Huvud
Förebyggande

Effektiv profylax av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en vanlig sjukdom som avsevärt minskar människans livskvalitet. Akut prostatit uppträder med en bakteriell lesion i prostatakörteln, icke-bakteriell prostatit förekommer av andra skäl (stress, högt blodtryck, trauma, störning i immunsystemet).

Oftast påverkar prostatit män av den mest aktiva och oförmåga åldern från 20 till 45 år. I artikeln kommer vi att tala om förebyggande av prostatit hos män i hemmet.

Profylax av prostatit hos män

Modern medicin behandlar framgångsrikt prostatit. Men någon sjukdom är lättare att förebygga än att bota. För män som har lidit en akut form av sjukdomen och har återhämtat sig från kronisk prostatit, är förebyggande åtgärder för att förebygga återfall av sjukdomen av stor betydelse. Betydelsen av förebyggande åtgärder bör erkännas och friska män som aldrig har stött på denna sjukdom.

Att förebyggande åtgärder kan hänföras till rätt livsstil och iakttagande av enkla regler som hjälper till att undvika prostatit. Fördelen med förebyggande är svår att bedöma eftersom det är omöjligt att med säkerhet veta vilken av de åtgärder som vidtagits förhindrade utvecklingen av sjukdomen.

livsstil

Hur man undviker prostatit? För att förebygga sjukdomar måste en man leda en aktiv livsstil.

Mannen behöver:

 • flytta mycket gå mycket
 • att gå in för sport;
 • har regelbundna sexuella relationer
 • ät rätt
 • drick inte mycket alkohol.

Med smärta i perineum och svårigheter med urinering, bör en man omedelbart kontakta en urolog.

Övergivande av dåliga vanor (rökning och alkoholmissbruk)

Vad kan inte göras med prostatit? Du kan inte röka och missbruka alkohol! Rökning i allmänhet kan inte bidra till utseende av prostatit. Men hos tunga rökare orsakar nikotin vasokonstriktion, vilket leder till dålig blodcirkulation, inklusive i bäckenorganen. Neka att röka kan hänföras till förebyggande åtgärder och början på en hälsosam livsstil med hotet av prostatit.

Alkohol i små mängder skadar inte en mans kropp. Tvärtom ökar alkoholhaltiga drycker blodflödet, vilket ökar varaktigheten av samlag. Men användningen av alkohol i stora doser främjar inte hälsan.

En stor mängd alkohol minskar självkontrollen hos en man, vilket leder till att han kan få hypotermi, vilket leder till sjukdom. Detta är särskilt farligt för män vars prostatit diagnostiserades och botades tidigare. Det kan sägas att prostatit och överdriven konsumtion av alkohol är inkompatibla.

Sportaktiviteter

Idealiska sporter för förebyggande av prostatit är:

 • jogging;
 • Skandinavisk, sport och vanligt vandrande;
 • vandring;
 • klättring;
 • Sportspel som inte är förknippade med tung fysisk ansträngning och kroppskylning.

Vissa yoga asanas är användbara för den manliga kroppen. De ökar blodcirkulationen i bäckens organ och muskler.

Vid akut prostatit, när prostatakörteln förstoras, inflammeras och mannen lider av onormal urinering och smärta, inte för idrotten.

Sportaktiviteter i detta tillstånd är kontraindicerade helt. Du kan återvända till dem efter botemedlet.

Många män undrar: är det möjligt att spela sport med prostatit? Läkaren kommer att säga att det är möjligt, men bara när sjukdomen bleknar och inte syns nästan utåt. Det finns begränsningar i valet av sport för patienten.

I den kroniska formen av sjukdomen är det omöjligt att lyfta vikter för att kyla bäckenområdet. Därför bör patienten inte engagera sig i kroppsbyggande, atleticism, tyngdlyftning, simning i öppna behållare, kalla pooler. Kontraindikerad cykling.

Sexuellt liv

En vuxen man ska ha regelbundna sexuella relationer. Det är nödvändigt att förhindra kongestiva fenomen i bäckenregionen och inflammation i prostata.

I avsaknad av intima relationer ackumuleras sekretions- och sönderfallsprodukterna i prostatakörteln, som endast kan avlägsnas genom utlösning. Under utlösningen minskar musklerna i det lilla bäcken kraftigt. För att förebygga prostatit är därför regelbundet sexuellt liv nödvändigt.

masturbation

Låt oss prata om onani som en förebyggande åtgärd av prostatit. Om en man inte har någon partner och sexuella relationer, måste han onanera.

Fram till mitten av 1900-talet och under de senaste århundradena betraktades onanering som en skamlig och skadlig yrkning som är hälsofarlig.

Nu rekommenderar läkare män att onanera för att förhindra stagnation av blod och utsöndring i prostatakörteln.

Normalt samlag är att föredra för onani. Under samlag bildas musklerna starkare och blodet cirkulerar bättre.

Besöker badet

Med akut prostatit och förvärring av kronisk prostatit, kan bad, särskilt ånga, inte besöks. Efter återvinning ska patienten rådfråga urologen om han ska gå till badet. Vanligtvis tillåter urologer detta.

Varm badluft värmer upp kroppen, ökar blodflödet, vilket leder till att kroppen börjar aktiv blodcirkulation och lymf, intensifierade metaboliska processer. Läkaren kan rekommendera ett bad i samband med fysioterapeutiska behandlingar.

Badar i ishålet

Isvatten i ett ishål minskar temperaturen hos en hud och en kropp, så att patogena mikroorganismer blir mer aktiva och börjar multiplicera snabbt och immuniteten minskar. Därför bidrar inte badning i isvatten till god hälsa. Hälla vatten och bad i hålet kan leda till akut inflammation av prostata och förvärring av kronisk prostatit. Sådan badning är strängt förbjudet för män som tidigare har haft prostatit.

Vilken diet att följa med än att äta?

Prophylax av prostatit hemma innehåller en balanserad kost.

I kosten av män måste nödvändigtvis inkludera:

 • mager kött
 • fisk och skaldjur;
 • grönsaker, frukt;
 • spannmål;
 • bröd med kli
 • bönor, njurbönor, ärter;
 • kycklingägg
 • nötter.
 • Produkterna bör inte innehålla mycket salt. Saltmat håller mycket vätska i kroppen, vilket minskar urinproduktionen.

  Därför äter inte saltad sill varje dag, konserverad gurkor, tomater och kål.

  I kosten bör det finnas några rätter med högt kolesterol. Detta ämne kan leda till kärlskleroskleros. En stor mängd kolesterol innehåller stekt kött, fettsyra, rökt och kokt korv, svin, animalisk olja, vissa typer av muffins, kakor och kakor.

  Förstoppning ger många obehagliga känslor, hårda avföring kan pressa prostatakörteln, vilket bidrar till inflammation. Därför bör mat innehålla många växtfibrer. Dieten bör innehålla grönsaker och färsk frukt, prunes, porridge, kefir, som normaliserar tarmarnas arbete.

  I kosten bör vara närvarande mager fisk och kött, ångad. Grönsaker är också bättre att laga mat för ett par, snarare än att steka.

  Minerals och vitamins roll för hälsan är mycket bra. Mat bör innehålla vitaminerna A, B6, D, E, K, C och spårämnen (selen, zink, järn, magnesium). Järn innehåller levern, dill, äpplen. En stor mängd zink ackumulerar skaldjur, nötter, bönor, ärter, bönor.

  Fisk och nötter innehåller även selen. Detta element är i kål och majs, i kycklingägg.

  Magnesium återfinns i bovete, cashewnötter, vetekli, soja, mandel, ris, havreflingor, spenat, kycklingägg, kakaopulver. Män bör känna till de grundläggande reglerna för en balanserad diet som hämmar utvecklingen av prostatit.

  fysisk träning

  För att förebygga prostatit måste en man utföra övningar. De är inte bara avsedda för friska människor, utan också för patienter med kronisk sjukdom.

  Komplexa övningar Dr Kegel, skapad i 20-talet av förra seklet, har visat sig vid behandling av kronisk prostatit och förebyggande av denna sjukdom.

  Övningar är utformade för att stärka perineumets muskler. Komplexet har visat sig vara effektivt i praktiken.

  Många urologer rekommenderar Kegel övningar till sina patienter.

  Andra övningar och gymnastik för förebyggande av prostatit syftar också till att stärka musklerna i underkroppen och bäckenområdet.

  Övningar kan utföras hemma eller i gymmet på simulatorer. Utför övningar i liggande läge, sittande och stående.

  En undersökning med en läkare?

  I regel utförs profylaktisk undersökning av rektum och palpation av prostata vid den årliga läkarundersökningen för män från 40 år och äldre. Vid denna ålder börjar 20-30% av män prostatakörtelns struktur att förändras, tecken på prostatit, adenom av prostata uppträder. Om du inte startar behandlingen kan konsekvenserna vara extremt obehagliga.

  På samma ålder kan uppstå och cancer i prostata. Undvik inte medicinsk undersökning. En årlig undersökning av en urolog hjälper till att identifiera och bota sjukdomen.

  läkemedel

  Vad ska jag ta för att förhindra prostatit? Du kan få mediciner som stör utvecklingen av prostatit. Men de bör endast tilldelas av en specialist. Profylax med läkemedel innefattar användningen av:

  • syntetiska vitaminer;
  • homeopatiska medel;
  • biologiska aktiva tillsatser (BAD);
  • mikroelement och mineralkomplex.

  För att förebygga sjukdomar bör män inte försumma intaget av vitaminer. Särskilt viktiga vitaminer A, B6, D, E, som bidrar till korrekt metabolism och påverkar funktionen hos endokrina körtlar, inklusive prostata.

  Vitaminkomplex innehåller ofta spårämnen. För förebyggande av sjukdom, särskilt viktigt magnesium, järn, selen och zink.

  Homeopatiska läkemedel har visat sig vara effektiva för att förebygga sjukdomar.

  Små doser av droger skapar inte biverkningar och kan inte göra någon skada på kroppen, samtidigt som de kämpar effektivt med inflammation.

  Kroppen vid denna tid har tid att utveckla immunitet mot bakterier. Homeopatiska ämnen innehåller läkemedel som innehåller extrakt av belladonna, akonit och ett antal andra växter.

  Om en prostatit misstänks, ska en man inte engagera sig i självmedicinering. Läkemedel och sjukgymnastik måste ordineras av en urolog.

  Traditionell medicin

  Många recept av traditionell medicin underlättar patientens tillstånd, men det är inte nödvändigt att tillgripa behandling med örter utan att ha råd med en läkare. Självmedicinering kan leda till komplikationer, och i fallet med en akut form av sjukdomen - till ett dödligt utfall. Folkmedel för förebyggande av prostatit inkluderar dussintals recept.

  Som förebyggande medicin rekommenderar folkmedicin att äta en burdockrot, frukt och ett blad av en päron, persilja, lök, te med honung, propolis, kastanjer, björn (röd) rot, andra växtbaserade läkemedel. Förebyggande procedurer inkluderar uppvärmning av benen och besöker bastun med en terma.

  Livet med prostatit har många begränsningar, förutom det är en obehaglig sjukdom som kan leda till impotens och allvarligt minska livskvaliteten. Samtidigt tillåter enkla förebyggande åtgärder att undvika sjukdomen. Om du har diagnostiserat denna sjukdom, led sedan en hälsosam livsstil med prostatit, ge upp dåliga vanor, observera riktig näring och kontakta din läkare för att ordinera en behandling.

  Vilka läkemedel kan användas för att förhindra inflammation i prostata

  Varje man, oavsett ålder, borde veta hur man förhindrar prostata sjukdomar, bland vilka prostatit upptäcks oftast. Att förebygga och förebygga utvecklingen av inflammatoriska processer i prostata är mycket lättare än att behandla denna sjukdom.

  Förebyggande åtgärder

  Förstöring av prostata och förändringar i vävnader uppkommer inte bara på grund av infektionen. Ofta utvecklas prostatit på grund av förekomsten av ett patogent fokus i andra organ. Sjukdomsbakterier kan tränga in i prostatakörteln från maxillära bihålor, tonsiller, njurar.

  Alla män bör vara medvetna om att prostatacancer ofta utvecklas på grund av låg fysisk aktivitet, beroende av alkoholhaltiga drycker, sällsynta sexuella kontakter.

  En viktig del av förebyggande åtgärder är förstärkning av immunförsvaret. Om det är friskt och fungerar korrekt, är sannolikheten för att inflammation kan förekomma i prostatakörteln avsevärt minskad.

  Urinorganen, inklusive prostata, påverkas negativt av hypotermi. Det är önskvärt att helt utesluta vistelse i kallt vatten. Sittande på kalla ytor är också farligt för prostatakörteln. Att försvaga immunsystemet och prova utvecklingen av inflammation kan också leda till dålig näring, vilket är farligt på grund av bristen på det nödvändiga antalet vitaminer och spårämnen i kosten.

  Läkemedel

  Den huvudsakliga åtgärden för att förhindra sjukdomar i körteln är den årliga undersökningen av en urolog. Det är inte nödvändigt att självständigt köpa olika mediciner utan att konsultera en läkare som ska göra en lista över medel för att förebygga sjukdomen.

  viferon

  När lutningen av organismen att täta virala infektioner läkare kan genomgå en drog Viferon-4 producerat i rektala suppositorier, vilka innehåller interferoner, askorbinsyra, vitamin E för prevention av prostatit Ljus har inte bara antiviral utan också immunmodulerande effekt. Läkemedlet har en uttalad anti-proliferativa egenskaper, det används för detektering av klamydia, ureaplasmosis, herpes och andra infektioner. Vanligtvis föreskriver den behandlande läkaren en kurs som ger för användning av stolpiller i 10 dagar. Fördelen med läkemedlet är frånvaron av negativa effekter av aktiva komponenter på kroppen.

  Prostata forte

  Profylax och behandling av prostatit utförs med hjälp av prostata fortebota.

  Eftersom medlen består av anläggningskomponenter, tolereras väl det och inte leder till missbruk. Läkemedlet innehåller ett utdrag ur barken av den afrikanska plommonträd, poppel bark, kardborre rot, gullris och halvgräs, mossor, pumpafrön. Alla dessa komponenter bidrar till förhindrandet av inflammatoriska processer i prostatan på grund av deras anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper.

  Innehållet i läkemedlet hjälper L-glutamin till att vävnaderna i prostata återhämtar sig effektivt efter inflammationen.

  Prostamol Uno

  Förebyggande av prostatit hos män kan utföras med hjälp av Prostamol Uno, som bör druckas inom 30 dagar efter kapseln.

  Sådana mediciner bör tas för urologens syfte, även om kompositionen endast innehåller växtkomponenter. Extrakt på basis av palmar fetus Sabal minskar svullnad i körteln, hjälper till att bli av med stillastående processer, förhindrar och tar bort inflammation. Läkemedlet förhindrar vävnadstillväxten hos orgelet, och därför är det ofta förskrivet vid de första tecknen på adenom. Prostamol Uno kan orsaka klåda och andra hudreaktioner. Illamående och halsbränna förekommer mot bakgrund av att kapslar tas i sällsynta fall.

  Vitaprost

  Vitaprost-tabletter används i urologi från prostatit och förhindrar körtel adenom. Grundval av produkten - bovint körtelextrakt som normaliserar blodcirkulationen av vävnaderna, förhindrar trombos och reducerar svullnad och infiltration. Läkare notera att i patienter som fick läkemedlet hos män förbättrar urin processen, brott mot vilket leder till frekvent tömning av urinblåsan, falska önskningar, underlätta flödet av urin.

  Om bakteriella mikroorganismer detekteras i genitourinary systemet, kan läkaren rekommendera att ta en kurs med den kombinerade Vitaprost Plus. Förutom det torkade bovin prostata körtelpulveret innehåller det lomefloxacin. Denna komponent bidrar till att förstöra stafylokockinfektion, klamydia, mykobakterier.

  Läkemedlet normaliserar urinprocessen, minskar manifestationen av inflammation, ökar potensen.

  Afala

  Homeopatiska preparat för förebyggande av prostatit föreskrivs också av läkare. Huvudkomponenten av läkemedlet Afal är antikroppar mot det prostatiska antigenet.

  De hjälper till att förhindra utveckling av inflammation, minska frekvensen av uppmaning att urinera, minska obehag i ljummen och penis. Afala är ordinerat för detektering av godartade neoplasmer i de tidiga stadierna. Trots att läkemedlet är naturligt har det vissa kontraindikationer. Dessa inkluderar onkologiska processer i prostata, vävnadsnekros, överkänslighet.

  Den dagliga dosen kan ökas med smärtssyndrom och dysursjukdomar. För förebyggande ändamål ska läkemedlet tas 2 tabletter per dag. Eftersom läkemedlet refererar till homeopatiska, är det nödvändigt att hålla sig till den rekommenderade av urologen utan att misslyckas. Tabletten tas en timme före en måltid, kursen är vanligtvis lång och är ca 120 dagar. Liknande Afale droger för förebyggande av adenom och prostatit hos män tas också under lång tid.

  Folk recept

  Behandling av prostatit med folkmekanismer måste nödvändigtvis utföras samtidigt med traditionell terapi. Många män som ser ut som symtom på inflammation i körteln börjar använda en mängd olika recept baserat på örter och biodlingsprodukter. Faktum är att de är mer effektiva för att förebygga utvecklingen av prostatit eller dess återfall om en diagnos av en kronisk sjukdom diagnostiseras. Profylax av prostatit med folkmekanismer utförs med hjälp av avkok, infusioner.

  Trots den naturliga och relativa säkerheten för avkok från växtavgifter, bör man komma ihåg att örter kan framkalla allergier och andra obehagliga symptom. Det är lämpligt att starta behandlingen med mycket små doser.

  Profylax av prostatit kan utföras hos män med sådana folkmedicin som persilja och kamille.

  Delar av dessa växter (rötter och blommor, 50 gram vardera) hälls med kokande vatten och kokas vid låg temperatur. Efter 1-2 timmar kan du dricka 100 ml tre gånger om dagen.

  Användbar för människors hälsa och plantain infusion. Det ökar sexuell aktivitet, normaliserar blodtillförseln i körteln, minskar obehag, vilket kan uppstå med svullnad i dess vävnader. Växtens löv måste sköljas innan det hälls varmt vatten. Dryck bör inte förberedas för framtida användning, helst varje morgon för att göra en ny infusion. Det tas 2 matskedar flera gånger om dagen. För beredning, ta ett glas vatten och 4 blad av växten.

  Kombinationen av Johannesört och Melissa hjälper inte bara till att förbättra prostatakörteln, men också för att öka styrkan, förbättra humör, förhindra utveckling av depression. Örter (45 gram) hälls i 0,5 liter vatten och kokas i ca 8 minuter. Läkemedlet tas 100 ml dagligen, i tre veckor.

  Örter kan orsaka hudreaktioner, om klåda uppstår, problem med andningssystemet, bör mottagningen av buljongen avbrytas. Ta bort symptomen på allergier med sorptionsmedel och antihistamin. När dessa effekter uppstår kan behandling på sådana sätt inte utföras.

  För människors hälsa är det mycket användbart att äta selleri. Det kan läggas till sallader, tagen i form av juice. Denna växt hjälper till att öka sexuell aktivitet, förhindra utvecklingen av stagnation i prostata. För den skenbara effekten av selleri är det önskvärt att ta dagligen. Växtens juice kommer att vara mer användbar om den blandas med päron eller äppeljuice.

  Om det fortfarande är nödvändigt att vidta för förebyggande underhåll av en prostatit, kommer urologen att berätta:

  Prostatit förebyggande åtgärder hos män

  Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

  Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

  Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

  De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

  • stillasittande arbete, vila på TV: n;
  • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
  • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
  • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
  • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
  • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
  • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
  • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
  • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
  • frekvent förstoppning, hemorrojder;
  • sänkt immunitet.

  Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

  Primär och sekundär prevention

  Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

  • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
  • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

  I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

  Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

  Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

  Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

  1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
  2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
  3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
  4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
  5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
  6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
  7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

  Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

  Övningar för förebyggande av prostatit

  En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

  • tennis, badminton;
  • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
  • gymnastik, morgon jogging, promenader.

  När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

  1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
  2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
  3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
  4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
  5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
  6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
  7. Går på plats med knä höga uppkomst;
  8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

  Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

  Prostatisk massage

  Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

  Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

  Läkemedel för förebyggande av prostatit

  Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

  De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

  • indigaplyus;
  • Omnic;
  • metronidazol;
  • prostatilen;
  • prostomol uno.

  Dessa läkemedel motverkar:

  • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
  • inflammatoriska processer av prostata;
  • lindra svullnad.

  Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

  Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

  Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

  1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
  2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
  3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
  4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
  5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

  Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

  Förebyggande av prostatit och prostata adenom hos män

  Fortsätt på ämnet

  Som resultaten av studien visade, för att minska risken för prostatacancer med 18%, måste en man äta mer än 10 tomater i veckan

  Män som regelbundet besöker fitnesscentra och gym är i regel mycket väl kända för anatomin. Speciellt muskelsystemets struktur, över vilken de arbetar hårt.

  Många män tror felaktigt att de helt uppfyller sina kvinnor. Men eftersom det vackra könet i den intima saken är mer hemlighetsfull, kan man inte alltid förstå vad de gjorde rätt och vad som inte är

  Prophylax av sjukdomar i prostata

  Sjukdomar i prostatakörteln upptar en ledande position i listan över sjukdomar i det genitourära systemet hos män. De vanligaste sjukdomar som prostatit, adenom och prostatacancer påverkar hela kroppen som helhet. Profylax av sjukdomar i prostatakörteln minskar risken för olika patologier i kroppen och utvecklingen av erektil dysfunktion hos män.

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  Det finns förebyggande åtgärder som direkt beror på sjukdomsfaktorerna.

  Orsaker till inflammation i prostata:

  • överträdelse av kost
  • brist på motion;
  • utveckling av sexuellt överförbara infektioner (STI)
  • passivt sexliv;
  • dåliga vanor
  • hormonella misslyckanden i en mans kropp.

  Inflammation av prostata och andra sjukdomar har riskfaktorer som inte kan kontrolleras. Till exempel, en mans ålder och ärftlighet. Och även orsakerna som kan påverkas: inaktivitet, stress, överansträngning, undernäring och systematisk hypotermi hos kroppen.

  Profylax av prostatakörteln hos män är uppdelad i primär och sekundär. Primär tillåter inte att sjukdomen uppstår, och sekundäret förhindrar återfall och övergång från akut till kronisk form.

  För att förhindra uppkomsten av prostatit, får du inte bara känner riskfaktorer och tillämpa lämpliga åtgärder för att förebygga, men också att delta i den planerade samråd urolog 1-2 gånger per år. Efter överenskommelse bör en läkare ta ett blodprov för PSA (prostataspecifika antikroppar) och genomgå ultraljud av prostata.

  Rätt näring

  Den manliga organismen behöver en balanserad diet, inklusive ett tillräckligt antal multivitaminer och spårämnen.

  Menymenyn bör innehålla mycket skaldjur och grönsaker. Rätterna ska kokas i ugnen eller ångas och kokas. Det rekommenderas att ta mat 5-6 gånger om dagen i små portioner.

  Lista över produkter som positivt påverkar prostata:

  1. Tomater - den antioxidant lycopen, som finns i denna grönsak i stora mängder, skyddar kroppen mot skadliga effekter. Stress, liksom ett syndrom av kronisk trötthet - påverkar erektilfunktionen hos män och hela kroppen som helhet. Det har också kliniskt bevisats att personer som upplever negativa känslor dagligen, är mer benägna att drabbas av allvarliga patologier. Stressfulla situationer leder till en minskning av kroppens immunförsvar.
  2. Kål innehåller i sin sammansättning substanser som blockerar verkan av enzymer som orsakar inflammation.
  3. Vitlök är ett naturligt antibiotikum som aktivt bekämpar inflammation. Har också immunmodulerande effekt.
  4. Pumpa och pumpa frön - förbättra erektil funktion.
  5. Produkter från soja hjälper till att återställa hormonbalansen i kroppens män.
  6. Diet- och fettfett kött. När du äter fjäderfä och nötkött minskar kolesterolnivån och dess skadliga effekt på kardiovaskulärsystemet minskar. Detta ämne leder till bildandet av plack. Minskningen av kärlens lumen leder till störningar i könsorganens arbete.
  7. Mejeriprodukter - aktiverar de enzymatiska processer som behövs för kroppens uppslutning av näringsämnen.
  8. Kashi har en positiv effekt på matsmältningsorganets matsmältningsfunktion.
  9. Grönt te hämmar tillväxten av atypiska celler.

  Korrekt näring normaliserar hela kroppens arbete, tonar upp och stärker skyddsfunktionerna.

  Lista över produkter som påverkar prostata negativt:

  • kryddor;
  • fett kött sorter (fläsk, lamm);
  • alkohol;
  • kolsyrade drycker.

  Diet - en universell metod för behandling och förebyggande av prostatit, liksom många andra sjukdomar. Dietterapi har praktiskt taget inga kontraindikationer. Det enda värt att uppmärksamma är organismens individuella egenskaper och förekomsten av åtföljande patologier.

  Måttlig fysisk aktivitet

  Sportaktivitet, tillsammans med hälsosam näring, påverkar positivt hela kroppen hos en man. En stillesittande livsstil leder till stagnation av blod i ett litet bäcken. Som ett resultat är transport av näringsämnen till en människas könsorgan störda, fullständig eller partiell impotens kan uppstå. Och även en trofisk störning bidrar till hormonell obalans i prostata.

  Gymnastik är utformad för att förbättra cirkulationen i bäckenorganen. På grund av vissa tekniker för att utföra övningar, stoppar inguinalområdet stagnerande venöst blod och risken för att utveckla prostatainflammation minskar.

  När man väljer övningar för förebyggande av sjukdomar måste män få råd och följa rekommendationer från specialister.

  Det finns en uppsättning fysiska övningar som syftar till förebyggande av prostatit. Med sin hjälp stärker män sina skrotmuskler.

  Komplexet av hälsofrämjande förfaranden består i att det är nödvändigt att dra och slappna av musklerna i perineum kraftigt. Effektiviteten beror direkt på övningarnas hastighet och frekvens.

  De vanligaste är fyra varianter av träningskomplex för män.

  Stå på golvet

  Sidorna är benägna till höger och till vänster, vinkar fötterna, hoppar i olika höjder.

  I denna position är backarna framåt. Den rätta tekniken för att utföra övningar - säkerställer störst effektivitet av förebyggande åtgärder.

  Det är nödvändigt att uppta en bekväm sittposition. Skrovets sluttningar är avancerade. Under denna åtgärd bör du försöka nå ut med fingertopparna till de stora tårna. Det är viktigt att övervaka andningen och utföra böjning när du andas ut. För övningar på golvet är det bättre att använda en speciell matta för att undvika könsorganens hypotermi.

  Män är också användbara att sitta i en sträng. För detta bör benen sprida sig så långt som möjligt. Djupet spelar ingen roll, i motsats till tidsintervallet. I denna position tar det ungefär en minut.

  För att stärka perineumets muskler finns en speciell träningsrörelse på skinkorna. Den är gjord enligt följande: mannen borde sitta platta, benen att sträcka sig framåt och att lösa upp dem i en hörnposition. Att röra på skinkorna borde vara i olika riktningar.

  Ligger på baksidan

  De mest effektiva övningarna för behandling och förebyggande av prostatit utförs liggande på ryggen. Utförandeteknik är som följer: en man lyfter sitt bäcken, lämnar fötterna på golvet, knänna medan de skiljs åt sidan. Denna övning liknar en halv bro.

  Ett annat alternativ: att höja benen medan du böjer på knäna, så att du lägger dem i magen.

  Effektiv träning, där en man behöver stödja nedre delen av ryggen med händerna och bäcken och benen ska riktas vertikalt uppåt.

  För nästa metod bör de nedre extremiteterna böjas vid knäna och cirkuleras med bäckenet.

  Ligger på magen

  Övningar för förebyggande av prostatit, vars genomförande ger en position som ligger på magen

  Händerna bör placeras längs stammen. Samtidigt är det nödvändigt att höja underbenen och överkroppen. Benen ska vara raka. I detta läge är det nödvändigt att stanna så länge som möjligt. Då slappna av och samtidigt sänka benen till golvet.

  Övningar med hjälp av en speciell gymnastikboll. Det är nödvändigt att ligga magen på bollen och flytta kroppen åt höger och vänster.

  Gymnastik för förebyggande av prostata sjukdomar ska behandlas varannan dag, men bättre varje dag. Övningsövningar har också vissa begränsningar. Det är nödvändigt att undvika fysisk ansträngning under en viral eller bakteriell sjukdom, med ökad kroppstemperatur eller blodtrycksfigurer.

  Ytterligare övningar för förebyggande av prostata sjukdomar

  Den första övningen bidrar till att stärka musklerna i anusen (kan kombineras med en prostationsmassage). Det är nödvändigt att komprimera ljummens muskler och dra starkt i sphincten, håll den här positionen i 10 sekunder och slappna av.

  Gymnastik är enkel i teknik, så det är lätt att göra hemma.

  Förutom träningsterapi innefattar förebyggande åtgärder andningsövningar. Exekveringsmetoden består i växling av djupa och korta inandningar och utandningar av olika intensitet.

  Ett annat alternativ är buken andning. För att göra detta måste du göra en mycket djupt andetag, och sedan ett djupt andetag under denna uppsvälld mage och förbli i detta tillstånd under 15 sekunder. Gör sedan långsam utandning och dra i magen så mycket som möjligt under samma tid.

  Liknande övningar utförs i samband med fysisk ansträngning. Det är nödvändigt att kontrollera andningsprocessen under varje lutning och halkning.

  Andningsövningar är viktiga för kroppen. Men denna typ av övning har kontraindikationer, såsom sjukdomar i andningsorganen och gastrointestinala system. Därför bör du konsultera en fysioterapeut innan du utför dessa tekniker.

  Regelbunden sexuell aktivitet

  För att undvika problem med genitourinary systemet måste du leda ett aktivt sexliv. Regelbunden ejakulation bidrar till en människas livslängd och förhindrar utveckling av prostatakörtelns sjukdomar.

  Ejakulation är en komplex process. Under stimuleringen av penisen fylls prostatan med vätska. Efter att ha nått den maximala fyllningsnivån reduceras den tills den återgår till sin normala storlek. Denna process har en effekt på det hormonella systemet hos den manliga kroppen och förhindrar utvecklingen av tumörformationer i prostata.

  Man borde komma ihåg att sexuella infektioner är de farligaste ämnena som orsakar sjukdomar i urogenitalt sår. En ökning av antalet sexuella relationer leder till större risk för STI.

  Intim hygien

  Att förebygga utvecklingen av sjukdomar i det urogenitala området är intim hygien. För att undvika effekten av patogener på män hälsa, är det nödvändigt att genomföra en grundlig hygien yttre könsorganen med tvål och vatten. Var noga med att tvätta ut smeget, tryck på förhuden av penis. Det ackumulerar en stor mängd bakteriella floror och salter, som kan påverka kroppens könsorgans funktioner.

  Övergivande av dåliga vanor

  Rökning och alkoholmissbruk påverkar alla mänskliga system och organ negativt. Dessa dåliga vanor påverkar blodkärlen väldigt.

  Nikotin smalnar kapillärväggarna och därigenom skapa en barriär för transporter av näringsämnen och syre till bäckenorganen. Detta minskar kraften kraftigt.

  Etylalkohol och dess derivat förstör kroppens celler. Dessutom minskar läkemedlets farmakologiska effektivitet vid samtidig användning av droger med alkohol.

  En hälsosam livsstil utgör grunden för förebyggande av sjukdomar.

  Profylax med droger

  Läkemedels förebyggande av prostatit, godartad prostataförstoring, och cancer innefattar administration av läkemedel som förhindrar stagnation av blodflödet i bäckenet. Sådana medel reducerar ödem och stoppar de inflammatoriska processerna i prostata. Dessa läkemedel har emellertid kontraindikationer, därför utses de uteslutande av en behörig läkare.

  För sådana preparat bär:

  Traditionell medicin

  Förebyggande av prostata sjukdomar är också möjligt med icke-traditionella metoder för medicin. I örtmedicin används örter som har antimikrobiella, antiinflammatoriska, antispasmodiska effekter.

  Urologiska avgifter, som används för behandling och förebyggande av prostatit i folkmedicinen: Johannesört, ringblomma, ros, serien, infusion av frukt kastanj, vide-ört, nässlor, ginseng, kardborre.

  Fördelarna med fyto-te i lätt förberedelse är den vanligaste formen av folkmedicin. Gräset kokas och används inomhus.

  Torra beredningar används för att framställa mikroclyster.

  Viktig vikt är vitaminmineralkomplexet och antioxidanterna.

  Lycopen anses vara den mest värdefulla substansen för kroppen. Det är effektivt vid förebyggande av prostata sjukdomar. Substans ackumuleras selektivt i vävnader och organ, och skyddar även prostataceller från fria radikaler, förbättrar kvaliteten på sperma från män.

  • Koenzym Q10 är en antioxidant av den lipofila serien. Delta i processen för energiproduktion och främjar en ökning av koncentrationen av spermatozoa.
  • Betakaroten normaliserar mognad och tillväxt av bakterieceller. Detta påverkar könkörtlarna.
  • Rutin förbättrar permeabiliteten hos kärlens väggar. Mikrocirkulationen förhindrar bildandet av stillastående fenomen, vilket kan leda till infästning av sekundär infektion.
  • C-vitamin ökar immuniteten och hindrar tillväxten av vävnader.
  • Tocopherol (vitamin E) syntetiserar i prostata-specifika föreningar som förstör bakterier.
  • Zink är huvudelementet i kosten hos män med inflammation i prostata. Närvaron av detta ämne i livsmedel är extremt viktigt för att förebygga prostatit.

  Detta element har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

  • antiinflammatoriska och regenerativa effekter på prostataceller;
  • förebyggande av inflammation och utveckling av tumörformationer i kroppen;
  • upprätthålla och öka spermatozoas livslängd.

  En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

  Propolis är också effektivt vid behandling och förebyggande av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln.

  Förebyggande av sjukdomar hos MPS propolis är dess antifungala, antibakteriella, antiinflammatoriska egenskaper.

  Propolis med prostata sjukdomar:

  • lindrar psykisk stress
  • stärker immunförsvaret
  • aktiverar produktionen av testosteron (det huvudsakliga manliga hormonet);
  • lindrar smärta i urinröret
  • reducerar risken för prostataadenom;
  • återställer de strukturella enheterna i prostatakörteln.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

  Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

  I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

  Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

  I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

  Prostata: förebyggande hos män

  Prostatan utför flera funktioner:

  1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
  2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
  3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

  Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

  • dålig urinering
  • svaga erektioner
  • försvagning eller brist på orgasm;
  • till infertilitet

  Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

  Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

  1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
  2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
  3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

  Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

  Profylax av prostatakörteln i hemmet:

  • att äta ordentligt, på en diet;
  • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
  • Vanligt sex med en partner
  • Utsätt inte prostata för risk för skada.
  • bli inte kall;
  • flytta så mycket som möjligt.

  Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

  Dessa inkluderar:

  • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
  • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
  • förebyggande massage av prostata;
  • genomförande av läkarens rekommendationer.

  Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

  Från vad som uppkommer i prostata:

  livsstil

  Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

  Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

  Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

  Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

  Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

  Användningen av nikotin:

  • sänker testosteronnivåerna;
  • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
  • minskar prostatas ton
  • minskar immuniteten hos prostata.
  • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

  Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

  Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

  Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

  • atletisk promenad;
  • jogging;
  • komplex av TRP;
  • simma i poolen.

  Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

  Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

  • weight;
  • cyklar;
  • bodybuilding;
  • köra bil
  • datorspel;
  • vinterfiske.

  Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

  Det bör noteras att:

  1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

  kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

  Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

  Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

  För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.