Huvud
Strömförsörjning

Cowberry löv - medicinska egenskaper och kontraindikationer

Cowberry - en låg vintergröna buske av lyngfamiljen. På höjden når den bara 35-40 cm. På våren är den täckt med vita och rosa blommor i form av penslar, från vilka ljusa röda bär mognar, sura och sura på hösten.

Den växer i tundra skogar i norra Ryssland, och bland lokalbefolkningen har länge varit känd för sina fantastiska helande egenskaper. Det kallas en bär, som bokstavligen gör underverk och "sätter" på fötterna till till och med hopplösa patienter.

Vad det än var, en cowberry och faktiskt väldigt användbar, inte bara bär, utan lämnar också.

Cowberry leaf ordineras ofta av representanter för officiell medicin för behandling av sjukdomar som är förknippade med genitourinary systemet. Utbredd användning av denna buske finns i icke-traditionell helande.

Vad är känt om biokemiska egenskaper

Cowberry löv är väl undersökta och fann att deras sammansättning innehåller en unik substans - arbutin, som är en kraftfull naturlig antiseptisk. Stickningsegenskaper ges av en mängd olika tannföreningar berikade med antioxidanter och flavonoider.

Den fullständiga förteckningen över användbara ämnen som finns i tranbärbladet ser ut så här:

 • glykosider och de viktigaste är arbutin och hyperosid,
 • hydrokinon,
 • organiska syror, bland vilka det finns ursul, citron, salicylsyra, gallisk och ellagisk,
 • tanniska föreningar: polyfenoler, flavonoider och tanniner,
 • flyktiga,
 • vitaminer: C, E, PP, Bl och B2, provitamin A,
 • makro och mikroelement: kalcium, kalium, magnesium, natrium, fosfor, järn,
 • fettsyror och kolhydrater.

Experter tror att bladen innehåller mer användbara ämnen än bär.

Cowberry leaf - läkning egenskaper

Vid folkläkning används den som en utmärkt generell restaurering, såväl som:

 • sårläkning och desinfektionsmedel;
 • antipyretikum;
 • tonic;
 • antiskorbutik och vitamin;
 • anthelmintiska och laxerande
 • diuretikum;
 • antisclerotic;
 • kolagogue och desinfektionsmedel.

Läkarna rekommenderar att du tar droger från cowberry blad i behandlingen av urolithiasis, cystit och pyelonefrit. Långvarig mottagning av buljong främjar mjukgöring av stenar i njurarna, hjälper till att ta bort dem och förhindrar också deras utseende.

Dekoktioner och tinkturer bidrar till minskning av socker och rekommenderas för personer med diabetes. Med deras hjälp att läka sår och gastrit med minskad surhetsgrad, uppblåsthet, förstoppning, vissa sjukdomar i lever och ben, särskilt artros, reumatism, gikt, ländryggssmärta och artrit.

Tack vare organiska syror och tannföreningar är de effektiva som ett bra verktyg, dödar mikrober och bakterier och bidrar till snabb läkning av sår. De utnämns för att förbättra antibiotikas funktion och för att avlägsna överskott av vätska från kroppen och avlägsna det edematösa syndromet.

Studier har visat att phytoncider som finns i blad kan neutralisera aktiviteten hos sådana farliga bakterier som Staphylococcus aureus. Infusioner ökar tillväxten av immunitet och stimulerar fagocytos. De har uttalade antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter, hjälper till att stärka immuniteten och därför används de som ett medel för förebyggande under säsonger av förkylning.

Det blev också känt att förberedelser från kobär bidrar till att stärka blodkärlens väggar och minska deras bräcklighet.

Genom forskning kunde lära sig mycket om dess positiva egenskaper, såsom antioxidant kapacitet av extrakt av växten har gjort det möjligt att skapa en unik anti-aging kosmetiska produkter på en naturlig bas, som ger näring åt huden med vitaminer, ökande turgor och förhindra för tidigt åldrande.

Förteckning över sjukdomar vid behandling av vilka ett cowberryblad används.

 • förkylningar;
 • gastrit och sår med låg surhet;
 • hepatit och cholecystit
 • avsättning av salter;
 • reumatism och artrit
 • tuberkulos;
 • gulsot;
 • hypertensiva problem och ischemisk hjärtsjukdom;
 • enterit;
 • inre blödning
 • avitaminos, skörbjugg och anemi;
 • helminthiasis;
 • neuroser, depressiva tillstånd
 • urologiska och andra sjukdomar.

Traditionell medicin använder cowberry blad i större utsträckning, det används i komplex behandling av vissa magtumörer, diabetes och andra sjukdomar.

recept

Idag används tranbärsblad oftare än bär.

Med blåsor, inflammerade njurar och blåsor

 • 2 msk. l. torrt ark häll 0,5 liter vatten och koka 20-25 minuter. Kyl, filtrera, tillsätt kokt vatten till den ursprungliga volymen och drick i mellanrummen mellan måltiderna. Med exacerbationer - en halv kopp, med en kronisk kurs av sjukdomen - minska dosen på 2 r. För större effekt kan du blanda med buljong eller rosa höfter.
 • Gör följande komplex samling Ta 2 delar blad röd blåbär, mjölon, groblad och Bukovica på 1 timme Svarta vinbär blad, lavendel, björklöv, frukt av enbär, jordreva, humlekottar, rosenblad, 3 timmar - nässlor.. i 6 h. häststång och torkade jordgubbar. 2 tsk. samla brygga 0,5 liter kokande vatten, insistera en halvtimme och spänning.

Ta 0,15 liter före måltider.

För avlägsnande av ödem och förhindrande av förkylning

1 msk. l. brygga 0,25 liter kokande vatten och låt stå i termos i en timme. Den filtrerade buljongen ska druckas 3 gånger före måltiden.

Med urolithiasis och diabetes mellitus

Handfull torra löv häll 3 glas vatten och koka i 10-15 minuter. Stam och dryck i 3 delade doser som te.

Med urologiska och kvinnliga problem

En stor sked av plåt häll 0,2 liter vatten, koka och dricka i 3 delade doser. Behandlingsförloppet är 2 veckor, men efter 3-4 dagar känns lättnad.

Med polyartrit, reumatism, små stenar och sand i njurarna och urinblåsan

100 g av ett ark häll 2,5 liter brant kokande vatten och insistera i två timmar. Sedan spänna, tillsätt 0,25 liter vodka till buljongen, sätt på eld och simma i 15 minuter, låt det inte koka. Ta 0,1 liter tre gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.

Med leukemi

2 stora skedar av blad brygger 0,2 liter kokande vatten och håller på låg värme i ytterligare 5 minuter. Filtrera och drick 0,1 liter 3 r. per dag.

Med sängvätning

Blanda lika delar av bär och löv av cowberry och torr St. John's wort, 2 msk. l. Samla 0,75 liter kokande vatten och förvara det på ett ångbad i 10 minuter. Drick på halsen från klockan 4 på eftermiddagen och innan du lägger dig.

Med gikt och kronisk reumatism

3 tsk. lämnar brygga 1? ett glas kokande vatten i en termos och insistera en timme. Drick 1,2 koppar 3-4 r. per dag.

Upphandling och lagring

Cowberry löv börjar samla från april till början av blomningen, när de fortfarande är små. På busken finns inga knoppar, hela helande kraften ligger i arken. Du kan klippa av dem i sen höst, lokalbefolkningen bryter dem ofta när det redan är snö, och tror att de vid den här tiden innehåller mindre fukt och torkar bättre.

Bladen har egenskapen att i sig ackumulera både användbara och skadliga ämnen från miljön, så samling är viktig för att hålla sig borta från vägar och industriområden samt betesmarker. Det är bäst att göra det på ekologiskt rena ställen.

Eftersom tranbärs rötter är svaga behöver du inte riva av bladen, men skära dem med sax för att inte skada hela växten. På samma plats skördes löven en gång vart femte år, för att inte tömma tjockarna.

På sommaren samlas inte bladen upp, tk. när de torkar de förbyttar och förlorar användbara egenskaper. Torka råvaror i varma och välventilerade rum, bättre i halvmåtten. Korrekt torkade blad förlorar inte sin gröna färg.

Efter torkningen är över, bladen viks i trälådor fodrade med papper inuti. Förvara upp till 2 år.

Människor som bor i områden där tranbär inte växer bör köpa läkemedlet i apotek där det skördas och skördas enligt alla regler.

Kontra

Med beredningar från cowberry leaf bör du vara försiktig och kom ihåg att den här användbara växten också har kontraindikationer.

I synnerhet kan de inte användas av barn under 12 år. De kan skada människor med förhöjningar av kroniska magsårssjukdomar.

Det finns fortfarande ett förbud mot att människor lider:

 • gastrit med hög surhet,
 • allergi och individuell intolerans,
 • hypotoni,
 • kolecystit,
 • akut njurinsufficiens och
 • urolithiasis under en exacerbation.

Alla andra kan ta mediciner från cowberry leaf, men följer alla föreskrivna doser och kommer ihåg att den här artikeln bara är information som kan vara mycket användbar för dig. Alla samråd bör du få från en läkare.

Kosttillskott Farmakor Production "Protsistal kaps" - Trevligt te.

värdighet

brister

Se detaljer

Efter saltad fisk nästa morgon uppträdde någon form av pasta på mitt ansikte, och jag gick till apoteket för ett diuretikum. Apotekaren sa att sådana droger säljs strikt på recept från en läkare och erbjöd mig en ört. Här är ett så trevligt paket med namnet "Protsistal". På lådan fanns inga ord "diuretik" eller "urologisk samling", men likväl har nästan alla örter i kompositionen en diuretisk effekt. Producerad i form av påsar och kapslar. Jag fick paket. Förpackningen var täckt med en film, efter öppningen av vilken lukten av dill började bli tydligt känd.

Så kompositionen: löv av tranbär, löv av nässla, höfter, lakritsrot och frukter av doftande dill. Kompositionen är bra, rik på vitaminer. Bruksanvisningen visar att det rekommenderas som en källa till flavonoider, glykyrrhizinsyra, arbutin. Det indikeras även att lösningen innehåller eteriska oljor. Avser biologiskt aktiva tillsatser.

Förpackning är bekväm: i engångspaket. Jag gillar det mer än gräs i ställen: och dosen har redan uppmätts och behöver inte filtreras. Ett paket hälls med ett glas kokande vatten, det brygges i 15 minuter.

Smaken, trots den skarpa lukten av dill, var drycken ganska trevlig: det luktar hundrosen och har en söt smak som ger den en lakritsrot. Diuretisk effekt har faktiskt. Dessutom är det källan till sådana användbara element. Varför inte dricka det?

TV-hjälp dig själv

Rehabiliteringsprogram för hälsohabilitering

Live schema

8 800-301-66-01 Referenssamtalet i Ryssland är gratis.

+7 (495) 514-44-23 - Online-butik

e. post: [email protected]

vår adress: Moskva, tunnelbanan Botanicheskiy ledsen, Serebryakovs passage, 2, s. 1, 8: e våningen, kontor 36 A.

PROCISTAL №30 cap.

Produktbeskrivning

 • Med kroniska infektioner i blåsan och njurarna
 • Med icke-infektiös kronisk inflammation i njurarna
 • För att förhindra bildandet av urinstenar
 • Som en profylax av giktinflammation
 • För att förebygga attacker av njurkolik
 • I förebyggandet av komplex behandling av urininkontinens hos kvinnor.
 • Ta 1 kapsel 1 gång per dag med måltider. Inträdeslängd är 1 månad.

Ytterligare information

Liknande produkter

Sbiten "Zhivich" (immundrink) koncentrerad med 200 ml

Levande cedar i cedarolja 20% terpentin balsam 100 ml

Viktig information

Beställ våra produkter du kan på kroppen. 8 (800) 301-66-01 samtal inom Ryssland är gratis eller (495) 514-44-23.

VARNING.

Sedan 4 juni 2018g. vi börjar jobba i nytt kontor, ligger på adress: Serebryakovs passagehus 2, s. 1, 8: e våningen, kontor 36 A.

Vägbeskrivning: Metro (eller MZK) Botanisk trädgård; Utgång från den första bilen (från mitten) till vänster; byggnad intill utgången från tunnelbanan.

Information om telefonen. 8 800 301 66 01.

Boken av A. Z. Zalmanov "Kapillyaroterapiya. Visdom av människokroppen "240руб.

I webbutiken beräknas postleverans av programmet inte korrekt. Leveransen anmäls till kunden via e-post.

Läkares samråd: Måndag, onsdag, fredag ​​från 14,00 till 16,00 h på telefon 8 (495) 514-44-83.,

Arbetsplan: vardagar: från kl. 10.00 till 18.00 utan pauser, (fram till kl. 19.00 på begäran), lördag: från kl. 11.00 till 16.00, söndag - fridag.

Prosthal 30 kapslar

Produktbeskrivning

Det faktum att kvinnor lider av blåsan är förknippade med särdragen hos kvinnans kropps anatomiska struktur. Infektionen är lätt in i urinblåsan från urinröret kvinnor, eftersom kvinnor urinröret (uretra) kortare och bredare än den manliga. Patogener kan vara bakterier, virus, mykoplasma, klamydia, svampar, företrädarna för den patogena mikrofloran (Escherichia coli, staphylococcus, streptococcus, etc).

abstrakt

 • Med kroniska infektioner i blåsan och njurarna
 • Med icke-infektiös kronisk inflammation i njurarna
 • För att förhindra bildandet av urinstenar
 • Som en profylax av giktinflammation
 • För att förebygga attacker av njurkolik
 • I förebyggandet av komplex behandling av urininkontinens hos kvinnor.

struktur: Lingonbladextrakt, mjölon bladextrakt, nypon, verbena extrakt, rosmarin extrakt, centaury extrakt, askorbat, laktos, kalciumstearat.

Rekommendationer för användning: Vuxna 1 kapsel 1 gång per dag med måltider. Inträdeslängd är 1 månad. Vid behov kan mottagningen upprepas. Före användning rekommenderas att konsultera en läkare.

Kontra: individuell intolerans av komponenter, graviditet, amning.

Det är inte ett läkemedel.

Förvaringsförhållanden: På en plats skyddad från ljus och otillgänglig för barn vid en temperatur av högst 25 ° C och relativ luftfuktighet högst 75%.

Protsistal caps - kosttillskott, № 30 caps. x 0,36 g

240 ₽ - grossistpris

Ytterligare information:

Cystitis (inflammation i blåsans slemhinnor) uppträder oftast med en minskning av kroppens motstånd på grund av hypotermi eller överförd sjukdom. Infektion går lätt in i urinblåsan hos en kvinna, eftersom kvinnlig urinrör är kortare och bredare än hanen. PMS (premenstruellt syndrom) hos kvinnor provocerar också en förvärring av inflammation i urinvägarna.

Regelbunden cystit förebyggande ger positiva resultat, vilket avsevärt minskar risken för infektion och utveckling.

Kompositionen BAA "Protsistal caps" innefattar naturligt extrakt ark mjölon, lingon, nypon, verbena, rosmarin, centaury, och askorbinsyra.

ingredienser:
lövbärsextrakt, bärbärbladsextrakt, rosenhönaxtrakt, verbena-extrakt, rosmarin extrakt, centenium extrakt, askorbinsyra, laktos, kalciumstearat.

Cowberry blad extrakt (Vaccinium vitisidaea) har en desinfektions- och diuretisk effekt på grund av innehållet i växten med en signifikant mängd arbutin. Arbutin har en uttalad bakteriedödande och diuretisk effekt. Dessutom är den antiseptiska effekten av tranbärsbladen på grund av tannföreningar, vilka också har bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper. Tranbärsbladens diuretiska effekt ökar med samtidig applicering på andra diuretikväxter (bärbärblad, njurtea).

Leafextrakt av björnbär (Arctostaphylos uva ursi) har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper som orsakas av ett högt innehåll av arbutin. De flavonoider som finns i bärbärsbladen har en diuretisk effekt.

Rosea fructus extrakt innehåller organiska syror, flavonoider, som har en allmän förstärkningseffekt, förbättrar vävnadsregenerering, reducerar vaskulär permeabilitet och har antiinflammatoriska egenskaper. Extrakt höfter har också immunostimulerande och koleretisk effekt.

Verbena extrakt (Verbena officinalis) har en återställande tonisk effekt. Aktiva substanser extrakt verbena förbättra blodmikrocirkulationen i blodkärl och kapillärer, normalisera metaboliska processer. Verbena har antistress, antidepressiv verkan, eliminerar irritabilitet i PMS och klimakteriet.

Askorbinsyra (vitamin C) ökar kroppens motståndskraft mot bakterier och virus, vilket stärker immuniteten. Vitamin C är en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Det binder fria radikaler och därigenom förhindrar deras destruktiva effekt på kroppsvävnader.

Utdrag av rosmarin (Rosmarinus officinalis) innehåller mängden fenolsyra - rosmarin, koffeinsyra, etc., såväl som flavonoider. Rosmarinsyra har en antispasmodisk effekt och antiinflammatoriska egenskaper, underlättar symptomen på PMS. Flavonoider av rosmarin stimulerar immunitet, har toniska, antioxidantegenskaper.

Centaurium erythraea extrakt innehåller flavonoider, fenolglykosider och fenolkarboxylsyror. De aktiva substanserna i tusen-tusendedelar har antiinflammatorisk, diuretisk, antiseptisk effekt.

Rekommendationer för användning: vuxna 1 kapsel 1 gång per dag med måltider. Inträdeslängd är 1 månad. Vid behov kan mottagningen upprepas. Före användning rekommenderas att konsultera en läkare.

Kontraindikationer: individuell intolerans av komponenter, graviditet, amning.

Det är inte ett läkemedel.

Förvaringsförhållanden: på en plats skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en temperatur av högst 25 ° C och luftens relativa luftfuktighet högst 75%.

CASP PROFILE N30 CAPS

Protsistal caps n30 caps instruktioner för användning

Doseringsform

Solida tvåfärgade kapslar av cylindrisk form, avtagbar med halvklotformiga ändar, pulver med en karakteristisk lukt. Pulvret är hygroskopiskt, klotat.

struktur

gelatin (kapselskal) bladextrakt tranbär, mjölon bladextrakt, askorbinsyra, nypon extrakt, verbena extrakt, rosmarin extrakt, centaury extrakt, fyllmedel - laktos, det strömmande medlet - kalciumstearat, karamellfärg - titandioxid, indigotin, järnoxid gul, järnoxid svart (kapselskal).

Farmakologisk aktivitet

Innehållet av biologiskt aktiva substanser:

Egenskaper av försäljning

Särskilda villkor

Biologiskt aktiv tillsats till mat. Det är inte ett läkemedel. Före användning rekommenderas att konsultera en läkare.

vittnesbörd

som ett biologiskt aktivt livsmedelstillsats - en källa till arbutin och en extra källa till vitamin C.

Kontra

Individuell intolerans av komponenter, graviditet, amning.

 • Köp Prostal caps n30 caps i Moskva på ett apotek som är bekvämt för dig, har beställt Apteka.RU.
 • Pris för Prostal kepsar n30 kepsar i Moskva - 426,00 rubel.
 • Instruktioner för användning för Prostal kapslar n30 caps.

De närmaste leveranspunkterna till Moskva kan du se här.

Indikationer, hur man använder drogen Prostytal

Protsistal som används vid behandling av cystit, är en biologiskt aktiv tillsats.

Läkemedlet är ett pulver med viss lukt, hygroskopisk, benägen att klumpa. Medlet finns i en tvåfärgskapsel gjord av fast material. Det är avtagbar typ, ändarna är halvklotiga.

Huvudkomponenterna i läkemedlet är extrakt av tranbärblad, bärbär, vildrosbär, verbena, rosmarin och tusenben. Dessutom innefattar kompositionen askorbinsyra, laktos, kalciumstearat.

Vikten av en kapsel är 0,36 g, förpackningen räknas med tre dussin bitar.

Farmakologisk aktivitet, farmakokinetik

En kapsel innehåller biologiskt aktiva substanser:

 • arbutin 8 mg;
 • vitaminkomplex C - 35 mg.

Inflammation uppstår ofta med en minskning av kroppens motstånd på grund av de erhållna superkylning eller överförda sjukdomar. Infektion tränger snabbt in i urean genom urinröret, eftersom det i en kvinna är mycket kortare och bredare än hanen. För att förebygga denna sjukdom är det nödvändigt att påskynda sekretionssystemet och införa antiinflammatoriska läkemedel för att neutralisera inflammationen och avlägsna farliga mikroorganismer.

Cowberry blad desinficerar och skapar en diuretik effekt genom att innehålla en stor mängd arbutin, vilket har en uttalad effekt av urinproduktionen.

Dessutom orsakas den antiseptiska effekten av tranbärsbladen av tanniska föreningar som har bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper.

Bearberry skapar en antiinflammatorisk effekt, har antiseptiska egenskaper, på grund av en hög andel arbutin. De flavonoider som finns i växten har en diuretisk effekt.

I hundrosen finns det många organiska syror, flavonoider, som kan skapa en allmän förstärkningseffekt, vilket förbättrar vävnadsregenerering, samtidigt som den minskar vaskulär permeabilitet. Växten skiljer sig från koleretisk effekt, det stimulerar perfekt immunitet.

Verbena har en tonisk effekt. Dess aktiva komponenter förbättrar blodcirkulationen i kärlsystemet, stabiliserar ämnesomsättningen. Komponenten skapar en anti-stress-funktion, lindrar depression, lindrar känslan av irritation under klimakteriet.

C-vitamin hjälper kroppen att motstå bakterier och virussjukdomar, stärker immunsystemet, är den mest kraftfulla antioxidanten. Det hjälper till att ansluta fria radikaler, förhindrar deras förstörelse.

Rosemarysyra skapar spasmolytiska effekter, lindrar symptomen på PMS, stimulerar immunsystemet, tonar upp kroppen.

En tusen kvadrat millimeter skapar en antiinflammatorisk och antiseptisk effekt, förbättrar processen att avlägsna biologisk vätska.

Indikationer för användning

Prostytal rekommenderas i följande fall:

 • med infektion av njure och urea av kronisk natur
 • med inflammerad njursjukdom
 • med det syfte att förhindra utseendet av konkretioner i urinledaren;
 • vid förebyggande av njurkolik;
 • för att förhindra urininkontinens hos kvinnor som en del av en omfattande behandlingskurs.

Kontra

Läkare rekommenderar inte att du tar detta läkemedel till patienter som har individuell intolerans mot komponenterna, kvinnor under graviditeten, till ammande mödrar.

Instruktioner för användning

För vuxna patienter är dosen av läkemedlet en kapsel per dag under måltiden. Behandlingsförloppet kan vara upp till en månad. Om det blir nödvändigt kan läkemedlet tas upprepade gånger.

Kvinnor som bär frukt och omvårdnad spädbarn, användning av ett sådant verktyg rekommenderas inte. Barn vars åldersgrupp inte överstiger arton år borde inte ta detta kosttillskott.

Överdosering, biverkningar

Det finns inga negativa manifestationer i detta fall hittills. Det finns möjlighet till allergifria reaktioner på vissa komponenter i kosttillskott.

Särskilda instruktioner

Det måste komma ihåg att Protsistal inte anses vara ett läkemedel. Men innan du använder det, kontakta en läkare.

Det fanns inga interaktioner med andra droger.

Yttrande från patienter och specialister

Synpunkten av läkare och recensioner av patienter som tog drogen Prostytal:

Svetlana

Protsistal såg på Internet, köpt lite senare, för omedelbart var behovet av detta inte. Många människor vet att cystitis manifesterar sig i de mest obehagliga stunderna. Jag noterar att kosttillskott verkligen hjälpte. När det gäller kostnaden - det är ganska normalt för ett läkemedel i denna klass och kvalitet. Såg en kapsel i en månad, det fanns utelämnanden, men kursen var klar. Ja, och för profylakens skull kommer det ibland att vara användbart att dricka.

inna

Hört om detta kosttillskott många bra recensioner, bestämde jag mig för att prova det själv, eftersom medicinen som doktorn förskrivit hjälpte inte. Efter en och en halv timme har nästan allt gått! En bra indikator för sådana pengar! En underbar diuretik som perfekt utmärker bakterierna. Smärtsamma känslor gick ganska snabbt. Jag kommer att dricka det inte bara för medicinska ändamål, men också för förebyggande.

Karina

För mig från en cystit har ingenting närmat sig eller passat. Jag visste inte vad jag skulle göra med mitt problem. Men en gång i ett apotek rekommenderades jag av Prosthal. Jag studerade kompositionen - en helt naturlig och säker. Tog på morgonen, snart kunde helt bli av med hennes sjukdom.

julia

Det är inte särskilt trevligt att stöta på en sådan sjukdom, eftersom det innebär noggrann behandling. Jag gillade att de första handlingarna av drogen började manifestera sig ett par dagar efter starten av administrationen. Det var lätthet och komfort, varje dag försvann symtomatiken mer och mer. Kursen var klar, resultaten var nöjda!

Helena

När jag blev kall och fick blåsan som ett resultat. Att besöka specialisten gav inget speciellt resultat - sjukdomen var mufflad men inte helt botad. Alla som har blivit cystit vet väldigt bra hur obehagligt det är. En gång på Internet hittade jag återkoppling om detta läkemedel, bestämde jag mig för att prova sin naturliga sammansättning. Efter den terapeutiska kursen passerade cystitisen helt, hade inte upplevt sina manifestationer under en lång tid. Jag ska dricka medicin igen, för förebyggande ändamål.

anya

Jag trodde inte att jag skulle ha en sådan sjukdom. Jag hoppades att allt skulle gå i sig, men jag var tvungen att se en läkare. Läkemedlet som föreskrivs för dem gav inte ett positivt resultat, min vän rådde mig att prova Prosthal. Jag noterar att det inte fanns några biverkningar, behandlingen var helt nöjd.

Olga

Efter att jag hade en känsla av obehag bestämde jag mig för att besöka en läkare. Det visade sig - cystitis plockade upp, som själv inte passerar. Läkaren rådde Protsistal, som hjälpte perfekt. Bokstavligen några dagar efter behandlingens början kände jag stor lindring, obehaget försvann. Jag tog en hel kurs, jag ska upprepa det efter ett tag.

inna

Arbetar som säljare, handlade ofta om kylskåp där man skulle lägga ut varorna. Snart visade sig tecken på blåsor, tillräckligt starka. Läkaren rekommenderade att prova Prosthal. Relief kom på tredje dagen, då smärtan helt försvann. Nu är detta tillskott i mitt medicinskåp ständigt.

Ira

Jag kan inte komma ihåg var jag kunde överkolla, men på något sätt har besök på toaletten blivit ett seriöst test för mig. Rezi, smärta, andra obehagliga symptom - det var tvungen att göra. Förvärvat en naturlig botemedel, tog den enligt instruktionerna. Som ett resultat är det inga smärtsamma tecken, antalet urin urin uppmanas minska.

Sasha

Jag reste till toaletten mycket ofta, nästan en halvtimme senare. Jag läste om medicinen på Internet, jag köpte den, har tidigare studerat användarnas recensioner och sammansättningen av läkemedlet. Jag är glad att jag inte misstog - det blev lättare efter några dagar.

marina

Cystitis störde mig länge. Läkare förskriva antibiotika, men sjukdomen återvände, och immunsystemet blev svagare. Jag bestämde mig - jag kommer att behandlas själv. Jag satt på Internet, hittade en beskrivning av det här verktyget, köpte det. Efter en månads kurs glömde jag helt mitt problem. Läkemedlet är utmärkt, lite senare ska jag gå igenom en annan kurs - förebyggande.

Nastya

För första gången visade denna sjukdom på hösten. Läkaren rekommenderade att prova Prosthal. Sammansättningen av läkemedlet är naturligt, det finns inga biverkningar - jag bestämde mig för att prova det. Efter en månad av behandling förbättrades hälsotillståndet, smärtsymbolerna försvann för länge sedan. En utmärkt produkt!

marina

Under lång tid har jag inte uppmärksammat de framväxande smärtsamma tecknen under urinutsläppet. När de blev starka blev de rädda. Har fått eller köpt BAD och accepterat det eller honom under instruktionen. Två veckor senare återvände allting till normala, det fanns inga biverkningar.

Snezana

Jag åt saltad fisk för natten, tecken på puffiness dök upp på mitt ansikte på morgonen. Det var ingen recept från doktorn, och jag rekommenderades att använda Prosthal. Kompositionen är helt naturlig, nästan varje komponent har en diuretisk effekt. Jag sålde ett paket med påsar för bryggning. Öppnade filmen kände jag en stark doft av dill. Brew väskan i femton minuter. Smaken är trevlig, dill lukten förstör inte det. Smaken är sötaktig från lakrits rötter, dogrose känns. Tvättmedlet är helt enkelt utmärkt.

mila

Mannen tar detta kosttillskott i två veckor. Priset trivs, och kompositionen är helt naturlig. Det finns uppenbara förbättringar, symtomologin hos sjukdomen är inte längre uppenbar.

ären

Jag tog medicinen i en månad. Efter några dagar blev det bättre, så försvann tecken på sjukdomen helt. Ett utmärkt verktyg, jag rekommenderar till alla.

Ivan Andreevich, doktor

Medicin för blåsor är effektiva, men inte all hjälp. Och det här naturliga botemedlet passar alla, efter det är det bra resultat. Jag rekommenderar Prosthal till alla patienter.

Fördelar och nackdelar

Produkten är helt naturlig, ger utmärkt resultat, dess kostnad är mycket acceptabel. Biverkningar avslöjas inte, det finns inga brister.

Beräknad kostnad

I apotekskiosker kan ett sådant läkemedel köpas till ett pris av fyra hundra ryska rubel.

Villkor för lagring

Den lagras i ett mörkt rum med en temperaturreglering som inte överstiger 25 grader värme. Fuktighet är inte mer än sjuttiofem procent. Barnens tillgång till läkemedlet bör helt uteslutas.

Semester på apoteket

Finns i fri försäljning är läkemedlets recept inte obligatoriskt.

analoger

Bland dem kan man skilja Ciston, Prolit, Prolit super (septo).

Protsistal

Hållbarhet:

Klinisk och farmakologisk grupp:

Biologiskt aktiva livsmedelstillsatser

förpackning:

Konturförpackning 0,36 g

Beskrivning:

Cystitis (inflammation i blåsans slemhinnor) uppträder oftast med en minskning av kroppens motstånd på grund av hypotermi eller överförd sjukdom. Infektion går lätt in i urinblåsan hos en kvinna, eftersom kvinnlig urinrör är kortare och bredare än hanen. PMS (premenstruellt syndrom) hos kvinnor provocerar också en förvärring av inflammation i urinvägarna.
Regelbunden profylax av cystit ger positiva resultat, vilket minskar sannolikheten för att få och utveckla infektion.
Sammansättningen av BAC "Protsistal Caps" inkluderar naturliga extrakt av bärbäret, lingonberry, hundrosen, verbena, rosmarin, centaury och askorbinsyra.
Utdrag av cowberryblad (Vacciniumvitisidaea) utövar en desinfektions- och diuretisk effekt på grund av innehållet av en betydande mängd arbutin i växten. Arbutin har en uttalad bakteriedödande och diuretisk effekt. Dessutom är den antiseptiska effekten av tranbärsbladen på grund av tannföreningar, vilka också har bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper.
Extraktet av bärbärblad (Arctostaphylosuva-ursi) har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper som orsakas av högt innehåll av arbutin. De flavonoider som finns i bärbärsbladen har en diuretisk effekt.
Rosea extrakt (Rosaefructus) innehåller organiska syror, flavonoider, som har en allmän förstärkningseffekt, förbättrar vävnadsregenerering, reducerar vaskulär permeabilitet och har antiinflammatoriska egenskaper.
Verbena extrakt (Verbenaofficinalis) har en allmän förstärkning, tonisk effekt. Aktiva substanser extrakt verbena förbättra blodmikrocirkulationen i blodkärl och kapillärer, normalisera metaboliska processer. Verbena har antistress, antidepressiv verkan, eliminerar irritabilitet i PMS och klimakteriet.
Askorbinsyra (C-vitamin) ökar kroppens motståndskraft mot bakterier och virus, vilket ökar immuniteten. Vitamin C är en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Det binder fria radikaler och därigenom förhindrar deras destruktiva effekt på kroppsvävnader.
Rosemaryxtrakt (Rosmarinusofficinalis) innehåller mängden fenoliska syror - rosmarin, kaffesyra, etc., samt flavonoider. rosmarininsyra har en antispasmodisk effekt och antiinflammatoriska egenskaper, underlättar symptomen på PMS. Flavonoider av rosmarin stimulerar immunitet, har toniska, antioxidantegenskaper.
Centaurlumerythraea-extraktet innehåller flavonoider, fenolglykosider och fenolkarbonsyror. De aktiva substanserna i tusen-tusendedelar har antiinflammatorisk, diuretisk, antiseptisk effekt.

ingredienser:

lövbärsextrakt, bärbärbladsextrakt, rosenhönaxtrakt, verbena-extrakt, rosmarin extrakt, centenium extrakt, askorbinsyra, laktos, kalciumstearat.

Indikationer för användning:

Supplements "Protsistal kape" rekommenderas som ett biologiskt aktivt additiv till matkällan för arbutin och en ytterligare källa till vitamin C.

Kontraindikationer:

individuell intolerans av komponenter, graviditet, amning.

Biverkningar:

Metod för beredning eller användning:

vuxna 1 kapsel 1 gång per dag med måltider. Inträdeslängd är 1 månad. Vid behov kan mottagningen upprepas. Före användning rekommenderas att konsultera en läkare.

Förvaringsförhållanden:

Förvara på ett mörkt ställe vid en temperatur av högst 25 C och en relativ fuktighet på högst 75%.

Zo-Re Ersättning av tabletter och mediciner

på medicinska örter och rötter

Material på örter

psykofysik

Det är intressant

Zo-Re - Byte av tabletter och läkemedel för medicinska örter och rötter

Kära läsare! Denna information är inte en signal för körning. Vi ber dig omedelbart att bekanta dig med handlingarna av örter och förstå idén om herbalism och applicera sedan örter i stället för tabletter.

Frågan om ansvar för sin hälsa är också relevant. Det är oacceptabelt att konsultera en läkare och ersätta det föreskrivna läkemedlet med örter som presenteras i bordet! Och sedan berätta för läkaren att du tar föreskriven medicinering. Vill inte vilseleda läkare!

Här fundamentalt olika tillvägagångssätt för livet, till behandling; och själva verkan av örter och piller är helt motsatt. Detta måste förstås! Att byta tabletter med örter är värt med tanke på att återhämtningen på grund av örter uppträder på ett annat sätt, snarare än från exponering för tabletter.

I vilket fall som helst, var noga med att rådgöra med din läkare och vårdläkare, samt förhandsgranska medicinsk misstag.

Anmärkningar:
1. Inte alla tabletter har en substitut, på grund av att vissa droger orsakar sjukdomar som kommer att gå ifrån om du slutar ta vissa läkemedel.
2. Vissa läkemedel används i stor utsträckning, det är nödvändigt att samråda med herbalist och läkare.
3. Av örterna i den tredje kolonnen, beroende på drogerna och den faktiska sjukdomen, kan du göra avgifterna eller ta bara en medicinsk ört.
4. Skriv ut på [email protected] om ersättning av tabletter på gräs och val av individuella avgifter

Kära läsare! Många farmakologiska läkemedel duplicerar varandra och deras överflöd är slående. Därför föreskrivs inte alla preparat ersättning från världens örter och växter. Du kan skriva till mig på mailen: [email protected] och vi kommer att analysera din situation tillsammans.

Sammanfattande tabell över Koshevarova
om ersättning av tabletter och läkemedel med medicinska örter och rötter

För snabb sökning använd standard webbläsarverktyg, tryck på "Ctrl + F"

Urologisk samling - bruksanvisningar

Enligt bruksanvisningen används den urologiska samlingen för att behandla olika urinvägssjukdomar hos män och kvinnor. Till skillnad från antibiotika och hormonella droger har urologisk samling en mjuk och mild effekt.

Instruktioner för användning av urologisk avgift för män och kvinnor

Samling kan användas för oberoende och komplex behandling av urologiska sjukdomar i sin akuta och kroniska form.

Ofta är läkemedlet ordinerat för behandling och förebyggande:

 • Infektiösa och inflammatoriska processer av olika etymologier;
 • urolitiasis;
 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • prostatit;
 • Prostata adenom;
 • Uretrit.

Med en uttalad diuretisk effekt bidrar läkemedlet till uttag av överskott av vätska och effektiv viktminskning. Urologisk samling för cystit är bättre kombinerad med naturliga uroseptika och antispasmodika.

Titta på videon om det här ämnet

Rekommendationer och korrekt användning

Samlingen är avsedd för intern mottagning som en vattenhaltig infusion eller avkokning gjord av torra råmaterial eller filterpåse.

Urologisk samling för män och kvinnor har flera användningsområden.

Avkok av torra råvaror

 1. Häll två matskedar av råmaterial i en kastrull (helst emaljerad). Häll ett glas kokande vatten och lägg i ett vattenbad i 25 minuter.
 2. Klar buljong för att kyla 10-12 minuter, dränera. Den erhållna vätskan späds ut i ett glas kokt vatten.
 3. Herbal decoction tas tre gånger om dagen i en halvtimme innan man äter. Ett glas buljong är utformat för en dags mottagning. Hela behandlingen kan vara 2-3 veckor.
 • ➤ När rekommenderas att använda licoricextrakt enligt bruksanvisningen?

Vattenhaltig infusion av påsar

 1. När du använder filterpåse kan du få mjukt örtte. För att göra detta, placera 2 påsar i en glasbehållare (burk eller vattenkokare), häll ½ kopp kokande vatten och stäng med lock.
 2. Låt stå i minst 30 minuter. Krama ut påsarna och späd den resulterande infusionen i 150 ml kokt vatten.
 3. Infusion tas tre gånger om dagen för 1/3 kopp kvart i timmen före varje måltid. Behandlingsförloppet kan vara 2-4 veckor.

Ingredienser och deras effekt på kroppen

Det är en samling medicinska örter som samlas i ekologiskt rena områden, torkas och strimlas.

Samling på örter kan köpas på apoteket eller beredas självständigt, med kännedom om dess huvudingredienser.

Sammansättningen av den kombinerade beredningen kan inkludera följande växtbaserade ingredienser:

 • Calendula officinalis. Har en kraftfull antiinflammatorisk, antibakteriell och antiviral effekt på organen i urinvägarna. Det kan också fungera som en lätt antispasmodisk och diuretikum;
 • Bearberry gemensamma. Det innehåller i stora mängder ett sådant verksamt ämne som arbutin, vilket har en antiseptisk effekt. Dessutom stimulerar växten urinblåsan och njurarna, har en uttalad diuretisk effekt;
 • Peppermint. Har smärtstillande och lugnande effekt
 • Frön av dill. De ger mild muskelavslappning, främjar avlägsnandet av spasmer i urinvägarna, fungerar som ett diuretikum;
 • Rhizom av Eleutherococcus. Växten ger en tonisk och avkopplande effekt. Dessutom stärker den försvagad immunitet och hjälper kroppen att kämpa med patogena organismer.

Grundläggande formulär för frisläppande

Samlingen kan presenteras i två former:

 • Krossade råvaror i förpackningar innehållande papperspåsar av olika förpackningar - från 25 till 100 gram. Blandningen kan ha ljus och mörkgrön färg, gulaktig, orangebrun nyans med vita delar;
 • Pulver i 2 gram filterpåse, förpackningar innehåller 10 eller 20 påsar. Pulvret är grönt, gulaktigt, orange eller ljusbrun i färg.

Båda föreslagna formerna används för att förbereda växtbaserad avkok för intern mottagning.

Den farmakologiska effekten av insamlingen

Urologisk samling baserad på växtkomponenter har en kraftfull antiinflammatorisk, antibakteriell, återställande, analgetisk och förstärkande effekt.

Denna terapeutiska effekt skapas på grund av de biokemiska egenskaperna hos de örter som utgör dess sammansättning.

Samlingsens helande egenskaper baseras på den aktiva substansens komplexa effekt:

 • Aktiva enzymer, som ingår i bärbär, har antimikrobiella och astringenta egenskaper. De har en mild antiseptisk effekt, effektivt renar de inre organen i urinvägarna från virus och patogena mikroorganismer. Dessutom förbättrar sådana substanser den diuretiska och antispasmodiska effekten;
 • Calendula innehåller karotenoider och flavonoider, som förstör bakterier, förbättrar utflödet av vätska och tar bort inflammation. De fungerar också som en bedövningsmedel och avslappnande botemedel.
 • Menthol i mintbladen är en kraftfull naturlig antiseptisk och antispasmodisk;
 • Dill innehåller eteriska oljor som förbättrar den diuretiska effekten och lindrar muskelspasmer. Sådana substanser är effektiva vid bekämpning av inre inflammation hos olika organ i det genitourära systemet;
 • Roten av Eleutherococcus innehåller fenoler, som har en förstärkning och stimulerande effekt på människokroppen, normaliserar de interna biokemiska processerna i organen.

Den farmakologiska effekten av läkemedlet har ännu inte studerats fullt ut, men det är känt att samling i de flesta fall är ofarligt för människokroppen och kan användas för akuta sjukdomar i urinvägarna.

Användbar information om detta ämne på video

Vad att läsa

 • ➤ Vilka är symtom på pyelonefrit hos kvinnor?
 • ➤ Varför det finns muskelsvaghet i händer och fötter!
 • ➤ I vilka sjukdomar rekommenderas det att använda lakritsrotkstrakt enligt instruktionerna?

Kontraindikationer och biverkningar

I de flesta fall är fytopreparationer ofarliga, men vissa av de aktiva ingredienserna i deras komposition kan ha kontraindikationer.

 • Personer med individuell intolerans eller en levande allergi mot en eller flera komponenter i drogen;
 • Människor med akut njurs- och hjärtsvikt och med fördröjning i urinering;

Läkemedlet kan orsaka några biverkningar som uppenbaras:

 • allergier;
 • minskning av kalium- och natriumhalten;
 • förändringar i blodtrycket;
 • klåda;
 • brott mot vatten-saltbalans i kroppen.

Dessutom är samlingen förbjuden att kombinera med olika antikoagulantia och alkohol. Urologisk samling är en helt naturlig och säker lösning, vilket är ett bra alternativ till dyra läkemedel för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet.