Huvud
Skäl

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Korrekt profylax av prostatit hemma

Prostatit är en inflammation i prostata och är den vanligaste sjukdomen bland män.

Tidig förebyggande av prostatit kan förhindra utvecklingen av sjukdomen, förbättra tillståndet hos det geniturära systemet hos män och öka immuniteten hos hela organismen.

Orsakerna till inflammation är infektiösa och icke-infektiösa. Sjukdomsförloppet kan vara akut, med levande manifestationer av symtom och kronisk, följt av svaga symtom. Komplikationer i frånvaro av adekvat behandling är cystit, pyelonefrit, prostata adenom, impotens, infertilitet och prostatacancer.

Förebyggande av sjukdom

Behandling och förebyggande av prostatit beror på orsaken och svårighetsgraden av den inflammatoriska processen. De viktigaste faktorerna som påverkar sjukdomsuppkomsten är:

 • infektioner som kan komma in i prostata från urinblåsan, rektum, urinröret;
 • stagnation av blod i ett litet bäck på grund av stillasittande livsstil, sexuell avhållsamhet, hypotermi etc.

Dessutom är prostata profylax primär och sekundär.

Primärt förebyggande åtgärder

Primäråtgärder möjliggör förhindrande av inflammation i prostatakörteln:

 • aktiv livsstil
 • full och varierad mat
 • begränsning av alkohol, kryddig och salt mat
 • reglering av sexuellt liv
 • snabb behandling av olika inflammatoriska processer hos andra bäckenorgan och förstoppning.

Även profylax av prostatit i hemmet består av speciell gymnastik, vilket är särskilt nödvändigt för stillasittande arbete. Det omfattar följande övningar: cykla med fötterna, knäböj, spänningar i perineala muskler med retursion av anus. Detta kommer att stärka bäckens organers muskler och förbättra blodcirkulationen i dem.

Sekundära förebyggande åtgärder

Denna grupp av förebyggande åtgärder syftar till att förebygga återfall efter framgångsrik behandling. Huvudpunkten här är ett regelbundet besök hos doktorn, eftersom den upprepade utvecklingen av sjukdomen kan uppstå utan att symptomen manifesteras.

På något stadium framgångsrikt använt droger för förebyggande av prostatit. Principen för deras verkan är baserad på aktivering av immunsystemet för att bekämpa infektioner. De kan också förbättra mikrocirkulationen av blodkärl och för att avlägsna svullnad.

Profylaktisk massage

Profylaxmassage av prostata är ett effektivt sätt att förebygga prostatit.

Denna procedur är en digital effekt på prostatakörteln. Mekanisk verkan orsakar vasodilation, förbättrar blodmikrocirkulationen. Detta gör att du kan aktivera återvinningsprocessen, förhindra stillastående fenomen, stärka perineumets muskler.

Under massagen ökar permeabiliteten hos vävnader för läkemedel, vilket är viktigt inte bara under behandlingen utan även för att förhindra sjukdomen. Läkemedel för förebyggande behandling väljs av den behandlande läkaren och är beroende av människans hälsotillstånd, hans livsstil. Formen av läkemedlet: tabletter, kapslar, suppositorier eller injektioner - beror också på patientens individuella egenskaper.

Underlåtenhet att följa de mest grundläggande förebyggande åtgärderna leder till en ökning av antalet fall och en minskning av åldersgränsen för potentiella patienter. I sin tur påverkar tidig förebyggande av sjukdomen inte bara hälsotillståndet utan också ekonomiskt välbefinnande.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Profylax av prostatit i hemmet

Smärta i perineum, smärta vid urinering, smärta med ejakulation. Med sådana symptom kan någon, oftare i åldern 20-50 år, kollidera. Skälen till utvecklingen av prostatit och förebyggande metoder kommer att beskrivas i denna artikel.

infektion

Men inte nödvändigtvis den som är sexuellt överförd. Förmåga ureaplasmas eller herpesvirus orsaken prostatit är extremt låg, och klamydia, mykoplasma och trichomonas anses möjliga eller troliga patogener.
Vanligtvis när bakteriell prostatit hemlighet upptäckte Escherichia coli, Klebsiella, Proteus och Enterococcus -.. Dvs, flora, normala för tarmarna, de som oftast orsakar urinvägsinfektioner.
Det är sättet - genom att kasta smittad urin i kanalen - och oftast utlöses inflammation i prostata.
Men inte bara. Patogenen kan komma in i prostata genom lymfkärlen från andra bäckenorganen - till exempel med trombos och inflammation i hemorrojderna. Infektion kan inträffa med blodström - då kan källan vara, till exempel, furunklar i huden eller känsliga tänder.

Ur denna synvinkel är profylax av prostatit:

 1. Tidig behandling av infektionsfokus (det är angina eller cholecystit).
 2. Eliminering av problem med tarmarna: divertikulos, analfissurer, utlösande hemorrojder ökar risken för prostatit.
 3. Hyppig tömning av blåsan är att förebygga en stigande infektion.
 4. Läsbarthet i sexuella relationer: Genitalorganens mikroflora är väldigt individuellt, och ju fler sexuella samarbetspartners desto större är risken för dysbios och infektion.
 5. Personlig hygien och användning av personlig skyddsutrustning: En kondom med analsex, när det gäller profylax av prostatit. Det är helt enkelt oersättligt.

trängsel

Denna term urologer kallar både stagnation av venöst blod i organen i det lilla bäckenet och stasis av utsöndring i prostatakörteln.
Den första leder en stillasittande livsstil, rökning, alkoholmissbruk och irrationell kost, förstoppning.
Till det andra - ett oregelbundet sexliv, avbruten eller medvetet förlängt samlag.

Ur denna synvinkel är profylax av prostatit:

 1. Fysisk aktivitet: springa, gå, åka skridskor, åka skidor, tennis.
 2. Gymnastik för bäckensmusklerna: Kegelövningar, klackar, ben, "cykel".
 3. Diet med begränsning av akut, kryddig men rik på vitaminer och fibrer (det här bland annat hjälper till att undvika förstoppning).
 4. Vägran att röka
 5. Alkohol - utan överskott.
 6. Regelbundet sexliv.
 7. Undvik situationer där spänning inte leder till samlag: titta på pornografiska filmer är bättre tillsammans med en partner.
 8. Avslag på denna preventivmetod, som ett avbrutet samlag - är både skadligt och ineffektivt.

Minskad immunitet

Detta och frekventa förkylningar och stress och överarbete, allmän och lokal hypotermi (orsaken kan vara våta baddammar efter bad och en kall förarstol på vintern).

Ur denna synvinkel är profylax av prostatit:

 1. Komplett vila och sömn.
 2. Härdning och vitaminer (det är bättre att välja komplex med mikrodelar, speciellt med zink, vilket är en del av prostata utsöndring och ger en barriärfunktion).
 3. Kläder som matchar vädret. En jacka i midjan i kombination med snäva jeans med en kall dag - hindrar inte problem med prostata.
 4. Några sporter, till exempel, dykning, särskilt inte i det varma Röda havet, men i dammen nära Moskva; eller bergskidåkning, speciellt utan professionell utrustning; eller isfiske, särskilt i slutet av vintern med risken att falla under isen - tydligt föreslår risk för hypotermi och därmed prostatit.

Hormonal obalans, neurovegetativ dysfunktion

Dessa problem är som regel relaterade till en persons ålder eller konstitution, och det är knappast möjligt att göra något självständigt för att förhindra dessa orsaker.
En mängd olika fytogener erbjuds för förebyggande av prostatit, vanligtvis utformad för att agera omedelbart på flera sätt:

 • blad av björk, cowberry, björnbär - för att förbättra utflödet av urin,
 • salvia, kamille, kalendula - antiinflammatorisk effekt,
 • lakrits, levzeya, rhodiola - för att förbättra immunitet och stressmotstånd,
 • juice, olja, pumpa frön - innehåller mycket zink,
 • hästkastanje, labaznik, vitpil - venotonick, som minskar stillastående fenomen.

Således är förebyggandet av prostatit i själva verket en hälsosam livsstil: avvisande av dåliga vanor, sport utan extremitet och sex utan överskott.

Till vilken läkare som ska ansöka

På behandling och förebyggande av prostatit kan du konsultera en urolog. Ytterligare hjälp kommer att ges av andrologist, sexolog, familjedoktor.

Metoder för behandling av prostatit och förebyggande av sjukdom

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Det är en inflammatorisk process som äger rum i prostata, vilket ökar i storlek. Den viktigaste faktorn som bidrar till sjukdomsuppkomsten är ett brott mot blodcirkulationen i bäckenorganen.

Ofta förekommer smärtsamma symptom hos män som leder en stillasittande livsstil eller är överviktiga, men det finns andra orsaker till patologins utveckling:

 • hypotermi;
 • mindre bäckenskada
 • infektionssjukdomar;
 • inflammatoriska processer i urinröret, rektum;
 • regelbunden stress under lång tid;
 • kronisk förstoppning
 • långvarig sexuell avhållsamhet
 • hormonell obalans, brist på vitaminer och mikrodelar i kroppen.

Vid det inledande skedet kan en man inte ens uppmärksamma de "alarmerande signalerna" som kroppen ger.

För att förhindra att sjukdomen orsakar obehagliga följder (till exempel infertilitet och smittspridning till andra organ), behöver du veta symptomen på prostatit:

 • frekvent och smärtsam urinering
 • smärtssyndrom i perineum;
 • problem i intimt liv - minskad libido, erektil dysfunktion;
 • känsla av översvämd, deprimerad stämning
 • smärta i avföringens skull (inte i alla fall).

Prostatit kan förekomma i två former - kronisk och akut. I det första fallet är symtomen mindre uttalade, men i andra hand, förutom att smärta brinner, kan patienten uppleva ökad feber, frossa och jämn feber.

Metoder för att eliminera smärtsamma symptom

Innan behandlingen startas måste du utföra en diagnos som innehåller:

 1. Laboratorieforskning.
 2. Kliniska studier.
 3. USA.
 4. Uroflowmetry.
 5. En detaljerad studie av prostatakörteln.

Det är också nödvändigt att besöka inte bara urologen utan även andra läkare: en immunolog, en kirurg, en fysioterapeut, en psykoterapeut, en nutritionist och andra.

När alla tester är klara, avslutas prov, du kan börja behandlingen. Den mest effektiva vid behandling av prostatit är antibakteriell behandling. Antibiotika eliminerar snabbt infektionen, men i kombination med deras användning används fysioterapi - prostatsmassage. Behandlingen använder också droger som förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen. Under påverkan av sådana droger förbättras metaboliska processer och inflammation elimineras.

Prostatit är uppdelad i flera typer: infektiös, bakteriell, stillastående. Var och en av dem behöver olika behandlingsmetoder:

 1. Infektiös (klamydial, gonorré). Antibiotika används, vars uppgift är att döda infektionen. Används även droger som förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen och antiinflammatoriska droger.
 2. Bakteriell prostatit (kärlek med stafylokocker, streptokocker etc.). Behandling utförs under noggrann övervakning av läkare med användning av potenta antibiotika och smärtstillande medel.
 3. Stagnerande prostatit. En akut form av sjukdomen, som kräver omedelbar sjukhusvistelse. Antibiotika, antiinflammatoriska och analgetika används och kirurgisk ingrepp är möjlig.

Vid sjukdomens första manifestationer bör du söka hjälp från en medicinsk institution.

Förberedelser för behandling av sjukdom

Många läkemedel rekommenderas till patienter för behandling och förebyggande av prostatit. Bland dem: tabletter, kapslar, suppositorier, salvor, injektioner. De används efter forskning och bestämmer den exakta diagnosen.

De mest populära drogerna som hjälper till att förebygga och behandla prostatit:

 1. Stearinlys "Vitaprost" - påverkar ämnesomsättningen i prostata. De används i kronisk form av sjukdomen, såväl som i postoperativ period. Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Användningsförfarande: 1 stiftpiller 1 gång per dag som ska administreras rektalt, varefter det är nödvändigt att vara i benägen position (1 timme). Behandlingsförloppet: 6-14 dagar.
 2. Piller "Prostalamion" - ökar metabolismen i prostata. Kompositionen innefattar proteiner och nukleotider härledda från prostata körtlar av nötkreatur. Har inga kontraindikationer. Metod för applicering: 1-2 tabletter 2 gånger dagligen i 15-20 minuter före måltid. Behandlingsförloppet: 11-14 dagar.
 3. Läkemedlet för injektion "Prostaliten" - ökar prostataaktiviteten, aktiverar immunsystemet hos män, stärker kärlväggen i det lilla bäckens organ. Kompositionen innefattar peptider som tar emot sina kroppar av nötkreatur. Har inga kontraindikationer. Administreringssätt: injiceras intramuskulärt i 5-10 dagar. Innehållet i injektionsflaskan löses först i 1-3 ml. nat. lösning.
 4. Kapslar "Prostamol Uno" - reglerar reproduktiva och urinfunktioner. Kompositionen innefattar ett extrakt av Serenoa repens frukt. Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter. Användning: 1 kapsel (300 mg) tas en gång om dagen efter måltidet strikt samtidigt. Varaktigheten av behandlingstiden utnämns av den behandlande läkaren. Biverkningar: allergiska reaktioner, smärta i magen.

Bland de många läkemedel som produceras av inhemska och utländska läkemedelsföretag kan den mest lämpliga för varje patient endast väljas av en läkare.

Traditionella metoder för behandling och förebyggande

Ofta har män inte modet att se en läkare med ett så känsligt intimt problem som prostatit. Många människor, när de upptäcker skrämmande symtom, tillgriper folkliga metoder för behandling. Förteckningen över sådana metoder innefattar:

 1. Växtbaserad behandling hemma. Till växter som hjälper till att hantera ett problem med prostatit, bär persilja. Det krossas, hälls med kokande vatten och insisterade i flera timmar. Drick denna infusion två gånger om dagen för 0,5 kopp. På samma sätt är buljonger gjorda av celandine, rosa rädisor och nejlikor.
 2. Eliminering av symptom på prostatit som ett resultat av användningen av kastanjer. För matlagning måste du mala kastanjens frukter, häll kokande vatten och lämna i termos i 12 timmar. Därefter spänna tinkturen och dricka det två gånger om dagen för 1 glas.
 3. Behandling av prostatit med pumpa frön. En tillgänglig och enkel metod, vars huvudsakliga betydelse är användningen av tabletter från pumpafrön. De är beredda på detta sätt: Råpumpa frön är malda i köttkvarn. Därefter ska vattnet blandas med honung i lika stora proportioner och värmas lite och lägg sedan i kylskåpet i 6 timmar. Från denna blandning görs tabletter (inte mer än 1,5 cm i diameter), som ätas på morgonen, 30 minuter före måltid. Behandling på detta sätt kan utföras med ett intervall på 12 månader.

varje av dessa metoder kan användas vid behandling av prostatit, men för att undvika obehagliga konsekvenser är det bättre att konsultera en läkare.

Profylax av prostatit

Du kan förebygga all sjukdom, inklusive prostatit, du behöver bara veta hur. Först och främst är det nödvändigt att observera dagens korrekta regim, bara vila, flytta, spela sport och bara äta god mat. Det här är allmänna regler för alla sjukdomar. Om det talar om prostatit är det möjligt att undvika sjukdomen om primär och sekundär profylax observeras:

 1. Primär prevention. Observera dess åtgärder kan de män som aldrig har stött på sjukdoms smärtsamma symtom. Dessa inkluderar: vanlig fysisk aktivitet, ökad immunitet, kön, vägran att dricka alkohol och röka. Det är också viktigt att övervaka kosten och undvika hypotermi.
 2. Sekundär profylax gäller män som redan har haft en prostatit och inte vill lida av sitt återfall. Denna grupp omfattar alla samma åtgärder som i primären, men dessutom är det nödvändigt att besöka urologen, att genomföra laboratorietester en gång var tredje månad.

Övervakning av enkla metoder för profylax av prostatit kommer att bidra till att hålla människors hälsa i många år.

Prophylax av prostata sjukdomar i hemmet

I förhållande till något organ i kroppen är uttalandet sant: om det inte utsätts för stress under lång tid, försämras det.

Med avseende på prostata är det dubbelt korrekt. Stagnation av prostats hemlighet leder till att blodförsörjningen bryts mot angränsande organ.

I blodkärl bildas blodproppar, vilket orsakar störningar i musklerna i detta område. Muskelsläckheten påverkar arbetet i hela genitourinära systemet.

Prostata: förebyggande hos män

Prostatan utför flera funktioner:

 1. Delta i urinutskiljningsprocessen. Med patologi kan prostata klämma urinröret, vilket gör det svårt att urinera.
 2. Producerar prostatahemligheten, vilket är trettio procent av spermiernas massa och är ansvarig för dess näring. Hemligheten hos prostata blandas med spermatozoa, som dräneras från de partiella blåsorna, i urinröret, intill körteln.
 3. Prostata receptorer är irriterad med sönderdelningslösningar vid tidpunkten för utlösning, vilket leder till att en man får en orgasm.

Ur detta är det klart att prostata problem leder till:

 • dålig urinering
 • svaga erektioner
 • försvagning eller brist på orgasm;
 • till infertilitet

Profylax av prostata sjukdom består i att eliminera eller försämra orsakerna till en möjlig sjukdom.

Varje typ av prostata sjukdom har sin egen orsak:

 1. Förebyggande av infektiös prostatit är att förhindra penetrering av bakterier (virus) i prostataregionen, i frånvaro av villkoren för deras förökning; i deras tidiga förstörelse före sjukdomsuppkomsten. Infektioner faller i prostataområdet från blåsan, tarmarna, urinröret. Risken ökar med sjukdomarna i dessa organ, det vanliga ersättandet av kvinnliga partner.
 2. Förebyggande av kongestiv prostatit består i att eliminera orsakerna till stagnation av prostata. De består i hypotermi av prostata, en lång frånvaro av kön, en stillasittande regim av dagen.
 3. Förebyggande av prostata adenom som ett åldersrelaterat fenomen innefattar åtgärder för att förlänga vuxen ålder.

Primärprofylax av prostatakörteln hos män är att förebygga förekomst och utveckling av prostatasjukdom hos personer i riskzonen vid deras beteende.

Profylax av prostatakörteln i hemmet:

 • att äta ordentligt, på en diet;
 • glöm alkohol, röka, spela, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Vanligt sex med en partner
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • bli inte kall;
 • flytta så mycket som möjligt.

Sekundär profylax av prostata sjukdomar täcker de åtgärder som vidtagits efter framgångsrik behandling för att förhindra återfall. Män över fyrtio år borde vidta sådana åtgärder, oavsett om de har behandlats eller inte.

Dessa inkluderar:

 • regelbunden sådd av urologen för prostata sjukdom, andrologist för förebyggande av prostata adenom;
 • årlig leverans av prostatsekretioner, närvaron av prostataspecifikt antigen, ultraljud av körteln;
 • förebyggande massage av prostata;
 • genomförande av läkarens rekommendationer.

Vid varje tillfälle är det användbart att ta ett schema för förebyggande läkemedel som sammanställts enligt läkarens schema för att aktivera prostats immunförsvar.

Från vad som uppkommer i prostata:

livsstil

Hälsosam sömn. En man behöver sova minst 8 timmar om dagen. Men inte mer än tio, annars kommer det att vara en stillasittande livsstil som är skadlig för prostata. Det är önskvärt att sömn var i den vanliga kroppen på natten. Undvik trötthet, vila i tid.

Stress. Undvik eventuellt stress som är farligt för tillståndet hos prostata. Ge upp spel.

Om du har risk för prostata sjukdom, delta inte i en farlig verksamhet eller typ av aktivitet. Om möjligt, hitta ett mer fridfullt yrke.

Dåliga vanor. Alkohol stör blodflödet i prostata. Detta minskar produktionen av testosteron. Det är detta hormon som är ansvarigt för styrkan, sexdriften. Med sin otillräckliga nivå minskar libido. Effekten av alkohol på levern leder till ett överskott av manliga könshormoner i kroppen, vilket påverkar kvaliteten på spermier och utseende.

Ju mindre du dricker, desto mer användbar är det för prostata. Idealiskt - använd inte alls!

Användningen av nikotin:

 • sänker testosteronnivåerna;
 • kränker blodmikrocirkulationen i prostata blodkärl, dess venösa utflöde;
 • minskar prostatas ton
 • minskar immuniteten hos prostata.
 • allt detta bidrar till utvecklingen av inflammation i prostata; när mikrober tränger, leder till sjukdomen.

Särskilt skadlig för prostata är kombinationen av nikotin med alkohol. Hormonbalansen från detta förändras allvarligt. En man njuter inte av sex, förlorar intresse i motsatt kön. I prostataområdet uppstår stagnation, utvecklas inflammation.

Göra sport. Prostatit utvecklas med otillräckligt utbud av prostata syre, små bäckenorgan. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

Typer av sporter som det är nödvändigt att vara förlovad för förebyggande underhåll av sjukdomar i en prostata:

 • atletisk promenad;
 • jogging;
 • komplex av TRP;
 • simma i poolen.

Simma borde vara i poolen och inte i naturreservat. Det är viktigt att vattentemperaturen inte är under normal.

Öka risken för prostata sjukdomar hobby:

 • weight;
 • cyklar;
 • bodybuilding;
 • köra bil
 • datorspel;
 • vinterfiske.

Sexuellt liv. Ejaculation orsakar minskning av bäckensmusklerna; varigenom prostasmassage utförs. Vid sexuellt intyg eller handling utför prostata så mycket som möjligt funktionen; med regelbundna handlingar inträffar inte stagnation.

Det bör noteras att:

 1. Kön med en partner rekommenderas inte bara att minska risken för sexuellt överförbara sjukdomar och deras infektion med prostata. Även om alla dina kvinnor är kända för att vara hälsosamma, är det att föredra att begränsa en av dem. När partnern byter mikroflora

kvinnor som faller på penis och längre in i prostata.

Kvinnan själv kan inte orsaka negativa fenomen. Men för varje man med vilken hon har ett intimt förhållande, påverkar denna mikroflora individuellt.

Har din vän ha sex med henne går bra, och du har bakterier som lever i sin kropp om rättigheter i symbios, slog han i prostata området och orsaka dess inflammation.

För försäkringar är det bättre att upprepa handlingarna med en kvinna, se till att det inte finns några skadliga konsekvenser av detta.

 • Den moraliska sidan har också betydelse för prostatens hälsa. Förändringen av partner oundvikligen orsakar svartsjuka, skandaler, det är stress. Och detta är en av de faktorer som orsakar prostata sjukdom.
 • När sexuella handlingar måste sluta helt, så måste sperma utbrott till sista droppen och utan dröjsmål. Det är mycket skadligt avbruten handling, som används för att förhindra oönskade uppfattningar.
 • alternativ:

  1. Applicera kondomer, andra preventivmedel.
  2. Beakta menstruationscykeln.
  3. Oralsex. Med denna metod är det önskvärt att kvinnan suger penis kontinuerligt; motstod en tydlig rytm av handens rörelser; efter utlösning sugde spermierna till sista droppen med intag. Om det är att blåsa åt sidan, i ansiktet, det språk som extraktion från mynningen av penis vid tidpunkten för utlösning - det motsvarar den avbrutna samlag.
  4. Analsex.

  Onani. Om naturligt kön på ämnet eller andra orsaker inte kan organiseras, är den beprövade metoden onani. Ibland kan du träffa läkarnas uppfattning: Onani är skadligt, inklusive prostata.

  Det främsta argumentet för motståndarna till onani:

  • en man under denna handling upplever depression från förverkligandet av ens underlägsenhet, "syndighet";
  • har ingen emotionell förstärkning av sina handlingar
  • taktila känslor.

  Detta leder till sämre utlösning med de ovan beskrivna konsekvenserna. Eftersom det finns sådana omständigheter, att du är tvungen att delta i monokön - ta bort de associerade komplexen. Behandla detta som något medelvärde mellan massage och konst.

  Detta är nödvändigt för behandling av prostata:

  1. Stäng säkert så att det inte finns någon rädsla för att någon kommer in.
  2. Klä av sig helt.
  3. Slå på din favorit porrfilm. Det är önskvärt att ändra filmen mindre ofta, "vara trogen".
  4. Överför till drömmarnas värld, så att känslor dyker upp till porrskådespelerskan.
  5. Frilägga salivet i palmen med saliv.
  6. Älska flickan på skärmen, vänja dig på bilden och försök att få samma förnimmelser som mannen som hon brinner om.
  7. En våt tumme glider försiktigt över huvudet som en kvinnas tunga. Förlora inte rytmen.
  8. Slå på dig själv med din andra hand, tryck på bröstet, huvudet. Som en kvinna i passform.
  9. Du slutar, utan att stoppa rörelserna, så att allt droppar ut.
  10. Avslappnad helt. Vi lägger oss ner i sängen, kramar tjejen flickan från skärmen...
  11. Ta ett bad.

  Missbruk inte detta nöje, annars i stället för lättnad, få en annan typ av depression. Vi önskar att hitta en riktig kvinna snart.

  Besök badet och simma i ishålet. Bad, bastu, varma, heta bad kallas för att mobilisera kroppens försvar av prostata. Den enda försiktighetsåtgärden - får inte bäras bort med termen. Överdriven exponering för det kan orsaka ödem i prostata.

  När det gäller badning i ishålet, valross - för män i riskzonen är det bättre att ge upp sådana nöjen. En eventuell kylning av bäckenområdet ökar sannolikheten för prostata sjukdom. Efter trettio år är det bättre att begränsa kontrastduschen efter ett varmt bad.

  Strömförsörjning

  En mans kropp, prostatavävnad bör få naturliga fettsyror. Antalet feta livsmedel i kosten är mindre än en tredjedel. Av dessa är kvart i fett kött, tre fjärdedelar är vegetabilisk olja, fisk. Undvik mat som orsakar förstoppning.

  För prostata är det användbart att inkludera i dietprodukter som är berikade med zink:

  I kosten av män är den största delen upptagen av grönsaker och frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation i prostata, påskynda återhämtning. Lök, vitlök dödar bakterier som orsakar prostata sjukdom, förbättrar blodcirkulationen, styrka. En saltfri diet återställer blodtillförseln till prostata.

  En man bör undvika sådana produkter:

  • peppar;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • Rökt, saltad, kryddig, stekt mat;
  • bönor;
  • konserverad mat;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakverk.

  Undvik mat som orsakar förstoppning.

  Hur ofta ser jag en läkare?

  Statistik säger att prostata sjukdomar blir yngre varje år. Idag är sjukdomsfall i trettio år inte ovanligt. Från denna ålder är urologen värt att besöka årligen. Sjukdom i prostata har ibland en latent form, som endast kan identifieras genom analys.

  För tidig upptäckt av prostata adenom rekommenderas det att besöka andrologisten årligen från 40 års ålder. Tidig upptäckt av prostata sjukdom kommer att bota det med medicinering, undvik kirurgi. För mer information om tumörer av olika natur, läs här.

  Traditionell medicin

  Den mest effektiva av dem är att förebygga prostata sjukdomar av pumpa. Från prostats syndrom drick juice, pumpaolja och pumpafrön. Juice pressas ur massan, drick ett glas om dagen.

  Frön ska vara färska, inte stekt. De skalas, men den gröna huden bör bevaras. Ät 60-100 frön om dagen.

  På dagen måste man äta minst en rålök, en vitlöksklyfta. De dödar prostataens mikroorganismer.

  Särskilt bör nämnas användningen av honung. Folket har länge märkts: biodlare med prostata adenom blir aldrig sjuka.

  slutsats

  Spridningen av en stillasittande livsstil, datorer som ett universellt medel för arbete och vila föryngrar snabbt prostata sjukdomar som tidigare följde ålderdom. Pojkarna bör börja ta hand om prostata hälsa från den allra första tidsåldern. Då kan de göra livet rik på innehåll, skapa en fullfjädrad familj.

  Profylax av prostatit hos män i hemmet

  Prostatit är en av de vanligaste manliga sjukdomarna. Oftast förekommer det hos personer i åldern 30-50 år, men sjukdomen kan attackera, även om du inte anger dessa "ramar". Under alla omständigheter är det bättre att varna sjukdomen i förväg än att drabbas av behandling senare, därför förebyggande av prostatit hos män i hemmet är symptomen och konsekvenserna av sen behandling det som kommer att diskuteras i artikeln.

  Orsaker till sjukdomen

  Som alltid beror en persons hälsa på sin livsstil. Risken för inflammation i prostatakörteln kan bestämmas av:

  • Dålig rörlighet. Sitter arbete, tittar på TV ofta, ignorerar sport.
  • Felaktig näring. Natttaxor, undernäring och andra fall som leder till metaboliska störningar. Också överdriven konsumtion av saltade, kryddiga och feta livsmedel.
  • Brist på sexuellt liv. Långsiktigt avhållande från sexuella handlingar.
  • Förekomsten av dåliga vanor. Rökning, vanlig användning av alkohol, inkl. öl och öldrycker.
  • Förekomsten av andra sjukdomar. Till exempel hemorrojder eller förstoppning.
  • Ejaculationsproblem. Fördröjning av utlösning, svag erektion eller fullständig frånvaro av det.

  Det första steget på vägen till profylax av prostatit kommer att vara lösningen av ovan nämnda problem.

  Profylaktiska metoder för att förebygga uppkomsten av prostatit

  Regel ett - få en diet minst en gång i månaden!

  Under kosten måste du äta mat som är användbara för prostata och kroppen som helhet. Dessa inkluderar: fisk och kött (nödvändigtvis fetthalt), gröt (särskilt ris och bovete). I kosten måste du inkludera mejeriprodukter, juice, kompott (exklusivt från färska frukter) samt honung. Att glömma det är nödvändigt med läsk, snabbmat, eventuella alkohol- / livsmedelsprodukter (inklusive bröd och bageriprodukter).

  Regel två - ta en dusch!

  De bästa sätten att förebygga prostatit är en kontrastdusch. Det hjälper inte bara att övervaka hygien, men också för att öka immuniteten! Du kan regelbundet hålla en liten massage i ljummen, så att blodcirkulationen blir mer aktiv och normal.
  Den tredje regeln är att klä på vädret!

  På vintern undviker hypotermi, se efter brist på utkast i lokalerna. På heta dagar, försök att bära ljusa saker från andningsbara material.

  Regel fyra - sov och vila!

  Överarbete, stress eller depression är ofta orsaken till sjukdomsprogression. Försök därför begränsa dig från arbetet på helgerna. Resor, spendera tid med hälsofördelar, och glöm inte det viktigaste - en fulländad dröm!

  Regel fem - led ett aktivt sexliv!

  Kön är en oumbärlig del av en vuxen man. Det faktum att risken för inflammation i prostatakörteln med rätt och frekvent samlag sänks avsevärt. Men fördröjning av lagen kan frekvent byte av partner leda till infektion, vilket kommer att spela en negativ roll för människors hälsa i allmänhet.

  Korrekt den sjätte - besök gymmet!

  Fysisk stress på kroppen är nödvändig för varje person, oavsett kön och ålder. Tillbringa minst en dag i veckan för att delta i gymmet eller till en vanlig jogg. Personer med stillasittande arbete måste gå ut en kort promenad var 6: e timme.

  Läkemedel för förebyggande av prostatit

  "Vad ska jag ta för att förhindra prostatit?" - En sådan fråga ställs av män som vill skydda sig helt från sjukdomsuppkomsten. Svaret är enkelt - ta mediciner som kan stimulera prostata, hjälpa till att utveckla mer flytande hemlighet och eliminera också stagnation. Ett aktivt element i majoriteten av sådana preparat är ett extrakt från tjurens prostatakörtel, såväl som alla möjliga komponenter av växttypen.

  Bland sådana läkemedel är det möjligt att notera:

  1. Prostatilen.
  2. Indigal-plus.
  3. Metronidazol.
  4. Protamol uno.
  5. Omnic.

  De lindrar svullnad, klarar av inflammation och hjälper till att lösa blodstasis i bäckenorganen.

  Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin (Recept)

  Många anser att moderna metoder är ineffektiva, tillgriper förebyggande av prostatit med folkmekanismer. I vissa fall är folkmekanismer verkligen effektiva.

  1. Pumpa frön

  Långt känt för sina användbara egenskaper kan pumpa frön konsumeras både i ren form och efter stekning (naturligtvis utan användning av olja). För att förbättra smaken kan du blanda frön med honung (1: 1). I det här fallet är det nödvändigt att noggrant peeling huden, utan att träffa filmen samtidigt. Vid daglig användning högst 1 matsked.

  2. Valnötter

  Resultatet efter valnötter kommer att märkas på mycket kort tid. På den dag du behöver för att konsumera minst 100 gram ren produkt, men för en mer effektiv effekt kan beredas i en buljong: rena nötter från skalet, citron miss i en köttkvarn med dem, blanda, tillsätt honung (1 msk). Låt den resulterande blandningen infusera i 1 timme. Ta 3 gånger om dagen (rekommenderas efter måltider) för 1 matsked. Förvara vid en måttlig temperatur i kylskåpet.

  3. Havre

  Vad ska man dricka för att förebygga prostatit? Med hjälp av denna enkla ingrediens kan du förbereda ett riktigt användbart avkok, vilket rekommenderas att konsumeras en gång om 150 ml.

  Ta unpeeled havre (högst 2 matskedar), häll vatten (0,7 liter) och koka i 30 minuter på en liten eld. De mjukade kornen fungerar som en klar signal. Därefter låt drycken infusera i 2-3 timmar, spänna och blanda med persilja juice (färska, 60 ml).

  4. Enema av propolis

  Det är nödvändigt att köpa kvalitet propolis (den ska ha en ljus färg och en ljus arom - detta indikerar produktens naturlighet). Förbered 40 gram propolis och ett glas alkohol, där det kommer att blandas ihop med en liten kakao. 2 g av den erhållna lösningen måste spädas i en liten spruta och lämnas i en dag. Kurs - 2 månader, sedan en kort paus, varefter behandlingen måste upprepas igen.

  5. Vitlök

  Daglig användning av vitlök kommer inte bara att hjälpa till att hantera sjukdomen, utan också öka immuniteten hos hela kroppen. Lagring av vitaminer och spårämnen kommer också att förbättra ditt tillstånd. Allt detta är möjligt tack vare komponenterna i kompositionen - phytoncids. En dag rekommenderas att äta ett huvud vitlök.

  Du kan också använda olika örter för att förebygga prostatit:

  Björkblad bidrar till att lindra inflammation, och det är lätt att göra ett avkok av dem. Mala råvaror, blanda 1 matsked med vatten i samma volym och lämna sedan drycken i 3-5 timmar. Använd hela dagen i små portioner.

  Prophylax av prostatit hos män i hemmet är inte en lätt sak! Var engagerad i sport, observera en diet, glöm dåliga vanor. Ta hand om din hälsa nu så att det inte kommer bli några problem i framtiden!

  ARGO Consumer Club

  prostatit

  I utvecklade länder genomgår de flesta män som fyllt 45 år nödvändigtvis regelbundna förebyggande undersökningar från en urolog och androlog. Studien av prostatakörteln i dessa länder har blivit en vanlig förekomst. Våra landsmän har en annan attityd: de går bara till doktorn när de "absolut klämmer fast".
  Och här är resultatet: 40 till 60% av reproduktionsålderns män lider av prostatit i vårt land.

  Herpes simplex (herpetisk prostatit).
  Enligt olika författare orsakas eller upprätthålls prostatit av herpes simplexviruset i 2,9-21,8% av fallen. Vanligtvis kännetecknas kronisk prostatit av en frekvent och ihållande återkommande natur.
  I klinisk praxis ges diagnosen kronisk herpetisk prostatit sällan av urologer. Anledningen är tydligen att virologiska metoder för diagnos inte ingår i undersökningsstandarden för patienter med kronisk prostatit. Sterotypen av doktorns tänkande fungerar, och patienter testas traditionellt för sexuella infektioner av icke-viral natur.

  ARGONET.RU rekommenderar:

  Litovit-U - Det rekommenderas som en enterosorbent med mild diuretisk verkan. Baserat på resultaten från vetenskapliga och kliniska studier är användningen av tillstånd med endoskopi, exotoxicos, särskilt: nefrit, berättigad; urolitiasis; kränkning av saltmetabolism utbyta artropatier, gikt, urinsyra diatese, tillstånd som är förknippade med överträdelsen av mineralmetabolism (avsättning av salter) prostata adenom; prostatit.

  POLYCAVIN-pellets - Indikationer för användning: minskad sexuell funktion efter akuta inflammatoriska sjukdomar i genitourinärsystemet: akut orchitis, orkoepididymit, akut prostatit, pyelonefrit, urolithiasis utan stora stenar; minskning av sexuell funktion på bakgrund av kroniska sjukdomar i det genitourära systemet, särskilt i fall av kronisk prostatit; i den komplexa terapin av manlig infertilitet sexuell hypofunktion orsakas av förskrivning för behandling av prostata adenom och prostata (Proscar, Cardura, kvinnliga könshormoner, androkur, etc...) cancer;

  Male Active Complex - Kolloidalt phytoformula att stärka män hälsa, effektivt verkar för att den vanligaste "människans" sjukdom: eliminerar inflammation i prostatit, och varnar och orsakar en tendens till en minskning av BPH.

  PROSTEYT-PLUS, återställande av prostatafunktioner normaliserar kroppens hormonella balans. Främjar normalisering av prostata storlek. Normaliserar urinering, hjälper till med enuresis. Det hämmar smittsamma processer och eliminerar inflammation i prostata. Främjar normaliseringen av prostataproduktionen av det manliga könshormonet. Det lindrar smärtsyndromet med prostatit. Förbättrar blodcirkulationen i organen i genitourinary systemet. Ökar sexuell lust och manlig styrka. Den har en adaptogen och återställande effekt.

  yohimbe - Yohimbin, som är en del av Yohimbe, försvagar bromseffekten av hjärnbarken på det sexuella beteendet hos de centra, utlösningsstyr erektion och ejakulation autonoma ryggmärgen centra (deras aktivitet inhiberas inte bara med psykogen, men vid en ålder av impotens), ökar nivån av gonadotro-pin hypofys testosteron, förbättrar blodcirkulationen i testiklarna och deras bihang, prostata, stöder en högre nivå av spermatogenes hos äldre människor.

  RED CLOUVER PLUS - Har en stärkande effekt, liksom en slemlösande, anti-inflammatorisk, antiseptisk, antibakteriell, antiallergiska, galla och urindrivande, bedövningsmedel, kramplösande, lugnande medel, anti-sklerotisk, SVETT, anti-tumöreffekt.

  LEPTONIK - det används som: reparativ; tonic; anabola medel; med minskad thyroidfunktion asthenoneurotiskt syndrom; menopaus; sjukdomar i prostatakörteln (prostatit, prostata adenom); amenorré, kvinnlig frigiditet; psykogen impotens.

  Riciniol, en universell emulsion av ricinolja - Detta innebär att främja behandling av cystisk adenom, prostatit, hemorrhoidal problem, sköldkörtel nodulär struma.

  För val av läkemedel på vår webbplats, glöm inte att använda SÖK.