Huvud
Strömförsörjning

Ljus med propolis: typer och instruktioner för användning

Ljus med propolis används för att behandla många sjukdomar. Propolis är en "magisk" produkt som, tack vare sin unika sammansättning, har en komplicerad effekt på kroppen.

Vitaminer, mineraler, aminosyror, tjära och tanniner av bilimmer stärker människans immunförsvar.

Lägga till propolis ljus till huvudterapin av olika patologier, du kan stärka effekten och påskynda återhämtningen.

Omfattning av propolis ljus

Ljus med propolis har ett brett spektrum av åtgärder, deras användningsanvisningar varierar från tillverkare till tillverkare.

Bee lim kan förbättra verkan av många medicinska ämnen, därför har ljus med bilim ofta en kombinerad komposition.

Från tillsatsen av andra aktiva substanser ändras instruktionen och ljusen med propolis används på olika sätt. Huvudindikationerna för användning av propolisstearin:

 1. Urologi, på bekostnad av den analgetiska, antibakteriella, antimikrobiella och stimulerande effekten av rektala suppositorier med användbar produkt bee framgång använts vid behandling av bäckeninfektioner, prostatit och adenom, för att förbättra erektil funktion, som en antiseptisk och kramplösande för uretrit och cystit hos spermatogenes reglering.
 2. Gynecology. Används när det finns sammanväxningar i bäckenet, adnexit, salpingit, candidiasis, livmoderhalscancer erosion, vaginit och vaginos, inklusive bakteriell natur, endometrios och muskelknutor.
 3. Proctology - med hemorrojder, proctit och analfissurer.
 4. I gastroenterologi används propolis suppositorier för att behandla förstoppning, kolit, för att eliminera intestinala mikroflora sjukdomar. Vid komplex behandling av lever- och gastritpatologier.
 5. Läkemedel har en stark antiviral effekt. Det används vid komplex behandling av viral hepatit, kycklingpox, influensa, encefalit och herpes.
 6. Biklimens antitoxiska effekt är föreskriven i avgiftningsbehandling av förgiftning. Efter en lång behandling med antibiotika bidrar propolis till att rengöra kroppen av toxiner. Genom att stimulera fagocytos tar han snabbt bort patogena ämnen från organ och vävnader.
 7. Används för att förbättra blodbildningen. Biklister har en unik effekt - det minskar blodkoagulering med tendens till trombos och ökar med frekvent blödning. Denna effekt används aktivt vid behandling av hemorrojder.
 8. Kirurgi. I transplantation och brännande operation - propolis är en oumbärlig assistent. Det kan snabbt läka vävnader, förebygga infektion och minska svårighetsgraden av postoperativa ärr.
 9. Oncology. I processen med stimulering med propolis av fagocytos kan vårt immunförsvar identifiera patologiska celler. Det förstör cancerceller. Propolis ljus är ett kraftfullt förebyggande av cancer.
 10. Allergologi. Propolis stabiliserar cellmembranen, förhindrar att allergen tränger in i cellen. Denna egenskap förhindrar spridningen av allergenet med blod.

Var uppmärksam! Vi tycker att det kommer att vara intressant för dig:

Åtgärd av ljus med propolis från olika tillverkare

På marknaden finns det många tillverkare som producerar ljus med propolis, deras namn:

 • Propolis DN
 • Propolis Monfarm
 • Hemo-Pro
 • Tambucan propolis
 • Prostopin
 • Propolis D
 • Fyto-propolis

Beroende på kompositionen har ljusen en annan farmakologisk effekt.

Fitor ljus

Fitorljus med propolis har en regenererande, anti-exudativ, antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt.

Användningen av propolis-suppositorier med antibiotika av något antal bidrar till att behålla den normala mikrofloran i magen och minska den toxiska effekten på levern.

Fitor ljus med propolis instruktioner för användning:

 1. Fitorljus ökar produktionen av gammaglobuliner. De arbetar på många virus. Tilldela för att behandla influensa, encefalit, hepatit.
 2. Används för att förhindra komplikationer efter operation. I operationer på rektum och bäckenorganen hos kvinnor skapar fitorastearen en steril miljö och förhindrar infektion.
 3. Tillåt läkning av lederna efter operation mycket snabbare. De bidrar till bildandet av ett normalt ärr.
 4. Propolis bedövar sig själv och ökar styrkan hos smärtstillande medel.
 5. De behandlar hemorrojder, proktit och analfissurer.
 6. Appliceras med kolpit, adnexit, vaginos, erosion, candidiasis och vulvovaginitterapi.
 7. De tjänar till att bekämpa godartad och ondartad neoplasma.

Vad är fytor?

Fitorovy komplex - en blandning av enzymer, flavonoider, polysackarider, tanniner och fenoliska substanser, vitaminer, pektiner, makro- och mikroelement.

Blandningen extraheras genom extraktion av ekblad. Fytoreen är en stark biostimulator, det normaliserar ämnesomsättningen och ökar aktiviteten hos immunceller.

Förutom fytorisk komplex innehåller ljusen:

 • havtornsolja, vilket stimulerar processerna för reparation av skadade vävnader;
 • Tea Tree Oil med en stark fungicid effekt;
 • dexpantenol. Detta provitamin B5, som kan återställa skador på huden och slemhinnorna.
 • Nettle extrakt med propolis, som har antiinflammatorisk och hemostatisk effekt.

Tillverkare av Monfarm

Stearinljus med propolismonpharm ordineras för hemorrojder av olika stadier och prostatit, liksom för ett antal sjukdomar inom gynekologi.

Var uppmärksam! Vi tycker att det kommer att vara intressant för dig:

Propolis DN

Rektala suppositorier Propolis NAM användning:

 • med prostatit, prostata hyperplasi;
 • för att förhindra virus-, svamp- och bakterieinfektioner hos personer som ofta är sjuk.

Förloppsbehandlingen av prostatit - 10 dagar. Förloppsförloppet är 30 dagar.

Prostopin

Suppositorier som innehåller andra biprodukter - kunglig gelé, förfriskning, pergu, honung. Applicera i behandling:

 • erektil dysfunktion
 • sjukdomar i prostata, inklusive smittsam natur
 • ulcerös kolit;
 • sprickor i anus;
 • uretrit.

Ljus injiceras i anusen en gång om dagen, helst efter evakuering av tarmarna. Kurs upp till 30 dagar, var tredje månad kan behandlingen upprepas.

"Hemo-Pro"

Producerad på basis av propolis, havtornsolja, terapeutisk lera. De har fungicida, antiinflammatoriska, antimikrobiella, regenerativa, adaptogena, antipruritiska och vaso-stärkande egenskaper. Användas för förebyggande och terapi:

 • prostatit och prostatahyperplasi;
 • hemorrojder, proktit, paraproktit och analfissurer;
 • att förbättra det kardiovaskulära systemets funktion
 • gynekologiska sjukdomar;
 • reducerad immunitet.

Var uppmärksam! Vi tycker att det kommer att vara intressant för dig:

Hur man applicerar ljus på rätt sätt

Stearinljus injiceras i ändtarmen, helst på natten. För att säkerställa att de aktiva substanserna absorberas i sin helhet får du inte stå i minst 1 timme. Före introduktionen av suppositoriet måste du ta ett bad.

För behandling av gynekologiska sjukdomar (adnexit, salpingit, myom) används produkten vaginalt.

Ljus med propolis - detta är ett av de få droger som inte har biverkningar och kontraindiceras endast med individuell intolerans mot biodlingsprodukter.

På grund av den höga effektiviteten och säkerheten hos propolis skapas många läkemedel på grundval av detta. Ljus, salvor, tinkturer och vissa homeopatiska preparat.

Ett brett spektrum av åtgärder gör det möjligt att använda det för behandling av många patologier. Många läkare är säkra på att produkten ska vara förstahandsvalet. Och resten av de dyra medicinerna behövs inte senare.

Behandling av inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen och rektum bör åtföljas av användning av propolis-suppositorier. Då kommer återhämtningen snabbt, och biverkningarna kommer inte att orsaka ett stort slag mot kroppen.

Ljus från prostatit med propolis

24 oktober 2017

Allmän information

propolis Är ett ämne som ger en unik terapeutisk effekt. Det är mycket aktivt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt, hjälper till att övervinna allergier. Samtidigt är förberedelser baserade på propolis inte bara billigare än antibiotika, men har också mycket färre biverkningar. Det enda som bör beaktas av dem som använder propolis och de medel som innehåller det, att en hög känslighet för honung och alla andra biodlingsprodukter är en kontraindikation för användningen av någon form av sådana läkemedel.

Eftersom denna biodlingsprodukt är helt naturlig ger den en exceptionellt positiv effekt på kroppen. Kvalitetsprodukten är alltid väldigt doftande, ljus, har en ljus färg. För att få den effekt som patienten förväntar sig är det nödvändigt att använda enbart propolis av hög kvalitet. Eftersom det nu är väldigt enkelt att bli lurad av skrupelfria tillverkare som erbjuder fel, bör köpare vara uppmärksamma. När allt kommer omkring blandar några "affärsmän" tjära, bitumen och ett antal andra ämnen i propolisen. Detta minskar inte bara effektiviteten av behandlingen, men kan också ha en negativ effekt på kroppen.

För att behandla olika sjukdomar används propolis på olika sätt. När gynekologiska sjukdomar används vaginala suppositorier, för behandling prostatit och hemorrojder, ljus används från propolis hemma. Fördelarna med sådan behandling är att det är ett lokalt läkemedel som inte orsakar smärta när det används.

Nedan kommer vi att prata om hur man gör stearinljus självständigt för att behandla propolis med prostatit, liksom på vilka ljus på grundval av denna biodlingsprodukt som erbjuds av moderna tillverkare.

Hur fungerar propolis?

Suppositorier som innehåller propolis agerar lokalt och regionalt. Lokalt handlar de på de vävnader som de kommer i kontakt med. Den regionala effekten beror på att de aktiva substanserna delvis absorberas i blodet och lymfa och tränger in i närliggande vävnader och organ.

Propolis ger följande effekter:

 • antimikrobiellt- främjar döden av ett stort antal patogena organismer som orsakar inflammation i organ och vävnader. Destruderar svampar, bakterier, virus, men påverkar inte livscykeln för normal mikroflora. Därför utvecklas inte detta ämne i behandlingen av inflammatoriska processer dysbios.
 • antiviral- Stoppar tillväxten av ett antal virus. Därför används den andel av behandling och förebyggande herpes, influensa, smittkoppor, hepatit.
 • antiflogistisk- det stannar inflammation och förbättrar loppet av inflammatoriska sjukdomar.
 • bedövningsmedel- Minskar smärtskänslighet.
 • antitoxisk- utgångar toxiner från kroppen, vilket underlättar sjukdomen.
 • Stärkande åtgärder antibiotika - Samtidig behandling ökar inte bara effekten av antibiotikabehandling utan bidrar också till bevarande av optimal mikroflora.
 • Ökande aktivitet fagocytos - Immunocompetenta celler upptar aktivt patogena mikrober och tar bort dem från kroppen.
 • skadestånd- accelererar läkning av sår och minimerar ärrarnas svårighetsgrad.
 • Normalisering av blodkoagulering - Minskar tendensen till blödning.
 • antineoplastiskt- Immunsystemet är mer aktivt mot celler som framkallar tumörutveckling.
 • antiallergenic - på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrad tarmmotilitet - eliminerar förstoppning, smärta i tarmarna.

Hur man gör ljus från propolis själv?

Applicera ljus med propolis i gynekologi, för behandling av prostatit och hemorrojder kan vara båda apotek och kokas självständigt.

Både köpta på apoteket och självgjorda ljus ska anges på kvällen före sänggåendet. Behandlingen varar 30 dagar, då kan det göras efter 2-3 månader.

Du kan använda olika sätt att förbereda ett sådant verktyg. Vi kommer att citera flera olika sätt, lämpliga att producera och därefter använda propolisstearin i gynekologi och inte bara.

Det första sättet

Nödvändiga ingredienser: lanolin, inköpt på apoteket, eller fett - smaletter, getter, får - 200 g; vax - 50 g; propolis - 50 g.

Förberedelse: Det är i första hand nödvändigt att smälta fettet i ett vattenbad, tillsätt propolis skuren i skivor av fett. Låt långsamt röra tills propolis löser upp. Tillsätt vaxet i blandningen. Det bör noteras att ju mer vax som kommer att finnas i ljus, desto mindre smälter de i sina händer. Alla ingredienser måste blandas väl, varefter endast den del som är vätska ska dräneras i en annan behållare. Kyla den resulterande blandningen, skär den till partiklar och för att ge dem formen av ljus, vilka vardera måste väga 7-11 var nödvändigt att försöka göra dem till en cylindrisk form med en spetsig ände, vars diameter - 1 cm, längd -. 5-6 cm ljus kommer att innehålla ca 0,40 g propolis extraktionsmedel. Medlet förvaras i kylskåp.

Det andra sättet

Nödvändiga ingredienser: alkohol - 220 ml; propolis - 40 g; fett eller smör - 200 g.

Förberedelse: Propolis ska krossas, tillsätt alkohol och insistera i 10 dagar. Blandningen ska skakas från tid till annan. När infusionen ska varas, måste den kokas över låg värme, omrörning tills alkoholen avdunstar, och resterna får inte en brun nyans. Sedan tillsättes olja eller fett till blandningen, blandas och smältes. Efter att blandningen har svalnat, måste den avlägsnas och tillverkas av tio ljus. De viks i folie och förvaras i kylskåp.

Hällningsmetod

På ett vattenbad i en behållare av porslin måste du gradvis smälta en blandning av glycerin, gelatin, vatten, andelen - 5: 1: 2. Den resulterande blandningen kyles tills den kyles fullständigt, varefter propolis tillsättes, medan den blandas grundligt. Vidare hälls alla i pergamentformar och kyles.

Ljus beställda på apoteket

Ljus med propolis för prostata kan också beställas på apotekets receptbelagda avdelning. För att göra detta behöver du en läkares recept. Förbered dessa medel i ett apotek enligt recepten från AA Barskov eller VP Kivalkina. Grunden för tillverkningen av suppositorier - geler av gelatin och glycerin, kakaosmör, paraffinvax med lanolin, butyrol.

Introduktion propolis direkt

Under behandlingsprocessen är det möjligt att öva direkt införande av propolis i ändtarmen. För att utföra ett sådant förfarande måste du värma 40 g propolis i ett vattenbad och tillsätt 200 g olja från mandel eller havtorn. När blandningen löses, måste den ringas in i en 5-cc spruta utan en nål. Sätt på sprutkatetern, sätt in den i ändtarmen på ett avstånd av 7 cm och kläm ut innehållet.

Klar ljus

De som behöver sådan behandling kan få ljus från prostatit, billigt och effektivt, i apoteket. Propolisljus från prostatit innehåller denna komponent som den huvudsakliga aktiva substansen. Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder emellertid rektala suppositorier från prostatit med propolis, som även innehåller andra aktiva ingredienser. Därför, när prostatit inte alltid utses ljus med antibiotika, eftersom recensioner om ljus med prostatit ofta bekräftar att det är naturliga komponenter som kan ge en märkbar effekt i behandlingsprocessen.

De bästa suppositorierna innehåller fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader, så att de aktiva substanserna släpps inuti, och vid rumstemperatur behåller suppositoriet sin form. Dessutom innehåller detta läkemedel ofta lanolin, vilket ger ljus en jämnhet.

De flesta suppositorierna är torpedformade, gula eller bruna i färg.

De som behöver ljus från prostatit, en lista med namn kan ta reda på på apoteket. Men om vilka ljus som är bättre för prostatit, bör man berätta för en enskild specialist efter diagnos.

Priset på ljus med propolis beror på tillverkaren och beredningen. Du kan köpa dem i alla apotek. Till exempel priset på ett ljus Propolis DN - från 300 rubel. för förpackningen, priset på ljusen Propolis D med Dimexidum - från 360 rubel. De som fortfarande vill göra ett sådant verktyg med egna händer, kan köpa propolis naturligt i ett apotek. Priset i ett apotek för 1 gram av denna naturliga botemedel är 15-20 rubel. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av de mest populära drogerna med denna aktiva substans.

Propolis DN

Rektala ljus Propolis DN (1 st) Innehåller kakaosmör (1,5 g), propolis (0,5 g).

Läkemedlet har antiinflammatoriska, sårläkande, hepatoprotektiva egenskaper.

Instruktionen för användning av propolis ljus ger det Propolis DN används vid behandling av prostatit, prostata adenom, hyperplasi av prostata. Tilldela detta läkemedel och efter operationen, utförd på det lilla bäckens organ. De som behöver ljus med propolis från hemorrojder, Du kan använda propolisljus med hemorrojder.

När det gäller kontraindikationer innehåller instruktionerna för stearinljus Propolis DN information som de inte kan användas för allergiska reaktioner på biprodukter under graviditet och matning.

Som negativa effekter kan allergiska manifestationer utvecklas.

Applicera ljus i 10 dagar, genom att mata in dem i 1 stycke. tre gånger om dagen, efter hygienprocedurer. För profylax gäller för 1 pc. tre gånger om dagen i 30 dagar. Recensioner visar effekten av läkemedlet med prostatit med vanlig applicering. Kommentarer på ljuset Propolis DN i gynekologi är också positiva.

Kostnaden för förpackning är 6 st. från 300 rubel.

Hemo-Pro

Det är en kombinerad homeopatisk behandling som används för behandling av hemorrojder, prostatit, gynekologiska sjukdomar.

Kompositionen inkluderar havtorn olja (0,2 g), propolis (0,1 g), kakaosmör (2 g), extraktet Tambukansky terapeutisk lera sjön (0,2 g) och essenser av vallört, rue johannesört.

Hemo-Pro Ansök om prostatit, hemorrojder, minskning potential, proktosigmoidit, sår och sprickor anus, paraproctitis, inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Har en lokalbedövning, antiinflammatorisk, regenererande, sårläkning, antimikrobiell, antifungal, adaptogen effekt. Eliminerar klåda och stärker kapillärerna.

Främjar förbättring av vävnadsmetabolism. Eftersom tillverkningen av detta läkemedel används en speciell teknik, möjliggör man att förbättra absorptionen av alla komponenter som verkar både i vävnader och ytligt.

På grund av närvaron av havtornolja förbättrar läkemedlet kärl- och hjärtfunktionen. Ökar styrkan, normaliserar sköldkörteln och leveren.

Smutskoncentratet ger antimikrobiell verkan, förbättras immunitet, tar bort inflammation, aktiverar sårläkning.

Använd inte Hemo-Pro med ökad känslighet för någon av komponenterna.

Suppositoriet administreras före sänggåendet, djupt rektalt. Användningen varar från 10 till 30 dagar, beroende på läkarens recept. Kostnaden är 10 st. från 350 rubel.

Prostopin

Sammansättningen av denna beredning innefattar aktiverade propolis, kakaosmör, torkad beebread, obnozhka pollen, drottninggelé, bivax, berg honung, lanolin.

Läkemedlet används vid behandling av urologiska och prokologiska sjukdomar. Prostopin har adaptogena, toniska, återställande egenskaper.

Applicera Prostopinum med prostatit i akut och kronisk form, Erektil dysfunktion, godartade hypertrofier av prostata, vesikulit, försämring av spermatogenes och en minskning av spermatozoas aktivitet, uretrit. Verktyget visas också när hemorrojder, easing immunitet, manifestationer av kronisk trötthet.

Bör inte användas vid icke-uppfattning av biodlingsprodukter

Medlet administreras 1 enhet vardera. i rektum, varar behandlingen från 15 till 30 dagar.

Kostnaden är 15 st. från 600 rubel.

Propolis D med Dimexid

ljus Propolis D innehåller propolis extrakt, dimexid, kakaosmör.

Den har en uttalad antibakteriell effekt, säkerställer snabb regenerering, resorption och anestetika. Vid användning av denna åtgärd noteras också stimulering av kroppens försvarsreaktioner.

Kakao smör stimulerar absorptionen av aktiva ingredienser, liksom viktiga för kroppens biologiska ämnen.

dimexide, löser upp ett antal kemiska föreningar, det ökar mikrofloraens känslighet mot antibiotika.

Applicera propolis D vid komplex behandling av kronisk och akut prostatit, den är ordinerad till personer med godartad prostatahypertrofi. Används i gynekologisk övning vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.

Använd inte i närvaro av allergiska reaktioner på biprodukter.

Suppositorier måste administreras över natten, helst efter ett varmt bad. Kursen varar 30 dagar. Som regel utnämns två eller tre sådana kurser och tar pauser på två månader mellan dem. Kostnaden är 10 st. från 360 rubel.

De mest effektiva ljusen med propolis från hemorrojder

Ljus med propolis - en komplex preparat på basis av vegetabiliska komponenter, vilka innehåller samma aktiva substans, och som produceras i form av suppositorier för administrering in i rektum eller vagina.

Alla stearinljus baserade på propolis inkluderar den aktiva substansen - biodlingsprodukten. De flesta ljusen har i kompositionen endast propolis blandat med fettämne (vanligtvis kakaosmör).

Det finns också andra typer av suppositorier som innehåller andra medicinska komponenter förutom propolis. Bland dem är ljus med tambukanslam och propolis, med Dimexidum, med havtorn och propolis, med royal gelé etc.

Ytterligare biologiskt aktiva substanser förändrar inte läkemedlets användbara egenskaper, de förbättrar och expanderar den terapeutiska effekten av propolis.

Vad är användbar propolis?

Propolis har använts i medicin sedan antiken. Den innehåller en komplett uppsättning mineraler som behövs för människors hälsa, vitaminer B, C, H, P, flavonoider, eteriska oljor, aminosyror och andra värdefulla ämnen.

Användbara egenskaper propolis:

 • Antibakteriell effekt.
 • Avlägsnande av inflammation.
 • Enkel smärtstillande verkan.
 • Förbättrad vävnadsregenerering.

Dessutom påverkar propolis ljus positivt blodcirkulationen, hjälper till att bli av med blodstagnation och bidra till utspädningen.

Användningen av sådana suppositorier förbättrar blodflödet från ådrarna i ändtarmen, vilket ger effekten av att minska hemorrojder.

Helt naturlig komposition och mjuk handling möjliggör användning av stearinljus med propolis under graviditeten för behandling av hemorrojder och andra ändamål i ändtarmen.

Den enda nackdelen med komponenten är risken för allergiska reaktioner.

Indikationer för användning

Ljus med propolis extrakt används i följande fall:

 • Med hemorrojder (speciellt under graviditeten och i de första stadierna av sjukdomen).
 • För att öka styrkan.
 • Med endometrium.
 • Från prostata adenom.
 • Ur myom i livmodern.
 • Med analfissurer.
 • Från endometrios.
 • Med inflammation i anorektala zonen.
 • Från förstoppning.
 • Med cystit och uretrit.
 • För behandling av olika vaginit.

Varje märke av propolis ljus är lämpligt för att behandla dessa problem. Men vissa typer av suppositorier ger en större effekt vid behandling av vissa sjukdomar.

Till exempel, för att eliminera "kvinnliga" sjukdomar är det bättre att ta gynekologiska suppositorier med propolis Kyzylmai, Prostopinum eller Tambukan - de hjälper till med inflammatoriska processer hos könsorganen.

Från kronisk prostatit bör man ta ljus Propolis D.

Ansökan i proctology

Bee-produkter har många fördelaktiga terapeutiska effekter, som används vid komplex behandling av inflammatoriska och infektionssjukdomar.

Så, rektala ljus med propolis lyckas bli av med hemorrojder. De eliminerar snabbt och effektivt smärta, inflammation, lindra klåda och svullnad, accelerera regenerering av huden i hemorrojderna.

Dessutom har ljusen från hemorrojder baserat på propolis en positiv effekt på blodets koagulerbarhet och normaliserar det, vilket är förebyggande av trombos - en frekvent komplikation av sjukdomen.

Hemorrojder ljus med propolis har antimikrobiell effekt, förstör bakterier, vilket minskar risken för inflammation i "noder", kolon och huden runt anus.

Dessutom ger suppositorier en positiv helande effekt för hemorrojder av allvarlighetsgrad.

Vid behandling av hemorrojder ska propolis ljus injiceras dagligen i anus efter avföringsprocessen. Kursens varaktighet är 20-30 dagar.

Man bör komma ihåg att det inte alltid är tillräckligt med ljus för att eliminera sjukdomen, och därför bör behandlingen endast utföras under överinseende av en prokolog som kan ordinera ytterligare mediciner och förfaranden vid behov.

Instruktioner för användning

Ljus gjorda av propolis används hemma. Inmatats rektalt eller vaginalt (beroende på sjukdomen) efter hygieniska förfaranden (tvättning av perineum med tvål och varmt vatten).

Vid rektal administrering före användning av ljus, krävs det att man föreläsningsvis utför avföring med naturliga medel eller med enema / laxermedel.

Om suppositorier används vaginalt, gå inte in dem under menstruation. För menstruationstiden avbryts behandlingen antingen, eller suppositorierna injiceras i anusen tills menstruationsperioden slutar.

För introduktionen är det nödvändigt att lägga ner och djupt trycka på stiftet i vagina eller rektum med hjälp av pekfingret.

Det är bäst att göra denna procedur innan du går och lägger dig. Om analljus med propolis appliceras på morgonen eller på eftermiddagen, ska det vara en halvtimme efter injektionen att ligga lugnt på ryggen eller sidan.

Läkemedlet kan skapa en liten urladdning, det här är normalt. För att säkerställa att dessa insättningar inte fläckar underkläderna är det rekommenderat att ha tunna dagliga dynor under behandlingens gång.

Namn och priser

Köp propolisnye suppositorier med detaljerade instruktioner för deras användning kan finnas i alla apotek. Här är en lista över de mest populära och testade ljusstaken namn med ungefärliga priser:

 • Rektala ljus Propolis DN - Priset är från 160 till 200 rubel. för 6 stycken. Används för prostatit, gynekologisk och prokologisk sjukdom.
 • Propolis D med Dimexid (komposition: kakaosmör, 20% propolis extrakt, dimexid) - 330 r. per förpackning 10 st.
 • Ljus avicenna med propolis, 10 st. (komposition: propolis, polyetenoxid, tannin, örtkött extrakt, kaliumjodid) - priset i apoteket är 68 hryvnia eller cirka 175 rubel.
 • Universellt ljus Kyzyl maj med propolis (inkludera propolis, polyphyteolja "Kyzyl May", vax och kakaosmör) - kostar ca 120-150 rubel.
 • Fitoral ljus med propolis b / w №10 - innehåller växtkomponenten fytor, havtorn och teolja, propolis, provitamin B5, nässlextrakt och mer än 30 mikrodelar. De kostar ca 200 rubel.
 • Ljus "Tambukan-Propolis" Du kan köpa för 350-410 rubel. Producerad på grundval av läkningsmudder av Tambukansky Lake.
 • Ljus med propolis "Monfarm" - Priset är ca 95 r. för 10 st. Vanligtvis används i komplex terapi av prostata adenom.
 • "Apifit 1" med propolis och royal gelé - suppositorier som förbättrar hematopoiesis processer, hjälper till med infertilitet och ökar styrkan.

Köp ljus "Propolis D" med dimoxid, suppositorier med tambukanslam, liksom andra typer av denna produkt kan finnas i apoteket i din stad eller order online. Produkten är utfärdad utan läkares recept, så det kommer inga svårigheter med förvärvet.

Är det möjligt för barn?

Du kan ansöka ljus med propolis till barn, men du behöver veta om vissa begränsningar och regler.

Eftersom propolis, liksom andra biprodukter, är en kraftfull allergen, är barn yngre än 1 år strängt kontraindicerade för användning.

Ge det inte heller till barn under 3 år, utsatta för allergier.

Innan du använder drogen rekommenderas barn att göra ett allergiskt test. Applicera en droppe propolis på barnets underarm och vänta en dag. Om det inte fanns någon reaktion under denna tid, betyder det att barnet är ofarligt.

Babyljus med propolis används för hemorrojder och anala sprickor enligt schemat på 1 pc. En gång om dagen på natten är behandlingsperioden 2-4 veckor.

Hur man gör sig själv?

Ljus med propolis från hemorrojder kan göras hemma med egna händer. För att göra detta är det nödvändigt att i förväg hitta de små formerna av en långsträckt cylindrisk form, där flytande ljus kommer att gjutas för kylning.

Vad kommer att krävas:

 • Vax (vanlig eller bi) - 80 gram.
 • Vaselin - 80 gram.
 • Kakaosmör eller lanolin.
 • Extrakt av propolis - 20 gram.

Alla dessa ingredienser smälter i ett vattenbad och blandas tills de är homogena. Värm den heta massan i formar och lämna på en sval plats. Efter stelning kan ljusen användas för sitt avsedda ändamål.

Att göra ljus med propolis hemma är en snabb och enkel process. Förutom propolis kan andra vegetabiliska ingredienser tillsättas till dem, till exempel havtornolja, vilket också är effektivt vid behandling av hemorrojder.

Glöm inte att användningen av lokala droger, även så ofarliga som rektala suppositorier från propolis, är tillåten utan att rådfråga en läkare.

recensioner

Valeria: "Vid den 25: e gravidveckan hade jag hemorrojder, det var mycket ont, jag kunde inte ens gå. Överlevde bara på grund av smärtstillande medel. Jag köpte både Relief och andra salvor, ingenting hjälpte. Sedan, på råd av en sjuksköterska, tog hon ljus med havtorn och propolis Kyzylmai - det blev lättare. Jag behandlar dem före leverans tills andra droger finns tillgängliga. "

Natalia: "Hemorrojder och åderbråck är en familjesjukdom, så min mormor lärde mig hur man gör rektala suppositorier från propolis. Läkemedlet sparar perfekt, så snart symtomen på sjukdomen börjar. Läker snabbt och lindrar smärta. Jag råder dig att inte ångra det. "

Oksana: "Jag rekommenderar propolis ljus från sprickor i ändtarmen. Min junior är 3 år och täta förstoppning, vilket orsakar sprickor och blödningar från anusen. Jag lägger hennes halv ljus i 5-7 dagar i rad och problemet går bort. Barnet är friskt och jag är lugn. "

Roman: "Ljus av fytopropolis är mycket effektiva. Eliminera symptomen på hemorrojder och hjälp med inflammatoriska sjukdomar i lilla bäckenet. Jag försökte det själv, allting är bra."

Nina: "Jag lider av kroniska hemorrojder, ibland gör jag ljus med egna händer, ibland köper jag färdiga. Det här är ett ganska effektivt läkemedel - det smärtar snabbt och läker. Jag märkte inga biverkningar. Du kan använda både barn och gravida kvinnor. Och priset på apotek är lågt. "

Stearinlys Propolis DN: instruktion, recensioner och analoger

Ljus Propolis DN - denna propolisovye suppositorier ljusgul färg, med en karakteristisk lukt av kakao och en trevlig nyans av honung och bilim. Av de största bristerna som noterats av patienterna i recensionerna smälter de snabbt (inte alltid bekvämt att använda). Men ur behandlingsprocessens synpunkt, går den snabba upplösningen in i ljusen Propolis DN är en obestridlig fördel. Det finns 6 stiftpiller i förpackningen, var och en är i sin egen cell.

Stearinlys Propolis DN instruktioner för användning

Propolis DN har ett brett utbud av applikationer. I anvisningarna till läkemedlet indikeras endast en sfär - akut respiratorisk virusinfektion (ARVI). Av generella rekommendationer följer också att ett homeopatiskt medel kan användas i följande fall:

 • med symtom och förvärringar av hemorrojder och prostatit
 • med förebyggande av en rektal spricka
 • med gynekologiska sjukdomar och inflammationer

Drogens huvudsakliga effekt är lokal och allmän antiinflammatorisk. Även suppositorier stimulerar regenerering av skadade vävnader, även vid kronisk inflammation i prostatakörteln.

Den rekommenderade behandlingstiden som anges i bruksanvisningen 10 dagar för 1 stötpiller, 3 gånger om dagen. En förutsättning är att genomföra hygienprocedurer före användning. För förebyggande av sjukdomar - instruktioner för användning av ljus Propolis DN rekommenderar användning av 3 stekpiller per dag, i 30 dagar. Detta är ganska dyrt, i slutet av hela kursen behöver du minst 15 förpackningar.

Individuell intolerans av komponenterna i beredningen: biprodukter, lanolin och kakaosmör

Doseringsform

Suppositorier torpedoformade gula. På den längsgående sektionen är en luftstång eller en trattformad fördjupning tillåten.

struktur

Propolis - 0,05 g;

Basis: vattenfri lanolin (lanolin) - 0,12 g; kakaosmör till 1,5 g.

Farmakologisk aktivitet

Hemorrojder är mycket farliga - i 79% av fallen leder det till cancercancer! Tyvärr finns det mycket liten information, men det är väldigt lätt att bli av med det - ta det här. Läs mer »

Vilka analoger av Propolis DN kan jag köpa?

Bland de närmaste analogerna av propolisljus och bra alternativ utpekade läkare:

Priset är 150 rubel

Priset är 350 rubel

Priset är 648 rubel

Propolis D - LLC "Materia Bio Profi Center"

Priset är 340 rubel

En stor genomgång av analoger av ljus Prostopin och en klassificering av preparat på grundval av yttranden från experter i vår portal och kundrecensioner

Vanliga frågor

Ljus Propolis DN pris och hur mycket kostar det hela kursen?

Priset på Propolis DN är i genomsnitt 260 rubel per paket. Det finns 6 rektala suppositorier i förpackningen. Den rekommenderade kursen, enligt bruksanvisningen, är 10 dagar 3 gånger om dagen. Priset på den allmänna kursen i detta fall kommer att vara ca 1300 rubel.

Hur bli av med hemorrojder

Mer än 1000 bloggar av människor att bli av med hemorrojder. Hur kan du övervinna sjukdomen och inte komma ihåg. Metoder och verktyg som används, diskussioner om specialister och patienter. På portalen www.gemorroy.site

För att förebygga sjukdomen rekommenderas att man använder 3 ljus per dag, i 30 dagar - i så fall kommer kursen av suppositorierna att vara ca 4 000 rubel.

Hur applicerar du propolis ljus till gynekologi?

Stearinlys Propolis DN är inte ursprungligen avsedd för gynekologi. Tillverkaren har inte utfört de relevanta studierna och därför finns inga motsvarande rekommendationer i bruksanvisningen. I folk och traditionell medicin är en metod för att behandla propolis med olika gynekologiska sjukdomar känd och används ofta.

Propolisstearin med prostatit

Förutom gynekologiska sjukdomar anger tillverkaren inte något om de sjukdomar som är karakteristiska för den manliga hälften av befolkningen. Det handlar om prostatit och prostatabehandling. Det är ingen hemlighet att preparat baserade på bilim används ofta vid behandling av prostatit. I det här fallet är det bättre att rådfråga en specialist innan du använder den.

Propolis NAM i betygsportalen baserat på feedback, priser, undersökningar och andra faktorer.

Propolis DN recensioner

Patienternas recensioner av läkemedlet är i de flesta fall positiva. Män noterar en god analgetisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av prostatit. H stackars ljus hjälper också till hemorrojder som åtföljer i äldre ålder. Förbättrar välbefinnandet, minskar svullnad och inflammation i hemorrojderna. Passa obehagliga symptom i samband med smärtsam och frekvent urinering.

I recensionerna av allvarliga olägenheter vid tillämpningen av många noteringar - tre gånger obligatorisk användning inom en dag. Tyvärr är det mycket svårt att motstå tillverkarens rekommendationer för sådan användning och hygien, allmänt sett var inte alla patienter nöjda med effekten av behandling med detta läkemedel.

Instruktioner för ljus Propolis NAM på recensioner. För att uppnå en terapeutisk effekt måste du ansöka 3 ljus dagligen: morgon, lunch och kväll. Det är bättre att göra detta efter avföring och vattenprocedurer. Minimikursen är 10 dagar, men det är önskvärt för en större effekt på minst 20 dagar. Det är bäst att den nödvändiga kursen bestäms av läkaren efter samråd. Med syftet att förebygga och stimulera kroppens skyddande egenskaper är det bättre att ta en kurs inom en månad och stärka den med ett annat läkemedel baserat på biprodukter Apimol.

Delta i en anonym undersökning eller lämna en recension

Lämna en recension om drogen du kan i avsnittet "Kommentarer" på vår portal längst ner på sidan.

Där kan du köpa Propolis DN

Köp Propolis DN kan finnas på apoteket. De släpps utan recept. Innan du köper, kontakta din läkare och kolla på allergier mot drogen. Och även genom länken nedan.

Om du hittar en bugg, välj textfragmentet och klicka på Ctrl + Enter.
Alla material är upphovsrättsskyddat. Vid kopiering av en artikel (eller del av den) krävs en aktiv länk till källan.

Svetlana Naumova

Apotekspraktik: Ulyanovsk Pharmaceutical College, Kuban State Technological University, Apotek. Arbetslivserfarenhet är 22 år.

Ljus Propolis DN: instruktioner, recensioner och analoger: 7 kommentarer

Jag har ett kroniskt proktologiskt problem, därför använder jag olika ljus och suppositorier Propolis DN är inte ett undantag. De smörjer smutsigt membranet och jag hjälper alltid till att lindra smärtan. Jag är alltid nöjd med resultatet. På dig på en webbplats har hittat alternativa beslut, har helt studerat analoger och jag vill försöka eller smaka på alla suppositorier. Efter ansökan kommer jag definitivt skriva mina kommentarer och feedback.

Propolis DN-ljus från hemorrojder, jag försökte först för några år sedan, de hjälpte mig - de lindrar väl smärta och inflammation. Hemorrojder manifesteras periodiskt och jag köper dessa ljus, andra hjälpte mig inte mycket. Jag gillar särskilt att det inte är kemi, men en naturlig lösning.

Mycket bra ljus med propolis hjälper mig ut i de svåraste stunderna. Jag kommer alltid rekommendera dem till alla, särskilt om det är värt det - använd det. 1 röst, som det bästa ljuset med propolis!

Ineffektiva och dyra ljus, köpte två gånger - den andra gången på grund av podterlo och andra ljus på propolis var det inte. Tillbringade en förpackning per dag, medan sökt propolis butik, gjorde han med den första ljuseffekten var större än med hela paketet, och nu ljusen göra själv och hålla i frysen för säkerhets skull.

Min man försökte dem, det fanns ingen effekt, förare tycker i allmänhet att det är mycket svårt att hitta ett bra botemedel, ständigt lider, mycket ledsen

Min man hjälper, mina goda ljus, det enda negativa - lite dyrt.

Jag röstade - en dålig drog. På den första vägen, och i den andra absolut värdelös. Ett tag tills det löser upp lindrar smärta, och sedan återgår allt till sin plats.

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Sektioner av webbplatsen

Våra författare

Doktorschirurg, coloproctologist
Utbildning: Samara State Medical University. Klinisk praktikplats "kirurgi"
Arbetslivserfarenhet på 35 år.

farmaceut
Utbildning: Ulyanovsk Pharmaceutical College, Kuban State Technological University, apotek.
Arbetslivserfarenhet är 22 år.

Apotekaren
Utbildning: Ryazan Medical Institute. Akademiker Pavlov. farmaceutisk fakultet.
Arbetslivserfarenhet 17 år.

Läkaren är en fytoterapeut.
Utbildning: 1st MOLMI (första Moskvas order av Lenins medicinska institut)
Arbetslivserfarenhet: 28 år.

Ljus med propolis: Användbara egenskaper och indikationer för användning, begränsningar, en översyn av preparat och hemrecept

Ljus med propolis har framgångsrikt använts i industriell skala för behandling av prokologiska sjukdomar. Dessa läkemedel hjälper till att hantera patologins manifestationer.

Ljus från hemorrojder med propolis har en, men en stor fördel - möjligheten att laga mat hemma, vilket bekräftas av läkemedlets kvalitet, handling och effektivitet.

Läkande egenskaper

Propolis ljus och salva från hemorrojder kan undertrycka aktiviteten hos bakterier som provocerar proktologisk patologi. Propolis innehåller många användbara egenskaper.

Effekten av bilim visas i tabellen:

Aktiv substans

effekt

De har antibakteriell verkan, reducerar permeabiliteten och bräckligheten hos kapillärer, hämmar koagulerbarheten av blod. De har antioxidant-, antivirala, antiinflammatoriska effekter. Motverka uppdelning av vitamin C.

Det orsakar en minskning av tumörcellernas överlevnad. Påverkar hemorrojderna genom undertryckande av mikrober, har en antiviral effekt.

Undertryck Helicobacter pylori, antitumör.

Lämnar spasmer, verkar mot godartade och maligna former.

Organiska syror (bensoic, kaffe, ferulic och andra)

Antimikrobiell, antiviral och antitumör.

Antioxidant, antisvamp, antiviral.

Aminosyror (leucin, lysin, metionin, 3-metyl-histidin, orinitin, prolin, serin, alanin, cystit, etc.). Totalt 27 aminosyror.

Nödvändigt för proteinsyntes, återställa ämnesomsättning.

Även i produkten ingår vitaminer (tokoferol, tiamin, riboflavin, nikotinsyra och askorbinsyra). Tillsammans kan dessa komponenter permanent avlägsnas av hemorrojder.

Salvor, infusioner och suppositorier baserade på propolis kännetecknas av stark anestesi, förbättrar självläkning av vävnader, främjar splittring av hemorrojskott.

Indikationer för användning

Propolis från hemorrojder är ordinerad för kvinnor och män. Biprodukten får användas även under graviditeten, eftersom det inte finns någon negativ effekt på moderns och fostrets kropp.

Ljus och salva med propolis kan användas i följande fall:

 • förebyggande av trombos
 • vid första och sista scenen med hemorrojder och rektala sprickor;
 • tjocktarmen kol
 • om det finns inflammation i den anorektala zonen;
 • vaginit;
 • endometrios;
 • livmodermoment.

Propolisstear hjälper till med behandling av interna hemorrojder. För behandling av externa noder ska salvor och lotioner från infusioner användas, men i motsats till suppositorier får dessa läkemedel användas mot koner inuti ändtarmen. Propolisbehandling av hemorrojder kommer att gå snabbare.

Vissa läkemedel i form av suppositorier har en större effekt vid behandling av vissa patologiska tillstånd.

Till exempel används propolisstearin i sjukdomar i övre luftvägarna, i tandläkare, såväl som i hud- och svamppatologier.

Fitorljus med propolis förskriva sprickor i anus, cervikal erosion, hemorrojder, kolit, cystitisuritrit och prostatit. Läkemedlet kan användas rektalt och vaginalt som ett komplement till komplex terapi.

Läkemedelsgranskning och priser

Du kan köpa stiftpiller i något apotek. Några av drogerna kräver recept, så innan du köper besöker du din läkare. Läkaren skriver ut den lämpligaste typen av ljus från propolis från hemorrojder.

Listan över de mest populära och testade drogerna:

 1. Prostopin består av kunglig gelé, bergsvin, perga, blomsterpollen och bilim. Dessa suppositorier används rektalt för inflammation i prostatakörteln, urinrör, närvaron av hemorrhoidkottor, ulcerös kolit och sprickor i anorektala regionen. För att behandla prokologiska patologier administreras 1 suppositorium vid sänggåendet. Behandlingen varar 15-30 dagar. Kostnaden för 617 rubel.
 2. GemoPro - suppositorier baserade på extraktet av läkningsmudden av Tambukansjön. De används i komplex terapi av prostatit, sår i rektum, sprickor, hemorrojder. Priset på läkemedlet varierar mellan 280-360 rubel.
 3. Fyto-Propolis använd rektalt. Hjälper med godartad prostatahyperplasi, inflammation i prostata. Kostnaden för medicinen är ca 200 rubel.
 4. Kyzyl maj - Den bästa typen av ljus från propolis från hemorrojder. Kompositionen innehåller extrakt av medicinska växter. De får också användas för inflammation i vaginala slemhinna, ektopi, kolit, proktit.
 5. Drogen Tambukan-Propolis fick sitt namn på grund av kompositionen, vilket inkluderar biklim och läkningsmudder i Tambukansky-sjön. Kostnaden för 10 suppositorier är 410 rubel.
 6. Monfarm producera i förpackningar med 10 ljus. Läkemedlet används rektalt och vaginalt. Suppositorier är avsedda för behandling av prokologiska och gynekologiska sjukdomar. Vanligtvis används i komplex terapi av prostata adenom. Läkemedelspriset är 95 r.

Propolis med hemorrojder, prostatit, livmodermomier och andra proktologiska sjukdomar anses vara den bästa lösningen.

Dessa läkemedel kan köpas utan recept från behandlingsläkare.

Korrekt användning

Propolisstearin injiceras i rektum eller vagina. Läkemedlet används efter hygieniska förfaranden.

 • Skrotet tvättas med varmt vatten och tvål.
 • när rektal administrering ska göras avbrott med användning av antiinflammatoriska örter (kamomillsvängning), för att inte orsaka irritation eller ta avtagande medel.

Innan du använder propolis ljus ska du noggrant tvätta händerna. Det är nödvändigt att ligga på ena sidan och sätt in ett ljus med propolis i vagina eller rektum med hjälp av pekfingret. Det är nödvändigt att driva läkemedlet så långt som möjligt. Efter användning av suppositoriet behöver du ligga på din sida i 20-30 minuter.

Med det avancerade stadium av hemorrojder och propolis hjälper inte, är behandlingen bara kirurgisk.

Instruktioner för användning av propolisljus och deras användbara egenskaper

Propolisljus är en kombination av medicinska homeopatiska läkemedel som innehåller samma aktiva substans. Producerad som suppositorier, som injiceras i rektum, vagina, näspassager och hörselkanaler.

Alla propolisljus innehåller propolis i olika farmakologiska former, men koncentrationen är densamma överallt.

Instruktioner för användning

Ljus med propolis innehåller denna biodlingsprodukt som den huvudsakliga aktiva substansen. I grund och botten innehåller de flesta ljus propolis, vilket ofta blandat med kakaosmör.

På läkemedelsmarknaden finns det flera typer av ljus som, förutom den aktiva propoliskomponenten, också innehåller några biologiskt aktiva substanser, till exempel Tambukan-härdande lera eller Dimexid-lösning.

Ytterligare aktiva substanser förändrar inte ljusets egenskaper, men är utformade för att expandera och förbättra propolisens terapeutiska egenskaper. Propolis av ursprung är biprodukt, men ur farmaceutisk synvinkel är det en fettlöslig fraktion av olika biologiska ämnen.

Om du vill använda de aktiva substanserna som finns i propolis, är det nödvändigt att förstöra deras starka band med varandra, eftersom det enkla införandet av propolis, till exempel i örat passager inte ta någon fördel, eftersom de aktiva elementen inte Propolis komma in i blodomloppet och kommer inte att ha en terapeutisk effekt, eftersom de är fasta fasta av starka fysiska och kemiska förbindelser mellan sig.

Exakt för förstörelsen av dessa bindningar, propolis blandat med smält fett, exempelvis kokosnötolja eller smör och kakaosmör och liknande. d. Kakaosmör används oftare än andra oljor, eftersom det är bäst lämpad för att extrahera de aktiva komponenterna från propolis.

När propolis blandas med fett uppstår följande: För det första förlorar de aktiva substanserna sin förbindelse med varandra, blir fria och fördelas jämnt över fettmassan. Så det visar sig extrakt av propolis. Vid smältningsprocessen frigörs de aktiva komponenterna i propolis gradvis från bindningarna och ger sina läkande terapeutiska effekter.

För att göra propolisljus väljs fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader Celsius. Detta är nödvändigt för att ämnena ska släppas ut från stearinljuset vid fysiologiskt naturliga lumen av mänskliga organ, vars temperatur är ungefär lika med 37 grader.

Detta innebär att ljuset är fast och tätt vid rumstemperatur, vilket behåller sin specifika form av torpedo. Men när ett ljus sätts in i hörselkanalerna eller ändtarmen fett smälter och frisätter aktiva ämnen av propolis, som omedelbart har en terapeutisk effekt.

Terapeutiska effekter

Propolis har följande användbara åtgärder, om du använder ljus lokalt:

 • Antimikrobiell effekt.
 • Antitoxisk verkan.
 • Antiviral verkan.
 • Antiinflammatorisk effekt.
 • Lokalbedövningseffekt.
 • Ökad effektivitet av antibiotika i parallell användning.
 • Förbättrad fagocytos.
 • Normaliserar blodkoagulering, vilket är mycket viktigt för trombos eller en tendens till blödning. På grund av propolis är blodets koagulerbarhet normal, ökar den om det finns en tendens att blöda och vice versa minskar med trombos.
 • Antitumör effekt.
 • Antioxidant effekt.
 • Antiallergisk effekt på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrar arbetet i tarmarna och bäckenorganen, eliminerar spasmodiska smärtor, förstoppning etc.

Kort beskrivning av beredningar

Propolisljus injiceras rektalt och används för komplex behandling av prostatit och prostata adenom hos män. Och Propolis DN kan användas av män och kvinnor efter operationer på bäckenorganen (prostata, ändtarm, urinblåsa, livmoder, och så vidare. D.) för att påskynda återställandet av normal funktion av organen.

Gemo Pro. Förutom propolis innehåller preparatet även terapeutisk lera av Tambukansjön. Hemo Pro används för komplex behandling av analfissurer, nedsatt potens, prostatit, ulcerösa formationer i rektum, paraproktit och proctosigmoidit. Ljus kan användas av män och kvinnor.

Prostopin. Produkten innehåller propolis, royal gelé, blomsterpollen och berghonung förutom propolis. Används vid komplex behandling av sjukdomar i tjocktarmen och urinorganen samt urinrit, prostatit, nedsatt aktivitet av spermatozoer och ätstörningar.

Propolis D. Förutom sammansättningen av propolis har Dimexidum lösning och används läkemedlet för behandling av adenom och prostatit, liksom för komplex behandling av sjukdomar i urogenitiala organen hos kvinnor och män.

Propolis ljus Monfarm. Ljus används vid behandling av BPH, prostatit, adnexit, hemorrojder, uretrit, myom, reducerad potens, liksom snabb återhämtning av funktionen hos vävnader efter kirurgi på bäckenorganen.

Kyzylmai med propolis. Sammansättningen innehåller extrakt av medicinalväxter - timjan, citronmelé, Johannesört, hundrosen, lakrits, nässla, havtorn. Stearinljus används vid behandling av kolit, proktit, kolpit, cystit, hemorrojder, cervicit, livmoderhalscancer och prostatit.

Tambukan-Propolis. Förutom propolis innehåller de också läkningsmudden av Tambukansjön. Läkemedlet används vid behandling av kronisk prostatit, adnexit, prostata adenom, hemorrojder, paraproktit och erosion av livmoderhalsen.

Dessa propolisljus, som finns tillgängliga på den ryska läkemedelsmarknaden, har kliniskt testats. Dessa läkemedel visat sig vara effektiv och tillverkas med hjälp av teknik som garanterar deras säkerhet.

Indikationer för användning av stearinljus med propolis

Olika typer av propolisljus visas för användning vid förebyggande och för integrerad behandling av följande sjukdomar hos kvinnor och män:

 • prostatit är kronisk och akut;
 • adenom;
 • uretrit;
 • limprocess i det lilla bäckenet;
 • minskad styrka;
 • proktit;
 • analfissurer;
 • cystit;
 • proktosigmoidit;
 • hemorrojder;
 • kolit;
 • abscess;
 • adnexit;
 • förstoppning;
 • cervicit;
 • kolpit (vaginit);
 • salpingit;
 • cervikal erosion av inflammatorisk karaktär
 • endometrit;
 • parametrar;
 • bakteriell vaginos;
 • livmodermoment.

Behandling av hemorrojder

Alla biodlingsprodukter har positiva terapeutiska egenskaper som används vid komplex behandling Infektionsinflammatoriska sjukdomar olika system och organ.

Använda propolis ljus kan behandlas och hemorrojder. Propolis ljus snabbt, effektivt och permanent stoppa smärta och inflammation, lindra svullnad, eliminera klåda och torka huden i området utskjutning av hemorrojder.

Dessutom bidrar ljus till normalisering av blodkoagulering, förhindra trombos, vilket ofta komplicerar förloppet av hemorrojder.

propolis förstör patogena bakterier, Därmed tillåter de inte att provocera den infektiösa och inflammatoriska processen av hemorrojder, slemhinna i tjocktarmen.

Gynekologiska problem

De har en uttalad antimikrobiell, antiinflammatorisk, sårläkningseffekt, vilket gör dem mycket effektiva vid komplex behandling infektiös och inflammatorisk gynekologisk sjukdomar.

Ljus förstör patogena mikroorganismer, stoppa inflammationen och återställa normal vävnadsstruktur.

Det är tack vare alla dessa egenskaper, är propolis i gynekologi suppositorier används för att behandla parametritis, endometrit, adnexitises, cervicit, adhesioner i bäckenet, cervical erosion, vaginit och salpingit.

Med patologins svaga eller måttliga svårighetsgrad är behandling med propolisljus tillräcklig. Men med en stark inflammation kommer användningen av propolisljus inte att räcka - det är nödvändigt att ta även antibiotika, enzym, antivirala och immunmodulerande medel.

Den enda kontraindikationen för användning av propolisstearin är allergi eller intolerans några komponenter i en produkt eller biodlingsprodukter. Biverkningar kan vara manifestationer av allergiska reaktioner.

Fitor ljus

Ljusstakar med propolis har antiexudativa, regenererande, immunostimulerande och antiinflammatorisk effekt.

Bee lim stoppar aktiviteten hos vissa mikroorganismer (svampar Candida och Trichophyton, trichomonas, herpesvirus, influensa och hepatit, wand tuberkulos).

Förbättrar effektiviteten av tetracyklinantibiotika. Användningen av propolis-suppositorier tillsammans med antibiotika gör det möjligt att bevara den naturliga mikrofloran i magen, samt minska den toxiska effekten på levern.

Fitorovy komplexet är en blandning av flavonoider, enzymer, polysackarider, tanniner och fenoliska och fenoliska föreningar, pektiner, vitaminer, makro - och mikronäringsämnen. Denna blandning extraheras från Extraktion av ekblad.

Ftor söt stark biostimulator, som normaliserar ämnesomsättningen, och ökar också resistensen hos immunceller. Förutom fytorn innehåller ljusen följande komponenter:

 • Tea Tree Oil, som har en stark fungicid effekt.
 • Havtornsolja, som stimulerar reparationsprocesser av skadade vävnader.
 • Nettle extrakter med propolis, med hemostatisk och antiinflammatorisk verkan.
 • Dexpanthenol - provitamin B5, återställer skador på slemhinnor och hud.

Förteckning över användbara egenskaper och sfärer för applicering av fytorljus:

 1. De bidrar till ökad produktion av gammaglobuliner.
 2. Påverka många virus.
 3. Används vid behandling av influensa, hepatit, encefalit.
 4. Förhindra komplikationer efter operation. Vid operationer i en rektum och organ i ett litet bassäng hos kvinnor förhindrar fitorovye suppositorier förekomsten av en infektion.
 5. Tillåt mycket tidigare att läka postoperativa ärr. Hjälper till att bilda en normal ärr. Propolis själv bedövar, men ökar också effektiviteten av smärtstillande medel.
 6. Används vid behandling av proktit, hemorrojder och sprickor i anus. Används för behandling av vaginos, kolpit, erosion, adnexit, vulvovaginit och candidiasis.
 7. Effektivt bekämpa maligna och godartade tumörer.

Kundrecensioner

Jag fick hemorrojder under min graviditet. Efter varje besök i toaletten stördes blod och smärta och sömnlöshet uppträdde. Läkaren föreskrev Relief och Propolis DN Jag försökte båda drogerna: båda är effektiva för hemorrojder.

Jag lider av kroniska hemorrojder, jag försökte mycket verktyg. Jag gör själv propolisnye ljus - de är utmärkta i början av sjukdomen.

Långt lider av förstoppning, sedan ökade hemorrhoida noder. Används Ultrapot och glycerin ljus, men resultatet var inte. Jag behandlades en vecka med propolis och hemorrojderna försvann.