Huvud
Skäl

Denna metod hjälper dig att känna igen symptomen på prostatacancer hos män

Inflammation av prostata hos män är en mycket farlig och allvarlig sjukdom. Det observeras mycket ofta med början av mitten eller åldern, och uppstår ibland under yngre år.

Om du inte tar tid att behandla denna sjukdom i tid, då kan detta leda till ganska katastrofala resultat. Därför är det nödvändigt att känna igen de första symptomen på början av denna sjukdom och vidta nödvändiga åtgärder i förväg för att bli av med sjukdomen. Men vi behöver också förstå orsakerna till sjukdomen, för att undvika det som möjligt och vidareutveckling.

Vilka faktorer leder till inflammation i prostata?

Varje negativ process i kroppen har sin egen anledning. I de allra flesta fall är orsakerna till sjukdomen bakterier som tjänar som bärare och distributörer av ett visst virus. Därför tror vissa medicinska experter på förekomsten av mikrober, vilka är orsakssamband till inflammatoriska processer i prostata. Även om de flesta experter anser att detta uttalande inte är sant.

Det finns inga specifika patogener som orsakar denna sjukdom. Det finns fall där utvecklingen av inflammation i prostatakörteln är möjlig. Det här är människor som har kroniska sjukdomar i samband med infektionssjukdomar. Mikrober av liknande sjukdomar kan nå prostata genom cirkulationssystemet, vilket, på grund av egenheterna hos sin egen funktion, tillåter en stor mängd blod att passera genom sig själv. Då kommer skadliga bakterier att multiplicera, vilket leder till utbrott och vidareutveckling av inflammatoriska processer.

Många undersökningar av forskare som ägnade sig åt problemen med prostatit visade att inflammationerna i prostatakörteln av sjukdomen, vilka människor har, säkert påverkar. Men de är bara nästa "steg" av sjukdomen, vilket försämrar problemet som redan har uppstått. Låt oss försöka förstå, vilka är orsakerna till sjukdomsuppkomsten?

Idag finns det en välgrundad åsikt att prostatit och många andra sjukdomar uppstår på grund av otillräcklig blodcirkulation, vilket orsakas av problem i cirkulationssystemet.

Först och främst kan skälen vara:

 • stillasittande livsstil;
 • bensinstoppad luft;
 • analfabeter (skadliga rätter) och andra faktorer.

Män är också i fara:

 • med stillasittande arbete
 • lider av permanent förstoppning
 • har problem i genitourinary systemet.

Allt detta kan vara orsaken till blodflödesstörningar, inklusive i kapillärerna, som orsakar lipidperoxidering. Som ett resultat kommer bakterier lätt in i acini och andra körtlar, vilket bidrar till inflammatoriska processer och andra patologier.

Som en följd av detta uppstår stagnerande fenomen i kapillärerna på grund av ett oväsentligt blodflöde som orsakas av sådana orsaker. Detta framkallar urinfeber och därefter inflammation i prostata. Mikrober och smittsamma problem som kan leda till inflammation i prostatakörteln.

Alla virus och bakterier som är "live" i människokroppen faller in i prostatan under cirkulationen och "stärka" det som ett resultat av stagnation uppstår i kapillärerna börjar utvecklas. Detta leder till en inflammatorisk process i prostatakörteln.

Oftast är denna sjukdom provocerad av klamydia. Men du kan inte säga att de är orsaken till problemet. Liksom andra mikrober som faller i prostata, hittar de helt enkelt ett organ som är utmärkt för reproduktion och existens tack vare stagnation i kapillärerna. Det bör noteras att även om klamydia, även om de börjar "leva" i prostata, har de ingen "anslutning" med hennes vävnader.

Initiala symtom på inflammatoriska processer i prostatakörteln

Framväxten av problem med urinering är det främsta symptomet på prostata sjukdom. Inflamad blir den större. Som ett resultat komprimeras urinröret. Om behandlingen inte är aktuell kommer situationen att förvärras. Blåsan kommer att ha livmoderhalscleros, som i framtiden helt kan avbryta kanalavloppet.

Ett annat signifikant tecken på inflammation i prostatakörteln är dysfunktionen hos könsorganen hos patienter. Om du ignorerar dessa symptom och inte bedriver kompetent behandling under överinseende av en specialistläkare, kan du få problem med ett fullständigt sexliv. Det finns också ett antal andra tecken på denna "manliga" sjukdom.

Låt oss beskriva dessa symtom mer detaljerat:

 • obehagliga känslor i avvärjningsprocessen;
 • smärtsam och mycket frekvent urinering
 • I perinealområdet liksom i urinröret uppträder en brännande känsla.
 • blåsan omedelbart tömd är problematisk nog;
 • i urinen finns trådar;
 • på natten finns det en långvarig erektion;
 • när tarmarna töms kan du se en styv urladdning (uretral);
 • kroppen blir snabbt trött
 • signifikanta problem med styrka;
 • snabb utlösning
 • förtryck, som är psykologisk i naturen (härrör från den allmänna situationen för hälsoproblem).

Dessa tecken kan manifestera, inte samtidigt och inte omedelbart. En sådan sjukdom har varierande kliniska indikatorer, även i en viss person vid olika tidpunkter. Sådana symptom kan kännas i form av smärta och kontroll visuellt. Låt oss betrakta dessa fenomen mer i detalj.

Symtom som uppstår med prostatit (egenskaper och nyanser)

Det finns ingen akut form av denna sjukdom. När prostata blir inflammerat, flyter sjukdomen omedelbart till ett kroniskt stadium. Bota de problem som uppstår i prostatakörteln, omedelbart efter den initiala exacerbationen är ganska sällsynt. Detta är en långsam sjukdom. Symtomen är inte omedelbart märkbara och är suddiga.

Av deras natur är de uppdelade i tre delar:

Hur man känner igen prostatit? De viktigaste tecknen på sjukdomen

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

För snabb eliminering av prostatit är det mycket viktigt att diagnostisera sjukdomen i tid. Tyvärr har inte alla män söker snabb läkarvård och därmed bidra till övergången av sjukdomen till en kronisk form, och dess degeneration i andra mer farliga sjukdomar.

Självdiagnos av en person utan adekvat utbildning kan inte, men om du befinner dig själv med symptom på prostatit, kan du söka professionell rådgivning från en läkare. Vilka är de viktigaste symptomen och tecken på prostatit? Vi kommer att försöka svara på denna fråga i den här artikeln.

Orsaker och art av sjukdomen

Inflammation av prostata körtel påverkar arbetet i hela genitourinary systemet och påverkar andra organ i det lilla bäckenet. På grund av detta finns det många symptom på sjukdomen som uppstår på grund av följande negativa faktorer:

 1. En stillasittande livsstil.
 2. Skadliga vanor (användning av alkohol och tobaksvaror).
 3. Hyppig hypotermi.
 4. Matsmältningssystemet.
 5. Venereal sjukdomar.
 6. Prostatens genetiska patologi.
 7. Oregelbundet samlag.
 8. Foci av inflammation i kroppen.

Beroende på orsaken till sjukdomens utseende och förlopp isoleras infektiös och icke-infektiös prostatit, kronisk och akut. Vid akut prostatit är symtomen mer uttalade hos män, medan den kroniska kan vara asymptomatisk i allmänhet.

Vanliga symptom på prostatit

Oavsett sjukdomsförloppet kan flera huvudsymptom särskiljas:

 • kroppstemperatur från 37 till 40 grader;
 • kroppsvärk, frossa;
 • brinner i urinröret
 • smärtsam urinering
 • allmän försvagning av kroppen
 • sömnstörningar och psykologiska tillstånd ökar sannolikheten för stress och depression;
 • färgförändring av urin;
 • smärta i anuset
 • erektil dysfunktion, sällan impotens;
 • för tidig utlösning.

Även ett eller flera av dessa symtom kan indikera ett första stadium av prostatit. Om du hittar några av dem, kontakta en urolog. Förseningen att besöka sjukhuset bidrar till en mer allvarlig sjukdomsförlopp och ett antal komplikationer. Urologen kommer att undersöka dig och föreslå en behandlingskurs för prostatit och dess symtom.

Baserat på sjukdomens specificitet är det ofta förvirrat med förkylningen och lämpliga läkemedel som inte underlättar patientens tillstånd. Dessutom påverkar den långa frånvaron av adekvat behandling negativt tillståndet hos prostata och andra organ i det genitourära systemet.

Inflammatorisk process eller infektion kommer att spridas genom kroppen, vilket får det mer och mer skada.

Särskilda skyltar

Beroende på typ av sjukdom observerar patienter också ett antal andra tecken på prostatit. I vissa fall, i de inledande stadierna av sjukdomen, lider män av falsk trängsel att urinera.

Detta symptom är särskilt ljust i mörkret, under sömnen. Ofta orsakar ett liknande problem sömnlöshet hos män, vilket i sin tur ökar risken för depression och stress, nervösa störningar.

När inflammation i prostatan kan patienter drabbas av den karakteristiska smärta i buken, i urinröret, perineum och på andra håll. Smärtan växer gradvis, i början utan att orsaka några speciella besvär. Med tiden blir det inte svårare att uppmärksamma det.

För att inte gå till en urolog tar man ofta några smärtstillande medel, men obehaget kommer inte att försvinna tills dess orsak elimineras. Det är därför det inte går att göra utan professionell behandling av prostatit.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

Vilka andra symptom på prostatit observeras hos män? Ofta lider de av sexuella störningar. Först blir den sexuella lusten något reducerad, erektionen är försvagad. Om inflammationen påverkar testiklarna, kan mannen klaga på för tidig eller smärtsam utlösning.

Samlag blir kortlivat och återhämtning efter det tar mycket längre tid. I de sena stadierna av prostatit kan leda till impotens, vilket i många fall är huvudmotivet för en läkare.

Ofta lider patienter av ett antal psykiatriska störningar som orsakas av prostatit och dess symtom. Som regel orsakar depression och nervförlopp störningar i sexuellt liv. Ofta på grund av oändlig behandling av prostatit och impotens förstörs relationer och familjer. Människans självkänsla och självkänsla lider mycket.

Symtom på kronisk prostatit

Hur är kronisk prostatit manifesterad hos män? Om det akuta skedet av sjukdomen har gått utan den nödvändiga behandlingen, passerar prostatit till kronisk form, vilket kännetecknas av speciella symtom. Perioder mannen känner sig helt frisk, men från tid till annan finns det smärtsamma symptom och obehag. Kronisk prostatit och dess tecken uppenbarar sig inte så tydligt som vid akut form av sjukdomen.

Under hela denna tid kan prostata-väggarna och kärlen intill den vara mottagliga för en kraftfull negativ effekt. Violerade flödet av lymf, blod, metabolism. Om du inte tar aktiva åtgärder för att behandla sjukdomen, är prostatakörtens funktioner brutna för alltid.

Ofta passerar den kroniska prostatit till en purulent inflammation i körteln eller adenom. I det här fallet tillåter symptomen inte att ignoreras och kommer att tvingas att konsultera en läkare, och behandlingen blir svårare. Försök därför att eliminera prostatit i de tidiga stadierna, så snart de första symptomen visade sig.

Behandling och förebyggande

Med tanke på alla ovanstående symtom med prostatit hos män och konsekvenserna som orsakar att man ignorerar detta problem bör särskild uppmärksamhet ägnas åt behandling och förebyggande av sjukdomen. För att undvika inflammation i prostata rekommenderar experterna att följa följande regler:

 1. Undvik hypotermi.
 2. Led en aktiv livsstil, gör morgonövningar, gör sport.
 3. Undvik överdriven användning av alkohol och cigaretter.
 4. Ät mer färsk frukt och grönsaker, mejeriprodukter.
 5. Eliminera alltför kryddig eller salt mat från kosten.
 6. Minska mängden kaffe, läsk.
 7. Håll ett ordnat sexliv med regelbundet samlag.
 8. Kontrollera din läkare regelbundet.

Att följa alla ovanstående rekommendationer minskar risken för prostatit väsentligt. Om du inte lyckades och du fick diagnosen prostatit, kan du inte göra utan en omfattande och korrekt behandling som föreskrivs av en urolog. Det genomförs efter en grundlig undersökning.

Behovet av att behandla prostatit och dess symtom blir uppenbart om man tittar på följande foto. Det avbildar de patologiska förändringarna i prostata körteln på grund av inflammatorisk process.

Det medicinska komplexet innehåller läkemedel, metoder för fysioterapi och folkmedicin, vilket eliminerar sjukdomens symtom. Ju tidigare sjukdomen diagnostiseras, desto mer behandlingsprocessen passerar. Om sjukdomen upptäcks av en läkare i ett sena skede, kan intensiv behandling varar ungefär en månad.

Under denna tid inträffar ett stort antal förändringar i prostata, för eliminering av vilken ytterligare en kurs av vitaminer och immunostimulerande läkemedel förskrivs. Loppet på dessa fonder kan variera från 1 till 3 månader.

Symtom på prostatainflammation hos män och deras manifestationer

De flesta män efter åldern 40 kan störa symptomen på inflammation i prostata. Prostatit är en vanlig prostatisk sjukdom, som kan manifestera sig på olika sätt. Artikeln beskriver de tidiga manifestationerna av sjukdomen, möjliga symtom beroende på typ av sjukdom och komplikationer.

Tidiga manifestationer av inflammation i prostata

Det första tecknet på inflammation i prostata är problem med urinering. Det finns ett symptom på grund av överlappningen av den utvidgade urinröret, irritation av nervändarna. Patienten kommer att vara orolig:

Svår, intermittent, frekvent urinering;

Urinavladdning per droppe, i små portioner;

Urinflödet, som uppstår oavsiktligt;

Hyppig uppmaning att gå på toaletten;

Falsk uppmaning att urinera;

Känsla av ofullständig tömning av blåsan;

Frekventa uppmanar på natten;

Urininkontinens vid uppmaning.

Inflammation av prostata kännetecknas av klassiska symptom på inflammatorisk process, så det tidigaste symptomet är förekomsten av smärta. Körteln själv skadar inte, men det klämmer ner nervändarna som passerar in i det lilla bäckens organ. Obehagliga känslor manifesteras i alla på olika sätt: från värk, knappt märkbar för skarp och outhärdlig smärta. Obehagliga känslor kan avta eller öka från yttre faktorer: sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet.

Smärta kan uppstå på följande områden:

De inre låren;

De vanligaste symptomen på prostatit hos män

Vanliga symtom på sjukdomen inkluderar olika tecken som stör störst en man:

Problem urinering (smärta, frekventa önskningar, inkontinens). Problem med urinering är ett av de första tecknen på patologi och kan manifestera sig på olika sätt. Förutom obehagliga eller smärtsamma känslor brinner det, ett långvarigt urinflöde. Patienten lämnar inte känslan av ofullständig tömning, och för fullständig tömning är det nödvändigt att tillämpa ansträngningar.

Smärta sensioner i bäckenregionen

Sexuella störningar (impotens, smärta vid erektion, minskad libido, blod i spermier, urladdning). Med den akuta formen av sjukdomen är problemen tillfälliga, med kroniska patologier som blir permanenta;

Problem med reproduktionssystemet orsakar ofta nervösa störningar i form av stress, apati, depression, aggression, frekventa stämningsförändringar, sömnstörningar.

Symtom av allmän karaktär - frossa, illamående, feber, svaghet, huvudvärk;

Överträdelse av normalt liv uppträder när urinröret är nedsatt och urinstagnation. Patienten upplever konstant obehag, den vitala rytmen är trasig, det blir omöjligt att vila och arbeta fullt ut.

Typer av prostatit och deras manifestationer

Beroende på orsaken till starten, kan processen med inflammatorisk process och manifestationer av prostatit vara av flera typer:

Akut bakterie. Kännetecknad av smärtsam inferior urinering, smärta och obehag i inguinalområdet, sexuell dysfunktion, utseendet att dra urladdning, svag erektion, smärtsam utlösning, blod i sperma. Symtom på allmän förgiftning av kroppen uppträder också: frossa, feber, svaghet;

Akut viral. Inflammation av prostatakörteln kan orsaka virus av herpes, cytomegali, papillomavirus. Sjukdomen uppenbarar sig med problem med urinering, reproduktionsförändringar, utseendet av smärta med bestrålning i könsorganen, perineum. I patientens blod finns en förändring som indikerar inflammation i kroppen, leukocytos. I sekret av körteln minskar mängden lecitinkorn;

Kroniskt bakteriellt utseende av inflammation beror på trauma i genitourinary systemet eller är en följd av en akut process. Sjukdomen manifesteras av frekvent uppmaning att urinera, smärta och brinna vid urinering, förekomsten av frekventa önskningar på natten, svårigheter under resan till toaletten, hemospermi, en liten ökning av kroppstemperaturen. Symtom uppträder gradvis, perioder av förvärring kan alternera med perioder av eftergift;

Kronisk icke-bakteriell prostatit uppstår i strid med blodcirkulationen, störning av immunsystemet, stagnation av klyvens utsöndring. Det finns smärta i bäckenregionen, svårighet att urinera, smärtsam utlösning, smärta från sexuell intimitet, generell sjukdom.

Granulomatöst utseende sjukdomen har inga ljusa manifestationer. Förekommer när vissa mediciner bestrålas eller tas. Det kännetecknas av ersättning av körteln med bindväv, vilket leder till att prostaten upphör att fungera.

Kronisk prostatit - Syndrom av kronisk bäckensmärta uppenbaras av förekomst av smärta av varierande intensitet i ljummen och bäckenområdet. Smärtan stör patienten i mer än tre månader. Samtidigt observeras psykiska och nervösa sjukdomar. Sjukdomen kräver noggrann diagnos, eftersom tecken på inflammation inte kan förekomma i analyserna;

Asymptomatisk kronisk prostatit praktiskt taget inte orsaka några symtom och kan uppkomma oavsiktligt under undersökningen eller förebyggande undersökning. Vid urintester kommer det att finnas en hög koncentration av leukocyter och bakterier.

Sena symptom

Senare manifestationer av sjukdomen uppträder när det håller länge. Detta observeras vid kroniska typer av inflammation. Kronisk prostatit kännetecknas av växande perioder av exacerbation och remission. Han är farlig för hans tröga displayer, där en man inte kan betala den nödvändiga uppmärksamheten på sjukdomen. De sena symptomen inkluderar:

Smärta i urinblåsan, könsorganen, perineum, skrotum, inguinal, suprapubisk och sakral-sakrala områden;

Smärtsamma känslor under erektion och ejakulation, som själva försvinner inom en timme;

En känsla av klämning och smärta i perineum;

Ritningar i ljummen;

Burning, rakning under urinering;

Hyppig och smärtsam uppmaning att gå på toaletten;

Urinutsöndring i små portioner;

Stagnation av urin, vilket orsakar smärta och kan provocera blåsans inflammation;

Brott mot sexuell aktivitet: sexuell dysfunktion, minskad lust, smärta under intimitet, problem med erektion, kort varaktighet av samlag.

Komplikationer av prostatit och deras symtom

Om det finns första tecken på inflammation i prostata bör du konsultera en specialist och utföra den nödvändiga behandlingen. Ofta kan män inte uppmärksamma periodiska symtom och hoppas att sjukdomen kommer att försvinna. Patologin fortskrider dock och kräver brådskande behandling. Vilken som helst form av sjukdomen kan prova sjukdomen hos andra organ: njurarna, blåsan och det genitourära systemet. I avsaknad av behandling kan sjukdomen orsaka olika komplikationer:

vesiculitis - Inflammation i de partiella blåsorna manifesteras av akuta symptom: smärta i ljumsk och bäcken, smärta vid erektion och ejakulation, frekvent urinering. Symtom kan lätt förväxlas med prostatit, vilket leder till ännu mer komplex och långvarig behandling.

Skleros av körteln åtföljd av smärtbäckssyndrom, njursvikt, urinblåsning och urin, akut urinretention

Abscess av prostata uppenbaras av akut knusande smärta i körtel, rektum och perineum. Det åtföljs av kränkningar av urinering, agerande av avföring, feber, frossa. I avsaknad av behandling kan purulenta innehåll bryta sig in i bukhålan, perineum, skrot, urinrör.

cystit - inflammation i blåsans slemhinna, som uppkommer vid infektion i kroppen eller stagnation av urin. Det manifesteras av frekvent, smärtsam urinering, smärta och obehag i orgelns område;

pyelonefrit - Infektiös inflammation i njurarna, som kännetecknas av smärta, kränkningar av urinering, en kraftig ökning av kroppstemperaturen och ett brott mot patientens allmänna tillstånd

Sexuell dysfunktion - manifesterad i strid mot styrka, oförmåga hos normal sexuell intimitet och förekomsten av obehagliga känslor;

infertilitet - resultatet av avsaknaden av behandling för inflammatorisk process och sexuell dysfunktion;

cancer - malign degenerering av körtelceller

Vad är symtom och tecken på sjukdomar i prostatakörteln (prostata) hos män?

Prostata är en speciellt maskulin körtel, som ligger under blåsan. Prostatakörteln täcker en del av urinröret.

Den hemlighet som utvecklas av den främjar rörelsen av spermatozoa, reglerar öppningen / stängningen av den urogenitala kanalen.

Låt oss ta reda på vad som är prostata hos män, symtom på sjukdom.

Prostata: symtom på sjukdomen

Modern medicin särskiljer ett antal sorter av prostata sjukdomar. Bland dem:


Hur är prostata sjukdomar hos män, symptom? I början av alla sjukdomar är tecken på prostata hos män svårt att skilja otvetydigt, eftersom de är nästan identiska, och ibland börjar sjukdomen vara asymptomatiska. Intensitet av symtom prostata män är individuella och förändras med tiden.

Prostata: symtom hos män - foto:

Prostatakörteln är ett symptom på sjukdomen hos män:

 1. En man upplever svaghet, minskad effektivitet. Den allmänna släckningen, det deprimerade tillståndet, irritabilitet, aggressivitet, larm växer upp. På morgonen känns en person bruten, förlorar initiativet i livet. Bullret i mina öron, ringande i mitt huvud.
 2. Smärta i ryggen, perineum.
 3. Ibland, för ingen uppenbar anledning, stiger temperaturen.
 4. Det finns växande svårigheter med excitering av penis när man försöker komma in i sexuell kontakt. Gradvis förlorar patienten intresse för sex. Orgasm uppnås med svårighet, eller svag, eller helt kommer till intet. Patienten upplever smärta under kön. Säd under samlag kommer snabbt ut med minimal nöje.
 5. Obehagliga känslor i processen med urinering. Mannen upplever alltmer märkbara svårigheter med urinlösningen i toaletten. Järnet ökar gradvis, kanalen för urinkontrakt.
 6. Problem med urinering. Jag vill ofta urinera, men det visar sig med droppe. Urin åtföljs av sekret av okänt ursprung.
 7. Brinner i urinröret, klåda i skrotet.
 8. Ökningen i körtelns storlek är högre än den egenskapen för en given ålder.

Till symptomen på prostata sjukdom hos män är det faktum att det ibland spontant finns en långvarig erektion och smärtsam utlösning, inte relaterad till att ha sex.

Patienten på denna grund tror felaktigt att med potential han är säker, problemet är enligt hans mening mer psykologiskt. Han grips med depression, som förvärrar sjukdomsutvecklingen.

De beskrivna symptomen indikerar inte nödvändigtvis en sjukdom prostata. De åtföljer också njursjukdomar, infektioner i urinröret, venerala och andra sjukdomar.

Uretrit är den vanligaste sjukdomen hos män. Det är en infektion i urinröret som orsakas av bakterier, virus, svampar.

De infekterar honom i huvudsak sexuellt.

Ibland väntar infektionen länge i kroppen av en bekväm timme och manifesterar sig i försämrad immunitet.

Skälen till dess minskning är samma som de som orsakar icke-bakteriell prostatit.

Det här är hypotermi, dåliga vanor, kaotiskt sexuellt beteende, missbruk av sura, akuta, salta livsmedel, stress, motion, etc.

Vad fick du? prostata eller urinröret (eller båda, och andra), kommer att visa test, undersökning på ultraljud. På grund av detta kommer läkaren att diagnostisera.

Orsakerna till dessa symptom kan vara många typer av patologier, inte bara prostata, men också organismen som helhet.

Att studera detta problem är ibland svårt att skilja, var anledning, och var följd av sjukdom; att förstå införandet och förväxling av olika förutsättningar för dess förekomst; följa klassificeringsgränsen med en enda funktion. Negativa konsekvenser för urogenitala funktioner är uppenbara, men kedjan av omständigheter som leder till dem är väldigt varierande.

Vanlig orsak till alla prostata sjukdomar - Stagnation av blod i kapillärerna på grund av en kränkning av blodflödet i körteln.

Från vad som uppkommer i prostata:

Om sjukdomar prostata och deras symptom kommer att diskuteras nedan.

Vilka sjukdomar kan dessa tecken visa?

Tillsammans med de allmänna symptomen på sjukdomen prostata hos män, var och en av sjukdomarna prostata har särskilda egenskaper.

prostatit

prostatit finns hos män efter 35 år. Det är inflammation i prostata vävnaden i olika storlekar. Förutom svårigheter i urinutsläpp, smärta i underlivet, innebär dess förekomst en kränkning av den viktigaste funktionen hos denna kropp när man utvecklar en hemlighet som stöder aktiviteten hos spermatozoa.

Har en bakteriell eller abakterisk natur. Vid ett tidigt stadium av prostatit aktiveras körtelens funktioner. Samtidigt med början inflammation finns en regenerering av vävnader.

Symtom på prostatacancer hos män (akut prostatit, oavsett natur):

 • patienten omfattar frossa, han upplever illamående före kräkningar;
 • temperaturen stiger till 38-39 ° C, med parenkymatisk prostatit - upp till 40 ° С;
 • smärtor i perineum blir särskilt intensiva;
 • dysuri kommer till oförmåga att urinera;
 • det finns problem med avföring.

Kronisk prostatit är en sjukdom i prostata: Symtom är smärtfri, uppstår och avtar periodiskt i perineum, ges av i midjan, skönhet.

Svår svettning, särskilt i perineum.

Brott mot sexuell funktion blir permanent.

På morgonen finns sekretioner av utsöndring av prostata i stället för urin.

Smärtan är mestadels värk, den sträcker sig till området av sakrum, suprapubic, rektum, penis.

Kronisk prostatit ofta en följd av en ofullständig akut, men utvecklar sig ibland oberoende. Utvecklingsgraden av sexuella störningar beror på graden av involvering i patologin hos det tuberkulära, den binära vesiklarna, som ligger intill prostata.

Med en lång tid av sjukdoms inledande skede hos män minskar intensiteten av produktionen sexuella hormoner.

Unga män i sådana fall är ofta panik, känner rädsla för samlag. Rädsla för "skam", inte att kunna göra nödvändiga åtgärder med en partner leder till en neuros, vilket ytterligare förvärrar sexuell funktion.

När sjukdomen utvecklas upplever patienten smärta i ljummen, ägg, perineum, nedre delen av ryggen. Peeing behövs oftare, särskilt på natten, denna process är mer smärtsam, resultatet av försök att tömma blåsan är allt obetydligt. Utsläppen av slem från urinröret börjar. Temperaturen stiger.

Dessa tecken på sjukdomen prostata männen växer långsamt ett år, två, tre.

Värst av allt, de har karaktären av en kedjereaktion: på grund av ökande negativa effekter i prostatan man inte bara inte finna tillfredsställelse, men är inte i stånd att tillfredsställa sexuella partner. På grund av detta blir sexuella kontakter mindre och mindre frekventa, vilket gör att blodcirkulationen i bäckenområdet blir obstruerad.

Sådan stagnation är i sin tur en av anledningarna prostatit.

Som med vilken sjukdom som helst, desto tidigare identifierar du typen av sjukdom prostata, Ju tidigare du botar det. Försummelse av de första tecknen på prostata hos män, även om de implicit leder, leder illaluktande patienter till kirurgens skrivbord.

Vid problem med prostata, symptom är det bättre att vidta åtgärder i god tid och rådfråga en läkare. Ju äldre mannen, desto större är risken för prostatit. inflammation prostata - En sjukdom som drabbar mest män från tjugo femtiofem år.

Adenom (benign körteltumör)

De första tecknen på sjukdom prostata hos män manifesterar sig i en kraftig ökning av trängseln att urinera.

Vid detta stadium ökar mängden muskel i blåsan.

urinering åtföljs av mer och mer muskelförstärkning. Obehagliga känslor växer i underlivet.

Mannen utvecklar kronisk trötthet. Ejaculation är svår.

I andra steget adenom lust att urinera blir DC.

Den återstående urinen samlas i blåsan, den är inte helt frisatt.

I det tredje steget av sjukdomen utsöndras urinen med droppe. Njur och ureter expanderar kraftigt. Önskan att urinera slutar. Blåsan förlorar sin funktion.

diagnostik adenom görs genom att ta prov, rektal finger undersökning av prostata. Patienterna tilldelas ultraljud, urofloimetri. Adenomets storlek bestäms av ultraljudets resultat.

för uroflowmetry patienten urinerar på enheten, som bestämmer tiden för urinering, styrkan hos strålen, mängden urin. Patienten donerar blod till PSA för att skilja mellan adenom och prostatacancer. Om det råder osäkerhet, görs en prostata biopsi.

karcinom

Carcinom (cancer) Är den allvarligaste prostata sjukdomen. Cirka hälften av dödsfallet från cancer i vårt land står för denna art.

Hans skygghet ligger i det faktum att utseende av en malign neoplasma ibland fortskrider asymptomatiskt och fortskrider långsamt. Huvudkriteriet är att bestämma nivån på det prostatiska specifika antigenet (PSA) genom att ta ett blodprov.

Svårigheten är att antigenet också detekteras i det vanliga prostatit och adenom, koncentrationsdata är suddiga, PSA finns i blodet i olika former. Trots det är PSA-tumörmarkören den viktigaste indikatorn för detektering av prostatacancer i ett stadium när det inte finns några metastaser, förändringar i körtelns struktur.

Prostatacancer påverkar en man över fyrtio, med ålder, risken ökar. Den övre gränsen för koncentrationen av oncomarkören (i nanogram per milliliter blod), där det finns få skäl att misstänka patologin, varierar bland män i förhållande till ålder:

Ytterligare argument till förmån för en sådan diagnos är en ökning av andelen av den bundna formen PSA i en allmän analys, förhållandet mellan antigenkoncentrationen och prostatavolymen, ökningstakten i koncentration med tiden.

När du får sådan data kontrolleras diagnosen genom att ta prostata vävnadsprover med biopsi.

I avancerade etapper av cancer, när metastaser uppträder, koncentrationen PSA flera gånger högre än normalt.

behandling prostatakarcinom genom kirurgisk borttagning av körteln är möjligt om metastaser inte har tid att täcka de närliggande organen.

Identifiera i rätt tid prostatacancer Det är mer sannolikt om blodprovet tas i speciella laboratorier där det är tekniskt möjligt att beräkna förhållandet mellan koncentrationen av den bundna och obundna formen av antigenet. Män över 50 år rekommenderas att ta denna analys årligen.

Ytterligare tecken på sannolikhet malign prostatacancer De är:

 • impotens;
 • blod i urinen och sperma
 • ofrivillig urinering;
 • svullnad, benförlamning;
 • avföring, förstoppning
 • utmattning av kroppen.

Cystor, stenar och skleros

Cystor och stenar i prostata. Förutom generella symtom detekteras de genom att undersöka körteln i tätningarna i den. Akut smärta i perineum, som intensifierar med sex och avföring. I spermien finns blodåra.

abscess - Utseendet av pustler på inflammerad prostata. Det åtföljs av hög feber, frossa, kroppsförgiftning, feber, smärta i rektum, avföring, urinering. När abscessen brister, är pus närvarande i avföringen.

Skleros av körteln - rynkningen av prostata på grund av ersättning av bindväv. Det åtföljs av en komplett uppsättning svårigheter med urinering och sexuella handlingar.

Vad ska jag göra, var ska jag gå?

När det finns symtom på manliga sjukdomar prostata Det är nödvändigt att göra en tid med en urolog som ska skicka patienten till testen, diagnostiserar (eller inte) sjukdomen, dess utseende enligt deras resultat.

Identifieringen av orsaken till sjukdomen är också av stor betydelse för valet av behandlingsmetod. Ej infektiös prostatit att behandla antibiotika, till exempel inte bara värdelös, men också mycket skadlig för kroppen.

Vilka är konsekvenserna om du inte reagerar i tid?

Läkaren leder de första ordningens åtgärder för att återställa normal urinering. För att göra detta måste vi snabbt minska storleken på prostatakörteln, som komprimerar urinrörets kanal och förhindrar att urinen lämnar.

Avkoppling av körtelns muskulatur kan uppnås, till exempel genom prostatsmassage.

För behandling bakteriell prostatit en kurs av antibiotika, är rektala suppositorier ordinerad.

Det är nödvändigt att förstå det skadliga mikroorganismer Det är omöjligt att utrota folkmedicin, fysiska procedurer och kost.

Dessa metoder kommer att främja botemedel eller kommer att behövas under perioden eftergift.

Samtidigt, för behandling av abakteriell prostatit kan deras kombination vara tillräcklig för en fullständig botemedel utan "kemi", det vill säga apoteksmedicin. Allt beror på sjukdomsfasen, de individuella egenskaperna hos patientens kropp, läkarens erfarenhet.

Mer allvarliga följder av prostata sjukdomar är infertilitet, impotens. Tidig upptäckt av tumörer, komplikationer - problemet är inte så mycket komfort och välbefinnande, men ofta patientens liv.

Sexuella störningar uppstår med ett överskott av manliga hormoner i kroppen, en brist på manliga hormoner. De kan också vara resultatet av en latent asymptomatisk inflammation eller prostatatumör, inte tidigare identifierad. Deras utveckling leder ibland till infertilitet hos män.

Nu vet du vad det är prostata, symtom på sjukdom. Ta hand om dig själv och din hälsa!

Orsaker, tecken och symptom på prostatit hos män

Definition av sjukdom

Prostatit hos män tillhör gruppen andrologiska (exklusivt manliga), urogenitala patologier. Sjukdomen uppstår i form av akut eller kronisk inflammation. Detta är den vanligaste urologiska sjukdomen hittills. Tidigare trodde man att det manifesterades endast vid 45-65 års ålder, nu blir det alltmer diagnostiserat som "prostatit" av läkare som sätter ungdomar i åldern 20-30 år. Sjukdomen är betydligt "yngre".

Naturen av lesionen av prostata körtel beror på personens kön.

Prostatkörtelns nederlag i pojkar, till deras puberteten, kan teoretiskt vara, men inflammation i den ofvecklade körteln anses inte som en oberoende sjukdom.

Hos män som har ett aktivt sexliv, fortsätter prostatit ofta som en akut inflammation.

Patologin för cancer, i människor av mogna och äldre kan manifesteras i form av tre separata sjukdomar (kronisk prostatit, prostata adenom - en godartad hyperplasi, adenokarcinom - cancerösa hyperplasi).

Vid personer som utsätts för (kemisk, fysikalisk, strålnings) kastration är järnet atrofierat.

Prostatakörteln (prostata) är den tillhörande körteln hos den manliga sexuella sfären. Det ligger på urinröret i urinröret och ejakulatoriska kanaler. Betydelsen av körteln, före puberteten, har varit lite studerad. I en mogen man, prostata körteln:

Utvecklar en hemlig, utspädd sperma, säkerställer spermatozoas livskraft i kvinnans könsorgan.

producerar prostaglandiner, ämnen som bidrar till ökad blodtillförsel av könsorganet före uppkomsten av erektion, tillsammans med testiklar, deltar i produktionen av hormonet testosteron;

ger snabb evakuering (utstötning) av spermier från urinröret och deltar i orgasmbildning.

genom reflexmekanismer förhindrar att urinen kommer in i semen under sexuell upphetsning, deltar i en komplex erektionsmekanism.

Prostata är ett sårbart organ för patogener. Det är oundvikligen involverat i patologin i urinrörets väggar, urinblåsan, vas-deferenserna. Kraftfullt blodflöde, lymf, som cirkulerar genom det förgrenade kärlsystemet i den skadade körteln, framkallar stagnationsfenomenet, organets ödem, förvärrar patologin. Körteln är välinvaserad, lesionerna åtföljs av smärta.

Vilka män borde veta om prostatit?

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln (prostata), som oftast orsakas av ett infektiöst medel som faller i prostata från urinröret, blåsan och en närliggande rektum. Infektionen i sig betyder emellertid inte utvecklingen av sjukdomen, för det här är, som de säger, en "gynnsam tillfällighet" är nödvändig.

Vilka faktorer är predisponering för förekomst av prostatit:

Långt sittande arbete och en stillesittande livsstil. Riskgruppen inkluderar förare, programmerare och alla som spenderar sin arbetsdag utan att gå upp från sina stolar för att gå och sträcka sig själva

Regelbundet avföring i form av förstoppning

Stark eller upprepad superkylning av hela organismen

För mycket aktivt sexliv eller långvarig avhållsamhet. Båda är inte användbara för normal prostatafunktion

Overeating, missbruk av kryddig mat och alkohol, konstant stress.

Prostatan är ett mycket litet organ som är 3 cm långt och 4 cm bredt. Det väger bara 20-25 gram. Men prostata har bakteriedödande egenskaper och därför den inflammatoriska processen i körteln kan bara utvecklas i närvaro av stagnation i denna kropp när hans hemlighet förlorar sina egenskaper.

Hur manifesterar prostatit hos män?

Tilldela en kronisk och akut form av prostatit:

Symtom på akut prostatit kännetecknas av allvarlig inflammation i prostata. I detta fall har patienten en stark feber (kroppstemperaturen stiger till 38-39 grader), smärta i ljummen och perineum, smärtsam urinering och avföring.

Kronisk prostatit bekymmer mindre för en man, så han kan omedelbart inte uppmärksamma symptom som är karakteristiska för sjukdomen. Patienten stiger ibland kroppstemperaturen till 37 grader, ibland stör han av obehagliga känslor när han går på toaletten, lite slem eller pus från urinröret. Sådan utsläpp är en av de typiska tecknen på kronisk prostatit.

Tecken på prostatit hos män

Det finns sex tecken (prekursorer) av prostatit - dysuria syndrom. Användning som kliniska markörer är villkorat. Men förekomsten av två av de sex symtomen - ett tillfälle att vända sig till en urolog.

Urinflödet faller sakta ner eller dess intervall är mindre än 20 cm

Svår, droppe, urinering.

Smärta vid urinering.

Intermittens, bifurcation, sprutning, varaktighet av processen

Känner inte till fullständig tömning av blåsan.

Snabb urinering på natten.

Det är strängt förbjudet att dra kliniska slutsatser vid identifiering av dessa tecken. I prostatit, en komplex patogenes, med införlivande av en mängd olika mekanismer. Du kan inte behandla sjukdomen, med inriktning på allmänna kliniska symptom. Adress till urologen, för definition, tecken, karaktär av skada, sjukdomsstadium, syftet med behandlingen. Diagnos och behandling utförs med hänsyn till de organ och system som är involverade i patogenesen. I vissa fall är samråd med venerologen, kirurgen, onkologen nödvändig.

Symtom på prostatit hos män

Prostatit kan förekomma i form av akut och kronisk inflammation. Akuta former utvecklas enligt typen av katarrhal, follikel, parenkymal inflammation. Manifestationer av kronisk prostatit är förknippade med samtidig sjukdom.

1. Symptom på prostatit, avslöjad genom kliniska metoder och funktionstester. Följande symptom är det viktigaste för att erkänna arten av patologi, orsakerna och mekanismerna i kroppens försvar reaktioner.

Frekvent urinering med prostatit. Vid en frisk person sträcker sig maximalt antal uppmaningar att urinera inte över 10-12 gånger om dagen, vanligtvis 4-5 gånger. Den dagliga volymen av urin hos en vuxen frisk person är 1000-2000 ml. Volymen av urin, där det finns en uppmaning, är 120-170 ml, en urinackumulering på mer än 350 ml orsakar en stark önskan att tömma blåsan. Prostatit inflammationsprodukter irriterar konstant receptorerna i urinorgans väggar, vilket resulterar i urinering:

Frekvent urinering (pollakiuri), med daglig volymökning inte ökat;

Urinering i små portioner, produkterna av inflammation ger receptorerna falska signaler om fyllning av en halvtömd blåsan, efter tömning finns det en känsla av fullhet;

Smärtsam urinering (stranguria), på grund av minskning av urinrör inflammerad prostata;

Obstruerad urinering på grund av att urinröret kläms av den inflammatoriska körteln, ibland är prostatit åtföljd av oförmåga att tömma blåsan (ishuria);

Urinering på natten (nocturia), irriterad blåsväggar ger en konstant signal för urinproduktion.

Temperatur med prostatit. Karakteristisk ökning av kroppstemperatur till subfebrila och febervärden. Hög feber åtföljer purulent prostatit vid ett tidigt stadium av septisk chock. I det sena stadiet av septisk chock, omvänt, typiskt reducerad temperatur (hypotermi) till 35-36 0 C. är Den låga temperaturen farligt för människan på grund av benägenheten hos blodplättar till disseminerad intravaskulär koagulation (DIC). Prognosen för prostatit komplicerad av sepsis, med närvaro av ett ICE-syndrom, är försiktigt eller ogynnsamt.

Blod i urinen med prostatit. Ett symptom på hematuri (blod i urinen) är sällsynt men mycket farligt, ett tecken. Hållbar blödning är svår att stoppa. Det finns flera orsaker till hematuri med prostatit, inklusive:

purulent smältning av körteln med en del av blodkärlet och perforering av kärlet i urinröret;

oavsiktligt trauma under instrumental forskning av urogenitala organ

prostatit, komplicerad av hyperplasi, oftare malign form.

Smärt syndrom. Komplicerad prostatit åtföljs av smärtsamma känslor utanför urinering. Ibland uppstår smärtan periodiskt, till exempel under avföring. Orsaken till smärta är den konstanta irritationen hos körteln genom inflammationsprodukter. Ofta notera tråkig (värkande) smärta i perineum och anusområdet.

2. Laboratoriestudier som bekräftar symptomen på prostatit. Används för att klargöra förekomsten av inflammation, bestämma svårighetsgraden av den inflammatoriska och septiska processen.

Allmänt blodprov. Indikatorerna som bekräftar prostatit är: en ökning av antalet leukocyter, ett skifte i leukogrammet mot en ökning av antalet stabila stamceller, en ökning av ESR.

Urinanalys. Detekterar latent pyuria (pus i urin) och bakteriuri (bakteriekontaminering) i den första delen av urinen. Använd metoden för tre glasögon för att upptäcka dolda pus och bakterier i början, mitt eller slutet av urinering. Multipla, med en period av flera dagar, genomförs en bakteriologisk studie av urin för att bestämma förändringen av arter som tillhör bakteriefloran.

Tank som sår blod. Metoden är indicerad för symptom på progressiv sepsis åtföljd av försvagande (hektisk) feber.

Undersökning av den cellulära länken av immunitet med prostatit kompletterar tanken på arten av patogenes, förutsäga sannolikheten för att utveckla sepsis.

3. Instrumentala metoder som används för att förtydliga symptomen på prostatit. Följande metoder är av diagnostiskt värde.

Metoden för transrectal (genom rektum) ultraljud (TRUS). Dess höga diagnostiska värde noteras. Metoden har kontraindikationer förknippade med förbudet mot käftmassage vid vissa stadier av sjukdomen.

Röntgenbilder av blåsan. Välj en projicering som är lämplig för prostataundersökning. Före bilden injiceras urinblåsan i urinen, en röntgenkontrast substans som är inert mot kroppen.

Punktering prostata biopsier har strikt begränsade indikationer på prostatit.

Orsaker till prostatit hos män

Det finns flera grupper av orsaker till prostatit, inklusive:

Komplikation av en sjukdom hane (infektion PPP, katarral inflammation i bäckenorganen, kompliceras av Staph, andra bakterieinfektioner, virala, fungala medel, särskilt mot bakgrund av reducerad immunitet och den totala resistansen hos organismen), kroniska gynekologiska infektioner hos kvinnor - sexuella partners.

Uretral återflöde. Brott mot förmågan hos prostata att förhindra återkomstströmmen av urin, att få den in i sexuella kanaler kallas uretral reflux. Som en följd uppstår bakteriell kontaminering av prostata. Uretral återflöde är resultatet av felaktig kateterisering, liksom tidigare inflammation i urinröret. Detta leder till urethrorrhagia, en patologisk ökning i urinrörets lumen. Uretral-vesikuloseminal reflux, bakteriell kontaminering kombineras med bildandet av konkrement (stenar) i prostata och ejakulatoriska kanaler.

Brott mot rytmen av sexuell aktivitet, inklusive frånvaro eller överflöd av kön, en regelbunden försening i utlösningen.

Stagnation av venöst blod i könsorganens genitourära organ är resultatet av en stillesittande livsstil (hemorrojder, sexuell dysfunktion, andra orsaker);

Hormonella obalanser associerade med otillräcklig produktion av manliga hormoner från gonaderna, som ett resultat finns det en allmän försvagning av tonen i skelett- och glatt muskulatur, erektil dysfunktion och andra störningar.

Klassificering av prostatit

Det finns bakteriell och icke-bakteriell prostatit:

1. Bakteriell prostatit orsakas av patogena mikroorganismer som kommer in i prostatakörteln från utsidan. Dessa inkluderar streptokocker, stafylokocker, Escherichia coli, Proteus och andra. Många bakterier är kroppens normala flora, men under vissa förhållanden går de in i prostata och orsakar en inflammatorisk process. Prostatit kan utvecklas som ett resultat av sådana sjukdomar, sexuellt överförda infektioner som klamydia, ureaplasmosis, bakteriell vaginos, trikomonasinfektion, gonorré, mykoplasmos.

2. Gruppen av icke-infektiös prostatit innefattar:

Kongestiv prostatit

Det är orsakat av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Ofullständig utlösning, sexuella övergrepp, långvarig abstinens, avbruten samlag - allt detta bidrar till venös trängsel i bäckenorganen.

Det kännetecknas av en minskning av prostata körtans storlek och funktioner, förtätningen av dess vävnader som ett resultat av prostatacellernas död med ersättning av deras sklerotiska vävnad. En av orsakerna till utvecklingen av denna form av sjukdomen är frekvent förstoppning, tagande av vissa mediciner, multipla infektioner. Sådan prostatit låter tyvärr inte till behandling.

Resultatet av utvecklingen av beräknad prostatit är närvaron i järnet av fosfat och oxalatstenar. När de når en stor storlek, orsakar de en skarp smärta i urinröret. Metoden för behandling består i att lösa de bildade stenarna.

Denna sjukdom orsakar kronisk smärta i det lilla bäckenet, men dess etiologi är inte helt förstådd. Det föreslås att det kan utlösas av en omvänd utsöndringsström, skada på perineala muskler, blåsans halspatologi och psykologiska faktorer.

Vid den atypiska formen kan patienten klaga på smärtor i ben, en länd och ett sakrum, vilket är ovanligt för karaktäristiska symptom på en prostatit. Resultatet av behandlingen beror på sjukdomsperioden, aktiviteten av inflammatoriska processer, förekomsten av associerade komplikationer.

Om den lämnas obehandlad prostatit, avancerad skede leder till en minskning i styrka, sterilitet, depression, ansträngande smärta i mellangården och andra komplikationer.

Vad är risken för prostatit? Konsekvenser av prostatit

Konsekvenserna beror på ålder, immunsystemets tillstånd, närvaro av dåliga vanor. Så, hos äldre personer med försvagad immunitet, med anamnes av alkoholism, narkotikamissbruk, förvärvat immunbristsyndrom, är följderna av sjukdomen tyngre.

Effekt av prostatit på styrka Skadad järn, när den dekompenserade funktionell aktivitet, minskar produktionen av ämnen som är involverade i erektion av ett sexuellt organ hos en man. Konsekvensen av prostatit är en långsam utstötning av sperma under samlag, en minskning av sensornas fullständighet under samlag, i försummade former av erektil dysfunktion.

Effekt av prostatit vid uppfattningen. Den skadade prostatan reducerar kraftigt aktiviteten för att producera en kvalitativ hemlighet som är nödvändig för att upprätthålla aktiviteten hos spermatozoa i en kvinnas födelsekanal. Hemligheten hos inflammerad prostatakörtel, att komma i sexuell kontakt i kvinnans födelsekanal reagerar med immunförsvaret av kvinnokroppen, utvecklingen av gynekologiska sjukdomar och omöjligheten av uppfattningen.

Prostatit orsakar skada inuti körteln och kroppen. Komplicerat med mikroflora ökar inflammationen risken för prostatisk abscess. Abscessing - purulent smältning av en del av kärlens parenchyma med bildandet av en kapsel runt fokusen. Sjukdomen med bildandet av mineraliserade beräkningar i håligheten är en följd av prostatan komplicerad genom återflöde av den skadade prostatan. Konsekvensen av prostatit är också: akut ishuri, urolithiasis, njursvikt, inflammation i urinogenitala organ och andra sjukdomar.

Kan jag få sex med prostatit?

Det är bevisat att dysrytmen i det intima livet, en av orsakerna till inflammation i körteln. Regelbunden utlösning med jämna mellanrum för att en positiv effekt på patogenesen av prostatit med subkliniska och måttligt allvarliga kliniska manifestationer av prostatit. Vissa medicinska manipuleringar och stadier av sjukdomen innebär ett tillfälligt förbud mot sexuell aktivitet. Detaljerade råd bör erhållas från din läkare. Ha sex med prostatit, måtta och säker sexliv.

Överförs prostatit sexuellt? Prostatit är en strikt manlig sjukdom som inte har något specifikt virus, bakterie, svamp ursprung. Under tiden är inflammation i prostata farlig för gynekologisk hälsa. Frösvätska innehållande inflammationsprodukter, som kommer in i kvinnliga genitala organ, mot bakgrund av att minska skyddande barriärer i födelsekanalen - ett verkligt hot om uppfattningen och bärandet av fostret. En hälsosam livsstil, tillförlitliga medel för manliga preventivmedel är ett enkelt sätt att skydda sexuella partners från ömsesidiga problem.

Kan jag bli botad av prostatit en gång för alla?

Majoriteten av de män som upprepade gånger har behandlats för prostatit är intresserade av en fråga: är det möjligt att bli av med denna obehagliga sjukdom för alltid. Enligt specialister beror effektiviteten av behandlingen till stor del på närvaron och svårighetsgraden av de irreversibla konsekvenserna i prostata. Det kan vara ärr, stenar, kalciner.

Stopp i de tidiga stadierna av den fortsatta utvecklingen av den inflammatoriska processen kan bara leda läkaren till behandling. I detta fall utvecklas inga irreversibla komplikationer i prostata och det finns möjlighet till fullständig botemedel. När delar av sklerotisk vävnad redan har bildat - ärr, det finns förkalkningar och små stenar, som inte kan kasseras i alla fall, då är det troligt att det kan bli en andra inflammation. Detta är kronisk prostatit.

Förutom behandling är en viktig faktor för att övervinna denna sjukdom också den grad patienten är villig att ändra sitt tidigare livsstil - ett oregelbundet sexuellt liv och en ständig sittande på en stol. Om han inte vill ha sådana förändringar, så kan man med stor säkerhet säga att den inflammatoriska processen snart kommer tillbaka. Det är med patientens ovillighet att utesluta dessa negativa faktorer från hans liv och tanken att prostatit är obotligt är associerad.

Varaktighet behandlas behandlingsregimen av läkaren, baserat på resultaten från fysiska, laboratorie- och instrumentstudier. På grundval av terapin av antibiotika med prostatit. Det visar användningen av vitaminer, fysioterapeutiska procedurer, antiinflammatoriska, analgetika, antibiotika.

Diet med prostatit

Övervakning av kost, användning av en viss uppsättning produkter:

minskar smärta,

förbättrar mikrocirkulationen av blod och lymf i kärlens kärl,

stärker kroppens skyddsfunktioner,

normaliserar tarmarnas arbete,

minskar bildandet av urin på natten.

Produkter med prostatit. Uteslut från användning:

Starkt kaffe, kryddiga rätter - öka blodflödet till körteln, stimulera smärta;

Fett, fett kött, ägg, mjöl - stärka kolesterolets deponering på kapillärernas väggar, minskar cirkulationen av blodflödet i körteln;

Alkohol - minska immuniteten

Produkter som innehåller grovfibrer, salta, skarpa livsmedel - förändra tarmmotiliteten;

En stor mängd flytande (på kvällen), salta rökt mat (under sjukdomsperioden) - öka volymen av vätska, fördröja det i kroppen.

Det är önskvärt att inkludera i kosten inkluderar: grönsaksallad klädda med olivolja, grönsaker och frukter odlade i bostadsområdet, naturliga juice, nötter, torkade frukter, magert kokt kött. En uppsättning produkter med prostatit kan kontrolleras med en dietist.

Förebyggande åtgärder

Förhindrande bygger på enkla regler, för att observera dem enkelt.

Regelbundet gör promenader ett brett steg (denna promenadstyp är den mest fysiologiska);

Ät rätt, led en hälsosam livsstil;

Använd hjälpmedel för manliga preventivmedel.

För mer information se artikeln "Profylax av prostatit"

För att undvika utveckling av prostatit och dess komplikationer bör du omedelbart kontakta en urolog för eventuella sjukdomar i könsorganen. Det är inte nödvändigt att vänta tills symptomen uppträder, och minst en gång per år för att se läkaren. I en medicinsk institution kommer du att gå igenom en undersökning och vet säkert att med hälsa i könsorganet är du okej.

Det är inte nödvändigt att skjuta upp besöket till urolog och de som lider av förstoppning, missbrukar alkohol, kryddig och rökt mat, de som inte aktivt engagerade i idrott och som hade en historia av sexuellt överförbara sjukdomar. På grund av sjukdomens höga risk bör sådana personer genomgå obligatorisk undersökning, även om det inte finns någon indikation på detta.

Som du vet, tycker män inte om att gå till läkare och när det blir outhärdligt, visar det sig att sjukdomen tog en kronisk kurs. Men behandlingsförloppet kunde ha varit mycket tidigare. Nu med kronisk prostatit, kommer det att ta minst 1-2 månader.