Huvud
Massage

Propolis med prostatit - användbara egenskaper och kontraindikationer, tinkturrecept och appliceringsmetoder

Mer än 25% av männen i åldern 20 till 55 lider av prostata problem. För att bli av med en tumör och inflammation tar det från 2 veckor till 3 månader, men ingen behandlingssätt garanterar inte 100% positiv dynamik. Propolis med prostatit och adenom har etablerat sig som en effektiv och praktiskt taget icke-kontraindicerad behandling för dessa sjukdomar.

Vad är prostatit?

Inflammation av prostatakörteln åtföljs av en kränkning av den hormonella bakgrunden hos den manliga kroppen. Förändringar i utsöndringen av prostatajuice påverkar spermiernas sammansättning, erektionens varaktighet, känslan av sexuell kontakt. Sjukdomen uppstår på grund av:

 • bakteriella och virusinfektioner;
 • förkylning av bäckenorganen;
 • sällsynta eller för frekventa sexuella kontakter
 • brist på rörelse;
 • bär obehagligt eller trångt underkläder.

Inflammation av prostata i kronisk form börjar utan synliga symtom, ibland åtföljd av ineffektiv smärta i bäckenregionen. Efter 1-2 år finns det periodiska exacerbationer som gör att patienten kan träffa en urolog. Långvarig sjukdomsförlopp är farlig utveckling av adenom. För den akuta formen av inflammation är följande symtom karakteristiska:

 • smärtsam urinering eller fördröjning
 • brinnande känsla i könsorganet
 • Förstoppning orsakad av att klämma i ändtarmen
 • feber, feber;
 • kraftig skarp smärta i perineum.

Behandling av prostatit med propolis

För att behandla prostata inflammation applicera naturlig propolis. Den kan köpas på apotek i form av 5-grams plattor. Varaktigheten av behandlingen med en gynnsam prognos är en månad, men för kronisk prostatit är det nödvändigt att genomföra flera kurser. En kombination av yttre (salvor, kompresser) och interna (tinktur) behandlingsmetoder är acceptabelt.

struktur

Bee lim, även kallat "Uzoy" och "propolis", har en fantastisk komposition. I detta ämne har mer än 200 föreningar hittats, bland annat:

 • mikrodelar: fosfor, svavel, magnesium, järn, kalcium, koppar;
 • vitaminer: A, B1, B2, C, E;
 • socker: glukos, fruktos;
 • aminosyror;
 • tanniner, som ger de klibbiga egenskaperna;
 • Flavonoider är föreningar som hjälper till att bekämpa bakterier.

Terapeutiska egenskaper och kontraindikationer

Biklister har bakteriedödande egenskaper och antiinflammatorisk effekt. Behandling med propolis av prostatit ger bra resultat, eftersom detta ämne:

 • minskar intensiteten i smärta, förbättrar sömn
 • minskar sannolikheten för adenom;
 • accelererar blodutbytet i könsorganen.

Användningen av ett bindemedel är möjligt för förebyggande av prostatit, en allmän förbättring av immunsystemet. Kontraindikationer för användning av bilim är:

 • astma;
 • akut eksem
 • allergi mot pergue, honung, andra biodlingsprodukter.

Verkningsmekanism

Användningen av propolis med prostatit kan vara extern och intern. I bin innehåller lim som vax, eftersom detta ämne även i alkohol löser sig delvis. Uzza absorberas lätt av kroppen. Genom att kontakta huden, tränger de aktiva komponenterna som ingår i bivaxet in i epitelens inre skikt, vilket förstör foci av infektioner.

Salvor med propolis extrakt hjälper inte bara med prostatit, men också med andra inflammatoriska processer. Till skillnad från laboratorieantibiotika har bivax inte en irriterande effekt på friska hudceller. För människor som inte har kontraindikationer för användning av propolis är detta naturliga ämne helt ofarligt.

Behandling med propolis för alkohol

Tinktur av propolis från prostatit bereds i en behållare av ogenomskinligt glas. För att erhålla 0,6 liter läkemedelskärna tas 100 g bilim och 0,5 liter alkohol. Ingredienser blandas och lämnas på mörk plats i 2 veckor. Varje tre dagar skakas tinkturen, efter 14 dagar passerar blandningen genom gasbindning.

Använd produkten med mjölk eller vatten. En halv kopp varm mjölk tas med 30 droppar tinktur av ett slips, blandat, drick denna blandning två gånger om dagen i 15 minuter före måltiden. Behandlingen varar från en till tre månader. Det tycker inte om eller mot kontraindicerat mjölk, du måste ta 30 ml kallt vatten och lägga till 5-7 droppar tinktur. Denna lösning ska ha en mjölkaktig färg. Det är möjligt att kombinera behandlingen av propolis och microclysters herbal buljong, som framställs från salvia, lind, kamomill (1 matsked), cudweed (2 matskedar). Bivax med vatten är druckit tre gånger om dagen i en månad.

Hur man behandlar prostatit med propolisolja

Propolisbehandling av prostata adenom utförs med hjälp av en olja som erhålls enligt följande metod:

 1. 165 gram potatis potatis koka, häll alkohol (50 ml).
 2. Koka separat till 100 g vaselin.
 3. Blanda petrolatum och 30 g av en blandning av bindningar och alkohol, omrör hela tiden, koka i 5 minuter och filtrera därefter.
 4. Läkande olja är utsmält med inflammerade ställen, täckta med gasbindning på toppen.

ljus

Propolis med prostatit är effektiv i form av rektala suppositorier. För att komma in i ljus behöver du en varje dag i en månad. Upprepa kursen ska göras efter 30 dagar. Förbered hemstearin för sådana recept:

 1. Ta 20 g smält kakaosmör, 1 g avdunstad propolis. Blanda, från denna blandning för att bilda ljus (10-15 stycken). Håll det i kylskåpet.
 2. 5 g krossad bilim smälta med 50 g smör. När uza löses, ta av blandningen från elden och häll den över formen.
 3. Smält 10 g vaselin med 1 g mark propolis. Från den flytande massan för att bilda 10 ljus, linda dem med folie, sätt i frysen tills den fryser. När ljusen är kallt, överför dem för ytterligare förvaring i kylskåpet.

Komprimerar och salvor

Propolis från prostatit fungerar bra om den används som en salva. Det kan vara 10, 15, 20 och 30 procent. En 20 procent salva bereds på detta sätt:

 1. Smält 80 g vaselin.
 2. Lätt kyla blandningen, tillsätt 20 g krossad bivax, rör om och sätt på ett vattenbad.
 3. Omrör ständigt, koka, håll i ytterligare 15 minuter.
 4. Den resulterande blandningen passerar genom cheesecloth.
 5. Terapeutisk salva bör appliceras på perineum två gånger om dagen, ovanifrån med ett bandage. Behandlingsförloppet: från 2 veckor till en månad.

Det andra receptet för hemsalva baseras på en blandning av bindemedel med grönsak, havtorn eller olivolja:

 1. 200 g smör smälta, koka, ta bort från elden, sätt i 35 g propolis.
 2. Blandningen insisteras på ett vattenbad tills bivaxet löser sig och kyles sedan.

För beredning av kompressor måste du ta en ren gasbind, vik den flera gånger, blötlägg med olja. Förbandet ska lindas runt ländryggsregionen, fast med torrt bandage, lämna i 2 timmar. Sådana kompresser från den terapeutiska salvan bör placeras dagligen i 12 dagar, gör sedan en veckopaus och upprepa kursen igen.

Hur man tar honung med propolis

Honung med bivax förbrukas mellan måltider för 1 tsk. per dag. Inträdesförloppet är från 2 veckor till en månad. För bättre mastering av obligationerna kan du laga hemlagad honung:

 1. 10 g bi lim för att värma i ett vattenbad, bringa konsistensen av gelé.
 2. Häll i 90 g honung i det smälta bietlimet, häll på vattenbadet i 5 minuter.
 3. Ta bort från värme, kyla.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Användningen av propolis vid behandling av akut och kronisk prostatit

För att övervinna de patologiska processerna i prostatakörteln i healarnas arsenal finns det många olika recept baserat på säkra naturläkemedel. Propolis med prostatit är en av de beprövade och effektiva gåvorna i naturen.

beskrivning

Propolis är en hartsartad produkt som produceras av bin för sitt hushållsbehov i nässelfeber. Bee lim har en bred färgpalett: från ljusgrön till mättade bruna toner. Den klibbiga substansen samlas in av insekter under våren från hartsiga knoppar av björk, alder, poppel och bearbetas av bin med speciella enzymämnen. Från en bit bevis per säsong får biodlare upp till 150 gram slips.

För att få ett rent läkemedel separerar biodlarna bilim från utländska föroreningar genom smältning av materialet i ett vattenbad. Till skillnad från andra biprodukter har propolis en viktig funktion: dess medicinska egenskaper är helt bevarade under värmebehandling. Därför kan uzu användas i formuleringar, vars framställning kräver användning av höga temperaturer, till exempel: kokning. En annan positiv kvalitet på bilim är det faktum att det helt överför sina egenskaper till alkohollösningar med en styrka över 70%.

struktur

Forskare identifierade mer än 200 organiska föreningar i uz, och upp till 150 biologiskt aktiva enheter kan interagera samtidigt. Den kvalitativa och kvantitativa sammansättningen av bilim är representerad av komponenter:

 • 5 delar - vegetabiliska polyfenoler och aromatiska syror;
 • 3 delar - bivax;
 • 1 del - eteriska oljor;
 • 1 del - aminosyror, mineraler, vitaminer, sockerarter, andra ämnen.

I salvan finns nästan fullständig uppsättning av väsentliga element för mineraler, såsom kalcium, zink, kalium, magnesium, natrium, selen, fosfor, järn. Propolis är rik på vitaminer, utan vilka det mänskliga urinsystemet inte kan fungera fullt ut. Först och främst är dessa vitaminer från grupp B, askorbinsyra, tokoferol, beta-karoten, biotin.

Behandling av prostatit med propolis visar dess effektivitet på grund av ett brett spektrum av flavonoider, som aktivt deltar i oxidationsreduceringsprocesser. Så, apigenin - en kraftfull antispasmodisk, arresterande smärtsyndrom. Den har antiinflammatorisk, antioxidant, anti-cancer egenskaper. Aktivt används vid förebyggande och behandling av prostatacancer. Det andra elementet i denna grupp - kaempferol hämmar tillväxten av godartade och maligna neoplasmer. Inte mindre användbara egenskaper är acacetin, kempferid och ermanin.

I kompositionen av bilim är det ett komplex av de viktigaste aminosyrorna, inklusive:

 • Alanin är en oumbärlig förening för att förhindra åldersrelaterade förändringar i prostata och förhindra minskning av libido;
 • aminosmörsyra ger en avslappnande effekt, den används aktivt vid behandling av sexuell dysfunktion hos män;
 • arginin - en nyckelmetabolit i metaboliska processer;
 • Valine är huvudkomponenten för tillväxt, utveckling och regenerering av celler;
 • glycin - en regulator av en ämnesomsättning, reducerar skadlig verkan av toxiner;
 • lysin är nödvändigt för produktion av antikroppar som undertrycker virus och mikrober;
 • Prolin förbättrar matsmältningsorganets funktion
 • cystin har en antioxidant, detoxifierande, immunmodulerande effekt.

Närvaron av enzymer i salva har en signifikant effekt på förbättringen av produktens antimikrobiella förmågor.

Läkning förmågor

Behandling av prostatit med propolis både bakteriella och icke-infektiösa former är motiverad och effektiv på grund av den komplexa effekten på hankroppen. Användningen av läkemedel baserat på bindningen visar effekterna:

 • antiseptikum;
 • antimikrobiell;
 • analgetikum;
 • kramplösande;
 • muskelavslappnande medel;
 • ett antiinflammatoriskt;
 • antioxidant;
 • avgiftning;
 • immunmodulerande;
 • regenererande.

I den infektiösa formen av prostatit undertrycker uza aktiviteten och replikationen av virus, mikrober, svampar och andra mikroorganismer. Förmågan hos organen att initiera rening av kroppen av toxiner och toxiner genom aktivering av metabolisk metabolism uppskattas. Tinktur baserad på propolis eliminerar smärta, sticka, brinna, lindra urinering. Läkemedlet stimulerar immunsystemets funktioner och aktiverar processerna för vävnadsregenerering.

Doseringsformer

I de flesta fall utförs behandlingen av prostatit med propolis:

 • tinkturer av alkohol;
 • vatteninfusioner;
 • stearinljus.

Metod för beredning och dosering

För att få tinkturen bindas 150 g av den renade från främmande element och 600 ml alkohol av matkvalitet lux eller extra krävs. Propolis pulveriseras i små partiklar och placeras i en glasburk, hälls med alkohol och blandas noggrant. Täppa behållaren tätt. Vi bifogar burken med en tunn mörk trasa som skyddar mot solljus. Lämna en insats i en vecka i ett coolt rum. Varje dag skakar vi innehållet intensivt. Efter sju dagar placeras burken med kompositionen i kylskåp i tre dagar, behållaren skakas inte. Efter sedimentering filtreras vätskan och filtreras genom en fin skärm med ett lager av medicinsk gasbindning placerad i den.

Den färdiga tinkturen är lämplig för konsumtion i 12 månader förutsatt att behållaren förvaras tätt stängd och på en sval plats. Använd medicinsk vätska en lång tid - inte mindre än en månad. Tinktur av slipset tas internt i utspädd form: 10 droppar vätska kombineras med 50 ml kallt icke-kolsyrat vatten eller mjölk. Drickmedel inte mer än 3 gånger om dagen.

OBS! Läkemedlet är kontraindicerat hos individer som är benägen för allergiska reaktioner på biprodukter. Det kan finnas biverkningar: huvudvärk, illamående, svaghet, rodnad och klåda i huden.

De män som inte rekommenderas att konsumera alkoholhaltiga drycker, kan behandlas genom att förbereda en infusion av propolis. En sådan vätska har liknande tinkturegenskaper, dess enda nackdel är en kort hållbarhet för den färdiga formen (upp till 48 timmar). För att förbereda buljongen tar vi det krossade materialet och fyller det med kyldt kokat vatten i förhållandet 1: 3. Glasbehållaren hålls på ett ångbad i en timme. Vi insisterar på 6 timmar, varefter vi filtrerar. Vi tar 50 ml tre gånger om dagen i 30 dagar.

För att få ljus, behöver du 100 gram mark propolis och 100 ml alkohol. I första etappen får vi tinkturen. Blandningen, som inte filtreras och inte filtreras, kokas i ett vattenbad i tre steg i 1 timme. Den resulterande klibbiga massan kyls och males med 50 gram mjukt smör. Vi bildar ljus med en längd på 2,5 cm. Vi placerar det för frysning i frysen. Vi går in i anusen innan du lägger dig i 14-21 dagar.

OBS! Det kan finnas en intensiv bränning under behandlingen, men om obehag blir oacceptabelt bör användningen av suppositorier avbrytas.

Från videoklippet nedan kan du lära dig om fördelarna med propolis för vår kropp:

Propolis från prostatit

Prostatit är en av de mest obehagliga sjukdomar som kan uppstå hos män i nästan alla åldersgrupper. Dess huvudsakliga kliniska symptom är ofta urinering, vilket kännetecknas av ett svagt tryck i strålen. Störningar i den sexuella sfären kan utvecklas, liksom de obehagliga fenomenen i ljummen.

Patologiens insidthet består i det faktum att det börjar mycket omärkligt och för ett tag även asymptomatiskt fortskrider. Resultatet av detta kan vara så allvarliga och extremt obehagliga tillstånd som prostata adenom. En annan obehaglig komplikation av prostatit kan vara impotens. Det innebär att så snart en man har en mindre sjukdom med erektil funktion eller urinering, behöver han besöka en urolog för en undersökning.

I de tidiga stadierna av sjukdomen, när det ännu inte har slagit sig större delen av organet, visar alternativet av alternativ medicin en bra effektivitet, bland annat propolis är en av de vanligaste prostatitema.

Detta är en tidtestad teknik som användes av våra förfäder. Det hänvisar till folkmedicinska lösningar. Propolis med prostatit kan appliceras inte bara som ett botemedel, utan också som ett mått på förebyggande av sjukdomar.

Behandlingsschemat väljs alltid med hänsyn tagen till patientens individuella egenskaper, och innan en sådan behandling påbörjas är det nödvändigt att få en specialistkonsultation. Det är ofta möjligt att behandla prostatit med propolis hemma.

Användbara egenskaper propolis

Först och främst bör det noteras att det är propolis bland de andra biodlingsprodukterna som har minst kontraindikationer. Dessutom påverkar det inte bara prostata i sig, utan också kroppen i princip. För att behandla prostatit med propolis kan du använda olika doseringsformer. Vissa av dem kan köpas på apotek, och vissa tillverkas enkelt hemma.

Hur Propolis användes tidigare

Läkare säger att propolis är en mycket unik produkt. Den produceras av bin genom att bearbeta harts, som samlades upp från träd och pollen, varefter det späds ut med hemligheten hos binens mandibulära körtlar.

Användbara och terapeutiska egenskaper hos denna produkt har människor lärt sig mycket länge. Det finns uppgifter om dess användning av de gamla grekerna, egyptierna och romarna. Gradvis blev produktens värde allmänt känt över hela världen, eftersom dess användning är tillrådligt i många patologier. Bier gör också propolis speciellt för sig själva: i nässelfeber använder de sig som ett byggmaterial, det är tillräckligt hårt och mjukt har bra bakteriedödande egenskaper, så bior smörjer sina hem väggar.

Propolisens sammansättning innehåller mer än femtio olika kemiska föreningar, liksom vitaminkomplex, syror, enzymer. Beroende på vilken tid på året i gården kan propolisens sammansättning vara något annorlunda.

Den huvudsakliga handlingsmekanismen

Alla härdningsegenskaper för denna produkt beror på dess unika sammansättning. De mest grundläggande är antimikrobiella, vilket gör att bin kan överleva vid svåra väderförhållanden. Dess interna och externa applikation möjliggör hög effektivitet i kampen mot prostatit och propolis.

 • Immunomodulation på grund av effekten på immunsystemet, vilket gör att du kan kämpa med mikrobiella medel. Det finns också bevis på att propolis kan väl förstöra kockfloran, som oftast är orsakssambandet till prostatit;
 • Minskning av inflammation och anestesi;
 • Antioxidantegenskaper gör det möjligt att påskynda återhämtningen av det normala tillståndet hos cellerna;
 • Avgiftning. Propolis hjälper kroppen att avlägsna toxiner, vilket förbättrar funktionen av organen i mag-tarmkanalen och genitourinary systemet. Signifikant accelererad metabolism, vilket gör att du kan eliminera fenomenet stagnation, inte bara prostata i sig utan även andra organ.

Det bör noteras att denna produkt hjälper hela kroppen. Om du använder det hela tiden, förbättrar man avsevärt människors hälsa, ökar immunitet, välbefinnande, humör och arbetsförmåga. Rekommenderad regelbunden användning av propolis, även i ett tillstånd av fullständig hälsa, eftersom det kan fungera som förebyggande åtgärd för alla sorters sjukdomar.

Använd doseringsformer

Det bör noteras att endast en läkare kan bestämma hur man behandlar ett sådant problem som prostatit. I detta fall passerar många urologer inte propolis, utnämnar alkoholtinkturer, rektala suppositorier, extrakt eller olja för mikroclyster. Läkaren ska berätta för dig hur du ska ta den här lösningen. Sådana doseringsformer kan framställas av sig själv och tillämpas hemma. Men om det finns olika hinder kan de färdiga preparaten köpas på apoteket.

Med korrekt insamling av propolis kan det bestå i 10 år, ju ju färre det är, ju högre dess effektivitet och de mer användbara ämnena för organismen kommer att vara i den.

ljus

En sådan dosform, som propolisstearin, kan minska intensiteten i den inflammatoriska processen i prostatan, vilket reducerar fenomenet obehag och smärta och återställer också organets cellulära struktur.

För att göra ljus finns det många recept, så att hitta den rätta är inte så svårt för dig. Stearinljuset ska införas i ändtarmen innan du lägger dig. Det är mycket önskvärt innan du tömmer. Behandlingsförloppet tar 2-3 veckor, varefter det ska upprepas flera månader senare.

Recept för ljus:

 • En liten propolis är frusen, varefter den krossas till mycket små bitar. Sedan måste du smälta 100 gram getfett och blanda det bra med propolis. Efter kylning av den resulterande blandningen gjuts ljus med en liten diameter upp till 2 centimeter.
 • Den första delen av receptet är exakt densamma: en liten propolis är frusen och krossad. Du behöver också kakaosmör cirka 25 gram och 10-15 gram vattenfritt lanolin. De två sista produkterna värms upp i en tenn i ett vattenbad tills de blir flytande. Sedan tillsätts propolis till dem. Denna volym av medicinska substanser är tillräckligt för att producera 12-15 ljus.
 • Basen för detta recept är kakaosmör, som behöver 80 gram. Vi behöver också smör eller fläsk och nötkött i lika stora proportioner. Fetterna ska smälta i ett vattenbad, blanda sedan med propolis, 12 gram honung och tillsätt 5 gram modermjölk och perga. Hela blandningen bör omröras tills den blir homogen. Det bör säkerställas att den resulterande lösningen inte värmer upp mycket, den maximala temperaturen bör vara 40 grader. Den erhållna lösningen hälls i förformade formar, vanligtvis är de gjorda av folie. Deras storlek ska nå 5 cm i längd och 1 cm i bredd. Ljus ska förvaras i kylskåp.

En av lekrets hemligheter placerar den resulterande vätskan i en 2 ml spruta utan kanylen i vilken de stelnar.

Alkoholtinktur

Alkoholtinktur av propolis från prostatit ordineras vanligtvis i ett halvt år med syftet att behandla en kronisk form av sjukdomen. Den rekommenderade dosen är 15 ml per dag i flera timmar före sänggåendet. Det är tillåtet att ta det med mjölk.

Hemma kan man göra en tinktur av propolis från prostatit som följer: 100 gram propolis är malet på ett fint rivjärn, varefter den resulterande substansen måste fyllas med 200 ml 96% alkohol. Denna lösning ska ligga i en glasbehållare i ca 10 dagar. Medan han insisterar måste han skaka flaskan tre gånger om dagen. Efter att tinkturen har avgjort måste den filtreras. Det färdiga läkemedlet förvaras i kylskåp.

Propolisolja

En sådan dosform används vanligtvis för att utföra mikroclyster. Oljan värms upp, sedan injiceras den i rektum med hjälp av en medicinsk päron. Det tar 25-30 ml per procedur, varefter patienten ska ligga på magen i ca 15-20 minuter. Behandlingstiden tar upp till tre veckor.

Effektiviteten av propolis

Behandling av inflammatoriska processer i prostata med biodlingsprodukter bevisas inte bara av patienternas åsikter utan också av många års erfarenhet av att utöva läkare. Propolis tillåter oss att försvaga eller döda den patogena mikrofloran och eliminera inflammation. Det bekämpar också stagnation i bäckenorganen. Förutom propolis kan du använda andra biodlingsprodukter - honung, pergue. De kommer inte att orsaka skador på kroppen, och den enda kontraindikationen kan vara förekomst av en allergi mot dem.

Behandling av prostatit med propolis: terapeutiska egenskaper och former av applicering

Inflammation av prostata är en av de mest obehagliga människornas sjukdomar. Det åtföljs av frekvent, vanligtvis nattlig urinering med en svag ström. En frekvent följeslagare av prostatit är obehagliga känslor i ljumskområdet.

Biverkningar är sexuella störningar som inte tillåter ett fullständigt sexuellt liv.

En långvarig period av prostatit utvecklas utan manifestation av uttalade symtom.

I de tidiga stadierna av inflammation i prostata kan behandlas med folkmetoder, varvid användningen av någon kräver förhandsbeslut med den behandlande läkaren. Propolis användes allmänt bland de mest effektiva läkemedlen mot prostatit. Behandling av prostatit propolis har fått många positiva recensioner i många forum.

Otillbörlig behandling, som orsakas av avsaknad av en patients misstankar om att ha en sjukdom, kan leda till utveckling av prostata adenom och impotens.

Den produkt som produceras i bikupan har en bakteriedödande verkan, skyddar mot virus, mikrober. Den har en komplex kemisk sammansättning, bestämd av växten från vilken nektar och pollen samlas.

Propolis innehåller:

 • glykosider med polysackarider;
 • sam-globala och garvningsmedel;
 • fenoler, flavonoider, alkoholer, artipillin;
 • askorbinsyra, nikotinsyra, pektinsyra och hartsyror;
 • vax och eteriska oljor;
 • provitamin A och ett komplex av värdefulla vitaminer;
 • tiamin och riboflavin.

Det här är inte en komplett lista över ämnen som finns i produkten, det innehåller totalt ca 284 komponenter som bestämmer den mångfacetterade terapeutiska effekten.

Propolis: medicinska egenskaper och kontraindikationer för prostatit

Accepteras externt och inåt propolis hjälper till att uppnå förbättringar i tillståndet hos en man som lider av prostatit.

Särskilt värdefull vid behandling av prostatit är följande medicinska egenskaper:

 • Baktericida bakterier som är resistenta mot streptokocker och stafylokocker, vilka är de främsta patogenerna i inflammation i prostata.
 • Antioxidant, som blockerar utvecklingen av oxidativa processer, accelererar återvinningen av celler.
 • Lindra smärta och antiinflammatorisk.
 • Förstärkning av immunsystemet, vilket gör det möjligt att påskynda återhämtningen.
 • Rengöring, främjande av eliminering av toxiner, normalisering av tarmarnas och metabolismens funktion, förhindrande av stillastående processer i prostata.

Regelbunden behandling med detta läkemedel påverkar positivt människors hälsa, eliminerar slagg i blodkärl, ökar effektiviteten och uthålligheten. På grund av detta gör mikrosfärer för introduktion i rektum, tinkturer, mikroclyster, vilka behåller alla medicinska egenskaper, och kontraindikationer för prostatit har inte. Sammansatt av alla regler behåller den sina aktiva egenskaper under 10 år. Du kan köpa propolis i apoteket eller i biodlingen.

Propolis har följande härdande effekt:

 • Undertryck utvecklingen av inflammatoriska processer;
 • motverkar bakterier och svampar, förhindrar sekundär infektion av prostatit och uretrit
 • stimulerar regenerering av prostata vävnadsceller, förbättrar blodtillförseln, lindrar spasmer av blodkärl;
 • lindrar obehag i ljummen;
 • återställer och förbättrar kroppens skyddsfunktioner;
 • förhindrar oxidation av intracellulära fetter, motverkar åldringsprocesser, utveckling av cancer och andra patologier;
 • förbättrar endokrina körtlar, inklusive de som producerar testosteron;
 • är förebyggande av nerver, normaliserar sömn, lindrar nervös spänning.

Propolis (tinktur): Användning med prostatit och beredningsmetoder

Ofta, för att bota prostatit, används en propolis-tinktur, anses dess användning med prostatit mycket effektiv. För dess framställning i en glasskål placeras fransiga propolis och alkohol, tagna i förhållandet 1: 2 blandades, avlägsnades i torr skugga under två veckor, under omrörning infusion en gång var tredje dag. Den färdiga blandningen passerar genom en dubbelt gasbindning, vilket ger den färdiga bearbetade propolen (tinktur).

Ansökan om prostatit rekommenderas tre gånger om dagen för 30-40 droppar per halv glas varm mjölk kvart i timmen före måltid. För att förbättra effekten rekommenderas att 5 gram fyra gånger om dagen tugga och svälja ren propolis. Förhöjning av återvinningsprocessen möjliggör samtidig användning av Propolis-innehållande ljus "Apilak".

Ett bra resultat möjliggör samtidig adoption av stillasittande bad med insamling av salvia, kamomill, lind och gurkor, i proportionerna 1: 1: 1: 2. Sex matskedar av en blandning av örter sätts i tre liter kokande vatten, insistera 60 minuter, filtrera.

Förfarandet utförs i 10-15 minuter, sedan kan infusionen användas för enema av 60-100 ml. Efter badet behöver du ligga i sängen i ungefär en timme. Tre gånger om dagen tar 40-60 droppar tinktur baserad på propolis, utspätt i 30 ml kokt men kallt vatten. Den allmänna behandlingen är 20 dagar.

Propolis med prostatit och dess olika former av applikation

Det finns andra former av propolis med prostatit:

 • Propolisolja: 200 ml vegetabilisk olja (någon) måste kokas och tillsätt sedan 30 gram bilim. Den resulterande blandningen hålles i ett vattenbad tills det blir homogent. Gåsduken impregnerad med olja appliceras på ländryggen, täckt med bomullsduk, fixerad i 2-3 timmar med ett bandage. Skrotet oljas över natten. Kursens varaktighet är 4 veckor, inklusive en sju dagars paus i mitten av behandlingen.
 • Honung med propolis. Biklimmet (10 g) males och smälts i ett vattenbad, honung löses i den resulterande massan. Efter en månad av 30-dagars paus tar de en behandlingskurs en gång till under månaden.
 • Ljus baserade på propolis. Minska inflammatoriska processer i prostata, minska smärta, hjälpa till att påskynda återhämtningen av det drabbade organet på cellulär nivå. Det finns många recept för att göra ljus och att välja rätt är inte svårt. Stearinljus injiceras i endotarmen innan du lägger dig, det rekommenderas att tömma magen, utför alla hygienprocedurer. Hela kursen består av 15-20 ljus. Det upprepas två gånger med en paus på två månader.
 • Mikroklism med propolis är också mycket användbara för prostatit. För deras framställning i kokande 100 gram solrosolja 10 gram av en finfördelad administrerad "bee lim" blandas, varefter temperaturen sänktes till rummet naturligt. Bringa klizmirovanie rektum, med knäet-armbåge ställning, varannan dag under 25-35 ml, 5 minuter efter förfarandet, behålla den pose, och sedan samma mängd tid liggande på magen, placera bäckenet något upphöjda, till exempel, med hjälp av en kudde. I slutet av förfarandet ligger de på ryggen. Denna märkliga gymnastik låter oljan täcka hela slemhinnan i ändtarmen, för att förbättra absorptionen av blod genom den. Kursen består av 20-30 enemas.

Som ett resultat av prostata-terapi med propolis reduceras det drabbade området, symptomen på den inflammatoriska processen reduceras, sekretoriska funktionen normaliseras och processen med urinflöde återställs. Sådana ytterligare biodlingsprodukter, såsom kammusslor eller pergars, kombinerat med gräsinfusioner, är ett utmärkt sätt att förebygga sjukdomen.

Det bör inte begränsas enbart till terapi, det är nödvändigt att gå mer och stanna i luften, var uppmärksam på fysiska övningar.

Användningen av propolis vid behandling och förebyggande av prostatit

Traditionell medicin har en stor potential. Framgångsrik behandling av prostatit med propolis är ett exempel på hur naturen hjälper kroppen att klara en farlig sjukdom. Inflammation i prostatakörteln hotar impotens, prostatacancer. De första symptomen är ofta urinering på kvällen och på natten, en svag ström och en känsla av obehag i ljummen. I början av sjukdomen är användningen av folkrecept särskilt effektiva.

Sammansättningen av propolis

Propolis produceras av bin. Tidigt på våren, innan knopparna i träden upplöses, samlar insekter klibbiga ämnen från dem. På grundval av detta, med tillsats av vax och enzymer av bin, bildas en icke-homogen substans som liknar ett harts - bilim. Vid en första anblick är en sådan lösning helt enkelt ett byggmaterial, bin isolerar husets väggar, stänger upp sprickorna och stänger honungskamraterna. Men propolisens funktion är mycket viktigare - det skapar ett antibakteriellt hinder, dödar patogena mikrober.

I propolis upptäckte forskare mer än 200 aktiva komponenter. Att studera kompositionen är helt omöjlig, eftersom den varierar beroende på vilka växter bina samlar in materialet på. Propolis har inga biverkningar eller kontraindikationer. Men många människor är allergiska mot honung och andra produkter som är associerade med bin. En intressant egenskap är att naturmedicinen lagras i upp till 10 år, men med tiden minskar helande kraft. De mest värdefulla komponenterna för behandling av prostatit är:

 • ämnen som kan besegra en mängd olika patogener, bakterier och även svampinfektioner;
 • aminosyror;
 • flavonoider (ämnen som släpps ut i blommor och frukter och ger dem färg);
 • mikrodelar (produkten innehåller nästan hela kompositionen av substanser som är nödvändiga för kroppens liv, och zink och mangan är särskilt användbara för människors hälsa).

Påverkan av propolis på kroppen

 1. Antibakteriell, antimikrobiell verkan av propolis sätter den i nivå med syntetiska antibiotika. Dessutom kan biodlingsprodukten behandla virus, vilket är nästan bortom medicinska läkemedel. Således, vid behandling av kronisk prostatit, kommer inflammationskällan att besegras av aktiva substanser som inte är värre än läkemedel från apotek. Verksamhetsspektrumets verkningsområde sträcker sig till streptokocker och stafylokocker, vilket ofta orsakar inflammation i prostata. Läkemedlet har en svampdödande egenskap.
 2. Propolis har förmågan att öka immuniteten, både lokal och allmän. I kampen mot en källa till inflammation i prostata kommer denna egenskap att bidra till att påskynda läkningsprocessen.
 3. Aktiva substanser hjälper till att ta bort smärtssyndrom och obehagliga känslor i patientens ljum.
 4. Tack vare användningen av propolis i det urogenitala systemet tas spasmen av kärlen bort, blodflödet förbättras, vilket hjälper till att återställa prostatafunktionen.
 5. Främjar återhämtningen av kroppsceller, förhindrar bildandet av cancerceller.
 6. En fördelaktig effekt på lever och tarmar, hjälper till att rensa kroppen och påskynda ämnesomsättningen. Med stagnerande fenomen i det urogenitala systemet, hjälper en man till att påskynda avlägsnandet av toxiner från de drabbade områdena.
 7. Förbättrar arbetet hos körtelproduktionen av manligt sexuellt hormon.
 8. Symtom på kronisk prostatit manifesteras oftast på natten, störande av hälsosam sömn. Komponenterna av läkemedlet har en fördelaktig effekt på nervsystemet, främjar snabb somnar.

Oavsett hur stor var kraften i propolis och dess spektrum av åtgärder vid behandling av urogenitala sjukdomar bättre att använda den i inledningsskedet eller kroniska former av sjukdomar. Vid exacerbationer används den aktiva formen av sjukdomen, enligt doktors recept, först av alla medicinska preparat. Åtgärden av folkmedicinen i försummade fall kommer inte att vara tillräckligt effektiv.

Metoder för applicering för medicinska ändamål

Behandling av prostatit med propolis hemma med folkmedicin är mycket populär. Du kan köpa produkten på någon apiary, hos biodlare, i specialaffärer. Komponenterna är överkomliga och billiga. Det finns följande sätt att förbereda läkemedel från propolis:

 1. I en ren form tuggas produkten så länge som möjligt och slugas därefter. Denna metod används förutom andra former av behandling för prostata sjukdomar. Använd biodlingsprodukten för behandling och lägg den till honung. Ta en sådan honung före måltiden 3 gånger om dagen för en kurs på 10 dagar.

Det bästa resultatet i kampen mot könssjukdomar hos män kan uppnås genom att använda en naturlig produkt samtidigt som ljus och inuti som en tinktur.

Recept för att göra ljus från propolis och andra biodlingsprodukter

Ljus kan köpas på ett apotek, men för att vara säker på effektiviteten av ett botemedel är det bättre att göra stekpiller med egna händer:

 1. I 100 g smält getfett tillsätts krossad frusen propolis i en mängd av 7 g och bildas från ljusets resulterande massa.
 2. Samma volym av det ursprungliga frusna materialet kombineras med kakaosmör i en mängd av 22,5 g och lanolin (12 g). Den resulterande blandningen i ett vattenbad bringas till ett flytande tillstånd, sedan bildas ljus.
 3. Vid tillverkning av suppositorier används också honung, perg och royal gelé. Att framställa läkemedel som krävs för stöd av en blandning av kakaosmör, talg och smör i lika proportioner i en mängd av 80 Vid smält suppositoriebas sättes samma mängd av propolis, 4,5 g av drottninggelé, pollen och 12 g honung. Lösningen upphettas och blandas tills en enhetlig konsistens erhålles. För att förhindra att läkemedlet förlorar dess egenskaper är det nödvändigt att undvika att uppvärma blandningen över 40 ° C. Från en homogen blandning bildas ljus med användning av formar gjorda av folie.

Sjukdomar i prostatakörteln behandlas framgångsrikt med bietrum, det vill säga döda bin. Från dem förbereda tinktur eller buljong. För att göra tinktur för 250 ml alkohol ta 1 msk. l. av undergravningen. Insistera i 3 veckor på en mörk plats, skaka från tid till annan. Före användning, tinktur av binas Podmore filtrerades och bring, börjar med 2 droppar, gradvis öka doseringen till dess att 40-50 droppar vid en tidpunkt före en måltid. Buljongen är kokad i samma proportioner, men i stället för alkohol måste du använda vatten och koka allt tillsammans. Bee-svin behandlas framgångsrikt med inflammatoriska processer på grund av dess höga innehåll av bipågift. Patientens feedback efter appliceringen av denna lösning är positiv.

Den fermenterade blandningen av honung, pollen och saliv av bin, kallad pergoy, har etablerat sig som ett botemedel mot manliga sjukdomar. För bekvämligheten frigörs pergue i form av granuler, 1 sked tas oralt 2 gånger om dagen.

Resultaten av behandling av kronisk prostatit med propolis kommer inte att hålla dig väntar. Behandlingen ska utföras under överinseende av en läkare, för att korrekt välja tillämpningsformer för folkläkemedel, doser och varaktighet av kurser. Det är användbart att ta propolis för förebyggande ändamål och inte bara för män. Läkemedlet var känt även i antikens Grekland, och det finns många recensioner av de positiva effekterna av produkten på kroppen.

Hur propolis hjälper till att behandla prostatit

Prostatit är en mycket obehaglig sjukdom, som kan bli kronisk om den behandlas felaktigt. Metoder för behandling, där propolis används, övervägs. Huvudfrågan är hur man undviker misstag, vilket hindrar utvecklingen av prostatit i framtiden.

Det är nödvändigt att tydligt inse att folkmekanismer inte klarar av den infektion som orsakar inflammation. De bidrar dock till minskad smärta och snabb läkning av skadade vävnader. Ett bietillverkande läkemedel som kallas propolis är ett botemedel som visar effekt vid behandling av prostatit, hemorrojder och vissa andra sjukdomar. En prostatatumör är ett adenom, och det orsakas inte av infektion, det är inte av bakterier eller ett virus. Så behandlingen av prostataadenom med propolis kommer alltid att vara effektiv, vilket inte kan sägas om prostatit.

Tre typer av läkemedel

Vid behandling av prostatit används ljus - de flesta vet om det. Effektiviteten visar emellertid också ett alkoholextrakt - det är en fråga om livsmedelsapplikationen av extraktet av propolis.

Vattentankur i detta fall behövs inte. Det kommer att vara bättre att hitta propolisolja som erbjuds - koncentrationen av propolis i den ska vara 10% eller mer.

Låt oss överväga de enklaste metoderna:

 • 50 droppar av ett 20 procent extrakt sättes till ett halvt glas varm mjölk. Blandningen konsumeras 2-3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.
 • Doseringen av extraktet kan ökas till 1 tsk. Denna blandning tas före middagen och behandlingsförloppet varar 45 dagar.

Behandling av prostatit med propolis kommer inte att vara mycket effektiv om du inte badar. Här behöver du ett avkok av gurkor, kamomill, lind och salvia. Tre liter kokande vatten tar 5-6 matskedar. örtblandning, insisterar avkokning i en timme.

Örter blandas i proportion: gurka - två delar, resten - en del.

Fem behandlingsmetoder

Propolis med prostatit används ibland externt - till exempel i form av kompresser. I det här fallet kan du få en kemisk bränning. Man bör komma ihåg att koncentrationen av propolis i en blandning inte får överstiga 10%.

Det handlar framför allt om färdiga oljekstrakter. Oftast behöver de spädas ut.

Komprimerar och salvor

Den vanliga gasbindningen som blötläggs i ett 10 procent oljaxtrakt appliceras i midjan. På toppen av kompressen täckt med en film med en handduk, fixerad med ett bandage. Efter 2-3 timmar kan kompressorn tas bort. Oljan kan också användas som en salva som behandlar prostatens yttre yta. Denna procedur utförs före sänggåendet - behandlingen tar 30 dagar.

Den bästa propolen från prostatit hjälper i ett fall - läkemedlet måste komma in i ändtarmen. Samma olja används för mikrocykler, som utför proceduren en gång om dagen. Volymen av varje mikroklyster är inte mer än 30 ml.

Receptet för att laga ett oljextrakt:

 1. Torr propolis tvättas, kyls, males sedan på en rivare;
 2. "Propolis rakning" läggs till olivoljan uppvärmd till 50 ° C. Viktförhållandet är 100 till 12.

Propolis tog vi lite mer än nödvändigt för att få den nödvändiga koncentrationen. Poängen är att produkten inte löser sig helt.

Solrosolja här är också lämplig. Det är nödvändigt att genomföra uppvärmning i ett vattenbad.

Båda komponenterna blandas, kyles sedan och filtreras. Håll blandningen i kylskåp och värm upp den före användning.

Samma metoder som diskuterats ovan används för prostataadenom. Förresten är örtkokning ett lämpligt fyllmedel för enemas, vars volym är 60 ml.

Suppositorier från prostatit

Suppositorier kallas vanligtvis suppositorier appliceras rektalt. Av de färdiga pengarna kan du råda två: "Propolis D" och "Monfarm nummer 10". Ljus "Propolis Fito", "Prostopin" och "DN" är i detta fall värre - de innehåller inte dimexid.

Tabellen visar behandlingsschemat.

Användningen av propolis med prostatit är officiellt bevisad. Vikten av detta ämne i ett suppositorium är 300-500 mg.

Vi ska förbereda ljus själva. Dimexid står inte till vårt förfogande, och det här är dåligt. Men koncentrationen av alla ämnen kan regleras som du vill.

 • Hemlagad getfett upphettas i ett vattenbad till 50 C. Lägg till "propolisspån". Viktförhållande: 7 till 100. När blandningen har svalnat, tillverkas ljus av 2 cm längd från den.
 • Basen för blandningen kommer att vara kakaosmör (23 g.) Och vattenfri lanolin (12 g). Vikten av propolisflis är 7 g. Blandningen framställes i ett vattenbad vid T = 50 ° C, och gjutformen för gjutning är en spruta med 2 ml.
 • Basen kan tjäna 80 gr. kakaosmör eller inre fläskfett i hälften med bifffett. Vikten av "spånen" kommer att vara lika med 7,5 gr. Även använda komponenter: 12 gram honung, 4,5 gram royal gelé och perga.

Från prostatit hjälper propolis alla, till och med mer eller mindre. Men du kan inte blanda, det vill säga, kombinera olika metoder som inte är kompatibla:

 • Med kompressor och bad kan du dricka "propolisnoe mjölk";
 • Du kan använda ljus, men äter då inte mat med propolis.

Efter att ha börjat behandlas med suppositorier, kan det inte avbrytas.

Vi måste strikt följa schemat, men i verkligheten finns det skäl att förhindra att denna artikel genomförs.

Som läsaren har förstått är behandling av prostatit med propolis hemma svår. Du behöver veta när och vad du ska köpa:

 • "Propolis D" eller ljus "Monfarm" - när det finns möjlighet att köpa dem
 • "Prostopin", "DN" eller "Fito" - ett budgetalternativ till de två första.

Tänk på hur användbart propolis är för styrka. Det är bara en indirekt effekt, det vill säga behandlingen av prostata sjukdomar. Direkt inflytande utövas av örtberedningar: ginseng, pumpafrön etc.

Honung och Perga

Tänk på ett matrecept som kan kombineras med ljus. Här används inte tinkturen på alkohol. Men du behöver honung som innehåller propolis i en koncentration på 5%. Denna produkt kan köpas, eller du kan själv förbereda dig med ett vattenbad med en temperatur på 45-50 C.

Klar blandning tas till mat tre gånger om dagen för 1 tsk. Du kan inte dricka medicin. Stärka effekten kommer att hjälpa perga, också tas i mat 3 gånger om dagen.

Dosering pergi - 1 tsk, och den ska konsumeras 1,5 timmar före måltid.

Mottagande av detta eller det här läkemedlet bör rekommenderas av den behandlande läkaren. Andra alternativ är uteslutna.

Alla kontraindikationer

Allergin mot pollen var känd för 200 år sedan. Då kallades det hönsfeber, nu - en hösnuva. Pollen finns i nästan varje biprodukt, men propolis kan orsaka allergier och sig själv - sedan prata om individuell intolerans.

Samtliga kontraindikationer för propolismedicin anges i tabellen.

Spirituell tinktur av propolis från prostatit hjälper väl. Det är dock endast lämpligt för livsmedelsapplikationer.

För kompressor använder enemas och våtservetter olja. En propolis honung anses vara en matmedicin. Förteckningen över kontraindikationer för honom ges i rad 3.

Räntor och siffror

Tinktur av propolis på alkohol för behandling är lämplig ensam - med en styrka på 70%. Propolis innehåller den i en mängd av 20%.

Hur man behandlar manlig sjukdom med olja, ansågs ovan. Koncentrationen av propolis före behandling bör minskas till 10%.

Innehållet av propolis i honungsblandningen ska vara 5%.

Vi listar namnen på läkemedel utan propolis: Vitaprost (Prostatilen), Voltaren, Anestezol. Dessa medel, avsedda för män, vid behandling av prostatit kommer att vara effektiva. Propolis i sig kan förhindra utvecklingen av en sjukdom - prostatit eller adenom. Men behandlingen bör inte vara begränsad till folkmedicin - det här hänvisar till prostatit och även adenom.

Akut prostatit vid felaktig behandling blir kronisk. Och kronisk prostatit är typisk för 30% av männen! Propolis alls är inte tillräckligt. Dessutom utförs inte 70% av behandlingen, eftersom det inte finns några symptom som är karakteristiska för prostatit.

Vår text annonserar inte propolis. Till skillnad från behandlingsmetoderna kan det inte annonseras.

Behandling av prostatit med alkoholtinktur av propolis: Receptet för beredning och rekommendationer för användning

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) har uttalat symptom som är svåra att förbise. Dessa inkluderar ökad frekvens av urinering, erektionsproblem och smärta i bäckenregionen.

I början av sin utveckling fortsätter sjukdomen långsamt nog, därför har den inga tecken. När den förvärvar en kronisk karaktär, spåras den obehagliga symptomatologin tydligt.

Därefter, förutom denna sjukdom, får mannen andra "överraskningar" i form av prostata adenom och impotens. Därför, när de första manifestationerna av sjukdomen bör börja akut: först måste du besöka din specialist, som kommer att bekräfta diagnosen och förskriva behandlingen.

Förutom behandling med läkemedel, rådgör vissa läkare med traditionella medicinrecept. En sådan är tinktur av propolis från prostatit, som kan förstärka läkemedlets verkan. Lär dig om fördelarna, indikationer för användning och sätt att använda detta läkemedel finns i den här artikeln.

Symtom och orsaker till prostatit

Alla inflammatoriska fenomen som diagnostiseras i prostatakörteln har ett och flera symtom:

 • allvarlig smärta i skrot och perineum
 • obehagliga känslor i underlivet, som intensifieras under urinprocessen
 • frekvent uppmaning att urinera
 • en svag erektion eller ingen alls;
 • svårighet att urinera
 • försvagning av orgasm;
 • frånvaro av erektion efter uppvaknande
 • minskning av samlagets varaktighet
 • brinner under urinering
 • emotionell depression;
 • ångest;
 • irritabilitet.

För patienten är ett positivt humör för återhämtning mycket viktigt. Konstanta stressiga situationer försämrar bara kroppen och gör det svårt att behandla. Som ett resultat börjar patienten hos urologen att lida av en ännu större depression och brist på självförtroende. Från denna onda cirkel är det ibland mycket svårt för en patient att fly, därför stöds ytterligare terapi av lämpliga antidepressiva medel.

Orsakerna till sjukdomen är ganska olika:

 • infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
 • försämring av kroppens skyddsfunktioner;
 • konstant hypotermi
 • regelbundna stressiga situationer
 • hormonella störningar;
 • brist på tillräcklig blodtillförsel till det urogenitala systemet;
 • långvarig sexuell avhållsamhet och avbrutet samlag
 • försummelse av personliga hygienregler
 • otillräcklig mängd vitaminer, mineraler och mikrodelar i kroppen

Användbara egenskaper

Propolis är en produkt av honungs binens vitala aktivitet. Han är i bikupan. Dess främsta fördel är en kraftfull bakteriedödande åtgärd som skyddar dessa insekter från olika typer av mikrober, bakterier, svamp och till och med gnagare.

Denna produkt har en delikat och delikat arom, liksom en ganska specifik smak. Den har en mörkgul eller brun nyans med grönaktiga fläckar. Det är ganska heterogen, hartsliknande vätska. Dess kemiska sammansättning är inte lätt och skiljer sig alltid på grund av de blommor från vilka pollen och nektar samlas.

De viktigaste beståndsdelarna i denna naturliga skatt är glykosider, polysackarider, tanniner och flavonoider. Det bör noteras att de senare utmärks av förmågan att eliminera farliga mikroorganismer och virus. Denna produkt innehåller också tjärsyror, alkoholer, fenoler, vaxer, eteriska oljor, aminosyror och vitaminer.

Terapeutisk effekt på prostata

På grund av sin rika komposition används denna produkt aktivt för att bekämpa inflammatorisk process som uppstår i prostata.

Fördelarna med propolis, som kan ha en positiv effekt på kroppen, inkluderar:

 • förmågan att förstöra stafylokocker och streptokocker, vilka i de flesta fall är synderna för prostatit;
 • förebyggande av olika oxidativa processer;
 • acceleration av cellförnyelse;
 • besittning av en stark smärtstillande effekt
 • förmågan att eliminera foci av inflammation
 • förbättra kroppens skyddande funktioner;
 • eliminering av toxiner från blodet
 • normalisering av tarmarna
 • acceleration av metaboliska processer som förekommer i kroppen;
 • förebyggande av stillastående fenomen.

Propolis är mycket användbart för den manliga kroppen. Den regelbundna användningen har en positiv effekt på hälsan. Han ökar också uthållighet, förmåga att arbeta och gör det också möjligt att rengöra artärer, vener och kapillärer från slagg. Denna unika produkt, erhållen genom biodling, rekommenderas att använda en kurs.

Tinktur av propolis med prostatit: hur man tar?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Detta läkemedel används för att behandla kronisk form av prostatit.

Infusion rekommenderas att ta en matsked en gång om dagen i tre timmar före sänggåendet. Om så önskas kan dosen av läkemedlet lösas i mjölk.

Det kan köpas på något apotek eller gjort hemma. För att förbereda tinkturer är det nödvändigt att bereda ingredienser som torkad propolis och högkvalitativ medicinsk alkohol. De bör blandas i ett förhållande 1: 2 i en mörk glasfat.

Efter förberedelse av blandningen måste den placeras på en torr och sval plats, som inte är tillgänglig för aggressiva solstrålar. Var tredje dag måste det skakas noggrant. Efter två veckors passage kan du börja använda tinktur för att behandla den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Innan du börjar ta det, bör du spänna det genom en dubbel gasbindning.

Så hur korrekt att ta propolis tinktur med prostatit? Ett positivt resultat kan uppnås när alla rekommendationer från specialister följs. Det är lämpligt att konsultera en personlig läkare före början av sådan behandling.

Behandling av prostatit med propolis för alkohol är följande: ett läkemedel i volymen av fyrtio droppar löses i ett halvt glas varm mjölk. Om så önskas kan du göra detsamma, bara i vattnet.

Dagligen är det nödvändigt att ta tinktur tre gånger i kvartalet innan måltiderna. För att uppnå maximalt resultat är det nödvändigt att använda ren propolis samtidigt med detta medel, fem gram fyra gånger om dagen. Det ska sättas i munnen och tuggas så länge som möjligt och sedan sväljas.

Fortfarande är det värt att notera att behandling av prostatit med en tinktur av propolis kommer att ge bra resultat om du samtidigt tar avkopplande örtbad med det.

För beredning av ett örtbad måste du först göra lämplig infusion av örter, gurkor, salvia, kamomill samt blad och blommor av linden (2: 1: 1: 1).

Fem skedar av denna samling bör bryggas i tre liter kokande vatten och lämnas för att infusera i en timme. Efter att ha passerat den här tiden måste du spänna blandningen och använda den för ett sitta ner bad. Exponeringstiden för denna infusion är ungefär femton minuter. Om så önskas kan den användas i form av en enema per hundra milliliter.

Efter att ha utfört alla ovanstående manipuleringar måste du vila i en varm säng i en timme. Samtidigt måste du ta en propolis-tinktur på sextio droppar, som tidigare löstes i trettio milliliter kokt och kyldt vatten. Det bör ätas tre gånger om dagen i tjugo dagar.

instruktion

Det finns bara en kontraindikation - enskild intolerans mot propolis.

Som regel uppenbarar sig sig i form av en oväntad allergisk reaktion, som är känd för man sedan tidig barndom.

Som tidigare noterat bör behandling med denna tinktur fortsätta i två veckor, varefter du ska ta en paus på en vecka. Om det behövs, upprepa kursen, vilket ska vara ungefär femton dagar.

Det bör noteras att tinktur av propolis från prostatit aktiverar processen för att producera testosteron. Positiva förändringar i hälsotillståndet noterades av alla män som använde detta folkläkemedel.

Relaterade videoklipp

Vad som är användbart och hur man använder propolis-tinktur i prostata adenom och prostatit, kan du få reda på från den här videon:

I den här artikeln kan du lära dig om användningen av propolisktinktur med prostatit. Med korrekt användning av denna produkt i kombination med andra läkemedel med samma sammansättning kan du uppnå maximal effektivitet. Det viktigaste är inte att starta den befintliga sjukdomen, vilket kan leda till uppkomsten av oönskade komplikationer, såsom godartade och maligna neoplasmer på prostatakörteln.

I närvaro av kronisk prostatit kommer behandling med propolis ensam inte att vara effektiv. Därför är det viktigt att först kontakta en kvalificerad specialist som ordinerar en omfattande behandling med traditionell och traditionell medicin.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits