Huvud
Symptom

Korrekt profylax av prostatit hemma

Prostatit är en inflammation i prostata och är den vanligaste sjukdomen bland män.

Tidig förebyggande av prostatit kan förhindra utvecklingen av sjukdomen, förbättra tillståndet hos det geniturära systemet hos män och öka immuniteten hos hela organismen.

Orsakerna till inflammation är infektiösa och icke-infektiösa. Sjukdomsförloppet kan vara akut, med levande manifestationer av symtom och kronisk, följt av svaga symtom. Komplikationer i frånvaro av adekvat behandling är cystit, pyelonefrit, prostata adenom, impotens, infertilitet och prostatacancer.

Förebyggande av sjukdom

Behandling och förebyggande av prostatit beror på orsaken och svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. De viktigaste faktorerna som påverkar sjukdomsuppkomsten är:

 • infektioner som kan komma in i prostata från urinblåsan, rektum, urinröret;
 • stagnation av blod i ett litet bäck på grund av stillasittande livsstil, sexuell avhållsamhet, hypotermi etc.

Dessutom är prostata profylax primär och sekundär.

Primärt förebyggande åtgärder

Primäråtgärder möjliggör förhindrande av inflammation i prostatakörteln:

 • aktiv livsstil
 • full och varierad mat
 • begränsning av alkohol, kryddig och salt mat
 • reglering av sexuellt liv
 • snabb behandling av olika inflammatoriska processer hos andra bäckenorgan och förstoppning.

Även profylax av prostatit i hemmet består av speciell gymnastik, vilket är särskilt nödvändigt för stillasittande arbete. Det omfattar följande övningar: cykla med fötterna, knäböj, spänningar i perineala muskler med retursion av anus. Detta kommer att stärka bäckens organers muskler och förbättra blodcirkulationen i dem.

Sekundära förebyggande åtgärder

Denna grupp av förebyggande åtgärder syftar till att förebygga återfall efter framgångsrik behandling. Huvudpunkten här är ett regelbundet besök hos doktorn, eftersom den upprepade utvecklingen av sjukdomen kan uppstå utan att symptomen manifesteras.

På något stadium framgångsrikt använt droger för förebyggande av prostatit. Principen för deras verkan är baserad på aktivering av immunsystemet för att bekämpa infektioner. De kan också förbättra mikrocirkulationen av blodkärl och för att avlägsna svullnad.

Profylaktisk massage

Profylaxmassage av prostata är ett effektivt sätt att förebygga prostatit.

Denna procedur är en digital effekt på prostatakörteln. Mekanisk verkan orsakar vasodilation, förbättrar blodmikrocirkulationen. Detta gör att du kan aktivera återvinningsprocessen, förhindra stillastående fenomen, stärka perineumets muskler.

Under massagen ökar permeabiliteten hos vävnader för läkemedel, vilket är viktigt inte bara under behandlingen utan även för att förhindra sjukdomen. Läkemedel för förebyggande behandling väljs av den behandlande läkaren och är beroende av människans hälsotillstånd, hans livsstil. Formen av läkemedlet: tabletter, kapslar, suppositorier eller injektioner - beror också på patientens individuella egenskaper.

Underlåtenhet att följa de mest grundläggande förebyggande åtgärderna leder till en ökning av antalet fall och en minskning av åldersgränsen för potentiella patienter. I sin tur påverkar tidig förebyggande av sjukdomen inte bara hälsotillståndet utan också ekonomiskt välbefinnande.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Prophylax av sjukdomar i prostata

Sjukdomar i prostatakörteln upptar en ledande position i listan över sjukdomar i det genitourära systemet hos män. De vanligaste sjukdomar som prostatit, adenom och prostatacancer påverkar hela kroppen som helhet. Profylax av sjukdomar i prostatakörteln minskar risken för olika patologier i kroppen och utvecklingen av erektil dysfunktion hos män.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Det finns förebyggande åtgärder som direkt beror på sjukdomsfaktorerna.

Orsaker till inflammation i prostata:

 • överträdelse av kost
 • brist på motion;
 • utveckling av sexuellt överförbara infektioner (STI)
 • passivt sexliv;
 • dåliga vanor
 • hormonella misslyckanden i en mans kropp.

Inflammation av prostata och andra sjukdomar har riskfaktorer som inte kan kontrolleras. Till exempel, en mans ålder och ärftlighet. Och även orsakerna som kan påverkas: inaktivitet, stress, överansträngning, undernäring och systematisk hypotermi hos kroppen.

Profylax av prostatakörteln hos män är uppdelad i primär och sekundär. Primär tillåter inte att sjukdomen uppstår, och sekundäret förhindrar återfall och övergång från akut till kronisk form.

För att förhindra uppkomsten av prostatit, får du inte bara känner riskfaktorer och tillämpa lämpliga åtgärder för att förebygga, men också att delta i den planerade samråd urolog 1-2 gånger per år. Efter överenskommelse bör en läkare ta ett blodprov för PSA (prostataspecifika antikroppar) och genomgå ultraljud av prostata.

Rätt näring

Den manliga organismen behöver en balanserad diet, inklusive ett tillräckligt antal multivitaminer och spårämnen.

Menymenyn bör innehålla mycket skaldjur och grönsaker. Rätterna ska kokas i ugnen eller ångas och kokas. Det rekommenderas att ta mat 5-6 gånger om dagen i små portioner.

Lista över produkter som positivt påverkar prostata:

 1. Tomater - den antioxidant lycopen, som finns i denna grönsak i stora mängder, skyddar kroppen mot skadliga effekter. Stress, liksom ett syndrom av kronisk trötthet - påverkar erektilfunktionen hos män och hela kroppen som helhet. Det har också kliniskt bevisats att personer som upplever negativa känslor dagligen, är mer benägna att drabbas av allvarliga patologier. Stressfulla situationer leder till en minskning av kroppens immunförsvar.
 2. Kål innehåller i sin sammansättning substanser som blockerar verkan av enzymer som orsakar inflammation.
 3. Vitlök är ett naturligt antibiotikum som aktivt bekämpar inflammation. Har också immunmodulerande effekt.
 4. Pumpa och pumpa frön - förbättra erektil funktion.
 5. Produkter från soja hjälper till att återställa hormonbalansen i kroppens män.
 6. Diet- och fettfett kött. När du äter fjäderfä och nötkött minskar kolesterolnivån och dess skadliga effekt på kardiovaskulärsystemet minskar. Detta ämne leder till bildandet av plack. Minskningen av kärlens lumen leder till störningar i könsorganens arbete.
 7. Mejeriprodukter - aktiverar de enzymatiska processer som behövs för kroppens uppslutning av näringsämnen.
 8. Kashi har en positiv effekt på matsmältningsorganets matsmältningsfunktion.
 9. Grönt te hämmar tillväxten av atypiska celler.

Korrekt näring normaliserar hela kroppens arbete, tonar upp och stärker skyddsfunktionerna.

Lista över produkter som påverkar prostata negativt:

 • kryddor;
 • fett kött sorter (fläsk, lamm);
 • alkohol;
 • kolsyrade drycker.

Diet - en universell metod för behandling och förebyggande av prostatit, liksom många andra sjukdomar. Dietterapi har praktiskt taget inga kontraindikationer. Det enda värt att uppmärksamma är organismens individuella egenskaper och förekomsten av åtföljande patologier.

Måttlig fysisk aktivitet

Sportaktivitet, tillsammans med hälsosam näring, påverkar positivt hela kroppen hos en man. En stillesittande livsstil leder till stagnation av blod i ett litet bäcken. Som ett resultat är transport av näringsämnen till en människas könsorgan störda, fullständig eller partiell impotens kan uppstå. Och även en trofisk störning bidrar till hormonell obalans i prostata.

Gymnastik är utformad för att förbättra cirkulationen i bäckenorganen. På grund av vissa tekniker för att utföra övningar, stoppar inguinalområdet stagnerande venöst blod och risken för att utveckla prostatainflammation minskar.

När man väljer övningar för förebyggande av sjukdomar måste män få råd och följa rekommendationer från specialister.

Det finns en uppsättning fysiska övningar som syftar till förebyggande av prostatit. Med sin hjälp stärker män sina skrotmuskler.

Komplexet av hälsofrämjande förfaranden består i att det är nödvändigt att dra och slappna av musklerna i perineum kraftigt. Effektiviteten beror direkt på övningarnas hastighet och frekvens.

De vanligaste är fyra varianter av träningskomplex för män.

Stå på golvet

Sidorna är benägna till höger och till vänster, vinkar fötterna, hoppar i olika höjder.

I denna position är backarna framåt. Den rätta tekniken för att utföra övningar - säkerställer störst effektivitet av förebyggande åtgärder.

Det är nödvändigt att uppta en bekväm sittposition. Skrovets sluttningar är avancerade. Under denna åtgärd bör du försöka nå ut med fingertopparna till de stora tårna. Det är viktigt att övervaka andningen och utföra böjning när du andas ut. För övningar på golvet är det bättre att använda en speciell matta för att undvika könsorganens hypotermi.

Män är också användbara att sitta i en sträng. För detta bör benen sprida sig så långt som möjligt. Djupet spelar ingen roll, i motsats till tidsintervallet. I denna position tar det ungefär en minut.

För att stärka perineumets muskler finns en speciell träningsrörelse på skinkorna. Den är gjord enligt följande: mannen borde sitta platta, benen att sträcka sig framåt och att lösa upp dem i en hörnposition. Att röra på skinkorna borde vara i olika riktningar.

Ligger på baksidan

De mest effektiva övningarna för behandling och förebyggande av prostatit utförs liggande på ryggen. Utförandeteknik är som följer: en man lyfter sitt bäcken, lämnar fötterna på golvet, knänna medan de skiljs åt sidan. Denna övning liknar en halv bro.

Ett annat alternativ: att höja benen medan du böjer på knäna, så att du lägger dem i magen.

Effektiv träning, där en man behöver stödja nedre delen av ryggen med händerna och bäcken och benen ska riktas vertikalt uppåt.

För nästa metod bör de nedre extremiteterna böjas vid knäna och cirkuleras med bäckenet.

Ligger på magen

Övningar för förebyggande av prostatit, vars genomförande ger en position som ligger på magen

Händerna bör placeras längs stammen. Samtidigt är det nödvändigt att höja underbenen och överkroppen. Benen ska vara raka. I detta läge är det nödvändigt att stanna så länge som möjligt. Då slappna av och samtidigt sänka benen till golvet.

Övningar med hjälp av en speciell gymnastikboll. Det är nödvändigt att ligga magen på bollen och flytta kroppen åt höger och vänster.

Gymnastik för förebyggande av prostata sjukdomar ska behandlas varannan dag, men bättre varje dag. Övningsövningar har också vissa begränsningar. Det är nödvändigt att undvika fysisk ansträngning under en viral eller bakteriell sjukdom, med ökad kroppstemperatur eller blodtrycksfigurer.

Ytterligare övningar för förebyggande av prostata sjukdomar

Den första övningen bidrar till att stärka musklerna i anusen (kan kombineras med en prostationsmassage). Det är nödvändigt att komprimera ljummens muskler och dra starkt i sphincten, håll den här positionen i 10 sekunder och slappna av.

Gymnastik är enkel i teknik, så det är lätt att göra hemma.

Förutom träningsterapi innefattar förebyggande åtgärder andningsövningar. Exekveringsmetoden består i växling av djupa och korta inandningar och utandningar av olika intensitet.

Ett annat alternativ är buken andning. För att göra detta måste du göra en mycket djupt andetag, och sedan ett djupt andetag under denna uppsvälld mage och förbli i detta tillstånd under 15 sekunder. Gör sedan långsam utandning och dra i magen så mycket som möjligt under samma tid.

Liknande övningar utförs i samband med fysisk ansträngning. Det är nödvändigt att kontrollera andningsprocessen under varje lutning och halkning.

Andningsövningar är viktiga för kroppen. Men denna typ av övning har kontraindikationer, såsom sjukdomar i andningsorganen och gastrointestinala system. Därför bör du konsultera en fysioterapeut innan du utför dessa tekniker.

Regelbunden sexuell aktivitet

För att undvika problem med genitourinary systemet måste du leda ett aktivt sexliv. Regelbunden ejakulation bidrar till en människas livslängd och förhindrar utveckling av prostatakörtelns sjukdomar.

Ejakulation är en komplex process. Under stimuleringen av penisen fylls prostatan med vätska. Efter att ha nått den maximala fyllningsnivån reduceras den tills den återgår till sin normala storlek. Denna process har en effekt på det hormonella systemet hos den manliga kroppen och förhindrar utvecklingen av tumörformationer i prostata.

Man borde komma ihåg att sexuella infektioner är de farligaste ämnena som orsakar sjukdomar i urogenitalt sår. En ökning av antalet sexuella relationer leder till större risk för STI.

Intim hygien

Att förebygga utvecklingen av sjukdomar i det urogenitala området är intim hygien. För att undvika effekten av patogener på män hälsa, är det nödvändigt att genomföra en grundlig hygien yttre könsorganen med tvål och vatten. Var noga med att tvätta ut smeget, tryck på förhuden av penis. Det ackumulerar en stor mängd bakteriella floror och salter, som kan påverka kroppens könsorgans funktioner.

Övergivande av dåliga vanor

Rökning och alkoholmissbruk påverkar alla mänskliga system och organ negativt. Dessa dåliga vanor påverkar blodkärlen väldigt.

Nikotin smalnar kapillärväggarna och därigenom skapa en barriär för transporter av näringsämnen och syre till bäckenorganen. Detta minskar kraften kraftigt.

Etylalkohol och dess derivat förstör kroppens celler. Dessutom minskar läkemedlets farmakologiska effektivitet vid samtidig användning av droger med alkohol.

En hälsosam livsstil utgör grunden för förebyggande av sjukdomar.

Profylax med droger

Läkemedels förebyggande av prostatit, godartad prostataförstoring, och cancer innefattar administration av läkemedel som förhindrar stagnation av blodflödet i bäckenet. Sådana medel reducerar ödem och stoppar de inflammatoriska processerna i prostata. Dessa läkemedel har emellertid kontraindikationer, därför utses de uteslutande av en behörig läkare.

För sådana preparat bär:

Traditionell medicin

Förebyggande av prostata sjukdomar är också möjligt med icke-traditionella metoder för medicin. I örtmedicin används örter som har antimikrobiella, antiinflammatoriska, antispasmodiska effekter.

Urologiska avgifter, som används för behandling och förebyggande av prostatit i folkmedicinen: Johannesört, ringblomma, ros, serien, infusion av frukt kastanj, vide-ört, nässlor, ginseng, kardborre.

Fördelarna med fyto-te i lätt förberedelse är den vanligaste formen av folkmedicin. Gräset kokas och används inomhus.

Torra beredningar används för att framställa mikroclyster.

Viktig vikt är vitaminmineralkomplexet och antioxidanterna.

Lycopen anses vara den mest värdefulla substansen för kroppen. Det är effektivt vid förebyggande av prostata sjukdomar. Substans ackumuleras selektivt i vävnader och organ, och skyddar även prostataceller från fria radikaler, förbättrar kvaliteten på sperma från män.

 • Koenzym Q10 är en antioxidant av den lipofila serien. Delta i processen för energiproduktion och främjar en ökning av koncentrationen av spermatozoa.
 • Betakaroten normaliserar mognad och tillväxt av bakterieceller. Detta påverkar könkörtlarna.
 • Rutin förbättrar permeabiliteten hos kärlens väggar. Mikrocirkulationen förhindrar bildandet av stillastående fenomen, vilket kan leda till infästning av sekundär infektion.
 • C-vitamin ökar immuniteten och hindrar tillväxten av vävnader.
 • Tocopherol (vitamin E) syntetiserar i prostata-specifika föreningar som förstör bakterier.
 • Zink är huvudelementet i kosten hos män med inflammation i prostata. Närvaron av detta ämne i livsmedel är extremt viktigt för att förebygga prostatit.

Detta element har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

 • antiinflammatoriska och regenerativa effekter på prostataceller;
 • förebyggande av inflammation och utveckling av tumörformationer i kroppen;
 • upprätthålla och öka spermatozoas livslängd.

En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

Propolis är också effektivt vid behandling och förebyggande av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln.

Förebyggande av sjukdomar hos MPS propolis är dess antifungala, antibakteriella, antiinflammatoriska egenskaper.

Propolis med prostata sjukdomar:

 • lindrar psykisk stress
 • stärker immunförsvaret
 • aktiverar produktionen av testosteron (det huvudsakliga manliga hormonet);
 • lindrar smärta i urinröret
 • reducerar risken för prostataadenom;
 • återställer de strukturella enheterna i prostatakörteln.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prophylax av sjukdomar i prostata

Prostata körteln är ett viktigt organ för genitourinary system av män. Hemligheten, som producerar prostata, är en del av ejakulatet och främjar dess flytning. Även prostata körteln blockerar utgången från blåsan under erektion. Patologierna i detta organ leder till en kränkning av dess funktionalitet och till en försämring av människors hälsa.

Sjukdomar i prostata

Bland de patologiska tillstånd i prostata kan identifieras inflammatoriska patologier (prostata) hyperplasi, orgel och tumörpatologi av både benigna och maligna natur (adenom, cancer).

Den vanligaste sjukdomen är prostatit. Av symtomen på kronisk prostatit lider 40% av vuxna män. Denna patologi är farlig eftersom den kan provocera en förvärring av tillståndet och utvecklingen av tumörprocessen. Hur man behandlar prostatit, kommer vi att diskutera nedan i artikeln.

Adenom i prostatakörteln förekommer hos de flesta män som är äldre än 60 år. Prostatacancer är den vanligaste tumörpatologin bland män.

Till utveckling av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln kan leda till:

 • stillasittande livsstil;
 • kroppens hypotermi
 • försummelse av preventivmedel och följaktligen utvecklingen av sexuellt överförbara sjukdomar;
 • negativ ekologisk situation.

För att minska sannolikheten för att utveckla prostata patologier är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder.

Förebyggande åtgärder

Bland alla åtgärder för profylax av sjukdomar i prostatakörteln är det nödvändigt att fördela följande

 1. Regelbundet besök till läkaren för förebyggande undersökning (rektal undersökning).
 2. Blodtest för onkologiska markörer för att identifiera risken för att utveckla prostatacancer. Huvudmarkören för prostatacancer är PSA-prostata-specifik antigen.
 3. Ledning av ultraljudsundersökning av prostata.
 4. Överensstämmelse med rätt arbetssätt och vila, tillräcklig nivå av fysisk aktivitet.
 5. Rationell kost. Det är viktigt att utesluta fet mat och konsumera mer växtfoder.

Korrekt näring är särskilt viktigt, eftersom användningen av ett antal produkter bidrar till en signifikant minskning av risken för att utveckla prostata sjukdomar.

Särskilt användbara för människors hälsa är produkter som:

 • tomater;
 • sojabönor;
 • grönt te;
 • grönsaker från familjen cruciferous - kål, broccoli, senap, rovor, rutabaga;
 • vitlök.

Inkluderingen av dessa produkter i kosten förbättrar hälsan avsevärt.

Överensstämmelse med enkla förebyggande åtgärder gör det möjligt att avsevärt minska sannolikheten för allvarliga sjukdomar. Tillräcklig fysisk aktivitet, överensstämmelse med kost och regelbundna besök till läkaren bidrar till bevarande av människors hälsa i många år.

Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

Prostata: förebyggande hos män

Prostatan utför flera funktioner:

 1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
 2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
 3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

 • dålig urinering
 • svaga erektioner
 • försvagning eller brist på orgasm;
 • till infertilitet

Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

 1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
 2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
 3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

Profylax av prostatakörteln i hemmet:

 • att äta ordentligt, på en diet;
 • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Vanligt sex med en partner
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • bli inte kall;
 • flytta så mycket som möjligt.

Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

Dessa inkluderar:

 • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
 • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
 • förebyggande massage av prostata;
 • genomförande av läkarens rekommendationer.

Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

Från vad som uppkommer i prostata:

livsstil

Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

Användningen av nikotin:

 • sänker testosteronnivåerna;
 • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
 • minskar prostatas ton
 • minskar immuniteten hos prostata.
 • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

 • atletisk promenad;
 • jogging;
 • komplex av TRP;
 • simma i poolen.

Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

 • weight;
 • cyklar;
 • bodybuilding;
 • köra bil
 • datorspel;
 • vinterfiske.

Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

Det bör noteras att:

 1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Vilka läkemedel kan användas för att förhindra inflammation i prostata

  Varje man, oavsett ålder, borde veta hur man förhindrar prostata sjukdomar, bland vilka prostatit upptäcks oftast. Att förebygga och förebygga utvecklingen av inflammatoriska processer i prostata är mycket lättare än att behandla denna sjukdom.

  Förebyggande åtgärder

  Förstöring av prostata och förändringar i vävnader uppkommer inte bara på grund av infektionen. Ofta utvecklas prostatit på grund av förekomsten av ett patogent fokus i andra organ. Sjukdomsbakterier kan tränga in i prostatakörteln från maxillära bihålor, tonsiller, njurar.

  Alla män bör vara medvetna om att prostatacancer ofta utvecklas på grund av låg fysisk aktivitet, beroende av alkoholhaltiga drycker, sällsynta sexuella kontakter.

  En viktig del av förebyggande åtgärder är förstärkning av immunförsvaret. Om det är friskt och fungerar korrekt, är sannolikheten för att inflammation kan förekomma i prostatakörteln avsevärt minskad.

  Urinorganen, inklusive prostata, påverkas negativt av hypotermi. Det är önskvärt att helt utesluta vistelse i kallt vatten. Sittande på kalla ytor är också farligt för prostatakörteln. Att försvaga immunsystemet och prova utvecklingen av inflammation kan också leda till dålig näring, vilket är farligt på grund av bristen på det nödvändiga antalet vitaminer och spårämnen i kosten.

  Läkemedel

  Den huvudsakliga åtgärden för att förhindra sjukdomar i körteln är den årliga undersökningen av en urolog. Det är inte nödvändigt att självständigt köpa olika mediciner utan att konsultera en läkare som ska göra en lista över medel för att förebygga sjukdomen.

  viferon

  När lutningen av organismen att täta virala infektioner läkare kan genomgå en drog Viferon-4 producerat i rektala suppositorier, vilka innehåller interferoner, askorbinsyra, vitamin E för prevention av prostatit Ljus har inte bara antiviral utan också immunmodulerande effekt. Läkemedlet har en uttalad anti-proliferativa egenskaper, det används för detektering av klamydia, ureaplasmosis, herpes och andra infektioner. Vanligtvis föreskriver den behandlande läkaren en kurs som ger för användning av stolpiller i 10 dagar. Fördelen med läkemedlet är frånvaron av negativa effekter av aktiva komponenter på kroppen.

  Prostata forte

  Profylax och behandling av prostatit utförs med hjälp av prostata fortebota.

  Eftersom medlen består av anläggningskomponenter, tolereras väl det och inte leder till missbruk. Läkemedlet innehåller ett utdrag ur barken av den afrikanska plommonträd, poppel bark, kardborre rot, gullris och halvgräs, mossor, pumpafrön. Alla dessa komponenter bidrar till förhindrandet av inflammatoriska processer i prostatan på grund av deras anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper.

  Innehållet i läkemedlet hjälper L-glutamin till att vävnaderna i prostata återhämtar sig effektivt efter inflammationen.

  Prostamol Uno

  Förebyggande av prostatit hos män kan utföras med hjälp av Prostamol Uno, som bör druckas inom 30 dagar efter kapseln.

  Sådana mediciner bör tas för urologens syfte, även om kompositionen endast innehåller växtkomponenter. Extrakt på basis av palmar fetus Sabal minskar svullnad i körteln, hjälper till att bli av med stillastående processer, förhindrar och tar bort inflammation. Läkemedlet förhindrar vävnadstillväxten hos orgelet, och därför är det ofta förskrivet vid de första tecknen på adenom. Prostamol Uno kan orsaka klåda och andra hudreaktioner. Illamående och halsbränna förekommer mot bakgrund av att kapslar tas i sällsynta fall.

  Vitaprost

  Vitaprost-tabletter används i urologi från prostatit och förhindrar körtel adenom. Grundval av produkten - bovint körtelextrakt som normaliserar blodcirkulationen av vävnaderna, förhindrar trombos och reducerar svullnad och infiltration. Läkare notera att i patienter som fick läkemedlet hos män förbättrar urin processen, brott mot vilket leder till frekvent tömning av urinblåsan, falska önskningar, underlätta flödet av urin.

  Om bakteriella mikroorganismer detekteras i genitourinary systemet, kan läkaren rekommendera att ta en kurs med den kombinerade Vitaprost Plus. Förutom det torkade bovin prostata körtelpulveret innehåller det lomefloxacin. Denna komponent bidrar till att förstöra stafylokockinfektion, klamydia, mykobakterier.

  Läkemedlet normaliserar urinprocessen, minskar manifestationen av inflammation, ökar potensen.

  Afala

  Homeopatiska preparat för förebyggande av prostatit föreskrivs också av läkare. Huvudkomponenten av läkemedlet Afal är antikroppar mot det prostatiska antigenet.

  De hjälper till att förhindra utveckling av inflammation, minska frekvensen av uppmaning att urinera, minska obehag i ljummen och penis. Afala är ordinerat för detektering av godartade neoplasmer i de tidiga stadierna. Trots att läkemedlet är naturligt har det vissa kontraindikationer. Dessa inkluderar onkologiska processer i prostata, vävnadsnekros, överkänslighet.

  Den dagliga dosen kan ökas med smärtssyndrom och dysursjukdomar. För förebyggande ändamål ska läkemedlet tas 2 tabletter per dag. Eftersom läkemedlet refererar till homeopatiska, är det nödvändigt att hålla sig till den rekommenderade av urologen utan att misslyckas. Tabletten tas en timme före en måltid, kursen är vanligtvis lång och är ca 120 dagar. Liknande Afale droger för förebyggande av adenom och prostatit hos män tas också under lång tid.

  Folk recept

  Behandling av prostatit med folkmekanismer måste nödvändigtvis utföras samtidigt med traditionell terapi. Många män som ser ut som symtom på inflammation i körteln börjar använda en mängd olika recept baserat på örter och biodlingsprodukter. Faktum är att de är mer effektiva för att förebygga utvecklingen av prostatit eller dess återfall om en diagnos av en kronisk sjukdom diagnostiseras. Profylax av prostatit med folkmekanismer utförs med hjälp av avkok, infusioner.

  Trots den naturliga och relativa säkerheten för avkok från växtavgifter, bör man komma ihåg att örter kan framkalla allergier och andra obehagliga symptom. Det är lämpligt att starta behandlingen med mycket små doser.

  Profylax av prostatit kan utföras hos män med sådana folkmedicin som persilja och kamille.

  Delar av dessa växter (rötter och blommor, 50 gram vardera) hälls med kokande vatten och kokas vid låg temperatur. Efter 1-2 timmar kan du dricka 100 ml tre gånger om dagen.

  Användbar för människors hälsa och plantain infusion. Det ökar sexuell aktivitet, normaliserar blodtillförseln i körteln, minskar obehag, vilket kan uppstå med svullnad i dess vävnader. Växtens löv måste sköljas innan det hälls varmt vatten. Dryck bör inte förberedas för framtida användning, helst varje morgon för att göra en ny infusion. Det tas 2 matskedar flera gånger om dagen. För beredning, ta ett glas vatten och 4 blad av växten.

  Kombinationen av Johannesört och Melissa hjälper inte bara till att förbättra prostatakörteln, men också för att öka styrkan, förbättra humör, förhindra utveckling av depression. Örter (45 gram) hälls i 0,5 liter vatten och kokas i ca 8 minuter. Läkemedlet tas 100 ml dagligen, i tre veckor.

  Örter kan orsaka hudreaktioner, om klåda uppstår, problem med andningssystemet, bör mottagningen av buljongen avbrytas. Ta bort symptomen på allergier med sorptionsmedel och antihistamin. När dessa effekter uppstår kan behandling på sådana sätt inte utföras.

  För människors hälsa är det mycket användbart att äta selleri. Det kan läggas till sallader, tagen i form av juice. Denna växt hjälper till att öka sexuell aktivitet, förhindra utvecklingen av stagnation i prostata. För den skenbara effekten av selleri är det önskvärt att ta dagligen. Växtens juice kommer att vara mer användbar om den blandas med päron eller äppeljuice.

  Om det fortfarande är nödvändigt att vidta för förebyggande underhåll av en prostatit, kommer urologen att berätta: