Huvud
Strömförsörjning

Symtom på urinblåsan hos kvinnor

Blåsan är en av de mest utsatta organen hos kvinnokroppen. Genom en bred och kort urinrör kommer patogena bakterier in i det, vilket orsakar inflammation. Från njurarna till blåsan faller infektionen, vilket ger komplikationer från pyelonefrit. Den minsta hypotermin eller försvagningen av immunitet - och utvecklar sjukdom. Det är mycket viktigt att spåra de första symtomen på blåsesjuka hos kvinnor. Ju tidigare de ses, desto mer framgångsrik kommer behandlingen att bli.

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor: symtom på blåsan

Cystitis är den vanligaste sjukdomen hos kvinnliga urinvägar. Mer än hälften av patienterna står inför sjukdomen. Symtom på inflammation i blåsan är svår att märka:

 1. Hyppig uppmaning att urinera. Beroende på graden av inflammation uppstår en stark önskan att tömma blåsan 15 till 40 gånger om dagen.
 2. Känsla av en tung blåsa. Patienter klagar på konstant obehag och falska uppmaningar.
 3. Ömhet. Rezi under urinering orsakar mycket obehag och anses vara ett av de mest karakteristiska symtomen på blåsan. Ibland ger smärta till rektumområdet, det är ofta lokaliserat i ljummen och i underlivet.
 4. En liten mängd utsöndrad urin. Trots tvingande insatser finns det väldigt liten urin.
 5. Utseendet på föroreningar i urinen. Det handlar om blod, slem, pus. Någon av dessa sekretioner indikerar en komplicerad form av sjukdomsförloppet.
 6. Allmän försämring av välbefinnandet. Kroppen kan reagera på infektion med feber, utseendet på huvudvärk, svaghet.

Akut cystit är ganska behandlingsbar. Vanligtvis är antibiotika, antivirala eller antifungala medel förskrivna. Även metoderna för fytoterapi, uppvärmning, mikrocykler, tvätt med vegetabiliska avkok är faktiska.

Om blåsans inflammation ignoreras kan den gå i kroniskt tillstånd, vilket inte svarar på terapi. Därför ska du omedelbart söka hjälp vid första tecken på sjukdom.

Symtom på urinblåsan hos kvinnor: urolithiasis

Bekämpningar kan bildas i urinledarna, njurarna och urinblåsan. Antalet och storleken på stenarna i varje fall är annorlunda, men ju mer av dem och desto större är de desto svårare sjukdomen går.

Urolithiasis utvecklas vanligtvis mot bakgrund av nedsatt metabolism, ibland verkar det som en komplikation av blåsning eller pyelonefrit. Initialt kan sjukdomen inte ge några symptom alls, vilket givetvis komplicerar diagnosen. Men förr eller senare manifesteras stenar i blåsan med hjälp av tecken:

 1. Sårhet som åtföljer urinröret.
 2. Utseendet av blod i urinen, förknippat med ett trauma mot blåsans vägg eller urinrör med en sten.
 3. Anfall av smärta i underlivet under rörelse, aktiv fysisk aktivitet, backar, skakning i transport.
 4. Mycket frekvent urinering, deras plötsliga förekomst utan någon anledning.
 5. Plötslig avbrott av strålen under urinering, vilket kräver en förändring i kroppens position för att fortsätta processen.
 6. Kräkningar och illamående.
 7. Ökning av blodtrycket.

I inget fall bör urolithiasis utlösas. Det är nödvändigt att verka för urologen för passage av högkvalitativ inspektion (USA, KT, urinanalyser). Risken för konkrement är inte bara i det obehag de orsakar, utan även i den eventuella inflammatoriska processen som framkallas av stenar.

Behandling i varje enskilt fall är individuell och beror på komplexiteten i situationen. Terapi kan både förutsätta användning av mediciner och kräva kirurgisk ingrepp.

Andra sjukdomar i blåsan hos kvinnor: symtom

Även om blåsan oftast oroar sig för kvinnor "omkring" cystit eller urolithiasis, kan den drabbas av andra sjukdomar. Bland dem:

Symtom och behandling av blåsesjukdomar hos kvinnor

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor - ett vanligt fenomen. Typiskt är kvinnors patologier associerade med genitourinary systemets egenskaper. Symtom på olika sjukdomar i blåsan kan likna, och är förenade med inflammatoriska processer, infektioner, störning av kommunikationen med CNS eller utveckling av maligna neoplasmer. Sjukdomar kan också orsakas av ett felaktigt sätt att leva, inte följa den allmänt accepterade hygienen, kost och dricks.

cystit

Palmen överlägsenhet bland blödersjukdomar hos kvinnor hör till cyst. Det är orsakat av det faktum att kvinnlig urinrör är kort och ligger vid utgången av ändtarmen, därför är den lätt tillgänglig för penetrering av patogena mikrober i blåsan. Patologens synder är i de flesta fall E. coli, som normalt lever i matsmältningsorganens organ. Det går in i en kvinnas korta och breda urinrör och multiplicerar i urinblåsan, vilket bidrar till inflammatoriska fenomen. Blodkärls orsaksmedel kan vara intestinala Trichomonas och Staphylococcus aureus.

Sjukdomsförloppet skiljer mellan akut och kronisk cystit. Den kroniska formen utvecklas på akut bakgrund i fall inte upp till slutet av den botade sjukdomen, eller oberoende terapi utan referens till experten.

symptom

Det första tecknet på inflammation i urinblåsan hos kvinnor är den ökade frekvensen av urinering. Symtom som kommer efter är smärta sensioner i underlivet och i tråden under tömning, särskilt i sista skedet. Tecken på cystit vid slutet av tömningen kan vara blodig urladdning, urinblödning. Detta förklaras av det faktum att väggarna i en tom blås kollapsar, vilket orsakar irritation.

Symtomatik kan vara både uttalad och svagt manifesterad. Med en minskning eller försvinnande av symtom skjuter en kvinna oftast ett besök hos en läkare. Som ett resultat finns risk för en stigande infektion. E. coli passerar lätt från blåsan till njurarna och pyelonefrit utvecklas.

Metoder för behandling

Inflammation av urinblåsan behandlas med en uppsättning mediciner som föreskrivs av en specialist. Den internationella standarden för cystitterapi innefattar mottagande av antibiotika och uroseptika.

Symptomen på blåsesjuka hos kvinnor försvinner vid början av tillämpningen av dessa läkemedel. Efter det att symptomen återkallas är det nödvändigt att genomgå en fullständig behandling för att förhindra utvecklingen av återfall i framtiden.

Förebyggande av blåsning av cystit:

 • diet;
 • riklig dryck (kaffe, te är uteslutna);
 • örtmedicinska örter;
 • sexuell vila (med cystit på grund av sexuell infektion);
 • intim hygien.

I motsats till missuppfattningar är uppvärmningsförfaranden för akut cystit skadliga. De ökar inflammationen i blåsan och kan leda till svår blödning.

leukoplaki

Patologi kännetecknas av en förtjockning av epitelskiktet som klämmer på blåsans yta. Med sjukdomsutvecklingen upphör muskelvävnaden att utföra en skyddsfunktion som orsakar många inflammatoriska och infektiösa processer. Sjukdomen påverkar främst kvinnor i reproduktiv ålder och är förknippad med den anatomiska strukturen hos genitourinary sfären. Det finns 2 typer av sjukdom:

 1. Leukoplakia i blåsans hals.
 2. Leukoplakia i blåsans kropp.

Den första formen är mycket vanligare.

Orsakerna till patologins utveckling är:

 • specifika sexuella infektioner (klamydia, ureaplasma, mykoplasma, gonokocker);
 • herpesvirus;
 • tarminfektioner (trichomonas).

Källan för leukoplakibildning är

 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • intrauterina preventivmedel
 • kaotiskt sexuellt liv utan deltagande av preventivmedel
 • störning av det endokrina systemet.

Diagnos - symptom

Diagnos av leukoplaki sker enligt följande tecken:

 1. Kramper smärta i underlivet.
 2. Ökande obehag med urinering.
 3. Brinner i underlivet.
 4. Brott mot urinering med avbrott av strålen.
 5. Allmän sjukdom.

Symtomatologi leukoplaki princip liknar symptomen på kronisk cystit, så viktiga tid (i akut) och noggrann diagnos av patologi insugningsslag. En effektiv metod att studera sjukdomen är en cytoskopi.

behandling

Grunden för tillämpning av operativa eller konservativa terapier är graden av försummelse av sjukdomen. I de tidiga stadierna av effektiva metoder för traditionell medicin med användning av medicinska växter:

 • ringblomma;
 • en vanlig vinge
 • ryttare av fältet;
 • potent;
 • havre.

Lämplig läkemedelsbehandling föreskrivs efter analysen och detektering av patogenen. Antibakteriella kurstillägg:

 1. Återställande behandling med medel för bevattning av blåsans skadade väggar.
 2. Sjukgymnastik med elektrofores, magnetoterapi, laser.

Blåens neurogena patologi

Den neurogena blåsan refererar till de förändringar som uppstår och stör organets funktion i nervösa sjukdomar. Sjukdomen kan påverka:

Perifera nerver;
• hjärnan;
• Ryggmärg.

Överträdelse av innervation observeras hos både kvinnor och män i ålderdom.

symtomatologi

Vid bildandet av en neurogen blåsan utmärker sig följande skäl:

 1. Inflammatoriska tumörprocesser som påverkar hjärnans eller ryggmärgs områdena (encefalit, stroke, intervertebral brok).
 2. Långvarig stress, ett starkt känslomässigt slag.
 3. Skada i hjärnan eller ryggmärgen (ryggradssvikt, hjärnskakning).

Kännetecken i symptomen är en partiell eller fullständig förlust av kontrollen över urinering. Svårighetsgraden av symtomen beror på nivån på skador på nervsystemet.

Den kliniska bilden av en hyperaktiv blåsan uttrycks:

 • Hyppig uppmaning att urinera.
 • Ett litet antal utsöndringar eller deras frånvaro.
 • Allvarlig smärta i underlivet.
 • Hyppig natturination (mer än 2 gånger per natt).

Några brådskande fall är markerade med hög intensitet, vilket innebär att en kvinna inte har tid att använda toaletten.

Hypoaktiv blåsa - ett tillstånd av otillräcklig sammandragning av musklerna i excretionsvägarna eller frånvaro av reflex - kännetecknas av oförmågan att medvetet kontrollera urinprocessen och uppenbaras av följande symtom:

 • Frånvaron av önskningar för tömning.
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Smärta i urinröret.
 • Inkontinens från överflöd av blåsan.

Sådana symtom gör samhällslivet omöjligt och leder till utveckling av andra sjukdomar.

behandling

Behandlingskursen bör börja med orsaken till patologin. Ett antal fall utgör ett integrerat deltagande av en neurolog, urolog, neurokirurg. Specialister särskiljer två sätt att behandla: medicinska och operativa. Om källa till utveckling av blåsdysfunktion är mekanisk skada, neoplasmer eller sjukdomar i hjärnan, ordineras ryggradskirurgi. Med emotionella chocker och långvarig stress åtföljs farmakoterapi av psykologisk korrigering.

Antibakteriell kurs med hypotonisk form åtföljs av fysioterapi, installation av en kateter. Kirurgisk ingrepp ger korrigering av störningar i nervsystemet och muskelsegmenten.

tsistalgii

Typiskt utvecklas kvinnlig sjukdom på grundval av endokrina neurala störningar i blåsreglering. Symptom liknar akut cystit, åtföljd av ett instabilt psykologiskt tillstånd. Sjukdomen påverkas känslomässigt obalanserade, sårbara kvinnor i åldersintervallet 20-50 år, vilket leder ett stillasittande liv.

symptom

Symtomatiskt uttrycks cystalgi i smärtssyndromet, vilket är förknippat med urinprocessen och specificeras:

 • värkande känsla av smärta.
 • liten urinladdning.
 • muskelsmärta efter toalett.

Vid undersökning av blåsan detekteras inte tecken på inflammation, bara detekteras kärlkärl.

behandling

Eftersom sjukdomen inte kännetecknas av infektion och inflammation är behandlingen av alternativ natur. Terapeutisk del är:

 • motion (promenader, sport, simning).
 • hälsosam mat (alkohol, kryddig mat, irriterande tarmarna är uteslutna).
 • psykologisk korrigering (åtgärder, lugnande medel, avslappningsmetoder).

Ofta, kvinnor som försöker bota sjukdomen i blåsan själva, tillgriper folkmedicinska läkemedel och antibiotika. Sådana åtgärder förstärker bara situationen, eftersom ineffektiva droger, kommer in i kvinnokroppen, orsakar irreparabel skada på andra organ. Det är viktigt att vid de första tecknen som beskrivs ovan, genomgå en undersökning med en specialist och få kompetent behandling.

Symtom och behandling av urinblåsan hos kvinnor

I medicinsk praxis finns det olika sjukdomar i blåsan hos kvinnor, symtomen är både allmänna och specifika. Med någon inflammatorisk process i det urogenitala systemet är en liten ökning av kroppstemperaturen möjlig. Observerad och frekvent uppmaning att urinera, smärta och känsla av ofullständig tömning av blåsan. Med cystit kan urininkontinens förekomma utan urinering. Färgen på urinen förändras, en grumlig fällning uppträder.

Inflammatoriska processer i blåsan kan utvecklas av flera anledningar. Cystitis uppträder när infektion från vagina tränger in i urinröret. I en sund kvinnas vagina finns en mikroflora som består av laktobaciller, bifidobakterier och opportunistiska mikroorganismer. Blåsans inflammation främjas ofta av vaginos - ett brott mot balansen i mikroflora.

Vad är cystitis?

Cystitis är en sjukdom i blåsan, som är en akut eller kronisk inflammatorisk process. Ofta utvecklas mot bakgrund av urinrör - inflammation i urinrörets vävnader. De första tecknen på blåsor: smärta i underlivet, intensifierar i processen med urinering; klåda och brännande; snabba önskningar. Urin förvärvar en lerig nyans och en skarp obehaglig lukt. Organets allmänna tillstånd försämras också - temperaturen stiger, det finns tecken på feber och generell svaghet. Hos unga och äldre kvinnor kan symtom på blåsor vara mindre uttalad. De manifesteras i form av illamående, smärta i underlivet och subfiltemperaturen.

Behandling av blåsor inbegriper användningen av antibakteriella läkemedel. Rekommenderad överensstämmelse med en speciell diet och dricksbehandling. Mängden vätska som förbrukas per dag bör sättas till 2-2,5 liter. Avvisa från kaffe och alkoholhaltiga drycker, begränsa intaget av livsmedel med högt kalciuminnehåll. Avlägsnandet av smärtsamma förnimmelser i blåsor underlättas genom att ett varmt föremål läggs på underdelen av buken. Perfekt alternativ är en påse med varm krus eller en flaska varmt vatten. Flera gånger om dagen behöver du dricka en svag lösning av natron. Detta bidrar till att minska surheten hos urinen och eliminera obehag. Om tillståndet förvärras, kontakta en läkare.

Blåsans hyperaktivitet

Denna sjukdom kännetecknas av en frekvent uppmaning att urinera. Intresset visar sig vara starkt och uppstår spontant. Mycket ofta kombineras tecken på blås hyperaktivitet med inkontinens. Ofta är det en spontan urladdning av urin när man försöker att hålla upp urmen. Tecken på sjukdomen hos urinblåsan hos kvinnor kan förekomma när som helst på dagen, att bli av med dem är ganska svårt.

Att begränsa mängden vatten som förbrukas leder inte till en förbättring av kroppens tillstånd, det är en irritation av urinblåsans väggar med koncentrerad urin. Tidig inledande av behandling bidrar till att underlätta förloppet av den patologiska processen. Droger kan bli av med obehagliga symptom. Det är nödvändigt att ändra din kost: du måste utesluta kaffe, starkt te, kryddig mat, choklad, citrus. Hög effektivitet har genomförandet av speciella övningar som syftar till att stärka småbäckens muskler. Detta gör det möjligt för kvinnan att kontrollera urinprocessen.

Urolithiasis är en sjukdom i excretionssystemet hos kvinnor, som är förknippad med bildandet av konkrement i blåsan. Stenar finns hos patienter i alla åldrar, de kan ha olika storlekar, form och struktur. Sjukdomen ger som regel en detaljerad klinisk bild. Det finns också fall av asymptomatisk utveckling av den patologiska processen. Stenar detekteras med ultraljudsundersökning av blåsan. Symtomatologin bestäms av stenarnas storlek och deras typ.

Smärta i ländryggsregionen är ett karakteristiskt tecken på urolithiasis. Det ökar med fysisk aktivitet, urinering, plötsliga rörelser. Efter smärta attackeras stenar tillsammans med urin. Renal kolik i varierande grad kan vara i flera dagar. Den stannar när du flyttar stenen in i blåsan. När konkretet träffar urinläkaren, finns det frekvent uppmaning att urinera, åtföljd av smärtor i underlivet. Hematuri är ett specifikt symptom på urolithiasis, vars utseende är förknippat med skador på blåsans väggar. Under en exacerbation kan kroppstemperaturen stiga till 40 ° C. Kanske utseendet av symtom på hypertensiv kris. Enkla stenar av små storlekar kan inte uppenbara sig på något sätt. Det är omöjligt att självständigt diagnostisera urolithiasis.

Blåsans neoplasma

Blåsans cysta - en godartad neoplasma som har en medfödd natur. Den mittre delen av urinröret bör stängas under den 20-24: e veckan av intrauterin utveckling. Om detta inte händer förblir kanterna av kanalen svetsade och mellersta delen är öppen. En cystisk hålighet bildas, på grund av vilken ytterligare kroniska sjukdomar kan utvecklas. Vice diagnostiseras både hos små tjejer och hos vuxna kvinnor. Cystenen kan detekteras genom palpation av underlivet. Neoplasmen ligger mellan naveln och puben.

Cystenen utvecklas länge, uppenbarar sig inte på något sätt. Med denna patologi av blåsan kan symtom endast uppträda i vuxenlivet. Efter att ha nått en cyst av stora storlekar, börjar en akut inflammatorisk process, åtföljd av suppuration. Hålrummet kan innehålla partiklar av mekonium, slem, serös vätska. Deras flykt från kapseln leder till infektion i omgivande vävnader. I detta fall är det en signifikant temperaturökning, akuta smärtor som ökar när de står.

Akut inflammatorisk process leder till utseende av tecken på kroppsförgiftning, rodnad och svullnad i skinnets pubsregion. I botten av buken finns en volumetrisk tumörliknande formation. När cysteinnehållet lämnar urinblåsan, får urinen en tjusig färg och en obehaglig lukt. Utsläppen av vätska i bukhålan bidrar till utvecklingen av peritonit - ett livshotande tillstånd.

Blåsans cancer hos kvinnor sker sällan. Sjukdom finns inte alltid i de tidiga stadierna, vilket bidrar till att minska risken för överlevnad. Utvecklingen av en malign tumör åtföljs av utseendet av blodiga föroreningar i urinen. Det kan finnas tecken på irritation av blåsans väggar - frekvent uppmaning att urinera, smärta i underlivet, felaktigheter, svårighet att utsöndra urin. Symtom på blåscancer liknar manifestationer av cystit och urolithiasis. En uttalad klinisk bild observeras när neoplasmen ligger nära urinröret.

Det finns ett stort antal sjukdomar i blåsan, som har liknande symtom. Endast en urolog kan göra en noggrann diagnos. Självmedicinering kan leda till förvärring av svårighetsgraden av den patologiska processens gång.

Symtom och behandling av vanliga och inte mycket sjukdomar i urinblåsan

Blåsans funktioner är ackumulering och utsöndring av urin. I båda könen är detta organ organiserat identiskt, men på grund av egenskaperna hos urinrörets anatomi och könsorganen är kvinnor och män mer benägna att drabbas av olika sjukdomar. Vad är blåsans sjukdomar och hur är de manifesterade?

Huvudsymptom

Symtom på blåsesjukdomar är inte mycket olika. Praktiskt taget alla patologier i detta orgel manifesteras:

 • frekvent urinering under dag och natt;
 • urininkontinens
 • smärtor i underlivet;
 • smärta, bränning och skärning med urinering
 • förändring i färg och lukt av urin;
 • utseendet av blod i urinen.

Möjliga sjukdomar

Bland de vanligaste åkommorna i blåsan är:

 • cystit;
 • urolitiasis;
 • cancer;
 • bildning av godartade tumörer;
 • överaktiv blåsan.

OBS! Ofta står läkare inför det faktum att alla klagomål på patienten är koncentrerade på blåsan, men analyser och instrumentella metoder för forskning tyder på att patologier saknas i detta organ. I sådana fall kan problem med smärta och urinering vara tecken på njure, prostata, livmoder, epididym och andra närliggande organ.

cystit

Blåsans vanligaste åkomma är dess inflammation, det vill säga cystitis. Den främsta orsaken till dess utveckling är patogena mikroorganismer som tränger in i organs hålighet, vanligtvis genom urinröret, även om andra sätt är möjliga. Det är emellertid inte tillräckligt att få mikrober i blåsan för att orsaka inflammation, eftersom väggarna på grund av strukturens egenskaper och frisättning av specifika ämnen är tillförlitliga skyddade från detta. För att utveckla cystit är det därför nödvändigt att de naturliga försvarsmekanismerna försvagas och smittämnen har möjlighet att lägga sig på slemhinnan. Vanligtvis är det tillräckligt att överföra stress, andra sjukdomar, allvarlig hypotermi etc.

Frekvensen för diagnosen av denna sjukdom hos blåsan hos kvinnor är mycket högre än hos män, vilket beror på närvaron av en bred och kort urinrör i rättvisare kön. Som regel manifesterar sig sjukdomen:

 • signifikant ökning av trängseln att urinera
 • smärtsam urinering
 • ökad temperatur;
 • närvaron av leukocyter i urinen och ibland av röda blodkroppar.

Viktigt: Problemet är förmågan att uttrycka så levande att patienten för en sekund inte kan bli av med irriterande känsla av ofullständig tömning av blåsan, även omedelbart efter urinering.

För behandling av cystit används vanligen:

urolitiasis

Också en ganska vanlig orsak till utseendet på karakteristisk smärta i underlivet och problem med urinering går in på blåsan eller bildandet av stenar direkt i den. Enligt ny forskning är denna sjukdom en följd av genetiskt bestämda metaboliska störningar, och dess huvudsymptom är:

 • ökad urinfrekvens;
 • smärta som åtföljer processen med urinutsöndring
 • avbrott i urinströmmen tills urinen är helt stoppad;
 • närvaro i blodets urin och suspenderad materia;
 • ökning av blodtrycket.

Viktigt: oförmåga att urinera under en lång tid om en stark längtan är en orsak till omedelbar samtal ambulans, eftersom en sådan lagring urin kan orsaka bristning av urinblåsan och patientens död.

Behandling av urolithiasis utförs huvudsakligen genom avlägsnande eller kontaktkrossning av de bildade stenarna med den efterföljande accelerationen av diurese. Tack vare detta blir de minsta fragmenten av betong snabbt och relativt smärtfritt utsöndrat från kroppen. Men den viktigaste metoden att bekämpa denna sjukdom är att följa en individuellt utvald diet.

tumörer

Oftast bildas tumörer av olika natur i blåsan. Vanligtvis följs det av smärta och blödning. Om man talar om maligna neoplasmer diagnostiseras vanligtvis patienterna med övergångscellcancer och endast i 1 fall av 10 riktigt aggressiva adenokarcinom.

Bland godartade tumörer i blåsan är:

 • adenom;
 • feokromocytom;
 • papillom;
 • polyper;
 • hemangiom etc.

OBS! Papillom förekommer på ytan av huden och slemhinnorna som ett resultat av mänsklig infektion med HPV av olika typer och försvagning av immunitet. Vissa typer av HPV utmärks av hög cancerrisk, det vill säga de formade papillomerna kan degenerera till maligna tumörer.

Praktiskt taget alla patienter med detektering av tumörer tilldelas kirurgisk behandling, som ibland kan utföras med hjälp av endoskopiska tekniker, det vill säga utan att skära ner. Vid diagnos av cancer ordineras ofta kemoterapi och strålbehandling.

Hyperaktiv Blåsan

Nästan 20% av alla människor lider av frekventa, akuta uppmaningar att urinera. Deras nummer kan överstiga 8 per dag. Och patienterna lyckas inte ens nå till toaletten i tid, vilket naturligtvis är orsaken till förlägenhet. Därför isoleras människor som stöter på en sådan obehaglighet ofta från samhället, förlorar sina jobb och vänner, vilket oundvikligen leder till social disadaptation och utseendet på psykologiska problem.

Hantera hyperaktiviteten hos blåsan kan göras med:

 • drogterapi;
 • regelbundet genomförande av speciella övningar
 • sjukgymnastik;
 • operationer.

Andra patologier

Ovan undersökte vi de sjukdomar som oftast påverkar urinblåsan. Det finns emellertid olyckor som dyker upp, men förekommer fortfarande hos människor. Dessa inkluderar:

 • Leukoplaki är en sjukdom som åtföljs av en patologisk förändring i slemhinnans epitelceller. Som ett resultat bildas keratinerade regioner av olika konfigurationer på blåsans väggar.
 • Blåsans atoni är en patologi orsakad av ryggmärgsskador eller några andra sjukdomar, till exempel syfilis. Det kännetecknas av ofrivillig dropputsöndring av urin.
 • Cystocele eller blåsans nedgång följs ofta av en förändring av vagina och urinrörets position. Detta observeras vanligtvis hos kvinnor efter svåra födselar.
 • Exstrophy avser intrauterin missbildningar. Kärnan i patologin är blåsans bildning utanför barnets kropp, vanligtvis pojkar. Men det är sällsynt nog - bara 1 baby ut ur 30 tusen.
 • Blåsans tuberkulos observeras vanligtvis hos personer i vilka denna sjukdom redan har lyckats påverka lungorna och njurarna. Vanligtvis förekommer patologin inte så det diagnostiseras sällan i tid.
 • Magsår. I regel observeras vävnadssårbildning initialt i organs övre del, och symtomen liknar manifestationer av cystit.
 • Endometrios är en uteslutande kvinnlig patologi av blåsan, eftersom den utvecklas när endometrialceller som täcker ytan av de inre kvinnliga reproduktionsorganen in i den. Sjukdomen manifesteras av närvaron av blod i urinen och smärtor i underlivet, vilket intensifierar före menstruationen.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning?

Vi rekommenderar att du läser historien om Olga Kirovtseva, hur hon botade hennes mage. Läs artikeln >>

Blåsans sjukdomar och deras symtom

Brott mot urinering - Ett ganska vanligt klagomål hos patienter på terapeutisk behandling (cirka 2% av patienterna). Hos kvinnor observeras detta problem i tre gånger oftare än hos män. Oftast klagar patienterna på frekvent och smärtsam urinering. Dessa problem kan väsentligt förvärra patientens livskvalitet, så det är viktigt att identifiera symtomen på urinblåsan i tid och bota med hjälp av specialisterna dessa sjukdomar.

De viktigaste tecknen på blåsans sjukdomar

De viktigaste symptomen på blåsesjukdom är ett brott mot urinering och en blandning av blod i urinen (hematuri).

Brott mot urinering

Smärta med urinering följs vanligtvis av bränning och skärning.

Det orsakas av irriterande effekt av urin på inflammerad slem i en sådan blåsesjukdom som cystitis. Smärta med blåsor uppträder i slutet av processen med urinering. Akut cystitis kännetecknas också av smärta i underlivet. Klagomål om frekvent och smärtsam urinering är vanligast hos kvinnor 15-44 år. I dessa patienter, i 15% av fallen, orsakas sådana symtom inte av cystit, utan av vaginit. Dessutom postmenopausala kvinnor ofta smärtsam urinering, eftersom minskningen i nivån av östrogen i blodet leder till atrofi av epitel i urinblåsan och urinröret.

De mest farliga sjukdomar, manifesterar täta och smärtsam urinering, inkluderar cancer i urinblåsan, infektioner (gonorré, herpes), urolitiasis (stenar i urinblåsan).

Med sådana klagomål ska patienten uteslutas från klimakteriellt syndrom, prostatit, främmande kropp i urinblåsan och nedre urinvägarna. Ibland uppstår smärta med feber, hög urinsyra i metaboliska störningar. Liknande symtom kan också orsaka sår och divertikula (utskjutningar) i urinblåsan och urinröret, prostata adenom, fimos och vaginal nedstigning.

Glöm inte att snabb och smärtsam urinering kan vara ett symptom på depression, diabetes, biverkningar av mediciner.

hematuri

Hematuri är en blandning av blod i urinen. Det finns makrohematuri (den synliga blandningen av blod) och mikrohematuri (detekterbar genom mikroskopisk undersökning). För utveckling av makrohematuri tillsätts 1 ml blod till 1 liter urin.

I blåscancer uppträder makrohematuri i 70% av fallen. Å andra sidan är den vanligaste orsaken till blodförening till urinen urinvägsinfektion (särskilt cystit hos kvinnor). Hematuri kan också orsaka urinblåsor.

Vid blåsans sjukdomar kan färgning av urin med blod endast uppträda i den sista delen av urinen eller under hela urinverksamheten.

En blandning av blod i urinen händer och med många njursjukdomar, infektionssjukdomar, intaget av mediciner. Det är därför som du har detta symptom, behöver du se en läkare för diagnos.

Blåsans vanligaste sjukdomar

Blåsans vanligaste sjukdomar är inflammation (cystitis) och urolithiasis.

Dessutom finns bråck, tuberkulos, syfilis, parasitära sjukdomar i blåsan. I blåsan kan utvecklas godartade och maligna neoplasmer. Separat är ett tillstånd som kallas en "hyperaktiv blåsan" isolerad.

Huvudsymptomen på cystit är ofta smärtsam urinering i små portioner. Ibland (ganska sällsynt) i urinen är det en blandning av färskt blod som uppträder i slutet av processen med urinering. Patienten störs genom att skära, ibland mycket svåra smärtor i underlivet, i pubic regionen, speciellt vid urinering. Det finns inkontinens, liksom en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Urin kan få en obehaglig lukt. Ibland (ganska sällan) lider det allmänna tillståndet: det kan finnas en ökning av kroppstemperatur, svaghet, sjukdom, minskad effektivitet.

Blåsans stenar manifesteras huvudsakligen av akuta paroxysmala smärtor som spred sig i inguinalområdet och perineum. Ofta finns det en snabb smärtsam urinering.

Glidande cystocele - ett tillstånd, i vilken väggen hos kroppen skjuter ut genom en öppning i bukväggen muskel, företrädesvis i kombination med andra organ (omentum, tarmar). Den vanligaste inguinal, inguinal och scrotal, femoral brok. Det är möjligt att misstänka detta tillstånd när man observerar ett bråck: det varierar i storlek beroende på grad av fyllning av blåsan. Karakteristisk för urinering i två uppdelade doser. Ibland finns det en fördröjning i urin eller frekvent urinering.

Tuberkulos av blåsan är en komplikation av njur tuberkulos. Den kliniska bilden är okarakteristisk, symtomen på cystit dominerar. I svår blåsinfektion finns en kvävning - svårighet att urinera, åtföljd av spasmodisk smärta. Blåsans syfilis har inte några speciella egenskaper i kliniken, den kännetecknas av en långvarig ström.

Parasitiska sjukdomar i blåsan innefattar schistosomiasis, echinokocker, trichomoniasis och manifesteras av frekvent smärtsam urinering, ofta med blandning av blod i urinen.

Samma symptom uppträder när blåsan leukoplaki - ett tillstånd utvecklas på grund av kronisk inflammation i kroppen och uppvisar keratinisering av ytan av epitelceller som bekläder slemhinnan.

Symtom på blåsans tumör bestäms primärt av dess placering och relation till urinrörsöppningarna. Bland godartade tumörer dominerar blåsens papillom. De är vanligtvis placerade nära urinhålets och urinrörshålen, manifesteras av blödning. Den vanligaste maligna tumören är papillärcancer, som också manifesteras främst av närvaron av blod i urinen. I de senare stadierna tillsätts tecken i samband med tumörtillväxt i närliggande organ, cancercachexi, avlägsna metastaser.

Hyperaktiviteten hos blåsan är ett patologiskt tillstånd som huvudsakligen hör samman med en överträdelse av detta organs innervation. Det manifesterar sig som en oförmåga att kontrollera urinprocessen, vilket leder till att det blir ofrivilligt, ofta i små portioner, ofta. Till skillnad från cystit är ömhet okarakteristisk.

Således kan tidsmässiga upptäckta symptom hjälpa en patient att misstänka en blåsesjukdom och ringa en specialist i tid, vilket kommer att påskynda återhämtningen och lindra patientens tillstånd.

Till vilken läkare som ska ansöka

Om smärta och frekvent urinering inträffade plötsligt, efter hypotermi, är det tillräckligt att konsultera en terapeut. I andra fall måste en urolog undersökas. Ibland krävs samråd infektsionista, onkolog, venereolog, gynekolog.

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor

Med blåsinfektioner av infektiös natur möter de flesta kvinnor livslånga perioder av livet. Funktionerna i den fysiologiska strukturen underlättar penetreringen av infektion i blåsans hålighet och i närvaro av ko-faktorer (minskad immunitet, stillasittande livsstil) bidrar till utvecklingen av inflammatorisk process.

Emellertid exponerar den karaktäristiska platsen för detta organ i närheten av reproduktionssystemets organ kvinnor för risken för att utveckla ett antal patologier. Blåsersjukdomar hos kvinnor är som regel åtföljda av uttalade symtom och med sällsynt undantag kan de lätt diagnostiseras.

Strukturen och funktionen av blåsan

Blåsan är ett orört organ som är avsedda för ackumulering av flytande avfall av människoliv och deras efterföljande borttagning från kroppen. Den maximala volymen vid fyllning kan variera i genomsnitt från 600 till 1000 ml.

I blåsans struktur är det vanligt att skilja:

 • den övre delen;
 • blåsans kropp;
 • Botten, där blåsantriangeln är belägen;
 • halsen (nacken), där kontraktilmuskeln är belägen, vilken håller vätskan i blåsans hålrum.

Vid fyllning av blåsan sker en komplex process, överföringen av nervimpulser från slemhinnans irriterade receptorer till de centra som reglerar kontraktil funktionen hos det muskulära skiktet (detrusor) och sfinkteren. I det här fallet finns det en samtidig sammandragning av det muskulösa skiktet och avkoppling av sfinkteren, vilket säkerställer borttagning av urin från kroppen.

cystit

Infektion av epitelmembranet av blåsan anses vara en rent kvinnors sjukdomar såsom cystit hos kvinnor i 99% av fallen är det en följd av utvecklingen av patologier som orsakar strukturella abnormiteter i urinvägarna, såsom prostatahyperplasi.

Om cystit hos män är sällsynt, och har karaktären av komplikationer av en sjukdom, är inflammation i slemhinnan i urinblåsan hos kvinnor ofta en primär sjukdom som orsakas i första hand, den anatomiska anlag. Det är platsen för urinvägarna, i omedelbar närhet av vagina och anus, som framkallar risken för blåsor.

Andra orsaker till infektion är:

 • ignorerar reglerna för personlig hygien
 • analsex;
 • hypotermi;
 • hormonella störningar;
 • immunförsvar.

Långsiktiga inflammatoriska processer, åtföljda av perioder av eftergift, anses vara en kronisk form av sjukdomen.

Symtom och diagnos av cystitis

Förloppet av inflammation i blåsan åtföljs av uttalade symptom:

 • frekvent urinering orsakad av skada på slemhinnan;
 • smärta i vila, sämre med urinering, karakteriserad av patienter som "skärning";
 • en känsla av blåsflöde;
 • ofrivillig urinering.

Diagnos av blåsan är inte svår och grundar sig huvudsakligen på utvärdering av symptom och laboratorietester av urin.

Behandling av blåsan

Läkaren, på grundval av laboratorietester och bedömning av symtom på blåsesjuka hos kvinnor, föreskriver antibakteriell behandling med användning av antibiotika eller andra medel som har bakteriedödande aktivitet. Samtidigt med antibakteriella läkemedel är det lämpligt att genomföra följande rekommendationer:

 • ta värmeprocedurer
 • douching med antiseptiska medel;
 • Att observera en diet som utesluter användningen av produkter som kan irritera slimhinnan.
 • konsumera stora mängder vätska;
 • helt att äta.

Användningen av fytopreparationer samtidigt med antibakteriella medel främjar en snabb återhämtning, stärker immuniteten, minskar risken för återfall.

Blodens endometrios

Endometrios är en patologisk spridning av ett multikomponentcellskikt försedd med ett vaskulärt system (endometrium) som foderar det inre skiktet i livmodern. Endometrieceller har ökad känslighet för de månatliga hormonella förändringarna som uppträder hos en kvinna.

Under menstruationen finns det ett avslag på det mogna lageret av celler med den efterföljande restaureringen av en ny. Oavsiktlig ingrepp av endometrieceller i bukhålan gör att de kan rota i vävnaderna hos alla tillgängliga organ. Placeringen av blåsan i närheten av livmodern och äggledarna gör det till ett av de sannolika föremålen för skada.

Beroende på lesionsytan och penetrationsdjupet i blåsans muskelskikt, utmärks följande steg:

 • Steg 1 - isolerade ytliga tillväxter;
 • Steg 2 - gruppfoci med signifikant penetration i vävnader;
 • Steg 3 - Multipelskador med bildning av limprocess mellan blåsans vägg och bukhålets organ, cystiska formationer;
 • Steg 4 - Multipelskador, åtföljd av en fusion av blåsan med organen i det lilla bäckenet eller genom spjutningen av blåsans vägg.

Oavsett var de endometriala utväxter, dess celler fortsätter att svara på hormonella förändringar och, följaktligen, isolerat blod under menstruationscykeln och mognat avvisa skikt, orsakar inflammation i den peritoneala kaviteten och väggarna i det påverkade organet.

Hittills finns det inga vetenskapligt beprövade fakta som motiverar den plötsliga ökningen av tillväxten av endometrialvävnad.

Symtom och diagnos av blåsans endometrios

I de första stadierna kan symtomen på sjukdomen vara helt frånvarande. För lesioner av 3 och 4 grader, beroende på plats och natur för endometriumtillväxten, kan följande symtom observeras:

 • cyklisk smärta i bäckenet (vid 4 grader - permanent);
 • det periodiska utseendet av blod i urinen;
 • smärta vid urinering
 • frekvent urinering
 • smärta under samlag.

Diagnos av blåsendometrios är baserad på undersökningen av följande data:

 • närvaron av liknande patologier i släktingar;
 • menstruationscykelens varaktighet
 • Antal födslar, aborter;
 • om det fanns kirurgiska ingrepp i bäckenområdet
 • vad bekymmer symptomen.

Med instrumentell diagnos är den mest informativa metoden cystoskopi.

behandling

Behandling av sjukdomen innefattar medicinska och kirurgiska exponeringsmetoder för att avlägsna patologiska formationer och förhindra deras ytterligare spridning.

Medicin innehåller:

 1. Eliminering av smärtssyndrom med analgetiska och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).
 2. Undertryck av intensiteten i processen för proliferation av endometrium med progesteron och andra hormonella läkemedel.

Kirurgisk behandling innefattar avlägsnande av patologiska formationer genom transuretral resektion (TUR) hos blåsan med vävnadssamling för histologisk undersökning. Efter operationen föreskrivs en kurs av hormonbehandling för att förhindra återfall. Utrotningen av den reproduktiva funktionen kan leda till spontan reversering av endometrios, upp till en beständig remission.

Tsistotele

Liksom alla sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor, orsakas cystitisen av sjukdomar i det fysiologiska tillståndet som är förknippade med muskelatrofi och ligament som bär livmodern och blåsan i anatomiskt korrekt position.

Utsläpp av blåsan sker huvudsakligen i postmenopausala perioden och är förknippad med en förändring av den hormonella bakgrunden, vilket negativt påverkar underhållet av tonus i muskelvävnaden. Också orsakerna till blåsan kan vara:

 • systematisk lyftning av vikter;
 • flera födslar;
 • stark spänning i avföringens skull, till exempel med förstoppning
 • långvarig ansträngd hosta;
 • stark viktminskning
 • övervikt;
 • försvagning av musklerna efter kirurgisk borttagning av livmodern.

Med utvecklingen av blåsor rör sig blåsan långsamt ner mot vaginaens främre vägg. Vid de första stadierna av sjukdomen med stress eller spänning i det vaginala utrymmet kan en rundad formation detekteras, med efterföljande sjukdomsprogression observeras även utsprång av väggen vid vila.

Symtom och diagnos

I samband med förändringen i blåsans position är sjukdomens huvud tecken:

 • nedsatt urinering
 • inflammation i blåsan, på grund av stagnation av urin;
 • smärta under samlag
 • dra känslor i bäckenregionen;
 • urininkontinens
 • förlust av vaginalen.

Cystotelen kan diagnostiseras vid en gynekologs undersökning i de tidigaste skeden av sjukdomen.

behandling

Med tid upptäcka sjukdomar, är det lämpligt att använda konservativ behandling, essensen är att genomföra ett komplex av övningar för att stärka musklerna som stödjer bäckenorganen och hormonbehandling för att upprätthålla muskeltonus.

När konservativa metoder är maktlösa, returneras blåsarens korrekta position genom att utföra en operation för att återställa muskuloskeletsystemets funktioner. Plastikkirurgi utförs oftast på ett transvaginalt sätt, förutom när ett öppet kirurgiskt ingrepp krävs för radikal restaurering av bäckenbindningarna.

Efter kirurgisk ingrepp rekommenderas en kvinna inte att lyfta tyngd, för att minska risken för upprepad blåskollaps.

tsistalgii

Cystalgi är en symptomatiskt liknande sjukdom med cystit, men i motsats till cystit är inte inflammatorisk men neurologisk. Orsaken till funktionsfel hos nervreceptorerna i blåsans slemhinna kan bero på ett antal anledningar:

 • hormonella störningar;
 • tidigare inflammation i urinblåsan;
 • stillastående processer i bäckenområdet
 • operativa ingrepp på blåsan eller närliggande bäckenorganen;
 • Allmänna neurologiska störningar
 • immunförsvar.

Smärtsam, svår urinering eller tvärtom bidrar inkontinens till bildandet av en kvinnosistent neuros, som systematiskt förvärrar sjukdomsförloppet och bildar en stabil sjukdom.

behandling

Cystalgi behandlas, liksom alla nervsjukdomar, är ganska svårt, på grund av behovet av ett individuellt förhållningssätt till patienten. Om metoderna för laboratoriediagnos har bekräftat frånvaron av en inflammatorisk process används följande metoder som terapi:

 • besöker en psykoterapeut
 • ökad fysisk aktivitet (jogging i frisk luft, simning);
 • tar droger för att återställa tarmmikroflora
 • Dietoterapi med begränsning av produkter som kan orsaka irritation i tarmarna;
 • mottagande av lugnande medel.

Kvinnliga genitourära sjukdomar kräver systematisk observation av en läkare, tillämpning av nödvändiga diagnostiska procedurer och behandling, i enlighet med diagnosen. Tidig diagnos hjälper inte bara till att undvika allvarliga konsekvenser som påverkar alla bäckenorganen utan också helt stoppar sjukdomsprogressionen med hjälp av medicinska och konservativa behandlingsmetoder.

Blåsersjukdomar hos kvinnor med symtom på behandling

Njursjukdomssymtom och cancerbehandling
Hälsa och okunnighet

Blåsersjukdomar hos kvinnor med symtom på behandling

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor, deras symtom och behandling förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom blåsans karakteristiska läge, i närheten av reproduktionssystemets organ, gör kvinnor utsatta för ett antal sjukdomar.

Påverkan av funktionerna i strukturen hos könsorganen hos kvinnor på utvecklingen av blåsans sjukdomar

Egenskaper hos genitourinary systemet

En egenskap hos kvinnans urogenitala organ är närheten till rektum och yttre könsorgan i urinröret, vilket accelererar infektion i urinhålan.

Från urinblåsan kan mikroorganismer med tillfälle för vissa faktorer (hypotermi, nedsatt immunitet etc.) komma in i njuren i urinledaren och orsaka pyelonefrit.

Detaljer om denna inflammation kan hittas i materialet - "Njurens symptom på sjukdomen och behandlingen pyelonefrit ".

Urinvägsinfektion

Det är lämpligt att komma ihåg här att ett urinsystem hos en person innehåller urinröret, urinblåsan, urinröret och njurarna. Den vanligaste patologin för urinvägsinfektioner är infektionssjukdomar, vars orsakssamband är bakterier, virus, svampar eller parasiter.

Kvinnor får ofta infekterade urinvägar, och det finns sådana sjukdomar som: uretrit, cystit och pyelonefrit. Tarmbacillus, Trichomonas, klamydia och andra patogener från anus och könsorganen hos kvinnan går lätt in urinröret och urinblåsan.

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor, symtom och behandling flöde på olika sätt. Inte alltid processen med inflammation i blåsan är akut. Ofta suddas patologins tecken. En kvinna konsulterar en läkare när den kroniska formen av sjukdomen redan har utvecklats.

Vad orsakar hormonella störningar

Hormonella förändringar i kvinnornas kropp i postmenopausala perioden kan leda till atrofi av muskler och ledband som håller livmodern och urinblåsan. Som ett resultat utvecklar sjukdomen cystitis - blåsedämpning och urineringstörning.

Typer av urinblåsan hos kvinnor och deras symtom

Frekventa patologier

Bland sjukdomar i urinblåsan kan kvinnor särskilja sådana vanliga patologier:

• Överträdelse av urinblåsans innervering (neurogen dysfunktion);

• Blåsans leukoplaki.

Dessutom finns kvinnor, men mindre ofta sådana sjukdomar som cancer, tuberkulos blåsan, cystocele.

1. Uretrit

-utvecklas vid infektion i urinröret om reglerna om personlig hygien inte följs. Patienten är oroad över symptom som: frekvent urinering med känsla av klåda eller brännande; urladdning från urinröret i en blågrön färg.

2. Cystitis

- En inflammation i slemhinnan i blåsan av ett infektiöst ursprung. Vanligtvis uppenbarad av sådana symptom som: frekvent urinering; smärta i form av nedskärningar, även i vila, vilket ökar under urinering. En kvinna känner ständigt en blåsans fullhet, det kan vara ofrivilligt urinering. Färgen på urinen förändras, och ett grumligt sediment framträder i det.

Möjliga orsaker till blåsans infektion - bristande överensstämmelse med reglerna om personlig och sexuell hygien hypotermi; analsex; överdriven konsumtion av kryddig, kryddig, rökt mat och alkohol; hormonella och immunförsvar i kroppen.

diagnostisera cystit inte svårt på grundval av klinisk bild och laboratorietester av urin.

cystit kan vara länge med perioder av eftergift, då pratar de om sjukdoms kroniska form. Kronisk blåsning åtföljs då och då av återfall, enligt symptomen som liknar den akuta formen av denna sjukdom.

3. Urolitiasis

hos kvinnor det kan orsakas av metaboliska rubbningar eller förlängda stagnerande processer i urinvägarna eller in i blåsan drabbats sand och stenar från njurarna hos urinledarna.

bevis urolithiasis av blåsan skiljer sig från manifestationer av rörelse av stenar i njurarna. En kvinna upplever en känsla av tyngd och smärta i underlivet, en brännande känsla under urinering. I urinen är blodåren synliga på grund av skador på stenarna i urinvägsslimhinnorna. Om stenen överlappar urinröret blir urinströmmen intermittent eller helt frånvarande.

Karakteristisk ökning av sådana symtom efter fysisk ansträngning och joltande åktur.

4. Störning av blödningens innervering eller neurogen dysfunktion

Är en patologi där patienten inte kan kontrollera urineringens funktion i samband med psykologiska, neurologiska eller traumatiska störningar.

Orsakerna till neuromuskulära störningar i blåsan kan vara både allvarliga medfödda och förvärvade sjukdomar i nervsystemet och svåra stressiga situationer.

Det finns tre typer neurogen blåsdysfunktion:

 • - Atonisk utseende eller hypotension. När det finns en trög ton i blåsan och brist på urin att urinera. Att öka volymen av urin slappar av sfinkteren och urinen håller inte.
 • - Autonom utsikt eller icke-reflex. En kvinna har en uppmaning att bara urinera när blåsan är full. Denna typ av patologi utvecklas när centrala nervsystemet är skadat.
 • - En spasmodisk form av dysfunktion eller en hyperreflexiv urinblåsan kännetecknas av ofrivillig tömning när vätskan först kommer in i kvinnans kropp. Ofta finns det konstant läckage av urin, en intermittent stråle, frekvent urinering, särskilt på natten.

Överträdelse av blåsans innervation provocera mer allvarliga sjukdomar i andra system, så du måste behandla primärt den underliggande sjukdomen och sedan symtom från urinblåsan.

5. Bladder leukoplaki

- En sällsynt sjukdom som utvecklas hos kvinnor mot bakgrund av kronisk infektion i genitourinärsystemet, liksom på grund av hormonella förändringar (klimakteriet, långvarig användning av orala preventivmedel).

Kärnan i sjukdomen är i de patologiska förändringarna i blåsans slemhinnor, som är skyddande, eftersom det neutraliserar urinverkan på organets väggar.

När sjukdomen uppträder ersätts cellerna i övergångsepitelet i slemhinnan av platta (keratinerade) epitelceller som inte har någon skyddsfunktion.

Leukoplakia i blåsan utvecklas när det tränger in i kroppen av sexuella infektioner, till exempel klamydia eller mykoplasma, trots att behandlingen av sexuellt överförbara sjukdomar.
Leukoplakia åtföljer ofta sådana kvinnliga sjukdomar som erosion av livmoderhalsen etc.

Tecknen på denna patologi hos blåsan är mycket lik symtomen på kronisk blåsan.

Pyelonefrit som komplikation

I avancerade fall, när bakterier tränger genom urinröret och urinledare - njuren kan en kvinna utveckla de farligaste bland stigande infektion i urinvägarna patologi, pyelonefrit - en inflammation i njurbäckenet. Bidra till utvecklingen av denna sjukdom kränkning av utflödet av urin från njuren, ofta overflow urinblåsan, nedsatt neuromuskulär svaghet glatt muskulatur i urinblåsan, cystit.

Akut pyelonefrit börjar med feber, ryggvärk och smärtsam urinering.

Behandling av sjukdomar i urinblåsan

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor, symtom och behandling kräva korrekt diagnos, medicinering och konservativa terapier. För att identifiera sjukdomen i tid och börja behandlingen behöver du en systematisk observation av en kvinna med en läkare.

Med uretrit

Terapi med uretrit kan innefatta antimikrobiella medel. För korrekt behandling föreskrivs en bakteriologisk urinkultur för att identifiera orsakssystemet för patologi.
Individuellt för varje patient urolog väljer de mest effektiva läkemedel som påverkar en viss patogen samt behandlingar, botar sjukdomstillstånd och komplikationer.

Med cystit

vid cystit Antibakteriell behandling med antibiotika, antisvamp, spasmolytisk, immunmodulerande och andra läkemedel är föreskriven.

Det rekommenderas att ta värmeprocedurer, dusch med antiseptiska medel, utesluta från matskarpa och röka livsmedel, drick mer vatten etc.

Antiinflammatoriska folkmekanismer

Samtidigt med antibakteriella läkemedel visar det sig att man kombinerar behandling med traditionell medicin. Kamille fungerar till exempel som ett antiinflammatoriskt medel, dödar en patogen mikroflora. Du kan tvätta, duscha med avkok av kamomill. Användbar dill, tranbär. Tranbärsjuice med cystit fungerar som ett naturligt antibiotikum.

Hur man behandlar urolithiasis av blåsan hos kvinnor lär sig av materialet "Urolithiasis symptom och behandling hos kvinnor. "

Med neurogen blåsdysfunktion

För orsakerna neurogen dysfunktion i blåsan är sjukdomar i nervsystemet och svår stress, först och främst bör man behandla den underliggande sjukdomen som orsakade hypotension eller spastisk dysfunktion i urinblåsan. Förutom en urolog måste du besöka en psykoterapeut eller psykolog.

Det är vanligtvis svårt att behandla nervsjukdomar på grund av behovet av ett individuellt förhållningssätt till patienten. Om metoderna för laboratoriediagnos har bekräftat frånvaron av en inflammatorisk process i urinblåsan, erbjuder läkemedlet behandling i terapeuten, fysiska övningar och lugnande medel.

Med leukoplaki

Behandling av lBlåsans ögonkoplaki först reducerar till konservativa metoder. Medicinsk påverkar orsakssystemet för den patologiska processen. Tilldela antimikrobiell, antiinflammatorisk, immunförstärkande terapi, såväl som fysioterapi behandling av urinstrukturer med laser och elektrofores, mikrovågsbehandling och magnetoterapi.

I avsaknad av effekt indikeras kirurgiskt avlägsnande av de drabbade horniga områdena av blåsan genom transuretral resektion med ett cystoskop som sätts in i urinblåsan genom urinröret.

Förfarandet är säkert, eftersom hela processen är under kirurgens visuella kontroll på grund av närvaron av en mikrokammare och ljusstrålning.

En annan modern metod för borttagning leukoplaki av blåsan - Laseroperation, minimalt invasiv och kontaktfri. Foci av slemhinnor skadas och förångas utan blödning, i deras ställe finns det bara en tunn film.

Efter operationen föreskrivs en kurs av hormonbehandling för att förhindra återfall.

För diagnos leukoplaki av blåsan nödvändigtvis göra en biopsi av mukosala vävnader i urinväggen med den efterföljande histologin hos biopsin.

självbehandling leukoplaki av blåsan - är inte tillåtet, eftersom patologin är mycket allvarlig.

Profylax av sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor

Sjukdomar i urinblåsan hos kvinnor kan varnas. För att förebygga patologier behövs effektivt förebyggande:

 • Tidig sanering av kroniska infektionsfält i det urogenitala systemet;
 • noggrant genomförande av reglerna för intim hygien
 • undertryckning av superkylning;
 • upprätthållande av immunitet
 • Tidig evakuering av blåsan;
 • rätt näring och tillräckligt med rent vatten och vätska.

Kära kvinnor, för att du är mest utsatt för sjukdomar i genitourinary sfären, kolla ditt tillstånd! Självmedicinera inte, undersökas i rätt tid, och var alltid frisk och charmig!