Huvud
Symptom

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

Läs om hälsa

Stagnerande prostatit - vad är det. Orsaker, behandling, förebyggande.

Prostatit eller inflammation i prostatakörteln hos män är vanligtvis uppdelad i smittsamma och stillastående. Infektiös prostatit orsakar olika mikrober, virus, bakterier, svampar som har kommit in i prostata (utsidan) och så vidare som ett resultat av vilket det blir inflammerat.

Stagnerad prostatit - vad är det?

Stagnerande eller kongestiv prostatit uppträder som ett resultat av stasis i prostatakörteln, som är nödvändig för framställning av spermier.

Orsaker till kronisk prostatit.

Stagnerande prostatit uppstår som regel som ett resultat av en stillesittande livsstil, hypotermi, oregelbundet sexuellt liv.
Ett levande exempel på en man med kronisk prostatit är en kontorsarbetare som tillbringar större delen av sin tid på jobbet och hemma på en dator. Detta är en man som inte går in för sport och bara rör sig med bil. Detta sätt att leva leder till otillräcklig tillförsel av prostata med syre på grund av ett dåligt blodflöde.

Uppkomsten av kongestiv prostatit kan också prova bristen på regelbundet sexuellt liv. Nyckelordet här är "vanligt". Prostatkörteln hos en vuxen man påverkas inte bara av den totala avsaknaden av intima relationer, utan också genom en växling av långvarig avhållsamhet med försvagande "sexmaraton". En sådan rytm av livet är som regel karaktäristisk för ungkarlar.

Några par för förebyggande av graviditetspraxis avbröt samlag, detta påverkar också negativt den normala funktionen hos en mans prostatakörtel.

Således är stagnerande prostatit i motsats till infektiös prostatit, som orsakas av utländska mikroorganismer, vanligtvis ett resultat av en felaktig livsstil. I vissa fall kan kongestiv prostatit provocera åderbråck eller hypotermi. I det här fallet är kortsiktigt superkylning, till exempel simning i ishålet, slipning med snö, i motsats till populär tro, inte orsaken till prostatit. Tvärtom aktiverar denna typ av härdning blodcirkulationen i kroppen, vilket bara har en positiv effekt på prostatakörteln. Men om en man redan har stött på ett problem med stillastående prostatit, så är det för sent att dricka Borjomi. Dykning i ett ishål och ångkokning i ett bad rekommenderas inte längre för honom, eftersom hypotermi eller överhettning av kroppen kan bidra till vidare utveckling av prostatit och sjukdomsutveckling till kronisk form.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av prostatit:

Särskild struktur av prostata
Störning av hormonbalans
Ålder ändras
Urinrörets inflammation (urinrör, etc.)
Inflammation av njurarna och urinblåsan
Brott mot rytm av sexuell aktivitet
Underkylning av hela organismen
Avföring
Rökning och alkohol
frosseri
Behållandet av urinering
Sedentary livsstil
Långt stanna bakom ratten
Överdriven exponering för solljus, överhettning
Kronisk lumbosakral radikulit
Minskad immunitet
Stress.

Kombinationen av dessa faktorer i vilken kombination som helst leder till utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

Hur man skiljer (diagnostiserar) stillastående och infektiös prostatit.

Symtom på kongestiv prostatit skiljer sig lite från smittsam:

brännande eller värkande smärta i ljummen, testiklar, perineum
problem med urinering, vilket accelereras under första halvan av dagen
temperaturökning
ökad trötthet
ångest, depression
en svag orgasm, en minskning av erektionen, en försämring i spermiernas kvalitet.

Läkaren på digital prostata undersökning identifierar även förändringar (ökning i storlek, förändring i konsistens, suddig konturer prostata, känslighet, planhet i mellanspåret). I laboratorieundersökningen av prostatahemligheten finns emellertid inga tecken på infektion. Samma hemlighet förvärvar en tjock konsistens och frigörs i form av blodproppar och klumpar efter en prostata-massage (i stället för en transparent, mjölkaktig, molnig hemlighet). Ibland uppmärksammar patienterna närvaron av klumpar i sperma efter utlösning. Allt detta indikerar att det finns en stillastående och inte smittsam prostatit.

Behandling av kronisk prostatit.

Om du inte diagnostiserar och behandlar stillastående prostatit i tid, kommer det gradvis att utvecklas till en kronisk form, och att bli av med det blir inte så lätt. Förutom känslan av konstant obehag kommer en man att vara kroniskt trött, irriterad, urinerad och har sexuell dysfunktion, som vissa män är mest rädda för.

Behandling av "stagnerande prostatit", i motsats till smittsamma, är mer en förändring av livsstilen än vid drogbehandling. Vissa urologer föreskriver några vistelser av prostata-massage för patienter med kronisk prostatit. Denna procedur görs genom anusen, så det ger mannen lite obehag, förutom kostar det inte billigt. Faktum är att detta förödmjukande förfarande effektivt ersätts av fullfjädrad regelbunden kön med fullständig utlösning. Om en man på grund av stillastående prostatit lider av sexuell dysfunktion, så kan det inte göra en prostata-massage.

Behandling av kongestiv prostatit inkluderar också sådana fysioterapiprocedurer som förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet, såsom elektromyostimulering, elektrofores med enzymer, LOD-terapi, ultraljudsterapi. Dessa förfaranden har den mest uttalade effekten i behandlingen än användningen av endast mediciner.

Profylax av kronisk prostatit.

Först och främst är förebyggandet av kongestiv prostatit en rörelse. I det här fallet visas den aktiva livsstilen både av dem som redan har stött på denna sjukdom, och de som mestadels rullar sin femte punkt i en bil eller i en datorstol. Man bör komma ihåg att den inflammerade prostatakörteln "inte gillar" chockbelastningar. Därför, om du har diagnostiserats med stillastående prostatit, är det bättre att ersätta körning och hoppning med promenader. Och ännu bättre än att simma. Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Också ett effektivt verktyg för att förebygga prostatit är hjärt tränare, i synnerhet en ellipsoid simulator. Trots sin enkelhet sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

Stagnerad prostatit och måttligt regelbunden hälsosam kön är inkompatibla saker. Vissa läkare skämtar till och med att de goda fruarna inte blir sjuka med stillastående prostatit. I en hälsosam man, bör prostatakörteln "fungera", och för detta behöver mannen regelbunden utlösning.

Profylax av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis kontroll över konsumtionen av alkohol, kryddig och salt mat, koffeinhaltiga drycker och under akut sjukdomsperiod fullständig avvisning av dessa produkter. Alla dessa "glädje i livet" kan leda till akut inflammation i prostatakörteln. Även prostata hälsa, liksom människors hälsa i allmänhet, påverkas negativt av gluttony. Läkare råder att äta små portioner flera gånger om dagen.

Överkylning, liksom överhettning av kroppen (bastu, strand) kan provocera en förvärring av sjukdomen.

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!

  Profylax av kronisk prostatit

  Tidig förebyggande av kongestiv prostatit tillåter inte att sjukdomen utvecklas till irreversibla konsekvenser. Dess huvudsakliga betydelse är att förhindra möjligheten till en kronisk sjukdomsförlopp, vilket kan leda till infertilitet eller uppkomsten av en cancerous tumör.

  Prophylax av kongestiv prostatit: egenskaper

  Som den främsta orsaken till utseendet på ett sådant fenomen som stagnerande prostatit uppträder en stillasittande livsstil. Därför är fysiskt aktiva personer med den lägsta risken. Det är regelbundna sportbelastningar är de viktigaste förebyggande åtgärderna.

  Vandring, simning, cykling och alla typer av bäckenövningar kan förhindra utseende av prostatit och minska sannolikheten för manifestation av kongestiva symtom.

  Mycket effektiv i förebyggande och hemtrevlig utrustning. Löpband, ellipsoid, stepper och till och med en primitiv träningsboll hjälper till att förbättra blodcirkulationen. Och detta hjälper i sin tur prostata att arbeta i en hälsosam regim.

  Förebyggande underhåll av en stillastående prostatit utförs och genom regelbunden sexuell aktivitet. Eftersom stagnation av prostatakörtelns utsöndring ofta leder till det intima livets instabilitet, är det möjligt att lösa problemet med hjälp av kön.

  Extremt skadlig för den manliga organismen är en erektion utan efterföljande ejakulation. Det är av den anledningen att vissa urologer rekommenderar att masturbation utövas som en förebyggande åtgärd för prostatit i frånvaro av en vanlig partner.

  Profylax av stillastående prostatit hos män bör utföras med hjälp av en noggrann inställning till deras immunitet. Varje hypotermi (både allmän och privat) kan aktivera kroppens infektion och leda till inflammation och ödem i prostatakörteln.

  Regelbundet intag av komplexa vitaminer, balanserad näring, avvisande av dåliga vanor hjälper effektivt till att förebygga förekomst av prostatit (för preparat för förebyggande av prostatit läs i en separat artikel).

  Det är lämpligt att utesluta från kosten eller åtminstone för att minimera användningen av kryddig mat och alkoholhaltiga drycker. Den mest skadliga för arbetet med genitourinary systemalkoholen är öl. Ju mer en man dricker desto högre är sannolikheten för stillastående symtom. För att förhindra uppkomsten av prostatit är det därför värt att leda inte bara en aktiv, men också en hälsosam livsstil.

  Mat som innehåller en stor mängd fett, enkla kolhydrater och kryddiga kryddor, främjar trombos, utseendet av övervikt och ökade blodnivåer av kolesterol. Och detta är det säkraste sättet till starten av stillastående prostatit. Därför är det bättre att minska andelen skadliga livsmedel i kosten hos män.

  Metoder för medicinsk hjälp vid förebyggande av prostatit

  Det mest effektiva sättet att förebygga förekomst av problem med prostata är givetvis ett regelbundet besök hos urologen. Specialisten hjälper till att fastställa den aktuella statusen hos prostatakörteln.

  Med hjälp av testresultat och taktil undersökning är det möjligt att med noggrannhet bestämma i vilken utsträckning prostatan är hälsosam. Om läkaren diagnostiserar sannolikheten för stasis kommer förebyggandet av kongestiv prostatit att börja i tid, vilket kommer att undvika problem med urinering och förhindra uppkomst av obehagliga känslor.

  Som en förebyggande åtgärd kan urologen ordinera en kurs av direkt prostata massage. I avsaknad av en inflammatorisk process kommer denna procedur att innehålla ett minimum av smärta.

  Vissa män är rädda och till och med avvisar själva möjligheten till denna typ av medicinsk ingrepp. Men i detta fall är det nödvändigt att förstå att stillastående prostatit kommer att fortsätta mycket mer smärtsamt än en kurs på 5-10 procedurer om 2 minuter vardera.

  Effektiviteten av massage i förebyggande av kongestiv prostatit är att förbättra blodcirkulationen i kärlen direkt intill prostata. Med en hälsosam cirkulation kommer det att finnas en naturlig stimulans av utsöndring. Och detta är det mest effektiva förebyggandet av stagnation.

  Sjukgymnastik kan också vara ett utmärkt förebyggande förfarande mot komplikationer av prostatit. I sin kärna är ultraljud, elektrofores och myostimulering unika analoger av direkt prostationsmassage.

  Även om dessa metoder inte kan konkurrera med det manuella inflytandet i deras effektivitet. Men att fungera som en stödjande faktor för att förebygga stillastående fenomen är ganska möjligt, särskilt om de kombineras med andra förebyggande åtgärder hemma.

  En positiv effekt uppnås genom stimulering av vävnadens andning och förbättring av blodcirkulationen i bäckenorganen. Sjukgymnastik hjälper till att etablera metaboliska processer, hjälper till att minska smärta vid de första tecknen på kronisk prostatit.

  Kongestiv, det är också stillastående prostatit: symtom, orsaker, behandling och förebyggande

  Ett av de mest brådskande problemen inom urologin det senaste decenniet anses stagnerad prostatit hos män vars symptom har sina egna egenskaper.

  Denna mycket förföriska och oförutsägbara sjukdom har länge överträffat sina ursprungliga åldersindex, för varje år lider fler och fler unga män i åldern 23 år av denna patologi. Varje fall av sjukdomen har en individuell karaktär, som kan associeras med olika symtom, orsaker till utvecklings- och behandlingsmetoder.

  I de tidiga stadierna är stagnation i prostatakörteln svår att upptäcka, eftersom dess symtom liknar ett antal andra urologiska sjukdomar. För diagnos av prostatakörteln används kvalitativ innovativ teknik, tack vare vilken det är möjligt att exakt bestämma utvecklingen av patologi.

  Män är viktiga att komma ihåg att snabb diagnos och en fullständig behandlingskurs hjälper till att bli helt av med problem med prostata. Om du ignorerar symptomen på kongestiv prostatit kan den utvecklas till en mer allvarlig patologi och i slutresultatet kommer utlösningen av en onkologisk sjukdom att utlösas.

  skäl

  Baserat på patologins namn kan man gissa att stagnerande prostatit uppträder på grund av frekvent stagnation av venöst blod i huvudorganen i det lilla bäckenet, liksom utsöndringen av prostata i själva körteln.

  Det kan hända av olika anledningar, varav huvuddelen är minskningen av immunhindret, en stillasittande livsstil, ett stort överskott av fettmassa, det patologiska funktionen i kärlsystemet och åderbråck på benen.

  Dessutom kan sjukdomen utvecklas hos män med ett oregelbundet intimt liv.

  De viktigaste faktorerna som kan prova utvecklingen av kongestiv prostatit innefattar:

  • kränkningar av enhetlig blodcirkulation i venerna, som uppstår på grund av otillräcklig fysisk ansträngning, stillasittande arbete;
  • lång avhållande från intima relationer eller vice versa, för ofta förändring av partners;
  • infektionssjukdomar som kommer in i prostatakörteln från urinblåsan eller urinröret genom urinröret och därigenom bildar en patogen mikroflora;
  • skadar inguinalområdet
  • inflammatoriska processer i det genitourinära systemet, som uppstod till följd av svår hypotermi, frekventa nervproblem, tung fysisk ansträngning i sport eller på jobbet.
  • regelbunden retention av seminalvätska som uppstår med ofullständig ejakulation eller dess frånvaro;
  • avbrott av samlag för att minimera sannolikheten för oönskade graviditeter hos partnern
  • frekvent onani. I det här fallet finns det ingen fullständig tömning av de huvudsakliga vas-deferenserna.

  symptom

  Den kroniska typen av prostatit i de tidiga stadierna får inte orsaka människans manifestationer av smärtsamma symtom. Beroende på det ursprungliga tillståndet hos en man och hans ålder är sjukdomen av en individuell natur.

  Stagnation i prostatakörteln i huvudstadiet av utveckling orsakar följande:

  • svår bäckensmärta
  • en karakteristisk brännande känsla i urinröret och organen i urinvägarna;
  • skarp, dra smärta i perineum, ljummen och urinröret.

  När sjukdomen fortskrider, såsom prostata, kan symtomen bli permanenta över tiden.

  Den vanliga processen med urinering blir ett ökande smärtssyndrom, och frekventa smärtsamma förnimmelser i inguinalzonen och urinröret blir skarpare och liknar akuta attacker. I detta avseende blir det intima livet mindre intensivt, en mans attraktion för det kvinnliga kön kan försvinna helt och hållet. I slutresultatet kan sjukdomen leda till fullständig impotens.

  Huvuddragen i denna sjukdom är att patienten inte har någon exacerbationstid. Det enda effektiva sättet att bestämma patologin i tid och bli av med den är en komplett diagnos. Allvarlig bränning och smärta i urinröret uppträder på grund av det inre epitelets frigöring, vilket kan leda till fullständigt upphörande av urinering.

  diagnostik

  För en fullständig diagnos av kongestiv prostatit föreskriver specialisten en fullständig undersökning av patienten, som består av följande studier:

  • Samling av hemlighet efter specialiserad massage i prostata. Med denna sjukdom kan den seminalvätska förvärva en mer tät konsistens med små klumpar;
  • Ultraljud, om nödvändigt, prostata körtel TRUS (differentiering av andra sjukdomar);
  • rektal finger undersökning, vilket bidrar till att fastställa den exakta konturen av prostata;
  • bakteriologisk studie av utsöndring av prostata och urin.

  När patienten passerar alla undersökningar kommer läkaren att kunna exakt bestämma diagnosen av sjukdomen, vilket orsakade bekymmer för mannen.

  behandling

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  De mest effektiva metoderna för att bekämpa kongestiv prostatit består av medicinering och fysioterapi.

  I försummade fall kan den behandlande läkaren föreskriva ett operativt ingripande för mannen.

  De senaste åren är den mest populära den kombinerade kampen med en sådan smittsam sjukdom med hjälp av flera effektiva medel.

  Utmärkt resultat visar läkemedelsbehandling i kombination med traditionell medicin. Varje teknik har sina fördelar och nackdelar, vilket hjälper till att glömma prostatit för alltid.

  Den mest effektiva metoden att bekämpa sjukdomen är att ta följande kategorier av droger:

  • alfa-blockerare. Låt återställa den naturliga tonen i musklerna och förbättra människors välbefinnande. Genom att öka trycket och volymen av urinering underlättas den smärtsamma processen att gå på toaletten;
  • antibakteriella läkemedel. Främja snabb eliminering av befintliga inflammatoriska foci i prostata och fullständig återhämtning av patienten, väl kombinerad med andra droger. Prescriberar antibiotika uteslutande av urologen i enlighet med patientens allergiska reaktioner;
  • hormonell behandling. Minskar det totala antalet körtlar i vävnaderna i prostata, minimerar befintliga inflammatoriska processer och förhindrar deras ytterligare spridning.
  • fytoterapi. Aktiva och höghastighetsämnen kombineras väl med andra läkemedel. Det är fytoterapi är det mest effektiva antiinflammatoriska och antibakteriella medlet som hjälper till att eliminera puffiness och smärtsamma spasmer.
  • Relaxants för muskelvävnad. Specificiteten hos dessa läkemedel syftar till att minska den totala tonen i de strimmiga musklerna, vilka ligger i perineum och inguinszonen. På grund av detta elimineras en distinkt känsla av utbrott och akut smärta i urinröret.

  Separat uppmärksamhet förtjänar massor av prostata. Med hjälp av detta förfarande elimineras blodstasis, patronen hos alla kanaler är normaliserad, den allmänna musklerna förbättras, den naturliga blodcirkulationen i prostata aktiveras.

  Denna procedur kan endast utföras av en urolog eller andrologist. Under massagen får patienten ta den mest bekväma positionen av kroppen, läkaren väljer en narkosgel. Proceduren tar inte mer än tre minuter. Den önskade terapeutiska effekten kan uppnås efter 15 förfaranden.

  förebyggande

  För att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit måste en man ordentligt organisera sitt dagliga livsplan. Det är nog att följa några enkla tips:

  • Regelbunden regelbunden näring, där du måste begränsa användningen av akuta, feta, salta livsmedel och inte missbruka alkoholhaltiga drycker.
  • fritid i fritid och måttlig fysisk aktivitet;
  • undvik superkylning av kroppen;
  • titta på din vikt.

  Dessutom glöm inte det vanliga intima livet, vilket eliminerar långvarig avhållsamhet, för att bibehålla optimal blodcirkulation i prostata. Det är dock värt att komma ihåg att överdriven sexuell aktivitet också kan orsaka irreparabel skada på prostatakörteln, så allt bör ligga inom normens gränser.

  Relaterade videoklipp

  En urolog om vad en stillastående prostatit är:

  Sammanfattningsvis kan det sammanfattas att stagnerande prostatit inte anses vara en akut sjukdom, men kräver en fullvärdig behandling, även i början av dess utveckling. Att provocera framväxten av patologi kan stillasittande livsstil och långvarig avhållsamhet från intimitet. Stagnation i prostata symptomen i första etappen kan inte orsaka alls, på grund av vad patienten inte kan gissa länge om hälsoproblem.

  När sjukdomen utvecklas kan en man uppleva karakteristisk smärta i urinröret och inguinalområdet. Hur man hanterar kronisk prostatit, kan bara säga en specialist efter en fullständig undersökning. I de flesta fall föreskrivs effektiv medicinering i kombination med fysioterapiprocedurer.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Vad är kronisk prostatit - orsakerna, typerna, symtomen, medicinerna och övningarna för behandling

  Kongestiv eller kongestiv prostatit är en sjukdom som orsakas av inflammatoriska processer i prostata. Detta är en av formerna av prostatit. Delfunktion i körteln orsakar stagnation av blod och utsöndring av prostata i litet bäcken. Stagnerande prostatit kan förekomma hos män i alla åldrar. Nyligen har läkare noterat en ökning av fallen hos unga, så det finns ökande frågor om förebyggande och behandling av denna form av prostatit.

  Stagnation i prostata

  Stagnation i prostata är en inflammatorisk process som förhindrar full funktion av prostatakörteln hos en man. Processen med blodutflöde störs, järnet och dess lobules kan inte helt tömma. Sjukdomen sker ofta mot bakgrund av kronisk prostatit, så en man kan länge inte misstänka stagnerande processer i kroppen.

  Stagnation av prostata - symtom

  Definiera symptomen relaterade endast till kognitiv prostatit, det är svårt, förutom en stor andel av fallen är asymptomatisk. Det första tecknet på prostata sjukdom är smärta nära perineum, vilket är sämre efter att ha gått. Symtom på prostata trängsel:

  1. Minskning av sexuell lust, försämring av erektion.
  2. För tidig utlösning.
  3. Minskar mängden spermier och dess konsistens.
  4. Försämringen av kvaliteten på orgasmen.
  5. Problem med urinering. En exacerbation blir intermittent, smärtsamma förnimmelser är möjliga.
  6. Konstant bränning i urinblåsan och urinröret.
  7. Att uppnå smärta i inguinalregionen, vändning till lårets inre sida, området av sakrummet.
  8. Nonspecifika symtom: minskad prestanda, svaghet, irritabilitet, sömnstörning.

  Orsaker till prostata trängsel

  Stagnation av prostata sker av olika skäl, inte av bakteriell natur. Utseendet av prostatit påverkar:

  1. Dizhythmi av ett intimt liv. Ostabilt kön, frekvent sexuell upphetsning utan efterföljande urladdning av sekretion, ofullständig utlösning, överdriven samlag efter långvarig avhållande orsakar problem med prostata.
  2. Störningar i utvecklingen av tarmarna, urinblåsan.
  3. En stillasittande livsstil.
  4. Anatomiska orsaker: en retikulär form av urogenital venös plexus, svaghet i venösa väggar och misslyckande av venerna ventiler.
  5. Dåliga vanor. Skadliga ämnen som kommer in i kroppen när de röker eller tar alkohol orsakar kramp och förlamning av små kärl.
  6. Skador och sjukdomar i ryggraden, såsom osteokondros och hernierade mellanvärmeskivor. Skador på dessa områden leder till långvarig spasma eller dilatation av prostatakörtlarna.
  7. Konstant hypotermi.
  8. Störning av näring, uttorkning av kroppen.
  9. Konstant diarré och kolit.
  10. Förhöjd temperatur i bäckenområdet.

  Kronisk kronisk prostatit

  Konstant inflammation i prostatakörteln orsakar kronisk obstruktiv prostatit. I riskgruppen ingår män 50-55 år. Prostatas sjukdom utvecklas gradvis, symptomen är dåligt uttryckta. Denna sjukdomsläkare kallade kronisk bäckensmärksyndrom. Stagnerande fenomen i prostatan åtföljs av en konstant akut smärta i perineum och könsorganen. Ångan är farlig eftersom det konstanta obehaget orsakar en kränkning av den psykologiska tillståndet hos en man och en försämring av livskvaliteten.

  Hur man behandlar kronisk prostatit

  Behandling av kronisk prostatit är en lång process. Innan behandlingen påbörjas rekommenderas en man att sluta röka, ge upp alkoholhaltiga drycker, följa rätt näring och normalisera sexuell aktivitet.

  För att uppnå maximalt resultat från behandlingen används följande metoder:

  1. Användning av läkemedel. Målet med behandlingen är att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, kärl, förbättra hemodynamiken i bäckenorganen, eliminera stagnation och inflammation. Män är förskrivna spasmolytiska och immunmodulerande läkemedel. För att avlägsna spasmen i bäckens skelettmuskler, förskriva läkemedel av muskelavslappnande medel.
  2. Fysioterapeutiska förfaranden som förbättrar blodcirkulationen, korrigerar metaboliska processer i vävnader.
  3. Massage i prostata. Med denna metod kan du förbättra muskeltonen, minska stillastående processer i körteln.
  4. Stabilisering av sexuellt liv. Det är nödvändigt att undvika långa mellanrum mellan intim affinitet, frekvent samlag efter en paus.
  5. Sport och härdning. Laddning, fysiska övningar på simulatorer, simning, simning i ett ishål - effektiva sätt att förhindra stagnation och stärka hela kroppen.
  6. I allvarliga fall utförs kirurgisk ingrepp.

  förebyggande

  Efter lindring av förvärringen av prostatit är det nödvändigt att utföra förebyggande förfaranden. Profylax av prostatit består i att stabilisera det intima livet, fysisk aktivitet, undvikande av hypotermi. Det är viktigt att följa principerna om rätt näring. Det är nödvändigt att övervaka förekomsten av obehag i könsorganet. Det är viktigt att i tid, tills slutet för att behandla alla infektionssjukdomar, förstoppning, övervaka regelbunden tömning av tarmen. En man bör komma ihåg om förebyggande besök hos en urolog. Det är nödvändigt att besöka läkaren minst en gång per år.

  Den grundläggande tekniken för att förhindra stillastående processer är följande:

  1. Går i frisk luft.
  2. Laddning.
  3. Träning av perineumets muskler.
  4. Kontrastdusch. Ökar kroppens immunitet i allmänhet.
  5. Regelbunden massage i ländryggen och sakral ryggrad.

  Video: behandling av stagnation av prostata

  recensioner

  Jag arbetar som programmerare, tillbringar större delen av dagen på datorn. Flera månader sedan fanns det ett obehag på en utslagning, därför har jag riktat till doktorn. Jag diagnostiserades med prostata trängsel. Nu går jag igenom en medicinsk strålning, jag går in för sport. Jag förlorar inte optimism eftersom förutsägelserna för en fullständig botemedel är mycket höga.

  Under lång tid kände jag smärta nära perineum. Min fru kunde inte övertala mig att gå till doktorn, men i slutändan gav jag upp. Jag var mycket ledsen att jag inte gick tidigare, jag hade en kronisk stagnation i prostatakörteln. Omedelbart började en omfattande behandling. Någonstans i en månad började smärtan att dämpas, erektionen återställdes. Nu är jag praktiskt taget frisk.

  Jag hade en kronisk prostatit. Det verkade som livet hade slutat. Behandlingen var svår, jag var tvungen att sluta röka och börja spela sport, temperering, helt förändra livets rytm. Men med min älskade kvinnas stöd kunde jag göra allt. Nu går jag regelbundet med en läkare, jag följer livsstilen och hälsan i allmänhet.

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

  Uppsägning av sexuella relationer är ett direkt sätt att stagnera prostata

  innehåll

  Allmän information

  Hälsosam och inflammerad prostata

  Stagnerande prostatit är en av sorterna av prostata sjukdom. I regel är denna typ av prostatit mer typisk för män i år, men det är ganska ofta det hos unga människor. Själva namnet på sjukdomen talar delvis om orsaken till utveckling, i de flesta fall ligger anledningen till att sexuella relationer upphör. Denna typ av prostatit kan inte erkännas om prostata sjukdomen är kronisk.

  De främsta anledningarna

  Stagnation av venöst blod och utsöndring av prostatakörteln i det lilla bäckenet är de främsta orsakerna till uppkomsten av stillastående prostatit. Skälen till själva stagnationen är väldigt många, här är några av dem:

  • En stillasittande livsstil är stillasittande arbete.
  • Underkylning hela kroppen och bäckenorganen i synnerhet.
  • Infektionssjukdomar.
  • Inflammation av bäckenorganen.
  • Hormonala störningar.
  • Brott mot venöst blodflöde i benen (åderbråck).
  • Inflammation av rektal slemhinna och jämn förstoppning kan vara orsaken till sjukdomsutvecklingen.

  Långsiktigt sexuellt avstående, liksom överdriven aktivitet (frekvent och långvarigt samlag) hos kön kan provocera utvecklingen av denna sjukdom.

  Symptom på sjukdomen

  Symtomen är vanligtvis svåra att känna igen. Stagnerande prostatit kallas inte specifikt, eftersom det ibland inte finns symptom. Och ändå är det första tecknet på sjukdomen utseendet av smärta och brännande känslor i perineum, som är särskilt starka efter en lång promenad. Ofta ges smärtor i perineum i lårens inre och i korsområdet. Den mest obehagliga av alla de smärtsamma förnimmelserna som är förknippade med kronisk prostatit, verkar smärta i ljumskområdet.

  Ett annat viktigt symptom är ett brott mot urinering. Det blir intermittent, i regel finns det mycket frekventa önskningar på natten. Urinering kan åtföljas av smärta eller obehag. Stagnerad prostatit har en mycket obehaglig effekt på sexuella relationer - libido minskar, erektionen är försvagad.

  Möjliga konsekvenser

  Prostatens huvudroll i den manliga kroppen är kampen mot patogener. Med andra ord är det ett hinder för infektion. Prostatakörteln förhindrar infektion från urinröret i övre urinvägarna och urinblåsan.

  Under utlösning sker utsöndring av prostata utsöndring. Sphincter som finns i den förhindrar godtycklig fördelning av urin. Prostatakörteln utsöndrar speciella proteiner, prostaglandiner och ett antal andra viktiga ämnen som utför en så viktig funktion som transport av spermatozoa. Få vet att en bra erektion beror på hur hälsosamt körteln är.

  Att veta prostatakörtelns roll blir tydligt vad som kommer att leda till funktionsfel i hennes arbete. Dessutom är kongestiv prostatit ofta orsaken till njursvikt, uppkomsten av olika infektioner i det sämre och urogenitala området. Om du inte behandlar stillastående prostatit så kommer det slutligen att få en kronisk form.

  behandling

  Rektalt undersökning av prostata

  Som i fall av sjukdom, måste läkaren korrekt och snabbt diagnostisera, och detta är i kraft av det föregående ofta svårt. I de flesta fall detekteras kongestiv prostatit av en specialist vid rektal undersökning av prostata. Vid undersökning av patienten undersöker specialisten också hemorrojderåren i den nedre delen av ändtarmen. Ofta för att göra en diagnos kan en läkare ordinera ett antal andra studier.

  För att tilldela behandling för analys tas patientens prostatahemlighet. Hemligheten behövs för att bestämma känsligheten för antibiotika. I regel är anti-inflammatoriska och antispasmodika förskrivna immunmodulatorer. Massage i prostatakörteln och medicinska förfaranden är också det vanliga receptet hos den behandlande läkaren. Kirurgisk ingrepp används endast i försummade och svåra fall.

  Läkemedelsbehandling enligt doktors skönsmässiga bedömning

  Före behandlingen rekommenderas specialister att alla orsaker som bidrar till starten av kongestiv prostatit elimineras. Om orsakerna inte elimineras kommer behandlingen att vara ineffektiv eller inte alls.

  Det är viktigt att komma ihåg att stillastående prostatit behandlas individuellt. Detta innebär att för varje patient en behandlingsregion skapas speciellt för honom tar behandlingsregimen hänsyn till patientens fysiologiska egenskaper.