Huvud
Symptom

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Förebyggande av prostatit och prostata adenom hos män

Fortsätt på ämnet

Som resultaten av studien visade, för att minska risken för prostatacancer med 18%, måste en man äta mer än 10 tomater i veckan

Män som regelbundet besöker fitnesscentra och gym är i regel mycket väl kända för anatomin. Speciellt muskelsystemets struktur, över vilken de arbetar hårt.

Många män tror felaktigt att de helt uppfyller sina kvinnor. Men eftersom det vackra könet i den intima saken är mer hemlighetsfull, kan man inte alltid förstå vad de gjorde rätt och vad som inte är

Effektiv profylax av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en vanlig sjukdom som avsevärt minskar människans livskvalitet. Akut prostatit uppträder med en bakteriell lesion i prostatakörteln, icke-bakteriell prostatit förekommer av andra skäl (stress, högt blodtryck, trauma, störning i immunsystemet).

Oftast påverkar prostatit män av den mest aktiva och oförmåga åldern från 20 till 45 år. I artikeln kommer vi att tala om förebyggande av prostatit hos män i hemmet.

Profylax av prostatit hos män

Modern medicin behandlar framgångsrikt prostatit. Men någon sjukdom är lättare att förebygga än att bota. För män som har lidit en akut form av sjukdomen och har återhämtat sig från kronisk prostatit, är förebyggande åtgärder för att förebygga återfall av sjukdomen av stor betydelse. Betydelsen av förebyggande åtgärder bör erkännas och friska män som aldrig har stött på denna sjukdom.

Att förebyggande åtgärder kan hänföras till rätt livsstil och iakttagande av enkla regler som hjälper till att undvika prostatit. Fördelen med förebyggande är svår att bedöma eftersom det är omöjligt att med säkerhet veta vilken av de åtgärder som vidtagits förhindrade utvecklingen av sjukdomen.

livsstil

Hur man undviker prostatit? För att förebygga sjukdomar måste en man leda en aktiv livsstil.

Mannen behöver:

 • flytta mycket gå mycket
 • att gå in för sport;
 • har regelbundna sexuella relationer
 • ät rätt
 • drick inte mycket alkohol.

Med smärta i perineum och svårigheter med urinering, bör en man omedelbart kontakta en urolog.

Övergivande av dåliga vanor (rökning och alkoholmissbruk)

Vad kan inte göras med prostatit? Du kan inte röka och missbruka alkohol! Rökning i allmänhet kan inte bidra till utseende av prostatit. Men hos tunga rökare orsakar nikotin vasokonstriktion, vilket leder till dålig blodcirkulation, inklusive i bäckenorganen. Neka att röka kan hänföras till förebyggande åtgärder och början på en hälsosam livsstil med hotet av prostatit.

Alkohol i små mängder skadar inte en mans kropp. Tvärtom ökar alkoholhaltiga drycker blodflödet, vilket ökar varaktigheten av samlag. Men användningen av alkohol i stora doser främjar inte hälsan.

En stor mängd alkohol minskar självkontrollen hos en man, vilket leder till att han kan få hypotermi, vilket leder till sjukdom. Detta är särskilt farligt för män vars prostatit diagnostiserades och botades tidigare. Det kan sägas att prostatit och överdriven konsumtion av alkohol är inkompatibla.

Sportaktiviteter

Idealiska sporter för förebyggande av prostatit är:

 • jogging;
 • Skandinavisk, sport och vanligt vandrande;
 • vandring;
 • klättring;
 • Sportspel som inte är förknippade med tung fysisk ansträngning och kroppskylning.

Vissa yoga asanas är användbara för den manliga kroppen. De ökar blodcirkulationen i bäckens organ och muskler.

Vid akut prostatit, när prostatakörteln förstoras, inflammeras och mannen lider av onormal urinering och smärta, inte för idrotten.

Sportaktiviteter i detta tillstånd är kontraindicerade helt. Du kan återvända till dem efter botemedlet.

Många män undrar: är det möjligt att spela sport med prostatit? Läkaren kommer att säga att det är möjligt, men bara när sjukdomen bleknar och inte syns nästan utåt. Det finns begränsningar i valet av sport för patienten.

I den kroniska formen av sjukdomen är det omöjligt att lyfta vikter för att kyla bäckenområdet. Därför bör patienten inte engagera sig i kroppsbyggande, atleticism, tyngdlyftning, simning i öppna behållare, kalla pooler. Kontraindikerad cykling.

Sexuellt liv

En vuxen man ska ha regelbundna sexuella relationer. Det är nödvändigt att förhindra kongestiva fenomen i bäckenregionen och inflammation i prostata.

I avsaknad av intima relationer ackumuleras sekretions- och sönderfallsprodukterna i prostatakörteln, som endast kan avlägsnas genom utlösning. Under utlösningen minskar musklerna i det lilla bäcken kraftigt. För att förebygga prostatit är därför regelbundet sexuellt liv nödvändigt.

masturbation

Låt oss prata om onani som en förebyggande åtgärd av prostatit. Om en man inte har någon partner och sexuella relationer, måste han onanera.

Fram till mitten av 1900-talet och under de senaste århundradena betraktades onanering som en skamlig och skadlig yrkning som är hälsofarlig.

Nu rekommenderar läkare män att onanera för att förhindra stagnation av blod och utsöndring i prostatakörteln.

Normalt samlag är att föredra för onani. Under samlag bildas musklerna starkare och blodet cirkulerar bättre.

Besöker badet

Med akut prostatit och förvärring av kronisk prostatit, kan bad, särskilt ånga, inte besöks. Efter återvinning ska patienten rådfråga urologen om han ska gå till badet. Vanligtvis tillåter urologer detta.

Varm badluft värmer upp kroppen, ökar blodflödet, vilket leder till att kroppen börjar aktiv blodcirkulation och lymf, intensifierade metaboliska processer. Läkaren kan rekommendera ett bad i samband med fysioterapeutiska behandlingar.

Badar i ishålet

Isvatten i ett ishål minskar temperaturen hos en hud och en kropp, så att patogena mikroorganismer blir mer aktiva och börjar multiplicera snabbt och immuniteten minskar. Därför bidrar inte badning i isvatten till god hälsa. Hälla vatten och bad i hålet kan leda till akut inflammation av prostata och förvärring av kronisk prostatit. Sådan badning är strängt förbjudet för män som tidigare har haft prostatit.

Vilken diet att följa med än att äta?

Prophylax av prostatit hemma innehåller en balanserad kost.

I kosten av män måste nödvändigtvis inkludera:

 • mager kött
 • fisk och skaldjur;
 • grönsaker, frukt;
 • spannmål;
 • bröd med kli
 • bönor, njurbönor, ärter;
 • kycklingägg
 • nötter.
 • Produkterna bör inte innehålla mycket salt. Saltmat håller mycket vätska i kroppen, vilket minskar urinproduktionen.

  Därför äter inte saltad sill varje dag, konserverad gurkor, tomater och kål.

  I kosten bör det finnas några rätter med högt kolesterol. Detta ämne kan leda till kärlskleroskleros. En stor mängd kolesterol innehåller stekt kött, fettsyra, rökt och kokt korv, svin, animalisk olja, vissa typer av muffins, kakor och kakor.

  Förstoppning ger många obehagliga känslor, hårda avföring kan pressa prostatakörteln, vilket bidrar till inflammation. Därför bör mat innehålla många växtfibrer. Dieten bör innehålla grönsaker och färsk frukt, prunes, porridge, kefir, som normaliserar tarmarnas arbete.

  I kosten bör vara närvarande mager fisk och kött, ångad. Grönsaker är också bättre att laga mat för ett par, snarare än att steka.

  Minerals och vitamins roll för hälsan är mycket bra. Mat bör innehålla vitaminerna A, B6, D, E, K, C och spårämnen (selen, zink, järn, magnesium). Järn innehåller levern, dill, äpplen. En stor mängd zink ackumulerar skaldjur, nötter, bönor, ärter, bönor.

  Fisk och nötter innehåller även selen. Detta element är i kål och majs, i kycklingägg.

  Magnesium återfinns i bovete, cashewnötter, vetekli, soja, mandel, ris, havreflingor, spenat, kycklingägg, kakaopulver. Män bör känna till de grundläggande reglerna för en balanserad diet som hämmar utvecklingen av prostatit.

  fysisk träning

  För att förebygga prostatit måste en man utföra övningar. De är inte bara avsedda för friska människor, utan också för patienter med kronisk sjukdom.

  Komplexa övningar Dr Kegel, skapad i 20-talet av förra seklet, har visat sig vid behandling av kronisk prostatit och förebyggande av denna sjukdom.

  Övningar är utformade för att stärka perineumets muskler. Komplexet har visat sig vara effektivt i praktiken.

  Många urologer rekommenderar Kegel övningar till sina patienter.

  Andra övningar och gymnastik för förebyggande av prostatit syftar också till att stärka musklerna i underkroppen och bäckenområdet.

  Övningar kan utföras hemma eller i gymmet på simulatorer. Utför övningar i liggande läge, sittande och stående.

  En undersökning med en läkare?

  I regel utförs profylaktisk undersökning av rektum och palpation av prostata vid den årliga läkarundersökningen för män från 40 år och äldre. Vid denna ålder börjar 20-30% av män prostatakörtelns struktur att förändras, tecken på prostatit, adenom av prostata uppträder. Om du inte startar behandlingen kan konsekvenserna vara extremt obehagliga.

  På samma ålder kan uppstå och cancer i prostata. Undvik inte medicinsk undersökning. En årlig undersökning av en urolog hjälper till att identifiera och bota sjukdomen.

  läkemedel

  Vad ska jag ta för att förhindra prostatit? Du kan få mediciner som stör utvecklingen av prostatit. Men de bör endast tilldelas av en specialist. Profylax med läkemedel innefattar användningen av:

  • syntetiska vitaminer;
  • homeopatiska medel;
  • biologiska aktiva tillsatser (BAD);
  • mikroelement och mineralkomplex.

  För att förebygga sjukdomar bör män inte försumma intaget av vitaminer. Särskilt viktiga vitaminer A, B6, D, E, som bidrar till korrekt metabolism och påverkar funktionen hos endokrina körtlar, inklusive prostata.

  Vitaminkomplex innehåller ofta spårämnen. För förebyggande av sjukdom, särskilt viktigt magnesium, järn, selen och zink.

  Homeopatiska läkemedel har visat sig vara effektiva för att förebygga sjukdomar.

  Små doser av droger skapar inte biverkningar och kan inte göra någon skada på kroppen, samtidigt som de kämpar effektivt med inflammation.

  Kroppen vid denna tid har tid att utveckla immunitet mot bakterier. Homeopatiska ämnen innehåller läkemedel som innehåller extrakt av belladonna, akonit och ett antal andra växter.

  Om en prostatit misstänks, ska en man inte engagera sig i självmedicinering. Läkemedel och sjukgymnastik måste ordineras av en urolog.

  Traditionell medicin

  Många recept av traditionell medicin underlättar patientens tillstånd, men det är inte nödvändigt att tillgripa behandling med örter utan att ha råd med en läkare. Självmedicinering kan leda till komplikationer, och i fallet med en akut form av sjukdomen - till ett dödligt utfall. Folkmedel för förebyggande av prostatit inkluderar dussintals recept.

  Som förebyggande medicin rekommenderar folkmedicin att äta en burdockrot, frukt och ett blad av en päron, persilja, lök, te med honung, propolis, kastanjer, björn (röd) rot, andra växtbaserade läkemedel. Förebyggande procedurer inkluderar uppvärmning av benen och besöker bastun med en terma.

  Livet med prostatit har många begränsningar, förutom det är en obehaglig sjukdom som kan leda till impotens och allvarligt minska livskvaliteten. Samtidigt tillåter enkla förebyggande åtgärder att undvika sjukdomen. Om du har diagnostiserat denna sjukdom, led sedan en hälsosam livsstil med prostatit, ge upp dåliga vanor, observera riktig näring och kontakta din läkare för att ordinera en behandling.

  Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

  I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

  Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

  I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

  Prostata: förebyggande hos män

  Prostatan utför flera funktioner:

  1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
  2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
  3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

  Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

  • dålig urinering
  • svaga erektioner
  • försvagning eller brist på orgasm;
  • till infertilitet

  Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

  Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

  1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
  2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
  3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

  Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

  Profylax av prostatakörteln i hemmet:

  • att äta ordentligt, på en diet;
  • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
  • Vanligt sex med en partner
  • Utsätt inte prostata för risk för skada.
  • bli inte kall;
  • flytta så mycket som möjligt.

  Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

  Dessa inkluderar:

  • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
  • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
  • förebyggande massage av prostata;
  • genomförande av läkarens rekommendationer.

  Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

  Från vad som uppkommer i prostata:

  livsstil

  Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

  Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

  Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

  Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

  Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

  Användningen av nikotin:

  • sänker testosteronnivåerna;
  • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
  • minskar prostatas ton
  • minskar immuniteten hos prostata.
  • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

  Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

  Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

  Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

  • atletisk promenad;
  • jogging;
  • komplex av TRP;
  • simma i poolen.

  Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

  Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

  • weight;
  • cyklar;
  • bodybuilding;
  • köra bil
  • datorspel;
  • vinterfiske.

  Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

  Det bör noteras att:

  1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

  kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

  Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

  Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

  För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Profylax av prostatacancer

  I medelålders män diagnostiseras prostatacancer, och chanserna för att få onkologi ökar varje år. Efter 50 i 30% av fallen degenererar tumören i en malign tumör. Enligt statistiken stiger sannolikheten vid 80 års ålder till 80%. Årliga inspektioner, snabb behandling och förebyggande av prostatacancer tillåta en lång tid att upprätthålla hälsan och en hög livskvalitet.

  Vad orsakar sjukdomen?

  Framväxten och utvecklingen av onkologi påverkas av olika faktorer.

  Åldershormonell omstrukturering:

  Vid en normal nivå av testosteron hos män upp till 40 är ett liknande problem sällsynt.

  Risken att bli sjuk är 2 gånger högre om patologin diagnostiserades med nästa släkting.

  Även om det inte finns något direkt samband mellan tobak, alkohol, feta livsmedel och utvecklingen av prostatacancer, har det visat sig att dessa faktorer komplicerar sjukdomsförloppet.

  Effekterna av alla aspekter på hälsan bedöms kollektivt. I varje specifikt fall är det svårt att bestämma vad som utlöst celldegenerationen. Men i 70% av fallen är uppkomsten av patologi associerad med aggressionen av miljön, livsstilen. På grund av otillräcklig information om vikten av förebyggande, sysselsättning och försummelse riskerar människor sina liv.

  Förlorad tid - missade chanser

  Prostatacancer (PCa) utvecklas i flera år utan frånvaron av uppenbara subjektiva symptom. Symtom uppträder senare när en godartad eller malign tumör börjar trycka på angränsande organ. Samtidigt,

  • blåsor;
  • cystit;
  • pyelonefrit;
  • erektil dysfunktion
  • adenom i prostata.

  En stor fara ligger i kronisk prostatit. Bakterier som orsakar inflammation, i sig själva, provocerar inte en cellmutation. I en försummat form bryts emellertid blodmikrocirkulationen, vilket medför att den muskulära komponenten i prostata ersätts med en ärrbindande bindväv i körteln. Till ett minimum minskar produktionen av testosteron, beteendet och psyken hos en person förändras. En man blir sårbar, aggressiv, lider av svettning och sömnlöshet. Dessutom minskar den allmänna tonen, den skyddande barriären försämras.

  En person varje dag bildas miljoner maligna celler, som neutraliseras av immunsystemet. I en försvagad organism kan leukocyter inte känna igen skadliga ämnen och förstöra dem.

  Konsekvenserna av prostatacancer uppträder beroende på organens skada. När man klämmer ur blåsan förekommer akuta känslor och urinretention. Om vid 1 och 2 grader onkologi sker förändringar i inkapslad tumör, kommer 3 maligna celler in i lymfkörtlarna. Steg 4 påverkar skelettet. Metastaser i bäckenbenen orsakar svår smärta under rörelsen.

  6 huvudregler för förebyggande av prostatacancer

  Det största problemet med prostatacancer är sen diagnos. På grund av frånvaron av uttryckta tecken utförs undersökningen vanligtvis med metastasering.

  №1. Regelbundet besök hos urologen

  Under den årliga förebyggande undersökningen med hjälp av PSA-analys i blodserum bestäms innehållet i prostata-specifikt antigen, även fingermikroskopiska lesioner av vävnader upptäcks. En nod på prostata detekteras under rektalundersökningen. Tidig behandling förhindrar spridning av metastaser till närliggande organ, ökar chanserna att helt bli av med onkologi.

  №2. Korrigering av en näringsrik kost

  Profylax av prostatacancer är användbar inte bara för att förhindra tumören, men också för den totala förbättringen av den manliga kroppen. Dieten är utesluten från kosten.

  En välkänd riskfaktor för onkologi är fet mat med högt innehåll av kalcium, till exempel i ost. Och användningen av helmjölk ökar proliferationen (multiplikation) av prostataceller.

  En diet med hög protein ökar också risken för PCa. Under värmebehandling av kött bildas heterocykliska aminer och karcinogener. Inte mindre skadligt högt innehåll av tillväxthormoner, antibiotika, vilket leder till antibiotikaresistens (minskad känslighet mot specifika antimikrobiella läkemedel).

  Djur och enkelomättade fetter från vegetabiliska oljor (olivolja) påverkar även sjukdomsförloppet. Polyomättade (Omega-3), innehållande majs, rapsolja, skaldjur, fiskfetter ökar immunförsvaret.

  Män som äter mat med fiber (grönsaker, frukt), magert mat mindre sannolikt att lida av högt blodtryck, ateroskleros, cancer.

  №3. Vitaminer, mineraler, immunomodulatorer

  Forskare på jakt efter medel som stoppar utvecklingen av patologiska processer. Effektiviteten av att ta specifika bioaktiva ämnen, såsom:

  Antioxidanter från tomater, aprikoser, papaya digest fetter, normalisera kolesterol metabolism, minska risken för onkologi.

  Flavonoider från grönt te skyddar mot cancer, förhindrar hjärtattacker, trombos, förstärker immuniteten.

  Nonsteroidala föreningar från baljväxter, spannmål och grönsaker saktar ner uppdelningen av atypiska celler.

  I förebyggandet av prostatacancer spelar en viktig roll karotenoider, zink och selen, vitamin E. Immunomodulatorer ökar kroppens tonen, hjälper leukocyter att känna igen aggressorer och förstöra tumörceller. Inhibitorer "Proscar", "Avodart" ordineras för behandling av godartad hyperplasi. Doktorer förskriver emellertid dem till patienter med hög risk för onkologi, som styrs av läkemedlets förmåga att sakta ner bildandet av maligna celler.

  №4. Avslag på tobak och alkohol

  De första fienderna av testosteron är tobak och starka drycker. Cigaretter smalnar blodkärlen, blockerar blodtillförseln till organen. Innehåller i ölfytoöstrogener, minska nivån av manliga könshormoner, varför representanterna för det starkare könet förlorar sin sexuella kraft.

  Insidiösitet av alkohol ligger i den ackumulativa effekten. Heta drycker skadar DNA-celler. Acetaldehyd erhållet efter oxidation framkallar utseendet av 7 typer onkologi.

  №5. Kroppsutbildning och sport

  Hyperdynamik är ett problem för moderna män. Bevisat att prostatacancer diagnostiseras oftare hos överviktiga personer. Om det inte finns någon önskan att besöka gymmet eller poolen två gånger i veckan, rekommenderas dagliga halvtimme promenader i snabb takt.

  För att öka blodflödet i det lilla bäckenet, rekommenderar urologer att göra 20 djupa squats 4 gånger om dagen och hoppa på strumpor. Män som håller muskler i en ton är sjuka mycket mindre ofta.

  №6. Sexuell aktivitet

  Det stereotypa uttalandet att frekvent sexuell aktivitet ökar risken för onkologi är felaktig. Enligt urologer är hög sexuell lust ett utmärkt förebyggande av kongestiv prostatit och adenom. På grund av tidig tömning av körtelns lobula bildas stillastående sperma, vilket orsakar inflammation.

  rön

  Att skydda dig mot 100% onkologi är omöjligt, men det medvetna förebyggande av prostatacancer minimerar riskerna. Årlig screening av lilla bäckenet, korrigering av kostvanor och livsstil kommer inte bara förlänga livet utan ger också förtroende för sängen.

  Prostatacancer förebyggande åtgärder för att förebygga sjukdomar

  Män av hög ålder som börjar gå ofta på toaletten, töm inte blåsan helt, överväga sådana avvikelser som åldersnorm, en naturlig åldrandeförklaring.

  Denna åsidosättning för ens egen hälsa leder till diagnos av prostatacancer i senare skeden.

  Om patologi

  Prostatacancer är en malign tumör, till skillnad från prostata adenom. Därför är metastaser i lungorna, leveren, bäckenbenet och lymfkörtlarna typiska för det. Män börjar skada efter 45-50 år, med årliga chanser växa.

  Om orgeln

  Prostatan ligger under blåsan, eftersom ringen täcker urinröret. Androgener, östrogener, steroidhormoner påverkar dess funktion. Hemligheten hos prostata kondenserar spermierna och upprätthåller spermatozoas livskraft utanför hankroppen. Prostaten själv spelar rollen som en ventil under samlag, skyddar mot urin urladdning.

  Det är viktigt att veta

  En pålitlig orsak till prostatacancer har inte identifierats. Men vissa faktorer ökar risken att bli sjuk. Om du eliminerar de som kan påverkas, minskas risken för att bli sjuk, avsevärt.

  Årlig PSA-analys

  Tidig diagnos är ett tillfälle att identifiera patologi innan kliniska symtom påbörjas. Utvecklat av en teknik för att detektera det prostataspecifika antigen-glykoproteinet från prostiteklarnas epitel. Det produceras kontinuerligt och är en del av den utsöndrade vätskan, den bestäms i blodserumet.

  Normalt värde är 4 ng / ml. Efter en massering av prostata, kateterisering av urinblåsan, kan det finnas en kortvarig ökning av indexet. Koncentrationen av prostata adenom ökar mer markant. Ett bestående och signifikant överskott av normen är karakteristisk för prostatacancer.

  Hyperplasi av celler som är involverade i utsöndringen av detta protein i adenom och cancer leder till en ökning av deras syntetiska funktion. Därför blir förändringarna i PSA märkbar även före förekomsten av uppenbara tecken på sjukdomen. Detta möjliggör fördjupad diagnos och, med bekräftelse av tumörprocessen, att genomföra snabb behandling.

  Överlevnad efter behandling av cancer i första etappen är mer än 95% efter 10 år. Därför är det vettigt för män över 45 år att genomgå en rutinundersökning varje år.

  Besöker en urolog

  När det gäller kvinnor är en årlig undersökning av gynekologen obligatorisk, så det är nödvändigt för män att titta runt hos urologen varje år. Speciellt gäller det åldern 45 år och äldre.

  Under en rutinundersökning kommer läkaren att ställa frågor om arten av urinering, klagomål om sexuell aktivitet. Det är möjligt att patienten själv inte förråder mindre avvikelser.

  Det är obligatoriskt att undersöka prostata genom ändtarmen. Förfarandet ger obehagliga känslor, men är smärtfri i frånvaro av inflammation. Denna undersökningsmetod låter dig identifiera ökningen i körteln, misstänka dess patologi, och därför börja behandlingen så tidigt som möjligt.

  Regelbundet sexliv

  Under könet dumpas prostatajuice tillsammans med spermierna. Om en man föredrar abstinens, eller om han har ett oregelbundet sexliv, blir stasis hemlig. Gradvis kan kroppen bli av med den, men före den tiden kommer det att ligga i rörens kanaler, klämma cellerna, förvärra de metaboliska processerna i dem och orsaka hypoxi.

  Ökat blodflöde i litet bäcken under excitation påverkar positivt organens tillstånd, mättar vävnaderna med syre, tar bort metaboliska produkter. Annars - igen fenomenet hypoxi, vilket skadar celler och leder till ökad proliferation. Så det finns möjlighet att bilda en klon av cancerceller.

  diet

  Det noteras att förekomsten av prostatacancer är minimal i Japan, vars invånare föredrar ris, skaldjur, soja i kosten. En stor mängd rött kött, animaliska fetter och en minskning av andelen grönsaker och frukter leder till en minskning av intaget av vitaminer och mineraler.

  Animaliska fetter reducerar absorptionen av vitamin A - karoten, som har antitumöraktivitet. I kampen mot cancer hjälper livsmedel som innehåller vitaminer med antioxidantaktivitet att förhindra oxidation av cellväggskomponenterna.

  Detta komplex A, E, C. De ingår i växtprodukter - kål, vinbär, morötter, blåbär, frön, vegetabilisk olja.

  Lycopen har också antioxidantskydd. De finns i tomater (rå och kokta), bär, baljväxter, apelsiner, grapefrukt, vattenmelon.

  Denna artikel beskriver konsekvenserna av strålterapi för prostatacancer.

  Biologiska tillskott behandlas inte, men deras komponenter är inblandade i cellulära reaktioner, ingår i enzymer, kan öka reaktionshastigheten. För mänens hälsa är komplex som innehåller vitaminerna A, D, E och spårämnen zink och selen mest användbara.

  Dessa substanser ingår i mat, men för att uppnå en daglig hastighet måste du äta mycket. Kosttillskott hjälper till att hantera denna uppgift.

  • Vitamin A minskar uppdelningen av cancerceller, läker slemhinnorna. Innehållet i torkade aprikoser, morötter, smör.
  • Vitamin D syntetiseras av huden under påverkan av solljus. Stöder immunitet och främjar korrekt uppdelning av prostataceller.
  • Vitamin E accelererar de patologiska cellernas död, skyddar dem från skador. Positivt påverkar reproduktionssystemet.
  • zink har en antioxidant effekt, ökar kroppens styrka och skyddskrafter, deltar i syntesen av hormoner och utbytet av vitaminer. Innehålls i hårda ostar, nötter, spannmål och baljväxter.
  • selen - En kraftfull antioxidant, skyddar celler från skador, stärker immunsystemet, saktar åldrandet. De är rika på skaldjur, druvor.

  Sluta röka

  Vanan att röka är en riskfaktor för en mängd olika sjukdomar, allt från vaskulär patologi, som slutar med tumörer och impotens. De som inte började röka satte inte sin hälsa på provet med toxiner och nikotin. Och den som gav upp - hade stor hjälp till din kropp.

  I cigarettrök finns ett stort antal farliga ämnen. Vissa passerar genom kroppen i transit, och vissa är försenade. Radioaktiva ämnen är särskilt farliga. De förblir i lungorna, bestrålar alla vävnader, skadar cellerna.

  Nikotin själv verkar genom kärlen. Under hans inflytande expanderar mikrovågen och spasmodically. Utsläpp av blod och närvaron av toxiner ökar skadorna.

  Avslag på alkohol

  Att dricka alkohol och röka ökar risken för att utveckla många sjukdomar. Skada producerar alkohol av någon kvalitet, det finns ingen säker dos. Dess effekter manifesteras i direkt effekt på kroppens celler, så länge som etylalkoholen cirkulerar i blodet.

  I denna artikel finns information om prostatakarcinom.

  Efter metabolism i levern blir etanol acetaldehyd, en giftig förening som också är osäker.

  Etanol och dess metaboliter stör produktionen av immunceller, vilket måste förstöra skadade celler, virus. Att minska skyddsfaktorerna ökar möjligheten att cancerceller kommer att undkomma immunologisk kontroll.

  Vid kronisk användning av till och med en liten mängd alkohol per dag är leverceller skadade. Det finns i dem att metabolism av kön och steroidhormoner sker. Skadade hepatocyter kan inte utföra sina funktioner, så sönderdelning av dessa hormoner bryts, och de kan förbättra proliferationen av tumörceller.

  Brott mot protein-syntetisk funktion leder till ytterligare problem hos immunsystemet - proteinerna från globulinfraktionen syntetiseras av levercellerna, men i denna situation uppstår deras brist.

  Ändring av yrke

  I olika skadliga industrier är andelen arbetande kvinnor liten, män dominerar. Men det betyder inte att de är mindre utsatta för aggressivt inflytande. Lak, färgstark, olja, gummiindustrin, kan genom kontakt med cancerframkallande ämnen för att provocera mutationer och tumörtillväxt. Om det fanns initiala tecken på sjukdomen, behöver du byta arbete till mindre skadligt.

  Förare som inte går ut länge på grund av styrningen ökar också risken för svullnad i prostata. Anledningen är en stagnation av blod i det lilla bäckenet och ett brott mot ämnesomsättningen i vävnaderna. För att förhindra, om möjligt, periodiskt under dagen att värma upp, utför små fysiska övningar.

  Förbättring av miljöförhållandena

  Miljöfaktorer kan bara ändras genom att flytta för att bo i områden med bättre förutsättningar. Smutsig luft i stora städer, konstant elektromagnetisk strålning, negativt påverka processen att dela upp cellkärnorna, leda till bildandet av patologiska. Ibland flyttar även ut ur staden positivt det allmänna tillståndet, hjälper kroppen att rensa sig själv.

  Att spela sport och en hälsosam livsstil

  Den viktigaste faktorn som bestämmer förekomsten av sjukdomen är livsstilen. Regelbundna promenader i frisk luft, tillräckligt med tid för natt sömn, växling av arbete och vila kommer att stödja det harmoniska arbetet i kroppen.

  Idrott innebär måttlig fysisk aktivitet, särskilt i ålderdom. Det här är inte makt, men allmänna förstärkningsövningar, promenader, löpning, cykling. Positivt på det allmänna tillståndet att simma.

  Regelbunden motion eliminerar hypodynamin som en faktor i utvecklingen av prostatacancer och många andra sjukdomar, ökar kroppens totala tonen, normaliserar blodtillförseln till bäckenorganen, ökar blodflödet från underdelen av stammen. Immunitetssystemet blir också mer aktivt.

  Råd om förebyggande, från en specialist, i följande video:

  Om du hittar en bugg, välj textfragmentet och klicka på Ctrl + Enter.