Huvud
Skäl

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Vilka läkemedel kan användas för att förhindra inflammation i prostata

Varje man, oavsett ålder, borde veta hur man förhindrar prostata sjukdomar, bland vilka prostatit upptäcks oftast. Att förebygga och förebygga utvecklingen av inflammatoriska processer i prostata är mycket lättare än att behandla denna sjukdom.

Förebyggande åtgärder

Förstöring av prostata och förändringar i vävnader uppkommer inte bara på grund av infektionen. Ofta utvecklas prostatit på grund av förekomsten av ett patogent fokus i andra organ. Sjukdomsbakterier kan tränga in i prostatakörteln från maxillära bihålor, tonsiller, njurar.

Alla män bör vara medvetna om att prostatacancer ofta utvecklas på grund av låg fysisk aktivitet, beroende av alkoholhaltiga drycker, sällsynta sexuella kontakter.

En viktig del av förebyggande åtgärder är förstärkning av immunförsvaret. Om det är friskt och fungerar korrekt, är sannolikheten för att inflammation kan förekomma i prostatakörteln avsevärt minskad.

Urinorganen, inklusive prostata, påverkas negativt av hypotermi. Det är önskvärt att helt utesluta vistelse i kallt vatten. Sittande på kalla ytor är också farligt för prostatakörteln. Att försvaga immunsystemet och prova utvecklingen av inflammation kan också leda till dålig näring, vilket är farligt på grund av bristen på det nödvändiga antalet vitaminer och spårämnen i kosten.

Läkemedel

Den huvudsakliga åtgärden för att förhindra sjukdomar i körteln är den årliga undersökningen av en urolog. Det är inte nödvändigt att självständigt köpa olika mediciner utan att konsultera en läkare som ska göra en lista över medel för att förebygga sjukdomen.

viferon

När lutningen av organismen att täta virala infektioner läkare kan genomgå en drog Viferon-4 producerat i rektala suppositorier, vilka innehåller interferoner, askorbinsyra, vitamin E för prevention av prostatit Ljus har inte bara antiviral utan också immunmodulerande effekt. Läkemedlet har en uttalad anti-proliferativa egenskaper, det används för detektering av klamydia, ureaplasmosis, herpes och andra infektioner. Vanligtvis föreskriver den behandlande läkaren en kurs som ger för användning av stolpiller i 10 dagar. Fördelen med läkemedlet är frånvaron av negativa effekter av aktiva komponenter på kroppen.

Prostata forte

Profylax och behandling av prostatit utförs med hjälp av prostata fortebota.

Eftersom medlen består av anläggningskomponenter, tolereras väl det och inte leder till missbruk. Läkemedlet innehåller ett utdrag ur barken av den afrikanska plommonträd, poppel bark, kardborre rot, gullris och halvgräs, mossor, pumpafrön. Alla dessa komponenter bidrar till förhindrandet av inflammatoriska processer i prostatan på grund av deras anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper.

Innehållet i läkemedlet hjälper L-glutamin till att vävnaderna i prostata återhämtar sig effektivt efter inflammationen.

Prostamol Uno

Förebyggande av prostatit hos män kan utföras med hjälp av Prostamol Uno, som bör druckas inom 30 dagar efter kapseln.

Sådana mediciner bör tas för urologens syfte, även om kompositionen endast innehåller växtkomponenter. Extrakt på basis av palmar fetus Sabal minskar svullnad i körteln, hjälper till att bli av med stillastående processer, förhindrar och tar bort inflammation. Läkemedlet förhindrar vävnadstillväxten hos orgelet, och därför är det ofta förskrivet vid de första tecknen på adenom. Prostamol Uno kan orsaka klåda och andra hudreaktioner. Illamående och halsbränna förekommer mot bakgrund av att kapslar tas i sällsynta fall.

Vitaprost

Vitaprost-tabletter används i urologi från prostatit och förhindrar körtel adenom. Grundval av produkten - bovint körtelextrakt som normaliserar blodcirkulationen av vävnaderna, förhindrar trombos och reducerar svullnad och infiltration. Läkare notera att i patienter som fick läkemedlet hos män förbättrar urin processen, brott mot vilket leder till frekvent tömning av urinblåsan, falska önskningar, underlätta flödet av urin.

Om bakteriella mikroorganismer detekteras i genitourinary systemet, kan läkaren rekommendera att ta en kurs med den kombinerade Vitaprost Plus. Förutom det torkade bovin prostata körtelpulveret innehåller det lomefloxacin. Denna komponent bidrar till att förstöra stafylokockinfektion, klamydia, mykobakterier.

Läkemedlet normaliserar urinprocessen, minskar manifestationen av inflammation, ökar potensen.

Afala

Homeopatiska preparat för förebyggande av prostatit föreskrivs också av läkare. Huvudkomponenten av läkemedlet Afal är antikroppar mot det prostatiska antigenet.

De hjälper till att förhindra utveckling av inflammation, minska frekvensen av uppmaning att urinera, minska obehag i ljummen och penis. Afala är ordinerat för detektering av godartade neoplasmer i de tidiga stadierna. Trots att läkemedlet är naturligt har det vissa kontraindikationer. Dessa inkluderar onkologiska processer i prostata, vävnadsnekros, överkänslighet.

Den dagliga dosen kan ökas med smärtssyndrom och dysursjukdomar. För förebyggande ändamål ska läkemedlet tas 2 tabletter per dag. Eftersom läkemedlet refererar till homeopatiska, är det nödvändigt att hålla sig till den rekommenderade av urologen utan att misslyckas. Tabletten tas en timme före en måltid, kursen är vanligtvis lång och är ca 120 dagar. Liknande Afale droger för förebyggande av adenom och prostatit hos män tas också under lång tid.

Folk recept

Behandling av prostatit med folkmekanismer måste nödvändigtvis utföras samtidigt med traditionell terapi. Många män som ser ut som symtom på inflammation i körteln börjar använda en mängd olika recept baserat på örter och biodlingsprodukter. Faktum är att de är mer effektiva för att förebygga utvecklingen av prostatit eller dess återfall om en diagnos av en kronisk sjukdom diagnostiseras. Profylax av prostatit med folkmekanismer utförs med hjälp av avkok, infusioner.

Trots den naturliga och relativa säkerheten för avkok från växtavgifter, bör man komma ihåg att örter kan framkalla allergier och andra obehagliga symptom. Det är lämpligt att starta behandlingen med mycket små doser.

Profylax av prostatit kan utföras hos män med sådana folkmedicin som persilja och kamille.

Delar av dessa växter (rötter och blommor, 50 gram vardera) hälls med kokande vatten och kokas vid låg temperatur. Efter 1-2 timmar kan du dricka 100 ml tre gånger om dagen.

Användbar för människors hälsa och plantain infusion. Det ökar sexuell aktivitet, normaliserar blodtillförseln i körteln, minskar obehag, vilket kan uppstå med svullnad i dess vävnader. Växtens löv måste sköljas innan det hälls varmt vatten. Dryck bör inte förberedas för framtida användning, helst varje morgon för att göra en ny infusion. Det tas 2 matskedar flera gånger om dagen. För beredning, ta ett glas vatten och 4 blad av växten.

Kombinationen av Johannesört och Melissa hjälper inte bara till att förbättra prostatakörteln, men också för att öka styrkan, förbättra humör, förhindra utveckling av depression. Örter (45 gram) hälls i 0,5 liter vatten och kokas i ca 8 minuter. Läkemedlet tas 100 ml dagligen, i tre veckor.

Örter kan orsaka hudreaktioner, om klåda uppstår, problem med andningssystemet, bör mottagningen av buljongen avbrytas. Ta bort symptomen på allergier med sorptionsmedel och antihistamin. När dessa effekter uppstår kan behandling på sådana sätt inte utföras.

För människors hälsa är det mycket användbart att äta selleri. Det kan läggas till sallader, tagen i form av juice. Denna växt hjälper till att öka sexuell aktivitet, förhindra utvecklingen av stagnation i prostata. För den skenbara effekten av selleri är det önskvärt att ta dagligen. Växtens juice kommer att vara mer användbar om den blandas med päron eller äppeljuice.

Om det fortfarande är nödvändigt att vidta för förebyggande underhåll av en prostatit, kommer urologen att berätta:

Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

Prostata: förebyggande hos män

Prostatan utför flera funktioner:

 1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
 2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
 3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

 • dålig urinering
 • svaga erektioner
 • försvagning eller brist på orgasm;
 • till infertilitet

Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

 1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
 2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
 3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

Profylax av prostatakörteln i hemmet:

 • att äta ordentligt, på en diet;
 • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Vanligt sex med en partner
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • bli inte kall;
 • flytta så mycket som möjligt.

Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

Dessa inkluderar:

 • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
 • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
 • förebyggande massage av prostata;
 • genomförande av läkarens rekommendationer.

Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

Från vad som uppkommer i prostata:

livsstil

Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

Användningen av nikotin:

 • sänker testosteronnivåerna;
 • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
 • minskar prostatas ton
 • minskar immuniteten hos prostata.
 • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

 • atletisk promenad;
 • jogging;
 • komplex av TRP;
 • simma i poolen.

Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

 • weight;
 • cyklar;
 • bodybuilding;
 • köra bil
 • datorspel;
 • vinterfiske.

Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

Det bör noteras att:

 1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Prophylax av sjukdomar i prostata

  Sjukdomar i prostatakörteln upptar en ledande position i listan över sjukdomar i det genitourära systemet hos män. De vanligaste sjukdomar som prostatit, adenom och prostatacancer påverkar hela kroppen som helhet. Profylax av sjukdomar i prostatakörteln minskar risken för olika patologier i kroppen och utvecklingen av erektil dysfunktion hos män.

  Våra läsare rekommenderar

  Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

  Det finns förebyggande åtgärder som direkt beror på sjukdomsfaktorerna.

  Orsaker till inflammation i prostata:

  • överträdelse av kost
  • brist på motion;
  • utveckling av sexuellt överförbara infektioner (STI)
  • passivt sexliv;
  • dåliga vanor
  • hormonella misslyckanden i en mans kropp.

  Inflammation av prostata och andra sjukdomar har riskfaktorer som inte kan kontrolleras. Till exempel, en mans ålder och ärftlighet. Och även orsakerna som kan påverkas: inaktivitet, stress, överansträngning, undernäring och systematisk hypotermi hos kroppen.

  Profylax av prostatakörteln hos män är uppdelad i primär och sekundär. Primär tillåter inte att sjukdomen uppstår, och sekundäret förhindrar återfall och övergång från akut till kronisk form.

  För att förhindra uppkomsten av prostatit, får du inte bara känner riskfaktorer och tillämpa lämpliga åtgärder för att förebygga, men också att delta i den planerade samråd urolog 1-2 gånger per år. Efter överenskommelse bör en läkare ta ett blodprov för PSA (prostataspecifika antikroppar) och genomgå ultraljud av prostata.

  Rätt näring

  Den manliga organismen behöver en balanserad diet, inklusive ett tillräckligt antal multivitaminer och spårämnen.

  Menymenyn bör innehålla mycket skaldjur och grönsaker. Rätterna ska kokas i ugnen eller ångas och kokas. Det rekommenderas att ta mat 5-6 gånger om dagen i små portioner.

  Lista över produkter som positivt påverkar prostata:

  1. Tomater - den antioxidant lycopen, som finns i denna grönsak i stora mängder, skyddar kroppen mot skadliga effekter. Stress, liksom ett syndrom av kronisk trötthet - påverkar erektilfunktionen hos män och hela kroppen som helhet. Det har också kliniskt bevisats att personer som upplever negativa känslor dagligen, är mer benägna att drabbas av allvarliga patologier. Stressfulla situationer leder till en minskning av kroppens immunförsvar.
  2. Kål innehåller i sin sammansättning substanser som blockerar verkan av enzymer som orsakar inflammation.
  3. Vitlök är ett naturligt antibiotikum som aktivt bekämpar inflammation. Har också immunmodulerande effekt.
  4. Pumpa och pumpa frön - förbättra erektil funktion.
  5. Produkter från soja hjälper till att återställa hormonbalansen i kroppens män.
  6. Diet- och fettfett kött. När du äter fjäderfä och nötkött minskar kolesterolnivån och dess skadliga effekt på kardiovaskulärsystemet minskar. Detta ämne leder till bildandet av plack. Minskningen av kärlens lumen leder till störningar i könsorganens arbete.
  7. Mejeriprodukter - aktiverar de enzymatiska processer som behövs för kroppens uppslutning av näringsämnen.
  8. Kashi har en positiv effekt på matsmältningsorganets matsmältningsfunktion.
  9. Grönt te hämmar tillväxten av atypiska celler.

  Korrekt näring normaliserar hela kroppens arbete, tonar upp och stärker skyddsfunktionerna.

  Lista över produkter som påverkar prostata negativt:

  • kryddor;
  • fett kött sorter (fläsk, lamm);
  • alkohol;
  • kolsyrade drycker.

  Diet - en universell metod för behandling och förebyggande av prostatit, liksom många andra sjukdomar. Dietterapi har praktiskt taget inga kontraindikationer. Det enda värt att uppmärksamma är organismens individuella egenskaper och förekomsten av åtföljande patologier.

  Måttlig fysisk aktivitet

  Sportaktivitet, tillsammans med hälsosam näring, påverkar positivt hela kroppen hos en man. En stillesittande livsstil leder till stagnation av blod i ett litet bäcken. Som ett resultat är transport av näringsämnen till en människas könsorgan störda, fullständig eller partiell impotens kan uppstå. Och även en trofisk störning bidrar till hormonell obalans i prostata.

  Gymnastik är utformad för att förbättra cirkulationen i bäckenorganen. På grund av vissa tekniker för att utföra övningar, stoppar inguinalområdet stagnerande venöst blod och risken för att utveckla prostatainflammation minskar.

  När man väljer övningar för förebyggande av sjukdomar måste män få råd och följa rekommendationer från specialister.

  Det finns en uppsättning fysiska övningar som syftar till förebyggande av prostatit. Med sin hjälp stärker män sina skrotmuskler.

  Komplexet av hälsofrämjande förfaranden består i att det är nödvändigt att dra och slappna av musklerna i perineum kraftigt. Effektiviteten beror direkt på övningarnas hastighet och frekvens.

  De vanligaste är fyra varianter av träningskomplex för män.

  Stå på golvet

  Sidorna är benägna till höger och till vänster, vinkar fötterna, hoppar i olika höjder.

  I denna position är backarna framåt. Den rätta tekniken för att utföra övningar - säkerställer störst effektivitet av förebyggande åtgärder.

  Det är nödvändigt att uppta en bekväm sittposition. Skrovets sluttningar är avancerade. Under denna åtgärd bör du försöka nå ut med fingertopparna till de stora tårna. Det är viktigt att övervaka andningen och utföra böjning när du andas ut. För övningar på golvet är det bättre att använda en speciell matta för att undvika könsorganens hypotermi.

  Män är också användbara att sitta i en sträng. För detta bör benen sprida sig så långt som möjligt. Djupet spelar ingen roll, i motsats till tidsintervallet. I denna position tar det ungefär en minut.

  För att stärka perineumets muskler finns en speciell träningsrörelse på skinkorna. Den är gjord enligt följande: mannen borde sitta platta, benen att sträcka sig framåt och att lösa upp dem i en hörnposition. Att röra på skinkorna borde vara i olika riktningar.

  Ligger på baksidan

  De mest effektiva övningarna för behandling och förebyggande av prostatit utförs liggande på ryggen. Utförandeteknik är som följer: en man lyfter sitt bäcken, lämnar fötterna på golvet, knänna medan de skiljs åt sidan. Denna övning liknar en halv bro.

  Ett annat alternativ: att höja benen medan du böjer på knäna, så att du lägger dem i magen.

  Effektiv träning, där en man behöver stödja nedre delen av ryggen med händerna och bäcken och benen ska riktas vertikalt uppåt.

  För nästa metod bör de nedre extremiteterna böjas vid knäna och cirkuleras med bäckenet.

  Ligger på magen

  Övningar för förebyggande av prostatit, vars genomförande ger en position som ligger på magen

  Händerna bör placeras längs stammen. Samtidigt är det nödvändigt att höja underbenen och överkroppen. Benen ska vara raka. I detta läge är det nödvändigt att stanna så länge som möjligt. Då slappna av och samtidigt sänka benen till golvet.

  Övningar med hjälp av en speciell gymnastikboll. Det är nödvändigt att ligga magen på bollen och flytta kroppen åt höger och vänster.

  Gymnastik för förebyggande av prostata sjukdomar ska behandlas varannan dag, men bättre varje dag. Övningsövningar har också vissa begränsningar. Det är nödvändigt att undvika fysisk ansträngning under en viral eller bakteriell sjukdom, med ökad kroppstemperatur eller blodtrycksfigurer.

  Ytterligare övningar för förebyggande av prostata sjukdomar

  Den första övningen bidrar till att stärka musklerna i anusen (kan kombineras med en prostationsmassage). Det är nödvändigt att komprimera ljummens muskler och dra starkt i sphincten, håll den här positionen i 10 sekunder och slappna av.

  Gymnastik är enkel i teknik, så det är lätt att göra hemma.

  Förutom träningsterapi innefattar förebyggande åtgärder andningsövningar. Exekveringsmetoden består i växling av djupa och korta inandningar och utandningar av olika intensitet.

  Ett annat alternativ är buken andning. För att göra detta måste du göra en mycket djupt andetag, och sedan ett djupt andetag under denna uppsvälld mage och förbli i detta tillstånd under 15 sekunder. Gör sedan långsam utandning och dra i magen så mycket som möjligt under samma tid.

  Liknande övningar utförs i samband med fysisk ansträngning. Det är nödvändigt att kontrollera andningsprocessen under varje lutning och halkning.

  Andningsövningar är viktiga för kroppen. Men denna typ av övning har kontraindikationer, såsom sjukdomar i andningsorganen och gastrointestinala system. Därför bör du konsultera en fysioterapeut innan du utför dessa tekniker.

  Regelbunden sexuell aktivitet

  För att undvika problem med genitourinary systemet måste du leda ett aktivt sexliv. Regelbunden ejakulation bidrar till en människas livslängd och förhindrar utveckling av prostatakörtelns sjukdomar.

  Ejakulation är en komplex process. Under stimuleringen av penisen fylls prostatan med vätska. Efter att ha nått den maximala fyllningsnivån reduceras den tills den återgår till sin normala storlek. Denna process har en effekt på det hormonella systemet hos den manliga kroppen och förhindrar utvecklingen av tumörformationer i prostata.

  Man borde komma ihåg att sexuella infektioner är de farligaste ämnena som orsakar sjukdomar i urogenitalt sår. En ökning av antalet sexuella relationer leder till större risk för STI.

  Intim hygien

  Att förebygga utvecklingen av sjukdomar i det urogenitala området är intim hygien. För att undvika effekten av patogener på män hälsa, är det nödvändigt att genomföra en grundlig hygien yttre könsorganen med tvål och vatten. Var noga med att tvätta ut smeget, tryck på förhuden av penis. Det ackumulerar en stor mängd bakteriella floror och salter, som kan påverka kroppens könsorgans funktioner.

  Övergivande av dåliga vanor

  Rökning och alkoholmissbruk påverkar alla mänskliga system och organ negativt. Dessa dåliga vanor påverkar blodkärlen väldigt.

  Nikotin smalnar kapillärväggarna och därigenom skapa en barriär för transporter av näringsämnen och syre till bäckenorganen. Detta minskar kraften kraftigt.

  Etylalkohol och dess derivat förstör kroppens celler. Dessutom minskar läkemedlets farmakologiska effektivitet vid samtidig användning av droger med alkohol.

  En hälsosam livsstil utgör grunden för förebyggande av sjukdomar.

  Profylax med droger

  Läkemedels förebyggande av prostatit, godartad prostataförstoring, och cancer innefattar administration av läkemedel som förhindrar stagnation av blodflödet i bäckenet. Sådana medel reducerar ödem och stoppar de inflammatoriska processerna i prostata. Dessa läkemedel har emellertid kontraindikationer, därför utses de uteslutande av en behörig läkare.

  För sådana preparat bär:

  Traditionell medicin

  Förebyggande av prostata sjukdomar är också möjligt med icke-traditionella metoder för medicin. I örtmedicin används örter som har antimikrobiella, antiinflammatoriska, antispasmodiska effekter.

  Urologiska avgifter, som används för behandling och förebyggande av prostatit i folkmedicinen: Johannesört, ringblomma, ros, serien, infusion av frukt kastanj, vide-ört, nässlor, ginseng, kardborre.

  Fördelarna med fyto-te i lätt förberedelse är den vanligaste formen av folkmedicin. Gräset kokas och används inomhus.

  Torra beredningar används för att framställa mikroclyster.

  Viktig vikt är vitaminmineralkomplexet och antioxidanterna.

  Lycopen anses vara den mest värdefulla substansen för kroppen. Det är effektivt vid förebyggande av prostata sjukdomar. Substans ackumuleras selektivt i vävnader och organ, och skyddar även prostataceller från fria radikaler, förbättrar kvaliteten på sperma från män.

  • Koenzym Q10 är en antioxidant av den lipofila serien. Delta i processen för energiproduktion och främjar en ökning av koncentrationen av spermatozoa.
  • Betakaroten normaliserar mognad och tillväxt av bakterieceller. Detta påverkar könkörtlarna.
  • Rutin förbättrar permeabiliteten hos kärlens väggar. Mikrocirkulationen förhindrar bildandet av stillastående fenomen, vilket kan leda till infästning av sekundär infektion.
  • C-vitamin ökar immuniteten och hindrar tillväxten av vävnader.
  • Tocopherol (vitamin E) syntetiserar i prostata-specifika föreningar som förstör bakterier.
  • Zink är huvudelementet i kosten hos män med inflammation i prostata. Närvaron av detta ämne i livsmedel är extremt viktigt för att förebygga prostatit.

  Detta element har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

  • antiinflammatoriska och regenerativa effekter på prostataceller;
  • förebyggande av inflammation och utveckling av tumörformationer i kroppen;
  • upprätthålla och öka spermatozoas livslängd.

  En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

  Propolis är också effektivt vid behandling och förebyggande av prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln.

  Förebyggande av sjukdomar hos MPS propolis är dess antifungala, antibakteriella, antiinflammatoriska egenskaper.

  Propolis med prostata sjukdomar:

  • lindrar psykisk stress
  • stärker immunförsvaret
  • aktiverar produktionen av testosteron (det huvudsakliga manliga hormonet);
  • lindrar smärta i urinröret
  • reducerar risken för prostataadenom;
  • återställer de strukturella enheterna i prostatakörteln.

  Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

  Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • konstant smärta i underlivet, skrotum;
  • svårighet att urinera
  • sexuell dysfunktion.

  Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

  Metoder för förebyggande av akut och kronisk prostatit

  Det är känt att de flesta sjukdomar, inklusive prostatit, är mycket lättare att förebygga än att sedan behandla och lida av obehagliga symtom på sjukdomen.

  Så hur man undviker sjukdomen, vad är det bästa förebyggandet av akut och kronisk prostatit hos män med mediciner och folkmedicin som rekommenderas av specialister hemma?

  Förebyggande av denna sjukdom kan vara primär och sekundär.

  Om sekundär förebyggande är tänkt i fallet då patienten tyvärr redan har "bekantats" med inflammation i prostata. Huvudmålet med sekundära åtgärder är att förhindra återkommande inflammation eller för att undvika övergången av sjukdomen till kronisk form. Att detta inte hände, det krävs konstanta undersökningar hos urologen. Profylax av kronisk prostatit inkluderar en kontroll under hela året var tredje månad. Därefter rekommenderas undersökningen en gång var sjätte månad. Män efter fyrtio rekommenderas att ha en grundlig undersökning en gång om året.

  Initialt (primärt) förebyggande innefattar ett system av åtgärder avsedda för att förhindra starten av en inflammatorisk process.

  Inflammatorisk process i prostatakörteln kan utlösas av smittsam och icke-smittsam skada på kroppen. Därför utförs den primära förebyggandet av sjukdomen hos män på två sätt.

  I det första fallet förhindras stillastående processer i organen i genitourinärsystemet, den andra syftar till att skydda mot infektion i kroppen. De åtgärder som tillämpas i båda fallen sammanfaller dock i många avseenden. Låt oss betrakta dem i detalj.

  Rätt näring

  En väldesignad diet är en mycket viktig komponent i komplexet av åtgärder för förebyggande av prostatit.

  För att förhindra att inflammation uppträder i prostatakörteln, måste du minska kaloriinnehållet i maten och öka mängden vätska som konsumeras.

  Varje man borde dricka minst 2 liter vatten om dagen. Som ett resultat utsöndras urinflödet, med vilken patogen (som orsakar sjukdomen) mikroorganismer och bakterier, liksom produkterna av deras vitala aktivitet, utsöndras.

  Den dagliga mängden man ätbara livsmedel bör innehålla cirka 3000 kcal. Dieten bör innehålla:

  Samtidigt bör fett vara övervägande vegetabiliskt ursprung, inte animaliskt ursprung.

  Profylax av prostatit (och även självklart och behandling) åtföljs av en fullständig avvisning av akuta och stekta livsmedel. Alkoholhaltiga drycker är också uteslutna, särskilt under perioden av förvärring av sjukdomen.

  För att ersätta sådan mat är det nödvändigt att disken kokas på par eller kokas. Det är nödvändigt att införa i kosten mat som hjälper till att förhindra utvecklingen av inflammation i prostatakörteln. Dessa inkluderar:

  • fjäderfäkött;
  • nötkött;
  • magert fläsk;
  • mager fisk;
  • ägg;
  • fermenterade mjölkprodukter (kefir, fermenterad mjölk);
  • kål (vit, röd, broccoli);
  • tomater;
  • bönor (ärtor, bönor, bönor);
  • sojabönor;
  • skaldjur (musslor, räkor, bläckfisk, havskalk);
  • frukter;
  • bär;
  • Nötter (valnötter, hasselnötter, cashewnötter);
  • torkade frukter (torkade aprikoser, russin);
  • honung.

  I sådan mat innehåller ett stort antal spårämnen och vitaminer, som är speciellt nödvändiga av den manliga kroppen och i synnerhet prostatakörteln.

  Hälsosam livsstil

  Förebyggande av prostatit hos män innefattar obligatorisk normalisering av livsstilen, som omfattar följande aktiviteter:

  1. Avslag från dåliga vanor. Tobaksrök och alkohol påverkar trots allt hela kroppen som helhet, störar cirkulationssystemet och sänker metaboliska processer. Män som missbrukar alkohol och rökare riskerar att utveckla prostata sjukdomar. Förutom patologier i könsorganens organ är det en minskning av styrkan.
  2. Behovet av att övervaka sin egen fysiska aktivitet. Det är nödvändigt att höja det till en normal nivå för att förhindra utseende av blodstasis i bäckenorganen.
  3. Behovet av att kontrollera kroppsvikt. Överdriven vikt bidrar till sjukdomsuppkomsten.
  4. Åtgärder för att eliminera stillastående fenomen i prostata, vilket kräver att vissa regler följs:
  • två gånger i veckan måste du gå fort eller springa;
  • du måste gå varje dag, det är bättre att gå en kort bit än att åka på samma sätt med bil;
  • att ta bort skadliga ämnen från kroppen, måste du besöka bastun eller bad, förstås efter att ha hört en läkare;
  • Det är användbart att temperera kroppen, som inte bara stärker immunförsvaret utan också normaliserar blodflödet i kroppen, förhindrar stagnation.
  • Avlägsnandet av en skadlig ackumulering av utsöndring av prostata främjas genom regelbunden sexuell aktivitet, helst med en permanent partner.

  massage

  Det bästa sättet att förhindra prostatit är prostatsmassage. Det bidrar till att eliminera stillastående fenomen och förhindra deras förekomst. Massage görs med hjälp av pekfingret som sätts in i ändtarmen. Förfarandet är nödvändigt:

  • för vasodilation
  • för att öka blodcirkulationen i penis
  • att stärka musklerna i inguinen.

  Efter en massage (vid behandling av inflammation i prostata) är läkemedel lättare att tränga in i körteln genom att öka permeabiliteten hos vävnader.

  Många män kan inte självständigt genomföra massageproceduren. Det kräver trots allt avkoppling, som ofta inte kan uppnås oberoende. I detta fall är det önskvärt att massera makan eller läkaren.

  Förebyggande av infektion i kroppen med patogena mikroorganismer

  Prostatit orsakas oftare av patogena bakterier och virus. De vanligaste infektionerna som framkallar utseendet på denna sjukdom är:

  • E. coli;
  • enterokock;
  • staphylococcus aureus;
  • streptococcus;
  • trichomonas;
  • gonococcus.

  Därför är huvudriktningen för förebyggande av prostatit - skydd mot infektion. Särskild uppmärksamhet ägnas åt infektioner som är sexuellt överförda.

  Följande regler måste följas:

  1. Sexuella kontakter bör skyddas. För detta är det nödvändigt att använda kondomer.
  2. Det är nödvändigt att utesluta slumpmässigt eller tillfälligt sex.
  3. Det krävs regelbundet till mannen och hans partner att ta prov för upptäckt av sexuellt överförbara infektioner.
  4. Man bör komma ihåg att överföringen av bakterier och virus kan inträffa inte bara med traditionella men även andra typer av kön.
  5. Om oskyddad sex har inträffat med en otestad partner ska antiseptiska läkemedel användas. En av dem är Miramistin. Med hjälp av lösningen behandlas penis slemhinna och närmaste vävnader. Detta garanterar inte fullständigt skydd mot infektion, men minskar risken för sjukdom betydligt.

  Terapeutisk fysisk träning

  Som tidigare nämnts är den främsta orsaken till kronisk prostatit dålig blodcirkulation i bäckenorganen, vilket i sin tur orsakar stillastående processer. För att cirkulera blodet med maximal effektivitet är det nödvändigt att stimulera det med fysisk ansträngning.

  Alla män, och i synnerhet vid 40 års ålder, rekommenderas att utföra särskilda övningar för att förebygga prostatit.

  Det huvudsakliga komplexet av terapeutisk träning, som hjälper till att förhindra stagnation i prostatakörteln, är Kegels komplex.

  Övningarna i övningarna är att växelvis kontraktera och slappna av i bäckens och perineumets muskler. När de utförs, inte bara förebyggandet av inflammation i prostatakörteln, utan också en ökning av erektionen, förlängningen av sexuell handling.

  En man behöver spänna och slappna av musklerna i perineum i 30-50 gånger i ett tillvägagångssätt. Det är viktigt att inte överdriva övningarna, eftersom detta kan prova utseende av hemorrojder.

  Komplexet kan utföras när som helst nästan var som helst, även på jobbet, eftersom det är helt osynligt för andra. Sådana övningar är ett utmärkt sätt att förhindra inflammation av prostata hos män. De låter dig behålla en god muskelton i perineum och aktiv cirkulation.

  Det finns andra övningar för förebyggande av prostatit:

  1. Det är nödvändigt att stå upprätt och föra dina ben tillsammans. Samtidigt är armarna placerade längs kroppen. Vid inandning är det nödvändigt att flytta det ansträngda bäckenet tillbaka. Vid utandning utförs fullständig avkoppling. Övningen upprepas 10-15 gånger.
  2. Det är nödvändigt att ligga ner på golvet med benen ihop. Händerna bör ligga på golvet i midjan. Räta benen stiger 90 grader. Du bör upprepa övningen 10-5 gånger.
  3. Fri armar hänger nära höfterna. Det är nödvändigt att påkänna bekkenbottens muskler och sedan slappna av dem.
  4. I läget "liggande", höja bäckenet uppåt till det maximala avståndet och sänk sedan ner det.

  mediciner

  Män av ung ålder behöver knappt ett medicinskt förebyggande underhåll av sjukdomen. Läkemedel ordineras oftare för personer som redan har genomgått en akut process och som har kronisk prostatit. Profylaktiskt intag av vissa läkemedel ingår i standardbehandlingen av inflammation. Dessutom är sådana droger visade på män som är i riskzonen för sjukdomsuppkomsten.

  Här är de vanligast använda

  1. Tiotriazolin är ett botemedel som eliminerar inflammatorisk process och regenererar skadad vävnad. Ämnet ingår i olika läkemedel i form av tabletter, ampuller och suppositorier.
  2. Vitaprost är en prostatoprotector. Djurmedicinsk ursprung (extrakt från prostata hos ett storvuxet djur). För att förhindra sjukdomen, ta 1 tablett 2 gånger om dagen i 10 dagar. Om läkemedlet finns i suppositorier, då 1 ljus rektalt.
  3. Prostalamin är en biologiskt aktiv tillsats till mat. Djurläkemedel. Den aktiva substansen är cytamin. Ämnet hjälper till att återställa prostata körtelens funktioner och förbättrar organets struktur. Läkemedlet ska ta 1-3 tabletter före måltiden (10-15 minuter) 2-3 gånger om dagen. Förebyggande användning är minst 10 dagar.
  4. Prostamol Uno är en örtberedning. Innehåller Serenoepens-extrakt. Indikationer för användning är kronisk prostatit, kombinerat med prostata adenom och svårighet att urinera. De belagda tabletterna tas en gång om dagen. Förloppet av förebyggande mottagning bestäms av den behandlande läkaren.
  5. Prostata forte är en örtberedning som tillhör de biologiskt aktiva tillsatserna till mat. Kompositionen innefattar extrakt av pumpafrön, kardborre rot, dvärg palmfrukter etc. Komplexet är berikat med mikroelement (zink, koppar), vitamin C, aminosyror. Komplexet är användbart i strid mot potens, reproduktiv funktion. BAA förbättrar kroppshemmets kvalitet, normaliserar metaboliska processer i kroppen. Förebyggande användning ges för 1 kapsel 2 gånger om dagen i minst 1 månad. De belagda tabletterna tas under eller omedelbart efter måltiden.
  6. Tonik effekten är Cernilton. Det bidrar till att återställa aktiviteten av immunförsvar, vilket skapar ett hinder för infektioner och bakterier.

  Förutom läkemedel ska en man ta vitaminkomplex. De är berikade:

  • vitamin A för profylax av prostata adenom;
  • vitamin D för att förbättra cirkulationssystemets funktion och normalisering av blodflödet;
  • vitaminerna E och K, vilket förhindrar utvecklingen av neoplasma i prostata.

  Folkmekanismer

  Mycket ofta förebyggs prostatainflammation av folkmedicinska åtgärder. Trots allt är många av dem tillgängliga och säkra. Samtidigt kan naturliga komponenter vara lika bra som läkemedel för att minska risken för prostata störningar. Här är några användbara förslag:

  1. I kosten måste du komma in i gröna i stora mängder. Du kan äta persilja och dill färska, och också förbereda buljongen på deras grundval.
  2. Fröer av pumpa. Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Du måste konsumera dem 30 minuter före måltiderna.
  3. Pumpa frön kan blandas med honung. För detta görs 0,5 kg frön i köttkvarn och förflyttas i 200 g honung. Den resulterande massan är lämplig för framställning av pärlor. Varje dag måste du äta 1-2 bitar.
  4. Användbar är avkok från bark och löv av hassel. Delar av växten blandas och bryggas i en halvtimme. Det rekommenderas att dricka 200 ml dryck per dag på en tom mage.
  5. Vanligt te kan ersättas med avkok från skalet av kastanjer. Du kan också brygga nötter själva.
  6. Före måltider kan du dricka en matsked svart elderbärsaft. Det är värt att komma ihåg att du måste dricka ett glas vatten innan du dricker.
  7. Användbart är teet från ingefäraens rot. Det kan vara full i sig, liksom till en dagdrink.
  8. Propolis och honung är utmärkta medel. De kan ätas separat, liksom de vanliga rätterna.

  Sjukdomen är lättare att förebygga än att behandla. Därför måste förebyggande åtgärder ges särskild uppmärksamhet.