Huvud
Massage

Effektiva metoder för förebyggande av prostatit hos män

Förekomsten av prostatinfektion hos män eller prostatit kan vara en mycket smärtsam upplevelse för män. Trots det faktum att prostatit behandlas, och dessutom kan det förebyggas. På grund av sjukdomens känsliga natur har mankön emellertid lite utbildning på detta område. För att förstå mer om prostatainfektion är det därför viktigt att först förstå vilken typ av järn är och varför en infektion kan uppstå.

Prostatakörteln ligger under en mans urinblåsa och omger hans urinrör. Det är en del av det reproduktiva systemet, eftersom det producerar spermier. På grund av sin närhet till urinblåsan och urinröret är prostatainfektion ofta förknippad med sjukdomar i båda dessa organ.

Prostatit är akut eller kronisk. I akut prostatit, typiskt, det finns smärta vid basen av penis, runt anus, buken och nedre ryggen. Smärtan kan vara annorlunda i allvar från dag till dag. Sjukdomen åtföljs av en frekvent uppmaning att urinera. Flödet är svagt och åtföljs av smärta eller till och med blod. En person med prostatainfektion kan ha svårigheter att uppnå erektion, smärtsam utlösning, trötthet, feber eller frossa. Symtom på kronisk prostatit liknar akut, men fortsätter mycket lugnare.

Män som upplever ett eller flera av dessa symptom uppmanas starkt att söka läkarvård. Den behandlande läkaren diagnostiserar korrekt prostatainfektion och utesluter eventuella andra problem med prostata. Prostatainfektioner är inte cancerösa, och de är inte kända för att öka risken för cancer.

Prostatit kan orsakas av olika källor. Bakterier i urinröret och blåsan på grund av prostata närhet når det och orsakar prostatit. Bakterier kan förekomma, till exempel från avföring eller som ett resultat av analsex. Prostataförstoring kan också orsaka prostatit. Orsaken till prostatit kan också vara en autoimmun sjukdom, till exempel som diabetes mellitus.

Åldern för män, som oftast påverkas av kronisk prostatit, från 30-50 år, men andra åldersgrupper kan påverkas. Hos äldre män är prostatit på 3: e plats i frekvensen av förekomsten.

Profylax av prostatit hos män

Det bästa försvaret mot prostatainfektion är förebyggandet av manlig prostatit.

Detta är en hel rad aktiviteter som någon borde ge en betydande plats i livet. Kronisk prostatit behandlas sämre, vilket innebär att det regelbundna förebyggandet är nödvändigt.

Profylax av prostatit hos män är avgörande:

 • män som har sexuellt överförbara sjukdomar;
 • män, oläsliga i sexuella relationer
 • män långt ifrån sport;
 • män som redan hade akut prostatit.

Rätt näring

Profylax mot prostatit börjar med en diet. Detta är en av dess hörnstenar.

De beskrivna rekommendationerna bör utföras vid förebyggande och tillbakadragande av symptom med en befintlig prostatit:

 • Ät massor av färsk frukt och grönsaker;
 • konsumera en tillräcklig mängd användbara fleromättade fetter, exempelvis Omega-3. Ledaren i dess innehåll är fiskolja och sedan linfrö, torsklever, rapsolja, fet fisk. Konsumera även enomättade fetter: olivolja, jordnötter, avokado. Eliminera skadliga fetter som finns i stora mängder i godis och chips.
 • utesluta animaliskt protein, ersätt det med grönsaker;
 • inkludera i kosten grönt te som en kraftfull antioxidant;
 • Ät inte kött, godis och kondroitin (finns i djurbrusk);
 • ta vitamin-mineraltillskott (konsultera en läkare innan det);
 • behandla infektioner i urinvägarna, ofta med en prostatit, hjälper tranbäret;
 • drick mycket vatten
 • Undvik förstoppning, ät mat med hög fiberhalt
 • Undvik alkohol och läsk
 • Undvik pickles, rökning, skarpa livsmedel, särskilt hetpepar, vete, produkter som innehåller gluten, koffein, alkoholhaltiga drycker.

Förebyggande med aktiv livsstil

Livsstilen med prostatit bör vara så aktiv och hälsosam som möjligt. Regelbunden motion (men inte tyngdlyftning) är en utmärkt profylax för prostatit i hemmet.

 • Människor med övervikt är sårbara mot prostatit. Efter 40 år uppträder prostatit huvudsakligen på grund av stillasittande livsstil eller fetma.
 • Regelbundet träna, de kommer att stärka immuniteten.
 • Undvik skador i perineum. Ridetsport, cykel och profylax av prostatit är inkompatibla.
 • Stress förändrar nivån av hormoner, försvagad immunitet. Försök bli av med stress, det här är ett bra botemedel för att förhindra prostatit.
 • Stram inte med ett besök på toaletten, för att inte påkalla urinvägarna.
 • Delta i bastun och bastu, men överkola inte.
 • Använd inte trånga underkläder.

En viktig roll i förebyggandet av prostatit hos män utövas. De är utformade för att träna intima muskler. Deras väsen ligger i spänningen och avslappningen i perineumets muskler och håller dem i "klämda" tillståndet i några sekunder. Du kan ansluta anusen. Övning är önskvärt att göra under dagen så många gånger som nödvändigt, påskynda stagnationen i bäckenet och förbättra blodcirkulationen.

Prostatitförebyggande av kön

Sex är det bästa, och förvisso det trevligaste förebyggandet av prostatit. I frånvaro av kön blir inflammationen i körteln värre, blodet stagnerar i det. Och under kön aktiveras metaboliska processer, och sönderfallsprodukterna släpps ut på utsidan.

Därför måste du ha sex! Led inte ett promiskuöst sexliv, ha regelbundet kön, försök att inte göra långa raster mellan kontakterna. Försök att inte fördröja samlaget och inte avbryta det.

Många undrar om förebyggande av prostatit och prostata adenom föreslår onani. Forskare har blandade åsikter, men de flesta tror att blod aldrig ska stagneras, och onani är ett bra sätt att behandla prostatit.

Intressant faktum: de amerikanska forskare genomfört ett experiment under vilket 28 patienter ensam hane, undvika onani och utomäktenskapliga sexuella relationer av personliga eller religiösa övertygelse, ombads att onanera regelbundet, minst två gånger i veckan. 28 personer undersöktes vid slutet av 6-månadersperioden för svårighetsgraden av prostatit.

Tester har visat följande: Följ rekommendationerna på 18 patienter med två symptom helt försvunnit, medan sex har markant förbättring, sex hade måttlig förbättring och fyra masturbation gick inte till nytta. Däremot rapporterade tre av de sju patienterna som onanerade sällan partiell förbättring. Tre patienter som ej ejaculerade hade en sämre prognos.

Kosttillskott och vitaminer för förebyggande

Billiga läkemedel för förebyggande av prostatit bör ordineras av en läkare efter undersökningen. Analysen samplas, prostatajuice undersöks (prostatahämmans hemlighet). Du kan inte ordinera medicin själv.

Behandling av prostatit bör vara omfattande, så det innebär användning av droger från olika farmakologiska grupper. Basen av terapi är antibiotika, de dödar bakterier. För att underlätta de symtom som föreskrivs smärtstillande medel slappnar de på musklerna i urinblåsan och underlättar urinering.

Som en extra behandling föreskrivs växtbaserade läkemedel som lindrar svullnad, inflammation och ömhet. Dessutom tar dem en god profylax av prostatit. Kanske är de mest populära drogerna i denna grupp: Prostamol Uno tabletter och Vitaprost suppositorier. Dessa förebyggande läkemedel förbättrar kvaliteten på spermatozoa, stärker musklerna i urinblåsan. Vitaprost används ofta för att förhindra risken för blodproppar i prostata.

Som medel för förebyggande av prostatit har biologiskt aktiva tillägg fått goda rekommendationer. Tablet BUD - verktyg har en kraftfull förebyggande effekt: det eliminerar ödem, trafikstockningar, inflammation i bäckenet, åter sexuell funktion, lindrar smärta vid urinering.

Profylax av prostatit är omöjligt utan vitaminer. Komplexa vitaminberedningar ska innehålla vitaminerna A, E, C, D, B6. De kommer att förbättra styrkan, stimulera produktionen av manliga hormoner, återställa vävnader, skydda immunitet, bekämpa toxiner och inflammationer.

Förebyggande av folkrecept

Generationer har visat att förebyggande och behandling av prostatit i hemmet med hjälp av folkmedicin är inte mindre effektiv än intaget av farmakologiska droger. Behandlingen av ett mans hem är mycket enklare än att gå till en läkare och "bekänna", och örter orsakar mer självförtroende än tabletter.

Örter för behandling bör väljas enligt följande kriterier:

 • diuretisk effekt för tillbakadragande av toxiner (tranbär, skum, rosmarin);
 • avlägsnande av inflammation (kamomill, kalendula, Johannesört och andra);
 • förbättring av blodflödet (klöver, kastanj);
 • generell förstärkning av kroppen (ingefära, ginseng, mynta).

De mest effektiva örterna i apotek:

 • St John's Wort. För tinktur av Johannesört, blanda en halv liter vodka och 0,5 kg krossade torra löv, lämna i 20 dagar.
 • Aloe. Förebyggande av aloe vid kronisk prostatit är det dagliga intaget av juice av ett löv innan man äter.
 • Tranbär. Avkok: 250 gram vatten för 4 matskedar löv.
 • Kamomill.
 • Persilja: använd 2 matskedar av markfrön 5 gånger om dagen;
 • Ivan-te: för infusion 1 st.lozhku gräs för att brygga 300 g vatten;
 • Nässla: 5 msk. Frö koka med 0,5 liter torrt vin, drick 3 matskedar före sänggåendet.

Förebyggande av växtbaserade prostata sjukdomar är inte heller mindre effektivt.

Dra inte, utför förebyggande åtgärder. Förebyggande är mycket trevligare och snabbare än den efterföljande behandlingen av prostatit.

Vad man ska göra för att inte bli sjuk eller förebyggande av prostatit hos män i hemmet

Profylax av prostatit i hemmet - ett antal aktiviteter som syftar till att förhindra utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata och bevarandet av människors hälsa.

Sådana åtgärder måste syfta till att eliminera orsakerna till sjukdom, i synnerhet en översyn av livsstil och kost, förbättra kvaliteten på kön och öka den fysiska aktiviteten, intag av medel som bidrar till att återställa kroppen, normalisera sin blodtillförsel, förhindra vävnads omvandling i tumörtillväxt.

Särskilt uppmärksam på deras hälsa bör vara män som är i de så kallade riskgrupperna för utveckling av prostatit, bland vilka:

 • representanter för det starkare könet som leder ett oregelbundet sexliv, föredrar att skyddas av avbrutet samlag, når inte toppen av erektion och liknande;
 • män vars verksamhet är relaterad till behovet av att stanna länge, nämligen förare, kontorsarbetare, programmerare;
 • patienter som missbrukar alkohol, har dåliga vanor och leder en stillasittande livsstil.

Det är väldigt viktigt att förstå att sjukdomen alltid är lättare att förhindra än att bli av med den. Denna regel gäller för prostatit. Inflammation av prostata är en av sjukdomar som är svåra att behandla och snabbt omvandlas till kroniska former.

Det är farligt inte bara för dess manifestationer, men också för konsekvenserna, bland annat bildandet av prostata adenom, impotens och till och med cancer. Det är därför du borde inte tillåta uppkomsten av symtom på en sjukdom, som är lätt att göra hemma med enkla metoder för att korrigera organets normala funktion.

Principer för behandling och förebyggande av prostatit hos män i hemmet

Huvudprincipen för behandling och förebyggande av prostatit i hemmet är ett integrerat sätt att genomföra dem.

Planen för förebyggande av inflammatoriska processer i prostatakörteln innefattar följande aktiviteter:

Faktum är att ökad fysisk aktivitet och övning, genom vilken bäckenbottenmusklerna sammandrag, förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen och utesluter möjligheten till stagnation i detta område.

Kost är en viktig del av litteratursjukdomsprevention. Män i vuxen ålder bör värna om sin hälsa och ge upp alkohol, dåliga vanor, slaktbiprodukter, rökt och sött.

Det kommer att bidra till att förbättra tillståndet för prostata med jämna mellanrum att ta en kontrastdusch och en session av preventiv massage i körteln.

Dessa metoder bidrar till normaliseringen av blodflödet till könsorganen och ökar immuniteten.

Det är också viktigt att mannen inte utsätts för de låga temperaturer som orsakar utvecklingen av inflammatoriska processer och är ett gynnsamt tillstånd för infektionens penetration.

Förebyggande läkemedel

Profylaktiskt intag av läkemedel avser metoderna för sekundär profylax av prostatit och ordineras främst till patienter som redan har återhämtat sig från sjukdomen och lyckades återhämta sig från det en dag. Sådana läkemedel ska ordineras uteslutande av en läkare.

Oberoende beslutsfattande om behovet av att ta detta eller det drog kan ha olyckliga följder och vända sig till en verklig katastrof för en man.

Eftersom ofta efter ett sådant initiativ erhåller en person inte bara det önskade resultatet, men man måste tvingas behandlas under lång tid från biverkningarna av medicinerade läkemedel.

Ofta för sekundär förebyggande av prostatit används följande kategorier av läkemedel:

 • rektala suppositorier som Vitaprost, som har en minimal mängd kontraindikationer att använda, har viss effekt och ger sällan biverkningar;
 • antibakteriella och antimikrobiella medel för förebyggande av prostatit av infektiös etiologi, särskilt Metronidazol, Prostatilen, Viferon, Cyphran och andra;
 • förhindra återkommande sjukdom möjliggör särskilda kosttillskott och växtbaserade produkter, inklusive Prostamol Uno, Lycoprofit.

Massage i prostata

Massage i prostata är en av de mest kända teknikerna för fysioterapeutisk behandling, diagnos och förebyggande av prostata sjukdomar.

Det eliminerar helt stagnerande fenomen i det lilla bäckenet, gör det möjligt att bekämpa smärta och impotens, orsakad av patologiska förändringar i det aktuella organet.

Direkt prostata massage

Förfarandet kan utföras av externa och transrektala effekter på körteln, när experten masserar organet genom perineal hud eller rektumvägg, vilket förbättrar blodtillförseln, trofismen och patenten hos kanalerna.

Komplexa effektiva övningar för prostata

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Ett av de enklaste sätten att skydda prostatahälsan är att utföra fysiska övningar hemma. Liknande gymnastik kan utföras sittande, stå eller ligga, beroende på patientens önskan och förmåga.

Bland de mest populära och effektiva övningarna för prostatakörteln bör allokeras:

 1. i stående läge, flytta tyngdpunkten till höger ben och utför gungorna med din vänstra fot (ca 60-80 gånger). Upprepa för den högra foten;
 2. sitter på golvet, sträck dina ben framåt. Gör rörelser som efterliknar steg framåt och låter dig flytta runt på din skinka. I det här fallet är bekkenbottens muskler utmärkt och blodflödet i könsorganen förbättras.
 3. du måste ligga på ryggen. Efter att ha lagt tonvikten på nacken och glutealområdet är det nödvändigt att böja ryggen och stanna i denna position i 5-7 minuter.
 4. ta ställningen "björk" och stanna i den i ca 3 minuter, gradvis ökar träningstiden till 10 minuter.

Användbar mat

Att aldrig ansikte personligen med en sjukdom som prostatit, är det viktigt att äta rätt och ständigt övervaka din diet.

Förbättra tillståndet för manlig hälsa och prostatakörteln kommer att hjälpa till:

 • äta fisk och skaldjur, särskilt ostron, bläckfisk, musslor och räkor, berikad med zink och andra fördelaktiga ämnen, nödvändiga för normal drift av prostata;
 • kycklingägg, men inte mer än 2 stycken per dag;
 • röda köttvarianter;
 • pumpa frön;
 • gröna, särskilt persilja.

Det är viktigt att inte bara gå in i den dagliga kosten av män som är användbara livsmedel, utan också att utesluta en mat som är skadlig för den sexuella sfären.

Så, för att inte exponera din kropp för risken för att utveckla inflammation i prostata, är det nödvändigt för männen att sluta röka och kraftigt begränsa användningen av alkoholhaltiga drycker.

Förebyggande av prostatit med hjälp av folkmekanismer

Ofta för att förebygga prostatit, rekommenderar läkare att tillgripa hjälp av recept av traditionell medicin, som kontrollerades med tiden.

Enkla och naturläkemedel klarar bättre än köpt på apotek av läkemedel för att förbättra tillståndet i reproduktionssystemet av den manliga, att normalisera den lokala blodcirkulationen, förbättra immunförsvaret och eliminera symptomen av stagnation i bukhålan.

Förhindra prostatit är lätt, om du äter följande godis dagligen:

 • honung med nötter i lika stora kvantiteter
 • En blandning som består av pumpa frön och honung, tagen i andelen 2: 1;
 • sammansättning av valnötter och torkade frukter att välja mellan.

Alla dessa recept består uteslutande av naturliga ingredienser.

Deras huvudsakliga värde är att de innehåller en stor mängd vitaminer, mikroelement och näringsämnen som påskyndar metabolismen, ökar immunreaktiviteten och bidrar även till att ta bort toxiner från kroppen och mätta den med värdefulla föreningar.

Infusion av pilgods

För beredning av läkemedelsinfusion behövs cirka 20 g torrt och krossat gräs av pilgods, vilket måste hällas i 500 ml kokande vatten.

Den mottagna medicinska strukturen ska kylas, och sedan filtrera och ta en halv kopp två gånger om dagen. Ta infusion är önskvärt innan du äter.

Vitamin cocktail för prostata

För att förbereda denna produkt måste du hälla kokande vatten en liten mängd havre och lägg den på elden tills kornen mjukas.

För klar och ansträngd gröt är det nödvändigt att tillsätta ungefär ett fjärdedel av ett glas färsk persiljajuice.

Den slutliga formuleringen ska tas två gånger om dagen i kvantiteter av högst 100 g.

Relaterade videoklipp

På behandling och förebyggande av prostatit hos män i video:

Innan du tar något traditionellt läkemedel är det nödvändigt att samråda med en specialist och att utesluta förekomst av kontraindikationer till sådan behandling.

Det är viktigt att komma ihåg att endast en erfaren läkare kan rekommendera ett riktigt effektivt sätt att förebygga prostatit, vilket inte tillåter utveckling av patologi.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Profylax av prostatit hos män i hemmet

I strukturen av manliga urologiska sjukdomar är inflammation i prostatakörteln (prostatit) en av de första platserna. Patologi har en hög medico-social betydelse, eftersom prostatit främst orsakas av män av ung och arbetsför ålder. En av de fruktansvärda konsekvenserna av sjukdomen är infertilitet, så förebyggandet av prostatit hos män i hemmet är så viktigt.

Konceptet med sjukdomen och dess orsaker

Med prostatit avses en infektionsinflammatorisk lesion av prostata körteln, som kännetecknas av vissa kliniska manifestationer och en tendens att övergå till en kronisk sjukdom. Som en följd av prostatit lider copulatoriska, reproduktiva och urinfunktioner.

 • infektiösa medel (virus, bakterier, mykoplasma, klamydia, trichomonader, svampar av släktet Candida);
 • stagnation i prostatavävnaden som en följd av sexuell avhållsamhet, testikulära åderbråck, hemorrojder, proktit, abscess och tromboflebit;
 • kroniska tröga infektioner som tonsillit, periodontit, cholecystit, pyelonefrit. I detta fall uppträder spridningen av bakterier genom hematogenes;
 • inflammatoriska sjukdomar hos organen i det genitourära systemet för män (orhoepidymit, orchitis, funiculit, uretrit);
 • autoimmuna processer;
 • störningar i ämnesomsättningen (det finns en form av konkrement i rörets kanaler);
 • trauma (blåser, blåmärken, hjärnskakning av organ).

Att misstänka förekomst av prostatit kan bero på att man har klagomål för att dra eller smärta i underlivet, snabb och intermittent urinering. I de följande män utveckla erektil dysfunktion (oförmåga att få erektion och för tidig utlösning), blir handlingen att urinering smärtsam, mer sällan i urinen kan upptäcka en blandning av blod.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Prostatit förvärrar människans fysiska välbefinnande, han påverkar också emotionellt tillstånd, utvecklar ångest och depression.

Primär profylax av prostatit

För att förhindra prostatainflammation, måste män utföra primärt förebyggande, vilket är mycket lättare och bättre än att behandla sjukdomen själv och dess konsekvenser.

Det rekommenderas att utföra sådana åtgärder för att förebygga prostatit hos män i hemmet:

 • Doserade fysiska övningar;
 • balanserad näring
 • regelbundet sexliv;
 • stimulering av immunitet
 • förebyggande av urogenitala infektioner;
 • användning av traditionella medicin recept.

Fysiska övningar för att förebygga prostatit

Syftet med sport är att upprätthålla en hälsosam livsstil, bevara hälsan hos prostata, förhindra sjukdomen.

För detta ändamål måste mannen göra följande:

 • att stoppa urinflödet under urinering. Räkna till tre och slappna av
 • utan att urinera för att svänga pubisens och coccyxens muskler.

Gör de övningar du behöver:

 • i den första veckan: 5 närmar sig 10 gånger;
 • i den andra veckan: från 100 till 150 gånger.

Komplex av övningar för förebyggande av prostatit:

 • Att luta en fot på golvet och den andra som gör mahi i kvantitet 80 gånger. Ändra sedan din fot och utföra samma mahi.
 • Utför springer på plats. De måste göras 100 gånger (helst i sådana kläder, som inte begränsar rörelser, eller utan det alls).
 • Använd "gå på skinkorna". Gör övningen dagligen i 5 minuter.
 • Innan du lägger dig, ta en kontrastdusch (häller 15 sekunder - med kallt vatten och sedan 30 sekunder - med varmt vatten).
 • Breda dina ben. Utför lutningar till vänster, och sedan till höger, 15 gånger i varje riktning.
 • I den bakre positionen på baksidan utföra träningen "Birch", då - "Bike".
 • I den bakre positionen på baksidan, dra benen till magen, raka på 5 sekunder, späd dem mycket.
 • Ta ett djupt andetag, håll andan i 5 sekunder.
 • Dra fram dina ben, försök att nå benens tå med fingertopparna.
 • Ta gummibollen. Ligga ner på magen och sväng fram och tillbaka.

Dessutom är det önskvärt för män att delta i ett gym, det är användbart att göra fotboll, volleyboll eller tennis. Löpning på morgonen, går i parken på kvällen, kommer parken också bidra till förbättring av maskulin hälsa och kommer att fungera som en god profylax för prostatit.

De föreslagna övningarna kommer att hjälpa till i kampen mot prostatit, samt förbättra tillståndet för hela organismen, stödja den i perfekt fysisk form och upprätthålla människors hälsa.

Hälsosam kost

Balanserad och korrekt näring är garantin för prostata hälsa.

Produkter som behövs för att upprätthålla prostata hälsa:

 • magert kött och fisk;
 • mjölkdrycker och livsmedel: yoghurt, fettsnål keso, jäst bakad mjölk, yoghurt, gräddfil, bidra till att förbättra matsmältningssystemet, liksom fullständig absorption av näringsämnen,
 • olika poretter. De innehåller vitamin E, som har antiinflammatoriska egenskaper. Den stöder och ökar den biologiska aktiviteten hos spermatozoa;
 • alla frukter och grönsaker bör kosten innehålla en liten mängd exotiska frukter, eftersom kroppen är mindre anpassad till dem.
 • skaldjur, som innehåller selen, omega-3-syror, jod;
 • pumpa frön, rik på zink;
 • torkade frukter, särskilt pommes frites och russin;
 • färskpressad juice, tillagad självständigt.

Dessutom behöver du konsumera mer vätska. Det är nödvändigt att dricka minst 2 liter vatten om dagen. Det måste vara icke-kolsyrade. Också användbart för hälsa grönt te, juice, mousses, avkok av Rosehip.

I detta fall bör män överge missbruk av alkohol, eftersom det irriterar prostata. Olika energi- och syntetiska drycker är mycket hälsofarliga. Det är lika viktigt för en man att sluta röka, eftersom nikotin förvärrar blodförsörjningen med syre.

Det är nödvändigt att minska mängden kaffe och starkt te, marinerad och saltad konserverad mat, inte att äta måltider och minska konsumtionen av konfektyr.

Efter rekommendationerna kommer mannen inte att behöva se en läkare om prostata sjukdom.

För att förebygga prostatit måste en man ta vitaminer:

 • vitamin A, som är nödvändig för att förebygga prostataadenom;
 • vitamin D, som tjänar till att förbättra lokalt blodflöde och arbete i hela cirkulationssystemet;
 • Vitamin K, används för att förebygga prostatatumörer.

För förebyggande åtgärder läggs också läkemedel: Prostamin, Prostate forte. Preliminärt är det nödvändigt att kontakta läkare som kommer att ge rekommendationer till mannen vid tillämpning av beredningar.

Könens roll vid förebyggande av prostatit

Det är känt att tillståndet för prostata, frekvensen och kvaliteten på sexuellt liv är inbördes samband. Det bästa alternativet för en man är att ha sex med en vanlig partner, men han borde vara regelbunden.

Skadlig för människors hälsa i allmänhet och för prostata - i synnerhet promiskuitet, kön i perverterade former. Långt avhållande, en avsiktlig förlängning eller avbrott av ett samlag av en man kommer inte heller att vara till nytta.

Därför bör en man som bryr sig om sin hälsa, vara uppmärksam på sexlivet.

Stärka immuniteten

Överkänsla, olika påfrestningar, sjukdomar är orsakerna till sänkning av immunitet hos män. Du kan återställa den med full vila. Det kan vara en hälsosam sömn, gå och vila i naturen, genomföra anlöp förfaranden, som inte bara kommer att stärka immunförsvaret, men också förbättra den lokala blodcirkulationen, vilket förhindrar överbelastning i bäckenorganen. Dessa användbara vanor är också en bra profylax för prostatit hos män.

Hur man förhindrar urogenitala infektioner

Inflammation av prostata uppträder ofta under infektioner, som huvudsakligen överförs genom samlag och också på grund av ökningen av antalet bakterier i tarmmikrofloran. Orsaken till sjukdomen kan vara vilken som helst infektion. Förebyggande av prostatit kommer att säkerställa att mannen följer sådana regler:

 • Tidig tömning av urinblåsan för att undvika utveckling av en infektion som går tillbaka genom urinvägarna, vilket kommer att rädda mannen för prostatahälsan.
 • Tidig behandling av infektionssjukdomar (bihåleinflammation, tonsillit och andra).
 • Vid problem med tarmarna behöver mannen inte tveka med ett besök hos proktologen. Detta kommer att förhindra smittspridning i hela kroppen.
 • Läsbarthet i sexuella relationer, kön bör skyddas, så en man borde använda kondomer. om den sexuella handlingen har inträffat utan antikonception, kommer antiseptika (till exempel Miramistin) att hjälpa till.
 • Det är viktigt att komma ihåg att smittsam infektion kan inträffa inte bara under traditionellt kön, men också under oral och anal kontakt.
 • Överensstämmelse med hygienreglerna.
 • Recept av traditionell medicin för prostata hälsa

Profylax av prostatit hos män med folkmedicin har länge etablerat sig som en effektiv metod för att förebygga sjukdomen. Herbal infusioner kommer att klara av prostatit inte värre än mediciner. Om sjukdomen en man kan glömma i många år.

Här är några av recepten för förebyggande av prostatit:

 • Häll 2 matskedar örter Ivan-het varmt vatten i en mängd av 0,5 liter, insistera 5 minuter, dränera. Drick 2 gånger om dagen: på morgonen - före måltider och på kvällen - en halvtimme före måltiderna.
 • Förbered en tinktur av kastanjeskal. Drick på morgonen innan du äter. För att förbereda infusionen, ta det krossade skalet - 2 matskedar, häll kokande vatten i en mängd av 0,5 liter. Infusera i 10 timmar eller lämna över natten. Varje dag drick 1 tsk på morgonen. Drick tills buljongen är över. Håll det på ett kallt mörkt ställe.
 • Ät 30 pumpa frön (inte rostad) i en halvtimme före måltiderna.
 • Inkludera i menyn användningen av propolis och honung.
 • 1 kg skalade valnötter och samma antal solrosfrön att slipa i köttkvarn. Varje morgon äter du 1 matsked med riven lök.
 • Brew te med roten av ingefära.
 • Herbal samling, som inkluderar Rodiol, Levsey och Solodka, brygga, insistera på 0,5 timmar. Drick 1 glas om dagen.
 • Ta en daglig blandning av honung och valnötter, taget i lika stora proportioner. Du kan också använda en blandning av pumpa frön och honung i en andel av 1: 2,5; valnötter med torkade frukter i förhållandet 12 stycken till 200 gram.

Uppenbarligen är förebyggandet av prostatit med folkmekanismer enkelt, och det är alltid lättare att varna än att läka.

Sekundär profylax av prostatit

Om en man har drabbats av en sjukdom, avslutat en behandlingsbehandling framgångsrikt, för att förhindra återfall, sådan profylax av prostatit i hemmet:

 • Ett regelbundet besök hos läkaren är obligatoriskt. Detta beror på att sjukdomen återkommer utan några synliga symtom.
 • Massage i prostata. Denna procedur expanderar blodkärlen och förbättrar blodcirkulationen, vilket förhindrar stillastående processer och stärker prostata muskeln. Det förbättrar också permeabiliteten hos dess vävnader för penetration av läkemedel.

Tekniken för att utföra en prostata massage för förebyggande av prostatit:

 • Manuell massage i prostata är en mekanisk effekt på en mans kropp med hjälp av fingrarna. Utför för att förebygga kronisk prostatit.
 • Indirekt prostationsmassage är en självständig klämning och avklämning av människans gluteala muskler.
 • Rektal massage, som en man kan göra på egen hand. Det kan göras hemma med hjälp av en vakuumpump speciellt konstruerad för proceduren.
 • Massage genom en vattenflöde: Med hjälp av en medicinsk gummi-enema i en anal öppning hos mannen matas buljongens buljong. Det är nödvändigt att kvarhålla vätskan ett tag medan man klämmer på skinkans muskler.
 • Urologisk massage - är effekten av specifika instrument på väggarna i urinröret hos hanen, vilket positivt påverkar prostatens funktionella tillstånd.
 • Massage för förebyggande av prostatit bör utföras av en specialutbildad person, eftersom icke-professionell utrustning kan skada människors hälsa och förvärra tillståndet hos prostata.

Män måste överväga att vissa sjukdomar kan fungera som kontraindikationer för massage. Dessa inkluderar:

 • närvaron av tumör neoplasmer av prostata;
 • hemorrojder;
 • stenar i prostata;
 • akut form av inflammatoriska urologiska sjukdomar.

Övervakning av förebyggande åtgärder som är lätta att genomföra hemma i många år framåt kommer att göra det möjligt för en man att vara hälsosam, stark och inte gå till läkare om behandling av prostatit.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur man skyddar sig mot prostatainflammation

Även om officiell statistik säger att risken för att uppleva obehagliga symptom på prostatacancer hotar över 30% av männen, kan varje medlem av det starkare könet vidta effektiva åtgärder för att förhindra utveckling av en smutsig sjukdom. Prophylax av prostatit hemma kräver aggressivitet, konsekvens i utförandet av ett enkelt men effektivt program.

Steg 1. Gör självmassage

Förloppet av prostasmassage, utförd av en erfaren specialist, är en lämplig lösning för att förhindra stagnerande fenomen i bäckenorganen, stimulera blodcirkulationen, aktivera lymfflödet, vilket ger upphov till återhämtningsprocesserna. Det är dock inte alltid möjligt för män att besöka en läkarmottagning.

Lösningen är enkel: att ordna massage sessioner hemma, utan att lämna en bekväm säng. På morgontimmarna efter att ha vaknat och på kvällstid tar det 7-10 minuter att massage perinealområdet. Du kan utföra knådning, pressning, sträckning, sträckning, patting rörelser, styrd av deras känslor: Massage ska inte ge smärta och obehag.

Steg 2. Se bort från fördelarna med intima relationer

Det bästa sättet att förebygga problem i det urogenitala systemet hos män är att ha ett regelbundet och aktivt sexliv. Närhet med den önskade partnern förbättrar inte bara blodcirkulationen och förbättrar sekretionsfunktionen hos körteln, utan förbättrar också en persons psykosociala tillstånd. Den perfekta dispositionen av andan på grund av syntesen av nöjeshormoner - ett stimulans mot immunsystemet för att förbättra "försvarsförmåga" mot skadliga mikroorganismer.

Steg 3. Vi får en vinst från fysiska övningar

Rimlig motoraktivitet utomhus, kompetent komplex övningar, regelbundna träningar förbättrar cirkulationssystemets funktion. Förstärkning av blodcirkulationen möjliggör för prostata vävnader att i tid få de element som är nödvändiga för regenerering och funktion. Aktivering av lymfflödet ger en möjlighet att snabbt avlägsna från cellerna i prostata skadliga livsartiklar.

Utan att gå hem och inte köpa dyra simulatorer kan du utföra en uppsättning övningar:

 • I stående position är fötterna placerade 30 cm från varandra och parallella. Vi gör 30 grunda knep.
 • Stående vi utför vändningar på stammen, lutar i fyra riktningar, cirkulära vridningar medurs och längs motsatt banan.
 • Ligga eller sitta försöka maximalt spänna och fixa i några sekunder de kontraherade musklerna i låren och skinkorna. Då slappnar vi helt av muskulaturen. Vi utför 20 repetitioner i första etappen och gradvis ökar deras antal.
 • Under urinprocessen avbryts medvetet en gång urinflödet. Vi slappnar av muskulaturen i 3 sekunder. Vi förnyar lagen. Vid varje besök i toaletten ökar vi antalet avbrott, upp till 4 gånger per process.
 • Vi har ryggen på en platt hård yta. Rak underbenen är separerade från golvet med 25-30 cm. I sin tur reduceras och planteras de, imitera rörelsen med sax.
 • I den bakre positionen på baksidan utför vi fotrörelser som påminner om att cykla.
 • Vi är i samma position. Vi luta oss på våra armar, böjda i armbågarna. Vi försöker riva av bälken så långt som möjligt från golvet. Vi gör 10-12 liftar.
 • Vi vänder på magen. Nedre lemmar raka och försök att lyfta benen från ytan, fixa spänningen vid högsta punkten

Steg 4. Vi trivs av vattenprocedurer

Kontrastande vattentemperaturer, exponering för en kraftfull duschstråle eller varma bad är allierade män för att bibehålla hälsan. Emellertid kan några förfaranden som involverar alternerande varmvatten och låga temperaturer utföras endast i avsaknad av akuta inflammatoriska processer i kroppen.

Den optimala lösningen för profylaktiska ändamål dagligen i 4-5 minuter för att åstadkomma grenområdet, alternerande reglera jetstrålen med varmt, nästan varmt och något kallt vatten (rumstemperatur). Sådan manipulation, som genomförs på morgonen, kommer att ge livskraft, friskhet och energi för hela dagen.

På kvällstimmarna innan du går och lägger dig, är det bättre att ta ett bad med tillsats av naturligt tall extrakt, som finns tillgängligt i apotekskedjan. I produkten: askorbinsyra och folsyra, B-vitaminer, essentiella mikrodelar, biologiskt viktiga makroelementer, användbara föreningar. Extrakt av nålar har en bakteriedödande effekt, normaliserar metaboliska processer, initierar processen för reparation av vävnader på cellulär nivå. Den acceptabla varaktigheten av proceduren är 15 minuter.

Steg 5. Gör en användbar meny och följ strömmen

För att vår kropp ska fungera smidigt och produktivt bör den levereras med användbara produkter. En balanserad diet, uteslutning av skadliga produkter, menyer från naturliga och miljövänliga produkter är kamraterna för människors hälsa.

Vi följer grundregeln: äta måltider minst 4 gånger om dagen i samma intervall. De sista sammankomsterna vid bordet ska vara senast 2 timmar före ljuset.

Av stor betydelse är dricksregimen: en dag bör förbrukas minst 2 liter vätskor i form av renat stillvatten, färskpressad juice, grönt te, rosenhuvud eller komposit från torkade frukter. Assistenter för förebyggande av prostatit - juice, gjorda av morötter, betor, gurka, svart älskling, päron.

Avlägsna helt från menyn eller begränsa till ett minimum:

 • fett kött: fläsk, gås, ankor;
 • kryddig kryddor, kryddor, kryddor;
 • bönor, linser, bönor, ärtor;
 • produkter framställda genom metoden för rökning, torkning, saltning;
 • konserverad marinerade och saltade grönsaker;
 • kolsyrade drycker, kvass, öl, mousserande viner;
 • livsmedel hög i koffein.

Vi ger det gröna ljuset till närvaron på bordet:

 • färska grönsaker, frukter, bär;
 • kanin, kalvkött, dietary delar av kyckling, kalkoner;
 • fisk från laxfamiljen;
 • mjölkprodukter med låg fetthalt
 • spannmål från spannmål och brunt ris
 • honung;
 • pumpa frön och nötter;
 • torkad frukt.

slutsats

För den utmärkta hälsan hos män och bekväm livslängd är en stabil, harmonisk, positiv inre värld mycket viktig. För att göra detta undviker vi överdriven mentala överbelastningar, överdriven fysisk belastning. Vi behärskar avslappningens färdigheter och metoder för att övervinna stressiga situationer. Vi får tillräckligt med nattsömn och glöm inte att ge tid åt dina hobbyer. Positiva känslor och en utmärkt disposition av andan kommer att tillåta kroppen att inkludera mekanismer för återhämtning och helande.

Vilka övningar att utföra med prostatit - det här är ämnet för följande video:

Vilka läkemedel kan användas för att förhindra inflammation i prostata

Varje man, oavsett ålder, borde veta hur man förhindrar prostata sjukdomar, bland vilka prostatit upptäcks oftast. Att förebygga och förebygga utvecklingen av inflammatoriska processer i prostata är mycket lättare än att behandla denna sjukdom.

Förebyggande åtgärder

Förstöring av prostata och förändringar i vävnader uppkommer inte bara på grund av infektionen. Ofta utvecklas prostatit på grund av förekomsten av ett patogent fokus i andra organ. Sjukdomsbakterier kan tränga in i prostatakörteln från maxillära bihålor, tonsiller, njurar.

Alla män bör vara medvetna om att prostatacancer ofta utvecklas på grund av låg fysisk aktivitet, beroende av alkoholhaltiga drycker, sällsynta sexuella kontakter.

En viktig del av förebyggande åtgärder är förstärkning av immunförsvaret. Om det är friskt och fungerar korrekt, är sannolikheten för att inflammation kan förekomma i prostatakörteln avsevärt minskad.

Urinorganen, inklusive prostata, påverkas negativt av hypotermi. Det är önskvärt att helt utesluta vistelse i kallt vatten. Sittande på kalla ytor är också farligt för prostatakörteln. Att försvaga immunsystemet och prova utvecklingen av inflammation kan också leda till dålig näring, vilket är farligt på grund av bristen på det nödvändiga antalet vitaminer och spårämnen i kosten.

Läkemedel

Den huvudsakliga åtgärden för att förhindra sjukdomar i körteln är den årliga undersökningen av en urolog. Det är inte nödvändigt att självständigt köpa olika mediciner utan att konsultera en läkare som ska göra en lista över medel för att förebygga sjukdomen.

viferon

När lutningen av organismen att täta virala infektioner läkare kan genomgå en drog Viferon-4 producerat i rektala suppositorier, vilka innehåller interferoner, askorbinsyra, vitamin E för prevention av prostatit Ljus har inte bara antiviral utan också immunmodulerande effekt. Läkemedlet har en uttalad anti-proliferativa egenskaper, det används för detektering av klamydia, ureaplasmosis, herpes och andra infektioner. Vanligtvis föreskriver den behandlande läkaren en kurs som ger för användning av stolpiller i 10 dagar. Fördelen med läkemedlet är frånvaron av negativa effekter av aktiva komponenter på kroppen.

Prostata forte

Profylax och behandling av prostatit utförs med hjälp av prostata fortebota.

Eftersom medlen består av anläggningskomponenter, tolereras väl det och inte leder till missbruk. Läkemedlet innehåller ett utdrag ur barken av den afrikanska plommonträd, poppel bark, kardborre rot, gullris och halvgräs, mossor, pumpafrön. Alla dessa komponenter bidrar till förhindrandet av inflammatoriska processer i prostatan på grund av deras anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper.

Innehållet i läkemedlet hjälper L-glutamin till att vävnaderna i prostata återhämtar sig effektivt efter inflammationen.

Prostamol Uno

Förebyggande av prostatit hos män kan utföras med hjälp av Prostamol Uno, som bör druckas inom 30 dagar efter kapseln.

Sådana mediciner bör tas för urologens syfte, även om kompositionen endast innehåller växtkomponenter. Extrakt på basis av palmar fetus Sabal minskar svullnad i körteln, hjälper till att bli av med stillastående processer, förhindrar och tar bort inflammation. Läkemedlet förhindrar vävnadstillväxten hos orgelet, och därför är det ofta förskrivet vid de första tecknen på adenom. Prostamol Uno kan orsaka klåda och andra hudreaktioner. Illamående och halsbränna förekommer mot bakgrund av att kapslar tas i sällsynta fall.

Vitaprost

Vitaprost-tabletter används i urologi från prostatit och förhindrar körtel adenom. Grundval av produkten - bovint körtelextrakt som normaliserar blodcirkulationen av vävnaderna, förhindrar trombos och reducerar svullnad och infiltration. Läkare notera att i patienter som fick läkemedlet hos män förbättrar urin processen, brott mot vilket leder till frekvent tömning av urinblåsan, falska önskningar, underlätta flödet av urin.

Om bakteriella mikroorganismer detekteras i genitourinary systemet, kan läkaren rekommendera att ta en kurs med den kombinerade Vitaprost Plus. Förutom det torkade bovin prostata körtelpulveret innehåller det lomefloxacin. Denna komponent bidrar till att förstöra stafylokockinfektion, klamydia, mykobakterier.

Läkemedlet normaliserar urinprocessen, minskar manifestationen av inflammation, ökar potensen.

Afala

Homeopatiska preparat för förebyggande av prostatit föreskrivs också av läkare. Huvudkomponenten av läkemedlet Afal är antikroppar mot det prostatiska antigenet.

De hjälper till att förhindra utveckling av inflammation, minska frekvensen av uppmaning att urinera, minska obehag i ljummen och penis. Afala är ordinerat för detektering av godartade neoplasmer i de tidiga stadierna. Trots att läkemedlet är naturligt har det vissa kontraindikationer. Dessa inkluderar onkologiska processer i prostata, vävnadsnekros, överkänslighet.

Den dagliga dosen kan ökas med smärtssyndrom och dysursjukdomar. För förebyggande ändamål ska läkemedlet tas 2 tabletter per dag. Eftersom läkemedlet refererar till homeopatiska, är det nödvändigt att hålla sig till den rekommenderade av urologen utan att misslyckas. Tabletten tas en timme före en måltid, kursen är vanligtvis lång och är ca 120 dagar. Liknande Afale droger för förebyggande av adenom och prostatit hos män tas också under lång tid.

Folk recept

Behandling av prostatit med folkmekanismer måste nödvändigtvis utföras samtidigt med traditionell terapi. Många män som ser ut som symtom på inflammation i körteln börjar använda en mängd olika recept baserat på örter och biodlingsprodukter. Faktum är att de är mer effektiva för att förebygga utvecklingen av prostatit eller dess återfall om en diagnos av en kronisk sjukdom diagnostiseras. Profylax av prostatit med folkmekanismer utförs med hjälp av avkok, infusioner.

Trots den naturliga och relativa säkerheten för avkok från växtavgifter, bör man komma ihåg att örter kan framkalla allergier och andra obehagliga symptom. Det är lämpligt att starta behandlingen med mycket små doser.

Profylax av prostatit kan utföras hos män med sådana folkmedicin som persilja och kamille.

Delar av dessa växter (rötter och blommor, 50 gram vardera) hälls med kokande vatten och kokas vid låg temperatur. Efter 1-2 timmar kan du dricka 100 ml tre gånger om dagen.

Användbar för människors hälsa och plantain infusion. Det ökar sexuell aktivitet, normaliserar blodtillförseln i körteln, minskar obehag, vilket kan uppstå med svullnad i dess vävnader. Växtens löv måste sköljas innan det hälls varmt vatten. Dryck bör inte förberedas för framtida användning, helst varje morgon för att göra en ny infusion. Det tas 2 matskedar flera gånger om dagen. För beredning, ta ett glas vatten och 4 blad av växten.

Kombinationen av Johannesört och Melissa hjälper inte bara till att förbättra prostatakörteln, men också för att öka styrkan, förbättra humör, förhindra utveckling av depression. Örter (45 gram) hälls i 0,5 liter vatten och kokas i ca 8 minuter. Läkemedlet tas 100 ml dagligen, i tre veckor.

Örter kan orsaka hudreaktioner, om klåda uppstår, problem med andningssystemet, bör mottagningen av buljongen avbrytas. Ta bort symptomen på allergier med sorptionsmedel och antihistamin. När dessa effekter uppstår kan behandling på sådana sätt inte utföras.

För människors hälsa är det mycket användbart att äta selleri. Det kan läggas till sallader, tagen i form av juice. Denna växt hjälper till att öka sexuell aktivitet, förhindra utvecklingen av stagnation i prostata. För den skenbara effekten av selleri är det önskvärt att ta dagligen. Växtens juice kommer att vara mer användbar om den blandas med päron eller äppeljuice.

Om det fortfarande är nödvändigt att vidta för förebyggande underhåll av en prostatit, kommer urologen att berätta:

Effektiv profylax av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en vanlig sjukdom som avsevärt minskar människans livskvalitet. Akut prostatit uppträder med en bakteriell lesion i prostatakörteln, icke-bakteriell prostatit förekommer av andra skäl (stress, högt blodtryck, trauma, störning i immunsystemet).

Oftast påverkar prostatit män av den mest aktiva och oförmåga åldern från 20 till 45 år. I artikeln kommer vi att tala om förebyggande av prostatit hos män i hemmet.

Profylax av prostatit hos män

Modern medicin behandlar framgångsrikt prostatit. Men någon sjukdom är lättare att förebygga än att bota. För män som har lidit en akut form av sjukdomen och har återhämtat sig från kronisk prostatit, är förebyggande åtgärder för att förebygga återfall av sjukdomen av stor betydelse. Betydelsen av förebyggande åtgärder bör erkännas och friska män som aldrig har stött på denna sjukdom.

Att förebyggande åtgärder kan hänföras till rätt livsstil och iakttagande av enkla regler som hjälper till att undvika prostatit. Fördelen med förebyggande är svår att bedöma eftersom det är omöjligt att med säkerhet veta vilken av de åtgärder som vidtagits förhindrade utvecklingen av sjukdomen.

livsstil

Hur man undviker prostatit? För att förebygga sjukdomar måste en man leda en aktiv livsstil.

Mannen behöver:

 • flytta mycket gå mycket
 • att gå in för sport;
 • har regelbundna sexuella relationer
 • ät rätt
 • drick inte mycket alkohol.

Med smärta i perineum och svårigheter med urinering, bör en man omedelbart kontakta en urolog.

Övergivande av dåliga vanor (rökning och alkoholmissbruk)

Vad kan inte göras med prostatit? Du kan inte röka och missbruka alkohol! Rökning i allmänhet kan inte bidra till utseende av prostatit. Men hos tunga rökare orsakar nikotin vasokonstriktion, vilket leder till dålig blodcirkulation, inklusive i bäckenorganen. Neka att röka kan hänföras till förebyggande åtgärder och början på en hälsosam livsstil med hotet av prostatit.

Alkohol i små mängder skadar inte en mans kropp. Tvärtom ökar alkoholhaltiga drycker blodflödet, vilket ökar varaktigheten av samlag. Men användningen av alkohol i stora doser främjar inte hälsan.

En stor mängd alkohol minskar självkontrollen hos en man, vilket leder till att han kan få hypotermi, vilket leder till sjukdom. Detta är särskilt farligt för män vars prostatit diagnostiserades och botades tidigare. Det kan sägas att prostatit och överdriven konsumtion av alkohol är inkompatibla.

Sportaktiviteter

Idealiska sporter för förebyggande av prostatit är:

 • jogging;
 • Skandinavisk, sport och vanligt vandrande;
 • vandring;
 • klättring;
 • Sportspel som inte är förknippade med tung fysisk ansträngning och kroppskylning.

Vissa yoga asanas är användbara för den manliga kroppen. De ökar blodcirkulationen i bäckens organ och muskler.

Vid akut prostatit, när prostatakörteln förstoras, inflammeras och mannen lider av onormal urinering och smärta, inte för idrotten.

Sportaktiviteter i detta tillstånd är kontraindicerade helt. Du kan återvända till dem efter botemedlet.

Många män undrar: är det möjligt att spela sport med prostatit? Läkaren kommer att säga att det är möjligt, men bara när sjukdomen bleknar och inte syns nästan utåt. Det finns begränsningar i valet av sport för patienten.

I den kroniska formen av sjukdomen är det omöjligt att lyfta vikter för att kyla bäckenområdet. Därför bör patienten inte engagera sig i kroppsbyggande, atleticism, tyngdlyftning, simning i öppna behållare, kalla pooler. Kontraindikerad cykling.

Sexuellt liv

En vuxen man ska ha regelbundna sexuella relationer. Det är nödvändigt att förhindra kongestiva fenomen i bäckenregionen och inflammation i prostata.

I avsaknad av intima relationer ackumuleras sekretions- och sönderfallsprodukterna i prostatakörteln, som endast kan avlägsnas genom utlösning. Under utlösningen minskar musklerna i det lilla bäcken kraftigt. För att förebygga prostatit är därför regelbundet sexuellt liv nödvändigt.

masturbation

Låt oss prata om onani som en förebyggande åtgärd av prostatit. Om en man inte har någon partner och sexuella relationer, måste han onanera.

Fram till mitten av 1900-talet och under de senaste århundradena betraktades onanering som en skamlig och skadlig yrkning som är hälsofarlig.

Nu rekommenderar läkare män att onanera för att förhindra stagnation av blod och utsöndring i prostatakörteln.

Normalt samlag är att föredra för onani. Under samlag bildas musklerna starkare och blodet cirkulerar bättre.

Besöker badet

Med akut prostatit och förvärring av kronisk prostatit, kan bad, särskilt ånga, inte besöks. Efter återvinning ska patienten rådfråga urologen om han ska gå till badet. Vanligtvis tillåter urologer detta.

Varm badluft värmer upp kroppen, ökar blodflödet, vilket leder till att kroppen börjar aktiv blodcirkulation och lymf, intensifierade metaboliska processer. Läkaren kan rekommendera ett bad i samband med fysioterapeutiska behandlingar.

Badar i ishålet

Isvatten i ett ishål minskar temperaturen hos en hud och en kropp, så att patogena mikroorganismer blir mer aktiva och börjar multiplicera snabbt och immuniteten minskar. Därför bidrar inte badning i isvatten till god hälsa. Hälla vatten och bad i hålet kan leda till akut inflammation av prostata och förvärring av kronisk prostatit. Sådan badning är strängt förbjudet för män som tidigare har haft prostatit.

Vilken diet att följa med än att äta?

Prophylax av prostatit hemma innehåller en balanserad kost.

I kosten av män måste nödvändigtvis inkludera:

 • mager kött
 • fisk och skaldjur;
 • grönsaker, frukt;
 • spannmål;
 • bröd med kli
 • bönor, njurbönor, ärter;
 • kycklingägg
 • nötter.
 • Produkterna bör inte innehålla mycket salt. Saltmat håller mycket vätska i kroppen, vilket minskar urinproduktionen.

  Därför äter inte saltad sill varje dag, konserverad gurkor, tomater och kål.

  I kosten bör det finnas några rätter med högt kolesterol. Detta ämne kan leda till kärlskleroskleros. En stor mängd kolesterol innehåller stekt kött, fettsyra, rökt och kokt korv, svin, animalisk olja, vissa typer av muffins, kakor och kakor.

  Förstoppning ger många obehagliga känslor, hårda avföring kan pressa prostatakörteln, vilket bidrar till inflammation. Därför bör mat innehålla många växtfibrer. Dieten bör innehålla grönsaker och färsk frukt, prunes, porridge, kefir, som normaliserar tarmarnas arbete.

  I kosten bör vara närvarande mager fisk och kött, ångad. Grönsaker är också bättre att laga mat för ett par, snarare än att steka.

  Minerals och vitamins roll för hälsan är mycket bra. Mat bör innehålla vitaminerna A, B6, D, E, K, C och spårämnen (selen, zink, järn, magnesium). Järn innehåller levern, dill, äpplen. En stor mängd zink ackumulerar skaldjur, nötter, bönor, ärter, bönor.

  Fisk och nötter innehåller även selen. Detta element är i kål och majs, i kycklingägg.

  Magnesium återfinns i bovete, cashewnötter, vetekli, soja, mandel, ris, havreflingor, spenat, kycklingägg, kakaopulver. Män bör känna till de grundläggande reglerna för en balanserad diet som hämmar utvecklingen av prostatit.

  fysisk träning

  För att förebygga prostatit måste en man utföra övningar. De är inte bara avsedda för friska människor, utan också för patienter med kronisk sjukdom.

  Komplexa övningar Dr Kegel, skapad i 20-talet av förra seklet, har visat sig vid behandling av kronisk prostatit och förebyggande av denna sjukdom.

  Övningar är utformade för att stärka perineumets muskler. Komplexet har visat sig vara effektivt i praktiken.

  Många urologer rekommenderar Kegel övningar till sina patienter.

  Andra övningar och gymnastik för förebyggande av prostatit syftar också till att stärka musklerna i underkroppen och bäckenområdet.

  Övningar kan utföras hemma eller i gymmet på simulatorer. Utför övningar i liggande läge, sittande och stående.

  En undersökning med en läkare?

  I regel utförs profylaktisk undersökning av rektum och palpation av prostata vid den årliga läkarundersökningen för män från 40 år och äldre. Vid denna ålder börjar 20-30% av män prostatakörtelns struktur att förändras, tecken på prostatit, adenom av prostata uppträder. Om du inte startar behandlingen kan konsekvenserna vara extremt obehagliga.

  På samma ålder kan uppstå och cancer i prostata. Undvik inte medicinsk undersökning. En årlig undersökning av en urolog hjälper till att identifiera och bota sjukdomen.

  läkemedel

  Vad ska jag ta för att förhindra prostatit? Du kan få mediciner som stör utvecklingen av prostatit. Men de bör endast tilldelas av en specialist. Profylax med läkemedel innefattar användningen av:

  • syntetiska vitaminer;
  • homeopatiska medel;
  • biologiska aktiva tillsatser (BAD);
  • mikroelement och mineralkomplex.

  För att förebygga sjukdomar bör män inte försumma intaget av vitaminer. Särskilt viktiga vitaminer A, B6, D, E, som bidrar till korrekt metabolism och påverkar funktionen hos endokrina körtlar, inklusive prostata.

  Vitaminkomplex innehåller ofta spårämnen. För förebyggande av sjukdom, särskilt viktigt magnesium, järn, selen och zink.

  Homeopatiska läkemedel har visat sig vara effektiva för att förebygga sjukdomar.

  Små doser av droger skapar inte biverkningar och kan inte göra någon skada på kroppen, samtidigt som de kämpar effektivt med inflammation.

  Kroppen vid denna tid har tid att utveckla immunitet mot bakterier. Homeopatiska ämnen innehåller läkemedel som innehåller extrakt av belladonna, akonit och ett antal andra växter.

  Om en prostatit misstänks, ska en man inte engagera sig i självmedicinering. Läkemedel och sjukgymnastik måste ordineras av en urolog.

  Traditionell medicin

  Många recept av traditionell medicin underlättar patientens tillstånd, men det är inte nödvändigt att tillgripa behandling med örter utan att ha råd med en läkare. Självmedicinering kan leda till komplikationer, och i fallet med en akut form av sjukdomen - till ett dödligt utfall. Folkmedel för förebyggande av prostatit inkluderar dussintals recept.

  Som förebyggande medicin rekommenderar folkmedicin att äta en burdockrot, frukt och ett blad av en päron, persilja, lök, te med honung, propolis, kastanjer, björn (röd) rot, andra växtbaserade läkemedel. Förebyggande procedurer inkluderar uppvärmning av benen och besöker bastun med en terma.

  Livet med prostatit har många begränsningar, förutom det är en obehaglig sjukdom som kan leda till impotens och allvarligt minska livskvaliteten. Samtidigt tillåter enkla förebyggande åtgärder att undvika sjukdomen. Om du har diagnostiserat denna sjukdom, led sedan en hälsosam livsstil med prostatit, ge upp dåliga vanor, observera riktig näring och kontakta din läkare för att ordinera en behandling.