Huvud
Förebyggande

Sjukdomar i prostata

Erfarna och kunniga specialister på vår klinik kommer att göra en omfattande undersökning, välj rätt behandling för att förhindra vidare utveckling av sjukdomen och rädda dig från många problem.

Vad är prostata och vad är problemen i samband med?

För att förhindra att sjukdomen blir en allvarlig form och inte orsakar impotens, bör behandlingen göras i tid. Om du märker några avvikelser, obehag eller oförståeliga symptom, tveka inte att fråga om medicinsk hjälp.

Prostatan är ett litet organ som ligger i blåsans område. Dess huvudsakliga funktion är att producera ett hormon och en vätska som ingår i spermierna. Normal prostata funktion påverkar direkt kvaliteten på sexuellt liv. Det inbegriper också erektil funktion, utlösning, spermiernas kvalitet och till och med det faktum att en man kan tänka sig ett barn.

I regel uppstår problem med prostata i representanterna för den starka hälften, som når åldersgränsen på 45-50 år. Faren är också att du kan förbise överträdelser i prostatakörteln tills allvarliga problem börjar.

De vanligaste prostata sjukdomarna hos män

I medicinsk praxis finns det så kallade kontrollerade och okontrollerade riskfaktorer.

Den första kategorin omfattar livsstilen, dåliga vanor, hormonella medel, undernäring, ogynnsamma ekologi, ständig stress, stillasittande arbete och underlivet. Till exempel, promiskuitet med flera kvinnliga partners samt oregelbunden, sällsynt sex leder ofta respektive inflammation eller stagnation av blod i bäckenorganen. Allt detta är inte det bästa sättet att påverka prostatakörteln.

Till den andra gruppen vi klassificerar ärftlighet och åldersrelaterade förändringar som ingen kommer att kunna undvika. Det är otroligt, men det är redan bevisat att denna process påverkas även genom att tillhöra en viss etnisk grupp. Även om den senare faktorn manifesterar sig inte så tydligt och inte så ofta som de två första. Vid en viss ålder börjar störningar i prostataarbetet, det ökar och smalnar tubulan. Som ett resultat av vilken uppmaning att urinera ökar, är det ett komplicerat urinflöde.

Våra experter påpekar också att en vanlig orsak till prostata problem är hormonella störningar (inklusive i vissa sjukdomar, såsom diabetes mellitus), överbelastning och inflammation, närvaron av patogener, infektionssjukdomar (chlamydia, trikomonasinfektion, gonorré och så vidare.).

Men det finns allvarligare sjukdomar i samband med prostatakörteln. Till exempel adenom (godartad bildning), cancer (malign tumör), impotens (erektil dysfunktion).

De viktigaste symptomen är förknippade med abnormiteter i prostatakörteln

Våra specialister rekommenderar starkt att du noggrant övervakar din mammas hälsa och omedelbart gå till läkaren när de första symptomen uppträder. Här är vad du bör uppmärksamma varje man:

 • Om du har några problem med urinering: inkontinens eller urinläckage, ofta lust, svårigheter att urinera eller fördröja smärta och brännande, vilket resulterar i frekventa nattliga resor till badrummet, en trasig eller svag ström, en konstant känsla av neoporozhnennogo urinblåsan, förekomsten av blodiga spår i urinen etc.
 • Smärtsamma känslor i ljummen, testiklarna (såväl som deras svullnad), underlivet, sakrum, nedre delen av ryggen. Omedelbart bör varna smärtan i skrot, perineum, penis, liksom obehaglig ömhet efter slutet av samlag eller i själva processen.
 • Meningslöshet (oförmåga att föreställa sig ett barn för mer än ett halvt år) och sexuell dysfunktion (fullständig eller partiell impotens, för tidig utlösning eller långvarig, och bristen på den, kortvarig och svag erektion, smärtsam ejakulation).

Tyvärr har många män länge inte uppmärksammat dessa symtom och uppfattar dem som en tillfällig sjukdom. Denna försummelse leder ofta till det faktum att i vår klinik behandlade patienter med avancerad och passerade in svår, kronisk form av sjukdomen, för att bekämpa vilket är mycket svårt. Därför rekommenderar vi återigen starkt att du övervakar din hälsa, om du vill behålla den i många år.

Diagnos av prostata sjukdomar

För att diagnostisera prostatakörteln och bestämma orsaken används flera metoder i vår klinik:

 • Laboratoriediagnostik: bestämning prostata hemlighet, skörd (bakteriologisk undersökning) prostatautsöndring och spermier, blodtest, infektion diagnos, sexuellt överförda sjukdomar, närvaron av total och fri PSA (tumörmarkör av cancer);
 • rektal palpation;
 • uroflowmetry (det bestämmer urinvägsavbrott);
 • Ultraljud, dator och magnetisk resonansavbildning;
 • biopsi och ett antal andra.

Sjukdomar i prostata: hur man behandlar?

Läkarna i vår klinik föreskriver behandling i enlighet med sjukdomens svårighetsgrad och förlopp. Taktiken på många sätt beror på orsakerna som orsakade sjukdomen. Behandling innefattar som regel regelbundet justering av näring, ökning av fysisk aktivitet, avskaffande eller ersättning av hormonella droger (om möjligt). Ibland kan du inte göra utan operation.

Men, naturligtvis, innan behandlingen påbörjas, kommer våra läkare att göra en omfattande och grundlig undersökning. Hos oss kan du också få samråd, hur du skyddar dig mot liknande problem och minskar risken för komplikationer.

Vad är problemen med prostata?

Prostatakörteln spelar en viktig roll i männs sexliv. Det är ett organ, utåt och i form som liknar en valnöt. I prostata utvecklas en hemlighet som säkerställer spermatozoas rörlighet. Dessutom styr det frigörandet av halvvätska och utför andra funktioner.

När du växer upp (från 40 år och äldre) har de flesta män problem med prostata. Initialt är symtomen manifesteras i form av urinering försening, en liten obehag i perineum, inte stark smärta. Detta beror på det faktum att prostatakörteln gradvis ökat i storlek, vilket pressar på urinröret.

De viktigaste sjukdomarna

Bland de största sjukdomarna som de flesta män står inför är:

Symptom som karakteriserar sjukdomen manifesterar sig i formen:

 • kränkningar av urinering (fläckig och intermittent ström);
 • smärta i bäckenregionen
 • brinnande känsla vid urinering
 • frekvent uppmaning att urinera, intensifiera på natten.

Förekomsten av prostatit framgår också av andra tecken. Dessa inkluderar feber, frossa och andra symtom som påminner om febernas början. Prostatit förekommer oftast hos män i åldern 40 år och äldre.

Dessutom rapporterar tumören följande:

 • Behovet av att dra musklerna i bukpressen för att tömma urinblåsan;
 • efter varje urinering finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan, varigenom blåsan ökar i storlek;
 • ökad risk för akut urinretention, vilket kräver omedelbar behandling.

Under undersökningen de män som hittades adenom, har en minskning av tonen i muskelfibrer, vilket är anledningen till fördelning ansamlas i urinledarna och njurarna. Med utvecklingen av en godartad tumör i patienten inför det faktum att det ofta är en känsla av illamående, trötthet, dålig andedräkt, förstoppning och andra symptom.

behandling

Behandling av prostata sjukdomar beror på många faktorer, inklusive typ av patologi och individuella egenskaper. Så, behandlingen av kronisk prostatit är huvudsakligen inriktad på att undertrycka symtomen på sjukdomen. Metoder för behandling väljs beroende på orsakerna som orsakade det. Oftast föreskrivs läkare antiinflammatoriska läkemedel. I sällsynta fall, när patienten inte kan uthärda smärtan, används opiater. Med prostatit utförs alltid prostata massage.

Denna procedur tar bort de viktigaste symptomen på sjukdomen, förbättrar blodflödet. Terapi av prostata adenom vid första utvecklingssteget förutsätter operativ observation. Det vill säga, alla läkemedel som läkaren tilldelar patienten är utformade för att minska manifestationen av symtom. Om nödvändigt föreskrivs kirurgiskt ingripande, vilket föreslår avlägsnande av tumören. Det genomförs genom en öppen drift eller speciell apparat.

Behandling av prostatacancer bestäms av utvecklingsstadiet. Med öppen kirurgi avlägsnar patienten hela prostata tillsammans med de patogena cellerna. Radioterapi (bestrålning av det drabbade organet), kemoterapi och några andra procedurer är också möjligt. Ett positivt resultat av behandlingen observeras huvudsakligen i de tidiga stadierna av patologin, tills tumören ännu har börjat metastasera.

Det är viktigt att notera att terapi för sjukdomar i prostatakörteln endast ska göras på råd av en läkare. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Till exempel är behandling av prostatit orsakas av stagnerande processer med antibiotika ineffektiva, eftersom dessa läkemedel inte eliminera orsaken till sjukdomen. Dessutom kan man inte självständigt behandla prostatacancer. Hemma, mestadels behandlad prostatit. Traditionell medicin för sjukdomar i prostatakörteln används som ett tillägg till huvudmetoden för behandling. Åtgärden syftar till att undertrycka symtom, avlägsna inflammatorisk process och återställa funktionerna i det genitourära systemet. En inte mindre viktig roll i behandlingen av prostata sjukdomar är livsstilen.

Faktorer som framkallar utvecklingen av sådana sjukdomar innefattar också:

 • stillasittande livsstil;
 • felaktig diet
 • trauma av prostata och andra.

För att effektivt behandla sjukdomar är det nödvändigt att begränsa påverkan av dessa faktorer.

stenar

Ett annat vanligt problem för män är bildandet av stenar i njurarna, urinröret och prostata. Depositioner bildas vanligtvis på grund av långvarig exponering för det drabbade organet i den inflammatoriska processen. Stenar i prostata är uppdelade i flera typer beroende på vilka salter de bildas från.

Symtomatologin hos denna sjukdom är i många avseenden lik den kliniska bilden som är typisk för kronisk prostatit. Dessutom avslöjar doktorns palpation tätningar i prostata.

Behandling av stenar i prostata innebär överensstämmelse med en viss diet, som tar antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, med hjälp av laser och fysioterapi.

Problem med prostata hur man identifierar

Denna sjukdom omfattar inte bara symptom, men det kan fortfarande vara oförutsägbara konsekvenser. Problem med prostata är en ganska vanlig sjukdom som uppträder hos män ofta och inte utan anledning, allt har en förklaring och anledning. Du måste vara uppmärksam på de symptom som vi listar nedan.

Allt börjar med det faktum att du känner obehagliga känslor i ljumsområdet, och sedan börjar den inflammatoriska processen. Först ingenting allvarligt, bara en liten peeling av huden, och då är symtomen allvarligare.

Om sjukdomen initialt startas, kommer pus att bildas, och då kommer organet att försämras. Allt detta är väldigt långsamt, det är nästan omöjligt att identifiera sådana symptom på en gång, det kan förra veckor, månader eller till och med år, tyvärr. Omedelbart kan du inte märka några förändringar i kroppen, men så snart diagnosen blir värre - blir det omedelbart klart.

Tre typer av känd sjukdom

Observera att detta är en sjukdom som inte händer i en akut form, det är antingen det eller inte. Detta är problemet.

De första tecknen kan inte kastas i bakgrunden, du måste agera omedelbart, för så snart som det finns inflammation, blir denna sjukdom omedelbart en kronisk sjukdom.

Det är mycket svårt att bota en sådan sjukdom från första gången, men du kan inte förtvivla, det finns i alla fall en utgång. Sjukdomen har mycket avlägsna symptom, och inte omedelbart kan de märkas med ett blott öga.
Det är möjligt att bekanta sig med tre typer av detta problem, som det är vanligt att dela upp denna sjukdom:

 1. Smärtsamt - namnet talar för sig själv. Känslor av smärta och obehag i urinblåsan.
 2. Dysursyra - obehagliga känslor vid urinering.
 3. Sexuella - uppenbara brister i sexlivet.

Smärtan som upplevs med en sådan sjukdom är ofta mycket ovanlig. Om du vill säga mer specifikt uppstår smärtan och obehag i ljumskområdet. Sådana känslor förändras ofta, kan vara ganska lätta och kan ta tag i så att det blir omöjligt att genomföra det vanliga och vanliga schemat för sina angelägenheter. Allt beror på människokroppen eller på sjukdommens komplexitet. En sådan smärta kan inte förväxlas med någonting, så det är omöjligt att göra ett misstag här.

Varför vänta längre

Din önskan att besöka rummet för bekvämligheter blir starkare, du har en känsla av att blåsan inte är helt tom. Så, det här är exakt känslan som är rätt, eftersom sjukdomen i sig inte helt bemyndigar den. Detta händer bara vid sjukdoms början, när sjukdomen redan är mer försummad, blir allt vid första ögonkastet normalt, eftersom kroppen omedelbart börjar anpassa sig till situationen. Man bör komma ihåg att sjukdomen i framtiden kommer att utvecklas, och därför bör man inte tro att sjukdomen har gått i sig, det kommer bara att förvärras.

De flesta tror att denna sjukdom kan leda till svårigheter i sexuallivet aktivitet, men detta är inte sant, eftersom det kan hända såvida det inte i tid i hennes kropp förändras och inte söka läkarvård, så att säga, för att starta läkningsprocessen.

När det bara finns tecken på sjukdomen kan du tro att du har problem med ditt personliga liv, någon kan förlora viljan att älska, någon annans önskan att bara bli starkare, men processen slutar mycket snabbt.

Och du kanske tror att du inte fick tillräckligt med nöje från samlag. Du kan också känna smärta i processen, var inte upprörd och sluta att göra rätt sak. Allt detta kan fixas! Det viktigaste är inte att förtvivla i förväg.

Hur man känner igen en sjukdom

 1. Frekventa resor till rummet för bekvämligheter;
 2. Blodutvinning
 3. Obehagliga känslor när man går på toaletten;
 4. Svårigheter med urinering;
 5. Problem med erektion;
 6. Smärtsam utmatning av vätska;
 7. Frekvent smärta eller tyngd i nedre delen av ryggen, överst på låret;
 8. Oförmåga att urinera

Vad är mycket viktigt att komma ihåg

 1. Mer att dricka vatten, te, etc.;
 2. Du kan inte äta fett;
 3. Besök läkare varje år;
 4. Öl skador på hälsan, och speciellt öl "är vänner" med denna sjukdom, så att det inte i något fall kan bli full.

Tidig behandling är verkligen mycket viktigt

Om du inte uppmärksammar uppenbara förändringar i din kropp i tid, kan de efterföljande fenomenen och symptomen vara helt otröstliga. Du kan inte ligga nöjd med din älskade kvinna, och ännu värre om du inte kan tillfredsställa henne. Ännu värre, om i slutändan på grund av sjukdomen kan du inte få barn. Även den fortsatta utvecklingen av prostata beror också på människans hälsa. Alla vet att alla människor är olika, någon är starkare fysiskt, någon är svagare. Så starkare män är lättare att klara av denna sjukdom, och fler chanser att inte komma på listan över inkompetenta personligheter.

Oftast tycker de att det blir lättare om en man vet om sin sjukdom och hur han utvecklar sig. Som de säger, betyder det att du är beväpnad om du är medveten om det. Och det är sant. Du kan styra vad som händer i din kropp. Men död inte dig själv om du ständigt påminner dig om situationen - det är bättre att ingen vill.

Du kan inte sätta stopp för förhållandet - du behöver bara övervaka din hälsa och om du behöver konsultera en specialist.

Som vi alla vet fullkomligt kan en man skruva sig själv så att han upptäcker sig själv i sådana situationer, som han bara kunde höra. Detta borde inte ske under alla omständigheter! Du kan läsa någonstans om prostatit och börja leta efter samma symptom i dig själv, och jag skulle inte bli förvånad om du hittade dem. Men allt detta är bara din spekulation, gör inte själv diagnos! Och leta inte efter ett problem där det inte finns någon alls. Detta är människans största misstag. Alla tankar är, som det är känt, väsentliga. Tänk på det bra, men vind inte dig själv i förväg. Ingen kommer ens att märka att sådana symtom ofta är osynliga på ett sådant stadium. Men du tror att du vet bättre. Förstör inte ditt liv med dina egna diagnoser.

Om du fortfarande är övertygad om detta med 100%, då är det värt att vända sig till en specialist eller det finns en massa folkliga metoder för att behandla denna sjukdom. Med denna fördröjning är inte nödvändigt, för resultatet i framtiden tycker du inte alls om. För att undvika detta kommer jag att förse dig med flera metoder som hjälper dig att lätt känna igen sjukdomen och inte göra dumhet före tid. Läs noggrant och gör de rätta slutsatserna.

Vem hamnar i riskzonen

Det finns vissa kategorier av personer som är mer benägna att få sjukdomen än andra. De är människor:

 • Ej aktiva män, som leder en stillasittande livsstil;
 • Förare, kontorsarbetare;
 • Representanter för det manliga könet, har svårigheter "med en stol";
 • De som redan hade uretrit
 • åkarna;
 • "Mnogolyuby";
 • Män som gillar att dricka alkohol genom en åtgärd.

För att undvika problem som kan uppstå av en så komplicerad sjukdom, bör du besöka läkarens kontor så ofta som möjligt och vidta förebyggande åtgärder.

Det är önskvärt att minimera de faktorer som kan påverka utseendet av sådana sjukdomar.

Och viktigast av allt, glöm inte att dricka mycket vätskor, spela sport, ha bra fysisk form. Detta kommer att bli en garanti för din hälsa.

Hur man bestämmer prostatit? Denna fråga ställs av män som vill förhindra utvecklingen av sjukdomen, att känna igen symptomen. Inflammation av prostatakörteln hos män kan förekomma mot bakgrund av infektiös och icke-infektiös etiologi. Det är viktigt att veta inte bara de första symtomen på sjukdomen, i tid för att se en läkare, men också vad är skottet av prostatit, vilket orsakar konsekvenserna.

Denna patologi anses vara den vanligaste bland den manliga befolkningen. Varje sekund medlem av det starkare könet vädjar till läkare. Som ett resultat diagnostiseras de med kronisk prostatit.

Vad orsakar sjukdomen

Att veta hur man definierar en sjukdom måste du ha ett tydligt koncept som kan bli orsak. Prostatit, inklusive kronisk, som någon patologi, uppstår inte av sig själv.

Det finns faktorer som blir provokatorer av den inflammatoriska processen:

 1. Minskad immunitet hos män. Detta tillstånd är den första och främsta orsaken till alla sjukdomar, inklusive prostatit. Skyddssystemet kan inte undertrycka infektionen som kommer in i kroppen, som en konsekvens av den inflammatoriska processen. Även stress kan orsaka en minskning av immuniteten. Därför riskerar män som äter dåligt, upplever daglig fysisk och psykisk stress.
 2. Stagnation av blod. Med en stillasittande livsstil stagnerar människornas blod i det lilla bäckens organ. Detta framkallar utvecklingen av patogena mikroorganismer. De invandrar till prostata - inflammation utvecklas.
 3. Stagnation av halvvätska. Vid oregelbunden sex (om man är i armén, fängelser, inte har en permanent partner, eller inte ha sex religiösa motiv) utvecklar trängsel. Med tiden dör spermatozoa och orsakar en kronisk inflammerad process.
 4. Regelbunden förstoppning. Prostatakörteln är nära approximerad till tarmarna. Med stillastående fenomen är det totala blodflödet avbrutet, kärlens väggar blir permeabla. Om avföringen är i rektum under lång tid börjar förfallna produkter och toxiner absorberas i blodet. Som en följd uppstår inflammation, och i de flesta fall är det i prostata. Detta förklaras av organets nära arrangemang till tarmarna.
 5. Kroniska sjukdomar hos män. Kronisk cystit, uretrit, pyelonefrit, bihåleinflammation, halsfluss, och även på lång sikt obehandlad karies kan orsaka inflammation i prostatakörteln.
 6. Venereal sjukdomar. Klamydia, syfilis, gonorré, mykoplasmos är fienderna i prostatakörteln.

Det bör noteras att prostatit hos män kan förekomma med uttalade tecken eller nästan asymptomatiska. Många män gör ett stort misstag: efter att ha märkt lite obehag i bäckenområdet kan de självständigt behandla en odiagnostiserad sjukdom. Att göra detta kategoriskt kan inte, eftersom prostatit kan bli kronisk om det är otillbörligt och felaktig behandling.

Allmänna symtom

Det finns flera typer av prostatit. Symtomen är likartade. Men män är oroliga över frågan om vilka symptom som uppenbaras omedelbart.

Bestämma början prostatit kan vara av följande skäl:

 1. Minskning av manlig libido. Detta är det första tecknet på problem med prostata. Normalt bör en man ha en erektion varje morgon. I inflammatoriska processer och andra problem med prostata - det kommer att vara frånvarande eller visas mycket sällan. Mot bakgrund av prostatit blev penis oförmåga att bli fast i en sådan utsträckning att det var möjligt att ha samlag.
 2. Nattvätskning att urinera. Normalt har män inte sådana symptom. Om organen i genitourinary systemet är friska, kommer mannen inte att gå på toaletten på natten! Du måste komma ihåg det här bra. Om det är nattetryck (om inte såklart har mannen druckit för denna öl) - det betyder att det finns inflammation i prostata.

Poängen är att inflammation främjar en ökning av prostatakörteln. Genom detta orgel passerar urinröret, med ökande pressas det. Som ett resultat är det kränkningar av urinering.

 1. Brottad urinering. Krama kanalen leder till det faktum att urinstrålen förlorar sitt tryck. Urin kan utfällas med droppar eller genom en svag ström. Mycket ofta finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 2. Smärta. Med prostatit finns symptom som smärta i perinealområdet, skrotumet. Ibland uppstår smärta vid urinering, det brinner. Detta kan vara ett tecken på uretroprostatit (samtidig inflammation i urinröret och prostata). Ett annat karakteristiskt symptom på uretroprostatit är smärta och brinner vid utlösning.
 3. Frösvätska. Med prostatit är det en förändring i koncentrationen och utseendet hos den seminala vätskan. Det blir molnigt, mer flytande. När du spermogrammy markerade ett stort antal rörlösa spermatozoa.

Typer av sjukdom, tecken

Akut kronisk prostatit

Den akuta formen av inflammation uppträder med svåra symptom.

Förutom ovanstående symtom finns det tecken på allmän förgiftning av kroppen:

 • kroppstemperaturen kan nå 400 ° C;
 • smärta i lederna;
 • svettning;
 • sömn och aptitstörning
 • apati;
 • frossa och feber
 • huvudvärk;
 • brist på aptit.

Akut inflammation orsakas av bakterier, virus, svampar som har fallit in i organen i genitourinary systemet. Det kan vara en tarm, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Mycoplasma, Chlamydia.

Viktigt! Många resurser bär den information som bakterien Helicobacter kan orsaka kronisk prostatit. Allt detta är en absolut illusion. Helicobacter orsakar inte prostatisk sjukdom.

Patogen mikroflora är närvarande i varje person. Varje infektion som kommer in i kroppen är blockerad och undertryckt av immunsystemet. I avsaknad av normala skyddsfunktioner utvecklas skadliga organismer intensivt och orsakar en inflammatorisk process.

Vad är farlig akut prostatit? Svaret är uppenbart - impotens, infertilitet, möjlighet att förvärva en kronisk form av sjukdomen, inflammation av epididymis, testiklar själva, abscess av prostata.

Viktigt! Vilken som helst typ av prostatit provocerar adenom i prostata (godartad tumör), prostatakarcinom (malign tumör), så när de första tecknen på sjukdomen behöver du besöka en läkare.

Diagnos av akut prostatit innefattar en rektal undersökning, leverans av urin och blodprov (i vissa fall rekommenderas det att skicka en PSA-analys för att utesluta eventuell utveckling av tumörer), ultraljud, CT, MRI.

För en erfaren specialist är en rektal undersökning tillräcklig. Analyser ges för att ta reda på orsakerna till vilken patologin har uppstått och att ordinera lämplig behandling.

För olika typer av prostatit bör användas i olika terapier. Och i akut form är vissa fysioterapiprocedurer förbjudna. Endast läkare känner till sådana subtiliteter. Det här är en annan anledning att omedelbart gå till sjukhuset och inte engagera sig i självmedicinering.

Bakteriell prostatit

Denna inflammation orsakar en mängd olika bakterier. Symtomen är identiska med de som beskrivits ovan. Inflammation på bakgrund av bakterier orsakar ofta utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen, som åtföljs av perioder av exacerbation.

Behandling av någon typ av inflammation är bara komplex. Endast de mest kraftfulla effekterna av droger, fysioterapi, prostata massage och traditionell medicin kommer att bidra till att förhindra utvecklingen av kronisk prostatit.

Om en man drabbats av en halsont, reumatism, lunginflammation, bronkit, otitis media, sinuit, osteomyelit, bör besöka en urolog och få testas för att förhindra prostatit. Alla dessa sjukdomar kan förekomma mot bakgrund av bakterier.

Den huvudsakliga behandlingen för bakteriell prostatit är antibiotika som snabbt kan undertrycka en patogen infektion och förhindra eventuella komplikationer. Det viktigaste är att en läkare kontaktas i rätt tid. Ofta utvecklas den kroniska formen på grund av mänens försumliga inställning till behandling. Många personer med minskad obehaglig symtom slutar att ta mediciner, men du kan inte göra det här kategoriskt. En obehandlad prostatit i 90% blir kronisk!

Abakteriell prostatit

Denna patologi kallas också syndromet för kronisk smärta i det lilla bäckenet. Namnet talar för sig själv - sjukdomen utvecklas inte mot bakgrund av infektion. Oftast utvecklas den på grund av stagnation av blod, seminalvätska, brist på zink i en mans kropp.

Zink är det viktigaste elementet för det manliga sexuella systemet. Det reglerar produktionen av hormoner, förbättrar reproduktiv funktion, förbättrar potens, förhindrar impotens och prostata sjukdomar.

Sjukdomen manifesterar sig, förutom de allmänna symptom som beskrivits ovan, med konstant värk i smärtan i ljummen, perineum, buken. Smärtan utstrålar ofta till området av coccyxen, tillbaka. Och smärtan observeras under en lång period (mer än 4 månader).

Terapi innefattar användning av alfa-adrenoblocker, ett läkemedel som har antiinflammatoriska effekter, hormonella läkemedel, fytopreparationer. Även massage och andra fysioterapiprocedurer kommer att användas.

Asymptomatisk prostatit

Denna typ av patologi kännetecknas av att det är asymptomatiskt. Det bestäms redan i de sena stadierna när det inflammerade organet väsentligen "växer" i storlek och uppträder ett brott mot urinering. Det diagnostiseras endast av resultaten av urinalys, där bakterier och ett ökat antal leukocyter detekteras. Asymptomatisk prostatit orsakar ofta också en kronisk form.

Om en man drabbats av en halsont, reumatism, lunginflammation, bronkit, otitis media, sinuit, osteomyelit, bör besöka en urolog och få testas för att förhindra prostatit. Alla dessa sjukdomar kan förekomma mot bakgrund av bakterier.

Men frånvaron av morgon erektion och trängseln att urinera på natten - det här är de första tecknen. Sådana alarmerande "klockor" kan inte ignoreras!

Prostatakörteln spelar en viktig roll i männs sexliv. Det är ett organ, utåt och i form som liknar en valnöt. I prostata utvecklas en hemlighet som säkerställer spermatozoas rörlighet. Dessutom styr det frigörandet av halvvätska och utför andra funktioner.

När du växer upp (från 40 år och äldre) har de flesta män problem med prostata. Initialt är symtomen manifesteras i form av urinering försening, en liten obehag i perineum, inte stark smärta. Detta beror på det faktum att prostatakörteln gradvis ökat i storlek, vilket pressar på urinröret.

De viktigaste sjukdomarna

Bland de största sjukdomarna som de flesta män står inför är:

Symptom som karakteriserar sjukdomen manifesterar sig i formen:

 • kränkningar av urinering (fläckig och intermittent ström);
 • smärta i bäckenregionen
 • brinnande känsla vid urinering
 • frekvent uppmaning att urinera, intensifiera på natten.

Förekomsten av prostatit framgår också av andra tecken. Dessa inkluderar feber, frossa och andra symtom som påminner om febernas början. Prostatit förekommer oftast hos män i åldern 40 år och äldre.

Dessutom rapporterar tumören följande:

 • Behovet av att dra musklerna i bukpressen för att tömma urinblåsan;
 • efter varje urinering finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan, varigenom blåsan ökar i storlek;
 • ökad risk för akut urinretention, vilket kräver omedelbar behandling.

Under undersökningen de män som hittades adenom, har en minskning av tonen i muskelfibrer, vilket är anledningen till fördelning ansamlas i urinledarna och njurarna. Med utvecklingen av en godartad tumör i patienten inför det faktum att det ofta är en känsla av illamående, trötthet, dålig andedräkt, förstoppning och andra symptom.

behandling

Behandling av prostata sjukdomar beror på många faktorer, inklusive typ av patologi och individuella egenskaper. Så, behandlingen av kronisk prostatit är huvudsakligen inriktad på att undertrycka symtomen på sjukdomen. Metoder för behandling väljs beroende på orsakerna som orsakade det. Oftast föreskrivs läkare antiinflammatoriska läkemedel. I sällsynta fall, när patienten inte kan uthärda smärtan, används opiater. Med prostatit utförs alltid prostata massage.

Ett nytt sätt att behandla prostatit i 2017, som du ännu inte vet! Klicka för att läsa mer...

Denna procedur tar bort de viktigaste symptomen på sjukdomen, förbättrar blodflödet. Terapi av prostata adenom vid första utvecklingssteget förutsätter operativ observation. Det vill säga, alla läkemedel som läkaren tilldelar patienten är utformade för att minska manifestationen av symtom. Om nödvändigt föreskrivs kirurgiskt ingripande, vilket föreslår avlägsnande av tumören. Det genomförs genom en öppen drift eller speciell apparat.

Behandling av prostatacancer bestäms av utvecklingsstadiet. Med öppen kirurgi avlägsnar patienten hela prostata tillsammans med de patogena cellerna. Radioterapi (bestrålning av det drabbade organet), kemoterapi och några andra procedurer är också möjligt. Ett positivt resultat av behandlingen observeras huvudsakligen i de tidiga stadierna av patologin, tills tumören ännu har börjat metastasera.

Det är viktigt att notera att terapi för sjukdomar i prostatakörteln endast ska göras på råd av en läkare. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Till exempel är behandling av prostatit orsakas av stagnerande processer med antibiotika ineffektiva, eftersom dessa läkemedel inte eliminera orsaken till sjukdomen. Dessutom kan man inte självständigt behandla prostatacancer. Hemma, mestadels behandlad prostatit. Traditionell medicin för sjukdomar i prostatakörteln används som ett tillägg till huvudmetoden för behandling. Åtgärden syftar till att undertrycka symtom, avlägsna inflammatorisk process och återställa funktionerna i det genitourära systemet. En inte mindre viktig roll i behandlingen av prostata sjukdomar är livsstilen.

Faktorer som framkallar utvecklingen av sådana sjukdomar innefattar också:

 • stillasittande livsstil;
 • felaktig diet
 • trauma av prostata och andra.

För att effektivt behandla sjukdomar är det nödvändigt att begränsa påverkan av dessa faktorer.

stenar

Ett annat vanligt problem för män är bildandet av stenar i njurarna, urinröret och prostata. Depositioner bildas vanligtvis på grund av långvarig exponering för det drabbade organet i den inflammatoriska processen. Stenar i prostata är uppdelade i flera typer beroende på vilka salter de bildas från.

Symtomatologin hos denna sjukdom är i många avseenden lik den kliniska bilden som är typisk för kronisk prostatit. Dessutom avslöjar doktorns palpation tätningar i prostata.

Behandling av stenar i prostata innebär överensstämmelse med en viss diet, som tar antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, med hjälp av laser och fysioterapi.

Ett nytt sätt att behandla prostatit i 2017, som du ännu inte vet! Klicka för att läsa mer...

Effektivt komplex av åtgärder för att lösa problem med prostata

Prostatan kallas den andra hjärtat av en man. Det stöder inte bara maskulin styrka och hälsa, men deltar även i framväxten. Sjukdomar i prostatakörteln orsakar patologiska förändringar i organet och stör dess funktion.

De säger att fienden behöver känna sig personligen. Vi råder dig att bekanta dig med de viktigaste symtomen på prostata sjukdomar och vilka problem de har, så att de vid de första tecknen omgående tar hjälp av specialister.

Hur fungerar prostata körteln?

Prostatakörteln ligger i bäckenområdet, under blåsan. Hon kramar urinröret med en halvcirkel och lämnar hennes främre del fri.

prostata består av 2 delar, ansluten av ett isthmus. Var och en består av många små lobuler. Basen av kroppen består av muskler och bindväv, liksom glandulära celler. Deras konsistens beror på käftens konsistens: det är instabilt och varierar med åldern.

Glandulära celler bildar blåsor som producerar en prostatajuice eller hemlighet. Det evakueras från blåsorna längs de utgående kanalerna, som i slutändan slås samman i en gemensam. Det rinner in i urinröret, och det är i det att sekretionen släpps. Detta öppnar den ejakulatoriska kanalen, som bär testikelns hemlighet och den partiella vesikeln. Den blandar med prostatajuice, och denna vätska släpps ut på utsidan i form av sperma.

Således prostata körteln producerar juice som ingår i spermierna. Juice spädar ut det, reglerar pH-miljön och ger spermierotilitet.

Muskelfibrer täcker varje lobule i prostata, ligger i form av mellanlägg mellan dem och omger också körteln från utsidan. De spelar rollen som sfinkter, reglerar utsöndringen och håller urinen i blåsan.

Utanför är järnet täckt med en kapsel, från vilken septa från bindväv går djupare in i orgeln.

Prostatakörteln har ett bra blodförsörjningssystem. Med sina kärl är den nära förbunden med penis och ändtarmen. Detta gör henne utsatt för infektion från dessa organ och provocerar blodstasis.

Förutom sekretoriska och kontraktile funktioner, verkar prostata som ett hinder för smittspridningen i sexuella och urinvägarna.

Prostata - ett ganska mottagligt organ, lätt mottagligt för olika patologier. Det finns ett antal av de vanligaste sjukdomarna, vars symtom man måste känna till och om nödvändigt kan känna igen dem.

Vad är prostatit?

Detta är den vanligaste sjukdomen i prostataorganet. det påverkar män i olika åldrar, även ungdomar.

Skill mellan akuta och kroniska former. Båda formerna har bakteriell och icke-bakteriell etiologi. Orsaken till den första är infektion, den andra typen utvecklas till följd av stagnation av blod i kärlens ådror och småbäcken. Deras utseende kan bidra till olika faktorer:

Oregelbundet sexliv

För prostatit är karaktäristiska 3 stora syndromer, som förekommer i någon form av sjukdomen.

 1. Sjukdomen börjar manifestera sig dysursjukdomar. Mannen märker att han ofta går på toaletten. Samtidigt har han en känsla av inte helt tömd bubbla. Strålen är slap, ibland släpps urinen genom droppe. Det är smärta när du urinerar. Dessa problem beror på det faktum att hypertrofierat järn pressar urinröret, bryter ut ur urinen.
 2. Smärt syndrom. Först koncentrerar smärtan sig runt perineum, sprider sig sedan till nedre delen av ryggen, ljummen, sacrum, könsorganen, kan ge i benet, bukregionen. Skyddsåtgärd ger också obehagliga känslor. Ett sådant omfattande sjukdomsområde härrör från bindningen av nervfibrer till processen. De är i ett litet bäcken ett stort antal, de är nära kommunicerade med varandra och ger också rötter till de mer avlägsna delarna av kroppen, till exempel i låret.
 3. fogade störningar i sexuell funktion. Uppförande och sexuell lust minskar, för tidig utlösning uppstår. Sexuellt samlag orsakar smärtsamma förnimmelser.

Tillsammans med de ledande symptomen, det finns andra. En man lider av förstoppning eller diarré. Han blir irritabel, stämningen blir värre, ner till utvecklingen av depression. Det allmänna tillståndet förvärras. Det finns svaghet, dåsighet, minskad arbetsförmåga.

Jämförande egenskaper hos akut och kronisk prostatit

Skillnaden mellan två typer av prostatit är tydligt synlig i bordet:

 • en abscess;
 • cystor;
 • kronisk form;
 • infertilitet;
 • skleros av prostata;
 • sepsis i försummade fall
 • infertilitet;
 • impotens;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • reduktion av körteln
 • antibiotika;
 • smärta;
 • antispasmodika;
 • antiinflammatoriska;
 • avgiftning;
 • symptomatisk terapi;
 • immunterapi;
 • fysioterapi och prostata massage bara i återhämtningsstadiet
 • antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • immunostimulanter;
 • smärtstillande medel
 • sjukgymnastik;
 • Nödvändig prostata massage
 • fysiska övningar
 • traditionell medicin

Kronisk prostatit, i sin tur är indelad i flera typer:

 • beräknat - närvaron av stenar i prostata;
 • stagnerande;
 • asymptomatisk - visar inga tecken;
 • hormonella - utvecklas mot bakgrund av hormonella sjukdomar (diabetes mellitus);
 • immun - utvecklas mot bakgrund av autoimmuna sjukdomar (reumatism).

Adenom av prostata

Detta är godartad utbildning Prostatakörteln, som uppstår som ett resultat av hyperplasi av dess vävnader. Som ett resultat uppträder tumörer eller noder.

tumör Det känns själv som ett brott mot urinsöndring. Först manifesterar sig sig i den ökade trängseln att urinera, minska urinflödet. Denna symtomatologi kan pågå i lång tid, upp till 10 år.

När adenom ökar, och därmed körtlarna, urinvägarna (urinröret) pressas av det, vilket intensifierar symptomatologin. Nu, för att tömma, måste mannen stressa. Urinstrålen blir ännu svagare, tilldelas av jerks, portioner. Helt klart visas det inte, vilket leder till en känsla av inte helt tömd bubbla. Resterande urin orsakar inflammation, ledande till kronisk cystit, liksom pyelonefrit, uretrit och andra sjukdomar i urinvägarna.

Den högsta graden av sjukdom beaktas urininkontinens eller akut fördröjning.

Om sjukdomen diagnostisera i tidiga stadier av sin utveckling, eventuellt konservativ behandling. Det syftar till att förhindra att tumören ökar i storlek. Samtidigt måste patienten systematiskt genomgå ultraljudsundersökning och ta ett blodprov för PSA.

Om adenomen växer, symtomen förvärras, processen involverar närliggande organ, kirurgisk ingrepp är nödvändig.

Prostatacancer

Detta är malign sjukdom prostatacancer, orsakerna till vilka, som vilken cancer som helst, inte är fullständigt förstådd. För att främja sin utveckling kan:

 • hormonella misslyckanden;
 • missbruk av animaliska fetter
 • brist på motion;
 • venerala sjukdomar;
 • mycket cadmium och lite vitamin D;

Prostatacancer passerar i sin utveckling flera steg:

 1. Inledningsskedet. Det är asymptomatiskt.
 2. Tumören utvecklas i körteln och provocerar en typisk symtomatologi. Brottad urinering - Vanliga nattutflykter till toaletten, trög ström, ömhet och brännande under processen, hematuri. Typisk smärta i nedre delen av ryggen, ljummen, sacrum, perineum.
 3. Metastasering i närliggande organ. Påverkar lymfkörtlar, vilket leder till en överträdelse av utflödet av lymf. På grund av detta utvecklas ödem i inguinalområdet, nedre extremiteter. Om metastaser påverkar tarmarna stör en man av förstoppning eller diarré. När man är involverad i rektumprocessen observeras en smärtsam avföring med blod. Det finns symtom på allmän förgiftning: svaghet, illamående, kräkningar, minskad aptit, viktminskning. Metastaser i ryggraden orsakar smärta i ryggraden och drar upp obehagliga känslor i nedre delen av ryggen.
 4. Alla organ påverkas: lungor, njurar, hjärnor, ben och muskler. Symtom är andfåddhet, muskelsvaghet, benvärk, ihållande hosta, ibland med blod. Patienten är svår att röra sig, benen "stiger inte", inkontinens utvecklas. Huvudvärk, minnesförlust, förvirring eller förlust av medvetande indikerar hjärnskador.

Behandling av prostatacancer genomföra flera metoder:

 • kemoterapi;
 • hormonterapi;
 • operativ ingripande.

Diagnos av prostata sjukdomar

De ovan nämnda sjukdomarna anses vara de vanligaste patologierna i prostata. Deras behandling är utmärkt från varandra, i vissa fall även i grunden.

men Diagnos av alla lesioner av detta organ är en, och minskar till följande:

 1. Frågor och klagomål från patienten.
 2. Inspektion. Den ledande metoden är en fingerundersökning av körteln. Detta bestämmer dess konsistens, form, symmetri, närvaron av neoplasmer: stenar, tumörer, noder. Det utförs genom ändtarmen.
 3. Allmän analys av blod och urin, prostatasekretionsanalys - gör det möjligt att fastställa faktum av inflammation.
 4. Bakteriologisk urinkultur, sekretion - bestämmer orsakssjukdomens orsaksmedel.
 5. Ett blodprov för PSA är ett prostataspecifikt antigen. Det är en oncomarker, och en ökning av dess index indikerar problem med prostatakörteln. Men det stiger inte bara med cancer, men också andra patologier, inklusive prostatit. Det beror allt på hur högt det är. Försök därför inte att tolka sin mening själv, bara en onkolog kan göra detta.
 6. USA eller TRUZI - kommer att fastställa faktumet av inflammation, bestämma närvaron av formationer, deras struktur och exakta lokalisering.
 7. Biopsi.

Dessa är de viktigaste metoderna för att erkänna prostatakörtelns patologier. De kommer att bidra till att exakt fastställa processen och välja rätt behandling.

Förebyggande är bättre än botemedel

Sjukdomen är lättare att förebygga än att bota. Problem med prostata kan undvikas genom att följa vissa regler.

Håll dig till en aktiv livsstil. Hypodinami väcker venös trängsel i det lilla bäckenet och dess organ.

Titta på din vikt och äta rätt. Det rekommenderas att äta mer grönsaker och frukter, men undvik de som innehåller mycket syra. I måtta äta lök och vitlök. Det är nödvändigt att begränsa ätandet av feta livsmedel, pickles, rökning och kryddiga rätter. Fokusera på magert kött, fisk, surmjölkprodukter, förutom mjölk. Ät skaldjur och spannmål. En sådan diet rekommenderas att observera män i riskzonen, nämligen efter 50 år, liksom de som redan har problem med prostata.

Observera regelbundenhet av sexuell aktivitet. Sexuell abstinens leder till stagnation av den prostatiska utsöndringen i kanalerna, till ett brott mot deras utsöndring och obstruktion. Men överdriven sexuell aktivitet kan också skada: det tömmer organet och stör dess funktion. Kom ihåg lösningarna. Oskyddad sex kan bli en källa till könsinfektioner.

Gå in för sport. Måttlig fysisk aktivitet förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet och dess organ.

Stoppa i tid alla smittsamma processer i kroppen för att förhindra deras spridning.

Men det viktigaste som hjälper dig att undvika sjukdom eller allvarliga komplikationer är systematisk rutinundersökning av en specialist. Titta på din hälsa, be om hjälp i tid och bli bra.

Mäns problem - prostatit: symtom och behandling

Många män tvekar att prata om sina sjukdomar. De tror att detta är en manifestation av svaghet. Smärta måste uthärda. Och bara som en sista utväg adress till läkaren. Allt detta är en illusion och fördomar. För eventuell smärta och obehag bör du kontakta en läkare. Tyvärr finns det många manliga sjukdomar. En av dem är prostatit, vilket är vanligt hos män.

Vad är prostatit?

Prostatit är en urologisk sjukdom. Funktionella störningar i prostata kännetecknas av inflammation i prostata (prostata). Om inflammationen inte diagnostiseras i tid och inte behandlas, kan sjukdomen bara utvecklas. Köra sin form leder till impotens och infertilitet.

Var är prostata?

Prostata hos män är under blåsan i den nedre delen av den främre väggen i ändtarmen. Prostatakörteln är en muskulär och glandulär vävnad.

Prostata är ett manligt organ som är utformat för att producera en speciell sekretionsvätska. Det omger spermatozoa och säkerställer deras rörlighet och vitalitet. Detta är av stor betydelse vid gödning av ett ägg. Och eftersom manliga cellerna är lustiga och inaktiva, är befruktning omöjlig.

Påverkar den vitala aktiviteten hos hela organismen. Inflammation av prostatavävnaden och deras svullnad påverkar andra organs arbete. Som du kan se, utför prostatan funktioner som är mycket viktiga för den manliga kroppen.

Felaktig åsikt för många att prostatit utvecklas hos mogna män. Ungdom lider också av denna sjukdom.

Prostatit är en dom?

Denna sjukdom är inte dödlig, hotar inte livet för en man. Men behandlingen av inflammation i prostata är mycket lång. Detta kan påverka det mätta livet för en man. Det finns brist på självförtroende, låg självkänsla, irritabilitet. Eventuella störningar i samband med könsorganen orsakar nervösa upplevelser i det starkare könet, och till och med psykiska störningar.

Undersök därför inte prostatit. Tidig upptäckt av sjukdomen är en hälsorisk. Lyssna på din kropp. Kanske känner du igen tecknen på prostatit.

Vilka tecken kan observeras med prostatit?

Om sjukdomen inte är akut kan patienten inte ens märka det. Dess kliniska manifestationer är milda och asymptomatiska. För att veta hur prostatit manifesterar, måste du känna till dess tecken.

De första tecknen på prostatit

 • Utseendet på problem med urinering (detta kan förklaras av det faktum att det inflammerade organet ökar och börjar trycka på urinkanalen);
 • obehagliga känslor när du tömmer tarmarna och urinerar;
 • skarp smärta i perineum, brinnande;
 • smärta i slutet av urinering
 • svårighet i urinprocessen
 • tunn och långsam jet i urinen;
 • urladdning ur urinröret (vanligtvis kan det observeras på morgonen och slemhinnan är vit);
 • blod i urinen med prostatit. Detta tecken är sällsynt, men väldigt farligt, ett tecken;
 • Temperaturen med prostatit kan vara antingen hög eller låg.

Andra symtom på prostatit hos män: sexuell dysfunktion är ett annat karakteristiskt kännetecken för prostatit. Minskade avsevärt lusten för sexuell intimitet. Sexuellt samlag är möjligt, men hos män är erektila funktioner nedsatt. Även om det kan finnas en långvarig nattlig erektion. Hos patienter med prostatit är utlösningen i regel för tidig och tillfredsställande från orgasm.

Denna manliga sjukdom är i de flesta fall orsaken till minskningen av männs styrka.

 • överträdelse av reproduktivitet hos män. Med prostata sjukdom är spermatozoa skumma och inte tillräckligt mobila och befruktar inte ägget. Befruktning omöjlig.
 • tråkig smärta i nacken, benen
 • snabb trötthet,
 • irritabilitet.

I akuta fall av inflammation i prostatakörteln kan det finnas fenomenet förgiftning och hög kroppstemperatur.

Dessa symtom är inte nödvändigtvis fullt ut. Att veta hur man bestämmer prostatit, kan du i tid förvandla till en specialist.

Prostatit kan förekomma i olika former. Det varierar beroende på sjukdomsstadiet, formen, vid olika perioder av dess kurs, förekomsten av komplikationer och samtidiga patologier kan tecken manifestera sig eller förändras i en eller annan form.

Vad är typ av prostatit?

Beroende på orsakerna till starten av prostata sjukdom, skiljer dess flödesegenskaper flera typer av prostatit:

Visas plötsligt som en inflammatorisk sjukdom. De första symptomen på den akuta formen av prostatit: sjukdomskänsla, feber med prostatit till 38-39 ° C, värme, feber, svullnad, svår smärta i perineum, ljumske, efter pubes, smärta i nedre ryggen, ofta behov på toaletten, och smärta vid urinering, urin grumlig, smärta under avföring, minskad potens.

Varaktigheten av den akuta formen av prostatit är högst 1-2 månader. Om du inte diagnostiserar i tid, upptäck inte sjukdomen, börja inte behandlas, då denna form av sjukdomen blir en kronisk form som utvecklas oftare.

De angivna tecknen stör mannen mindre. Temperaturen i prostatit stiger ibland till 37 ° C. Mannen lägger oftast inte stor vikt vid dessa symtom och associerar inte med prostatit. Men symtomen kan leda till infektion i urinvägarna, och detta kan orsaka komplikationer av prostatacancer. Andra möjliga tecken på kronisk prostatit: smärtsam utlösning, hemospermi (blod i sperma), urladdning vid urinering, sexuell dysfunktion, infertilitet.

Kroniskt prostataödem kan orsaka förkalkning i prostata. Beräkningar i prostata kan bildas som sista etappen av inflammationsprocessen i körteln, vilket är en följd av långvarig eller frekvent prostatit. Blodet stagnerar i det lilla bäckenet, och detta leder till blockering av prostata från utsöndringskanalerna. Som en följd av denna stagnation av sekretionen av prostata bildas och förkalkningar i prostata.

Hos män över 50 år observeras förkalkning i prostata i mer än 75%, och detta är resultatet av prostatit och prostata adenom.

Vad orsakar prostatit?

Bakteriell infektion är en av huvudorsakerna till prostata dysfunktion. Bakterier av olika slag: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, enterobacter, Klebsiella, blåblodig stav - leder till en störning av sekretoriska funktionen.

I mikrofloraen hos en frisk person är alla dessa mikroorganismer, och i viss mån är de inte farliga. Men vid deras ökning, och det är möjligt vid den sänkta immuniteten, kan inflammation i en mans körtel utvecklas.

 1. Genitourinary eller venereal infektion: gonorré, klamydia, trichomoniasis, ureaplasmosis.
 2. Infektioner är de främsta orsakerna till prostatit.
 3. Komplikation av vanliga infektioner (influensa, angina, tuberkulos). Med blodflödet är patogena mikrober i prostatakörteln. Olika faktorer fördröjer dem i vävnaderna i prostata och främjar reproduktion.
 4. I detta fall kan prostatit förekomma, men sällan.
 5. Kroniska sjukdomar.
 6. Skador på perineum.
 7. Ändra cirkulationen (korta blodflödet leder till venös stas. Denna faktor gör det möjligt att bo i centrum av infektion och föröka sig. Och detta har en negativ inverkan på processen för att behandla prostatainflammation, eftersom det är svårt att få medicin i vävnaden).
 8. Förändring av metaboliska processer.
 9. Oregelbundet sexuellt liv (låg sexuell aktivitet eller alltför sexuellt liv).
 10. Hypotermi. När kroppstemperaturen sjunker under normen (36,6 ° C) stör blodkärlen smal och ämnesomsättningen och nutritionen i prostata vävnader störs. Speciellt hypotermi hos fötterna kan leda till sjukdomen.
 11. Sedentary livsstil. Livets inaktiva livsstil förändrar blodcirkulationen i bäckenområdet, vilket resulterar i att blodstasis bildas, detta kan orsaka svullnad i prostata. Att svullna av prostata är mer sannolikt full av män som är överviktiga.
 12. Skadliga vanor: nikotin, alkohol och droger. De förstör blodkärlen och minskar kroppens immunitet mot olika infektioner.
 13. Förstoppning. Förstoppning kan vara orsaken till prostata bara om de finns i flera år. Fekal ackumuleras i ändtarmen för att komprimera prostatan, störa dess blodtillförsel och fördelning av en hemlighet, och som framkallar utvecklingen av prostatasjukdom.
 14. Nervoschocker, neuroser, stress, med långvarig, förlängd trötthet, depression, sömnlöshet.

Hur man behandlar prostata sjukdom?

Endast en kvalificerad specialist kan behandla prostatit.

Efter att ha undersökt patienten och ställa diagnosen (datortomografi, ultraljud, en svabb från urinröret, urin och sperma, och prostata palpation), kan du fastställa orsakerna till prostatit.

Beroende på orsakerna till prostata sjukdomen, föreskriver läkaren vissa behandlingsmetoder:

 • Medicin är den mest konservativa behandlingen. En individuell kurs är tilldelad. Dess varaktighet är ca 1 månad.
 • Som ytterligare medel för behandling - vissa förfaranden: prostata massage, elektrostimulering, magnetisk terapi, transrektal ultraljudsbehandling, laserterapi.
 • Komplex behandling, förebyggande åtgärder och livsstilsförändringar kan väl övervinna sjukdomen och minimera förekomst av prostatit.
 • Folkmedicin - läkemedel, propolis, vitlök, pumpa frön. Självmedicinera inte. Använd folkets medel bör vara under överinseende av en läkare.
 • kirurgisk ingrepp
 • ett rätt sätt att leva, en viss kost, en uppsättning övningar.
 • Huvudregeln - prostatit behandlas i ett komplex.

Behandlingsschema

Först måste du ta bort symtomen på sjukdomen: att genomgå en antibakteriell behandling. När symptomen reduceras, rekommenderas att börja fysioterapi (magnetisk terapi, fonofores, laserbestrålning elektriska, etc.), såväl som prostata massage, även om det är en obehaglig procedur och kan även orsaka orsaka smärta. Massage är strängt förbjudet om det sår, stenar, prostatit Kirurgi används sällan.

Särskilda egenskaper när det gäller näring och livsstil med prostatit

Alla kryddiga rätter är oacceptabla under den akuta perioden av sjukdomen, de måste uteslutas från kosten. De bidrar till den funktionella störningen i utsöndringen av prostatafunktionen, och återhämtningsperioden blir långvarig.

Efter en akut period av prostatit är det nödvändigt att göra ditt liv mer aktivt.

En av de viktiga och obligatoriska elementen är ett ordnat sexliv: att ha en permanent partner och skydd under samlag.

Vilka är konsekvenserna om du inte behandlar prostatit?

I tid leder obehandlad akut prostatit till en kronisk form av sjukdomen.

Vilken som helst form av prostatit kan orsaka komplikationer: abscess av vesikulit, prostata, cystit och till och med prostata adenom.

Impotens eller infertilitet - en sådan dom kan göra dig till en läkare. Och dessa sjukdomar kan behandlas under lång tid, eller kan inte botas alls.

Ta därför hand om din hälsa. Rådgör med din läkare. Kasta bort misstankar, fördomar, all rädsla, skam och så vidare... Det här är din hälsa!