Huvud
Behandling

Profylax av prostatit hos män

Inflammation av prostata - prostatit - blir ett allvarligt problem för ett ökande antal män i åldern 30 år. De viktigaste symptomen på denna sjukdom (störningar i urinering och erektion) försämrar livskvaliteten hos människor av ganska ung ålder, minskar reproduktionskapaciteten. Samtidigt är behandlingen av prostatit, särskilt kronisk, en extremt komplex, tidskrävande och dyr uppgift. Det är därför tidig profylax av prostatit hos män är extremt viktigt och bör utföras innan de första tecknen på sjukdomen uppträder.

Liksom för andra sjukdomar är förebyggande av prostatit hos män baserade på kunskap och förebyggande av orsakerna till prostatit. Att veta hur prostatit börjar och fortskrider som ett resultat av vilka faktorer är det möjligt att förebygga eller väsentligt begränsa deras inverkan utan att ge sjukdomen möjlighet att utvecklas.

Orsaker till prostatit

De främsta orsakerna till prostatit är infektionsmedel och blodstasis i det lilla bäckenet. Av infektiösa patogener är de farligaste sexuellt överförbara sjukdomarna: Trichomonas, gonokocker, klamydia, mykoplasma, ureaplasma. Och de sjukdomar som orsakas av dem uppträder ofta asymptomatiskt eller åtföljs av mindre klagomål, och smittade män anser inte att de är sjuka och inte gå till doktorn. Som en följd får infektionen en långvarig karaktär, en kronisk inflammatorisk process som utvecklas till prostatakörteln utvecklas. Dessutom kan prostatit infektiöst ursprung inträffa när penetrationen av patogenen av foci av infektion i pyelonefrit, cystit och andra sjukdomar, särskilt i frånvaro av behandling i rätt tid, och sänkt immunitet.

Stagnation av blod i bäckenet kan bidra till ett antal skäl, bland vilka de viktigaste är bristen på motion, kronisk förstoppning, oregelbundna sexualliv och avbröt umgänge med frånvaron av utlösning.

Profylax av infektiösa orsaker till prostatit

Det verkar som om problemen med förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar länge varit kända för alla. Detta är frånvaron av oavsiktligt samlag och användning av barriärmedel för preventivmedel (kondomer) i samlag med en partner i vars hälsotillstånd du inte är säker. Men män fortsätter att lägga liten uppmärksamhet åt att skydda sig mot infektioner och deras negativa effekter. Regelbundet och fullt sexuellt liv med en vanlig partner minimerar risken för inte bara sexuella infektioner, utan även prostatit och olika erektil dysfunktioner. Om du bryr dig om din hälsa, bör du inte i något fall tillåta oskyddad sex med lediga partners. Om sådana fall var - gå till en omfattande undersökning av de främsta orsakerna till sexuella infektioner (nu kan det göras anonymt och relativt billigt) att vidta behandling om det behövs. Behandla andra sjukdomar som kan leda till smittspridning i tid. Försök att undvika hypotermi, bli våta fötter, sitta inte på kalla ytor och utkast.

Åtgärder för att förhindra stillastående blod i bäckenet

Först och främst måste du leda en aktiv livsstil. Om du spenderar mest tid på jobbet, sitter hemma med bil eller kollektivtrafik och hemma läser eller tittar på tv-stagnerande fenomen i bäckenorganen kan du inte fly. Även sådana elementära aktiviteter som dagliga promenader i 30-40 minuter och morgonövningar är av stor betydelse för att förebygga prostatit hos män. Dessutom finns det många övningar som syftar till att öka blodcirkulationen. Utföra dessa övningar inte bara främjar förebyggande av prostatit, men också kan minska symtomen på sjukdomen har dykt upp för att minska frekvensen av exacerbationer och påskynda läkningsprocessen. Ett utmärkt komplex, vilket förbättrar arbetet och blodtillförseln till musklerna i perineum och prostata, är Kegelövningar.

Kegel komplex

Innan du börjar måste du bestämma själv där perineala muskler är placerade. För detta, vid urinering, försök med godtyckligt stoppa och återuppta urinering. Muskler, spänningen som du kommer att känna på samtidigt, och är musklerna i perineum.

Nu kan du börja övningarna. De består av en serie smidiga och skarpa muskelkontraktioner, liksom spänningsövningar. Smidiga skärningar utförs av växelvis långsam sammandragning och avslappning, skarpa - genom en snabb förändring av avslappning och spänning. Övning för spänning är en långsam sammandragning av perineumets muskler, vilket påminner om spänning i avföringens skull och håller den i några sekunder, följt av en gradvis avkoppling. Varje övning upprepas 5-7 gånger i början av klasserna med en gradvis ökning till 30-45 gånger. Kegelkomplex rekommenderas att utföras dagligen, 3-4 gånger per dag. Att utföra det fulla komplexet på lång tid, det kan göras nästan var som helst och när som helst, medan dess effektivitet när det gäller att förebygga prostatainflammation är mycket hög.

Andra enkla övningar för förebyggande av prostatit hos män

 1. Vanliga squats - gör 5-10 sittplatser dagligen.
 2. "Gå på skinkorna" - sitta på golvet, böj knäna och försök att "gå" på skinkorna. Övning är tillräckligt för att göra en gång om dagen i 3-5 minuter.
 3. Lätt djupt andetag och utandningar med maximal deltagande i magmusklerna - kan utföras i vilken kropp som helst, för 5-10 andnings-utandningar flera gånger om dagen.
 4. Flyger ett rakt ben i stående position med stöd på det andra benet - upp till 50 floppar på varje ben alternerande 1 gång per dag.
 5. Lateral kakel på stammen från stående position - 10-15 sluttningar till höger och vänster 1 gång per dag.
 6. "Birch" - från några sekunder i början av klasserna till 5-7 minuter 1 gång per dag.
 7. "Cykel" från positionen ligger 5-10 minuter om dagen.
 8. Från sittningspositionen på golvet med benen raka, försök att nå ut med fingrarna mot tårna, utan att böja knäna. Det utförs 2-3 gånger i 5 minuter 1 gång per dag.

Dessa övningar kan ingå i morgonträningens komplex, och du kan utföra dem separat, om du har ledig tid.

Förutom gymnastikövningar ges en bra effekt på att stärka blodcirkulationen i bäckenorganen genom massage, speciellt ländrygg och sakral zon. Massageproceduren är användbar inte bara för profylax av prostatit, utan också för att lindra spänningar från ryggen, dessutom är det extremt behagligt. Om möjligt, använd en professionell massörs tjänster minst 2 gånger per år.

För att stärka lokal och allmän immunitet och stimulera blodcirkulationen är kontrastduschprocedurer användbara med tonvikt på området i penis och punk men utan det starka trycket i strålen. Det är bättre att tillbringa en dusch på morgonen Börja med 2-3 minuter om dagen och en liten temperaturskillnad: Först, häll varmt vatten (inte högre än 40 grader), sedan tålbart kallt vatten. Korrekt genomförd dusch bör inte orsaka obehag. Över tiden ökar temperaturskillnaden gradvis, så att kallvattnet är ca 18 grader.

Funktioner av näring i förebyggande av prostatit hos män

Att ändra näringens natur är viktig för dem som lider av kronisk förstoppning, vilket, som redan nämnts, kan göra blodtillförseln till bäckenorganen svårare. I detta fall är det viktigt att aktivera tarmarnas arbete, för vilket det är nödvändigt att inkludera ett stort antal livsmedel som innehåller vegetabiliska fibrer och surmjölksdrycker i kosten. Källor av vegetabilisk fiber är färska grönsaker och frukter, bröd från fullkorn och kli, som kan tillsättes 1-2 tsk. i spannmål och soppa-potatismos. Från fermenterade mjölkprodukter, ge företräde till naturlig kefir och yoghurt, hemlagad yoghurt. Begränsa feta livsmedel, mjölprodukter. Helst bör fet mat, särskilt fasta fetter (ister, margarin) inte användas av män äldre än 40 år, eftersom det bidrar till åderförkalkning, som också kan vara indirekta orsaken till prostatit.

Glöm inte att dåliga vanor, i synnerhet att röka, har negativ inverkan på kärlens tillstånd, vilket orsakar deras kramp och ökad bräcklighet. Därför är det bättre att sluta röka när du har tecken på prostatit.

I förebyggandet av prostatit är därför huvudfokus på en hälsosam livsstil. Om genomförandet av alla rekommendationer är extremt svårt för dig, använd de som du faktiskt kan göra regelbundet - även detta kommer att avsevärt minska risken för prostatit eller fördröja dess förekomst under en längre period.

Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

Prostata: förebyggande hos män

Prostatan utför flera funktioner:

 1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
 2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
 3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

 • dålig urinering
 • svaga erektioner
 • försvagning eller brist på orgasm;
 • till infertilitet

Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

 1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
 2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
 3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

Profylax av prostatakörteln i hemmet:

 • att äta ordentligt, på en diet;
 • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Vanligt sex med en partner
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • bli inte kall;
 • flytta så mycket som möjligt.

Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

Dessa inkluderar:

 • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
 • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
 • förebyggande massage av prostata;
 • genomförande av läkarens rekommendationer.

Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

Från vad som uppkommer i prostata:

livsstil

Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

Användningen av nikotin:

 • sänker testosteronnivåerna;
 • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
 • minskar prostatas ton
 • minskar immuniteten hos prostata.
 • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

 • atletisk promenad;
 • jogging;
 • komplex av TRP;
 • simma i poolen.

Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

 • weight;
 • cyklar;
 • bodybuilding;
 • köra bil
 • datorspel;
 • vinterfiske.

Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

Det bör noteras att:

 1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Profylax av prostatisk sjukdom hos män

  Adenom är en ålderssjukdom

  Statistiska studier visar att risken för prostataadenom uppträder mest hos 50-åriga män. Det är vid denna ålder är proliferationen av körtelvävnaden i prostatakörteln. Vad är orsaken till detta? Vad främjar utseendet av adenom? Och är det möjligt att avbryta och förebygga utvecklingen av denna sjukdom? Detta är listan över de mest populära frågorna bland hanen.

  De främsta orsakerna till utseende av prostata adenom är förknippade med en felaktig livsstil. Detta kan vara som en förändring i kroppen på hormonell bakgrund och stillasittande arbete. Det finns många föregångare till denna sjukdom.

  Utvecklingen av körtel adenom observeras av en urolog. Och endast denna specialist kan upprätta en korrekt diagnos, förorda rätt behandling och råd om förebyggande åtgärder för att förebygga sjukdomen.

  Lär dig de grundläggande begreppen

  Vad är järn hos män? Storleken på denna kropp liknar en valnöt. Den ligger nära blåsan och "kramar" urinröret. Vid inflammatoriska processer i körtelvävnaden bildas knölar som i slutändan börjar klämma urinröret. Detta är den främsta orsaken till svårighet med urinering. Dessutom, när detta problem uppstår, bör du tänka på att besöka en urolog.

  Tänk inte att adenom är så säkert, eftersom det inte bildar metastaser. Allt är mycket mer komplicerat. Därför är förebyggande av prostata adenom så viktigt! När urinröret är blockerat kan den glandulära vävnaden degenerera, vilket bidrar till bildandet av prostatacancer.

  Orsaker till adenom

  Helt inte studerat, men de erhållna data visar att utvecklingen av adenomen är proportionellt associerad med åldern hos män. Därför är ju äldre äldre, desto större är risken för att bli sjuk och bli bärare av obehagliga sjukdomar.

  Faktorer som ökar risken för sjukdom:

  1. Fördjupning till en liknande typ av sjukdomar på den genetiska nivån;
  2. Överdriven kroppsvikt (talar om en metabolisk störning och instabilt arbete i det endokrina systemet);
  3. Felaktig kost (överdriven konsumtion av salt, sur, fet).

  Det bör noteras att de genomförda studierna inte visat de negativa effekterna av att dricka alkoholhaltiga drycker, röka, graden av sexuell aktivitet och ARVI på utvecklingen av sjukdomar.

  För att förhindra sådana obehagliga sjukdomar är det nödvändigt att iaktta vissa förebyggande åtgärder i förväg.

  Profylax av prostatacenom ger möjlighet att vidta vissa åtgärder för att förebygga sjukdomstillväxt.

  Vissa förebyggande åtgärder för idag finns inte, eftersom de inte är officiellt bevisade.

  Men om man tittar på denna fråga ur endocrinologins synvinkel, utvecklas prostatens patologi i slutändan med vissa förändringar i testiklarna i samband med ålderskriteriet hos män.

  Med andra ord kan denna sjukdom tillskrivas mänens klimakterium.

  Riskgruppen innehåller män med problem:

  • I genitourinary system;
  • Ledande en stillasittande livsstil, vilket resulterar i ett stagnerat blod i bäckenregionen.

  De viktigaste metoderna för förebyggande av adenom

  Regelbundet sexliv

  Bör vara stabil. Ejaculation är en typ av prostata massager. Det förhindrar bildandet av stillastående processer. Därför är efterlevnaden av detta krav obligatoriskt.

  Konstant rörelse och fysisk aktivitet

  Detta krav har ingen betydelse för dem vars arbete inte är kopplat till rörelsen. I en ständig sittställning utvecklar män många negativa processer i kroppen. Så glöm inte att bryta av ett tag och göra gymnastik övningar av något slag. Till exempel är förarna själva arbetet förenat med en stillasittande livsstil, så de rekommenderas att köpa en speciell massager eller kudde som kommer att massera alla stillastående delar av kroppen. Om du är en stor elände - då måste du sluta regelbundet i vägen för uppvärmning.

  Du kan också använda tekniken för att träna musklerna i skinkorna och perineum genom att slappna av och anstränga dem. Tvinga dig att göra dagliga promenader. De har inte bara en gynnsam effekt på kroppens män, utan hjälper också till att skaffa sig lugn efter en hård arbetsdag.

  Kom ihåg att någon fysisk aktivitet har bara ett mål: läkning. Tack vare dem förbättras blodcirkulationen i kroppen, och mängden bildandet av stillastående processer i prostatakörteln minimeras.

  Det bör noteras att för att förbättra prostatas hälsa är det nödvändigt:

  • Tillämpning av vattenprocedurer. Även den enklaste kontrastduschen kommer medföra en sådan förbättring av hälsan som du inte ens misstänkte;
  • Utföra en massage. Denna procedur hjälper till att förbättra blodcirkulationen i hela kroppen. Den rekommenderade mängden massage på ett halvår ska vara minst två.

  Dietmat

  Dieten är obligatorisk. Hälsosam mat är användbart för alla! Undvik skadliga livsmedel från din kost. Dessa inkluderar:

  1. Fettkvaliteter av kött och fisk;
  2. Ett stort antal ägg;
  3. Skarp, sur, bitter, fet mat;
  4. Alkoholhaltiga drycker;
  5. Tobaksprodukter;
  6. Snabbmat (cheeseburgers, hamburgare, pommes frites, varmkorv, pizzor).

  Inkludera i din dagliga kost mer grönsaker och frukter, fermenterade mjölkprodukter, sojabönor, fetma sorter av kött och fisk.

  Målet med kosten för män är den maximala vitaminisering av kroppen. Huvudelementet som stabiliserar prostatan är zink, vilket finns i tillräckliga kvantiteter i följande livsmedel:

  Förebyggande undersökning av en specialist

  Årlig kontroll gör det möjligt att identifiera eller förebygga sjukdomen i ett tidigt skede.

  Personlig kontroll

  Förutom att besöka en läkare måste man lyssna på sin egen organism. Även de minsta signalerna kan informera om utvecklingen av sjukdomen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt genitourinary system. Eventuella inflammationer ska få dig att rådgöra med en läkare.

  Skydd av reproduktionsorganen från hypotermi

  Underkylning kan prova utseende av inflammatoriska processer, vilket avsevärt minskar kroppens motståndskraft mot sjukdomar.

  Kontroll av tarmarnas tillstånd

  Det minsta misslyckandet i tarmens arbete indikerar ett brott mot en hälsosam ätprincip eller en liten belastning. Uppkomsten av förstoppning eller smärtsam avföring signalerar utvecklingen av vissa sjukdomar, vilket senare kan påverka prostata negativt.

  Om du ignorerar förebyggande av förstoppning utvecklas inflammatoriska och infektionssjukdomar som leder till en försening i urinen. Vissa människor använder ett laxermedel för att förhindra dessa symtom, andra föredrar en diet.

  För att förebygga förstoppning bör det noteras att användningen av hö och aloe inte rekommenderas, eftersom det orsakar rodnad i ändtarmen. Den bästa vägen ut ur denna situation är ett tillräckligt intag av vätska.

  Kontroll av urinering

  Under inga omständigheter ska du fördröja eller överutföra urinen. Dessa åtgärder reducerar tonen i genitourinary systemet, reducerar känsligheten, vilket bidrar till utvecklingen av prostata adenom.

  Om känsligheten hos genitourinärsystemet minskar är det nödvändigt att utföra tvungen urinering.

  Kom ihåg att du vill eller inte vill, urinera regelbundet.

  Besök av specialiserade sanatorier

  Det rekommenderas inte, eftersom vattenprocedurer bidrar till urinretention.

  Stabilisering av kroppsvikt

  Överdriven vikt påverkar hela kroppen negativt. Det orsakar hormonell obalans, försvårar ämnesomsättningen, bidrar till tillvägagångssättet för mäns klimakteriet.

  Användning av folkmetoder för att förebygga prostataadenom

  Pumpa kommer till undsättning

  Grind pumpa frön i köttkvarn och tillsätt en liten mängd flytande honung. Från denna massa bör bildas bollar, som bör konsumeras dagligen i en halvtimme före måltiderna. I detta fall bör bollarna inte tuggas, de måste sväljas.

  Användning av färskpressad juice

  Tranbär eller svart elderbär i detta fall är de bästa hjälparna. För att förebygga adenom i prostatakörteln, drick ett glas vatten och häll 1 matsked renad juice. Denna procedur bör utföras inom 10 dagar. Om du redan har en sjukdom, måste du vara beredd på att temperaturen kan stiga. Men det har också ett positivt ögonblick: det betyder att processen är igång och behandlingen har börjat.

  Kastanjeskal

  Kastanjskalet skördat i slutet av säsongen hälls med kokande vatten och infunderas i 24 timmar. På morgonen utförs töjning och avdunstning av tinkturen. Drycktinktur ska vara 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Håll tinkturen rekommenderad på en sval plats, utan solstrålning.

  Av det föregående följer att utseendet och förebyggandet av vissa åldersrelaterade förändringar hos män är omöjligt, men att så länge som möjligt vara hälsosam finns en sådan möjlighet och den måste användas.

  Förebyggande åtgärder hjälper dig i detta. De minimerar påverkan av negativa faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Bra hälsa till dig!

  I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

  Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

  I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

  Prostata: förebyggande hos män

  Prostatan utför flera funktioner:

  1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
  2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
  3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

  Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

  • dålig urinering
  • svaga erektioner
  • försvagning eller brist på orgasm;
  • till infertilitet

  Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

  Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

  1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
  2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
  3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

  Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

  Profylax av prostatakörteln i hemmet:

  • att äta ordentligt, på en diet;
  • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
  • Vanligt sex med en partner
  • Utsätt inte prostata för risk för skada.
  • bli inte kall;
  • flytta så mycket som möjligt.

  Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

  Dessa inkluderar:

  • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
  • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
  • förebyggande massage av prostata;
  • genomförande av läkarens rekommendationer.

  Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

  livsstil

  Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

  Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

  Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

  Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

  Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

  Användningen av nikotin:

  • sänker testosteronnivåerna;
  • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
  • minskar prostatas ton
  • minskar immuniteten hos prostata.
  • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

  Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

  Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

  Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

  • atletisk promenad;
  • jogging;
  • komplex av TRP;
  • simma i poolen.

  Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

  Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

  • weight;
  • cyklar;
  • bodybuilding;
  • köra bil
  • datorspel;
  • vinterfiske.

  Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

  Det bör noteras att:

  1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

  kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

  Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

  Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

  För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  VIKTIGT! Kön bör övas minst två gånger i veckan.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

  Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

  Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

  De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

  • stillasittande arbete, vila på TV: n;
  • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
  • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
  • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
  • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
  • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
  • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
  • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
  • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
  • frekvent förstoppning, hemorrojder;
  • sänkt immunitet.

  Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

  Primär och sekundär prevention

  Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

  • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
  • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

  I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

  Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

  Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

  Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

  1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
  2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
  3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
  4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
  5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
  6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
  7. Kontrollera din urolog regelbundet. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

  Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

  Övningar för förebyggande av prostatit

  En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

  • tennis, badminton;
  • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
  • gymnastik, morgon jogging, promenader.

  När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

  1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
  2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
  3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
  4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
  5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
  6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
  7. Går på plats med knä höga uppkomst;
  8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

  Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

  Prostatisk massage

  Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

  Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

  Läkemedel för förebyggande av prostatit

  Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

  De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

  • indigaplyus;
  • Omnic;
  • metronidazol;
  • prostatilen;
  • prostomol uno.

  Dessa läkemedel motverkar:

  • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
  • inflammatoriska processer av prostata;
  • lindra svullnad.

  Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

  Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

  Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

  1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
  2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
  3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
  4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
  5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

  Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.