Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatit med propolis: terapeutiska egenskaper och former av applicering

Inflammation av prostata är en av de mest obehagliga människornas sjukdomar. Det åtföljs av frekvent, vanligtvis nattlig urinering med en svag ström. En frekvent följeslagare av prostatit är obehagliga känslor i ljumskområdet.

Biverkningar är sexuella störningar som inte tillåter ett fullständigt sexuellt liv.

En långvarig period av prostatit utvecklas utan manifestation av uttalade symtom.

I de tidiga stadierna av inflammation i prostata kan behandlas med folkmetoder, varvid användningen av någon kräver förhandsbeslut med den behandlande läkaren. Propolis användes allmänt bland de mest effektiva läkemedlen mot prostatit. Behandling av prostatit propolis har fått många positiva recensioner i många forum.

Otillbörlig behandling, som orsakas av avsaknad av en patients misstankar om att ha en sjukdom, kan leda till utveckling av prostata adenom och impotens.

Den produkt som produceras i bikupan har en bakteriedödande verkan, skyddar mot virus, mikrober. Den har en komplex kemisk sammansättning, bestämd av växten från vilken nektar och pollen samlas.

Propolis innehåller:

 • glykosider med polysackarider;
 • sam-globala och garvningsmedel;
 • fenoler, flavonoider, alkoholer, artipillin;
 • askorbinsyra, nikotinsyra, pektinsyra och hartsyror;
 • vax och eteriska oljor;
 • provitamin A och ett komplex av värdefulla vitaminer;
 • tiamin och riboflavin.

Det här är inte en komplett lista över ämnen som finns i produkten, det innehåller totalt ca 284 komponenter som bestämmer den mångfacetterade terapeutiska effekten.

Propolis: medicinska egenskaper och kontraindikationer för prostatit

Accepteras externt och inåt propolis hjälper till att uppnå förbättringar i tillståndet hos en man som lider av prostatit.

Särskilt värdefull vid behandling av prostatit är följande medicinska egenskaper:

 • Baktericida bakterier som är resistenta mot streptokocker och stafylokocker, vilka är de främsta patogenerna i inflammation i prostata.
 • Antioxidant, som blockerar utvecklingen av oxidativa processer, accelererar återvinningen av celler.
 • Lindra smärta och antiinflammatorisk.
 • Förstärkning av immunsystemet, vilket gör det möjligt att påskynda återhämtningen.
 • Rengöring, främjande av eliminering av toxiner, normalisering av tarmarnas och metabolismens funktion, förhindrande av stillastående processer i prostata.

Regelbunden behandling med detta läkemedel påverkar positivt människors hälsa, eliminerar slagg i blodkärl, ökar effektiviteten och uthålligheten. På grund av detta gör mikrosfärer för introduktion i rektum, tinkturer, mikroclyster, vilka behåller alla medicinska egenskaper, och kontraindikationer för prostatit har inte. Sammansatt av alla regler behåller den sina aktiva egenskaper under 10 år. Du kan köpa propolis i apoteket eller i biodlingen.

Propolis har följande härdande effekt:

 • Undertryck utvecklingen av inflammatoriska processer;
 • motverkar bakterier och svampar, förhindrar sekundär infektion av prostatit och uretrit
 • stimulerar regenerering av prostata vävnadsceller, förbättrar blodtillförseln, lindrar spasmer av blodkärl;
 • lindrar obehag i ljummen;
 • återställer och förbättrar kroppens skyddsfunktioner;
 • förhindrar oxidation av intracellulära fetter, motverkar åldringsprocesser, utveckling av cancer och andra patologier;
 • förbättrar endokrina körtlar, inklusive de som producerar testosteron;
 • är förebyggande av nerver, normaliserar sömn, lindrar nervös spänning.

Propolis (tinktur): Användning med prostatit och beredningsmetoder

Ofta, för att bota prostatit, används en propolis-tinktur, anses dess användning med prostatit mycket effektiv. För dess framställning i en glasskål placeras fransiga propolis och alkohol, tagna i förhållandet 1: 2 blandades, avlägsnades i torr skugga under två veckor, under omrörning infusion en gång var tredje dag. Den färdiga blandningen passerar genom en dubbelt gasbindning, vilket ger den färdiga bearbetade propolen (tinktur).

Ansökan om prostatit rekommenderas tre gånger om dagen för 30-40 droppar per halv glas varm mjölk kvart i timmen före måltid. För att förbättra effekten rekommenderas att 5 gram fyra gånger om dagen tugga och svälja ren propolis. Förhöjning av återvinningsprocessen möjliggör samtidig användning av Propolis-innehållande ljus "Apilak".

Ett bra resultat möjliggör samtidig adoption av stillasittande bad med insamling av salvia, kamomill, lind och gurkor, i proportionerna 1: 1: 1: 2. Sex matskedar av en blandning av örter sätts i tre liter kokande vatten, insistera 60 minuter, filtrera.

Förfarandet utförs i 10-15 minuter, sedan kan infusionen användas för enema av 60-100 ml. Efter badet behöver du ligga i sängen i ungefär en timme. Tre gånger om dagen tar 40-60 droppar tinktur baserad på propolis, utspätt i 30 ml kokt men kallt vatten. Den allmänna behandlingen är 20 dagar.

Propolis med prostatit och dess olika former av applikation

Det finns andra former av propolis med prostatit:

 • Propolisolja: 200 ml vegetabilisk olja (någon) måste kokas och tillsätt sedan 30 gram bilim. Den resulterande blandningen hålles i ett vattenbad tills det blir homogent. Gåsduken impregnerad med olja appliceras på ländryggen, täckt med bomullsduk, fixerad i 2-3 timmar med ett bandage. Skrotet oljas över natten. Kursens varaktighet är 4 veckor, inklusive en sju dagars paus i mitten av behandlingen.
 • Honung med propolis. Biklimmet (10 g) males och smälts i ett vattenbad, honung löses i den resulterande massan. Efter en månad av 30-dagars paus tar de en behandlingskurs en gång till under månaden.
 • Ljus baserade på propolis. Minska inflammatoriska processer i prostata, minska smärta, hjälpa till att påskynda återhämtningen av det drabbade organet på cellulär nivå. Det finns många recept för att göra ljus och att välja rätt är inte svårt. Stearinljus injiceras i endotarmen innan du lägger dig, det rekommenderas att tömma magen, utför alla hygienprocedurer. Hela kursen består av 15-20 ljus. Det upprepas två gånger med en paus på två månader.
 • Mikroklism med propolis är också mycket användbara för prostatit. För deras framställning i kokande 100 gram solrosolja 10 gram av en finfördelad administrerad "bee lim" blandas, varefter temperaturen sänktes till rummet naturligt. Bringa klizmirovanie rektum, med knäet-armbåge ställning, varannan dag under 25-35 ml, 5 minuter efter förfarandet, behålla den pose, och sedan samma mängd tid liggande på magen, placera bäckenet något upphöjda, till exempel, med hjälp av en kudde. I slutet av förfarandet ligger de på ryggen. Denna märkliga gymnastik låter oljan täcka hela slemhinnan i ändtarmen, för att förbättra absorptionen av blod genom den. Kursen består av 20-30 enemas.

Som ett resultat av prostata-terapi med propolis reduceras det drabbade området, symptomen på den inflammatoriska processen reduceras, sekretoriska funktionen normaliseras och processen med urinflöde återställs. Sådana ytterligare biodlingsprodukter, såsom kammusslor eller pergars, kombinerat med gräsinfusioner, är ett utmärkt sätt att förebygga sjukdomen.

Det bör inte begränsas enbart till terapi, det är nödvändigt att gå mer och stanna i luften, var uppmärksam på fysiska övningar.

Behandling av prostatit med propolis

behandling prostatit propolis Det är praktiskt taget känt för alla representanter för det starkare könet. Denna biodlingsprodukt har länge använts både i ren form och i form av tabletter eller ljus för att bli av med inflammation i prostatakörteln. Du kan använda substansen mot många andra genitourära sjukdomar, och inte bara dem, utan också de andra sjukdomarnas sjukdomar. Om vilka terapeutiska egenskaper som har propolis, hur det kan användas och vem som inte kan göra det, mer i den här artikeln.

Användbara egenskaper

Bee produkter är honung, propolis, peppar, vax, royal gelé. Alla av dem på ett eller annat sätt kan vara användbara för den manliga kroppen, inklusive för eliminering av inflammatoriska fenomen. Propolis från prostatit kan kallas en av de mest effektiva i sjukdomar i den sexuella sfären bland dem. Vad är propolis? Det är ett bilim och att vara mer exakt - en hartsartad substans som bin producerar bin för att försegla hål eller desinficera bikupa celler.

Tack vare den rika kemiska sammansättningen (över 250 artiklar), började det verktyg som skall användas i den moderna medicinen i kosmetiska ändamål för behandling av gynekologiska, urologiska och Proctologic sjukdomar, stärka immunsystemet, etc.

De främsta positiva effekterna av propolis är:

 • immunmodulerande
 • antioxidant
 • Antiinflammatorisk
 • antimikrobiellt
 • hjärtskyddande
 • regenererande
 • Narkos och andra

De flesta av dem tillhandahålls av flavonoider, aminosyror och vitaminer. Den första gruppen av ämnen är ansvarig för att stärka blodkärlen, förbättra blodcirkulationen, påskynda reparation av vävnad. De kan också ta bort toxiner från kroppen, minska sannolikheten för en allergisk reaktion. Bland vitaminerna i propolis är mest:

 1. B-vitaminer är bra för nervsystemet, är inblandade i nästan alla metaboliska processer, normaliserar processen för matsmältningen, sänka blodsockernivåerna. De är nödvändiga för tidig läkning av sår, bildandet av antikroppar som kan attackera infektionen
 2. Vitamin S. Det är en kraftfull antioxidant, det krävs för restaurering av vävnader och celler, skyddar kroppen från patogena mikroorganismer, påverkar syntesen av hormoner. Askorbinsyra är viktigt för sköldkörtelns funktion, hjälper blodbildningsprocesser, minska exponering för toxiner, som är mycket viktig för prostatit
 3. Vitamin A. dess andra namn är retinol. Det har en positiv effekt på arbetet med immunitet, främjar normal metabolism, är nödvändig för att förbättra prestanda hos reproduktionssystemet, produktion av könshormoner, inklusive. och testosteron
 4. Vitamin N. Biotin är nödvändigt för den manliga kroppen att minska sockernivåerna, stabilisera nervsystemet, bättre assimilering av proteiner

Bland de spårelement mycket kalium (nödvändigt för normal funktion av nervsystemet, stabilt tryck), järn (kontroller metabolism, stöder immunsystemet, hjälper passage av nervimpulser), zink (en av de stora testosteron uppburna komponenterna potens), selen (hjälper gonaderna, är nödvändigt för god sädkvalitet). Nedan, föreställ dig recept från propolis från prostatit och villkoren för att ta mediciner. I folkmedicin används denna biodlingsprodukt både i en enda variant och med tillägg av andra användbara element.

Recept av folkmedicinska lösningar

Hemma kan ett stort antal olika läkemedel framställas från propolis. För att bli av med inflammation i prostatakörteln, inte alla passar, så kommer vi bara att nämna de som kan användas av patienter. behandling prostatit tinktur propolis eller rektala suppositorier från det - på något sätt kommer det att bidra till att ta bort inflammation, lugna vävnader, minska risken för återfall. Om läkemedlet tas oralt kan man också känna förbättringen av sömnen, avlägsnande av spasmer, normalisering av urinering. Stearinljus har också en mer lokal effekt, vilket också är bra för prostatit.

Tinkturer och buljonger

För att förbereda en infusion eller avkok måste du välja en propolis av hög kvalitet. Det är bäst att det var från vilda bin, i vilket fall det kommer att innehålla de mest användbara enzymerna. Färgen på substansen ska vara enhetlig, utan några abrupta övergångar och lukten - mycket stark. Se också till att det inte finns några orenheter i massan i form av gräs, buggar, smulor. En kvalitetsprodukt vid tuggning kommer att hålla fast vid tänderna, lämna en känsla av värme och efter ett tag blir det tungt bundet.

När du har valt en bra propolis kan du börja använda läkemedel. Förvara substansen under rätt förhållanden i upp till 10 år, så det kan köpas omedelbart i stora mängder. Tänk på recepten för behandling prostatit propolis på alkohol och vodka, som är lämpliga för dem som inte är kontraindicerade i alkohol:

 • Mala 100 g propolis på ett fint rivjärn, häll 200 ml 96% alkohol. Gör det i en glasbehållare och lämna det på en mörk plats i 10 dagar. Skaka infusion 3 gånger om dagen under denna tid. Det tas efter filtrering, 15 ml vid sänggåendet (spätt i en liten mängd vatten eller mjölk)
 • I ett förhållande mellan 1 och 2, blanda propolis och vodka följaktligen, lämna på en mörk och sval plats i 2 veckor. Skaka regelbundet blandningen. Du måste använda den för 30-40 droppar, spädas i ett halvt glas vatten tre gånger om dagen i 15 minuter innan du äter
 • Placera propolis i kylskåpet i 2 timmar, mala sedan bra (ju mindre partiklarna är desto mer användbara kommer produkten att ge). Fyll den nu med isvatten och lämna i 5 minuter så att du blir av med olika föroreningar. Torkad rå häll 500 ml vodka, 14 dagar vid en temperatur av 18 till 21 grader. Vid beredning filtrera och häll i en behållare med mörkt glas

Den sista infusionen tas efter blandning med rent vatten eller mjölk - endast 20 droppar per dag. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad. Om du inte kan ta alkohol, då tinktur propolis vid prostatit måste göras på grundval av vatten. Till exempel kan en patient använda detta recept:

 1. Gnid "bietumma" på en rivare och blanda med destillerat vatten i ett förhållande av 1 till 2
 2. Rör om och sätt på ett vattenbad, brygg ca 20 minuter
 3. Den erhållna vätskan hälles i en skål / annan behållare och lämnas i kylskåp under 6 timmar
 4. Efter detta måste den resulterande massan passeras genom det filtrerade papperet

Produkten kan tas oralt, används för inandning eller extern användning. Det är bra att hantera inflammatoriska fenomen kan avkok, som bereds av 10 g propolis och 50 ml vatten. Omkring 3 timmar hålls blandningen i ett vattenbad, inte glömma att rörma det. Efter filtrering hälls vätskan i en flaska och tas 1 matsked per dag.

Separat nämns blandningen som äts för behandling av prostatit. Förbered det, blanda 10 gram propolis (i flytande form) och 90 g honung. Efter noggrann blandning, ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltiden. Behandlingstiden är 30 dagar.

Rektala ljus

Applicering av propolis vid prostatit i form av rektala suppositorier är vanligare än att äta den. Du kan köpa färdiga läkemedel på apoteket, men de kan lagas hemma. Här är några recept:

 • Ungefär 7 g propolis frysa i kylskåpet och slipa så bra - att smula. Smält nu 100 g getfett i ett vattenbad, lägg till den första komponenten. Efter kylning av massan bildas ett ljus (upp till 3 cm i längd)
 • Skaffa kakaosmör och linolin i apoteket. Ta 23 g av det första ämnet och 12 g av det andra, blanda med 7 gram propolis. På vattenbadet blandas ingredienserna, så vätskan dras in i sprutan, vilket ger ljusen
 • Blanda 40 g bilim med 220 ml alkohol, fyll i 10 dagar. Därefter respekteras infusionen i eld tills den blir brunfärgad. Till denna massa tillsätt 150 g fett och rör om. När agenten har stelnat, bilda ljus (bör räcka för 10 stycken).

För ytterligare ett recept behöver du mycket mer komponenter. Ta 80 g kakaosmör eller fläskfett, 7,5 g jordad propolis, 12 g honung, 4,5 g royal gelé och perga. Som i tidigare fall blandas allt i ett vattenbad och efter kylning rullas massan ut och suppositorier görs. Om du bestämmer dig för att använda propolisljus måste du överge medicinen med den, taget internt.

Kontra

Trots alla användbara åtgärder som den här biodlingsprodukten har, har den begränsningar för upptagande. propolis mot prostatit Det kan inte användas om en person har en allergi mot det, en intolerans mot några av dess komponenter. Det är också nödvändigt att vara försiktig när den används externt eller inåt när:

 1. Förhöjd temperatur
 2. huvudvärk
 3. Leversjukdomar och gallblåsan
 4. pankreatit
 5. Akut leverpatologier (endast för ljus)

Om brännande, svaghet eller klåda inträffar efter att ha tagit propolis, är det värt att omedelbart stoppa behandlingen med den och byta ut produkten med en annan. Tinkturer på alkohol kan inte användas av dem som försöker klara av alkoholberoende, har kontraindikationer för användning av alkoholhaltiga drycker. För att undvika biverkningar av ämnet är det värt att börja med sina små doser.

Droger baserade på produkten

Vi fick reda på det läkning egenskaper och kontraindikationer propolis vid prostatit när vi använder den i folkmedicinska läkemedel, kommer vi nu att förstå vad som kan förväntas av detta ämne i tabletter, ljus och andra former i apotekspreparat. De vanligaste medicinerna är:

 • Propolis av DN. Det är en rektal stötpiller, där det inte finns något annat än "biklim". Indikationer för användning de har mycket, men det finns prostatit bland dem. Du kan använda dem för 1 st. tre gånger om dagen. För förebyggande ändamål är behandlingsschemat detsamma
 • Phyto-propolis. Vidare innefatta propolis som en del av de svarta poppel knoppar (inflammation och lindra smärta), kamomillblommor (förbättra vävnadsregeneration, lindra spasmer), ringblomma (har antiseptiska och antiinflammatoriska verkan), salvia olja (som har en bakteriedödande effekt och sårläkning). Den appliceras på 1-2 stycken. per dag kan kursen ta 1 till 3 veckor
 • GemoPro. Ljus för rektal administrering, i kompositionen har de terapeutiska sängar och havtornsolja, vilka tillhandahåller antifungala, adaptogena, analgetiska och många andra åtgärder. Gynnsamt påverka kraften, stärka lokal immunitet. Metod för applicering - 1 ljus per dag före sänggåendet. Varaktigheten av behandlingen bestäms av svårighetsgraden av prostatit
 • Tinktur av propolis. Det är en tinktur på alkohol, så det är inte lämpligt för dem som kör bil eller arbetar med komplexa mekanismer. Den tas för 1 tsk. två gånger om dagen före måltiden

Med hjälp av dessa medel kan du uppnå en signifikant förbättring av tillståndet - normalisering av urinering och erektilfunktion, återställning av potens, rening av toxins kropp. Men helt bli av med prostatit är osannolikt att arbeta. För återvinning måste en person ta andra läkemedel, särskilt om sjukdomen är av smittsam karaktär. Det är också viktigt att följa förebyggande åtgärder för att förhindra att sjukdomen sprids till andra könsorgan.

Förutom propolis kan andra biodlingsprodukter hjälpa till vid behandling av prostatit - honung, peppar, kunglig gelé. Av dessa kan du också hitta färdiga preparat i apoteket.

Recensioner om propolis vid prostatit kan hittas på vilken tematisk plats eller form som helst. Många män skriver att de använde det som ett tillägg till huvudbehandlingen och ångrar inte det. Någon fortsätter att spendera en gång om året på en kurs med tinkturer för att aldrig bli plågad av denna obehagliga patologi. I händelse av kronisk sjukdom tar representanterna för det starkare könet ofta också denna eller den här åtgärden för att stödja eftergivningsperioden.

Propolis medicinska egenskaper och kontraindikationer för prostatit

Terapeutiska egenskaper hos bipropolis och dess kontraindikationer för prostatit

Prostatit är en patologi som har blivit en verklig svamp för alla medlemmar av det starkare könet. Som läkarna noterar är andelen människor som lider av denna sjukdom kontinuerligt växande. Prostatit är en inflammation i prostatakörteln som drabbas mest av män i 40 års ålder, liksom unga killar som har lidit fläckar, influensa och andra allvarliga sjukdomar.

Sjukdomen har många obehagliga symptom och konsekvenser. De första tecknen på sjukdomen manifesteras i form av en ökning av temperaturen, nedsatt urinering, blod i urinen och avföring, en minskning av styrkan.

Orsakerna till patologin är följande:

 • stillasittande livsstil;
 • felaktig kost;
 • oregelbundet sexliv;
 • alkohol och rökning missbruk
 • hypotermi;
 • trötthet;
 • virala eller bakteriella infektioner.

Symtom vid första skedet är lätt att behandla, så det är omedelbart att kontakta en läkare. Annars orsakar prostatit impotens, prostata adenom och prostatacancer. Då kommer medicinsk behandling att läggas till kirurgisk ingrepp. Men glöm inte om traditionell medicin, århundraden gamla recept som visar goda resultat vid behandling av sjukdomar av olika slag. Dessutom är det säkert, billigt, prisvärt. En av dessa metoder kan tillskrivas behandling med propolis.

Fördelar och sammansättning av propolis

Propolis är en produkt av binens liv. Användbara propolisegenskaper förklarar dess popularitet. Propolis är lämplig för nästan alla, förutom för personer som har individuell intolerans. Det vill säga verktyget har praktiskt taget inga kontraindikationer.

Den rika kemiska sammansättningen av produkten beror på terrängen där bina extraherade nektar. Produkten innehåller mer än 50 kemikalier, vitaminer, enzymer, eteriska oljor, spårämnen och organiska syror.

Externt liknar biodlingsprodukten harts, men smaken och den astringenta aromen är mycket trevlig. Medlet är gult eller brunt i färg, med olika impregneringar. Bin med propolis stärka bikupan och skydda sig också mot bakterier och svampar. Propolisens antifungala verkan används framgångsrikt av människor för att lindra inflammation, varav en är prostatit.

Positiv effekt av propolis

Beroende på symtomen och svårighetsgraden av sjukdomsfasen kan propolis användas som ett externt medel eller tas internt.

Propolisens terapeutiska egenskaper har en positiv effekt på patientens kropp:

 • antimykotisk, antibakteriell och antiinflammatorisk verkan;
 • förbättra sömnkvaliteten
 • förstärkning av patientens immunitet
 • analgetisk verkan;
 • normalisering av testosteronproduktion
 • minskning av risken för onkologi;
 • förbättring av blodcirkulationen och blodtillförseln till bäckenorganen;
 • reningsverkan (produkten bidrar till avlägsnandet av toxiner och toxiner, på grund av vilket tarmens verk normaliseras, återställs ämnesomsättningen).

Användning av propolis rekommenderas för förebyggande även för dem som inte lider av dermatit. Periodisk applicering av propolis påverkar positivt människans hälsa, ökar uthålligheten, förmågan att arbeta, lindrar skadliga toxiner.

Traditionella metoder för behandling av prostatit

Propolis används ofta i recepten av traditionell medicin för behandling av prostatit. Från produkten gör tinkturer, olja för mikrocykler, och gör också ljus. Köp ett bättre verktyg för biodlare, och om du samlat in det korrekt, kommer produkten att lagras i ungefär ett dussin år. Men den nya produkten är väldigt användbar. Tänk på de viktigaste recepten mot prostatit.

En bra effekt är användningen av olja med propolis. Smält på ett vattenbad om 40 g biprodukter, blanda med 200 ml olivolja eller solrosolja. Den resulterande removeren utstrålar perineumet för natten, och binder bundet med en ren dressing fuktad med en lösning. Kursens varaktighet är två veckor. Efter pausen rekommenderas att du upprepar kursen.

Olja med tillsats av propolis effektivt i form av mikroclyster. För detta ändamål tillsätts 15 g propolis till den kokta solrosoljan, grundligt blandad, kyld. Därefter injiceras 30 ml olja i rektum en gång om dagen. För korrekt oljedistribution rekommenderas att du ligger på din rygg, lägger en kudde under bäckenet, efter en kvart i timmen ska du vända på din mage.

För behandling av prostatainflammation kan propolis användas som en tinktur. För att göra detta blandas en del av den krossade produkten med två delar medicinsk alkohol, blandas, lämnas i två veckor på en mörk plats, skakas regelbundet. Vid slutet av den erforderliga tiden filtreras blandningen. Ta tinktur på 30 droppar, tillsätt den till varm mjölk 20 minuter före måltider tre gånger om dagen. Dessutom är honung användbar med tillsats av propolis, och med prostatit är det helt enkelt oersättligt.

Ett sådant verktyg lindrar inte bara smärta, utan förbättrar också bäckens organcirkulation, normaliserar urinflödet. Förbereda, blanda 15 g propolis med 100 g honung. Ta en användbar behandling du behöver tre gånger om dagen innan du äter en tesked. Inträdeslängden är en månad, varefter en veckospridning görs och kursen upprepas.

Behandling av prostatit med propolis

Enligt statistiken har de flesta män efter trettio år några problem med prostata. Men endast 20% av fallen berör prostatit. Ibland beror det på en kränkning av blodcirkulationen, såväl som produktion av seminalvätska, vilket leder till stagnation i prostata. Problemet kan lösas med hjälp av ett komplex av fysiska ansträngningar på bäckenområdet, systematisk sexuellt liv, prostata massage.

Innan du använder någon behandlingsmetod är det lämpligt att konsultera en erfaren läkare, även om du föredrar att använda propolis.

Propolis: Kompositionens egenskaper

Produkten från binens liv, som produceras direkt i bikupan, kallas propolis. Det har en bakteriedödande egenskap, så det skyddar bin från olika virus, svampar, mikrober, fästingar, möss.

Propolis har en trevlig men specifik smak. Dess kemiska sammansättning är komplex och beror direkt på växten från vilken nektar och pollen samlas.

Propolis har endast 284 komponenter. De grundläggande är de globala agenterna, polysackariderna och glykosiderna, tanninerna och flavonoiderna, vilka har antivirala och antimikrobiella effekter.

Propolis innehåller hartsartade alkoholer och syror, fenoler och artipillin, oljor och växer, aminosyror och en lista med användbara vitaminer: riboflavin, provitamin A, tiamin, askorbinsyra och nikotinsyra. Dessutom har den en enorm mängd mikroelement.

Påverkan på kroppen

Idag används propolis aktivt för att förebygga uretrit och prostatit. Detta beror på det faktum att denna biprodukt har ett antal terapeutiska egenskaper:

 • antisvamp och antibakteriell;
 • antiinflammatoriska;
 • kramplösande;
 • förbättrar blodflödet, stimulerar regenerering av prostataceller;
 • smärtstillande - propolis eliminerar känslan av obehag i ljumskområdet;
 • förhindrar utveckling av adenom genom att undertrycka patologiska celler;
 • har en återställande effekt som stimulerar kroppens skyddande reaktioner
 • lugnar nervsystemet och förbättrar sömn
 • förbättrar funktionen av körtlarna i det inre systemet, liksom testiklarna, där testosteron bildas;
 • har en antioxidant effekt.
 • Propolis används för att förhindra cancer, åldrande och ett antal sjukdomar.

  Användning av tinkturen

  Det är nödvändigt att blanda propolis med medicinsk alkohol i ett förhållande av en till två. För att göra detta, använd en glas mörkrätt. Tinktur i 14 dagar lämnas på en sval plats, som inte når solens strålar. Periodiskt måste du skaka tinkturen, ungefär en gång var tredje dag. Före användning, spänn genom en dubbel gasbindning.

  Mot prostatit används denna tinktur enligt följande. En halv kopp varm mjölk läggs med fyrtio droppar propolisktinktur. Använd tre gånger om dagen i femton minuter innan du äter. För att uppnå en extremt snabb effekt måste du samtidigt ta och ren propolis. Det konsumeras (tuggas länge och svalas sedan) fyra gånger om dagen för fem gram. Samtidigt är det användbart att använda stearinljus med propolis, som kan köpas på något apotek.

  En utmärkt effekt kommer att vara användning av tinkturer tillsammans med medicinska växtbaserade bad. För att förbereda dem blanda gräsräk, lind, kamille, salvia (2: 1: 1: 1). Sedan brygges samlingen (6 matskedar) med kokande vatten (3 liter). Insistera en timme, filtrera sedan. Används som stillasittande bad. Proceduren varar upp till femton minuter.

  Då kan denna infusion användas som enema. För detta gör du 60-100 ml av denna infusion. Efter sådana förfaranden är det lämpligt att vila i sängen i en timme. Det är tillåtet att dessutom använda propolis-tinktur med sextio droppar per trettio milliliter av kyldt kokt vatten tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är tjugo dagar.

  Användning av olja

  För att förbereda propolisolja måste du göra följande lista över åtgärder. Initialt, ta någon vegetabilisk olja (200 ml) och koka. Tillsätt sedan krossad propolis (30 g) in i den och håll blandningen i brand tills den löser upp helt. Efter kylning av oljan fuktas gasen och appliceras på sacro-lumbar regionen, som täcker toppen med en handduk (bomull). Fix i tre timmar med ett bandage.

  Denna olja kan smörja perineum. Förfarandet utförs vanligtvis före sänggåendet. Behandlingsförloppet - två veckor, sedan en vecka paus och upprepa i ytterligare 14 dagar. Den bästa effekten med prostatit producerar mikroclyster med denna olja.

  Men de förbereder det något annorlunda. Solrosolja (100 g) kokas, krossad propolis (10 g) tillsättes, blandas och kyles. Medlet administreras rektalt med enema av 30 mg en gång om dagen. En person borde vara i knä-armbågspositionen.

  Efter enema administreras i fem minuter behålls samma kroppsposition. Då behöver du ligga på magen i ytterligare fem minuter. Bäckenet ska vara i förhöjt läge. Vänd sedan på din rygg. Denna gymnastik hjälper oljan att sprida sig på slem i ändtarmen. Detta kommer att förbättra dess absorption direkt i blodet. För tjugo till trettio förfaranden kommer att märkas.

  Propolis med honung mot prostatit

  För att förbereda en sådan produkt upplöses krossad propolis (10 g) i honung (90 g). Preliminär propolis smälts i ett vattenbad. Detta läkemedel tas tre gånger om dagen före måltiden, en tesked under hela månaden. Sedan tar de en paus i tio dagar. Ta sedan ytterligare 30 dagar.

  Prostatit Behandling med propolis minimerar storleken på prostatainflammation, dämpar patogena symptom, stabiliserar arbete sekretion och återskapar det normala flödet av urin.

  För att förhindra prostatit applicera andra biodlingsprodukter. Särskilt i efterfrågan är Perga, bee podmor i ett komplex med olika växtbaserade infusioner (elecampan, calendula, field horsetail). En viktig roll spelas av normalisering av näring. Män med prostatit bör regelbundet göra gymnastik, leda en hälsosam livsstil.

  Propolis från prostatit är ett folkmedel

  Användningen av bivax med inflammation och prostata adenom hemma är ett sätt att inte bara bota patologier utan också för att förhindra komplikationer. Behandling med folkmedicin är en hjälpteknik. Propolis ska endast användas i kombination med grundläggande behandling.

  Propolis har en positiv effekt på hela kroppen. Efter applicering uppstår immunitet väsentligt, vilket är särskilt sant med prostatit.

  Vad är bivax

  Detta ämne är ett bilim. Många århundraden sedan bestämde folk att propolis har antinousing, balsam och mummifierande egenskaper.

  Det är ett ämne som har en specifik, trevlig smak.

  Tack vare glykosider och polysackarider, globala och tanniska mikroelement, liksom flavonoider, som har antimikrobiell och antiviral aktivitet, anses bivax vara ett effektivt botemedel mot prostatit. adenom.

  Dessutom har den positiva effekten på kroppen av män sådana komponenter:

  1. Komplex av mineraler. Propolis innehåller ämnen som är mycket viktiga för prostatakörteln - zink och mangan. Zink är ansvarig för reproduktiv funktion, potens. Brist på dessa ämnen leder till störningar i prostata. Dessutom innehåller bivax en stor mängd kalcium, koppar, krom, fosfor, järn, natrium, fluor och kisel. Dessa spårämnen är också viktiga för det manliga organets normala funktion.
  2. Komplex av vitaminer i grupper P, C, E, B. Dessa komponenter ökar immuniteten, främjar föryngring av prostataceller hos män.
  3. Flavonoider. De deltar i metaboliska processer. De har uttalade antibakteriella egenskaper, lindrar inflammation, förstör patogena mikroorganismer som har orsakat inflammation hos män.
  4. Komplex av aminosyror. Dessa ämnen är viktiga för hälsan i allmänhet. Innehåller dem i propolis mer än 25.

  Uppenbarligen har biodlingsprodukten en stark positiv effekt på människornas kropp. Därför är användningen av propolis relevant mot prostatit, adenom.

  Vad är effekten av

  • antiinflammatoriska;
  • antibakteriella och antifungala;
  • spasmolytiska (propoliskomponenter tar bort kärlspasmer, främjar återställandet av blodcirkulationen, stimulerar cellregenerering);
  • smärtstillande;
  • främjar undertryckandet av patologiska celler, förhindrar adenom i prostatakörteln;
  • immunmodulerande (förbättrar kroppens skyddande egenskaper);
  • antioxidant (bidrar till att motverka oxidation av fetter, vilket kan leda till utveckling av en malign tumör);
  • normaliserar produktionen av manliga hormoner;
  • förbättrar kvaliteten på halvflödet.

  Propolisegenskaper kan kallas unika. De mest kraftfulla antiseptiska egenskaperna gör att du kan bli av med prostatit och adenom på kortast möjliga tid och hemma. Komponenter av bivax förstör väldigt snabbt virus, svamp, bakterieinfektion. Därför är behandlingen effektiv och effektiv.

  Intressanta fakta. Möss är mycket förtjust i att äta honung. När musen går in i bikupan, stannar bina den. I detta fall dör djuret från giftet, vilket finns i stinget. Men eftersom det inte är möjligt att få ut musen från biodlingen för insekter, täcker bina gnagret med ett lager av bivax. Således mumifierar kroppen, vilket förhindrar nedbrytningsprocessen.

  Mer än 6 århundraden sedan användes propolis för mummifiering av döda faraon.

  Även efter kokning av produkten kan den behålla sina användbara egenskaper i 1,5 timmar!

  Propolis är också viktigt som ett sätt att behandla prostata problem hos män i hemmet, också för att produkten klarar sig bra med bakterier. För många antibakteriella läkemedel utvecklas resistans.

  Som en konsekvens, speciellt med kronisk prostatit, fungerar inte antibiotika helt enkelt. Det finns inga sådana bakterier som inte kan förstöra propolis. Detta är ett vetenskapligt bevisat faktum och resultatet av många studier inom medicinområdet.

  Propolis, tillsammans med alla positiva egenskaper, har en nackdel - det utlöser en allergi.

  Därför är prostatabehandling för män med propolis, som diagnostiseras med en allergisk reaktion mot biodlingsprodukter, förbjuden, särskilt hemma.

  Hur man behandlar sjukdomar med bivax

  Det finns flera sätt på vilka du kan behandla prostatit eller adenom med propolis. Varje recept kan användas med både prostatit och adenom.

  1. Recept 1. Alkoholtinktur. För matlagning behöver du ett krossat vax (2 matskedar), 200 ml medicinsk 96% alkohol. Tinktur ska placeras i en mörk glasbehållare och placeras på en sval torr plats, där direkta UV-strålar inte når. Infusionstinkturen är 2 veckor, med varje dag är det önskvärt att skaka kompositionen. Före användning, påfrestning. Utför endast behandlingen på recept av en läkare. Dosering och varaktighet beror på vilken patologi som diagnostiseras, graden av involvering av manorganet.
  2. Recept 2. Avkok. Krossad propolis (50 g) hälls med kokande vatten (150 ml), kokas på ångbadet. Koka blandningen i 10 minuter. Buljongen ska beredas varje gång fräsch, drick i 1,5 timmar. Som nämnts ovan kommer de användbara egenskaperna under denna tid att bevaras. Ett sådant avkok kan läggas till på badrummet eller göra enemas med prostatit hos män.
  3. Recept 3. Olja. 150 g olivolja kokas, tillsätt 50 g biprodukter, håll kompositionen i ett vattenbad tills propolisen löser sig fullständigt. Smörj perineumområdet. Samma komposition används för enemas.
  4. Recept 4. Stearinljus med propolis. Du kan köpa stiftpiller i ett apotek eller hemma. För att göra detta behöver du kakaosmör (50 g), 100 g propolis, smält i ett vattenbad. Massa grundligt blanda, bilda ljus och lämna i kylskåp i 5-7 timmar.

  Många resurser bär information som propolis vid behandling av kronisk prostatit måste tuggas och sväljas. Men sådana experiment kan vara komplicerade, eftersom propolisens sammansättning anger innehållet i tunga ställen. De är skadliga och kan få negativa konsekvenser för njurarna. Därför, när behandlingen utförs, bör du kontakta din läkare om att svälja produkten. Vilket recept som är mest effektivt bestäms i varje enskilt fall.

  Propolis vid behandling av kronisk, akut prostatit, adenom hjälper till att eliminera obehagliga symptom, hjälper till att minska inflammation. Följaktligen återställs blodcirkulationen och urinering.

  Men glöm inte huvudterapin och kontraindikationer.

  Det bör noteras att prostataadenom är konsekvenserna av inflammation. I tid leder obehandlad prostatit till en godartad tumör.

  Funktioner av traditionell medicin från prostatit

  Behandling av prostatit med alkoholtinktur av propolis: Receptet för beredning och rekommendationer för användning

  Inflammation av prostatakörteln (prostatit) har uttalat symptom som är svåra att förbise. Dessa inkluderar ökad frekvens av urinering, erektionsproblem och smärta i bäckenregionen.

  I början av sin utveckling fortsätter sjukdomen långsamt nog, därför har den inga tecken. När den förvärvar en kronisk karaktär, spåras den obehagliga symptomatologin tydligt.

  Därefter, förutom denna sjukdom, får mannen andra "överraskningar" i form av prostata adenom och impotens. Därför, när de första manifestationerna av sjukdomen bör börja akut: först måste du besöka din specialist, som kommer att bekräfta diagnosen och förskriva behandlingen.

  Förutom behandling med läkemedel, rådgör vissa läkare med traditionella medicinrecept. En sådan är tinktur av propolis från prostatit, som kan förstärka läkemedlets verkan. Lär dig om fördelarna, indikationer för användning och sätt att använda detta läkemedel finns i den här artikeln.

  Symtom och orsaker till prostatit

  Alla inflammatoriska fenomen som diagnostiseras i prostatakörteln har ett och flera symtom:

  • allvarlig smärta i skrot och perineum
  • obehagliga känslor i underlivet, som intensifieras under urinprocessen
  • frekvent uppmaning att urinera
  • en svag erektion eller ingen alls;
  • svårighet att urinera
  • försvagning av orgasm;
  • frånvaro av erektion efter uppvaknande
  • minskning av samlagets varaktighet
  • brinner under urinering
  • emotionell depression;
  • ångest;
  • irritabilitet.

  För patienten är ett positivt humör för återhämtning mycket viktigt. Konstanta stressiga situationer försämrar bara kroppen och gör det svårt att behandla. Som ett resultat börjar patienten hos urologen att lida av en ännu större depression och brist på självförtroende. Från denna onda cirkel är det ibland mycket svårt för en patient att fly, därför stöds ytterligare terapi av lämpliga antidepressiva medel.

  Orsakerna till sjukdomen är ganska olika:

  • infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
  • försämring av kroppens skyddsfunktioner;
  • konstant hypotermi
  • regelbundna stressiga situationer
  • hormonella störningar;
  • brist på tillräcklig blodtillförsel till det urogenitala systemet;
  • långvarig sexuell avhållsamhet och avbrutet samlag
  • försummelse av personliga hygienregler
  • otillräcklig mängd vitaminer, mineraler och mikrodelar i kroppen

  Användbara egenskaper

  Propolis är en produkt av honungs binens vitala aktivitet. Han är i bikupan. Dess främsta fördel är en kraftfull bakteriedödande åtgärd som skyddar dessa insekter från olika typer av mikrober, bakterier, svamp och till och med gnagare.

  Denna produkt har en delikat och delikat arom, liksom en ganska specifik smak. Den har en mörkgul eller brun nyans med grönaktiga fläckar. Det är ganska heterogen, hartsliknande vätska. Dess kemiska sammansättning är inte lätt och skiljer sig alltid på grund av de blommor från vilka pollen och nektar samlas.

  De viktigaste beståndsdelarna i denna naturliga skatt är glykosider, polysackarider, tanniner och flavonoider. Det bör noteras att de senare utmärks av förmågan att eliminera farliga mikroorganismer och virus. Denna produkt innehåller också tjärsyror, alkoholer, fenoler, vaxer, eteriska oljor, aminosyror och vitaminer.

  Terapeutisk effekt på prostata

  På grund av sin rika komposition används denna produkt aktivt för att bekämpa inflammatorisk process som uppstår i prostata.

  Fördelarna med propolis, som kan ha en positiv effekt på kroppen, inkluderar:

  • förmågan att förstöra stafylokocker och streptokocker, vilka i de flesta fall är synderna för prostatit;
  • förebyggande av olika oxidativa processer;
  • acceleration av cellförnyelse;
  • besittning av en stark smärtstillande effekt
  • förmågan att eliminera foci av inflammation
  • förbättra kroppens skyddande funktioner;
  • eliminering av toxiner från blodet
  • normalisering av tarmarna
  • acceleration av metaboliska processer som förekommer i kroppen;
  • förebyggande av stillastående fenomen.

  Propolis är mycket användbart för den manliga kroppen. Den regelbundna användningen har en positiv effekt på hälsan. Han ökar också uthållighet, förmåga att arbeta och gör det också möjligt att rengöra artärer, vener och kapillärer från slagg. Denna unika produkt, erhållen genom biodling, rekommenderas att använda en kurs.

  Tinktur av propolis med prostatit: hur man tar?

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Detta läkemedel används för att behandla kronisk form av prostatit.

  Infusion rekommenderas att ta en matsked en gång om dagen i tre timmar före sänggåendet. Om så önskas kan dosen av läkemedlet lösas i mjölk.

  Det kan köpas på något apotek eller gjort hemma. För att förbereda tinkturer är det nödvändigt att bereda ingredienser som torkad propolis och högkvalitativ medicinsk alkohol. De bör blandas i ett förhållande 1: 2 i en mörk glasfat.

  Efter förberedelse av blandningen måste den placeras på en torr och sval plats, som inte är tillgänglig för aggressiva solstrålar. Var tredje dag måste det skakas noggrant. Efter två veckors passage kan du börja använda tinktur för att behandla den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Innan du börjar ta det, bör du spänna det genom en dubbel gasbindning.

  Så hur korrekt att ta propolis tinktur med prostatit? Ett positivt resultat kan uppnås när alla rekommendationer från specialister följs. Det är lämpligt att konsultera en personlig läkare före början av sådan behandling.

  Behandling av prostatit med propolis för alkohol är följande: ett läkemedel i volymen av fyrtio droppar löses i ett halvt glas varm mjölk. Om så önskas kan du göra detsamma, bara i vattnet.

  Dagligen är det nödvändigt att ta tinktur tre gånger i kvartalet innan måltiderna. För att uppnå maximalt resultat är det nödvändigt att använda ren propolis samtidigt med detta medel, fem gram fyra gånger om dagen. Det ska sättas i munnen och tuggas så länge som möjligt och sedan sväljas.

  Fortfarande är det värt att notera att behandling av prostatit med en tinktur av propolis kommer att ge bra resultat om du samtidigt tar avkopplande örtbad med det.

  För beredning av ett örtbad måste du först göra lämplig infusion av örter, gurkor, salvia, kamomill samt blad och blommor av linden (2: 1: 1: 1).

  Fem skedar av denna samling bör bryggas i tre liter kokande vatten och lämnas för att infusera i en timme. Efter att ha passerat den här tiden måste du spänna blandningen och använda den för ett sitta ner bad. Exponeringstiden för denna infusion är ungefär femton minuter. Om så önskas kan den användas i form av en enema per hundra milliliter.

  Efter att ha utfört alla ovanstående manipuleringar måste du vila i en varm säng i en timme. Samtidigt måste du ta en propolis-tinktur på sextio droppar, som tidigare löstes i trettio milliliter kokt och kyldt vatten. Det bör ätas tre gånger om dagen i tjugo dagar.

  instruktion

  Det finns bara en kontraindikation - enskild intolerans mot propolis.

  Som regel uppenbarar sig sig i form av en oväntad allergisk reaktion, som är känd för man sedan tidig barndom.

  Som tidigare noterat bör behandling med denna tinktur fortsätta i två veckor, varefter du ska ta en paus på en vecka. Om det behövs, upprepa kursen, vilket ska vara ungefär femton dagar.

  Det bör noteras att tinktur av propolis från prostatit aktiverar processen för att producera testosteron. Positiva förändringar i hälsotillståndet noterades av alla män som använde detta folkläkemedel.

  Relaterade videoklipp

  Vad som är användbart och hur man använder propolis-tinktur i prostata adenom och prostatit, kan du få reda på från den här videon:

  I den här artikeln kan du lära dig om användningen av propolisktinktur med prostatit. Med korrekt användning av denna produkt i kombination med andra läkemedel med samma sammansättning kan du uppnå maximal effektivitet. Det viktigaste är inte att starta den befintliga sjukdomen, vilket kan leda till uppkomsten av oönskade komplikationer, såsom godartade och maligna neoplasmer på prostatakörteln.

  I närvaro av kronisk prostatit kommer behandling med propolis ensam inte att vara effektiv. Därför är det viktigt att först kontakta en kvalificerad specialist som ordinerar en omfattande behandling med traditionell och traditionell medicin.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Behandling av prostatit med propolis hemma

  Effektiv behandling av kronisk prostatit ger inte bara metoderna för officiell medicin, men också väl valda hemreparationer.

  Propolisens positiva egenskaper

  En mycket stor utsträckning och effektiv behandling av prostatit propolis, har denna produkt bee minsta gruppkontraindikationer och positivt påverkar inte bara de prostataceller, men också på hela kroppen.

  Propolis för män att förbättra prostatens funktion kan användas i olika former.

  Läkemedel baserade på denna unika produkt kan köpas i apotekskedjan, eller ännu bättre om du förbereder dem själv.

  Användningen av propolis i antiken, produktens sammansättning

  Propolis är en unik produkt som bara bikupor kan skapa.

  Detta ämne visar sig efter bearbetning av bin av klisterharts, som dessa flygande insekter samlar från njurar av olika träd och från pollen av växter.

  Tillsatsen av en utsöndring av mandibulära körtlar i detta harts gör det möjligt att erhålla från hartspropolisen, som har en tärvlök och har många användbara egenskaper.

  Den helande egenskaper propolis man har lärt sig att använda sig till förmån för några hundra år sedan, ger information som till en början användes i det gamla Egypten och senare i Grekland och Rom.

  Gradvis började propolis värderas över hela världen och använde den för olika sjukdomar.

  Propolisbina skördas speciellt för sig själva.

  I bikupslar finns den i två former, en fast produkt används som byggmaterial.

  Viskös, som har de högsta bakteriedödande egenskaperna och därmed suger in alla väggarna i käften, vilket ger skydd mot infektioner.

  Propolisens kemiska sammansättning representeras av mer än 50 kemikalier, finns i den och många vitaminer, enzymer, organiska syror.

  Produktens sammansättning varierar beroende på terrängen och årstidens år då bina producerar den.

  Verkningsmekanismen för propolis

  Propolisens härdande egenskaper förklaras av denna substans unika sammansättning.

  Huvudegenskaperna hos denna produkt är antimikrobiella, vilket gjorde att biefamiljen inte var rädd för några infektioner och att behålla sig som ett slag.

  Propolis, som tas av personen i eller som en extern agent, hjälper till att uppnå många positiva förändringar och med prostatit uppskattas följande särskilt:

  • Bakteriedödande. Bevisat att propolis kan klara stafylokocker och streptokocker, dessa bakterier orsakar ofta prostatit;
  • Antioxidant, det vill säga förebyggande av oxidativa processer och följaktligen ökad cellregenerering;
  • Analgetisk och antiinflammatorisk;
  • Återställande. Propolis påverkar positivt tillståndet för all immunitet, och detta bidrar till att uppnå med snabb återhämtning av prostatit.
  • Rensning. Propolis bidrar till avlägsnande av toxiner från kroppen, detta normaliserar tarmens arbete, förbättrar metaboliska processer. Och detta föremål är också mycket viktigt för att förhindra stillastående fenomen i vävnaderna i prostatakörteln.

  Propolis är mycket användbart för hela kroppen. Dess konstanta kursanvändning påverkar människors hälsa positivt, ökar uthållighet, effektivitet, hjälper till att rengöra kärl av toxiner.

  En unik biodlingsprodukt rekommenderas att regelbundet använda kursen, även om det inte finns några hälsoproblem, kommer detta att förhindra utvecklingen av många obehagliga sjukdomar.

  Typer av propolis som används för att behandla prostatit

  Behandling av prostatit med propolis bör inte lämnas utan uppmärksamhet. Användning av detta ämne kan vara i form av tinktur, det används för att förbereda mikroswedges för introduktion i ändtarmen.

  Förbered dig från produkten och oljan, som används i mikroklysmedelsammansättningen.

  Du kan köpa en kvalitetsprodukt från biodlare eller i berörda apotek.

  Propolis skördas korrekt lagras i upp till 10 år. Även om ju ju ju färre det är, desto mer aktiva substanser i den.

  Ljus gjorda av propolis

  Ljus gjorda av propolis hjälper till att minska inflammation i prostatakörteln, minska sårhet och hjälpa till att återställa alla celler i kroppen.

  Du kan laga ljus enligt olika recept, så du hittar inte den mest lämpliga för dig själv.

  Sätt in ljus med prostatit i ändtarmen innan du lägger dig, det är tillrådligt att tömma tarmarna och genomföra hygienprocedurer.

  Behandlingsförloppet består av 15-20 suppositorier, det rekommenderas att upprepa det om två månader.

  Recept av propolis ljus.

  En bit propolis som väger ca 7 gram borde vara frusen i ett kylskåp och huggas sedan i en smula.

  Ett hundra gram getfett smälts och kombineras samtidigt med en beredd biodlingsprodukt.

  Efter att denna blandning är något avkyld bör det göras små ljus, en längd av 1,5-2 cm.

  Sju och en halv gram frusen propolis måste males.

  Kakaosmör i mängden 22, 5 gram och 12 gram vattenfri lanolin bör upphettas i burkar från tenn till flytande tillstånd i ett vattenbad.

  Sedan tillsätts propolis enligt denna grund. Denna blandning kan hällas i två gram sprutor med skurna kanyler eller efter stelning för att göra suppositorier ut ur dem.

  Den beredda volymen räcker för 15 ljus.

  Du måste förbereda basen - 80 gram kakaosmör, smör eller visköst bifffett i hälften med fläsk.

  Detta fett måste smälta i ett vattenbad, varefter 75 gram propolis, 4,5 gram modermjölk och perga och 12 gram honung läggs till det.

  Blandningen måste värmas till en homogen massa, men den behöver inte värmas över 40 grader.

  Den resulterande massan hälls i prefabricerade folieformar, deras längd bör vara fem cm och en bredd av 1 cm.

  Ljus hålls väl i kylskåp, behandling av prostatit med dessa suppositorier utförs i en månad.

  Alkoholtinktur

  Tinktur av propolis på alkohol tas för att behandla kronisk prostatit inom sex månader.

  Det rekommenderas att använda det på en matsked ungefär tre timmar före sänggåendet. Du kan också blanda den med mjölk.

  Det är lättast att förbereda en helande tinktur på följande sätt:

  1. Det är nödvändigt att slipa en bit propolis en bit propolis på en rivare;
  2. Markmassan hälls med 200 gram ren medicinsk alkohol;
  3. Lösningen placeras i en glasbehållare och förvaras på en mörk plats i minst 10 dagar, under vilken tid rekommenderas att skaka det en gång var tredje dag;
  4. Efter beredning filtreras tinkturen och förvaras i kylskåpet.

  Propolisbaserad olja

  Propolisolja används som mikroclyster. Det uppvärmda organet måste införas med hjälp av en clyster i rektum på en dag i mängden 25-40 ml.

  Efter det rekommenderas att du ligger i magen i 15 minuter. Behandlingsförloppet består av 15-20 mikroclyster.

  Är behandling av prostatit med propolis effektivt?

  Effektiviteten av att eliminera abnormaliteter i prostatens funktion med hjälp av biprodukter har bevisats av många mäns positiva erfarenhet.

  Propolis med prostatit hjälper till att bli av med onödiga bakterier, lindrar inflammation, eliminerar stagnation och förbättrar blodcirkulationen.

  VIKTIGT ATT LÄS: Sbiten honung - hur man lagar mat, instruktioner för användning, recensioner.

  Förutom propolis kan du också använda färsk honung, pung, royal gelé. Alla dessa biodlingsprodukter kommer aldrig att orsaka skada, den enda kontraindikationen - de vägras endast med allergiska reaktioner.