Huvud
Behandling

Kronisk prostatit: symtom, orsaker till utveckling, behandling och förebyggande

Prostatit diagnostiseras uteslutande hos män. Det här är en av de vanligaste sjukdomarna hos könssjukdomar hos män. 4 av 5 män har någonsin haft symtom på prostatit.

Oftast påverkar prostatit män i åldrarna 20-40 år i toppen av sin sexuella aktivitet. Kronisk prostatit diagnostiseras hos var tionde man. Det kännetecknas av perioder av exacerbation och remission och masker för ett antal andra sjukdomar.

Symptom på kronisk prostatit inkluderar följande manifestationer:

 1. Obehag och värk i smärtan i underlivet, med periodiska nedskärningar som inte går över ett kvartal eller längre. Smärta kan förekomma i nedre rygg, ben, skrot, anus. Det är särskilt smärtsamt att bli med urinering och ejakulation.
 2. Uppförandet av penis förvärras och den sexuella lusten försvagas. Först utvecklas för tidig utlösning, och med tiden uppträder ejakulation, det blir mycket svårt att uppnå detta.
 3. Urinering blir smärtsam och ofullständig. Hela tiden finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 4. Kvaliteten på en mans liv förvärras ibland.

Det finns 2 typer av kronisk prostatit: bakteriell och abakteriell.

Bakteriell (infektiös) prostatit uppträder med en konstant växling av skarpa exacerbationer och remissioner, medan i prostata utsöndring är infektion och bakterier.

I detta fall kan påverkas och närliggande organ, såsom urinröret, blåsans hals, vas-deferenserna, och därför manifesterar sjukdomen sig på olika sätt. En noggrann diagnos kan göras efter en noggrann undersökning.

Oftast uppenbarar sig sjukdomen som följer:

 • Hyppig och smärtsam urinering.
 • Brinner i urinröret.
 • För tidig utlösning.
 • Smal slemhinnor ur urinröret.
 • Allvarliga sjukdomar i sexuell funktion.

Allt detta påverkar kraftigt arbetsförmågan och mentala tillståndet hos en man, vilket leder till långvarig depression och neurastheni.

Abakteriell kronisk prostatit Är en sjukdom där bakterier inte finns i utsöndringen av prostata. Denna form är mycket svår att diagnostisera, vilket framgår av de många recensionerna av män i olika forum. Det är också mycket svårt att hitta rätt behandlingsregim.

Hittills står läkare inför ett antal oklara faktorer för sjukdommens ursprung. Detta komplicerar behandlingsprocessen mycket.

Även ultraljud och laboratorieundersökningar av sekretion kan inte visa förekomsten av en inflammatorisk process. Genom rekommendationer Den europeiska föreningen för urologiska specialister identifierar huvuddragen i bakteriell prostatit:

 • Det förekommer hos medelålders män.
 • Långvarig smärta i bäckenregionen och i ljummen.
 • Överträdelse av funktionen ur urinering och frekventa nödvändiga uppmaningar.
 • Erektil dysfunktion och smärta med ejakulation.

Kronisk kronisk prostatit: förvärmning och remission

 1. exsudativ - Mannen känner en smärtsmärta i ljummen, skrot och i skönhetsområdet.
  Det finns problem med erektion och accelererad ejakulation.
 2. alterative - patienten klagar över obehag i ljumsk, skrot och pubic område.
  Det finns frekvent uppmaning att urinera och snabb utlösning under samlag.
 3. proliferation - patienten observerar frekvent urinering med en svag stråle, en konstant känsla av inte helt tömt blåsan. Och ejakulation blir ganska svår och långsam.
 4. Cicatricial förändringar - På detta stadium börjar prostata vävnaderna att intensifiera intensivt. Patienten klagar över obehag i bäcken och skönhetsområdet, frekvent uppmaning att urinera med en tunn ström och ofullständig tömning. Erection är mycket svag eller obefintlig, ejakulation blir nästan omöjlig, och orgasm är svag, utan levande intryck. Prostatit passerar in i scenen för kronisk prostatit instabil remission, där det finns konstant smärta och remission kommer bara några timmar.

När det gäller klassificering är det tillåtet att använda klassificeringen av den amerikanska NIH, som delar sjukdomen efter typer: akut och kronisk bakteriell, kronisk utan tecken på inflammation och stillastående och histologisk.

Faktorer och orsaker till kronisk prostatit hos män

Trots det faktum att vissa mikrober av kronisk prostatit är i kroppen av nästan varje person, är bara några få sjuka. Hur kan man förklara utvecklingen av en sådan sjukdom i ett visst fall?

Framväxten av kroniska prostatitspecialister avgör inte bara närvaron av infektion i kroppen utan även de tillstånd som påverkar sjukdomsutvecklingen.

De vanligaste orsakerna till kronisk prostatit hos män är:

 • Stagnation av blod, som finns i prostata, orsakad av stillasittande livsstil;
 • instabilt sexuellt liv;
 • obekväma och ganska smala kläder;
 • frekvent hypotermi
 • trauma, liksom infektioner av olika organ i genitourinary systemet;
 • felaktig kost;
 • konstant stress tillstånd;
 • frekvent användning av alkoholhaltiga drycker och rökning.

Diagnos börjar med ett samtal med patienten, som måste exakt och helt berätta vad som stör honom. Läkaren ska ta reda på varför patienten utvecklade kronisk prostatit, ta reda på alla möjliga orsaker och symtom, som de manifesterar sig. Läkaren ska tala om allt till minsta detalj, detta kommer att avgöra hur korrekt diagnosen ska göras och effektiv och komplex behandling föreskrivs.

Vidare är det nödvändigt att utföra palpation och ge hemligheten till bakteriologisk analys, genom vilken det är möjligt att bestämma närvaron av infektioner och att bestämma bakteriens resistens mot antibiotika.

Palpation utförs av urologen genom ändtarmen. Denna procedur gör det möjligt att känna till prostatens storlek och ömhet. När probing kan hemorrojder, adenom eller prostata också detekteras. Ultraljud av prostata kommer att ge exakta uppgifter om organets tillstånd.

Att bestämma nivån av PSA i blodet gör det möjligt att utesluta eller bekräfta närvaron av adenom och prostatacancer.

Om urologen misstänker närvaron av en tumör måste du ta bitar av prostatavävnad för en biopsi, som kommer att visa hennes närvaro eller frånvaro.

Behandling av kronisk prostatit är en komplex och tidskrävande process. Idag används olika metoder för att behandla denna sjukdom.

Behandling med antibiotika. I detta fall används antibiotika av makrolidgruppen och tetracyklin.

Endast den behandlande läkaren kan korrekt välja läkemedel, dosering och behandlingsvaraktighet.

Vanligtvis tas läkemedel i 10-15 dagar. Därefter utförs upprepade tester enligt vilka läkaren kommer att bestämma huruvida patienten har botats eller ytterligare behandling krävs.

Prostatisk massage Det är nödvändigt att se till att prostatens hemlighet inte stagnerar och dess mikrocirkulation uppstår. Detta bidrar till en snabb återhämtning.

Massage är dock förbjudet för akuta former av prostatit, hemorrojder och rektala fissurer.

Massage ordineras vanligen som en tilläggsbehandling för antibiotikabehandling.

sjukgymnastik ordineras för att förbättra tillståndet i prostatakörteln, så att läkningsprocessen accelereras.

För behandling används laserterapi och ultrafores. Också effektiv användning av lera, svimma med mineralvatten som är rik på vätesulfid.

fytoterapi Det används som en ytterligare stimulans för patientens återhämtning och används alltid i samband med andra metoder. För behandling gäller Pygeum africanum, peon och andra växtbaserade preparat.

I vissa fall kan det visas och kirurgisk ingrepp, om urinröret är kraftigt inskränkt, finns förekomsten av abscesser eller prostata adenom.

Diagnos och behandling bör genomföras i en medicinsk institution under konstant övervakning av kvalificerade läkare.

När du vänder dig till doktorn i tid, kan du uppnå en snabb botning. Efter behandlingens början kommer det att finnas en långsiktig eftergift. Om fullständig återhämtning kan sägas när alla symtom på sjukdomen försvinner, och laboratorietester kommer att visa goda resultat.

De mest populära frågorna från patienter om kronisk prostatit

Hur man bota kronisk prostatit folkmekanismer snabbt och effektivt?

Behandling kan utföras med hjälp av folkmedicinska lösningar. I folkmedicin är den mest populära användningen av kamomill, höst och salvia. Dessa mikrocykler lindrar väldigt bra inflammation som passerar i prostata.

För att förbereda sådana mikroclysters ta två matskedar av kamomill och fyll gräset med 100 gr. kokande vatten. Också för behandlingen kan du använda skallen av hästkastan, som hälls med alkohol och hålls i 10 dagar på en mörk plats.

Hjälper också avkokningen av glödlampan. Det är nödvändigt att finhacka två stora lökar och häll dem med kokande vatten i en halv liter burk. Krukan är insvept i en handduk och fick stå i 2 timmar. Sedan ska du varje timme dricka 50 gram buljong.

Hur man botar impotens i kronisk prostatit?

Impotens kan botas hemma med en uppsättning åtgärder.

Det är nödvändigt att välja lämpliga droger som hjälper till att fylla penisens cavernösa kroppar med blod. Men före detta är samråd med urologen obligatorisk. Moderna droger för att förbättra styrkan - Levitra och Viagra.

Det är nödvändigt att justera kosten och gå på en diet. Ät inte fet mat och mat som minskar testosteron. Det är nödvändigt att luta på gröt och luta kött, dricka juice och grönt te.

Glöm inte heller fysisk aktivitet. Mycket effektivt i detta avseende går och lätt joggar i frisk luft. Det är också nödvändigt att göra gungor med ben. Detta bidrar till att minska musklerna i anus och perineum.

Hur mycket behandlas kronisk prostatit och hur blir du av med det permanent?

Antibiotisk terapi varar 1-3 månader beroende på sjukdomsmisslyckandet. Vid behov kan de förskriva ytterligare behandling med små doser antibiotika. Lipofila antibiotika fungerar bäst med denna uppgift.

För att alltid glömma detta problem måste du förändra livsstilen, äta rätt, inte överkolla och ge kroppen en vila.

Vad är risken för kronisk prostatit?

Kronisk prostatit kännetecknas av kraftiga exacerbationer av sjukdomen, som ersätts av remissioner. När smärtan försvinner blir det lättare och mannen bestämmer att han kan klara av det här problemet på egen hand istället för att snabbt kontakta urologen. Fördröjning hjälper emellertid inte här, liksom vid varje förvärring blir inflammationen mer och mer.

Inflammation kan påverka närliggande organ, vilket leder till cystit, pyelonefrit och vesikulit. Som ett resultat kan en man utveckla infertilitet.

Vilka antibiotika ska man ta med kronisk prostatit?

Används ofta av ett antal penicilliner (Amoxylove, Amoxicillin). Tetracyklinantibiotika ordineras ofta för mykoplasma och klamydia.

Fluoroquinoloner är mycket effektiva och tränger in i prostata vävnader (Ofloxacin, Ciprofloxacin). Makrolider ackumuleras väl i prostatakörteln och tar snabbt bort toxiner.

Kan jag få sex med kronisk prostatit?

Om sjukdomen orsakas av en infektion, är det bättre att avstå från sex, för att inte infektera din partner. Även om du kan använda en kondom. Det är bara nödvändigt att ha sex, för när du är upphetsad flyter blodet till prostatakörteln och det börjar bli kontrakt. Även vid utlösning reduceras bäckensmusklerna kraftigt, vilket anses vara en bra självmassage.

Profylax av kronisk prostatit hos män och dess egenskaper

Profylax av kronisk prostatit hos män innebär en hälsosam livsstil och daglig träning. Du kan ständigt stressa och slappna av i pungen från tid till annan.

Med varje urinering sätter du lätt på strålen, så blåsans sphincter härdas på ett sätt. Sådana kvalitativa övningar kommer att tillåta blod att cirkulera väl genom venerna i prostata, samt förbättra metaboliska processer i kroppen.

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Profylax för kronisk prostatit

Bland vanliga manliga sjukdomar är en patologi som prostatit framträdande. Det är en inflammatorisk process i prostata, vilket orsakar allvarliga problem i en mans kropp. Prostatit i avsaknad av behandling leder till svårigheter i sexuellt liv, kränkningar av reproduktiv funktion och till och med utveckling av cancer. Speciellt farligt är kronisk prostatit, vilket är mycket svårt att bota. Det är han som provocerar en mängd olika komplikationer, och det är svårare att diagnostisera honom på grund av avsaknaden av svåra symptom. Därför är profylax med kronisk prostatit så viktig.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

För att förebyggande åtgärder ska vara effektiva är det nödvändigt att ta reda på vad sjukdomen är och vad orsakerna är. Det är trots allt nödvändigt att påverka de traumatiska faktorerna för att undvika utveckling av patologiska processer.

Vad är sjukdomen?

Behandling och förebyggande av kronisk prostatit är nära besläktad med patologiens egenskaper. Under behandlingen är det viktigt att eliminera obehagliga symptom och eliminera effekterna av traumatiska faktorer. För detta behöver du veta vad som är kronisk prostatit.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Detta problem är mycket utbrett, vilket förklaras av de frekventa fallen av asymptomatisk läckage. Patienter kan notera litet obehag, men förklara det med mycket olika problem. På grund av detta får de inte nödvändigt hjälp, och bristen på förebyggande åtgärder blir orsaken till aktiv utveckling av patologin. Om inga negativa symptom upptäcks bör därför vårdslöshet inte visas och återhämtning kan förväntas utan behandling. Det är nödvändigt att samråda med en specialist och identifiera orsakerna till avvikelserna.

Vissa tror att prostatit är en äldre sjukdom. Det är inte så. Detta problem upptäcks alltmer hos unga män. Därför kan ålder inte betraktas som en indikator på oskadlighet.

skäl

För att förhindra kronisk prostatit behöver du veta orsakerna till förekomsten. Det finns vissa traumatiska omständigheter som bidrar till dess utseende, och oftare påverkar de den manliga kroppen, ju mer verklig det är att upptäcka det. Förebyggande åtgärder är att neutralisera dessa omständigheter. Detta garanterar inte att patologi saknas, men minskar risken väsentligt.

Den främsta orsaken till prostatit är infektion. Infektionsprocessen kan utvecklas både uppåt och nedåt. Detta innebär att de patologiska mikroorganismer kan komma in i kroppen från utsidan, t ex, genom urinröret, vilket orsakar inflammation i urinröret. I avsaknad av behandling sprider infektionen till respektive organ, och kan påverka prostata. Infektion kan också röra sig i detta område från andra delar av kroppen - i njuren eller respiratorisk (vid halsfluss, faryngit och andra sjukdomar). Ofta sker denna rörelse genom blod och lymfvätska.

En annan orsak som framkallar utvecklingen av kronisk prostatit är inflammatoriska processer på grund av hormonella förändringar och störningar.

Utöver dessa finns det många andra villkor som kan bidra till utvecklingen av patologi. Dessa villkor hänvisar inte till nyckeln, utan till det ytterligare, som stimulerar sjukdomsaktiviteten. Men ibland kan de vara källan till detta problem. Bland sådana villkor är:

 • Låg motoraktivitet. Det har en negativ inverkan på människors hälsa i allmänhet.
 • Överdriven fysisk aktivitet. På grund av dem finns det trötthet, vilket försvagar kroppen.
 • Förlängd sexuell avhållsamhet eller instabil sexliv.
 • Hypotermi.
 • Sedentary livsstil. Det blir orsaken till blodstagnation i bäckenorganen, vilket bidrar till utvecklingen av inflammation.
 • Bär smala och obekväma kläder. Det fetters rörelse, klämmer in enskilda delar av kroppen och förhindrar normalt blodflöde.
 • Traumat i urinvägarna. Dessa inkluderar kirurgiska ingrepp och diagnostiska förfaranden.
 • Dåliga vanor, stark förgiftning.
 • Förlängd känslomässig överbelastning.
 • Felaktig matintag.
 • Missbruk av läkemedel.
 • Samtidiga kroniska sjukdomar.
 • Störningar i det endokrina systemet.
 • Brist på nödvändiga vitaminer och spårämnen.
 • Sjukdomar av könsmässigt ursprung.
 • Försvagad immunitet.


Dessa faktorer, särskilt när de kombineras, kan orsaka många problem, inklusive kronisk prostatit. På grund av dem uppträder också återkommande akut prostatit och förvärring av den kroniska formen av sjukdomen. Därför måste traumatiska faktorer identifieras - detta är viktigt för både behandling och förebyggande syfte.

Förebyggande åtgärder för kronisk prostatit

Om vilka förebyggande åtgärder som behövs i varje enskilt fall bör du fråga din läkare. De är beroende av orsakerna till sjukdomsutvecklingen och de faktorer som är närvarande i patientens liv. Det är värt att ägna stor uppmärksamhet åt att neutralisera deras skadliga effekter. Men det finns allmänna rekommendationer som passar alla, även de som ännu inte har stött på det här problemet. De är som följer:

Besök på planerade undersökningar från en urolog

Varje patologi kan botas lättare vid det inledande skedet av dess bildning. Därför, även om symptomen på patogenen hos det genitourära systemet är frånvarande, bör undersökningar inte undvikas. Många sjukdomar uppträder i latent form, och de kan detekteras endast under diagnos av en specialist. Det är tillrådligt att besöka en urolog en gång var sjätte månad.

Användning av löst linne från naturtyger

Det lägger inte på könsorganen och påverkar inte normalt blodflöde. Och naturliga vävnader orsakar inte irritation.

Undvikande av hypotermi

Hyppig hypotermi påverkar välbefinnandet, försämrar immuniteten och framkallar utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar. Detta gäller hela kroppen, men framförallt könsorganet lider av dem. På vintern är det därför värt att använda varma underkläder och inte stanna länge i kylan.

Regelbundet sexliv

Med långvarig abstinens förekommer förändringar i reproduktionssystemets funktion, vilket är farligt för inflammation och infektion. Frekvensen av sexuell kontakt beror på patientens individuella egenskaper och hans behov, så normen här är svår att ringa. Du måste fokusera på kroppens tillstånd. Dessutom är det värt att uppmärksamma några förändringar i detta område. Lång frånvaro av lust att ha sex visar också på förekomst av problem (överarbete, stress) och kräver kompetent terapi.

Korrekt preventivmedel

Detta gäller särskilt för ungdomar som inte är i permanent relation. Frekvent ersättning av sexuella partners är farligt för infektionssjukdomar, på grund av vilka komplikationer som ofta utvecklas. Men det är lika viktigt att använda preventivmedel istället för tekniken av avbruten samlag. Denna skyddsmetod är inte effektiv, men det tvingar en man att utöva för mycket kontroll över sina handlingar, vilket negativt påverkar hans allmänna tillstånd. Kontinuerlig användning av denna speciella metod kan orsaka störningar i den sexuella apparaten.

Avslag från att röka, dricka alkohol och droger

Skada som orsakas av kroppen i närvaro av sådana bilagor kan inte överskattas. På grund av dem försämras immunförsvaret, det finns problem med hjärtat och blodkärlen, risken för att utveckla kroniska patologier ökar. Allt detta kan påverka reproduktionssystemet. Dessutom är folk som missbrukar alkohol och droger mer benägna att ignorera tecken på sjukdom. Detta kan leda till att utvecklingen av prostatit är en kronisk form.

Behandling av infektionssjukdomar

Infektioner i frånvaro av behandling kan spridas i hela kroppen. Därför spelar det ingen roll om källan till patogena mikroorganismer finns. Med tiden kan patologiska processer spridas inte bara till angränsande organ, men också till områden som är långt borta. Det är nödvändigt att förstå att behandlingen ska vara korrekt, därför utan hjälp av en specialist kan du inte göra det. Oberoende åtgärd eliminerar endast symptomen på patologi och översätter sjukdomen till kronisk form.

medicinering

Tar bara mediciner om det behövs och enligt instruktioner från en läkare. Drogerna har förmågan att inte bara eliminera biverkningar, men också för att orsaka dem. Därför påverkar okontrollerad användning av mediciner, speciellt långsiktigt, tillståndet negativt. Det finns biverkningar, försvagar immunförsvaret, vilket ökar patientens sårbarhet. Användningen av för starka droger, som kännetecknas av aggressiv verkan, kan leda till utveckling av sjukdomar i matsmältningskanalen, hjärtat, andningsorganen, vilket även är skadligt.

Måttlig rörlighet

Sedentär livsstil leder till stagnation av blod i organen i det lilla bäckenet, vilket kan orsaka utvecklingen av inflammatoriska processer. Dessutom, i avsaknad av den nödvändiga fysiska ansträngningen, försvagar människokroppen, och det finns ett hot om problem med hjärtat, blodkärlen och andningsorganen.

Rätt näring

Från nutritionens egenskaper beror på människors hälsa. De flesta nödvändiga näringsämnena kan erhållas med mat, varför kosten bör varieras. Det är också viktigt att inte överdriva, eftersom det orsakar övervikt, vilket leder till patologier. Måltider bör vara frekventa och delar - små.

Behandling av kroniska patologier

Förekomst av sjukdomar av kronisk natur påverkar välbefinnandet, och deras förvärring orsakar en minskning av immuniteten. På grund av detta blir kroppen som helhet och könsorganen mer sårbara.

Tidig upptäckt och hantering av venerala sjukdomar

Dessa patologier är direkt relaterade till förekomsten av prostatit. Infektion kan spridas till närmaste organ, så det måste undertryckas. Det är bäst att börja behandlingen på ett tidigt stadium av sjukdomen - det ökar sannolikheten för återhämtning. Samtidigt är det nödvändigt att bygga terapi med hänsyn till karaktären hos den kliniska bilden, därför är amatörprestanda i detta område inte tillåtet.

Undvik stressiga situationer

Starka känslomässiga belastningar påverkar tillståndet hos en person som orsakar sömnlöshet, minskad prestanda, negativ humör. Resultatet är utvecklingen av olika hälsoproblem. Stress i förhållandena i det moderna livet anses vara ett vanligt fenomen, och det är omöjligt att helt utesluta deras effekter, men det är nödvändigt att minimera deras negativa effekter. Detta innebär att patienten ska vila mer och hitta möjligheter till konstruktivt uttryck av negativa känslor.

Förhindra fysisk utmattning

Överdriven fysisk ansträngning gagnar inte heller kroppen. Detta gäller särskilt för personer som är aktivt involverade i sport i samband med belastningen på benens muskler. Detta ökar risken för skador, vilket kan leda till kronisk prostatit. Dessutom påverkar utmattning av fysisk natur immunitet och ökar risken för sjukdom.

Eliminering av hormonella störningar

Hormonala patologier kan leda till oåterkalleliga förändringar i kroppens funktion, varför det är nödvändigt att undvika dem och i rätt tid neutralisera deras konsekvenser. Det är svårt att övervinna dessa problem på egen hand, det är nödvändigt att diagnostisera och hjälpa en kvalificerad specialist.

Normalisering av det endokrina systemet

Endokrina störningar orsakar problem med ämnesomsättning, immunitet, hormonproduktion, viktförändringar, vilket skapar ytterligare förutsättningar för prostatit. Endast en endokrinolog kan eliminera dem, så du borde rådgöra med honom.

Stärka immuniteten

Immunsystemet i ett normalt tillstånd undertrycker aktiviteten av infektioner, på grund av vilka många sjukdomar inte kan utvecklas. Därför är det nödvändigt att immuniteten är stark, och detta kan bara uppnås genom fullständig behandling av alla sjukdomar och förstärkning av kroppen. För detta är det nödvändigt att härda, dosera fysiska belastningar, näring, vila etc.

Mottagande av vitaminer

Med brist på föreskrivna mikrodelar minskar organismernas uthållighet. De kan erhållas med livsmedelsprodukter, men syntetiska preparat är inte mindre användbara. Men försiktighet behövs här, eftersom sådana droger inte får missbrukas. Det är lämpligt att konsultera en läkare och ta reda på exakt vilka vitaminer och mineraler patienten behöver, samt bestämma dosen och varaktigheten av kursen.

Dessa regler bidrar inte bara till förebyggande av prostatit, men också till förbättring av hälsan i allmänhet. Därför kommer deras iakttagande inte att vara överflödigt även i avsaknad av patologiska symptom.

Överensstämmelse med kost

Funktioner av näring är mycket viktiga för en person. Korrekt sammanställd kost hjälper inte bara till att förebygga utvecklingen av prostatit, utan också bota det på kortare tid. Därför är det nödvändigt att ta reda på vilka produkter som är användbara för män från riskgruppen och vilka som ska uteslutas.

I patientens kost måste finnas följande produkter:

 • fisk;
 • gröna (lök, vitlök, persilja);
 • grönsaker (kål, betor, tomater, morötter);
 • frukter;
 • fermenterade mjölkprodukter
 • torkade frukter;
 • honung;
 • skaldjur.

Baserat på dessa produkter bör man göra en diet. Du måste också utesluta eller avsevärt minska matintaget från följande lista:

 • fett kött
 • sorrel;
 • bakning;
 • kolsyrade drycker;
 • starkt te;
 • kaffe;
 • alkohol (det är tillåtet i en liten mängd under remissionsperioden);
 • kaviar;
 • köttprodukter;
 • rostad;
 • rökta;
 • salt;
 • kryddor.

I sådan mat är det nödvändigt att vara begränsad under remission, och under perioder med exacerbationer är det önskvärt att utesluta det fullständigt.

Den fysiska aktiviteten

Fysisk aktivitet innebär inte bara sport. Den stora betydelsen i förebyggandet av kronisk prostatit har prestanda av terapeutisk fysisk träning. Annars kallas kegelmuskelträning.

Det finns särskilda uppsättningar övningar som syftar till att stärka dessa muskler. De särdrag hos deras genomförande kan konsulteras av en läkare. Men kärnan i dem är en, och det består i växlande spänning och avslappning av perineumets muskler. Detta kommer att förhindra utvecklingen av inflammation i prostata, samt fungera som förebyggande av erektil dysfunktion.

Det är särskilt viktigt att utföra sådana övningar för dem vars livsstil kännetecknas av låg rörlighet. Sådana åtgärder förhindrar förekomsten av blodstagnation i bäckenorganen. Nyckeln nyansen i att stärka perineumets muskler är systematisk. Dessa övningar måste göras två gånger dagligen dagligen. Episodisk uppföljning av dem är meningslös.

Även män som leder en stillasittande livsstil bör finna möjlighet att inkludera i deras schema för sport. Vandring och badning är mest användbar. Men det är oönskade att överarbeta. Börja med minimal ansträngning och gradvis öka dem. I annat fall kommer resultaten att vara motsatta.

Användningen av profylax för kronisk prostatit är inte mindre viktig än behandlingen. Överensstämmelse med reglerna minskar risken för att utveckla denna sjukdom och dess återkomst. Men det är nödvändigt att förstå vilka åtgärder som är förebyggande och effektiva, och att följa dem hela tiden.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Grundläggande principer för effektivt förebyggande av kronisk prostatit

Prostatakörteln är det andra maskulin hjärtat som syntetiserar substanser som stöder den normala balansen mellan hormoner, vilket främjar mognad av ett tillräckligt antal spermatozoer och ger en erektil funktion.

Trots kirtlens lilla storlek är även små problem i sin funktion farliga allvarliga brott mot reproduktionssystemets funktion. Vilka förebyggande åtgärder kommer att bidra till att undvika symtom på sjukdomen och förlänga ungdomar och styrka.

Prostatit - faran med inaktivitet

Prostatit är en av de vanligaste patologierna, som diagnostiseras hos 40% av hela manliga befolkningen. Om tidigare sjukdomen manifesterade sig hos äldre män, uppenbarar sig sjukdomen i en ung ålder idag i förhållande till dålig ekologi, otillräcklighet och undernäring.

Det finns fall där patologi diagnostiseras hos ungdomar. Utan ett tidigt besök hos en specialist omvandlas prostatit till kronisk form och följer med en man under hela sitt liv och kan leda till en fullständig brist på intimt liv.

Sådana symptom kan uppstå mellan 20 och 55 år. Endast kompetent förebyggande skyddar en man mot obehagliga tecken på patologi.

Profylax av kronisk prostatit

Förebyggande åtgärder är framför allt inriktade på

 1. Eliminering av stillastående fenomen i orgeln;
 2. Skydda prostata från infektion.

Profylax av kronisk prostatit är ett visst sätt att leva, vilket måste följas hela tiden.

Sådana åtgärder hindrar utvecklingen av symptom på prostatit och förbättrar människans övergripande tillstånd och livskvaliteten.

Huvudsakliga förebyggande åtgärder:

 • Ändra sättet att leva;
 • Mottagning av läkemedel;
 • Kompetenta näring och vitaminkomplex;
 • Fysisk stress;
 • Folk recept.

livsstil

Människans hälsa bestäms först och främst genom livet. Utan tvekan finns det faktorer som inte kan ändras. Till exempel bostadsort, ärftlighet. Men det finns faktorer som kan och kan behöva påverkas.

Kontrast temperaturer

Förfarandena stärker immunsystemet och aktiverar blodflödet. Den regelbundna effekten av kontrastduschen hjälper till:

 • Normalisera blodomloppet i körteln;
 • Eliminera stagnerande processer inom kroppen;
 • Förbättra ditt humör och återställ ditt emotionella tillstånd.

Kön som profylax av prostatit

Regelbundet, säkert kön är ett oumbärligt villkor för förebyggande av patologi. Aktivt intimt liv, framför allt, är relevant för män över 40 år. Regelbunden sexuell aktivitet hindrar utvecklingen av prostatit och upprätthåller kroppens allmänna tonen. Huvudvillkoren är att utesluta risken för infektion.

Medicinsk administrering

Profylax innebär att man tar mediciner som förhindrar stillastående processer som lindrar svullnad och eliminerar inflammation i körteln.

Förebyggande behandling bör ordineras av en specialist (urolog eller andrologist). I vissa situationer ordinerar läkaren läkemedel i form av suppositorier.

Näring, vitaminkomplex

Förebyggande och näring är oupplösligt kopplade. Faktorer som påverkar hälsan, käftens smidiga funktion:

 • Korrekt vatten-saltbalans;
 • Intensitet av blodflödet;
 • Fartygs hälsa.

Korrigera kosten kan du påverka ovanstående faktorer.

I förebyggandet av kronisk prostatit betyder termen "riktig näring" följande:

 1. Uteslut från menyn kemiska komponenter, vegetabiliska fetter och färgämnen;
 2. Som regel är mat som är behagligt för receptorer farligt för kroppen.
 3. Ät mat utan kryddor och salt, eftersom smaken av naturliga livsmedel är mycket trevligare.
 4. Det är viktigt att glömma majonnäs och snabbmat.
 5. Huvuddelen av kosten - färska grönsaker och frukter, fetma sorter av kött, fisk;
 6. Det är nödvändigt att dricka mycket vatten.

Förteckning över användbara produkter för förebyggande av kronisk prostatit

Grundläggande näringsämnen för förebyggande av kronisk prostatit:

 • Utesluta användningen av kolesterol - det gäller fett kött och fisk, är överskottet dåligt kolesterol farligt för hjärtat och cirkulationssystemet, syntetiserade substanser som utlöser inflammation i urinvägarna;
 • Stekt minimum - denna regel gäller alla stekt mat, bättre att stuka och laga mat, detta kommer att undvika inflammation i urinvägarna;
 • Minsta alkohol och kaffe - det är inte nödvändigt att helt ge upp kaffe, ett glas vin kan också ges, men det är viktigt att observera åtgärden för att utesluta irritation i urinvägarna.

Vitaminer för förebyggande av kronisk prostatit:

 1. Vitamin A - allmän profylax av körteln;
 2. D-vitamin - män över 55 år måste dricka, eftersom det återställer cirkulationssystemets funktion, aktiverar blodomloppet.
 3. I kosten måste vara närvarande zink, eftersom detta element ger ett normalt arbete i körteln, för detta använd kycklinglever, nötter, vegetabiliska oljor.

Vitaminkomplex tas för förebyggande och som ett av stadierna av terapi för kronisk prostatit.

Fysisk aktivitet

Som du vet ger adekvat fysisk aktivitet hälsa och förlänger livet.

Om du vill förlänga mäns ungdom och hälsa är det viktigt att inte låta blodet stagnera och regelbundet jaga det i kroppen. Stagnerande processer förorsakar utseendet av övervikt, vilket är orsaken till trötthet vid utvecklingen av patologier.

 • Måste gå varje dag, promenader längden på varje fastställas individuellt utifrån ålder och tillstånd av människan, om när hon gick känns obehag i knäna, kan du använda speciella pinnar;
 • Försök att springa två gånger i veckan eller gå i snabbaste takt;
 • Besök regelbundet bastun, men bara efter att ha hört en specialist.

Betydelsen är inte antal kilometer, men regelbundenhet av promenader.

På apoteket kan du köpa en speciell simulator för massage eller besöka en specialist.

Övningar är en annan nödvändig åtgärd för förebyggande av patologi. För att skydda dig från patologiska manifestationer är det viktigt att regelbundet utföra en uppsättning speciella övningar.

Först och främst talar vi om Kegel-komplexet, som syftar till att minska bäckenorganen. Kärnan i komplexet är enkelt - det är nödvändigt att sträcka och slappna av musklerna i perineum 30-45 gånger.

Komplexa Kegel män är mer benägna att använda för att förlänga samlag, men experter rekommenderar motion som förebyggande av patologi. Kategoriskt förbjuden att visa överdriven entusiasm, i detta fall, rektumets prolapse och utseende av inguinal brok.

Övningar för att stärka bäckens inre muskler:

 1. Stå rakt, fötterna ihop, händerna ner längs kroppen, inandnings bäcken glider tillbaka, sila det, andas att slappna av, upprepa 15 gånger den maximala långsamt;
 2. Ligg på rygg, benen raka, tillsammans, händer att vila på golvet bredvid midjan, höja raka ben vinkelrätt mot golvet 15 gånger, och lägre den maximala rörelsen långsamt och smidigt,
 3. Inta en position liggande stödarmarna (för push), bäcken och undre lyft upp på golvet, upprepades 15 gånger, utövar populärt bland Yogins för sexuellt aktivitet chakras avslöjande;
 4. Stå rakt, släta händer ner längs din kropp, måste du sträcka ut musklerna i perineum och bäckenet som om du behöver för att hålla tillbaka lusten att urinera (denna övning - Kegel analog av komplexet).

Folkmetoder

Folkmetoder används effektivt för att förhindra kronisk prostatit. Flera populära recept.

 • Fröer av pumpa - För förebyggande ändamål måste du äta dagligen från 25 till 30 stycken frön i en tom mage. Om det inte finns någon allergi mot honung kan du förbereda ett läkningsmedel - 0,5 kg markfrön blandat med ett glas honung. Från blandningen rulla bollar och äta några bitar om dagen.
 • Skogen. Två matskedar av krossad växt (löv och bark) bryggas från 15 till 45 minuter i en halv liter kokande vatten (bladen bryggs snabbare och barken längre). Avkok drick ett glas om dagen på en tom mage;
 • Kastanjeskal bryggs och fylls i stället för te;
 • Elderbärsaft är full 1 matsked innan du äter, du måste först dricka ett glas rent vatten;
 • Propolis är en effektiv produkt för förebyggande av manlig patologi.

Örtberedningar för prostata hälsa:

 1. Björk- och cowberryblad, bärbär - aktivera urinutskiljningen;
 2. Blomstring av kalendula, kamomill, salvia - har antiinflammatorisk effekt;
 3. Pil, kastanj, labaznik - eliminera stillastående fenomen.

Skydd mot infektioner

Förebyggande syfte är också att skydda kroppen från sjukdomar som är sexuellt överförda. De orsakande agenterna för sexuella infektioner är bakterier och virus. Förutom prostatit orsakar sådana sjukdomar infertilitet, inflammatoriska processer i det genitourära systemet.

Hur man undviker infektion med en sexuell infektion:

 • Kön bör endast vara säkert och skyddat
 • Man bör undvika oavsiktliga och avvikande intima relationer;
 • Om du inte är säker på partnern måste du skicka test för förekomsten av sexuella infektioner.
 • Kom ihåg att patogen mikroflora sprider sig väl i munnen på en person, så oralsex kan också bli en orsak till infektion;
 • Efter oskyddat samlag behöver använda en antiseptisk och för att behandla genital för detta ändamål "Miramistin" drog försiktigt hantverk könsorganen och det omgivande området, kan du hälla en liten mängd i urinröret.

sammanfattning

Korrekt formulerade förebyggande åtgärder och deras regelbundna genomförande garanterar människors hälsa och livslängd. Dessutom kommer genomförandet av enkla rekommendationer att förbättra humöret, återställa självförtroendet. Hur du spenderar din ålder beror bara på dig själv.