Huvud
Behandling

Förebyggande av prostatit hos män i hemmet med droger, folkmedicin och övningar

Prostatit - en sjukdom hos moderna män, provocerad av ett brott mot prostatakörteln. Risken för prostata adenom är förhöjd hos män som föredrar en stillasittande livsstil, utsätts för stress. Orsaken till bakteriell prostatit är bristen på vitaminer i kroppen. Inflammation av prostatakörteln är alltid ett test, därför är förebyggande av prostatit bättre än behandling.

Profylax av prostatit hos män - läkemedel

Det rekommenderas att man regelbundet undersöker urologen för män efter 30 år. Efter en studie av din hälsa kommer läkaren att ge de nödvändiga rekommendationerna hur man skyddar sig mot prostatit. Förberedelser för förebyggande av prostatit är indelade i följande grupper:

 1. Antiinflammatoriska läkemedel: Vitaprost.
 2. Polyoxidonium, Viferon-4.
 3. I närvaro av inflammation av bakteriellt ursprung: Tsifran OD, Metronidazol, Avodart, Prostatilen etc.
 4. För förebyggande av återfall föreskrivs kosttillskott: Prostagut, Prostamol Uno, Lycoprofit, etc.

Tabletter för förebyggande av prostatit

Medicin är det primära sättet att behandla någon form av prostatit och dess förebyggande. Förebyggandet utförs med hjälp av grupper av tabletter:

 1. Antibakteriell. Designad för att förstöra sjukdomspatogenerna.
 2. Alfa-blockerare. Justera arbetet i genitourinary systemet.
 3. Muskelavslappnande medel. Minska tonen i perineumets muskler.
 4. Analgetiska tabletter
 5. Hormonala tabletter. Normalisera den hormonella bakgrunden.
 6. Vitaminer. Skriv ut för att stärka immuniteten, förbättra hälsan.

Övningar för förebyggande av prostatit

Läkemedlet är inte det enda sättet att förhindra sjukdomen. En icke-medicinsk variant för att förebygga en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln är fysisk aktivitet. Det främsta målet med sport är att öka blodflödet till prostata, förbättra syreförsörjningen, minska patologisk puffiness. Yoga, gå, hoppa, gå på skinkorna är de typer av fysisk aktivitet som hjälper dig att förbättra bäckenets tillstånd.

Läkare rekommenderar dagliga Kegel övningar. Du kan känna var musklerna hos den manliga anusen försöker hålla strålen under urinering. I en snabb takt, alternera stegen av spänningar och avslappning av muskler. Börja med 30 stycken ett par gånger om dagen, gradvis öka beloppet. Att göra dessa enkla åtgärder bör bli din vana.

Profylax av prostata adenom hos män utförs med hjälp av sport. Lätt gymnastik hjälper inte bara till behandling av prostatit men kommer också att stärka hälsan i allmänhet. Avgiften från prostatit ser ungefär ut som följer:

 1. Ligga på ryggen, lyft höfterna öppna knäna. Denna övning ska göras 5-8 gånger, 3 tillvägagångssätt.
 2. Övning "björk". Det är nödvändigt att lyfta den nedre delen av kroppen uppåt, håller midjan med händerna. Denna övning är värt att göra 5 gånger i 2 tillvägagångssätt.
 3. Lyft och sänk på dina ben i magen. Gör 10 repetitioner av 2 uppsättningar.
 4. Ligga på magen, höja dina ben samtidigt i några sekunder och återgå till startpositionen. Det är nödvändigt att göra flera tillvägagångssätt 5 gånger.
 5. Stående, vrid kroppen åt höger och vänster. Gör 1 tillvägagångssätt 10-15 gånger.

Varje dag efter laddning, ta en kontrastdusch. Det hjälper till att förbättra tillståndet hos blodkärlens väggar, sänka belastningen på hjärtat, stimulera immunitetens arbete, vilket ökar motståndet mot infektioner i kroppen. Efter dusch måste du gnugga kroppen till en liten stickning. Behandlingstiden bör vara minst 20 dagar.

Rektalmassage av prostata

Massering aktiverar blodcirkulationen, hjälper till med trängsel av venöst blod och utsöndring av prostatakörteln. Under förutsättning att massage kommer att utföras av kursen, kan det förbättra styrkan och förhindra prostatit. Prostatimassage för förebyggande behandling utförs antingen av en urolog eller hemma. Om massagen utförs av din partner är det värt att gå till urologens mottagning tillsammans och få tydliga instruktioner.

En man behöver ligga på sin sida med benen böjda. Till följd av massage behöver du dricka mycket vatten - detta kommer att förbättra kontakten mellan en hand och prostata hos en man. Den högra delen av prostata är mindre känslig, så massage börjar med det. Vi rekommenderar att du trycker på och slår på körteln. Förfarandet utförs korrekt om mannen inte har någon smärta. Vi kan anta att massagen var framgångsrik vid isolering av prostatajuice.

Profylax av kronisk prostatit

Komplexet av förfaranden gör det möjligt att sakta ner utvecklingen av patologiska processer i kroppen. Profylax av kronisk prostatit är primär och sekundär. Primär är en balanserad diet, uteslutande av feta livsmedel från kosten, bristen på avhållande från kön, behandling av infektionssjukdomar, regelbundna besök på tandläkaren och undvikande av hypotermi. Sekundär profylax tillhandahåller undersökningar av urologen, godkännande av fortifierande läkemedel.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Profylax av prostata adenom hos män kan förekomma folkmekanismer. Använd avkok av hassel, askbark, malurt, persilja, pumpa frön. En viktig del av många folkrecept är honung. Till frukost rekommenderas att äta gröt från slipade squashfrön med honung och mager mjölk. Förebyggande behandling med folkmedicin är åtföljd av primära och sekundära metoder för förebyggande av sjukdomar. Därför är det värt att rådgöra med läkaren före starten.

Video: En övning för att eliminera prostatit

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Effektiv profylax av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en vanlig sjukdom som avsevärt minskar människans livskvalitet. Akut prostatit uppträder med en bakteriell lesion i prostatakörteln, icke-bakteriell prostatit förekommer av andra skäl (stress, högt blodtryck, trauma, störning i immunsystemet).

Oftast påverkar prostatit män av den mest aktiva och oförmåga åldern från 20 till 45 år. I artikeln kommer vi att tala om förebyggande av prostatit hos män i hemmet.

Profylax av prostatit hos män

Modern medicin behandlar framgångsrikt prostatit. Men någon sjukdom är lättare att förebygga än att bota. För män som har lidit en akut form av sjukdomen och har återhämtat sig från kronisk prostatit, är förebyggande åtgärder för att förebygga återfall av sjukdomen av stor betydelse. Betydelsen av förebyggande åtgärder bör erkännas och friska män som aldrig har stött på denna sjukdom.

Att förebyggande åtgärder kan hänföras till rätt livsstil och iakttagande av enkla regler som hjälper till att undvika prostatit. Fördelen med förebyggande är svår att bedöma eftersom det är omöjligt att med säkerhet veta vilken av de åtgärder som vidtagits förhindrade utvecklingen av sjukdomen.

livsstil

Hur man undviker prostatit? För att förebygga sjukdomar måste en man leda en aktiv livsstil.

Mannen behöver:

 • flytta mycket gå mycket
 • att gå in för sport;
 • har regelbundna sexuella relationer
 • ät rätt
 • drick inte mycket alkohol.

Med smärta i perineum och svårigheter med urinering, bör en man omedelbart kontakta en urolog.

Övergivande av dåliga vanor (rökning och alkoholmissbruk)

Vad kan inte göras med prostatit? Du kan inte röka och missbruka alkohol! Rökning i allmänhet kan inte bidra till utseende av prostatit. Men hos tunga rökare orsakar nikotin vasokonstriktion, vilket leder till dålig blodcirkulation, inklusive i bäckenorganen. Neka att röka kan hänföras till förebyggande åtgärder och början på en hälsosam livsstil med hotet av prostatit.

Alkohol i små mängder skadar inte en mans kropp. Tvärtom ökar alkoholhaltiga drycker blodflödet, vilket ökar varaktigheten av samlag. Men användningen av alkohol i stora doser främjar inte hälsan.

En stor mängd alkohol minskar självkontrollen hos en man, vilket leder till att han kan få hypotermi, vilket leder till sjukdom. Detta är särskilt farligt för män vars prostatit diagnostiserades och botades tidigare. Det kan sägas att prostatit och överdriven konsumtion av alkohol är inkompatibla.

Sportaktiviteter

Idealiska sporter för förebyggande av prostatit är:

 • jogging;
 • Skandinavisk, sport och vanligt vandrande;
 • vandring;
 • klättring;
 • Sportspel som inte är förknippade med tung fysisk ansträngning och kroppskylning.

Vissa yoga asanas är användbara för den manliga kroppen. De ökar blodcirkulationen i bäckens organ och muskler.

Vid akut prostatit, när prostatakörteln förstoras, inflammeras och mannen lider av onormal urinering och smärta, inte för idrotten.

Sportaktiviteter i detta tillstånd är kontraindicerade helt. Du kan återvända till dem efter botemedlet.

Många män undrar: är det möjligt att spela sport med prostatit? Läkaren kommer att säga att det är möjligt, men bara när sjukdomen bleknar och inte syns nästan utåt. Det finns begränsningar i valet av sport för patienten.

I den kroniska formen av sjukdomen är det omöjligt att lyfta vikter för att kyla bäckenområdet. Därför bör patienten inte engagera sig i kroppsbyggande, atleticism, tyngdlyftning, simning i öppna behållare, kalla pooler. Kontraindikerad cykling.

Sexuellt liv

En vuxen man ska ha regelbundna sexuella relationer. Det är nödvändigt att förhindra kongestiva fenomen i bäckenregionen och inflammation i prostata.

I avsaknad av intima relationer ackumuleras sekretions- och sönderfallsprodukterna i prostatakörteln, som endast kan avlägsnas genom utlösning. Under utlösningen minskar musklerna i det lilla bäcken kraftigt. För att förebygga prostatit är därför regelbundet sexuellt liv nödvändigt.

masturbation

Låt oss prata om onani som en förebyggande åtgärd av prostatit. Om en man inte har någon partner och sexuella relationer, måste han onanera.

Fram till mitten av 1900-talet och under de senaste århundradena betraktades onanering som en skamlig och skadlig yrkning som är hälsofarlig.

Nu rekommenderar läkare män att onanera för att förhindra stagnation av blod och utsöndring i prostatakörteln.

Normalt samlag är att föredra för onani. Under samlag bildas musklerna starkare och blodet cirkulerar bättre.

Besöker badet

Med akut prostatit och förvärring av kronisk prostatit, kan bad, särskilt ånga, inte besöks. Efter återvinning ska patienten rådfråga urologen om han ska gå till badet. Vanligtvis tillåter urologer detta.

Varm badluft värmer upp kroppen, ökar blodflödet, vilket leder till att kroppen börjar aktiv blodcirkulation och lymf, intensifierade metaboliska processer. Läkaren kan rekommendera ett bad i samband med fysioterapeutiska behandlingar.

Badar i ishålet

Isvatten i ett ishål minskar temperaturen hos en hud och en kropp, så att patogena mikroorganismer blir mer aktiva och börjar multiplicera snabbt och immuniteten minskar. Därför bidrar inte badning i isvatten till god hälsa. Hälla vatten och bad i hålet kan leda till akut inflammation av prostata och förvärring av kronisk prostatit. Sådan badning är strängt förbjudet för män som tidigare har haft prostatit.

Vilken diet att följa med än att äta?

Prophylax av prostatit hemma innehåller en balanserad kost.

I kosten av män måste nödvändigtvis inkludera:

 • mager kött
 • fisk och skaldjur;
 • grönsaker, frukt;
 • spannmål;
 • bröd med kli
 • bönor, njurbönor, ärter;
 • kycklingägg
 • nötter.
 • Produkterna bör inte innehålla mycket salt. Saltmat håller mycket vätska i kroppen, vilket minskar urinproduktionen.

  Därför äter inte saltad sill varje dag, konserverad gurkor, tomater och kål.

  I kosten bör det finnas några rätter med högt kolesterol. Detta ämne kan leda till kärlskleroskleros. En stor mängd kolesterol innehåller stekt kött, fettsyra, rökt och kokt korv, svin, animalisk olja, vissa typer av muffins, kakor och kakor.

  Förstoppning ger många obehagliga känslor, hårda avföring kan pressa prostatakörteln, vilket bidrar till inflammation. Därför bör mat innehålla många växtfibrer. Dieten bör innehålla grönsaker och färsk frukt, prunes, porridge, kefir, som normaliserar tarmarnas arbete.

  I kosten bör vara närvarande mager fisk och kött, ångad. Grönsaker är också bättre att laga mat för ett par, snarare än att steka.

  Minerals och vitamins roll för hälsan är mycket bra. Mat bör innehålla vitaminerna A, B6, D, E, K, C och spårämnen (selen, zink, järn, magnesium). Järn innehåller levern, dill, äpplen. En stor mängd zink ackumulerar skaldjur, nötter, bönor, ärter, bönor.

  Fisk och nötter innehåller även selen. Detta element är i kål och majs, i kycklingägg.

  Magnesium återfinns i bovete, cashewnötter, vetekli, soja, mandel, ris, havreflingor, spenat, kycklingägg, kakaopulver. Män bör känna till de grundläggande reglerna för en balanserad diet som hämmar utvecklingen av prostatit.

  fysisk träning

  För att förebygga prostatit måste en man utföra övningar. De är inte bara avsedda för friska människor, utan också för patienter med kronisk sjukdom.

  Komplexa övningar Dr Kegel, skapad i 20-talet av förra seklet, har visat sig vid behandling av kronisk prostatit och förebyggande av denna sjukdom.

  Övningar är utformade för att stärka perineumets muskler. Komplexet har visat sig vara effektivt i praktiken.

  Många urologer rekommenderar Kegel övningar till sina patienter.

  Andra övningar och gymnastik för förebyggande av prostatit syftar också till att stärka musklerna i underkroppen och bäckenområdet.

  Övningar kan utföras hemma eller i gymmet på simulatorer. Utför övningar i liggande läge, sittande och stående.

  En undersökning med en läkare?

  I regel utförs profylaktisk undersökning av rektum och palpation av prostata vid den årliga läkarundersökningen för män från 40 år och äldre. Vid denna ålder börjar 20-30% av män prostatakörtelns struktur att förändras, tecken på prostatit, adenom av prostata uppträder. Om du inte startar behandlingen kan konsekvenserna vara extremt obehagliga.

  På samma ålder kan uppstå och cancer i prostata. Undvik inte medicinsk undersökning. En årlig undersökning av en urolog hjälper till att identifiera och bota sjukdomen.

  läkemedel

  Vad ska jag ta för att förhindra prostatit? Du kan få mediciner som stör utvecklingen av prostatit. Men de bör endast tilldelas av en specialist. Profylax med läkemedel innefattar användningen av:

  • syntetiska vitaminer;
  • homeopatiska medel;
  • biologiska aktiva tillsatser (BAD);
  • mikroelement och mineralkomplex.

  För att förebygga sjukdomar bör män inte försumma intaget av vitaminer. Särskilt viktiga vitaminer A, B6, D, E, som bidrar till korrekt metabolism och påverkar funktionen hos endokrina körtlar, inklusive prostata.

  Vitaminkomplex innehåller ofta spårämnen. För förebyggande av sjukdom, särskilt viktigt magnesium, järn, selen och zink.

  Homeopatiska läkemedel har visat sig vara effektiva för att förebygga sjukdomar.

  Små doser av droger skapar inte biverkningar och kan inte göra någon skada på kroppen, samtidigt som de kämpar effektivt med inflammation.

  Kroppen vid denna tid har tid att utveckla immunitet mot bakterier. Homeopatiska ämnen innehåller läkemedel som innehåller extrakt av belladonna, akonit och ett antal andra växter.

  Om en prostatit misstänks, ska en man inte engagera sig i självmedicinering. Läkemedel och sjukgymnastik måste ordineras av en urolog.

  Traditionell medicin

  Många recept av traditionell medicin underlättar patientens tillstånd, men det är inte nödvändigt att tillgripa behandling med örter utan att ha råd med en läkare. Självmedicinering kan leda till komplikationer, och i fallet med en akut form av sjukdomen - till ett dödligt utfall. Folkmedel för förebyggande av prostatit inkluderar dussintals recept.

  Som förebyggande medicin rekommenderar folkmedicin att äta en burdockrot, frukt och ett blad av en päron, persilja, lök, te med honung, propolis, kastanjer, björn (röd) rot, andra växtbaserade läkemedel. Förebyggande procedurer inkluderar uppvärmning av benen och besöker bastun med en terma.

  Livet med prostatit har många begränsningar, förutom det är en obehaglig sjukdom som kan leda till impotens och allvarligt minska livskvaliteten. Samtidigt tillåter enkla förebyggande åtgärder att undvika sjukdomen. Om du har diagnostiserat denna sjukdom, led sedan en hälsosam livsstil med prostatit, ge upp dåliga vanor, observera riktig näring och kontakta din läkare för att ordinera en behandling.

  Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

  Låt oss vara uppmärksamma på människornas hälsa! Som vanligt tycker män inte om att bli behandlade, för att dricka olika piller. Idag vill jag prata om förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin. Kära kvinnor, ge den här artikeln till din man, vän, låt honom vara frisk!

  1. Vad är prostatit och vad är dess symptom?

  Prostatit är en sjukdom som varje andra medlem av det starkare könet har över 50 år gammal. Oftast är orsaken till sjukdomen stagnerade fenomen i körtlarna i prostata. Med en liten mängd näringsämnen och syre är det en störning i prostata vävnadens aktivitet. Det är farligt att denna sjukdom kan gå till cancer.

  1.2 Symtom på prostatit

  Vad är hans symptom, vet du? Låt oss kalla dem:

  - Smärta i perineum, i ljummen, testiklar, ovanför puben;

  - Frekvent, smärtsam, svår, urinering;

  - Smärta vid tarmrörelsen

  - Ökning av temperaturen (38-39 ° C);

  - Svettning, dålig hälsa, svaghet.

  Akut prostatit visar bara sådana tecken. Om minst ett symptom ses, är det nödvändigt att besöka läkaren för att ordinera en behandling.

  Upprepas och fortsätter att upprepas för hundra gången. Förhindra sjukdomar själv och minst varje dag. Har blivit sjuk - gå till doktorn.

  Prostata är ett litet kärlorgan som har storleken på en valnöt. Livmodern cirkulerar urinröret, därför börjar problemen med frisättning av urin från dess inflammation. Speciellt är det nödvändigt att vara rädd att det inte fanns någon kronisk prostatit, vilket är svår att behandla.

  1.2 Vad är prostata adenom?

  Ej en illamående utvidgning av prostata kallas Adenoma, som kan börja växa efter 40 år.

  Vad du ska ta, så att det inte finns något adenom. I det här fallet kommer bara ett besök hos läkaren att hjälpa till att hitta rätt behandling. Läkaren hittar den dos du behöver, liksom det bästa läkemedlet.

  2. Metoder för behandling

  För referens. Vad kan medicin erbjuda? Det finns många behandlingsalternativ

  2.1 Prostatinol

  Det är bra att ta ett ganska effektivt läkemedel som heter "Prostatinol." Denna unika produkt innehåller växtextrakt, vitaminer, aminosyror, har en komplicerad effekt, vilket snabbt lindrar symtomen på sjukdomen.

  2.2 Massage

  En mycket effektiv metod är massage. Massage kan göras med hjälp av bougie - den så kallade speciella enheten.

  Du kan göra massage med dina händer. Den som ska genomföra denna procedur, sätter på en gummihandske, pekfingret eller långfinger smörjer med petroleumgel. Introducerar ett finger i ändtarmen med 5 cm, slag lätt med manipulation. Mannen lutar sig till bordet, i denna position är det lätt att nå prostata, som ligger på ändväggen i ändtarmen. Sessionen kan göras varje 1,5-2 minuter dagligen på en dag.

  2.3 Mudder

  Sanatoriet kommer verkligen att hjälpa till att återhämta sig på grund av appliceringen av mineralslam, vilket påverkar de sjuka organiskt. Detta inkluderar mekaniska, termiska, kemiska faktorer. Mudbehandling hjälper till att eliminera sjukdomen eller underlätta dess kurs.

  Vill du inte skicka till ett sanatorium? Köp speciella ljus.

  Den aktiva substansen i dem är propolis, honung, kunglig gelé, terapeutisk lera, extrakt från prostata körtlar av tjurar. Ljus är en bra hjälp för akut prostatit, och de används väl för att förhindra kronisk sjukdom.

  Vi finner det mest effektiva

  2,4 Ichthyol suppositorier

  De desinficerar, har antiseptisk, anestetisk effekt, förbättrar blodcirkulationen.

  2,5 ljus med papaverin

  Lindra smärta, säkerställa korrekt blodflöde i organen i inguinalzonen.

  2.6 Prostatilen

  Läkemedlet eliminerar inflammation, reducerar svullnad av vävnader, eliminerar stagnation, inte trombi inte visas i prostatan, prostatiska smidesoperationen. Den huvudsakliga terapeutiska komponenten är proteinkomplexet.

  2.7 Olika droger

  Vilka läkemedel ordineras för behandling?

  För att förbättra ämnesomsättningen:

  • Vitaprost forte;
  • Prostamol Uno;
  • Prostalamin;
  • prostanorm;
  • Prostata forte är en formel.

  Biseptol och dess analoger

  I den kroniska sjukdomsförloppet fungerar biseptol bra, med en bakteriostatisk baktericid effekt. Det är effektivt för avlägsnande av ödem, inflammation i prostata.

  Tja hjälpmediciner som Sumamed, Dalphaz-retard, Androkur, Midokalm, ett medel för vegetabiliskt ursprung - Tykveol.

  Om du har tjänat stagnerande prostatit, bör alla insatser riktas för att sprida blodet i denna körtel, för att ge det syre. Hur kan jag hjälpa till? Naturligtvis måste du göra övningar för att öka syreförrådet till vävnaden.

  3. Förebyggande av prostatit hos män genom folkrättsliga åtgärder

  3.1 Mat för förebyggande av prostatit

  Den manliga potensen påverkas positivt av vitlök, sparris, lök, morötter, rädisor, persilja. Bra hjälper tinktur av ginseng, som är full på 25 droppar dagligen. Det är nyttigt att dricka te från blommor av timjan, lind, med myntablad, svarta vinbär, hagtorn, vide-ört.

  Om du tilldelar ett hem behandling, är det bra att ta honung för te sked varje dag, 40 droppar propolis tinktur 30 minuter före måltid.

  3.2 De mest tillgängliga övningarna för förebyggande av prostatit

  3.2.1 Övning En är sammandragningen av anusens muskler.

  Under urinering måste du hålla kvar jetstrålen medan du spänner muskelgruppen. Nu utan att urinera, belastar du bara den här gruppen, allting, blodflödet runt prostatakörteln intensifieras. Försena 30 gånger. Först blir det svårt. Då, när musklerna utbildas, kommer du att känna lättheten vid prestanda, kanske kommer det att få upp till 100 repetitioner. Gå till jobbet - gör det, på jobbet, framför TV: n, gör det, det är så enkelt men väldigt användbart!

  3.2.2 Övning två är en kontrastdusch.

  Tvätta perineumets område vid första aning varmt vatten - 30 sekunder, sedan kallt, rumstemperatur - 15 sekunder. Varaktighet-3 minuter, helst före sänggåendet.

  3.2.3 Övning tre - massage.

  Hitta en plats på perineum mellan pungen och anusen (och närmare anus). Under skrotet, hitta bäckenbenet, där benet slutar behöver du massera i 3 minuter.

  3.2.4 En utmärkt simulator är en cykel.

  Har du glömt bort honom? Måste komma ihåg!

  3.2.5 Regelbunden sexuell aktivitet

  Avhållande ger inte fördelar, men ändrar inte partners, och då får du nya problem.

  Om du vill veta vilka problem i färger, läs historien "Kolya och Gonorrhea"

  4. Låt oss gå vidare till en mycket personlig

  4.1 Onani

  Många män är intresserade av frågan om masturbation med prostatit är skadlig? Urologernas svar är en mycket användbar åtgärd, både i smittsam och stillastående inflammation.

  Många män finner detta yrke skamligt eller syndigt. Här är de mycket vanligare sjuka med sådan sjukdom än de som onanerar.

  4.2 Analsex

  Är det möjligt att ha analsex? Du kan bara med din partner och inte med en man. Det viktigaste är att uppnå ejakulation för att stimulera prostatakörteln. Men analsex bör också skyddas, för att inte infektera en infektion.

  Med traditionen, titta på videon om ämnet i artikeln:

  Vid avskiljning vill jag säga: tveka inte att gå till urologen med ditt problem. Det är bättre att hitta sjukdomsfasen än att behandla sin kroniska uppföljare. Kära kvinnor, ge den här artikeln till din man och tro, du och han kommer att hitta det lättare att leva!

  I den här artikeln lärde du dig mycket om metoderna för att förebygga prostatit hos män genom folkmekanismer. Hur tyckte du om det? Om så är fallet, var noga med att dela det på sociala nätverk och prenumerera på att uppdatera bloggen.

  Profylax av prostatit hos män: droger, övningar, folkmetoder

  Profylax av prostatit hos män är den första metoden för att undvika sjukdomen. Läkare säger att prostatit provar åldersrelaterade hormonella förändringar i kroppen av män. Det är naturligtvis omöjligt att påverka sådana naturliga förändringar. Men varje man kan reducera till nollfaktorer som kan orsaka inflammation i prostata. Först och främst handlar det om den äldre ålders starkare kön - från femtio år. Den lanserade sjukdomen kommer att medföra många problem: allvarliga komplikationer, långvarig behandling, ibland problem i sexuellt liv. Trots allt leder prostatit till en minskning av erektionen. Låt oss därför uppmärksamma vad förebyggande av sjukdom i det starkare könet innebär.

  Typer av förebyggande åtgärder

  Alla åtgärder som syftar till att förebygga hudsjukdom är vanligtvis uppdelade i två typer.

  Initial prevention innefattar ett system av steg som syftar till att förebygga inflammatorisk process. Det bästa förebyggandet av prostatit hos män är en hälsosam livsstil.

  1. Alla vet att en balanserad diet, vägran från att röka och alkohol minskar risken för att någon sjukdom uppträder.
  2. I vissa fall bidrar infektiös inflammation i könsorganen till starten av prostata sjukdom. Därför är det viktigt att utesluta källor till sexuella infektioner. Naturligtvis betyder det ett ständigt sexliv med en partner. Slumpmässigt sexliv, lång avhållsamhet från sex orsakar problem med prostatakörteln.
  3. Dessutom är det fördelaktigt för kroppen att träna för att förhindra prostatit. De hjälper till att upprätthålla muskelaktiviteten i könsorganen. Att utföra en rad olika övningar tar lite tid: ungefär tjugo minuter under dagen. Men på grund av måttliga fysiska belastningar förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, stagnerande processer i körteln minskar. För det första rekommenderas övningarna för dem som tillbringar större delen av sin tid i sittande ställning.

  Sekundär profylax. De tänker på det när patienten tyvärr redan har "träffat" med prostatit. Huvudmålet med sekundära åtgärder är att förhindra återkommande inflammation eller för att undvika degenerering i kronisk form. Att detta inte hände, det krävs konstanta undersökningar hos urologen. Profylax av kronisk prostatit inkluderar en kontroll under hela året var tredje månad. Därefter rekommenderas undersökningen en gång var sjätte månad. Män efter fyrtio rekommenderas att ha en grundlig undersökning en gång om året.

  Pharmacy Aid

  Officiell medicin erbjuder en mängd olika läkemedel för förebyggande av prostatit med ett brett spektrum av effekter.

  • Läkemedel för avlägsnande av inflammation i prostatakörteln. Dessa är tabletter av en stor grupp, som ordineras för både akut och kronisk inflammation i prostata. Antiinflammatoriska tabletter förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln, minskar svullnaden i vävnaderna.
  • Analgetika tabletter - analgetika, eliminera allvarlig smärta i underlivet, skrot.
  • Antimikrobiella tabletter som undertrycker multiplikationen av olika mikrober och bakterier. Appliceras om bakteriell prostatit diagnostiseras.
  • Läkemedel som påverkar ökningen av kroppens immunfunktion. Sådana produkter innehåller i regel ämnen av vegetabiliskt och animaliskt ursprung.

  Rekommendera behandling av prostata med läkemedel som inte har kontraindikationer. Det handlar om biologiskt aktiva tillsatser. Sådana piller återställer könsorganens arbete, förbättrar urinering, stimulerar blodcirkulationen i prostatakörteln.

  Effektiv behandling innebär att svag muskler i bäckens organ och blodkärl försvagar spasmerna. Detta är en universell medicin med en brett riktad effekt: det tar bort inflammation, ökar vatten och saltmetabolism.

  Men beslutet, vilka tabletter som ska användas, accepteras endast av den behandlande läkaren. Dessutom bör behandlingen av prostatit i någon form vara omfattande, inklusive olika medicinska anordningar.

  Wellness stimulering av körteln

  Förebyggande av inflammation i prostata är tillräckligt för att ta några minuter - och glömma sjukdomen.

  Många representanter för det starkare könet till sådant förebyggande är ironiskt nog. Vad är användbart för prostata massage? Vilka är fördelarna med detta förfarande?

  • Förbättrar blodtillförseln, ökar mängden näringsämnen som kommer in i körteln.
  • Ökar nivån av manliga könshormoner - testosteron. Som du vet är de ansvariga för en stabil erektion.
  • Ökar muskeltonen i ljummen, utmatningskanalerna normaliserar sina funktioner.

  Tilldela de viktigaste metoderna för massage:

  1. Handmassage - på kroppen har en åtgärd med fingret. Används ofta för att förebygga kronisk sjukdom.
  2. Indirekt teknik - används tidigt. För detta komprimeras och släpps musklerna i anuset.
  3. Rektalmassage utförs genom anus. Hemma används speciella vakuumpumpar för ett större resultat.
  4. Med hjälp av en medicinsk enema utförs massage med en vattenflöde: en infusion av officiell kamomill introduceras. Det är nödvändigt att hålla det en stund innanför, komprimera musklerna.
  5. Urologisk massage - med hjälp av specialinstrument har effekt på urinröret. Bland alla metoder är denna art det mest komplexa.

  Oprofessionell massage kan förvärra tillståndet, orsaka skada på anus och blödning.

  Det finns också vissa sjukdomar där massage är kontraindicerad:

  • åderbråck runt anala kanalen - hemorrojder
  • tumörer av olika ursprung
  • stenar i prostata;
  • akuta urologiska sjukdomar.

  Därför är det önskvärt att genomföra en omfattande studie för att ta reda på behovet av en hälsosamling för körteln.

  Gymnastiska övningar

  Övningar för att förebygga prostatit sitter, ligger och står. Vi erbjuder de vanligaste fysiska övningarna.

  Övningar i sammanträdet.

  • Sitta, rör fingrarna på varje fot. Obligatoriskt tillstånd - håll knäna jämnt, böj inte. Försök att träna i fem minuter.
  • Det är nödvändigt att sitta på golvet och sträcka benen framför dig. Försök att göra imaginära steg, som spänner i bäckenets muskler.

  I den bakre positionen.

  • Lyft bäckenet medan du knäböjer. Du kan upprepa fem till åtta gånger.
  • Vi lägger oss ner i magen och vänder oss mot benen. Sedan sänker vi den till utgångsläget. Du måste upprepa det tio gånger.
  • Ligga på ryggen med dina ben raka. Höj sedan benen i rätt vinkel och håll palmerna på golvet. Bo i denna position är önskvärt först två till tre minuter, gradvis ökning av tiden till tio minuter.
  • Nu går vi vidare till studierna i läget, ligger på baksidan. Luta sig mot baksidan av huvudet och skinkorna, försök att böja ryggen. Maximaltiden är fem minuter.
  • Det rekommenderas att luta sig åt vänster och höger - upp till trettio sluttningar i varje riktning.
  • En effektiv övning med studsande på plats, men med varje hopp för att komprimera musklerna i perineum.
  • Sväng vänster och höger tio gånger.

  Sådan terapeutisk gymnastik är en effektiv profylax för prostatit hos män. Det förstärker trots allt bäckens organ och perineums muskler, ökar ämnesomsättningen och funktionerna i prostatakörteln.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  Effektiv profylax av prostatit hos män

  Författare Psevdonim - 12 feb, 2016 11:47 2016-02-12

  En sådan obehaglig sjukdom som prostatit är i första hand bland patologier som påverkar den manliga delen av befolkningen. Varannan medlem av det starkare könet märker tecken på prostatit på sitt sjätte årtionde - det är därför som seriöst bör beaktas vid behandling och förebyggande av sjukdomen. Som regel innehåller orsakerna till prostatit stagnerande fenomen i körtelvävnad. En annan orsak till prostatit kan vara en infektion, så förebyggandet av prostatit bör vara omfattande.

  Symtom på prostatit inkluderar smärtsam, ofta nattlig urinering, svårigheter med erektion, irritabilitet, snabb trötthet, etc.

  Förebyggande underhåll i husförhållanden

  Om du inte vill erkänna en kronisk form av sjukdomen, utför gymnastikövningar som stimulerar blodflödet. Således kan du förhindra initiering av inflammatorisk process.

  Förebyggande åtgärder omfattar:

  • primär - deras huvudsyfte är att förhindra utvecklingen av inflammatoriska processer
  • sekundär - är avsedda redan sjuk, med syftet att förhindra sjukdomsutvecklingen i ett kroniskt stadium

  Den primära etappen av förebyggande åtgärder innefattar en hälsosam livsstil. Män som spenderar mestadels tid sitter, utsätter sig för stor risk, så de behöver utföra fysiska övningar.

  Specialkegelövningar, som ursprungligen föreslogs av en gynekolog från Tyskland för att återställa kvinnor efter födseln, har blivit ett paradis för många män. Huvuddragen hos sådana övningar är träningen av musklerna i analöppningen. För att förstå vilka muskler du ska träna, hålla urinflödet under urinering, räkna till tre och slappna av igen. Efter det tränar pubic-coccyge musklerna redan bortom urinering.

  Gör övningar med sådan frekvens:

  • Den första veckan - 5 tillvägagångssätt per 10 nedskärningar per dag;
  • från den andra veckan av träning, gör 150 övningar per dag.

  Sådana förebyggande åtgärder är praktiska och enkla eftersom sådana aktiviteter kan utföras hemma.

  • Luta på vänster ben, höger, gör breda gungor 100 gånger, ändra sedan benet;
  • hoppar på plats - 100 gånger. Det är bättre att utföra gymnastik, vara helt naken eller i rymliga kläder, utan att begränsa rörelserna.
  • även en extremt användbar kontrastdusch - växelvis varmt vatten (30 sek) och kallt (15 sek), bättre vid sänggåendet;
  • lägg fötterna axelbredd från varandra, luta sig åt sidan 15 gånger;
  • ligga horisontellt på baksidan, höja de raka benen, göra en "björk" och gå sedan till träningen "cykel";
  • Ligga på din rygg, dra växelvis dina ben i magen och späd dem allmänt till sidorna. Andas in djupt, gör en fem sekunders andetag och sedan sitta ner, ben sträcker sig framåt, med fingertopparna sträcker sig ut till tårna;
  • ligger på din mage med en gummiboll som rullar golvet, stöder dig själv med dina händer. Sådana övningar hjälper inte bara till att undvika prostatit, men också förbättra det allmänna tillståndet.

  medicinering

  Sekundär prevention består av sådana obligatoriska villkor:

  • tar mediciner
  • systematiska besök till läkaren;
  • alla män efter 40 måste göra prostata ultraljud.

  Profylax med droger är endast föreskriven av den behandlande läkaren, deras mottagning bör vara permanent.

  BADS OCH VITAMINER

  Med profylaktiska ändamål är tilldelade Supplements - såsom Likoprofit, Prostamol, Prostalamin, omega - 3 stimulerande blodflödet, utjämning inflammation, svullnad. Suppleringsföretaget NSP, började användas för att behandla kronisk prostatit.

  Även effektiva phytocomplexes - t.ex. Una de Gato, chlorophyl vätska, tillämpas som ett antiinflammatoriskt medel och avgiftande.

  De listade kosttillskotten erbjöds till tjugo patienter, de behandlades bara med hjälp av NSP kosttillskott. Innan de började försökte alla män olika behandlingsalternativ, men de var inte effektiva. Efter behandling försvann ovanstående BAA-smärta i perineum, och diagnosen av försvinnandet av prostatit bekräftades av ultraljud och laboratoriet. forskning.

  Folkmekanismer

  Folkmedel är sådana förebyggande metoder: att äta torkad frukt, honung, nötter och andra livsmedel rik på vitaminer. På prostatakörteln välgörande inflytande zink, som innehåller kött, fisk, pumpafrön, äpplen, kål, persilja, lök och så vidare. E., Försök att inte kombinera dessa produkter med mejeriprodukter, eftersom de kommer att störa absorptionen av det viktigaste att zink är bäst absorberas av kroppen elementet.

  För förebyggande av prostatit folkmekanismer, förbereda sådana föreningar:

  1. Valnöt + honung - 1: 1; 200 g honung och 500 gram pumpafrön; 12 nötter och 200 gram olika torkade frukter.
  2. Kastanjeskal (tillsammans med nålar) är ett utmärkt botemedel mot prostatit. Ripe chestnut frukter ska skördas i september. Skal brygga och dricka istället för te. Observera att kastanjer öka aptiten, och om det är överviktig, byt te skal microclysters 2 gånger per vecka med 250 ml otvara.Retsept: Fyll 3 msk. skedar av krossat skal 0,5 liter kokande vatten, insistera över natten. På morgonen filtreras denna infusion och indunstas till 200 ml. Drick 32 droppar fem gånger om dagen före måltiderna. Efter att buljongen är över, ta en paus på två månader, och upprepa sedan kursen. För att förbättra effekten av botemedel måste du gå igenom 3 sådana kurser. Förvara infusionen i kylskåpet.
  3. Förbered för 0. 5 msk. skedar av celandine och hemlock, fyll dem med 100 ml alkohol. Därefter insistera i mörkret i 10 dagar, filtrera. Drick på morgonen före frukost, häll ett glas vatten eller mjölk. Börja med 1 droppe som leder till 30 droppar, gradvis lägga till 1 droppe. Från den 30: e dagen, minska dosen med 1 droppe.
  4. Det är användbart att ta persilja juice 3 r. en dag för 1 matsked innan du äter. Dess frön är också effektiva - du måste slipa dem i pulver, häll ett glas kokande vatten, koka och kyla i 15 minuter. Använd 5 gånger om dagen för 1 msk. sked.
  5. Propolis är en kraftfull antiinflammatorisk och antispasmodisk. Extrakt av propolis kommer att ta bort symptomen på prostatit mycket snabbt. Blanda 0. 1 g propolis extrakt med 2 g kakaosmör, vilket gör ett ljus. Sätt in det på natten i anusen om en månad, avbryt sedan en månad och upprepa kursen igen.

  Förebyggande av stillastående fenomen

  Vid bekämpning av stillastående fenomen är passiv gymnastik för bäckenorgan och bukhinnan mycket effektiva. Det är bättre att inte sakna övningar, gör dem varje dag.

  1. Ta knä - armbågens startposition, lyft bäckenet. Luta på rätade händer. Håll andan vid inandning, böj ryggen upp, huvudet ner. Håll det här med 4 konton. Underlivet måste dras in samtidigt som musklerna i perineum kontraheras. Koppla av alla musklerna, försök att böja i nedre delen och hålla huvudet högt på utandning.
  2. Startpositionen är densamma. Vrid bäckenet och sedan den andra. Andas fritt.
  3. Ligga på magen, sträck dina armar längs torso, fingrarna knyter knytnäven. Lyft växelvis rätade ben, spänna musklerna i skinkorna och skrotet. Andas fritt.
  4. Startpositionen är densamma. Håll andan när du andas in, lyft dina rätade ben uppåt. I detta fall drabbas musklerna i skinkorna och perineum. Vid utandning - slappna av helt.
  5. Stå på knäna, luta dig på raka händer. Ha inhalat, samtidigt höja den andra armen och lägg upp den. Håll det så 5-10 sekunder. Lämna i utgångsläget, andas ut. Upprepa med den andra foten. Gör övningen 3 till 5 gånger.

  Prostatisk massage

  Innan du utför en prostatamassage själv, kontakta din läkare. Utför det inte för kraftigt.

  1. Ett underbart sätt att smidigt påverka hankörteln är en hydromassage. De borde göra kvällen, 1 till 2 timmar före sänggåendet. Först är rektummen rensad med en emal, och efter 15 minuter injiceras en kamomillbuljong. Du kommer att behöva hålla buljongen i minst en halvtimme. Kursen är utformad för 12 procedurer.
  2. En ännu mer försiktig indirekt effekt på prostata är scrotumets massage (testiklar), liksom sammandragningen av musklerna runt anusen. Sådana manipuleringar förbättrar blodflödet runt prostatakörteln och utövar en aktiverande effekt på prostata. Testikelmassagen är känd som en säker metod som kan användas för att förhindra många manliga sjukdomar. Det finns också en rekommendation: För att förbättra effekten, massera testiklarna, klämma och ta bort dem så många gånger som du är full år gammal.
  3. Muskelträning är en svårare uppgift: du behöver göra 100-300 sådana skärningar tre gånger om dagen i en månad.
  4. Med ett profylaktiskt mål, rekommendera steg aerobic övningar, samt gå igenom flera steg i stegen under klättring. Detta är särskilt användbart för män, av vilket skäl som helst, som leder en lågaktiv livsstil.

  Sex med prostatit

  Sexuell abstinens leder till förvärrade inflammatoriska processer, vilket orsakar ytterligare stagnation i blodet och därför med prostatit är det nödvändigt att ha sex av följande skäl:

  • Under köken flyter blod till prostatakörteln och det kontraherar;
  • De metaboliska processerna i körteln intensifieras, vilket orsakar frisättning av nedbrytningsprodukter som bildas under inflammation. Under sex faller de i hemligheten som produceras av prostata och tas bort från kroppen. Därför rekommenderar läkare med regelbunden sex med en partner med en sjuk prostatit.

  Tyvärr tyder studier på att erektil dysfunktion hos patienter med prostatit observeras i hälften av fallen och hos 25% av männen minskar den sexuella lusten. Det är nödvändigt att välja ett "gyllene medel", sträva efter ett sexliv med en enda kvinna, hitta sätt att stimulera manlig styrka.

  Kom ihåg att regelbundet sexliv är ett oumbärligt villkor för prostatens harmoniska funktion och effektiv botemedel mot prostatit!