera. Blåsans förstörelse kan förekomma naturligt, vilket förhindrar snabb passage av toaletten. Det finns inga kontraindikationer för användning av Prostagut forte, men ibland kan det uppstå allergier när du tar det.

Palm i kompositionen av drogen

Dvärgpalmen hjälper väl till att stärka människors hälsa. Värdet är mörkblå frukt. Deras helande egenskaper bekräftades i antikens tid av indianerna, som aktivt tillämpade frukt för terapeutiska ändamål. Lokalbefolkningen äter knopparna på växten. Bären är:

 • Eterföreningar;
 • karotenoider;
 • stigmasterol;
 • kampesterol;
 • flavonoider;
 • Vegetabiliska oljor;
 • Växtenzymer.

De listade komponenterna har en terapeutisk effekt av generell förstärkning och antiinflammatorisk natur. Nu sereno-extrakten läggs ofta till medicinerna för att bli av med prostataförstoring.

Palm extrakt har följande funktioner:

 1. Avlägsnande av ödem och inflammatoriska processer;
 2. Tillhandahållande av immunmodulerande effekt;
 3. Antiproliferativa och antiandrogena effekter.

Instruktioner för användning

Överdosering sker vanligtvis inte, men om du tar andra läkemedel med Prostagut forte, kan det hända att effekten ökar. Processen kan leda till överdoser.

Negativa effekter uppstår när läkemedlet tas i tom mage. På grund av detta kan slemhinnan i matsmältningssystemet vara skadat. Med individuell intolerans krävs en doktors samråd och en efterföljande ersättning av läkemedlet med dess analog.

Läkemedlet bör vara på plats begränsat för barnens tillgång. Hållbarhet - 3 år. Efter denna period kan Forgaster forte endast skada hälsan.

Det är värt att noggrant övervaka hälsotillståndet vid antagning. Om du hittar blod i dina urin- eller urinproblem bör du kontakta din läkare.

Använd Prostagut Fort för en tablett två gånger om dagen, tvättas med vatten. Vanligtvis går kursen 1 månad, men ibland ordinerar läkaren konsumtionstiden individuellt.

Det kan köpas på något apotek utan recept. Prostagut Forte är inte beroendeframkallande. Kostnaden för drogen börjar vid 900 rubel.

Analoger av prostagutforte

Det finns ett antal droger med liknande sammansättning:

 1. "Prostess";
 2. "Prostess Uno";
 3. "Prostamol Uno";
 4. "Serpens";
 5. "Prostaserene";
 6. "Strogen S";
 7. "Prostagut Uno";
 8. "Permikson";
 9. "Kapistan".

Den huvudsakliga analogen av läkemedlet är Prostaplant. De produceras av samma företag som Prostagut Fort. Kompositionen är helt identisk. Prostamol Uno har länge inte varit en komplett analog av Prostagut. I det första finns inget extrakt av nässla, men mer än ett extrakt av en palm. Utan att rådfråga en läkare rekommenderas inte ersättning eftersom läkemedlet kanske inte är lämpligt för alla.

Experter anser att det är svårt att behandla godartad prostatahyperplasi och prostatit. Snabba förbättringar sker vid val av kvalitetsmedicin. Prostatitis forte hjälper till att eliminera symtom på sjukdomen.

recensioner

Maria: "Jag märkte att min man har problem med urinering. Nära människor rådde Prostagut Fort. En månad senare har detta problem lämnat vår familj och kommer inte längre tillbaka "

Sergei: "Prostagut forte är ordinerad av en urolog. Jag tog det i mer än två månader, men resultatet är värt det - problemet är inte mer. "

Alexander: "Med prostatit började urinering förekomma mycket värre. Han stod ofta upp på natten, det var rezi och smärta. Läkaren har skrivit ut Forgery forte, jag dricker en månad. Jag förväntade mig inte sådana förbättringar! På natten stiger jag inte alls, patensen i urinen är normal, smärtan är väldigt sällsynt "

Anatoly: "Jag är imponerad av att Forgaster Fort är gjord på växtbasen. Puffiness har lämnat, analyserna har förbättrats. En månad har gått, men det finns ingen försämring. "

Prostagut forte: bruksanvisningar, recensioner

Män efter 40 års ålder står ofta inför en sådan sjukdom som adenom av prostata:

 1. Adenom är en utvidgning av prostatakörteln som ligger under urinröret
 2. Växande i storlek, denna körtel kan blockera urinröret
 3. På grund av detta kan män ha frekvent uppmaning att gå på toaletten, falska önskningar och andra obehagliga symptom

Beskrivning av beredningen

farmakokinetik

Farmakokinetiken för läkemedlet har inte studerats. Dess agerande är en gemensam ansträngning för alla ämnen som utgör läkemedlet.

farmakodynamik

Prostagut har följande effekt:

 • Avlägsnar puffiness och inflammation (komponenterna i läkemedlet påverkar arakidonsyra, på grund av detta blir kärlens väggar mer hållbara och minskar smärta, inflammation)
 • Påverkar immunitet (förhindrar åtgärden av en mängd olika autoimmuna reaktioner)
 • Förhindrar utveckling av prostata (på grund av påverkan på hennes vävnader)

farmakologi

"Prostagut Fort" utse vid behov:

 • Lindra inflammation
 • Minska koncentrationen av manliga hormoner i kroppen

Komposition. Lämna och lagringsförhållanden

Läkemedlet innehåller följande ämnen.

aktiv:

extra:

Typ av problem. Kostnaden. Lämna och lagringsförhållanden

Prostagut produceras:

 • I kapslar, 6 kapslar i en blister
 • I förpackningen kan vara 3 till 6 sådana blåsor
 • "Prostagut" är en avlång kapsel med en grönaktig färg
 • Inuti en kapsel är en oljig substans av ljusbrun eller mörkbrun färg

pris

Kostnaden för drogen är 581 rubel.

Hållbarhet:

 • Håll drogen kan inte vara mer än 3 år
 • "Prostagut" kan förvaras vid förvaring vid en temperatur av högst 25 grader

Form av ledighet

Du kan köpa produkten på fri försäljning, utan recept.

Men om problem med kraft redan har börjat, kommer förberedelserna "Prostanorm" och "Golden Horse" att hjälpa till.

Indikationer för användning. Kontraindikationer. överdos

Läkaren kommer att ordinera läkemedlet i följande fall:

 • Godartad spridning av prostata vävnader från steg I - II-scenen
 • Prostatit (om tecken på prostatit kan läsas här)
 • Postoperativa perioder på prostatakörteln

Kontra

Avstå från hans inträde är bara nödvändig för dem som har en allergi mot komponenterna i medicinen.

överdos

Fall av överdosering "Prostagut Fort" för tillfället har inte identifierats.

Biverkningar och speciella anvisningar

Biverkningar:

 • Allergi mot läkemedel
 • När du tar en tom mage kan det vara irritation av magehinnorna i magen

Särskilda instruktioner:

 • Ej lämplig för kvinnor
 • Ej lämplig för barn

Regler för att ta drogen:

 • Ta medicinen efter en måltid - på morgonen och på kvällen för 1 kapsel
 • Tugga inte
 • Behandlingstid - månad

Kompatibilitet med andra läkemedel

För kompatibilitet med andra droger för närvarande är inget känt.

analoger

Bland analogerna av detta läkemedel kan identifieras:

 • "Enkelt plan" - läkemedlets verkan är identisk "Prostagutu": Avlägsnar också inflammation och svullnad. Kostnaden för drogen är något billigare - 442 rubel, men mer kontraindikationer: du behöver inte ta "prostoplanten" till personer med sjukdomar i mag-tarmkanalen
 • "Permikson" - minskar symtomen på prostata adenom, men du kommer att ordineras en behandlingstid endast efter diagnos av en läkare. Själv kan det finnas halsbränna, illamående vid sin eller hennes mottagning, och här kostar eller står han är mer kära eller dyr - 1 009 rubel
 • «Prostamol Uno» - En liknande medicin och priset skiljer sig åt med bara några rubel. Kostnad "Prostamol" - 589 rubel

recensioner

Mikhail - 49 år gammal

Prostatit, som de säger, krypt upp obemärkt. På natten i toaletten trött att gå, smärta under urinering skarpa. Var plågad alls! Läkaren rekommenderade prostagut. Från det första pillret var jag självklart inte lättare, men nu avslutar jag kursen och känner mig mycket bättre: smärtan är borta, jag går på toaletten som förväntat.

Oleg är 52 år gammal

Klockan 42 började han sova dåligt på natten: ofta vakna upp med togen på toaletten, och till och med smärta obehagligt. Min fru köpte Prostagut. Honest började dricka det, men utslaget hittades på kroppen när han gick för att se en läkare - det visade sig hända: en del oförenlighet. Läkemedlet ersattes och nu är allt i ordning.

Vladimir - 53 år gammal

Prostagut forte "- en mycket bra medicin. Bara tack vare honom började han sova normalt på natten. Det enda som inte försökte - ingenting hjälpte. Tack, det i en apotek har frågat, och doktorn har sedan godkänt mitt val. Omedelbart fungerar inte, men det är lättare att bli exakt.

Video om symptom och behandling av prostata adenom:

Indikationer för användning prostagutut forte

Med många års ålder börjar känslan av obehag med urinering och smärta i inguinalområdet stör. I detta fall bör man tillgripa hjälp av effektiva läkemedel. Den mest effektiva är Prostagut Forte, ett läkemedel som används vid behandling av prostata adenom. Den innehåller ett njurrot-extrakt, som tar bort svullnad och eliminerar symtomen på sjukdomen.

Vad är Prostagut forte

Prostagut används för att behandla godartad prostatahyperplasi (eller BPH). Vad är den här sjukdomen och hur uppstår det? Denna sjukdom kännetecknas av proliferation av cellulära element i prostatakörteln. Kronisk form av sjukdomen leder till njursvikt, återkommande urinvägsinfektioner, ökad hematuri (blodförlust), stenar inuti urinblåsan. Urinretention kan också uppstå. Och allt eftersom den förstorade prostata trycker på urinvägarna och förhindrar utflöde av vätska.

Progressiva symptom på godartad prostatahyperplasi behandlas med transuretral resektion av prostata adenom. Men i början är det möjligt att hantera växtberedningar. Prostagut är en av dem. Vad är det Denna åtgärd har länge ansetts vara experimentell, men på senare år har genomförts vetenskapliga studier som har bekräftat de gynnsamma effekterna av nässlor rotextrakt för behandling av manlig sjukdom. Läkemedlet hjälper till att lösa problemet med urinering och underlättar patientens tillstånd.

Farmakologisk aktivitet

En förstorad prostatakörtel kan störa urinering, öka frekvensen av uppmaning, orsaka problem med förstöringen av blåsan. För behandling av BPH används kirurgiska och medicinska metoder ofta. Användningen av kosttillskott baserade på växtbaserade komponenter bidrar dock till att lindra symtomen på sjukdomen och lindra smärta. I detta fall är prostagut ett effektivt sätt att bekämpa sjukdomen. Hur fungerar det?

Läkemedlet främjar syntesen av ett enzym som stör verkan av testosteron till dihydrotestosteron. (ett hormon som är involverat i proliferation av prostatavävnad). På grund av den aktiva ingrediensen, som innefattar steroler, glykosider, glykoproteiner, polysackarider, fettsyror, välgörande medel besitter antiandrogen, antiinflammatorisk, avsvällande, immunomodulerande egenskaper. Prostagut lindrar brännande känsla vid urinering, har en gynnsam effekt på urinblåsan, reducerar frekvensen av resor till toaletten.

struktur

Prostagut innehåller både aktiva och inaktiva ingredienser som hjälper till att minska smärta, lindra obehag och lindra urinering. Vad är växtkomponenterna för Prostagut:

 • näsrotkstrakt (Urtica dioica);
 • lykopen;
 • extrakt av barken av den afrikanska plommon;
 • sojabönolja;
 • med palmetto (extrakt av palm sabal frukt);

Skalet består av:

 • glycerol;
 • polysuccinatgelatin;
 • patenterad blå V.

Typ av problem

Prostagut finns i kapslar som samlas i blåsor. Köparen kan köpa drogen i ett kartongpaket på apotek eller webbutik. Inuti lådan finns 3 eller 6 aluminiumblåsor med 20 kapslar i vardera. Vad är de Ovalformade piller av grönaktig färg har en karakteristisk lukt. Inuti är en massa av en brunaktig nyans.

Indikationer för användning

Medication Prostagut ska tas endast enligt läkarens anvisningar. Annars, förvänta dig inte ett bra resultat. Använd kapslar med mat eller vätska, helst med varm mjölk 2 gånger om dagen. Lämplig tid: tidigt på morgonen och före sänggåendet. Utvecklarna säger ingenting om läkemedlets interaktion med andra läkemedel. Vad är indikationerna för intagning Prostagut:

 • tecken på godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) i 1: a och 2: a etappen;
 • Överträdelser vid urinering (mycket ofta, särskilt på natten);
 • minskning av mängden, kraften i urinflödet;
 • smärta i ljumskområdet.

Instruktioner för användning Prostagut forte

Detaljerad bruksanvisning finns i varje läkemedelsförpackning. Läkemedels farmakodynamik innefattar ett antal egenskaper som syftar till att behandla BPH. Avlägsnande av ödem och inflammation som orsakas av processen för att inhibera arakidonsyrakaskaden enheter, autoimmun effekt på prostatavävnad. På grund av detta reducerar BAA effekterna av symtomen på sjukdomen hos en person. Läkemedlet har en viss hållbarhet, vilket är 3 år från utsläppsdatumet. Förvara prostagut på en torr plats vid en temperatur av högst 30 grader.

Biverkningar

Prostagut innehåller växtbaserade ingredienser som en gång användes i folkmedicin. Men långvarig användning av läkemedlet eller överdoseringen bidrar ibland till att det uppstår negativa och till och med farliga konsekvenser. Vilka biverkningar Prostagut kan hittas:

 • illamående;
 • huvudvärk;
 • allergier;
 • kräkningar;
 • yrsel;
 • smärta inuti buken;
 • förstoppning;
 • diarré;
 • blödning vid urinering
 • impotens;
 • irritation av magslemhinnan;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • gikt;
 • sömnlöshet;
 • muskelsmärta
 • hypertoni;
 • hjärtsvikt;
 • agranulocytos (minskning av antalet leukocyter).

Kontra

Åtgärd Prostagut är avsedd att behandla godartad prostatahyperplasi och lindrande symtom. Drogen visas emellertid inte för alla. Vem ska inte använda växtbaserade kosttillskott? Detta gäller för personer som faller i följande kategorier:

 • patienter med sjukdomar i magen, lever, hjärta, lungor;
 • barn;
 • allergier;
 • personer med överkänslighet mot utdragen från roten på nässla och palm sabal.

Analoger Prostagutforte

Läkemedlet baserat på växtbaserade ingredienser finns i många apotek. Emellertid uppfyller priset inte alltid köparen. Tack vare tillgången på liknande biologiskt aktiva tillsatser med liknande egenskaper kan du välja ett billigare verktyg och spara pengar. Den mest populära generiska prostagut:

 • Prostacan (Singapore);
 • Prostagut Uno (Tyskland);
 • Prostakur (Indonesien);
 • Prostalia (Tyskland);
 • Adenostop (Rumänien);
 • Prostalin forte (Egypten);
 • Alfather (Italien);
 • Biolinprostata (Förenta staterna);
 • Pepon aktiv (Ungern).

Prostagut säljs på apotek i Moskva, eller det kan köpas billigt i en onlinebutik. Med hjälp av katalogen som presenteras på online-resurser kommer det bli lättare för köpare att lära känna priset och de grundläggande egenskaperna hos läkemedlet. Då kan det beställas från chefen på gynnsamma villkor. Vad är den genomsnittliga kostnaden för drogen? Det är listat i tabellen: