Huvud
Symptom

Uretrit hos män - symptom och behandling hemma

Uretrit hos män är en urologisk sjukdom där urinröret påverkas. Inflammatorisk process kan börja under påverkan av många faktorer. Uretrit är uppdelad i två stora grupper: icke infektiös och infektiös.

Infektiös uretrit kan bero på olika specifika patogener (gardnerelly, Gonococcus) och icke-specifik (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus).

De mest mottagliga för denna sjukdom är de människor som har ett promiskuöst sexliv, lider av urolithiasis, diabetes, genomgick instrumental forskning av blåsan och urinröret.

skäl

Uretrit kan delas in i följande typer:

 1. Primär - den karakteristiska karaktären hos den typ som den inflammatoriska processen påverkar direkt urinröret, vilket ofta uppstår under samlag.
 2. Sekundär - typ specificitet i kontakt infektion i urinröret självt inflammatoriska fokus, som har, som regel, i angränsande organ (exempelvis prostata, urinblåsa, sädesblåsor, såväl som i andra bäckenorgan).

Beroende på orsaksmikrobiella medel skiljer man mellan specifik och icke-specifik uretrit.

Orsaker till icke-specifika skador:

 • Staphylokockbakterier,
 • streptokockmikroorganismer,
 • E. coli och andra bakteriepatogener.

Särskild urinritning orsakas oftast av patogener som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar.

Typer av ospecifik urinrör:

 • Gonorré (orsakssamband för gonokocker, Neisseria gonorrhoeae).
 • Mykoplasma (orsakad av mykoplasmer).
 • Ureaplasmisk (orsakad av ureaplasmer, Ureaplasma urealyticum).
 • Gardnerella (orsakad av gardnerella, Gardnerella vaginalis).
 • Trichomonas (orsakad av Trichomonas, Trichomonas vaginalis);
 • Mykotisk (orsakad av svampar).
 • Klamydia (orsakad av klamydia, Chlamydia trachomatis).
 • Viral (orsakad av virus, oculogenital klamydozoonos, herpes).
 • Bakteriella (orsakad av stafylokocker, streptokocker, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa, korynebakterier).
 • Blandad uretrit orsakas av flera olika infektioner.

Typer av icke-infektiös uretrit:

 • Traumatisk - sker efter cystoskopi, ureteroscopy, kateterisering, bougienage, införandet av främmande föremål i urinröret efter tårar och tårar av urinröret;
 • Allergisk - uppstår som en allergisk reaktion vid intolerans av några ämnen;
  Kongestiv - uppstår med venös trängsel i organen i det lilla bäckenet.

Provoke uppkomsten av sjukdomshypertermin i kroppen, medicinsk manipulation - kateterisering av blåsan eller avlägsnande av staket, trauma på penis, foki för kronisk infektion i kroppen. Symtom på specifika urinrör hos män utvecklar sig som regel efter samlag.

Symtom på uretrit hos män

Beroende på vilken typ av patogen som provocerade denna sjukdom och dess stadier kan symtommönstret variera från våldsamma manifestationer till asymptomatiskt flöde.

Symtom på infektiös uretrit uppträder vanligen 5 till 14 dagar efter infektion, och tecken på icke-infektiös uretrit kan förekomma mycket tidigare (se bild). Hos män är huvudsymptomen smärta, brinner längs urinröret under urinering, och även efter det.

Samma person kan störa slemhinnor eller purulent urladdning från mynningen av urinröret, urinröret och rodnad bindnings käftar, särskilt på morgonen, kanske utseendet på seminal vätska, eller blod i urinen.

Om du inte saknar symptom på uretrit och vänder dig till en specialist i tid, behandlas den akuta formen i 7-10 dagar utan några komplikationer. Om akut urinväg inte behandlas, minskar symtomatologin, och sjukdomen kommer att gå över i kronisk form om 1-2 veckor.

Symptom, beroende på typ

Tabellen visar de mest karakteristiska symptomen på uretrit för olika typer av urinrit.

Kronisk uretrit

Denna sjukdom kan inträffa under långa månader och till och med år, men i slutändan gäller patienten fortfarande för medicinsk hjälp. Kronisk uretrit hos män är farlig eftersom det kan leda till komplikationer som kronisk prostatit eller striktur i urinröret.

Uretrit i kroniskt stadium är mycket svårare att behandla än vid akut inflammation, eftersom det kräver införande av droger direkt i urinröret.

diagnostik

Vid de första tecknen på uritrit är det viktigt att konsultera en urolog. I vissa fall, när sjukdomen främjades av sexuell infektion, föreskrivs ett samråd med dermatovenerologen.

För att bestämma diagnosen, särskilt om sjukdomen passerar asymptomatiskt, är det ibland inte en medicinsk undersökning som räcker till. Studiens huvudsakliga metoder är urinanalys, som anses vara den enklaste. Om det finns en ökad nivå av leukocyter i urinen, indikerar detta en inflammatorisk process. Vanligtvis lämnas analysen på morgonen. För detta tas den första delen av vätskan. För testning av bakteriell uritrit är ett blodprov obligatoriskt.

Ytterligare metoder för studier av bakteriell uritrit innefattar:

 1. Tre glasat prov;
 2. Urinalysis av Nechiporenko;
 3. ureteroscopy;
 4. Urinkultur;
 5. Polymeraskedjereaktion av sekretioner (PCR);
 6. Om det finns ett förhöjt leukocytantal i blodet och urinen finns det ett protein i urinen (proteinuria), då kan detta indikera en bakteriell uretrit.

En obligatorisk metod är ett smet från urinröret, det är bakteriologiskt och mikroskopiskt. För att förbereda sig för denna diagnos bör dagen före förfarandet, samlag, undantas från användningen av antibiotika. Dessutom kan du inte urinera i ungefär två timmar före en stroke. Ultraljud av blåsan, njuren, prostata och urinledaren kan också ordineras.

Behandling av urinrit hos män

Först av allt måste läkaren identifiera orsakssambandet till sjukdomen och engagera sig då bara i behandlingen. När allt kommer omkring kan felaktigt föreskrivna droger enkelt överföra sjukdomen från akut till kronisk. Symptomen på sjukdomen kommer att försvinna, och mannen kommer att anta att han helt har återhämtat sig, men med en liten minskning av immuniteten blir urinritningen återigen värre.

 1. Den huvudsakliga metoden för behandling av urinrit hos män är administrering av vissa läkemedel, det vill säga användningen av antibiotika. Viktigast var patogenerna känsliga för dem. För detta måste ett antal diagnostiska studier genomföras.
 2. Samtidigt med antibiotikumet utförs antiseptisk lokal behandling, som består i tvättlösningar glans medlemmens antiseptika (avkok av kamomill, furatsilina lösnings- och andra). Det rekommenderas också att hålla bad (varar i 15-20 minuter) med användning av dessa produkter.

Under sjukdomsförloppet rekommenderas en riklig vitaminiserad dryck och en strikt diet ordineras. Dessutom kommer immunmodulatorer att ordineras för att hjälpa kroppen att klara infektionen.

Vid behandling av urinrit hos män är det viktigt att börja behandlingen. Om det startas i tid och utförs korrekt, kommer sjukdomen att försvinna utan spår.

Funktioner av terapi av olika typer av uritrit

Beroende på vem som är orsakad av uretrit, kommer behandlingen med droger för män att variera avsevärt.

 1. Bakteriell och gonorré. En bra effekt med gonorrisk uretrit uppnås med användning av antibiotika i cefalosporingruppen. Också kan utnämnas tetracyklin, erytromycin, oletetrin, kanamycin.
 2. Ureaplazmenny, gardnerrezny, mykoplasma uretrit. Behandlingen utförs med hjälp av preparat av tetracyklin-serien (Doxycyklin), fluorokinoler, makrolider (klaritromycin), linkosamider i kombination med immunostimulantia.
 3. Trichomonas. De valfria läkemedlen är metronidazol, trichopolum, metrogil. Om trichomoniasisförloppet är kroniskt tillsätts antibiotikabehandling till behandlingen.
 4. Candidiasis. Det kräver att antifungala läkemedel utses för att klara Candida. Tilldela flukonazol, klotrimazol, nystatin, pimafucin.
 5. Chlamydia. Det mest effektiva antibiotikumet, som tillåter att framgångsrikt bekämpa patologin, är azitromycin. Med felaktigt urval av läkemedlet kan chlamydial uretrit leda till allvarliga komplikationer - infertilitet, Reiter syndrom, epididymit, inflammatoriska sjukdomar.

Självbehandling med starka antibiotika med ett brett spektrum av verkan utan en klar behandlingsregim kan leda till utveckling av patogenens resistens mot läkemedel och övergången av sjukdomen till kronisk form.

komplikationer av

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer. Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor.

Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

förebyggande

För att minimera risken för urinrör, bör män följa sådana regler:

 • Undvik skada på penis;
 • drick tillräckligt med vätskor;
 • undvika frekventa förändringar i sexpartner;
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • undvik hypotermi.

Uretrit hos män - orsaker, symptom, diagnos, behandling och förebyggande

Till urologen ofta män av olika ålder, som möter uretrit. Denna sjukdom uppenbarar sig som ett starkt symptom i form av gnidning och bränning med urinering, vilket medför obehag. I avsaknad av behandling kan den akuta formen av sjukdomen passera in i den kroniska, vilket kommer att ge allvarliga komplikationer till ett människors genitourinary system. Se typ och principer för behandling för urinritning.

Vad är uretrit hos män

Urinflammation i män - detta är urinröret. Under urinröret förstås urinkanalen i form av ett tunt ihåligt rör med en böjning, vars längd är 16-24 cm och bredden är upp till 8 mm. Sjukdomskrävande mikrober, virus eller svampar kan slå sig i väggarna i denna kanal och orsaka en inflammatorisk process på sitt slemhinna. Patologi är vanligare hos män som har ett aktivt sexliv, försummar barriärmedel.

På grund av den speciella strukturen hos urinröret multipliceras den patogena mikrofloran snabbt. Detta leder till svullnad i slemhinnan, en försening i urinflödet och komplikationer är akut smärta, förgiftning. Uretrita uppenbaras av allvarlig smärta, åtföljd av smittspridning upp i genitourinary organen i frånvaro av behandling.

Orsaker till urinflammation

En specifik inflammatorisk process i urinröret orsakar sexuella infektioner. Han är utsatt för unga män som ofta byter sina sexpartners eller övar sex utan att använda kondom. De viktigaste patogenerna för specifika uretrit är trichomonader, Candida-svampar, mykoplasma, gonokocker, klamydia. Andra orsaker till sjukdomen:

 • svår hypotermi - leder till akut inflammation, förvärrar kronisk patologi
 • urolithiasis - Trauma till slemhinnan i urinröret under rörelse av sand eller stenar;
 • kateterisering, cystoskopi - diagnostiska och terapeutiska förfaranden som kan orsaka komplikationer;
 • allergiska reaktioner - inflammation mot bakgrund av penetration i kroppen av utländska agenter;
 • cystit, prostatit, pyelonefrit - inflammatoriska sjukdomar hos mänets urogenitala system;
 • kroniska infektionsfett i kroppen;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • Försummelse av personlig hygien;
 • försvagning av immunitet mot bakgrund av stress, psyko-emotionell stress, undernäring, vitaminbrist eller hypovitaminos, dåliga vanor.

Nonspecifik uritrit orsakas av mikrober: E. coli, stafylokocker, streptokocker. Kronisk sjukdom tar som ett resultat:

 • immunsystemets svaghet;
 • Spridningen av patologi till andra organ
 • Felaktig eller ofullständig behandling av akut urinrör.

Det finns flera typer av klassificering av sjukdomen, beroende på olika faktorer. Berömda arter:

 1. Enligt smittämnet - en specifik och ospecifik urinrit hos män. Den första typen är orsakad av bakteriella (inklusive gonorré), virus-, svamppatogener. Nonspecifik urinrit är en purulent inflammation, vars utveckling främjas av stafylokocker, streptokocker, E. coli. Sjukdomen utvecklas mot bakgrund av förkylningar, problem med mag-tarmkanalen. Blandad uretrit kan orsaka tuberkelbacillus.
 2. Under sjukdomsförloppet, kronisk och akut urinrör hos män. Den senare kännetecknas av skarp smärta, svår klåda och brännande. Den kroniska processen börjar med felaktig behandling eller brist på det, dess symptom uttalas inte, men det är farligare.
 3. Enligt kursens särdrag - primär och sekundär urinritning. Primären bildas i urinröret, med det sekundära infektiösa medlet in i urinröret från ett annat inflammatoriskt fokus.
 4. Genom lokalisering av inflammation på urinväggen - totalt, främre, bakre.

Symtom på uretrit hos män

Tecken på urinrit hos män skiljer sig beroende på arten av inflammationen. Med en kronisk typ av sjukdom passerar urinrörets puffiness, blir urladdningen mindre i volymen. I frånvaro av terapi tränger bakteriestammar in i prostatakörteln och seminala vesiklar, leder till utveckling av prostatit, epididymit, vesikulit och andra komplikationer. Den akuta kursen kännetecknas av symptom:

 • riklig purulent urladdning ur urinröret med gulgrön färg;
 • subfebrilitet - beständig ökning av kroppstemperaturen;
 • ökad uppmaning att urinera
 • svullnad i urinröret
 • klåda, brännande, skarp smärta
 • spotting i slutet av urinering.

diagnostik

Misstänkt för sig själv tecken på uritrit, bör en man kontakta en urolog för råd och analys. Läkaren tar hänsyn till klagomål, genomgår en undersökning av könsorganen, studerar orsakerna till sjukdomen. I laboratoriediagnostik utförs bacussis från urogenitalt distrikt. Detta hjälper till att identifiera vilken typ av mikrober som orsakar sjukdomen. Med hjälp av en PCR-metod (polymeras kedjereaktion) från urologiskt smet bestäms patogenen snabbt och noggrant.

En man ger en analys av urin och blod för att bestämma nivån på urinvägskador, reumatiska tester tas. Mikroskopi av smet från urinröret utförs för att studera materialet på cellulär nivå. Av de instrumentella metoderna används uretroskopi, vilket utförs efter försvagning av den akuta processen för undersökning av urinrörets väggar. Det är möjligt att utföra ultraljudsdiagnos för visualisering av blåsan, prostata, njurarna. I en kronisk process utförs uretrografi - radiologisk undersökning av urinröret efter införandet av en röntgenkontrast substans i den.

Behandling av urinrit hos män

De flesta fall av sjukdomar behandlas framgångsrikt hemma, men för vissa terapeutiska förfaranden kommer en man att behöva besöka sjukhuset. Endast svåra former av sjukdomen kräver sjukhusvistelse av patienten. Principer för behandling av uretrit:

 • avstående från sexuell aktivitet under behandlingen
 • överensstämmelse med vattenbalans, riklig dricka
 • vägran av alkohol
 • antibiotikabehandling;
 • medel för immunterapi
 • lokal behandling efter nedsättning av den akuta processen (instillation (administrering) av läkemedel i själva urinröret, användning av salvor);
 • korrigering av näring: vägran från fett, stekt, kryddig, rökt, syltad, saltad mat, kolsyrade drycker;
 • undvik hypotermi, stress.

Medicinsterapi

Läkemedlet för urinritning hos män är endast föreskrivet av den behandlande läkaren efter bakteriologisk undersökning och bestämning av patogenen. Felaktigt urval av läkemedlet kan orsaka komplikationer. Används ofta antibiotika i form av tabletter, injektioner, suppositorier:

 1. När ospecifik uretrit - doxycyklin, erytromycin, klaritromycin, tetracyklin, ceftriaxon, fluorokinoloner, sulfonamider.
 2. När specifika urethral inflammation - spiramycin, oletetrin, doxycyklin, Tsefodizim, cefotaxim, cefoxitin, rifampicin, spektinomycin.
 3. Gonorré - Miramistin, natamycin, nitazola, klorhexidin, tinidazol, tsidipol, Metronidazol, Furazolidone, Cefaclor, Fuzidin, Spiramycin.
 4. Med candidiasisuritrit - Amphotericinum, Levorin, Clotrimazol, Nystatin.
 5. I klamydia, fluorokinoloner, doxycyklin, levomycetin, azitromycin.
 6. Med trichomonad form - Metronidazol, Nitazol, Trichomonacid. Det sista läkemedlet injiceras genom urinröret. 1% lösning används. Förfarandet utförs varje dag i 5-6 dagar.
 7. Med mykoplasmos - tetracyklin.
 8. Herpesvirusformen av sjukdomen - Penciclovir, Acyclovir, Ganciclovir, Ribavirin.

Kronisk gonorré uretrit kräver administrering av en lösning av antibiotika till urinröret. Terapi kompletteras med antagning av droger baserat på binjurarna hos hormonen (Prednisolon, Dexamethason). Terapi kan kompletteras genom att tvätta urinrör antiseptika purpose immunstimulanter (Timalin, Myelopid), multivitamin (betoning på vitamin A och E). Sjukgymnastik används utanför exacerbationsfasen - magnetbehandling, elektrofores, laserbehandling, behandling med ultrafrekventa pulser utförs.

Traditionell medicin

För att upprätthålla immunitet, bekämpa inflammatorisk process, mildra de akuta tecken på uretrit, kan du använda vissa metoder för traditionell medicin. Du kan ansöka dem efter samråd med din läkare. De mest populära av dem är:

 1. Du måste slipa fräsch persilja löv, häll en matsked rå 500 ml kokande vatten, insistera några timmar under locket, filtrera. När exacerbation krävs för att ta en blandning av 50 ml varannan timme.
 2. På ett glas kokande vatten måste du ta en tesked hackad gul zelenuk (har antiseptiska och antimikrobiella egenskaper). Infusera blandningen tar 15-20 minuter, drick sedan det varmt istället för te under dagen. Som en ersättning zelenochuk bra för vinbär löv.
 3. Avkok av barken av ek. Används för purulent urladdning, ödem, klåda. Har en astringent och antiseptisk effekt. En matsked av råvaror bör bryggas med ett glas kokande vatten, insistera en halvtimme, dränera. Läkemedlet används för att skölja urinröret.
 4. Infusion cornflower kommer att återställa balansen i mikroflora, förstöra patogena mikroorganismer. Du måste brygga en matsked blommor med ett glas kokande vatten, insistera en timme, dränera. Ta blandningen vara 50 ml före varje måltid.

Uretrit hos män

Uretrit är en inflammation i slemhinnan i urinröret eller urinröret. Urinröret skiljer sig från urinröret - det är flera gånger längre och har en S-formad böjning, vilket medför betydande skillnader i urinröret hos män och kvinnor.

Uretrit är vanligare hos unga män.

Orsaker till urinrör hos män och riskfaktorer

De allra flesta fall av inflammation i urinröret orsakas av infektion, mycket mindre vanligt icke-infektiösa uretrit och icke-infektiös form av uretrit kan gå till infektionssjukdomar.

I de flesta fall är smittsam urinrör hos män på grund av STI (sexuellt överförbara infektioner). Förutom dem, kan smitt patogener uretrit vara villkorligt patogen (stafylokocker, E. coli, etc.), Aktiveras genom att minska kroppens försvar.

Den vanligaste orsaken till uretrit hos män infekterar GONOKOCK (Neisseria gonorrhoeae), i det här fallet talar vi om gonokockuretrit. Pathogens smitt icke-gonokockuretrit i de flesta fall är klamydia (Chlamydia trachomatis) och Trichomonas (Trichomonas vaginalis). Dessutom kan smittämnen vara virus (herpes simplex-virus, adenovirus, och så vidare. D.), Fungi (Candida ablicans) och villkor patogena mikroorganismer (Escherichia coli, Mycoplasma och andra.). I ca 30% av fallen kan orsaken till icke-gonokock uritrit inte fastställas.

Förberedande faktorer för inflammation i urinröret är:

 • oskyddad sex med bärare av infektion;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • trauma i urinröret (inklusive under medicinska manipuleringar);
 • urolitiasis;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • metaboliska störningar;
 • kroppens hypotermi
 • vitaminbrist;
 • irrationell näring
 • allergiska reaktioner;
 • irritation i urinröret med kemikalier som ingår i kroppsvårdsprodukter, spermicider, kondomer etc.

Otillbörlig eller otillbörlig behandling av urinrit hos män är farlig på grund av allvarliga komplikationer: pyelonefrit, cystitis, orchitis, balanoposthit och prostatit.

Formen av sjukdomen

Beroende på orsaken till uretrit hos män är indelade i smittsam och icke-infektiös och infektionssjukdomar, i sin tur, gonokock och icke-gonokock.

Non-gonokock uretrit är uppdelad i arter beroende på patogenen:

 • bakteriell (orsakad av en villkorligt patogen mikroflora);
 • chlamydial;
 • trichomonas;
 • mykotisk (candida, svamp);
 • viral;
 • tuberkulos;
 • ureaplazmennogo;
 • mykoplasma;
 • gardnerelleznoy;
 • blandad.

Noninfectious urethrit hos män är av följande typer:

 • allergisk;
 • traumatisk;
 • stagnerande (kongestiv).

Under sjukdomsförloppet isoleras fräsch (akut, subakut och torpid) och kronisk uretrit.

Beroende på lokaliseringen av den patologiska processen:

 • anterior urethrit i den främre delen av urinröret, dvs placerad närmare utloppet av glanspenisen;
 • bakre delen - i den bakre delen av urinröret, dvs lokaliserad närmare blåsan.

Stages av sjukdomen

Frisk (akut) uretrit uppstår i tre steg:

 1. Inkubationsperioden är tiden från infektionstiden till sjukdomsuppkomsten, som varar från 1-2 dagar till 2 veckor.
 2. Period med allvarliga symtom.
 3. Konvalescensperioden är fullständig återhämtning under gynnsamma förhållanden (behandling) eller förkortning av processen, dvs övergången av sjukdomen till en kronisk form i en ogynnsam variant.

Konsekvensen av gonokock uretrit hos män kan vara strikt (smalnande) i urinröret. Chlamydial uretrit kan orsaka utveckling av Reiter syndrom.

I den kliniska bilden av kronisk uretrit skiljer sig också tre alternerande perioder:

 1. Exacerbation (symptom uttalas).
 2. Remission (asymptomatisk kurs är emellertid inte den inflammatoriska processen, den fortsätter i en implicit form).
 3. Tillförlitlig remission (dåliga kliniska manifestationer).

Symtom på uretrit hos män

Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent kurs (latent), då symptomen inte alls är närvarande eller är så outtryckta att de inte uppmärksammar patienten. De första uttryckta tecknen på sjukdomen kan i detta fall manifesteras om några månader (i vissa fall - år) från infektionsdagen.

Symtom på uretrit hos män är kramper, sveda och klåda vid urinering, rodnad och hålla den yttre öppningen av urinröret på bekostnad av utsläpp som kan bäras av slemhinnor eller purulent karaktär, liksom svullnad av ollonet. Tecken utfälls beror på den patogen: gonorrheal uretrit inträffar, vanligtvis med mycket varig eller purulent mukus för candidala uretrit känne slem vitaktiga, med annat former uretrit allokering är magrare karaktär, i vissa fall kan vara frånvarande helt och hållet (t ex, med inflammation i urinröret i viral natur). Att lära urinering, ofta finns det ömhet vid utlösning sperma i urin och ibland funnit spår av blod. I fallet med akut sjukdomsförlopp även lider övergripande visas svaghet, trötthet, värkande i leder och muskler, ökad kroppstemperatur.

I frånvaro av behandling, 1-2 veckor efter debuten, sänkte symtomen på urinrit, och sjukdomen blir kronisk. För kronisk uretrit har män en vågig kurs - perioderna för eftergift ersätts av exacerbationer. Eftergift av sjukdomssymtom är frånvarande i exacerbationer verkar oskarp smärta längs urinröret, mindre utsläpp, och smärta vid urinering och / eller efter den, och kan vara smärtsamt utlösning.

diagnostik

Samling av klagomål och anamnese samt fysisk undersökning av patienten. För att klargöra diagnosen föreskrivs en laboratorieundersökning som innefattar:

 • ett allmänt blodprov
 • allmän analys av urin;
 • bakterioskopisk undersökning av smet av urinhaltens innehåll färgat av Gram;
 • bakteriologisk odling av urogenitala sekretioner;
 • antibiotikogrammy;
 • polymeraskedjereaktion;
 • enzymimmunanalys
 • metod för direkt immunofluorescens, etc.

I de flesta fall är smittsam urinrör hos män på grund av STI (sexuellt överförbara infektioner).

Behandling av urinrit hos män

Behandling av urinrit hos män utförs på poliklinisk basis. Under behandlingsperioden visas patienten en diet. Det är nödvändigt att utesluta från dieten akuta, röka, syltade produkter, för att begränsa användningen av salt, och också att vägra att ta alkohol. Under behandlingens gång utesluts samlag eller åtminstone barriärmetoder för preventivmedel används.

Läkemedelsbehandlingar för behandling av urinrit hos män väljs beroende på typ av sjukdom. Infektiös uretrit kräva antibiotikabehandling (annan än virus - i detta fall, de antibiotika kan administreras endast under accessionsnummer sekundär bakteriell infektion). För behandling av färskt uretrit används, vanligtvis bredspektrumantibiotika, antibakteriell terapi av kronisk uretrit utförs med tanke på känsligheten hos patogenen (data används antibiogram).

Oavsett vad som var resultatet av analysen av patientens sexuella partners som lider av infektiös uretrit, visade han också antibakteriell terapi.

I den mykotiska formen av uritrit används systemiska svampmedel.

Med icke-infektiös uretrit av allergisk natur används antihistaminer. Med urinvägsformen är det nödvändigt att identifiera och eliminera orsaken till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, mot vilket sjukdomen utvecklats. Vid en traumatisk form av uretrit kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig.

Den huvudsakliga behandlingen kan kompletteras med fytopreparationer, som har en antiinflammatorisk och diuretisk effekt.

I kronisk form av uritrit används män i stor utsträckning fysioterapi (magnetoterapi, laserterapi, UHF-terapi, elektrofores).

För att stärka immunsystemet är tilldelade vitaminpreparat och immunmodulerande medel av vegetabiliskt ursprung (läkemedel baserade echinacea, citrongräs, ginseng, Eleutherococcus senticosus, etc).

Varaktigheten av behandling för urinrör hos män kan variera från en till flera veckor, beroende på sjukdomens form och svårighetsgrad.

Efter behandlingen bör en andra diagnostisk undersökning utföras för att utvärdera effektiviteten av behandlingen.

Möjliga komplikationer och konsekvenser

Otillbörlig eller felaktig behandling av urinrör hos män är farlig på grund av utseendet av allvarliga komplikationer. Infectious-inflammatoriska processen kan sprida sig till andra bäckenorgan, vilket leder till utveckling av pyelonefrit, cystit, orkit, balanopostit och prostatit, vilket i sin tur kan orsaka infertilitet och sexuell dysfunktion.

Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent (latent) kurs, när symptomen inte heller är närvarande alls eller är så otydliga.

Konsekvensen av gonokock uretrit hos män kan vara strikt (smalnande) i urinröret. Chlamydial uretrit kan orsaka utvecklingen av Reiter syndrom, vilket manifesterar sig som ett kombinerat nederlag i lederna, organ i urinvägarna och konjunktiva.

utsikterna

Med snabb diagnos och adekvat behandling av urinrit hos män är prognosen gynnsam. När patologin överförs till kronisk form, liksom förekomsten av komplikationer, minskas prognosen för återhämtning.

Uretrit hos män - typer, symptom och behandling, droger

Snabb sidnavigering

Smärtsam urinering, patologisk urladdning ur urinröret visar i de flesta fall urinrörets utveckling hos män. Oftast är dessa symptom provocerade genom infektion med patogena mikroorganismer från sexpartnern.

Ibland är dock uretrit inte associerad med sexuell aktivitet, utan är resultatet av primär inflammation i andra delar av genitourinärsystemet.

Själv administrering av antibiotika med uretrit inte lämpligt: ​​när en specifik infektion tilldelas vissa typer av antibiotika, och i vissa fall självmedicinering kan leda till kronisk process och tillräckligt allvarliga komplikationer.

Uretrit - vad är det?

Uretrit är en inflammatorisk process som utvecklas i urinrörets slemhinnor. Eftersom män i urinröret är ganska långa och smalare, är de smärtsamma symptomen oftast uttalade.

Hos kvinnor är urinritning till exempel mindre än symptomatisk och kan gå obemärkt. Oftast diagnostiseras urinrör hos unga män med aktivt sexliv.

De främsta orsakerna till sjukdomen:

 • specifika infektioner - gonoré, klamydia, gardnerellez och andra venerala sjukdomar;
 • ospecifik inflammation - aktivering och reproduktion av opportunistisk mikroflora med nedsatt immunitet (hypotermi, långvarig antibiotikabehandling);
 • trauma - kateterisering av blåsan, borttagning av stenar från njurarna, direkt trauma mot penis med grov kontakt
 • inflammatoriska sjukdomar i blåsan och prostata (sekundär urinritning);
 • allergisk reaktion på intima hygienprodukter, kondomer;
 • stagnation i bäckens cirkulation och metaboliska störningar (diabetes);
 • smalning av urinröret.

De första tecknen på urinrör hos män

Uretrit hos män foto symptom

Ofta väntar de första tecknen på urinrör hos män inte, och manifestationerna av sjukdomen uppträder flera dagar efter infektion. Ibland utvecklas dock den kliniska bilden gradvis över en period av flera månader, med symtomen på uretrit beroende på arten av inflammationen.

De första tecknen på sjukdomen:

 • obehagliga känslor i penis
 • smärta vid urinering och med samlag, gnidning i underlivet;
 • patologiska utsöndringar (visas inte alltid);
 • frekvent uppmaning att urinera.

Symtom på uretrit efter typ och karaktär av kursen

Karaktäristiska egenskaper vid olika typer av urinritning:

Bakteriell uretrit, orsakad av gonokocker, - inträffar 3-4 dagar efter infektion från sexpartnern. Det visar ett starkt snitt vid urinering och purulenta sekret med en gulgrön färg.

På morgonen är en purulent droppe från urinröret ett karakteristiskt tecken på gonorré. Urinrörets yttre bländare är hyperemisk, patienten markerar svullnaden och ökad känslighet av penis.

Trichomonal Uretrit - i jämförelse med gonorré, förekommer det ofta utan allvarliga symtom. Det finns ömhet med urinering, vitaktig / grå urladdning, konstant klåda.

Nonspecifik uretrit hos män - kännetecknad av riklig, obehaglig illaluktande urladdning vitlig (slim) eller vitgul (purulent).

Candidiasis uretrit - utvecklas inom några veckor, är svåra symptom extremt sällsynta. Män är oftast bärare av en svampinfektion, inflammationen i sig utvecklas endast mot bakgrund av en minskning av immunförsvaret eller skadorna på urinröret.

Män känner brännande och klåda, mindre vattnisk ansvarsfrihet vid morgonturination.

Allergisk uretrit - Förgrunden i den kliniska bilden är allergisk ödem och klåda.

Sekundär uretrit, orsakad av trauma - även mikroskador i urinröret orsakar brännande känsla vid tömning av urinblåsan. Med signifikant skada i urinen / sperma, detekteras blod. Urinen blir grumlig, vilket indikerar ett betydande antal vita blodkroppar.

Kronisk uretrit - symptom och egenskaper

Kronisk inflammation i urinröret hos män oftast orsakas av felaktig behandling av akut uretrit, mykoplasmos eller ureaplazmozom (dold genitala infektioner), ingen behandling av cystit / prostatit, nedsatt immunförsvar.

Symtom på kronisk uretrit hos män är mindre uttalad och behandlingen är längre. För kronisk inflammation kännetecknas av:

 • permanent klåda i urinrörets öppning;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • obehagliga känslor vid utlösning och urinering;
 • skarpa utsöndringar eller deras fullständiga frånvaro.

Provoke en förvärring av uretrit kan vara en liten mängd vätskekonsumtion: koncentrerad urin irriterar urinrörets slemhinnor. Smärtsamma symtom uppstår också vid konsumtion av alkohol eller kryddig mat.

Behandling av urinrit hos män, droger

Behandling av inflammation i urinrörets kanal utförs på poliklinisk basis. Läkemedel för behandling av urinrit hos män väljs med beaktande av diagnostiska data (urinanalys, PCR och andra studier som skiljer arten av inflammation).

I de flesta fall (med undantag av candidal uretrit) föreskrivs patienten en antibiotikabehandling. Behandlingsschema för urinritning väljs individuellt:

 • Gonorré / bakteriell uretrit - Gentamicin, Azitromycin, Amoxiclav, Ceftriaxon, Ofloxacin. Det vanliga systemet innehåller en kombination av två antibiotika och en förebyggande kurs av ett antifungalt läkemedel.
 • Trichomonas uretrit - Metronidazol (Trichopolum, Metrogil) i tabletter eller IV i dropp med samtidig mottagning av ett bredspektrum antibiotikum.
 • Kandidaturitrit hos män - antibiotika med sådan urinrör är inte ordinerad. Kursbehandling med ketokonazol, flukonazol (mykosist) och lokal applicering av fungicida salvor (Clotrimazole) utförs.
 • Mykoplasmier, ureaplasmosuritrit - Doxycyklin, klaritromycin (uppehållstid är individuell, ibland upprepas kurser ordineras).
 • Chlamydial uretrit - det valfria läkemedlet är azitromycin. Behandlingskursen kompletteras dock med levofloxacin, doxycyklin eller klaritromycin, eftersom chlamydialinfektion ofta kombineras med bakteriell infektion.
 • Viral infektion i urinröret - antibiotika för uritrit som orsakas av virus, är värdelösa. Behandlingen inkluderar systemiska (tabletter) och topisk applicering av antivirala medel (Acyclovir, Gerpevir, Riboverin).
 • Traumatisk uretrit - kräver ofta kirurgisk ingrepp, speciellt när urinröret hindras av en sten eller bildandet av en kritisk förträngning.

Viktigt! Vid infektiös uretrit är samtidig behandling av båda sexpartnerna nödvändig. Beredningar, dos och administrationsvarighet beror på infektionen.

Särskilda rekommendationer under behandling av akut uritrit

 • Strikt vägran av sexuella relationer.
 • Uteslutning från kost av akuta, salta livsmedel (marinader, rökt produkter, etc.).
 • Avslag på alkohol.

Antibakteriell behandling av kronisk uretrit är inte den viktigaste. Eftersom kroniska inflammatoriska fenomen i den patologiska processen mindre uttalad, kan systemiska antibiotika vara kort sikt, noggrant kombineras med antimikrobiella medel urethral tvättning, minskning mukosal integritet och förbättrad immunskydd.

Ytterligare medicinska åtgärder:

 • Lokala förfaranden (bevattning, tvättning) med antiseptiska lösningar av Protargol, Miramistin, Dioxydin;
 • immunostimulerande medel och vitaminer;
 • fysioterapi - laserterapi, elektrofores, UHF (endast förvärrad).

Komplikationer av uretrit

Negativa effekter av uritrit är förknippade med bristen eller ofullständig behandling av akut inflammation, med kronisk sjukdomskurs. Män har stor risk att utveckla:

 • prostatit;
 • cystit och testikel inflammation;
 • infertilitet;
 • erektil dysfunktion
 • vidhäftningar, smalning av urinröret
 • purulent inflammation i lederna (frekvent komplikation av gonorré).

utsikterna

Det gynnsamma resultatet för uritrit beror direkt på att en fullständig behandling är aktuell. Cure urethritis kan bara vara en kvalificerad specialist - en venereolog (vid sexuell infektion) eller en urolog.

Endast en andra undersökning kan bekräfta en framgångsrik botemedel.

Självadministration av antibiotika och folkmedicin i behandling av urinrit kommer endast att förvärra situationen, vilket leder till kronisk inflammation och komplikationer.

Uretrit hos män: symtom och behandlingsregim

Uretrit är en inflammatorisk lesion i slemhinnan. Det diagnostiseras hos patienter av alla kön och ålder, är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna.

På grund av karaktären av penis anatomi inflammation i urinröret hos män har en karakteristisk klinisk bild av sjukdomen och dess behandling. Komplikationer av uritrit tar en lokal karaktär som påverkar alla delar av reproduktions- och urinvägarna.

I den här artikeln kommer vi att diskutera orsakerna, slag, symptom, diagnos och behandling av uretrit exemplet med den manliga urinvägarna.

Vad är det

Uretrit är en inflammation i slemhinnan i urinröret eller urinröret. Urinröret skiljer sig från urinröret - det är flera gånger längre och har en S-formad böjning, vilket medför betydande skillnader i urinröret hos män och kvinnor.

klassificering

Beroende på orsaken till uretrit hos män är indelade i smittsam och icke-infektiös och infektionssjukdomar, i sin tur, gonokock och icke-gonokock.

Noninfectious urethrit hos män är av följande typer:

 • traumatisk;
 • allergisk;
 • stagnerande (kongestiv).

Non-gonokock uretrit är uppdelad i arter beroende på patogenen:

 • viral;
 • tuberkulos;
 • ureaplazmennogo;
 • mykoplasma;
 • gardnerelleznoy;
 • bakteriell (orsakad av en villkorligt patogen mikroflora);
 • chlamydial;
 • trichomonas;
 • mykotisk (candida, svamp);
 • blandad.

Under sjukdomsförloppet isoleras fräsch (akut, subakut och torpid) och kronisk uretrit.

Beroende på lokaliseringen av den patologiska processen:

 • anterior urethrit i den främre delen av urinröret, dvs placerad närmare utloppet av glanspenisen;
 • bakre delen - i den bakre delen av urinröret, dvs lokaliserad närmare blåsan.

Frisk (akut) uretrit uppstår i tre steg:

 • Inkubationsperioden är tiden från infektionstiden till sjukdomsuppkomsten, som varar från 1-2 dagar till 2 veckor.
 • period av allvarliga symptom.
 • period av omvandling - fullständig återhämtning under gynnsamma förhållanden (behandling) eller förkortning av processen, dvs övergången av sjukdomen till en kronisk form i en ogynnsam variant.

I den kliniska bilden av kronisk uretrit skiljer sig också tre alternerande perioder:

 • exacerbation (symptom uttalas).
 • remission (asymptomatisk kurs, emellertid är den inflammatoriska processen inte tillåten, den fortsätter i en implicit form).
 • instabil remission (milda kliniska manifestationer).

symptom

Inkubationstiden för bakteriell uretrit varar från 5-7 dagar till två månader. Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent kurs (latent), då symptomen inte alls är närvarande eller är så outtryckta att de inte uppmärksammar patienten. De första uttryckta tecknen på sjukdomen kan i detta fall manifesteras om några månader (i vissa fall - år) från infektionsdagen.

Låt oss lista de viktigaste symptomen på urinrör hos män:

 1. Klåda, vilket observeras i könsorganet.
 2. Hyperemia. Det observeras nära öppningen av urinröret från utsidan.
 3. Smärtsamma känslor, brinner i urinröret. Vanligtvis uppstår de under urinering eller efter tömning av urinblåsan.
 4. Tilldelning. Särskilt ofta händer de på morgonen. Karaktäriserad av en obehaglig lukt, slim eller purulent. Ofta grå eller vit, efter torkning blir de gula.
 5. Svullnad av penis. Det åtföljs av stor ömhet när den berörs. Som ett resultat kan smärta uppstå i sexuella handlingar.

Det patologiska tillståndet kan åtföljas av en vidhäftning i urinröret. Om en man är sjuk med urinrör kan det finnas blodiga föroreningar i urinen eller sperma, smärtsamma erektioner.

Vanligtvis upplever män med urinväg inte svaghet och trötthet. Vid en patologi av bakteriell karaktär är den upphöjda temperaturen möjlig. Den inflammatoriska processen kan spridas till prostatakörteln. Ovanstående symtom är oftast inte uppenbarade samtidigt.

Symtom på urinrit beroende på patogenen

Tabellen nedan är det mest typiska symptomet på olika typer av urinrör.

Infektiös uretrit:

Icke-infektiös uretrit:

komplikationer

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer.

Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor. Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

diagnostik

Om tecken på sjukdomen uppträder, bör du söka hjälp från en specialist. Urologen utser en grundlig undersökning. Trots allt är symtomen och behandlingen av urinrit hos män beroende av typ av sjukdom och de faktorer som provocerade det.

I allmänhet består diagnosen av följande undersökningsmetoder:

 • Ultraljud av det urogenitala systemet;
 • studie av utfällningar genom polymerkedjereaktionsmetoden;
 • urinalys av Nechiporenko;
 • allmän och tre-glas urinanalys
 • Studie av ett smet som tagits ur urinröret
 • ett allmänt blodprov
 • utför uretroskopi
 • sår urin på ett näringsmedium.

Det är dessa typer av undersökningar som gör det möjligt att bestämma arten av sjukdomen och i framtiden att föreskriva rätt behandling.

Behandling av urinrit hos män

Effektiv behandling av uretrit kommer att bidra till att undvika möjliga komplikationer. Det utförs med hjälp av olika droger - antibiotika, antiseptika, antioxidanter, immunterapi, vitaminer, immunmodulatorer, aktuella medel. Läkemedlet doseras av läkaren. Det är viktigt att observera rätt näring, att ge upp alkohol från cigaretter.

Antibakteriella läkemedel utgör grunden för behandling för uretrit hos någon etiologi. Spektrumet av antibiotika som används vid behandling av denna sjukdom är ganska brett. Använda droger från gruppen av cefalosporiner, tetracyklin, makrolider, fluokinoloner, mindre vanliga läkemedel penicillin-serier. Kandidat uritrit kräver utseende av svampdödande medel. I många fall förskrivs två antibakteriella läkemedel på en gång.

Läkemedel för behandling av specifika urinrör:

 • oletetrin;
 • Tsefodizim;
 • erytromycin;
 • cefotaxim;
 • spektinomycin;
 • rifampin;
 • cefoxitin;
 • ceftriaxon;
 • doxycyklin;
 • Spiramycin.

Vid ospecifik urinrör visas följande beredningar:

 • doxycyklin;
 • erytromycin;
 • fluorokinoloner;
 • ceftriaxon;
 • klaritromycin;
 • tetracyklin;
 • sulfonamider.

Kandidatur urinrör kräver utnämning av sådana läkemedel:

Uretrit hos män, orsakad av gonorré, behandlas med följande droger:

 • Miramistin;
 • nitazol;
 • tinidazol;
 • klorhexidin;
 • natamycin;
 • Furazolildon;
 • metronidazol;
 • Tsidipol.

Den genomsnittliga behandlingen tar 10 dagar. Det är nödvändigt att strikt följa systemet för att ta antibakteriella läkemedel. Oavsiktligt stopp behandling är inte möjligt, det kan leda till övergången av sjukdomen till en kronisk form.

Uretrit, orsakad av klamydia, behandlas genom administrering av doxycyklin, levomycetin och fluorokinoloner. När en mykoplasma detekteras i ett smet utses en man från Tetracyclin-gruppen. Herpesvirusuritrit inbegriper behandling med Acyclovir, Ribavirin, Ganciclovir, Penciclovir.

Förebyggande av uretrit

Tillgänglig förebyggande av uretrit och dess komplikationer:

 1. Eliminering av överdriven fysisk stress, stressiga situationer
 2. Regelbundet besök hos urologen för förebyggande undersökning
 3. Överensstämmelse med dricksregimen
 4. Avslag från oskyddade och oavsiktliga sexuella kontakter
 5. Regelbunden tömning av blåsan;
 6. Avslag från användning av alkohol;
 7. Tidig behandling av nya sjukdomar, sex- och svampinfektioner;
 8. Överensstämmelse med hygienregler, användning av övervägande bomullsunderkläder, använd endast personliga hygienprodukter, sängkläder, handdukar.

För att förhindra uretrit från att gå in i kronisk form, orsakar det inte komplikationer, det är nödvändigt att behandla sina manifestationer under ledning av en urolog i tid. Lämplig diagnos, noggrann uppföljning av läkarens råd, vägran av självbehandling hjälper till att återställa och återställa hälsan hos det genitourära systemet.

Se också

Tröst i män

Chlamydia hos män

vesiculitis

orkit

Dropsy testis hos män

Peyronies sjukdom

1 kommentar

Jag har behandlat svår primär uretrit följer (omedelbart på den första dagen efter upptäckten - hade fastnat ihop och svullna läppar penis med en vit beläggning, en smärtsam känsla i form av en stark brännande känsla när man kissar, på kvällen var det inte, och hade dessa symptom på morgonen) som krävs medicinering kapslar Azitromycin 3PCS av 500 mg (Mark Health 56grn skrevs den oktober 2014) Miramistin 50ml lösning (Brand Darnitsya 52grn) kapslar doxycyklin 100mg 20st (HFZ Borshchahivskiy 12grn 20 kapslar) Varje Multivitamins 30 eller 60tabl. (I mitt fall Dopelgerts tillgångs A till Zink 30tabl 98grn) Amiksin IC 0,125 mg Tabell 3 (Interchem 72grn) Den första dagen: för 1 timme före måltid eller 2 timmar efter måltid dryck 2 azitromycin kapslar dricka 250 ml vatten samtidigt - tabletter orsaka dröm. Efter varje resa till toaletten som möjligt, tvätta penis rinnande vatten vid rumstemperatur (något varm), skakades och sedan till läpparna av penis miramistina droppande 2-3 droppar lösning och bifoga en liten bomullstuss i lösningen till läpparna och stänga förhuden och dropp ens en droppe (bomull skall bytas efter varje resa till toaletten, och vandring kommer att vara mer än vanligt), när svullnaden kommer att äga rum (2-3den) så långt som möjligt för att sträcka lite huvud för att försöka släppa lösningen in i kanalen. Endast de första två dagarna ska tillämpas! För natten tar du bort bomullsull och drar bara in i penisområdet. Under middagen dricker du ett multivitaminspiller. Vid behandling av dagen bör du dricka minst 1,5 liter vatten miniralnoy exklusive teer, dvs. att en dag fanns 2,5-3 liter flytande berusad. Jag rekommenderar att köpa Morse med tranbär, jag drack äppel-tranbär "Sadochok". Också användbart är gröna. Det är önskvärt att avstå från kaffe. Dag 2: på morgonen under frukosten dryck multivitamin två timmar dricka en tablett 500 mg azitromycin, sedan två timmar före middagen dricker tre kapslar (300 mg) doxycyklin. På natten, minst en timme före sänggåendet, dricker du ett multivitamin. Dag 3: Drick ett multivitamin under frukosten. Efter två timmar efter frukost dricka 2 kapslar av doxycyklin, sedan efter 6 timmar (mellan lunch och middag en kapsel) och läggdags en kapsel också. Endast 4 kapslar per dag. Dag 4: Under frukost, dricka en multivitamin och sedan en timme efter frukost dricka en kapsel av doxycyklin. Efter lunch, 1 kapsel, efter middagen, 1 kapsel. Miramistin droppar bara på morgonen, mitt på dagen och innan du lägger dig. Dag 5, 8: Efter frukost dryck multivitaminer Tabell 1, genom 2 timmar efter frukost och 2 timmar före middagen en kapsel doxycyklin. Från och med dag 8 används miramistin inte längre, eller till flaskänden droppar vi strax före sänggåendet! Om miramistin på dig har slutat tidigare, inget fruktansvärt, men köp inte längre på grund av värdelöshet. Dag 6-7, Dag 9: Efter frukost drick 1 bord Amiksin IC. 2 timmar efter frukost och 2 timmar före middagen, 1 kapsel doxycyklin. Under lunchen, 1 bord av multivitaminer. Miramistin droppar bara på morgonen och före sänggåendet till 7 dagar inklusive. Dag 10 och följande: Efter frukost 1 bord. multivitaminer. Sedan att dricka en multivitamin till sin slutsats, som regel 1tabl en dag, men inte mer än 2 månader från början av mottagandet av multivitaminer. Stig också ner eller gå nödvändigtvis till doktorn!

Klicka här för att avbryta svar.

Beräkning av kroppsmassindex på nätet

Välj en kategori

Vanliga sjukdomar

Magnetic Storms

Citat av dagen

Vi måste verkligen skaka oss fysiskt för att vara hälsosam moraliskt.