Huvud
Förebyggande

Prostagut Forte - ett läkemedel som kommer att hjälpa till att bli av med prostatacancer för alltid

Den moderna rytmen av liv varje år leder alltmer män till alla slags hälsoproblem, särskilt i det här fallet är det sexuella systemet sårbart.

Prostagut Forte hjälper till att normalisera prostatafunktionen. Läkemedlet tillverkas av ett välkänt farmakologiskt företag i Tyskland, de komponenter som utgör det kan effektivt bekämpa utvecklingen av prostatit och andra prostata sjukdomar.

En av de vanligaste sjukdomarna bland män är förknippad med svårighet att urinera, som ett resultat av utvecklingen av små noder i själva prostatakörteln. Med tiden börjar de klämma urinröret, för vilket en man regelbundet upplever obehagliga känslor och svårigheter med korrekt urinering.

Sådana noder avser en godartad tumör som inte provocerar utvecklingen av metastaser. Men om du inte övervakar din hälsa och inte genomgår periodisk medicinsk behandling, kan sjukdomen ta en illamående.

beskrivning

Prostagut Forte - ett komplex av naturliga substanser som utövar på kroppen en positiv anti-androgen och antiinflammatoriska verkan, eliminera svullnad av prostatavävnaden och stimulera immunrekonstituering.

Virkningen av kapslarnas aktiva substanser syftar till att minska inflammatorisk process och bekämpa de smärtsamma förnimmelserna. Återställande av immunhindret beror på den aktiva undertryckningen av den autoimmuna processen vid den tidpunkt då de inflammatoriska cellerna sprider sig. Dessutom bekämpar läkemedlet aktivt proliferationen av lymfocyter.

Speciella enzymer som utgör läkemedlet Prostagut har antiandrogena effekter, vilket förhindrar överdriven frisättning av hormoner som dihydrotestosteron, östradiol och testosteron. Eftersom det är den överdrivna produktionen av dessa hormoner av kroppen provocerar en snabb proliferation av vävnader i prostata.

Läkemedlet bekämpar effektivt de viktigaste symptomen på prostatit. Eliminerar den smärtsamma känslan och den svåra brinnande känslan i urinröret, vilket minskar antalet falska drömmar på toaletten.

struktur

Läkemedlet Prostagut Forte är tillverkat på grundval av naturliga komponenter, bland vilka:

 • etanol - har en bra desinfektionseffekt, minskar mikrober
 • kiseldioxid - aktiverar normal blodcirkulation i hela kroppen och normaliserar metaboliska processer
 • torrt nätutdrag - tar bort puffiness från organen i lilla bäckenet och prostatakörteln, har en hög antiinflammatorisk egenskap
 • triglycerider - ha en hög immunmodellerande effekt
 • extrakt av krypande palm seronoy - är mest effektiv för problem med urinering, kämpar mot stenar och inflammation
 • hydrogenerad sojabönolja - Eliminerar smärtsamma symtom, brännande och klåda.

Sammansättning av skal:

 • polysuccinatgelatin;
 • glycerol;
 • patenterad blå V.

Kapslar Prostagut Forte har en ljusbrun gelatinstruktur med en karakteristisk lukt. Formen av frisättning - en platta med 20 kapslar, i en förpackning, 6 plattor placeras ofta på en gång.

Indikationer för användning

Oftast tas läkemedlet som ett symptomatiskt läkemedel i fall med svår urodynamik hos män med godartad prostatahypertension (I-II-stadium). Dessutom är han ordinerad till patienter med urinproblem som uppstått på grund av fel i prostata. Ofta ordinerar urologerna sig själva Prostagut Forte till sina patienter efter operation på prostata.

De viktigaste indikationerna för att ta drogen:

 • stark, periodisk smärta i ljummen;
 • godartad prostata-tumör (prostata adenom i steg I och II);
 • falsk uppmaning att urinera
 • minskning i föregående urinflödesförmåga.

Phytopreparation Prostagut forte - en enkel lösning på mänens problem

Moderna fitosredstv Prostagut Forte kapslar - effektivt komplement som en del av ett komplex symptomatisk läkemedelsterapi av dysuri med icke smitt prostatit och godartad prostata patologier i de tidiga stadierna av sjukdomen.

Behåller jämviktsläget för den hormonella bakgrunden hos den manliga kroppen på en nivå som inte påverkar erektilfunktionen och libido.

Den består av biologiska ämnen av vegetabiliskt ursprung. Enligt vetenskaplig forskning är växtkomponenterna inte på något sätt sämre än komponenter av syntetiskt ursprung.

Män över 40 år rekommenderas att använda Prostagut Forte-kapslar, inte bara för terapeutiska ändamål utan även för förebyggande ändamål.

Patenterat originalnamn: Prostagutt ®forte.

Tillverkare: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland).

Farmakologisk grupp: innebär att kroppens organ i genitourinärsystemet och reproduktion regleras.

Hur ser produkten ut?

Behandlade zheludochnorastvorimym bikonkava belagda kapletter mörkgrön färg med behaglig arom av vegetabiliska råvaror i ett blister med 20 tabletter innehållande den aktiva substansen i 160 mg, förpackningen består av 3 blister (60 tabletter).

Tabletens interna sammansättning är en homogen tjock substans av örtfärgad brun färg.

struktur

 • extraktiv komponent av bär palmer Sabal - 160 mg;
 • den extraherande delen av nätets rötter - 120 mg;
 • Etanol (som extraherande komponent) - 89,99%.
 • mättade glycerin C8-C18-triestrar och fettsyror (betecknade triglycerider);
 • sojabönoljahydrat;
 • kiselkolloidal dioxid;
 • polysuccinatgelatin;
 • svarta och gula järnoxider;
 • patenterad mat färg.

Farmakologisk effektivitet

Gynnsam effekt på processerna för biosyntes manliga prostataceller korrigerar urodynamik trycker signifikant negativa symptom störning eliminera inflammation, minska den autoimmuna responsen hos kroppen, och har en uttalad protivoandrogenny antiedematous effekt. Förhindrar risken för komplikationer och fall av återkommande behandling i postoperativt behandlingsstadium.

Läkemedlet tolereras väl, biverkningar är dåligt uttryckta och extremt sällsynta, fördelaktiga effekter på hankroppen. Med tanke på minskningen av svullnad med inflammation i prostatavävnaden - regelbunden användning av biokomplexet.

Prostagut Forte förbättrar funktionen av urinering:

 • Antalet urinförhållanden minskar kvantitativt;
 • eliminerar obehag och känsla av smärta, brännande;
 • Stagnationen av urinen minskar;
 • dess flöde ökar;
 • mängden restvolym minskar.

Redan i de inledande stadierna av att använda Prostagut Forte samtidigt med den terapeutiska effekten, förbättras välbefinnandet signifikant och den vitala tonen ökar.

Tvåkomponentberedning

Biocomplex Prostagut Forte inkorporerar två bioaktiva fytokemikalier - utvinnings Sabal palm fruktkomponent och nässlor rötter.

Den första komponenten - utvinnings extractor bär palm Sabal blockerar dihydrotestosteron receptorer, vilket resulterar i hämning bioprocess omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron, som är en faktor som ökar körteln.

Enligt kliniskt bevisat att forskning som bedrivs i flera europeiska länder och USA såg fruktextrakt Palmetto eliminerar signifikant effekt dihydrotestosteron på prostatavävnad i 90% av patienterna Kvinna.

En antiinflammatorisk effekt av detta extrakt har visat sig med tanke på dess förmåga att minska penetreringsförmågan hos blodkärlens väggar och kapillärer i körtelvävnaden, vilket leder till en minskning av dess puffiness.

Den andra komponenten är extraherande extraktion av nätets rötter. Curative egenskaper har alla delar av växten, men preparatet Prostagut Forte använder rötterna på nässla.

En speciell uppsättning spårämnen i nätet ökar produktionen av interferoner, har en uttalad diuretikum och antiinflammatorisk effekt.

Nässla är en stark stimulans och tonic, utspädar och renar blodet, stärker kärlväggen, läker sår.

Få fakta

Saw Palmetto (Serenoa Creeping - Palmetto), tidigare inte har en bred användning i medicinsk praxis i Ryssland, men det är allmänt används inom folkmedicinen i flera länder i Europa och Nordamerika.

Den växer i Amerika (i de sydöstra delstaterna Arkansas, Texas, Florida), på de karibiska öarna och i Yucatan halvön. De forntida indianerna upptäckte de härdande egenskaperna hos denna palmens frukter och ansåg att de var en kraftfull afrodisiakum, vilket gynnsamt påverkar den manliga libido.

Palmens värde är Sabal i sina blå-svarta bär (frukter), som innehåller värdefulla biologiska ämnen. Amerikansk tjänsteman medicin har gjort en Sabal palm i sin farmakopé bara i mitten av XX-talet i 1943 och 1979, det år som medicinalväxt, har tagits med i farmakopé Storbritannien.

Farmaceutiska analoger

Kompletta strukturella ryska analoger i fytokomplexet av Prostagut Forte är frånvarande idag. En liknande terapeutisk effekt kan noteras i medicinska komplex av utländsk produktion:

 • Prostamol uno - innehåller ett alkohol extrakt av palm Sabal, 320 mg per kapsel, innehåller inte njurrot-extrakt. Har en uttalad bieffekt från mag- och tarmkanalen, speciellt när den tas i tom mage. Tillverkaren är Tyskland. Priset är från 750 rubel;
 • ProstOptima - innehåller selen, zink, pumpa frö extrakt, lycopen och sabal palm extrakt. Är en livsmedelstillsats. Tillverkare - Kina. Priset är från 1080 rubel;
 • Prostaplant - kompositionen är liknande i komponenter med Prostagut Forte, men innehåller inte njurens växtbaserade råmaterial. Tillverkaren är Tyskland. Priset är från 990 rubel;
 • Prostamed - innehåller ämnen av olika delar av en pumpa, goldenrod, aspblad. På dag är det nödvändigt att ta upp till 4 tabletter. Effekten kommer lång tid, och behandlingenstiden är inte mindre än 12 veckor. Tillverkaren är Tyskland. Priset är från 1100 rubel;
 • Cernilton - innehåller ett extrakt av vete pollen, timothy gräs, råg i form av vatten och fettlösliga fraktioner. Det är inte lämpligt för personer som lider av säsongsallergier i blomningen av vete, råg och timotej. Tillverkare - USA. Priset är 1300 rubel.

I jämförelse med Prostagut Fort är analoger av andra liknande läkemedel mycket dyrare. Priset i Ryssland för ett läkemedel i apotekskedjor för 60 kapslar varierar från 670 till 780 rubel.

Rekommendationer för användning

Läkemedlet Prostagut Forte tas av en kurs om en månad, oralt på morgonen och kvällen. Tugga inte med tillräcklig mängd vätska.

Det rekommenderas inte att ta drogen på en tom mage. Dosering väljs individuellt efter samråd med en läkare.

Biokomplexet visade en hög grad av tolerans, trots möjligheten av atopiska reaktioner hos individer med ökad känslighet för komponenter. Mottagandet av ett biokomplex utförs bäst efter en måltid, eftersom det tar en tom mage, i vissa fall kan prova gastriska symtom på magslemhinnan.

Samtidig användning med andra läkemedel orsakar inte antagonism.

Läkemedlets lämplighet är 3 år, med hänsyn till temperaturregimen för lagring, ej överstigande 25 grader. Dosering väljs av en läkare.

Recensioner om drogen

Kliniska försök som genomförts under flera år har bekräftat det terapeutiska användbarheten att använda Prostagut Forte vid behandling av patienter med godartad prostatahyperplasi.

Department of Urology, St Petersburg State Medical University uppkallad efter akademiker Pavlov vetenskapliga-praktisk edition "Urologiska uttalanden" för 2014. året publicerar officiellt data för att genomföra en klinisk utvärdering av effektiviteten i tillämpningen av läkemedlet (från Al-Shukri SH, Kuzmin IV).

Användningen av Prostagut Forte hos individer som lider av godartade prostatiska förändringar har upphört med negativa symptom under behandlingen.

En grupp patienter (260 personer) med varierande grader av symtom (från måttlig till svår) tilldelades Prostagut Forte. Instruktionerna för användning var enkla: läkemedlet togs kontinuerligt i 24 veckor, då gick det att ta medicinen - bara 24 veckor, och sedan tog patienterna kontinuerligt drogen i ytterligare 48 veckor.

Enligt resultaten av studien avslöjas en minskning av svårighetsgraden av symtom med 53%. Kvantitativa tester visade en minskning av återstoden av urvalerad urin med 45% och en ökning av urinflödet med 21%.

I det här fallet visade alla patienter god tolerans för läkemedlet, ingen av dem kom ut ur studien på grund av biverkningar.

Baserat på en serie av studier av ryska specialister inom området of Urology slutsatsen att användningen av phytopreparation vid behandling av individer som lider av prostatit och godartad prostata adenom, motiveras i termer av patogenes, eftersom den har ett mål och en samtidig verkan på alla de viktigaste länkarna i patogenesen av sjukdomen.

Urologer och patienter instämmer i en enda åsikt om de positiva och effektiva resultaten av fytokomplexet. Prostagut Forte klarar sig väl av sina uppgifter, även om behandlingen av varje enskild individ innebär individuella åtgärder och metoder, vissa system och hänsyn till behandlingens varaktighet.

Samtidig anpassning Prostagut Forte med olika varianter av medicinska medel för komplex terapi ökar ömsesidigt deras effektivitet.

Analog av kapslar Prostagut forte

Prostagut forte (kapsel) Betyg: 8

Analoger av Prostagut Fort

Analogen är dyrare från 15 rubel.

producent: Berlin-Chemie / Menarini Pharma GmbH (Tyskland)
Typ av problem:

 • Capps. 320 mg, 30 st. Priset börjar från 732 rubel
 • Capps. 320 mg, 60 st. Priset från 1320 rubel
Priser för Prostamol Uno i onlinepotek
Instruktioner för användning

Analog är dyrare från 99 gnidning.

producent: Pierre Fabre Medication Production (Frankrike)
Typ av problem:

 • Capps. 160 mg, 30 delar; Priset från 816 rubel
 • Capps. 320 mg, 60 st. Priset från 1320 rubel
Priser för Permixon i onlinepotek
Instruktioner för användning

Analog är billigare från 184 rubel.

producent: Alfarm Ltd. (Ryssland)
Typ av problem:

 • Suppoz. 15 st. Pris från 533 rubel
 • Capps. 320 mg, 60 st. Priset från 1320 rubel
Priser för Prostopin i onlinepotek
Instruktioner för användning

Analogen är dyrare från 999 gnidning.

producent: Gramyneks LL.S. (United States)
Typ av problem:

 • Tabell. 100 stycken; Priset börjar från 1716 rubel
 • Tabell. 200 stycken; Priset är från 2540 rubel
Priser för Cernilton i onlinepotek
Instruktioner för användning

Vad kan ersättas med Prostagut Forte: Safe analogs!

För att ersätta Prostagutt Forte (Prostagutt Forte) med ett liknande läkemedel måste du förstå hur det har tilldelats dig.

Prostagut Forte (PF) kan effektivt minska hur brådskande miktionsfrekvens på natten och stimulerar blåsan för tidig tömning, men anges för avvikelser i process tömning under ökning av prostatastorlek 1:a och 2:a grad, såväl som för att minska smärta i prostatit och eliminering av inflammation och svullnad i vävnaderna i prostata.

Av bristerna i FF många konsumenter säger det höga priset på läkemedlet, är kostnaden för en månads behandling cirka 800 rubel och även PF lindrar bara symptom på prostatit symptom, men botar inte sjukdomen i sig, så att patienten krävs ytterligare läkemedel, som på motsvarande sätt ökar den totala kostnaden för behandlingen.

Analoger Prostagut Forte

Phytopreparation Prostagut Forte, om nödvändigt, kan ersättas med följande läkemedel för behandling av urologiska sjukdomar:

 1. "Palprostes";
 2. "Serpens";
 3. "Permikson";
 4. Extrakt av palmfrukter krypande;
 5. "Prostagutmono";
 6. "Prostamol Uno";
 7. Torrt extrakt av frukter Serenoy krypande;
 8. "Prostaplant".

OBS! Egenskaper hos egenskaperna och användningen av de föreslagna analogerna kan ha vissa skillnader från Prostagut Forte, så köp dem endast efter samråd med en erfaren läkare.

Lär dig svårighetsgraden av prostatit i dig själv, genom att svara på några frågor, klicka här >>>

* Kom ihåg, aktuell behandling av den inledande behandlingen - en garanti för snabb omvandling.

Prostagut Forte för adenom och prostatit - verkan och applicering, analoger

Godartad prostatahyperplasi (adenom) och prostatit är utbredd sjukdomar som orsakar lidande och kräver långvarig behandling. Prostatit är sjuk i alla åldrar. I medelåldern diagnostiseras sjukdomen hos 30% av männen. Adenom i prostatakörteln är en åldersrelaterad sjukdom. Sannolikheten att upptäcka denna sjukdom hos män i åldern 40-49 år är 11,3% och med 80 år har den ökat till 81,4%. Båda sjukdomar är förrädiska och i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen uppträder ofta asymptomatiskt.

Sjukdomen blir en kronisk form, leder till utveckling av komplikationer och kräver långvarig behandling.

På grund av den massiva spridningen av sjukdomar och den stora efterfrågan på mediciner som är nödvändiga för behandling utvecklas läkemedelsindustrin och producerar ett brett sortiment av läkemedel som påverkar de olika länkarna i den patologiska processen. För framställning av läkemedel används vegetabiliska råmaterial, extrakt av bovin kärnkörtel, olika syntetiska kemiska föreningar.

Drogberedning Prostagut av det tyska företaget Dr. Wilmar Schwabe GmbH & Co. KG tillhör gruppen fytopreparationer. De aktiva substanserna är extrakt av Sabala-palmen (palmkrypning) och njurdioecious.

Användningen av naturliga komponenter minskar toxiciteten hos läkemedlet till en försumbar nivå och minskar biverkningarna av behandlingen till ett minimum. Kombinationen av aktiva ämnen har en komplex effekt på prostatakörteln: hämmar tillväxten av prostata-adenom, minskar inflammation, minskar svårighetsgraden av ödem har slemhinneavsvällande effekt, ökar tonen och stimulera den glatta muskulaturen i urinblåsan.

Hyperplasi av prostatavävnad påverkas av produkterna av testosteronnedbrytning. Under inverkan av enzymet 5-alfa-reduktas testosteron omvandlas till dihydrotestosteron, och enzymet aromatas involverat i omvandlingen av testosteron 17β-östradiol. Dihydrotestosteron och 17β-östradiol, som är produkter av testosteronnedbrytning, är involverade i patogenesen av prostata adenom. Dihydrotestosteron främjar proliferationen av prostatisk epitel, och en ökning i nivån av 17p-östradiol leder till proliferationen av stromala celler. De substanser som ingår i extrakten av Sabala och nässla palmer undertrycker aktiviteten hos dessa enzymer och minskar koncentrationen av dihydrotestosteron och 17β-östradiol. Utvecklingen av adenom saktar ner.

När läkemedlet tas i bruk undertrycks aktiviteten av 5-lipoxygenas och cyklooxygenasenzymer vilket säkerställer antiinflammatorisk och anti-edematös effekt av läkemedlet. Aktiva substanser minskar stagnation i kapillärerna och minskar deras permeabilitet vilket också leder till minskad ödem och minskad inflammation i prostata. Drogen uppvisar även spasmolytisk aktivitet på grund av blockering av a-adrenerga receptorer. Som ett resultat minskar trycket på urinröret, dess lumen ökar, urinningen ökar och volymen urin frigörs, känslan av obehag och smärta minskar. Till medicinen Prostagut är bifogad en instruktion som innehåller mer detaljerad information.

Läkemedlet är efterfrågan och används allmänt i urologisk praxis. Kliniska studier av läkemedlet Prostagut och patientrecensioner bekräftar effektiviteten av behandlingen.

I Urologiska institutet vid Akademin för medicinsk vetenskap i Ukraina, under kliniska prövningar, var effektiviteten av behandlingen, enligt patienterna 78,3%, och enligt forskarna - 82,7%.

Ibland är det nödvändigt att välja en analog av läkemedlet Prostagut. Orsaker till vilka det finns behov av att ersätta kan vara mycket olika: brist på försäljning, inte nöjd med priset, läkemedelsföretaget drog sig tillbaka från produktion, vila i ett annat land. Vid val av en liknande produkt bör man ta hänsyn till att läkemedelsföretag ofta producerar ett läkemedel under olika handelsnamn.

Prostagut Forte analoger

Billiga analoger Prostagut Forte

Vid beräkning av kostnaden billiga analoger Prostagut Forte minimipriset togs i beaktande, vilket återfinns i de prisblad som tillhandahålls av apotek

Populära analoga av Prostagut Forte

den lista över analoga läkemedel baseras på statistiken över de mest efterfrågade medicinerna

Alla analoger Prostagut Forte

Analoger i sammansättning och indikationer för användning

Ovanstående lista över läkemedel analoger, i vilka substituter prostagnöt Forte, är lämpligast, eftersom de har samma sammansättning av aktiva substanser och sammanfaller enligt indikationen på ansökan

Prostagut Forte

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/10

 • Latinska namn: Prostagutt forte
 • ATX-kod: G04CX
 • Aktiv beståndsdel: Aktiva komponenter i extraktet av Sabalens palm och extrakt från nätets rötter
 • producent: Dr. Willmar Schwabe GmbH Co.KG. (Tyskland)

struktur

Torr fruktträd Sabal extrakt, nässla rot extrakt, glycerol triestrar av mättade fettsyror, kiseldioxid, glycerin, sojabönolja, gelatin polisuktsinat; järnoxid svart och gult, färgämneblått.

Typ av problem

Kapslar av grön oval form med en specifik lukt i en blisterförpackning med 20 tabletter i kartong nr 60 och 120.

Farmakologisk aktivitet

Antiandrogena, immunmodulerande, antiinflammatoriska, decongestant.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Framställningen på grund av de farmakologiska egenskaperna hos dess ingående komponenter minskar tömnings symptom på grund av tillväxt av prostatavävnad - ömhet och brännande känsla vid urinering, minskar antalet nattliga urinträngningar, främjar en snabb och fullständig tömning av urinblåsan. Läkemedlet påverkar inte sexuell aktivitet.

avsvällande och antiinflammatorisk verkan orsakas av inhiberingen av arakidonsyra och bildandet av LT och PG med en minskning i permeabiliteten hos prostatavävnad och motsvarande en minskning av smärtssyndrom, ödem och inflammation.

Immunomodulerande effekt orsakas av undertryckandet av den autoimmuna processen vid inflammatoriska processer på prostatavävnaden och en minskning av proliferationen av lymfocyter.

antiandrogener och antiproliferativ verkan baseras på inhibering av aromatas och reduktas, vilket förhindrar utvecklingen av dihydrotestosteron och östradiol, deltar i processen för proliferation av prostatavävnad.

farmakokinetik

Indikationer för användning

 • Symtomatisk behandling störningar i urinering vid prostatit (akut och kronisk) och hyperplasi av prostata;
 • Förebyggande av komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlet.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de flesta patienter, allergiska reaktioner är sällan möjliga. När du tar Prostagut Forte på tom mage, är irritation i magslimhinnan möjlig.

Prostagut Forte, användningsanvisningar (Metod och dosering)

Ta 1 kapsel två gånger om dagen utan att klämma den med vatten. Längden av läkemedlet ska vara minst en månad.

överdos

interaktion

Kliniskt uttalade manifestationer med samtidig användning av Prostagut Forte med andra droger detekteras inte.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Vid temperaturer upp till 25 ° C.

Utgångsdatum

analoger

Det finns ingen strukturella analoger.

Läkemedel med liknande terapeutisk effekt: Afala; Peponen; Cernilton; tykveol (kapslar och ljus); Prostopin; Prostamol Uno; Prostaplant.

Recensioner om Prostagut Forte

Från patienternas åsikter är det ganska svårt att göra en enda åsikt om läkemedlets effektivitet. Några av dem rapporterar att förloppet av att ta drogen har hjälpt till att väsentligt förbättra tillståndet i prostatakörteln. Andra - att ta drogen minskar inte de negativa symtomen som är förknippade med svullnad och inflammation i prostata. Självklart kräver denna sjukdom ett komplext och individuellt tillvägagångssätt för varje patient och behandlingen bör utföras inte av ett mono-läkemedel, utan av ett visst system. I medicinsk praktik noterar specialister att användningen av Prostagut Forte i kombination med andra läkemedel (Proscar, Dalfaz) har en positiv effekt på tillståndet av prostatakörteln.

Pris för Prostagut Fort, var du kan köpa

Kostnaden för kapslar Prostagut Forte, nummer 60 varierar i olika apotek från 669 till 782 rubel. Köp Prostagut Forte utan svårighet i de flesta apotek i Moskva och andra ryska städer.

Prostagut Forte för adenom och prostatit - verkan och applicering, analoger

Godartad prostatahyperplasi (adenom) och prostatit är utbredd sjukdomar som orsakar lidande och kräver långvarig behandling. Prostatit är sjuk i alla åldrar. I medelåldern diagnostiseras sjukdomen hos 30% av männen. Adenom i prostatakörteln är en åldersrelaterad sjukdom. Sannolikheten att upptäcka denna sjukdom hos män i åldern 40-49 år är 11,3% och med 80 år har den ökat till 81,4%. Båda sjukdomar är förrädiska och i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen uppträder ofta asymptomatiskt.

Sjukdomen blir en kronisk form, leder till utveckling av komplikationer och kräver långvarig behandling.

På grund av den massiva spridningen av sjukdomar och den stora efterfrågan på mediciner som är nödvändiga för behandling utvecklas läkemedelsindustrin och producerar ett brett sortiment av läkemedel som påverkar de olika länkarna i den patologiska processen. För framställning av läkemedel används vegetabiliska råmaterial, extrakt av bovin kärnkörtel, olika syntetiska kemiska föreningar.

Drogberedning Prostagut av det tyska företaget Dr. Wilmar Schwabe GmbH & Co. KG tillhör gruppen fytopreparationer. De aktiva substanserna är extrakt av Sabala-palmen (palmkrypning) och njurdioecious.

Användningen av naturliga komponenter minskar toxiciteten hos läkemedlet till en försumbar nivå och minskar biverkningarna av behandlingen till ett minimum. Kombinationen av aktiva ämnen har en komplex effekt på prostatakörteln: hämmar tillväxten av prostata-adenom, minskar inflammation, minskar svårighetsgraden av ödem har slemhinneavsvällande effekt, ökar tonen och stimulera den glatta muskulaturen i urinblåsan.

Hyperplasi av prostatavävnad påverkas av produkterna av testosteronnedbrytning. Under inverkan av enzymet 5-alfa-reduktas testosteron omvandlas till dihydrotestosteron, och enzymet aromatas involverat i omvandlingen av testosteron 17β-östradiol. Dihydrotestosteron och 17β-östradiol, som är produkter av testosteronnedbrytning, är involverade i patogenesen av prostata adenom. Dihydrotestosteron främjar proliferationen av prostatisk epitel, och en ökning i nivån av 17p-östradiol leder till proliferationen av stromala celler. De substanser som ingår i extrakten av Sabala och nässla palmer undertrycker aktiviteten hos dessa enzymer och minskar koncentrationen av dihydrotestosteron och 17β-östradiol. Utvecklingen av adenom saktar ner.

När läkemedlet tas i bruk undertrycks aktiviteten av 5-lipoxygenas och cyklooxygenasenzymer vilket säkerställer antiinflammatorisk och anti-edematös effekt av läkemedlet. Aktiva substanser minskar stagnation i kapillärerna och minskar deras permeabilitet vilket också leder till minskad ödem och minskad inflammation i prostata. Drogen uppvisar även spasmolytisk aktivitet på grund av blockering av a-adrenerga receptorer. Som ett resultat minskar trycket på urinröret, dess lumen ökar, urinningen ökar och volymen urin frigörs, känslan av obehag och smärta minskar. Till medicinen Prostagut är bifogad en instruktion som innehåller mer detaljerad information.

Läkemedlet är efterfrågan och används allmänt i urologisk praxis. Kliniska studier av läkemedlet Prostagut och patientrecensioner bekräftar effektiviteten av behandlingen.

I Urologiska institutet vid Akademin för medicinsk vetenskap i Ukraina, under kliniska prövningar, var effektiviteten av behandlingen, enligt patienterna 78,3%, och enligt forskarna - 82,7%.

Ibland är det nödvändigt att välja en analog av läkemedlet Prostagut. Orsaker till vilka det finns behov av att ersätta kan vara mycket olika: brist på försäljning, inte nöjd med priset, läkemedelsföretaget drog sig tillbaka från produktion, vila i ett annat land. Vid val av en liknande produkt bör man ta hänsyn till att läkemedelsföretag ofta producerar ett läkemedel under olika handelsnamn.

Indikationer för användning prostagutut forte

Med många års ålder börjar känslan av obehag med urinering och smärta i inguinalområdet stör. I detta fall bör man tillgripa hjälp av effektiva läkemedel. Den mest effektiva är Prostagut Forte, ett läkemedel som används vid behandling av prostata adenom. Den innehåller ett njurrot-extrakt, som tar bort svullnad och eliminerar symtomen på sjukdomen.

Vad är Prostagut forte

Prostagut används för att behandla godartad prostatahyperplasi (eller BPH). Vad är den här sjukdomen och hur uppstår det? Denna sjukdom kännetecknas av proliferation av cellulära element i prostatakörteln. Kronisk form av sjukdomen leder till njursvikt, återkommande urinvägsinfektioner, ökad hematuri (blodförlust), stenar inuti urinblåsan. Urinretention kan också uppstå. Och allt eftersom den förstorade prostata trycker på urinvägarna och förhindrar utflöde av vätska.

Progressiva symptom på godartad prostatahyperplasi behandlas med transuretral resektion av prostata adenom. Men i början är det möjligt att hantera växtberedningar. Prostagut är en av dem. Vad är det Denna åtgärd har länge ansetts vara experimentell, men på senare år har genomförts vetenskapliga studier som har bekräftat de gynnsamma effekterna av nässlor rotextrakt för behandling av manlig sjukdom. Läkemedlet hjälper till att lösa problemet med urinering och underlättar patientens tillstånd.

Farmakologisk aktivitet

En förstorad prostatakörtel kan störa urinering, öka frekvensen av uppmaning, orsaka problem med förstöringen av blåsan. För behandling av BPH används kirurgiska och medicinska metoder ofta. Användningen av kosttillskott baserade på växtbaserade komponenter bidrar dock till att lindra symtomen på sjukdomen och lindra smärta. I detta fall är prostagut ett effektivt sätt att bekämpa sjukdomen. Hur fungerar det?

Läkemedlet främjar syntesen av ett enzym som stör verkan av testosteron till dihydrotestosteron. (ett hormon som är involverat i proliferation av prostatavävnad). På grund av den aktiva ingrediensen, som innefattar steroler, glykosider, glykoproteiner, polysackarider, fettsyror, välgörande medel besitter antiandrogen, antiinflammatorisk, avsvällande, immunomodulerande egenskaper. Prostagut lindrar brännande känsla vid urinering, har en gynnsam effekt på urinblåsan, reducerar frekvensen av resor till toaletten.

struktur

Prostagut innehåller både aktiva och inaktiva ingredienser som hjälper till att minska smärta, lindra obehag och lindra urinering. Vad är växtkomponenterna för Prostagut:

 • näsrotkstrakt (Urtica dioica);
 • lykopen;
 • extrakt av barken av den afrikanska plommon;
 • sojabönolja;
 • med palmetto (extrakt av palm sabal frukt);

Skalet består av:

 • glycerol;
 • polysuccinatgelatin;
 • patenterad blå V.

Typ av problem

Prostagut finns i kapslar som samlas i blåsor. Köparen kan köpa drogen i ett kartongpaket på apotek eller webbutik. Inuti lådan finns 3 eller 6 aluminiumblåsor med 20 kapslar i vardera. Vad är de Ovalformade piller av grönaktig färg har en karakteristisk lukt. Inuti är en massa av en brunaktig nyans.

Indikationer för användning

Medication Prostagut ska tas endast enligt läkarens anvisningar. Annars, förvänta dig inte ett bra resultat. Använd kapslar med mat eller vätska, helst med varm mjölk 2 gånger om dagen. Lämplig tid: tidigt på morgonen och före sänggåendet. Utvecklarna säger ingenting om läkemedlets interaktion med andra läkemedel. Vad är indikationerna för intagning Prostagut:

 • tecken på godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) i 1: a och 2: a etappen;
 • Överträdelser vid urinering (mycket ofta, särskilt på natten);
 • minskning av mängden, kraften i urinflödet;
 • smärta i ljumskområdet.

Instruktioner för användning Prostagut forte

Detaljerad bruksanvisning finns i varje läkemedelsförpackning. Läkemedels farmakodynamik innefattar ett antal egenskaper som syftar till att behandla BPH. Avlägsnande av ödem och inflammation som orsakas av processen för att inhibera arakidonsyrakaskaden enheter, autoimmun effekt på prostatavävnad. På grund av detta reducerar BAA effekterna av symtomen på sjukdomen hos en person. Läkemedlet har en viss hållbarhet, vilket är 3 år från utsläppsdatumet. Förvara prostagut på en torr plats vid en temperatur av högst 30 grader.

Biverkningar

Prostagut innehåller växtbaserade ingredienser som en gång användes i folkmedicin. Men långvarig användning av läkemedlet eller överdoseringen bidrar ibland till att det uppstår negativa och till och med farliga konsekvenser. Vilka biverkningar Prostagut kan hittas:

 • illamående;
 • huvudvärk;
 • allergier;
 • kräkningar;
 • yrsel;
 • smärta inuti buken;
 • förstoppning;
 • diarré;
 • blödning vid urinering
 • impotens;
 • irritation av magslemhinnan;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • gikt;
 • sömnlöshet;
 • muskelsmärta
 • hypertoni;
 • hjärtsvikt;
 • agranulocytos (minskning av antalet leukocyter).

Kontra

Åtgärd Prostagut är avsedd att behandla godartad prostatahyperplasi och lindrande symtom. Drogen visas emellertid inte för alla. Vem ska inte använda växtbaserade kosttillskott? Detta gäller för personer som faller i följande kategorier:

 • patienter med sjukdomar i magen, lever, hjärta, lungor;
 • barn;
 • allergier;
 • personer med överkänslighet mot utdragen från roten på nässla och palm sabal.

Analoger Prostagutforte

Läkemedlet baserat på växtbaserade ingredienser finns i många apotek. Emellertid uppfyller priset inte alltid köparen. Tack vare tillgången på liknande biologiskt aktiva tillsatser med liknande egenskaper kan du välja ett billigare verktyg och spara pengar. Den mest populära generiska prostagut:

 • Prostacan (Singapore);
 • Prostagut Uno (Tyskland);
 • Prostakur (Indonesien);
 • Prostalia (Tyskland);
 • Adenostop (Rumänien);
 • Prostalin forte (Egypten);
 • Alfather (Italien);
 • Biolinprostata (Förenta staterna);
 • Pepon aktiv (Ungern).

Prostagut säljs på apotek i Moskva, eller det kan köpas billigt i en onlinebutik. Med hjälp av katalogen som presenteras på online-resurser kommer det bli lättare för köpare att lära känna priset och de grundläggande egenskaperna hos läkemedlet. Då kan det beställas från chefen på gynnsamma villkor. Vad är den genomsnittliga kostnaden för drogen? Det är listat i tabellen:

Prostagut Forte i Moskva

instruktion

Fytopreparation, som används för funktionella störningar vid urinering i samband med godartad prostatahyperplasi och prostatit.

Det har antiinflammatoriska, anti-edematösa, immunomodulerande, anti-proliferativa och anti-androgena effekter.

De antiinflammatoriska och anti-ödem åtgärder på grund av hämning av basenheter arakidonsyrakaskaden och syntesen av prostaglandiner och leukotriener, med en efterföljande minskning av permeabilitet och, som en konsekvens, reduktion av smärta, inflammation och svullnad i prostatavävnader.

Immunmodulerande effekt beror på undertryckande av autoimmuna effekter på prostatavävnad vid inflammatoriska processer, såväl som till minskning av proliferationen av aktiva lymfocyter.

Antiproliferativa och antiandrogen verkan på grund av hämning av enzymerna aromatas och 5a-reduktas som förhindrar bildandet av östradiol från testosteron och dihydrotestosteron, främja tillväxt av prostatavävnad.

Prostagutforte minskar symtomen på urineringstörningar på grund av godartad prostatahyperplasi. Minskar smärta och brännande känsla vid urinering, främjar snabb tömning av blåsan och minskar frekvensen av falsk och nattlig uppmaning att urinera.

Har ingen effekt på sexuell aktivitet.

Verkan av läkemedlet Prostagutte är den kumulativa effekten av dess komponenter, därför är det inte möjligt att genomföra kinetiska studier.

- störningar av urinering med godartad prostatahyperplasi av I och II grader;

- Disorders av urinering med prostatit;

- förebyggande av återkommande benign prostatahyperplasi efter operationen

Läkemedlet är ordinerat för 1 kapsel 2 gånger per dag (morgon och kväll). Kapslar ska tas oralt, utan tuggning, med en liten mängd vatten. Behandlingsförloppet är inte mindre än 30 dagar.

sällsynta: irritation i magslemhinnan (när du tar läkemedlet på tom mage).

Det finns: allergiska reaktioner.

Prostagutforte kännetecknas av god tolerans.

Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 30 ° C. Hållbarhet - 3 år.

Man bör ta hänsyn till att läkemedlet bara minskar svårighetsgraden av symtom som orsakas av en ökning av prostata, utan att eliminera ökningen själv. Regelbunden övervakning av patientens kliniska tillstånd är nödvändigt.

Patienten ska varnas om att om det finns blod i urinen och / eller med akut urinretention bör du omedelbart kontakta din läkare.