Huvud
Skäl

Propolisljus hemma: en översyn av egenskaperna hos propolis och sorter av ljus

Propolisbehandling har varit känd sedan antiken och är väldigt populär för att bli av med olika sjukdomar. Moderna läkemedelsföretag, som vet om läkemedlets egenskaper, utvecklar en mängd läkemedel med propolis: det här är tinkturer, biologiskt aktiva tillsatser, salvor.

Mest populär är en dosform i form av ljus, så de härdande ämnena levereras direkt till kroppen, vilket ökar effektiviteten av behandlingen ibland.

Bland de färdiga produkterna är kända olika rektala stolpiller: Propolis NAM Hemo-Pro Prostopin och många andra. Grunden för beredningen är de naturliga ämnen som är tillgängliga för alla, så att folk som vill dra nytta av den helande kraften i en unik produkt, ofta undrar hur det är möjligt att bereda ljusen från propolis i hemmet. Hur man gör det, och vilka sjukdomar som kan behandlas med stearinljus från propolis, överväga den här artikeln.

För att förstå hur propolis behandlar sjukdomar, måste man veta om dess unika sammansättning och terapeutiska effekt på sjuka organ. Denna speciella biodlingsprodukt kallas också bilim eller en struts, ämnen för framställning av propolis samlas in från knopparna på våren från knopparna på träden. Bietlim erhålls som ett resultat av modifieringen av klibbiga substanser genom enzymer som produceras av insekter.

Terapeutiskt värde i sammansättningen av ljus från propolis:

 1. Förstöring av patogen mikroflora. Sammansättningen av bilim innehåller ett naturligt antibiotikum som inte bara stannar tillväxten av patogena mikroorganismer, men förstör dem också. Propolis är effektivt vid bekämpning av olika patogena mikrofloror: svampar, virus, bakterier. Samtidigt ger behandling inte sådana negativa effekter som dysbakterier, och har inga andra biverkningar på kroppen som syntetiska antibiotika har.
 2. Återkallande av smärtssyndrom. Vissa komponenter i produkten verkar på sjuka organ som smärtstillande medel, och vid ljuset tränger dessa ämnen direkt in i vävnaden, vilket eliminerar även allvarlig smärta.
 3. Regenerering av vävnader. Propolis främjar snabb läkning av organ. Tack vare deras ofarlighet till kroppen, kan ljuset användas för hemorrojder och sprickor i anus och ändtarmsstolpiller syntetiska ofta kontraindikationer för dessa sjukdomar.
 4. Avlägsnande av toxiner. Rektala suppositorier hjälper till att ta bort toxiner från ändtarmen.
 5. Förhindra cancer tumörer. Propolis förhindrar den patologiska proliferationen av vävnader i adenom, med långvarig användning kan döda cancerceller.
 6. Övriga egenskaper.Ljus med propolis öka lokal immunitet, förbättra mag-tarmkanalen, normalisera blodets koagulering, stabilisera cellmembranen eliminera ärr.

Typer av ljus med propolis:

 • Öra tips. Stearinljus används för öronsjukdomar: otitis, hörselnedsättning, otoscleros och andra. Öronljus med propolis avlägsna svavelproppar, minska smärta, lindra inflammation, förbättra blodtillförseln till kroppen.
 • vätska. Stearinljuset skiljer sig i flytande konsistens och injiceras med en spruta med ett speciellt munstycke. Genom applikationstekniken är de sämre än rektala suppositorier, men de anses vara mer effektiva för den härdande effekten. Bredt används för behandling av prostatit, adenom och andra prostata sjukdomar.
 • rektal. Den vanligaste typen av ljus, de är lätta att laga hemma och bara använda. Används framgångsrikt inom gynekologi och urologi, behandla olika sjukdomar i prostata och andra organ i det lilla bäckenet, eliminera hemorrojder.

Ljus gjorda av propolis hemma används för att behandla olika sjukdomar. De har en långvarig effekt och leda till remission, men genom att välja propolis som ett botemedel, bör lyssna på den långtidsbehandling, som kan variera från några månader till flera år, beroende på sjukdomen.

Vilka sjukdomar kan behandlas med propolisstearin:

 • manliga sjukdomar: prostatit, adenom, prostatacancer;
 • kvinnliga sjukdomar: metritis, kolpit, erosion av livmoderhalsen, myom;
 • sjukdomar i bäckenorganen: hemorrojder, anusfrakturer, cystit.

Trots att propolis är ofarlig, bör denna behandlingsmetod rapporteras till doktorn, eftersom endast ett folkläkemedel inte räcker till, och någon behandling av inflammatoriska sjukdomar i organ bör vara komplex.

Propolis ljus med egna händer: populära recept

Färdiga ljus från propolis kan köpas på apoteket, men om du vill laga dem själv, så finns det många enkla recept som du kan läsa på Internet.

Tänk på de mest populära alternativen, hur man förbereder ljus med propolis med egna händer.

De mest populära recepten är de som behandlar prostatit. Det är denna sjukdom som kan behandlas snabbare och mer effektivt med propolis. För behandling av inflammerad prostata används ofta pumpa frön, extrakten av fröna av denna frukt läggs till preparat för behandling av prostatit.

Steg-för-steg instruktion för tillverkning av generella ljus:

 1. 50 gram bilim klistra fint och lägg åt sidan.
 2. Skär 50 gram vax i små bitar, lägg åt sidan.
 3. 200 gram av något djurfett eller lanolin, som du kan köpa på apoteket, sätta i en behållare och lägg den på ett vattenbad.
 4. När fettet har smält, lägg till resterande ingredienser i behållaren. Rör omedelbart.
 5. Innan du gör ljus ska blandningen kylas. Placera behållaren i kylskåp.
 6. När kompositionen härdar, ta bort den från behållaren och skär i bitar. Sätt ljuset i form av en torpedo med din spetsiga ände. Ungefärliga storlekar av rektal stötpiller: längd - 5 cm, diameter - 1 cm.
 7. Täck ljusen med matlindning och förvara i kylskåp.

Hur man förbereder ljus från propolis från prostatit själv:

 1. Blanda 150 ml pumpaolja med ett propolis-extrakt (tinktur på 10% bilim). Du kan förbereda tinkturen själv.
 2. Sätt blandningen på ett vattenbad och värm tills alkoholen är utrustad.
 3. Tillsätt 5 ml te-trädolja och samma mängd vitolja. Rör omedelbart.
 4. Stearinljus injiceras i anus med en spruta. Förvara blandningen i kylskåp.

Vilka andra komponenter används för att göra ljus från själva prostatit:

 • havtornsolja;
 • honung;
 • kakaosmör;
 • smör;
 • ambrosia.

För att påskynda återhämtningen från prostatit bör vara en omfattande behandling: läkemedelsbehandling, fysioterapiprocedurer, särskild gymnastik. I folkrättsmedel är bad gjorda av medicinska växter också användbara.

Göra ljus med propolis hemma från olika sjukdomar

Processen att göra ljus med propolis för behandling av olika sjukdomar är inte annorlunda.

Du kan förbereda suppositorier eller flytande formuleringar för behandling av hemorrojder, gynekologiska sjukdomar, ENT-sjukdomar.

Olika recept för att göra ljus med propolis hemma är en extra komponent som är mest effektiv för en viss sjukdom. Sammansättningen av ljus, som kan framställas i hemmet, inkluderar extrakt av medicinalväxter och andra biprodukter, essentiella och vegetabiliska och animaliska oljor, vaselin, växer, fetter. Samtidigt för att säkerställa att ljus är av hög kvalitet är det viktigt att hålla förhållandet mellan ingredienserna till varandra.

Göra ljus med propolis från hemorrojder:

 1. Grind 20 gr. färsk celandine.
 2. Smält 150 gram djurfett smält i ett vattenbad.
 3. Till fettet tillsätt 50 gram propolis extrakt och mush från anläggningen, blanda.
 4. Filtrera kompositionen genom gasbindning.
 5. Kyl och förbered ljuset på det sätt som beskrivs i det första receptet.

Göra ljus med propolis från livmoderns sjukdomar:

 1. Smält fett eller lanolin i ett vattenbad.
 2. Lägg i behållaren 40 ml tinktur av propolis och 50 ml tinktur av kalendula. Rör omedelbart.
 3. Gör ljus. Storleken på vaginalt ljus: längd - 8 cm, diameter - 1 cm.

För att välja det mest lämpliga receptet är det användbart att läsa recensioner på Internet om effektiviteten av behandlingen med dessa eller andra ljus, titta på video recept.

Stearinljus från hemorrojder med propolis - egenskaper hos beredningar och recept av hemstödpiller

Hur är behandlingen av hemorrojder propolis? Vid behandling av den inre formen av hemorrojder anses rektala suppositorier vara det mest populära och effektiva sättet. I apotekskedjor finns ett stort urval av antihemorrhoidal ljus som skiljer sig åt i användbara egenskaper och kontraindikationer.

Många patienter, speciellt vid de första skeden av sjukdomen, tenderar att behandla proktologisk sjukdom med hjälp av naturliga preparat. Det är inte förvånande att ljusen från hemorrojder med propolis är i hög efterfrågan.

Funktioner av suppositorier med propolis

Propolisnoe suppositorier - är en grupp med riktningshomeopatiska läkemedel, som produceras i form av suppositorier, och som innehåller ungefär samma mängd av samma aktiva substans (bee lim).

De flesta av rektala suppositorier är monokomponent, dvs är uppbyggda av endast en aktiv substans - Propolis, som tillverkarna är blandade med fettbas (oftast är det lanolin, vaselin eller kakaosmör).

Men vissa suppositorier innehåller ytterligare aktiva ingredienser, som är utformade för att inte förändra läkemedlets grundläggande egenskaper, utan att stärka och expandera biodlingsprodukternas medicinska egenskaper.

Propolis, eller bilim, kallas en speciell blandning av olika biologiskt aktiva element, som löser sig bra i fettämnen.

En ren produkt kan emellertid inte ge någon speciell fördel för människokroppen, eftersom dess komponenter inte absorberas i blodet. För att göra propoliskomponenterna för att ge alla användbara egenskaper måste du först lösa upp det.

Det är därför industriproduktionen av propolisstearin har följande funktioner:

 1. Propolis blandas nödvändigtvis med den smälta fettfraktionen före bildandet av ett extrakt, det vill säga fritt distribuerade biologiska substanser, som jämnt införlivas i läkemedelsbasen.
 2. Oftast är grunden för läkemedlet sådana feta fraktioner som smälter vid kroppstemperatur. Detta är viktigt eftersom ljuset ska smälta när det placeras i anuset och släppa alla användbara element.
 3. Vanligtvis används kakaosmör, vilket är idealiskt för att skapa en propolisfettfraktion, dessutom kan lanolin (ullvax) bli grunden, vilket möjliggör lätt införande av ljuset i anuset.
 4. I alla producerade suppositorier är förhållandet mellan propolis och ytterligare ingredienser detsamma. Så tillverkare av läkemedel använder följande andel - en del av bilim och 10 delar hårt fett.
 5. Förberedelsernas likformighet och utseende skiljer sig åt eftersom de är en liten "torpedo" av mörkgul färg med en något brunaktig snitt. Tillåten knappt åtskild vy av införandet av en mörkbrun färg.

Således är processen att framställa propolis-suppositorier inte särskilt komplicerad. Hur man lagar dem hemma talar vi om senare.

Användbara egenskaper hos ljus med propolis

Propolis, liksom andra biodlingsprodukter, har en uttalad komplicerad effekt på kroppen. Och det kan manifestera sig både på lokal och på bredare nivå.

Det är nyfiken att rektala suppositorier med bilim har positivt inflytande på andningscentret. Det är därför som sådana droger kan användas inte bara för deras avsedda syfte - proktologisk sjukdomsbehandling, men också för behandling av förkylningar, influensa och andra ENT-sjukdomar.

När rektala suppositorier används, följande terapeutiska effekter:

 • bedövningsmedel - Läkemedlet minskar smärtsyndromet, vilket bidrar till att förbättra patientens välbefinnande.
 • antibakteriell - Ljus förstör många patogena mikroorganismer, vilket leder till utvecklingen av inflammatoriska processer, vilket komplicerar förloppet av hemorrojder. Samtidigt påverkar propolis inte tillväxten och reproduktionen av användbar mikroflora, vilket hjälper till att undvika dysbakterier.
 • antiinflammatorisk - läkemedlet avlägsnar inflammation, vilket uttrycks i en minskning av svullnaden av vävnader runt de cavernösa formationerna och en minskning av volymen av hemorrojderna själva;
 • antitoxisk - Ljus främjar avlägsnandet av en mängd olika toxiner, vilket förbättrar människors hälsa, underlättar flödet av hemorrojder.
 • regenererande - läkemedlet accelererar läkning av skadade områden, analfissurer, sår på slemhinnan i den analkanalen;
 • optimering av blodkoagulering - Denna kvalitet är extremt viktig vid trombos och blödning från ändtarmen. Propolisnye suppositories förhindrar bildandet av trombi och förhindrar blodflödet;
 • protivozaporny - Propolis förbättrar tarmmotiliteten, vilket bidrar till att eliminera problem med tarmrörelsen och normalisera avföring.

Sådana många användbara egenskaper gör det möjligt att aktivt använda ljus med propolis från hemorrojder.

Indikationer och kontraindikationer

Rektala suppositorier som innehåller bivax, indikeras för användning i sådana sjukdomar och patologiska processer som:

 • ökning och inflammation av inre hemorrojder;
 • andra inflammatoriska sjukdomar i rektum och anorektala områden;
 • analfissurer;
 • proktologiska sjukdomar i framtiden och ammande mödrar.

Emellertid kan inte alla patienter uppskatta sådana användbara egenskaper hos propolisstearin. Vid 0,05% jordbrukare finns det en medfödd intolerans av propolis, därför är sådana preparat kontraindikativa mot dem.

Biverkningar manifesteras i form av lokala allergiska reaktioner - inessiell klåda och brännande i anus- och anorektalområdet. I sällsynta fall är en allmän reaktion på medicinen, uttryckt i förhöjd temperatur och migrän, möjlig.

Typer av ljus med propolis

Trots likheten av komposition och medicinska egenskaper skiljer sig ljus från hemorrojder baserat på naturlig propolis fortfarande i terapeutiska egenskaper på grund av ytterligare ingredienser.

Bland de olika rektala propolis-suppositorierna skiljer man flera av de mest populära och effektiva drogerna, vilket bör berättas mer detaljerat.

Patienternas kommentarer visar att rektala suppositorier har en komplex terapeutisk effekt på kroppen: de hjälper till att läka sår, för att avlägsna inflammatoriska processer, för att skydda levern.

Suppositorier innehåller:

 • bi lim;
 • kakaosmör;
 • ullvax.

Förutom hemorrojder används Propolis NAM suppositorier för att behandla prostatit hos män. De utses också under rehabiliteringsperioden efter operationen för bäckenorganen.

Suppositorier är kontraindicerade för intolerans mot propolis under amning. Under barnets bär används de om moderens fördel är högre än barnets potentiella skada.

Den medicinska handboken förklarar att ljus ska användas i 10 dagar 3 gånger om dagen. Förtömmer tarmarna eller sätter enema.

Stearinljus kännetecknas av deras unika kombinationskomposition och komplexa effekt. Varje tvågrams stötpasta innehåller ingredienser som:

 • bi lim;
 • terapeutisk lera;
 • rut olja;
 • havtorns extrakt;
 • Extrakt av växter - Comfrey, St John's Wort, århundrade, ginkgo biloba, gurka, hästkastanj;
 • kakaosmör (bas).

Läkemedlet hjälper till att stärka venösa och kapillärväggar, återställa optimal intestinal mikroflora. Läkemedlet fungerar inte omedelbart, de första resultaten kommer att synas efter en veckas användning.

Feedback tyder på att suppositorierna överförs väl, begränsningen till användningen ökar bara känsligheten för varje naturlig ingrediens som ingår i kompositionen.

Som studier av specialister och patienters recensioner visar suppositorierna olika i en unik komposition.

Som aktiva ingredienser uteslutande biodlingsprodukter, bland dem:

 • bi lim;
 • kunglig gelé;
 • biebröd;
 • bipollen;
 • bergsvin.

Hjälpkomponenter eller basen av läkemedlet är kakaosmör, bivax och ullvax.

Vid användning aktiverar rektala suppositorier vävnadsmetabolism, reparerar skadade områden, läker sår. Detta händer, inklusive, och genom att stimulera lokal immunitet, vilket resulterar i en ökning av antalet vita och röda blodkroppar.

Den enda allvarliga kontraindikationen av ljus är prostopinintolerans mot biodlingsprodukter. Dessutom är de inte ordinerade i barndomen.

Namnet betyder att förutom biproduktets innehåll innehåller kompositionen dimexid (bokstaven "e"). Aktiva komponenter har följande användbara egenskaper:

 • extrakt av propolis - har en bakteriedödande effekt som förstör patogena mikroorganismer, visar en lätt analgetisk och regenererande effekt, stimulerar lokal immunitet
 • dimexide - förbättrar biodlingsproduktens användbara egenskaper, förbättrar penetreringen i de djupare lagren av rektal slemhinna, hjälper till att återställa känsligheten hos smittämnen till propolis.

Den feta basen i form av kakaosmör förbättrar också penetrationen av propolisbeståndsdelar (enzymatiska, vitaminer, mineraler) i anala-kanalen.

Dessutom kan läkemedlet användas för accelererad vävnadshälsa i den postoperativa perioden.

Läkemedlet injiceras i rektum vid sänggåendet i 10-20 dagar. Den enda kontraindikationen är överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Hur man gör suppositorier med propolis självständigt?

Ljus gjorda av propolis från kroniska hemorrojder bereds ofta med egna händer. Huvudregeln är att ta propolis och grunden för suppositorier i andelen 1:10.

De mest populära recepten för home propolis suppositories är som följer:

 1. På en liten rivare gnider du en liten propolis, lägger den i en tjockväggad panna, lägger smöret där och lägger skålen på ett vattenbad. Så snart bihämman smälter och lösningen blir homogen kyls den och undviker fullständig härdning. Därefter hälls den resulterande produkten i mögel och placeras i kylskåp.
 2. I ett vattenbad smälter kakaosmöret (du kan köpa det i ett apotek) och en krossad propoliskomponent. Efter att ha uppnått enhetlighet kyles kompositionen och flera suppositorier bildas. Den färdiga produkten ska vikas i folie och frysas och förvaras i kylskåp.
 3. Vaselin smälts på ångbadet och en strimlad biodlingsprodukt tillsätts. När blandningen blir jämn, måste den svalna och bilda 10 suppositorier. Dessa preparat bör frysas i frysen. När ljusen härdats lagras de i kylskåpet.

I ovanstående alternativ används naturligt bilim, vilket är en solid massa. Emellertid kan ett flytande extrakt av biodlingsprodukten också användas.

I så fall är det nödvändigt att blanda de fyra delarna av fettbasen med en del av propolis-extraktet (till exempel 80 g kakaosmör och 20 ml flytande bilim). Dessa ingredienser knådas i ett vattenbad, suppositorierna är gjutna och placeras i frysen, förpackade i folie.

Om det inte finns några formar kan du förbereda suppositorier enligt följande:

 • Skärbräda (bättre att ta från glas) är täckt med vaxat papper;
 • propolis-fettmassan läggs ut på brädet och rullas in i en "korv" 1 cm bred;
 • "Korv" skärs i skivor 3 cm lång;
 • varje torpedoform ges en torpedoform;
 • De resulterande ljusen förpackas i folie- eller polyetylenpåse och rengörs i kylskåpet.

Förutom suppositorier är det också möjligt att framställa drivmedel från salva, vilket också kännetecknas av effektivitet, god tolerans. Den största fördelen med propolisalva är möjligheten att använda den med en extern form av sjukdomen.

När bilimmen absorberar den nödvändiga oljevolymen är hemberedningen klar. Den överförs till en mörk glasbehållare, kyls och placeras i kylskåp.

Användning av ljus under graviditeten

Många förväntade mammor är oroade över det faktum att i instruktioner till vissa propolis-suppositorier anges graviditet och amning i listan över kontraindikationer. Men experter skyndar sig att försäkra sig - sådana anteckningar är en vanlig försiktighet.

Sådana tillstånd framgår av de medicinska handböckerna som begränsningar, inte på grund av att oönskade effekter på embryotbildning har detekterats. Den främsta orsaken är bristen på testresultat på framtida och ammande mödrar.

Naturligtvis utförs sådana test inte av naturliga skäl, därför tillverkare och anger på förpackningar att suppositorier är förbjudna i 9 månader och under laktationsperioden.

I själva verket har sådana läkemedel framgångsrikt använts i många årtionden av kvinnor i situationen och ammande mödrar utan konsekvenser. Därför bekräftar den praktiska erfarenheten av långsiktiga observationer att propolis-suppositorier är säkra för att användas under amning eller amning.

Således är inskriptioner om kontraindikationer eller möjligheten att applicera, om fördelarna för kvinnor är högre än risken för fostret, tillverkarens försiktighetsåtgärder. I själva verket är drogerna ofarliga och får användas under graviditeten.

För att skydda dig själv och ditt barn så mycket som möjligt borde den förväntade mamman naturligtvis konsultera en läkare som övervakar graviditeten. Det är troligt att hon har någon form av kronisk sjukdom (till exempel diabetes), vilket kan bli en kontraindikation för användning av propolisstearin.

Hjälper propolis med hemorrojder? Ja, säkert. Stearinljus gjorda på grundval av denna produkt av biodlarnas liv kan bli en del av den komplexa behandlingen av proktologisk sjukdom. De bör emellertid inte utnämnas oberoende.

En specialistproktolog kommer att bedöma svårighetsgraden av sjukdomen, förekomsten av samtidiga patologier, ge rekommendationer om rätt kost och livsstil. I detta fall kommer propolis-suppositoriet att bli ett verkligt effektivt antihemorrhoidmedel.

Rektala suppositorier med propolis vid behandling av hemorrojder

Rektala suppositorier med propolis är ett effektivt verktyg vid behandling av hemorrojder. De innehåller bara naturliga komponenter som lindrar inflammation och eliminerar symtomen på sjukdomen. Farmaceutiska preparat och beredning av ljus hemma.

Behandling av hemorrojder kan lyckas med propolis. Den terapeutiska effekten av detta ämne hjälper till vid varje stadium av sjukdomen.

Ljus med propolis från hemorrojder lindrar inflammation och smärtsymptom, minskar svårighetsgraden av hemorrojdsymtom, bidrar till accelerationen av regenerativa processer.

Propolis har antibakteriella egenskaper, och därför är lokal användning av ljus ett gott skydd mot infektion och inflammation.

Användningen av läkemedlet förbättrar blodflödet från ändarna i ändtarmen, som ett resultat av att hemorrojderna reduceras.

Rektala suppositorier från propolis från hemorrojder är en effektiv behandlingsmetod hemma. De eliminerar snabbt den inflammatoriska processen och normaliserar rektumets tillstånd.

Indikationer för användning

Rektala suppositorier med propolis anges i närvaro av följande sjukdomar:

 • Inflammatorisk process i området för anorektala zonen.
 • Spridning av den analgången.
 • Interna hemorrojder.
 • Sjukdomar i den anorektala zonen hos kvinnor under graviditet och amning.

Instruktioner för användning

Ljus med propolis med hemorrojder injiceras i rektum efter hygieniska förfaranden (tvättning av perineum med tvål och vatten med varm temperatur).

 • Därefter sätter du in ett ljus i ändtarmen i något lämpligt läge. Det är bättre att göra detta på kvällen innan du lägger dig.
 • Om det finns behov av att gå in på ett ljus på eftermiddagen eller på morgonen, efter proceduren behöver du 30 minuter. håll i benägen position.
 • Införandet av ljus med propolis leder inte till deras utflöde. Detta förklaras av god absorption av alla komponenter i tarmslimhinnan.
 • Om det finns en liten urladdning är detta normen. Dagliga förband kan användas för att förhindra kontaminering av tvätten.

Läkemedlet används två gånger om dagen, varaktigheten av behandlingskursen är från 10 till 15 dagar.

Stearinljus

Ljus med propolis från hemorrojder kan beredas hemma. Förbered former av cylindrisk eller torpedoform.

Erforderliga komponenter:

 • Bivax eller vanligt vax - 80 g.
 • Vaselinapoteket - 80 g.
 • Kakaosmör eller lanolin.

För att förbereda beredningen måste alla ingredienser smälta i ett vattenbad. I denna massa läggs ett extrakt av propolis - 20 g. Allt är grundligt blandat.

Massan måste hällas i formar och läggas på ett kallt ställe. När ljusen är frusna kan de användas.

Annan sätt att förbereda:

 • Blanda propolis med vatten, tillsätt lite havtornolja.
 • Häll blandningen i formar.
 • Kyl i frysen.

Använd inte lokala mediciner utan att först rådfråga en läkare.

Kan jag använda den under graviditet?

För behandling av hemorrojder förskrivs kvinnor under graviditeten främst förberedelser som framställs utifrån naturliga ämnen. De är harmlösa och eliminerar väl symptomen.

Till denna grupp av läkemedel kan tillskrivas och rektala suppositorier med propolis. De har inga kontraindikationer och därför utses de som gravid.

Det är viktigt att veta att alla droger under graviditetsperioden hos kvinnor endast ska användas för läkares recept. Självmedicinering kan skada den framtida mamman och hennes barns hälsa.

De bästa ljusen från apoteket

Ljus med propolis från hemorrojder med detaljerade instruktioner kan köpas på apoteket:

 • Hemo-Pro - priset är från 270 till 365 rubel. för 10 st.
 • Prostopin - från 550 till 570 rubel. för 15 stycken.
 • Propolis D - kostnaden för 330 rubel. för 10 st.
 • "Adonis" med havtornsolja - ca 250 r. för 10 st.
 • "EBILOM-HEMORRALGIN" - 240-270 rubel. för 10 stycken.
 • "NOVA VITA" med havtornsolja - priset är ca 320 rubel, 10 st.
 • "GEMOPROST-T" kostar ungefär 240-270 rubel. för 10 st.
 • Propolis DN - priset är från 160 till 200 rubel. för 6 st.

Dessa läkemedel är effektiva, vilket bekräftas av kliniska prövningar. De är säkra och tillverkade i enlighet med alla krav.

Kontra

Förberedelser av lokal syfte med propolis mot hemorrojder är inte lämpliga för alla patienter. En viss andel människor på jorden har en medfödd allergi mot propolis och alla biprodukter.

Allergi kan manifestera sig som en brännande känsla i anus, svår klåda, huvudvärk, svullnad, feber och svaghet.

Eventuella biverkningar

Av de möjliga bieffekterna vid användning av rektala suppositorier med propolis kan det finnas en liten brännande känsla i anusområdet.

recensioner

Elena Andreevna: "Under graviditeten fick jag hemorrojder. Orolig över smärtan och blodet efter varje besök på toaletten, sömnlöshet. Läkaren utsedde stearinljus Propolis DN och Relief. Jag försökte båda drogerna: de bidrar båda effektivt till hemorrojder. "

Grigory Vyacheslavovich: "Jag lider av kroniska hemorrojder, jag försökte mycket pengar. Jag gör propolisljus själv, de är bra på sjukdoms första skede. "

Elizaveta Yuryevna: "Jag lider av förstoppning under lång tid, då ökade de hemorroida noderna. Jag använde glycerindelar och Ultraproject, men resultatet var inte särskilt. En vecka behandlades med propolis och hemorrojder kvar. "

Alexander Semenovich: "Jag hade en inre hemorrojder i ungefär sex månader, försökte olika behandlingsmetoder, men bara gyllene-pro-ljus hjälpte. De tog snabbt bort smärtan och inflammationen, därefter uppkom inte återfall. "

8 bästa ljus från hemorrojder med propolis

Förmodligen hördes allt om bihelns helande egenskaper. Förberedelser med denna biodlingsprodukt används för att bekämpa många sjukdomar, inklusive åderbråck. I det senare fallet är ljusen från hemorrojder med propolis särskilt populära bland patienterna på grund av användarvänligheten.

Dessa läkemedel, industriella eller av egen tillverkning, kan ta bort inflammation, kliande känslor, svullnad och andra obehagliga symptom på den patologiska processen. Nedan följer en översikt över de mest populära och effektiva antihemorroida suppositorierna med propolis.

Karakteristik av ljus med bilim

Om vilka ljus från hemorrojder som hittills anses vara mest populära och effektiva, kan du läsa i materialet hos vår expert.

Vilken typ av botemedel för hemorrojder att välja för behandling av den patologiska processen, vad man ska uppmärksamma först, kommer att berätta en proctologists artikel.

Suppositorier som produceras idag med bilim är en kombination av medicinska homeopatiska läkemedel som, som en aktiv ingrediens, innehåller propolis vid ungefär samma koncentration.

På apotek är tillgängliga som beredningar som innehåller endast bee lim som huvudkomponent, och läkemedel, som inkluderar kompositionen och andra aktiva föreningar, t.ex., läkemedel växtextrakt eller botande sjö lera. Inkluderingen av ytterligare element förbättrar och expanderar de terapeutiska egenskaperna hos den färdiga produkten.

Låt oss gå direkt till propolis. Detta ämne är förstås som biproduktets produkt, vilket är ett hartsartat och klibbigt substrat med en komplex biokemisk komposition. På grund av den viskösa strukturen är propolis svår att använda i ren form, så det är vanligtvis blandat med andra ämnen.

För framställning av suppositorier används som baser, hårda fetter, vilka är användbara aktiva komponenter extraherade från bee lim och samtidigt kunna smälta vid kroppstemperatur: kakaosmör och kokos.

När det gäller förhållandet mellan bilim och fastfettbas skiljer sig suppositorierna på marknaden i samma proportion - 1:10. Det vill säga, för varje del av propolisen, tas 10 delar kakaosmör i en blandning med lanolin. Det är detta förhållande som gör det möjligt att uppnå den bästa terapeutiska effekten.

I allmänhet har alla propolis-suppositorier liknande utseende. Dessa är små cylindriska föremål av karakteristisk gul eller ljusbrun nyans. I vissa sorter av droger finns det små, mörka inclusions.

Användbara egenskaper för propolisstearinljus

Ljus av inre hemorrojder propolis baserade på en komplex effekt på kroppen, är det möjligt att förvänta sig förbättringar av inte bara rektala kanalen direkt, men också närliggande organ och vävnader (kolon, bäcken).

Bland de användbara egenskaperna uppvisade av suppositorier med bilim kan följande terapeutiska effekter särskiljas.

 • Antimicrobial. Biklister hjälper till att förstöra många patogener, inklusive virus-, bakterie- och svamppartiklar. Emellertid påverkar detta ämne inte tillväxten och reproduktionen av representanter för användbar flora.
 • Antivirus. Den aktiva ingrediensen kan kämpa med orsakssjukdomarna av virusinfektioner, inte bara i endotarmen, men också i andra organ. Det är därför att ljus med propolis kan ordineras om luftvägarna påverkas, till exempel av influensavirus.
 • Anti-inflammatorisk. Biklister blockerar snabbt inflammation i hemorrojskottarna genom att förstöra patogena mikroorganismer.
 • Bedövningsmedel. Patienternas återkoppling indikerar att suppositorier med propolis minskar känsligheten för smärta, vilket är användbart för att förvärra hemorrhoid sjukdom.
 • Sårläkning. Suppositorier med propolis ingrediens har förmågan att stimulera den tidiga läkning av skadade områden i rektumslimhinnan.
 • Antitumör. Propolis stimulerar immunförsvaret, vilket återspeglas inte bara i kampen mot patogener, men också i förstörelsen av cancerceller och därmed förhindra cancer.
 • Hemostatisk och antikoagulant. Bee lim normaliserar blodkoagulerbarhet, vilket är viktigt vid bildandet av trombi eller en tendens till blödning. Dubbel effekt främjar normalisering av blodcirkulationen.
 • Antibarrier. Suppositorier med propolis har förmågan att förbättra tarmperistalmen och motorfunktionen hos bäckenorganen, vilket uttrycks vid eliminering av förstoppning och normalisering av avföringen.

Omfattning och huvudkontraindikationer

Anal insatser, som inkluderar propolis, används vid behandling av många infektionsinflammatoriska sjukdomar - i synnerhet sjukdomar i det genitourinära systemet och rektalkanalen. Vad gäller det proktologiska fältet används propolisljus i fallet med:

 • tarm hemorrojder;
 • tårar av den rektala slemhinnan;
 • inflammation i rektalkanalen;
 • varicose förlängning av anal vener hos förväntade mammor eller kvinnor ammar.

Ljus gjorda av propolis hjälp från hemorrojder med nästan all grad av svårighetsgrad. De mest effektiva drogerna demonstreras emellertid i början av den patologiska processen, vilket snabbt eliminerar svullnaden i perianala zonen och minskar mängden venösa kluster.

Och ändå är sådana läkemedel inte lämpliga för alla patienter. Till exempel har vissa människor en medfödd allergi mot bilim. Bland kontraindikationerna är också intoleransen av honung och andra produkter av försörjning av bin.

Populära ljus med propolis från hemorrojder

På läkemedelsmarknaden finns det flera namn på rektala suppositorier, vilket inkluderar biklim. Recensionerna visar att de mest populära bland proktologiska patienterna är följande läkemedel.

Ljus med propolis: Användbara egenskaper och indikationer för användning, begränsningar, en översyn av preparat och hemrecept

Ljus med propolis har framgångsrikt använts i industriell skala för behandling av prokologiska sjukdomar. Dessa läkemedel hjälper till att hantera patologins manifestationer.

Ljus från hemorrojder med propolis har en, men en stor fördel - möjligheten att laga mat hemma, vilket bekräftas av läkemedlets kvalitet, handling och effektivitet.

Läkande egenskaper

Propolis ljus och salva från hemorrojder kan undertrycka aktiviteten hos bakterier som provocerar proktologisk patologi. Propolis innehåller många användbara egenskaper.

Effekten av bilim visas i tabellen:

Aktiv substans

effekt

De har antibakteriell verkan, reducerar permeabiliteten och bräckligheten hos kapillärer, hämmar koagulerbarheten av blod. De har antioxidant-, antivirala, antiinflammatoriska effekter. Motverka uppdelning av vitamin C.

Det orsakar en minskning av tumörcellernas överlevnad. Påverkar hemorrojderna genom undertryckande av mikrober, har en antiviral effekt.

Undertryck Helicobacter pylori, antitumör.

Lämnar spasmer, verkar mot godartade och maligna former.

Organiska syror (bensoic, kaffe, ferulic och andra)

Antimikrobiell, antiviral och antitumör.

Antioxidant, antisvamp, antiviral.

Aminosyror (leucin, lysin, metionin, 3-metyl-histidin, orinitin, prolin, serin, alanin, cystit, etc.). Totalt 27 aminosyror.

Nödvändigt för proteinsyntes, återställa ämnesomsättning.

Även i produkten ingår vitaminer (tokoferol, tiamin, riboflavin, nikotinsyra och askorbinsyra). Tillsammans kan dessa komponenter permanent avlägsnas av hemorrojder.

Salvor, infusioner och suppositorier baserade på propolis kännetecknas av stark anestesi, förbättrar självläkning av vävnader, främjar splittring av hemorrojskott.

Indikationer för användning

Propolis från hemorrojder är ordinerad för kvinnor och män. Biprodukten får användas även under graviditeten, eftersom det inte finns någon negativ effekt på moderns och fostrets kropp.

Ljus och salva med propolis kan användas i följande fall:

 • förebyggande av trombos
 • vid första och sista scenen med hemorrojder och rektala sprickor;
 • tjocktarmen kol
 • om det finns inflammation i den anorektala zonen;
 • vaginit;
 • endometrios;
 • livmodermoment.

Propolisstear hjälper till med behandling av interna hemorrojder. För behandling av externa noder ska salvor och lotioner från infusioner användas, men i motsats till suppositorier får dessa läkemedel användas mot koner inuti ändtarmen. Propolisbehandling av hemorrojder kommer att gå snabbare.

Vissa läkemedel i form av suppositorier har en större effekt vid behandling av vissa patologiska tillstånd.

Till exempel används propolisstearin i sjukdomar i övre luftvägarna, i tandläkare, såväl som i hud- och svamppatologier.

Fitorljus med propolis förskriva sprickor i anus, cervikal erosion, hemorrojder, kolit, cystitisuritrit och prostatit. Läkemedlet kan användas rektalt och vaginalt som ett komplement till komplex terapi.

Läkemedelsgranskning och priser

Du kan köpa stiftpiller i något apotek. Några av drogerna kräver recept, så innan du köper besöker du din läkare. Läkaren skriver ut den lämpligaste typen av ljus från propolis från hemorrojder.

Listan över de mest populära och testade drogerna:

 1. Prostopin består av kunglig gelé, bergsvin, perga, blomsterpollen och bilim. Dessa suppositorier används rektalt för inflammation i prostatakörteln, urinrör, närvaron av hemorrhoidkottor, ulcerös kolit och sprickor i anorektala regionen. För att behandla prokologiska patologier administreras 1 suppositorium vid sänggåendet. Behandlingen varar 15-30 dagar. Kostnaden för 617 rubel.
 2. GemoPro - suppositorier baserade på extraktet av läkningsmudden av Tambukansjön. De används i komplex terapi av prostatit, sår i rektum, sprickor, hemorrojder. Priset på läkemedlet varierar mellan 280-360 rubel.
 3. Fyto-Propolis använd rektalt. Hjälper med godartad prostatahyperplasi, inflammation i prostata. Kostnaden för medicinen är ca 200 rubel.
 4. Kyzyl maj - Den bästa typen av ljus från propolis från hemorrojder. Kompositionen innehåller extrakt av medicinska växter. De får också användas för inflammation i vaginala slemhinna, ektopi, kolit, proktit.
 5. Drogen Tambukan-Propolis fick sitt namn på grund av kompositionen, vilket inkluderar biklim och läkningsmudder i Tambukansky-sjön. Kostnaden för 10 suppositorier är 410 rubel.
 6. Monfarm producera i förpackningar med 10 ljus. Läkemedlet används rektalt och vaginalt. Suppositorier är avsedda för behandling av prokologiska och gynekologiska sjukdomar. Vanligtvis används i komplex terapi av prostata adenom. Läkemedelspriset är 95 r.

Propolis med hemorrojder, prostatit, livmodermomier och andra proktologiska sjukdomar anses vara den bästa lösningen.

Dessa läkemedel kan köpas utan recept från behandlingsläkare.

Korrekt användning

Propolisstearin injiceras i rektum eller vagina. Läkemedlet används efter hygieniska förfaranden.

 • Skrotet tvättas med varmt vatten och tvål.
 • när rektal administrering ska göras avbrott med användning av antiinflammatoriska örter (kamomillsvängning), för att inte orsaka irritation eller ta avtagande medel.

Innan du använder propolis ljus ska du noggrant tvätta händerna. Det är nödvändigt att ligga på ena sidan och sätt in ett ljus med propolis i vagina eller rektum med hjälp av pekfingret. Det är nödvändigt att driva läkemedlet så långt som möjligt. Efter användning av suppositoriet behöver du ligga på din sida i 20-30 minuter.

Med det avancerade stadium av hemorrojder och propolis hjälper inte, är behandlingen bara kirurgisk.

Ljus från prostatit med propolis

24 oktober 2017

Allmän information

propolis Är ett ämne som ger en unik terapeutisk effekt. Det är mycket aktivt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt, hjälper till att övervinna allergier. Samtidigt är förberedelser baserade på propolis inte bara billigare än antibiotika, men har också mycket färre biverkningar. Det enda som bör beaktas av dem som använder propolis och de medel som innehåller det, att en hög känslighet för honung och alla andra biodlingsprodukter är en kontraindikation för användningen av någon form av sådana läkemedel.

Eftersom denna biodlingsprodukt är helt naturlig ger den en exceptionellt positiv effekt på kroppen. Kvalitetsprodukten är alltid väldigt doftande, ljus, har en ljus färg. För att få den effekt som patienten förväntar sig är det nödvändigt att använda enbart propolis av hög kvalitet. Eftersom det nu är väldigt enkelt att bli lurad av skrupelfria tillverkare som erbjuder fel, bör köpare vara uppmärksamma. När allt kommer omkring blandar några "affärsmän" tjära, bitumen och ett antal andra ämnen i propolisen. Detta minskar inte bara effektiviteten av behandlingen, men kan också ha en negativ effekt på kroppen.

För att behandla olika sjukdomar används propolis på olika sätt. När gynekologiska sjukdomar används vaginala suppositorier, för behandling prostatit och hemorrojder, ljus används från propolis hemma. Fördelarna med sådan behandling är att det är ett lokalt läkemedel som inte orsakar smärta när det används.

Nedan kommer vi att prata om hur man gör stearinljus självständigt för att behandla propolis med prostatit, liksom på vilka ljus på grundval av denna biodlingsprodukt som erbjuds av moderna tillverkare.

Hur fungerar propolis?

Suppositorier som innehåller propolis agerar lokalt och regionalt. Lokalt handlar de på de vävnader som de kommer i kontakt med. Den regionala effekten beror på att de aktiva substanserna delvis absorberas i blodet och lymfa och tränger in i närliggande vävnader och organ.

Propolis ger följande effekter:

 • antimikrobiellt- främjar döden av ett stort antal patogena organismer som orsakar inflammation i organ och vävnader. Destruderar svampar, bakterier, virus, men påverkar inte livscykeln för normal mikroflora. Därför utvecklas inte detta ämne i behandlingen av inflammatoriska processer dysbios.
 • antiviral- Stoppar tillväxten av ett antal virus. Därför används den andel av behandling och förebyggande herpes, influensa, smittkoppor, hepatit.
 • antiflogistisk- det stannar inflammation och förbättrar loppet av inflammatoriska sjukdomar.
 • bedövningsmedel- Minskar smärtskänslighet.
 • antitoxisk- utgångar toxiner från kroppen, vilket underlättar sjukdomen.
 • Stärkande åtgärder antibiotika - Samtidig behandling ökar inte bara effekten av antibiotikabehandling utan bidrar också till bevarande av optimal mikroflora.
 • Ökande aktivitet fagocytos - Immunocompetenta celler upptar aktivt patogena mikrober och tar bort dem från kroppen.
 • skadestånd- accelererar läkning av sår och minimerar ärrarnas svårighetsgrad.
 • Normalisering av blodkoagulering - Minskar tendensen till blödning.
 • antineoplastiskt- Immunsystemet är mer aktivt mot celler som framkallar tumörutveckling.
 • antiallergenic - på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrad tarmmotilitet - eliminerar förstoppning, smärta i tarmarna.

Hur man gör ljus från propolis själv?

Applicera ljus med propolis i gynekologi, för behandling av prostatit och hemorrojder kan vara båda apotek och kokas självständigt.

Både köpta på apoteket och självgjorda ljus ska anges på kvällen före sänggåendet. Behandlingen varar 30 dagar, då kan det göras efter 2-3 månader.

Du kan använda olika sätt att förbereda ett sådant verktyg. Vi kommer att citera flera olika sätt, lämpliga att producera och därefter använda propolisstearin i gynekologi och inte bara.

Det första sättet

Nödvändiga ingredienser: lanolin, inköpt på apoteket, eller fett - smaletter, getter, får - 200 g; vax - 50 g; propolis - 50 g.

Förberedelse: Det är i första hand nödvändigt att smälta fettet i ett vattenbad, tillsätt propolis skuren i skivor av fett. Låt långsamt röra tills propolis löser upp. Tillsätt vaxet i blandningen. Det bör noteras att ju mer vax som kommer att finnas i ljus, desto mindre smälter de i sina händer. Alla ingredienser måste blandas väl, varefter endast den del som är vätska ska dräneras i en annan behållare. Kyla den resulterande blandningen, skär den till partiklar och för att ge dem formen av ljus, vilka vardera måste väga 7-11 var nödvändigt att försöka göra dem till en cylindrisk form med en spetsig ände, vars diameter - 1 cm, längd -. 5-6 cm ljus kommer att innehålla ca 0,40 g propolis extraktionsmedel. Medlet förvaras i kylskåp.

Det andra sättet

Nödvändiga ingredienser: alkohol - 220 ml; propolis - 40 g; fett eller smör - 200 g.

Förberedelse: Propolis ska krossas, tillsätt alkohol och insistera i 10 dagar. Blandningen ska skakas från tid till annan. När infusionen ska varas, måste den kokas över låg värme, omrörning tills alkoholen avdunstar, och resterna får inte en brun nyans. Sedan tillsättes olja eller fett till blandningen, blandas och smältes. Efter att blandningen har svalnat, måste den avlägsnas och tillverkas av tio ljus. De viks i folie och förvaras i kylskåp.

Hällningsmetod

På ett vattenbad i en behållare av porslin måste du gradvis smälta en blandning av glycerin, gelatin, vatten, andelen - 5: 1: 2. Den resulterande blandningen kyles tills den kyles fullständigt, varefter propolis tillsättes, medan den blandas grundligt. Vidare hälls alla i pergamentformar och kyles.

Ljus beställda på apoteket

Ljus med propolis för prostata kan också beställas på apotekets receptbelagda avdelning. För att göra detta behöver du en läkares recept. Förbered dessa medel i ett apotek enligt recepten från AA Barskov eller VP Kivalkina. Grunden för tillverkningen av suppositorier - geler av gelatin och glycerin, kakaosmör, paraffinvax med lanolin, butyrol.

Introduktion propolis direkt

Under behandlingsprocessen är det möjligt att öva direkt införande av propolis i ändtarmen. För att utföra ett sådant förfarande måste du värma 40 g propolis i ett vattenbad och tillsätt 200 g olja från mandel eller havtorn. När blandningen löses, måste den ringas in i en 5-cc spruta utan en nål. Sätt på sprutkatetern, sätt in den i ändtarmen på ett avstånd av 7 cm och kläm ut innehållet.

Klar ljus

De som behöver sådan behandling kan få ljus från prostatit, billigt och effektivt, i apoteket. Propolisljus från prostatit innehåller denna komponent som den huvudsakliga aktiva substansen. Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder emellertid rektala suppositorier från prostatit med propolis, som även innehåller andra aktiva ingredienser. Därför, när prostatit inte alltid utses ljus med antibiotika, eftersom recensioner om ljus med prostatit ofta bekräftar att det är naturliga komponenter som kan ge en märkbar effekt i behandlingsprocessen.

De bästa suppositorierna innehåller fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader, så att de aktiva substanserna släpps inuti, och vid rumstemperatur behåller suppositoriet sin form. Dessutom innehåller detta läkemedel ofta lanolin, vilket ger ljus en jämnhet.

De flesta suppositorierna är torpedformade, gula eller bruna i färg.

De som behöver ljus från prostatit, en lista med namn kan ta reda på på apoteket. Men om vilka ljus som är bättre för prostatit, bör man berätta för en enskild specialist efter diagnos.

Priset på ljus med propolis beror på tillverkaren och beredningen. Du kan köpa dem i alla apotek. Till exempel priset på ett ljus Propolis DN - från 300 rubel. för förpackningen, priset på ljusen Propolis D med Dimexidum - från 360 rubel. De som fortfarande vill göra ett sådant verktyg med egna händer, kan köpa propolis naturligt i ett apotek. Priset i ett apotek för 1 gram av denna naturliga botemedel är 15-20 rubel. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av de mest populära drogerna med denna aktiva substans.

Propolis DN

Rektala ljus Propolis DN (1 st) Innehåller kakaosmör (1,5 g), propolis (0,5 g).

Läkemedlet har antiinflammatoriska, sårläkande, hepatoprotektiva egenskaper.

Instruktionen för användning av propolis ljus ger det Propolis DN används vid behandling av prostatit, prostata adenom, hyperplasi av prostata. Tilldela detta läkemedel och efter operationen, utförd på det lilla bäckens organ. De som behöver ljus med propolis från hemorrojder, Du kan använda propolisljus med hemorrojder.

När det gäller kontraindikationer innehåller instruktionerna för stearinljus Propolis DN information som de inte kan användas för allergiska reaktioner på biprodukter under graviditet och matning.

Som negativa effekter kan allergiska manifestationer utvecklas.

Applicera ljus i 10 dagar, genom att mata in dem i 1 stycke. tre gånger om dagen, efter hygienprocedurer. För profylax gäller för 1 pc. tre gånger om dagen i 30 dagar. Recensioner visar effekten av läkemedlet med prostatit med vanlig applicering. Kommentarer på ljuset Propolis DN i gynekologi är också positiva.

Kostnaden för förpackning är 6 st. från 300 rubel.

Hemo-Pro

Det är en kombinerad homeopatisk behandling som används för behandling av hemorrojder, prostatit, gynekologiska sjukdomar.

Kompositionen inkluderar havtorn olja (0,2 g), propolis (0,1 g), kakaosmör (2 g), extraktet Tambukansky terapeutisk lera sjön (0,2 g) och essenser av vallört, rue johannesört.

Hemo-Pro Ansök om prostatit, hemorrojder, minskning potential, proktosigmoidit, sår och sprickor anus, paraproctitis, inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Har en lokalbedövning, antiinflammatorisk, regenererande, sårläkning, antimikrobiell, antifungal, adaptogen effekt. Eliminerar klåda och stärker kapillärerna.

Främjar förbättring av vävnadsmetabolism. Eftersom tillverkningen av detta läkemedel används en speciell teknik, möjliggör man att förbättra absorptionen av alla komponenter som verkar både i vävnader och ytligt.

På grund av närvaron av havtornolja förbättrar läkemedlet kärl- och hjärtfunktionen. Ökar styrkan, normaliserar sköldkörteln och leveren.

Smutskoncentratet ger antimikrobiell verkan, förbättras immunitet, tar bort inflammation, aktiverar sårläkning.

Använd inte Hemo-Pro med ökad känslighet för någon av komponenterna.

Suppositoriet administreras före sänggåendet, djupt rektalt. Användningen varar från 10 till 30 dagar, beroende på läkarens recept. Kostnaden är 10 st. från 350 rubel.

Prostopin

Sammansättningen av denna beredning innefattar aktiverade propolis, kakaosmör, torkad beebread, obnozhka pollen, drottninggelé, bivax, berg honung, lanolin.

Läkemedlet används vid behandling av urologiska och prokologiska sjukdomar. Prostopin har adaptogena, toniska, återställande egenskaper.

Applicera Prostopinum med prostatit i akut och kronisk form, Erektil dysfunktion, godartade hypertrofier av prostata, vesikulit, försämring av spermatogenes och en minskning av spermatozoas aktivitet, uretrit. Verktyget visas också när hemorrojder, easing immunitet, manifestationer av kronisk trötthet.

Bör inte användas vid icke-uppfattning av biodlingsprodukter

Medlet administreras 1 enhet vardera. i rektum, varar behandlingen från 15 till 30 dagar.

Kostnaden är 15 st. från 600 rubel.

Propolis D med Dimexid

ljus Propolis D innehåller propolis extrakt, dimexid, kakaosmör.

Den har en uttalad antibakteriell effekt, säkerställer snabb regenerering, resorption och anestetika. Vid användning av denna åtgärd noteras också stimulering av kroppens försvarsreaktioner.

Kakao smör stimulerar absorptionen av aktiva ingredienser, liksom viktiga för kroppens biologiska ämnen.

dimexide, löser upp ett antal kemiska föreningar, det ökar mikrofloraens känslighet mot antibiotika.

Applicera propolis D vid komplex behandling av kronisk och akut prostatit, den är ordinerad till personer med godartad prostatahypertrofi. Används i gynekologisk övning vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.

Använd inte i närvaro av allergiska reaktioner på biprodukter.

Suppositorier måste administreras över natten, helst efter ett varmt bad. Kursen varar 30 dagar. Som regel utnämns två eller tre sådana kurser och tar pauser på två månader mellan dem. Kostnaden är 10 st. från 360 rubel.